Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu sayfada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları listelenmiştir. Listede ülkeler kıtalarına göre ayrılmıştır ve kendi içlerinde alfabetik sıraya göre dizilmiştir. Bu liste en son 17 Mart 2015 tarihinde güncellenmiştir. Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türk vatandaşları, 63 ülkeye herhangi bir vize uygulamasına tabi olmadan, 30 ülkeye kapıda vize alarak ve 8 ülkeye (Avustralya, Meksika, Myanmar, Fildişi Sahilleri, Ruanda, São Tomé ve Príncipe, Zimbabve ve Kenya) internetten vize alarak girilebilmektedir. Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 101 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 146 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir. Bu sebeple Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri toplamda 156 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Diplomatik Pasaporta ise 164 ülke vize uygulamamakta, 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Böylelikle Diplomatik Pasaport sahipleri toplamda 173 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Kuzey Kıbrıs ve Gürcistan'a ise nüfus cüzdanı ile giriş mümkündür.[1]

Türk pasaportu sahiplerinin vize gereksinimlerini gösteren harita
  Türkiye Cumhuriyeti
  Vizesiz
  Varışta vize alınabilir
  Vize gerekli
  ETA veya E-vize

Kıtalara göre listelenmiş ülkeler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport (bordo) Hizmet pasaportu (gri) Hususi pasaport (yeşil) Diplomatik pasaport (siyah)
Angola Angola Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Benin Benin [2] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar Vize gerekli değil
Botsvana Botsvana [2][3][4] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Burkina Faso Burkina Faso Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Burundi Burundi [5] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Cezayir Cezayir Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Cibuti Cibuti Vize sınır kapısında verilebilmektedir Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Çad Çad [6] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Demokratik Kongo Cumhuriyeti Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Ekvator Ginesi Ekvator Ginesi Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Eritre Eritre Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Etiyopya Etiyopya [2] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Fas Fas [2] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Fildişi Sahili Fildişi Sahili[7] İnternetten vize başvurusu yapılabilir 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Gabon Gabon Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Gambiya Gambiya [8] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Gana Gana [9] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Gine Gine Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Gine-Bissau Gine Bissau Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Güney Afrika Güney Afrika Cumhuriyeti[10] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Güney Sudan Güney Sudan Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Kamerun Kamerun[11] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kenya Kenya[12] İnternetten vize başvurusu yapılabilir 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Komorlar Komor Federe İslam Cumhuriyeti Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 Euro veya $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 Euro veya $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 Euro veya $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 Euro veya $50 USD
Kongo Cumhuriyeti Kongo Cumhuriyeti Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Lesotho Lesoto Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Liberya Liberya Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Libya Libya [13][4] [2] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Madagaskar Madagaskar Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün
Malavi Malavi Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Mali Mali [14] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Mauritius Mauritius [15] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Mısır Mısır[16][17][18] Vize Gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Moritanya Moritanya Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Mozambik Mozambik [19] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Namibya Namibya[20] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Nijer Nijer [21] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Nijerya Nijerya Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Orta Afrika Cumhuriyeti Orta Afrika Cumhuriyeti Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Ruanda Ruanda İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir
São Tomé ve Príncipe São Tomé ve Príncipe[22] İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir
Senegal Senegal[23][24] Vize sınır kapısında verilebilmektedir Vize sınır kapısında verilebilmektedir Vize sınır kapısında verilebilmektedir 90 güne kadar vize gerekli değil
Seyşeller Seyşel Adaları[2][25] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Sierra Leone Sierra Leone Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Somali Somali Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Sudan Sudan[26][27] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $100 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $100 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $100 USD 90 güne kadar vize gerekli değil
Svaziland Svaziland [28] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Tanzanya Tanzanya [2][29] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - $50 USD 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Togo Togo [30] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 7 gün
90 güne kadar uzatılabilir
Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 7 gün
90 güne kadar uzatılabilir
Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 7 gün
90 güne kadar uzatılabilir
Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 7 gün
90 güne kadar uzatılabilir
Tunus Tunus [31] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Uganda Uganda [32] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün - $50 USD
Yeşil Burun Adaları Yeşil Burun Adaları [33] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 25€ Euro Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Zambiya Zambiya[34][35] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün
Zimbabve Zimbabve[36] İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir İnternetten vize başvurusu yapılabilir

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport Hizmet pasaportu Hususi pasaport Diplomatik pasaport
Arjantin Arjantin 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Bolivya Bolivya [37] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Brezilya Brezilya 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Ekvador Ekvador [38] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Falkland Adaları Falkland Adaları [39] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Guyana Guyana[2] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil
Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları [40] Vize gerekli değil
Ziyaretçi izni gerekli
Vize gerekli değil
Ziyaretçi izni gerekli
Vize gerekli değil
Ziyaretçi izni gerekli
Vize gerekli değil
Ziyaretçi izni gerekli
Kolombiya Kolombiya [41] 180 güne kadar vize gerekli değil 180 güne kadar vize gerekli değil 180 güne kadar vize gerekli değil 180 güne kadar vize gerekli değil
Paraguay Paraguay[42] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Peru Peru[43] 183 güne kadar vize gerekli değil 183 güne kadar vize gerekli değil 183 güne kadar vize gerekli değil 183 güne kadar vize gerekli değil
Şili Şili[44] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Surinam Surinam Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Uruguay Uruguay[45] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Venezuela Venezuela[5] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil

Kuzey ve Orta Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport Hizmet pasaportu Hususi pasaport Diplomatik pasaport
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Antigua ve Barbuda Antigua ve Barbuda[46] Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Aruba Aruba Vize gerekli
ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda veya Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Bahamalar Bahamalar Vize gerekli değil - 8 ay Vize gerekli değil - 8 ay Vize gerekli değil - 8 ay Vize gerekli değil - 8ay
Barbados Barbados [47] Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün
Belize Belize [48] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Bermuda Bermuda Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Britanya Virjin Adaları Britanya Virjin Adaları [49] Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Curaçao Curaçao Vize gerekli Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Dominika Dominika Vize gerekli değil - 21 gün Vize gerekli değil -21 gün Vize gerekli değil -21 gün Vize gerekli değil -21 gün
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti [50] Vize gerekli değil - Turist Kartı Sınır Kapısında Verilmektedir - 30 gün $10 USD Vize gerekli değil - Turist Kartı Sınır Kapısında Verilmektedir - 30 gün $10 USD Vize gerekli değil - Turist Kartı Sınır Kapısında Verilmektedir - 30 gün $10 USD Vize gerekli değil - Turist Kartı Sınır Kapısında Verilmektedir - 30 gün $10 USD
El Salvador El Salvador [51] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Grenada Grenada [52] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Guatemala Guatemala [53] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Haiti Haiti [54] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Honduras Honduras [55] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Hollanda Antilleri Hollanda Antilleri[6] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Jamaika Jamaika[7] [56] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Kanada Kanada Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Kosta Rika Kosta Rika [57] Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Küba Küba Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Meksika Meksika[58] 180 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
180 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
180 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
Vize gerekli değil
Montserrat Montserrat [59] Vize gerekli
ABD, Kanada veya Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Vize gerekli
ABD, Kanada veya Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Vize gerekli
ABD, Kanada veya Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Vize gerekli
ABD, Kanada veya Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Nikaragua Nikaragua [60] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Panama Panama[61] Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün Vize gerekli değil - 180 gün
Saint Kitts ve Nevis Saint Kitts ve Nevis[62] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Saint Lucia Saint Lucia[63][64] Vize gerekli değil - 6 hafta Vize gerekli değil - 6 hafta Vize gerekli değil - 6 hafta Vize gerekli değil - 6 hafta
Saint Vincent ve Grenadinler Saint Vincent ve Grenadinler [65] Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Sint Maarten Sint Maarten Vize gerekli
Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün
Trinidad ve Tobago Trinidad ve Tobago [66] Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün Vize gerekli değil - 90 gün
Turks ve Caicos Adaları Turks ve Caicos Adaları [67] Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün Vize gerekli değil - 30 gün

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport Hizmet pasaportu Hususi pasaport Diplomatik pasaport
Afganistan Afganistan Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Bahreyn Bahreyn[8] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 2 hafta 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Bangladeş Bangladeş [68] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Bhutan Bhutan Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Brunei Bruney 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil [69]
Çin Halk Cumhuriyeti Çin Halk Cumhuriyeti Vize gerekli 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Doğu Timor Doğu Timor[9] [70] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Endonezya Endonezya[71] 30 güne kadar vize gerekli değil 14 güne kadar vize gerekli değil 14 güne kadar vize gerekli değil 14 güne kadar vize gerekli değil
Filipinler Filipinler [2] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Hindistan Hindistan[72] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Hong Kong Hong Kong[73] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Irak Irak[74][10] [75][76] Vize gerekli
Sadece Bağdat Uluslararası Havaalanından girişte geçerlidir. Vize Erbil ve Necef Havaalanından girişte sınırda verilebilmektedir. Üçüncü bir ülkeden gelinmemiş olmalıdır.
Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
İran İran [77] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İsrail İsrail Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Japonya Japonya [78] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kamboçya Kamboçya [79] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Katar Katar[80][81] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kazakistan Kazakistan[82] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Kırgızistan Kırgızistan 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Güney Kore Kore Cumhuriyeti [83] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kuzey Kore Kore Halk Cumhuriyeti Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Kuveyt Kuveyt[84][85][86] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Laos Laos Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Lübnan Lübnan[87][88] 6 aya kadar vize gerekli değil 6 aya kadar vize gerekli değil 6 aya kadar vize gerekli değil 6 aya kadar vize gerekli değil
Makao Makao[11] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Maldivler Maldivler Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Malezya Malezya[89] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Moğolistan Moğolistan[90][91] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Myanmar Myanmar [92] 28 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
28 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
28 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir
28 gün
İnternetten vize başvurusu yapılabilir}}
Nepal Nepal Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 90 gün
Özbekistan Özbekistan[93] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil
Pakistan Pakistan[94] Vize gerekli
Schengen, ABD, Birleşik Krallık vizesi olanlar için sınır kapısında verilebilmektedir
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Singapur Singapur[95] 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Sri Lanka Sri Lanka [96] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Suriye Suriye[97][98][99][100] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Suudi Arabistan Suudi Arabistan Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Tacikistan Tacikistan[12] [101] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 45 gün 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil
Tayland Tayland 30 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Çin Cumhuriyeti Tayvan[102] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Türkmenistan Türkmenistan[13] Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Umman Umman[14] [2] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize vize gerekli değil
Ürdün Ürdün[103][104][105] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Vietnam Vietnam [106] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Yemen Yemen [107] Vize gerekli 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil 30 güne kadar vize gerekli değil

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Schengen bölgesi ülkelerinde hususi, hizmet ve diplomatik pasaportlara uygulanan vize muafiyeti süreleri schengen ülkeleri arasında yapılan transferlerde de devam eder ve bu ülkelerde geçirilen süre toplam muafiyet süresinden düşülür.

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport Hizmet pasaportu Hususi pasaport Diplomatik pasaport
Almanya Almanya[15] Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Andorra Andorra[16] 90 güne kadar vize gerekli değil
Andorra'nın deniz ve hava limanı bulunmadığından de fakto olarak Schengen vizesi gerekmektedir
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Arnavutluk Arnavutluk[108] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Avusturya Avusturya[17] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Azerbaycan Azerbaycan[109][110][111] Vize sadece Bakü Haydar Aliyev Havaalanında verilebilmektedir - 30 gün
Azerbaycan'a deniz veya kara yoluyla gelen Türk vatandaşları vizelerini Azerbaycan'ın Türkiye'de bulunan dış temsilciliklerinden almaları gerekmektedir
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Belçika Belçika[18] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Beyaz Rusya Beyaz Rusya[112] 30 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Birleşik Krallık Birleşik Krallık[2] Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
Vize gerekli değil
Bosna-Hersek Bosna-Hersek [113] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Bulgaristan Bulgaristan Vize gerekli
Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
30 güne kadar vize gerekli değil[114] 90 güne kadar vize gerekli değil [2] 30 güne kadar vize gerekli değil[114]
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Danimarka Danimarka[19] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Ermenistan Ermenistan Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 120 gün Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Estonya Estonya[20] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Finlandiya Finlandiya[21] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Fransa Fransa[22] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Gürcistan Gürcistan 90 güne kadar vize gerekli değil
Kimlik kartı ile 90 güne kadar Pasaport gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil
Kimlik kartı ile 90 güne kadar Pasaport gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil
Kimlik kartı ile 90 güne kadar Pasaport gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil
Kimlik kartı ile 90 güne kadar Pasaport gerekli değil
Hollanda Hollanda[23] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Hırvatistan Hırvatistan[24] Vize gerekli
Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İrlanda İrlanda Vize gerekli
Birleşik Krallık vizesi yeterli[25]
Vize gerekli
Birleşik Krallık vizesi yeterli[26]
Vize gerekli
Birleşik Krallık vizesi yeterli[27]
Vize gerekli
Birleşik Krallık vizesi yeterli[28]
İspanya İspanya[29] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İsveç İsveç[30] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İsviçre İsviçre[31] [115] Vize gerekli
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İtalya İtalya[32] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
