Lost bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Lost, American Broadcasting Company (ABC) kanalında 22 Eylül 2004'te yayınlanmaya başlayan Amerikan drama televizyon dizisidir. Dizi, Jeffrey Lieber tarafından yazılan "Nowhere" adlı orijinal pilot senaryoya dayalı olarak J. J. Abrams ve Damon Lindelof tarafından yaratıldı.[1] Altı sezonu yayınlandı ve şovun önceki bölümlerini özetleyen birçok klip de yayınlandı. ABC, şovun altıncı sezonda toplam 121 bölümle sona ereceğini önceden duyurdu.[2]

Dizi, Sidney'den Los Angeles'a uçan Oceanic 815 sefer sayılı uçağın Güney Pasifik'te tropik bir adaya düşmesiyle kazada hayatta kalanların geçmişini, bugününü ve geleceğini anlatmaktadır. Kazazedeler, düştükleri adada yaşamaya başlarken adanın yerlileri olan "Diğerleri", sonraki dönemlerde ise Kahana adlı bir gemideki grup ile karşılaşırlar. Dizinin her bölümü, tipik olarak adada geçen ana hikâyenin yanı sıra, bir karakterin hayatındaki bir başka noktaya ilişkin ikinci bir hikâyeye sahiptir, yine de diğer zaman ile ilgili olaylar düzeni bu formülü sonraki bölümlerde değiştirmektedir.

Aşağıdaki listede "Merkezî karakter(ler)" ibaresi, her bölümün ikinci öyküsünün merkezinde yer alan karakter ya da karakterleri tanımlamataktadır. "Sıra no." kısmı, bölümün şovun genelinde kaçıncı bölüm olduğunu gösterirken "Bölüm no." ise bölümün yayınlandığı sezon içinde kaçıncı bölüm olduğunu göstermektedir. "ABD'li izleyici sayısı (milyon)" kısmı, şovu canlı izleyen ABD'li izleyici sayısını vermektedir. Fakat dördüncü ve sonraki sezonlar için bu kısım, bölümün yayınlandığı yedi gün içinde bölümü izleyen ve kaydeden ABD'li izleyici sayısını da göstermektedir.

Toplamda 121 bölüm çekilen Lost'un final bölümü 23 Mayıs 2010'da yayınlandı. Günümüzde, tüm bölümleri DVD olarak Bölge 1–4'te; Blu-ray olarak ise Bölge A ve B'de elde edilebilmektedir.

Sezon listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm sayısı Yayın tarihi ABD reytingleri
(sıra)
DVD çıkış tarihi Blu-ray çıkış tarihi
Bölge 1 Bölge 2/4 Disk Bölge A/B Disk
1 25[3] 2004 – 2005 15.69 mil.[4]
(15.)
ABD, Kanada:
6 Eylül 2005
O. Avrupa: Kasım 2005
İngiltere: 16 Ocak 2006
Avustralya: 30 Kasım 2005
7 İngiltere: 15 Haziran 2009[5]
ABD, Kanada: 16 Haziran 2009[6]
Avustralya: 1 Temmuz 2009
7
2 24[3] 2005 – 2006 15.50 mil.[7]
(15.)
ABD, Kanada:
5 Eylül 2006
O. Avrupa: 7 Aralık 2006 / 1 Mart 2007
İngiltere: Temmuz / 2 Ekim 2006
Avustralya: 4 Ekim 2006
7 İngiltere: 15 Haziran 2009[8]
ABD, Kanada: 16 Haziran 2009[6]
Avustralya: 1 Temmuz 2009
7
3 23[3] 2006 – 2007 15.05 mil.[9]
(14.)
ABD, Kanada:
11 Aralık 2007
O. Avrupa: Ekim 29, 2007
İngiltere: 22Ekim 2007
Avustralya: Ekim 17, 2007
7 ABD, Kanada: 11 Aralık 2007
İngiltere: 26 Ekim 2009[10]
Avustralya: 2 Aralık 2009[11]
6 (A)
7 (B)
4 14[3] 2008 13.40 mil.[12]
(17.)
ABD, Kanada:
9 Aralık 2008
O. Avrupa: 5 Kasım 2008
İngiltere: 20Ekim 2008
Avustralya: 29 Ekim 2008
6 İngiltere: 20 Ekim 2008
ABD, Kanada: 9 Aralık 2008
Avustralya: 29 Ekim 2008
5
5 17[13] 2009 10.94 mil.[14]
(28.)
ABD, Kanada:
8 Aralık 2009[15]
İngiltere: 26 Ekim 2009[16]
O. Avrupa: TBA
Avustralya: Ekim 21, 2009[17]
5 ABD, Kanada: 8 Aralık 2009[15]
İngiltere: 26 Ekim 2009[18]
Avustralya: Aralık 2, 2009[19]
5
6 18 2010 10.08 mil.[20]
(31.)
ABD, Kanada:
24 Ağustos 2010[21]
İngiltere: 13 Eylül 2010
Avustralya: 20 Ekim 2010[22]
5 ABD, Kanada: 24 Ağustos 2010[21]
Avustralya: 20 Ekim 2010[23]
5
Toplam 121 2004 – 2010 ABD, Kanada:
24 Ağustos, 2010[21]
38 ABD, Kanada: 24 Ağustos 2010[21] 36

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1: 2004–2005[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (1. sezon)

24 düzenli bölümden oluşan ilk sezon, 22 Eylül 2004'te Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanmaya başladı. "Lost: The Journey" adlı özel bölüm, adanın ve karakterlerin gizemini ortaya koyarak sezon finaline zemin hazırladı. Birleşik Krallık'ta, iki saatlik Exodus: Part 2 adlı sezon finali, "Exodus: Part 3" adıyla ikiye ayrıldı ve her ikisi de aynı gece yayınlandı. Burada, ABD'deki orijinal bölümler listelenmiştir.

