Kullanıcı mesaj:Bruno Giordano/2008-eylul-28-arsiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Bruno Giordano![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--Sabri76mesaj 12:23, 12 Ekim 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Kürt Teali Cemiyeti hakkında bu siteden kopyala/yapıştır yoluyla yaptığınız eklemeyi geri aldım. Vikipedi'de sadece kendinize ait çalışmaları veya özel olarak "telif haklarından vazgeçilmiştir" denilen bir çalışmayı kullanabilirsiniz.

Aşağıda eklediğim bu konu ile ilgili bir şablondur, bu şablondan telif konusu detaylarına ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Khutuckmsj 16:05, 12 Ekim 2007 (UTC)


Aynı yazı bu adreste de bire bir var. Kamu kuruluşlarının yayımları kamu malı değildir, telif hakları bu yayımları yapan kuruluşa aittir. Dolayısıyla bu bilgileri bu şekilde Vikipedi'ye koyamayız. Birkaç ansiklopediden ve konu hakkında kitaptan derleyeceğiniz, cümlelerin bire bir kitaptakinin aynısı olmadığı, sizin emeğinizin ürünü olan bir çalışmayı yayımlarsanız kesinlikle geri almayız, hatta elimizden geldiğince katkıda da bulunuruz. Ama telifli içeriği Vikipedi'de barındıramayız. Bir sorunuz olursa lütfen bana veya başka bir Vikipediste sormaktan çekinmeyin. İyi çalışmalar, katkılarınız için teşekkürler. Khutuckmsj 18:24, 12 Ekim 2007 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

VP:3GK kuralına aykırı değişiklikler engelleme ile sonuçlanabilir.Lütfen durumu değişiklik savaşlarına çevirmeden ilgili kullanıcılarla uzlaşarak ve onların yaptığı değişikiliklere zarar vermeden yapınız.Yaptıkları değişiklikleri neden yaptıklarını öğrenmeniz faydalı olabilir.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 18:46, 20 Ekim 2007 (UTC)

Son yaptığınız değişikliği yeni farkettim ve bu diğer kullanıcının katkılarına müdahale etmeden yapılan değişikliğin yerinde olduğunu düşünüyorum.Teşekkürler.Sağlamcıileti 18:49, 20 Ekim 2007 (UTC)

  • 85.101.23.60 nolu ip adresi senin mi? Yoksa başkasının mı?--Ahmetanmsj 08:08, 28 Ekim 2007 (UTC)


selam bruno. Şablon:Infobox Particle‎ yerine Şablon:Parçacık bilgi kutusu'nu kullanabilirsin : ))) Kolay gelsin : ))--Sophia 08:50, 7 Kasım 2007 (UTC)

Bu nedir? Citrat 03:47, 8 Kasım 2007 (UTC)

Lutfen mesaj yaziminiza ozen gosterin, ne dediginiz anlasiliyor ne de kimin yazidigi (bkz. VP:imza). Bahsettiginiz madde wilson prensileri degil, sanirim Wilson prensipleri. Madde koruma altinda degil; dolayisiyla gerekli degisiklikleri siz de yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Citrat 06:53, 9 Kasım 2007 (UTC)

Lisans durumunda bir sorun yokta kaynak gösteriminde sorun vardı. Kaynağı URL şeklinde göstermelisiniz. Bağlantısnı vermelisiniz yani. Resmi geri getiriyorum ancak bundan sonrakilerde buna dikkat ederseniz sevinirim. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:54, 21 Kasım 2007 (UTC)

Kaynak belirtilmeyen lisans belirtilmeyen her resim silinir.--Machiavelli' msj 20:03, 27 Kasım 2007 (UTC)

Elbetteki olur ama URL şeklinde tıkladığımız zaman kitap kapağının olduğu sayfaya gitmeliyiz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:28, 27 Kasım 2007 (UTC)

Hayır resme tıklayınca değil. Resmi yüklerken bilgileri girerken bir kaynak gösteriyorsunuz işte o kaynak sadece sitenin adı olmamalı. Örneğin Resim:KenanDogulu-BenSeninHerseyinim.jpg resmini ele alalım: Burada gösterilecek kaynak www.kenandogulu.com.tr değildir ya da http://www.kenandogulu.com.tr de değildir. Doğru kaynak gösterimi tam olarak resimde de olduğu gibi http://www.kenandogulu.com.tr/fun/bensenin.asp şeklinde resmin kaynak olarak gösterilen adreteki sayfası olmalıdır. Umarım örnekle anlatınca daha açıklayıcı olmuştur. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:58, 28 Kasım 2007 (UTC)

Merhabalar kaynağı belirsiz bir resim gördüğünüz zaman {{subst:Kaynaksız dosya}} şablonunu kullanınız. teşekkürler.--Machiavelli' msj 19:18, 3 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar elbetteki internetten kaynak göstererek resim yüklemek mümkün. Resim:Ilhami çetin.jpg bu resimde kaynaklandırmanız güzel, hata yok. Ancak ilk olarak lisans etiketinde hata var {{Logo-Web}} değil {{Promofoto}} şablonunu kullanmalıyıdnız. Hangi resimde hangi şablonun kullanılacağı VP:RTE sayfasında yazıyor kararsız kaldığınızda bana sorabilirsiniz. Bunu bende elbette düzeltebilirdim fakat ikinci sorun resmin adil kullanım kriterlerine uymuyor olması. logo olsun promofoto olsun bunlar hep telif hakları saklı çalışmalar için kullanılan ve adil kullanım kriterlerinin hepsini karşılaması gereken resimlerdir. Yaşayan kişilerin özgür lisanslı bir resminin oluşturulması mümkün, yani bulup fotoğrafını çekebilirsiniz. Halbuki telif hakları saklı çalışmaları ancak ve ancak özgüğr lisanslı bir fotoğrafın oluşturulması imkansızsa kullanabiliriz. Bu sebeple ben etiketi düzeltmiş olsaydım bile resim adil kullanım politikamıza uymadığı için silinecekti. Yani kısaca kişilerin adil kullanım resimlerinde ana kriter vefaat edip etmedikleri. Erdal İnönü vefaat ettiğinde yüğklediğim resmi örnek olarak gösterebilirim Resim:Erdal inönü.jpg. Eksik kalan, aklınıza takılan başka birşey varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:00, 7 Aralık 2007 (UTC)

Doğru kaynak ve lisans belirtilirse kullanılabilir elbette.--Machiavelli' msj 10:43, 13 Aralık 2007 (UTC)

