Aston Villa FC teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Aston Villa'nın günümüzdeki teknik direktörü Steve Bruce.

Aşağıda, Aston Villa FC'nin 1874'te kuruluşundan günümüze kadarki teknik direktörlerinin listesi yer almaktadır.

1874'ten 1934 yılına kadar takım kadrosu bir heyet tarafından belirlenirken, bu heyetin sekreterinin rolü bugünün teknik direktörlüğüyle eşdeğerdi. Bu dönemde George Ramsay ve W. J. Smith adında iki sekreter mevcuttu. 42 yıllık sekreterlik hayatında 6 FA Cup ve 6 Football League First Division kupası kazanan Ramsay, aynı zamanda kulübün en başarılı teknik direktörü konumundadır. Kulübün ilk tam zamanlı teknik direktörü 1934'te takımın başına geçen Jimmy McMullan oldu. Aston Villa, 1990'da başa Jozef Vengloš'u getirmesiyle Birleşik Krallık ve İrlanda dışından teknik direktör getirten ilk büyük kulüp konumuna geldi.[1]

Kulüpte, özellikle son 30 yılda birçok teknik direktör değişikliğine gidildi. Bu bağlamda birçok teknik direktörü işe alıp sonra kovmasıyla tanınan dönemin kulüp başkanı Doug Ellis'e Deadly Doug (Ölümcül Doug) lakabı layık görüldü. 133 yıllık kulüp tarihinde 37 yıl yönetimde bulunan Ellis, kulüp tarihindeki 24 teknik direktörün 13'ünü işe alıp kovdu.[2] Ellis'in kulübü Randy Lerner'e satmadan önceki son işlerinden biri teknik direktörlük koltuğuna Martin O'Neill'i getirmek oldu.[3] Ağustos 2010'da görevden ayrılan O'Neill'in yerine Gérard Houllier geldi.[4] Ancak bir sezon takımın başında kalan ve 2010-11 sezonunun bitimiyle görevden ayrılan Houllier'nin yerine, beş gün önce takımın en büyük rakiplerinden Birmingham City'den ayrılan İskoç teknik adam Alex McLeish ile anlaşıldı. Bu değişimle birlikte ilk kez Birmingham City'i çalıştıran bir teknik direktör, direk olarak Aston Villa'nın başına geçmiş oldu.[5] 11 ay kadar görevini sürdüren McLeish, 2011-12 sezonu sonunda gönderildi ve yerine Paul Lambert getirildi.[6] 2,5 sezon kadar görev yapan Lambert'in Şubat 2015'te görevine son verilmesinden birkaç gün sonra Tim Sherwood Aston Villa'nın yeni teknik direktörü oldu.[7] 24 Ekim 2015 tarihinde sezonunun 10 haftasının sonrasında 4 puanla son sırada yer alınca Sherwood'un görevine son verildi.[8][9] Teknik direktörlüğü geçici olan yardımcı antrenör Kevin MacDonald sürdürürken, 2 Kasım'da kulüpten yapılan açıklamada teknik direktörlüğe Fransız Rémi Garde'ın getirildiği ve kendisiyle 3,5 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.[10] Takım, 2015-16 sezonunda ligin son sırasında yer alırken, 29 Mart 2016 günü yapılan açıklamayla Garde ile olan sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği duyuruldu.[11] Sezonun kalanında takımın teknik direktörlüğünü geçici olarak Eric Black yürütürken,[12] sezon sonunda küme düşen ekibin başına Haziran ayında Roberto Di Matteo getirildi.[13] Aynı yılın Ekim ayında Di Matteo'nun görevine son verilerek Steve Bruce ile anlaşıldı.

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgiler 5 Haziran 2017 itibarıyla doğrudur. İstatistiklerde yalnızca resmî maçlara yer verilmiştir.
Not: İtalik yazılı isimler geçici teknik direktör olarak görev yapmıştır.