Birinci sezonda şu konular işlendi: Oceanic Havayolları'nın 815 sefer sayılı uçağının gizemli bir adaya düşmesiyle adada mahsur kalan kazazedeler, hayatta kalma mücadelesi verir ve yabancılara karşı birlikte hareket ederler. Yaşamları, kutup ayıları, ormanın içinde dolaşan görünmeyen bir yaratık ile Diğerleri diye bilinen adanın kötü niyetli sakinleri gibi gizemli varlıklar tarafından tehdit altındadır. Adaya 16 yıl önce gemi kazası sonucu gelen Daniel Rousseau adında Fransız bir kadına rastlarlar ve yerin altına gömülü gizemli bir metal kapak bulurlar. Bazı kazazedeler ise yaptıkları sal ile adadan ayrılmaya çalışır.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî karakter(ler) ABD'li izleyici sayısı (milyon) Orijinal yayın tarihi
1 1 "Pilot: Part 1" J.J. Abrams Jeffrey Lieber ve J.J. Abrams & Damon Lindelof (öykü)
J.J. Abrams & Damon Lindelof (oyun)
Jack 18.65[24] 22 Eylül 2004
2 2 "Pilot: Part 2" J.J. Abrams Jeffrey Lieber ve J.J. Abrams & Damon Lindelof (öykü)
J.J. Abrams & Damon Lindelof (oyun)
Charlie & Kate 17.00[25] 29 Eylül, 2004
3 3 "Tabula Rasa" Jack Bender Damon Lindelof Kate 16.54[26] 6 Ekim 2004
4 4 "Walkabout" Jack Bender David Fury Locke 18.16[27] 13 Ekim 2004
5 5 "White Rabbit" Kevin Hooks Christian Taylor Jack 16.82[28] 20 Ekim 2004
6 6 "House of the Rising Sun" Michael Zinberg Javier Grillo-Marxuach Sun 16.83[29] 27 Ekim 2004
7 7 "The Moth" Jack Bender Jennifer Johnson & Paul Dini Charlie 18.73[30] 3 Kasım 2004
8 8 "Confidence Man" Tucker Gates Damon Lindelof Sawyer 18.44[31] 10 Kasım 2004
9 9 "Solitary" Greg Yaitanes David Fury Sayid 17.64[32] 17 Kasım 2004
10 10 "Raised by Another" Marita Grabiak Lynne E. Litt Claire 17.15[33] 1 Aralık 2004
11 11 "All the Best Cowboys Have Daddy Issues" Stephen Williams Javier Grillo-Marxuach Jack 18.88[34] 8 Aralık 2004
12 12 "Whatever the Case May Be" Jack Bender Damon Lindelof & Jennifer Johnson Kate 21.59[35] 5 Ocak 2005
13 13 "Hearts and Minds" Rod Holcomb Carlton Cuse & Javier Grillo-Marxuach Boone 20.81[36] 12 Ocak 2005
14 14 "Special" Greg Yaitanes David Fury Michael & Walt 19.69[37] 19 Ocak 2005
15 15 "Homecoming" Kevin Hooks Damon Lindelof Charlie 19.48[38] 9 Şubat 2005
16 16 "Outlaws" Jack Bender Drew Goddard Sawyer 17.87[39] 16 Şubat 2005
17 17 "…In Translation" Tucker Gates Javier Grillo-Marxuach & Leonard Dick Jin 19.49[40] 23 Şubat 2005
18 18 "Numbers" Dan Attias Brent Fletcher & David Fury Hurley 18.85[41] 2 Mart 2005
19 19 "Deus Ex Machina" Robert Mandel Carlton Cuse & Damon Lindelof Locke 17.75[42] 30 Mart 2005
20 20 "Do No Harm" Stephen Williams Janet Tamaro Jack 17.12[43] 6 Nisan 2005
21 21 "The Greater Good" David Grossman Leonard Dick Sayid 17.20[44] 4 Mayıs 2005
22 22 "Born to Run" Tucker Gates Javier Grillo-Marxuach (öykü)
Edward Kitsis & Adam Horowitz (oyun)
Kate 17.10[45] 11 Mayıs 2005
23 23 "Exodus: Part 1" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Çeşitli 18.62[46] 18 Mayıs 2005
24/25 24/25 "Exodus: Part 2" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Çeşitli 20.71[47] 25 Mayıs 2005

Sezon 2: 2005–2006[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (2. sezon)

İkinci sezon, 21 Eylül 2005'te başladı ve 24 Mayıs 2006 tarihinde sona erdi. Yirmi üç düzenli bölümün yanı sıra özetlerden ve şovun gizemlerinden oluşan üç bölüm de yayınlandı. İkinci sezonda birçok oyuncu değişikliği yaşandı. Boone'u canlandıran Ian Somerhalder şovu bırakırken Walt'u oynayan Malcolm David Kelley ise sadece dört bölümde gözüktü. Michelle Rodriguez, Adewale Akinnuoye-Agbaje ve Cynthia Watros, sırasıyla Ana Lucia, Mr. Eko ve Libby karakterleriyle diziye dahil oldular. Birleşik Krallık ve Avustralya'da, sezon finali "Live Together, Die Alone: Part 1" ve "Live Together, Die Alone: Part 2" olmak üzere ikiye ayrıldı fakat her iki bölüm de yanı gece yayınlandı. Burada ABD'deki orijinal bölümler listelenmiştir.

İkinci sezonda, uçak kuyruğundaki kazazedeler ile adada önceden bulunan bazı karakterler diziye dahil oldu. Sezon boyunca, ada mitolojisi ile kazazedelerin geçmişleri önceki sezona oranla daha çok açığa çıktı. Yerin altına gömülü olan ambar bulundu ve Dharma Girişimi ile onun parasal kaynağını sağlayan Hanso Foundation ortaya çıktı. Diğerleri'nin gizemi çözülmeye başladı, kazazedelerden biri arkadaşlarına ihanet etti ve uçağın adaya düşme nedeni açıklandı.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî karakter(ler) ABD'li izleyici sayısı (milyonda) Orijinal yayın tarihi
26 1 "Man of Science, Man of Faith" Jack Bender Damon Lindelof Jack 23.47[48] 21 Eylül 2005
27 2 "Adrift" Stephen Williams Steven Maeda & Leonard Dick Michael 23.17[49] 28 Eylül 2005
28 3 "Orientation" Jack Bender Javier Grillo-Marxuach & Craig Wright Locke 22.38[50] 5 Ekim 2005
29 4 "Everybody Hates Hugo" Alan Taylor Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley 21.66[51] 12 Ekim 2005
30 5 "...And Found" Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof Sun & Jin 21.38[52] 19 Ekim 2005
31 6 "Abandoned" Adam Davidson Elizabeth Sarnoff Shannon 20.01[53] 9 Kasım 2005
32 7 "The Other 48 Days" Eric Laneuville Damon Lindelof & Carlton Cuse Kuyruk kısmı kazazedeleri 21.87[54] 16 Kasım 2005
33 8 "Collision" Stephen Williams Javier Grillo-Marxuach & Leonard Dick Ana Lucia 19.29[55] 23 Kasım 2005
34 9 "What Kate Did" Paul Edwards Steven Maeda & Craig Wright Kate 21.54[56] 30 Kasım 2005
35 10 "The 23rd Psalm" Matt Earl Beesley Carlton Cuse & Damon Lindelof Mr. Eko 20.56[57] 11 Ocak 2006
36 11 "The Hunting Party" Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim Jack 19.13[58] 18 Ocak 2006
37 12 "Fire + Water" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Charlie 19.05[59] 25 Ocak 2006
38 13 "The Long Con" Roxann Dawson Steven Maeda & Leonard Dick Sawyer 18.74[60] 8 Şubat 2006
39 14 "One of Them" Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse Sayid 18.20[61] 15 Şubat 2006
40 15 "Maternity Leave" Jack Bender Dawn Lambertsen Kelly & Matt Ragghianti Claire 16.43[62] 1 Mart 2006
41 16 "The Whole Truth" Karen Gaviola Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim Sun 15.30[63] 22 Mart 2006
42 17 "Lockdown" Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof Locke 16.21[64] 29 Mart 2006
43 18 "Dave" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley 16.38[65] 5 Nisan 2006
44 19 "S.O.S." Eric Laneuville Steven Maeda & Leonard Dick Rose & Bernard 15.68[66] 12 Nisan 2006
45 20 "Two for the Road" Paul Edwards Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim Ana Lucia 15.56[67] 3 Mayıs 2006
46 21 "?" Deran Sarafian Damon Lindelof & Carlton Cuse Mr. Eko 16.35[68] 10 Mayıs 2006
47 22 "Three Minutes" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Michael 14.67[69] 17 Mayıs 2006
48/49 23/24 "Live Together, Die Alone" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Desmond 17.84[70] 24 Mayıs 2006

Sezon 3: 2006–2007[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (3. sezon)

Üçüncü sezon, 4 Ekim 2006'da yayınlanmaya başladı ve 23 Mayıs 2007'de sezon finaliyle sona erdi. Yirmi iki bölümlük ssezon bölümleri iki bloka ayırdı. İlk altı bölümden oluşan ilk blok, ardışık olarak altı hafta yayınlandı. On iki haftalık aradan sonra ikinci blok yayınlandı ve geri kalan on altı bölüm gösterildi. Düzenli yirmi iki bölümün yanı sıra, iki özel bölüm de yayınlandı: "Lost: A Tale of Survival" şovun prömiyerinden önce gösterildi ve "The Lost Survivor Guide" ise şov on iki haftadan sonra yayınlanmaya başlarken yedinci bölümden önce gösterildi.

