Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Nisan 2010-Haziran 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanılmayan şablonlar[kaynağı değiştir]

Kullanılmayan şablon içinde bilgiler varsa sil etiketi eklemeden yönlendirme v.s. yapıcı yolunu bulursan sevineceğim. Daha sonra faydalı olabilir. Kullanıcı:Türk Süvarisi'ne de defalarca söyledik ama... Takabeg ileti 13:07, 2 Nisan 2010 (UTC)

Daha dikkatli. Sadece alt başlıklarının Türkçeleştirilmesinden dolayı görünmeyenler var. Onlar kullanılabilir. Daha dikkatli olursan ve şimdiye kadar işaretlediğin bütün şablonları tekrar kontrol edersen iyi olur. Bu durumda silme görevli arkadaşlarımız da dokunmayacaklardır. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:56, 2 Nisan 2010 (UTC)
Tamamdır kontrol edeceğim... Ama bir şey sormak istiyorum. Şu yönlendirmeyi neden yaptın? Teki Bayern Münih, teki Almanya Millî Futbol Takımı? Silinmesi daha uygun olmaz mıydı?--Rapsar 13:59, 2 Nisan 2010 (UTC)
Yanlış yönlendirme ise düzelt ve uygun maddeye ekle. Mümkün olduğu kadar istifade edelim ve diğer kullanıcıların emeklerini hiçe saymayalım. Anlaştık mı ? Takabeg ileti 14:02, 2 Nisan 2010 (UTC)
Öncelikle bana emir verici şekilde konuşmazsan sevinirim. (bknz. Vikipedi:Nezaket) İkincisi insanların yaptıkları hataları kendi başlarına düzeltmesi her zaman kendisinin hayrına olur. Bu sayede yapılan hatalar bir daha tekrarlanmaz. Umarım anlatabilmişimdir... Ha, anlaştık mı?! --Rapsar 14:08, 2 Nisan 2010 (UTC)
Emir ? Sana emir vermedim ki. VP:İNOV çok önemli. Ben senin yaptığın hatalar vandalizm olarak saymış mıyım ? Sadece ikaz ediyorum. İstersen yap istemezsen yapma. Tercih sende. Herkes burda gönüllü çalışıyor. Takabeg ileti 14:11, 2 Nisan 2010 (UTC)
Benim bildiğim Yanlış yönlendirme ise düzelt ve uygun maddeye ekle. cümlesi emir cümlesidir. Eğer değilse doğrusunu lütfen belirtirsen bende öğrenmiş olurum. --Rapsar 14:14, 2 Nisan 2010 (UTC)
Emir kipi kullandığımız zaman hep emir verici şekilde algılandığı yeni öğrendim :) Aslında sen benimle sen - ben konuşuyorduk. Sana ne olduğunu anlayamadım. Ama önemli değil. Uzatmadan işe dönelim. Takabeg ileti 14:33, 2 Nisan 2010 (UTC)
Bu arada Vikide şu tarz şablonlar bulunmakta. Bunların kullanılması bana çok manasız geliyor. Yani şablonda sadece kulübün adı var. Sence de bunların silinmesi gerekmiyor mu?--Rapsar 14:38, 2 Nisan 2010 (UTC)
Bana da öyle geldi. Ama emin değilim. Kullanıcı:Sabri76 v.s. ilgilenen kullanıcıların da görüşünü almak daha garantilidir. Ben kaçtım (Zaten vikitatildeyim). İyi çalışmalr. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:42, 2 Nisan 2010 (UTC)

Din projesine katılımınızdan dolayı, ilgili oylama için oy kullanabileceğinizi düşünerek, linkteki sayfayı ziyaret etmenizi rica ederim. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 17:05, 2 Nisan 2010 (UTC)

Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

Slmlar. Umarım iyisindir. Bazı işlerim vardı, yeni odaklanabildim halledilecek konulara. İlk olarak Vikipedi:Madde istekleri/VikiProje Spor sayfasına doğrudan ulaşılabilecek olan şu kısımda vikiproje istenen maddeler bölümüne ulaşmak mümkün olmuyor. Eklenmesi gerek sanırım. İkincisi ise burada senin bana gönderdiğin iletiye yer verdim. Tamamlanması gereken bir eksik var mı kontrol edersen davetiye göndereyim. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 20:24, 2 Nisan 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 10:05, 3 Nisan 2010 (UTC)

Slmlar. Herkese davetiye gönderdim. Eline sağlık, VikiProje madde istekleri güzel olmuş. Dün Merube_89 sormuştu, eski iş birliklerini arşiv yapmayacak mısınız diye. Aklımdaydı ancak arşivi nerede toplayabiliriz diye düşünüyordum. Bir fikrin var mı ya da açılacak sayfayı açarsan ben orada depolayayım geçmişi.--a[.]med»»ileti 10:11, 3 Nisan 2010 (UTC)


  • Şu ana kadar elle tutulur bir iş birliği yapamadık açıkçası :) Bu haftaki miladımız olsun. Bundan sonra hem arşivleyelim, hem proje kapsamında yapılanları gerekli yere yazalım, hem de katılım sayısını arttıralım. --Rapsar 06:54, 5 Nisan 2010 (UTC)
Tamamdır. Katılım sayısının arttırılması ve koordinasyon önemli tabi. Umarım çok daha güzel şeyler çıkacak ortaya. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 09:23, 5 Nisan 2010 (UTC)

Sakıncası yoksa bir şey daha sorabilir miyim? Mimardınız değil mi?--Rapsar 20:06, 2 Nisan 2010 (UTC)

Çok sakıncalı :) Mimar olan bu. Birde Rapsar bana siz demeye başladın ? Bırak onu :) Bir kez sen dedikten sonra siz demeye başlaması hoşuma gitmiyor. Zira geçmişte böyle yaanların bana saldırmaya başladılar. Siz demekle nezaketli sayılıyorsa Vikiceden (Vikipedi Türkçesi:)) sen kelimesini kaldıralım da hepsini siz yapalım. Nezaket meselesi o değildir. Bazen şikayet etmek için bahane olarak kullanılıyor da. Nezaketli olmak kesinlikle siz demekten ibaret değildir. İyi haftasonları ve çalışmalar. Takabeg ileti 00:41, 3 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Aynı konuya ait iki maddeden biri diğerine yönlendirildiğinde, yönlendirilenin geçmişi bir anlamda kaybolmuş oluyor. En iyisi, bunların içeriğini adı doğru olan maddede birleştirdikten sonra, diğer maddeye {{Geçmiş birleştir}} şablonunu eklemek ya da bir hizmetliye haber vermek. Zira geçmiş birleştirme işini hizmetliler yapabiliyor. Bu nedenle şu değişikliğiniz geri alındı. Kolay gelsin. --yabancım 11:44, 4 Nisan 2010 (UTC)

  • Mrb. şu kategoride Avustralya'yı Okyanusya kısmına koymuşsun. Ancak Avustralya, futbol federasyonu olarak Asya Futbol Federasyonu'na bağlı. Kolay gelsin... --Rapsar 15:10, 5 Nisan 2010 (UTC)
  • Pardon Rapsar. Ben kıtalara göre sıralama yapıldığını sanmıştım Pınar [m] 08:30, 6 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Vamos Bien'le ilgili yaptığınız son değişiklik uygun olmadı sanırım, size söylemeden de geri almak istemedim. Bu son durumda, "Kaynakça"nın altına dipnotlar, "dış bağlantılar"ın altına da kaynakça gelmiş oldu. Bakabilirseniz sevinirim, bence bir önceki hal daha uygundu. İyi çalışmalar.--dYn$m 07:57, 9 Nisan 2010 (UTC)

Benim de kafam karıştı şimdi:) Tamam, bir bakayım.--dYn$m 08:24, 9 Nisan 2010 (UTC)

UEFA Avrupa Ligi 2009-10 ‎[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı UEFA Avrupa Ligi 2009-10 maddesine saldırmış düzelme gerçekleştirir misin? --Barko88 11:11, 9 Nisan 2010 (UTC)

Genao kulübünün oluşturmuş olduğun şablonun birçok oyuncusu hakkında madde kaydetmeye çalıştım. Şablonlar kaba taslak anca oluşabildi fakat tek kelime içeren başlıklar olduğundan silinebilir yardım eder misin ?--Barko88 02:09, 10 Nisan 2010 (UTC)

Infobox football league season, en wiki deki şu şablonu türkçeleştirsene her lig sezonuna koyarız ve eksik olan ligleri tamamlarız. Yalnız birde resim bölümü yok onlarda onuda eklersen liglerin logolarını koyarız güzel olur. --Barko88 06:37, 11 Nisan 2010 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. İş birliği konusu için bu sefer ben sana danışayım :) Bu haftaki ne olsun? Geçen haftaki yine ilgi görmedi. Hepsini ben, kendi başıma hallettim. Bu hafta ne yapalım? Ha bu arada bu iş birlikleri için bir arşiv oluşturur musun? Ben nasıl yapılacağını bilmiyorum da...--Rapsar 16:16, 11 Nisan 2010 (UTC)
Slmlar. Maalesef şablonlarla aram pek iyi olmadığından yardımcı olamadım sana. Lütfen kusurabakma. Ancak diğer kullanıcıların ilgisizliği hakikaten şaşırtıcı. Açılmamış maddelerin açılmasını mı bu haftanın iş birliği yapsak? Anlaşılan belli bir şeye bağlı kalmaktansa bağımsız katkı yapmayı tercih ediyor kullanıcılar.--a[.]med»»ileti 18:25, 11 Nisan 2010 (UTC)
Tamam davetiyeye katılım ibaresini ekleyeyim. Bu arada eline sağlık son hafta çalışma için. Arşivleme ile ilgileneceğim ancak bu gece olamayabilir. Görüşmek üzere.--a[.]med»»ileti 18:39, 11 Nisan 2010 (UTC)

Kategori işleri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Acaba George Weah ve Theo Lewis Weeks maddelerinden neden Liberyalı futbolcular kategorisini çıkardığını sorabilir miyim? Her ikisi de Liberyalı futbolcu :)--Rapsar 18:54, 11 Nisan 2010 (UTC)
Selamlar Rapsar. İkisinde de liberyalı-futbolcu-taslak şablonu ve dolayısıyla kategorisi olduğu için çıkarmıştım diye hatırlıyorum. İki kere tekrarlamış gibi olduğundan. Ancak derseniz ki, hem taslak kategorisi hem de ana kategori durması daha iyi öyle de yapılabilir. Nasıl olsun dersiniz? Bundan sonra ben de maddelere o şekilde yaklaşırım. Bir standart olması için, ne yapalım?--Merube 89msj 19:06, 11 Nisan 2010 (UTC)
Normalde hem taslak kategorisinde hem de futbolcu kategorisinde bulunması uygundur. Yani şu ana kadar gördüklerim (İng. Viki dahil) ve yaptıklarım bu yönde. Sende bu şekilde devam edersen sevinirim :) Bir de eğer ilgileniyorsan Vikiproje:Spor'a katılabilirsin :) --Rapsar 19:09, 11 Nisan 2010 (UTC)
Peki o halde öyle yaparım bundan sonra. Ah vakitsizlik diyorum, normalde katılırdım da şimdi katılımcısı olduğum projelere bile doğru dürüst bakamazken, pek içime sinmiyor açıkçası. Ben dışardan yardımcı insan olayım en iyisi, yedek üye :D. İyi vikilemeler, projede kolaylıklar dilerim ayrıca. Sevgiler--Merube 89msj 19:16, 11 Nisan 2010 (UTC)
Slm tekrar. IRC a gelebilir misin, arşivleme yapıyoruz Merube ile senin bilgin vardır Şubat ve daha öncesi spor projesi akıbeti ile ilgili.--a[.]med»»ileti 20:15, 11 Nisan 2010 (UTC)
Dün Merube ile Vikipedi:IRC kanalında yazışarak spor projesi arşivini düzenledik de. Senin bilebileceğin konuları sormak istedik chat ortamında daha rahat olur diye seni oraya çağırmak istemiştik. Hallettik, artık spor projesinin bir arşivi var. İş birliği mevzusunu gece halledeceğim. Görüşürüz.--a[.]med»»ileti 13:47, 12 Nisan 2010 (UTC)
Evet o konuda bir tartışma vardı ancak nerede hatırlamıyorum. Köy çeşmesi ilginize de belirtilebilir ya da bir kriter belirlenip yeniden düzenlenebilr.--a[.]med»»ileti 13:58, 12 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Jet hızıyla verdiğim cevap için kusura bakma lütfen.

Gökhan bozup düzeltmişti hatırladığım kadarıyla renkleri. Düzelmemiş bir yer kaldıysa da bir mesaj atarsan halledecektir.

Sevgiler

Vito Genovese 19:30, 12 Nisan 2010 (UTC)

adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Otomobil üreticileri ve markaları/C listesinde farklı telif etiketine sahip dosyalar kullanılmış. Bazılarının kullanılması adil kullanıma aykırı. Örneğin Cadillac için logonun doğrudan kendisi kullanılmış ve bunun kaldırılması gerekiyor. Ama aracın üzerinde logonun da bulunduğu yerin fotoğrafını çekip commons'a yükleyerek bazı logoları kullanabilmişler. Bazı markalar için de telifi düşmüş broşürlerden faydalanmışlar. Yani özetle o listede adil kullanıma aykırı resimler de var, kullanımı uygun olanlar da var. Her bir dosyanın kendi telif durumuna göre bir değerlendirme yapılması gerekli. İyivikiler... [ho? ni!] 12:26, 14 Nisan 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 16:33, 14 Nisan 2010 (UTC)

  • Aslında daha önceden öyle değiştirmiştim ancak bazıları gözü çok aldıkları ve aynı zamanda diğer şablonlarda kullanılacağı için eski sürüme geri getirdim. Ancak eski renklerin kodlarını spor takımları için kullanabilirsiniz:)-- FinlandiyalıM 13:46, 15 Nisan 2010 (UTC)
  • Doğru madde güncel dosya bıraz eskı. Grafik laboratuvarına yazarsan yardımcı olurlar.--Reality 09:07, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Unutmuşum söylemeyi. Şu madde de onun alt maddesi sayılır. Bunun da gelişmesi gerekli.--Reality 09:16, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Ayrıca haritada bir renk değişimi yapılacaktı onu da unutma.) Pasaportların rengi değişcek ya o yüzden.--Reality 09:22, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Rapsar yanlış yapmışssın. Onu sildir bence.) Öncelikle dosya svg biçiminde olacak. Sanırım Inkscape kullanmadım hiç. Gökhan'dan yardım alabilirsin.--Reality 10:01, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Svg daha kullanışlı faydalarını anlatmak uzun sürer. İstersen gökhana bir mesaj at bu konuda sana yardımcı olur. Sonra istersen şu var.--Reality 10:04, 18 Nisan 2010 (UTC)
    • Sonra dosya'da Türkiye'yi silmişssin. O da ayrıca bir kusur.--Reality 10:07, 18 Nisan 2010 (UTC)

Şablon Nba Oyuncusu[kaynağı değiştir]

Şimdi dün değişiklik yaptığım şablon siz gene değiştirmişsiniz.Şuanda örnek olarak Kobe Bryant'ın şablon görüntüsü iyi durmuyor. Amacım Nba oyuncularının ingilizce sitesinde ki gibi bir şablon yapmak daha önce ki gibi değil.Tam belli olmuyor.Soluk duruyor. Yapacağım çoğu oyuncunun ayrıntılarına varana kadar yapacağım.Ve Türkçeye uygun olmak koşuluyla.Pozisyon kelimesi Türkçe değildir. Mevki kelimesi de Türkçe değildir.Ama basketbol ve özellikle spor koularında kullanılır.Mesleğim de zaten devamlı kullandığım sözcükler.--Wombat 08:54, 19 Nisan 2010 (UTC)

  • Mrb. Acaba şu sayfadaki "Receptions" başlığının Türkçesi tam olarak nedir acaba?--Rapsar 14:46, 21 Nisan 2010 (UTC)
Tepkiler'den iyi bir karşılık bulamadım, ama 'tepkiler' içeriğin tümünü kapsamıyor. Tepkiler'i kabul veya karşılama kelimeleriyle birlikte kullanmanın uygun bir yolunu da bulamadım, bir de siz deneyin. İyi çalışmalar. --iazak 14:56, 21 Nisan 2010 (UTC)

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Siz de bilirsiniz.Aslında kolay birşey değil tek tek oyuncuların sayfasını hazırlamak.Ama yavaş yavaş yapıyorum.Evet Takımların sayfalarını gördüm gerçekten kötü duruyor.Tabii buyrun katılın söylemenize bile gerek yok.:) Hep birlikte çok daha iyi ve detaylı sayfalar haline getirelim.Bir NBA tutkunu olarak Türkçe sayfamızda çok daha iyi olması gerekir. Daha sonra sporcuların hayatını detaylı bir şekilde hazırlamak istiyorum.Zaten geçen sene Garnett ve Kobe'nin kini yapmıştım.Ama daha yüzlerce oyuncu var.Ve bunları yapmamız gerekiyor.Hem hazırlıyorum hem de yapmayı öğreniyorum.:) İyi günler...

Koruma talebi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Halledildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:20, 24 Nisan 2010 (UTC)

Yapılır o sorun değilde ben biraz yoruldum. :D Yaklaşık 1,5 haftadır hergün 5 saat uğraştım.60 tan fazla basketçinin şablonunu oluşturdum.Biyografi yazmak aslında daha kolaymış.Kobe ve Garnett'inkini yaptığımda bu kadar yorulmamıştım.Şimdi biraz yavaştan almaya başladım bugün.Dostum sende Nba'yı takip ediyorsan basketçileri yapabilrsin tabii başka şey yapmıyorsan şuanda.Aslında takımların ingilizce versiyonunda ki şablonu çok güzel onu beğendim bizimki gene kötü. Sporcuların dolaşım şablonlarını ekliyorum draft şampiyonluk yılın çaylağı mvp all star mvp savunmacı ödülü vb... Mesela isiah thomas yok dominique wilkins yok gary payton yok bunlar önemli sporculardı.Onların biyografilerini yazmak lazım.

Gizli içerikler[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Şu ve şu değişiklikleriniz dikkatimi çekti de, gizli kodda bulunan bilgilerin eğer Türkçeleştirilmemişse kaldırılması pek uygun değil diye düşünüyorum. Zira bunlar eklenmesi gereken bilgileri göstermekte, ileride eklendiğinde de gizli koddan çıkarılıp maddeye eklenmesi gereken bilgileri ihtiva ediyor. Yeni bilgiler eklenirken yardımcı olabilme özelliği taşıyan bu bilgileri silmektense muhafaza etmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Bu maddelerdeki gizli kodda yer alan bilgileri geri ekleyelim bence olur mu? Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 20:24, 1 Mayıs 2010 (UTC)

  • Sanırım --> gibi işaretlerle eklenenlerden bahsediyorsunuz. Aslında haklısınız kullanıcılara kategori eklerken kolaylık sağlayacaktır; ama bazen çok uzun yıllar sonra bile ekleneceğini düşünmediğim kategoriler oluyor -Amerikanın xxx eyaletinin yy şehrinin zzz köyündeki şarkıcılar gibi-. Bunlar da madde içinde gereksiz yerler kaplıyor. Neyse yine de şimdiye kadar öyle yapılmış, bundan sonra çıkarmam. Kolay gelsin...--Rapsar 10:49, 2 Mayıs 2010 (UTC)
Evet <!--Gizli içerik--> şeklindeki içeriği kastetmiştim. Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Çok ayrıntılı olduğunu düşündüklerinizi elbette daha geniş kategorilerle değiştirirseniz daha iyi olur elbette. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:58, 2 Mayıs 2010 (UTC)

RE:LGBT mankenler[kaynağı değiştir]

Değiştirdim. Kategori:LGBT mankenler sayfasına bir sil şablonunu da ekledim. İyi çalışmalar... Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 11:35, 2 Mayıs 2010 (UTC)

1636-1637 yılları Lâle soğanı fiyat endeksi[kaynağı değiştir]

Dosyanın içindekiler: 1636-1637 yılları Lâle soğanı fiyat endeksi. 12 Kasım, 25 Kasım, 1 Aralık, 12 Aralık, 3 Şubat, 5 Şubat, 9 Şubat, 1 Mayıs; Dosyanın altındaki künyede: 1636-1637 yılları Lâle soğanı fiyat endeksi. Bu endeks değerleri Earl A. Thompson tarafından derlenmiştir. YAYIM: Thompson, Earl (2007), "The tulipmania: Fact or artifact?", Public Choice 130(1–2): 99–114, doi:10.1007/s11127-006-9074-4 -- Kmoksy 17:55, 2 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Takabeg. şu resmi Türkçeleştirip, yeniden yükleyebilir misin acaba?--Rapsar 08:05, 3 Mayıs 2010 (UTC)
Ve aleyküm selam. Ben grafikten anlamam. Vikipedi:Grafik Laboratuvarı/İstekler sayfasına ekleyebilirsin. Takabeg ileti 08:21, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Selam Rapsar, çok teşekkür ederim. Aslında hazırladığım pek bir şey yok, program kendi kendine hallediyor. Belirttiğin sorunlarla en kısa zamanda ilgileneceğim, daha doğrusu ilgilenme talimatı vereceğim :). Kolay gelsin.--Gökhan 14:56, 3 Mayıs 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği[kaynağı değiştir]

Bu iş birliği için tam adamını buldun Rapsar. Ula ben Fenerbahçeliyim (hangi takımı tutuyorsun diyenlere, mahcup olmamak için), fakat ne Fenerbahçenin ne de diğerlerinin şu anki durumlarını, yöneticilerini, sporcularını bilirim. Sporla ilgim, yalnızca Beşiktaş'ın Türk "kara kartal"ı (Aquila chrysaetos) duruken, gidip ABD'nin emperyalizm sembolü olan "ak başlı deniz kartalı"nı (Haliaeetus leucocephalus) sembol seçmeleridir. Benim sporla tek ilgim Beşiktaş'ın yanlış kartal seçimidir. Bunun dışında size gerçekten yararım dokunmaz. İş birliği için teşekkür ederim, fakat dediğim gibi, zamanımı ota böceğe ayırdığım için, inanın spordan anlamıyor ve takip edemiyorum. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın' --Kmoksy 15:18, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Spor İşbirliği Daveti[kaynağı değiştir]

