Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ekim 2010-Aralık 2010
Konu ekleÇakma Eskimo
[kaynağı değiştir]Mrb. Lazım olur mu?--Rapsar 17:05, 30 Eylül 2010 (UTC)
- Sibirya Eskimolarının hâlâ "iglu" denen buz evlerde yaşadıklarını sanıyor. Gerçekten gidip gitmediğini bilmiyorum yazan kişinin fakat "attığı" ortada. Sibirya Yupikleri aynen Çukçiler gibi ya "topek" denen yazlık çadırlarda ya da mıntığak dedikleri kışlık evlerde yaşarlar. İglu, pek sık kullanılmaz. igluyu sık ve kalıcı kullanan bildiğim kadarıyla Grönland'ın kuzeyindeki İnuitlerdir. Orada yapı malzemesi yalnızca kar ve buz olduğu için. Sibirya'da igluyu günümüzde göremezsiniz. --Kmoksy 17:23, 30 Eylül 2010 (UTC)
- Selamlar şurada konu ile ilgili bilgiler var ancak sanırım konuyu topluluğun fikirlerine açmanız faydalı olacaktır. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:20, 1 Ekim 2010 (UTC)
Rusça yönl.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Bu Rusça yönlendirmeler de neyin nesi? O zaman her maddenin her dildeki yönlendirmesini de yapmak gerekir ki bu çok anlamsız olur...--Rapsar 07:15, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Rusça ile ilgili maddeler tabi yönlendirebilir. Ayrıca Şablon için çok faydalıdır. Takabeg ileti 07:28, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Aslında değil Türkiye rekorlarını belirtiyor; fakat Türkiye'de atletizm gibi bir maddede yer alması daha uygun :)--Rapsar 09:27, 1 Ekim 2010 (UTC)
Bence uygun değildir. Tamam, Vikipedi okuyucularının ve Vikipedistlerin %90'ı Türkiye'de yaşıyor; ama evrensel olma iddiasında olduğumuzdan olayları "Türkiye'de" ve "Dünyada" olarak ayırmamamız gerktiğini düşünüyorum (Türkiye'ye biraz ağırlık verilebilir; ama çok da değil). Türkiye'de spor veya dediğin gibi Türkiye'de atletizm gibi bir sayfada verilebilir. Zaten güncel olmayan bir bilgiydi. Sonuçta, Jamaika, ABD vs. gibi Türkiye'den başarılı ülkeler var. Bu arada, dün halledemediğim Sibirya Yupiklerinin giriş bölümüyle bugün ilgileneceğim. Kaynakçanın alt alta durup da uzun bir liste haline gelmesinin yerine, iki sütun halinde durması daha iyi değil mi? (Tabii ki, zevkler tartışılmaz :) --82 ~145 ileti 09:35, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Yok yani çıkarmakta haklısın; fakat TBA'ya aykırı değil :) Nesnel ifadeler onlar. Neyse, öyle bir madde oluşturulursa orada yer alabilir. Aslında ikisi de iyi, tabii yerinde kullanılırsa :) Dediğim gibi 50'nin üstünde kaynak varsa o şekilde olsun, bence (Tabii ki, zevkler tartışılmaz :). Maddede de yardıma hazırım. Kolay gelsin...--Rapsar 09:40, 1 Ekim 2010 (UTC)
Leonid Govorov maddesindeki bilgi kutusunu mevcut bilgi kayıbını yaşatmadan düzeltebilir misin ? Yani yönlendirme yapılırsa (yapılsaydı) Rusça bilmeyen kullanıcı da bilen kullanıcı da aynı şekilde çalışabilirdi. Gerektiğinde Türkçeleştirme işi Rusça bilenlere düşerdi. Takabeg ileti 10:37, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Türkçe karşılıklarını bilmiyorum, üzgünüm. Yönlendirme yaptığına göre sen bilmiyor musun zaten?--Rapsar 11:53, 1 Ekim 2010 (UTC)
Bu haklı gerekçe mi ? Takabeg ileti 16:31, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Pek bilgim yok; fakat "sanıyorum" tartışma sayfasında kullanılması uygunsuz. Herhangi bir resim yükleme sitesine upload edip, link verse yeterlidir...--Rapsar 16:34, 1 Ekim 2010 (UTC)
Spiritual successor
[kaynağı değiştir]- Slm. Spiritual successor'un Türkçesini biliyor musun acaba?--Rapsar 06:29, 2 Ekim 2010 (UTC)
Hayır bilmiyorum. Türkçe'de bunu karşılayan bir terim olduğunu sanmıyorum. Bazı oyun forumlarında manevi takipçi olarak geçiyor. (oyungezer.com.tr) Vikipedi'de kaynak olarak kullanılabilecek bir yer bulamadım açıkçası. Manevi direkt çeviri gibi duruyor. Gerçi türkçede x sanatçının manevi oğlu kelimesinde olduğu gibi gerçeğine yakın anlamında kullanılıyor bu kelime. Kendinden önceki zaten hayal ürünü/gerçek olmayan bir ürün birde bunun üzerinden yaratılan başka şeye manevi denmesi biraz garip duruyor. Dil konusunda çok bilgili biri değilim açıkçası diğer vikipedistlere sormak en iyisi. Aslında demek istediğim Türkçe bilen birine manevi takipçi dendiğinde içinde anlatılan bu kavramı anlamaz bence. (yakınından bile geçmez) O yüzden biraz eğreti duruyor. Yoksa kullanılabilir. İlk okuduğumda Öncekinden esinlenme gibi bişey olabilir diye düşünmüştüm. Kaynak verebileceğimiz bir yer olmadığı için bence bu işten anlayan birine soralım. Açıkçası kararsız kaldım. --Berfu 08:49, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm. Teşekkürler, kolay gelsin.--Rapsar 09:09, 2 Ekim 2010 (UTC)
Rapsar bu kullanıcı bunun kuklası olabilir mi ? Lazlarla ilgileniyor (sayısını abartmaya çalışıyor) ve anti-kemalist olduğunu belirtiyor. Takabeg ileti 10:07, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Her ikisi de Trabzonlu, Aslan burcu, dil bilimci ve aynı ilgi alanlarına sahip. Aynı kişi olması "muhtemel".--Rapsar 10:19, 2 Ekim 2010 (UTC)
Ses dosyası
[kaynağı değiştir]- Mrb. şunun gibi bir ses dosyası nasıl oluşturabiliriz acaba? Yani .ogg uzantılı...--Rapsar 11:48, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, Google'da ogg converter diye aratırsan uygun program bulabilirsin. şarkıyıy programa koy o ogg formatına çevirir. -- hedda+gabler 11:58, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır, teşekkürler...--Rapsar 11:59, 2 Ekim 2010 (UTC)
Rica
[kaynağı değiştir]- Slm. 46. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve turun diğer maddelerinin adını "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" olarak değiştirebilir misin? Resmî sitesinde o şekilde kullanılmakta...--Rapsar 12:00, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Merhabalar. Öyle denince hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı olduğu anlaşılmıyor, o nedenle o şekilde adlandırılmış sanırım. Başka ülkelerde de ayakları olan cumhurbaşkanlığı turları olabilir belki. O nedenle bu konu öncelikle tartışma sayfasında belirtilirse daha iyi diye düşünüyorum. İtiraz gelmezse değiştiririz. Bu arada Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu maddesi de varmış, onun adı, "Türkiye Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu" olması gerekir mesela. Zira hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı belli değil. Parantez içinde Türkiye yazılsa dahi hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı olduğu belli olmaz, bir ülkenin cumhurbaşkanlığının düzenlediği uluslararası bir bisiklet turunun türkiye ayağı da olabilir. Bu durumda yıllara göre bisiklet turlarının da adlarının bir standart içinde olması için belki "Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu" adı tercih edilebilir. Bu şekilde birden çok bisiklet turu olduğu için, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu maddesinin tartışma sayfasında görüşlerinizi belirtebilir misiniz acaba? --Merube 89msj 12:11, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Bu yarışın resmi adı "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" değil mi? İki tane mi Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu var? Kafam karıştı :)--Rapsar 12:42, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Demek istediğim, bir ülkenin cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bisiklet turu olarak dünyada tek mi? Bu durumda diyelim -atıyorum- Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir bisiklet turu da "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu" olarak adlandırılır değil mi? Durum böyleyken hangi ülkenin cumhurbaşkanlığının düzenlediği belli değil. Bir uluslararası bisiklet turu, tek bir ülke ile sınırlı kalmayıp birden fazla ülkede düzenlenebilir. Yani turun hangi ülkede düzenlendiği hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlendiğini kati olarak belirtmez. Onu demek istemiştim :). Umarım daha iyi açıklayabilmişimdir. O nedenlerden ötürü tartışmalı bir konu. --Merube 89msj 12:55, 2 Ekim 2010 (UTC)
- "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" ??--Rapsar 13:02, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Biraz önce onu anlatmaya çalışmıştım zaten :), Yani turun hangi ülkede düzenlendiği hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlendiğini kati olarak belirtmez. --Merube 89msj 13:08, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Kusura bakmayın; fakat yine anlayamadım :) "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" ifadesinde zaten Türkiye kelimesi geçiyor. Şu sitenin sağ tarafında dil seçeneğinden Türkçe seçildiğinde de bu ifade çıkıyor zaten. Almanya için olursa da "Cumhurbaşkanlığı Almanya Bisiklet Turu" olur, değil mi? Bir de ne düşünüyorsun?--Rapsar 13:46, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Hayır olmak zorunda değil. Misal Yunanistan Cumhurbaşkanlığı bir bisiklet turu yaptı diyelim ama komşu ülkelerde de bazı etaplar düzenlendi. Türkiye de bu etapların düzenlendiği ülkelerdendi. Bu durumda "Cumhurbaşkanlığı Yunanistan Bisiklet Turu" denemez değil mi? "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" da denemez. Ancak bir cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve türkiye'de düzenlenen bir bisiklet turu. Yani "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" dendiğinde sadace nerede düzenlendiğini gösterir, hangi ülkenin cumhurbaşkanlığı düzenlenmiş gösterilmez. Bilmem anlatabiliyor muyum? Nerede düzenlendiğini değil kim tarafından düzenlendiği önemli burada. Diğer türlü muğlak kalıyor. --Merube 89msj 13:53, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Bu arada İngilizce olarak "Tour of Turkey" yani Türkiye Bisiklet Turu ifadesi kullanılıyor. Türkçe'de yaptılan şekilde adlandırılsa karışıklık çıkabilir zira. "Türkiye Bisiklet Turu" gerçek adı, ancak T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlendiğinden başına cumhurbaşkanlığı eki getiriliyor. Peki bu kimin cumhurbaşkanlığı T.C.'nin. O yüzden tartışma sayfasını kullanmanızı rica etmiştim. Mesela ben T.C. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu veya Türkiye Bisiklet Turu şeklinde adlandırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bir başkası Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu adlandırmasını savunabilir. Bir diğeri mevcut adlandırmayı savunabilir vs. --Merube 89msj 14:04, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de ricam olacaktı sizden. Kategori:1970 FIFA Dünya Kupası şablonlarında yer alan Şablon:1970 FIFA Dünya Kupası, İtalya ve aynı şekilde ... Üçüncüsü şablonlarını farkettim de, diğer kategorilerde bu tarz uygunsuz adlarda şablonlar var mı diye kontrol edebilir misiniz? İki kişi daha hızlı bitirebiliriz. Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle--Merube 89msj 12:37, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Evet benim de dikkatimi çekmişti, gördüğümü düzeltiyordum. Bakarım ben ona şimdi :)--Rapsar 12:42, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Ellerinize sağlık, çok teşekkürler--Merube 89msj 13:08, 2 Ekim 2010 (UTC)
Call of Duty 4: Modern Warfare
[kaynağı değiştir]Bunun için alt başlık açmayı uygun gördüm, zira yukarıdaki mesajlar ile karışmasın :). Yorumumu SMA sayfasında dile getirdim. İyi niyetli bir kullanıcı tarafından İngilizce kalan bir kısım robot çeviri yardımıyla Türkçe'ye çevrilmiş sanıyorum ya da bir deneme değişikliği yaşandı. Bu nedenle maddenin böyle gözden kaçan bölümleri olabileceği için ayrıntılı bir inceleme yapmak çok faydalı olacaktır. İlgili bölümü SMA sayfasında belirttim. Sevgilerimle--Merube 89msj 14:33, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Sanırım yanlış oyuna baktın. Zira "nazi zombies" serinin sonraki oyununda :)--Rapsar 14:41, 2 Ekim 2010 (UTC)
RDR
[kaynağı değiştir]- Mrb. Red Dead Redemption'ı oynadın mı? Bunu da geliştirip SMA yapmayı düşünüyorum. Yardım edebilir misin?--Rapsar 11:35, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Oyunun sadece adını biliyorum. Hiç oynamadım. Maddeye başladınız mı? Ufak düzeltmeler ve kırmızı bağıntılarla ilgilenebilirim. Kumul 13:46, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Tavsiye ederim, deneyin :) Neyse, ufaktan başladım. Kırmızılıklar ve bazı takıldığım noktalarda yardımcı olabilirsen sevinirim. İspanyolcası KM ve İngilizcesine fark atmış durumda şu an...--Rapsar 13:48, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam indirilecek listeme ekledim :) Görüntülerden anladığım kadarıyla "splinter cell" oynayış tarzının Kovboy uyarlaması gibi görünüyor. Bakalım göreceğiz. Bildiğim kadarıyla KM için kırmızıların açılması zorunlu değil. Fakat yinede kızmızılarla ilgilenelim de KM'de sorun çıkmasın. Kolay gelsin Kumul 14:10, 2 Ekim 2010 (UTC)
- İndirilecekler derken? Konsol exc. oyun bu :) Splinter Cell mi? Bunun yanında onun adının anılması bile RDR'ye hakaret :) GTA'yı alın, eksik-kötü yanlarını temizleyin, Vahşi Batı'ya yerleştirin. Tam olarak böyle :) Neyse, kırmızılıklarla ilgili bir kriter olmamasına karşın hala kırmızıların açılması konusunda ısrarcı davrananlar olabiliyor. Ha, birincil dereceden bağlantıların açılması bence de gerekli (mesela bu madde için; yapımcılar, platformları, serinin önceki oyunu vs.) ama alakasız bağlantılar (atıyorum, bu maddede geçen bir yemek bağlantısı) kırmızı kalsa da olur, bence tabi...--Rapsar 14:15, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Şimdi gördüm PC'değilmiş :)) Tüh. Splinter Cell'derken 1 değil tabiki, fakat "Conviction" ın da yabana atılmaması gerek :) Demek oyuna o kadar güveniyorsunuz. Biraz araştıracağım, olmazsa PS3 için alabilirim. Göreceğiz :) Kolay gelsin. Kumul 14:23, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Aman konusunu okuma, heyecanı kaçmasın :) PS3 varsa almaman hata, samimi söylüyorum :) Çok mu övdüm ne? Youtube'a girip Red dead redemption yazın ve tadını çıkarın :)--Rapsar 14:29, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Hatta kolaylık olsun :) Neyse, çok meşgul etmeyim seni, maddeye devam edeyim...--Rapsar 14:32, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Gerçekten oyunu çok sevdiğin anlaşılıyor :) PS'ını Futbol dışında pek kullanmayı sevmem fakat bazen istisna yapabilirim :) Kolay gelsin Kumul 14:37, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Umarım futboldan kastın PES değildir :)--Rapsar 14:38, 2 Ekim 2010 (UTC)
- PES'ten çok "winning eleven", zevk meselesi bu :) "winning eleven" bir numara benim için. Kumul 14:41, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Sadece merakımdan soruyorum, yanlış anlama :) FIFA'yı oynadın mı? 2010 FIFA World Cup South Africa veya FIFA 10? Eğer oynamadıysan ve FIFA'dan nefret ediyorsan (bir zamanlar benim gibi) şiddetle tavsiye ederim.--Rapsar 14:45, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Olurmu FIFA'dan nefret etmek :) Ben futbola "FIFA 95" ile başladım. Ardından hala çok sevdiğim "99" ile. Fakat FIFA'da en son oynadığım "08" di. 10 veya "South Africa"'yı oynamadım ne yazıkki. Kumul 14:51, 2 Ekim 2010 (UTC)
- 99, efsane 99. O zenci Hasan Şaş'ı, spikerin Sukur demesini, maça girmeden Ali Sami Yen ve Mecidiyeköy'ü göstermesini, altta ikide bir çıkan istatistikleri özledim şimdi ;) Ondaki tadı hiçbir şeyde alamadım, -taa ki World Cup'a kadar- :D--Rapsar 14:55, 2 Ekim 2010 (UTC)
- :) Arıca müzikleride unutmamak gerek, özellikle "Fatboy Slim"'in parçasını. Neyse konu nerden nereye geldi :) Kolay gelsin. Kumul 14:59, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Yani illa kurdutcaksın bana oyunu :) Kolay gelsin şablon işlerinde sana...--Rapsar 15:02, 2 Ekim 2010 (UTC)
Mustang
[kaynağı değiştir]- Mrb. İki sorum olacaktı. Mustang maddesini -eğer yoğun değilseniz- açabilir misiniz? Bir de mustang=vahşi/yabanî at mıdır?--Rapsar 16:17, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam, açalım; Eskimolar yordu beni, Kanada'ya geçecektim, ABD'ye gidelim. MUSTANG ya da MASTENG evcil iken bilinçli olarak doğaya salınan ya da kaçan atların yeniden yabanileşmesidir. YABAN ATI değil YABANİLEŞMİŞ AT demektir. --Kmoksy 16:34, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Açmışsınız bile, teşekkür ederim. Yabani at diye bir madde gerekli midir? Yoksa yabani at=at, bizim kullandığımız ise bu atın evcilleşmiş hali midir?--Rapsar 21:46, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Yaban atı (yabani at, vahşi at) (İngilizce Viki en:Wild horse) bildiğimiz evcil atın atası olan TÜR. Fakat, Yabanileşmiş at (İngilizce Viki en:Feral horse) ise evcil attan sonradan doğada yabanileşmiş IRK. Her iki madde de açılması gereken maddedir. BİYOLOJİK GELİŞİM SIRASI : Yabani at ... Evcil at ... Yabanileşmiş at Mustang'lar yabanileşmiş atın en iyi örnekleridir. --Kmoksy 21:59, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Heh, şimdi anladım :) Teşekkürler açıklama için, iyi çalışmalar...--Rapsar 22:01, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Açmışsınız bile, teşekkür ederim. Yabani at diye bir madde gerekli midir? Yoksa yabani at=at, bizim kullandığımız ise bu atın evcilleşmiş hali midir?--Rapsar 21:46, 2 Ekim 2010 (UTC)
İstek
[kaynağı değiştir]Merhaba Rapsar, şurada görüşünü bildirebilirmisin?. Nitekim Şablon:Hoş geldiniz'e katkı yapanlardan biri de sensin. Kumul 22:26, 2 Ekim 2010 (UTC)
- Günaydın. shotgun'ın bizdeki karşılığı nedir? Pompalı tüfek diyeceğim; fakat o pump-action shotgun'ın karşılığı değil mi?--Rapsar 07:53, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Sözlüklere göre av tüfeği ama av tüfeği aslında hunting gun'un karşılığı olup avda sadece shotgun kullanılmıyor. Yine de başka seçenekleri yoksa av tüfeği. Yani bütün av tüfeği shotgun değildir. pomp-action shotgun konusuna gelince bütün shotgun pomp-action'lu değildir. Takabeg ileti 08:22, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Günaydın. "Ján Kozák (futbolcu, 1954 doğumlu)" gibi madde adları gerçekten uygun mudur? şimdiye kadar hep (xxx doğumlu futbolcu) şeklinde kullandım, var olan maddelerin adlandırmaları da o şekilde yapılmış. Ha, diyebilirsin ki film ve dizilerde böyle yapılıyor; ama bu farklı bir konu değil mi? Anlam bütünlüğü açısından (xxx doğumlu futbolcu) olması daha sağlıklı ve anlaşılması daha kolay değil mi? Ne dersin?--Rapsar 08:52, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Aynı konuyla ilgili size bir mesaj yazmıştım diye hatırlıyorum, demek ki arada kaybolmuş :). O mesajda da dediğim gibi, öncelikle tanımlayıcı özellik ardından ayırt edici özellik gelmesi uygun olur. Zira benzer bir tartışma Vikipedi tartışma:VikiProje Televizyon dizileri#Film, yıl vs. yıl, dizi başlığında da yaşanmıştı. Normalde aynı isimli maddeler olduğunda ilk olarak futbolcu olarak belirtiyoruz parantez içinde. Böyle olduğu halde benzer bir madde varsa da futbolcu, diğer tanımlayıcı özellik olarak belirtmek hem arama hem de diğer maddelerle standart sağlamak açısından daha uygun diye düşünüyorum. Diğer konulardan ayırmak için önce futbolcu olduğunu ardından da diğer futbolculardan ayırmak için doğum yılını belirtiyoruz sonuçta. Tüm bunlar demin verdiğim bağlantıda tartışılmıştı dediğim gibi. Orada da benzer şekilde "2004 TV dizisi" tarzı bir kullanım mı yoksa dizi, 2004 mü diye tartışılmıştı.--Merube 89msj 08:57, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Ah evet gördüm şimdi. Kusura bakmayın mesaj geldiğinde direk son değişikliğe baktığımdan kaynamış arada :( Neyse film ve dizi maddelerinde bu adlandırma uygun gözükse de bu gibi maddelerde pek güzel gözükmedi bana açıkçası. Yani direk tamlama şeklinde olan adlandırma daha düzenli duruyor. O tartışma sadece film ve diziler için yapılmış, tüm konular için geçerli midir? Bir de bu konu hakkında bir yönerge hazırlanması bu gibi sorunların çıkmasının önüne geçecektir :)--Rapsar 09:03, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Rica ederim, insanlık hali :). Evet konuya özel görelebilmekle beraber genel bir konu da tartışıldı aslında biraz olsun. Dediğim gibi şu cümle özetleyici aslında çok "diğer konulardan ayırmak için önce ilk tanımlayıcı özelliği (dizi, bu durumda futbolcu) ardından da diğer maddelerden (dizilerden, futbolculardan) ayırmak için ikincil tanımlamayı (dizi yılı, doğum yılını) belirtiyoruz". Bu bakımdan çok benzer aslında. Ancak isterseniz köy çeşmesinde veya spor projesinde dile getirin bu konuyu, böylece daha geniş bir tartışma sağlanmış olabilir. Sevgilerimle--Merube 89msj 09:13, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de merakımdan soruyorum, Çekoslavakya sevgisi nereden geldi? :)--Rapsar 08:53, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Yine ek olarak şu kategori çok çok düzensizdi. Az da olsa düzenledim; fakat kategori ve şablon adlarında çok büyük karışıklıklar var. Onları da düzeltmede yardım edebilir misin müsaitsen?--Rapsar 08:56, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Sabah saatlerinde beni gülümsettiniz ya Allah da sizi gülümsetsin :))). Baktım çekoslovakya konuları çok eksik sonra bir baktım uygun kategoriler dahi yok. Ben de en iyisi birkaç milli futbolcu maddesi açayım da bu vesileyle kategorileri de düzene sokayım diye düşündüm :). Daha önce de yugoslavya ve azerbaycan milli futbolcuları için de buna benzer bir çalışma yapmıştım. Yugoslavya, Çekoslovakya gibi eski milli takımların maddeleri ve kategorileri nedense pek ilgi görmemiş. Kategori sayfaları çok büyük emek istiyor valla sormayın, şimdi Kategori:Olimpiyat şablonları alt kategorilerindeki kategorilerin interwikilerini araştırmakla başlıyorum işe. Böylece düzen konusunda da biraz daha ayrıntılı bir fikir edinebiliriz hem. Derhal bakıyorum onlara. Öncelikle bir de çekoslovak gol kralları şablonunu oluşturacağım. Hemen ardından bakıyorum--Merube 89msj 09:03, 3 Ekim 2010 (UTC)
- "Erkekler 200 m Olimpiyat şampiyonları" mı "Olimpiyat Şampiyonları Kadınlar Tenis" mi? Hangi adlandırma şeklini tercih edelim? Ona göre düzenlemelere tekrar bakacağım.--Merube 89msj 09:25, 3 Ekim 2010 (UTC)
- 2010 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplini - Kadınlar Kombine maddesindeki gibi bir adlandırma tercihimdir. İng. Vikideki şu maddeye bakarak da şablon ve madde adlarının "xxx Yaz/Kış Olimpiyatları'nda yyy - Erkekler 200 metre/Kadınlar kombine vs. " şeklinde adlandırılmasını öneriyorum. Bu Olimpiyat maddelerinin adlandırılmasında çeşit çeşit isimler kullanılmış. Senin için uygunsa hepsini standartlaştıralım, anlam karmaşası ortadan kalksın...--Rapsar 09:35, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır. Bu uzun zamandır ciddi bir karmaşa yaratan bir konuydu zaten. Aslında spor projesinde bununla ilgili bir adlandırma sayfası oluştursak fena olmaz -film projesindeki gibi-. Tamamdır başlayalım şimdi o halde. Zaten çok yok. --Merube 89msj 09:42, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bu arada 2010 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplini - Kadınlar Kombine maddesinin adı "2010 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplini - Kadınlar kombine" olmalı ancak "2010 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplini - kadınlar kombine" de olabilir. Kararsız kaldım o açıdan. Ne dersiniz, hangisi daha iyi? --Merube 89msj 09:43, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Zaten kombinenin k'sini küçük yapmıştım bile :) - işaretinden sonra büyük harfle başlamalı diye düşünüyorum.--Rapsar 09:45, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Her zamanki gibi çok hızlısınız :). ellerinize sağlık. Tamamdır o şekilde adlandırmalara başlayalım derhal.--Merube 89msj 09:48, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Tekrar selam Rapsar. Burada görüleceği üzere, o İngilizce şekildek adlandırmaya yönlendirmeler var. O nedenle Y2 nedeniyle HS şablonunu çıkarabilir misiniz rica etsem? İngilizce vikiden çevirenler de bu şekilde bırakıyor genellikle, o nedenle şimdilik gerekli bir yönlendirme diye düşünüyorum. Sevgiler--Merube 89msj 09:55, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de şeyi sormayı unuttum. Adlandırmalarda türe mi kullanacağız uzun çizgi mi? Yine benzer olarak işaretten önce ve sonra boşluk bırakacak mıyız?--Rapsar 09:56, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Ben onları şimdi temizliyordum aslında. Hiçbir bağlantı kalmasa dahi bu İng. yönlendirmeler yine de kalmalı mı? Bu konuyla ilgili şu an bir tartışma da mevcut ayrıca :)--Rapsar 09:58, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır. Bu uzun zamandır ciddi bir karmaşa yaratan bir konuydu zaten. Aslında spor projesinde bununla ilgili bir adlandırma sayfası oluştursak fena olmaz -film projesindeki gibi-. Tamamdır başlayalım şimdi o halde. Zaten çok yok. --Merube 89msj 09:42, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de şeyi sormayı unuttum. Adlandırmalarda türe mi kullanacağız uzun çizgi mi? Yine benzer olarak işaretten önce ve sonra boşluk bırakacak mıyız?--Rapsar 09:56, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Boşluk olsun ve de küçük çizgi "-" şeklinde kullanımı benimseyelim. Ancak diğer türlüsünü (uzun çizgi) de yönlendirme şeklinde de olsa açabilirsek çok yararlı olacaktır. Olur mu?--Merube 89msj 09:58, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır.--Rapsar 10:00, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Ben onları şimdi temizliyordum aslında. Hiçbir bağlantı kalmasa dahi bu İng. yönlendirmeler yine de kalmalı mı? Bu konuyla ilgili şu an bir tartışma da mevcut ayrıca :)--Rapsar 09:58, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Keşke kalmasa ama, bu konuya özel adlandırmalarda uzun zamandır standart olmaması ve de bu tarz maddeleri çeviren vikipedistlerimizin standart yoksunluğu nedeniyle bunları İngilizce şekilleriyle bırakma eğilimleri nedeniyle kalsa sorun olmaz diye düşünüyorum şahsen. Ancak madem tüm bağlantıları düzelttiniz, maddelerde de interwikileri varsa silebiliriz. Tartışmaya da bakayım şimdi :)--Merube 89msj 10:02, 3 Ekim 2010 (UTC)
Yabancı
[kaynağı değiştir]- Mrb. Yabancı (film) maddesinde şundan bir cümle dahi bahsedebilirseniz çok hoş olacaktır.Hatta müziğin bir kısmını eklemek, okuyanların yüzünde küçük bir gülümseme bırakabilir (bende olduğu gibi :). Kolay gelsin...--Rapsar 15:50, 1 Ekim 2010 (UTC)
- Günaydın. Arada kaynadı sanırım :)--Rapsar 09:19, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar, öyle olmuş :). Aslında bundan 2 sene önce maddeye giriş yaptığımda Türk filmlerinde müziğin kullanıldığından söz etmiştim. Sağlam bir kaynak bulamadığım için çeviriye eklemedim. Belirttiğiniz o site bir video paylaşım sitesi. Gazete gibi bir kaynak bulabilsem hemen ekleyeceğim. Aslında kullanıldığı aşikardır. Hatta bir çok film biliyorum. Mesela Gökhan Güney'in Candan Sevmeli adlı filmi. Kaynak arayacağım. Müziğin bir parçasını eklememiz doğru olmaz. Maddede adil kullanım kapsamında kullanılan birçok resim var zaten. Fazlasını kullanmak sakıncalı. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 09:24, 3 Ekim 2010 (UTC)
Bobsled
[kaynağı değiştir]- Mrb. tekrardan. Şunun (Two-man) Türkçesi nedir? İkili erkekler gibi bir şey mi?--Rapsar 10:20, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de şu sayfada sağda bulunan bir şablon var ya. ondaki Moguls, Aerials ve Ski Cross kelimelerinin anlamlarını da söyleyebilir misin zahmet olmazsa?--Rapsar 11:04, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Serbest stil kayak'da o terimler türkçeleştirilmemiş. 2001 Erzurum Üniversite Oyunları'nın sitesinde Mogul, Aerial ve Kayak Kros olarak kullanılmış. Kayak Federasyonunun sitesinde mutlaka vardır ama ben bulamadım. :) Aynı şekilde kulanmamız gerekebilir. Nasıl türkçeleştirileceği konusunda bir fikrim yok çünkü. en:Mogul skiing sayfasında bu terimin almancadan geldiğinin düşünüldüğü (küçük tümsek anlamında) söyleniyor. Zorlarsak tümsek diyebiliriz. En iyisi o sayfayı taslak olarak açıp bağlantı vermek olacak. Mogul sayfasını boş bir zamanımda yaparım ben. Bobsled'de ise İkili (Çift'de olabilir belki ama dört kişi için bir kullanım yok) ve Dörtlü olarak kullanabiliriz.
- Bu arada bende sorayım hazır şablonlarla ilgileniyorsun :) Buz Pateni Kış Olimpiyatları Şampiyonları - Kadınlar, Artistik Patinaj'da Kış Olimpiyatları Şampiyonları - Çiftler hangisi kalmalı. Buz pateni muhtemelen yanlış kullanım (artistik olduğu eklenmeli hız pateni de var) Büyük-küçük harf, kesme işareti, Olimpiyatın Kış Olimpiyatı olduğunun eklenmesi gibi durumlarda neler yapabiliriz. Bu şablonları türkçeye aktardığımdan beri üzerinde çok değişiklik yaptım hala olmadı. (Aynı şey Dünya ve Avrupa şampiyonlarında da var) bir kullanım belirlesek çok iyi olur. Ne önerirsin?--Berfu 11:38, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam o halde o terimleri öyle kullanalım. Aslında az önce Merube ile bu adlandırma konusunda konuşmuştuk. "xxx Yaz/Kış Olimpiyatları'nda yyy - Kadınlar/Erkekler/Çiftler zzz" şeklideki adlandırmada karar kıldık. 1-2 küçük nokta var bu adlandırmalarda yalnız. Olimpiyatları'nda kelimesinde gördüğün gibi kesme işareti kullanılıyor. yyy (spor) kısmı küçük harfle başlamalı. Arada kullanılan tire (-) işaretinden önce ve sonra boşluk bırakılmalı, bununla birlikte İng. Vikide kullanılan uzun çizginin burada kullanılmamasına dikkat edilmeli. Tireden sonra gelen kelimelerin ise sadece ilk harfleri büyük, geri kalanı ise küçük olmalı gibi kurallar belirledik, bilmem itirazın olur mu. Bunları daha sonra yazılı bir hale getirip, spor projesi veya adlandırma kurallarına eklemeyi düşünüyoruz. Buz pateni şablonları ise bir anlık dalgınlığıma gelmiş sanırım :) "Artistik buz pateni Olimpiyat şampiyonları - Kadınlar" en uygun kullanım bence. Ne dersin?--Rapsar 11:47, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bence uygundur. Spor projesine bunu eklemek iyi fikir. Hemen hemen her maddede bu sorunu farklı şekilde yaşıyoruz. --Berfu 12:04, 3 Ekim 2010 (UTC)
Hizmetliler hak.