Harold Perrineau Jr., Maggie Grace, Michelle Rodriguez ve Cynthia Watros, sırasyıla Michael, Shannon, Ana Lucia ve Libby'i canlandıranlar, ikinci sezon sonrası şovdan ayrıldılar. Michael Emerson, Benjamin Linus ("Henry Gale") olarak ve Henry Ian Cusick, Desmond olarak üçüncü sezon oyuncu kadrosuna dahil oldular. Elizabeth Mitchell, Juliet rolüyle şova dahil olurken Kiele Sanchez ve Rodrigo Santoro ise daha önceki sezonlarda görülmeyen Nikki ve Paulo rolleriyle şovda yer aldılar.

Üçüncü sezonda kazadan sonraki 67. gün ile hikâyeye devam edildi. Yeni kazazedeler ile Diğerleri grubu, bu sezonda göründü. Kazazedeler, Diğerleri ve onların gizemli geçmişleri hakkında bilgi edindiler. Diğerleri'nden biri ile bir ada sakini, kazazedelerin arasına katılırken, kazazedelerden biri ise Diğerleri'ne katıldı. Kazazedeler ile Diğerleri arasında çatışma en uç noktaya çıktı ve kazazedeler, adanın yakınındaki gemi ile iletişime geçmeyi başardı.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî karakter(ler) ABD'li izleyici sayısı
(milyonda)
Orijinal yayın tarihi
50 1 "A Tale of Two Cities" Jack Bender Damon Lindelof (hikâye)
J.J. Abrams & Damon Lindelof (teleplay)
Jack 18.82[71] 4 Ekim 2006
51 2[72] "The Glass Ballerina" Paul Edwards Jeff Pinkner & Drew Goddard Sun & Jin 16.89[73] 11 Ekim 2006
52 3[72] "Further Instructions" Stephen Williams Carlton Cuse & Elizabeth Sarnoff Locke 16.31[74] 18 Ekim 2006
53 4 "Every Man for Himself" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Sawyer 17.09[75] 25 Ekim 2006
54 5 "The Cost of Living" Jack Bender Alison Schapker & Monica Owusu-Breen Mr. Eko 16.07[76] 1 Kasım 2006
55 6 "I Do" Tucker Gates Damon Lindelof & Carlton Cuse Kate 17.15[77] 8 Kasım 2006
56 7 "Not in Portland" Stephen Williams Carlton Cuse & Jeff Pinkner Juliet 14.49[78] 7 Şubat 2007
57 8 "Flashes Before Your Eyes" Jack Bender Damon Lindelof & Drew Goddard Desmond 12.84[79] 14 Şubat 2007
58 9 "Stranger in a Strange Land" Paris Barclay Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim Jack 12.95[80] 21 Şubat 2007
59 10 "Tricia Tanaka Is Dead" Eric Laneuville Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley 12.78[81] 28 Şubat 2007
60 11 "Enter 77" Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof Sayid 12.45[82] 7 Mart 2007
61 12 "Par Avion" Paul Edwards Christina M. Kim & Jordan Rosenberg Claire 12.48[83] 14 Mart 2007
62 13 "The Man from Tallahassee" Jack Bender Drew Goddard & Jeff Pinkner Locke 12.22[84] 21 Mart 2007
63 14 "Exposé" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Nikki & Paulo 11.52[85] 28 Mart 2007
64 15 "Left Behind" Karen Gaviola Damon Lindelof & Elizabeth Sarnoff Kate 11.66[86] 4 Nisan 2007
65 16 "One of Us" Jack Bender Carlton Cuse & Drew Goddard Juliet 12.09[87] 11 Nisan 2007
66 17 "Catch-22" Stephen Williams Jeff Pinkner & Brian K. Vaughan Desmond 12.08[88] 18 Nisan 2007
67 18 "D.O.C." Fred Toye Edward Kitsis & Adam Horowitz Sun 11.86[89] 25 Nisan 2007
68 19 "The Brig" Eric Laneuville Damon Lindelof & Carlton Cuse Locke 12.33[90] 2 Mayıs 2007
69 20 "The Man Behind the Curtain" Bobby Roth Elizabeth Sarnoff & Drew Goddard Ben 12.11[91] 9 Mayıs 2007
70 21 "Greatest Hits" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Charlie 12.32[93] 16 Mayıs 2007
71/72 22/23 "Through the Looking Glass" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Jack 13.86[94] 23 Mayıs 2007

Sezon 4: 2008[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (4. sezon)

Dördüncü sezon, 31 Ocak 2008 tarihinde gösterime girdi ve 29 Mayıs 2008 tarihinde sezon finaliyle sona erdi. Prodüksiyon Ağustos 2007'de başladı ve zamanından önce yazarler grevinden ötürü Kasım 2007'de durdu Esasen on altı bölüm olarak planlandı.[95] Grevin çıkmasıyla grevden önce sekiz, grevden sonra altı bölüm olmak üzere toplam on dört bölüm yayınlandı. Grevin sona ermesiyle, Damon Lindelof ve Carlton Cuse, ABC'den ricada bulunarak sezon finalini üç saat yaptılar.

Adewale Akinnuoye-Agbaje, Dominic Monaghan ve Kiele Sanchez ile Rodrigo Santoro, sırasıyla Mr. Eko, Charlie ve Nikki ve Paulo'yu canlandıranlar, şovdan ayrılırken Harold Perrineau ise Michael rolüyle şovun ana oyuncu kadrosuna tekrar dahil oldu. Perrineau'nun yanı sıra üç yeni oyuncu kadroya dahil oldu: Jeremy Davies, Ken Leung ve Rebecca Mader, sırasıyla Daniel Faraday, Miles Straume ve Charlotte Lewis rollerini oynadılar.

Dördüncü sezon, kazadan sonraki 91. günden itibaren yaşanan olayları anlatmaktadır. Kazazedeler, adanın yakınlarındaki Kahana gemisinden gelenlerle anlaşmaya çalışır ve kazazedelerden altısı (Oceanic Altılısı), adadan kurtulmayı başarır. Sezon boyunca adadan kurtulan altı kişinin adadan kurtulduktan sonraki yaşamları flashforwardlarla gösterildi.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî karakter(ler) ABD'li izleyici sayısı (milyon) Orijinal yayın tarihi
73 1 "The Beginning of the End" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Hurley 17.766[96] 31 Ocak 2008
74 2 "Confirmed Dead" Stephen Williams Drew Goddard & Brian K. Vaughan Faraday, Charlotte,
Miles, Frank & Naomi
16.963[97] 7 Şubat 2008
75 3 "The Economist" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Sayid 15.647[98] 14 Şubat 2008
76 4 "Eggtown" Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Greggory Nations Kate 15.438[99] 21 Şubat 2008
77 5 "The Constant" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Desmond 14.998[100] 28 Şubat 2008
78 6 "The Other Woman" Eric Laneuville Drew Goddard & Christina M. Kim Juliet 14.933[101] 6 Mart 2008
79 7 "Ji Yeon" Stephen Semel Edward Kitsis & Adam Horowitz Sun & Jin 13.844[102] 13 Mart 2008
80 8 "Meet Kevin Johnson" Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Brian K. Vaughan Michael 13.386[103] 20 Mart 2008
81 9 "The Shape of Things to Come" Jack Bender Brian K. Vaughan & Drew Goddard Ben 14.067[104] 24 Nisan 2008
82 10 "Something Nice Back Home" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Jack 12.946[105] 1 Mayıs 2008
83 11 "Cabin Fever" Paul Edwards Elizabeth Sarnoff & Kyle Pennington Locke 13.003[106] 8 Mayıs 2008
84 12 "There's No Place Like Home: Part 1" Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse Jack, Hurley, Sayid, Sun & Kate 13.102[107] 15 Mayıs 2008
85/86 13/14 "There's No Place Like Home: Part 2" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Jack, Hurley, Sayid, Sun & Kate 13.991[108] 29 Mayıs 2008