Selamlar. Bu resim tamamdır Resim:Saadettin kaynak.jpg. Ancak iki nokta var dikkat etmeniz gereken. İlk olarak kişilerin adil kullanım resimlerinde {{Promosyon}} değil {{Promofoto}} şablonu kullanılmalı (yukarıdaki resimde ben düzelttim). İkinci olarak resim dosyasının açıklama bölümünde "bu kişi" değilde [[Saadettin Kaynak]] iç bağlantı vermeniz önemli bir ayrıntıdır. Kimi zaman maddeler vandalizme uğramakta ve resimler kasten çıkarılmakta. Adil kullanım resimleri eğer herhangi bir maddede kullanılmıyorsa bir hafta sonra silinir ve kullanacağınız maddenin iç bağlantısını yazmadıysanız bizim bunu düzeltmemiz için ya bir ipucu bulup fazladan zaman harcamamız gerekir ya da bir ipucu bulamadığımız için sileriz. Bu resimde resmin adı kişiyi belirttiği için büyük bir problem olmasa da bundan sornaki yükleyeceğiniz resimler için Vandalizm unsurunu göz önünde bulundurarak resme kullanılacağı maddenin iç bağlantısını vermeniz oldukça yaralı olacaktır. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 00:16, 15 Aralık 2007 (UTC)

Ayrıca bakınız kısımlarına eklemeler yapmanızı haklı buluyorum (Wiki politikaları gereği). Aczmendi maddesinde açtığım yeni başlığı ve verdiğim referansları incelemenizi öneririm. Saygılar..
--Terennum 21:40, 26 Nisan 2008 (UTC)

Said Nursi maddesiyle ilgili[kaynağı değiştir]

Lütfen bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Said_Nurs%C3%AE#Libya.27ya_g.C3.B6nderilme_meselesi --Terennum 15:10, 27 Nisan 2008 (UTC)

mete maddesi[kaynağı değiştir]

Mao-Tun maddesinde çalışmanız ne zaman biter ? bazı eklemeler yapmaya çalışıyorum siliniyor. iyi çalışmalar, Bruno Giordano 07:20, 10 Mayıs 2008 (UTC) Hiç bir zaman bitmiyor:) Maotun yaptınız ama niye Teoman Toman yapılmıyor? Tuhaf değil mi? İstediğiniz zaman ekleyebilirsniz. Doğru bilgileri silinmeyecektir. Sadece yanlış bilgileri çıkaracağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:23, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Yanlış olanları silin tabi de aynı anda 2 kişi birden çalışırken diğerinin uğraşıp yazdıkları değiştire basınca değişmiyor. Mete Mao-Tun yapma konusunda yanlışınız var: Değişiklik yapıldığında daha ben Viki'de yazmıyordum bile :). iyi çalışmalar--Bruno Giordano 07:31, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Başlığını önce Mao Tun sonra Mao-Tun olarak değiştiren siz değil miydiniz? Türkçe'ye Motun veya Mete olarak yerleştirilmiştir. Ondan hareket ederek Motun Tanhu yapmıştım. Bazı vikiler Mao Don filan yazılıyorsa da doğru değil. Tahta geçiş tarihini yanlış yazdınız. Sizin yanlışlarınız var demek ki. Kafanıza göre değiştirmeden önce sağlam kaynaklara başvurun. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:40, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Mete kaydetme çakışması[kaynağı değiştir]

Sayfada çalışma var diye ibare koymuştum. Bir kaç saattir uğraşıyorum ama kaydetme çakışması meydana geldi. --Bruno Giordano 14:41, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Hatalı bilgileri çıkarıyorum. Doğru bilgileri ekliyorum. Önemli olan okuyucularımızdır. Değil mi? Takabeg ileti 14:53, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Kullanıcı:Bruno Giordano/Deneme kullanabilirsiniz. Takabeg ileti 15:03, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Doğru bilgileri silmeden ilave edin. Takabeg ileti 15:36, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Dezso Dummert[kaynağı değiştir]

Google'de sadece 51 sonuç çıkıyor da ... Takabeg ileti 19:40, 10 Mayıs 2008 (UTC)

The Turul clan, From Scythia to the City of King Attila ise sadece 25 sonuç...Takabeg ileti 19:41, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Hiç düşündünüz mü? Bence güvenilmez. Takabeg ileti 19:49, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Dezso Dummert:

Sanırım Macar asıllı bir yazar olduğundan dolayı fazla tanınmıyor.-Bruno Giordano 20:06, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Yine de kitabın bu kadar tanınmaması sorun yaratacaktır. İngilizce wikideki aynı maddeye fazla inanmayın. Takabeg ileti 20:09, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Bilgiler şimdiye kadar okuduklarımla örtüşüyor. Yazılanların aksine bilgileriniz varsa paylaşalım.--Bruno Giordano 20:16, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Neyse siz yazın. Daha sonra ben sağlam kaynaklarıyla düzelteceğim. Kolay gelsin. Takabeg ileti 20:17, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursî tartışması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle fikrimi sorma inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Konuya dönersek; yeni hâlde birkaç ifadeyi eksi hâle ekleyerek geliştirebiliriz fakat sanırım eski hâli çıkarıp da o yeni hâli koymanın bariz VP:TBA ihlâli içerdiği bellidir. Bununla birlikte eski sürümde kaynaksız olan bir iki ifade yer almakta; bir ifadede belirli bir kurum, kişi veya olaya atıf bulunuyorsa kaynak göstermek zorundayız. Eski ifadede Diyanet'in Nurculuk isimli eserinden alıntı var fakat bu esere doğrudan <ref></ref> kullanarak referans verilmemiş. Bu tip ayrıntılar güzel bir şekilde kaynaklandırılırsa elbette yer almalıdırlar. Diyanet'in güvenilir bir kaynak olmadığını söyleyemeyiz bu durumda zira Diyanet bu tartışmalara sebep olan taraflardan biri değil, üçüncü bir kurum ve alanında başarılı isimlerin yönetiminde. Ancak Diyanet bir taraf olsaydı kullanmazdık. Açık konuşmak gerekirse eski sürümün bu şekilde değiştirilmesini çok uygunsuz buluyorum bunu da tartışmada belirteceğim. Eğer kaynaklar yoksa (ki o cümlede doğrudan hiç kaynak gösterilmemiş yukarıda belirttiğim ifade gibi yerlerde) kaynak göster şablonu konur, kaynak bulmaya çalışır her iki taraf da o ibare çıkarılıp da yerine bariz taraflı bir ifade konmaz. Konuyla ilgili tartışmaya bir not bırakıyorum, gerekirse başka üçüncü şahısların da fikrini alırız; ortak bir metin çıkmalı o iki sürümden ikisi de kendi hâliyle mükemmel veya tam sayılmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:49, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Dezso Dummert[kaynağı değiştir]