İsim Ülke Geldiği tarih Gittiği tarih Maç Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Kazanma oranı%[14] Ödüller Notlar
Ramsay, GeorgeGeorge Ramsay[15]  İskoçya 01884-8 Ağustos 1884 01926-5 Mayıs 1926 &0000000000001327.0000001.327 &0000000000000658.000000658 &0000000000000414.000000414 &0000000000000255.000000255 &0000000000000049.59000049,59 6 FA Cup, 6 Football League First Division [16][17]
Smith, W. J.W. J. Smith[15]  İngiltere 01926-8 Ağustos 1926 01934-5 Mayıs 1934 &0000000000000364.000000364 &0000000000000175.000000175 &0000000000000067.00000067 &0000000000000122.000000122 &0000000000000048.08000048,08 - [18]
McMullan, JimmyJimmy McMullan  İskoçya 01934-6 Haziran 1934 01936-10 Ekim 1936 &0000000000000055.00000055 &0000000000000017.00000017 &0000000000000015.00000015 &0000000000000023.00000023 &0000000000000030.91000030,91 - [19][20]
Hogan, JimmyJimmy Hogan  İngiltere 01936-11 Kasım 1936 01939-9 Eylül 1939 &0000000000000124.000000124 &0000000000000057.00000057 &0000000000000026.00000026 &0000000000000041.00000041 &0000000000000045.97000045,97 Football League Second Division [21]
Massie, AlexAlex Massie  İskoçya 01945-8 Ağustos 1945 01950-8 Ağustos 1950 &0000000000000189.000000189 &0000000000000076.00000076 &0000000000000046.00000046 &0000000000000067.00000067 &0000000000000040.21000040,21 - [22]
Martin, GeorgeGeorge Martin  İngiltere 01950-12 Aralık 1950 01953-8 Ağustos 1953 &0000000000000119.000000119 &0000000000000047.00000047 &0000000000000030.00000030 &0000000000000042.00000042 &0000000000000039.50000039,50 - [23]
Houghton, EricEric Houghton  İngiltere 01953-9 Eylül 1953 01958-11 Kasım 1958 &0000000000000250.000000250 &0000000000000088.00000088 &0000000000000065.00000065 &0000000000000097.00000097 &0000000000000035.20000035,20 1 FA Cup [24]
Mercer, JoeJoe Mercer  İngiltere 01958-12 Aralık 1958 01964-7 Temmuz 1964 &0000000000000282.000000282 &0000000000000120.000000120 &0000000000000063.00000063 &0000000000000099.00000099 &0000000000000042.55000042,55 1 Football League Second Division, 1 EFL Cup [25]
Taylor, DickDick Taylor  İngiltere 01964-7 Temmuz 1964 01967-5 Mayıs 1967 &0000000000000144.000000144 &0000000000000051.00000051 &0000000000000022.00000022 &0000000000000071.00000071 &0000000000000035.42000035,42 - [26]
Cummings, TommyTommy Cummings  İngiltere 01967-7 Temmuz 1967 01968-11 Kasım 1968 &0000000000000062.00000062 &0000000000000018.00000018 &0000000000000014.00000014 &0000000000000030.00000030 &0000000000000029.03000029,03 - [27]
Docherty, TommyTommy Docherty  İskoçya 01968-12 Aralık 1968 01970-1 Ocak 1970 &0000000000000046.00000046 &0000000000000013.00000013 &0000000000000016.00000016 &0000000000000017.00000017 &0000000000000028.26000028,26 - [28]
Crowe, VicVic Crowe  Galler 01970-1 Ocak 1970 01974-5 Mayıs 1974 &0000000000000199.000000199 &0000000000000088.00000088 &0000000000000055.00000055 &0000000000000056.00000056 &0000000000000044.22000044,22 - [29]
Saunders, RonRon Saunders  İngiltere 01974-6 Haziran 1974 01982-2 Şubat 1982 &0000000000000353.000000353 &0000000000000157.000000157 &0000000000000098.00000098 &0000000000000098.00000098 &0000000000000044.48000044,48 2 EFL Cup, 1 Football League First Division[30] [31]