Sezon 5: 2009[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (5. sezon)

Beşinci sezon, Ocak 2009'de gösterime girdi ve 13 Mayıs 2009 tarihinde sonra ererek toplam on yedi bölüm gösterildi.[13] Prömiyerden önce ilk dört sezonun özetini içeren bir bölüm yayınlandı.[109] Beşinci sezonda kazazedelerin hikâyelerine, iki zaman çizgisi üzerinden devam edildi. Adanın zamanda geçmişe ve geleceğe gitmesiyle başlayan ve sonunda 1974 yılında duran ilk zaman çizgisinde adada kalan kazazedeler, birer Dharma üyesi olarak çalıştılar. İkinci zaman çizgisi de adadan ayrılanların Ajira Havayolları'nın 316 sefer sayılı uçuşuyla adaya dönmeye çalıştıklari 2007 yılı idi.[110] Sezonunikinci parçası, zaman değişimleri ile Oceanic Altılısı'nın adaya dönmesiyle başlar.

Michael Dawson'ı canlandıran Harold Perrineau, dördüncü sezonun sonunda şovdan ayrıldı. Claire Littleton'ı canlandıran Emilie de Ravin, sezonda yer almadı ama Lost'un altıncı ve final sezonuna ana oyuncu kadrosuna dahil oldu tekrardan.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî karakter(ler) ABD'li izleyici sayısı (milyon) Orijinal yayın tarihi
87 1 "Because You Left" Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse Kimse 13.316[111] 21 Ocak 2009
88 2 "The Lie" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley[112] 13.316[111] 21 Ocak 2009
89 3 "Jughead" Rod Holcomb Elizabeth Sarnoff & Paul Zbyszewski Desmond 13.009[113] 28 Şubat, 2009
90 4 "The Little Prince" Stephen Williams Brian K. Vaughan & Melinda Hsu Taylor Kate 12.855[114] 4 Şubat 2009
91 5 "This Place is Death" Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz Sun & Jin 11.862[115] 11 Şubat 2009
92 6[116] "316" Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse Jack 13.161[117] 18 Şubat 2009
93 7[116] "The Life and Death of Jeremy Bentham" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Locke 12.078[118] 25 Şubat 2009
94 8 "LaFleur" Mark Goldman Elizabeth Sarnoff & Kyle Pennington Sawyer 12.396[119] 4 Mart 2009
95 9 "Namaste" Jack Bender Paul Zbyszewski & Brian K. Vaughan Kimse 11.433[120] 18 Mart 2009
96 10 "He's Our You" Greg Yaitanes Edward Kitsis & Adam Horowitz Sayid[121] 10.990[122] 25 Mart 2009
97 11 "Whatever Happened, Happened" Bobby Roth Carlton Cuse & Damon Lindelof Kate[123] 11.361[124] 1 Nisan 2009
98 12 "Dead is Dead" Stephen Williams Brian K. Vaughan & Elizabeth Sarnoff Ben 10.395[125] 8 Nisan 2009
99 13 "Some Like It Hoth" Jack Bender Melinda Hsu Taylor & Greggory Nations Miles 9.234[126] 15 Nisan 2009
100 14 "The Variable" Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz Faraday 9.037[127] 29 Nisan 2009
101 15 "Follow the Leader" Stephen Williams Paul Zbyszewski & Elizabeth Sarnoff Kimse 8.703[128] 6 Mayıs 2009
102/103 16/17 "The Incident" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Jacob 9.428[129] 13 Mayıs 2009

Sezon 6: 2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lost (6. sezon)

Altıncı ve final sezonu, 2 Şubat 2010 tarihinde iki saatlik prömiyerden önce bir saatlik kolaj bölüm ile yayınlandı.[130] 16 yayıncı tarafından yayınlanarak toplamda 18 bölüm gösterildi ve 23 Mayıs 2010 tarhininde iki buçuk saatlik finalle sona erdi. Final iki saatlik özel özet bölüm ile başladı ve iki buçuk saatlik final ile devam etti.[131] İrlanda'da RTÉ Two kanalında son dakika alınan kararla final bölümü üç gün erkenen alınarak 4 Mayıs 2010'da gösterildi.[132]

Sezonda "flash-sideway"ler yer aldı ve final bölümünde 815 kazazedelerinin ölümden sonra birbirlerini bulmak için kollektif bellek ile yaratıkları bir dünya olduğu gösterildi.

Jeremy Davies, Rebecca Mader ve Elizabeth Mitchell, sırasıyla Daniel Faraday, Charlotte Lewis ve Juliet Burke'ü oynayanlar, beşinci sezon sonunda diziden ayrıldılar fakat her üçü de altıncı sezonda canlandırdıkları karakterleriyle şovda göründüler. Eski yinelenen oyunculardan Nestor Carbonell, Jeff Fahey ve Zuleikha Robinson, sırasıyla Richard Alpert, Frank Lapidus ve Ilana Verdansky'yi oynayanlar, oyuncu kadrosuna dahil oldular ve Emilie de Ravin ise Claire Littleton bu sezon şovda tekrar yer almaya başladı.

Birçok eski ve yinelenen karakter final bölümünde yer aldı. Sam Anderson, François Chau, L. Scott Caldwell, Jeremy Davies, Fionnula Flanagan, Maggie Grace, Rebecca Mader, Elizabeth Mitchell, Dominic Monaghan, Ian Somerhalder, John Terry, Sonya Walger ve Cynthia Watros oyuncu kadrosunda gözüktüler.

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Merkezî
karakter(ler)
ABD'li izleyici sayısı
(milyon)
Orijinal yayın tarihi
104/105 1/2 "LA X" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Çeşitli 14.297[133] 2 Şubat 2010 (2010-02-02)
106 3 "What Kate Does" Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz Kate 11.045[134] 9 Şubat 2010 (2010-02-09)
107 4 "The Substitute" Tucker Gates Elizabeth Sarnoff & Melinda Hsu Taylor Locke 9.819[135] 16 Şubat 2010 (2010-02-16)
108 5 "Lighthouse" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Jack 10.194[136] 23 Şubat 2010 (2010-02-23)
109 6 "Sundown" Bobby Roth Paul Zbyszewski & Graham Roland Sayid 9.286[137] 2 Mart 2010 (2010-03-02)
110 7 "Dr. Linus" Mario Van Peebles Edward Kitsis & Adam Horowitz Ben 9.490[138] 9 Mart 2010 (2010-03-09)
111 8 "Recon" Jack Bender Elizabeth Sarnoff & Jim Galasso Sawyer 8.874[139] 16 Mart 2010 (2010-03-16)
112 9 "Ab Aeterno" Tucker Gates Melinda Hsu Taylor & Greggory Nations Richard 9.183[140] 23 Mart 2010 (2010-03-23)
113 10 "The Package" Paul Edwards Paul Zbyszewski & Graham Roland Sun & Jin 10.127[141] 30 Mart 2010 (2010-03-30)
114 11 "Happily Ever After" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Desmond 9.549[142] 6 Nisan 2010 (2010-04-06)
115 12 "Everybody Loves Hugo" Daniel Attias Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley 9.579[143] 13 Nisan 2010 (2010-04-13)
116 13 "The Last Recruit" Stephen Semel Paul Zbyszewski & Graham Roland Çeşitli 9.530[144] 20 Nisan 2010 (2010-04-20)
117 14 "The Candidate" Jack Bender Elizabeth Sarnoff & Jim Galasso Jack & Locke 9.590[145] 4 Mayıs 2010 (2010-05-04)
118 15 "Across the Sea" Tucker Gates Carlton Cuse & Damon Lindelof Jacob & Man in Black 10.319[146] 11 Mayıs 2010 (2010-05-11)
119 16 "What They Died For" Paul Edwards Edward Kitsis, Adam Horowitz & Elizabeth Sarnoff Çeşitli 10.467[147] 18 Mayıs 2010 (2010-05-18)
120/121 17/18 "The End" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Çeşitli 13.567[147] 23 Mayıs 2010 (2010-05-23)
N/A N/A "The New Man in Charge" Paul Edwards Melinda Hsu Taylor & Graham Roland & Jim Galasso Ben N/A 24 Ağustos 2010 (2010-08-24)