[kaynağı değiştir]- Hizmetlilerin, yetkilerinin elinden alınması için başvurulacak sayfa veya hangi koşullar altında bu hizmetli fonksiyonlarının geri alındığı hakkında bir sayfa var mı acaba?--Rapsar 11:35, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Ne yazık henüz vikimizde böyle bir sayfa bulunmamakta. En azından en:Wikipedia:Removing administrator rights ve en:Wikipedia:Requests for de-adminship sayfalarının Türkçe'ye çevrilmesi gerekiyor. --Merube 89msj 11:53, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de Japonca isimler Türkçe'ye çevrilirken Rusça'da olduğu gibi okunduğu gibi mi çevrilir? Örn. Hidetoşi Nakata--Rapsar 12:36, 3 Ekim 2010 (UTC)
Hidetoşi Nakata yaygın mı ? Takabeg ileti 12:45, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Değil.--Rapsar 12:49, 3 Ekim 2010 (UTC)
Rica
[kaynağı değiştir]- Mrb. Sizden bir şey rica edebilir miyim? Şurada "Firearms" başlığı altındaki tablolarda yer alan yazıların Türkçe karşılıklarını yazıp, İng. Vikideki bağlantılarını da gösterebilir misiniz zahmet olmazsa? Bu gibi terimlerde oldukça kötüyüm ne yazık ki :(--Rapsar 14:20, 3 Ekim 2010 (UTC)
Ateşli silahlar
Tabanca ve altıpatlarlar
Yarı otomatik tabanca en:Semi-automatic pistol
Altıpatlar en:Colt Single Action Army
Yüksek güçlü tabanca en:Browning Hi-Power
Çift hareketli altıpatlar en: Revolver#Double-action
LeMat altıpatlar en: LeMat Revolver
Mauser tabanca en: Mauser C96 (Maddenin Türkçesi de var)
Schofield altıpatlar en:Smith and Wesson Model 3
Volcanic tabanca en: Volcanic Repeating Arms
Tüfek ve kesintisiz ateş eden silahlar
Buffalo tüfeği en: Buffalo rifle
Evans kesintisiz ateş eden silah (maddesi yok ama listelenmiş) en:List of firearms
Filinta (karabina) en:Spencer repeating rifle
Henry kesintisiz ateş eden silahı en: Henry rifle
Winchester tüfeği en:Winchester rifle
Springfield tüfeği en: Springfield Model 1873
Mekanizma hareketli tüfekler
Krag-Jørgensen en: Krag-Jørgensen
Dürbünlü tüfekler
Remington No.1 en: Buffalo rifle
Carcano tüfeği en: Carcano
Carcano 1891 yukarıdakiyle aynı
Bomba atar tüfek
Mauser-T Gewehr anti tank tüfeği en: Mauser 1918 T-Gewehr
Çifteler
İki namlulu en:Double-barreled shotgun
Kısa namlulu en:Sawed-off shotgun
Pompalı en: Pump-action shotgun
Yarı otomatik en: Shotgun#Semi-automatic
Biraz aceleye geldi, umarım işinize yarar. İyi vikiler...Ertly 15:28, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Yardımcı oldu, hem de çok güzel oldu. Teşekkür ederim, kolay gelsin...--Rapsar 12:53, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Selam Rapsar, umarım şu soğuk havalarda çokca iyi ve mutlu vakit geçiriyorsundur. Portal/İstekler kısmında belirttiğin ve iteklerinin tamamı yerine getirildi. Son olarak ismi geçen başlığın (seri) başlığı açıldı. İçerik üzerinden daha fazla gelişmesi adına uğraş veriyorum. Sağlıcakla. - Nebe?viye mesaj 18:57, 3 Ekim 2010 (UTC)
shotgun = saçma tüfek --İnfoCan ▀ 21:48, 3 Ekim 2010 (UTC) Her shotgun çift namlulu (=çifte) değildir. --İnfoCan ▀ 22:21, 3 Ekim 2010 (UTC)
- Teşekkür ederim.--Rapsar 12:52, 4 Ekim 2010 (UTC)
Pantomim
[kaynağı değiştir]Teşekkür ederim. Sevgiler--Gemalmazmsj 12:32, 4 Ekim 2010 (UTC)
Recep Tayyip Erdoğan
[kaynağı değiştir]- Mrb. Maddedeki son değişikliğinizle ilgili olarak, tartışma sayfasındaki tartışmaya katılsaydınız, fikir belirtip, topluluğun fikri doğrultusunda hareket edilseydi daha iyi olmaz mıydı?--Rapsar 15:15, 4 Ekim 2010 (UTC)
- ortada tartışılacak bir konu olduğunda seve seve. ama ansiklopedinin temel ilkeleri söz konusu olduğunda hayır. "şoför yetişin diye bağırdı, önce ön cam kırıldı" gibi bir metnin ansiklopedik olmadığı açık. bu, eğer bir başlık altında toparlanabiliyorsa, 'arabasında mahsur kaldı, camı kırılarak çıkartıldı' şeklinde tek bir cümle ile yeralacak bir konudur. teşekkürler. --ki bl 16:53, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam işte. Oraya baksaydınız benim de aynı fikirde olduğumu görürdünüz. Amaç, bizden farklı düşünenlerin de tatmin olmasını sağlamaktı. Neyse, çıkardığınız konu maddede 1-2 cümle halinde geçiyor mu şu an? (İncelemedim maddeyi)--Rapsar 17:32, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam işte. Oraya baksaydınız benim de aynı fikirde olduğumu görürdünüz. Amaç, bizden farklı düşünenlerin de tatmin olmasını sağlamaktı. Neyse, çıkardığınız konu maddede 1-2 cümle halinde geçiyor mu şu an? (İncelemedim maddeyi)--Rapsar 17:32, 4 Ekim 2010 (UTC)
- tartışma sayfasına bakmıştım zaten. önemli bir konu ise ve itiraz gelirse yeniden bakılır. böyle durumlarda herkesin herşeyi tartışmasını beklemeye gerek yok. cümlenin ille de yer almasını isteyen, bunun hangi başlık altında olacağını da bulup ekler elbette. olmaması kayıp değil yani. kolay gelsin. --ki bl 17:39, 4 Ekim 2010 (UTC)
Spiritual successor
[kaynağı değiştir]- Slm. Bir sorum olacaktı Spiritual successor kelimesinin tam olarak karşılığı nedir? Ne anlama geldiğini biliyorum da uygun kelimeleri bulamadım.--Rapsar 18:03, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Kusura bakmayın, bilgisayar oyunları konusunda hiçbir fikrim yok.--Gökçє Yörük mesaj 18:06, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Filmlerde de olabilir ama :) Şöyle ki Son Durak 2 ile 3 filmleri sadece yapı olarak aynıdır, konu bakımından ise birbirinden tamamen bağımsızdır, değil mi? İşte bunun gibi sadece isim ya da yapı olarak devam eden serilere .... deniyor. Bilmem anlatabildim mi :)--Rapsar 18:08, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm, anladım. Ama karşılığını bilmiyorum. Sinema alanında katkı yapan diğer kullanıcılara bunları izah ederseniz yardımcı olabilirler belki. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 18:13, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Bir sorum olacaktı Spiritual successor kelimesinin tam olarak karşılığı nedir? Ne anlama geldiğini biliyorum da uygun kelimeleri bulamadım.--Rapsar 18:15, 4 Ekim 2010 (UTC)
Spiritual successor bir televizyon-medya terimiymiş (ben de sonradan öğrendim). Türkçe'de birebir bir karşılığını olduğunu ben duymadım. Elimdeki "sinema terimleri sözlükleri"ne de baktım, oralarda da bulamadım. Tam çevirisi "Manevi halefi(!)" filan gibi saçma birşey oluyor, ama tabii ki bunu kullanmamak lâzım, çok sakil kalıyor. Türkçe çok canlı ve değişken bir dil olduğu için belki beş sene sonra bir karşışığı ortaya çıkabilir (unutmamak gerekir ki 1960'larda bilgisayara da "elektronik beyin" deniliyordu). Terimin şu sitede ayrıntılı bir açıklaması yapılmış. Sinema dışında, edebyattan çizgi romana kadar geniş bir yelpazede kullanılıyormuş. Bir tür sequel (devam) eser anlamına geliyor, ancak "sequel"den farkı kendisinden önceki eserle konu devamlılığı vb açısından hiçbir ilgisi yoktur. Ancak örneğin senaryolarını aynı kişi yazmıştır veya tema bütünlüğü taşımaktadır vb. Sinema için bir örnek: Sadece senaristleri aynı diye The Curious Case Of Benjamin Button filminin Forrest Gump filminin "Spiritual successor"u kabul ediyorlarmış. Ben daha önce Prequel diye bir madde açmıştım. Sanırım o terimin de bir Türkçe karşılığı olmadığı için başlığı özgün haliyle bırakmıştım. Bu maddenin adı da de özgün şekli korunarak kullanılabilir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar.--docbaba 18:57, 4 Ekim 2010 (UTC)Docbaba mesaj
Selam. Mutlaka vardır diye düşünüyorum. Şimdilik detaylı olarak incelemedim; ama İngilizcesinin dipnotları bizimkilerden tamamen farklı. Dolayısıyla bizde olayan bilgilerin orada olma olasılığı yüksek. Yarın gerekli incelemeleri yapar ve uygun bir yere bilgileri (eğer varsa) yerleştiririm. Bu arada, düzenleme için ellerine sağlık. --82 ~145 ileti 19:58, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. şu şablon SAS sonucu silindi ya. Benzer bir şekilde şu kategorinin de silinmesi gerekir sanırım.--Rapsar 08:50, 5 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, olabilir, unutmazsak ilk fırsatta bakalım:) Kolay~gelsin...Vikiçizer 08:53, 5 Ekim 2010 (UTC)
Merhabalar, konuya sonradan dahil oldum ama benzer bir kategori daha var. Kategori:Beşiktaş Kaptanları kategorisini de silecek misiniz acaba?Ertly 09:20, 5 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Hmm, evet o da varmış, görememiştim. Tamam onu da silmek gerek. Teşekkürler.--Rapsar 09:22, 5 Ekim 2010 (UTC)
Test vikipedisi SAS sonucu
[kaynağı değiştir]- Merhaba, Test Vikipedisi maddesinin SAS oylaması sonucu maddenin ne kalması ne de silinmesi konusunda fikir birliğine varılamamıştır. Aktarılmasını isteyen görüş çoğunluktadır. Maddenin aktarılması konusunda ilginizi rica ediyorum...(Bu mesaj tüm oy kullananlara gönderilmiştir)...Hoşcakalın...Vikiçizer 12:33, 5 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Test Vikipedisi ne demektir? Vikipedi, Wikipedia'nın Türkçeye uyarlanmış hali değil mi? Oradaki pedi, ansiklopedinin pedisi değil mi? Test Vikipedisi adı ÖA'ya girmektedir. Aynı şekilde içeriği de öyle. İng. Vikipedi'deki Media Wiki maddesinde de öyle bir içeriğe rastlayamadım.--Rapsar 16:01, 6 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, araştırmaya vaktim olmadığından ilgililere rica etmiştim. Oylamada aktarılsın oyu çoğunluk çıkınca, Reality MediaWiki'yle birleştirdi. Başka bir adı varsa ya da silinmesi gerekiyorsa gereğini yapalım...Vikiçizer 16:40, 6 Ekim 2010 (UTC)
- Yok ki :) KD bir şey bile değil. İçeriksiz bir site. Netten arasanız kaynak bulamazsınız. Kaldı ki madde, sizin kullanıcıya attığınız mesajdan oluşuyor.--Rapsar 16:44, 6 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, global hesabı olanların otomatikman Test Wiki'de de hesabı vardır. Yani global hesabınız varsa bu siteye de tekrar şifre girmeden girebilirsiniz. Wikimedia'nın çok tanınmayan kardeş projelerinden birisi. Maddeye kaynaklandırma bir vikipedi taslağı olarak kendi sitesinden de yapılabilirdi. Emperyan'a geliştirmesi için yardımcı olamadık, kısa bir taslak olarak kalması Türkçe vikipedi için öncü bir madde olabilirdi. İlerde diğer vikilerde de bu sayfadan bahsedileceğini düşünüyorum,ama ne kadar ilerisi tahmin edemem. Oylamayı da dikkate alarak şimdilik bu vaziyette kalmasından rahatsız değilim, ancak bir sakıncası olacaksa bildirirseniz sevinirim...Kolay gelsin...Vikiçizer 21:27, 6 Ekim 2010 (UTC)
Avusturya Barış Hizmeti
[kaynağı değiştir]Sorun ney? Neden sildirmek istiyorsun? M(-Robot Ceviri ne demektir? Selamlar - Österrikiskälg 17:45, 5 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Çeviri programlarıyla yabancı dilden çevrilen metinler silinmektedir. Tekrarlamamanızı rica edeceğim. İyi çalışmalar...--Rapsar 19:14, 5 Ekim 2010 (UTC)
O metin elden cevirildi, otomatik cevirilmis olsa, böyle düzgün olmazdi. Silmek yerine, düzültmeye ne dersin? Sonucda Wiki'nin maksati budur.. Österrikiskälg 19:35, 7 Ekim 2010 (UTC)
- Avusturya Savaş Mağdurları Anma Hizmetin Holokost’la olduğu gibi direk bir bağlantı yoktur. ne demek mesela? Anlamlı bir cümle değil, bana bir şey ifade etmiyor. Bu püskürtülmüş olay Çin Halk Cumhuriyeti’ile ve Japonya arasındaki ilişkiler hâlâ olumsuz etkiliyor ve onun yüzünden 2005’de Pekin’de ve bir çok şehirde büyük protestolar baş gösterdi. cümlesi de öyle. Ha derseniz programla değil, elle çevirdim; ancak Türkçem çok iyi değil, anlarım. Lütfen çevirinizi baştan itibaren tekrardan okuyun. Metnin bir anlam ifade etmediğini anlayacaksınız. Son olarak, burada hiçbir şeyi yapmaya zorunlu değiliz hiç birimiz, değil mi? İster maddeyi düzenlerim, ister düzenlemem. Ansiklopedinin amacı budur. Aksi halde nasılsa biri bir gün düzenler umuduyla herkes istediği maddeyi oluştursa halimiz ne olurdu? İyi çalışmalar...--Rapsar 14:31, 8 Ekim 2010 (UTC)
Tamam, o zaman bir daha gözden gecircegim; maksatim: sildirmeyin, düzeltecegim. Haklisiniz, benim türkcem asiri iyi degil, ama o yüzden maddelerimi baskalarindan kontrol ediliyor. Demek istedegim, niye silinsinki? Bana yardim edin ve böyle Wikiyi zenginlestirelim. Österrikiskälg 13:32, 8 Ekim 2010 (UTC)
- Keşke her kullanıcı sizin gibi anlayışlı olsa. Siz maddede düzenlemeyi yapın, ben daha sonra kontrol ederim isterseniz. Bu arada sormak istediğiniz bir şeyler olursa bana ya da diğer kullanıcılara sorabilirsiniz. İyi çalışmalar...--Rapsar 14:31, 8 Ekim 2010 (UTC)
Silme dilekceyi o arada kaldirsak? Cünkü madde silindikten sonra, yeniden eklenmesi daha zor olur. Österrikiskälg 18:47, 9 Ekim 2010 (UTC)
Kukla
[kaynağı değiştir]Merhaba Rapsar. Hızlıca baktım. Engellenen kullanıcı özellikle şablonlarla ilgileniyordu. Söz konusu anonimin de şablon katkısı var. Net bir şey diyemiyorum ama, bir benzerlik var gibi. Yoğun şekilde şüpheleniyorsan denetçi isteğinde bulunabilir ya da başka kullanıcıların fikrini alabilirsin. Zamansızlıktan fazla yardımcı olamadım, kusura bakma. İyi çalışmalar. --yabancım 17:20, 6 Ekim 2010 (UTC)
- Selam Rapsar. Geçmiş birleştirme konusunda pek başarılı değilim maalesef. İsim değişikliği isteklerinde belirtirsen başka bir hizmetli ilgilenecektir. İyi çalışmalar. --Eldarion 05:44, 7 Ekim 2010 (UTC)
SRA
[kaynağı değiştir]- Mrb. Senden birkaç ricam olacaktı. Birincisi, geçenlerde bir resim önermiştim SRA için. Hani Brezilya bayraklı. Onu commonsa yükleyip SRA gösterebilir misin? İkinci olarak Galatasaray Spor Kulübü gibi madde adlarının Galatasaray SK olarak kısaltılması gerektiğini yazmıştım geçenlerde Köy Çeşmesi'nde karşı çıkan olmamıştı. Bunun gibi madde adlarını değiştirebilir misin? İyi günler...--Rapsar 08:57, 7 Ekim 2010 (UTC)
- Slmlar Rapsar. Estğ. tabiki. Ancak bu hafta oldukça yoğundum, fazla Viki'ye vakit ayıramadım. Dün de girip genel bir toparlama yaptım ilgilenemedim SRA ile. Cuma akşamı dediklerine vakit ayıracağım. Brezilya bayrağını Commons'a eklemek aklımda ancak telif sorunu yaşamamak için beklettim iyice araştırayım da yarın. Spor kulüpleri mevzusu kolay. Sevgiler.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:51, 7 Ekim 2010 (UTC)
2 mesaja birden cevap
[kaynağı değiştir]- Slm. Sabri. Şu bizim Türk Telekom Arena 5 yıldızlı değil di mi? Yani daha tamamlanmadı bile :)--Rapsar 17:37, 4 Ekim 2010 (UTC)
- Selam. İnşaası bitmeden bir yorum yaplması yanlış bence...--Sαвяí¢αи76ileti 12:09, 8 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Sabri, nasılsın? İşin yoksa şu lig isimleriyle ilgilenelim diyordum. Bazısı İng., bazısı Türkçe, bazısı kendi dillerinde, kiminde sponsor adları falan kullanılmış vs. Bir de Cod4 maddesi SMA şu an. İlgili sayfada fikir belirtebilir misin?--Rapsar 11:54, 8 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar. İyidir ya, İngilizce müfredatta üniversite okumanın zorluklarını yaşıyorum işte, bir de bu yaşa gelmeme rağmen hâlâ kız olaylarında başarısız olmamın sıkıntısını yaşıyorum... Maddeyi inceleyip belirtirim. Lig isimleri konusunda sürekli bir şey söyleyemeyiz, sponsor değiştikçe isim de değişebilir... Haa bu arada aklıma geldi, İngilizce Viki'de mesela "... First Division" olarak geçiyorsa onu "... Birinci Ligi" olarak değiştirmek gayet rahattır, fazla maceraya girmeyelim bence bu konuda. Asıl konuşulması gereken "Bursa SK mi, Bursaspor mu, Bursa Spor Kulübü mü, yoksa Bursaspor Kulübü mü" olayıdır... Yani onun yerine bu durumu tartışmak bence daha mantıklı çünkü, bu konuda bir fikir biriği göremiyorum... İşin acı tarafı ise geçmişte 2 kez tartışılmasına ve karara varılmışçasına konuşulmasına rağmen kimseden bir hareket görmedim...--Sαвяí¢αи76ileti 12:09, 8 Ekim 2010 (UTC)
- Neyse ki benim dersler Türkçe, rahatım :) İkinci konu hakkında ise sana tavsiye veremem, maalesef. Ne diyeyim :) GS, FB ve BJK için Galatasaray SK, Beşiktaş JK, F.bahçe SK olması uygundur. Kimsenin de itirazı olmamıştı zaten. Bursa falan için ise Bursaspor daha uygun, yaygın kullanım açısından. Diğer birçok anadolu kulübünün de bu adla yazılması taraftarıyım. Dün Ahzaryamed'e dedim aslında 3 büyüklerin madde adlarını değiştirirmisin diye. Değiştirecekti bugün-yarın. Ligler konusunda ise direk İng. çevirisi yerine bizdeki yaygınlığa bakmak daha uygun sanki. Mesela Premier League, Premier Lig'den daha yaygın bizde (ya da Birinci Lig, Prömier lig (!))...--Rapsar 12:19, 8 Ekim 2010 (UTC)
- Ohhh rahat rahat gör bakalım ama benim İngilizce sanırım bitirdiğimde aşmış olacak... O konuda çok yardım alsam da bazen şans tutmuor, o yüzden hayat çok garip... Hepsinin Bursaspor gibi yazılmasının taraftarıyım ben de... Premier Lig gibi az sayıda örnek var tabii ama ben genel olarak bahsettim. Ayrıca bu tip konularda Meksika Ligi'nin bile sonuçlarını alt yazı olarak geçen NTV Spor'un öncü olduğunu düşünüyorum, yoksa hangi kanal ya da sitede bu konu hakkında haber çıkacak ki--Sαвяí¢αи76ileti 12:33, 8 Ekim 2010 (UTC)
Vikiproje:Konulu Ay
[kaynağı değiştir]- Konulu Ay projesinde hepsini tamamlayamadık ama olsun. Yinede iyi iş çıkardınız:) Projede deneyimli olabildiğimiz kanıtlandı. Tebrikler, ellerinize sağlık. Belki daha sonra ikinci defa yapılabilir. Ruslarda ikinci defa İtalya projesini yapmaktalar.-- BeşiktaşlıM 08:13, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Çıkardık :) Yine ufak devletlerden gidelim. Maldivler, Mauritius vs...--Rapsar 08:17, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Yeşil Burun Adaları, Faroe Adaları, Lüksemburg, Kıbrıs, Ermenistan veya Azerbaycan hatta Grönland'da olabilir.-- BeşiktaşlıM 10:05, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Azerbaycan ve Ermenistan için biraz erken. Kıbrıs ile ilgili maddeler konusunda ise aşmış durumdayız zaten :) Diğerleri uygundur. Oylamaya gerek yok sanırım...--Rapsar 10:15, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Kıbrıs'ta son bazı kalan temel şeyler var. Lefkoşa şehrinin semt veya mahalleleri lazım. Kıbrıs Cumhuriyeti konuları şablonunda kırmızıların mavileştirilmesi lazım. Ayrıca SM, SL veya KM'mizde yok.-- BeşiktaşlıM 12:24, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm. Ben yine de derim ki Maldivler gibi maddece az olan ülkelere açılalım. Karayipler ya da Okyanusya'daki ufak ada devletleri de uygundur, bence. Yok illa Kıbrıs dersen oylama yaparız. Dediğim gibi yapacaksak oylamayla vakit kaybetmeden direk başlarız...--Rapsar 12:26, 9 Ekim 2010 (UTC)
Spor
[kaynağı değiştir]- Slmlar Rapsar. Spor işbirliğini unuttuk bu ay. Müsait bi zamanında güncelleyebilirsen harika olur. Bisikletle pek ilgilenemedik. Sevgiler.--[ahzaryamed]₪.ileti 10:35, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Hmm evet, unutmuşuz. İstersen bir ay daha devam edelim (gerçi başlamamışız bile :) buna...--Rapsar 11:19, 9 Ekim 2010 (UTC)
Rapsar bu ne demek? :) Kumul 17:02, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Anladım fakat yanlış anlaşılabilir :) Vikipedi tartışma:Portal sonuçlandımı? sonuçlanmadığı için kaldırma işlerini bekletmeye aldım. Listeye ekleyeceğim fakat sonuç olmadan kaldırmıyorum şuan. Kumul 17:06, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Kaldırdım zaten :) Konuyla ilgili olarak itirazı olan yoktu. Kaldı ki ayrı ayrı portal şablonları yerine Şablon:Portal'ın kullanılmasına karar verilmişti hatırlarsan.--Rapsar 17:08, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Birde tartışma sayfasına taşınsın tartışması varya orası olumlu sonuçlanırsa Bot'un elinde bir liste olması için şablonları kaldırmıyorum. Yani buradaki maddeler liste halinde elimde, şablonu kaldırırsam liste kaybolacak. Yoksa öteki türlü bütün maddeleri tek tek bota yazmak gerekecek. Kumul 17:13, 9 Ekim 2010 (UTC)
Hellim
[kaynağı değiştir]- Mrb. Hellim maddesinin ilk cümlesinde Kıbrıs'a özgü denilmiş. Fakat Kıbrıs dışında da üretimi ve tüketimi yapılıyor. Kıbrıs kökenli gibi bir ifade kullanılsa daha uygun olmaz mı?--Rapsar 19:50, 8 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba. Geç cevabım için kusuruma bakma. Hellim Kıbrıs'a özgü idi. 20. yüzyılda başka ülkelere taşındı. Araplarda da hellime benzer bir peynir var sanırım, bunu da maddede belirttim. Son zamanlarda Türkler tarafından Türkiye ve Almanya'ya, Rumlar tarafından ise Yunanistan'a taşınmış. Uzun lafın kısası, orada da üretildiği için (Kıbrıs'taki kadar lezzetli olmasa da :), dediğin şekilde düzeltilmesi daha doğru olacaktır. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 17:14, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm, açıklama için teşekkürler. Orada nasıl bilemiyorum ama buradaki de gayet leziz :)--Rapsar 17:23, 9 Ekim 2010 (UTC)
Premier Lig
[kaynağı değiştir]- Mrb. Bu konuyu açıklığa kavuşturalım diyorum.
- Premier League
- Google araması 568.000 sonuç veriyor (Türkçe)
- CNNTürk
- Sporx
- Zaman
- HaberTürk
- Goal.com
- Star gazetesi
- Radikal
- Bwin
- İngiltere Premier Ligi
- Bu sonuçlara bakarak madde adının Premier League olmasından yanayım. Sence?--Rapsar 13:28, 9 Ekim 2010 (UTC)
- Bariz üstünlük sözkonusu... Bence de öyle olmalı ama bu yazdıklarını tartışma sayfasına da taşıyıp isminin bu nedenle böyle yazıldığını belirtirsen daha iyi olur...--Sαвяí¢αи76ileti 21:05, 9 Ekim 2010 (UTC)
Rapsar Tartışma:Ağrı Milli Hareketi konusunda danışacağım. Ağrı Cumhuriyeti mi daha uygun sence ? Takabeg ileti 08:48, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Maddeye göre konuşuyorum. Böyle bir ülke veya cumhuriyet kurulmamış, sadece planlanmış, değil mi? O halde "Ağrı Milli Hareketi" adı daha uygun gibi geliyor.--Rapsar 09:04, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Tek taraflı ilan etmiştir ve vali filan da atamış. İngilizce kaynaklarına göre, "Kurdish Republic of Ararat" adı da varmış. Takabeg ileti 09:10, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm. İlan edilmişse iş değişir bence. KKTC örneğinde olduğu gibi. KKTC'de tüm dünyaca tanınmıyor; fakat başka dillerde de Cumhuriyet olarak kullanılıyor. Benzer şekilde bu madde adı da Ağrı Cumhuriyeti olabilir. Türkçe kaynaklarda nasıl geçiyor ona bakmak lazım...--Rapsar 09:14, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Tartışma:Ağrı Milli Hareketi sayfasında görüşünü belirtirsen faydalı ve verimli olacaktır. İyi çalışmalar ve kopya avlamaları :) Takabeg ileti 09:24, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam, oyumu kullandım. Hatırlattığın için teşekkür ederim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:06, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Spor işbirliğinde ne olmuş öyle yahu, tek bir aktivite yok :(. Neyse bu ay çok katılım olur umarım. Sevgilerimle--Merube 89msj 12:11, 10 Ekim 2010 (UTC)
- E spor tanınmamış olunca öyle oluyor ne yazık ki :( Hayatımda Les Triplettes de Belleville dışında bisikletle ilgilenmemiş biriyi ben de (gülme smileyi mi üzülme smileyi mi koysam bilemedim)...--Rapsar 12:13, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de Aleksandr Oveçkin maddesi robot çeviri sanırım, ilgilenebilir misin?--Rapsar 12:15, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Oveçkin kesin robot çeviri, belki düzeltilir umuduyla bekletmeli sil şablonu ekledim. Bir de robot çeviriyle ilgili bilgilendirme yolladım. Dikkatiniz için ve ilginiz için teşekkür ederim. Bisiklet sporuna ilgi çok az ne yazık ki dediğiniz gibi :(. O kadar çok yapılacak işim birikti ki artık yapacağım bile diyemiyorum :(. Aslında sayfadaki bisiklet takımlarıyla ilgilenmeyi planlıyordum. İnş. şu anki gibi bomboş kalmaz sayfa. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 12:36, 10 Ekim 2010 (UTC)
portal
[kaynağı değiştir]Merhaba, Vikipedi:Portal/Teklifler bölümündeki portal adaylarına lütfen görüşlerinizi bildiriniz. İyi vikiler Emperyan»»ileti 14:30, 10 Ekim 2010 (UTC)
Valilik
[kaynağı değiştir]- Bahreyn ve Kuveyt'in en üst düzey idari birimlerine Arapça muhafaza, İngilizce governorate deniliyor. Sözlükte governorateyi valilik olarak çevirdi. Siz ne düşünüyorsunuz? Birde Kuveyt, Manama ve Doha'da önemli yapılar var. Emporis yada Skyscraperpage'den yardım alabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 16:48, 10 Ekim 2010 (UTC)
- Türkçe kaynaklara bakmak lazım onlar ne diyor diye. Biraz sonra, olmadı yarın bakarım, tabii sen de bakabilirsin :) Kuveyt'in giriş kısmını geliştirdim gördüğün gibi. Şimdilik ondan devam edeceğim. Belki ilerlerken ilgimi çeken kırmızılık olursa açarım. Kolay gelsin...--Rapsar 18:13, 10 Ekim 2010 (UTC)
takım
[kaynağı değiştir]- Konuyu görünce yazayım dedim. Elimde "Atatürk Beşiktaşlı" adında bir kitap bulunmakta. Bilgine...--Rapsar 14:39, 10 Ekim 2010 (UTC)
- kitabın adı nedir acaba? -- Son kahraman ileti 10:47, 11 Ekim 2010 (UTC)
- Atatürk Beşiktaşlı :)--Rapsar 11:12, 11 Ekim 2010 (UTC)
Kaynakça
[kaynağı değiştir]- Mrb. 2010 FIFA Dünya Kupası Finali maddesindeki değişikliğini gördüm de. Bu tip kayan kaynakçaların kullanılmamasına karar verilmiş, ta ben kayıt olmadan önce. Nedeni ise sayfa yazdırıldığında tüm kaynakların gözükmemesi...--Rapsar 17:27, 11 Ekim 2010 (UTC)
- Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Geri alırım bir kaç maddeye de yaptım ama başka maddelerde de gördüm örneğin Azerbaycan gördüğüm zaman hepsini normal haline getiririm. İyi vikiler Emperyan»»ileti 17:29, 11 Ekim 2010 (UTC)
- Ben de gördüklerimi düzeltiyorum. Bana da Merube demişti böyle bir karar alındığını. Kolay gelsin...--Rapsar 17:30, 11 Ekim 2010 (UTC)
SMA
[kaynağı değiştir]- Mrb. Call of Duty 4: Modern Warfare SMA gösterildi. İlgili yerde görüşünü belirtebilir misin?--Rapsar 12:29, 11 Ekim 2010 (UTC)
Selam. Jenerik sonrası, 4 SAS askerinden oluşan bir ekip ile teröristler tarafında kaçırılan bir uçaktaki çok önemli şahsı tazmin etmeyi ve... buradaki "tazmin etmek" kaçırmak anlamında mı kullanılıyor? tam anlayamadım:( --Szoszvmesaj 19:29, 11 Ekim 2010 (UTC)
- Açıkçası o kelime ben maddeye girişmeden önce de vardı :) Tazmin etmek yanlış bir tabir olmuş. Kelime anlamı zararı ödemek gibi bir şey (tazminat da oradan geliyor). Daha uygun bir kelime var mı? Kurtarmak olabilir mi?— Bu imzasız yazı Rapsar (mesaj•katkılar) tarafından eklenmiştir.
- Oyunu hiç oynamadığım için sadece maddede okuduğum üzerine yorum yapabiliyorum. Mesela Simcity 4 olsa başka:) Maddedeki ekran görüntüsü de benim kurduğum şehrin görüntüsü:) (Sonra deprem oldu yıkıldı. insanlar da başka şehre göç etti) Her neyse. O cümlede kurtarmak uygun olur gibi. "kaçırılan uçaktaki şahsı kurtarmak". cümlede anlam bütünlüğü sağlanıyor bence. Ama madde üzerinde siz uğraştınız, konuya hakim olma anlamında sizin kararınız daha sağlıklı olacaktır--Szoszvmesaj 18:58, 12 Ekim 2010 (UTC)
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi SAS sonucu
[kaynağı değiştir]- Merhaba, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi maddesinin SAS oylaması sonucu maddenin ne kalması ne de silinmesi konusunda fikir birliğine varılamamıştır. Aktarılmasını isteyen görüş çoğunluktadır. Maddenin aktarılması konusunda ilginizi rica ediyorum...(Bu mesaj tüm oy kullananlara gönderilmiştir)...Hoşcakalın...Vikiçizer 10:43, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Yapıldı--Rapsar 10:47, 12 Ekim 2010 (UTC)
Ağrı Milli Hareketi
[kaynağı değiştir]Selam Rapsar. Şu oylamadaki görüş yazım, mesajına cevap niteliğindedir. Ayrı bir madde açılması daha hayırlı olur bence. İlgilendiğin için teşekkür ederim. Ayrıca maddenin tartışmasındaki son yazıma da bakmanı istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:58, 12 Ekim 2010 (UTC)
SAS sayfasında ağrı cumhuriyeti kurulmuş demişsiniz. Bununla ilgili somut delillerinizi merakla bekliyorum. --Balabanpasa 13:24, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Merakla beklemeyin. Maddede zaten gerekli kaynaklar gösterilmiş. Ben oraya dayanarak konuşuyorum. Oradaki yorumumu tekrardan okuyun isterseniz. Ben "cumhuriyet" dedim mi? Hayır. Özellikle "oluşum" ifadesini kullandım. Tırnak işareti içine aldım bir de dikkat çeksin diye ama... --Rapsar 13:27, 12 Ekim 2010 (UTC)
Madde de bir oluşumda değil cumhuriyetten bahsediliyor. bunu görmek çokzor değil sanırım. Kaynaklar ile ilgili cevabı yine SAS sayfasına yazdım. Yoks siz verilen kaynakları incelemeden doğrudur mu dediniz. Balabanpasa 13:33, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Madde adı şu an nedir? Ağrı Milli Hareketi. SAS sayfasında ne yazmışım? madde adı konusunda tartışmalar olabilir ve -maddede yazanlara göre- böyle bir "oluşum" tek taraflı da olsa kurulmuş. Böyle bir şey kurulmamış mı? Kurulmuş -tek taraflı da olsa-. Bir nevi kendi çaplarında bir oluşuma gitmemişler mi? Gitmişler. Tarihte bunlar yaşanmış mı? Yaşanmış. Birçok yerde konu hakkında yazılar yazılmış mı? Yazılmış. E daha ne? KD değil mi? Kesinlikle KD'dir.--Rapsar 13:39, 12 Ekim 2010 (UTC)
Maddenin adı neyi değiştirirki. Sorun devlet şablonu. O şablşon olduğu sürece insanların maddeden anlayacağı oluşum felan değil devlettir. Bunun böyle olduğunu sizde bende "herkes" biliyor. Sayfayı SAS a eklememin nedenide bu. Devlet şablonu olmasaydı bu kadar şiddetli itirazım da olmayacaktı. Yoksa kimse ağrıda isyan yoktur, asi oluşumları yoktur demiyor.
Hayali bir devletin birileriin egolarını tatmin amacıyla vikipedide bulunmasını hazmediyorsanız bunu da açık açık söylemenizi beklerim.
Ağrı cumhuriyeti ile ilgili kaynaklarınızı da tekrar merakla bekliyorum.
--Balabanpasa 13:47, 12 Ekim 2010 (UTC)
- O halde ülke bilgi kutusunu kaldırıp, yerine başka bir bilgi kutusu koyun. Ne farkedecek? Ha, ülke bilgi kutusu yazması mı sizin için sorun? Oradaki bilgilerin bir yerlerde alması gerekmez mi? (Yanlış anlama olmasın devletin varlığını savunmuyorum) Bak üstte ne dedim? Merakla beklemeyin. Maddede zaten gerekli kaynaklar gösterilmiş. Yeterince açık sanıyorum. Tekrar ediyorum. Ben böyle bir devlet vardır demiyorum. Sadece olayın, oluşumun KD olduğunu düşünüyorum. Ülke bilgi kutusunu kaldırıp, sıradan bir bilgi kutusu eklemenizi öneririm.--Rapsar 13:52, 12 Ekim 2010 (UTC)
Zaten dün bilgi kutusunu kaldırdım. Takabegin yerine koymayacağınımı düşünüyorsunuz. Sildim geri koydu. Kaç defa değişiklik savaşı yaşadım takabeg le yine yaşarım sorun değil. Madem sizde devlet konusunda aynı fikirdesiniz tartışma sayfasında belirtin devlet şablonunu kaldıralım.
Tekrar söyleyeyim. Maddedki sorun devlet şablonudur. O olmasaydı SAS a da koymayacaktım. Onun dışındaki bilgiler tartışılıp düzeltilebilir.
Kaynaklar ile ilgili SAS a yazdıklarımı burayada koyayım.
İntervikiler kaynak değildir. Zaten buradakide ingilizcesini nerdeyse aynısı.
İngilizcesinide silinmesi gerek.Güvenilir kaynak diyorsun 1. kaynağı başkente kaynak vermişsin. Başkentle ilgili hiçbirşey yok. Google kitablarda kurd avba yı ara bulunan tek sonucu aha bu ülkenin başkentidir diye koy. Ama verilen yerde ne devletten ne de başkentten bahsetsin. Hem TBA hem propoganda hemde güvenilir kaynak ihalali. 3. kaynakta aynı şekilde. 4. kaynak taraf gazetesinden bir makale. Ne amaca hizmet amacıyla yazıldığı malum. 5. kayanağın Türkiye ile ilgili kısımlarını hamit bozarslan yazmış. burada kendisi ile ilgili yapılmış bir söyleşi var ne kadar tarafsız olduğuna okuyanlar karar versin. http://www.kurdistan-post.com/News-file-article-sid-29549.html
Diğer kaynaklarda çok farklı değil. Herşeyi geçtim böyle bir devlet olduğuna dair hiçbir somut delil ortaya koyamıyorsun.
--Balabanpasa 14:00, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Devlet kutusunu kaldırmışsınız bu yüzden oradaki bilgiler uçmuş. Sorun oradan çıktı sanırım. Maddeye has bir bilgi kutusu ekleyeyim ben o halde. Aynı bilgiler bunda da yer alacak. Resmi dili ifadesini kaldıracağım, kaynak yok. Resmi olması için bir devlet olması gerekiyor zaten :) SAS sayfasını takip ediyorum...--Rapsar 14:06, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Bilgi kutusunu yeniledim. Ülke bilgi kutusu kullanılmıyor artık. Uygun mu şu an?--Rapsar 14:15, 12 Ekim 2010 (UTC)
Başkent? Cumhuriyet? Balabanpasa 14:16, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Cumhuriyete zaten kaynaksız etiketi koydum. Kaynak yoksa kaldırılır. Başkent için ise kaynak verilmiş. Merkezi ifadesi kullanılırsa uygun olur mu?--Rapsar 14:18, 12 Ekim 2010 (UTC)
Başket ilgili kaynağa baktınızmı? Başkentin b si bile yok.
--Balabanpasa 14:19, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Doğru haklısınız. Kaldırdım...--Rapsar 14:24, 12 Ekim 2010 (UTC)
Bilgi kutusundaki ağrı cumhuriyeti ismini ağrı milli hareketi yaparsak tamamdır.(millide tartışmalı ama (kime göre neye göre milli), şimdilik öyle kalsın.) Balabanpasa 14:29, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Kaynak? Böyle bir değişiklik için kaynak gerekir. Ağrı Cumhuriyeti için var ama bunun için yok. Belki ikisinden farklı, başka bir isim vardır...--Rapsar 14:30, 12 Ekim 2010 (UTC)
Başkent için verilen kaynaklarda Kurdava'nın başkent olduğu belirtilmemiş. Sadece yerleşim yerinin ismi geçmiş ne demek ? Capital diyor. Capital nedir ? Google books'a sığınmayınca silinyor mu acaba ? Takabeg ileti 14:35, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Capital yazmıyor orada.--Rapsar 14:38, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Şaka gibi! Kitabın tüm sayfaları var, bir o sayfası yok. Kitap sende mevcut herhalde. Sayfanın görüntüsünü gösterebilir misin?--Rapsar 14:40, 12 Ekim 2010 (UTC)
Google kitaplardaki önizleme kaynak mı oluyor? --Balabanpasa 15:01, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Anlamadım?--Rapsar 15:02, 12 Ekim 2010 (UTC)
Soruyu takabege sormuştum. Buraya kaynak olarak google kitaplardaki önizlemeyi koymuş ya işte budur diye. --Balabanpasa 15:04, 12 Ekim 2010 (UTC)
Kuveyt
[kaynağı değiştir]- Mrb. Kuveyt'in İşgali maddesini açmayı düşünür müydünüz?--Rapsar 11:40, 11 Ekim 2010 (UTC)
- Merhabalar, geç cevap için üzgünüm. Elbette açarım, şu sıralar internete erişimde zorlanıyorum da...İyi vikiler Ertly 15:05, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Est. Açmanızı rica etmedim, sadece sordum. Açılsa fena olmaz diye :) Kolay gelsin...--Rapsar 15:13, 12 Ekim 2010 (UTC)
Kurd Ava
[kaynağı değiştir]Kurd Ava at Agri Dagh as the provisional capital of Kurdistan yazmıyor mu? Ağrı Dağı'ndaki Kurd Ava, Kurdistan'ın geçici başkentidir... anlamına gelmiyor mu? Yani bizim konumuz olan Ağrı Cumh. değil. Kitabın bir önceki sayfasında The Cause of Rebellion of 1925 yazılı. Bu olay ise bundan 2-3 yıl sonra değil mi?--Rapsar 14:54, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Orasıdır. İhsan Nuri'nin anılarında Türkmen adlı köy (günümüzde Çiftlikköy'e bağlı Türkmen merzası) Kurd Ava olarak değiştirdiğini yazıyor. Takabeg ileti 15:08, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Ağrı Cumhuriyeti, planlanmış Kürdistan'a sonradan konulmuş addır. O yüzden Ağrı Cumhuriyeti = bağımsız Kürdistan'ın köprü başısı gibi konumdaydı. Bayrak konusuna gelince ben de o bayrağa şüpheli yaklaşıyorum. Zira kaynaklarda hep Kürdistan özgür bayrağı, Kürdistan bayrağı olarak geçiyor. Değiştirelim mi ? Ben kaynakları ekleyebilirim. Takabeg ileti 15:12, 12 Ekim 2010 (UTC)
- Bu bayrak büyük ihtimal sahte. Hareket için bayrak kullanılmış mı ki?--Rapsar 15:18, 12 Ekim 2010 (UTC)
???