İzlanda İzlanda[33] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Karadağ Karadağ[34] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs Cumhuriyeti Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Kosova Kosova[35] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Serbest Dolaşım
Pasaport gerekli değil
Serbest Dolaşım
Pasaport gerekli değil
Serbest Dolaşım
Pasaport gerekli değil
Serbest Dolaşım
Pasaport gerekli değil
Letonya Letonya[36] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Lihtenştayn Lihtenştayn Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Litvanya Litvanya Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Lüksemburg Lüksemburg[37] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Macaristan Macaristan Vize gerekli 30 güne kadar Vize gerekli değil 30 güne kadar Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Makedonya Cumhuriyeti Makedonya Cumhuriyeti [116] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Malta Malta Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Moldova Moldova[117] 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil Vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Monako Monako[38] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Norveç Norveç[39] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Polonya Polonya Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Portekiz Portekiz[118] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Romanya Romanya[40] Vize gerekli
Schengen vizesi olanlar için gerekli değil
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Rusya Rusya[41][119][120] Vize gerekli[121] Vize gerekli[121] Vize gerekli[121] Vize gerekli değil
San Marino San Marino[42] Vize gerekli 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Sırbistan Sırbistan 90 güne kadar vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Slovakya Slovakya Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Slovenya Slovenya Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Ukrayna Ukrayna[122][123] 60 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Vatikan Vatikan[43] 90 güne kadar vize gerekli değil
Vatikan'da sınır kontrolü bulunmadığından de fakto olarak Schengen vizesi gerekmektedir
90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil 90 güne kadar vize gerekli değil
Yunanistan Yunanistan[124] Vize gerekli
Havaalanı transit vizesi gerekmektedir.
Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Vize gerekliliği
Umumi pasaport Hizmet pasaportu Hususi pasaport Diplomatik pasaport
Amerikan Samoası Amerikan Samoası Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Avustralya Avustralya[125][44]
İnternetten e600 vize başvurusu yapılabilir[45]
İnternetten e676 vize başvurusu yapılabilir[46] İnternetten e676 vize başvurusu yapılabilir[47] İnternetten e676 vize başvurusu yapılabilir[48]
Cook Adaları Cook Adaları 31 güne kadar gerekli değil 31 güne kadar gerekli değil 31 güne kadar gerekli değil 31 güne kadar gerekli değil
Fiji Fiji[49] 120 güne kadar gerekli değil 120 güne kadar gerekli değil 120 güne kadar gerekli değil 120 güne kadar gerekli değil
Guam Guam Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Kiribati Kiribati Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli değil
Kuzey Mariana Adaları Kuzey Mariana Adaları Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Marshall Adaları Marshall Adaları Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Mikronezya Federal Devletleri Mikronezya Federal Devletleri 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil
Nauru Nauru Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Niue Niue 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil
Palau Palau[126] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $50 USD Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün - $50 USD
Papua Yeni Gine Papua Yeni Gine Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Samoa Samoa[127] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 60 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 60 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 60 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 60 gün
Solomon Adaları Solomon Adaları[128] Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli
Tonga Tonga[129] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 31 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 31 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 31 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 31 gün
Tuvalu Tuvalu[130] Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün Vize sınır kapısında verilebilmektedir - 30 gün
Vanuatu Vanuatu[131] 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil 30 güne kadar gerekli değil
Yeni Kaledonya Yeni Kaledonya Vize gerekli Vize gerekli değil Vize gerekli değil Vize gerekli değil
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli Vize gerekli

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TC Lefkoşa Büyükelçiliği: Kimlikle seyahatten vazgeçilmiyor". Kıbrıs Postası. 18 Ekim 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304191432/http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/40490/PageName/KIBRIS_HABERLERI. Erişim tarihi: 24 Aralık 2010. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
  3. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Botswana
  4. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BW&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  5. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BI&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  6. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150505-1.htm
  7. ^ http://www.mfa.gov.tr/fildisi-sahili_ne-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-20-ocak-2014.tr.mfa
  8. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=GM&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  9. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=GH&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  10. ^ "Güney Afrika Dış İşleri". 12 Nisan 2012. 4 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130104100436/http://www.home-affairs.gov.za:80/Counties%20Exempy%20from%20SA%20Visaa.html. Erişim tarihi: 12 Nisan 2012. 