Mobisodeler: Lost: Missing Pieces: 2007–2008[değiştir | kaynağı değiştir]

İki/üç dakikalık on üç orijinal klip ya da mobisode, cep telefonları için üretildi. Cep telefonları için uygun hale getirildikten sonraki altı gün, ABC.com'da izlenilebildi. "Prod. kodu", mobisodelerin prodüksiyon sırasını gösteren "prodüksiyon kod numarası"nı ve "#" işareti mobisodelerin DVD'de gösterilme sırasını belirtmektedir.

# Prod.
kodu
Bölüm adı Yönetmen Senarist Karakterler Orijinal yayın tarihi
1 107 "The Watch" Jack Bender Carlton Cuse Jack & Christian 7 Kasım 2007 (2007-11-07)
2 103 "The Adventures of Hurley and Frogurt" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Hurley & Frogurt 13 Kasım 2007 (2007-11-13)
3 101 "King of the Castle" Jack Bender Brian K. Vaughan Jack & Ben 20 Kasım 2007 (2007-11-20)
4 110 "The Deal" Jack Bender Elizabeth Sarnoff Michael & Juliet 26 Kasım 2007 (2007-11-26)
5 106 "Operation: Sleeper" Jack Bender Brian K. Vaughan Jack & Juliet 3 Aralık 2007 (2007-12-03)
6 104 "Room 23" Jack Bender Elizabeth Sarnoff Ben & Juliet 11 Aralık 2007 (2007-12-11)
7 112 "Arzt & Crafts" Jack Bender Damon Lindelof Hurley, Jin, Sun, Michael & Arzt 17 Aralık 2007 (2007-12-17)
8 105 "Buried Secrets" Jack Bender Christina M. Kim Jin, Sun & Michael 24 Aralık 2007 (2007-12-24)
9 111 "Tropical Depression" Jack Bender Carlton Cuse Michael & Arzt 31 Aralık 2007 (2007-12-31)
10 102 "Jack, Meet Ethan. Ethan? Jack." Jack Bender Damon Lindelof Jack & Ethan 7 Ocak 2008 (2008-01-07)
11 108 "Jin Has a Temper-Tantrum on the Golf Course" Jack Bender Drew Goddard Hurley, Jin & Michael 14 Ocak 2008 (2008-01-14)
12 109 "The Envelope" Jack Bender Teleplay by: J. J. Abrams & Damon Lindelof
Story by: Damon Lindelof
Juliet & Amelia 21 Ocak 2008 (2008-01-21)
13 113 "So It Begins" Jack Bender Drew Goddard Jack, Christian & Vincent 28 Ocak 2008 (2008-01-28)

Özel bölümler: 2005–2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kısım, Lost ekibi tarafından hazırlanan resmî özel ve özet bölümleri sıralamaktadır.

# Bölüm adı Anlatıcı(lar) Yayınlanma
(bölümler arasında)
ABD izleyicisi
(milyonda)
Orijinal yayın tarihi
1 "Lost: The Journey" Brian Cox
Evangeline Lilly & Dominic Monaghan, Avustralya'da
"Do No Harm" & "The Greater Good" 13.75[148] 27 Nisan 2005 (2005-04-27)
2 "Destination Lost" Peter Coyote "Exodus" & "Man of Science, Man of Faith." 15.27[149] 21 Eylül 2005 (2005-09-21)
3 "Lost: Revelation" Peter Coyote
Sunan: J. J. Abrams, Avustralya'da
"What Kate Did" & "The 23rd Psalm" 13.52[150] 11 Ocak 2006 (2006-01-11)
4 "Lost: Reckoning" Peter Coyote "S.O.S." & "Two for the Road" 11.95[151] 26 Nisan 2006 (2006-04-26)
5 "Lost: A Tale of Survival" Michael Emerson "Live Together, Die Alone" & "A Tale of Two Cities" 9.03[152] 27 Eylül 2006 (2006-09-27)
6 "Lost Survivor Guide" Kyle MacLachlan
Sunan: Damon Lindelof & Carlton Cuse
"I Do" & "Not in Portland" 8.84[153] 7 Şubat 2007 (2007-02-07)
7 "Lost: The Answers" Kyle MacLachlan
Sunan: Damon Lindelof & Carlton Cuse
"Greatest Hits" & "Through the Looking Glass" 9.12[154] 17 Mayıs 2007 (2007-05-17)
8 "Lost: Past, Present & Future" Michael Emerson "Through the Looking Glass" & "The Beginning of the End" 14.065[155] 31 Ocak 2008 (2008-01-31)
9 "Lost: Destiny Calls" Doug Hutchison
Sunan: Damon Lindelof & Carlton Cuse
"There's No Place Like Home" & "Because You Left" 8.51[156] 21 Ocak 2009 (2009-01-21)
10 "Lost: The Story of the Oceanic 6" Nestor Carbonell "Some Like It Hoth" & "The Variable" 6.745[157] 22 Nisan 2009 (2009-04-22)
11 "Lost: A Journey in Time" Michael Emerson
Sunan: Damon Lindelof & Carlton Cuse
"Follow the Leader" & "The Incident" 6.33[158] 13 Mayıs 2009 (2009-05-13)
12 "Lost: Final Chapter" Michael Emerson "The Incident" & "LA X" 9.9[159] 31 Ocak 2010 (2010-01-31)
13 "Lost: The Final Journey" Titus Welliver "What They Died For" & "The End" 9.926[160] 23 Mayıs 2010 (2010-05-23)