[kaynağı değiştir]Arayıp da bulunamayan kaynak hemen bir sayfa öncesindeymiş diyorsun da ben kitabın 210. sayfasında Ağrı Milli Hareketi terimini göremedim. Kaçıncı satırda yer aldığını söyler misin ? Takabeg ileti 15:20, 12 Ekim 2010 (UTC)
- En üstteki başlıkta yer alan Kurdish'i Ağrı olarak görmüşüm :X--Rapsar 15:22, 12 Ekim 2010 (UTC)
- A, B, C, D.... Ararat simgesinden bahsedilmiyor. Yani bilinen standart Kürdistan bayrağı dikilmiş. Takabeg ileti 02:00, 13 Ekim 2010 (UTC)
- Doğru, haklısın. Maddeye ekleyecek misin?--Rapsar 07:30, 13 Ekim 2010 (UTC)
Madde istekleri
[kaynağı değiştir]- Mrb. Vikipedi:Madde istekleri sayfasında biraz düzenlemeye gitmemin bir sakıncası var mı? Görünüş bakımından çok basit kalmış, kullanımı da bu şekilde biraz zor gibi. Bazı alt sayfalar eklemeyi de düşünüyorum...--Rapsar 13:51, 13 Ekim 2010 (UTC)
- ben bilmem topluluk bilir.. :) --ki bl 13:54, 13 Ekim 2010 (UTC)
- 29 Temmuz 1913 tarihli İngiliz-Osmanlı antlaşmaları, birde Tartışma:Abdülkadir Aksu sayfasına bakar mısın ? Dünya genelinde araştırma kitapları Kürt olduğunu yazarlar. Ancak Üzeyir Tekin Arnavut memurun Diyarbakır'a gelip Kürt kızıyla evlendiğini yazar. Büyük ihtimalle öyledir ama o zaman Arnavut ya da Kürt mü oluyor ? Kürt ya da Arnavut/Kürt mü oluyor ? Ki Kürtlere iyi davranmadığı düşünüldüğü için Kürtler de Arnavut yapmak istiyor :) Takabeg ileti 14:52, 13 Ekim 2010 (UTC)
- Yani annesi Kürt babası Arnavut mu? O halde Arnavut soyundan gelmiş olmuyor mu? Madde için ise ...annesi Kürt, babası Arnavut olan Arnavut (?) asıllı Türk siyasetçi...' gibi bir ifade en uygunu sanırım...--Rapsar 15:03, 13 Ekim 2010 (UTC)
- "Bildiğim kadarıyla" bu gibi durumlarda baba esas alınır. Benzer şekilde birisine nerelisin diye sorulduğunda İstanbulluyum derse, ardından baban nereli sorusu gelir :)--Rapsar 15:38, 13 Ekim 2010 (UTC)
Telif
[kaynağı değiştir]- Mrb. Bayağı eski olan Realizm (felsefe) maddesi buraya 28 Nisan 2005'te eklenmiş. felsefe.gen.tr/realizm_gercekcilik_nedir.asp ve felsefe.gen.tr/realizmin_cesitleri.asp sitelere ise 11 Nisan 2005'te eklenmiş (www.'den sonra bir boşluk bırakmam gerekti. Spam linklermiş bunlar). Bayağı eski bir madde olduğu için hızlı sil etiketi koymak istemedim. İyi günler...--Rapsar 08:14, 13 Ekim 2010 (UTC)
- Yine aynı şekilde MAT (grup) maddesindeki içerik 20 Mart 2007'de eklenmiş. Şuradaki içerik ise 2006'da yazılmış, yani madde telifli içerikten oluşuyor...--Rapsar 09:20, 13 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, güzel bulmuşsunuz, ben de baktım, sildim. Maddenin eskisi yenisi yok, yanlışsa silinmeli, teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 08:08, 14 Ekim 2010 (UTC)
Rica
[kaynağı değiştir]- İyi akşamlar. Efi Thodi maddesini M1'den silebilir misiniz? Eski bir madde olduğundan hızlı sil şablonu eklemek istemedim. Yukarıdakiler telifli olduğundan onlarda farklı bir durum söz konusu...--Rapsar 17:35, 14 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, eski de olsa hızlı sil eklemeniz kimseyi rahatsız etmez dye düşünüyorum. Ben bunları gördükçe siliyorum, sizin gibi gösterene de teşekkür ediyorum:) Kolay gelsin...--Vikiçizer 17:44, 14 Ekim 2010 (UTC)17:39, 14 Ekim 2010 (UTC)
- Bir zamanlar hizmetli adayı olarak gösterilmiştim. Karşı oy verenlerin hemen hepsi fazlaca hızlı sil etiketi eklememden şikayetçiydi. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali... :) Bu arada imzanızda isminiz yazmıyor...--Rapsar 17:41, 14 Ekim 2010 (UTC)
- Şundan ise tam emin olamadım, bir yanlışlık yapmak istemem. Madde sanki bir yerden kopyalanmış gibi. Aynı içerik burada da var; ancak hangi tarihte eklendiği belli değil. Linkteki metinde burada olmayan yazıların da yer almış olması, buradaki maddenin oradan kopyalanmış olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.--Rapsar 17:56, 14 Ekim 2010 (UTC)
- Diğer sitelere de baktım, bahsettiğiniz site dışındakilere daha sonra eklenmiş, bununki ise belli değil...Yapacak birşey yok şimdilik...Vikiçizer 18:08, 14 Ekim 2010 (UTC)
Merhabalar, Brejnev Doktrini sayfasını inceledim ve telif ihlali gerekçesiyle silinmeye aday olduğunu gördüm. Maddeyi yeniden yazabilirim. Ben isterseniz sayfaya çalışma var şablonu koyayım ve yeni metni gireyim olur mu? Ertly 08:31, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Tabii ki de, ne demek :)--Rapsar 08:35, 15 Ekim 2010 (UTC)
Süper Lig Puan Durumu (Tüm Zamanlar 1959 - 2009) sablonu
[kaynağı değiştir]merhaba. almanca vikipediada bu maddenin almanca karsiti iki madde ye ayrilmistir. bir madda sadece Süper Lig Puan Durumu vardir ikinci maddede türkiye ligin tüm sampliyonlarini.
http://de.wikipedia.org/wiki/Ewige_Tabelle_der_S%C3%BCper_Lig ve http://de.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkischer_Fu%C3%9Fballmeister
bence alman vikideki düzen daha iyi hem madde sayisini yükseltiyor. bizde böyle yapsak olmazmi? hem ikinci madde icinde sampiyonlara verilen forma üzerine verilen yildizlarida aciklariz. önerimle hemfikirsen ikinci maddenin ismine ne diyelim? Liste der Türkischen Fußballmeister bir bir cevirisi Türk Futbol sampiyonlari listesi'ne dek geliyor. bunu mu kullanayim yoksa baska bir önerin varmi? SelamlarXberger 11:26, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Öncelikle Süper Lig Puan Durumu (Tüm Zamanlar 1959 - 2009) maddesinin adı yanlış. "Tüm zamanların Süper Lig puan durumu" gibi bir adlandırma daha uygun olacaktır. Tüm zamanlar derken zaten ligin kuruluşundan günümüze kadarki süre kapsanıyor, yılı belirtmek gereksiz. Süper Lig şampiyonları maddesinin olmamasına şaşırdım. Gerekli bir madde. Şunun gibi bir madde oluşturulması iyi olacaktır. Madde adı için ise "Süper Lig şampiyonları" en uygunu...--Rapsar 11:33, 15 Ekim 2010 (UTC)
- aslinda daha cok önerilerim var. daha kendimi topluma tanitmadan kafama göre takiliyorum ama umarim ilk baslarda oldugu kadar hata yapmiyorumdur. bir önerim mesela söyle: ingiliz ve alman vikisinde teknik direktörler sablonunda birde teknik direktörler listesi ne link var. mesela Şunda baslikdaki Managers yazisini tikladigin zaman Şu geliyor. bende ilk etapda süper lig'de oyniyan yada oynamis tüm takimlarin hem sablonunu hemde teknik direktörler listesi ni acmak istiyorum. buna kimsenin ihtirazi yoksa bunu yakinda böyle ulgulama baslarim. selamlarXberger 11:47, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Bizde de örneği bulunmakta. Adlandırma konusunda buna benzer bir madde oluşturabilirsin tabii ki. Yalnız maddeleri açarken örnekteki gibi giriş paragrafı yazarsan daha iyi olur, aksi halde silinebilirler.--Rapsar 11:50, 15 Ekim 2010 (UTC)
Futbol dolaşım şablonları
[kaynağı değiştir]Selamlar Rapsar, nasılsınız? Kategori:Ülkelere göre futbol dolaşım şablonlarında, bazı şablonlarda mesela oyuncular için kategorilere bağ verilirken bazılarınlarında verilmemiş. Verilmemiş halleri daha iyi sanıyorum, ne dersiniz? Standart olması açısından hepsini kategorisiz hale getirsek ne dersiniz?--Merube 89msj 14:51, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Teşekkürler, seni sormalı :) Evet öyle olmuş, haklısın. Ben kategori olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. İngilizce'de xxx kulübünün oyuncuları tarzı var; fakat maddelerde kulübün tüm oyuncuları değil, belli bir sayının üzerinde forma giyenler listeleniyor. Bizde böyle bir liste oluşturmanın anlamsız olacağını, tüm oyuncuları kapsamadığından yanlış anlamalara yol açacağını düşünüyorum. Özellikle Türk futbolcular gibi milletlerine göre listeler açmak resmen intihar olur :) Her hafta istatistikleri güncellemek gerekir. Yine de hayır dersen başka :)--Rapsar 17:12, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Sağol, iyi diyelim iyi olalım :). Oyuncular konusunda çok haklısınız, açıkçası oyuncular bağlantısının tamamen kaldırılmasının daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Mesela Türkiye'de futbol denince zaten milli takımlara ulaşabilmek için yeterli bağlantılar var, isteyen o maddeden türk futbolcular kategorisine de gidebilir. Ancak mesela takımlar listesi ve stadyumlar listesi -bilhassa takımlar- çok gerekli. Aynı şekilde yılın futbolcusu bağlantısı da olmalı kanaatindeyim. Yabancı oyuncular konusunda tereddütlerim var (Kıbrıs Birinci Ligi'nde oynayan yabancı futbolcular listesi kriterlerini vermiş velhasıl, bunun gibi maddeler neden olmasın ama bazı ülkeler için bu tarz bir listeyi tamamlamak çok zor olabilir). Velhasıl oyuncular kısmı dediğim gibi tamamen çıkarılmalı bence. Eğer oyuncular kalacaksa o zaman teknik direktörler vs de ekleyelim bence. Sonuç olarak özetlersem :), standart açısından kategorileri kaldıralım bunun için de oyuncuları tamamen çıkaralım, yabancı oyuncular kalabilir, diğer bağlantılar hepsinde madde şeklinde olmalı diyorum. Siz ne dersiniz? İsterseniz spor projesi yahut köy çeşmesinde de topluluğa da sorabiliriz, ne dersiniz?--Merube 89msj 17:27, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Ek olarak bazı liglerin isimleri İngilizceden direk çevrilmiş, bazıları kendi dillerinde kalmış, bazılarında sponsor adları kullanılmış vs. Bu konuda büyük bir karmaşa var. Bunları da toparlasak fena olmaz...--Rapsar 17:16, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Evet bu konu ciddi bir sorun, çok haklısınız. Bu çok geniş bir değişiklik olacağından köy çeşmesini yahut spor projesi (köy çeşmesinde proje sayfasından haberdar edilerek) sayfalarında bir görüş alışverişi faydalı olacaktır kanaatindeyim. Şahsi görüşüm, sponsor adları devamlı değişebileceğinden, liglerin gerçek adları baki olduğundan, sponsorsuz adını kullanalım. Zaten daha sık bilinen adları da bu şekilde. Yabancı şekilde olan adlar sadace yönlendirme sayfası olarak kalsın, esas adlarını -NTVspor gibi- kaynaklardan bakarak Türkçe halini yazalım. "First League" olanlar mesela, "Birinci Lig" olsun. Mesela "Football League First Division" "İngiltere Birinci Ligi" [1] yapılabilir belki. Ancak bunların çoğu madde özelinde karar verilebilecek konular olduğundan, en iyisinin genel kabaca bir karar ve ardından -spor projesi sayfasında da olabilir- madde özelinde tartışma olacağını düşünüyorum. Keza "Bundesliga" gibi yerleşmiş kullanımlar yine aynı şekilde kullanılabilir kanaatindeyim. En iyisi bunu spor projesinde tartışmaya başlayıp, sonra lig lig sırayla gidelim ve standarta bağlayalım. Ne dersiniz? --Merube 89msj 17:37, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Peki o halde, kaldıralım tamamen. Biraz düşününce Türkiye'de futbol gibi bir şablonda Türk futbolcular biraz anlamsız geldi. Yani Türk olmayıp da Türk futboluna hizmet edenler falan da var yani :) Yılın futbolcusu konusunda katılmamakla beraber ödüller gibi bir bağlantı eklenebilir. Zira İngiltere'de 10'un üzerinde yılın futbolcusu ödülü var (federasyon tarafından verilen. Dergi, gazete vs tarafından verilenler de eklenince...). Yabancılar konusunda ise şunun gibi maddemiz de var. Oyuncularla ilgili bağlantılar kalkar o halde, kategoriler maddeye dönüştürülür. Yukarıda bir mesajım daha olacak, arada kaynamasın :)--Rapsar 17:39, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Birden fazla ödül olan ülkelerde, zaten ödüller satırında ayrıca belirtilmiyor muydu Şablon:Belçika'da futbol şablonundaki gibi? İngiltere biraz özel bir ülke, onun dışında hep tek ödül yok mu? Yoksa Avusturya'da Yılın Futbolcusu mesela hatalı mı? Birden fazlaysa anlam ayrımı yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda biraz araştırma yapıp geri döneceğim :)--Merube 89msj 17:50, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Peki o halde, kaldıralım tamamen. Biraz düşününce Türkiye'de futbol gibi bir şablonda Türk futbolcular biraz anlamsız geldi. Yani Türk olmayıp da Türk futboluna hizmet edenler falan da var yani :) Yılın futbolcusu konusunda katılmamakla beraber ödüller gibi bir bağlantı eklenebilir. Zira İngiltere'de 10'un üzerinde yılın futbolcusu ödülü var (federasyon tarafından verilen. Dergi, gazete vs tarafından verilenler de eklenince...). Yabancılar konusunda ise şunun gibi maddemiz de var. Oyuncularla ilgili bağlantılar kalkar o halde, kategoriler maddeye dönüştürülür. Yukarıda bir mesajım daha olacak, arada kaynamasın :)--Rapsar 17:39, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Şöyle bir adlandırma yapılmış ama?: İngiltere'de Yılın Futbolcusu Ödülü--Merube 89msj 17:52, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm. Aradığın şey şu sanırım. Büyük ihtimal federasyon tarafından verilen ana ödüller ekleniyor...--Rapsar 17:54, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Bu arada dünya özel isim değildir (terim olarak kullanılmadığı sürece). Bu yüzden kesme işaretiyle ayrılması hatalıdır :)--Rapsar 18:08, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Tekrar selamlar. Yılın Futbolcusu değil mi bunlar, "Futbol Yazarları Derneği Yılın Futbolcusu Ödülü" gibi çok fazla Ödülü ekini görünce sorayım en iyisi dedim. Hangisi uygun? Ödüller çıkmalı bence ama Türkçe'ye bu tarz bilmediğim bir yerleşme mi mevcut acaba diye endişelendim de. Ödüllü olacaklarsa yeniden adlandırmak gerekecek maddeleri. Dünya konusunda çok haklısınız, sadace ödülü kısmına odaklandığım için es geçmişim :). --Merube 89msj 18:22, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Ah bir de yukarıda lig adları konusundaki mesajım arada kaynadı sanırım :). --Merube 89msj 18:25, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Evet, kaynamış :) Okuyorum şimdi. Ödülü eki olabilir de olmaya bilir de. Farketmez bence.--Rapsar 18:27, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Peki hangisi daha yaygın acaba? Şimdilik hepsinin "Ödülü" kısmını yok ediyorum ama yanlış mı ediyorum acaba? Ben "Yılın Futbolcusu" adını daha yaygın biliyorum ama? Şimdi tekrar başlıyorum ödül kısımlarını silmeye, ödül kısmı gelecekse tekrardan eklerim. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:31, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Zaten bunların hepsi ödül olduğundan ödülü diye bir ek olmasa da olur, değil mi? Kaldıralım gitsin bence. Bir sorun ya da anlam karmaşası olacağını sanmıyorum...--Rapsar 18:33, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır, hepsini değiştirdim şu anda :). Bir de ödülü şeklinde yönlendirmesi olmayanları da tamamlarsak süper olacak, zira bu şekilde bağlantı verilen yerler gördüm. Tüm maddelerin ödülü kısmı olacak şekilde yönlendirme sayfalarını yaparsak, kırmızı gözüken bağlantıları kurtarmış oluruz. Size zahmet siz de açabilir misiniz yön. sayfalarını? 2 kişi daha hızlı bitiririz, olur mu?--Merube 89msj 18:39, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Yardımcı olurum tabii ki :) Elinize sağlık değişiklikler için. Şurada bir tartışma başlattım, Köy Çeşmesi'nde ise ilgili kullanıcıları tartışmaya davet ettim.--Rapsar 18:41, 15 Ekim 2010 (UTC)
Çok teşekkürler :). Tartışma için ise, Vikipedi tartışma:VikiProje Spor sayfasını kullansak daha iyi görülmez miydi, ne dersiniz? Vikiproje:Spor/Tartışmaları oraya taşıyıp ardından o sayfayı silsek olur mu, yoksa bu haliyle daha mı iyi?--Merube 89msj 18:48, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Hem orada daha çok dikkat çeker, göz önünde olur hem de daha rahat olur, spor maddelerinde belirlenen ya da belirlenmesi gereken standartları orada tartışırız diye düşünmüştüm.--Rapsar 18:52, 15 Ekim 2010 (UTC)
- Olabilir tabi. Ben sadace vp:spor sayfasını izlemeye alan kullanıcılar için daha rahat olur diye düşünmüştüm. Böyle de olur pek tabi. Bu arada görüşümü de hemen yazdım oraya :). --Merube 89msj 18:57, 15 Ekim 2010 (UTC)
Robot çev.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Martin Erat maddesini açan kullanıcı uyarılara rağmen ısrarla robot çeviri ekliyor. İlgilenebilir misiniz?--Rapsar 19:57, 15 Ekim 2010 (UTC)
Vikisöz
[kaynağı değiştir]- Slm. Sabri. İyisindir umarım. Vikisözle ilgili mesajını görünce aklıma bir şey geldi. Bir ara ben de uğramıştım Vikisöze. Ana sayfa tasarımı çok basit ve düzensiz gelmişti. Şurada yeni bir tasarım yapmayı düşünüyordum naçizane. İşin yoksa yardımcı olur musun? Bir de Vikisöz'de de buradaki gibi SM benzeri şeyler var mı?--Rapsar 09:37, 16 Ekim 2010 (UTC)
- Şu an yapacağım birçok şeye zaman bulamazken keyif verici bir tasarımla uğraşabileceğimi sanmıyorum.. Bunun dışında SM benzeri bir olay yok, zaten aktif kullanıcı sayısı o kadar az ki, çok fazla anonim değişiklik oluyor ve tek bir hizmetli neredeyse tüm işlerle uğraşıyor... Vikisözlük'te 2 hizmetli ve 2 aktif kullanıcıyla anonimlere göz açtırmıyoruz ama Vikisöz o kadar şanslı değil... Kimse olmadığını görünce acıyıp 6 aylık hizmetlilik yapmıştım ama sonra devam edemeyeceğimi fark ettim... Birkaç aktif kullanıcı olursa daha iyi olacak ama ana sayfa tasarımı uğraşı da fena değil yine de gelişmeli tabii...--Sαвяí¢αи76ileti 09:42, 16 Ekim 2010 (UTC)
merhaba
[kaynağı değiştir]merhaba rapsar ben uzun süredir vikipedi'yi kullanıyorum özellikle de uçaklar, havayolları, havaalanları işte jfk havaalanı sayfası oluşturucam bana bi yardım etsene google eart jfk uydu resmini aldım hangi resim etiketinde yapıcaz ya :D
Iğdırspor
[kaynağı değiştir]Selamlar. Şu değişikliğini geri aldım çünkü Iğdıspor'un böyle bir logosu olmadı ve her yaz Iğdır'a gittiğimden bakarım ve böyle bir logo görmem. Bu büyük ihtimalle internette yaratıldı ve logo siteleri de gerçek sanıp kullandılar. Yabancı bir logo sitesine konuyu belirttim ve logoyu kaldırdırlar. Bu logodaki resim aslında Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kullandığı logodaki resimdir. Benim forma üzerinden çektiğim logo grçek logodur. Bunu da o logoyu aldığın site yönetimine mesaj olarak attım, umarım çok daha iyi bir versiyonunu çizerler ve bu forma üzerinden çektiğim düşük kalite logonn yerine daha iyisini yükleyeiliriz, şimdilik sil şablonunu koyuyorum. İyi çalışmalar...--Sαвяí¢αи76ileti 09:07, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Hmm. Ben de tereddüt yaşamıştım esasında. Öyle diyorsan öyledir :) Fakat Face sayfasında da bu logo kullanılmış...--Rapsar 09:14, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Evet, iyi yaptı... Ancak attığı golün şansa olduğunu kabul ediyorum--Sαвяí¢αи76ileti 21:15, 18 Ekim 2010 (UTC)
Kulüp-Takım
[kaynağı değiştir]Selamlar tekrardan Rapsar. Kategori:Ülkelere göre futbol dolaşım şablonlarında futbol kulüpleri yerine futbol takımları desek daha doğru olacağı kanaatindeyim. Zira tüm futbol takımları aynı zamanda futbol kulübü değil. Misal Galatasaray bir spor kulübü ancak futbol takımı da var gibi. Bu nedenle hepsini takımlar diye değiştirsek mi, ne dersiniz?--Merube 89msj 10:50, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Selam. Galatasaray spor kulübüdür; ancak içindeki futbol şubesi bir nevi özerk yönetime sahiptir. Sadece spor kulübüne bağlı futbol kulübü gibi, diye biliyorum. Takım ise sadece teknik kadro ve oyuncuları temsilen, kulüp ise yönetim ve camiayı da kapsıyor anlam bakımından sanki (böyle düşünüyorum, kesin bir şey söyleyemiyorum). Bu şekilde kalması daha iyi gibi.--Rapsar 10:57, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Ne olursa olsun spor kulübüne bağlı olmaları lazım diye biliyorum açıkçası. GS özelinde konuşursak futbol A.Ş. var olsa da bu da gs spor kulübüne bağlı. Kulüp aslında yasal oluşumu kastediyor daha çok, biliyorsunuz Türkiye özelinde konuşursak kulüpler vakıf statüsünde. Bu doğrultuda branşlar kulübe bağlı olan takımlar. Ayrı birer kulüp değiller yani. Hep GS kulübü diye konuşulmasının nedeni de dediğiniz gibi camia, çünkü GS bir futbol takımına da sahip olan bir kulüp ki bu kulüp çevresinde oluşan camia mevcut. Kulüplerin yönetim kurulu var ancak takımların yok. Velhasıl GS futbol branşı özelinde de bir yönetim kurulu yok. Benzer şekilde birçok ülkede de spor kulübü ve alt branşlarından (takımları) oluşan bir sistem var diye biliyorum. İspanya özel bu konuda zira onlar -mesela Real Mardid ve Barcelona- basketbol için ayrı futbol için ayrı yönetim kurullarına sahip yani birbirleriyle bağlantıları yok. --Merube 89msj 11:15, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Hmm. Haklısınız. sanırım. Ancak şu an burada belli bir düzen oturmuş durumda. Böyle bir değişiklik demek, topyekün bir değişiklik yapmak anlamına gelir. Sabri'ye veya topluluğa danışılmasını öneririm ben...--Rapsar 11:26, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Çok haklısınız öyle yapmak daha iyi olacaktır. Ben sadace şablonları kastetmiştim ancak tekrar düşününce ileride açılacak bu tarz şablonlara da örnek olacağından ciddi bir değişiklik. Hem belki yanlışım vardır, doğrusu neyse o olmuş olur. Spor projesinde dile getiririm, şablonlar sadace futbolla ilgili olduğundan bu daha iyi olur sanıyorum. Tartışma sayfası mı yoksa lig adlarının da tartışıldığı sayfada mı konuşulması uygun olur dersiniz? --Merube 89msj 11:37, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Hiç farketmez :)--Rapsar 11:38, 17 Ekim 2010 (UTC)
Türkiye
[kaynağı değiştir]- Mrb. Türkiye maddesindeki son değişikliğin yanlış olmuş sanırım. Tek bir maddede kullanılmak üzere hazırlanan şablonlar uygunsuzdur. Türkiye'nin özelliği nedir ki bilgi kutusu eklemek yerine ayrı bir şablon ekleniyor?--Rapsar 13:10, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Hayır yanlışlık yok buna zira kimse tek başına karar veremez. Öyle bir düşünceniz var ise SAS gösterebilirsiniz şablonu. Diğer versiyonunda bilgi katliamı vardı hiçbirbilgi yoktu. Eğer SAS göstercekseniz topluluk gereken kararı verir ya da vermez, ona göre dediğiniz şey uygulanabilir. Bende ona göre bilgileri maddeye aktarırım. Ancak sayfa kb bakımında iyice kabaracak onu belirteyim.--Reality 13:12, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Kabarsın KB bakımından. Diğer ülkelerde böyle bir şey yokken, hatta hiçbir Vikide böyle bir uygulama yokken neden Türkiye'ye ayrıcalık yapılıyor ki? Israr ederim, bu kullanım doğrudur dersen SAS göstereceğim; fakat böyle basit şeyler için zaman kaybı olmasını istemem...--Rapsar 13:15, 17 Ekim 2010 (UTC)
- SAS gösterebilirsin hatta tavsiyem bu yönde topluluk gereken kararı verir. (Muhtemelen silinecektir ancak en azından ilerde referans gösterilecek bir nokta olur) Ancak şunu da göz önünde bulundurmalıyız. Diğer haliyle maddede hiçbir bilgi yok.--Reality 13:17, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Diğer haliyle derken? Zaten o şablondaki bilgileri alıp, Türkiye maddesinde ekleyeceğiz. Türkiye maddesinde görünüm bakımından hiçbir eksiklik veya bilgi kaybı olmayacak...--Rapsar 13:19, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Neyse farketmez zaten ekonomi verileri eskiymiş biraz bilgileri baştan yazıyorum . Hiç değilse çalışmam bitene kadar Türkiye maddesi bu haliyle kalsın. 15 dakikaya biter muhtemelen alt sayfamda hazırlıyorum. Ülke bilgi kutusu tarzında. Şablon dediğim gibi kullanılmayacaksa silinse daha iyi olur kalabalık etmez. Kolay gelsin.--Reality 13:22, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Birde madde de Cumhurbaşkanlığı forsu olmalı mı? Türkiye'nin kuruluş tarihi 23 Ekim 1923 mü 23 Nisan 1920 mi lozan mı hepsini mi yazalım?--Reality 13:22, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Türkiye'nin resmî bir arması yok bildiğim kadarıyla, değil mi? Cumhurbaşkanlığı forsu ayrı bir şey, yer almasa daha iyi sanırım. Kuruluş tarihi için ise hepsini yazman daha iyi bence. Kolaylıklar dilerim...--Rapsar 13:26, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Birde vaktin varsa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanları listesi adından kısa bir liste oluşturabilir misin? İnterwikisi buda Önemli bir eksiklik. İyigünler.--Reality 13:43, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Tabii ki de :) Bu arada başkanları kelimesinin küçük harfle başlaması gerekir. Özel isim değil neticede.--Rapsar 13:44, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Evet haklısın Türkçe pek görmüyoruz imla hataları için kusuruma bakma:)--Reality 13:46, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Est :) Türkçe görmüyoruz derken? Bu arada birçok madde adı bu şekildeymiş, onları da değiştirmek gerekecek...--Rapsar 13:48, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı maddesini liste olarak düzenlesek daha iyi olmaz mı? İçeriği zaten telifliymiş. Telifli yerleri temizleyip liste haline getirsem daha iyi olur sanırım...--Rapsar 13:51, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Sayısal alanında YGS-LYS'den pek fazla sorumluluk olmadığı için 1-2 saat dil anlatımla ve Türk Edebiyatı var. Ama o dersleri de 3 yıldır işlenmiyor onun yerine test çözme vs. yapılıyor.--Reality 13:52, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Bence hocalarınız hata yapıyor. Ben de sayısalcı idim; fakat en sevdiğim dersler her nedense coğrafya ile tarihti :) Zaten sosyalde sınıftaki hemen herkesi neredeyse ikiye katladım :) Öğüt vermek gibi olmasın, haddim değildir fakat onları da yabana atma derim...--Rapsar 13:55, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Olur ancak madde adının değişmesi lazım. İş bittikten sonra benim çıkardığım interwikileri ekleyebilirsin.--Reality 13:54, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Yok zaten test anlamında iyi yani Türkçe 40'da 30 sosyal 40'ta 35 ama bunların toplamı 15 fen sorusu kadar ya ediyor ya etmiyor. Zaman meselesi yani sınavda yetişip yetişmeme durumu var.--Reality 13:57, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Bitirdim ben bir eksik varsa gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz. Kolay gelsin.--Reality 14:21, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Yalnız Şablon:Türkiye başlık buradan kaynak aktarılsa fena olmaz.--Reality 14:26, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Sen yapabilir misin? Ben şu meclis başkanlarıyla ilgileniyorum...--Rapsar 14:37, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Tamam aktarırım.--Reality 14:09, 18 Ekim 2010 (UTC)
İş birliği
[kaynağı değiştir]- Slm. Bisiklet sporuyla ilgileniyorsan Spor projesindeki iş birliğine katılabilirsin :) İyi günler...--Rapsar 13:11, 17 Ekim 2010 (UTC)
İş birliğine başka proje seçeceğiz o zaman . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:12, 17 Ekim 2010 (UTC)
Sezonlar hk.
[kaynağı değiştir]- Slm. tekrardan. Liglerin sezonlarıyla ilgili de çeşitli türlerde adlandırmalar yapılmış. xxx 2009-10 sezonu, 2009-10 xxx, 2009-2010 xxx ve xxx 2009-2010 gibi birçok türden adlandırmalar mevcut. Sezon mu önce gelmeli, lig adı mı? Kısa çizgi mi kullanılmalı uzun çizgi mi? Sezonu kelimesi gerekli mi? 2009-2010 tarzı mı kullanılmalı 2009-10 tarzı mı?--Rapsar 13:34, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar :). Biraz çıkmıştım, şimdi spor projesine kulüp-takım mevzusunu yazacaktım ki bu mesajınızı gördüm. Çok önemli bir konu daha, bu çok ciddi karmaşalar yaşanan bir alan. Bir standart belirleyip spor projesinde belirtmek en iyisi diye düşünüyorum. Şahsi fikrim Kıbrıs Birinci Ligi 2004-05 tarzı adlandırmaların kullanılmasının daha uygun olacağı yönünde. Kıbrıs Birinci Ligi 2004-05 sezonu sayfasını da yönlendirme sayfası haline getirebiliriz. Uzun çizgi sorun çıkarıyor genelde, madde içinde yazarken kısa çizgi tercih edildiğinden sıklıkla, kırmızı gözükebiliyor maddeler olduğu halde. O nedenle kısa çizgi olsun diyorum. Arama yaparken kolaylık olması ve de ligin daha öncelikli olması nedeniyle öncelikle lig adının ardından sezonun gelmesi daha iyi kanaatindeyim. 2009-10 kullanımı daha yaygın olduğu için de bu daha iyi sanırım. Zaten bildiğim kadarıyla vikide "Kıbrıs Birinci Ligi 2004-05" tarzı adlandırmalar daha sık. Bunu da tartışma sayfasında belirtip, onay aldıktan sonra -sinema projesinde olduğu gibi- bir biçem sayfası hazırlarız. Böylece bir standarta bağlanmış olur maddeler. Siz tartışma sayfasında dile getirin. Ben hemen yorumumu yazacağım.--Merube 89msj 13:52, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Tam istediğim/düşündüğüm gibi :) Orada belirtiyorum bu konuyu...--Rapsar 14:04, 17 Ekim 2010 (UTC)
Şablon:En icon
[kaynağı değiştir]- Fransızca vikiye baktım. Onlarda icon şablonları daha hoş görünmekte. Dilin kodu yazıyor ve oraya yaklaştırınca hangi dilde olduğu yazmakta. Bu tarz şablonların iyi bir düzene ihtiyacı var ayrıca.-- BeşiktaşlıM 17:25, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Hmm. Ben de tereddüt yaşamıştım esasında. Öyle diyorsan öyledir :) Fakat Face sayfasında da bu logo kullanılmış...--Rapsar 09:29, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de şuradaki tartışmalara katılabilir misin?--Rapsar 09:47, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Kesinlikle öyle... Face'e bakacaksan onlar da ne yaptığını bilmiyor bence... Iğdır'da bu logodan habersiz çok insan var (takım uzun süredir başarı yakalayamadığından) bu nedenle, internette ne görürlerse doğru sanabiliyorlar... Face'te ilgili şu ve şu sayfalarda ise gerçek logo kullanılmış... Tartışmaya da katılırım...--Sαвяí¢αи76ileti 21:46, 17 Ekim 2010 (UTC)
- Mutlu edebilen bir yorum ise sevindim . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:01, 18 Ekim 2010 (UTC)
Tebrikler!
[kaynağı değiştir]Haftanın İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!! | ||
Merhaba Rapsar, Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler! Düzenlenmesi gereken maddelerin düzenlenmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 1. oldunuz. Katılımınızın devamını diliyoruz. |
Padişah adları
[kaynağı değiştir]- Mrb. Osmanlı padişahlarının isimlerinin son harfleri birtakım maddelerde d ile biterken birçoğunda t ile bitiyor. Bu konu hakkında bir standart var mı?--Rapsar 12:10, 18 Ekim 2010 (UTC)
- Bir de şu şablonla ilgilenebilir misiniz?--Rapsar 12:13, 18 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba. Her zaman olduğu gibi, burada da güvenilir kaynaklardaki adlandırmaya bakılmalı. Şu sayfa ve devamı ile şuraya bakacak olursak, hepsi "d" ile bitiyor. Ancak başka kaynaklardan da doğrulansa iyi olur. Şablona bakacağım. Teşekkürler. --yabancım 12:20, 18 Ekim 2010 (UTC)
- Yani her iki adlandırma da kullanılıyor benim bildiğim. II. Mehmet 1.590 sonuç verirken, II. Mehmed 4.870 sonuç veriyor. İkincisi bariz daha yaygın. İsterseniz köy çeşmesine taşıyayım konuyu...--Rapsar 12:23, 18 Ekim 2010 (UTC)
Frikik
[kaynağı değiştir]Merhaba Rapsar. Bu sefer çalışmadığım yerden sordun :) Zaman zaman karşımıza çıkan şöyle bir fark var aslında: Türkçe'de tek bir sözcükle karşılanan bir kavram İng.'de (adeta alt başlık gibi) farklı anlama gelen birden fazla sözcükle karşılanıyor. Türkçe'de frikikin kasıtlı ya da yasalara aykırı olup olmamasına göre ayrım yapmıyor ve farklı sözcükler kullanmıyoruz. Bu nedenle İng.'deki en renksiz ifade olan Wardrobe malfunction'ın daha uygun bir karşılık olduğu kanısındayım. Zira bu kalıp, Türkçe'de frikik deyince ilk akla gelen türü anlatıyor. Kolay gelsin. --yabancım 17:07, 19 Ekim 2010 (UTC)
Albüm-sil
[kaynağı değiştir]
Arabesk Günler (albüm) isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir |
--Rapsar 11:44, 19 Ekim 2010 (UTC)
- İçerik örneğini taşıyan birçok albüm ve içeriğe oranla çok daha iyi bir durumdaydı. Ancak -taslak/sil değişikliğiniz üzerine içerik çok daha fazla bilgi eklemesi ile taslak kritirlerini karşıladı. Bilginize. - Nebe?viye mesaj 15:20, 21 Ekim 2010 (UTC)
Dümen
[kaynağı değiştir]Evet, dümen maddelerinin birleştirilmesi iyi olabilir. Bekletmeli sil şablonunu kaldıralım. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:14, 21 Ekim 2010 (UTC)
Tribun Dergi
[kaynağı değiştir]Neden Tribun Dergi basligini geri aliyorsunuz ? Zoban Ra
- Eklediğiniz içerik telifli. Vikipedi'de telifli içeriğe yer verilmemektedir (ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz).--Rapsar 10:03, 22 Ekim 2010 (UTC)
Neyin telifinden bahsediyorsunuz beyfendi? Tribun Dergi sitesinin sahibiyiz ve koydugumuz metin bize ait, reklam filminin linklerini ve ilgili kampanya hakkinda bilgiler ekliyoruz. Siz eklenen icerigin neye telifli oldugunu, nereden telifli olduguna nasil karar verebiliyorsunuz? 4 kere geri aldiniz? Nedir bu azim? Bunu yapana kadar soruyor musunuz bu koydugunuz nedir diye? Boyle sacmalik gormedim.Zoban Ra
- Öncelikle sakin olunuz. Buraya ilk kez gelmişsiniz, kuralları okumamışsınız, olumlu bir şeyler yapmaya çalışmışsınız, saygı duyarım. Fakat yanlış bir şey yapmışsınız, ben de bunu geri aldım. Nedenini sordunuz, söyledim. Neden haklı olduğunuzu ısrar ediyorsunuz anlamadım. Neyse, eklediğiniz içeriğin aynısı burada yer alıyor, değil mi? Bu durumda içerik telifli oluyor. Bunun yanında eklediğiniz metin reklam kokuyor. Burası sizin veya başkasının sitesinin reklam sayfası değildir, ansiklopedidir. Bilmem anlatabildim mi...--Rapsar 10:17, 22 Ekim 2010 (UTC)
"Metin reklam kokuyor" mu? Verdiginiz linkteki bildirimi o siteye biz yaptik zaten. Bunun sosyal sorumluluk insiyatifi mi reklam mi oldugunu ifade etmeye luzum da gormuyorum. Kaldi ki Wikipedia Kurallarinda "reklam" aramasi yaptigimda "hicbir karsilik bulamam" da herhalde burada "reklam" yargisi konusunun "sahsi tercihlere" birakildigini gösteriyor. Ilk kez gelme kismini gecelim. Mahalle kahvesi kivamina donusmusse buralari son kez gelmek lazim ya da global Wikipedia'ya sikayette bulunmak gerekiyor.Zoban Ra
Wikipedia'da reklam kokan hareket konusunda da buyrun size bir link: [[2]] Wikipedia'ya ilk kez gelmiyorum. Siz Wikipedia'yi anlamissiniz bana kalirsa. Zoban Ra
- Selamlar. Kullanıcı ile iletişime geçtim. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Eldarion 11:41, 22 Ekim 2010 (UTC)
Teknik dir. ilgili
[kaynağı değiştir]- Slm. Eski teknik direktörler için buradan arama yapabilirsin. 1950'deki bilgilere dahi ulaşırsın ;) Kolay gelsin...--Rapsar 11:25, 19 Ekim 2010 (UTC)
- Bu arada Süper Lig şampiyonları maddesi bizde varmış :) İşte burada...--Rapsar 11:28, 19 Ekim 2010 (UTC)
- Slm tekrardan. Bunun gibi taraflı şablonlara Vikipedi'de yer vermiyoruz. Kime göre efsane? Sana göre efsaneyken bana göre değildir vs. Bir de kulüplerin belli dönemlerinin kadrolarını oluşturmamanı rica edeceğim (Amasyaspor 1958 kadrosu gibi :)--Rapsar 18:07, 21 Ekim 2010 (UTC)
- Sana hak veriyorum. Her takima böyle kadro yapmaya kalkarsak isimiz var :-) Yanlis göztepede durum farkli. Bu Efsane Göztepe kadrosu trabzon daha firtinalar estirmeden ve galatasaray avrupa'da basarili olmadan avrupada yari finale kalmistir ve türk futbolunda bitrcok ilki basarmistir. bu sebebden bu sablonu olusturdum. Bu Şablon'da birnevi galatasarayin su sablonu gibi birsey.
- Baska bir konuda su: alman vikisinde söyle bir sablon var. Bence bunun gibi bir sablon bizde yapsak ve teknik direktörler sablonunu bu design'da yapsak? Bence daha professionel gözüküyor. Ne dersin?
SelamlarXberger 18:19, 21 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb tekrardan. Mesajlarını benim mesaj sayfama atabilirsen daha iyi olacaktır. Cevabını şans eseri gördüm. Neyse, dediğim gibi bu Gözetepe ve benzeri şablonlar tarafsız bakış açısına uygunsuz. Sana göre efsanedir belki ama bir Manchester Utd. taraftarına göre efsane midir? Hayır. Sadece sıradan bir çeyrek finaldir. Yani efsanelik kişiden kişiye değişir, demek istediğim bu. İkinci bir sebep ise -bunu örnekle açıklamak istiyorum- kadronun sezon içinde değişebilmesi olayı. Geçen sezon Galatasaray'ın birçok maçında oynayan Mehmet Topal, bilindiği üzere ligin son 2-3 maçından önce başka bir takımla anlaştı ve bu son 2-3 maçta oynamadı. Galatasaray geçen sezon şampiyon olsaydı ve 2009-10 sezonu GS kadrosu gibi bir şablon hazırlansaydı Mehmet Topal burada yer alacak mıydı? Evet dersek adam kupa kaldırmamış, hayır dersek sezonun birçok maçında oynamış. O halde böyle bir şablon hazırlamak da manasız olacaktır.