Merhaba, Rapsar. Davetin için teşekkürler. Spor işbirliğine katılacağım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:08, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Futbolla pek ilgilenmem. Ama lütfen söyleyin, yardımım dokunabilir. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:32, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Sorun değil. Araştırmalar vs. ile onlara da el atarım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:54, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Ricardo Quaresma[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Ricardo Quaresma maddesini tam koruma altına alır mısın? Aşırı vandalizme uğruyor...--Rapsar 12:17, 4 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, korumaya alındı. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 12:34, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Yanlışlık[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Sanırım yanlışlık oldu. Ben spor vikiprojesine üye değilim. Teşekkürler... --Kerem 233 16:35, 4 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Şu Düzenlenmesi gereken maddelerde çok fazla madde birikmiş. Bunları biraz azaltmak için iş birliği gibi bir şey yapılabilir mi? Bu maddelerin sayısı her geçen gün artıyor. 2007'den beri düzenlenmeyi bekleyen maddeler bile var. Haftanın iş birliği vardı bir ara ama o da güncellenmiyor artık. En azından 5-10 kişi birleşip orayı aktif hale getirsek, düzenlenecek maddeleri düzenlesek, telifli olanları, KD olmayanları falan silsek, Vikimizin kalitesini yükseltsek fena olmaz mı? Ne dersin?--Rapsar 08:37, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Aslında düzenlemesi gereken ama düzenle şablonu ekli olmayan bir sürü maddeler var. Zor iş. 5-10 kişi yeter mi bilmem. Köy çeşimesinde konu açabilirsin. Şu an Türkçe Vikide tatil yapıyorum (Kürtçe Vikide tatil yapmıyorum :))Takabeg ileti 08:40, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Ne zaman son değişikliklere baksam Takabeg'i görüyorum, nasıl tatil bu :D 5-10 kişi derken, kullanıcıları organize edecek, bir nevi gaza getirecek, bu konularda tecrübeli 5-10 kişi gerekli. Benim aklıma ilk sen geldin. Ben bu konularda pek iyi değilimdir de:)--Rapsar 08:41, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Yani bu aralar Kürtçe Vikide çalışıyorum (ortam sakin. vandal hemen hemen yok.) ve orda Türkçe interwikileri bulduğumda Türkçe Vikiye geliyorum ve maddenin durumunun feci olduğunu gördüğümde düzeltiyorum. Takabeg ileti 08:46, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Tamam, düzenlenecekler listesi hazırsa alabilirim. Bir sahada 11+11 kişinin bir topu kovalamasını seyretmektense otla böcekle uğraşmak güzeldir :-) --Kmoksy 09:07, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Cristiano Ronaldo maddesini anonim kullanıcılara karşı korumaya alır mısın? Bayağı vandalizme uğruyor, uğramaya da devam edecek gibi... Aynı şey Fernando Torres maddesi için de geçerli sanırım.--Rapsar 10:59, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı. bilgi için teşekkürler, --Manco Capac 11:09, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Düzenleme işleri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Son değişiklikler kısmında sık sık düzenleme yaptığını gördüğümden sana yazayım dedim. Bildiğin üzere Vikipedide düzenlenmeyi bekleyen yüzlerce madde var. Birkaç kişi birleşsek, bu maddeleri düzenlesek fena olmaz sanırım. Bir Vikiproje ya da işbirliği gibi bir şey yapmaya ne dersin? Kolay gelsin...--Rapsar 11:36, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Memnuniyetle iştirak ederim. Özellikle köy maddeleri acınacak durumda. Köylüler bir şeyler yapmaya uğraşıyorlar fakat adeta terk edilmiş durumdalar. Ellerinden tutmak geekir diye düşünüyorum. Ben varım. Geçenlerde bu maddeler üzerine kısa süreli bir işbirliği yapılmıştı ama pek ilgi görmemişti. Bence de yarar var. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:43, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Gayet güzel olur derim. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:51, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Eline sağlık. Yalnız açtığın sayfada projenin kaç gün devam edeceği, iştrakçiler vs. gibi bilgilendirme yapmak ve düzenlemek gerekiyor sanırım. Bu gibi proje sayfaları düzenlemesinde pek bilgili değilim.--M. Yalçın Yalhı ileti 11:57, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Hayırlı olsun. Elimden gelen gayreti göstereceğim. Eline sağlık. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:00, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Aklıma gelen: Bir önceki "köyler" projesinde, "Tarih" başlığı yerine "Tarihçe" yazılması öngörülmüştü. Bence bütün maddelerde bu değişiklik yapılmalı.--M. Yalçın Yalhı ileti 12:21, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Evet, haklısın... Çok önemli... Mutlaka bilgi kutusu eklenmeli. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:21, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Birçok maddede "Dış bağlantılar" olmadığı gibi, "Kaynakça" da bulunmuyor ve "(Bkz:)" gibi satır arası yazılar ilave ediliyor. Bunlar, "Kaynakça" alt başlığı oluşturulup "{{Kaynakça}}" ilave edilmeli. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:26, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tabi. Her ikisi de olabilir. Bu düzensizlikler gözden kaçmış. Birçok maddede uyarı bile konulmamış. Bir husus daha var: "Güncellik" konusu. Misal: Maddelerde "... tarihinde yapılacaktır" diye geçen çok cümle var ve "Güncel" şablonu konulmamış. Bunlar da dikkate alınabilir.--M. Yalçın Yalhı ileti 12:34, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Örnek olarak "Pelvis" maddesinin ilk satırı... (Bkz..) yazılmış, {{Kaynakça}} bölümü yaratılmamış.

Evet bakmak gerekiyor onlarada.Çünkü önemli kişiler.Bir boşluk bulduğum anda ilginirim sağol.

Düzensiz maddelerin düzenlenmesi[kaynağı değiştir]

Evet. --Kmoksy 23:03, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Kategori adlandırmaları[kaynağı değiştir]

  • Hazır kategori başlığı varken sorayım, şu ve şu kategorilerin isimlerini değiştirmek lazım. Herhangi bir önerin var mı acaba?--Rapsar 08:45, 3 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar rapsar. Öncelikle hayli geç cevabım için kusura bakmayın lütfen, bu aralar vikilemem hayli az. Bisiklet sporları kategorisini ahzaryamed ile konuşuyorduk :). İsabet oldu :). Evet onun adlandırması düzeltilmeli, hatta bu gece ilgileneceğim onunla. Kategori:Hava Sporları şablonlarını ise esas kategoriye uygun şekilde "Hava sporları" olarak adlandırıyorum, başka öneriniz varsa lütfen belirtin hemen tekrar adlandırırız. Zaten kategorilerdeki sayfa sayısı hayli az. Böyle başka sayfalar var mı acaba? Dikkatiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim, gözünüze çarpan başka sayfalar oldukça bildirirseniz çok sevinirim. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 00:52, 6 Mayıs 2010 (UTC)

VikiProje Madde düzenleme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar, davet için teşekkürler, elden geldiğince katılmaya çalışırım. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 11:24, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Memnuniyetle. Her zaman istediğim yoğunlukta viki-çalışamıyorum. Bu nedenle kendime oluşturduğum viki iş listem giderek şişiyor. Ama yine de gönüllüyüm. Artık olabildiği kadar. Bu projede de iş çok, başta siz olmak üzere hepimize başarılar diliyorum. --iazak 11:28, 6 Mayıs 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Böyle bir projeye katkı yapmaktan, gurur duyarım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:34, 6 Mayıs 2010 (UTC)

Kategori işleri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Yukarıda belirtilen kategorileri düzelttin için teşekkürler. Şu kategorinin adı da yanlış sanırım. Herhangi bir önerin var mı?--Rapsar 11:49, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Bu arada Kategori:Kürek sporcuları adlı bir kategori oluşturdum. Kategorinin adı için "Kürek sporcuları" mı daha uygun yoksa "kürekçiler" mi?--Rapsar 13:25, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Dikkatiniz için çok teşekkür ederim, o kategorinin yeniden adlandırılması gerek çok haklısınız, alt kategorilerin bazıları da sorunluymuş zaten "klüp" şeklinde adlandırma yapılmış. "Futbol kulüpleri şablonları" veya "futbol kulübü şablonları" şeklinde adlandırabiliriz, hangisi daha iyi dersiniz? Diğer konuda ise, "kürekçiler" olması daha iyi diye düşünüyorum şahsen, hem daha kısa bir adlandırma hem de herhangi bir anlam karmaşasına neden olmuyor hatta daha bile iyi duruyor. Sonuçta bisikletçiler diyorsak buna da kürekçiler demek daha uygun diye düşünüyorum naçizane. Bu arada nazik davetiniz için de çok teşekkür ederim, dışardan da olsa takviye yapmaya çalışırım elimden geldiğince. Vikinin çok ihtiyaç duyduğu bir işti bu, el attığınız için çok teşekkürler. Sadace işaretlenmiş maddeler dahi o kadar çok ki, bir de işaretli olmayanları katarsak öyle çok madde vardır ki. Sevgiler--Merube 89msj 17:57, 6 Mayıs 2010 (UTC)
O zaman hemen kürekçiler olarak değiştiriyorum. Diğer kategori içinse sanırım "futbol kulübü şablonları" daha uygun dediğin gibi. Onu da fırsat buldukça yaparız artık :) Sağolasın, kolay gelsin...--Rapsar 18:57, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Elinize sağlık yeniden adlandırma için. O halde "futbol kulübü şablonları" oldu, vikimize hayırlı olsun. Aslında Kategori:Türk futbol kulüplerinin şablonları kategorisinde yer alan alt kategorilerin adları da düzeltilmeli ama onlarda biraz fazla sayfa var. En iyisi Gökhan'dan rica etmek onları. GAWB bir el atabilirse çok iyi olur onlara. Yeni adlandırma nasıl olabilir? Mesela "Galatasaray SK şablonları" mı "Galatasaray şablonları" mı, yoksa başka bir şekilde mi? Ne dersiniz?--Merube 89msj 19:17, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Bu arada futbolla ilgileniyorsan bir SL projem vardı. Bana yardımcı olmanı gerçekten isterim, eğer kabul edersen.--Rapsar 19:26, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Tabi ki, elimden geldiğince büyük memnuniyetle katkıda bulunmaya çalışırım. Hem vikimize yeni bir SL kazandırma da ufak da olsa tuzum olsun isterim. Madde nedir?--Merube 89msj 19:33, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi şu an sadece stadyumların listesi ve kaynakları hazır. Notlar bölümüne eklemeler, daha fazla yazı ve kırmızıların gitmesiyle "sanırım" SL olur.--Rapsar 19:35, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Kırmızıların bir kısmı amatör kulüplerin stadları, önemli olan tabi stadın kendisinin ansiklopedikliği tabi. Liste ne kadarını kapsıyor, kapsama kriterlerini belirtebilirseniz çok güzel olur bence. Yoksa tam liste olması biraz zor. Spor projesinde stadların KD'liği ile ilgili bir görüş birliği var mı acaba? Ayrıca naçizane şunlar olursa daha iyi olur diye düşünüyorum: Listeye kuruluş yılı eklenmesi -inşaata başlama değil de sportif aktivitenin başlama tarihi olursa daha iyi, inşaat başlagıç tarihi dipnotta yahut, daha küçük yazıyla yanında verilebilir-, eskiden varolan ancak sonradan yıkılan stadlar eklenmeli bir de listeye ve belki bunlar için listeye yıkılış tarihi sütunu eklenebilir ama sayısına bağlı tabi. Son olarak tabi giriş bölümününü geliştireceksinizdir de yine de belirtmek istedim :). Son olarak kayan kaynakça kullanımı köy çeşmesinde konuşulmuş ve kaldırılmasına kara verilmişti. Çıktı alırken tam liste görünmediği için. Ondan kayan kaynakçayı kaldırdım maddeden, böyle maddeler görürseniz siz de kaldırırsanız çok sevinirim. Listedeki kırmızılara gelince pek kalmamış gibi şimdiden, ellerinize sağlık. Ah keşke bir serbest telifli resimlerini bulabilsek stadların çok güzel olur, ama bu hali de gayet güzel. Tekrar ellerinize sağlık madde için. Kırmızılıkları inceleyip dişime uygun bulduklarımı açmaya girişirim vakit buldukça. Ah keşke günler 48 saat olsa :). Sevgiler --Merube 89msj 19:49, 6 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kulübün adı Galatasaray SK olduğundan kategori adında da SK olması daha mantıklı bence. Ben de tam kategorileri taşımaya başlayacaktım ki sen bitirmişsin bile :D Teşekkürler...--Rapsar 19:25, 6 Mayıs 2010 (UTC)
HotCat sağolsun, Vito sağolsun :). Tamam gökhan'a bildirebilirseniz onu çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 19:53, 6 Mayıs 2010 (UTC)
  • Stadyumların KD'liği konusunda şöyle bir düşüncem var, sanırım İng. Vikide de bu şekilde. KD olan bütün kulüplerin stadyumları KD'dir. Yani zamanında profesyonel olmuş, ancak şimdi amatör olan kulüplerin dahi stadları KD'dir. Bunun dışında kapasiteleri 5.000'in üzerinde olan (İng. Vikide bu 10.000) stadlar KD'dir. Bu listeyi hazırlarken bu düşünceyi baz aldım. Zaten listeye baktığında 43. ve 79. sıradaki stadyumların kulüpleri KD değil (O yüzden link de vermedim onlara); ancak kapasiteleri yüksek olduğu için stadların kendisi KD. Bu konu 1-2 ay önce Köy Çeşmesi'nde gündeme gelmişti; fakat tam olarak sonuca bağlanamamıştı.
İnşaat tarihleri konusuna gelirsek, bu tarihler TFF'nin resmi sitesinde yer almıyor (hatta 2-3 stadyumun kapasitesi bile yok!), hele ki kulüplerin resmî sitesinde hiç yer almıyor. Ben de en başta eklemeyi düşünmüştüm, daha sonra vazgeçtim.
Yıkılan stadları eklemek geçekten güzel fikir. Eklenebilir.
Giriş bölümü eklenecek kesinlikle, liste tamamlandıktan sonra tabi :)
Kaynakça konusunu bilmiyordum. Madem öyle anlaşılmış, kaldırılsın o zaman :) Ben de bir maddeden kopyalamıştım onu, ama hatırlamıyorum hangisinden olduğunu :)
Stadların resimleri olsa zaten, mükemmel bir madde olurdu :) Kulüplerin resmî sitelerinden izin alıp maddede kullansak bir sorun çıkar mı acaba? Ya da resimlerin sahiplerinden, resimleri Commons'a yüklemelerini istesek? Ya da en kötüsü İstanbul'dakileri ben çekerim, diğerlerini de kullanıcılardan rica ederiz olmaz mı :D İlgin için tşk. Kolay gelsin...--Rapsar 20:06, 6 Mayıs 2010 (UTC)
  • Açıklamalar için çok teşekkür ederim. Yani listeye, 5.000 ve üzeri stadlar dahil edildi. Bunu belirtebilirseniz çok güzel olur. Bir de neden bizde 5.000, 10.000 değil merak ettim açıkçası? Aslında bu stadyumların da KD'lik yönergesini hazırlamak ve tartışmaya açmak lazım. Sevgiler --Merube 89msj 20:24, 6 Mayıs 2010 (UTC)
  • Çünkü 10.000'in üstünde yalnızca 46 stadımız var. 2. ve 3. lig ekiplerinin çoğu 5000-10000 arası stadlarda oynuyor. 10000 üstünü KD olarak kabul etseydim, diğer stadlar bölümü normal listeden daha uzun olacaktı :)--Rapsar 06:44, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Anladım, isterseniz öncelikle bunu köy çeşmesinde tartışmaya açalım ne dersiniz? Eğer KD diye kabul ettiğimiz stadyumlar dahil edilecekse "diğer stadyumlar" diye ayırmaktansa listeyi, hiç ayırmamak daha iyi bence. Ayırmak daha iyi derseniz, en azından diğer yerine kapasitelerine göre ayırabilirsiniz maddeyi. 5.000 ve altı, 5.000-10.000, 10.000 üstü gibi. Ancak bence hiç ayrılmaması daha iyi dediğim gibi, yine de çok fark etmez siz nasıl isterseniz. Ancak "diğer" demek pek uygun değil kanaatindeyim. "Tüm stadyumlar için; kaydadeğerlik için min. 5.000 kapasiteye sahip olmasını ve/veya maçlarını burada oynayan takımın KD olması durumunda o stad KD'dir" şeklinde bir yönerge hazırlanabilir. Ki bu cümle benzeri bir ifadeyi listeye de eklemeli, Türkiye'de hangi stadyumlar listeye dahil edildi göstermek açısından çok önemli. Aslında bunun ing. sayfasını vikimize kazandırabilirseniz harika olur. Son olarak ref name kullanmak lazım, superyekin'den rica ederseniz Ybotuyla hızlıca düzeltebilir sanıyorum. Madde için ellerinize sağlık tekrar, büyük bir çalışma olmuş. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 13:30, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Diğer stadyumları kısmını koyma sebebim şudur; ilk kısımdaki stadları kapasitesine göre sıraladım. Diğer stadları üsttekilerle birşetirirsek, arada KD olmayan stadlar da kalmış olacak.

Örnek vermek gerekirse; Edirne 25 Kasım Stadı, listedeki birkaç staddan daha büyük. Diğer sttadlar kısmını, ilk kısma eklersek bu stadyum arada kaynayacak, sanki hiç yokmuş gibi olacak :D Bilmem anlatabildim mi? Ref name konusunu ise pek anlayamadım.--Rapsar 13:38, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Bir de şu stadın ismini buraya nasıl yazacağız?:)--Rapsar 13:42, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Zaten KD olmayan stadları da listeye dahil ederseniz -bağlantı vermeseniz dahi- liste asla tamamlanamayacağı için, SL olması mümkün olamaz. Ondan KD olmayanlar zaten listeye eklenmemeli, o nedenle söylemiştim. Ayrıca diğer denince neye göre "diğer", neden oradakiler diğer diye adlandırılıyor, biraz sorunlu gibi ondan. Ref name ise çift kaynakların -mesela listede 148-153 nolu kaynaklar aynı. Bunlar ayrı ayrı numaralandırılmamalı, aynı noya sahip olmalı. Onun için ref name kullanılması gerekiyor. Mesela bu kaynağa TFF adı verirsek, ve kaynakları <ref name="TFF">Tesisler. TFF.org. 4 Mayıs 2010 tarihinde erişilmiştir.</ref> şeklinde kodlarsak, bu 6 kaynağın hepsi tek bir bumaraya sahip olacak. Böylece kaynaklar kısmında farklı kaynak sayısını rahatça görebileceğiz. Bunu SuperYetkin'in botu yapabiliyor, ondan rica edebilirseniz hızlıca bunları düzeltebilecektir. Diğer türlü hayli vakit alabilir. "SEYRANTEPE 1 NO.LU SAHA" ise KD mi? Kapasitesi 500müş. Galiba Seyrantepe stadyumunda birden fazla futbol sahası var, bu da 1. saha diye adlandırılmış. "SEYRANTEPE DİSKİ SPOR TESİSLERİ" şeklinde adlandırılmış bir saha bulabildim ama aynı yer mi bilemiyorum. Araştırmak lazım. Eğer stadyumda birden fazla saha varsa, bunun sadace notlar kısmında belirtilmesi kafi olur sanıyorum. --Merube 89msj 13:54, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Evet birden fazla sahaya sahipmiş aynı stadyum [1]. 1, 2, 3 nolu çim sahası ve 1 nolu yapay çim sahası varmış burada. Yani tek bir spor tesisi, içinde şimdilik 4 farklı saha var. Sevgiler--Merube 89msj 13:56, 7 Mayıs 2010 (UTC)
  • Diğer kısmının hangi stadları kapsadığını giriş paragrafına eklemeyi düşünüyordum zaten. O kaynaklar aynıydı, çünkü o kısmı daha tamamlamamıştım, şimdi o da bitti :) O sorun halloldu yani. Seyrantepe 1 nolu Saha ise KD'dir. Çünkü 3. Lig'de oynayan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'un sahasıdır. Bu arada verdiğin link hatalı sanırım bende açılmadı :S Ama bende o şekilde düşünmüştüm. Bu arada resim işini ne yapalım? Her stadınkini eklemek mükemmel olur ama, resimleri bulmak ve sahibinden izin alıp buraya yüklemek oldukça uzun iş...--Rapsar 14:08, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Madde için şunun yardımı da dokunacaktır...--Rapsar 14:11, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Bende açılıyor link, bir de şöyle yazayım, belki adres sekmesine copypaste ile yapıştırırsanız açılır: http://www.diyarbakir-gsim.gov.tr/tesisler.asp . Adı üstünde sadace bir saha, stadyumun kendisi değil. Bu saha, esas spor tesisinin yani "Seyrantepe ..." adındaki maddenin altında bir başlıkta ele alınabilir. Yoksa KD olup olmadığı çok şüpheli, ayrı madde olarak açılsa dahi çift madde olarak işaretlenebilecek bir madde. Evet 3. ligte oynayan bir takımın "saha"sı ama bu saha esasen bir spor tesisinde yer alan sahalardan sadace biri. Yani tesisin kendisinin maddesi açılmalı, her sahanın değil. Stadyum sayılmaz sadace bir saha, bir spor tesisinde yer alan. Resim önemli değil o kadar bence, olsa tabi güzel olur ama çok az bir kısmının resmi yer alacaksa hiç resme yer vermemek daha iyi olabilir. Madde içeriğine gelince, sadace diğer bölümü değil, tüm listedeki içerik neye göre seçildi ayrıntılı açıklanmalı. İngilizce madde ise, diğer Level 1-5 stadyumları almış. Adamlar 1-5. lig seviyesindeki maçlara ev sahipliği yapan stadları listeye dahil etmiş ama bunu diğer olarak ayırmaları demin yazdığım sebeplerden ötürü pek uygun değil. En iyisi bunu başka vikipedistlere de danışmak ama ben diğer adlandırması uygunsuz buluyorum kesinlikle. Bunlar ya listeye hiç alınmamalı ya da listeye dahil edilmeli. Diğer adında bir bölümde ayırmanın çok bir mantığı da yok zaten kapasiteye göre ayrıldıkları için bu stadlar zaten yine en sonda yer alacak. Tek fark numaralandırılmaları olacak. Yani öyle bir ayrı başlık gereksiz zaten. Sevgiler, iyi vikilemeler --Merube 89msj 14:25, 7 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tmm link açıldı şimdi. O zaman tesislerin geneli için madde oluşturalım, her iki stadı da bu maddeye yönlendirelim ve bunların aynı tesiste olduğunu Notlar kısmına ekleyelim bu kaynakla beraber, olur mu? Diğer kısmını birleştirmeyle ilgili kafama bir şey takıldı. Zamanında profesyonel olan kulüplere ve onların stadlarına KD diyoruz. O zaman onlarında listede yer alması gerekir değil mi? Yani şu an amatör olan Edirnespor'un stadının da listede yer alması gerekir o halde. O zaman şimdiye kadar profesyonel olan bütün takımların stadının yer alması gerekir ki, tamamlamaya ömür yetmez :) O halde diğer kısmının başlığını değiştirelim derim ben. Ya da başka bir önerin var mı?--Rapsar 14:35, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Evet öyle yönlendirirsek harika olur. Listeye alınacak stadların kriterleri biraz daha sıkılaştırılabilir. KD kriterlerini karşılayan -demin yazdığımız cümle- ve .... kapasitesinin üstündeki stadlar bu listeye dahil edilmiştir denebilir. Diğer türlü dediğiniz gibi liste tamamlanamaz bence de. Gelmiş geçmiş tüm stadyumlar -yıkılanlar dahil, artık pro olmayanlarınki dahil- yer alacağı için, kısalık gibi bir sorun olmaz zaten. Diğer bölümü konusundaki görüşünüze katılıyorum, adı değiştirilmeli. Aslında diğer kısmı hiç olmayadabilir, çünkü zaten listenin tek bir kriteri var diğerleri diye ayırmak gereksiz duruyor. KD olmayanlar için böyle bir bölüm ayırsak da işin işinden çıkılamaz :). Belli bir kapasite belirlemek ve sadace üstünü listeye almak daha rahat olabilir. Ne dersiniz? İllaki bölümlere ayırılacaksa kapasitelere göre ayırılabilir, mesela diğer yerine kapasitesi 5.000 altı olanlar denebilir bence. --Merube 89msj 14:45, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Doğru aslında başka bir kriter kalmadığına göre diğer kısmını kaldırıyorum. Şu an sıralamayı yapıyorum. Bu akşam ya da yarın girişe başlarız. Azar azar da maddeleri açtıkmı tamamdır :) Kolay gelsin...--Rapsar 14:51, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Sayenizde vikimize yepyeni bir SL kazanmış olacak en kısa zamanda inş. Güzel katkılarınız için ellerinize sağlık, sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:57, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Rapsar, bana verdiğin davetiyeler için teşekkürler. Ancak rica etsem bana bu tip davetiyeler atmaz mısın? Çünkü ben zaten ilgileneceğim bir şey olduğunda davetsiz de ilgileniyorum. Teşekkür ederim. --Manco Capac 08:18, 7 Mayıs 2010 (UTC)