Barton, TonyTony Barton  İngiltere 01982-2 Şubat 1982 01984-6 Haziran 1984 &0000000000000130.000000130 &0000000000000058.00000058 &0000000000000024.00000024 &0000000000000048.00000048 &0000000000000044.62000044,62 1 Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 UEFA Süper Kupası [32]
Turner, GrahamGraham Turner  İngiltere 01984-7 Temmuz 1984 01986-9 Eylül 1986 &0000000000000105.000000105 &0000000000000033.00000033 &0000000000000029.00000029 &0000000000000043.00000043 &0000000000000031.43000031,43 - [33]
McNeill, BillyBilly McNeill  İskoçya 01986-9 Eylül 1986 01987-5 Mayıs 1987 &0000000000000041.00000041 &0000000000000009.0000009 &0000000000000015.00000015 &0000000000000017.00000017 &0000000000000021.95000021,95 - [34]
Taylor, GrahamGraham Taylor  İngiltere 01987-5 Mayıs 1987 01990-7 Temmuz 1990 &0000000000000142.000000142 &0000000000000065.00000065 &0000000000000035.00000035 &0000000000000042.00000042 &0000000000000045.77000045,77 - [35]
Vengloš, JozefJozef Vengloš  Çekoslovakya 01990-7 Temmuz 1990 01991-5 Mayıs 1991 &0000000000000049.00000049 &0000000000000016.00000016 &0000000000000015.00000015 &0000000000000018.00000018 &0000000000000032.65000032,65 - [36]
Atkinson, RonRon Atkinson  İngiltere 01991-7 Temmuz 1991 01994-11 Kasım 1994 &0000000000000178.000000178 &0000000000000077.00000077 &0000000000000045.00000045 &0000000000000056.00000056 &0000000000000043.26000043,26 1 EFL Cup [37]
Little, BrianBrian Little  İngiltere 01994-11 Kasım 1994 01998-1 Ocak 1998 &0000000000000164.000000164 &0000000000000068.00000068 &0000000000000045.00000045 &0000000000000051.00000051 &0000000000000041.46000041,46 1 EFL Cup[30] [38]
Gregory, JohnJohn Gregory  İngiltere 01998-2 Şubat 1998 02002-1 Ocak 2002 &0000000000000190.000000190 &0000000000000082.00000082 &0000000000000052.00000052 &0000000000000056.00000056 &0000000000000043.16000043,16 1 UEFA Intertoto Kupası [39]
Taylor, GrahamGraham Taylor  İngiltere 02002-2 Şubat 2002 02003-5 Mayıs 2003 &0000000000000060.00000060 &0000000000000019.00000019 &0000000000000014.00000014 &0000000000000027.00000027 &0000000000000031.67000031,67 - [35]
O'Leary, DavidDavid O'Leary  İrlanda 02003-5 Mayıs 2003 02006-7 Temmuz 2006 &0000000000000131.000000131 &0000000000000047.00000047 &0000000000000035.00000035 &0000000000000049.00000049 &0000000000000035.88000035,88 - [40]
O'Neill, MartinMartin O'Neill  Kuzey İrlanda 02006-8 Ağustos 2006 02010-8 Ağustos 2010 &0000000000000190.000000190 &0000000000000080.00000080 &0000000000000060.00000060 &0000000000000050.00000050 &0000000000000042.11000042,11 [41]
Houllier, GérardGérard Houllier  Fransa 02010-9 Eylül 2010 02011-6 Haziran 2011 &0000000000000039.00000039 &0000000000000014.00000014 &0000000000000011.00000011 &0000000000000014.00000014 &0000000000000035.90000035,90 - [42]
McLeish, AlexAlex McLeish  İskoçya 02011-6 Haziran 2011 02012-5 Mayıs 2012 &0000000000000042.00000042 &0000000000000009.0000009 &0000000000000017.00000017 &0000000000000016.00000016 &0000000000000021.43000021,43 - [43]
Lambert, PaulPaul Lambert  İskoçya 02012-6 Haziran 2012 02015-2 Şubat 2015 &0000000000000115.000000115 &0000000000000034.00000034 &0000000000000026.00000026 &0000000000000055.00000055 &0000000000000029.57000029,57 - [44]