  11. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=CM&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  12. ^ http://www.mfa.gov.tr/kenya-icin-seyahat-duyurusu_-1-eylul-2015.tr.mfa
  13. ^ "Türkiye ile Libya vizeleri kaldırdı". Haberler.com. 25 Kasım 2009. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160310095545/http://www.haberler.com/libya-ile-vize-kalkti-haberi/. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  14. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=ML&user=EK&subuser=EMIRATES
  15. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MU&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  16. ^ Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
  17. ^ Mısır’a Seyahat Edecek Vatandaşlarımız İçin Duyuru (28 Ağustos 2013)
  18. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=EG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  19. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MZ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  20. ^ http://www.milliyet.com.tr/turkiye-ile-namibya-arasindaki-isbirligi-ankara-yerelhaber-538423/
  21. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=NE&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  22. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=ST&user=EK&subuser=EMIRATES
  23. ^ http://www.mfa.gov.tr/senegal_e-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-16--temmuz-2014.tr.mfa
  24. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=SN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  25. ^ "Şeysel Adaları Vize Politikası". 26 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141026221156/http://www.seychelles.travel:80/en/plan_your_visit/entry_formalities.php. 
  26. ^ "Sudan'da da vizeler kaldırılıyor". Timeturk. 20 Ağustos 2009. http://www.timeturk.com/Izl%3Cspan%3Eand%3C/Sudana-da-vizeler-kald%C4%B1r%C4%B1l%C4%B1yor_96016-haberi.html. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  27. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=SD&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  28. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=SZ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  29. ^ http://immigration.go.tz/module1.php?id=32
  30. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  31. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  32. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=UG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  33. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=CV&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  34. ^ "Zambiya Vize Politikası". 8 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111208161455/http://www.zambiaimmigration.gov.zm:80/node/54. 
  35. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=ZM&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  36. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=ZW&user=EK&subuser=EMIRATES
  37. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BO&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  38. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=EC&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  39. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=FK&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  40. ^ https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/south-georgia-and-south-sandwich-islands/entry-requirements
  41. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=CO&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  42. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=PY&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=TR&user=QF&subuser=QANTAS
  43. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=PE&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  44. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=CL&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  45. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=UY&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  46. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=AG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  47. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BB&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  48. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BZ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  49. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=VG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  50. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=DO&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  51. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=SV&user=EK&subuser=EMIRATES
  52. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=GD&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  53. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=GT&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  54. ^ http://www.haiti.org/index.php/consular-section/consular-services/26-the-embassy/content/138-visas
  55. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=HN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  56. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=JM&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  57. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Costa_Rica
  58. ^ http://www.mfa.gov.tr/meksika_ya-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-31-aralik-2013.tr.mfa
  59. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MS&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  60. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=NI&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  61. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=PA&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  62. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=KN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  63. ^ "Saint Lucia Vize Politikası (İngilizce)". 28 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120428195257/http://www.stlucia.gov.lc:80/faq/do_i_need_a_visa_to_enter_saint_lucia.htm. 