bence hızlı olmalıyız. ben baştan devam ediyorum.--Türk Süvarisi ileti 08:26, 7 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Düzenlediğin veya bilgi kutusu eklediğin maddeleri burada belirtirsen, projenin ne kadar yararlı olduğu daha kolay anlaşılacaktır. Bilgine...--Rapsar 07:03, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar. Proje için eline sağlık, oldukça ihtiyaç duyulmaktaydı buna. Düzenleme konusundaki bilgilendirme için de teşekkürler. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 09:18, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Merhaba. Farklı aylara ait maddeleri düzenliyorum daha çok. Bunları ayrı ayrı belirtmek yerine bir iş birliği projesi başlatsak nasıl olur? --Superyetkinileti 15:47, 7 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bu arada bir ricam olacaktı. Driver (video oyunu) maddesinin adını Driver olarak değiştirir misiniz?--Rapsar 15:40, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Tabi ama bir de Driver (seri) adında bir madde var. en:Driver gibi anlam ayrımı mı yapalım yoksa, anlam ayrımı açılırsa Driver (anlam ayrımı) diye adlandırıp, video oyunu veya video oyunu serisin adını mı Driver yapalım?--Merube 89msj 15:56, 7 Mayıs 2010 (UTC)
  • Zaten oyun serileri "xxx (seri)" şeklinde adlandırılıyor. O yüzden madde adının "Driver" olması daha iyi. "Driver (anlam ayrımı)" ise gerekiyorsa yapılabilir...--Rapsar 18:39, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Aslında video oyunları da (video oyunu) şeklinde oldukça kullanılıyor. Driver denince ilk akla video oyun serisi mi yoksa ilk oyun mu geliyor acaba? Ona göre adlandırmayı yapalım. Sevgiler--Merube 89msj 18:45, 7 Mayıs 2010 (UTC)
Kesinlikle Driver :) Benzer olarak Call of Duty, Call of Duty (seri) ve Far Cry, Far Cry (seri) var. Onlar da bu şekilde yapılmış.--Rapsar 18:48, 7 Mayıs 2010 (UTC)
O halde derhal taşındı :). Kusura bakmayın geciktirme için, emin olmak istedim de :). Sevgiler--Merube 89msj 18:52, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Bilgi kutularını taşıma işinden çekiliyorum. iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 16:12, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Haklısın. Biraz daha iş çıkacak ama olsun. Hemen ilave ettim. --M. Yalçın Yalhı ileti 20:48, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Video oyunları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Dune II Dune_2000 Dune (video oyunu) Emperor: Battle for Dune maddelerindeki Video oyunları kategorilerinii neden kaldırdın acaba? Kumul 21:54, 7 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Düzenlediğin veya bilgi kutusu eklediğin maddeleri burada belirtirsen, projenin ne kadar yararlı olduğu daha kolay anlaşılacaktır. Bilgine...--Rapsar 07:02, 7 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Farkındayım ama henüz düzenlediğim bir madde yok, o yüzden birşey belirtmedim :) — Pınar [m] 00:21, 8 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Oluşturduğun bisiklet şablonları için teşekkürler. Fakat şablonlardaki kodlar İng. olarak kalmış. Bunları Türkçeleştirmeyi düşünüyor musun? --Rapsar 16:49, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar. Çok haklısınız, Türkçeleştirilmeleri lazım. Ancak zaten bisikletle ilgili maddelere ilgi yok denecek kadar azken İngilizce vikiden çevirilerden başka içerik henüz bulunmadığı, Türkçe şablonun fark edilebileceğinden emin olamadığımdan ve çeviri yapan vikipedistler için böylesi daha rahat olur diye şimdilik İngilizce bırakmıştım. Velhasıl çok haklısınız, çevirmeye başlıyorum şimdi şablonları. Kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 16:54, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bir de Şablon:Infobox Cycling team dışında kodlarının Türkçeleştirilmesi gereken şablon yok olması lazım. Diğerlerinin adı değiştirilip, ingilizce adının da yönlendirme olarak muhafaza edilmesi kafi sanıyorum. --Merube 89msj 16:56, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Anlayışınız içim çook teşekkürler. Kontrol etmek ne demek estğ. :)--Rapsar 16:55, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bir de ricam olacaktı, bisiklet şablonlarının ve diğer spor şablonlarının daha rahat görülebilmesi için Vikiproje:Spor/Şablonlar sayfasına belli başlı şablonları ve en önemlisi şablon kategorilerini ekleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Böylece daha rahat farkedilecektir Türkçe şablonlar. Ayrıca bir sorum var, Şablon:Futbol kulübü bilgi şeklinde adlandırmanın özel bir nedeni mi var acaba? Neden "bilgi kutusu" şeklinde değil adlandırma, merak ettim açıkçası :). "Bisiklet takımı bilgi kutusu" şeklinde adlandırmıştım ama, "Bisiklet takımı bilgi" mi olması tercih ediliyor acaba? Sevgiler--Merube 89msj 17:00, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Formayla ilgili şablonları falan kastediyorsun sanırım. Onlara gerek yok tabiki de :)
Zamanında öyle adlandırıldığı için o şekilde kalmış :) Aslında "Bilgi kutusu futbol kulübü" olması gerekiyor. Bilgi kutusunun başta yer almasının sebebi ise, madde düzenlenirken, altta yer alan "kullanılan şablonlar" bölümünden daha kolay bulunabilmesi. Hazır yeri gelmişken o da değişsin mi?--Rapsar 17:03, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Kusura bakmayın, biraz çıkmıştım vikiden. Şimdi kod değişikliklerini yapıyorum. Aslında bilgikutusu sonra olunca daha Türkçe oluyor gibi geliyor bana. Ad değiştirmeden önce bir konsensusa varılması gerekebilir bu konuda. Altta yer alan kullanılan şablonlara bakan kişi zaten değiştir sekmesine basmış ve kodları görmüştür. Çünkü bilgikutusu şablonları en üstte yer alan kodlar. Bir de tüm adlandırmalar "... bilgi kutusu" şeklinde olduğundan öyle bir adlandırmaya gerek yok sanıyorum. En iyisi o versiyonu yönlendirme haline getirmek. Asıl şablona yönlendirildiğinde, istendiğinde o şekildeki isimlendirme kullanılır. Hem bunun için konsensusta gerekmez. Ne dersiniz? Şimdi şu kodları düzeltiyorum, bakabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 18:05, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Tamam kodlar Türkçeleştirildi, vikiye hayırlı olsun. Bu arada kastettiğim şablonlar Şablon:Cycling squad columns ve altşablonları. Onların adları belki Türkçeleştirilebilir, onu kastetmiştim. Sevgiler--Merube 89msj 18:15, 8 Mayıs 2010 (UTC)
O şablonların Türkçeleşmesine gerek yok bence de :) Bilgi kutusunun adlandırma konusunu ise Köy Çeşmesinde görmüştüm yaklaşık 1-2 ay önce ama bulamıyorum... Sanırım arşivlenmemiş bölümde kaldı.--Rapsar 19:07, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Neye karar verilmişti yahut karar verilir gibi olmuştu :) İsterseniz tekrar topluluğun görüşüne sunalım, ne dersiniz?--Merube 89msj 19:10, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bir kullanıcı "Bilgi kutusu xxx" şeklinde adlandırma olması gerektiğini savunmuş, birkaçı da desteklemişti. Sanırım havada kaldı :)Topluluğa danışıp fikir birliğine varmak en iyisi sanırım...--Rapsar 19:12, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Evet en iyisi dediğiniz gibi tekrar danışmak. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 19:14, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Bu arada sporla ilgili birkaç bilgi kutusu oluşturmak, var olanların da birkaçını yenilemek lazım. Mesela şunun kesinlikle yenilenmesi, voleybol kulüpleri ve voleybolcular için ise bilgi kutusu oluşturmak gerek. Voleybolcu için niyetlenmiştim geçen gün ama terimlerin Türkçe karşılıklarını tam olarak bilmediğim için yarım bıraktım :) Çok şey istedim ama zahmet olmazsa oluşturabilir misin?--Rapsar 19:18, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Estağfurullah pek tabi ki. Ancak voleybol en uzak olduğum spor dallarından biri olduğundan hayli yavaş ilerleyebilirim, ayrıca muhakkak kontrol edilmesi gerekiyor. Şimdi voleybolcu şablonu için İngilizce vikiye bakıyorum. Önce yabancı dildeki kodla kaydederim, sonra yavaş yavaş çeviririz. Olur mu--Merube 89msj 19:22, 8 Mayıs 2010 (UTC)
"Şablon:İnfobox kürek takımı" adının da düzeltilmesi çok gerekli dediğiniz gibi. Bari Infobox olsaymış. "Kürek takımı bilgi kutusu" şeklinde adını değiştirelim mi? Şimdiki yaygın adlandırma o şekilde olduğu için xx bilgi kutusu şeklini önerdim ama tersi de olur tabi. Her iki kullanım da ana şablona yönlendirildiği sürece fark etmez. Sevgiler--Merube 89msj 19:24, 8 Mayıs 2010 (UTC)
İkincisi iyidir kürek takımı için. Voleybolu da İngilizce olarak bile oluşturabilirsen iyi olur. Yavaş yavaş ilerletip maddelere ekleriz. Kolay gelsin. --Rapsar 19:32, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Tamam siz hangisini uygun görüyorsanız değiştirin isterseniz. Aynı sayfanın doc sayfasını da aynı ada taşımanız kafi. Şablonu incelemeye devam ediyorum şu an, isim değişikliği ile siz ilgilenebilirseniz sevinirim. Diğer şeklini de yönlendirme yaparsanız çok makbule geçer. --Merube 89msj 19:47, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bu arada ben de Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'nu yeniledim. Bir kontrol edersen hatalı bir yer var mı diye sevinirim.--Rapsar 19:55, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Kod kullanımlarının bazılarını da değiştirmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Bu durumda göbek_adı şeklinde yazılı olduğu için maddelerde bu sekmedeki bilgi gözükmeyecektir. Maddeleri de yeni hale göre düzenleyebilir misiniz? Yahut şimdilik kod adlarını olduğu gibi bırakın isterseniz, botu olan bir kullanıcıdan rica ederiz tüm maddelerdeki kodu o yönde değiştirmesi yönünde. Olur mu?--Merube 89msj 20:06, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Şu anda düzenliyorum :D Gerek yok bota zaten 5 maddede kullanılıyormuş :)--Rapsar 20:07, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Peki o zaman. Elinize sağlık. Yalnız şablonu oluşturan kullanıcının da onayını alın isterseniz. Sevgiler--Merube 89msj 20:09, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Şablon, 2007'de oluşturulmuş ve yapan kullanıcının en son katkısı 2007'de :D--Rapsar 20:11, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Şimdi fark ettim o şablon çiftşablon değil mi, Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu == Şablon:Basketbol biyografi. Birleştirmek daha iyi olur sanıyorum, madem çok da kullanılmıyormuş. İçerikte çok fark yoksa geçmişleri hemen birleştireyim.--Merube 89msj 20:14, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Evet o da varmış. Ama görüntüsü çok kötü :( Şöyle yapalım. Diğerine bağlantı veren maddeleri bu oluşturduğuma taşıyım, sonra da geçmişi birleştirirsin. Olur mu? Bu arada Kerem Tunçeri maddesine ekledim; ancak kilo kısmı gözükmüyor. Bir el atabilirsen sevinirim :)--Rapsar 20:17, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Kilo_lbs ve kilo_kg kodu verip, şablonun kendisi için de kilo kodu verdiğiniz için gözükmüyordu. Şimdi kilo kodu yok, sadace kilo_lbs kodu var. En iyisi kilo_lbs ve kilo_kg kodlarını tamamen kaldırmak. Zaten yanlış hatırlamıyorsam, kilo çok değişken bir parametre olduğundan şablonlardan kaldırılmasına karar verilmişti. En azından şimdilik kilo_lbs ve kilo_kg'yi kilo kodunda birleştirmeniz daha iyi olur. Zaten kiloyu yazan kişi sayının yanına birimini de yazacaktır. Son olarak, hepsini bu şablona taşıma konusuna katılmam mümkün değil. Öncelikle konsensus oluşması gerekir. Spor projesi üyelerinin fikrini isteyebilirsiniz. Ona göre birleştiririz, olur mu? Bu arada ingilizce vikideki voleybol şablonu kodu türkçe vikiye uymuyormuş meğer. Başka koda taşıyıp baştan yazacağım. Ancak şimdilik vikiden biraz çıkıyorum. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 20:27, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Yine az önce aklıma geldi. Şablondaki boy, kilo, pozisyon ve kariyeri kısımlarını da diğer parametreler gibi kullanılmadığında gizlenecek biçimde yapar mısın?--Rapsar 20:22, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Şimdi baktım iki şablona da. Basketbolcu bilgi kutusundan sadace doğum_tarihi yazılmasa dahi gözüküyor şu anda, aslında onu da ifli koda alacaktım ama önce size danışmak istedim. Voleybolcu şablonu ise oldu sayılır. Doc sayfasını yazdığımda daha iyi olacak tabi ama, size zahmet bir göz atabilirseniz çok sevinirim. Basketbolcu şablonunda şöyle bir sorun var, lbs kg diye iki ayrı koda sahip kodlama yapılamıyor. Ya böyle kg ve lbs için ayrı ayrı kod yazılacak ama bu sekme boş bırakıldığında da gözükecek, yahut sadace kilo haline getirilecek. Şu anda boy parametresinde de aynı sorun var. O nedenle onun ifli kodlamasını kaldırıyorum. Bilkutusu ile ilgili isterseniz proje tartışma sayfasında bir başlık açın. Ne dersiniz? Üyeler de mesajla bilgilendirilip tartışmaya katılmaları için ricada bulunulur. Olur mu?--Merube 89msj 21:33, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bir de doğumu yerine doğum tarihi desek nasıl olur? Doğum yeri de yazacak ama olsun bence. Bir de doğum tarihi için ifli kodu sormuştum ama, kodlamaya göre tarih ve yer aynı satırda belirtiliyor. Bu durumda tarih yoksa yer bilgisi de şablonda verilemez hale gelecek. O yüzden isterseniz onları ayrı satırlarda yazıp ifli kod ekleyebiliriz. Kilo ve boy satırlarından ifli kodu çıkardım. Belki bir başkası yapabilir bu kodlamayı, bir soralım isterseniz. Aslında {{height|m=X.XX}} gibi şablonlar olduğundan ikili yazım bence gereksiz ama siz bilirsiniz tabi. Yahut bunların hepsi ayrı sekme yapılır, sadace birini kullanın diye not düşülebilir. Sevgiler--Merube 89msj 21:44, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Bu arada kilo satırındaki sorun "lb to kg" şablonunun olmamasından kaynaklanıyor. Boyda bulunan convert şablonu gibi bir kodlama yapılması gerekli. --Merube 89msj 21:44, 8 Mayıs 2010 (UTC)
Voleybolcu bilgi kutusu şablonu kullanılmaya hazır. Ancak yine de önce bir kontrol edebilirseniz çok iyi olur. Hangi maddelere yerleştirmek istiyordunuz acaba? Aklınızda olan bir madde varsa, yerleştirirseniz sevinirim. Kullanılmayan bir şablon olmasın sonra :). Sevgiler--Merube 89msj 22:41, 8 Mayıs 2010 (UTC)
  • Doğum tarihi kısmını da ifli yapabilirsin. Hatta yapabildiklerini ifli yapabilirsen iyi olur :) Doğumu kısmında haklısın. Doğum tarihi ve yerini ayrı yazsak daha iyi olur. Bu arada boy ve kilo kısmında uafk bir düzeltme rica edeceğim zahmet olmazsa. Boyu m., kiloyu da kg. şekline dönüştürseniz daha iyi olmaz mı? Bunları daha yaygın biçimde kullanıyoruz ya onun için istedim. Voleybolcu bilgi kutusunu için teşekkürler, şimdi bir göz atıyorum. Kolay gelsin...--Rapsar 11:29, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Voleybolcuyu da bir göz attım şimdi, "doğdu" ve "öldü" yerine "doğumu" ve "ölümü" olsa nasıl olur? Bir de "memleketi" kısmı bana çok anlamsız geliyor. Basketbolcuda da vardı, kaldırdım. Zaten doğum yeri ve milliyeti varken bence gereksiz. Son olarak da "takmaadı" kısmının "Takma adı" olması gerek, ben düzelmeye çalıştım; ancak beceremedim :) Onun dışında kusursuz oluş, elinize sağlık...--Rapsar 11:36, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Basketbolcu şablonu tamamlandı nihayet o zaman. Boy ve kilo tek satır haline getirildi. Yazan kişi, hangi türdeyse sonuna o birimi ekleyecek bu durumda, futbolcu şablonunda olduğu gibi. Voleybolcu şablonuna baktığınız için çok teşekkür ederim. Doğum ve ölüm düzeltildi. "Takma adı" zaten o şekildeydi. Ancak kodlamada tamadı, bulunduğukulüp tarzında bir kullanım tercih edildiği için futbolcu şablonunda, kullanıcılar böylesine alışmış demek ki diyerek takmaadı şeklinde adlandırdım kodu. Yoksa yanında yazan "Takma adı" şeklinde olması lazım. Bunu mu kastetmiştiniz acaba, yoksa kodu mu takma_adı şeklinde yapmaktan mı? Olabilir tabi o şekilde. Memleketi kısmı bana da saçma gelmişti zaten. Çıkarıyorum hemen, zaten kodlamada vaktiyle bir hata yapmışım ki "memleketi_ülke, memleketi_ülke" şeklinde yazıyor bilgi kutusunda. Şehir nereye kaybolduysa artık :). Beğendiğinize çok sevindim. Bu arada Superyetkin'in de vaktiyle bir voleybolcu şablonu yapmış meğerse. Geçmişleri birleştirdim şimdi, geçmişten ulaşabilirsiniz o sürümlere. İkisini kıyaslayıp artılarını eksilerini belirtebilirseniz çok sevinirim. Böylece iyice tamamlamış oluruz şablonu. Sevgiler--Merube 89msj 11:49, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Tamam memleketi parametresi çıktı şimdi. Böyle çok daha iyi oldu. Bu arada eski sürümdeki madalyaları kısmı çok daha güzel. Güncel versiyonda madalyaları bilgikutusunda ayrı duruyor. Ayrıca kişisel bilgiler gibi başlıkların fonunda renk güzel. Başka bir renk de olur tabi. Beğendiğiniz bir renk varsa kodunu yazarsanız çok sevinirim. Ona göre o renklendirmeyi değiştiririz. Madalyaları kısmıyla ilgileceğim. Başka gözünüze çarpan husular varsa bildirirseniz çok sevinirim. İyi vikiler--Merube 89msj 11:57, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Takma adı bölümü düzelmiş, demin yanlış görmüştüm herhalde :) Madalyalar bölümü yine ifli olarak şablona eklenebilir. Renk konusunda ise, o renk oyuncular ve müzisyenler için de kullanılıyor sanırım. O yüzden değişmesine pek sıcak bakmıyorum. Tabi istersen değişebilir de...--Rapsar 12:01, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Şu an başlıkların arka fonu renksiz. Böyle mi kalsın yoksa yetkin'in yaptığı renk mi olsun dersiniz?--Merube 89msj 13:52, 9 Mayıs 2010 (UTC)
  • Böyle kalsa daha iyi bence. Bu arada Kerem Tunçeri maddesinde basketbolcu şablonunu kullandım; ancak maddenin başında gereksiz bir boşluk oluştu. Ben gidermeye çalıştım ama beceremedim. Bir bakabilir misin?--Rapsar 16:02, 9 Mayıs 2010 (UTC)
Peki, yani şu şekilde olmasın diyorsunuz değil mi? Tunçeri maddesinde hala kilo_lbs, boy_ft, boy_in, kilo_kg tarzı kodlama değiştirilmeli. Biliyorsunuz kaldırdık bu tarz kullanımı. O nedenle tüm kullanıldığı maddelerde bu parametre kodları kilo ve boy olarak değiştirilmesi gerekiyor. Yukarıdaki boşluk neden olmuş bakacağım şimdi. Ancak biraz önce bir değişiklik oldu viki genelinde sanıyorum, zira mozilladaki tüm monobook fonksiyonlarım yok olmuştu biraz önce geri geldiler. IE ile beraber kullanıyordum mecburen orada fonksiyonlar olduğu için. Belki onunla ilgili bir durum olabilir. İlk bu parametre değişikliklerini kaydettikten sonra böyle olmamıştı değil mi?--Merube 89msj 16:11, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. 2010 FIFA Dünya Kupası maddesini anonim kullanıcılara karşı koruma altına alır mısınız? Çok vandalizme uğramış ve daha da uğrayacak gibi gözüküyor.--Rapsar 13:58, 10 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, 1 ay için yarı korumaya alındı. Bitiminde tekrar değerlendiririz. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:50, 10 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhabalar.Son zamanlarda yoğun olduğum için mesajınızı yeni gördüm.Davetiniz için teşekkür ederim.Benim de Viki'de en çok uğraştığım şeylerden biri de madde düzenleme.Sanırım bu yeni bir VikiProje HAYIRLI OLSUN!Kısacası davetinizi memnuniyetle kabul ediyorum.--Drlp ileti 09:56, 11 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Türkçe Vikipedi'de bulunan herhangi bir maddedeki herhangi bir resmi İng. Vikidekiyle karşılaştırınca, sanki bizdekinin çözünürlüğü çok düşükmüş gibi gözüküyor. Bunun nedeni nedir acaba?--Rapsar 13:42, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Dikkatimi çekmedi. Örnek gösterebilir misiniz? --İnfoCan 13:46, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Buradaki resimle şuradaki resim arasındaki bariz netlik sorununu görebilirsiniz...--Rapsar 13:47, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Bilmiyorum. Belki resimlerin boyutları farklı olduğu içindir? --İnfoCan 13:53, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Örümceğimsiler ve en:Arachnid maddelerindeki resimler ve boyutları aynı :S--Rapsar 13:54, 11 Mayıs 2010 (UTC)
İkisi de 250 px görünüyor ama ekrana cetvel tuttum, boyları farklı. Yazılım hatası. Bugzilla'ya bildirmek lazım. --İnfoCan 14:00, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Tekrar baktım, yazılım hatası değil. {{Taksoörümcek}} şablonunun asıl kodunda 260 px olarak ayarlanmış, "resim_genişliği = 250px" pramatresini yazmak bunu değiştirmiyor. Yani, verdiğiniz örneklerden biri 250 px, öbürü 260 px genişliğinde, kalite farkı bundan kaynaklanıyor. Rastgele bulduğum başka birkaç resimde fark yoktu enwiki ve trwiki arasında. --İnfoCan 13:30, 12 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. FC Barcelona maddesini yarı koruma altına alır mısın? Anonim kullanıcılar tarafından aşırı vandalizme uğruyor.--Rapsar 06:27, 12 Mayıs 2010 (UTC)
  • tamamdır, kolay gelsin. --ki bl 06:35, 12 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Şu Şablon:Voleybolcu bilgi kutusu'nda arkaplan renklerini ayarladın mı? Futbol biyografi'deki gibi olsa iyi olur. Bir de "doğumu" ve "ölümü" kısmını ayrı yapabilirsen basketbolcudaki gibi daha güzel gözükür bence. Bu arada futbol biyografiyi de futbolcu bilgi kutusu olarak değiştirsek daha iyi olmaz mı?--Rapsar 14:27, 10 Mayıs 2010 (UTC)
Başık arkaplanı böyle kalsın deyince siz değiştirmemiştim. Renk olsun tabi, bence de daha güzel gibi. Peki renk kodu ne olsun? Yetkin'in kullandığı renk voleybolla uygun gibi bence o kullanılabilir. Başka önerileriniz varsa o da olur tabi. Siz renk kodunu yazın hemen değiştiririm. Evet bence de standart yakalamak önemli, "futbolcu bilgi kutusu" olabilir tabi. Öncelikle futbol maddeleriyle ilgilenen vikipedistlerin de görüşlerini alalım bence, hem böylece yeni madde açarken o şekilde açarlar. Kerem Tunçeri maddesindeki sorun çözüldü mü acaba? Doğumu ve ölümü parametreleri ayrıydı zaten, ölüm yeri-tarihi ve doğumyeri-tarihi parametrelerinin ayrılmasını mı kastetmiştiniz acaba? Sevgiler --Merube 89msj 21:44, 12 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Mesajlarımı nasıl arşivleyebilirim acaba?--Rapsar 07:43, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Merhaba Rapsar. Aslında ben de bir başkasından kopyalamıştım. Önce aşağıdaki gibi bir bölüm yapıyorsunuz. Sonra burada geçen 'İazak/Ocak 2010-Haziran 2010' gibi dizinleri oluşturuyorsunuz. Son olarak da, mesaj sayfanızdaki uygun tarihli bölümleri kes yapıştır ile uygun dizinlerin içine taşıyorsunuz.