Sherwood, TimTim Sherwood  İngiltere 02015-2 Şubat 2015 02015-10 Ekim 2015 &0000000000000028.00000028 &0000000000000010.00000010 &0000000000000002.0000002 &0000000000000016.00000016 &0000000000000035.71000035,71 - [45]
Garde, RémiRémi Garde  Fransa 02015-11 Kasım 2015 02016-3 Mart 2016 &0000000000000023.00000023 &0000000000000003.0000003 &0000000000000007.0000007 &0000000000000013.00000013 &0000000000000013.04000013,04 - [46]
Black, EricEric Black  İskoçya 02016-3 Mart 2016 02016-6 Haziran 2016 &0000000000000007.0000007 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000006.0000006 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00 - [47]
Di Matteo, RobertoRoberto Di Matteo  İtalya 02016-6 Haziran 2016 02016-10 Ekim 2016 &0000000000000012.00000012 &0000000000000001.0000001 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0&0000000000000008.3300008,33 - [48]
Bruce, SteveSteve Bruce  İngiltere 02016-10 Ekim 2016 günümüz &0000000000000036.00000036 &0000000000000015.00000015 &0000000000000007.0000007 &0000000000000014.00000014 &0000000000000041.67000041,67 - [49]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel
  1. ^ "Celtic appoints new coach". BBC Sport. 17 Temmuz 1998. http://news.bbc.co.uk/1/hi/sport/football/134664.stm. Erişim tarihi: 29 Eylül 2007. 
  2. ^ "The Managers of Aston Villa". br0wn.co.uk. 10 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110610082920/http://br0wn.co.uk/Aston%20Villa%20Managers.htm. Erişim tarihi: 2007-08-23. 
  3. ^ "O'Neill named Aston Villa manager". BBC Sport. 4 Ağustos. 17 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090217204454/http://news.bbc.co.uk:80/sport1/hi/football/teams/a/aston_villa/5246190.stm. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2007. 
  4. ^ "Aston Villa appoint Gerard Houllier as new manager". BBC Sport. 8 Eylül 2010. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/aston_villa/8969268.stm. Erişim tarihi: 8 Eylül 2010. 
  5. ^ Graeme Bailey (17 Haziran 2011). "Villa appoint McLeish". Sky Sports. http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_6993182,00.html. Erişim tarihi: 17 Haziran 2011. 
  6. ^ "Aston Villa appoint Paul Lambert from Norwich City as new boss". BBC Sport. 2 Haziran 2012. 26 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140326151119/http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18307066. Erişim tarihi: 3 Haziran 2012. 
  7. ^ "Tim Sherwood appointed new Aston Villa boss" (İngilizce). BBC Sport. 14 Şubat 2015. 27 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151027023833/http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/31470606. Erişim tarihi: 15 Şubat 2015. 
  8. ^ "Club statement: Tim Sherwood" (İngilizce). Aston Villa FC. 25 Ekim 2015. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125174144/http://www.avfc.co.uk/page/NewsDetail/0,,10265~5094333,00.html. 
  9. ^ "Aston Villa'da Sherwood gitti!". NTVSpor.net. 25 Ekim 2015. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125212526/http://www.ntvspor.net/haber/haber-t/141473/aston-villada-sherwood-gitti. Erişim tarihi: 27 Ekim 2015. 
  10. ^ "Remi Garde: Aston Villa confirm ex-Lyon boss as manager" (İngilizce). BBC Sport. 2 Kasım 2015. 2 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151102181417/http://www.bbc.com/sport/0/football/34704734. 