Şunları okudunuz mu? Bir an önce bu yazar ve kitabı bulur musunzu? Takabeg ileti 05:23, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Google'de sadece 51 sonuç çıkıyor da ... Takabeg ileti 19:40, 10 Mayıs 2008 (UTC)

The Turul clan, From Scythia to the City of King Attila ise sadece 25 sonuç...Takabeg ileti 19:41, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Library of Congress araması sonucu (Dezso Dummert): Gördüğünüz gibi kayıt yok. Öyle bir kitap yok diyemeyiz ama değerli olmayabilir. Takabeg ileti 00:52, 11 Mayıs 2008 (UTC)
Selam. Yine başlığını değiştirdiniz:)) Ancak Mao-Tun bence gereksiz. Çok mu seviyorsunuz Mao-Tun:) Türkçe'ye Mao-Tun olarak geçmedi. Defalarca söylediğim gibi Motun ve Mete olarak geçmiştir. Mao-Tun Çince'de değil. Başlığı değiştirken biraz düşünmenizi ve en azından konuya ilgilenen arkadaşlarımızın fikirlerini de almanızı rica ederim. Takabeg ileti 07:34, 11 Mayıs 2008 (UTC)
Madde başlığı Mao-Tun yerine Mete olmalı bence de. Mao-Tun anlaşılmıyor diye parantez içinde mete ekledim. Sadece Mao-Tun diye arama yapıldığında bulunabilsin diye yönlendirme verilebilir. İyi çalışmalar, --Bruno Giordano 07:37, 11 Mayıs 2008 (UTC)
Tekrar selam. Mao-Tun yapan sizsiniz ve hiç kimse tutmadı. Bunu unutmayın:)) Bence Mete olabilir Motun da olabilir. Bunlara unvanı eklersek Batur v.s olamaz. Tanhu ya da Şenyu olmalı. Han yaparsak yalan söylemiş olacağız. Tarih ile Destanı karıştırmamalıyız. Dolayısıyla unvansız olursa sorun çıkmayacaktır. Yine de biraz bekleyelim. Görüşürüz. Takabeg ileti 07:46, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Çok uzun uğraşlarla en wiki'den çevirdiğim sayfada Hun kelimesini hiungnu, teoman'ı touman vs. yapmanız doğru değil. Bu konuda tartışma sayfasında viki topluluğunun ortak bir kararı henüz yok. Orjinal çeviri metnini kısaltmanın hiçbir katkısı yok. Anlamı bozuyor. Madde kısa olmalı diye bir kural var mı bilmiyordum. Bir de Mete'yi modu, teoman'ı touman yaptığınızda anlatılanların hiçbir manası kalmıyor. Bu çerçevede yaptığınız değişikliklerin maddeyi geliştirme yönünde faydalı olduğunu düşünmediğimi belirtmek isterim. Saygılarımla, --Bruno Giordano 14:03, 11 Mayıs 2008 (UTC)
PC oyunundaki karakteri adı Modu. O yüzden "Modu" olarak yazıyorum. Cümlenin başında Mete Hiç sakınca yoktur. Mulan'daki "Şen Yu" ise tam olarak Mete olup olmadığı anlaşılmadı ve araştırıyorum. Açıkça söylemem gerekirse İngilizce wikideki aynı maddedenin kaliteli bir madde olduğunu düşünemiyorum. Özellikle orda kullanılan tek kaynak The Turul clan, From Scythia to the City of King Attila'ya güvenemiyorum. Sizin göreviz herşeyden önce bu kaynağın sağalam ve güvenebilen kaynak olduğunu ispatlamaktır. Gerçekten maddeyi geliştirmek isterseniz bunu kesinlikle ihmal etmeyin. Takabeg ileti
Merhaba baştan sonra inceleyemediğim için tartışmayı sizin belirttiğiniz mesele üzerine tartışma sayfasına bir şeyler yazdım. Madde içerisinde diyanet işleri başkanlığı tarafından yayınlandığı iddia edilen kısmını çıkartıp kitabı belirttim. Bu şekilde inanmayan biri varsa gidip kitabı inceler :) Vikipedide diyanet işleri başkanlığı yazmıştır ya da yazmamıştır gibi konularla ilgimiz yok. Tartışmada yazdıklarınıza , aksiyonun bu konuda yaptığı ,"doğal savunma" konusunda da size katılıyorum, birinci dereceden kaynak olarak gösterilmesi doğru değil. Ayrıca mahkeme kararında geçmemiş olsa bile "Nurculuk Hakkında" isimli kitaba yer verilebilirdi, sadece iddianamede geçtiği için değil. :) iyi çalışmalar.--Boyalikus 14:18, 11 Mayıs 2008 (UTC)
Kişisel tartışmayaya dönmemesi açısından olumlu bir davranış ama bu kişilerin keyfi kaynaklar yada keyfi yorumlar ekleyecekleri anlamına gelmez. Zaten maddede taraflı, özgün araştırma vb. konularda birçok şablon var. Bu durumda kişilerin keyfi davranışlarının kabul görmeyeceği anlamına geliyor. Eğer elinizde kaynak varsa ve yorum, taraflı ifadeler görürseniz tabi ki değiştirmekten kaçınmayın. Bunu yaparken 3gdk'ya dikkat derim. Birde eğer gerekli katılımın sağlanmadığını düşünüyorsanız, diğer vikipedistlerin düşüncelerini isteyebilirsiniz, köy çeşmesinden duyurabilirsiniz, faydalı olabilir. iyi çalışmalar.--Boyalikus 14:31, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Anonim IP ile gelenler kukla olabilir, olmayabilir de... birçok anonim kullanıcımız da var. Ama eğer tartışmada güçlü gözükmek, daha güçlü bir taraf oluşturmak için canlı kukla veya çorap kukla şeklinde anonim IP adresleri sıkı bir şekilde kullanırlarsa gerekli müdahaleleri elbette yaparız. Ben tartışmanın şu anda içinde sayıldığım için bir müdahalede bulunmam fakat üçüncü kişilere, hizmetli arkadaşlara danışabiliriz. Kukla kullanımı normalde yasak değil, eğer kuklalar belirli işlerde kullanılırlarsa yasak: Vikipedi:Kukla. İsterseniz ilgili sayfaya biraz göz atın. Ama benim fikrimi sorarsanız; bence ya ana tartışan arkadaş giriş yapmadan yorum yazdı ya da bazı başka arkadaşlar müdahil oldu (iyi niyet varsayıyorum). İyi niyet varsayamayacağımız şeyler gelişirse, kurallar bellidir ve uygulanacaktır, bundan şüpheniz olmasın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:05, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursi tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

hayır ben değilim sisteme giriş yapmadan değişiklik yapmıyorum --Terennum 18:49, 11 Mayıs 2008 (UTC)

http://www.suleymaniyevakfi.org/modules/tutorials/index.php?op=viewtutorial&tid=53 --Terennum 10:11, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Prince of Qin[kaynağı değiştir]