<div style="margin: 0 0 1em 1em; border: solid #4A708B 1px; background: #CAE1FF; padding: 1ex; font-size: 90%;" class="tright"> {| style="background: transparent;" width=220 |<div style="position: relative; width: 36px; height: 32px; overflow: hidden"> <div style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; z-index: 2">[[Image:Einbrief.jpg|50px|Eski mesajlar]]</div> </div> || '''''Arşiv'''''<br> * [[Kullanıcı mesaj: İazak/Temmuz 2009-Aralık 2009|Temmuz 2009-Aralık 2009]] * [[Kullanıcı mesaj: İazak/Ocak 2010-Haziran 2010|Ocak 2010-Haziran 2010]] |} </div>

Hepsi bu. Kolay gelsin. --iazak 08:00, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Voleybolcu şablonu[kaynağı değiştir]

Arkaplan olarak, alttaki madalyalar şablonundaki arkaplanla aynı olması uygundur bence. Çünkü bütün spor dallarının bilgi kutularındaki arkaplanlar aynı. Doğom yeri-tarihi ve ölüm yeri-tarihi kısımlarının ayrı olmasını kastetmiştim. Tunçeri maddesindeki sorun da halledildi, bilgi kutusundaki bazı boşlukları silince sorum çözüldü :) Kolay gelsin...--Rapsar 07:00, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Renklendirmeyi yaptım, bakabilirseniz sevinirim. Doğum tarihi-yeri ile ilgili şablonlara bakınıyorum da Şablon:Bilimadamı bilgi kutusu birleşik kullanmış, Şablon:Müzisyenler ise ayrı ayrı. Ayrı yazınca "doğum tarihi" çok uzunca bir ad olduğundan bir satıra sığmamış ki bu hali bence pek hoş durmuyor. Ne dersiniz? Diğer örneklere de bakacağım. Sevgiler--Merube 89msj 10:16, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Renkler tamamdır, elinize sağlık. Geçenlerde yenilediğimiz Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'nda doğum tarihi ve yerinin ayrı olmasını siz söylemiştiniz, hatta siz yapmıştınız :) Bu arada spor projesindeki iş birliği de bu konuyla ilgili, katılımınızı bekleriz...--Rapsar 10:25, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Basketbolcu şablonunda o iki parametreyi ayırmadan ikisinin ifli kodunu yazamamıştım da ondan öyle oldu o :). Yani eğer doğum tarihi boş olursa, doğum yeri yazsa dahi o da gösterilmiyordu. Voleybolcu şablonunda o sorunun olmaması lazım. Eğer sorun bunda da varsa, mecbur ayırırız. Ancak yok olması lazım dediğim gibi. İki şablonun kullandığı kodlama başka ondan böyle farklılıklar olabiliyor :). İşbirliğine inş. vakit ayırabilirim. En azından bir-iki yere yerleştirelim ki şablonu, kullanılmayan bir şablon durumuna düşmesin. Bir de tabi spor projesi şablonlar sayfasında örnek kullanım yeri de artık boş kalmasın :). Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 10:40, 13 Mayıs 2010 (UTC)
  • Rica etsem şu ve şu maddenin geçmişlerini birleştirebilir misin?--Rapsar 12:24, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Tabi birleştiririm. Ancak içerikler birleşti değil mi? Bakınca farklılıklar var gibi geldi de:)--Merube 89msj 12:26, 13 Mayıs 2010 (UTC)
İçerikleri birleştirmeye gerek yok, ikincisi zaten ilkindeki her şeyi içermekte :)--Rapsar 12:27, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Evet ilki çok daha geniş bir içeriğe sahip ama mesela Oyun RAGE (Rockstar Advanced Game Engine)'nin kullanılacağı verilen bilgiler arasında. Ayırca GTA IV'deki fizik motoru euphoria olacak. şeklindeki cümle ikincisinde yok. Diğer kısımlara bakmadım, onlar tamamen var mı? Şimdi geçmişler birleştirse içerikleri birleştirmek daha zor olacağından, içerik birleştikten sonra geçmiş birleştirmek daha uygun. Sevgiler --Merube 89msj 12:30, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Her ikisi de bilgi kutusunda kaynakla birlikte belirtilmiş... Motor bölümünde.--Rapsar 12:32, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Yani içerikte eksiklik yok diyorsunuz. Tamam o zaman şimdi birleştiriyorum geçmişleri. Hangi ad daha uygun?--Merube 89msj 12:34, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Grand Theft Auto IV--Rapsar 12:36, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Geçmişler birleşti, haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 12:38, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Kategori adlandırması[kaynağı değiştir]

  • Mrb. şu kategoriyle şu kategori aynı anlamlara gelmekte. Birleşmesi gerek. Bence "serileri" ismi daha uygun, ama taşımadan önce birisine danışmak istedim. Sizce hangisi daha iyi olur?--Rapsar 13:08, 13 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, Dünya vatandaşı içinde imtiyaz geçen bu kategorileri açarken başka bir kullanıcıya danışmışta olabilir. Ama bazen danışmadan çeviri de yaparak devam ediyor. Burada danışmamış görüntüsü verdi bana. Franchise--->İmtiyaz diye çevirmiş ama pek Türkçeye "Video oyunu imtiyazları" gibi bir kullanımın yerleştiğini sanmıyorum. Google'da biraz araştırdım, şu sitede çeviriye ilişkin ipuçları var. Video oyunu imtiyaz hakkı sahipleri vs. gibi kategorilere de çevirebiliriz. Yani diyeceğim; seriler ile imtiyaza ilişkin kategoriler aslında farklı kavramları anlatmak için açılmış olabilir ama sanırım hatalı olarak aynı interwikilere sahipler...Değişik görüşler dinleyelim, doğrusunu buluruz, ben şimdi çıkıyorum...Hoşcakalın, iyi çalışmalar...Vikiçizer 13:25, 13 Mayıs 2010 (UTC)
  • Nasıl yapıldığını bende bilmiyorum başka birisine sorsanız iyi olur. Birde aslında eski tasarım daha iyiydi. O sürüme dolaşım şablonuyla beraber geri döndürebilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 19:20, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Mehmet Topal maddesini korumaya alır mısın? Aşırı vandalizme uğramakta....--Rapsar 09:53, 14 Mayıs 2010 (UTC)
5 günlüğüne korumaya alındı, gerekirse uzatırız. Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 10:39, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Köy Maddeleri[kaynağı değiştir]

bilmiyordum, teşekkürler, dikkat edicem, taysin ileti 11:48, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Mrb. Video oyunlarıyla ilgileniyorsanız size bir şey danışacaktım...--Rapsar 11:56, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Merhabalar, biraz Pes 2009 oynamışlığım vardır, eski bir Amigacıyım ayrıca. Yardımcı olabilirim belki...Ertly 12:02, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Pes oynamışsanız tamamdır :) FIFA 10 maddesini kısmen geliştirdim. Daha da geliştirip KM yapmayı düşünüyorum. Maddedeki başlıklar dışında başka ne gibi şeyler ekleyebilirim diye soracaktım...--Rapsar 12:06, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Elinize sağlık gayet güzel bir madde olmuş. Diğer maddelere bakınca oldukça zengin. Belki yazılım olarak patch (yama yazılımlar) varsa eklenebilir ve farklı dillerde maç sırasında anlatım yapanlar eklenebilir.İyi vikiler...Ertly 12:28, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Mehmet Batdal[kaynağı değiştir]

1 haftalığına yarı korumaya alındı. Şu anki bilgiler doğru değilse, düzeltebilir misin? Teşekkürler. --yabancım 17:36, 17 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba, Rapsar. Bana attığın işbirliği davetlerin için tekrar teşekkür ederim. Ama istediğim gibi olmadı. Çünkü sadece 17 gün sonra lise giriş sınavı (SBS)'ye gireceğim. Okul sınavları da bu işin içine girince, zaman kalmadı. Bu nedenle özür diliyorum. SBS'den sonra, bu borcumu ödeyeceğim İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:15, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Size de başarılar Sevgiler, saygılar... --Berm@nyaİleti 13:20, 18 Mayıs 2010 (UTC)

iyi günler spor alanında katkıda bulunuyorsunuz? peki tüm spor branşıda katkıda bulunuyormusunuz?

Seninbey 13:56, 18 Mayıs 2010 (UTC)

öylesine sormuştum

Seninbey 14:00, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Bu ifade genellikle bir idari bölge içinde yer alan ve o bölgeyi tümüyle kuşatmayan yerler için kullanılıyor. Türkçe karşılığı var mı bilmiyorum; ancak, merkezi bölge kavramıyla yakın anlamlı olduğu kesin. --Superyetkinileti 16:53, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Bence sorun yok. Yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıklarında bu tür kısayollar işe yarıyor zaman zaman. --Superyetkinileti 17:15, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Selam. {{Türk savaşları}} objektif mi sence ? Camiler şablonu gibi bir şey bence. Takabeg ileti 17:08, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Selam. İngilizcem pek iyi değil. Ama internette gördüğüm kadarıyla -ki sen de görmüşsündür aynı bilgileri- büyük bir şehrin içinde yer alan daha özelleşmiş başka bir şehir, önceden müstakil bir şehirken, zamanla büyüyen başka bir şehrin içinde kalan şehir anlamında gibi görünüyor.veya semt de denebilir herhalde. Ama semt kelimesinin anlamı da ayrı. Yani Türkçeye nasıl çevrilebileceği hakkında fikrim yok.

Ne kadar benzer, doğru mu bilmem, ama mesela İzmir ve Manisa bugün ayrı şehirler. Manisa zamanla izmirin içinde kalsa manisa için Inner city denebilir. Çünkü eski bir kültürü ve geçmişi olan bir şehir. İzmirin bir parçası-mahallesi olarak geçiştirilemez. Aston da zannedersem öyle bir şehir.--caracas 17:40, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Ben de tam mackolik.com da gezerken birden orda Karadağ Kupası final maçını gördüm ve aklıma geldi bunlar. Güncelleyeyim dedim. :) Kulüp işi ise bana uyar gece başlarım onlara da artık. Taa 2005-06 sezonu yazanlar bile gördüm. Neyse ilgilenirim onlarla iyi akşamlar, çalışmalar...Myrat ileti 19:41, 19 Mayıs 2010 (UTC)

slm.dostum aklıma bişey daha geldi. Inner ing.de birşeyin ruhu,özü gibi anlamlara da geliyormuş. Yani Aston, Birmingham'ın esas merkezini, asıl çıkış yerini, ilk kurulduğu yeri de ifade ediyor olabilir. bizdeki eski şehir gibi yani. çekirdek şehir--caracas 21:34, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Yanlış adres?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu değişikliğin adresi bir kullanıcı mı? --Superyetkinileti 17:12, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Tüm savaşları içermediğine ve içeremeyeceğine göre silinmesinde sakınca yoktur bence :) Bu arada bir sorum olacaktı; en:Aston maddesinde görebileceğin üzere "inner city" diye bir kavram var. Bunun tam olarak karşılığı nedir? Sanırım İngiltere'deki şehirlerin içinde yer alan şehirleri kastediyor. Superyetkin'e sordum, merkezi bölge'yi kullanabileceğimi söyledi; ancak ben yine de sana danışmak istedim...--Rapsar 17:23, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Evet merkez. Yani suriçi :) Takabeg ileti 17:32, 20 Mayıs 2010 (UTC)
SAS gosterdim. Birde sana da sorayim: Bu degisikliklerde sorun var mi sence ? Yanlis bilgiler mi ? Dogum yerlerine gore kategori eklendi degil mi ? Yoksa atiyor mu acaba ? Takabeg ileti 17:54, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Sanırım geri alma nedeni kategori adlarından. Örneğin; İstanbullular adlı kategoride "İstanbul doğumlular" listeleniyor, gerçek "İstanbullular" değil. Sanırım kategorilerin adlarını "xxx doğumlular" diye değiştirirsek sorun hallolur...--Rapsar 18:03, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Zaten ben de oluşturduğum maddelere ekliyorum ki İng. Vikide de bu uygulama var...--Rapsar 17:58, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Kategori:İstanbullular, Kategori:Ankaralılar.... hepsini mi iptal edecegiz ? Rusca Vikide dedigin uygulaniyor. ru:Категория:Персоналии:Анкара'nin alt kategorileri olarak Ankara'da doganlar ve olenler olusturdular. Biz napalim ? Takabeg ileti 18:06, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Benim fikrim sadece "xxx doğumlular" olması yönünde. Bir de şu aklıma geldi; şu anki haliyle kullanımda, bazı yabancı yerlere gelen eklerde yanlışlık-karışıklık olabiliyor. (Messela Boulognelular :) Sanırım köy çeşmesinde tartışmaya açmak en iyisi...--Rapsar 18:13, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Koy cesmesine aktarir misin ? Laptop bozuldu da Turkceye ozgu harfleri yazamiyorum :( Disaridayken tam isi yapamiyorum bu aralar. Takabeg ileti 18:16, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Daha once Sabri76ya danismistim ama ses cikmadi. Tokatspor maddesinin KD olup su anki Tokatsporun durumuna (yani lig) bakildiginda sezon maddeleri KD degilmis gibime geliyor ama benim futbolla aram iyi degil. Ilgilenir misin ? Takabeg ileti 18:45, 20 Mayıs 2010 (UTC)


  • Mrb. Takabeg "pot-holing" kelimesinin Türkçesi nedir? Mağaracılık mı?--Rapsar 08:31, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Tam karşılığını bilmiyorum. mağara araştırmacılığı mı ? mağara maceracılığı mı ? Mağaracılık = Caving. Takabeg ileti 08:37, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Mimar biliyordur herhalde. Takabeg ileti 08:38, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Mağaracılığı kullanırım, zaten çok ufak bir ayrıntıydı :) Bu arada SAS olarak gösterilen Şahin Gökçe hakkında bir şey söyleyecektim. Manco Capac adlı kullanıcı maddeyi SAS göstermiş, kişinin pro. olmadığı, pro. bir takımda oynamadığı gerekçesiyle. Ancak Tokatspor profesyonel bir kulüp, TFF 2. Lig'te oynamakta. Bana sürekli "KD kriterleri açık ve nettir, kişi KD değildir." deyip duruyor. Kendisine açıkladım; ama ya yazdıklarımı okumuyor, ya da futboldan hiç anlamıyor :) Bir bakabilirmisin şuraya?--Rapsar 08:43, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Çok net değil ama net.

Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) Sporcu

  1. Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular.
  2. Amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış sporcular.

Kaynaklar açısından federasyonunki var ve İhlas Haber Ajansı birkaç tane daha eklenebilir. Ama madde reklam kokuyor biraz :)

Aslıdna ben de futboldan hiç anlamıyorum. Yine de VP:KSY'e dikkat. Manco'nun da kötü niyeti yoktur bence. Ama hep futbol konusunda şikayet ediliyor. Çözüm lazım. Sabri76 v.s. ilgilenenlerle birlikte KD'nin futbol ile ilgili kriterleri daha da netleştirebilirsiniz. Kurallar da kriterler de netleştikçe tartışma da azalacaktır. Yani Vikipedi için faydalı. Takabeg ileti 09:08, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Foto maç Takabeg ileti 09:11, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Anlatıyorum ve İazak da anlatıyor. Ama anlamıyor. Sen İkna edebilir misin ? Takabeg ileti 10:44, 21 Mayıs 2010 (UTC)

  • Tartışmaları önceden takip etmediği için konuya biraz yabancıyım. Anladığım kadarıyla kişinin gerçek adı Ashina Jiesheshuai; ancak maddeyi açan, kişinin adının Türkçe'ye Kürşad olarak geçtiğini savunuyor. Doğru anlamış mıyım?--Rapsar 10:53, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Aşağı yukarı öyle. Kürşad ile Ashina jiesheshuai'nin özellikleri birbirlerine benziyor. Nihal Atsız ondan esinlenmiştir. Ancak babaları farklıdır. Ve Kürşad karakterine tarihte olmamış şeyleri de sokmuştur. Zaten Atsız'ın kendisi roman olduğunu yazıyor. Romanı okumuş herkes biliyor zaten. SAS göstermiştim daha önce. Orda da tartışma sayfasında da diğer kullanıcıların ve benim de görüşleri belirttik. Takabeg ileti 11:02, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar Rapsar. Kategori adlandırma düzeltmeleri için eline sağlık ve çok teşekkürler. Yalnız bir ricam olacaktı "Kategori:Millwall F.C. oyuncuları‎" gibi kategorilerin silme nedenine, boş kategori diye değilde adı değiştirilen kategori olarak belirtirsen çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 16:26, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tabii, haklısın. Aslında bir tanesine öyle yapmıştım, ancak zaman alıyor diye diğerlerine yapmadım. Daha dikkatli olurum. Kolay gelsin...--Rapsar 16:28, 22 Mayıs 2010 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkürler. Çok haklısınız zaman alıyor yeni kategoriyi yazmak. Ancak yazmanıza çok gerek yok, sadece K1 yerine K2 diye işaretleseniz kafi. En azından yeni bir ada taşındığının bilinmesi yeterli. Ayrıca şimdi F.C. lileri taşıdığınız için, yeni adresi ben tamamlarım silme nedeninde. Sevgiler--Merube 89msj 16:34, 22 Mayıs 2010 (UTC)
K2 yazıp bırakıyorum o zaman. Yardımın için teşekkürler...--Rapsar 16:37, 22 Mayıs 2010 (UTC)
Ben büyük temizlik için ve anlayışınız çok teşekkür ederim. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 16:39, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Çeviri yardımı[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Sizden ufak bir çeviri isteyebilir miyim?
"This not only plays the best on-the-pitch football of any FIFA title, but it has an incredibly smart and compelling way of tying it all together, too. Brilliant, again."
"One of the most refined, polished and compelling takes on the beautiful game – and arguably of any given sport. While this year's improvements might seem slight on paper, each one is perfectly pitched and works together to create an experience that's an improvement on last year's game in every conceivable way."
"FIFA 10 offers the best gameplay in the series' history and includes even more features and game modes to boot."

Şu cümleleri çevirebilirsen çok sevinirim. Eğer çeviremem dersen canın sağolsun :D Kolay gelsin...--Rapsar 16:37, 15 Mayıs 2010 (UTC)

  • Merhaba Rapsar. Bu aralar pek boş vaktim olmasa da çevirmeyi denedim ama futboldan hiç anlamadığım için pek beceremedim. Diğer çevirmen arkadaşlardan futbola daha yatkın olanlar vardır herhalde? Kusura bakma, yardımcı olamadım. — Pınar [m] 04:39, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma talebi[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Bakugan:New Vestoria maddesini korumaya alır mısın? Geçmişine bakıldığında aşırı bir vandalizme uğramış ve hala uğramakta.--Rapsar 11:16, 23 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, bir aylığına yarı korumaya alındı. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 11:22, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Madde adı değ.[kaynağı değiştir]

Tamamdır --Merube 89msj 16:35, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Selam. Trabzona özel muamele mi yapılır ? Takabeg ileti 07:34, 24 Mayıs 2010 (UTC)