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Spesifik
  1. ^ Lachonis, Jon (2007-08-06). "How 'Lost' Almost Went 'Nowhere'". BuddyTV. http://www.buddytv.com/articles/lost/how-lost-almost-went-nowhere-9104.aspx. Erişim tarihi: 2009-11-17. 
  2. ^ Adalian, Josef (2007-05-06). "Lost set for three more years". Variety. http://www.variety.com/article/VR1117964371.html?categoryid=1236&cs=1. Erişim tarihi: 2009-05-01. 
  3. ^ a b c d Cuse, Carlton; Lindelof, Damon. The Official LOST Audio Podcast: April 9th, 2009 American Broadcasting Company (ABC.com). 04-09 tarihinde erişilmiştir.
  4. ^ "Season Program Rankings from 09/20/04 through 05/19/06". ABC Medianet. June 21, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=062105_06. Erişim tarihi: February 3, 2009. 
  5. ^ "Lost Season 1 Blu-Ray on Amazon.co.uk". http://www.amazon.co.uk/Lost-Complete-Blu-ray-Matthew-Fox/dp/B001Q94TII/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1249243124&sr=8-1. 
  6. ^ a b Lambert, David yayımcı=TV Shows on DVD (6 Mart, 2009). "Lost DVD news: Seasons 1 and 2 Announced for Blu-ray Disc". http://www.tvshowsondvd.com/news/Lost-Seasons-1-and-2-on-Blu/11440. Erişim tarihi: 6 Mart 2009. 
  7. ^ "Season Program Rankings from 09/15/05 through 05/31/06". ABC Medianet. May 31, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=053106_05. Erişim tarihi: Şubat 2009. 
  8. ^ "Lost Season 2 Blu-Ray on Amazon.co.uk". http://www.amazon.co.uk/Lost-Complete-Blu-ray-Matthew-Fox/dp/B001Q94TII/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1249243124&sr=8-1. 
  9. ^ "Season Program Rankings from 09/18/06 through 06/10/07". ABC Medianet. 12 Haziran 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=061207_04. Erişim tarihi: 3 Şubat 2009. 
  10. ^ "LOSTS03 BluRay for İngiltere". Play.com. http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/11500821/Lost-Complete-Season-3/Product.html. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  11. ^ "LOST S03 BLU-RAY". Ezydvd.com.au. 2009-12-01. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/809289. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  12. ^ "Season Program Rankings from 09/24/07 through 06/15/08". ABC Medianet. June 17, 2008. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=061708_07. Erişim tarihi: 3 Şubat 2009. 
  13. ^ a b "Lost Fans Will Get an Uninterrupted Season 5". TV Guide. http://www.tvguide.com/News/Lost-Season-5-1000807.aspx. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  14. ^ "Season Program Rankings from 09/22/08 through 05/17/09". ABC Medianet. 19 Mayıs 2009. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051909_05. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2009. 
  15. ^ a b Lambert, David (6 Nisan 2009). "Lost – Did a Time-Traveling Vincent-the-Dog Fetch us a Season 5 DVD/Blu-ray Release Date?". TV Shows on DVD. http://tvshowsondvd.com/news/Lost-Season-5-Release-Date/11617. Erişim tarihi: Nisan 2009. 
  16. ^ "Lost Season 5 HMV". Hmv.com. http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=12;5;222;69;36&sku=975081. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  17. ^ "LOSTS05 DVDR4". Ezydvd.com.au. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/806245. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  18. ^ "LOSTS05 Blu-Ray". Play.com. http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/9493860/Lost-Series-5/Product.html. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  19. ^ "LOSTS05 BLU-RAY". Ezydvd.com.au. 2009-12-01. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/809290. Erişim tarihi: 2010-06-03. 
  20. ^ "Final 2009-10 Broadcast Primetime Show Average Viewership - TV Ratings, Nielsen Ratings, Television Show Ratings". TVbytheNumbers.com. June 16, 2010. http://tvbythenumbers.com/2010/06/16/final-2009-10-broadcast-primetime-show-average-viewership/54336. Erişim tarihi: 28 Haziran, 2010. 
  21. ^ a b c d Lambert, David (29 Ocak 2010). "Lost – 'The Complete 6th and Final Season' Flying to DVD and Blu-ray Disc this Summer?". TVShowsOnDVD.com. http://tvshowsondvd.com/n/13279. Erişim tarihi: 29 Ocak 2010. 
  22. ^ http://www.ezydvd.com.au/item.zml/812136
  23. ^ http://www.ezydvd.com.au/item.zml/814877
  24. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. September 29, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=092904_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  25. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 5, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=100504_06. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  26. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 12, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101204_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  27. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 19, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101904_12. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  28. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 26, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=102604_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  29. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 2, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=110204_05. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  30. ^ "Weekly Program Rankings Report". ABC Medianet. November 9, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=110904_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  31. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 16, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=111604_05. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  32. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 23, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=112304_07. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  33. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. December 7, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=120704_05. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  34. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. December 14, 2004. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=121404_08. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  35. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 11, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=011105_11. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  36. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 19, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=011905_07. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  37. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 25, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=012505_07. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  38. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 15, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=021505_06. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  39. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 23, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=022305_08. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  40. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 1, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030105_08. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  41. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 8, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030805_06. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  42. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 5, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=040505_07. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  43. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 12, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=041205_05. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  44. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 10, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051005_08. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  45. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 17, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051705_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  46. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 24, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=052405_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  47. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. June 1, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=060105_04. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  48. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. September 27, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=092705_03. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  49. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 4, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=100405_07. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  50. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 11, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101105_07. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  51. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 18, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101805_06. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  52. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 25, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=102505_07. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  53. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 15, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=111505_03. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  54. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 22, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=112205_09. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  55. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 29, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=112905_02. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  56. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. December 6, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=120605_03. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  57. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 18, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=011806_07. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  58. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 24, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=012406_06. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  59. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. January 31, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=013106_07. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  60. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 14, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=021406_04. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  61. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 22, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=022206_05. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  62. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 7, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030706_05. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  63. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 28, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=032806_03. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  64. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 4, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=040406_04. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  65. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 11, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=041106_04. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  66. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 18, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=041806_05. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  67. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 9, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=050906_02. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  68. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 16, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051606_06. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  69. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 23, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=052306_05. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  70. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 31, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=053106_04. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  71. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 10, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101006_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  72. ^ a b "Further Instructions" and "The Glass Ballerina" were aired out of order. Fordis, Jeff, (October 2, 2006) "The Question of Whether Locke, Eko and Desmond Survived the Implosion of the Hatch is Answered," ABC Medianet. Retrieved on September 3, 2007 tarihinde erişilmiştir.
  73. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 17, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=101706_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  74. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 24, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=102406_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  75. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. October 31, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=103106_10. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  76. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 7, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=110706_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  77. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. November 14, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=111406_09. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  78. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 13, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=021307_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  79. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 21, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=022107_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  80. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 27, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=022707_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  81. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 6, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030607_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  82. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 13, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=031307_04. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  83. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 20, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=032007_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  84. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. March 27, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=032707_04. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  85. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 3, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=040307_05. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  86. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 10, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=041007_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  87. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 17, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=041707_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  88. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. April 24, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=042407_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  89. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 1, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=050107_08. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  90. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 8, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=050807_09. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  91. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 15, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051507_13. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  92. ^ Lindelof, Damon & Cuse, Carlton, (11 Mayıs 2007) "Official Lost Podcast," ABC.com. 3 Temmuz 2007 tarihinde erişilmiştir.
  93. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 22, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=052207_06. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  94. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 30, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=053007_07. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2008. 
  95. ^ Jensen, Jeff (2006-05-08). "A Map for 'Lost'". Entertainment Weekly. http://www.ew.com/ew/article/0,,20038202_3,00.html. Erişim tarihi: 2006-06-29. 
  96. ^ Gorman, Bill, (Şubat 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, January 28–Şubat 3", TV by the Numbers. 26 Mart 2008 tarihinde erişilmiştir.
  97. ^ Gorman, Bill, (25 Şubat 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, Şubat 4–10", TV by the Numbers. 26 Mart 2008 tarihinde erişilmiştir.
  98. ^ Gorman, Bill, (3 Mart 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, Şubat 11–17", TV by the Numbers. 12 Temmuz 2008 tarihinde erişilmiştir.
  99. ^ Gorman, Bill, (10 Mart 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, Şubat 18–24", TV by the Numbers. 26 Mart 2008 tarihinde erişilmiştir.
  100. ^ Gorman, Bill, (17 Mart 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, Şubat 25–Mart 2", TV by the Numbers. 26 Mart 2008 tarihinde erişilmiştir.
  101. ^ Gorman, Bill, (24 Mart 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, Mart 3–9", TV by the Numbers. 26 Mart 2008 tarihinde erişilmiştir.
  102. ^ Gorman, Bill, (31 Mart 2008) "What You're Watching on Your DVRs (Broadcast Networks), Mart 10–16", TV by the Numbers. 12 Temmuz 2008
  103. ^ Gorman, Bill, (7 Nisan 2008) "What You're Watching on Your DVRs (Broadcast Networks), Mart 17–23", TV by the Numbers. 5 Haziran 2008
  104. ^ Seidman, Robert, (13 Mayıs 2008) "Idol, Grey's, Lost, Housewives and The Office Lead Weekly DVR Viewing", TV by the Numbers. 13 Mayıs 2008 tarihinde erişilmiştir.
  105. ^ Seidman, Robert, (19 Mayıs 2008) "Idol, Grey's, House, Lost, Desperate Housewives and The Office Lead Total DVR Viewing", TV by the Numbers. 20 Mayıs 2008 tarihinde erişilmiştir.
  106. ^ Seidman, Robert, (28 Mayıs 2008) "American Idol, Grey's Anatomy, Lost, House and Desperate Housewives Again Lead DVR Viewing", TV by the Numbers. 12 Temmuz 2008 tarihinde erişilmiştir.
  107. ^ Seidman, Robert, (5 Haziran 2008) "Office Again Tops Broadcast Shows w/ 41.2% Time-Shifting Gain", TV by the Numbers. 12 Temmuz 2008 tarihinde erişilmiştir.
  108. ^ Seidman, Robert, (Haziran 16, 2008) "Lost Finale, Hell's Kitchen and So You Think You Can Dance Lead DVR Viewing", TV by the Numbers. 12 Temmuz 2008 tarihinde erişilmiştir.
  109. ^ Littleton, Cynthia (7 Kasım 2008). "Lost: The isle of mystery returns Jan. 21". Variety. http://weblogs.variety.com/on_the_air/2008/11/lost-the-isle-o.html. Erişim tarihi: 13 Kasım 2008. 
  110. ^ "Lost". ABC Medianet. http://abcmedianet.com/web/showpage/showpage.aspx?program_id=001648&type=lead. Erişim tarihi: Ocak 2009. 
  111. ^ a b Gorman, Bill (February 10, 2009). "Wednesday’s American Idol Has Most DVR Viewers, 90210 Has Greatest Share Of Viewing By DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/10/wednesdays-american-idol-has-most-dvr-viewers-90210-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/12588. Erişim tarihi: 11 Şubat 2009. 
  112. ^ Cuse, Carlton & Lindelof, Damon, (16 Ocak 2009). "Dharma Initiative presents DSA announcement 8 with Damon and Carlton" (mirrored version). ABC.com mailing list. Mirrored version. Erişim tarihi 19 Mayıs 2009.
  113. ^ Seidman, Robert (3 Şubat 2009). "Tuesday’s American Idol has most DVR viewers, Lost has greatest share of viewing by DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/19/tuesdays-american-idol-has-most-dvr-viewers-lostpremiere-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/13112. Erişim tarihi: 3 Şubat 2009. 
  114. ^ Gorman, Bill (25 Şubat 2009). "American Idol has most DVR viewers, Gossip Girl has greatest share of viewing by DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/25/wednesdays-american-idol-has-most-dvr-viewers-gossip-girl-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/13489. Erişim tarihi: 25 Şubat 2009. 
  115. ^ Seidman, Robert (18 Şubat 2009). "Dollhouse premiere is 28th in total DVR viewing, 8th in % viewing on DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/03/02/dollhouse-premiere-is-28th-in-total-dvr-viewing-8th-in-viewing-on-dvr/13777. Erişim tarihi: 18 Şubat 2009. 
  116. ^ a b "316" ve "The Life and Death of Jeremy Bentham" were aired out of order. Cuse, Carlton; Lindelof, Damon. The Official LOST Audio Podcast: February 12th, 2009 American Broadcasting Company (ABC.com). 2009-02-12