  64. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=LC&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  65. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=VC&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  66. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TT&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  67. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TC&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  68. ^ http://www.mfa.gov.tr/banglades-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa
  69. ^ http://www.brunei.org.tr/Sayfa.aspx?sayfa_ID=3
  70. ^ http://migracao.gov.tl/?page_id=32
  71. ^ http://www.imigrasi.go.id/index.php/layanan-publik/visa-kunjungan
  72. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=IN&user=EK&subuser=EMIRATES
  73. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=HK&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  74. ^ http://www.mfa.gov.tr/irak_a-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-17-temmuz-2012.tr.mfa
  75. ^ http://www.buyuyenturkiye.com/haber/o-ulkeye-vize-kalkti
  76. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=IQ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  77. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=IR&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  78. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=JP&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  79. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=KH&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  80. ^ "Katar vizesi kalkıyor". National Turk. 15 Şubat 2010. http://www.nationalturk.com/katar-vizesi-kalkiyor. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  81. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=QA&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  82. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=KZ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  83. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=KR&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  84. ^ http://www.aa.com.tr/tr/turkiye/243632--turk-vatandaslari-kuveyt-vizesini-kapida-alabilecek
  85. ^ http://www.enuygun.com/bilgi/kuveyt-vizesi-kalkiyor
  86. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=KW&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  87. ^ "Lübnan'a vize kalktı". CNN Türk. 11 Ocak 2010. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141129061905/http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/11/lubnana.vize.kalkti/558899.0/index.html. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  88. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=LB&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  89. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MV&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  90. ^ http://www.mfa.gov.tr/no_-112_-11-nisan-2014_-ulkemiz-ile-mogolistan-arasinda-imzalanan-vize-muafiyeti-anlasmasinin-yururluge-girmesi-hk.tr.mfa
  91. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  92. ^ http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/11566-ministry-to-expand-e-visa-to-more-nations-airports.html
  93. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=UZ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  94. ^ http://www.dgip.gov.pk/Files/Visa%20Categories.aspx#Q
  95. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=SG&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  96. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=LK&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  97. ^ http://tass.ru/en/world/845091
  98. ^ http://www.albawaba.com/news/syria-revokes-visa-waiver-agreement-turkey-782898
  99. ^ http://www.laht.com/article.asp?ArticleId=2402035&CategoryId=12395
  100. ^ http://www.syriaonline.sy/?f=Details&catid=12&pageid=20076
  101. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TJ&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  102. ^ http://www.mfa.gov.tr/turk-ve-tayvan-umuma-mahsus-pasaport-hamillerine-sinirda-vize-_e-vize-uygulamasinin-15-mayis-2013-tarihinde-baslatilmasi.tr.mfa
  103. ^ "Ürdün ile vize uygulaması kalkıyor". National Turk. 1 Aralık 2009. 14 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091214204852/http://www.nationalturk.com:80/urdun-ile-vize-uygulamasi-kalkiyor. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  104. ^ "Ürdün'e de vize kalktı". TRT. 1 Aralık 2009. http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=0c5535c9-e634-4c7c-8f45-a2ccd73bb27d. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  105. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=JO&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  106. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=VN&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  107. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=TR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=YE&user=EK&subuser=EMIRATES
  108. ^ "Arnavutluk'a vize kalktı". mynet. 15 Şubat 2010. 20 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100220193309/http://haber.mynet.com:80/detay/dunya/arnavutluka-vize-kalkti/495571. Erişim tarihi: 17 Nisan 2010. 
  109. ^ Türkiye Vatandaşlarına Vize Verilmesi Kuralları
  110. ^ Türkiye Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan'a seyahat duyurusu
  111. ^ Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı - President.az, Procedure for foreign nationals to travel to the Republic of Azerbaijan on a visa, Citizens of the Republic of Turkey holding a national passport (İngilizce)
  112. ^ Vize Muafiyeti Duyurusu
  113. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=BA&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  114. ^ a b http://www.mfa.bg/uploads/files/Consular/050615_EN_VisaRegime_for_foreigners_service_diplomatic_passports_.pdf
  115. ^ http://www.visaswitzerland.co.uk/VisaSwitzerlandTransit.php
  116. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=MK&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  117. ^ [1]
  118. ^ Portekiz'e vize kalkmadı - Taraf
  119. ^ Rusya'yla vizeler kalktı - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
  120. ^ [2]
  121. ^ a b c http://www.ntv.com.tr/dunya/rusya-turk-vatandaslarina-vize-uygulamasini-genisletti,fEx5vC8irU-85zpY7mwtpg
  122. ^ Türkiye Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'ya vize muafiyeti duyurusu
  123. ^ http://ekonomi.haberturk.com/tatil/haber/900262-60-gunluk-vize-sozu-tutuldu
  124. ^ Yunanistan Dışişleri Bakanlığı vize rejimi tablosu (İngilizce)
  125. ^ [3]
  126. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=PW&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  127. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=WS&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  128. ^ "Solomon Adaları Vize Politikası (İngilizce)". 15 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151215184207/http://www.commerce.gov.sb:80/Divisions/Immigration/Immigration_Requirements.htm. 
  129. ^ "Tonga Turizm Bakanlığı (İngilizce)". 30 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111130042540/http://www.tongaholiday.com/?page_id=389. 
  130. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=TV&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C
  131. ^ https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=VU&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=KLMB2C&subuser=KLMB2C