Bence Prince of Qin maddesini açın. Takabeg ileti 18:58, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Daha güzel işlere öncelik veriyorum. Oyunlar çocuksu geliyor.--Bruno Giordano 19:52, 13 Mayıs 2008 (UTC)
O zaman Mete maddesindeki çocukusu kısımı uzatmamalısınız:) Bir de o maddede güvenilmeyen kaynakları göstermeniz doğru değildir. Kitap ta öyle web siteler de öyle. Madde çocukusu olmuş... Kolay gelsin. Takabeg ileti 19:55, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursî tartışması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Şimdi genel bir uzlaşma uyarısı attım... eğer Diyanet'in ilgili yayının kendisiyle ilgisiz olduğuna dair bir beyanatı varsa elbette o şekilde bir değişikliğe gidebilir hatta esere dair atfı tamamen çıkarabiliriz (o zaman güvenilir kaynak özelliğini kaybedecektir zira). Fakat şu durumda o ifadeyle o tip bir şekilde oynamanın VP:TBA açısından sorunlu olduğu bariz. Şu sıralar özellikle denetlemeler sebebiyle tartışmalara pek vakit ayıramıyorum ve oradaki tartışmada daha sonra konan mesajların hepsini de okuyamadım. Ama bir sorun olursa tekrar mesaj atabilirsiniz... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 12:23, 15 Mayıs 2008 (UTC)


Kaynak sorunu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Bruno Giordano; ne yazık ki yardımcı olamayacağım bir konuda danışmışsınız. Tartışmanız Türk tiyatrosu, sinema, sanat vb. üzerine olsaydı, ilgi alanıma giriyordu. Tarih konusunda ise çok ilgili değilim açıkçası. Verdiğiniz site; görüldüğü kadarıyla ödüllü, güvenilir bir kaynağa benziyor. Takabeg'e, güvendiği sitenin bana belirttiği sayfasına neden güvenmediğini, bunu size açıklaması gerektiğini soruyorum. Bu gibi durumlarda tartışmanın sürüp gitmemesi ve uzlaşma sağlanması için bir süre farklı maddelerle ilgilenip konuya biraz ara vermenizde yarar var. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:48, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Maddeden uzak kalmak; bir tarafın söylediğinin, diğer tarafça kabul edilmesi, ya da herhangi bir yeniilgi anlamına gelmeyip; aynı zamanda tek taraf için geçerli değildir. Her ikinizin de sakin kafayla ve daha anlayışlı, hoşgörülü bir bakış açısıyla yaklaşması için gereklidir; bu öneriyi Takabeg'e de getirdim, ondan da sizin gibi olumlu bir tavır beklediğimi söyleyebilirim. Henüz tartışma sonlanmadığından içinizde uhde kalması söz konusu olmamalı. Her ikinizin de olumlu katkılarınızın süreceğine inanıyorum. Sevgiler. Levent Abi ileti 20:04, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Kürt asıllı olduğunu bulamadım.--Bruno ileti 11:18, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Sizce ne asıllı? Takabeg ileti 11:20, 18 Mayıs 2008 (UTC)
Belgesi verilmeden Kürtçülük yaptığı maddede yazılmış ama Kürt asıllı olması ihtimaldir. Ziya Gökalp de doğu kökenlidir ama Kürt kökenli olduğuna dair bir belge yok. Mesela İsmet İnönü Kürt müdür? Ne bileyim işte örnekleri çoğaltın...--Bruno ileti 11:25, 18 Mayıs 2008 (UTC)
Hahaha. Kürtçülük nerede? Önyargılarınızı bırakıp tarafsızca düşünmeye özen gösterirseniz sevineceğim. Gerç tarafsız olmak kolay iş değildir. Anlıyorum sizi de. Yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:38, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Bu ifadeyi kürtçülük yaptığı gibi anlıyorum: Ancak Eylül 1924'te meydana gelen Nasturî İsyanınını tahrik ettiği ve Azadî adlı Kürt örgütüne önderlik yaptığından süphelenilmiş ve Beytüşşebab İsyanına kardeşinin karışmasından sonra (Genç Hadisesi'nın başlamasından önce) yakalanmıştı. Bitlis Divan-ı Harbinde yargılanarak Genç Hadisesi'nin bastılmaya bir gün kala 14 Nisan 1925 sabahı idam edilmişti. Hakikaten sinirlere hakim olmak çok zor işmiş vikide bunu anladım.:) Sağlıcakla kal. kolaylıklar... --Bruno ileti 11:43, 18 Mayıs 2008 (UTC)

İlginç o zaman niye oraya etiketi koymadınız? Diğer yerlere yapıştırdınız. Tuhaf. Anlayamayorum. Yine de uzatmayalım. Takabeg ileti 11:50, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Musul eylaetinin terkedilmesine karşı çıkması[kaynağı değiştir]

Musul eyaleti'nin terk edilmesine karşı çıkan konuşmalar yaptı. yazısı VP:TBA ihlalidir.

Sakarya savaşında yunan ordusu Polatlıya gelmişti. Eskişehirden takviye kuvvet gelmeseydi Ankara düşmüştü. Bu şartlarda Musul'un terkedilmesine karşı çıkıp muhalafet yapmak ne anlama geliyor. Aklım hayalim almıyor da o yüzden soruyorum... Bir kelimeyle geçiştirilince birileri Musul'u bilerek terk etmiş anlamı çıkıyor. Biraz daha açıklayıcı yazılması lazım aksi halde Tarafsız bakış açısı ihlali oluyor. Saygıalr, --Bruno ileti 12:37, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Neden VP:TBA ihlali? Hiç anlayamadım. Gerekçesini gösterir misiniz? Yusuf Ziya Bey Musul'un terk edilmesine karşı çıkanlardandı ve en hararetli konuşmacılardandı. Savaş bittikten sorna 1923'te de terk edilmesini istmiyordu. TBMM kayıdında kimin Musul'un terk edilmesine karşı mebusların listesi bile var:) Siz kendi fikrinizi savunmak için Nutuk'tan alıntı yapmışsınız. Emeğinize yazık olmasın diye düzelttim ve kaldırmadım. Aslında katkınız bu madde ile doğrudan alakası yoktur. Size demiştim ya önyargınızı bırakın diye. Vikide sadece sabit gerçekler yazılmalıdır. Sizin ya da bizim şahsi düşüncelerine göre değil. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:03, 19 Mayıs 2008 (UTC)