  117. ^ Gorman, Bill (10 Mart 2009). "American Idol has most DVR viewers, Heroes has greatest share of viewing by DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/03/10/american-idol-has-most-dvr-viewers-heroes-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/14217. Erişim tarihi: 10 Mart 2009. 
  118. ^ Gorman, Bill (March 17, 2009). "American Idol has most DVR viewers, Terminator:SCC has greatest share of viewing by DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/03/17/american-idol-has-most-dvr-viewers-terminatorscc-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/14683. Erişim tarihi: 17 Mart, 2009. 
  119. ^ Seidman, Robert (March 26, 2009). "American Idol has most DVR viewers, The Office has greatest share of viewing by DVR". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/03/26/american-idol-has-most-dvr-viewers-the-office-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/15227. Erişim tarihi: 26 Mart 2009. 
  120. ^ Gorman, Bill (7 Nisan 2009). "Terminator, Dollhouse Get Big 18-49 Demo DVR Boosts". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/07/terminator-dollhouse-get-big-demo-dvr-boosts/16121. Erişim tarihi: 7 Nisan 2009. 
  121. ^ Andrews, Naveen (aktör) & Lee, Iain (görüşmeci), Lost Season 5 Revealed, Sky1 25 Ocak 2009.
  122. ^ Seidman, Robert (April 17, 2009). "More DVR analysis than you want: Why DVR won’t save Dollhouse and TSCC". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/17/more-dvr-analysis-than-you-want-why-dvr-wont-save-dollhouse-and-tscc/16904. Erişim tarihi: 17 Nisan, 2009. 
  123. ^ Cuse, Carlton; Lindelof, Damon. The Official LOST Audio Podcast: February 26th, 2009 American Broadcasting Company (ABC.com). 2009-02-26
  124. ^ Seidman, Robert (April 20, 2009). "Is It A Good Thing That 90210, Gossip Girl & Dollhouse Get 40+% of Demo Viewing By DVR?". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/20/is-it-a-good-thing-that-90210-terminator-gossip-girl-dollhouse-get-40-of-demo-viewing-by-dvr/17070. Erişim tarihi: 23 Nisan 2009. 
  125. ^ Gorman, Bill (April 29, 2009). "Special Office Nearly Doubles Demo Audience On DVRs". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/29/special-office-nearly-doubles-its-demo-audience-via-dvr/17696. Erişim tarihi: 29 Nisan 2009. 
  126. ^ Seidman, Robert (April 21, 2009). "Top ABC Primetime Shows, April 13-19, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/21/top-abc-primetime-shows-april-13-19-2009/17135. Erişim tarihi: 21 Nisan 2009. 
  127. ^ Seidman, Robert (May 6, 2009). "Top ABC Primetime Shows, April 27 - May 3, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/05/06/top-abc-primetime-shows-april-27-may-3-2009/18170. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2009. 
  128. ^ Seidman, Robert (May 12, 2009). "Top ABC Primetime Shows, May 4-10, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/05/12/top-abc-primetime-shows-may-4-10-2009/18547. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2009. 
  129. ^ Seidman, Robert (May 19, 2009). "Top ABC Primetime Shows, May 11-17, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/05/19/top-abc-primetime-shows-may-11-17-2009/19083. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2009. 
  130. ^ Fordis, Jeff (19 Kasım 2009). "ABC Announces the Premiere of the Sixth and Final Season of Lost, with a Special All-Night Event on Tuesday, February 2". ABC Medianet. http://www.abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=111909_04. Erişim tarihi: 19 Kasım 2009. 
  131. ^ Hibberd, James (4 Mayıs 2010). "ABC expands 'Lost' finale by extra half-hour!". The Hollywood Reporter. http://livefeed.hollywoodreporter.com/2010/05/abc-expands-lost-finale-by-extra-halfhour.html. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. 
  132. ^ RTÉ to show final of Lost next Monday. RTÉ Entertainment. 21 Mayıs 2010.
  133. ^ Seidman, Robert (Şubat 22, 2010). "Lost Premiere Sees Big Gains with DVR Viewing". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/02/22/lost-premiere-sees-big-gains-with-dvr-viewing/42578. Erişim tarihi: Mart 1, 2010. 
  134. ^ Seidman, Robert (Şubat 10, 2010). "Tuesday Finals: NCIS: LA, Lost Rise; Past Life Falls". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/02/10/tuesday-finals-ncis-la-lost-rise-past-life-falls/41678. Erişim tarihi: Şubat 10, 2010. 
  135. ^ Seidman, Robert (Şubat 23, 2010). "TV Ratings Top 25: American Idol Still Top Show of Week With Adults 18-49". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/02/23/tv-ratings-top-25-american-idol-still-top-show-of-week-with-adults-18-49/42827. Erişim tarihi: Şubat 24, 2010. 
  136. ^ Gorman, Bill (Şubat 24, 2010). "TV Ratings: American Idol Buries Winter Olympics; Lost Inches Up". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/02/24/tv-ratings-american-idol-buries-winter-olympics-lost-inches-up/42881. Erişim tarihi: Mart 1, 2010. 
  137. ^ Seidman, Robert (Mart 9, 2010). "TV Ratings Top 25: Oscars, American Idol & The Big Bang Theory Top Weekly Broadcast Charts". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/03/03/tv-ratings-american-idol-leads-easy-fox-win-parenthood-debuts-modestly-lost-falls/43694. Erişim tarihi: Mart 9, 2010. 
  138. ^ Seidman, Robert (Mart 16, 2010). "TV Ratings Top 25: American Idol, Big Bang Theory, NCIS Top Weekly Broadcast Charts". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/03/16/tv-ratings-top-25-american-idol-big-bang-theory-ncis-top-weekly-broadcast-charts/45185. Erişim tarihi: Mart 16, 2010. 
  139. ^ Seidman, Robert (Mart 23, 2010). "TV Ratings Top 25: American Idol, NCIS, Undercover Boss, House Top Weekly Broadcast Charts". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/03/23/tv-ratings-top-25-american-idol-ncis-undercover-boss-house-top-weekly-broadcast-charts/45840. Erişim tarihi: Mart 24, 2010. 
  140. ^ Gorman, Bill (Mart 24, 2010). "TV Ratings: Idol Rolls Over Tuesday; Lost, Parenthood Up". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/03/24/tuesday-finals-lost-up-v-clip-show-falls/46017. Erişim tarihi: Mart 24, 2010. 
  141. ^ Gorman, Bill (Mart 31, 2010). "Tuesday Finals: V's Loss Is Lost's Gain". http://tvbythenumbers.com/2010/03/31/tuesday-finals-vs-loss-is-losts-gain/46907. Erişim tarihi: Nisan 1, 2010. 
  142. ^ Seidman, Robert (Nisan 7, 2010). "Broadcast Finals: Lost, NCIS, NCIS: LA Tick Up; V, The Good Wife Tick Down". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/07/broadcast-finals-lost-ncis-ncis-la-tick-up-v-the-good-wife-tick-down/47689. Erişim tarihi: Nisan 7, 2010. 
  143. ^ Gorman, Bill (Nisan 14, 2010). "UPtarihD TV Ratings: Idol, Glee Drown Out The Competition". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/14/tv-ratings-idol-glee-drown-out-competition/48434. Erişim tarihi: Nisan 16, 2010. 
  144. ^ "Categorized". 2010-04-20. http://tvbythenumbers.com/2010/04/21/broadcast-finals-tuesday-lost-idol-adjusted-up-glee-v-adjusted-down/49348. Erişim tarihi: Nisan 20, 2010. 
  145. ^ Gorman, Bill (Mayıs 5, 2010). "Broadcast Finals Tuesday: Idol, Lost, 90210 Adjusted Up; Good Wife, V, Parenthood Adjusted Down". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/05/broadcast-finals-tuesday-idol-lost-90210-adjusted-up-good-wife-v-parenthood-adjusted-down/50683. Erişim tarihi: Mayıs 5, 2010. 
  146. ^ Seidman, Robert (Mayıs 12, 2010). "Tuesday Finals: Lost, NCIS Adjusted Up; Good Wife, V, Glee Adjusted Down". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/12/lost-ncis-adjusted-up-good-wife-v-glee-adjusted-down/51230. Erişim tarihi: Mayıs 13, 2010. 
  147. ^ a b Seidman, Robert (Mayıs 25, 2010). "TV Ratings Top 25: Dancing Tops Idol With Viewers Again, Lost Finale Wins With Adults 18-49". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/25/tv-ratings-top-25-dancing-tops-idol-with-viewers-again-lost-finale-wins-with-adults-18-49/52328. Erişim tarihi: Mayıs 25, 2010. 
  148. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 3, 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=050305_05. Erişim tarihi: 2008-07-29. 
  149. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. 27 Eylül 2005. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=092705_03. Erişim tarihi: 2008-07-29. 
  150. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. ocak 18, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=011806_07. Erişim tarihi: 2008-07-29. 
  151. ^ "Weekly Program Rankings Wrap-Up". ABC Medianet. May 2, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=050206_05. Erişim tarihi: 2008-07-29. 
  152. ^ "Weekly Program Rankings Wrap-Up". ABC Medianet. October 3, 2006. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=100306_09. Erişim tarihi: 2008-07-29. 
  153. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. Şubat 13, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=021307_05. Erişim tarihi: 2008-07-23. 
  154. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 22, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=052207_06. Erişim tarihi: 2008-07-23. 
  155. ^ Gorman, Bill, (Şubat 24, 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, ocak 28 – Şubat 3", TV by the Numbers. Retrieved on March 26, 2008.
  156. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 22, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=012709_06. Erişim tarihi: 2008-07-23. 
  157. ^ Seidman, Robert (28 Nisan 2009). "Top ABC Primetime Shows, April 20–26, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/04/28/top-abc-primetime-shows-april-20-26-2009/17576. Erişim tarihi: 28 Nisan 2010. 
  158. ^ "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. May 19, 2009. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=051909_04. Erişim tarihi: 2008-07-23. 
  159. ^ Gorman, Bill (Şubat 3, 2010). "The “Lost” Premiere is Up Year to Year in Total Viewers and Adults 18–49, Registering the Series’ Top-Rated Telecast with Young Adults in Nearly 2 Years". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/02/03/the-%E2%80%9Clost%E2%80%9D-premiere-is-up-year-to-year-in-total-viewers-and-adults-18-49-registering-the-series%E2%80%99-top-rated-telecast-with-young-adults-in-nearly-2-years/41029. Erişim tarihi: 28 Nisan 2010. 
  160. ^ Seidman, Robert (May 25, 2010). "TV Ratings Top 25: Dancing Tops Idol With Viewers Again, Lost Finale Wins With Adults 18–49". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/25/tv-ratings-top-25-dancing-tops-idol-with-viewers-again-lost-finale-wins-with-adults-18-49/52328. Erişim tarihi: May 25, 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]