- Teknik direktör şablonları konusunda ise bizdekinin daha iyi olduğunu düşünüyorum...--Rapsar 19:23, 22 Ekim 2010 (UTC)
- sablon konusunda sana hak veriyorum. her degisikligi sablonda anmak isin boyutunu epeyce artirir. ben o halde sablonu bosaltip silinmeye hazir oldugu isaretini yerlestiririm. ben simdi zaten ilk etapda birinci ve ikinci lig´de oynamis yada daha oyniyan tüm takimlarin teknik direktör sablonunu yaptikdan sonra süper ligdeki tüm takimlarin teknik direktör listelerini hazirliycam. eski bilgiler bence ilk etapda daha önemli. son on yilin bilgisini her yerden bulabilirsin. ama 30 sene önce bolusporu kim calistirdi bunu kimse dogru dürüst bilmiyor. vikipedia'nin en güzel üzelligi böyle bilgiler bir sefer yazildigi zaman ebedi kalici olmasi. sana iyi aksamlarXberger 20:51, 22 Ekim 2010 (UTC)
- Üstteki mesajımı okuyamadın sanırım, arada kaynadı :) 1950'lere kadarki teknik direktörleri bulabileceğin bir kaynak göstermiştim. Aramak biraz zor olabilir, sabır gerektirebilir; fakat detaylı aramalar sonucunda gerekli bilgilere ulaşacaksın :) İyi akşamlar...--Rapsar 21:15, 22 Ekim 2010 (UTC)
- yok o mesajini okudum. milliyetin arsivini göstermistin. ama dedigin gibi ordan bilgileri cikarmk cok sabir ister. ben bu sebebden baska ve daha kolay ulasilir kaynaklardan cikarabildigimi cikarcam. sonra sablonlarda eksik yerleri gazetelerin arsivlerini tarayip cikarcam. böyle biraz olsun daha cabuk oluruz. iyi aksamlarXberger 21:22, 22 Ekim 2010 (UTC)
Hakan Şükür
[kaynağı değiştir]Günaydın, sizin hazırladığınız hakan şükür maddesinde hakan şükür'ün yurt dışı kariyerini ayrı bir başlıkta toplansa daha iyi olmaz mı çünkü yurt dışı kariyeri çok kısa. Birde eski gazetelere nereden ulaşıyorsunuz? --Snookerfan 07:21, 23 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Maddelerdeki genel standart gereği böyle bir uygulama yapmak uygunsuz olacaktır. Şu anki haliyle kısalar; fakat ileride geliştirmeyi düşünüyorum. Eski gazetelere ise buradan ulaşabilirsiniz. İyi günler...--Rapsar 10:01, 23 Ekim 2010 (UTC)
Anlıyorum, size iyi çalışmalar. --Snookerfan 13:03, 23 Ekim 2010 (UTC)
TT Arena
[kaynağı değiştir]Selamlar Rapsar. Türk Telekom Arena 5 yıldızlı bir stad mıdır. Bu konuda birkaç gündür değişiklik ve geri alma mücadelesi oluyor. İnternette "stad tamamlanmadan 5 yıldız statüsü aldı" şeklinde bir söylenti var ama önemli bir kaynak bulamadım. --Szoszvmesaj 08:00, 23 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Tabii ki de değildir. Daha tamamlanmamış bir stad nasıl 5 yıldız alsın :) UEFA'nın resmi sitesinde böyle bir şey yer almıyor. Maddeye ve 5 yıldızlı stadyumları gösteren şablona yarı koruma istemiştim bir ara, tekrardan gerekecek sanırım. İyi günler...--Rapsar 09:59, 23 Ekim 2010 (UTC)
Translations of articles from other Wikipedias
[kaynağı değiştir]Hi, I left a message for you on your talk page at English Wikipedia. Please could you reply over there on English Wikipedia? Thanks, 85.94.184.115 02:28, 24 Ekim 2010 (UTC)
Hi, I left another message for you on your talk page at English Wikipedia. Please could you reply over there on English Wikipedia? Thanks, 85.94.184.115 15:18, 24 Ekim 2010 (UTC)
Geri getirme ricası
[kaynağı değiştir]- Slm. Şu şablonu deneme sayfama geri getirebilir misin? Teşekkürler...--Rapsar 06:43, 24 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, silinen sayfa geçmişinden deneme sayfanıza kopyaladım. Umarım doğru olmuştur. Kolay gelsin...Vikiçizer 09:52, 24 Ekim 2010 (UTC)
- Teşekkürler. Ama ne yazık ki şablon beklediğim gibi çıkmadı. Kolay gelsin size...--Rapsar 09:56, 24 Ekim 2010 (UTC)
Kuveyt Emiri
[kaynağı değiştir]- Kuveyt Emiri maddesinde Kuveyt Emiri'nin görevi v.b gibi bilgiler bulabilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 10:01, 24 Ekim 2010 (UTC)
- Öyle bir şey olmasa gerek. Ülkenin tek hakimi konumunda zira. Sadece bir meclis var ki meclisi de dağıtma yetkisi var, Osmanlı'daki gibi...--Rapsar 10:03, 24 Ekim 2010 (UTC)
Son değişiklikler
[kaynağı değiştir]- Mrb. Son değişikliklerdeki üst kısmı siz değiştirmiştiniz sanırım. O menüdeki "Son değişiklikler:" kısmının tek satırda gözükmesini sağlayabilir misiniz? Bu sayede göze daha hoş gözükecektir. Bir de aynı yerde bulunan "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş sayfalar", "Bakım gereken sayfalar" ve "SAS" kısımlarının orada yer alması bana biraz uygunsuz geldi. Son değişikliklerle bir alakası yok bunların. Bunların kaldırılması daha uygun olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?--Rapsar 12:48, 24 Ekim 2010 (UTC)
- selam, hayır ben değiştirmemiştim, ama hizada kalsın diye tek satır yapılmamış sanırım. son dğişiklikler vikipedinin tamamı ile ilgili olduğuna göre o sayfalar da kalabilir bence. kolay gelsin. --ki bl 12:57, 24 Ekim 2010 (UTC)
- Aynı hizada kalsın diye derken? Anlayamadım. Son değişikliklerle SAS'ın bağlantısı yok ki :) O halde Şikayet, hizmetli başvurusu gibi sayfaları da eklemek gerekecek. Kim değiştirmişti bu sayfayı? Yabancı olabilir mi?--Rapsar 12:59, 24 Ekim 2010 (UTC)
İsim
[kaynağı değiştir]Merhaba Rapsar, nasılsın? Şimdi gördüm de Şablon:Video oyun karakteri bilgi kutusu nu Şablon:Video oyunu karakteri bilgi kutusu yapsak nasıl olur. İngilizcede "video game character" tamlama yok fakat Türkçe'de tamlama önemli. Video oyun karakteri => Video oyunu karakteri? Kumul 20:58, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Teşekkürler, seni sormalı. Aslında bu konuda ben tam emin değilim. Her ikisi de uygun gibi geliyor bana. Zamanında aynı şekilde "video oyun ..." benzeri adlara sahip kategoriler de oluşturmuştum. Neyse, nette hangi kullanım uygun diye bakmak ya da tartışma sayfalarında bu konuyu dile getirmek lazım. İyi geceler...--Rapsar 21:02, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Şunu belirteyim Şablon:Video oyun karakteri bilgi kutusu ndan başka vikide "video oyun" ile başlayan hiçbir şablon yok. Sadece bu var. Diğerlerinin hepsi "video oyunu" diye başlıyor. Kumul 21:11, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Peki öyle olsun o zaman, ısrarcı olmam :) Bir de video oyun konsolu mu uygun video oyunu konsolu mu?--Rapsar 21:13, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Teknoloji söz konusu olunca ingilizceye çok bağımlı kalıyoruz.
- "video oyunu konsolu" neyin konsolu? => video oyununun konsolu
- "video oyun konsolu" ne konsolu? => video oyun konsolu
"video oyun konsolu" Türkçe için ideal. Kumul 21:18, 26 Ekim 2010 (UTC)
- E o halde video oyun karakteri ifadesi daha uygun değil mi? :)--Rapsar 15:57, 27 Ekim 2010 (UTC)
- Evet Rapsar haklısın. Kafam karıştı, kendimle çelişiyorum :) Tüm "video oyunu" ları "video oyun" yapmak gerek aslında. Çünkü yukarıda belittiğim gibi kalıp olan "video oyun" dur. Bunu bir ara bir daha tartışalım. Kolay gelsin. Kumul 22:08, 27 Ekim 2010 (UTC)
Snooker
[kaynağı değiştir]Selamlar, Kategori:Snooker Şampiyonaları kategorisi gözüme çarptı da, snooker organizasyonları mı yapalım snooker turnuvaları mı? Futbol için ikisi de varmış. Aslında Kategori:Futbol turnuvaları kategorisi Kategori:Futbol organizasyonları kategorisiyle birleştirilebilir de. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:11, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Her futbol organizasyonu turnuva anlamına gelir mi? Ya da şöyle sorayım, ligler de birer futbol turnuvası mıdır? Organizasyon kelimesi tamamını kapsarken turnuva kelimesi ligleri kapsamıyor gibi bir anlam taşıyor "bence". Snooker için de aynı şekilde org. adlandırması daha uygun olur sanırım. Sonraki mesajınıza şimdi cevap veremeyeceğim maalesef, çıkmam lazım, kusura bakmayın. Artık yarına :) İyi geceler...--Rapsar 21:17, 26 Ekim 2010 (UTC)
- Yok yok ben ayrı kategoriler olsun demedim. Sadece bir tane olsun, onun adı da "... organizasyonları" olsun demek istemiştim :) Size uygunsa taşımalara başlayalım.--Rapsar 15:58, 27 Ekim 2010 (UTC)
- Tamamdır o halde. "organizasyonları" yapalım o halde bence de. Bir ara başlayalım taşımalara. Sevgiler--Merube 89msj 19:16, 28 Ekim 2010 (UTC)
Selam. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum, hatta bunu Beşiktaşlı'ya atıığım bir mesajda da belirttim: [3]. Aslında iki ayrı madde olması da gereksiz bence; ancak iki ayrı madde olacaksa da senin dediğin gibi olmalı. Beşiktaşlı da bana benzer bir cevap vermişti zaten. İtirazı olan yoktur herhalde, öyleyse değiştirilebilir. --82 ~145 ileti 18:11, 27 Ekim 2010 (UTC)
SAS
[kaynağı değiştir]- Slm. Vikiçizer. Şu SAS sonucunda silinen şablon gibi birçok şablon bulunmakta. Bunun gibi, sanırım şu kategoride birçoğu mevcut. Bunları da aynı sebepten silebilir misin?--Rapsar 16:11, 27 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, aynı sebepten silmem mümkün değil, SAS kararı olması lazım. Biliyorsunuz; bir şablonu hızlı silmek için iki sebep var; biri kullanılmaması diğeri bölücü/kışkırtıcı olması...Bahsettiğiniz şablonların aynı olmalarına rağmen durum böyle...Hoşcakalın...Vikiçizer 21:52, 27 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar. Söz konusu duruma karşı herhangi bir politika veya topluluk kararı bulunmadığı için gönderebileceğiniz herhangi bir şablon yok. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:13, 28 Ekim 2010 (UTC)
ben 10
[kaynağı değiştir]Slmlar Rapsar. Kategori:Ben 10 şablonları sayfasına K1 sil etiketi koymuşsun (?) --[ahzaryamed]₪.ileti 16:13, 28 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. K1 - Boş kategoriler silinebilir. Zaten Ben10'a ait tek bir şablon var. Onun için ayrı bir kategori açmaya gerek yok. Bu arada hazır mesaj atıyorken araya sıkıştırayım, burada fikir belirtebilir misin?--Rapsar 16:21, 28 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. şu kullanıcının katkılarını inceler misiniz? Oldukça taraflı değişiklikler yapıyor, bazı maddelerden kaynaklı bilgileri çıkarıyor vs.--Rapsar 21:10, 28 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, son 50 değişikliğine göz attım, bir kısmını geri aldım, diğerlerini şimdilik ilgili kullanıcılara bırakıyorum. Kullanıcıya uyarı da yazmadım, ama takip etmeye çalışırım. Siz de gördükçe geri almaktan çekinmeyin. Kullanıcının Fırtına Harekatı maddesinin tartışma sayfasına değişikliği ile kısa da olsa fikrini yazdığını görüyorum, bu bir olumlu gelişmedir. Tarihi, etnik, siyasi vs. konulara ilgi duyan bir çok kullanıcı da benzer davranışları görüyoruz. Vikipedinin TBA, doğrulanabilirlik, yorumdan kaçınma vs. ilkelerini benimsetmek zaman alıyor. İzleyelim, görelim:)...İyi çalışmalar...Vikiçizer 21:23, 28 Ekim 2010 (UTC)
NGC 76
[kaynağı değiştir]Merhaba, maddeye cümle eklemeyi düşündüm ama eklenecek bir şey yok, bu tip üzerinde çok araştırma yapılmamış veya elimdeki kaynaklarda yer almayan gökcisimleri katalog düzeyinde temel bilgilere sahiptir ve bu bilgiler zaten ayrıntılı bir şekilde şablonda yer alır. Bu bilgiler tekrar olarak konu içeriğine eklenirse ancak o şekilde olabilir ama zaten bu şekilde epey fazla bir madde var. Temel taslakları hazırlamak zaten ciddi vakit alan bir iş oldu, o yüzden bence bu tip maddelerin bu şekilde olması gayet normal. Saygılarımla. --CRea80 10:23, 29 Ekim 2010 (UTC)
Kuveyt
[kaynağı değiştir]Evet, şimdi portal teklifini verdim :) Rastgele bir durum da olsa üç ülkeden belli birinin üzerine yoğunlaşmak bence daha faydalı oluyar, zaten katılımcı az, kalan iki-üç kullanıcı da dağılırsa önemli bir iş yapılmıyor. Aslında bir ara Katar'la devam etmeyi düşündüm de, ilginin Kuveyt'e olduğunu görünce vazgeçtim :) İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 16:37, 29 Ekim 2010 (UTC)
- Araya gireceğim; fakat o frekans bilgilerini, oyuncu bilgi kutusundaki gibi açılır-kapanır yapsanız daha iyi olmaz mı? Hem bilgi kaybı olmaz hem de gereksiz yer kaplamaz :)--Rapsar 18:37, 29 Ekim 2010 (UTC)
- Bana kalırsa Kod içinde bu veriler kalmalı. Örneğin ingilizcede 20'ye kadar gidiyor. Ama kullanılmıyor gibi. Fakat fazla uzun maddelerdekini alt kısma kanalı dolaşım şablonunun içine eklenebilir, yada Az önce Rapsarın dediği gibi açılır kapanır yapılabilir? Kumul 18:41, 29 Ekim 2010 (UTC)
- şu an başım dönmeye başladı 1'den 20'ye kadar olan kısmı düzelteyim derken :) ki bi tanesi 30'a kadarmış :) gizli yapmaya bakayım olmazsa ing kalsın o kısımlar. -- hedda+gabler 18:43, 29 Ekim 2010 (UTC)
Artistik Patinaj Portalı
[kaynağı değiştir]Selam Rapsar. Böyle bir portal yapsak mı ne dersin? --Berfu 08:16, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Selam. Esasında bu spora fazla bir ilgim yok. Fakat konuyla ilgili maddelerimizin çokluğu ve niteliği üst düzey olduğundan (senin sayende :) yapılabilir. Önümüzdeki iki hafta, bayrama kadar çok yoğunum. Ondan sonra rahatım, ancak o zaman yardımcı olabilirim. Acelesi yoksa o zamana erteleyelim. Olmadı sen başlarsın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ne dersin?--Rapsar 08:28, 30 Ekim 2010 (UTC)
- anladım. bende aynı durumdayım (kpss/atama/okul vs.) o yüzden müsait bir zamanında tasarım konusunda yardım edersen çok mutlu olurum. ingilizcesi (en:Portal:Figure Skating) sürekli güncellenmeyen bir portal. uzun süredir aynı maddeler var. haberler kısmı da öyle. o yüzden kendi portalımızı kendimizin yaratması gerekecek. geliştirilmesi gereken maddeler varsa lütfen bildir elimden geleni yapmaya çalışırım. (Kullanıcı:Berfu/Çalışma) yardım için teşekkürler.--Berfu 08:53, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Tabii ki de yardımcı olurum. İster İng. Vikideki gibi bir tasarım yaparız, istersen spor portalındaki gibi kendimiz daha değişik bir tasarım oluştururuz :) Şu an istediğim bir madde yok, zaten bolca planın varmış, sana daha fazla yük vermek istemem :) Teşekkürler, iyi günler...--Rapsar 10:07, 30 Ekim 2010 (UTC)
- spor portalındaki daha iyi olur bence. boş bir vaktinde rahatsız ederim yine :) daha sonra aklına gelirse bir bölüm ya da madde önerin varsa neler yapabilirim bakarım. üç temel başlık var şu anda: madde/kişi/resim. (haberler ya da bunları biliyor musunuz gibi bir bölüm eklenebilir) belki daha sonra spor portalında olduğu gibi maddeleri müsabaka/teknik terim şeklinde bölümlere ayrılabilirim. aslında öyle olması daha hoş olur ancak ingilizce wikide bile yeterli içerik olmadığından gerçekleşmesi çok zor. birkaç maddede sınırlı kalır. neyse daha sonra konuşuruz zaten. yardımın için teşekkürler. umarım yapabiliriz :) --Berfu 11:57, 30 Ekim 2010 (UTC)
Şil Şablonlanları
[kaynağı değiştir]Merhaba, yanlislikla bir makale olusturdum ve bunu hemen sildirmek istiyorum. bunun icin cesitli Şil Şablonlanlarınin mevcut oldugu biliyorumda bulamadam. Bana burada yardimci olursan cok makbule gecer. Bu arada ilk teknik direktörleri listesi maddesini yapmis oldum. Daha kaynak vs. ekliycem. ama bunun gibi listeyi ilk etabda süper lig'de oynamis takimlar icin hazirliycam. Selamlar Xberger 09:23, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Çeşitli sil şablonları değil, tek bir sil şablonu mevcut: Şablon:Sil :) Burada maddelerin hızlı silinebilmesi için çeşitli sebepler vardır. Eğer maddeyi sen oluşturmuş, bir yanlışlık yapmış ve silinmesini istiyorsan {{sil|G6}} yazabilirsin. Kolay gelsin...--Rapsar 10:04, 30 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba Rasar, Şablon:Futbol stadyumu bilgi kutusu => "Şablon:Stadyumu bilgi kutusu" değişikliği iyi olurmu? Veya direkt en:Template:Infobox stadium u Türkçeye mi çevirsek? Çünkü Şablon:Futbol stadyumu bilgi kutusu standart stadyum için yetersiz? Kumul 12:21, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Mrb. Orada olup da burada olmayan parametreleri -varsa- ekleyip, adını da stadyum bilgi kutusu olarak değiştirmek yerinde olacaktır, bence...--Rapsar 12:24, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Türk Süvarisi engellenmemişmiydi?--Rapsar 14:39, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Bu da Süvari...--Rapsar 14:49, 30 Ekim 2010 (UTC)
Robot çev.
[kaynağı değiştir]- Slm. Kullanıcı:Fazıl tTt uyarılara rağmen ısrarla, inatla robot çeviriden oluşan maddeler ekliyor. Ulusal ligi A maddesine bakınız. Madde adı bile robot çeviri. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.--Rapsar 15:35, 29 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, bunu yapan kullanıcılara izah etmeye çalışıyorum ama çoğunda başarılı olduğumuz söylenemez. Kullanıcıların dikkatini çekmek ancak bu ısrarla oluşturulan maddeleri ısrarla silince olabiliyor. Şimdilik gördüğüm 3-5 tanesini sildim. Dönüş olursa kullanıcıya da izaha çalışırım. İyi çalışmalar...Vikiçizer 15:21, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar. In Ellis's last year in charge Villa lost GB£8.2m before tax, compared with a GB£3m profit the previous year, and income had fallen from GB£51.6m to GB£49m cümlesini çevirebilir misiniz? Yanlış çeviri yapmış olmayım :)--Rapsar 15:33, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, bir iki mesaja cevap verip çıkıyorum. Dönüşte ilgilenirim:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 15:34, 30 Ekim 2010 (UTC)
Dil
[kaynağı değiştir]Kötü bir başlık. Olacaksa da sadece dil ya da sadece lisan olmalı. "Dil" olarak değiştirebiliriz, güzel olur:) selamlar. --Szoszvmesaj 15:51, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Hazır aktifken In Ellis's last year in charge Villa lost GB£8.2m before tax, compared with a GB£3m profit the previous year, and income had fallen from GB£51.6m to GB£49m cümlesini çevirebilir misin? Yanlış çeviri yapmak istemiyorum :)--Rapsar 15:47, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar. Pardon bir süreliğine uzaklaşmıştım bilg. başından. "Ellis'in sorumlu olduğu son yılında Aston Villa -vergiler düşmeden önce hesaplandığında- 8.2m zarar etmiş, bir önceki yıl 3m kârı ile kıyaslandığında, ve Villa'nın geliri 51.6m'dan 49m'a düşmüş." gibi bir anlama geliyor. Güzel bir cümle olmadı şimdi de :), kabaca böyle. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler --Merube 89msj 16:11, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Merhaba, Merube cevaplamış ben de aşağı yukarı böyle derdim. Matematiksel olarak sonunda kar-zarar farkı 5.2 ise nasıl gelirde 2.6 fark olabiliyor anlamadım:) Kolay gelsin...Vikiçizer 21:20, 31 Ekim 2010 (UTC)
- Selamlar. Pardon bir süreliğine uzaklaşmıştım bilg. başından. "Ellis'in sorumlu olduğu son yılında Aston Villa -vergiler düşmeden önce hesaplandığında- 8.2m zarar etmiş, bir önceki yıl 3m kârı ile kıyaslandığında, ve Villa'nın geliri 51.6m'dan 49m'a düşmüş." gibi bir anlama geliyor. Güzel bir cümle olmadı şimdi de :), kabaca böyle. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler --Merube 89msj 16:11, 30 Ekim 2010 (UTC)
Federasyon
[kaynağı değiştir]- "Futbol Federasyonu" sayfası TFF'ye yönlendirme şeklindeydi. Kötü yönlendirme nedeniyle sildim mecburen sayfayı. Bu sayfa anlam ayrımı sayfası mı olmalı yoksa ayrı bir madde mi? Ne dersiniz? --Merube 89msj 17:17, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Şöyle bir şey de var. İngiltere Futbol Federasyonu maddesinin İng. adı The Football Association, yani Futbol Federasyonu :) Anlam ayrımı sayfası yapıp onlarca futbol federasyonunu o sayfaya eklemek gereksiz bence. Öyle bir madde olmaması gerektiğini düşünüyorum ben...--Rapsar 17:22, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Şöyle bir maddemiz de varmış bu arada...--Rapsar 18:15, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Yönlendirme yapalım o vakit?--Merube 89msj 18:31, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Hı hı, evet :)--Rapsar 18:46, 30 Ekim 2010 (UTC)
G9?
[kaynağı değiştir]Selamlar Rapsar. Monsters Game maddesindeki kurallar bölümü 2007 yılında eklenmiş, benim bulabildiğim diğer siteler ise 2008 tarihli. Hangi siteydi acaba esas kaynak? Bir hata olmasın da :)--Merube 89msj 22:32, 30 Ekim 2010 (UTC)
- Evet harita hatalı olsa gerek.Şuradan daha net görülebilir Ayrıca neden Mısır Kıbrıs'ı almamış o da ayrı mesele. bence silinmeli.--Reality 10:57, 31 Ekim 2010 (UTC)
Taşıma
[kaynağı değiştir]Şablon:Umman Denizine kıyısı olan ülkeler sayfasını Şablon:Umman Denizi'ne kıyısı olan ülkeler ve bölgeler sayfasına yönlendirmişsiniz. Bunun yerine Taşı'yı kullanmanız gerekliydi. Emperyan»»ileti 15:15, 31 Ekim 2010 (UTC)
- Slm. Burada geçirdiğim 1,5 yılın ardından madde adını değiştirmeyi öğrendiğimi düşünüyorum. Neyse, o şablonu görmeyip, yenisini oluşturmuştum. Sonra baktım benzeri varmış; yönlendirme yaptım. Şablona interwiki ekleseydiniz böyle sorun olmayacaktı...--Rapsar 15:22, 31 Ekim 2010 (UTC)
Hiung-nu
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Hiung-nu maddesini aynı kullanıcı, tartışma sayfasında fikir belirtmeden değiştirip duruyor. İlgilenebilir misin?--Rapsar 18:33, 31 Ekim 2010 (UTC)
KD?
[kaynağı değiştir]- Mrb. Kaos Yayınları maddesi KD midir? Yeni maddeleri kontrol ederken gördüm de, tam emin olamadım...--Rapsar 15:26, 1 Kasım 2010 (UTC)
- Biraz araştırdım, KD görünüyor. Ondan bahseden şu Web sayfalarını buldum: [4][5][6][7]]--İnfoCan ▀ 18:16, 1 Kasım 2010 (UTC)
VikiProje
[kaynağı değiştir]- VikiProje Kafkasya ve Balkanlar'da oylamalar var. Oyunuzu kullanabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 18:28, 1 Kasım 2010 (UTC)
VikiProje
[kaynağı değiştir]- VikiProje Balkanlar'da oylamalar var. Oyunuzu kullanabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 18:30, 1 Kasım 2010 (UTC)
Lisans hk.
[kaynağı değiştir]- Mrb. şu resmi buraya uygun lisansla yükleyebilir misiniz? Zayıf olduğum bir konu ne yazık ki :(--Rapsar 14:56, 2 Kasım 2010 (UTC)
- Selam. Bu lisans bizde yok sanıyorum. Normal kamu malı lisansı ile yükleyebilirsin. Tartışma sayfasında konuyu topluluğa sunmak lazım. Kolay gelsin. --Eldarion 15:12, 2 Kasım 2010 (UTC)
- Oldu sanırım?--Rapsar 11:19, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Kaynak eklemesi yaptım. Şimdi tamam gibi. --Eldarion 11:25, 4 Kasım 2010 (UTC)
Hizmetliliğe aday gösterildiniz!
[kaynağı değiştir]- Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Rapsar 2 sayfası oluşturulmuştur.
kullanıcı sayfandakiler
[kaynağı değiştir]Selamlar. Kullanıcı sayfanda Euro 2008'i görünce aklıma geldi. Zamanında Striker buz matrix uğraşıp maddeyi SM yapamamıştı ve büyük ihtimalle bu yüzden Vikipedi'deki katkılarını neredeyse yılda 10-15'e kadar indirmişti. Adaylık kapanırken şu değişikliklerle telifli içerik çıkarılmıştı. Bu içerikleri kaynaklandırarak telif siz bir şekilde maddeye ekleyerek ve maddenin şu an maalesef ölmüş vaziyette olan ölü kaynaklarını canlandırarak çok rahat bir SM elde edebiliriz. Bu madde aklında bulunsun, kafana estikçe kaynakları düzeltebilirsin. Ben de zaman zaman bu maddeyle ilgilenecem. Üniversite hayatının yoğunluğundan dolayı yapacağım birçok şeyi henüz yapamadım. Bir de vicdanım sızladığından YMD'ye girip arada saatlerimi harcayarak kontrol edilmemiş maddeleri kontrol ediyorum. Tabii sondan başlayarak biraz gidiyorum... Bir de Ibrahim Yattara maddesinin neden KM olamadığını görmek için şurayı okumanı öneririm. Bu da SM için zor ama KM için kolay bir madde. Trabzon öncesi kariyeri hakkında bilgi bulamayıp o kısmı kısa geçtiysem daha ne yapabilirim. Zaten maddeyi yazan ben değildim ama az da olsa katkım olmuştu. Sanırım bu maddeyi bu hâliyle yeniden aday göstersek de şu maddenin oylaması gibi olabilir...--Sαвяí¢αи76ileti 14:18, 3 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Sabri. Euro 2008 maddesini okuma fırsatı buldum. Yazım dili bakımından pek ansiklopedik gelmedi bana açıkçası. İfade bakımından büyük anlamsızlıklarle birlikte kaynak sorunları da mevcut. Yakın zamanda gerçekleşen bir organizasyon olduğundan kaynak konusunda bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Şu an önceliğim Aston Villa'da. Onun ardında sırada bekleyen birkaç madde daha var, sonra buna geçeceğim :) Yattara'nın adaylığını da okudum. Gerçekten bilgi bulunması zor bir kısım orası. Maddeye eklemeler yapınca KM elde edilebilir. Bu arada milli takım kariyerinden maddede bahsedilmemiş, onu da eklemek lazım. Dediğim gibi bunu da öncelik olarak arkalara attım, belki kapsamı kısa olduğundan yakın bir zamanda geliştirmeye başlayabilirim :) Kendine iyi bak...--Rapsar 11:11, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Aslında çok yoğunum ama 1-2 kırmızıya el atabilirim Yttara'nın milli kariyeri hakkında çok farklı bilgiler var. Neredeyse her site farklı bir rakam veriyor, giydiği forma ve attığı gol konusunda... Tek bildiğim kesin şey, 5 Eylül 2010'da Gine'nin Etiyopya'yı 4-1 yendiği maçta iki gol atması... Bunun dışında herhangi bir maçta gol attığı bilgisine de erişemedim. Bu arada milli takım golleri konusu çok ilgimi çeker. İngilizce Vikipedi'de Tjikuzu'dan Youla'ya, Gyan'dan Koļesņičenko'ya, Mphela'dan Strasser'e ve hatta Ankaragüçlü en:Roguy Méyé ile efsane forvetimiz en:Zeki Rıza Sporel'in attığı golleri bile ben yazdım--Sαвяí¢αи76ileti 14:26, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Teşekkürler :) Ne kulüpmüş ekle ekle bitmiyor. Seçkin olan İngilizcesinden bile daha seçkin olacak inşallah :) Yattara için ben biraz Fransız sitelerinde araştırma yaptım. İyi sayılabilecek bilgilere de ulaştım. Villa konusu bitsin, ekleyeceğim. Bu arada Yattara maddesinin adını değiştirmeyeceğiz, değil mi? TV vatandaşı oldu ya hani. Bir de ilk cümlede Gineli futbolcu mu diyeceğiz, Türk futbolcu mu? Türk yazıp da Gine Milli takımında oynuyor dememiz biraz komik sanki :)--Rapsar 14:32, 5 Kasım 2010 (UTC)
Zeynel Limoncu maddesi
[kaynağı değiştir]Merhaba,
Zeynel Limoncu maddesine kaynak belirtilmemis diye sablon eklemissin. ben dis baglantilar paragrafinda bilgilerin kaynagini belirttim. ben bunun yeterli oldugunu düsünmüstüm. eger böyle degilse ayni web siterini kaynak olarak ayriyetten ekliyebilirim. ama verdigim linklere bir tiklayisda bilgilere ulasilabiliniyor. SelamlarXberger 14:15, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. TFF sitesindeki veritabanı 1992'ye kadar, değil mi? Onun öncesindeki kariyeri hakkındaki bilgiye nereden sahip oldunuz?--Rapsar 14:18, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Mackolik sitesinin linkinide ekledimya. orada diger sezonlarin bilgileri var.Xberger 14:21, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Öncesinde de başka kulüplerde oynamış olabilir, değil mi? Bir futbolcu 26 yaşında profesyonel kariyerine başlamaz sanırım...--Rapsar 14:24, 4 Kasım 2010 (UTC)
- orasi dogru tabi. fakat diger bilgilere simdilik mehcut degil. ya madde'ye daha önceki kulublerin bilinmedigini yazmaliyiz yada bekleyiop zamanla olmasini ümit edeceyiz. simdi daha önceki kariyeri bilinmiyor diyede madde'yi silmek bence yanlis olur. sonucta yalan birsey yazmiyorki. az bilgi hic bilgiden daha iyidir. ben zaten birinci ligde oynamis kulublerin zamanla tüm sezonlar icin kadrolarini cikarmak istiyorum. bunu yaparken elbet eksik bilgiler ortaya cikar. SelamlarXberger 14:28, 4 Kasım 2010 (UTC)
- onu biliyorum tabi :-) ama verilen bilgilerin kaynagi belirtilmisti. yani kaynak verilmedi dogru olmuyor bu durumda. bilgi eksikligi desen sana hak veririm :-) neyse ya kapatalim bu konuyu. son yazdigim futbolcu madeleri nasil? melese karsiyaka teknik direktörleri listeleri? böyle giderse insallah yakinda tüm eksikleri kapatiriz. selamlarXberger 14:33, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Ellerine sağlık...--Rapsar 14:39, 4 Kasım 2010 (UTC)
Taşpınar
[kaynağı değiştir]- Slm. Tebrikler madde SM seçilmiş, hayırlı olsun hepimize :) Maddede kullanılan harita yerine Google Earth'teki görüntüsünü yükleyebilmen mümkün mü acaba?--Rapsar 15:03, 4 Kasım 2010 (UTC)
Selam. Teşekkürler, darısı diğer köylerin başına, keşke her köy maddesi böyle olsa :) Maddenin altyapı bölümünden bulunan haritayı kast ediyorsun sanırım. Aslında zamanında uydu görüntüsünü eklemiştim; fakat yanlış adil kullanım etiketi gerekçesiyle silindi. Bu kez etiket kullanmadan, sebebi düz yazı şeklinde yazarak eklerim. Bu arada, maddedeki kullanılmayan parametreleri temizlediğin için teşekkürler. --82 ~145 ileti 15:16, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Rica ederim. Devam edeceğim aslında temizlik işlemlerine. Çünkü bunlar maddenin boyutunu yükseltip, geç görüntülenmesine sebep oluyorlar. Bir de kaynaklardaki dil kısımlarında Türkçe'yi belirtmesen daha uygun olur sanırım. Zaten Türkçe Vikideyiz :)--Rapsar 15:24, 4 Kasım 2010 (UTC)
HB
[kaynağı değiştir]- Slm. Kumul. Yoğun geçen bir haftanın ardından mesajını ancak görebildim, geç yanıtım için kusura bakmazsın umarım. Beni hizmetli adayı gösterdiğin için teşekkürler. Başka bir kullanıcı tarafından hizmetli adayı gösterilmek gerçekten güzel bir şey, yaptıklarınızın başkaları tarafından takdir edilmesi çok hoş benim açımdan :) Her neyse, adaylığı kabul edip etmeme konusunda gerçekten kararsız kaldım. Bir yanım hizmetlilere gereken ihtiyacı bir nebze olsun azaltmak ve hizmetlilere düşen iş yükünü hafifletmek için hizmetli olmak isterken, diğer yanım madde yazmak, düzenlemek, geliştirmek istiyor. Biraz daha düşündükten sonra olumlu ya da olumsuz yanıtımı vermek istiyorum. İyi günler...--Rapsar 11:05, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Tabiki. Hizmetlilik daha çok sorumluluk gerektiriyor. Yazımda da belirttiğim gibi, katkılarının azalmasına yol açmasın. Sadece biraz daha sorumluluk alacaksın. Eğer olursan madde oluşturmaya tabiki devam et, extra olarak bir iki işin daha olacak. Fakat tabiki senin kararın, son kararı kendin vereceksin. Herşey Türkçe için... Kumul 17:27, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. tekrardan. Ancak şimdilik hizmetli olmak istemediğimin farkına vardım. Bana güvendiğin için, yaptıklarımı takdir ettiğin için, en azından öyle hissettirdiğin için teşekkürler. Ama yokum diyorum :) Belki ileride...--Rapsar 21:15, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Bu arada Şablon:Film bilgi kutusu ile Şablon:Film2'yi birleştirebilir misin?--Rapsar 22:02, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Peki, senin kararın, saygı duyarım(z) şahsen ben de hizmetliliği kabul etmezdim, bende şimdi çok yazamasamda daha çok madde yazmak istiyorum nedense. 2-3 aydır şablonlarla uğraşıyorum.. tabi hizmetlilik madde yazamamak demek değil tabi :). İleride, eğer burda olursam, ben; veya başkası tekrar aday gösterir ve tekrar düşünürsün umarım..
- Film bilgi kutusuna gelince, sanırım birleştir şablonunu şahsen koymuştum, hatta listeye eklemiştim birleştireceğim diye. Fakat her zaman olduğu gibi parametre uyuşmazlığı vardı. O bilgi kutusunu en:wiki'den yenileyip sonra birleştireceğim. Hatırlattığın için teşekkürler. Son bir kaç bilgi kutusunu düzenledikten sonra ona tekrar bakacağım. Kolay gelsin.
Kumul 22:25, 5 Kasım 2010 (UTC)
Şablon:Dil göstericisi
[kaynağı değiştir]- Merhaba Rapsar. Rumence vikiden Şablon:Dil göstericisini oluşturdum. Sizce nasıl? Dil simge şablonuyla birleştirmeden önce sizden bir onay almak isterim.-- BeşiktaşlıM 20:15, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Eline sağlık; fakat bence kullanışsız olmuş. Madde içinde yazım bütünlüğünü bozacağını düşünüyorum. Şu ankiler daha iyi. Hem ne demişler; Simple is the best :)--Rapsar 20:17, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Yazım bütünlüğünü nasıl bozabilirki? Hem tasarımı çağdaş ve güzel olsunki okuyucularda maddeden zevk alsınlar:).-- BeşiktaşlıM 21:08, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Vikipedi'de kullanılan belli bir yazı tipi vardır. Madde içine böyle değişik bir tipi eklemek ahengi bozacaktır. Bunun yanında maddeleri MS Word gibi ortamlara kopyalarken ve maddelerin çıktısını alırken belli problemler baş gösterecektir vs...--Rapsar 21:13, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Yazı tipi değiştirildi. Şimdi daha iyi okunabiliyor.-- BeşiktaşlıM 21:17, 4 Kasım 2010 (UTC)
- Öyle demek istemedim. Kutu içine alınmış, ahengi bozuyor. Word'e kopyaladık diyelim, ne olacak? Hatta not defterine kopyaladık diyelim, nasıl görüntülenecek? en. gibi bir kısaltmaya da gerek yok, zaten İngilizce uzun bir kelime değil vs...--Rapsar 21:20, 4 Kasım 2010 (UTC)
- O zaman Fransızcası'ndaki gibi yapayım.-- BeşiktaşlıM 10:55, 5 Kasım 2010 (UTC)
- "Bence" bu hali en iyisi. Neden değiştirme ihtiyacı duyuyorsun ki hem? Zaten sistem oturmuş, kimsenin bir sıkıntısı yok bu konuda. İlla değişsin diyorsan köy çeşmesinde belirtip, diğer kullanıcıların da fikrini alman daha iyidir...--Rapsar 10:57, 5 Kasım 2010 (UTC)
Maddeler Hakkında
[kaynağı değiştir]- Mrb. Lütfen tek cümlelik maddeler oluşturmayınız. Bunlar taslak kriterlerini karşılamadığından silinebilirler. 3-4 cümle daha eklerseniz silinmesinin önüne geçebilirsiniz...--Rapsar 10:39, 5 Kasım 2010 (UTC)
Merhab, oluşturduğum maddelerin hepsinde bilgi kutusu ve bunun dışında ekstra bilgiler var. Bu durumda maddeler taslak kriterini kesinlikle karşılıyor. Bilgi kutusundaki herbir veri zaten cümle niteliğinde, bütün maddelerin kategorisi, iç bağlantısı ve kaynak kısmı da var. Bu durumda silinecek birşey var mı sizce?--Alperen 11:03, 5 Kasım 2010 (UTC)
Forlorn hope
[kaynağı değiştir]Selamlar. Forlorn hope kelimesi, Flemekçe'deki "verloren hoop" kelimesinden İngilizceye geçmiş sanırım. Bizdeki karşılığını yazsak ya da direk Flemekçesini kullansak daha iyi olmaz mı? Flemenkçe'deki tam karşılığı "kayıp yığın" gibi bir şey olması gerek, İngilizce'ye de yanlış çevrilmiş sanırım? :)--Rapsar 11:43, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Merhabalar, ben de düşünmüştüm ama en yaygın kullanımı Yarımada Savaşı sırasında Britanya Ordusunda olduğu için değiştirmedim. Ancak değiştirilebilir tabii...Ertly 15:53, 5 Kasım 2010 (UTC)
Direy v. Fauna
[kaynağı değiştir]- Mrb. Madde adlarında xxx direyi mi, xxx faunası adlandırması mı daha uygundur? Çoğu madde xxx faunası olarak adlandırılmış ama...--Rapsar 14:46, 4 Kasım 2010 (UTC)
Hepsinin direy olarak değiştirilmesi gerekiyor. Aslında buna yapmak öncellikle işlerim arasındaydı ama sırası gelmedi. Bu değişiklikleri yapabilirseniz faydalı olur. --Fagusmsj 06:22, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Fauna daha yaygın olarak kullanılmıyor mu? Derslerde hep fauna adı geçiyordu, güvenilir kaynaklarda da fauna kullanımı daha yaygın sanırsam?--Rapsar 08:50, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Haklısınız türkçe kaynaklarda yaygın kullanımı var. Fakat fauna latince kökenli, direy ise türkçe. Aynı durum flora=bitey kullanımı içinde geçerli. Tdk sözlüğünden bakabilirsin --Fagusmsj 11:34, 6 Kasım 2010 (UTC)
- TDK'ya göre teleskop=ırakgörür, monitör ya da ekran=göstergeç. Siz hiç oradan ırakgörürü uzatır mısın? diyen birini gördünüz mü? :) TDK'da hem fauna hem direy kullanılıyor. Yaygınlık bakımından ise faunanın bariz üstünlüğü var...--Rapsar 11:40, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Aynı şey değil. Direy ve bitey kavramlarına fauna kadar olmazsada kitaplarda yer veriliyor. Sizin verdiğiniz uç bir örnek. --Fagusmsj 11:48, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Nasıl aynı şey değil? Fauna da teleskop da yabancı kökenli kelimeler. Direy de ırakgörür de TDK'nın bunlara bulduğu karşılıklar. Irakgörür de -nadir olsa da- kullanılıyor bazı yerlerde. Bu şekilde muallakta kalınan adlandırmalarda yaygın ad tercih edilmeli. Başka örnek vereyim o halde. Kuveyt, bazı kaynaklarda (90'lar ve öncelerinin kaynaklarında) Küveyt olarak geçiyor. Ama tutup da maddeyi Küveyt olarak adlandırmıyoruz, değil mi? Neden? Çünkü Kuveyt daha yaygın kullanılıyor. Yine bazı kaynaklarda Karakas olarak geçen Caracas için de aynı şey geçerli. Müslüman - Türk katliamları için birçok kullanım mevcut. Madde adı neden böyle? Çünkü en yaygın kullanımı bu...--Rapsar 11:53, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Verdiğiniz örneklerden yola çıkarak bir genellemeye gidersek hata yapmış oluruz. Türkçe vikipedi kullanılan kavramların tümü için yaygın kullanıldığını söyleyemeyiz. Örneğin botanik kitaplarında adı geçen petal, sepal, stigma, ovaryum, stamen, anter,filament, rizom ve stilus gibi latince kökenli kelimeleri yaygın kullanılmasına rağmen türkçe karşılıkları olduğu için direk kullanmıyoruz. Sadece yönlendirmelerle sınırlı tutuyoruz. Siz hiç duymamış olabilirisiniz ama direy ve bitey içinde aynı durum geçerli. Her kavramı kendi içerisinde değerlendirmemiz gerekir. --Fagusmsj 23:29, 6 Kasım 2010 (UTC)
SRA
[kaynağı değiştir]- Slmlar Rapsar. Dosya:Gabor Talmacsi-Aprilla-1.jpg resmi birkaç maddeye ihtiyaç duyuyor (Aprilia RS 125 R ve Gábor Talmácsi). Müsait olduğunda maddelerle ilgilenebilirsen bir SR'miz daha olsun. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 11:10, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Tabii ki de. Bugün yarın açarım tekini ben. Kullanıcı sayfamdakiler de SR olabilirler; fakat altyazı gerekli bunlara...--Rapsar 11:21, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Tamamdır, harika. Ayrıca akşam senin sayfadakilerden birini aday gösteririz.--[ahzaryamed]₪.ileti 11:39, 6 Kasım 2010 (UTC)
Mİ
[kaynağı değiştir]- Slm. Vikipedi:Madde istekleri/Bilim'de yaptığım kategorizasyonda yardımcı olabilir misin? Alfabetik sıra yerine bu tür kategoriler açmak daha mantıklı...--Rapsar 12:42, 6 Kasım 2010 (UTC)
- Selam. Yardımcı olmaya çalışırım. Bence de böylesi daha iyi. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 12:51, 6 Kasım 2010 (UTC)
Dolaşım şab.