+: Biraz sakin düşünmenizi tavsiye ederim. Burası kendi fikrinizi yaymak ve dayatmak için bir alan değildir. Hatalı yaptıysanız da ilgilenmeye çalıştığınız için teşekkür ederim. Kolay gelsin.Takabeg ileti 13:15, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Sürekli şahsi fikirlerimi yaydığımı, önyargılı olduğumu söylüyorsunuz. Lütfen iyi niyetli olduğumu düşünün. Kimin şahsi görüşü yoktur ki? Şahsi görüşlerin vikide doğruymuş gibi dayatılması problemdir aslında. İtirazım bir cümleyle verilmek istenen bilginin (musul terkedildiği) yanlı olduğu. Bunu da tartışmada yazdım. Türk kuvvetlerinin Musuldan ne zaman çekilmişti? 1918. Çok büyük kandırmaca var okuyucuya!... Bunun düzeltilmesi lazım. Hangi kaynakta yazıyor bu bilgi merak ediyorum. Lozan mı kastediliyor 1923 sonrası. Biraz bilgi vermek gerekiyor aksi halde itham gibi duruyor ifadeler. Kurtuluş savaşı sonrası Musul'a girilecekti. Bu arkadaşın:) çıkardığı nasturi vs. ayaklanmalarını bastırmakla bir kolrdu uğraştığı için Musul seferi hayal oldu. Vurkaç gibi olmuş bu cümle. Milli meclis musulu ingilize bıraktı, bu arkadaş kahramanca savundu, dinletemedi... Ne zaman söylemiş tam olarak musulun tekedilmemesi gerektiğini, bulabilir miyiz. Buna göre değerlendirmek gerekiyor... Bu kadar geniş bir konuyu yarım bir cümleyle geçiştiremeyiz çünkü yanlış bilgi vermiş oluruz... Önyargılı olamdığıma inanın lütfen. Musulun terki konusunda yetersiz bilgi veriliyor bu da yanlış anlaşılmaya sebep oluyor. Zaten çok bilgisiz bir toplumuz 1 milyon madde İngilizcede var bizde 100bin... Lütfen rica ediyorum biraz daha anlamlı hale getirelim maddeyiel birliğiyle. Bu tarihi şahisiyetin fikirlerine de saygısılık etmiş oluyoruz. Ne demek istemsiş tam olarak, eğer sakarya savaşı ve sonrasında dediyse matıksızlığın en uç noktası anlaşılamaz bir itham yapmış. vs. vs. Lütfen yardımcı olun biraz siz de emek gösterin... Bilgisiz toplumlar gördüğünüz gibi koyun olabiliyor sadece... Sevgiler, --Bruno ileti 13:39, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Tabi sizin daha önce hakkımda belirtediğiniz görüşünüze rağmen iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Merak etmeyin. Takabeg ileti 14:54, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Rahatsız olmadım sadece okudum. Aklınıza gelmiyorsa boş verin. Başka işle uğraşmak daha faydalıdır. Sizi de rahatsız etmedim. Rahatsız olduysanız kendinizden kaynaklanıyordur. Neyse uzatmayalım. Takabeg ileti 15:03, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Bu kısım uçmuş: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0kinci_Grup&diff=3388256&oldid=3381782 --Bruno ileti 12:54, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Vikikaynakta mevcuttur. Takabeg ileti 12:56, 20 Mayıs 2008 (UTC)
Bazı okuyucular vikikaynağı açıp Atatürk'ün bütün konuşması içinde geçen yerleri bulması zor olablir. Okuyucuya özet olarak ne demek istediğini vermemiz gerekir. Yazının tamamını merak eden vikikaynağa gider okur--Bruno ileti 13:01, 20 Mayıs 2008 (UTC)
Okuyucularımız bulur. Ve açıkça söylemek istiyorum. Sayenizde İkinci Grup maddesi taraflı olmaya başladı. Farkında mısınız? Takabeg ileti 13:06, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Son yaptığınız düzeltmede yine Atatürk'ün sözleri yine yok. Yine kaynak gösteriliyor. Referans verilen yazılarda Atatürk'ün konu ile ilgili görüşlerini bulmak her babyiğin harcı değil. Düşünün bir lise öğürencisi açtı okuyor. Bir şey anlayabilmesi mümkğn değil. Atatürkn dediklerini kısaca yazmamız gerekiyor. Ayrıntısını merak eden kaynaktaki upuzun yazıların içine dalabilir...--Bruno ileti 13:28, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Bence yeterli. Sırf Atatürk'ün değerlendirmelerine ağırlılık vererek maddeyi daha taraflılaştırmanızın faydası yoktur. Teşkkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:31, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. İlk yüklediğinizde lisans bilgisini vermeyi unutmuştunuz galiba, o yüzden lisanssız şablonunu eklemiştim ama şimdi düzeltmişsiniz. Resmin orjinali GÖBL, siz de çalışmanızı GÖBL olarak lisanslandırdığınıza göre sorun çıkmaz. İyi çalışmalar. --60.240.112.112 06:31, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Cemiyeti Müderrisin Beyannamesi[kaynağı değiştir]

Evet ben bunu inkar etmiyorum zaten. Teal-i İslam ile Cemiyeti Müderrisin farkını ortaya koyuyorum. Tartışma sayfasında da dile getirdim bu cemiyetin sürecini. --Terennum 12:54, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Ayrıca benim bahsettiğim konu ne dediklerine dair değildir. Bu beyannameden sonra cemiyet isim değiştirdi ve istifalar oldu. Bu beyanname sütten çıkmış ak kaşık olmadığı için zaten dernekten ayrılanlar oldu ve Teal-i İslam ismiyle devam etti. Benim söylemek istediğim iki isim arasındaki fark. İyi çalışmalar. --Terennum 13:00, 21 Mayıs 2008 (UTC)