  • Logo konusunda mı? Sanırım logo, kulübün tüm şubelerinin ortak logosu. O nedenle kullanılmasında bir sakınca yok, bence. Sadece kulüp dışında (örneğin futbolcu maddelerinde veya takım listelerinde) kullanılması yanlış diye biliyorum...--Rapsar 08:04, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Mesela Galatasarayınkine gösterilen madde dışındaki maddede kullanılmıyor. Vikipedinin tek taraflı olarak adil olduğunu ilan ettiği adil kullanım ın aslında yani piyasade hiç adil olmadığını da göz önünde tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 08:12, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Şöyle bir durum var. Trabzon Basketbol Takımı, Trabzonspor'a bağlı, daha doğrusu Trabzonspor'un bir spor şubesi. Aynı logonun kullanılmasında bir sakınca görmüyorum ben. Galatasaray konusunda haklısın, diğer şubelerine ekliyeyim ni GS logosunu?--Rapsar 08:15, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Yukarıda bahsettiğim gibi Vikideki adil kullanım tabiri caiz ise sözde adil kullanım'dır :) Kanaatimce mümkün oldukça az kullanılması gerekir. Köy çeşmesine mi aktarsak ? Takabeg ileti 08:18, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Şuradaki logo da benzer şekilde birden fazla maddede kullanılmakta. Ancak kullanıldığı maddeler için ayrı ayrı bilgiler verilmiş. Biz de o şekilde mi yapsak?--Rapsar 08:22, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Hmmm. Demek hayranlar duramıyorlar :) Şimdilik dediğin gibi ayrı ayrı bilgilendirsinler. Takabeg ileti 08:30, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Ben de yapmışım : )))))))))) Takabeg ileti 08:31, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Tşk, değiştirdim . İyi çalışmalar! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 14:20, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Şablon kodları[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, nasılsınız? Şu değişikliğinizi görünce, futbol biyografi 2 şablonu yönlendirdiğinizi fark ettim, o şablonu kullanan maddelerde kod hatası olmaması için geri aldım -ki zaten tüm şablonlar yeni şablonla değiştirilmiş olsa da geçmişlerin kaybolmaması için geçmiş birleştir şablonu eklenmesi gerekiyordu. Sonra farkettim ki şablon parametreleri türkçeleştirilmiş, kod hatası oluşmuş o nedenle. Maddedeki kodları yeni haline göre düzenledim, acaba böyle başka maddeler var mı diye sormak istedim? Bilgi kaybı olmaması için, onları da yeni haline göre düzenlemek daha iyi olur sanıyorum. Bu şablonu da -kullanmak isteyenler olabilir diye- spor projesinin şablon sayfasına eklesek mi ne dersiniz? İki şablonun da birbirine göre artı ve eksileri var ve ikisi de görsel olarak aynı olduğundan standardizasyon için de sorun teşkil etmemekte. Bu arada futbol maddelerinde arı gibi çalışıyorsunuz, zevkle izliyorum katkılarınızı, ellerinize sağlık. Bazı hatalarımı da düzelttiğiniz için de çok teşekkür ederim, {{{0}}} eklemeyi ihmal edebiliyorum :). Çok teşekkürler tekrar her şey için. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 00:06, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Bot hakkında[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Senin hazırladığın bot için F.C.'li kategorilerin FC yapılmasını rica etmiştim. Ama artık gerek kalmadı, teşekkürler.--Rapsar 13:09, 24 Mayıs 2010 (UTC)
Selam Rapsar. Kusura bakma bu sıralar pek uğrayamıyorum Vikipedi'ye, bununla da ilgilenemedim. İşlerim bitince tam gaz devam edeceğim. Görüşmek üzere.--Gökhan 04:43, 25 Mayıs 2010 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Slmlar. Vikiproje:Spor/Ayın işbirliği için voleybolcu bilgi kutusu iş birliğinin süresi doldu. Nasıl yapalım uzatayım mı tarihi yoksa yeni bir fikrin var mı? Kolaylılar.--a[.]med»»ileti 16:22, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Uzatmasak iyi olur sanırım, senin fikrin nedir, ne olsun? 2010 Dünya Kupası'na katılan futbolcuların açılması olabilir belki...--Rapsar 16:26, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Hakan Şükür maddesi çok sürüncemede kaldı, KM ya da SM seviyesi için iş birliği mantıklı olur mu? Gerek yok dersen 2010 önerine destek veriyorum.--a[.]med»»ileti 16:35, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Hakan Şükür için nasıl bir iş birliği olabilir?--Rapsar 16:36, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Özellikle maddenin kaynakçalandırılması gerekmekte. SM seçilebilmesi için gereken kriterler göz önünde bulundurularak bir çalışma yürütülebilir. Uzun zamandır SM adaylığı yok, hiç olmazsa adaylık seviyesine getirilebilir. Şahsen fazla katkı yapamadım fakat böyle bir çalışma daha güdüleyici olabilir. Yine de 2010 Dünya Kupası futbolcuları da güzel bir çalışma olur.--a[.]med»»ileti 16:49, 25 Mayıs 2010 (UTC)
O zaman şöyle yapalım. Hakan Şükür maddesinin SM düzeyine gelmesi gibi bir iş birliği davetiyesi atalım. 2 gün içinde cevap verenlerle birlikte maddeyi bölelim. Mesela sen Bursa-Sakarya dönemini ben Torino :) dönemini gibi. (Tabi geliştirirken Thierry Henry'i örnek alırız) Bu şekilde olsa olur mu? Ya da Dünya Kupası oyuncularının açılmasını iş birliği yapar, Şükür'ü de ikimiz geliştiririz. Hangisi olsun?--Rapsar 16:54, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Maddeyi bölme işi cazip, aksi taktirde bir görev bilinci oluşmuyor:) Evvela bu haftayı Hakan Şükür'le değerlendirelim, Henry maddesine kıyasla neticeyi görelim o zaman.--a[.]med»»ileti 17:03, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Yani iş birliği Şükür olsun diyorsun. Ben iş birliğini güncellerken sen de davetiye gönderebilirmisin ilgilenenlere? (Manco Capac adlı kullanıcı haricinde, kendisi bu tür davetiyeleri istemiyormuş çünkü)--Rapsar 17:04, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Evet, Hakan Şükür fazla sürüncemede kalmasın. Göndereyim davetiyeyi. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 17:09, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Türk Telekom Arena maddesini korumaya alır mısınız? Aşırı vandalizme uğramakta...--Rapsar 16:29, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Bir haftalık korumaya aldım.--İnfoCan 16:41, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Vikiproje spor duyuru sayfasında gördüm. bikaç şey ekledim maddeye. Kariyeriyle ilgili oynadığı kulüpler dışında hiç bilgim yok, sizin vardır galiba. milliyet arşivinde bulduğum kayda değer bilgileri ekleyeceğim. biraz önce yazdıklarımı da oradan buldum zaten. proje başlamış durumda, bakalım seçkin olabilecek mi:) hadi kolay gelsin --Szoszv 19:19, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Şablon kodları devam[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Futbol biyografi 2'yi yönlendirdim, çünkü futbol biyografiden hiçbir farkı yok :) Zaten 3-4 maddede kullanılıyordu, onları da eskisiyle değiştireceğim. Geçmiş birleştirme için de sana haber verecektim; ancak kendimi Lost'a kaptırdım, unutmuşum :) Standartlaşmayı sağlamak amacıyla eskisini tamamen kaldırsak bir sorun olmaz herhalde?--Rapsar 05:55, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Görünümde fark olmasada kodlama parametrelerinde bazı farklılıklar var, o nedenle iki farklı şablonun kullanılması sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Görünümde hiçbir fark olmaması standartı korurken, kodların farklı olması -özellikle ing. vikiden çeviri yapanlar için- kolaylık sağlıyor diye düşünüyorum. Kulüp1, maç1 diye ayrı ayrı eklemeyi tercih edenler olabilir. Fazlalığının da standart için zararı olmadığını düşünürsek, ikisi de istendiğinde kullanılsın biri diğerine tercih edilmesin diye düşünüyorum naçizane. Ah Lost vah Lost, böyle son mu olur :)). İkisini de muhafaza edelim bence, ne dersiniz? Diğer vikipedistlerin de fikrini alsak olur mu? Sabri ve ahzaryamed ilgili bildiğim kadarıyla spor maddeleriyle. Başka ilgili kullanıcılar varsa onlara da soralım, neticesine göre bakarız ne dersiniz? Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 17:46, 26 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Video oyunları portalındaki seçilen resim bölümünde, FIFA 10 veya Call of Duty 4: Modern Warfare maddelerindeki ekran görüntülerini kullansam bir problem olur mu?--Rapsar 10:01, 27 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, reklama girmez, lisansa aykırı bir kullanım da değildir. Maddede durduğunda nasıl reklam olduğunu düşünmüyorsak, bir internet ansiklopedisinin "asıl amacı maddeleri geliştirmek" olan bir portal sayfasında da resmin reklama sebep olduğunu düşünmemeliyiz...Bence kullanın, problem yok...Kolay gelsin...Vikiçizer 10:09, 27 Mayıs 2010 (UTC)

İl, merkez, şehir[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Mardin (il) sayfasına göz atabilir misin ? Takabeg ileti 11:01, 27 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Olimpik Marsilya maddesindeki katkıların için teşekkürler. Ancak şöyle bir sorun var: önemli kişiler bölümü taraflı olduğu için maddede yer almamalıdır. Yani bu kişiler "sana göre" önemliyken "bana göre" önemsiz olabilir. Bu da maddenin objektifliğine gölge düşürür. O yüzden bunları kaldırmak durumundayım, kolay gelsin...--Rapsar 11:20, 27 Mayıs 2010 (UTC)
    • Selam Rapsar. Şimdi öncelikle önemli isimler konusunda bize göre bir önem taşıyıp taşımaması pek önemli olmayabilir. Fransızlara göre bu başlığın silinmemiş olması onlar için önemli olduğunu kabul edebiliriz. Sonuç olarak önemli kişiler bölümünde Kulüp tarihinde belli bir sebepten dolayı olmalarından dolayı eklenmiştir. Bana göre bu bölümün tekrar eklenmesi gerekmektedir.SaygılarımlaTurklegend 11:33, 27 Mayıs 2010 (UTC)
O zaman şöyle diyeyim. "Orada Hatem Ben Arfa yok. Neden? Önemsiz bir futbolcu diye mi? Ama bana göre önemli, çok iyi oynuyor, iyi dribling yapıyor. O zaman o da eklenmeli." diyen birisi haksız sayılmaz. Ya da "Ribery büyük futbolcudur. Marsilya'da oynamıştır. O halde o listeye Ribery'de eklenmelidir." diyen birisi de haksız sayılmaz ve listeye Ribery de eklenir. Anlatabildim mi? Bir de buraya bir bakmanızı öneririm. Kolay gelsin...--Rapsar 11:51, 27 Mayıs 2010 (UTC)
    • Yanlış bir açıdan baktığını söylemeye çalışıyorum sadece, benim için pek bir önemi yok açıkçası. Wikipedia'ya giripte bilgiler almak her insanın da hakkı diye düşünüyorum. Neyse bu ayrı bir konu. Fransızca'dakinin de o zaman silinmesi gerekmektedir o zaman. Gerekli kişilere başvurumu yapacağım öyleyse. Gereksiz ve taraflı bir bilgi var dolyısıyla. Ribery Fransızca Wikidepida'da geçiyor. Ben Arfa hala Marsilya'da oynamasından dolayı tarihe geçmesi hak verirsin zor. Dikkat edersen geçmişte oynayan oyuncuların kısa bir geçmişini yazmışlar. Her neyse yine de doğru olduğuna inanmıyorsan Fransızca Wikipedia'da bu konuşmamız örnek gösterilerek silinmesini isteyeceğim. Kolay gelsin Turklegend 12:11, 27 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Hakan Şükür için görünen o ki sen, ben ve Szoszv'den başka ilgilenen yok sanırım :) Neyse, öncelikle kulüp kariyeri kısmını geliştirmeyle işe başlayalım diye düşündüm. 3 kişi olduğumuzdan şu şekilde üçe böldüm:
1. İlk yılları (alt yapı kariyeri), Sakaryaspor ve Bursaspor
2. Galatasaray ve Torino
3. Parma, Inter, Blackburn ve 2. Galatasaray dönemi

Her kullanıcı kendi isteği doğrultusunda belli kısmı seçsin, ve mümkün olduğunca ayrıntılı ve kaynaklı bir biçimde geliştirsin, sonra da maddeye eklesin diye planladım. Herkes kendi kısmını bitirdikten sonra, diğer kısımları da kontrol etsin, eksiklik varsa tamamlasın. Daha sonra diğer kısımlara geçeriz. Benim fikrim böyle. Eğer düşünceme katılırsan aynı mesajı Szoszv'e de göndereceğim. Bu arada hangi kısmı seçtiğini de belirtirsen iyi olur. Kolay gelsin...--Rapsar 10:31, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Çok iyi fikir, eline sağlık. Ben 1. kısma talibim bu aşamada, Szoszv için de bir sorun oluşturmazsa tabi. Çalışmaya başlarım bu gece. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 14:54, 27 Mayıs 2010 (UTC)
ben de ikinci kısmı alayım o zaman. kolay gelsin herkese:)--Szoszv 15:06, 28 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Takabeg. Şu maddede "oyuncu istatistikleri" adında bir bölüm var. Ancak orada bir sorunla karşılaştım. Bölümdeki "maç" ve "gol" bölümlerini, azdan çoğa ya da çoktan aza sıralayamıyorum. Yardım edebilir misin?--Rapsar 10:18, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Ben de bilmiyorum ama sort fonksiyonunun çalıştırılması için tahminen

!colspan=2|[[Süper Lig 2009-2010|Lig]]-Maç !colspan=2|[[Süper Lig 2009-2010|Lig]]-Gol

şeklinde yazılması lazım. Yani alt kategorileri olunca çalışmıyordur.

Takabeg ileti 10:33, 29 Mayıs 2010 (UTC)

İdari yapılanma[kaynağı değiştir]

  • Aslında çoğu vikide benim yaptığım gibi bir sistem var. Bu sistemin düzenli olduğunu düşünüyorum. Ben zaten her eyalet veya oblast için alt şablon yapıyorum. Mesela bu.-- BeşiktaşlıM 12:56, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Yani şablonların xxx'in illeri-oblastları gibi adlandırılması daha uygun durmamaktadır. Bazı ülkelerde birden fazla en üst düzey yönetim birimi türü var. Karışıklık yapabilir. Ayrıca zaten idari yapılanma şablonlarında idari yapılanma diye bağlantı veriyorum.-- BeşiktaşlıM 13:05, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Çünkü o idari birimlerin sayısı çok fazladır. Onların hepsini şablona ekleyemeyiz. Şablonun başlığında zaten bağlantı vardır. Orada ülkenin idari yapılanması hakkında yeterince bilgi bulunur.-- BeşiktaşlıM 13:44, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Mrb. Şu maddedeki "Oyuncu istatistikleri" bölümündeki maç-gol kısımlarını azdan çoğa ya da çoktan aza sıralamak istedim; ama beceremedim :) Yardım edebilir misin?--Rapsar 14:29, 29 Mayıs 2010 (UTC)
Excel'e alıp sıraladıktan sonra düzenlemekten daha kısa bir yol bilmiyorum. Kolay gelsin. --iazak 14:35, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Bronz ayakkabı[kaynağı değiştir]

niye? haberde "bronz ayakkabı" yazıyor. ben bronz bir ayakkabının ödül olarak verildiğini düşünmüştüm. hatta hürriyet'te "düzenlenen törenle aldı" ibaresi var.--Szoszv 11:01, 30 Mayıs 2010 (UTC)

  • Maddede lig tarihinde 249, şu kaynakta ise 268 gol attığı yazıyor. 268 olarak değiştirsek mi? ya da tff'nin sitesinde böyle bir veri var mı, karışık bir site şimdi bakmadım. belki daha önce bakmışsınızdır--Szoszv 19:55, 1 Haziran 2010 (UTC)

Osmanlı savaşları[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Takabeg. Şu şablonda koyu renkle yazılan savaşların diğerlerinden farkı nedir? Şablonun altında belirtebilirsen iyi olacak...--Rapsar 08:58, 2 Haziran 2010 (UTC)
Koyu renkliler savaş Ama koyu renkliler yok olacak. Takabeg ileti 09:14, 2 Haziran 2010 (UTC)
Şablonun sol kısmında "Bizans-Osmanlı savaşları" deniyor; ama sağ tarafında savaşlar yer almıyor? Bana biraz garip geldi :)--Rapsar 09:16, 2 Haziran 2010 (UTC)
Muharebeler yer alıyor. Yoruldum. Geri kalan kısmı halledebilir misin ? Takabeg ileti 10:16, 2 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Olay tamamen resmin lisansına bağlı aslında. Eğer özgür lisansa sahip ise yükleme yapabilirsiniz. Eğer telif hakkı saklı ise yükleme şansı olmuyor maalesef. Örnek vermek gerekirse bu resim bütün hakları saklı şekilde yüklenmiş ve bunu kullanamıyoruz. Kolay gelsin. --Eldarion 11:49, 2 Haziran 2010 (UTC)
Tam olarak değil. Vikipedi'nin telif politikasına göre aksi belirtilmediği sürece yaratılan/yayınlanan eser sahibine otomatikman telif hakkı kazandırır. Yani özgür lisansa sahip olduğu açıkça belirtilmeyen resimleri kullanamıyoruz. --Eldarion 11:52, 2 Haziran 2010 (UTC)
Bahsettiğiniz resim Creative Commons lisansına sahip olmasına rağmen sürümü sebebiyle kullanılamıyor mesela. Resmin yanında yazan some rights reserved kısmına tıkladığınızda karşınıza gelen lisans bilgi sayfasında "You may not use this work for commercial purposes." açıklaması yapılmış, dolayısıyla bu sürümü kullanamıyoruz. Kullanabileceğiniz CC sürümlerini [2] buradan bulabilirsiniz. --Eldarion 11:56, 2 Haziran 2010 (UTC)

Bulmaya çalışayım. ama zor serbest resim bulmak. belgesel filmlerdeki ekran görüntüleri kaliteli olur aslında ama hakan şükür maddesinde kullanamayız heralde. --Szoszv 17:11, 2 Haziran 2010 (UTC)

Şahin Gökçe[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, bu Şahin Gökçe maddesinin silinme olayı nedir ? Acayip zevkle okudum tartışmaları. :) Saygılar, iyi çalışmalar. SBM ileti 07:44, 3 Haziran 2010 (UTC)

  • Evet, Şahin'i yakından tanırım. Tokatspor camiasında pek sevilen biridir. Hani yazdığımın da biraz hikayevi olduğunun farkındayım ama tamamen ansiklopedik bir amaçla yazmıştım. Dediğiniz gibi kesinlikle KD kriterlerini karşılayan maddeler görüyorum. Ama bilmiyorum işte artık ben bu siteye de karışmıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar açıkçası ancak senin somut referanslı savunmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Saygılar, iyi çalışmalar. SBM ileti 07:52, 3 Haziran 2010 (UTC)
    • Hani belki gelirim ama bilmiyorum. Çabalarınızı bir kez daha takdir ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Saygılar, iyi çalışmalar. SBM ileti 07:59, 3 Haziran 2010 (UTC)

Türkiye'deki dağlar[kaynağı değiştir]

  • Sence şu şablon da Türkiye'deki camiler gibi silinmeli mi? Sonuçta Türkiye'de yüzlerce dağ vardır.--Rapsar 09:57, 3 Haziran 2010 (UTC)
Yüksekliği v.s. belli kriterlere göre seçildiyse kalabilir, bence. Takabeg ileti 10:01, 3 Haziran 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Şu şablonu yarı korumaya alır mısın? Anonim kullanıcılar, Türk Telekom Arena'yı listeye ekleyip duruyor. Ancak daha stad tamamlanmadı, UEFA tarafından böyle bir statü de "henüz" verilmedi.--Rapsar 10:15, 3 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Rapsar, korumaya alındı. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 10:18, 3 Haziran 2010 (UTC)

Somut olarak bağlantılar verir misin ? Takabeg ileti 12:11, 3 Haziran 2010 (UTC)

Anlatamamışımdır. Mesele bu. Format yok. Bağlantı yok. Takabeg ileti 12:16, 3 Haziran 2010 (UTC)

Yanlışlıkla yapmışım. Vandalizmleri geri alırken o yanlışlıkla olmuş. Uyarı için teşekkürler. --Manco Capac 11:47, 4 Haziran 2010 (UTC)

Bölümlerin ismi yok fakat Kanal D ana sayfasında Geniş Aile'nin bölüm özetlerine isim verilmiş. Nedeniyse bölümün ismi sayıyla ifade edilemiyor (Örnek: 4.bölüm yerine "Cevahir İntikam Peşinde) --Ben 10,000 16:10, 4 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Kriterleri burada bulabilirsiniz. --Eldarion 14:37, 4 Haziran 2010 (UTC)
Hızlı silme kriterleri böyle. Ancak bu çapta büyük bir silme işlemi için topluluğun fikrini almak daha faydalı olabilir sanıyorum. --Eldarion 14:45, 4 Haziran 2010 (UTC)

Bu ayrı konu. Dikkatimi de çekti ama büyük ihtimalle kayıtlı kullanıcı kimliğini belirtmeden görüşünü açıklamak istemiştir, bence. Ne olursa olsun yazıların konuyla alakalı değildir. Trollük yapıyor demesinler. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:20, 5 Haziran 2010 (UTC)


Kim olduğunu bilmiyorum. Kendisiyle birşey mi oldu acaba ?Takabeg ileti 14:23, 5 Haziran 2010 (UTC)
Yok, ondan değil de kelimeleri yanlış yazması ve Türkçe karakterleri kullanamaması bana direk onu hatırlattı. Kesin demiyim ama çok büyük ihtimal o...--Rapsar 14:27, 5 Haziran 2010 (UTC)
Ben incelemediğim için bilemiyorum. Sen öyle hissettiysen öyle ihtimal vardır, belki. Amma o IP'li kullanıcı yanlış ve zararlı hareketi söz konusu mu sence ? Bu durumda konuyu şikayet sayfasına doğrudan alakalı olmayan yazıları yazman hiç uygun değildir. Çok merak ediyorsan IP'li kullanıcının kendisine sorabilirsin. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:33, 5 Haziran 2010 (UTC)
İhtimal her zaman vardır. IP'nin yaptığı hareketler hakkında kötü bir şey demedim, sadece katkılarının bir kısmını, önemli bir konuda yaptığını belirttim. Hatta ve hatta hemen üstündeki şikayette kendisinden yana (yana derken karşı olmayan, tam anlamını bulamadım) olan kişiyi koruduğunu ima etmeye çalıştım bir nevi...--Rapsar 14:37, 5 Haziran 2010 (UTC)
Yaw Rapsar ben Alsace'tan yana mıyım ? Konular ve politikalara göre görüşümüzü sunuyoruz. Kişilere göre değil. IP'li kullanıcı da öyledir. Takabeg ileti 14:43, 5 Haziran 2010 (UTC)
Yanlış anlayacağını biliyordum, dediğim gibi tam kelimeyi bulamadım. O, seni, kendisini savunuyormuş gibi gördüğü için seni savunmak istedi, sanırım. Açık olabildim mi bilmiyorum; ama düşüncem böyle. Yanlış anlaşılmasın...--Rapsar 14:46, 5 Haziran 2010 (UTC)
Yanlış anlamadım ki. VP:İNOV unutmamalısın ve gereksiz riske girmezsen iyi olacaktır. Takabeg ileti 14:47, 5 Haziran 2010 (UTC)
VP:İNOV zaten hep aklımda...--Rapsar 14:49, 5 Haziran 2010 (UTC)
Tamam. Takabeg ileti 14:51, 5 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Logolar AK kapsamında kullanılmış. SVG biçiminde oluşturulduklarından ve özgür lisanslı bir kopyaları bulunmadığından olsa gerek. --Superyetkinileti 17:16, 5 Haziran 2010 (UTC)

Ne yazık ki hayır Üzgün Benim de sonradan öğrendiğim şu politika nedeniyle bu tür resimleri Türkçe Vikipedi'de kullanamıyoruz. --Superyetkinileti 17:25, 5 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba, height ile ilgili şablonda problem var baktım ben yapamadım sende bi baksan iyi olur bir çok sporcu bilgi kutusunda kullanıyor. --Barko88 18:36, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Buradaki şablonları oluşturmuşsunuz fakat adlarının data değil veri olması gerekmekte. Birde Şablon:Country showdata Türkçeleştirilmelidir.-- BeşiktaşlıM 14:45, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Tabi hepsini siz yapmadınız ama baktım genellikle nisan aylarında falan yapmışsınız.-- BeşiktaşlıM 14:56, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Bende diyorum onların ülke veri ... olarak değişmeleri gerek. Şablon:Country showdata'da Türkçeleştirilmeli. Bu konuda yardım ederseniz iyi olur. Çünkü şablonlar fazla. Ondan sonra flagicon falan da düzenlenmesi gerekmekte.-- BeşiktaşlıM 15:06, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Tamam onlarıda halledelim.-- BeşiktaşlıM 15:43, 6 Haziran 2010 (UTC)

Drogbanın sayfasını yapalım senle bir ara.Adam gol kralı oldu sayfa degismedi.Suanki halini ben yaptım ama kimse 2 satır eklemedi.Anca yazdıklarımı siliyorlar bu nasıl zihniyet.

Tartışma şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, açtığınız sayfaların tartışma sayfalarını da açtığınızı gözlemliyorum. Oysa "Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın." kuralımız var, Şablon:Tartışma'dan görebilirsiniz. Eski ya dayeni madde farketmez, umarım dikkat edersiniz. Tartışması henüz olmayan maddelere tartışma sayfası açan başka kullanıcı görürseniz uyarmanızı rica ediyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 07:46, 7 Haziran 2010 (UTC)

Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Jong Tae-Se (Jong Tae-Se) isim yapacağına benziyor. Madde açmayı düşünüyor musun ? Takabeg ileti 13:42, 7 Haziran 2010 (UTC)

Futbol maçı bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Şablon:Futbol maçı bilgi kutusu adında bir şablon oluşturdum. Fakat; altındaki navigation yapamadım bir önceki maç ve bir sonraki maç buttonunu yardım edersen sevinirim. Eğer o fonksiyonu aktif hale getirirsen tüm şampiyonlar ligi süper kupa finallerini düzenlemekle meşgul olucağım. --Barko88 14:19, 7 Haziran 2010 (UTC)

  • Peki eklemeye çalışırım ama ilk amaçın Uefa, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası finalleri olacak zaten bunlardan başka bir yerde kullanılmamıştır o İngilizce şablon.--Barko88 14:33, 7 Haziran 2010 (UTC)

Futbol biyografi şablonu[kaynağı değiştir]

merhabalar futbol biyografi şablonunda kilosu yazısı yasakmı?