[kaynağı değiştir]- Mrb. modern mimari şablonunu oluşturdum; fakat bazı akımların Türkçelerini bulamadım. Yardım edebilir misiniz? Bir de Ekspresyonist mimarlık adı mı daha uygun Ekspresyonist mimari adı mı?--Rapsar 07:09, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba. Kusura bakma lütfen, hemen cevap veremedim. Bence Ekspresyonist mimarlık ismi uygundur. Aslında mimari, mimarlık veya mimarisi temelde aynı şeyler olduğu için pek bir farkları da yoklar bence. Ama tutarlılık olsun diyorsan, kulağa doğru geldiği sürece mimarlık kelimesini kullanmak daha doğru geliyor bana. Modern mimari şablonuna gelince...isimlendirmelerle ilgili yavaş yavaş göz atarım o şablona, zaten benim profilime bakarsan Hedeflerim kısmındaki Madde 7’de bu şablonu çevirip her maddeyi açmak vardı : ) Ellerine sağlık bu arada. Mimar77 23:04, 6 Kasım 2010 (UTC)
Uyarı
[kaynağı değiştir]Uyarı eklerken söz konusu maddenin geçmişine de bir göz atınız lütfen. Klasik Türk romanlarının maddelerini de gözden geçirirseniz iyi olur. İyi çalışmalar. --cobija₰ 10:37, 7 Kasım 2010 (UTC)
- Kusura bakmayın. Son değişiklikler kısmında maddede büyük değişiklik olduğunda tamamını sizin eklediğinizi düşündüm. Kendi kendime tecrübeli bir kullanıcı, nasıl böyle bir şey yaptı diye de sormuştum esasında. Tekrardan kusura bakmayın, kolay gelsin...--Rapsar 10:40, 7 Kasım 2010 (UTC)
Haftanın iş birliği için katılım çağrısı! |
2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir. Projeye katılmak için →buraya ← tıklayın. |
---|
--Berm@nyaİleti 12:41, 7 Kasım 2010 (UTC)
Vikiproje:Kafkasya
[kaynağı değiştir]Bu ayki işbirliğine katılın!
- Proje başlangıç: 7 Kasım 2010
- Proje bitiş: 30 Kasım 2010
BeşiktaşlıM 16:36, 7 Kasım 2010 (UTC)
Vikiproje:Balkanlar
[kaynağı değiştir]Bu ayki işbirliğine katılın!
- Proje başlangıç: 7 Kasım 2010
- Proje bitiş: 30 Kasım 2010
BeşiktaşlıM 16:38, 7 Kasım 2010 (UTC)
Telif hakkı
[kaynağı değiştir]teelif hakkı ile ilgili herhangibir madde eklemedim. Uyarınızı aynen iade ediyorum. Saygılar... Not: Özel eğitim maddesi için Rapsar tarafından G9-Metni denilen metin kaynak gösterip eklediğim MEB mevzuatında zaten yazanlardır. Heralde mevzuat olduğu için sitelerde bulunur.Biraz daha dikkatKesbay 10:09, 8 Kasım 2010 (UTC)
- Bir siteden bir metni aynen alıp buraya eklerseniz telif ihlali yapmış olursunuz. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için buraya bakmanızı rica ederim...--Rapsar 13:14, 8 Kasım 2010 (UTC)
Vikiproje:Konulu Ay
[kaynağı değiştir]- Selam. VikiProje Konulu Ay'da sıradaki projeye geçelim mi yoksa oylama mı yapalım?-- BeşiktaşlıM 13:48, 8 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Bu benim önerdiğimi yapabiliriz...--Rapsar 13:49, 8 Kasım 2010 (UTC)
- Birde benim Balkan ve Kafkas vikiprojelerinde de Erivan ve Arnavutluuk maddeleri SM yapılacak. Katılırsanız sevinirim. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 13:55, 8 Kasım 2010 (UTC)
Kategoriler hk.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Müsaitseniz, sizin için sorun olmazsa şu sayfayı çevirip, Vikimize kazandırabilir misiniz? Oldukça yararı dokunacaktır...--Rapsar 15:04, 8 Kasım 2010 (UTC)
Taslaklar ve Havanda Su Dövmek
[kaynağı değiştir]Köy Çeşmesindeki tartışma üzerine biraz araştırma yaptım ve şunu gördüm. Vikipedi:Taslak sayfasındaki "Genel olarak, maddenin başlığını anlatacak kadar uzun olmalıdır bu da genellikle 3 ile 10 kısa cümle arasındadır." şeklindeki cümle ilk defa bundan 4,5 sene önce o zamanlar çok aktif olan bir kullanıcımız tarafından çevrilmiş.
[8]. Şimdi sayfanın İngilizce sürümündeki yakın tarihlerdeki ifadeye baktığımız zaman aynı ifadeyi görüyoruz gerçekten de [9] "A stub is an article that is too short, but not so short as to be useless. In general, it must be long enough to at least define the article's title, which generally means 3 to 10 short sentences." Buradan da anlaşılacağı gibi zamanında yapılan çeviri doğru fakat burada yaşadığımız ateşli tartışmalar orada da tekrarlanmış olacak ki bu sayfa zaman içinde büyük değişime uğramış. Sayfanın İngilizce versiyonunun şimdiki haline baktığımızda 3-10 cümle lafının kesinlikle olmadığını görebilirsiniz. Güncel halindeki ifade aynen şöyle:
There is no set size at which an article stops being a stub. While very short articles are likely to be stubs, there are some subjects about which there is very little that can be written.
Bir maddenin taslak sayılması için gerekli bir boyut yoktur. Çok kısa maddelerin taslak olma ihtimali yüksek iken, bazı konular vardır ki bunlar hakkında gerçekten çok az şey yazılabilir.
Ayrıca İngilizce sürümdeki sayfanın başındaki uyarı bizde kesinlikle bulunmuyor. Orada da şu ifadeler var:
It is a generally accepted standard that editors should attempt to follow, though it is best treated with common sense, and occasional exceptions may apply.
Bu editörlerin takip etmesi gerektiği genel kabul görmüş bir standarttır, sağduyu ile uygulanması gerekse de bazı istisnalar (bütün kuralları yoksayın) uygulanabilir.
Şimdi taslak maddeler hakkındaki sayfa bizde 4,5 sene önceki sürümden kalmış. Kaldı ki oradaki ifade de kesin bir ifade değil ve "genel olarak lafı" geçiyor. Belli ki aynı hararetli tartışmalar orada da yaşanmış ve sağduyu çerçevesinde orada da gerekli güncellemeler yaşanmış. Aynı şekilde İngilizce sürümde tek cümle olmasına rağmen silinmeyen yüzlerce maddeden örnekleri de gösterdim. Hatta bu albüm maddelerinin start class olarak etiketlendiğini gören arkadaşım gitti oradaki sayfayı değiştirdi :) Buradan şu sonuç çıkıyor. Bizim Vikimizde kurallar bir kere çevrilmiş, zaman zaman "Vikipedi demokrasi denemesi değildir, oylama esas alınmaz" lafı çarptılarak burada da çoğu kuralın Allah'ın emriymiş gibi uygulandığına şahit oluyoruz. Bu durumda sizce de kural ve yönetmelikler (guidelines) sayfalarını topluluk olarak esaslı şekilde gözden geçirme vakti gelmedi mi? Yoksa aynı havanda aynı suyu dövmeye çok devam edeceğiz.
Saygılarımla--Alperen 09:57, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Selamlar. Dediklerinize katılmamak elde değil. Politikalar gerçekten de Allah'ın emriymiş gibi ya da bir yasaymış gibi benimsenmiş, çok haklısınız. Politikaların gözden geçirilmesi, güncellenmesi, güncellenirken de aktif kullanıcıların fikirlerinin alınması gerekmektedir. Tamamiyle katılıyorum bunlara. Aklıma şimdi bir şey takıldı. İngilizce Vikide maddeler taslak kriterlerini karşılamıyor diye siliniyor mu acaba? Yoksa çok az bilgi içerse de, tek cümleden oluşsa da kalıyor mu? Sanırım böyle bir şey yapmıyor onlar.--Rapsar 10:07, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Sorunuz üzerine İngilizce Wikipedia Rasgele 25 civarında sayfa açtım içlerinde gerçekten kısa olan 5 tanesini sizin için seçtim. Sanırım gerçekten silinmesi gerekseydi bazıları birkaç yıldan fazla zamandır duran bu sayfalar çoktan uçardı. [10],[11],[12],[13],[14].Önemli olan şunu bilmemiz: bazı konular için gerçekten çok az şey yazılabilir ama bu onun ansiklopedik olmadığını göstermez. 25 tane rasgele sayfada 5 tane çıkması bu sayfalardan İngilizce Wikipediada yüzbinlerce olduğunu gösteriyor. Önemli olan konunun ansiklopedik önemi olması. Mesela Ansiklopedide Hank Mobley albümü yer almayacak da (varsa) Ajdar Anık albümü mü yer alacak? Asgari surette tanım olması yeterli. Silme kriterlerinde yer alan örneğe bakınız. "Fabrikası olan bir tuhaf bir adamdı." Tuhaf adam kim fabrikası hangisi veya nerede belli mi? Değil. Çok kısa olduğu için silinmesi gereken bir sayfa. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır. Unutmayın ki mahkemelerde bile herşey kanun değildir, bazen hakim kendisi hukuk yapar, tabii ki sağduyu ile--Alperen 10:28, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Tamamdır şimdi. Demek İng. Vikide çok kısa maddeler silinecektir diye bir kavram yok. Ancak her Viki birbirinden bağımsız hareket eder, hepsinin kuralları kendi içindedir, birbirlerini ilgilendirmezler. İngilizce Vikide taslak tanımı yapılmasındaki amaç şudur kanımca:" Konusu hakkında sadece kabataslak bilgi veren maddeler taslaktır.". Yani 1 ila 10 cümleden oluşan maddelere taslak etiketi koyuyorlar. Bunun yanında orada taslak olmayan maddeler silinebilir gibi bir kural yok. 10 cümleye kadarki maddelere taslak etiketi koyuyorlar, 10 cümle üstündeki maddelerin çoğunu ise taslak olarak kabul etmiyorlar. Bizde ise 3 ila 10 cümleden oluşan maddeler taslaktır gibi bir ifadeyle birlikte, taslak olmadığı belirlenen maddeler silinebilir gibi bir kural var. Bunun yanında 10 cümlenin çok üzerindeki maddelerde de taslak etiketleri bulunmakta (burada bir hata yapıyoruz). Bizde, taslaklık için gereken 3 cümleye ulaşmamış maddeler siliniyor. Aramızdaki fark bu. Verdiğinizi örneklerdeki gibi maddelerin burada da olması bana çok anlamsız geliyor. Bilindiği gibi bizde, onlardaki kadar çok kullanıcı yok. Diyeceğim odur ki taslak nedir sorusunu tam olarak karşılayan bir politika hazırlamamız, hızlı silme kriterlerimizi de gözden geçirmemiz gerekmektedir. (köy çeşmesinde tartışmanın ne yazık ki bir faydası olmadığına inanıyorum artık. Somut bir şeyler hazırlayıp -belki ikimiz, belki başkalarıyla birlikte-, bunu topluluğun onayına sunmak, gerekli değişiklikleri yapmak daha faydalı olacaktır). Şimdi çıkmam lazım, iyi günler...--Rapsar 10:57, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Bir maddeye taslak denmesi veya denmemesi cümle sayısıyla ifade edilen teknik bir konu değil. Taslak olmayan madde, tanım içermeyen maddedir: "Fabrikası olmayan bir adamdı" gibi. Bu maddeler zaten silinir, hızlı silme kriterlerinde de bu vardır. Bizdeki "3-10 cümle arasındadır" ifadesi tamamen örneklendirme amacı ile söylenmiş birşey devamında zaten diyor ki bazı kısa maddeler bile söylenecek birşey kalmadığı için taslak sayılmaz. Köy çeşmesinde de bunu ifade ettim ve örnekleriyle gösterdim. Buna rağmen bazı uzun maddeler de kendisinden beklenen bilgiyi veremiyorsa bunlar taslaktır. Burada yanlış olan birşey yok. Hatta bu konu düzgün şekilde anlaşılamadığı için bir Wikipedia editörü örnekle açıklamış. Özeti şöyle Londra için yazdığınız 3 sayfalık bir madde taslak olabilir (çünkü start class olması için aslında 10 sayfalık bilgiye ihtyaç vardır). Ama Londra'nın bir köyü için birkaç cümlelik (bir de olabilir iki de üçde ) madde de taslaktır. Bu madde bir cümle olursa taslak olamaz diye birşey kesinlikle yok. Asgari bir tanım zaten bir cümledir. Asgari tanım varsa madde ilk aşamada olan bir "taslaktır". Taslaklık sadece bir gelişim aşamasını ifade eder. Madde olup olmamayı ifade etmez. Bir bağlam, bir anlam ifade eden bütün maddeler "taslaktır". Bunun istinası sadece ufak bir araştırmayla geliştirilebilecek bilgilerdir. (vandalizmi saymıyorum bile) Örnek: "Elma ağaçta yetişen bir meyvedir." Bu şekliyle bu cümle ansiklopedi maddesi değil, sözlük maddesi. Ama onu bile silmek doğru değil, sözlüğe taşımak gerekir ;) Elma'nın ağaçta yetiştiğini herkes bilir ama A Caddy For Daddy'yi hangi yıl hangi sanatçı çıkardı, bunu muhtemelen Türkiye'de sadece şu an 3-5 kişi biliyor onlar da bizleriz :)) Ama dikkatli olalım, sadece ben yazdım diye de silinmeyi haketmiyor. Asıl anlaşılmayan nokta da bence burada.
Nasıl ki bir cümlelik maddeye doğrudan "bu taslak değildir" diyemeyiz, 9 cümlelik maddeyi de 10 cümle olmadı diye silemeyiz. :)) "Bilindiği gibi bizde, onlardaki kadar çok kullanıcı yok." demişsiniz de benim veya sizin buraya hangi ölçekte katkı yapacağı buradaki kullanıcı sayısıyla ilişkili değildir. Eğer ben yeryüzünde veya gökyüzünde veya insanların zihninde yer alan bir konuyu, bir gerçeği, yaşanmış bir olayı kısacası bir bilgiyi düzgün ansiklopedik bir cümle ile açıp iç bağlantı ve kategoriyle birlikte sunuyorsam bu Wikipedia için geçerli bir katkıdır istersem 10 milyon tane bu şekilde madde açarım, ansiklopedik bir konu ise İngilizce Vikipedi'de varolmasına bile gerek yok. Yani bazı noktalarda anlaşamıyoruz ama olmayan şeyler arasında bağlantı kurmak gibi bir yanılgıya çok düşüyorsunuz. Bunu suçlama amacıyla söylemiyorum. Sadece birşeyi tanımlarken o olguyu onunla bağlantılıymış gibi görünen diğer olgulardan ayırmak gerekir. Aynı hata köy çeşmesinde de çok yapılıyor ve bu yüzden anlaşmazlık çıkıyor. Mesela "bir cümlelik maddelere izin verirsek madde sayısının önünü alamayız" dendi (!?). Madde sayısının artmasının önünü almak mı gerekiyor veya bunun bir maddenin asgari taslak madde kriterini karşılamasıyla ne alakası var? Bir benzetme yapmak istiyorum Bektaşi'ye neden namaz kılmıyorsun diye sormuşlar o da "namaza yaklaşma" diye ayet var demiş, halbuki o ayet "içkiliyken namaza yaklaşma şeklinde" şimdi örneğin Bektaşi'nin hep içkili olması namaz kılmaması için sebep midir? Aynı şekilde orada 3-10 cümle örneği verilmiş olması 3'ten az cümle olan maddeler silinir anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır. Taslak maddenin ne olduğu ayrı konu, taslakların gerekli olup olmaması ayrı konu ama insanlar bunları sürekli birbirine çorba edip kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. 3 cümle kuralı hiçbir yerde yok, hiçbir zaman hiçbir Wikipedia sürümünde olmadı. Çünkü böyle birşeyin olması Wikipedia'nın en temel ilkelerine aykırı. Üç cümleden fazla ile tanımlanamayacak (veya üzerinde üç cümlelik bilginin olmadığı, buna rağmen ansiklopedik önemi olan) o kadar çok olgu var ki burada bunun için ısrar edilirse kesinlikle 300-400 bin maddeyi geçemeyeceğiz.
Kısaca: "Taslaklık için gerekli 3 cümle kriteri" diye bişey yok. Böyle birşey hiçbir zaman olmadı ve olması Vikipedi ilkelerine bile aykırı. Bizde de böyle bir kural yok. Yanlış anlamayı gidermek için Vikipedi yönergeleri hakkında yeni çeviri yapılması gerekebilir. Ama hiç olmazsa bu sefer (çünkü önceki çevirilerde bu olmadı) üzerinde konsensus sağlanması lazım. Bu konuda beraber çeviri yapabiliriz.--Alperen 12:44, 9 Kasım 2010 (UTC)
Bizde Olmayan veya Farklı Olan Politikalar Hakkında
[kaynağı değiştir]Öncelikle çok uzun yazdığım için özür dileyerek yeni bir mesaja daha başlıyorum:
A1. No context. Articles lacking sufficient context to identify the subject of the article. Example: "He is a funny man with a red car. He makes people laugh." This applies only to very short articles. Context is different from content, treated in A3, below. Caution is needed when using this tag on newly created articles.[3]
M1. Bağlam yok Maddenin konusunu tanımlamaya yetecek içerik olmaması. Örnek : " O, kırmızı arabası olan komik bir adamdır, insanları güldürür." Bu yalnızca çok kısa maddeler için geçerlidr. (!!!Dikkat bütün kısa maddeler için geçerli değil, bütün kısa maddeler M1'den dolayı silinir anlamı çıkmıyor!!!). Bağlam, A3'te belirtilen içerikten farklıdır. Çok yeni olan maddelerde bu etiket büyük bir dikkatle kullanılmalıdır.
Bizdekinde ne diyor? "taslak madde kriterlerini sağlayan, bütünsel anlatımlı bir içeriğe sahip olması durumunda, madde yetersiz içerik gerekçesiyle silinemez. " aslında aynı şeyi söylüyor ama bizdeki haliyle yanlış anlaşılıp, bütün kısa maddeler (üç cümleden az olanlar) aslında taslak kriterini sağlamadığı için madde de değildir, dolayısıyla silinebilir gibi çok yanlış bir mantık döngüsü ve felaket bir sonuç oluşturuyor. Bir kere bağlamı olan bütün maddeler taslaktır. Bu tartışılacak bir konu değil, tek cümle bile olsa. Bu durumda tek cümlelik maddenin başka vikide taslak olması bizi bağlamaz demek çok yanlış çünkü bu önermenin temeli tamamen bir yanlış anlamaya dayanıyor.
Şimdi bu durumda A Caddy for Daddy 1965 yılında yayınlanan bir Hank Mobley albümüdür M1 gerekçesi ile silinebilir mi? Bunun ne kadar büyük bir yanlış olduğu nasıl farkedilmez bu zamana kadar?
A3 yani bizdeki karşılığı ile M3 ise ne diyor? Boş içerikli sayfalar başlığı yeniden tanımlayan sayfalar vs. silinebilir. Bu ne demektir? Örnek:"Elma, elma ağacında yetişen bir meyvedir.", "Albüm kaset şeklinde yayınlanan albümlere verilen isimdir." Bu tarz içerik yeni bilgi katmıyor, başlığı yeniden tanımlıyor (rephrasing the title) bu yüzden A3 yüzünden silinir.
A3. No content. Any article (other than disambiguation pages, redirects, or soft redirects) consisting only of external links, category tags and "see also" sections, a rephrasing of the title, attempts to correspond with the person or group named by its title
Devamında ise şunu görüyoruz:
However, a very short article may be a valid stub if it has context, in which case it is not eligible for deletion under this criterion.
Ne var ki çok kısa bir madde bir bağlamı varsa bu madde altında silinmek için uygun değildir. İşte günlerdir tartıştığımız şey bu!!!
Şimdi burada 2 cümle içeriği olan maddeler silinebilir anlamı çıkıyor denebilir mi?
Bunun dışında A7 ve A9 mesela bizde yok. Çok ilginçtir A7 ve A9 tam da bizim tartıştığımız konu hakkında bir şeyler söylüyor. Orada da deniyor ki, albümün sanatçısı kayda değer değilse albüm maddesi de silinir. Hatta şöyle bir şablon bile var: [15]
A7'ye bakarsanız (ki bu bizde yok henüz) deniyor ki kişiler, hayvanlar, örgütler ve web içeriği için sözkonusu içeriğin hangi açıdan kayda değer olduğu maddede belirtilmelidir. Ama yaratıcı çalışmalar (daha doğru ifadeyle fikri eserler) bundan istisnadır. Bir kişi veya kurumun neden ansiklopedide yer aldığı kendini madde içinde belli etmeli ama ürünü ortaya kişi veya kurum kayda değerse bu A7’den silinemez. Yani albümün sanatçısı kayda değer bir kişi ise albümün hangi açıdan önemli olduğunun maddede belirtilmesine gerek yok (Çok mantıklı değil mi? Bu durumda mesela Beatles albümü tek cümle ve/veya KD değil diye silinebilir mi ?)
This criterion applies only to articles about web content and to articles about people, organizations, and individual animals themselves, not to articles about their books, albums, software, or other creative works. This criterion does not apply to species of animals, only to individual animal(s).
Kısacası çevrilmesi gereken çok sayfa ve şablon var, bizde olmayan birsürü yeni silme kriteri var. Eminim bunları çevirip öneri olarak köy çeşmesinde sunmamız faydalı olacaktır.--Alperen 16:27, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Ahzaryamed. Şu motorcu maddesini açacağım 1-2 güne. Şu an maddede olacak bilgi kutusunu oluşturmaya çalışıyorum, bilgin olsun. Bir de Akordeon mu daha yaygın Akordiyon mu? Bence birincisi ama...--Rapsar 09:39, 9 Kasım 2010 (UTC)
- Slmlar Rapsar. Google aramada Akordeon bariz fark atıyor. Bence de Akordeon. Madde adını ilgili tartışma sayfasında kanıtı göstererek direkt değiştirebilirsin. Spor temalı SRA'ya bayramda çokca vakit ayırırız.--[ahzaryamed]₪.ileti 17:47, 9 Kasım 2010 (UTC)
Çift madde?
[kaynağı değiştir]- Mrb. Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi ile Avrupa Birliği Konseyi aynı şeyi mi ele alıyor?--Rapsar 12:34, 10 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, farklı işlevleri var. AB Konseyi, hani şu aile fotoğrafı çektiren devlet başkanları vs.den oluşuyor. Diğeri ise işin esas emekçiliğini yapan bakanlardan, diplomatlardan oluşan konsey...İntervikisini bulursam ekleyeceğim...Vikiçizer 12:43, 10 Kasım 2010 (UTC)
- İv eklemen çok iyi olur :) Kolay gelsin...--Rapsar 12:46, 10 Kasım 2010 (UTC)
VikiProje
[kaynağı değiştir]- Balkan ve Kafkasya vikiprojeleri var. Onun için Arnavutluk ve Erivan maddesinin SM olmasında yardım edebilirseniz sevinirim. Mesela çeviri. Birde bu ayki Konulu Aya başlamak gerek. Ben idari birimlerden başlayacağım. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 13:41, 10 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. SENb gibi gibi şablonlar oluşturmak yerine şablon:hb gibi genel bir şablon oluştursanız daha kolay olmaz mı?--Rapsar 16:13, 10 Kasım 2010 (UTC)
- Gösterdiğim şablonun aynısını kopyalayın, hentbol yazan yerleri basketbol yapın :) Aslında bunların futbollarını da bu şekilde düzenlemek gerek...--Rapsar 16:24, 10 Kasım 2010 (UTC)
- Boş bir vakitte hem bayan basketbol ve futbol şablonlarının oluşturulması hem de dediğiniz gibi futbol şablonlarının değiştirilmesi gerek. Ayrıca teşekkürler şablon önerisi için :) --cobija₰ 16:29, 10 Kasım 2010 (UTC)
Dolaşım şab. hk.
[kaynağı değiştir]- Slm. Çizer. İngilizce Vikide dolaşırken şöyle bir araca denk geldim. Dolaşım şablonlarında yer alan iç bağlantılarda bu şablonun kullanılıp kullanılmadığını denetleyen güzel bir sistem. Acaba diyorum bunu köy çeşmesinde bir dile getirsek, kolay erişilebilir bir yere de bunun bağlantısını eklesek nasıl olur? Bayağı yararlı bir araç çünkü...--Rapsar 08:46, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, faydalı bir uygulamaya benziyor. Köy çeşmesinde yazmaktan zarar gelmez, fikir teatisi olur...Vikiçizer 08:50, 11 Kasım 2010 (UTC)
Merak
[kaynağı değiştir]Siz Bilin ve Teknik dergisini okuyor musunuz?-- Son kahraman ileti 13:10, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Hayır, neden?--Rapsar 13:11, 11 Kasım 2010 (UTC)
dergi ve vikipedi ilişkisini tartışmak için -- Son kahraman ileti 13:15, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Isıveren ve ısıalan maddelerinin adlarının ekzotermik ve endotermik olması daha uygun değil mi? Bariz bir yaygın kullanım söz konusu...--Rapsar 11:32, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Haklısınız, değiştirdim. Teşekkürler. --İnfoCan ▀ 14:34, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Sağ olun, iyi akşamlar.--Rapsar 14:36, 11 Kasım 2010 (UTC)
- Kullanıcı engellendi. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:44, 12 Kasım 2010 (UTC)
Son değişiklikler
[kaynağı değiştir]- Mrb. Birkaç ay önce son değişiklikler kısmında görsel olarak bir değişiklik yapılmıştı hatırlarsanız. Yeni tasarımla ilgili 1-2 ufak önerim olacaktı. Birincisi Son değişiklikler başlığı iki satırdan oluşuyor, bu şekilde kötü duruyor. Onu tek satıra indirgesek nasıl olur? İkinci olarak aynı başlık altından yaşayan insanlar diye bir kısım var. Buna tıklandığında YİB şablonu bulunan tartışma sayfalarındaki değişiklikleri gösteriyor. Bunu düzeltebilmemiz, olmadı kaldırmamız mümkün müdür (neden yaşayanlarla ilgili ayrı bir bölüm var ki zaten :)? Üçüncü olarak da son değişiklikler kısmında kendisine hiç bağlantı verilmemiş sayfalar, bakım gereken sayfalar ve SAS sayfalarına bağlantı verilmiş. Bunlar son değişikliklerle tamamen alakasız şeyler. Bunların kaldırılması oranın biraz ferahlamasını sağlayacaktır. Ne dersiniz? Son olarak seçkin maddelerle ilgili değişiklikler görüntülenirken, seçkin listelerdeki değişikliklerin de görüntülenmesini sağlayabilir misiniz? İyi akşamlar...--Rapsar 19:18, 12 Kasım 2010 (UTC)
"Seçkin listelerdeki değişikliklerin de görüntülenmesini sağlayabilir misiniz?" sorusunu anlayamadım. Dğer sorularla şu anda uğraşamayacağım, o konularla daha önce ilgilenmiş olanlara sorabilir misiniz? --İnfoCan ▀ 19:35, 12 Kasım 2010 (UTC)
Yaşayan insanlara bağlantı verilmesinin nedeni, bu tür makalelerin hassas sayılması. Dedikodu, iftira, hakaret gibi durumlarda canlı insanların madur olmasını özellikle istemiyoruz. Bkz. Vikipedi:İftira. Bu yüzden YİB sayfalarının SD sayfasında belirtilmesi gerekli. --İnfoCan ▀ 21:06, 12 Kasım 2010 (UTC)
- Üst kısımda "Seçkin maddeler – Kaliteli maddeler – Yaşayan insanlar" şeklinde bir bölüm var hani. Oradaki seçkin maddeler bağlantısına tıklandığında seçkin maddelerde yapılan değişiklikler listeleniyor. Bu değişikliklerde seçkin listelerde yapılan değişiklikler de görüntülense daha faydalı olur sanki...--Rapsar 10:49, 13 Kasım 2010 (UTC)
Taslaklar Hakkında
[kaynağı değiştir]Merhaba, Daha önceden de fikir belirtmiş olmanız itibarıyla şu tartışmaya da katkı sağlayabileceğinizi düşünüyorum. [16] Saygılarımla --Alperen 19:37, 12 Kasım 2010 (UTC)
BM adaylık
[kaynağı değiştir]Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Ada ülkesi maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan ▀ 22:05, 12 Kasım 2010 (UTC)
Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Koray Arslan maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan ▀ 22:07, 12 Kasım 2010 (UTC)
(Bu bir deneme uygulaması, sayfadaki diğer adaylıkları gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan ▀ 22:05, 12 Kasım 2010 (UTC))
- Öncelikle güzel bir uygulama olmuş, elinize sağlık. Diğer adayları gözden geçirirken şunu farkettim. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirleri Darüsselam, Tanzanya; Kalmar, İsveç; Arkansas, ABD; Novosibirsk, Rusya ve İskele, KKTC'dir. denilmiş. Fakat bunlar şehrin kardeş şehirleri, belediyenin değil. Yanlışım varsa düzeltin :) İyi günler...--Rapsar 10:40, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Haklısınız. Önerilen cümleyi değiştirebilirsiniz. Ayrıca diğer adaylıkları da değerlendirebilir misiniz? Her maddenin onaylanması için biraz uğraşmak gerekiyor, eğer adaylar birbirlerini değerlendirirse adil bir iş bölümü olmuş olur. --İnfoCan ▀ 19:35, 13 Kasım 2010 (UTC)
Bot
[kaynağı değiştir]- Mrb. Kullanıcı:FoxBot'a bot statüsü verebilir misiniz? Gayet düzgün çalışıyor; fakat gereksiz yere son değişikliklerde yer işgal etmeye başladı.--Rapsar 10:21, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba, maalesef bot statüsü verme hakkında bir bilgim yok, zaten bunu ancak bir bürokrat yapabilir. İstesem de yapamam:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 10:24, 13 Kasım 2010 (UTC)
Bayan>Kadın
[kaynağı değiştir]- Selam Sabri. Sporla ilgili maddelerde bayan>kadın değişiklikleri yapsak mı? Bildiğin gibi geçenlerde böyle bir karar alınmıştı, NTVSpor, TRT ve diğer kaynaklarda da artık kadın olarak geçiyor...--Rapsar 11:11, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Bu konu tartışılmıştı ama alınan bir karar hatırlamıyorum. Zaten çok fazla kadın futbolcu ve milli takım maddesi yok. Bunun dışında onlardan biraz daha çok sayıda voleybol ve basketbolla ilgili maddeler var. Tenisçiler ve diğer spor dalları için bot kullanılabilir ama madde isimlerinin tespiti gerek. Madde içeriklerinin değiştirilmesinden sonra isim değişimi gereken maddeleri de hallederiz. Bu arada, yüklediğin Coventry'nin 2 forması da Commons'ta var, çift dosya olarak geçiyor...--Sαвяí¢αи76ileti 11:17, 13 Kasım 2010 (UTC)
NOT: TFF hâlâ "bayan" sözcüğünü kullanıyor. Onalara mesaj mı atmak gerek ne...--Sαвяí¢αи76ileti 11:18, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Böyle bir karar alındı derken kurumların aldığı kararlardan bahsetmiştim :) Basketbolda kadın kullanılıyor artık, NTVSpor'da birkaç saat önce yayınlanan voleybol maçında ise turnuva ismi "Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası" olarak geçiyor. (Ayrıca bkz: [17] ve [18])--Rapsar 11:23, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Bu gerçekten tartışmalı (içimden 'controversial' yazmak geçti, sanırım üniversitede İngilizce eğitim görmenin zararlarından biri) bir konu. Bu nedenle önce Vikipedi'de tartışılmış olsa bile tekrardan tartışılmalı zira, bu mesele tekli-single çekişmesinden bile daha şiddetli bir tartışma gibi görünüyor--Sαвяí¢αи76ileti 11:30, 13 Kasım 2010 (UTC)
evet şimdi el atıyorum hocam.--caracas 20:04, 13 Kasım 2010 (UTC)
Türk mimarlar
[kaynağı değiştir]- Merhaba Rapsar. Silinmeye aday maddelere özel bir ilgin olduğu ve bu konuda faydalı çalışmalar yaptığın için sana danışmak istedim. Şurada yer alan İngilizce maddelerden önce Türk mimarlar listesi, sonra Osmanlı mimarlar listesi sonra da vaktimin elverdiği diğer ülkelerin mimarlar listesini oluşturmak istiyorum. Bazen bir listenin hazırlanması yerine kategori oluşturulması tercih ediliyor. Zaten mesela Kategori:Türk mimarlar var iken Türk mimarlar listesi’ni oluşturulmasına gerek yok diye bir argüman doğru mudur sence? Ben halen bunun cevabına emin olamadım ama sana da bir danışayım dedim. Aslına eklenecek çok fazla sayıda modern Türk mimar var ama reklam, ticari amaç, vs yüzünden endişe ediyorum. Ama ona çözüm olarak da sadece Vikipedi’de maddesi olan her Türk mimar bu listeye girebilir diye öneriyorum. Böylelikle bir mimar ansiklopedik olarak kayda değer ise bu listede yer alabilir. Ne dersin? Kolay gelsin. Mimar77 22:31, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Öyle bir argüman yok bildiğim kadarıyla. Yani kategori ayrıdır, liste ayrıdır. Fakat, Türk mimarları diye bir liste oluşturmak bana biraz anlamsız geliyor. Zira Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm mimarlar bu listede olmalı, değil mi? Hangisinin KD olduğunu, hangisinin olmadığını nasıl ayırt edeceğiz (Hatta sizin de listede yer almanız gerekir :)? "Bence" uçsuz bucaksız bir liste olacağından oluşturulması gereksiz. Vikide olmayıp da KD olan mimarlar listede yer almayacaksa daha da kötü :) Bunlar benim fikirlerim tabii ki. İyi geceler...--Rapsar 22:53, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Katılıyorum söylediklerinde, haklısın. Ama şöyle bir yol bulunabilir mi acaba? Sadece maddesi oluşturulmuş her Türk mimar listede yer alabilir. Zaten maddesi kayda değer ise listede de yer alması kayda değerdir diye düşündüm. Ama kayda değer bir mimar olup, maddesi oluşturulmamışsa (mesela ben bugün Metin Sözen maddesinin oluşturdum, çok önemli bir mimardır ama bugüne kadar maddesi yokdu) listede yer almasını nasıl engelleriz, zor bir soru. Onların da taslak olarak açılması gereklidir veya tartışma sayfasında neden bu listede yer alması gerektiği tartışılabilir. Mimar77 23:27, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Dediğiniz durumda maddeyi okuyan kullanıcılarda tüm Türk mimarların bu listedekilerle sınırlı olduğu fikri oluşabilir. Zaten sadece bizim Vikide yer alan maddeler listede yer alacaksa kategorisi yeterlidir, listeye gerek kalmaz ki :) "Bence" zor gözüküyor. Bu arada İng. Vikide de Türk mimarları listesi var, baktım oraya. Ziyadesiyle eksik ve düzensiz bir madde olmuş ne yazık ki :(--Rapsar 23:45, 13 Kasım 2010 (UTC)
- Konuştuğumuz hususlarda sana hak veriyorum. Diğer okuyucuların yorumları konusunda haklısın. Bu fikirden vazgeçtim; XX ödülü alan mimarlar gibi daha sınırlayıcı ve net listeler hazırlamayı tercih edeceğim. İngilizce vikipedi konusunda da haklısın. Türkçesini düzelttikten sonra onlarla da iletişime geçeceğim. Osmanlı Mimarisi ile Türkiye Mimarisi kesinlikle ayrı şeyler (her şeyde olduğu gibi ortak yönleri var ama konu o değil). Bu konuda rahat tartışabilmem için Türkçe Vikipedi’deki maddelerinin net olarak oluşturulması gerekiyor, zaman içinde yaparım umarım. Fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim, çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 19:02, 14 Kasım 2010 (UTC)
- Asıl ben fikirlerime değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Hazırlayacağınız mükemmele yakın maddelerde başarılar. Herhangi bir yardım isteğinizde veya ricanızda yardımcı olmaya hazırım :) Kolay gelsin...--Rapsar 19:04, 14 Kasım 2010 (UTC)
Kategoriler hk.
