Christian Shephard

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Christian Shephard
Lost karakteri
Christian Shephard rolünde John Terry
İlk görünüm"Walkabout"
Son görünüm"The Lost"
CanlandıranJohn Terry
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekCerrah
UnvanDoktor
Evlilik(ler)Margo Shephard
Önemli ilişkileriCarole Littleton (sevgilisi)
ÇocuklarJack Shephard (oğlu)
Claire Littleton (kızı)
DurumuÖlü

Dr. Christian Shephard, Lost dizisinin kurgusal karakterlerindendir. Karakteri canlandıran oyuncu John Terry'dir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gençlik yıllarında Margo Shephard ile sevgili olmuşlardır. Babası bu birlikteliğe onay vermese de oğluna aile yadigarı bir saat verir. Daha sonra Christian bu saati evliliğinden önce oğlu Jack'e verecektir. Oğluna karşı çok sert davranan Christian, bir gün Jack dayak yediğinde onun bir kahraman olmaması gerektiğini belirtir.

Christian Shephard, oğlu Jack Shephard'ın da çalıştığı St. Sebastian Hastanesinde cerrahtır. Jack'le arasında büyük problemler yaşanmıştır. Bu problemlerin kaynağı ise Christian'ın bir cerrah olduğu halde ileri derecede alkol bağımlısı olmasıdır. Alkol bağımlısı olmasının asıl nedeni henüz bilinmemektedir. Eşiyle de problemleri olan Christian Avustralya'ya gider. Bu gidişlerinden birinde Carole Littleton adlı kadınla bir ilişkiye başlar. Ondan Claire adlı kızı doğar. Ancak Carole, Christian'ın başka bir ailesi daha olması sebebiyle ondan ayrılmaya karar verir ve Claire'e babasının ölmüş olduğunu söleyerek büyütür.

Bir gün Carole'un komaya girdiği haberini alınca Avustralya'ya gider. Carole'un bütün hastane masraflarını üstlenen Christian, Claire ile tanışır ve ona babası olduğunu açıklar. Claire ve Christian'ın arası önceleri çok iyidir. Ancak bir gün Christian, makinaya bağlı olan Carole'un yaşamasının yararı olmadığını söyler. Ancak Claire tam tersini düşünür ve tartışırlar. Yolları ayrılan baba kız bir daha görüşmezler.

Jack'in karısından ayrılması ve babasının eski eşiyle birlikte olduğunu düşünmesi ile baba ve oğlunun da arası bozulur. Jack bir gün babasına saldırır. Bu da Christian'ın alkol probleminin tekrar ortaya çıkmasına neden olur. Christian bir gün kendi hatası yüzünden hasta bir kadının ölümüne sebep olur. Jack'ten alkol almış olduğunu söylememesini ister. Jack önce kabul etse de ölen kadının hamile olduğunu öğrenince doğruları söyler ve Christian'ın doktorluk lisansının elinden alınmasına sebep olur. Christian böylece tekrar gezilerine başlar. Ayrıca Ana Lucia'da bir süre Christian Shephard'ın koruması olmuştur.

Annesinin baskısıyla oğlu Jack'te arkasından onu geri getirmek için gider ancak babasının öldüğünü öğrenir. Shephard, ölümünden önce Avustralya'da bir barda Sawyer ile karşılaşmış ve sohbet etmişlerdir. Sawyer, daha sonra bu olayı Jack'e anlatacaktır.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Christian Shephard'ın aslında Claire'in de babası olduğu ortaya çıkmıştır. Dizinin en gizemli öğelerinden biridir. 4. sezonda ise John Locke, Jacob'ın kulübesine girdiğinde Jacob'un yerine kendisiyle konuşabileceğini söyler. Yanında Claire vardır. Christian daha sonra Locke kuyuya indiği zaman ona yardım edecektir. Jack ise adadan kurtulduktan sonra da babası Christian'ı görmeye devam etmektedir.

En sevilen sözü: ...Bu yüzden lanet Red Sox hiçbir zaman şampiyon olamayacak!