Seninbey 14:54, 7 Haziran 2010 (UTC)

  • Tamamdır, uyarın için saol, ben zaten sadece kendi açtığım maddelere koyuyordum :) YİB şablonunu ekleyebilirmiyiz peki?--Rapsar 13:07, 7 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Rapsar, YİB şablonu eklemekte bir sorun yok. YİB şablonu ve benzerleri "olmayan tartışma"ya değil, olan maddeye yönelik uyarıları içeriyor. Aynı şekilde maddenin belli bir projeye dahil olduğunu, daha önce silinmeye aday olduğunu, seçkin madde olduğunu, anasayfada yer aldığını vs. anlatan şablonlar tartışma sayfasına ilk olarak eklenebilir. Kurallar böyle:) Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:25, 7 Haziran 2010 (UTC)

Evet ben uyarmıştım böyle büyük çapta bir değişiklik için. Konuyla ilgilenenlerin fikrini almak daha iyi sanırım. Neyse; şu şablon ile şu aynı. İlki artık kullanılmamakta. Rica etsem geçmişleri birleştirir misin?--Rapsar 19:16, 7 Haziran 2010 (UTC)
Bir de Real Madrid CF maddesini korumaya alabilir misiniz? Aşırı vandalizme uğramakta.--Rapsar 19:17, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, Real Madrid korumaya alındı, şablonların geçmişleri birleştirildi. Şablonu bir kontrol edersen sevinirim, geçmiş birleştirirken bir hata yapmış olmayalım...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:46, 7 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Ne demek, ben uzun süre işlerimin yoğunluğu nedeniyle Vikipedi'den uzak kaldım. Yavaş yavaş geri dönüyorum Vikipedi'ye. Bu arada Hakan Şükür'ün Türkiye Kupaları'nda attığı goller diye ayrı bir şablon açıp Başbakanlık Kupası, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Kupası, TSYD Kupası vb. tüm kupalarda attığı golleri kaydedersek tüm gollerini kaydetmiş oluruz. Bu da maddenin SM'liği kolaylaştırır. Şimdiye kadar yaptıkların için de ben teşekkür ederim.

Saygılar, Hmd92 20:49, 7 Haziran 2010 (UTC)

  • Evet ben de YGS'ye girdim. Şimdi LYS var, onu da 27 Haziran'da tamamladıktan sonra Vikipedi'ye hızlı bir dönüş yapacağım ve eskisi gibi faal olmaya devam edeceğim.

Saygılar, Hmd92 12:30, 8 Haziran 2010 (UTC)

    • Sağol, sana da başarılar :) Bu arada Hakan Şükür'ün Süper Lig golleri çalışmasını bitirdim. Hakan Şükür'ün Türkiye Kupaları golleri çalışmasına başlıyorum. En kısa zamanda o da biter diye umuyorum.

Saygılar, Hmd92 16:21, 8 Haziran 2010 (UTC)

Eline sağlık Rapsar. Birde Tartışma:Adanademir Spor Kulübü sayfasına bakar mısın ? Takabeg ileti 08:18, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Kulüplerle ilgili KD'lik tartışmaları iyi oldu gerçekten. Taraftarlar tarafından açılmış ve KD olmayan birçok madde bulunmakta. Bir de şunun silinmesi gerekmez mi? Bir de kategorisi var tabii...--Rapsar 11:43, 8 Haziran 2010 (UTC)
Daha vardır. Kontrol eder misin ? Özellikle GS, FB ve BJK'nın şablon ve kategorilerini incelersen sevineceğim. Evet dediğin liste de kaynaksız. Kapsamlı mı acaba ? Değilse silinsin. Takabeg ileti 11:44, 8 Haziran 2010 (UTC)

Satranç ve briç şubelerini hemen SAS gösterelim mi ? Takabeg ileti 11:49, 8 Haziran 2010 (UTC)

Kapsamlı mı derken? Bence silinmeli ya da Galatasaray Futbol Takımı oyuncuları adıyla bir madde açılırsa oraya taşınmalı. Bir de şu kategorideki alt kategoriler yanlış adlandırılmış. Galatasaraylı futbolcular değil de Galatasaray oyuncuları şeklinde olması gerek. Toptan düzeltme gibi bir şey yapılabilir mi acaba? Şubeleri de kontrol ediyorum şimdi...--Rapsar 11:50, 8 Haziran 2010 (UTC)
Galatasaray Futbol Takımı oyuncuları gibi maddeler tamamlanmayacaktır, bence. Dolayısıyla Onun da SAS riski vardır. Galatasaraylı futbolcular - Galatasaray oyuncuları konusuna gelince çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Ya da önemi anlayamıyorum. Futbol ile ilgilenen kullnıcılara danışırsan faydalı olacaktır. Takabeg ileti 11:55, 8 Haziran 2010 (UTC)

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kendi siteleri v.s. hep. Takabeg ileti 11:58, 8 Haziran 2010 (UTC)

Onlara biraz sonra baksam? Belki madde adlarında bir problem vardır veya google dan farklı kelimelerle arama yapılabilir...--Rapsar 11:59, 8 Haziran 2010 (UTC)
Hmm. Tutarsız olduğunu söylüyorsun. İşi görüyorsa ve acelen yoksa sonra halledersin. (bence) Tamam briç filan sonra bakalım. Takabeg ileti 12:01, 8 Haziran 2010 (UTC)

SAS'ta {{2000 Galatasaray UEFA Kupası Şampiyonu Kadrosu}} iki tane gözüküyor. Yanlış yönlendirme söz konusu olabilir. Takabeg ileti 12:53, 8 Haziran 2010 (UTC)

Sence o madde için uzmana ihtiyacımız var mı acaba ? Takabeg ileti 14:32, 8 Haziran 2010 (UTC)

Bir de şu madde gerekli mi gerçekten? şu ve şu maddeler varken gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ya da diğer ikisi yerine ilki kalabilir :) SAS göstersem mi acaba?--Rapsar 14:42, 8 Haziran 2010 (UTC)
Konunun uzmanı olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorum da birleştirilebilirse birleştirilsin. Altyapı KD mi ? Takabeg ileti 14:46, 8 Haziran 2010 (UTC)

Sanki Galatasaray Spor Kulübü Futbol Şubesi gereksiz bilgilerin deposu gibi. Takabeg ileti 14:51, 8 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi:Vikipedi ne değildir?#Vikipedi gelişigüzel bilginin toplandığı bir yer değildir gerekçesiyle silinmesi yerindedir. Takabeg ileti 15:06, 8 Haziran 2010 (UTC)


Hızlı silme şablonu mu koyalım yoksa bir hizmetliden rica mı edelim?--Rapsar 15:08, 8 Haziran 2010 (UTC)

SAS da gösterilebilir. Bence SAS olsun. Buna bak. Seni ve maddeyi silen hizmetliyi şikayet etmesin :)) Şaka bir yana çok zaman geçtiği halde madde kalıyordu ya. O yüzden de SAS daha garantilidir, bence. Takabeg ileti 15:15, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Mrb. Takabeg. Kulüplerin şablonlarını mümkün olduğunca düzenledim,KD olmayan oluşumları çıkardım. Galatasaray resmi sitesine göre judonun yanında atletizm, briç ve binicilik şubeleri de amatör. Onları da SAS gösterecek misin?--Rapsar 08:47, 9 Haziran 2010 (UTC)
Bir de Galatasaray sayfasını anlam ayrımı yerine Galatasaray Spor Kulübü'ne yönlendirmek daha iyi olmaz mı?--Rapsar 08:49, 9 Haziran 2010 (UTC)
Niye ? Önce kulüp mü vardı yoksa yer mi ? Takabeg ileti 08:50, 9 Haziran 2010 (UTC)
GS'nin judo dışındakileri henüz incelemedim. Sen incelediysen gösterebilirsin. Ana maddeye Aktarılması yerinde sanki. Takabeg ileti 08:51, 9 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Bu resimle ilgili sorunu (gerekçe belirtme konusu) nasıl halledebilirim? İlgili konulardan tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Müdahalede bulunan kişiye de sormak istemiyorum. Yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.--dYn$m 11:43, 9 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Korumayı bir ay daha uzattım. Ayrıca spor konularıyla ilginizden ötürü eskiden açtığım bir maddenin işinize yarayabileceğini düşündüm. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:47, 9 Haziran 2010 (UTC)

Selam Rapsar. Bu kısmı anlatan başka bir madde var değil mi ? Takabeg ileti 12:06, 9 Haziran 2010 (UTC)


  • Bir kısmını kendi maddelerine aktardım, bir kısmı da zaten kendi maddelerinde bulunmakta. Diğer branşların çoğu kulübün sitesinden kopyalanmış, telifli metinler. Onları düzenlemeye çalışıyorum şu an.--Rapsar 12:08, 9 Haziran 2010 (UTC)
Anlaşıldı. Takabeg ileti 12:09, 9 Haziran 2010 (UTC)
Maddedeki Spor Akademisi kısmı KD değil sanırım. Çıkarsam mı?--Rapsar 12:43, 9 Haziran 2010 (UTC)
Bağımsız madde olarak KD değildir ama Galatasaray Spor Kulübü maddesinde bilgiler yer alabilir bence. Tabi kaynaklandırılsa güzel olacak. Takabeg ileti 12:46, 9 Haziran 2010 (UTC)
Kaynaklandırırız o zaman da maddenin yarısından fazlası resmî siteden kopyalanmış. Temizlemesi oldukça vakit alacak...--Rapsar 12:47, 9 Haziran 2010 (UTC)
Kopya ise kaldırılmalıdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:49, 9 Haziran 2010 (UTC)

Madde düzenlendi ve kaynaklandırıldı. Haberin olsun. Takabeg ileti 13:11, 9 Haziran 2010 (UTC)


Şunlar nasıl ?

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Adlandırmaları mı yanlış acaba ? Takabeg ileti 15:59, 9 Haziran 2010 (UTC)

Evet Rapsar. Şaşırdım kaldım. Anonim kullanıcı da gelmiş bana uyarı atmış bunla ilgili. Sence attığı uyarı haklı olabilir mi? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:14, 9 Haziran 2010 (UTC)

Sağol rapsar. Ayrıca bir anonimin gelip de yorumumu değiştirmesi ve hele de bana haksız yere uyarı mesajı atması beni çok sinirlendirdi. Başka delillerim de var. Engelletilmesi için ricada bulunacağım. Hizmetliler izin verirse bu saçma sapan uyarıyı da sileceğim. Bugüne kadar hiç uyarı almadım. Uyarı alacak bir şey de yapmadım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:21, 9 Haziran 2010 (UTC)

  • Yorumlarda VP:KSY ihlalleri varsa ya gizli koda alinir ya da parantezler icerisine. Vikipedi kurali boyledir. Her ikinizin de bilgisine--88.235.151.53 16:22, 9 Haziran 2010 (UTC)

gereğinin yapılmasını bekleyeceğiz. Kişisel saldırı, rahatsız etmeye dair bazı delil bağlantılar yolladım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:34, 9 Haziran 2010 (UTC)


Miroslav Stoch ve Balázs Dzsudzsák maddelerini 1-2 haftalığına yarı korumaya alabilir misin?--Rapsar 18:54, 9 Haziran 2010 (UTC)
Merhaba Rapsar, korumaya alındılar. Kolay gelsin...Vikiçizer 19:15, 9 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ahzaryamed değerli desteğin için çok teşekkürler. Olmadı maalesef. Katkılara ve projelere devam. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 22:38, 9 Haziran 2010 (UTC)
Rapsar, Hakan Şükür maddemize yeterli desteği veremedim ancak madde yine de gelişti, geliştirmeye devam ederiz yinede. İş birliği projesine yeni bir fikrin var mı?--a[.]med»»ileti 09:49, 10 Haziran 2010 (UTC)

Turkcell Süper Lig maddesini korumaya alır mısın? Malesef futbolla ilgili maddelerin çoğu gibi bu da vandalizme uğruyor...--Rapsar 09:53, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Bir de SAS ve Portal adaylıklarında bayağı madde birikti. Senin bunları sonlandırma gibi bir yetkin var mı?--Rapsar 09:55, 10 Haziran 2010 (UTC)
    • Korumaya alındı. Diğer işler de el atanın elinde kalıyor:), belli bir yetki paylaşımı yok, ilgilenmeye çalışırım...Kolay gelsin...Vikiçizer 09:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

Spor portalı[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Bildiğin gibi yakında spor portalı açılacak. Senden bir şey rica edecektim. Bir kaç resim var da beğendiğim, SR adayı gösterebilir misin? Ben pek anlamıyorum :)--Rapsar 11:30, 10 Haziran 2010 (UTC)
Tabii kriterleri sağlamadığını düşünürsen göstermeyebilirsin...--Rapsar 11:30, 10 Haziran 2010 (UTC)
Evet, yakından taküp ediyorum, eline sağlık. Estğ. aday gösterelim tabiki. Resimler hangileri?--a[.]med»»ileti 11:33, 10 Haziran 2010 (UTC)
Çok teşekkürler. Şu resim SR imiş Türkçevikide de. Sporla ilgili SR miz az idi zannederim. Adaylık sayfasında yakın zamanda yerlerini alırlar. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 15:18, 10 Haziran 2010 (UTC)

Mrb. şu maddeyi çeviriyordum da, "Newcomer Award" kısmının türkçesi nedir tam olarak? Yeni gelen ödülü biraz komik durmakta :) Newcomer ödülü olsa olur mu?--Rapsar 12:49, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar, kişisel fikrimi sorarsanız ben tercümeden ama motomot değil anlamını vererek yeniden yazılması anlamında tercümeden yanayım. NBA'deki Rookie ödülüne Çaylak deniliyor, belki o tür bir çeviri yapılabilir.İyi vikiler...Ertly 13:12, 10 Haziran 2010 (UTC)

Türk futbol takımlarının Avrupa kupaları performansı nasıl ? Takabeg ileti 13:48, 10 Haziran 2010 (UTC)

Sarı Lacivert Kurtuluş: Kurtuluş Savaşı'nda Fenerbahçe ve Atatürk, Fenerbahçe Sportif gibiler var. Hızlı mı silinmeliydi ? Takabeg ileti 15:37, 10 Haziran 2010 (UTC)

İlki taslak kriterlerini karşılamamakta, hızlı silinebilir. İkincisi için ise kaynaklara bakmak lazım. Galatasaray Sportif AŞ ile eşdeğer bir madde.--Rapsar 18:31, 10 Haziran 2010 (UTC)
Tamam. Kaynakları inceliyorum. MCMV, 50. Yıl Kupası nasıl ? Takabeg ileti 01:56, 11 Haziran 2010 (UTC)

  • Mrb. Spor projesine girmişsin :) Sevindim...--Rapsar 07:33, 10 Haziran 2010 (UTC)
Çok teşekkürler, hoşbulduk--Merube 89msj 19:25, 10 Haziran 2010 (UTC)

Portallar hakkında[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Âkhilleus daha aday aşamasında olan portalları açıp duruyor. Bu hizmetlilerin yapabileceği bir iş değil mi?--Rapsar 09:43, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Düşünülen portal önce Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasında oylanmalı/tartışılmalı sonra oluşturulmalıdır. Ama uygulamada deneme sayfalarında prototip bir portal sayfası oluşturuluyor ve kullanıcılara sunuluyor. Bunları inceleyerek oylama/tartışma yapılıyor. Dğrudan doğruya bir portal açıp kullanıcıların kullanımına açmak kurallarda yok. Portal onaylandıktan sonra portala dair ekstra sayfalar oluşturulacaksa portal üyelerinin fikir birliği ile açılabilir. Hizmetlilerin portal oluşmasında doğrudan bir fonksiyonu yok, sadece oylamaya sunulmadan doğrudan kullanıma açılmış portalları silebilirler...Bildiklerim bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin...Vikiçizer 09:51, 11 Haziran 2010 (UTC)
Demek istediğim o değildi, yani tartışması devam eden portalların hizmetli olmayan biri tarafından açılması bana doğru gelmedi.--Rapsar 09:54, 11 Haziran 2010 (UTC)
Hangileri tartışması devam ettiği halde açılmış, link gösterirseniz, sanırım ben gözden kaçırıyorum...Vikiçizer 10:00, 11 Haziran 2010 (UTC)
Portal:Coğrafya ve Portal:Siyaset-ki ikisine de o şekilde açılmamasına dair yorumlar yapılmıştı...--Rapsar 10:03, 11 Haziran 2010 (UTC)
Evet Rapsar, mevzuyu anladım. Gördüğüm kadarıyla Âkhilleus portal oylaması sonucunu kendisi değerlendirmiş, Portal/teklifler sayfasından silerek çıkarmış/arşivlememiş, sonra da portalın geçici adını değiştirerek kullanıcıların kullanımına sunmuş...Yine gördüğüm kadarıyla hizmetliler bu sürecin içinde değil, hizmetli ya da seçilmiş bir sorumlunun bu düzenin sigortası olmaması bana yanlış geldi. Sizden bunu Köy Çeşmesi'ne taşımanızı rica etsem? Hangi kullanıcı/hizmetli aktif görmek zor. Burada bu işi tartışabilirsiniz. Çeşme'ye yazarsanız, hemen buradakine benzer görüşümü oraya taşıyacağım...Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 10:20, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Merube. Şu tablodaki maç ve gol kısımlarına no. kısmındaki gibi sıralamayı sağlayan bir şey yapabilir misin? (Tam anlatamadım ama, ok gibi bir simgesi var :)--Rapsar 07:21, 11 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Anladım kastettiğiniz oku :), sıralamadaki sorunun nedeni -lig, kupa, avrupa ligi vs- gibi ana başlıklara bunun eklenmesi, bunların alt başlıkları olan maç ve gol kısımlarına bu kodun eklenmesi gerekli. Şimdi ilgileniyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 20:03, 11 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Diğeri metinden çok tablo içeriyor, ama 2010 FIFA World Cup South Africa bence uygun. Yarın çıkarabilirim ana sayfaya. Öneri için teşekkürler. --yabancım 20:06, 11 Haziran 2010 (UTC)

  • Mrb. Hizmetli olmayan bir kullanıcı, portal adaylarından Bilim ve Coğrafya portallarını, oylama süresi dolduğu için açmış. Bunu bir hizmetlinin yapması daha doğru olmaz mı?--Rapsar 19:58, 11 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar tekrar. Hizmetli olup olmaması pek bir önem arz etmiyor aslında Rapsar bu konuda. Genel kanı oluştuğunda herhangi bir vikipedist arşivlemek ve altsayfaları taşımak kaydıyla portalı açabilir. O açıdan bir sorun yok. Hizmetli olmak zorunda değil diye düşünüyorum, tecrübeli bir vikipedistin yapması kafi bence. Ancak dersiniz ki genel kanı oluştuğuna yönelik kararı verecek kişi tecrübeli olmalı ve/veya çok uzuyor portal adaylıklarının kapatılması, kesinlikle katılıyorum. Velhasıl hizmetlilere bu görevi versek de bu da -silinecek sayfalar, SAS vs.- diğer hizmetli görevleri gibi birikebilecektir. Ondan hizmetli demeyelim de devriyeler, hizmetliler veya bürokratlardan biri tarafından kapatılması diyelim bence. Ne dersiniz? Bu arada bu konuda köy çeşmesinde de başlık açmışsınız şimdi gördüm, oraya da benzer bir mesaj yazacağım şimdi. Sevgiler--Merube 89msj 20:44, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam rapsar. En son şöyle bir değişiklik yaptım ama olmuyor olmuyor :). Bir de yetkin'e danışmak en iyisi sanıyorum. Kusura bakmayın bunda yardımcı olamadım. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:13, 12 Haziran 2010 (UTC)

  • Neyse sağlık olsun, teşekkürler :) Bu arada İngilizcesi seçkin olan şu maddeyi çevirdim. Yalnızca gerekçe kısımlarının bir kısmını çeviremedim. Bir bakar mısın?--Rapsar 07:26, 13 Haziran 2010 (UTC)
Madde için ellerinize sağlık. Tabi çevirilere bakarım bilahare, böylece benim de -ufak da olsa- bir katkım olmuş olur maddeye :). Bugün bakamasam da bir ara muhakkak bakarım. Sevgiler--Merube 89msj 13:12, 13 Haziran 2010 (UTC)

Youth Sport Trust[kaynağı değiştir]

  • Mrb. bunun Türkçe bir karşılığı var mı acaba?--Rapsar 07:23, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • "Trust" kelimesinin hukuksal tanımı var ama Türkçe'ye yabancı bir kavram. "Tröst" olarak çevirildiğini gördüm. Yalnız "Youth Sport Trust" bütünüyle özel ad sayılır galiba. — Pınar [m] 07:47, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. tekrardan. Spor portalı için birkaç SR olsun diyorum. Birkaç tane güzel diyebileceğim resim buldum; ancak bu konuda iyi değilimdir:) Buraya yazsam aday gösterebilir misin?--Rapsar 16:45, 13 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Ahzaryamed ilgilenmiyor muydu o resimlerle göz misafiri olmuştum da :)--Merube 89msj 17:01, 13 Haziran 2010 (UTC)
Tekini aday gösterdi, diğerlerini unuttu sanırım :)--Rapsar 17:04, 13 Haziran 2010 (UTC)
Zaman buldukça gösterecektir, isterseniz kendisine bir mesaj atın. Ne dersiniz? Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 17:08, 13 Haziran 2010 (UTC)

Konfederasyonlar[kaynağı değiştir]

Selamlar rapsar. 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası ve benzeri maddeler Konfederasyonlar olarak adlandırılmış. Ancak bu kupanın Türkçe'ye yerleşik şekli Konfederasyon Kupası değil mi? "lar" eki için kaynak var mı acaba? Yoksa viki icadı olduğundan geri almak lazım adlandırmaları. Ne dersiniz?--Merube 89msj 00:52, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Google'dan arama yapınca konfederasyon 53.600 sonuç, konfederasyonlar 111.000 sonuç vermekte. Fakat FIFA'yı çıkarıp aradığımda konfederasyon 100.000, konfederasyonlar yalnızca 7.220 sonuç veriyor. Bu durumda yaygın olan konfederasyon sanırım. Madde isimleriyle birlikte, kadro şablonlarının adlarını da değiştirelim, lar ekini çıkaralım, adlandırmaya da sağlam bir kaynak (TFF sitesi gibi) gösterelim derim ben. Sence?--Rapsar 05:34, 14 Haziran 2010 (UTC)
Az önce TFF'nin resmî sitesine baktım Konfederasyonlar Kupası diye geçiyor. O halde değiştirmeyelim :) Bundan daha güvenilir kaynak olamaz bence...--Rapsar 05:37, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Verdiğiniz TFF linkinde "konfederasyon" diyor. Ben mi yanlış görüyorum :). --Merube 89msj 00:47, 15 Haziran 2010 (UTC)

Rapsar. spor konulu SRA ile ilgilenen kullanıcı vardı da sen miydin ? Bu nasıl ? (Yamaha YZF R1 + Suzuka Pisti) Takabeg ileti 06:54, 15 Haziran 2010 (UTC)

  • Resimlerden pek anlamam ama bana göre iyidir :) Şurada mükemmel resimler var ilgilenirsen...--Rapsar 07:23, 15 Haziran 2010 (UTC)
Fransızca Vikinin Spor portalindeki resimleri faydalı ama tamamının SR olabileceğini düşünmüyorum. Yamaha ise tahminen % 100 SR olacaktır. Bir denemek istemez misin ? "Maddesi" var yani beleşten SR. Takabeg ileti 07:26, 15 Haziran 2010 (UTC)
Daha önce hiç SRA göstermedim. Ama bir deneyelim bakayım :) Altyazı kötü olabilir belki, düzeltebilirsen sevinirim :)--Rapsar 07:33, 15 Haziran 2010 (UTC)
Başlığa ne yazayım :) --Rapsar 07:37, 15 Haziran 2010 (UTC)

Yamaha YZF R1 in action, Yamaha YZF R1 in Suzuka, Yamaha YZF R1, Suzuka 300 km Dayanıklılık Yarışı..... istediğin gibi. Takabeg ileti 07:44, 15 Haziran 2010 (UTC)

Eline sağlık. Aynı yöntemle toplu üretime devam :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:57, 15 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg ileti 08:06, 15 Haziran 2010 (UTC)

Dağcılık (Dağcılık) Takabeg ileti 08:51, 15 Haziran 2010 (UTC)

Boğa güreşi (Boğa güreşi, Matador)

Matador (Boğa güreşi)

Kayık (Eskimo kayığı ?)

