The New Man in Charge

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The New Man in Charge"
Lost bölümü
Bölüm no.Epilog. sezon
01. bölüm
YönetmenPaul Edwards
SenaristMelinda Hsu Taylor &
Graham Roland &
Jim Galasso
Yayın tarihi24 Ağustos 2010
Konuk oyuncular
Ted Rooney
Ray Porter
Grisel Toledo
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"The End"
Lost (6. sezon)
Lost bölümleri

"The New Man in Charge", American Broadcasting Company'de gösterilen drama televizyon dizisi Lost'un epilogudur. Melinda Hsu Taylor, Graham Roland ve Jim Galasso tarafından yazıldı; Paul Edwards tarafından yönetildi. Epilog, 24 Ağustos 2010 tarihinde şovun altıncı sezonunun DVD'si ile şovun tüm bölümleri kutu setinde yayınlandı. "The New Man in Charge" resmî olarak yayınlanmasından 18 gün önce 6 Ağustos 2010 tarihinde online olarak sızdırıldı.[1]

Epilog, Hugo "Hurley" Reyes (Jorge Garcia) ve Ben Linus (Michael Emerson) karakterlerinin şovun final bölümü "The End"den sonraki olaylar üzerine odaklanmaktadır. "The New Man in Charge"da 6. sezondaki soruların cevaplandırılması amaçlandı fakat yayın süresinden dolayı diziye dahil edilmedi. Ayrıca en son beşinci sezonun yedinci bölümünde yer alan ve altıncı sezonda–arşiv görüntüleri hariç–hiç görünmeyen Malcolm David Kelley canlandırdığı Walt Lloyd ile tekrar gözüktü.

Olay örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Orote Peninsula, Guam[değiştir | kaynağı değiştir]

"The End" bölümündeki olaylardan belli bir zaman sonra Ben, Dharma Girişimi çalışanları Hector (Ted Rooney) ve Glenn'i (Ray Porter) Guam'daki bir depoda ziyaret eder. Ben, gıda paketlerini yükleyen iki işçiye artık çalıştıkları bölüme gerek kalmadıklarını söyler ve sonra onlara ödeme yapar. Ben, Dharma Girişimi'nin yirmi yılı aşkın bir süredir çalışmadığı açıklar. Ben'in oradan ayrılamasından önce işçiler ondan bazı cevaplar ister ve Ben buna razı olarak Hydra Dharma İstasyonu Oryantasyon filmini onlara gösterir. Video, Dr. Pierre Chang'in (François Chau), burada takma isim kullanmaz, adının "üçüncü bir tarafa sızdırılma"dığını ortaya koyar. Video, kutup ayıları, melez kuşlar ve zaman yolculuğu deneyimleri ile Jacob (Mark Pellegrino) ile ilgili "Düşmanlar"ı sorgulamak için kurulan Room 23'nin amacı gibi Hydra deneyilerinin doğasını açıklamaktadır.

Santa Rosa Akıl Sağlığı Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben, Santa Rosa Akıl Sağlığı Enstitüsü'ne varır ve Walt'u ziyaret eder. Ben yaklaşır ve Walt'a onun özel olduğunu ve adaya geri dönerek adada ölü olsa bile babası Michael'a yardımcı olabileceğini hatırlatır. Ben, Walt'a adanın kendisinin evi olduğunu ve adaya geri dönmek zorunda olduğunu söyler. Beraber Santa Rosa'dan ayrılırlar. Ben ile Walt, Dharma minibüsüne vardıklarında Hurley'i orada kendilerini beklerken bulurlar. Walt, Hurler'e uzun zamandır kazazedelerin kendisi için geri dönmesini beklediğini ve yaşadıklarını anlattığında kimsenin kendisine inanmadığı için başkaları tarafından deli etiketi yapıştırıldığını itiraf eder. Hurley, onun hiçbir zaman deli olmadığı dair onun güvenini tazeler. Walt'a adanın kendisinin evi olduğunu ve kendisiyle bir iş için konuşma niyetinde olduğunu söyler. Hurleyr ardından hep birlikte eve gitmeye önerir ve minibüsü gecenin karanlığına doğru sürer.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Epilog, "Hurley kuşu", Room 23, erzak temini gibi dizinin bazı uzun süreli bazı sorularına cevap verdi. Esasen yaratıcı/yönetici yapımcı Damon Lindelof ve yönetici yapımcı Carlton Cuse, epilogdaki hikâye ile cevapları 6. sezonun bir parçası olarak planladılar.[2][3][4][5] Fakat, yayın süresinden ötürü 6. sezona eklenmesi planlanan dakikalar şovun yaratıcıları tarafından silindi ve bu sahneler, "The New Man in Charge"a eklendi.[6]

Bir röportajında Michael Emerson "Senaristler, finaldeki prosedürel gizemlerle ilgilenmiyorlardı. Şovu, bir tür manevi bir sonuca getiriyorlardı ve bu doğru olandı bence ... Söylemem gerekir ki bu DVD'ye eklenen ekstra sahne, hafif ruhlu ve biraz daha mekanik kelimenin en iyi anlamında."[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Coll, Kevin (3 Eylül 2010). "Watch The Lost – "New Man In Charge" Extended Scene! Hurley Birds, Polar Bears and Walt". FusedFilm.com. 15 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2010. 
  2. ^ Householder, Mike (15 Mayıs 2009). "Hollywood, universities share benefits of name-dropping". USA Today. 21 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2009. 
  3. ^ Abrams, Natalie (1 Mart 2010). "Thirteen Clues About the End of Lost: Does Ilana Age? Who's Coming Back? Who Isn't?". Seattle Post Intelligencer. Erişim tarihi: 20 Mart 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ Matheson, Whitney (27 Ekim 2009). "A 'Lost' Q&A: Damon Lindelof answers (most of) your questions!". USA Today. 27 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2009. 
  5. ^ Quigley, Adam (25 Temmuz 2009). "Comic Con: What We Learned About Lost's Final Season". /Film. 12 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2009. 
  6. ^ Keck, William (20 Mayıs 2010). "How will Lost End?". TVGuide.com. 28 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2010. 
  7. ^ Jeffrey, Morgan (3 Eylül 2010). "Emerson: 'Lost epilogue is lighter'". Digital Spy.com. 8 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]