[kaynağı değiştir]- Slm. 82. İşin yoksa şurayı bizim Vikiye uyarlama konusunda yardımcı olabilir misin? Gerçekten önemli bir konu, eksikliği çok hissediliyor. Şurada ufaktan bir şeyler başlattım, gerekli eklemeleri yapabilirsen sevinirim. İyi akşamlar...--Rapsar 15:03, 14 Kasım 2010 (UTC)
Selam. Aslında bu aralar bununla ilgileniyorum. (Madde adı hakkında fiir belirtebilirsen sevinirim.) Bunun dışında, Adopt-a-user'ı uyarlamakla meşgulüm. Dediğin gibi bu da çok önemli bir konu. İngilizce Vikiden harfiyen çeviri olmamalı bence, biraz çevirdikten sonra asıl süreci Türkçe Vikinin durumuna göre tasarlamalıyız. Birkaç kısımla ilgilenmeye çalışırım. --82 ~145 ileti 15:25, 14 Kasım 2010 (UTC)
- Esasında maddenin giderek gelişigüzel bilgilerin toplandığı bir madde olduğunu düşünmeye başladım. Maddede yer alan "katliamlar" birbirinden alakasız katliamdır. Tekini Yunanlar yapmış, tekini Ermeniler vs. Aynı bir maddede bunları değerlendirmek doğru mudur ya da böyle bir madde oluşturmak gerekli midir bilemiyorum. Neyse, zaten madde adı için kaynak göstermişsin. Netteki birçok kaynaktan faydalanmışsınız. Elimde konuyla ilgili kaynak olmadığından fazla da karışmak istemiyorum :) Bu kategoriler hakkında yardımını mutlaka bekliyorum diye de ekleyim :) İyi akşamlar...--Rapsar 19:09, 14 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de öyle. Ermenilerin, Yunanlıların falan yaptığına ayırmak lazım, zaten en başından beridir maddenin bölünmesini savunuyordum. Gerçi, o dönemde tüm bu halkların bağımsızlığını kazanmak için hep birden Müslümanlara, özellikle Türklere saldırdıkları da bir gerçek, dolayısıyla tüm bunların ortak bir yanı var. Bu aşamada ise maddeyi bölmeyi düşünmüyorum. Neden dersen, yeni maddeler için fazladan çaba, yeni isim bulma dertleri olacak. Bu yüzden şimdilik tek çatı atında geliştirilsin, yeterince geliştirilince ayrılmayı düşünürüz. Kategoriler hakkında vakit buldukça yardım edeceğim. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 19:31, 14 Kasım 2010 (UTC)
altancı
bak sen iyi bir insana benziyorsun.artık gerçekleri gizlemeyi bırak ben sadece doğru olanı yapıyorum ve yaptıklarımın arkasındayım
Kat.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Kategorilerle ilgili bir soru da benden gelsin :) Kişi adları kategorisinin olması ne kadar doğrudur? Herhangi bir kelime kişi adı olabilir, değil mi? Okan Bayülgen'in çocuğunun adı İstanbul mesela :)--Rapsar 10:18, 15 Kasım 2010 (UTC)
Merhaba. Tam olarak "her kelime kişi adı olabilir" diyemeyiz elbette. Baktım, en.wikide de böyle bir kat. varmış. İstersen çeşmede görüşleri sorabilirsin. Ama kat. işlevsel gibi görünüyor. --yabancım 10:25, 15 Kasım 2010 (UTC)
- İngilizce Vikide olabilir, bu burada da olmasının uygun olacağı anlamına gelmez sanırım. Şunun bizim Vikiye uyarlanması gerekli. Kesinlikle ama kesinlikle buraya da böyle bir bölüm aktarmalıyız. Hem tartışılmadan değişen kategorilerin tartışması yapılır, hem köy çeşmesinde bu konuda açılan başlıklar, yazılan yazılar azalır, hem de tartışma sayfalarında belirtilen; fakat göz önünde bulunmadığından katılımcı sayısının az olduğu tartışmalar burada yapılabilir. (Ayrı bir parantez açayım burada, hem de Dünya Vatandaşı'nın "istemeden" yaptığı hatalarla oluşturulan kategoriler düzenlenir :) Şurada ufaktan bir şeyler başlatmaya çalıştım. Bir hizmetlinin, aslında benden daha tecrübeli bir kullanıcının (Infocan, Kibele veya siz tercihim) yardımcı olması hepimizin faydasına olacaktır. İyi günler...--Rapsar 10:32, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Orada olması burada da olacağı anlamına gelir diye düşünseydim tartışalım demezdim ki. Bunu açıklama gereği duymuyorum artık, yalnızca örnek olarak göstermiştim. Kategori adlandırmaları ve silinme meselesi bence de tartışılmalı. Zira yanlış bir kat. maddelere seri halde eklendi mi, geri alınması için bir bot gerekiyor. O nedenle ben de bunun önemli olduğuna ve bu uygulamayı burada da yürürlüğe sokmamızın yararlı olacağına inanıyorum. Yardımcı olmak derken çeviriyi mi kastetmiştin? Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Zaten böylesi bir uygulama toplulukça tartışılırken de şekillenir. --yabancım 10:50, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Yok yok ben senin öyle dediğini dememiştim, sadece kendi fikrimi belirttim, yanlış anlaşılma olmasın :) Yardımcı olmak derken çeviriyi kastetmiştim. Aslında direk çeviri değil de kaynak olarak orasını kullanıp, kendimize göre uyarlayarak bir sayfa oluştursak daha faydalı olabilir, öyle değil mi? Sayfayı hazırladıktan sonra topluluğun onayına sunarız, -varsa- gerekli değişiklikleri yaparız. Yardımın için teşekkürler...--Rapsar 10:53, 15 Kasım 2010 (UTC)
- İstersen şöyle yapalım: Metni aynen oradan çevirelim. Değişmesi gerektiğini düşündüğümüz yerler olursa, onları da ayrıca tartışma sayfasında belirtip görüş alırız. Ekleye çıkara toplulukça son şeklini veririz. --yabancım 11:03, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Benim açımdan hiçbir sorun yok :) Uygundur...--Rapsar 11:06, 15 Kasım 2010 (UTC)
??
[kaynağı değiştir]- Slm. Merube. Şu kategorinin adını ne yapalım sence? Olayları biraz absürt durmuş :)--Rapsar 14:59, 1 Kasım 2010 (UTC)
- Selamlar Rapsar, kusura bakmayın lütfen çok geç cevap verebiliyorum. Bu aralar vikileme zamanlarım çok belirsiz ne yazık ki. Konumuza dönersek :), olaylar fazla çeviri olmuş :). Spor karşılaşmaları, etkinlikleri, müsabakaları gibi bir adlandırma olabilir sanıyorum. Ne dersiniz?--Merube 89msj 12:41, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Est. ne demek :) Etkinlikleri bence güzel olur. Sence hangisi daha uygun?--Rapsar 12:58, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Peki, birkaç kişinin fikrini alalım. Bu arada başka kullanıcılara dediğimi size de diyeyim, konuyla ilgili olarak. Şunun bizim Vikiye uyarlanması gerekli kesinlikle. Şurada bir şeyler başlatmaya çalıştım. Yardımınız dokunursa (çeviride) çok güzel olacaktır.--Rapsar 13:09, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Siz çoktan almışsınız bile fikirleri :), ellerinize sağlık. Çok yararlı ve eksikliği ciddi şekilde hissedilen bir sayfa. Şimdiden elinize sağlık ve böyle bir çalışma başlattığınız için de çok teşekkürler. Elbette elimden geldiğince -ve tabi bu aralar yaşadığım çok fena zaman sıkıntısını atlatabilirsem :)- katkıda bulunurum. Sayfaya baktım şimdi de, her yer çevirilmiş diye gördüm :). Ben mi göremiyorum acaba? Yoksa bitmiş mi çalışma?--Merube 89msj 13:28, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Esasında çok fazla çeviri yapmadım. Bizim SAS'ı aldım, kategori şeklinde uyarladım diyelim :) İng. sayfada detaylı bir inceleme yapmak lazım. Bunu da taşıyalım şimdi. Olur mu?--Rapsar 13:30, 15 Kasım 2010 (UTC)
- SAK konusu şimdi tamamdır :). Uyarlama için elinize sağlık bir kez daha. Vakit buldukça ing. sayfasını inceler buraya aktarmalar yaparım o zaman. Taşıyalım tabi, iki kişi hızlıca bitiririz. Zaten çok da değil zaten. --Merube 89msj 13:36, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Son mesajı bana yollamamışsınız :) Neyse, spor olayları, spor etkinliklerine taşındı. Bunda sorun yok artık. Aynı şekilde futbol şampiyonaları da futbol turnuvalarına taşındı. Bu da tamamdır. Organizasyonlar kaldı şimdi. Organizasyondan kasıt FIFA, UEFA gibi kurumlar mı yoksa FIFA Dünya Kupası gibi turnuvalar mı?--Rapsar 13:40, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Allah allah, çok enteran yollamamışım ya :). Ne günlere geldik :)). Ellerinize sağlık siz çoktan taşımışsınız bile, ben de k2'den sildim kategoriyi şimdi. Şampiyonaları da şimdi siliyorum. Ellerinize sağlık tekrar, hızınıza da hayran olmamak elde değil. Organizasyon dediğiniz gibi her iki anlamda da kullanılabilecek bir kelime. Ancak iwlerinde hep FIFA, UEFA gibi yönetim teşkilatları ve taraftar grupları için kullanılmış. Turnuvalar ayrı bir kategoride ele alınmış. Bu durumda organizasyon uygun bir adlandırma mıdır sorusu da akla gelebilir tabi. Aslında tekrar düşününce futbol turnuvaları gibi kategorileri de organizasyon kategorisinde tutsak mı diye düşünmeden edemedim. Ayrıca futbol teşkilatları diye bir kategori yarıtılıp, bu ikisinin üst kategorisi de organizasyon kategorisi olabilir belki.--Merube 89msj 13:46, 15 Kasım 2010 (UTC)
- TDK'ya göre organizasyon; kurum, kuruluş, teşkilat anlamı taşıyor. Sanırım organizasyon kelimesine biz kendimiz turnuva anlamı yüklemişiz :) Neyse, yaygın yanlış doğru değildir düşüncesiyle organizasyonlar kategorisine düzenleyici, denetleyici ve yönetici kurumları, kuruluşları; turnuvalara ise bildiğimiz turnuvaları koyalım derim ben...--Rapsar 14:58, 15 Kasım 2010 (UTC)
Organizasyon/turnuva
[kaynağı değiştir]- Slm. Merube. şu kategorideki maddeler yanlış sanırım. Organizasyon denince turnuvalar değil, [[FIFA], UEFA gibi kurumlar kastediliyor. Ne yapalım?--Rapsar 12:54, 5 Kasım 2010 (UTC)
- Tekrar selamlar :). Kategori:Futbol yönetim teşkilatları kurumlar için, Kategori:Futbol organizasyonları ise onun bir üst kategorisi olduğundan hem bu kurumların düzenlediği turnuvaları -bir nevi organizasyon sonuçta bunlar- hem de kurumları kapsıyor diye düşünülmüş sanıyorum. Sonuçta turnuvalar da bir nevi organizasyon sayılabilir :). Ancak haklısınız tabi, bunlar düzenlenmeli. Ayrıca Kategori:Taraftar grupları tarzı kategorilere de organizasyonları kategorileri eklenmeli. Yalnız baktım da Kategori:Futbol turnuvalarından başka bir de Kategori:Futbol şampiyonaları varmış. Hazır düzenliyorken, onu da turnuvalarına aktarabilirsek çok iyi olur. Futbol kategorisinde iyi bir düzen gerekiyormuş doğrusu, Amerikan futbolu bile futbol kategorisinin alt kategorisiymiş gibi gözüküyor şu anda. Organizasyonları taşımaya başlayalım yavaş yavaş isterseniz, zaten bir çoğu hali hazırda turnuvalar kategorisinde de mevcut sanıyorum. Bunlardan sonra da Kategori:Spor organizasyonlarındakileri düzenlemek lazım. Hotcat var iyi ki, yoksa nice olurdu halimiz :). Tamam derseniz, taşımalara başlayalım. Olur mu?--Merube 89msj 12:44, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Şimdi kafam karıştı :) Ne yapacağımızı maddeler halinde yazabilir misin zahmet olmazsa. Bu arada Amerikan futbolu kategorisi de futbolun içerisindeymiş, haklısın. Bizim futbol kategorisinin İngilizce iw'sinde de Association Football adlı kategoriye bağlantı vermemiz gerek sanırım. Onlara göre futbol, Amerikan futbolu, ragbi, bizim futbol (soccer), gal futbolu gibi bilimum sporları kapsıyor zira.--Rapsar 12:57, 15 Kasım 2010 (UTC)
- . En iyisi maddelemek hakikaten, diğer türlü aradan gözden kaçanlar olabiliyor. Sırayla başlıyorum şimdi:
- Amerikan futbolu kategorisinden futbolu çıkardım biraz önce :). Bizim futbol kategorisinin iwsi halihazırdı "Association football"aymış zaten. "en:Category:Football codes" tarzı ve daha da öncelikli olarak "en:Category:Football"un karşılığı olacak bir kategori yararlı olabilir belki bizim için. Ancak olmasa da olur şeklinde bakıyorum şimdilik o kategorilere doğrusu :)
- Kategori:Futbol şampiyonaları kategorisi Kategori:Futbol turnuvalarına taşınmalı diye düşünüyorum. Bu haliyle çift kategori zaten.
- Organizasyonlarda da ciddi kategorizasyon sorunu varmış, iyi ki dile getirdiniz. Sadace futbol değil Kategori:Spor organizasyonları kategorisindekiler sorunlu hep. Baştan incelemek lazım.
- Yalnız bakarken Kategori:Futbol yönetim teşkilatları için üst kategori Kategori:Futbol organizasyonları olarak belirlenmiş tamam da, Kategori:Futbol turnuvaları için de aynı şekilde yazılmış. Öncelikle iwsini ekleyip ardından da kategorilerini düzenlemek lazım.
- Sonuç olarak iyi bir inceleme yapmak lazım bu kategorilerde :)--Merube 89msj 13:21, 15 Kasım 2010 (UTC)
- 1. Amerikan ft. için teşekkürler. Futbol onlarda tamamen farklı bir anlam ifade ettiği için bize uyarlamak biraz zor. Çok da gerekli değil bence, olmasa da olur.
- 2. Bunu yapalım.
- 3. Doğru, onlara da bakmak gerek.
- 4. Doğru. Önce iw'leri ekleyelim. Organizasyon/turnuva/kurum karışıklıkları olmuş.--Rapsar 13:34, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Kategori:Taraftar gruplarının iwsi futbol taraftarları kategorilerine verilmiş en:Category:Association football supporters' associations. Of ki ne of. Şimdilik iwyi çıkarıyorum yanlış iw olduğundan. Buna da uygun bir iw bulmak lazım. --Merube 89msj 13:50, 15 Kasım 2010 (UTC)
Kat. adı hk.
[kaynağı değiştir]- Slm. Şu kategorinin adını spor etkinlikleri olarak değiştirmeyi öneriyorum. Sizce uygun mudur?--Rapsar 13:10, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba, olabilir, bence yanlış bir değişiklik olmaz. Kolay gelsin...Vikiçizer 13:15, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar. Evet etkinlik daha uygun bana göre de. Ayrıca şuraya bir göz at derim, bu da değişmeli bana göre. Resim konusunu halledelim tatilde bolca vakit varken. Bir de Vikiproje:Wikimania İstanbul için gönüllü olmanı isterim. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 13:19, 15 Kasım 2010 (UTC)
Wikimania 2012 davetiyesi
[kaynağı değiştir]Merhabalar... Vikiproje:Wikimania İstanbul sayfasını güncelleyip Wikimania 2012'yi İstanbul'da yapmak için bize katkıda bulunun:
|
Emperyanileti 13:30, 15 Kasım 2010 (UTC)
Dek.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Giriş kısmında ufak bir kronoloji düzenleme yaptım. Sanırım böyle daha anlaşılır oldu. Bir yanlışlık yapmadım, değil mi? Sizin için uygun mudur?--Rapsar 13:21, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Bence bu hali uygundur. Mimar77 13:42, 15 Kasım 2010 (UTC)
Buradan devam
[kaynağı değiştir]- TDK'ya göre organizasyon; kurum, kuruluş, teşkilat anlamı taşıyor. Sanırım organizasyon kelimesine biz kendimiz turnuva anlamı yüklemişiz :) Neyse, yaygın yanlış doğru değildir düşüncesiyle organizasyonlar kategorisine düzenleyici, denetleyici ve yönetici kurumları, kuruluşları; turnuvalara ise bildiğimiz turnuvaları koyalım derim ben...--Rapsar 14:58, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Bir de şöyle bir kategorimiz varmış (gülsem mi üzülsem mi bilemedim, smiley koymuyorum). Bunun iw'leri ise competitions 'a. Daha da vahimi şu kategorimizin iw'si de yine aynı şekilde competitions 'a.--Rapsar 15:02, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Daha rahat görünmesi için aşağıya başlık açıyorum müsadenizle. Organizasyon kategorisi turnuvaların üst kategorisi olmasın o halde. O kategorinin nasıl yapılacağı tamam. Futbol liglerini ben de biraz önce görmüştüm, yarışmalar-competitions ile ilişkilendirilip, futbol ligleri de futbol yarışmalarının alt kategorisi olarak muhafaza edilebilir diye düşünmüştüm. Acaba ing. vikide karşılığı bir kategori var mı diye arama yapıyorum. İnterwikileri değiştirelim, futbol liglerinin iwlerini buluncaya kadar o kategori iwsiz kalsın madem. Ne dersiniz? --Merube 89msj 15:13, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Bir de yukarıdaki taraftar grupları kategorisiile ilgili mesajımı gördünüz mü acaba? Ona da bakabilirseniz çok sevinirim--Merube 89msj 15:14, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Böyle devam etmek daha iyi. Öncelikle yarışmalar adından pek emin olamadım. Futbol yarışmaları, sanki kulağa biraz garip geliyor. Futbol müsabakaları zaten olmaz. Futbol turnuvaları desek? Daha iyisini bulamadım. Aynı şekilde futbolu değiştirirsek, sporu da değiştirmek gerek. Ayrıca, spor organizasyonları kategorisini spor etkinlikleri kategorisinden çıkarıyorum. Bilgin olsun :)--Rapsar 15:18, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Taraftar gruplarıyla ilgili yazmayı unutmuşum. Taraftar grupları için bir iw yok sanırım. Futbol dışındaki sporlar için de taraftar grubu olduğunu sanmıyorum :) Bununla birlikte Türkiye'deki Çarşı gibi gruplar sadece futbol maçlarında değil, basket maçlarında da takımı destekliyorlar. İyice çorba oldu sanırım :)--Rapsar 15:21, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Tamamdır. Yarışma dışında da başka bir adlandırma tam manasıyla karşılayamıyor ne yazık ki. Turnuva da tam karşılamıyor diye düşünüyorum. Zira en:Mascot race tarzı maddeler de mevcut. Bu arada futbol liglerini İng. viki eksik bırakmış meğerse. Kategori:Spor ligleri-en:Category:Sports leagues eşleşmesi mevcut. Hatta ing. vikide spor ligleri, spor yarışmalarının alt kategorisi. Ancak en:Category:Football leagues in England tarzı birkaç kategorizasyon olsa da ana kategori futbol ligleri bulunmamakta. Onlar eksik bırakmış yani. Bizimkisi daha uygun bir kategorizasyon kanaatindeyim. Şimdi iwlerini düzeltiyorum bunların. Spor ve futbol organizasyonları ile taraftar grupları kategorilerini düzeltmek kaldı geriye. Bir de şimdi fark ettim voleybol ve yüzme organizasyonları kategorilerine iw eklemek lazımmış. Taraftar grupları Türkiye için futbol ile sınırlı olsa da diğer ülkelerde durum böyle değil. Taraftar grupları üst kategori olarak korunsun ama eğer bu iw'ler verilecekse futbol taraftar grupları tarzı bir adlandırmayla yeni bir kategori açmak lazım diye düşünüyorum. Zira şu haliyle iw'ler yanlış --Merube 89msj 15:27, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Taraftar grupları için doğru iw en:Category:Sports fandom. --Merube 89msj 15:29, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Ne bileyim, yarışmalar kulağa çok garip geliyor. Ama başka çaremiz de yok gibi. Yanlış anlaşıldım galiba; Türkiye'deki gruplar sadece futbol değil basketbol gibi bazı sporların da taraftarlığını yapıyor. Gösterdiğiniz kategori ise spor taraftarlığı değil mi? Yani maddede cheering gibi maddeler var...--Rapsar 15:35, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Evet aslında başka bir adlandırma daha iyi olacaktır taraftar grupları yerine haklısınız. Zira, holiganizm, taraftarlar -futbol ve beyzbol için- ve cheering gibi kategorileri de kapsayıcı olması daha yararlı olacaktır, haklısınız. Doğru birden fazla taraftarlık yapan gruplar var daha çok Türkiye'de, çoğunlukla futbol takımından ziyade spor kulübünün fanları oldukları için. Yarışmalar bana da tuhaf gelse de başka çare de bulamadım ne yazık ki. En iyisi bunun üzerine biraz düşünelim başka ne olabilir diye. Taraftar grupları için ise, dediğim gibi ing. vikideki kategorizasyon pek sağlıklı değil bu konudaki. O nedenle her ne kadar birebir anlamı o olmasa da en:Category:Sports fandom o anlamda kullanılmış diye düşünmüştüm. Taraftar grupları, bir nevi fanatizm başlığı altında görüleceğinden çok büyük bir anlam sapması olmaz sanıyorum. Olmadı iw koymayabiliriz de, önemli olan şu anki yanlış iw'lerden kurtulmak :). Futbol taraftar grupları da dediğiniz gibi gereksiz olabilir haklısınız, bir çoğu spor taraftar grubu keza. Toparlarsam :), Taraftar grupları kategorisinin mevcut iwlerini kaldıralım. Olmadı kategorinin adını futbol taraftar grupları yapalım. İçeriğinden uygun olanları taşıyalım. Taraftar grupları da iwsiz üst kategori olarak muhafaza edilsin. Bu yolla mevcut maddelerimiz hem futbol hem de diğer spor dallarında faaliyet gösterdiklerinden çok etkin bir kategorizasyon olmaz ama ileride gelişebileceğini göz önüne alırsak doğru olması adına daha yararlı diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Bu arada yeni bir kategori fark ettim: Kategori:Fanatizm--Merube 89msj 16:09, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Bir bakalım doğru mu anlamışım. Bir kere taraftar grupları adındaki kategori kalsın; fakat iw'leri kaldırılsın. Daha sonra futbol taraftar grupları adlı bir kategori oluşturulsun ve diğerinden kaldırılan iw'ler buraya eklensin. Taraftar grupları kategorisi ise fanatizm kategorisine eklensin. Doğru mu? :)--Rapsar 19:31, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Fanatizm kategorisini eklemeyelim aslında :). Onu sadace düzenlemek lazım onu da gibisinden göstermek istedim :)). Çünkü şu haliyle kategorisiz. Bu haliyle kategori işlevini hiç yerine getiremiyor ondan. 2009'dan beri de farkedilmemiş. Diğer özetlerinizi diyorum aynen :). Olur mu, yoksa başka bir yaklaşımda mı bulunalım?--Merube 89msj 20:12, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Tamamdır, başlayalım o halde :)--Rapsar 20:57, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Başlayalım derhal :). --Merube 89msj 21:23, 15 Kasım 2010 (UTC)
ÖA
[kaynağı değiştir]- Mrb. ÖA sanırım. İlgilenebilir misiniz?--Rapsar 14:41, 14 Kasım 2010 (UTC)
- selam, daha önce girilmişti bu madde hatırlıyorum. bir takım ödüller var, incelemek gerek. ama bu haliyle telifli olduğu için silindi. kolay gelsin. --ki bl 19:00, 15 Kasım 2010 (UTC)
Kategorilere devam
[kaynağı değiştir]Tekrar selamlar. Yine maddeleyeceğim zira çok sayıda sözüm var :):
- Kategori:Futbol organizasyonlarında bulunan ancak turnuvalar kategorisinde bulunması gerekenleri taşıdım. Bitti sanıyorum. Futbol ligleri kategorisini futbol turnuvalarının alt kategorisi yaptım bu arada. Sonuç olarak onlar da turnuva.
- Taraftar gruplarından da hatalı iwleri çıkardım ancak henüz futbol taraftar grupları kategorisini açmadım.
- Futbol turnuvaları kategorisine interwiki bulmak lazım.
- Spor organizasyonları kategorisindekilere bakacağım öncelikli olarak. Orada da bol bol turnuva var.
- Yüzme ve voleybol organizayonları kategorilerine iw gerekiyor. Aynı şekilde Kategori:Eski spor organizasyonları da varmış.
- Kategori:Kadın spor organizasyonları kategorisinde turnuva tarzındaki içerik de bulunmakta. Ancak Kadın sporu tarzı ana bir kategori de yok ki "Kadın spor turnuvaları" adında bir kategori yaratalım. Öncelikle en:Category:Women's sports yaratmak lazım diye düşünüyorum. Ne dersiniz?--Merube 89msj 22:12, 15 Kasım 2010 (UTC)
- 1. Aslında turnuvalar için iw bulamayacağız sanırım. İng. Vikideki competitions'u yarışma, league'i lig olarak çevirdik. İng. Vikide aso. football tournaments adında bir kategori yok, sport tournaments kategorisini ise sport competitions kategorisine yönlendirmişler. Komple turnuvalı kategorileri kaldırsak nasıl olur?
2. Onu ben açarım biraz sonra -olmadı yarın- :) 3. Üstte belirttim. 4. Tamamdır. 5. Buluruz.--Rapsar 22:36, 15 Kasım 2010 (UTC)
- 1. Olabilir birleştirmek mantıklı. Zaten turnuvaya girenlerin hepsi yarışmaya girdiğinden, turnuva olup da yarışma olmayan çok az madde olacağından birleştirmek daha iyi olur haklısınız. Zaten şu anki halinde de hep turnuvalar var yarışmalar kategorisinde. Bu arada bir ek Kategori:Sporlarına göre spor yarışmaları kategorisi de hayli karışmış. Onlara da bu doğrultuda bir düzen vermek lazım. 2. için şimdiden ellerinize sağlık. Turnuvayı yarışmaya taşıma işlemini -hem spor hem de futbol için- botlara da bırakabiliriz. 3. Turnuva yerine yarışma olarak yazarım yeni kategorileri artık :). Yalnız organizasyonlarr ile turnuvaları ayıklamaya bugünlük ara verebilirim. Sonra devam ederiz artık. --Merube 89msj 22:50, 15 Kasım 2010 (UTC)
- Selamlar. Öncelikle size ve tüm sevdiklerinize iyi bayramlar dilerim :) Konumuza dönersek; öncelikle futbol turnuvalar ve futbol yarışmaları kategorilerini ikincisinin altında birleştirdim. Burada problem kalmadı. Sporlarına göre spor yarışmaları kategorisini düzenledim; fakat tenis turnuvaları kategorisini tenis yarışmaları olarak değiştirmedim. Zaten teniste bir tek turnuva oluyor, lig, tek maç vs olmuyor :) Futbol taraftarları için ise İng. Vikide Association football supporters' associations ve Association football hooligan firms kategorileri bulunmakta. Sanırım bizim ilgilendiğimiz ilki; fakat ilkiyle ikincisi arasındaki fark nedir onu anlayamadım (teki holigan teki taraftar grubu ama arada ince bir çizgi var sanırım :). Eski spor organizasyonları kategorisi ve alt kategorilerini Feshedilmiş spor organizasyonları gibi değiştirdim. Eski kelimesi tam olarak karşılığı değildi çünkü, anlam karmaşası yaratıyordu (aslında kapatılmış da olabilir ama neyse, istersen tartışırız :). Şimdi biraz daha düzenlemeler yapıyorum...--Rapsar 17:16, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Sizin ve sevdiklerinizin de bayramınız kutlu olsun sevgili rapsar. Kategori düzenlemeleri için ellerinize sağlık. Tenis turnuvalarını diğerleriyle birliktelik olması adına yarışmaları yapsak mı acaba? Haklısınız hep turnuva bunlar ama maksat diğerleriyle birlik oluşturmak. "Feshedilmiş" tam yerinde olmuş, hem benzer kategorilerle de uyum içinde olmuş. Futbol taraftarları ve "şirketlerinin" farkını tam olarak çözemedim. Futbol tarafları dernek tamam ama futbol taraflığıyla ilgili şirketler de mi varmış? Taraftar şirketleri tarzı birşey diyeceğim ama hem yanlış anlaşılmalara açık hem de doğru olup olmadığından da emin değilim. "football hooligan firms" veya "futbol taraftarlık şirketleri" neymiş acaba bir araştıralım öncelikle isterseniz? Zaten bu kategoride fazla da madde yok. Tekrar iyi bayramlar, sevgiler --Merube 89msj 13:45, 17 Kasım 2010 (UTC)
- selam rapsar, Cem Yılmaz ve Nuri Şahin maddelerinde kullanıcının yaptığı isim değişikliklerini geri almak yeterliydi. bu tür durumlarda geçmiş birleştirmeye gerek yok. teşekkürler. --ki bl 08:54, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Bu isimde madde mevcuttur hatası verecek diye düşünmüştüm :) Neyse, size ve sevdiklerinize iyi bayramlar dilerim...--Rapsar 14:46, 16 Kasım 2010 (UTC)
Defaultsort
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Maddelerden defaultsort şablonlarını kaldırdığınızı gördüm de. Bir ansiklopedide kişiler soyadlarına gire sıralanır, adlarına göre değil. Daha fazla bu şekil değişiklikler yapmamanızı rica edeceğim. Bu arada size ve sevdiklerinize iyi bayramlar dilerim...--Rapsar 16:43, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Bazı maddelerde "defaultsort" kullanılmış bazılarında kullanılmamış. İngilizce Vikipedi'de kategori sayfalarında SOYADI, ADI şeklinde görünüyor; fakat Türkçe Vikipedi'de böyle bir durum söz konusu değil. Bu da Kategori sayfasındaki maddelerin takip edilmesini zorlaştırıyor. Bir yolu bulanabilirse çok iyi olur. Ben de bu nedenle kaldırmıştım. İyi Vikiler, iyi çalışmalar, iyi bayramlar... --ÖzgüRFikiR 17:33, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Bu konu köy çeşmesinde tartışılmıştı ve çoğunda olduğu gibi havada kalmıştı :( İsterseniz yeniden gündeme getirelim. Ansiklopedilerde genellikle soyadı, adı şeklinde sıralama yapılır. Keza sporcuların hemen hepsi soyadlarıyla tanınır.--Rapsar 17:35, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Ansiklopedilerde aynı zamanda maddelerin isimleri de "SOYADI, Adı" şeklinde o halde burada da öyle olmalı. Sanırım bu konunun tekrardan tartışılması gerekecek. --ÖzgüRFikiR 17:45, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Rica etsem köy çeşmesinde konuyu dile getirebilir misiniz? İtirazı olan yoksa bundan sonra böyle yaparız (artık binlerce maddeyi nasıl yapacaksak :). İyi bayramlar bu arada...--Rapsar 17:47, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Bir yolunu buluruz artık:) O halde ben dile getireyim. Size de tekrardan iyi bayramlar... :)--ÖzgüRFikiR 17:50, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Zaten en üstte demişim de ben, unutum tekrardan yazmışım :)--Rapsar 17:53, 16 Kasım 2010 (UTC)
SL ve Kadın
[kaynağı değiştir]- Slmlar Rapsar. Aston Villa FC teknik direktörleri listesi artık kızıl maddelerin açılması ile SLA gösterilse mi? Bir de şurada görüş belirttim. İlgili değişiklik faydalı olacaktır bana göre.--[ahzaryamed]₪.ileti 21:47, 16 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. O listeden önce Aston Villa FC'nin kırmızılıklarıyla uğraşıyorum şu an. Zaten listede geçen çoğu isim bu maddede de geçiyor. Maddeyi SMA gösterir göstermez listede kalacak olan 2-3 kırmızıyı da açıp onu da SLA göstermeyi planlıyorum. Bayan/Kadın konusuyla da ilgileneceğim. Sana ve sevdiklerine iyi bayramlar dilerim...--Rapsar 07:58, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Sana da iyi bayramlar Rapsar. Tatil boyunca teknik direktörlerin maddelerini açmaya çalışacağım (Eric Houghton) SL için hazır olsun o zaman.--[ahzaryamed]₪.ileti 10:46, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Hadi bakalım inşallah (başlık da gazete manşetleri gibi durmuş ama neyse :)--Rapsar 10:51, 17 Kasım 2010 (UTC)
Arnavutluk
[kaynağı değiştir]- Öncelikle bayramınız kutlu olsun. Arnavutluk maddesinde yabancı dilde yazan yerleri silmek yerine çevirseydiniz daha iyi olacaktı. Sizde bu projenin üyesisiniz. Birde maddede geri alma savaşı var. Soğuk Savaş ve Günümüzde Arnavutluk kısımları sizce taraflı mı? Taraflıysa nasıl tarafsızlaştırılabilir? O kısımlar İngilizce vikiden çevrilmeydi ayrıca. Cevabınızı bekliyorum, teşekkürler iyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 13:57, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Sizin de bayramınız kutlu olsun. Burada kimse bir şey yapmak zorunda değildir. Çevirmek isteseydim çevirirdim zaten. Maddede bu kadar uzun süre yabancı dilde yazının yer alması uygunsuz olduğundan kaldırdım. Zaten o kısımlar kaldırıldı, bu yüzden böyle bir savaş da yaşanamayacak haliyle.--Rapsar 13:59, 17 Kasım 2010 (UTC)
Yönlendirmelerim
[kaynağı değiştir]iyi günler büyük isim değişiklerimin nedeni başka bir cem yılmaz var diye değiştirdim
senin46 14:15, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Aralarında bariz tanınmışlık farkı olan ünlülerde akla gelen ilk anlamdaki kişilerde parantez kullanmamak yerinde olur. Mesela Abdullah Gül adında bir masa tenisi oyuncusu olsa, cumhurbaşkanı Abdullah Gül maddesinde parantez içinde siyasetçi olarak ekleme mi yapacağız :)--Rapsar 14:18, 17 Kasım 2010 (UTC)
Devam
[kaynağı değiştir]- Selamlar tekrardan. Sports by country ve Sport by country kategorilerini buraya nasıl aktaracağız? Ülkelerine göre spor diye bir kategorimiz var; fakat bu kategori, İng. Vikideki iki kategorinin karışımı gibi :) Yine bununla bağlantılı olarak İng.'deki sports ve sports by type kategorileri bizde sırasıyla spor ve sporlar kategorilerine bağlı. Bunlarda bir adlandırma sorunu yok mu sence?--Rapsar 11:21, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Spor tiplerine göre ve aynı zamanda ülkelerine göre kategorilendirme iyiymiş aslında. Ülkelerine göre spor direkt "Sport by country" kategorisinin karşılığı olsa da diğer kategoriye de ihtiyaç var bence de. "Ülkelerine göre sporlar" olmuyor bir kere, çok muğlak. "Ülkelerine göre spor tipleri" de olmuyor sanki. "Ülkelerine ve tiplerine göre spor" da pek içime sinmedi doğrusu. Bir türlü karar veremedim sonuçta :). Ne yapabiliriz diğer kategorinin adını sizce?--Merube 89msj 14:35, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Sport by country > Ülkelerine göre spor olsun. Sports by country ise sporlarına göre ülkeler olsun, olmaz mı? :) Aklıma başka bir şey gelmedi.--Rapsar 17:42, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Bir de yıllara/ülkelere göre gibi adlandırma mı daha uygun yoksa yıllarına/ülkelerine göre mi?--Rapsar 17:45, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Olabilir tabi, ama bence biraz muğlak gibi :). İsterseniz birkaç kişiye daha soralım, olur mu? Yıllara/yıllarına tarzı adlandırmaların ikisi de mevcutmuş. "yıllarına göre şarkılar" uygun iken "yıllarına göre ülkeler" gibi bir adlandırma uygun olmaz. Velhasıl "yıllara göre şarkılar" tarzı bir adlandırma olmaz mıydı derseniz, o da olabilirdi diye düşünüyorum. Ancak mesela Kategori:Yıllarına göre Kış Olimpiyatları yarışmaları tarzı adlandırma yerine yıllara göre demek daha iyi durur sanıyorum. Ondan -bütünlük de sağlamak adına- yıllara diye adlandırabilir. Mamafi bu çok büyük değişiklik olduğundan ikiden fazla kişinin görüşü lazım diye düşünüyorum. Aynı durum ülkelere göre için de geçerli. Bir de Kullanıcı mesaj:Rapsar#Kategorilere devam bölümüne yazdığım mesajımı gördünüz mü acaba :). --Merube 89msj 20:37, 17 Kasım 2010 (UTC)
- Tamam o halde onu birkaç kişiye daha soralım. Olimpiyatlı kategorileri yıllara göre yapmak daha uygun bence de. Onda da birkaç kişinin fikrini alıyorum şimdi. O mesaj hakkında ise; taraftarlık ve holiganlık arasında ince bir fark var sanırım. Holigan, taraftarlık işini abartıp, vandalizm yapan gruplara verilen ad olabilir (ya da belki kulüplerin gayrıresmi taraftar grupları olabilir, bilemiyorum tam). Bunu bir araştırmak gerek.--Rapsar 10:52, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Oradaki can alıcı noktanın holigan-taraftar değil de şirket-dernek olduğunu sanıyorum. Holigan şirketleri diyor. Holigan olsun taraftar grubu olsun şirket imiş bunlar diğerleri ise dernek statüsünde. Taraftar grupları kendilerine nasıl ve niye şirket kurmuşlar araştıralım bence de. Kategorilerin yeniden adlandırılmalarını diğer vikipedistlerin fikirlerini de aldıktan sonra uygulamaya başlayalım. Aslında elle değil de bot yardımıyla uygulayalım bence, zira çok fazla benzer kategori mevcut. Sevgilerimle — Bu imzasız yazı Merube 89 (mesaj•katkılar) tarafından eklenmiştir.
Kukla
[kaynağı değiştir]Merhaba. İlgili kullanıcıların katkılarını ayrıntılı bir biçimde inceleyelim. Belirgin bir benzerlik görürsek dava açarız. --Superyetkinileti 18:28, 17 Kasım 2010 (UTC)
Voleybol bilgi kutusu şablonları
[kaynağı değiştir]iyi günler ben voleybol şablonlarının yarısını bulamıyorum acaba voleybol şablonlarını yaratsakmı?senin46 10:26, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Hangi şablonu bulamıyorsunuz mesela? Buraya bir bakın isterseniz. Bu arada sizden şablonlarda değişiklik yapmamanızı rica edeceğim. Bir şablonda değişiklik yapılırken topluluk fikrini almak daha iyi olacaktır. Bunun yanında şablonlarda değişiklik yapmak, kullanıldığı tüm maddeleri etkileyecek ve tam olarak işlevini yerine getirememesine sebep olacaktır.--Rapsar 10:28, 18 Kasım 2010 (UTC)
İngilterenin basketbolu
[kaynağı değiştir]iyi günler burada ingiltere basketbol liginin takımlarını bulamıyorum yardımcı olabilirmisiniz?senin46 11:35, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Demek ki burada yok : )İsterseniz maddeleri kendiniz oluşturabilirsiniz. --Rapsar 11:38, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Şu ve şu şablonları tekrardan silebilir misiniz? Birkaç ay önce de ÖA gerekçesiyle sildirmiştim hatırlarsanız...--Rapsar 13:07, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba, birincisini daha önce Eldarion "G8 Temizlik İşlemi" gerekçesiyle silmiş, kendim hangilerini sildim hatırlayamadım. Belki Eldarion'a bir yazarsanız ilgilenebilir, tam araştıramadım şu an...Hoşcakalın...Vikiçizer 20:43, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Eldarion ikisini de silmiş :) Bu arada ÖA demişim yanlışlıkla, M6 diyecektim. Neyse, kolay gelsin...--Rapsar 07:23, 19 Kasım 2010 (UTC)
Merhaba Rapsar
[kaynağı değiştir]- Burada araya girmek istiyorum müsaadenizle. Madde içlerinde tarihlere iç bağlantı verilmiyor, bu doğrudur. Fakat kişi maddelerinin ilk cümlesinde parantez içinde yer alan doğum ve ölüm tarihlerinde bağlantı verilebilir diye biliyorum-ki ben de bu şekilde açıyorum maddeleri :).--Rapsar 13:09, 18 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar. Bu konuda seninle hemfikirim. Ancak bu bahsi geçen tartışmayı okuduktan sonra yorum yapacagım. Eminim ki karşı görüşte olanların da geçerli ve kabul edilebilir nedenleri vardır. Konsensüsle olduğu sürece fikirlerine katılmasam da varılan kararlara uyarım. Kolay gelsin. Mimar77 22:36, 18 Kasım 2010 (UTC)
Sel
[kaynağı değiştir]Selam. 2010 Güzelyurt selinde can kaybı yaşanmamış olması, KD'liğini etkilemez. Aslında sıradan bir sel, kişisel fikrim de selere alışık olmayan Kıbrıs Türk toplumu tarafından fazlaca abartıldığı yönünde. Ancak gündemi uzun süre meşgul etmiş bir olay. Yani ülkenin büyüklüğünü de dikkate almak lazım :) İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 14:55, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Selam. İstanbul'da her sene onlarca sel oluyor. Bazılarında can kayıpları yaşanıyor, bazılarında ise büyük maddi hasarlar meydana geliyor -ki bu hasarların Kıbrıs'taki hasarlardan çok daha fazla olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Bir doğal afette van kaybı yaşanmamışsa bu doğal afetin KD olduğu söylenemez bence. Dünyanın hemen her yerinde bu tür doğal afetler sıklıkla yaşanmaktadır. Atıyorum, yarın Kıbrıs'ta 6.0 şiddetinde deprem olsa (Allah korusun), can kaybı yaşanmasa, bu deprem maddesini oluşturmak yerinde mi olacaktır?--Rapsar 15:01, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Selam. Elbette ki çapı İstanbul veya Türkiye'nin herhangi bir yerindeki bir doğal afetten çok daha küçüktür. Yarın Kıbrıs'ta 6 şiddetinde deprem olsa, geniş yankı bulursa elbette ki maddesini açacağım. Ancak büyüklerimden duyduğum kadarıyla 1950'lerde Kıbrıs'ta deprem olmuş, köylerde büyük hasar meydana gelmiş. Şu ana kadar güvenilir kaynaklarda adına rastlasaydım çoktan maddeyi açmıştım. Ancak rastlayamadım. (Kıbrıs'ta 6 şiddetinde deprem olsa, ada dümdüz olur, orası ayrı.)