At yarışı (At yarışı)

Hentbol (Hentbol) - bunu amed'e sorarsan iyi olacak.

Porsche 911 GT3 (Porsche 911 GT3 + Hockenheimring)

Dakar Rally Dakar Rallisi


Takabeg ileti 08:56, 15 Haziran 2010 (UTC)



Tabii ki de. Lütfen çekinmeyin. Yakında VikiProjesini de açacağız, o zaman İngiltere için isteklere başlayacağız. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:51, 15 Haziran 2010 (UTC)

Yarın hallederim. Şimdi 20. Yüzyılı düzenliyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:56, 15 Haziran 2010 (UTC)


Selam Rapsar. Ahzaryamed'e attığın mesaja göz misafiri oldum. Sorduğunuz resmin ana kompozisyonu var mı ve güzel mi?(Evet) - Tokyo'yu mu anlatıyor, neyi anlatıyor?(Evet) - Çözünürlüğü 1000x1000'den yüksek mi?(Evet) - Anlatılmak, dikkat çekilmek istenen cisim anlaşılıyor mu?(Evet) - Maddelerde kullanılıyor mu ve maddesine değer katıyor mu?(Evet) - Odak kayması, aşırı renk karşıtlığı var mı ?(Hayır) - Resimde bir renk ağır basıyor mu?(Hayır) Eğerki bu sorulara, parantezdeki cevapların hepsini de veriyorsa o resim SR olabilir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:33, 15 Haziran 2010 (UTC)


  • SAS ile ilgilendiğiniz için teşekkürler. Şu maddenin silinmesi gerekmez mi? İlk Türk Devletleri kavramı taraflı ve göreceli bir kavram. Bilgiler de okul kitaplarından alınmış gibi. (Aslında tam Takabeg'e sorulacak soruydu)--Rapsar 19:02, 15 Haziran 2010 (UTC)
    • Rica ederim Rapsar, "Çalışma var" şablonu nedeniyle kullanıcıya zaman tanımak gerektiğini düşünüyorum, bakalım ortaya ne koyacak...Açıkcası ben de pek birşey çıkmayacağını düşünüyorum. Ama sırf bu nedenlerle çalışması süren bir maddeyi silmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Diğer yandan gerçekten abes/bilimsellikten uzak bir içerik ve adlandırma mevcutsa çalışma var dense de silinmesi gerekir. Bendeniz tam manasıyla bu uzaklığı görmedim...Kolay gelsin...Vikiçizer 19:14, 15 Haziran 2010 (UTC)

Konfederasyonlar[kaynağı değiştir]

  • Aaa öyleymiş cidden :) O zaman lar ekini atalım. Uygun mudur?--Rapsar 07:26, 15 Haziran 2010 (UTC)
Atalım bence de çok iyi olur. Şimdi başlıyorum madde yönlendirmelerine, şablonlara da bakarız sonra. En son da kategori işleri var. Aslında onu gökhan'dan rica etsek daha iyi ama çok az ise gereksiz iş yükü yapmadan kendimiz taşırız. Sevgiler--Merube 89msj 20:18, 15 Haziran 2010 (UTC)

  • Slmlar. Çözünürlük açısından sorun yok gibi ama kompozisyon pek iç açıcı değil. Yine de aday göstermek isterseniz bir mani yok. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 21:07, 15 Haziran 2010 (UTC)
Merhaba rapsar. Madde ve şablonları "konfederasyon" adına taşıdım. Yalnız şablonları taşımanın sonuna doğru Kategori:FIFA Konfederasyonlar Kupası dolaşım şablonlarını farkettim. Müsait olabilirseniz şablonlara bu kategoriyi ekleyebilir misiniz size zahmet? Bir tek kategorilerin adlarını değiştirmek kaldı ki, bunu bence gökhan'ın botuna bırakalım. Hayli fazla kategori var zira. Ne dersiniz? Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 02:12, 16 Haziran 2010 (UTC)
Tamam kategorileri ben hallederim :)--Rapsar 06:16, 16 Haziran 2010 (UTC)
Ellerinize sağlık ve çok teşekkürler. Kategoriler de sayenizde düzene kavuşmuş oldu, çok teşekkürler tekrar. Bir de Kategori:FIFA Konfederasyonlar Kupası dolaşım şablonları kategorisi taşındı mı? --Merube 89msj 00:19, 17 Haziran 2010 (UTC)
Evet?--Rapsar 05:14, 17 Haziran 2010 (UTC)
Nereye taşındı peki? Bir de nedenini merak ettim açıkçası. Zira Kategori:FIFA Konfederasyonlar Kupası şablonları kategorisi de boşalmıştı? Bu kategorilerdeki şablonlar hangi kategoride? Sevgiler --Merube 89msj 02:14, 18 Haziran 2010 (UTC)


  • Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 14:30, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • Tabiki, ne demek zevkle. Eline sağlık, beleşten değil sayende :)--a[.]med»»ileti 18:59, 16 Haziran 2010 (UTC)
    • Bilgilendirme için teşekkürler,iyi vikiler.--Drlp ileti 22:40, 16 Haziran 2010 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

OK --Manco Capac 09:05, 17 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Yoğunluktan kurtuldum ve tekrar aktif olarak Vikipedi'ye döndüm. Projeye devam ediyorum ama nerede kaldığımızı unuttum, Sen neredeydin?--вяí¢αи76ileti 10:12, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • Uzun zamandır yoktun gerçekten, iyisindir umarım. Proje derken spor projesindeki iş birliğine bakabilirsin. Bu arada portal teklifleri sayfasına da bakarsan iyi olur. Bir spor portalı hazırlamıştım.--Rapsar 11:38, 17 Haziran 2010 (UTC)
Yok ben şu ülkelerle ilgli projemizden bahsediyordum--вяí¢αи76ileti 06:25, 18 Haziran 2010 (UTC)

eski vikiprojeler[kaynağı değiştir]

Sanırım SAS olarak teklif edilirse topluluk bir akrar verecektir. --Manco Capac 12:29, 17 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje LGBT projesini silmek üzere görüş bildirmişsiniz. Oylamaya da sunmuşsunuz Tamam; sonuçta nedene bağlı bir istek bu. (neden:güncel değil, demişsiniz) Ki politikalarla karşıtlığı yok, güncel değilse ne anlamı var öyle değil mi? Mantıklı. Ancak proje sayfasının geçmişine bakarak bu ölçülemez, yapılanlara bakmak gerek! Uzunca bir süre çalışma yokken son 3 ayda 3 madde çalışması var ve diğer çalışmalarda sürüyor. Ayrıca katkı sağlayanlarda küçümsenmeyecek kadar var. Sizin silnsin önerinize nedense ilk destek veren Seninbey kullanıcısı, bana geçmişte şu mesajı göndermiş ve kimliğim üzerinde şüpheli bir soru sormuştur. Şimdi sorak gerek sizinde pek katkınız olmayan; eş-cinsel ve benzeri konularda güncel değil diyerek yapılanları görmezden gelirmişcesine silinsin demek kasıt taşımaz mı? Ki silinsin önerinize tek destek verende Seninbey adlı bu kullanıcı ki şahısken. ПШE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 14:20, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • Öncelikle Seninbey adlı kullanıcıyla hiçbir alakam yok. Onun düşünceleri kendisini ilgilendirir, beni değil. Evet, şimdiye kadar hemen hiçbir LGBT konusunda katkıda bulunmadım; ancak bu, LGBT ile ilgili konulara, kişilere karşı olduğum anlamına gelmez, öyle değil mi? Yapılanları kontrol ettim, iş birliğine baktım. Proje kurulumundan 1 yıl sonra, bugünden 1 ay önce sizin tarafından güncellenmiş ve sadece sizin 2 katkınız olan "iş birliği"ni. Sadece siz katkıda bulunacaksanız iş birliğinin ne anlamı kalır ki değil mi? Projeyi SAS gösterme sebebimi de SAS sayfasında belirttim, bilmem okudunuz mu? Kaldı ki diğer kullanıcıdan projeyi güncelleme sözü gelince oyumu kalsına çevirdim. Son olarak bir projenin güncelliğini nasıl koruduğu hakkında örnek isterseniz spor projesine bakabilirsiniz... (Tabi Kıbrıs ve sinema projelerine de)--Rapsar 14:29, 17 Haziran 2010 (UTC)
Siz örnek vermek yerine ve Vikiproje LGBT ile Spor'u karşılaştırma hissiyatı duymak yerine ilk etapda kullanıcı sayfamın geçmişine lütfen bakınız. Sormak gerek sayfama bu şekilde saldırılar varken ve ayrıca fazla uca kaçmayayım ama Türk toplumunda bu cinsel tercihe olumlu yaklaşanlar istisna iken söyler misiniz; Spor ile LGBT'ye katkı arasındaki açık fark nasıl olurda kıyaslanabilir? Yani biraz mantıklı yaklaşmak gerek..! Ha diyeceksiniz ki bu bir V.P. kuralıdır! Doğru bir kural ama LGBT'de bir ansiklopedik içeriktir ve silinmesine gerekçe olarak bu durumlar varken güncel olmamasının şahsınızca gösteriliyor olması gerçekten aşırı komik bir durum. SAS gösterirken gerekçenizide okumadım değil okudum, ancak merak ettiğim ki cevabını verdiniz yukarıda verdiniz ama beni pek de tatmin etmedi; hiç denilebilecek kadar katkınız olmayan bu projeyi bir anda silinmek üzere ki bunu Politikaları neden olarak göstermeniz beni oldukça şaşırttı. Biliyorsunuz Homofobi her alanda var! Yani benim içimede kurt düşmedi değil. Sözlerim şahsınıza yönelik değil yanlış anlamayın, fikrinize ve bu konudaki eyleminize sadece. Ayrıca kürt örneği vermeniz beni şaşırttı, ki ben size göre öyle olsada olmasada; Kürt'lerin asla ikinci bir sınıfa ait olmadığı kanısındayım. Türkiye etnik ırkların değil kökeni farklı halkların ülkesidir. Sağlıcak. ПШE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 14:48, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • Kürt örneği bence tam da bu duruma uygun bir örnek. Kendileri 2. sınıf muamelesi görmemesine rağmen kendilerini öyle zannediyorlar (2. sınıf derken yanlış anlaşılma olmasın, aman). Sizin durum da aynı. Kimsenin sizi ezdiği falan yok. Projeleri SAS göstermeden önce Manco Capac adlı hizmetliye sormuştum, aktif olmayan projelere ne oluyor diye, o da SAS gösterirsin, topluluk tarafından tartışılır demişti. Ayrıca; spor projesinin geçmişine özellikle bakmanı öneririm. Benden önce ve benden sonra diye iki ayrı durum söz konusu. O zamanlar proje güncellenmiyordu, yani aktif değildi. Ben ve 1-2 kullanıcı projeyi canlandırdık, yeniden hayata geçirdik. Demek istediğim bu. Ben sadece LGBT projesini SAS göstermedim ki, 10'a yakın projeyi gösterdim. Bunları yaptıktan birkaç dakika sonra Infocan adlı hizmetlinin Moleküler Biyoloji adlı projeyle ilgilenmeye başladığını gördüm. Neden? Çünkü haklıydım, çünkü proje atıl bir durumdaydı, birilerinin ilgilenmesi gerekiyordu. Yine SAS sayfasındaki yorumumda görebileceğin üzere ben bir nebze de olsa amacıma ulaştım, projelerin canlanmasını en azından projeler üzerinde tartışma yapılmasını sağladım. İstersen daha fazla tartışmayalım, tatlıya bağlayalım :) Son olarak LGBT projesi ve konularıyla ilgili bir art niyet ve önyargım olmadığını bilmeni isterim. Teşekkürler...--Rapsar 17:36, 17 Haziran 2010 (UTC)
Art niyetinizin olduğunu açıkca belirtmedim sadece normal bir insan şüphesi. Bilirsiniz bir şüpe yani. Bir nevi SAS gösterdiğiniz maddeye destek verenide göze aldığımda şüphelendim. Üstte şüphem üzerine LGBT'ye karşı kötü ve art niyetinizi şüphelerime karşılık belirtmeniz beni konu üzerindeki tutumunuz adına tatmin etti. Yalnız bilindiği üzere bu gibi konular üzerinde ağır söz ifadeleriyle ve saldırılarla çok sık tartışmalar oluyor, hak vereceksiniz ki bu nedenle konu üzerindeki en küçük bir ifade dikkat çekiyor. Ancak bir üsttede belirttiğim üzere, dediğim gibi şartlar çok farklı. Keşke SAS olarak göstermek yerine proje üzerindeki çalışmaları arttırmak için davet yöntemi ile destek aramış olsaydınız. Ancak yine dediğim gibi SAS olarak belirtmenizede elbetteki saygım var, ki her düşünce kimi zaman mutlu, hırslı, saçma diğer ruh halilleriyle, insandan başka hiçbir varlıkta olmyan zihinden çıkar, bunun için fikirler ve düşünceler yüze ve kutsal, ayrıca her ne olursa olsun mutlaka saygıyı hakeder. Sevgiyle kalın. =) ПE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 12:37, 19 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar Rapsar. Şöyle bir mesajlaşma sonucu [3] Mach Süper Lig maddesinin adını değiştirmiş. Bende 1.Lig'i değiştirdim bu argüman üzerine. Aslında her isim değişikliğinde bir çok yönlendirme sayfası birikmesi sorunu oluşuyor. --Eldarion 13:13, 18 Haziran 2010 (UTC)

Bunlar söz konusu liglerin sponsorlarıdır. Ancak sizinki de bir bakış açısı tabiki. Sanıyorum topluluktan daha fazla fikir almaya ihtiyaç var. Konuyu köy çeşmesine veya ilgili maddenin tartışma sayfasına taşıyabiliriz. Siz ne dersiniz? --Eldarion 13:17, 18 Haziran 2010 (UTC)

  • Slm. Türkiye'deki sanayi ve inşaat kazaları maddesinin silinmesi gerekmez mi? Sonuçta tüm kazaları kapsayamaz hiç bir zaman...--Rapsar 13:25, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, elbette kapsayamaz. Ama belli başlı, Türkiye gündemine oturmuş, kayda değer olanları kapsayabilir. Geliştirilmesi gereken bir madde olduğu ortada, belki maddeyi açan Cretanforever'a sormak lazım...İyi çalışmalar...Vikiçizer 13:29, 18 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar selamlar. Önemli değil zira 3 yıla yakın süredir burada hizmetliyim ve emin olabilirsiniz ki sizin üslubunuz gayet nazik. Söz konusu SMA sayfasında topluluktan gelen fikirler ile bu değişiklik yapılmış gördüğüm kadarıyla. [4] --Eldarion 13:32, 18 Haziran 2010 (UTC)

Spor projesi[kaynağı değiştir]

  • Sen de gittiğinden dolayı tek kaldım, bu yüzden bıraktım ben onu :( İstersen devam edebiliriz. Neyse 1. Lig ve Süper Lig maddelerin adı değişmiş, şaka gibi :) Bank Asya 1. Lig ve Turkceel Süper Lig zaten liglerin adı bildiğin gibi...--Rapsar 13:10, 18 Haziran 2010 (UTC)
    • Ben geldiğime göre halledebiliriz. Bir kontrol edeyim nereler eksik tekrardan bir yol haritası çizelim--вяí¢αи76ileti 14:21, 18 Haziran 2010 (UTC)
Liglerin adı değişmiş evet:)) Böyle durumlarda hiç olmazsa tartışma sayfasında iki-üç görüş paylaşılsa daha makul olacak. Birden isimler değişiyor. Çok genel ifadeler, ayrıca şablon isimleri ne olacak? Neyse görüş belirttim tartışma sayfalarında. Bakalım, görüşmek üzere.--a[.]med»»ileti 16:28, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Mimardınız sanırım? Eğer sizin için sorun olmazsa mesleğinizle ilgili birkaç soru sormak istiyordum...--Rapsar 17:58, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet mimarım. Tabi ki istediğin soruları sorabilirsin. Cevaplayabildiklerimi elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin. Mimar77 18:06, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Yarın LYS'ye gireceğim. Üniversitede bölüm olarak mimarlık düşünüyordum. Acaba nasıl bir meslektir? Yani iş imkanı bulabilir miyim? Sıkıcı ya da eğlenceli (!) bir meslek midir? Sizin mesleği seçmenizi ne sağladı ve beklediğiniz gibi bir iş mi çıktı? Zorlukları, güzellikleri nelerdir? Bu gibi şeyler işte :) Şu an çıkmak zorundayım, cevabını çok merak ettiğim halde maalesef yarın sınav sonrası okuyabileceğim :( Şimdiden çok teşekkürler, iyi akşamlar...--Rapsar 18:10, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Sınavda başarılar diliyorum sana öncelikli olarak. Bu Vikipedi ile direkt ilgili bir konu olmadığı için sana email atacağım birazdan. Umarım istediğin yeri kazanırsın. Mimar77 18:13, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Mail derken? Nasıl bakacağım? Vikipedi'nin bana verdiği bir mail adresi var da ben mi bilmiyorum :)?--Rapsar 05:33, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Gönderemedim çünkü Vikipedi kayıtlarında senin hakkında şu bilgi var: Kullanıcı e-posta adresi belirtmemiş ya da diğer kullanıcılardan posta almak istemiyor. İstersen bir email adresini Vikipedi profilini eklersen, kullanıcılar sana email de atabilme şansına sahip olabilirler. Madem öyle kısaca özetleyeyim. Mimarlık mesleği keyifli bir iş olduğu kadar zor da bir iştir. Gerek özelliklerin, gerek de edineceğin çevreye bağlı olarak değişkenlik gösteren bir meslek. Ofiste tasarım, şantiyede uygulama, proje yönetimi gibi farklı alanları var. Keyifli ama iş bulması gittikçe güçleşen bir sektör. Kendini bilgisayar programları konusunda geliştirmeye oldukça önem vermelisin (daha doğrusu zorunlusun). Kolay gelsin. Mimar77 11:29, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Şu resimler SR olabilir mi sence? Son ikisinden pek emin değilim ama penaltı sonucunda takım kümede kalmış, anlamlı bir resim yani :)
Dosya:Horseracing Churchill Downs.jpg
Dosya:MotoX racing03 edit.jpg
Dosya:2005 Army Navy - Navy runs for a touchdown.jpg
Dosya:Ryan Valentine scores.jpg
Dosya:Verwarnung im Fussball-RB Salzburg-18-09-2005.jpg--Rapsar 17:45, 18 Haziran 2010 (UTC)
Evet son iki resim için çok fazla madde gereksinimi var. Bunlar giderilirse adaylıkları için bir sorun yok gibi. Ancak diğerleri oldukça faydalı ve iyi. En kısa zamanda aday gösterelim. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 18:55, 18 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba,Kullanıcı mesaj:Beşiktaşlı48#Orta Doğu bölümündeki mesajımda ben de Türkiye'nin tamamının alınması gerektiğini söyledim.Hatta G8'e göre olan tanım dahilinde harita genişletilmeli diye düşünüyorum ama,haritaları Kullanıcı:Berkaysnklf hazırlıyor.Ona söyleyebilirsin.----Âkhilleus mesaj 12:48, 19 Haziran 2010 (UTC)

Yanlış anlaşılabilir, doğru diyorsunuz ancak ben Yapılacaklar kısmında Türkiye'nin sadece güney ve doğu bölümü diye belirttim. Zaten çoğu ülkenin tamamını almadım... ~--Berkay-Mesaj--~ 19 Haziran 2010, Cumartesi, 13:07 (UTC)

Peki, Cadiz İli'ndeki belediyeler listesi'ndeki kaynakları düzeltiyorum da :) ~--Berkay-Mesaj--~ 19 Haziran 2010, Cumartesi, 13:23 (UTC)

Spor Projesi[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Spor projesinde bir yazım kılavuzu gibi bir şeyler hazırlasak mı? Mesela futbolcu maddelerinin bilgi kutularındaki doğum yerlerinde bayrak kullanılmamaktadır vs. Bence maddelerin standartlaşması açısından iyi olacaktır. Ne dersin?--Rapsar 13:32, 19 Haziran 2010 (UTC)
Evet küçük bir rehber faydalı olur, standartlaştırmaya katkısı olur. Fakat fazla karışık, çok maddeli birşey taraftarı değilim. Kullanıcının gözü korkuyor aynı futbolcu-taslak'larında olduğu gibi. Bir yönerge vardı onda da ancak kimse katkıda bulunmadı.--a[.]med»»ileti 15:30, 19 Haziran 2010 (UTC)
Evet, proje tartışma sayfasında görüşler toplanırsa iyi olur hem de kolaylaşır kriterleri tespit etmek. Bir de spor branşlarını da gözden geçirmek gerek sadece futbola odaklanmayalım derim, çünkü voleybolda da mesela farklı farklı renklerde, tiplerde bilgi kutuları var.--a[.]med»»ileti 15:36, 19 Haziran 2010 (UTC)
Şu mu acaba? İş birliğinde de kullanmışız zaten sanırım.--a[.]med»»ileti 15:47, 19 Haziran 2010 (UTC)
Teşekkürler. Barko şöyle şablonlar yapmış fakat kullanılmıyor mu acaba?--a[.]med»»ileti 16:13, 19 Haziran 2010 (UTC)
Şunun için sordum:Kategori:2010 FIFA Dünya Kupası kadro şablonları sayfasını iş birliğine eklesek de ordan rahatlıkla bulsalar açılmamış futbolcu maddelerini.--a[.]med»»ileti 16:24, 19 Haziran 2010 (UTC)
:) Evet, o da harika olur.--a[.]med»»ileti 16:28, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Slm. Burada P2 kısmında diyor ki: En azından son 2 ay içerisinde güncellenmiş olan portallar silinebilir. Köy çeşmesinde biy duyuru falan mı yapsak güncelleme için. Yoksa 3-5 portal dışındaki portalların silinmesi gerekecek...--Rapsar 21:16, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet güncellenmemiş olanlar silinebilir. Genelde silinmeye aday gösteren olmuyor, hizmetliler de ilgilenen çıkar umuduyla yavaş davranıyor, silmeye yanaşmıyor. Ama silinmesi gerekiyorsa silinmelidir. Köy Çeşmesi'nden topluluğa atıl kalmaları nedeniyle silinmelerinin uygun olacağını paylaşmak SAS öncesi ilgilenmek isteyenlere bir fırsat verecektir. Bence Çeşme'ye yazın...İyi çalışamalar...Vikiçizer 21:22, 19 Haziran 2010 (UTC)