Başka türlü manasında değil. Bu beyannamede kuva-yı milliye'ye ağır hakaretler içerdiği söyleniyor. Vikikaynaktaki çeviride de kuva-yı milliye'ye karşı bir beyanname gözüküyor. Fakat orjinalinde böyle olmadığı bilgisi var bende. Fakat bu bilgi üzerine tartışma amacında değilim ben. Tartışma sayfasında yazdığım gibi cemiyetin eski ve yeni isimlerindeki faaliyet farklılıklarını ortaya koymak ve bu beyannameden sonra bir kopma ve farklılık gözlendiğini ifade etmek. Yani toptancı bir anlayışla bir derneği küllen kötülemek yerine gelişim aşamalarının bilinmesi gerekiyor. --Terennum 17:40, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Burda özel soru da sorulmaz gerçi. Vikipedi'de özel mesaj olsaymış iyi olurmuş. Siz İstanbul'da oturuyorsanız görüşmek isterim bir gün. Yazdığımız konuların canlı müzakeresini yapabiliriz. Bir aydır beraberiz bu ortamda :) İyi çalışmalar --Terennum 17:40, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Ne açıklık? Siz bu maddede kullanıldığında şüphe duyduğunu dile getirdiğiniz aynı kaynağı Kürt Teali Cemiyeti maddesinde eleştiri yapmadan rahatlıkla kullanıyorsunuz. Anladığım kadarılya kendi iddianız ve maksadınıza uyunca yani işinize gelince sorgulamıyorsunuz. Bu davranışlarınız bilime aykırıdır. Tutarlı davranmanızı tavsiye ederim. Bence trol olmamaya çalışın. Kolay gelsin. Takabeg ileti 14:50, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen madde hakkında, maddeyi geliştirmeye yönelik tartışın... -Trol'sün, -taraflısın, -maksatlısın hitabı sürerse şikayet etmek zorunda kalacağım. Sadece sinir bozmaya yönelik, kişisel saldırıların maddeyi geliştirmeye hiçbir faydası yok. Dediğim gibi --ŞİKAYET EDERİM-- iyi çalışmalar,--Bruno ileti 17:29, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Trolsün demiyorum. Trol olmamaya çalışın diyorum. Takabeg ileti 17:39, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Trolsün, taralısın, bu mu bilimsel görüş, maksatlısın ifadeleriniz beni üzüyor. Viki politikalarına aykırı olamsı şudur budur, onların benim için önemi yok. Öcelikle hepimiz insanız. Birbirimize saygılı olalalım. Avrupada arabalar yayalar kaldırımdan ayağını yola atınca duruyor. Bizde sürücüler korna çalıp küfür edip üzerlerine sürüyor. Böyle bilgi birikimine sahip insanlar olarak tahmin ediyorum tahsilli ve zeki insanlarız. Niçin birbirimizi üzelim. 1,000, 000 'dan falza madde var İngilizcede. Yani yazılacak 900,000 maddemiz daha var. Sevgiler, --Bruno ileti 17:48, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Sizin kaynakları sorglamanız ve kullanmanızın çok keyfi olması Mete, Said Nursi, İkinci Grup ve Yusuf Ziya Koçoğlu ve Kürt Teali Cemiyeti maddelerini incelediğimizde ortadadır. Çok dikkatli olmanızı rica ederim. Bu gidişle trol olabileceğinden endişe duyduğum için Trol olmamaya çalışın demiştim. Takabeg ileti 17:58, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Bu şekilde yazarsanız daha anlaşılır oluyor. Teşekkür ederim. Ama yine bir anlam ifade etmiyor. Bu maddelerin tartışma sayfalarında hangi noktalarda yanlışlıklar olduğunu belirtirseniz düzeltirim hatta kendim silerim yazdıklarımı. Yada maddede kaynak belirt şeklinde ilgili yerleri işaretlerseniz gözden geçiririm. Yoksa trol olma, taraflısın, maksadın ne diye insana hitap edlince kırıcı oluyor. Mesela ikinci gruptaki İstiklar Mahkemesi terörü ibaresini silmedim. fact diye işaretledim. Çünkü bence taraflı bir ibaredir bu. Gerekirse karışmam bu şekilde kalır madde ama yanlış olur. --Bruno ileti 18:09, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Bence önce Mete maddesine göz atın. Gerç hiç ciddiye almadınız. Söz konusu kitabın mevcut olup olmadığını incelerseniz iyi olur. İngilizce vikide de hatalar hatta uydurmalar var. Ona göre davranmamız lazım. Diğerleri daha sonra söyleyeceğim. Takabeg ileti 18:14, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Mete maddesinde kaynaksız herşeyi silebilirsin. Cümleleri değiştirme, sil veya kaynak belirt diye işaretle senin versiyonun üzerineden gidelim. olur mu? Diğerleri için de aynı şekilde kaynaksız diye işaretle. veya sil.--Bruno ileti 19:50, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Anlayamadınız demek ki. O maddedeki en ciddi mesele kaynakların kendisidir. Takabeg ileti 19:54, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Kürt Teali Cemiyeti maddesindeki isabetsiz belgeler[kaynağı değiştir]

Çok küçük bir alıntı dahi olsa Vikikaynağa aktarmamız mı gerekiyor. Bununla ilgili politika nedir? Bunu araştırmak uzun sürecek siz vikikaynağa attığınıza göre politikayı biliyorsunuzdur. Açıklayabilir misiniz? ,Saygılar, Bruno ileti 15:12, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Belge 62 dahil olmak üzere Nutuk metnin vikikaynakta olması güzel bir şey. Zaten Belge 62 o madde için isabetsiz olduğundan çıkaracağım. Frew'inki de öyle. Biri Bedirhanîler maddesinde diğeri de Sait Molla maddesinde kullanılabilir. Ali Galip olayı'nın cemiyetin işi olduğu kanıtlanmadığı müdetçe orda büyük yer kaptırmasının anlamı yoktur. Daha uygun kaynakları bulursanız sevineceğim. Takabeg ileti 15:22, 23 Mayıs 2008 (UTC)
Selam tekrar,

Bu konuda kaynak çok. Vakit olunca ekliyeceğim hepsini. Belge 62 isabetli. Çıkarmadan önce tartışma sayfasında tartışalım. iyi çalışmalarBruno ileti 15:30, 23 Mayıs 2008 (UTC)

İsabetsiz olmasının sebebini tartışma sayfasında daha önce açıklamıştım. Ciddiye almadınız mı? Takabeg ileti 15:54, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Bu konuda kaynak çok demiştim yukarıda. Sabredin ekliyeceğim vakit buldukça. Cididye alıyorum merak etmeyin. Biraz zaman tanıyın önce 5-10 sene önce okuduğum kitapları sonra da ilgili sayfaları tekrar okumam gerekiyor.Bruno ileti 16:00, 23 Mayıs 2008 (UTC)