- Asıl konuya gelince, KKTC bir devlettir. Her yerde sel olur, her yerde afetzedelere yardım edilir. Yalnız, buradaki nokta şu: Cumhurbaşkanlığının yardım kampanyası başlattığı, ülkenin resmi televizyonunda iki-üç ay yer bulan bir sel, KD sayılmaz mı? Kaldı ki, ülke son birkaç yıldır kuraklıkla boğuşuyordu ve bu, ülkenin ekonomisine zarar vermekteydi. Tarım merkezi olan Güzelyurt'u sel basınca, birdenbire kuyular doluverdi, tarımsal zarar önlendi. Yani ülke ekonomisini de etkilemiştir, bu pek de ufak bir etki değildir.
- KKTC'de her yıl sel olmaz. Hayatımda ilk defa burada sel yaşandığını gördüm. Bir önceki de elli yıl önceymiş. Türkiye'de herhangi bir gün, haber bültenini açtığınızda, bir sel haberiyle karşılaşma olasılığınız yüksektir. (Bu nedenle 2010'da Türkiye'de meydana gelen seller maddesi açılabilir, ancak Kıbrıs için açılamaz.) İngilizce Vikide 4.5'luk depremler hakkında bile madde bulunduğunu belirtmeliyim, gördüğüm kadarıyla sebebi oralarda normalde deprem faaliyeti olmaması.
Şablon
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Nasılsınız? Bayramınız mübarek olsun. Şurada belirttiğim ülke bilgi kutusu çalışmasını tamamladım. Çalışmam burada, en üstte bulunan Andorra şablonu. Şablonu Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Ekledikten sonra 200 kadar ülke sayfasındaki parametreleri otomatik olarak bu şablona göre değiştirecek bir bot lâzım. Kullanıcı:YBot olabilir mi acaba? Bir de hazırladığım şablon sizce nasıl? Görüşlerinizi alabilir miyim? Önerileriniz var mı? Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Sizin de bayramınız mübarek olsun. Öncelikle elinize sağlık. Şu an kullandığımız şablon berbat haldeydi, yenileme iyi olmuş. Birkaç küçük önerim olacaktı. Birincisi; uyruk kısmı milliyet olarak değiştirilse daha iyi olmaz mı? Uyruk daha çok köken anlamına gelmiyor mu? Yanlışım varsa söyleyin lütfen. İkinci olarak para ifadesi yerine para birimi daha uygun olur diye düşünüyorum. Mükemmele yakın olmuş, elinize sağlık :)--Rapsar 15:31, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Henüz mükemmel olamamış demek ki :D İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Hemen düzeltmeğe başlıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 15:27, 19 Kasım 2010 (UTC)
Nikki ve Paulo
[kaynağı değiştir]- Mrb. Maddede birkaç ufak düzenleme ve ekleme yaptım. Sorun olmaz umarım...--Rapsar 15:45, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Yok neden sorun olsun ki :) eline sağlık -- hedda+gabler 16:51, 19 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Kumul. Mesaj sayfanın en üstündeki yazıyı gördüm de. Neden aktif değilsin diye merak ettim...--Rapsar 00:00, 10 Kasım 2010 (UTC)
- Selam Rapsar, aldığım bir karar gereği artık aktif değildim. Ama içim elvermedi.. en kısa sürede tekrar aktif olacağım. Saygılar. Kumul 09:33, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Allah Allah hayırdır? Bir şey mi oldu?--Rapsar 09:34, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Birşey olmadı. Hayatta bazen karar vermek gerek öyle değil mi ;) Herneyse en kısa sürede görüşmek üzere.. Kumul 09:44, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Peki, anladım. Kolay gelsin sana, iyi günler. Geçmiş bayramını da kutlarım...--Rapsar 09:46, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Sağol Rapsar, ben de senin bayramını kutlarım. Kumul 16:23, 20 Kasım 2010 (UTC)
Olimpiyat madalyalı atletler
[kaynağı değiştir]Selamlar Rapsar. Nasılsınız? Antonis Aresti ve Vugar Mehdiyev maddelerinden Kategori:Olimpiyat madalyalı atletler kategorisini çıkarmışsınız ancak yeniden adlandırmaya sahip kategoriyi eklememişsiniz, sanıyorum arada unutuldular. Taşınan kategorinin adını bilemediğimden, rica etsem siz ekleyebilir misiniz? Maddelerde bulunan diğer kategoriler bu kategorinin yerini tutamıyor çünkü. Sevgiler--Merube 89msj 12:29, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Teşekkürler, seni sormalı :) Diğer Vikilerde böyle bir kategori bulunmadığından çıkarttım o kategoriyi. Hatta xxx sporunda Olimpiyat madalyası kazananlar gibi bir kategori de yok :)--Rapsar 13:02, 20 Kasım 2010 (UTC)
Dev Hücreli Astrositom
[kaynağı değiştir]Dev Hücreli Astrositom 1. Telif ihlali yoktur Creative Commons Lisansi ile lisansli. http://www.beyintumoru.org/2000/01/telif.html Ayrica her sayfanin altinda bu ibare bulunuyor. 2. Icerik bos degil. Zaten taslak ibaresi var. Hizli silme kriterine uygun degil.BillyG 15:25, 23 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Kusura bakmayın, öyleymiş. Maddeyi silen kullanıcıdan geri getirmesini rica edebilir misiniz? İyi günler...--Rapsar 05:36, 24 Kasım 2010 (UTC)
Futbol tarihi :)
[kaynağı değiştir]- Selam Sabri. Nasılsın? Dün (hatta bugünün ilk saatlerinde :) Habertürk'te Türkiye'deki futbolun tarihinin konuşulduğu Tarihin Arka Odası vardı. İzleyebildin mi? Eğer izlemediysen şiddetle öneririm. Çok çok yararlı, ilginç bilgiler vardı.--Rapsar 09:33, 21 Kasım 2010 (UTC)
- Selamlar. Her pazar sırf Habertürk Tarih eki için HaberTürk alırım, yazarları da genelde o programda konuşanlar olur. Tabii futbol hakkında yaza yazamazlar o derginin içeriği gereği... Futbol tarihine, istatistiklerine ve toplum üzerinde yarattığı etkiler gibi konular ilgimi çeker. Maalesef bahsettiğin saatlerde Pamukkale Turizm'in Alibeyköy istasyonunda 1 saat rötar yapan (zaten Esenler'den çıkan her otobüs rötarlı geliyordu) otobüsüme binmekle meşguldüm. You Tube'dan baktım, birçok videosu olmasına karşın bahsettiğini yüklememişler. Yüklerlerse kaçırmam... Eğer önceden gelip yurdumda olsaydım da programdan haberim olmayacaktı zira, Eurovision ve milli maçlar (artı El Classico) olmadığı sürece bodrum kattaki TV Odasına inmem bile... Bu arada, fazla mı reklam yaptım ne Gerçekten derslerden zaman olmuyor, zaman olunca da internetten gündemi takip ediyorum. Bir de, 90 TL'ye aldığım ve herkes karşısında övündüğüm Gençlerbirliği maraton tribünü kartını kaybettim, üstüne üstlük, 45 TL olan Beşiktaş maçına bile gidip kâr edemedim. 10 TL'lik 3 maça gittiğimden şu an 60 TL zarardayım. Nazar değdi, biliyorum... Bu hafta da çok zorlu sınavlarım var. Ha unutmadan, burada oyunu bekliyorum. Ama oy verirken en azından 1-2 değişiklik de yap ki, meta'dakiler çok fazla oy vermek dışında değişiklik yapmayanları fark edip sorun çıkarmasın Kolay gelsin...--Sαвяí¢αи76ileti 09:57, 21 Kasım 2010 (UTC)
NOT:İmzadaki adını ne yaptım ettim okuyamadım, aklında bulunsun--Sαвяí¢αи76ileti 09:57, 21 Kasım 2010 (UTC)
Kaynakça
[kaynağı değiştir]Merhaba Rapsar. Kaynakça şablonuna neden |2 ekliyorsun. --Makedon 12:31, 21 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Maddedeki kaynakça sayısı 50'nin üzerindeyse "genellikle" bu parametre eklenerek kaynakların iki sütun halinde görüntülenmesi sağlanır. Nedeni ise kaynakçanın gereğinden fazla uzun gözükmesinden kaynaklanır. Ortada yazılı bir şey yok bu konuyla ilgili; ancak genel kullanım böyledir.--Rapsar 12:34, 21 Kasım 2010 (UTC)
- İyi ama iki sütun halinde görünmüyor ki. --Makedon 12:39, 21 Kasım 2010 (UTC)
- Moskova Muharebesi'nden bahsediyorsunuz, değil mi? Kaynakça kısmı iki sütun halinde görünüyor ya :) 56. kaynaktan sonra sağdaki sütuna geçmiş...--Rapsar 12:42, 21 Kasım 2010 (UTC)
- Bende tek sütun görünüyor ama öyle diyorsan öyledir :) Sağol Rapsar, bunu bilmiyordum. --Makedon 12:49, 21 Kasım 2010 (UTC)
Ödül
[kaynağı değiştir]Patinaj v paten
[kaynağı değiştir]- Slm. Artistik buz pateni ile artistik patinaj aynı şey mi demek? Bazı maddeler patinaj olarak adlandırılırken bazıları ise buz pateni olarak adlandırılmış. Hangisi yaygın olarak kullanılıyorsa diğerlerini de ona göre düzenlemek gerekli...--Rapsar 13:58, 22 Kasım 2010 (UTC)
- selam rapsar... TRT yayınlarında fransızcadan alınmış şekliyle patinaj olarak kullanıyor... federasyon ise buz pateni olarak kullanıyor... her ikiside biliniyor diye öyle bıraktım... muhtemelen buz pateni daha anlaşılır ve türkçedir... --Berfu 15:43, 22 Kasım 2010 (UTC)
- Peki o halde artistik buz pateni yapıyorum maddeleri...--Rapsar 15:44, 22 Kasım 2010 (UTC)
- Bu arada senden bir yardım rica edecektim yoğun değilsen. Aston Villa FC maddesindeki kırmızı bağlardan 1-2 tane açabilir misin zahmet olmazsa?--Rapsar 11:56, 22 Kasım 2010 (UTC)
- Zahmet olmaz tabi de, maddeyi taslak olarak açıp bırakmak istemiyorum. Onun için şu an yaparım desem yalan olur Rapsar. Ama 1-2 hafta sonra (şu an gerçekten yoğunum) açabilirim. Kumul 17:21, 22 Kasım 2010 (UTC)
- Yoğunsan önemli değil, gerçekten :) Nasılsa ben yavaş yavaş açıyorum. Ben de aynen senin gibi taslak olarak bırakmaktan mümkün olduğunca kaçınıyorum (İstisnalar kaideyi bozmaz :)--Rapsar 17:23, 22 Kasım 2010 (UTC)
Sil Etiketi Hk.
[kaynağı değiştir]- 1.Sil etiketini kaldırmam için tartışmanın sonlanmasını beklemem gerekmiyor, çünkü gerekçesini göstererek kaldırıyorum.
- 2.İsteyen her kullanıcı bekletmeli sil etiketinin uygunsuz olduğunu gördüğü taktirde sil etiketini kaldırabilir. Üstelik etiket kaldırıldığı zaman başka kullanıcı tarafından da geriye konmaması gerekiyor.
- 3.Lütfen tartışmada siz de taslak maddelerin en az kaç cümle olması gerektiği hakkındaki fikirlerinizi belirtiniz.
- 4. Tartışma sonlanmadığı halde maddelerin silinme riski var, ayrıca maddelere sil şablonu eklenerek kendi görüşlerinizi doğrulamak için Vikipedi'yi aksattığınızı düşünüyorum. Bunlar hem iyi niyet olduğunu varsayma ihlali hem de nezaket ihlali, ayrıca maddeye sil şablonu koyduğunuz zaman eğer madde kayıtlı kullanıcı tarafından açılmışsa maddeyi açan kişiye bildirmeniz gerekiyor. Bu kuralı ihlal etmişsiniz. Lütfen Vikipedi kurallarını iyice özümsedikten sonra düzenleme yapınız. --Alperen 09:12, 25 Kasım 2010 (UTC)
Maddelerde silinme kriterini gerektiren birşey yok. Dolayısıyla sil etiketini kaldırdım. Düzenlemem gereken birşey yoksa sil etiketini kaldırmamda da sakınca yok. Sil etiketini kaldırmam için mutlaka düzenleme yapmam gerekmiyor. Öyle olsaydı her aklına esen birisi sil etiketini koyduğu zaman benim de maddeyi "iyileştirmem" gerekirdi. Bana göre iyileştirilecek birşey yok. --Alperen 09:25, 25 Kasım 2010 (UTC)
Maddeyi iyileştirirseniz veya maddenin silinmesine itiraz ederseniz bu mesajı kaldırabilirsiniz deniyor dikkatinizi çekerim. --Alperen 09:50, 25 Kasım 2010 (UTC)
Kardeş
[kaynağı değiştir]- İyiakşamlar Rapsar. Kardeş ifadesini aslında ben yazmadım aynen İngilizceden çeviri. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için belirteyim dedim. Kolay gelsin:)--Reality 18:42, 25 Kasım 2010 (UTC)
- İyi akşamlar. Yok canım neden yanlış anlayayım :) Senin kasten öyle bir şey yapmayacağını biliyorum zaten :) İyi akşamlar tekrardan...--Rapsar 19:09, 25 Kasım 2010 (UTC)
Oteller
[kaynağı değiştir]- Selam. Oteller konusunda haklısın. Ancak kaynak kitabı yarın geri vereceğim, bir günlüğüne aldım. Bu nedenle yarına bitirememe olasılığına karşı ne olur ne olmaz diye yıldızlarına göre oluşturuyorum. Eğer ki bitirirsem birleştireceğim. --82 ~145 ileti 19:19, 25 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Peki, tamam. İşin bitince Etnies Skate Jam, Es game of skate, İstanbul 5 Gün ve Red Bull Local Hero Tour maddelerinin KD olup olmadığı konusunda fikir belirtebilir misin?--Rapsar 19:23, 25 Kasım 2010 (UTC)
KSY ve N
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Şurada, şurada ve şurada bariz VP:N ve VP:KSY ihlaleri yapılmıştır. Sonuncusunda espri amaçlı içerik diye belirtmiş; ancak yazı KSY ihlali gibi gözükmesin diye sadece "makyajlanmış". Sondaki şimdi dağılın nedir? İnci Sözlük mü burası?--Rapsar 09:26, 25 Kasım 2010 (UTC)
- 3. ve 4. maddelere bakınız. Resmen bana haksız ithamlarda bulunmuş. Siz de biliyorsunuz, bu tartışmalardan önce birçok maddeye bu şekilde HS şablonu ekledim. Son zamanlarda taslak maddelerle ilgili yapılan tartışmalarla hiçbir alakası yok bunun...--Rapsar 11:50, 25 Kasım 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, baktım inceledim. Size kısaca "dikkate almayın, önemsemeyin" derim. Kullanıcının yazdıkları -bariz bir saldırı veya hakaret olmadıkça- kaale alıp üzerinde durulacak şeyler değil...Bu tarz yazıların bence karşılığı; dikkate almamak, önemsememektir...Kolay gelsin...Vikiçizer 20:54, 25 Kasım 2010 (UTC)
Bot
[kaynağı değiştir]- Mrb. Kullanıcı:FoxBot'a bot statüsü verebilir misiniz artık? Son değişiklikler kısmını gereksiz yere işgal ediyor :)--Rapsar 10:49, 27 Kasım 2010 (UTC)
Taslak Maddeler Hakkında
[kaynağı değiştir]Üç cümle kuralı burada "unutulmuş" sanırım. [19] İyi çalışmalar.--Alperen 21:30, 27 Kasım 2010 (UTC)
BM'deki resimler hk.
[kaynağı değiştir]- Selam. Kulüp logolarının resimleri sadece kulüp maddesinde kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Ne ana sayfaya çıkan günün maddesi veya haftanın SM'sinde, ne portallerde kullanılıyor...--Rapsar 09:08, 28 Kasım 2010 (UTC)
- Logoların kullanımı Adil Kullanım ilkesine uygun diye düşünmüştüm, ne de olsa logonun tarihçesi ve gelişiminden bahsediliyor, Ama tekrar düşününce yanılmış olabileceğimi kabul ediyorum. Ana Sayfa'nın amacı bilgi vermekten çok, Vikipedi için bir çeşit vitrin olmak, yani logoyu orada kullanmaya mecbur olduğumuzu öne süremeyiz. Onun için logoları geri getirmedim. Uyarı için teşekkürler. --İnfoCan ▀ 02:38, 29 Kasım 2010 (UTC)
İslam bir din değil mi?
[kaynağı değiştir]- İslam'dan neden Dini inanç, gelenek ve akımlar kategorisini kaldırıyorsn? İslam din değil mi? Gelenek değil mi? Bir akım değil mi?
- Neden İslam'dan Mitoloji kategorisini kaldırıyorsun? İslam teknik olarak mitoloji kategorisine giriyor çünkü mitolojinin tanımına uyuyor. --Mitolog 19:17, 30 Kasım 2010 (UTC)
- Mrb. Zaten İslam kategorisi dediğiniz dini inanç... kategorisinde yer alıyor, tekrardan İslam maddesini eklemeye gerek yok. İslam ile mitoloji arasındaki ilişkiyi anlayamadım.--Rapsar 20:21, 30 Kasım 2010 (UTC)
Selam
[kaynağı değiştir]El Elden Üstündür:)) --Szoszvmesaj 21:36, 1 Aralık 2010 (UTC)
- Est :)--Rapsar 15:45, 2 Aralık 2010 (UTC)
Cadde
[kaynağı değiştir]- Selam. Demosthenis Severis Caddesi'ni biraz bekleyeydin :) Daha Cyprus Mail'in sitesinde tonla haber var :) İngilizce Vikipedi'de (reddedilmiş) bir politikaya göre haberlerde veya kitaplarda geçmesi yetiyormuş. Ama reddedilmiş. O zaman genel KD kriterlerini uyguluyoruz. Güney Lefkoşa'da yaşamasam da bu caddenin şehrin en önemli caddelerinden olduğunu ve zaten Başkanlık Sarayı'nin burada olduğunu söylemeliyim. --82 ~145 ileti 19:38, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Slm. Şu Google arama sonucu. Şu da İng. adıyla arama sonucu. 7000'e yakın sonuç veriyor ikincisi. Ancak sonuçlara bakıyorum, yok efendim Lefkoşa'daki Hollanda Konsolosluğu'nun sitesi çıkıyor, adresimiz şu caddededir diyor. Başka bir sonuca bakıyorum Kıbrıs'taki müzik kursumuz vs bu adrestedir diyor. İstiklal caddesi, Bağdat caddesi, Barbaros bulvarı, Vatan caddesi gibi önemli ve büyük caddeler KD'dir; ancak bu gibi caddelerin KD olduğunu sanmıyorum. 1970'te elektrik tesisatının yenilenmesi olayı ne kadar ansiklopediktir? Sadece bir kaynakta ufak bir yerde bu cümlenin geçmesi maddeyi KD mi yapar? Oturduğum cadde son 5 yılda 3 kez asfalt yenilemesi gördü, sonra da doğalgaz yenilemesi yapıldı. Bu caddede bir de Beşiktaş Kaymakamlığı yer alıyor diye o cadde ansiklopedik mi olacak? O politika da zaten reddedilmiş. Neyse, istersen çalışmanı tamamla, ondan sonra SAS gösterip diğer kullanıcıların fikirlerini de alırız...--Rapsar 19:47, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Beşiktaş Kaymakamlığı = Kıb. Cum. Başkanlık Sarayı? Beşiktaş Kaymakamlığı'nı Putin'in ziyaret ettiğini hiç duymamıştım :) Haber sonuçları Google aramalarında ilk sıralarında görünmüyor. Bu da büyük ve önemli bir cadde. Tabii GKRY'ye göre. (Daha önemlileri de var elbette, Makarios Caddesi veya Mehmet Akif Caddesi gibi eğlence merkezleri, Selçuklu Caddesi gibi hükümet merkezleri...) Tabii esas aranacak olanlar Rumca kaynaklar olmalı. Yol çalışması var diye erken davranma :) Kıstas nedir? VP:KD. Ne diyor? Birden fazla, güvenilir vs. vs. kaynak. Lefkoşa'da her sokakta seçimden seçime yol çalışması vardır. Fakat hepsi KD değildir. Yaşadığın cadde Beşiktaş'ın önemli bir caddesiyse ve yeterince güvenilir kaynağa sahipse tabii ki KD'dir. --82 ~145 ileti 20:02, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Kıbrıs=Türkiye ? Kıbrıs'ın bir ili İstanbul'un hemen hemen bir mahallesinin nüfusu kadardır :) Sırf cadde üstünde bir bina var diye cadde KD olamaz. Neyse, dediğim gibi sen çalışmanı bitir, sonrasında SAS göstereceğim zaten...--Rapsar 20:20, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Kıbrıs ili? Haklısın; fakat Türkiye'nin mahalleleri AB üyesi değil :) Elimdeki kitap sadece Lefkoşa hakkında olduğundan başka yerlerde de bahsetmiştir herhalde. Şimdi kitabı tarıyorum. Bir de Cyp. Mail ile Cyp. Weekly gazetelerinin içini dışına çıkaracağım :) --82 ~145 ileti 20:25, 3 Aralık 2010 (UTC)
- İli ya da artık hangi yönetim birimi ise :) Kıbrıs'ın toplam nüfusuyla İstanbul'un bir ilçesi diyelim, seni kırmamak için :) AB üyeliğiyle konumuzun ilgisi? Ya da ülkelerin gelişmişliğiyle AB'nin ilgisi?--Rapsar 20:27, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Şimdi yakın :) Kıbrıs bir milyon (hadi 900 bin, resmi rakamlardaki indirim), Bağcılar 700 bin :) Ancak vazgeçtim, Başkanlık Sarayı'nın orasına Başkanlık Sarayı caddesi deniyormuş. Maddeyi ileride lazım olur diye kullanıcı altsayfasına aktarıp G6'dan sil şablonu ekliyorum. --82 ~145 ileti 20:40, 3 Aralık 2010 (UTC)
Kuş resimleri
[kaynağı değiştir]- Selam Kmoksy. Şurada Türkiye'deki kuşların mükemmel resimleri mevcut. Site yöneticisiyle iletişime geçtim ve resimleri Vikipedi'de kullanabilir miyiz diye sordum. O da sağolsun istenilen fotoğrafları seçmemi ve fotoğrafları çekenlerden gerekli izinleri aldıktan sonra buraya eklenebileceğini söyledi. Ansiklopedik değeri olan resimlerden birkaç tanesini seçip, mesaj sayfama linklerini yazar mısınız zahmet olmazsa? İyi akşamlar...--Rapsar 18:17, 3 Aralık 2010 (UTC)
- TRAKUS adlı kuş resim sitesi gerçekten takdire şayan bir sitedir ve buradaki resimlerin sahiplerinden izinli olarak serbest aktarımlı olması güzel bir şey. Vikideki maddelerinde yer alan resimleriyle karşılaştırma yapınca aşağıdaki resimler "daha güzel" görünüyor benim gözümde. Yine de şunu belirtmeyim: fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılık üzerine en ufak bir bilgim yok. Tamamen biyolojik olarak kuşu resmeden fotoğrafları seçmeye özen gösterdim. Sahiplerinden izin almak kolay olacak mı bilemiyorum; 62 sayfayı taradım, gözüm yoruldu:
- 1 Ak leylek ((Ciconia ciconia) ve Sazhorozu (Porphyrio porphyrio) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46368
- 2 Mavi yanaklı arı kuşu (Merops persicus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46419
- 3 Kızıl şahin (Buteo rufinus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46410
- 4 Ak çaylak (Elanus caeruleus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45546
- 5 Küçük orman kartalı (Aquila pomarina) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46336
- 6 Kızıl tuygun (Circus aeruginosus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45842
- 7 Halkalı küçük cılıbıt (Charadrius dubius) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46110
- 8 Güneşe karşı kanat geren Küçük kumrular (Streptopelia senegalensis) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46014
- 9 Su kılavuzu (Rallus aquaticus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46288
- 10 Alaca ağaçkakan (Dendrocopos syriacus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45625
- 11 Üveyik (Streptopelia turtur) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44642
- 12 Gökkuzgun (Coracias garrulus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44106
- 13 Büyük baştankara (Parus major) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46380
- 14 Sürmeli çalı kuşu (Regulus ignicapillus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46385
- 15 Taş kuşu (Saxicola torquata) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46360
- 16 Taş kuşu (Saxicola torquata) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45628
- 17 Bıyıklı baştankara (Panurus biarmicus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46259
- 18 Bıyıklı baştankara (Panurus biarmicus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=43315
- 19 Bıyıklı baştankara (Panurus biarmicus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42770
- 20 Kızıl kuyruklu örümcek kuşu (Lanius isabellinus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=10455
- 21 Maskeli ötleğen (Sylvia melanocephala) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45805
- 22 Leş kargası (Corvus corone cornix) (üstte) ve bir kartal türü (altta) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45789
- 23 Bayağı Arap bülbülü (Pycnonotus xanthopygos) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45762
- 24 Kamış bülbülü (Cettia cetti) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45620
- 25 Bıyıklı baştankara (Panurus biarmicus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45072
- 26 Bahçe kiraz kuşu (Emberiza cirlus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44990
- 27 Kara başlı kiraz kuşu (Emberiza melanocephala) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44495
- 28 Kızıl kiraz kuşu (Emberiza caesia) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=46327
- 29 Tarla kiraz kuşu (Emberiza calandra) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=45800
- 30 Bayağı kiraz kuşu (Emberiza hortulana) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42811
- 31 Bayağı kuyrukkakan (Oenanthe oenanthe) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44583
- 32 Boz kuyrukkakan (Oenanthe isabellina) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42658
- 33 Irak yedikardeşi (Turdoides altirostris) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=44322
- 34 Alamecek (Rhodopechys sanguinea) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=43984
- 35 Saz kamışçını (Acrocephalus scirpaceus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=43447
- 36 Büyük kamışçın (Acrocephalus arundinaceus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42462
- 37 Bayağı kızılkuyruk (Phoenicurus phoenicurus) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=43178
- 38 Kaya sıvacı kuşu (Sitta neumayer) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42918
- 39 Gök ardıç kuşu (Monticola solitarius) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42835
- 40 Küçük sinekkapan (Ficedula parva) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42188
- 41 Keten kuşu (Carduelis cannabina) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42592
- 42 Gökgerdan (Luscinia svecica) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42527
- 43 Kaya serçesi (Petronia petronia) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=42480
--Kmoksy 20:05, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Emeğiniz için teşekkürler. Site sahibi; bu resimleri çekenlere resimlerin burada kullanılacağını bildireceğini söyledi. Ondan sonra ise site ve fotoğrafı çekenin adı belirtilmesi koşuluyla buraya yüklenebilir hale gelecekler. İyi akşamlar...--Rapsar 20:15, 3 Aralık 2010 (UTC)
- Güzel sitedir ve iyi bir iş yapıyorlar. Vikiye kazandırılırsa harika olur. --Kmoksy 20:35, 3 Aralık 2010 (UTC)
bi bak
[kaynağı değiştir]senin söylediğine bi karşılık geldi.. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Osmanl%C4%B1_T%C3%BCrk%C3%A7esi#B.C4.B0R_T.C3.9CR_T.C3.9CRK.C3.87E --78.179.160.35 13:54, 4 Aralık 2010 (UTC)
Olimpiyat madalyalı atletler
[kaynağı değiştir]Selamlar Rapsar. Nasılsınız? Antonis Aresti ve Vugar Mehdiyev maddelerinden Kategori:Olimpiyat madalyalı atletler kategorisini çıkarmışsınız ancak yeniden adlandırmaya sahip kategoriyi eklememişsiniz, sanıyorum arada unutuldular. Taşınan kategorinin adını bilemediğimden, rica etsem siz ekleyebilir misiniz? Maddelerde bulunan diğer kategoriler bu kategorinin yerini tutamıyor çünkü. Sevgiler--Merube 89msj 12:29, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Slm. Teşekkürler, seni sormalı :) Diğer Vikilerde böyle bir kategori bulunmadığından çıkarttım o kategoriyi. Hatta xxx sporunda Olimpiyat madalyası kazananlar gibi bir kategori de yok :)--Rapsar 13:02, 20 Kasım 2010 (UTC)
- Çok geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın lütfen. Sağolun ben de iyiyim :). Kategoriyi k2 yani adı değiştirilen kategori olarak hızlı sil şablonuyla işaretlemeniz pek doğru olmamış açıkçası, yanlışlıkla gözden kaçmış sanıyorum. K2 diye işaretlenince kategorinin başka bir kategori adı altında fonksiyon gördüğü anlaşılıyor, ki bu da eğer bariz bir adlandırma hatası ise tartışmasız şekilde bu değişikliğin yapılmasını olanaklı kılıyor. Sonuç olarak kategorinin silinmesinin nedeni olarak gereksiz görmeniz sanıyorum ama sırf interwikilerinin olmaması o kategorinin yanlış hatalı olduğunu göstermez biliyorsunuz. Dolayısıyla en azından tartışma yapıldıktan sonra bu değişikliklerin yapılması doğru olurdu. Kaldı ki ben bu kategoriyi gerekli ve yararlı buluyorum. "Ülkelerine göre olimpiyat sporcuları" kategorisi ve "millerine göre ..." kategorileri kadar "branşlarına göre..." adlı kategori de çok yararlıdır, zira branşlarına göre madalyalı değil ama branşlarına göre sporcular ile ilgili kategoriler bulunmakta. Hem halen şu adlandırmalı kategorilerimiz de mevcut: Kategori:Olimpiyat madalyalı yüzücüler, Kategori:Sporlarına göre Olimpiyat madalyası kazananlar ve Kategori:Olimpiyat madalyalı sporcular vs. Bunlardan Kategori:Olimpiyat madalyalı sporcular kategorisi gibi bazılarının interwikileri de var. Bir diğer örnek de şu: en:Category:Olympic gold medalists. Ki bu tarz interwikileri olan kategoriler bulunmasaydı dahi bu o kategorinin silinmesi için gerekli bir gerekçe olmazdı takdir edersiniz ki. Adlandırmasını şu şekilde yapalım derseniz çok sevinirim, rica etsem bu kategoriyi çıkardığınız maddelere tekrar ekleyebilir misiniz? Ardından gereksiz olduğu konusunda tartışma sayfasında bir konu açarak silinmesini tartışabiliriz. İsterseniz spor projesinin tartışma sayfası da olur, kategori tartışma sayfasından link vermek kaydıyla. Ne dersiniz? Kategorinin olmamasını gerektiren başka bir neden yoksa müsadenizle kategoriyi geri getireceğim. Olur mu? --Merube 89msj 22:30, 4 Aralık 2010 (UTC)
- Est. K2 biraz uygunsuz olmuş, evet. Neyse, kategorilerin İng. Vikide bir karşılığı olmadığından gereksiz gördüm ve silinmesinin uygun olabileceğini düşünmüştüm. "Olimpiyat madalyalı atletler"... Bana biraz gereksiz detay gibi geldi. Zaten bu kategorinin ekleneceği maddelerde "atletler" ve "xxxli (xxx=ülke :) olimpiyat madalyalı sporcular" kategoriler bulunacaktır. Bilemiyorum, nedense bana gereksiz geliyor. Sanırım en iyisi birkaç kişinin fikrini almak olacaktır...--Rapsar 09:57, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Kategori:Olimpiyat madalyalı yüzücüler kategorisi ve eğer varsa benzerlerinin akıbetinin belirlenmesi adına diğer vikipedistlere danışılması yararlı olacaktır haklısınız. Siz sorun isterseniz, olur mu? Duruma göre ben geri getiririm kategoriyi ve birlikte alakadar maddelere kategoriyi eklemeye başlarız. Sevgiler--Merube 89msj 16:14, 5 Aralık 2010 (UTC)
Köyler
[kaynağı değiştir]- Selam. Öncelikle açtığın köy maddeleri için eline sağlık. Yalnız senden küçük bir ricam olacaktı. Açacağın veya önceden açılmış maddeleri Ahmethoca, Adıyaman maddesindeki gibi standartlaştırabilir misin? Yani düzen açısından maddelerin bu şekilde olması daha iyi olmakta. Bir aralar bu köy maddelerini bu hale getirmek için bir proje başlatılmıştı; ancak sonraları ne olduysa unutuldu gitti :( İyi günler...--Rapsar 10:21, 5 Aralık 2010 (UTC)
Tabii ki de..Önceden yaptıklarımın hepsini değilde birçoğunu böyle yapabilirim..Uyardığınız için teşekkür ederim.. --Exe13 10:25, 5 Aralık 2010 (UTC)
- İlginize teşekkürler. Uyarı değil, sadece ufak bir öneriydi benimki. Sizin yaptığınızda bir yanlışlık yok, sadece böyle olması daha iyi :) Bu arada sadece kendi maddelerinizi değil, gördüğünüz maddeleri bu şekilde düzenlemeniz çok daha faydalı olacaktır :) İyi pazarlar...--Rapsar 10:26, 5 Aralık 2010 (UTC)
Tabii ki (: Ayrıca bir şey daha soracaktım..Günde ortalama kaç madde hazırlıyorsunuz ? Zorluğa ve uzunluğa bağlı olarak değişebilir tabiiki fakat yani ortalama bir sayı mümkün mü ? --Exe13 10:29, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Hazırlıyorsunuz derken? Açtığım maddeleri mi kastediyorsunuz? Kimi zaman günde 3 kere açarken, kimi zaman günlerdir madde açmadığım oluyor :) Bana göre madde açmaktan ziyade var olan maddelerimizin niteliğini arttırmak daha önemlidir. Yani madde açmayalım demiyorum ama var olanları da geliştirmek gerek diye düşünüyorum...--Rapsar 10:32, 5 Aralık 2010 (UTC)
Evet o daha da önemli..Fakat Vikipedi'deki saygınlık, (saygınlık derken, anasayfada madde sayısı) için madde açmak gerekiyor..Hem yabancılarla ilgili birçok madde varken, Türkiye'de birçok köy daha yazılmamış..Arada ben de İngilizce Vikipediden bir şeyler çeviriyorum. Fakat hem açılması kolay hem de Türkiye için önemli olan köy maddelerine ağırlık verdim.. Ayrıca biliyorsunuz ki, Romanya Vikipediyle kıyasıya yarıştayız..— Bu imzasız yazı Exe13 (mesaj•katkılar) tarafından eklenmiştir.