Hoşgeldin şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. En wikideki hoşgeldin şablonu biraz sönük gibi. Çok hoşuma gitmedi. 8 Temmuzda vikiye yeniden döncem, o zaman süper bir hoşgeldin şablonu oluştururum istediğin gibi. O zaman bi zahmet hatırlatırsın, birsürü şey sığdırdım o güne . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:50, 19 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Rapsar. Flickr'dan resim aktarmada şöyle program gibi bir şey var:http://toolserver.org/~bryan/flickr/upload bu işine çok yarar. Ben de sadece bir kez ordan denemiştim. Yalnız verdiğin linklerdeki lisansı şurdan flikcra tıklayıp Arda Turan yazıp arayınca bulmuyor. Lisans konusunda sadece burdaki tabloda en altta yer alan by-sa ve by ı kabul ediyordu sanırım. Yine de bir dene istersen, olmazsa hizmetlilere danışırsın. İyi çalışmalar :)...Myrat ileti 10:32, 20 Haziran 2010 (UTC)

"UEFA Süper Kupa: 2000" ibaresini, "kazandığı ödüller ve başarılar" bölümüne hangi düşünceyle eklediğinizi öğrenebilir miyim? Teşekküler. Bu imzasız yazı 88.243.211.113 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Mrb. Ankara (isim) maddesini inceliyordum da bir şey sormak istedim. Öncelikle madde süper hazırlanmış, elinize sağlık. Kafama bir şey takıldı, Çankırı ile Ankara adının bir ilgisi var mı acaba? Malum komşular bir de...--Rapsar 12:45, 19 Haziran 2010 (UTC)
Çankırı'nın adı Gangra adından türemiş, Ankara'nın ki Ankyra'dan. Aradan bir ilişki yok, görebildiğim kadarıyla. İyi çalışmalar. --İnfoCan 15:42, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Portallarla ilgili bir kısım oluşturmuşsunuz, güzel olmuş elinize sağlık. Bir sorum olacaktı. Aday sayfasında benim aday gösterdiğim spor portalı var. Yaklaşık 20 gündür aday. Karşı oyu yok, olacağını da sanmıyorum. Kullanıcıların tüm istekleri yapıldı. İlla 2 ay orada durması gerekli mi? Açılsa olur mu?--Rapsar 14:16, 21 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar Rapsar,öncelikle çok güzel bir portal hazırlamışsınız.Elinize sağlık.Umarım ilgisiz kalmaz.Portallarla ilgili oluşturduğum kısma gelince oradaki kriterlerin tamamı o şekilde kalacak diye bir şey yok.Vikiçizer'le daha önce seçkin madde adaylarıyla ilgili sayfanın uyarlamasını konuşmuştuk.Böyle bir sayfanın oylamasını yapmaya gerek olmadığını bunun yerine tartışmasının yapılabileceğini söylemişti.Belki kritelerin tartışılmasını isteyen vikipedistler olabilir.Ayrıca henüz seçilmiş bir portal sorumlusu da yok.O yüzden karışık bir durum var ve köy çeşmesindeki tartışma hala sonuçlanmış değil.Portal teklifleriyle ilgilenmeye aday olduğumu açıklamıştım.Ancak bir türlü oylama yapılamadı ve tartışma askıda kalmış gibi görünüyor.Bu nedenle şimdilik yorum yapmak zor görünüyor.Bu arada Orta Doğu projesindeki haritayla ilgili görüşlerimi Berkaysnklf'in mesaj sayfasında belirtmemi istemiştin.Görüşlerimi Kullanıcı mesaj:Berkaysnklf#Şablon Arap Yarımadası Portalı ve Harita bölümünde bulabilirsin.G8 ülkelerinin tanımına göre bir harita yapılmasından yanayım.Siz ne dersiniz?----Âkhilleus mesaj 16:05, 21 Haziran 2010 (UTC)

Proje kapsamının öyle olması daha iyi gibi ama Orta Asya ülkelerinin alınmasına karşıyım. Zaten Orta Asya Vikiprojesi var, bunların projeye dahil olmasına gerek yok :) Bu arada Spor portalını şimdi açabilir miyim diye sormuştum. Nasılsa karşı oy yok, 2 ay beklemesine gerek de yok...--Rapsar 16:09, 21 Haziran 2010 (UTC)

G8'in tanımına bakarsan Orta Asya dahil değil zaten.Orta Asya'nın alınmasına ben de karşıyım.Spor Portalı'nı şimdi açabilir miyim diye sormuşsunuz.Bu durumda kendinizle çelişkiye düşmüş olursunuz.Başlangıçta portal teklifleriyle bir hizmetlinin ilgilenmesi gerektiğini söylemiştiniz,hatta köy çeşmesinde bu konuyla ilgili bir tartışma başlatmıştınız.O tartışma hala sonuçlanamadı ve vikipedide portal teklifleriyle kimin ilgileneceği belirsiz kaldı.Bence acele etmeye gerek yok.Daha iki ayın dolmasına çok var:).Önce köy çeşmesindeki tartışmanın karara bağlanmasından ve portallarla ilgili kriterlerin netleştirilmesinden yanayım.----Âkhilleus mesaj 16:19, 21 Haziran 2010 (UTC)

Tartışmanın, "Bir hizmetli veya görevliye gerek yok. Uygun durumlarda kullanıcılar portalı açabilir." şeklinde genel bir kanıya varılmamış mıydı?--Rapsar 16:21, 21 Haziran 2010 (UTC)

Başlangıçta siz bir hizmetlinin ilgilenmesi gerektiğini söylemiştiniz.Daha sonra vikiçizer bir sorumlu seçilmesi gerektiğini bu sorumlunun illa hizmetli olmasının şart olmadığını söyledi.Merube de hizmetliler,bürokratlar ve devriyelerin tamamının bu konuyla ilgilenebileceğini,gereksiz bürokrasi oluşturmamak gerektiğini söyledi.Daha sonra da yanlış anlaşıldığını düşünerek önerisini geri çekti ve bir sorumlu seçilmesinin en iyisi olacağını söyledi.Yani seçilecek sorumlu hizmetli olmayan sıradan bir kullanıcı da olabilir fakat ortada seçilmiş kullanıcı yok ve bu nedenle kimin ilgileneceği de belirsiz.----Âkhilleus mesaj 16:29, 21 Haziran 2010 (UTC)

şu sayfalarda hem spor portalı için hem de SRA için iyi resimler var.--a[.]med»»ileti 22:58, 21 Haziran 2010 (UTC)

Cadiz İli'ndeki belediyeler listesi sayfasındaki tüm kaynakları düzelttim. Ve 1'i hariç tüm ilçeleri ekledim. Hala SL olamayacak mı? ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Haziran, 2010, Salı, 06:45 (UTC)

Lütfen 2008 nüfus bilgilerine bakınız... ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Haziran, 2010, Salı, 09:29 (UTC)
İlk olarak, İspanyolca Vikipedi'den yararlanmıştım, oradada 2008 bilgileri vardı. Neyse şimdi oturup onları 2009'a çekiyim :( ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Haziran, 2010, Salı, 09:33 (UTC)
Tamamdır hepsini düzelttim lütfen artık destek... ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Haziran, 2010, Salı, 09:53 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Football 5 Parapan 2007 Final.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:40, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Jakarta old football.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:40, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Strike, Atlanta Braves.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:40, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:CZE vs FRA (01) - 2010 European Men's Handball Championship.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:40, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:U20-WorldCup2007-Okotie-Onka.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:40, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Suzuka 300km Endurance - Qualifying 2010.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:41, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Gördüğüm kadarıyla sen de ilgi duyuyorsun oyunlara :) Bir sorum olacaktı. FIFA 10 maddesini geliştirmiştim de, başka neler ekleyebilirim maddeye?--Rapsar 13:50, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, bildiğin gibi özellikle oyun maddelerinin çoğunu yabancı kaynaklardan (%80 en:wiki) bulup çeviriyoruz. FIFA 10'un en:wiki sini zaten çevirmişsin gördüğüm kadarıyla, madde zaten bayağı dolgun. Benim önerim oyundan bir kaç görüntü daha eklense iyi olur, başka birşey aklıma gelmiyor :) Kolay gelsin. Kumul 13:56, 22 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba,Orta Doğu Projesinin yeni haritasıyla ilgili görüşlerinizi Vikipedi tartışma:VikiProje Orta Doğu#Yeni Harita bölümüne yazarsanız sevinirim.Bu arada FIFA 10 maddesini epey geliştirmişsiniz.Bence biraz daha geliştiriseniz SM adayı olarak gösterin derim.----Âkhilleus mesaj 13:36, 23 Haziran 2010 (UTC)

Koşan Adam Yıldızı
Vikiproje:Spor,Spor Portalı ve spor maddelerindeki değerli katkılarınızın devam etmesi dileğiyle bu Koşan Adam Yıldızını size hediye ediyorum.----Âkhilleus mesaj 13:36, 23 Haziran 2010 (UTC)

SL'ye bir listeyi aday gösterdim. Oy verir misin? --dAVİDov 14:54, 23 Haziran 2010 (UTC)

Bence FIFA 10'a fazla birşey eklemene gerek yok.Bu haliyle gayet iyi.Bu arada Vikipedi:Portal adayları ile ilgili son görüşün nedir?Kriterler uygun mudur sence?----Âkhilleus mesaj 18:05, 23 Haziran 2010 (UTC)


Portal Adayları[kaynağı değiştir]

2 ay zaten en uzun süre.Vikipedi:Portal adayları'nda en az 15 günlük bir bekleme süresi söz konusu.Eğer gerekli desteği alırsa 15-20 gün sonra da arşivlenebilir diye düşünüyorum.----Âkhilleus mesaj 18:27, 23 Haziran 2010 (UTC)

Eğer başka itiraz yoksa haftasonu şablon, diğer madde adları gibi ilgili sayfaları düzenlemeye başlayacağım. Saygılar.--Machiavelli' msj 18:27, 23 Haziran 2010 (UTC)

Dediğim gibi zaten haftasonu vakit ayırabilirim.--Machiavelli' msj 18:48, 23 Haziran 2010 (UTC)
VikiProje Orta Doğu Davetiyesi
İyi günler...
Orta Doğu ve Çevresi'ne ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Orta Doğu Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...

~--Berkay-Mesaj--~ 24 Haziran, 2010, Çarşamba, 07:05 (UTC)

SL hakkında[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Cádiz İli'ndeki belediyeler listesinin SL olmasını sağlamışsınız. Fakat listeyi kazırlayan kullanıcı dışında yalnızca 1 destek oyu var. Sizce de biraz erken değil mi tartışmayı kapatmak için?--Rapsar 14:30, 24 Haziran 2010 (UTC)
İki hafta süren ayrıntılı bir tartışma olmuştu ve sonunda belirtilen tüm sorunlar çözüldü. Maddenin arzu edilen seviyeye vardığına kani oldum. --İnfoCan 16:21, 24 Haziran 2010 (UTC)

Dediğim gibi aday gösteren kişi dışında sadece 1 destek oyu var. Ben çekimser oyu atacaktım ki madde SL olmuş. Burada SL olması için en az 4 destek oyu gereklidir demekte?--Rapsar 16:24, 24 Haziran 2010 (UTC)

Yine aynı yerde adayların en az 15 günlük süreyle listelenebilirler diyor. Listenin SLA olma tarihi 10 Haziran, bugün ise 15 Haziran yani 14 gündür aday...--Rapsar 16:27, 24 Haziran 2010 (UTC)
Haklısınız. Oylamayı tekrar açtım. --İnfoCan 16:41, 24 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Çok küçük bir ricam olacaktı sizden. Deneme sayfamdaki Paul Stretford tartışması adlı bölümü çevirebilir misiniz? İngilizcem yetmedi :) Çok teşekkür ederim, iyi günler...--Rapsar 07:37, 23 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Şu anda oldukça yoğunum ama fırsat bulduğum anda haftasonu çevirmeye çalışacağım. Kolay gelsin. Mimar77 21:37, 24 Haziran 2010 (UTC)
  • Bugün deneme sayfandaki çeviriyi yapacaktım ama halletmişsin galiba. Kusura bakma iş tempom çok yoğunlaşıyor bazen. Kendine iyi bak. SM adayı madden için de başarılar. Mimar77 10:12, 26 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Rooney maddesi oldukça güzel olmuş eline sağlık. Ancak futbol yaşamı biraz daha mı ayrıntılandırılsa acaba. Zira Hakan Şükür'deki kadar sıkıntı çekileceğini zannetmiyorum:) Yine de bu haliyle de çok iyi durumda. BBC Yılın Genç Spor Adamı maddesi için sporcu maddeleri açmaya devam ediyorum fakat SL olabilmesi için yan taraftaki açıklamalarda yer alan kızılbağları nasıl halledelim? Bunu vikiproje mi yapsak acaba?--a[.]med»»ileti 10:54, 25 Haziran 2010 (UTC)

Rooney ile ilgili kaynaklara bakıyorum belki küçük eklemeler yapılabilir MUFC kariyeri ile ilgili, gerçi bu hali de tatminkar elbette, eline sağlık. Spor projesi ile ilgili yardım etmeye çalışırım, görüşlerimi de paylaşırım tartışma sayfasında. Önceden konuştuğumuz gibi kriterler faydalı olacaktır. Kolaylıklar.--a[.]med»»ileti 15:47, 25 Haziran 2010 (UTC)

Neden yıkmak?[kaynağı değiştir]

Nedir bu hazımsızlık? Neden koyulan tuğlalar bir bir yıkılıyor? Ansiklopedi tekel midir? Bu imzasız yazı 88.243.35.120 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Heralde tarih derken erişimtarihlerini kastediyorsunudur. Onları mı sabitleyeyim?--dAVİDov 14:17, 25 Haziran 2010 (UTC)


Slm. Şu maddenin Türkçe'de bir karşılığı var mı? FA Gençlik Kupası ve FA Gençler Kupası diye arattım Google'da ama güvenilir bir kaynak bulamadım...--Rapsar 17:25, 21 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar, benim de bu konuda en ufak bir fikrim bile yok--вяí¢αи76ileti 11:47, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Spor projesinde bir yazım kılavuzu gibi bir şeyler hazırlasak mı? Mesela futbolcu maddelerinin bilgi kutularındaki doğum yerlerinde bayrak kullanılmamaktadır vs. Bence maddelerin standartlaşması açısından iyi olacaktır. Ne dersin?--Rapsar 13:32, 19 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Kusura bakmayın bir süredir vikimoladaydım, yeni döndüm vikiye. Ondan çok gecikmiş cevabım lütfen kusura bakmayın. Evet kriterlerin belirlenmesi çok yararlı olacaktır muhakkak. Sinema, tv dizileri gibi projelerde var olan yazım kriterleri örnek alınarak, spor projesine özgü bir düzen oluşturulabilir. Tıpkı o projelerde olduğu gibi, ayrı ayrı kriterlerin belirtilmesi çok faydalı olur kanaatindeyim. Sporcu (aslında biyografiler demek daha doğru belki zira hakemler gibi sporcu dışındaki kişiler de var), spor kulüpleri ve milli takımlar, federasyonlar, spor müsabakları (ligler, kupalar, turnuvalar gibi) olmak üzere dört ana başlığa ayırabiliriz sanıyorum. Ne dersiniz? Ardından da "Vikipedi:Kayda değerlik (spor kulüpleri)" sayfasını baştan yaratıp, bir de kişilerin KD'liği ile ilgili sayfa içine futbolcularla ilgili daha ayrıntılı bilgiler koyabiliriz diye düşünüyorum. Tabi spor kulüpleri ile ilgili kriterleri Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) sayfasının içinde ayrı bir başlık olarak da ele alabiliriz. Ne dersiniz? En sonunda da bu krirteleri köy çeşmesinde topluluk onayına sunmak kalıyor. Acaba ingilizce vikideki sayfaları araştırdınız mı? Öncelikle çeviri yapar sonra türkçe vikiye göre uyarlamamız gereken yerler varsa onlara eğiliriz. Baktıysanız ing. vikideki sayfalara, linklerini yollayabilir misiniz size zahmet? Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:02, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Tam da benim demek istediğimi söylemişsiniz. KD'likleri bir gözden geçirmek, biraz daha ayrıntılandırmak lazım. İng. Vikide bir kısım bulmuştum sporcuların KD'liği ile ilgili. Tüm sporlar için ayrı ayrı hazırlamışlardı sanırım. Biraz sonra bulursam yazarım buraya, ona göre kriterleri belirleriz (taqbii ufak tefek değişiklikler yaparak). Teşekkürler...--Rapsar 21:49, 27 Haziran 2010 (UTC)
Derhal başlarız linkleri bulunca o zaman. Uzun zamandır el atılması gereken bir konuydu zaten, dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 21:52, 27 Haziran 2010 (UTC)
Heh buldum. Daha hızlı konuşabilecek bir yer vardı Vikipedi'de IRC idi sanırım. Nasıl girileceğini anlatabilirsen ordan konuşsak daha iyi olur gibi...--Rapsar 21:55, 27 Haziran 2010 (UTC)
Çok teşekkürler, şimdi inceleyeceğim sayfayı. O zaman bizde de "Vikipedi:Kayda değerlik (spor)" adında bir sayfa oluşturalım. IRC'e giriş için ayrıntılar Vikipedi:IRC kanalı sayfasında yer almakta ama kısaca, köy çeşmesine girerseniz orada ırc'e girmek için gerekli linkleri göreceksiniz. Oradan kolayca bağlanabilirsiniz. Olmazsa mesaj atarsanız sevinirim, çözmeye çalışırız durumu. Sevgiler--Merube 89msj 22:08, 27 Haziran 2010 (UTC)
Bağlanamadım, neyse :) Sanırım futbol, basketbol ve kulüpler bizim için önemli şu an. Diğerlerinin çok da acelesi yok sanırım; ama zamanla onları da hallederiz...--Rapsar 22:13, 27 Haziran 2010 (UTC)
Vikipedi:Köy çeşmesine tıklayıp ilgili sayfaya gidince, iletişim başlığı altında bir bölüm göreceksiniz. Orada çeşitli linkler verilmiş IRC'e bağlanabilmek için. Onlardan en basiti Web tarayıcı ile bağlanma kısmında eğer buradan bağlanamazsınız kısmındaki linkten girmek. Aslında önce diğerini de deneyebilirsiniz. Neyse eğer ikinciyi seçerseniz karşınıza iki parametre çıkacak girilmesi gereken. Biri kanal ki o "wikipedia-tr", diğeri ise kullanıcı adınız oraya da "Rapsar" yazarsanız ardından bağlana basmanız kafi. Sevgiler--Merube 89msj 22:19, 27 Haziran 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Slm. Şu şablonu yarı korumaya alabilir misin? Sürekli vandalizme uğruyor...--Rapsar 08:22, 29 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba, korumaya alındı. Kolay gelsin...Vikiçizer 08:25, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Bir de şu kategoriyle ilgilenebilir misin? İstersen ben gerekli yerlere taşıyayım, siz silin olur mu?--Rapsar 10:28, 29 Haziran 2010 (UTC)
    • Olur, ben de ilgilenmeye çalışırım ama zor gözüküyor...Kolay gelsin...Vikiçizer 18:09, 29 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Davetinizi olumlu olarak cevap veriyorum. Bir madde hazırladım bile... (not defterinde) Son düzenlemelerini yaptıktan sonra kaydedeceğim. Saygılar... --Kerem 233 14:12, 29 Haziran 2010 (UTC)

Hehheh. :) --Kerem 233 14:32, 29 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Bir kısmını temizledim. Diğer arkadaşlar da ilgileneceklerdir. Kolay gelsin. --Eldarion 15:12, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Ayrı bir teşekkür başlığı açmaktansa buradan devam edeyim istedim :) Övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ediyorum. Birkaç kişinin işine yarıyorsa, birileri okuyor ve beğeniyorsa harcadığım emeğe ve vakte değiyor demektir. Daha nice beğeneceğiniz katkılar yapmam dileğiyle, iyi akşamlar... :):) --Stambouliote ileti 20:38, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Merube. Wayne Rooney maddesini SMA gösterdim. Maddenin eksikliklerini orada belirtebilir ve önerilerini yazabilirsen mükemmel olacaktır. Kolay gelsin...--Rapsar 20:30, 29 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Ellerinize sağlık, şimdilik sadace göz atabildim ama gördüğüm kadarıyla çok güzel bir maddeye imza atmışsınız. Maddeyi bilahare baştan sona okuyup yorumlarımı yazmaya çalışırım. Sayenizde bu seçkin madde kıtlığında bir nebze olsun rahat nefes alacağız. Tekrar ellerinize sağlık. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:41, 29 Haziran 2010 (UTC)

Oyuncu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Başlıktaki sorun çözülmüş. İlginden ötürü teşekkür ediyorum; ancak galiba bir sorun daha var. Şablonda ödüllerin altındaki "veri(n)" kullanımı çalışmıyor. Bununla da ilgilenirseniz sevinirim. Tekrar iyi çalışmalar,iyi Vikiler...--ÖzgüRFikiR 21:41, 29 Haziran 2010 (UTC)

Yeni bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Slm. Sabri. Millî futbol takımları için yeni bir bilgi kutusu hazırladım deneme sayfamda. Buradan nası gözüktüğüne bakabilirsin. Eski bilgi kutusuna sahip maddeleri buna taşımayı düşünüyorum. Diğeri hem daha az bilgi içeriyor, hem de gereğinden fazla geniş duruyordu. Sen ne düşünüyorsun?--Rapsar 13:34, 30 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar. Çok da farkı yok gibi görünüyor ama güzel olmuş. Sadece değiştirilmesi biraz uğraştıracak gibi... Bu arada Almanya için 2 kupa maddesi kaldı sonra bitiyor... Arnavutluk'a baktım kulüp olarak da eksikleri var. Azerbaycan ile Belçika'nın birkaç kulüp ve birer kupa eksiği var. Onları ben hallederim. Bosna-Hersek'in şablonunu yapmışsın. Ona sen devam edersin o zaman, Ben de Beyaz Rusya'yı hallederim... Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Faroe Adaları ve Finlandiya'yı da sen paylaştır Fransa da Almanya gibi uğraştıracaktır. Ona gelene akdar şunları halledersek daha iyi olur--вяí¢αи76ileti 13:52, 30 Haziran 2010 (UTC)

Copa América[kaynağı değiştir]

Selamlar rapsar. Nasılsınız? Bir konu dikkatimi çekti de yardımınızı rica edecektim. Şablon:2007 Copa América, Paraguay ve benzeri bir çok şablon bulunmakta, ve sadace kendi milli takım şablonları ile ilgili kategoride sergilenmekteler. Direkt Copa Amerika'dan gidildiğinde görünmüyorlar ki bu büyük bir kategorilendirme eksikliği. Bu nedenle vakit bulabildikçe bu şablonlara -en azından şimdilik geniş bir kategori olsa da- Kategori:Copa América'yı ekleyebilir misiniz? Bu sırada mevcut kategorilendirmelerini de kontrol etme fırsatı bulmuş oluruz. Eğer çok fazla derseniz, mümkünse gökhan'ın botundan rica ederiz. Bu arada spor KD kriterleri aklımda, vakit ve güç bulabilirsem en kısa zamanda ing.den çeviri taslaklarını yazmayı planlıyorum. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:44, 30 Haziran 2010 (UTC)

Selam Rapsar. İlk uygun fırsatta ilgilenmeye çalışacağım. Kolay gelsin. --Eldarion 09:21, 1 Temmuz 2010 (UTC)