İtiraf etmem gerekirse şimdiye kadar eklediğiniz kaynaklara baktığımızda tarafsızlık konusunda beklentimiz son derece azdır. Yine de bir kaç gün bekleyebiliriz. Kolay gelsin. Takabeg ileti 16:03, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Troll zararlıları[kaynağı değiştir]

Merhaba Sağlamcı,

Trol zararlılarına karşı yapabileceğimiz hiçbir birşey yok mu? Sadece rahatsız etmek ve tahrik etmek için sen için kaynaksız yazıyorsun, senin kaynakların çürük gibi şeyler yazılıyor. Durulmuyor, zaten sen maksatlısın, taraflısın deniliyor, senin kaynağın nerde hani veya bu mu senin kaynak dediğin şey deniliyor. Sabrederseniz kaynakları ekliycem dediğinizde veya ses çıkarmadığınızda da (trolü beslemeyince de) yazdıklarınız siliniyor, yanlış şablonu filan konuluyor, vikikaynağa taşınıyor vs. Kendisi hiçbir maddeye katkı yapmıyor sadece benim yazdığım maddleri dolaşıp bunları yazıyor. Ne önerirsin?Bruno ileti 18:35, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Ben yanıtlayayım. Sağlam kaynakları kullanmanızı öneriyorum. Takabeg ileti 19:19, 23 Mayıs 2008 (UTC)
Sağlam cevap :)) --Terennum 07:59, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursi'nin, Şerif Paşa'nın Kürt Devleti kurma isteğine karşı çıktığı makale Vakit gazetesinin 24 Şubat 1920 tarihli sayısında yayımlanmıştır. İlgili paragrafın tamamı şu şekildedir:

Dört buçuk asırdan beri İslam’ın fedakar ve cesur taraftarı olarak yaşamış ve dini geleneklere bağlılığı gaye edinmiş olan Kürtler, henüz beş yüz bin şehidin kanları kurumadan, şişlere geçirilen yetimlerin, gözleri oyulan ihtiyarların hatırlarını teessürle anarken, İslâmiyet’in zararına olarak tarihi ve hayati düşmanımız ile barış antlaşmaları imzalamak suretiyle dinlerine aykırı hareket edemezler. Bu nedenle, Kürt ulusal vicdanı bu gibi antlaşmaları tanımadığını ve emellerinin milliyetlerini birleştirmek olduğunu bildirilmesine araç olunmasın. (İsmail Göldaş, Kürdistan Teali Cemiyeti, s. 33)

İyi çalışmalar --Terennum 08:03, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen, Toman (Teoman) maddesine Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan gibileri eklemeyin. Takabeg ileti 08:52, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Evet, bir yanlış anlaşılma oldu "Neden" sorunuzla ilgili.
İyi çalışmalar... --Terennum Mesaj 09:52, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Çizgi film karakterlerinin de duyguları var...[kaynağı değiştir]

  • Aslında diğer resimlerin burada kalmasına gerek yok. Onlar meteyle doğrudan ilgili değiller. İzin verirseniz onları çıkartabilirim.--Martianmister 12:36, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Bilal Şimşir[kaynağı değiştir]

Selam. Elinize sağlık. Sizde Bulgaristan Türkleri kitabı var mı? Takabeg ileti 13:37, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Ali Galip olayı diye birşey yok?[kaynağı değiştir]

Ali Galip olayı diye birşey yok. ne demek? Takabeg ileti 17:31, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Olay Nutukta da Ali Galip olayı olarak geçiyormuş. Düzeltiyorum.Bruno ileti 17:37, 25 Mayıs 2008 (UTC)
geçiyormuş dediğinize göre emin değilsinizdir. Bu nedir? bakın Takabeg ileti 17:49, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Evet, başta bu isimler geçirilirken millî kaygılar büyük rol oynamıştır... fakat şu noktadan sonra biz "hayır bu şu sebeple yapılmıştı" diyerek geri dönmemiz mümkün olmaz. Aslına bakarsanız birincil kaynaklar çoğunlukla geçersizdir. Bunun yerine ikincil ve üçüncül kaynaklar geçerlidir zira ikincil veya üçüncül kaynaklardaki bilgiler doğrulanabilir olmak zorundayken, birincil kaynaktaki bilgiler doğrulanabilir olmak zorunda değildir. Bu yanılmıyorsam doğrulanabilirlik ve kaynak gösterme ile ilgili sayfalarımızda açıklanıyor. Yani birincil kaynaklar ile ikincil/üçüncül kaynaklar arasında seçim yapıyorsak ikincil/üçüncül kaynakları seçeriz. Basılı ansiklopediler, Vikipedi politikalarında da belirtildiği üzere, çok sağlam kaynaklar olarak kabul edilirler. Diyelim iki şıktan birini tercih edeceğiz biri genel geçer ve taraf olmayan bir ansiklopedide örneğin Britannica'da geçiyor, diğer üç tane bilimsel tez makalesinde. Britannica'da geçeni tercih ederiz zira ansiklopediler ve sözlükler, ikincil veya üçüncül kaynak açısından zirve noktasını oluştururlar. Kısacası Herodot tarihi veya Hunlardan kalma birincil kaynak teşkil edecek arkeolojik bulgulardan daha önemlidir Britannica'da ne yazdığı. Bununla birlikte yukarıda altını çizdiğim bir nokta var: tarafsız. Devletlerin ürettiği ve bazen ansiklopedi, sözlük etiketi yapıştırdığı birçok eserin taraflı olduğu aşikârdır ve birincil kaynak durumunda olabilirler. Ama bahsiniz belirttiğiniz dünyaca ünlü ansiklopedilerse o ansiklopedilerde geçen ismi tercih ederiz. Bununla birlikte diğer isimler de maddede mutlaka bildirilmelidir, madde içi metinde de kullanılabilir. Ayrıca yönlendirmek de şarttır... Umarım açıklayıcı olabilmişimdir; o tartışmaya şimdi pek girmek istemiyorum ama bu yorumumu politikalar hususunda bir anlaşmazlık olursa gösterebilirsiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:01, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Sevgili Bruno,

Malesef söylediğin maddelerle hiç ilgilenmiyorum. Bunun için Erdall 'a başvursan herhalde daha doğru olur. Hangi kaynaklardan bu kadar derin bilgilere ulaşıyor ben de hayret ediyor kendisini takdir ediyorum. Diğer taraftan ben bu tür konularda sanki İngilizce viki'nin hakemliğine ya da internette bulunan kaynaklara başvuruluyor gibi bir görüşe (belki yanılgı) kaydım. Bu durumda internetteki kaynaklar ağırlıkla yabancı kaynaklar olmaktadır. Bu ise, özellikle tarih konusundaki tartışmalı durumlarda Türkçe viki'yi yabancı görüşlerin Türkçeleşmesi yoluna götürüyor. Bazen de bildiğimiz tarihten farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Ancak internette olmayan kaynakları maddeye yansıtırken nasıl bir yol izlendiğini dediğim gibi daha uzman olan Erdall'a sormanı öneririm. Kolay gelsin. Başarılar dilerim. --foPen bana ileti gönder 06:52, 26 Mayıs 2008 (UTC)