  11. ^ "Club statement: Rémi Garde" (İngilizce). Aston Villa FC. 29 Mart 2016. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160407064031/http://www.avfc.co.uk/page/NewsDetail/0,,10265~5455200,00.html. 
  12. ^ "Remi Garde: Aston Villa manager leaves after 147 days in charge" (İngilizce). BBC Sport. 29 Mart 2016. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160425005129/http://www.bbc.com/sport/football/35855813. 
  13. ^ Murphy, Pat (2 Haziran 2016). "Roberto di Matteo named Aston Villa manager – Steve Clarke as assistant" (İngilizce). BBC Sport. 19 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160619052652/http://www.bbc.co.uk/sport/football/36435484. 
  14. ^ Kazanma oranı% ondalık iki sayıya kadar yuvarlanmıştır.
  15. 15,0 15,1 Takımı seçen sekreterlik görevini üstlenmiştir.
  16. ^ "Hall of Fame". Aston Villa FC. 4 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080104235149/http://www.avfc.premiumtv.co.uk:80/page/HallOfFame/0,,10265,00.html. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  17. ^ "George Ramsay teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626022128/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=520. Erişim tarihi: 2007-11-03. 
  18. ^ "WJ Smith teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625115629/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1275. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  19. ^ "Jimmy McMullan teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625115633/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=734. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  20. ^ Hayes, Dean, AVFC A-Z
  21. ^ "Jimmy Hogan teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626013304/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=726. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  22. ^ "Alex Massie teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625120444/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=52. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  23. ^ "George Martin teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626013300/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=513. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  24. ^ "Eric Houghton teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625113124/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=416. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  25. ^ "Joe Mercer teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626022134/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=768. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  26. ^ "Dick Taylor teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626022121/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=376. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  27. ^ "Tommy Cummings teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080421180640/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1231. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  28. ^ "Tommy Docherty teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090921154540/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1232. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  29. ^ "Vic Crowe teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626023329/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1260. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  30. 30,0 30,1 2006'da, kulüp taraftarlarınca hazırlanan ve kulüp tarihinin en iyi 12 ismini içeren Aston Villa Hall of Fame listesinde yer aldı.
  31. ^ "Ron Saunders teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 20 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090920182314/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1090. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  32. ^ "Tony Barton teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626014324/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1240. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  33. ^ "Graham Turner teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625122323/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=558. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  34. ^ "Billy McNeill teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625122321/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=190. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  35. 35,0 35,1 "Graham Taylor teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625120810/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=557. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  36. ^ "Jozef Venglos teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080625120449/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=865. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  37. ^ "Ron Atkinson teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 8 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081208095122/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1082. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  38. ^ "Brian Little teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 27 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090627050523/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=252. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  39. ^ "John Gregory teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080626012357/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=802. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  40. ^ "David O'Leary teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 8 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080508043409/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1313. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  41. ^ "Martin O'Neill teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 10 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100310215016/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=932. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  42. ^ "Gérard Houllier teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 3 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090203134535/http://www.soccerbase.com:80/managers2.sd?managerid=1314. Erişim tarihi: 17 Kasım 2010. 
  43. ^ "Alex McLeish teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104224904/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=1537. Erişim tarihi: 17 Haziran 2011. 
  44. ^ "Paul Lambert teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150921211045/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=2007. Erişim tarihi: 3 Haziran 2012. 
  45. ^ "Tim Sherwood teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150923064746/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=2545. Erişim tarihi: 15 Şubat 2015. 
  46. ^ "Rémi Garde teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151117032827/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=2399. Erişim tarihi: 15 Şubat 2015. 
  47. ^ "Eric Black teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160428084950/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=1750. 
  48. ^ "Roberto Di Matteo teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406130145/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=2118. 
  49. ^ "Steve Bruce teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170101032545/http://www.soccerbase.com/managers/manager.sd?manager_id=1342. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]