- Öyle düşünmeyin lütfen. Neden yarışta olalım ki? Sonuçta yaptığımız şey milli bir mesele değil :) Sadece insanların var olan bilgiye daha rahat ulaşmasını sağlıyoruz burada. Onlar kendi dillerinde bilgiye ulaşılmasını sağlarken biz kendi dilimizde sağlıyoruz :) Bunu yaparken de kendimiz bir şeyler öğrendiğimiz için bu işi zevkle yerine getiriyoruz, bence. Sadece yaptığımız işe odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum...--Rapsar 10:41, 5 Aralık 2010 (UTC)
Aslında, haklısınız.. Düşüncenizi söylediğiniz için teşekkür ederim..Vikipedi'nin başka versiyonlarında da yazıyor musunuz ? ( Sözlük vb.) --Exe13 10:48, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Ne yazık ki :( Aslında oraların da gelişmeye çok ihtiyacı var; ancak burayla uğraşmaktan vakit kalmıyor.--Rapsar 10:51, 5 Aralık 2010 (UTC)
Evet, bir de..Orası çok yaygın değil..Mesela ben Vikipedi'ye yazmaya bu yaz tatilinin sonunda başladım ve ondan önce sadece Vikipedi'yi biliyordum..Yani sözlüğün olduğundan bile haberim yoktu..Siz ne zaman yazmaya başladınız ? Ve karışık mı gidiyorsunuz yoksa bir konu üzerinde yoğunlaştınız mı ? --Exe13 10:54, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Sorguya mı çekiliyorum? :)) Dediğiniz gibi oralar yaygın değil. Belki de oraların kapsamı daha kısıtlı olduğundandır, bilemiyorum. Özellikle VikiSöz benim çok ilgimi çekiyor. 2009 Mayıs'ında ufaktan başlamıştım ben. O gün bu gündür devam ediyorum :) En başlarda çok sevdiğim coğrafya konularında başlamıştım. Genellikle spor (başta futbol) olmak üzere hemen her dalda madde açmaya çalışıyorum. Bir gün God of War (2005 video oyunu), ertesi gün Kelt Denizi, öbür gün Birmingham derbisi, Mahtumkulu Firaki vs...--Rapsar 10:59, 5 Aralık 2010 (UTC)
- ))) Evet her konuda madde açmak güzel birşey..Çorbada tuz oluyor :) Sayfanızdaki açtığınız maddelere baktım..Çok güzel, bilgi verici maddeler..Ellerinize sağlık --Exe13 11:05, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Sayfada açtığım maddeler yer almıyor :) Sağ üst köşede seçkin olan maddeler ve seçkin yapmayı düşündüğüm maddeler yer alırken, orta kısımda ise hatırlatma amaçlı ufak tefek şeyler var. Açtığım her maddeyi kullanıcı sayfamda belirtmek "bana" pek etik gelmiyor açıkçası. Sonuçta maddeyi yazan benim; fakat madde benim değil, hepimizin :)--Rapsar 11:10, 5 Aralık 2010 (UTC)
Evet o sayfada ortadakileri söylemiştim.. (: Neyse iyi çalışmalar size.. --Exe13 11:20, 5 Aralık 2010 (UTC)
Akifer ve KD
[kaynağı değiştir]- Selam. Güzelyurt Akiferi maddesi hakkında bir-iki not düşeyim dedim. Jeoloji ve Maden Dairesi'nin sitesinin çöktüğünü fark edince, Google Önbellek'te kalan bilgileri buraya aktarayım, yangından mal kaçırayım dedim. Buradan da görebileceğin gibi kaynaklar var. Bir-iki kaynak ekleyip KD etiketini kaldıracağım ve işime devam edeceğim. Yangın bütün binayı sarmadan... Bu teknik bir konu, bu nedenle Türkiye'dekiler hakkında madde yok falan deme. Onlar yok değil, açılmamış çünkü. Bir de senden ricam, Kıbrıs'taki her yapı KD değildir deyip de doğrudan etiketleyeceğine, internette biraz araştırma yapman. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 13:40, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Asal sayılar listesi gibi Harf listesi maddesinin de silinmesi gerekir mi?--Rapsar 15:37, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Geçenlerde Asal sayılar listesi maddesini bilgi yığıntısı diye silmiştim, bu madde farklı bence. Eğer liste dolaşımı kolaylaştırma özelliğine sahipse bence liste kalmalı, nitekim Harf listesi içinden çeşitli maddelere bağlantılar var. İng. Wiki'de de en:List of prime numbers,en:List of Latin letters örneğin. --İnfoCan ▀ 20:53, 5 Aralık 2010 (UTC)
Feshedilen vs. feshedilmiş
[kaynağı değiştir]Tekrardan selamlar. Feshedilmiş futbol kulüpleri kategorisini Kategori:Feshedilen futbol kulüpleri adında yeniden adlandırdığınızı farkettim. Yalnız diğer tüm kategoriler feshedilmiş olarak kalmış. Onları da taşımayı düşünüyor musunuz acaba? Bir de hepsini taşımadan önce birkaç kişiye daha soralım isterseniz. Bence ikisi de olabilir, farketmez yani :) Sevgiler--Merube 89msj 22:55, 5 Aralık 2010 (UTC)
Nikeforos Bryennios
[kaynağı değiştir]Haklısınız. Onu unutmuşum. Çeviriye tekrar başladım. Teşekkürler.--Yzkoc 12:02, 6 Aralık 2010 (UTC)
Dahiliye Nazırları
[kaynağı değiştir]Mrb. Bakabilir misiniz?--Rapsar 10:54, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Haklısınız. Zaten Adliye Nazırlığı maddesi geçmişinde buna benzer değişikliği yapmışım ama bu tür maddelerin hepsinde aynı değişikliği yapmamışım. Dahiliye Nazırlığı terimi her ne kadar Cumhuriyet döneminde İçişleri Bakanlığı terimine dönüşmüşse de anlam olarak tıpatıp aynıdır. Başına Osmanlı kelimesinin eklenmesi daha doğru olur. ---Vikiyazar 14:34, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Teşekkürler. Bir de şey soracaktım. Madde adlarında Osmanlı yerine Osmanlı İmp. kullanmak daha mı uygun olur? Son olarak dahiliye nazırları özel isim olmadığından küçük harfle başlamalı. Sorun yoksa düzeltelim onu da...--Rapsar 14:36, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Küçük harfler konusunda emin misiniz? Her ne kadar dahiliye ve nazırlık kelimeleri kendi başlarına özel isim olmasalar bile tamlama olarak özel isim sayılmaz mı? Aynen Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı örneğinde olduğu gibi. Bu konuda tam emin değilim. TDK yazım kılavuzuna bir bakalım. Ona göre uygunsa hiçbir itirazım yok. Ben İmp. kısaltmasının madde adına birşey katmadığını düşünüyorum. Madde başlıklarının az ve öz olması açısında Osmanlı kelimesinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Zaten Osmanlı İmparatorluğu hiçbir zaman kendisini İmparatorluk olarak adlandırmadığı için bu sonradan düşünülmüş bir yakıştırmadır. O yüzden de bence kullanılmaması bir atlama sayılmaz. Ayrıca madde adlarında kısaltılmış kelimeler kullanılması da pek göze güzel gelmiyor gibi geliyor bana. Benim düşüncelerim bunlar. ---Vikiyazar 15:02, 6 Aralık 2010 (UTC)
- İmp. derken İmparatorluğu kullanalım demek istemiştim. Sadece açık yazmama gerek yok diye kısaltmıştım ama neyse artık :) Olmasa da olur zaten. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı zaten özel isimdir. Ancak Türkiye içişleri bakanlığı özel isim değildir. İlki kurum adıdır, bu sebepten olayı özel addır.--Rapsar 15:06, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Doğru. Ben de zaten Dahiliye Nazırlığını kurum adı olarak ve özel isim olarak düşünmüştüm. O yüzden Osmanlı İmparatorluğu içişleri bakanlığı başlığını seçmemiştim. Aslına yakın bir başlığın kullanılmasının tarihsel olarak daha doğru olacağını düşünmüştüm. Aslında Osmanlıların kullandığı terim kelimesi kelimesine Dahiliye Nezareti'dir. Çoğunlukla kendi devletlerinin adını kullanmaya bile gerek duymamışlardır. Ancak bazan Devlet-i Aliye Dahiliye Nezareti terimi kullanılmıştır. Belki Dahiliye Nezareti kullanımına geçmemiz daha doğru olabilir. Bu konuda tam emin değilim. ---Vikiyazar 15:24, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Hmm. Nazır bildiğim kadarıyla bakan kişi-bakan anlamına geliyor. Nazırlık ise dolayısıyla bakanlık -bildiğim kadarıyla, yanlışım varsa düzeltin :) Ancak, dediğiniz gibi Osmanlılar bakanlıkları için nazırlık değil de nezaret kelimesini mi kullanıyor? Yani nazırlık değil de nezaret kelimesini kullanmışlarsa -daha doğrusu kaynaklarda o şekilde bir yaygınlık varsa- tüm maddeleri dediğiniz isimle yazmak daha uygun olacaktır kanımca...--Rapsar 15:32, 6 Aralık 2010 (UTC)
SRA
[kaynağı değiştir]- Sanırım unuttun :)--Rapsar 14:23, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Hatırlattığın için sağol. Aniden çıkmam gereken bir gün yarım bırakmışım :) Şimdi işlemi tamamlıyorum. --82 ~145 ileti 15:35, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Rica ederim. Bu arada yanlışlıkla resmi mesaj sayfana eklemişim, kocaman bir böcek sayfanı kaplamıştı kısa süreliğine de olsa :) Kusura bakma onun için de. Son olarak kısa bir gutasyon (en:Guttation) maddesi açıp, şunu SRA gösterebilirsin işin yoksa :)--Rapsar 15:39, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Tamam. Damlama sözünün yaygın kullanılmadığını kanıtlamak biraz zor (hep başka anlamlarda çıkıyor); ancak gutasyon da teknik yayınlarda kullanılmakta. Öyleyse değiştiriyorum. --82 ~145 ileti 17:28, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Selamlar. Kullanıcı:Wikitürkçe'nin katkılarını inceleyebilir misiniz? Hatta mesajlarına da bakarsanız daha iyi olacaktır...--Rapsar 15:10, 6 Aralık 2010 (UTC)
Acemice yazmakta, ansiklopedik olmayan ayrıntılara takılmış, taraflı. Kural ihlali sayılacak kadar aşırı bir durum görmüyorum ama birisinin onun yazdıklarının üzerinden geçmesi lazım. --İnfoCan ▀ 15:50, 6 Aralık 2010 (UTC) Acemice yazmakta, ansiklopedik olmayan ayrıntılara takılmış, taraflı. Kural ihlali yapacak kadar aşırı bir durum görmüyorum ama birisinin onun yazdıklarının üzerinden geçmesi lazım. --İnfoCan ▀ 15:50, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Aynen öyle. Hani sınırda dolaşıyor desem yeridir :) Attığı mesajları inceleyebildiniz mi?--Rapsar 15:52, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Yakın zamanda pek yazmamış ama baktım. Acemiliğe yoruyorum. Eğer eliniz değer onun uğraştığı maddeleri biraz düzenleyebilirseniz onu biraz eğitmiş olursunuz. --İnfoCan ▀ 16:05, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Est. Haddime değildir başkasını eğitmek. Bir uyarı mesajı yazmayı deneyeyim isterseniz. Bakalım sonuç ne olacak?--Rapsar 16:07, 6 Aralık 2010 (UTC)
- Yakın zamanda pek yazmamış ama baktım. Acemiliğe yoruyorum. Eğer eliniz değer onun uğraştığı maddeleri biraz düzenleyebilirseniz onu biraz eğitmiş olursunuz. --İnfoCan ▀ 16:05, 6 Aralık 2010 (UTC)
Sezonlar hk.
[kaynağı değiştir]- Mrb. Öncelikle katkılarınız için elinize sağlık. Sessiz sedasız, hızlı bir şekilde eksik maddeleri açmaya çalışıyorsunuz :) Sezon adlandırmaları konusunda bir karmaşa var Vikimizde. Kimi maddelerde yıl önce, turnuva sonra yazılmış, kimi maddelerde tersi, bazılarında ise "sezonu" ifadesi eklenmiş vs. Şurada bu konuyu tartıştık biraz; ancak tartışma havada kaldı. Önerim şudur kısaca;
- Lig sezonlarında lig adları önce, yıl adı sonra yazılır (Süper Lig 1989-90 şeklinde). Ancak 1899-1900 ve 1999-2000 istisnaları olmalıdır.
- Yıl aralarında İng. Vikidekinin aksine uzun çizgi değil, kısa çizgi konulmalıdır.
- Kupa sezonlarında ise yıllar ile turnuva adı yer değiştirir (1999-2000 UEFA Kupası gibi).
- Son olarak, bir turnuvanın adı o tarihte ne ise, madde o isimle adlandırılır (2003-04 UEFA Kupası iken 2010-11 UEFA Avrupa Ligi gibi)
- Not:Tabii ki de lig adlarında sponsor adları kullanılmaz (Spor Toto SL değil sadece SL)
- Ne düşünüyorsunuz? Böyle bir adlandırma yapmak sizce uygun mudur?--Rapsar 09:28, 11 Aralık 2010 (UTC)
--
- Selamlar. İlk olarak iltifatlarınız için teşekkür ediyorum.
Bana kalırsa lig veya kupa fark etmeksizin lig/kupa adı önce, sezon ise sonra yazılmalıdır. Sezon adları ise dediğiniz gibi olmalıdır ancak ikinci yılın son iki rakamının çift sıfır olması durumunda da aynı şekilde yani 1999-00 şeklinde yazılmalıdır. Bazı durumlarda ise yıllar kupa isminin önünde olmalı. Bir sezon boyunca sürmeyen, tek maç veya kısa bir zaman diliminde gerçekleşen kupalarda. 2010 FIFA Dünya Kupası, 2010 UEFA Süper Kupası gibi. 2. ve 4. maddelere ve nota ise aynen katılıyorum. --cobija₰ 11:31, 11 Aralık 2010 (UTC)
- İşte o kısa süreli turnuvalarla uyum sağlamak için kupalarda yıllar önce yazılmalı :) Yine aynı şekilde 2005 Türkiye Kupası Finali gibi maddelerde de yıl adları önce yazılıyor, yazılmalı da. Aksi halde Türkiye Kupası Finali 2005 gibi anlamsız bir adlandırma yapmak söz konusu olacak :) 2000 ve 1900 yazmanın nedenlerinden biri ise, diyelim madde içinde 1999-00 sezonu ifadesi geçti. Kesme işaretiyle ayırsak nasıl yapacağız? 1999-2000'de ifadesi uygunken 1999-00'da (sıfır diye okunduğundan) uygunsuz olacak :)--Rapsar 12:13, 11 Aralık 2010 (UTC)
- Bana göre pek önemli bir detay olmadığı için alışkanlıkları dikkate alarak bu şekilde yorum yapıyorum. Uyum sağlamak için başka bir yol olmadığı için böyle bir değişikliğe gidilmesine kimse itiraz etmeyecektir.
1999-00 ifadesinde de 00 kısmı kısaltma olarak nitelendirilebilir mi? Eğer kısaltma olarak bakarsak TDK'ya göre 1999-00'de şeklinde yazılması uygun. --cobija₰ 12:48, 11 Aralık 2010 (UTC)
- Kısaltmanın değil, kelimenin orijinal okunuşu esas alınır. Şurada yazıyor fakat sayılarla ilgili bir şey olmadığından şu şudur da diyemiyorum tam olarak.
Aslında VP Spor maddelerinden sonra Real Madrid ve ManU'nun kırmızılarını temizlemeyi düşünüyordum ama Aston Villa'nın işi daha kısa. VP Spor'dan sonra maddenin kırmızılarını açmaya başlarım. --cobija₰ 00:40, 12 Aralık 2010 (UTC)
- Tamam işte kısaltmanın okunuşu zaten kelimenin okunuşu demek :) 1999-00'da uygun olanı. Neyse, orada fikir belirtebilirsen iyi olur dediğim gibi. Bu arada bir konuda fikrini almak istiyordum. Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı olmak üzere iki ayrı maddemiz mevcut. Maddelerin içeriklerinde büyük bir karmaşa söz konusu. Spor kulübünün tarihçesinde sadece futbol anlatılmış vs. Önerim şu; bilindiği gibi Galatasaray SK, futbol kulübü olarak kuruldu, diğer branşlar sonradan eklendi. Sadece Galatasaray SK maddemiz olsa (futbol ağırlıklı), tarihçe kısmında futbol anlatılsa, diğer şubeler başlığı da olsa maddede daha iyi olmaz mı? Bu şekilde büyük bir karmaşa oluyor çünkü. Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı maddesine tarihçe olarak ne eklenebilir gi Galatasaray SK'nin tarihinden farklı olarak?--Rapsar 10:02, 12 Aralık 2010 (UTC)
- Ana başlık yalnızca futbol takımı başlığı ile mi birleştirilecek yoksa tüm branşlar ile mi? Eğer yalnızca futbol ile birleştirilecekse çok doğru bir karar. Eğer hepsi birleşecekse haddinden uzun bir madde olmaz mı? --cobija₰ 15:26, 12 Aralık 2010 (UTC)
- Maddelere göz atıp kabataslak olarak düşünce uzun olacağa benziyor. Ama denemekten zarar gelmez. Eğer kafandaki uygulanabilirse çok yararlı olacaktır düzen açısından. --cobija₰ 15:38, 12 Aralık 2010 (UTC)
Basketbolcu
[kaynağı değiştir]Selam Rapsar, nasılsın? Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu 2 => Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu na geç de olsa taşıdım. Fakat görsel olarak biraz sorun var. Önceki versyonda başlıklar ve renkleri vardı fakat Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu nda başlıklar yok ve renklendirilmemiş. Müsait bir zamanında birazcık görsel eklemeler yaparsan sevinirim. Şimdilik Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu 2 yi silmedim. Oradan esinlenirsin belki. Kolay gelsin Kumul 17:05, 11 Aralık 2010 (UTC)
- Teşekkür ederim, sen? O renkleri bilerek koymadık aslında (Merube ile birlikte hazırlamıştık bilgi kutusunu). Bu şekilde sade olmasının daha iyi olacağını düşündük. Belki ileride futbolcu bilgi kutusuna benzer bir dizayn yapılabilir...--Rapsar 09:55, 12 Aralık 2010 (UTC)
- Bende iyiyim, peki o zaman Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu 2 yi sildiriyorum. Kolay gelsin. Kumul 19:16, 12 Aralık 2010 (UTC)
SRA
[kaynağı değiştir]- Selam. SRA'lar ile ilgilendiğinizi gördüm de. Şu ve şu resimleri SRA göstermeyi düşünür müsünüz?--Rapsar 19:36, 13 Aralık 2010 (UTC)
- Şu da olabilir :)--Rapsar 19:38, 13 Aralık 2010 (UTC)
- Merhaba, ilgilenmeye calisiyorum su siralar ama SRA icin fikrim olmayan konularda madde acmaya kaciniyorum. Konudan anlarsam o vakit acmaya calisiyorum maddesini. Daha cok halihazirda maddesi olan resimleri eklemekle ya da eklenmisleri SRA yaparak göz önüne cikarmakla ugrasiyorum. Selamlar. --Coriolis 19:49, 13 Aralık 2010 (UTC)
Yardım
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Aston Villa FC maddesindeki kırmızılıklardan ilgini çeken madde var mıdır? Futbolla ilgilenmem dersen; Warwickshire, Charles Krulak, Londra Borsası ve Gavin & Stacey gibi maddelerimiz de açılmayı bekleyenler arasında :) İyi akşamlar...--Rapsar 19:34, 13 Aralık 2010 (UTC)
Merhaba. Böyle çeviri sayfalarını kullanıcı sayfasında başlatmayı tercih ediyorum nihayet. Öbür türlü olunca sayfada uzun süre çeviri veya çalışma etiketi oluyor:) Söz vermeyim ama çarşamba'dan sonra en:London Stock Exchange maddesini açabilirim sanırım. Bu arada eğer eski monobook temasını kullanıyorsan benim gibi hala, iki tane yararlı eklenti tavsiye edeyim. belki kullanırsın. birincisi yeni açılan maddeleri anlık oalrak ekranın solundaki bir kutuda gösteriyor. ikincisi ise ingilizce ama en şahanesi. cite web, cite news gibi şablonları eklemeyi kolaylaştırıyor.importScript('Kullanıcı:Vito_Genovese/ym.js');
Szoszvmesaj 21:23, 13 Aralık 2010 (UTC)
importScript('Kullanıcı:Vito_Genovese/Kaynak.js');
- Teşekkürler. Ben de eski görünümü kullanıyorum. İlkini deneyebilirim aslında; ancak ikincisine ihtiyacım yok sanki :) Teşekkürler tekrardan, iyi günler...--Rapsar 09:50, 14 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Şu Aston Villa'ya bir el atar mısın tekrardan? :)--Rapsar 17:51, 14 Aralık 2010 (UTC)
Amasya elması
[kaynağı değiştir]- Mrb. Amasya elması diye bir elma türü var mı? Yoksa maddenin silinmesi gerekecek de...--Rapsar 22:23, 14 Aralık 2010 (UTC)
- Tür değil fakat çeşidi var. Aslında madde çok cılız. Amasya elmasının (standart olanı ve aynı adla anılan diğer çeşitler) daha geniş detaylı tanımı yapılabilir. Bir babayiğit lâzım bu iş için :-) Kültüre alınmış bitki çeşitleri için standart taksokutu kullanılamaz ve de zaten taksokutusu yapılmamış. --Kmoksy 23:37, 14 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Şu konuda ne yapalım?--Rapsar 15:34, 16 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Maddenin konusunun Türkçe kaynaklarda geçtiğini sanmıyorum. Sanırım madde adlandırmasını kendimiz yapmalıyız. "İleri" Sosyalist Hareket mi yoksa transkripsiyon mu yapsak? --82 ~145 ileti 15:46, 16 Aralık 2010 (UTC)
- Ben de herhangi bir kullanımını bulamadım. Bence ileri yapalım.--Rapsar 15:50, 16 Aralık 2010 (UTC)
Haftanın iş birliği projesine davet!
[kaynağı değiştir]
Haftanın iş birliği için katılım çağrısı! |
2010'un 51. haftası için proje olarak Disney Karakterleri şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir. Projeye katılmak için →buraya ← tıklayın. |
---|
E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:13, 19 Aralık 2010 (UTC)
- Bundan sonra olmayacaktır. Kusura bakmayın. İyi vikiler. (Yalnız mesaj sayfanızın en üstünde belirtirseniz bunu çok sevinirim) İyi vikiler. *::: E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 16:32, 19 Aralık 2010 (UTC)
Slm
[kaynağı değiştir]- Selam. Tam ben açacaktım ki hızlı davranmışsın :)--Rapsar 20:00, 19 Aralık 2010 (UTC)
- Selamlar. Geniş Aile'deki Mürsel'in deyişiyle, "Hop! (kekeme anı) Hızlı Sabri" --Sαвяí¢αи76ileti 20:03, 19 Aralık 2010 (UTC)
- :D İyi akşamlar...--Rapsar 20:04, 19 Aralık 2010 (UTC)
- Bu arada işin yoksa Osmanlı ve Osmanlı ile ilgili maddelere el atabilir misin? Tarih okuyorsun ya, kaynak boldur sende :) Gördükçe için acıyor Vallahi...--Rapsar 20:13, 19 Aralık 2010 (UTC)
- Zamanım olsa 74 Dünya Kupası ile Iğdır beni bekliyor Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ndeyim. Veritas Tarih bölümünde, karıştırdın sanırım...--Sαвяí¢αи76ileti 20:42, 19 Aralık 2010 (UTC)
- Mesajı bana göndermeyi unutmuşsun :) Siyaset okuyordun, doğru, hatırladım şimdi. Hazar Kağanlığı'nı SM yapmıştın ya, oradan bağlantı kurmuştum :) Kolay gelsin sana...--Rapsar 10:09, 20 Aralık 2010 (UTC)
TBHSL
[kaynağı değiştir]Merhaba. K2 ile işaretlediğiniz şu ulam nereye taşındı acaba? --Superyetkinileti 00:26, 21 Aralık 2010 (UTC)
- Mrb. Unutmuşum, şimdi hallettim. Hatırlatma için teşekkürler. Kolay gelsin...--Rapsar 07:45, 21 Aralık 2010 (UTC)
- Mrb. Kullanıcı:Vugar 1981'ın katkıları biraz şüpheli geldi. Kukla olma ihtimali var mıdır? Öte yandan, böyle yeni bir kullanıcının SAS oylamalarında yorum yapmadan kalsın yahut silinsin oyu vermesi doğru mudur? Değerlendirmeye tabi tutulacak mıdır?--Rapsar 07:50, 21 Aralık 2010 (UTC)
- selam, evet garip görünüyor ama şu anda vaktim yok, bakamam. şimdilik sizden ricam bu oyların tümünü geri alabilir misiniz mümkünse.. aslında üstünü çizip oy verme yeterliği olmadığı notu düşüyoruz ama bu durumda geri alalım bence. kolay gelsin. --ki bl 08:00, 21 Aralık 2010 (UTC)
- Bu arada bazı kaynaklar Hazar Kağanlığı değil de Hazar Devleti ifadesini kullanmış. Sence hangisi daha uygun? Ya da hangisi daha yaygın olarak kullanılıyor?--Rapsar 16:15, 22 Aralık 2010 (UTC)
- Ek olarak devlette bayrak olarak şu kullanılmış mı?--Rapsar 16:17, 22 Aralık 2010 (UTC)
- O tip eski Türk bayrakları zamanında TRT'nin takviminde kullanılıp internet dağarcığına o şekilde düşmüş. Herhangi bir kesinliği olmadığından silindi zaten. Kağanlık ifadesi uygundur diye düşünüyorum, her kağanlık bir devlettir ama her devlet bir kağanlık değildir. Ona bakarsan, Gazne Devleti, Gazneliler Devleti gibi ifadeler kullananlar da var ancak örneğin 1918 öncesinde Rusya Devleti diyen yok, yerine Rus Çarlığı kullanılıyor...--Sαвяí¢αи76ileti 17:24, 22 Aralık 2010 (UTC)
- Selam Çizer. Kullanıcı:Ğaaw ne yapmaya çalışıyor? İkinci kez hizmetli adayı olmuş, iki tane bot başvurusu yapmış -ki bot hazırlamayı bildiğinden hatta botun ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim. İlgilenebilir misin?--Rapsar 12:22, 23 Aralık 2010 (UTC)
- Merhaba Rapsar, Eldarion ile İnfoCan her iki başvuru için kullanıcı ile iletişime geçmişler. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:52, 23 Aralık 2010 (UTC)
- Selam Rapsar, Şablon:Film bilgi kutusu 2 de parametrelerde "tam anlamını" karşılayacak bildiğin terimler varsa yardım edebilirsen sevinirim. Kumul 22:24, 24 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Tabii, elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım. Buraya mı yazayım yoksa direk şablonda değişiklik mi yapayım?--Rapsar 22:27, 24 Aralık 2010 (UTC)
- Direk şablona yaparsan iyi olur. Zaten daha kullanılmıyor. Çok teşekkürler. Kumul 22:30, 24 Aralık 2010 (UTC)
- Birkaç değişiklik yaptım. Ancak şöyle bir durum söz konusu. Bildiğim kadarıyla screenplay, filmin senaryosunu yazan kişiyi temsil ediyor. Story by ise, eğer film bir kitaptan, oyundan veya başka yerlerden uyarlanmışsa, onun yazarını temsil ediyor bildiğim kadarıyla. Bir de şablonda, senin eklediğin senarist parametresi var. Bu üçünden tekini çıkarıp, Hikâye ve senarist parametrelerinin kalması daha uygun gibi sanki. Sence?--Rapsar 22:43, 24 Aralık 2010 (UTC)
- Bu şablonu 1 kere yapalım tam yapalım da bitsin.
screenplay => Senarist
Story by => Hikâye
Diyorsun yani?
Türkçe de "by" olmadığından biraz sorun oluyor... Bir kere ikisini de kullanalım. Şöyle yapsak nasıl olur:
screenplay => Senarist(Film)
Story by => Senarist(Kitap)
? Kumul 13:30, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Olmaz derim :) Çünkü hikâye; bir tiyatro oyunu, bir video oyunu veya benzeri başka kaynaklardan alınmış olabilir pekâlâ. Hikâye ifadesi bunların tamamını kapsadığından sorun olmaz bence. Screenplay için de senaryo da senarist de olabilir...--Rapsar 16:04, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Ben de olmaz derim :) yanlış yazmışım
- 1
screenplay => Senarist(Film)
Story by => Senarist(Hikâye)
Nasıl olur demek istemiştim.
- 2
screenplay => Senarist
Story by => Hikâye
1 mi yapalım 2 mi? Kumul 23:06, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Bence 2 olsun. Kitabı yazan kişiye senarist denmez ki :) İstersen birkaç kişinin daha fikrini alabilirsin...--Rapsar 09:33, 26 Aralık 2010 (UTC)
BBC Yılın Genç Spor Adamı
[kaynağı değiştir]Bu maddedeki resimleri tablonun yanına koysak daha estetik durmaz mı? İngilizce wiki'de öyle yaptıkları için değil. Estetik olsun, güzel dursun diye söylüyorum. --Falcon 10:46, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Zamanında maddeyi Kullanıcı:Merube 89 ile birlikte hazırlamıştık. Önceleri dediğiniz şekildeydi; fakat sonradan "neden bazılarının resimleri varken, bazılarınınkini eklemedik?" gibisinden konuşmuştuk ve bu şekilde olmasının daha iyi olacağına karar vermiştik. Ancak şimdi aynı kişinin üçüncü kez ödülü kazanmasıyla işler değişti :) Aynı resim üç kez tekrarlanınca kötü gözükmeye başladı. Bu yüzden evet, dediğiniz gibi bir değişiklik daha iyi olacaktır...--Rapsar 10:52, 25 Aralık 2010 (UTC)
Evet doğru diyorsun. Sen halleder misin yoksa ben yapayım mı?--Falcon 10:56, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Yapabilirsiniz isterseniz :)--Rapsar 11:00, 25 Aralık 2010 (UTC)
Maalesef yapamadım. Siz yapabilecek misiniz? Anlamadım ki ne yapılacak. --Falcon 11:16, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Tamamdır...--Rapsar 16:10, 25 Aralık 2010 (UTC)
Ellerinize sağlık. --Falcon 19:56, 25 Aralık 2010 (UTC)
Sezon adlandırmaları hk.
[kaynağı değiştir]- Selam. Bu sezon adlandırmaları konusu havada kalmasın diyorum. Şurada bizim tartıştığımız konuyu tartışmışlar detaylıca. Tamamını okumaya fırsatım olmadı; ancak önce sezon, sonra lig/turnuva/kupa adı gelsin gibi genel bir kanı var sanırım..--Rapsar 09:58, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Benim için uygun. Toplulukça da uygun görülürse hemen başlayalım derim. Bayağı uzun sürecek gibi görünüyor isim değiştirme işlemi :) --cobija₰ 10:49, 25 Aralık 2010 (UTC)
- O halde detayları konuşalım derim :) İngilizce Vikide yıllar arasında uzun çizgi kullanılıyor. Bizde ise kısa çizgi (-) kullanılsa daha uygun olur. Bunun yanında lig ve turnuva isimlerinde sponsor adları kullanılmamalı (Spor Toto Süper Lig vs.). Son olarak sezonun oynandığı tarihte turnuvanın adı ne ise madde adında da o kullanılmalı. Misal 2000-01 UEFA Kupası iken 2010-11 UEFA Avrupa Ligi gibi. Son olarak 1999-2000 konusu var. İstisna olarak bu şekilde kullansak daha iyi sanki...--Rapsar 10:59, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Hepsine katılıyorum. TDK'nın sayıların kısaltması konusuna en yakın kuralı şu: "Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, YKr’un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK’den, THY'de, TRT'den, YTL’nin. Ancak kısaltması büyük harflerle yapıldığı hâlde bir kelime gibi okunan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın okunuşu esas alınır: ASELSAN'da, BOTAŞ'ın, NATO'dan, UNESCO'ya."
1999-00'e yada 1999-00'a kullanımlarından ikisi de uygun bu durumda. Yine de işi garantiye alıp 1999-2000 şeklinde kullanalım. Ama estetik olarak 1999-00 şeklinde kalmasını isterdim :) --cobija₰ 11:22, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Estetik olarak haklısınız; ancak bir türlü içime sindiremedim :) O halde başlayalım ufaktan taşımalara...--Rapsar 16:12, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Orhun Yazıtları maddesini geliştirmeye çalışıyorum birkaç saattir. O bittiğinde başlarım ben de taşıma işlemine :) --cobija₰ 17:36, 25 Aralık 2010 (UTC)
- Sonunda şu maddelerle ilgilenen birisi çıktı desenize. Osmanlı, Göktürkler, Uygurlar gibi nice maddeleri bu halde gördükçe üzülüyorum doğrusu. Hepsinde yok taraflı yok sö yok kaynaksız, bir dolu şablon var. Neyse, ben de başlayayım bari :) Kolay gelsin sana...--Rapsar 17:39, 25 Aralık 2010 (UTC)
SM yardımı
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Uzunca bir zamandır Aston Villa maddesi üzerinde çalışıyordum. Maddedeki kırmızı bağlantıları açma konusunda yardımcı olabilir misiniz?--Rapsar 10:20, 26 Aralık 2010 (UTC)
Tabii yardım ederim fakat pazartesiye üç yazılım var. Şimdi değil fakat akşama maddeleri açmaya başlarım. Bu aralar Viki'ye kaçak giriyorum. Ama naparsınız öğrenci milleti. --Falcon 10:39, 26 Aralık 2010 (UTC)
- O zaman derslere çalışın. Nedense pazartesiye olan ödevlere, sınavlara çalışmak hep pazar akşamına kalır :)--Rapsar 10:51, 26 Aralık 2010 (UTC)
Yok siz o konuda içinizi rahat tutun. Ben hafta içi yazılım olursa eğer hafta sonu gündüzden çalışırım ki akşama bilgisayara girebileyim. --Falcon 11:20, 26 Aralık 2010 (UTC)
Yardımcı olabilir misiniz?
[kaynağı değiştir]Özgür ansiklopediye yüklediğim ve ilgili maddesinde de kullandığım Dosya:Sodap logo cark yildiz 3.jpg resmiyle ilgili "adil kullanım gerekçesi yetersiz belirtilmiş" uyarısı aldım. Sanırım gerekli eklemeyi yaptım. Uygun olursanız bakabilir misiniz? Ya da hangi arkadaşa danışmalıyım? Yaptığım ekleme yeterliyse uyarı şablonu kaldırılabilir mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar.dYn$m 16:44, 26 Aralık 2010 (UTC)
- Mrb. Bildiğim kadarıyla bu yeterlidir. Silme şablonunu kaldırabilirsiniz. Kolay gelsin...--Rapsar 16:46, 26 Aralık 2010 (UTC)
- Çok teşekkürler, iyi vikilemeler.dYn$m 16:47, 26 Aralık 2010 (UTC)
Aston Villa F.C. Reserves and Academy
[kaynağı değiştir]Bu maddeyi açmayı düşünüyor musun? Bu arada ben kadrodaki futbolcuları deneme sayfamda çeviriyorum. --Falcon 20:48, 27 Aralık 2010 (UTC)
- Mrb. Şu an için düşünmüyorum. Zaten halihazırda kulübün sezonlarının listesini oluşturmuştum, onu çeviriyordum. Şu anda nedense internet hızım yavaşladı, tam olarak ilgilenemedim. Öte yandan kulübün tarihçe kısmını gözden geçirme kararı aldım. İngilizce Viki'deki tarihçe çok üstünkörü bilgiler içeriyordu, pek fazla bilgilendirici değildi. Bulabildiğim kaynaklar yardımıyla bu kısmı geliştiriyorum, yer yer kulüp tarihindeki önemli-sembol/efsane haline gelmiş oyunculara değiniyorum vs. Neyse, deneme sayfanızdaki çevirileri gördüm. Elinize sağlık. Yardımınız için de teşekkürler, umarım devamı gelir :) İyi geceler...--Rapsar 21:02, 27 Aralık 2010 (UTC)
Öncelikle sağ olun. Evet dediğiniz gibi İngilizce'de tarihçe kısmı çok kısa nasıl SM olmuş hayret verici. O maddede her halde en geniş kapsamlı bölüm Tarih idi. Bu arada genç takımından kastınız Reserves and Academy olsa gerek. Size de iyi geceler. --Falcon 21:20, 27 Aralık 2010 (UTC)
Feshedilen vs. feshedilmiş
[kaynağı değiştir]Tekrardan selamlar. Feshedilmiş futbol kulüpleri kategorisini Kategori:Feshedilen futbol kulüpleri adında yeniden adlandırdığınızı farkettim. Yalnız diğer tüm kategoriler feshedilmiş olarak kalmış. Onları da taşımayı düşünüyor musunuz acaba? Bir de hepsini taşımadan önce birkaç kişiye daha soralım isterseniz. Bence ikisi de olabilir, farketmez yani :) Sevgiler--Merube 89msj 22:55, 5 Aralık 2010 (UTC)
- Selamlar tekrar Rapsar. Kusura bakmayın çooook geç cevap verebiliyorum, uzun zamandır aktif değildim. Kategori:Feshedilmiş spor organizasyonları gibi kategoriler kalmış, baştan bir gözden geçirsek? Feshedilmiş adlı kategorileri tespit edelim önce, ardındaan beraber hızlıca taşırız. Ne dersiniz?--Merube 89msj 09:04, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Yok önemli değil :) Tamam taşıyalım, bir sorun yok benim açımdan...--Rapsar 09:12, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Siz çoktan taşımışsınız galiba :). Ellerinize sağlık. Feshedilmişleri siliyorum şimdi. Sevgiler--Merube 89msj 09:47, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Samsun Belediyesi başkanları listesi maddesinin adı Samsun belediye başkanları listesi olsa daha iyi olmaz mı? Böylece şu tarihte belediyeydi, şu tarihte büyük şehir belediyesiydi gibi bir anlam karmaşası da oluşmaz...--Rapsar 12:45, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Çok haklısınız, o şekilde değiştirelim en iyisi. Size zahmet ad değişikliğini yapabilir misiniz? Dikkatiniz ve ilginiz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 12:46, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Yapamadım, hata verdi :)--Rapsar 12:48, 28 Aralık 2010 (UTC)
Futbolcular hk.
[kaynağı değiştir]merhaba
Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları Kategorisi sadece a illî olanlar icinmi konuluyor? Sormusken baska bir soru daha sorayim. almanca ve ingilizce vikipedialarda sadece 3.lig'de hatta 4.lig'de oynamis futbolcularin bile maddesi kayde deger görülüp vikipedia'da kaliyor. türkce vikipedia'da genc milli takimlarda defalarca oynamais fakat sonra sadece 2. veya 3. ligde oynamis futbolcularin maddeleri silinmis. sepepde genelde "kayde deger degil" diye belirtilmis. burada biraz aciklik getirirmisin? kim karar verir bir madde nin kayde deger olup olmamasina? Hem madde düzenli oldugu müddetce kalsa bunun kime zarari varki. vikipedia'da ne kadar cok madde olursa o kadar iyidir. Aciklik getirirsen sevinirim. Selamlar Xberger 14:09, 28 Aralık 2010 (UTC)
- Mrb. Evet, A milli takımda oynaması gerekiyor oyuncuların. Futbolcu maddeleriyle ilgili bir kayda değerlik kriterimiz henüz mevcut değil. "Bence" uluslararası müsabakalarda oynamış ve profesyonel olan tüm futbolcular KD'dir. Ama tabi henüz resmi bir kriterimiz olmadığından yorum yapmak doğru olmayacaktır...--Rapsar 18:11, 28 Aralık 2010 (UTC)
Aston Villa
[kaynağı değiştir]Evet ilk madde açıldı. Kusura bakmayın okul dolayısıyla yavaş yavaş çalışıyorum. --Falcon 15:51, 29 Aralık 2010 (UTC)
- Est. ne kusuru :) Sonuçta hiçbirimiz buraya katkıda bulunmak zorunda değiliz. Sadece sevdiğimiz için bu işi yapıyoruz :)--Rapsar 20:04, 29 Aralık 2010 (UTC)
Sağ olun, sizin bu sözlerinizle içime biraz daha çalışma isteği geliyor. --Falcon 12:40, 30 Aralık 2010 (UTC)
Vandal
[kaynağı değiştir]Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 19:57, 29 Aralık 2010 (UTC)
Etnik kökenler hk.
[kaynağı değiştir]- Selamlar. Şu ve benzeri kategorilerde olduğu gibi milletleri neden etnik kökenlerine göre ayırıyoruz? Biri millet, öbürü ise köken. Kürt kökenli Türkler diye bir kategori var mesela. Aynı şekilde Türk kökenli Türkler kategorisinin de olması gerekir ki çok anlamsız bir durum ortaya çıkar. Nasıl insanları cinsiyetlerine göre ayırmıyorsak etnik kökenlerine göre de ayırmamak gerekir, öyle değil mi? Öte yandan bu kategoride büyük bir kavram karmaşası yaşanmış. Kategorilerin çoğu etnik kökene göre değil millete göre oluşturulmuş...--Rapsar 20:12, 29 Aralık 2010 (UTC)
- Selam. Öncelikle, bir kişi kendini hangi milletten tanımlıyorsa o millettendir; ancak bu etnik kökenini değiştirmez. Şuraya baktığımda zaten kategorinin kullanımının yanlış olduğunu görüyorum. Belçıkalı veya Kıbrıslı diye bir ulus yoktur, dolayısıyla burada bahsettiğimiz etnik köken değil doğrudan millettir. Etnik kökenlerine göre Osmanlılar gibi bazı kategorilerin de bu şekilde olduğunu düşünüyorum, bunun adı milletlerine göre Osmanlılar olmalı. Etnik kökenlerine göre Türkler konusuna gelince... Kategorinin sorunlu olduğu ortada. Öncelikle Gökçek Vederson Türk vatandaşı olduğu kadar Brezilya vatandaşıdır da ve Türkler etnik grubuna mensup değildir. Hülya Avşar ise Kürt kökenli olsa bile Türktür. Bu nedenle şöyle bir ayrım yapılmalı: Milletlerine göre Türk vatandaşları ve Etnik kökenlerine göre (etnik) Türkler. Etnik köken, cinsiyet gibi bir ayrım değildir bence. Türk kökenli Türkler kategorisi gerekli değildir, aynı şekilde Türk milletine mensup Türk vatandaşları da. Nedeni ise, Türklerin çoğunlukta olması, yani zaten Türk vatandaşlarının çoğu Türk ve etnik Türklerin çoğu Türk kökenli. Tabii, iş ABD'lilere gelince karışıyor. --82 ~145 ileti 21:36, 29 Aralık 2010 (UTC)
- Peki, bir kişinin kökenini nasıl öğreneceğiz? Birkaç sayfada Kürt siyasetçi ifadesi kullanılmış mesela. Kaynak olarak da kişinin basına söylediği "ben Kürdüm" ifadesi gösterilmiş. Bu söylem bu kişinin Kürt olduğunu kanıtlar mı? İspatı bu kadar zor şeyler için kategori açmaya, ayrım yapmaya gerek var mı? Eğer bu tip kategorilerin kalması konusunda ısrarcı olurum diyorsan Türk kökenli Türkler gibi "anlamsız" bir kategori oluşturmak gerekmez mi?--Rapsar 13:23, 30 Aralık 2010 (UTC)
- Öncelikle, ısrar edeceğim bir konu değil, olmasa da olur. Bence kanıtlar, kendisi kendisini Kürt olarak tanımlıyorsa Kürttür. Bu kişi için "Kürt asıllı Türk" kategorisi kullanılmamalı ve eğer Türk asıllıysa "Türk asıllı Kürt" denilmeli. Ancak Türk vatandaşı olabilir, bu ayrı bir konu. "Türk kökenli Türkler" için daha önceki mesajda cevap vermiştim. Kökenini öğrenemiyorsak veya kanıtlayamıyorsak, çok basit, kategorilendirmeyeceğiz. Aynı şekilde doğum tarihini bilmediğimizde de kategorilendirmiyoruz. --82 ~145 ileti 13:30, 30 Aralık 2010 (UTC)