  • Ben de teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Gerekirse kuralı ile ısrara ve araştırmaya devam derim.--foPen bana ileti gönder 08:36, 26 Mayıs 2008 (UTC)

bir Türk yazar daha evvel kullanmamış ise diye yanlış şablonu mu eklenebilir? Diğer deliller ile birlikte trollüğünüzden dolayı şikayet edebilirim. Biraz sakin davranırsanız sevineceğim. Takabeg ileti 17:30, 26 Mayıs 2008 (UTC)

İçerikte yanlış bilgiler varsa ne şablonu eklenir? Sizden gördüm aynısını. Kaynaksız diye KTC maddesine filan yanlış şablonu eklediniz. Tek tek hepsinin kaynağın buldum. Hatta bu yüzden aynaklar maddenin iki katı oldu. Farklı birşey yapmadım. Yeni bir hikaye anlatıyorsunuz. Bu da özgün araştırmaya girer. Yine Maksatlı, trol, ... diye suçlayarak baskı altına almaya çalışıyorsunuz. Bunun yerine bir tane Türkçe kaynak gösterin lütfen--Bruno ileti 17:37, 26 Mayıs 2008 (UTC)
KTC maddesinde siz Ali Galip olayı, Kürt Teali Cemiyeti'nin girişimi olarak göstermek için ekleme yaptınız. Belli bir maksadınızın olup olmadığını bilemeyeceğim. Yine de sonuç olarak maddede yanlış isnadı söz konusu olmuştur. O yüzden yanlış şablonu konulması normal. Siz yine de Ali Galip olayı diye bir şey yok diyerek direndiniz. Sizin yaptığınız diğer trollükleri listlememi istiyor musunuz? Bence trol olmamaya çalışın. Bir de Kâzım Mirşan v.s kişinin yapıtlarına fazla güvenmemenizi öneriyorum. Alternativ hipotezlerdir. Kısaca şöyle anlatarım. Sırf birinci kaynakta yer alıyor diye gerçek sayılmaz. Birinci kaynaklara dayanmayan ikinci ve üçüncü kaynaklar da gerçek sayılmaz. Takabeg ileti 17:49, 26 Mayıs 2008 (UTC)


Mete (Mao-Tun)[kaynağı değiştir]

İlgili konularda ve tartışma sayfalarında değişiklik yapmamanızı istiyorum. Lütfen birkaç saat konuyu sğutmaya bırakınız, herkesin sinirleri yatışsın. Konuyu inceyeleyeceğim.--Machiavelli' msj 18:12, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Hun ve Hiung-nu[kaynağı değiştir]

Bu meseleyi liseli arkadaşlarımıza güzelce anlatarak ikna etmemiz oldukça zor olduğunu biliyorum. Şimdi ilkokul, ortaokul ve lisede Büyük Hun İmparatorluğu olarak öğrenmekte olan arkadaşlarımıza ters gelmesi doğaldır.Mesele sadece adlandırma meselesi olsaydı kolay olurdu. Fakat bu mesele sadece adlandırmayla kalmıyor. Batı Hun İmparatorluğu adlı Türk Tarih Tezi'nin üretim sürecinde ortaya çıkan suni devlet te işimizi zorlaştırıyor. Hunlar ile Hiung-nular'ın aynı kökünden olduğu kanıtlanmadığı halde aynı adı kullanmaya tercih etmiş olmasında devletin maksadı vardı. Bir de şunu söyleyecektim. Dün siz Kullanıcı:Honacan'a danıştınız ve Hocanan da Kullanıcı:Erdall'a sormanızı önermiş. Siz önce Erdall'a sordunuz ve sonra vazgeçtiniz. Erdall'ın görüşünün sizin amacınıza uymadığını anladınız herhalde. Soracaksanız daha önce olumlu katkılarda bulunmuş bütün arkadaşlarımıza sorun. Yaptığınız taraflı davranış değil mi? Bence davranışnız nahoş oldu. Siz gerçekleri yazıp aktarmak mı istiyorsunuz? Yoksa kendi inandıklarını mı yaymaya çalışıyorsunuz? Birincisi ise daha geniş araştırma yapın. Sadece diğer sitelerden alıntı yaparak yapıştırmadan ikinci olsun üçüncü olsun kaynakları okun. Öyle yaparsanı Mete maddesinde yaptığınız hatayı bir daha yapamayacaksınızdır. Kürt Teali Cemiyeti maddesindeki eklemelerinizin sorunu olayın destekçi pozisyonunda olan cemiyetini başkahramanı göstermiş olmanız idi. Söz konusu cemiyeti sırf Ali Galip olay ile özdeşleştiremeyiz. Aynı zamanda Kürt ulusal hareketini devamlılığı savunan Kürt ulusçuların tezine hizmet etmiş oldunuz. KTC, Azadi... PKK. Koçgiri, Şeyh Said, Dersim... Bunu hiç düşündünüz mü? Türkiye'nin sunduğu tarih tezinde ne kadar yanlışlar varsa Kürt Ulusçuların tarih tezinde de o kadar yanlışlar vardır. Fakat tarih ideoloji özellikle milli duygularını oluşturmak için bir araç olarak gördükleri için kendi tezini üretiyorlar. Sadece Türkiye için geçmiyor bu durum. Bunlardan direkt kopyalayarak vikipediye yapıştıramayız. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 18:16, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Başka örnek[kaynağı değiştir]

Anadolu Selçuklu'un gerçek ve kendi adlandırmasını biliyorsunuzdur. Rum Selçuklular olması gerekirdi. Fakat Anadolu Selçuklu diye uydurulmuştur. Bu uydurmadan biz büyük zarar görmüyoruz. O dönemde Rum dedikleri bölge günümüzde Anadolu olduğu için. Aslında uydurma olan Anadolu Selçuklu kabul edilebilir. Fakat Hun - Hiung-nu meselesi bunun gibi değildir. Sadece adlandırma meselesi olduğunu düşünürseniz yanlış istikamete gideceksiniz. Doğu, Batı, Güney, Kuzey karman çorman olacak. Siz de araştırmanızı tavsiye ederim. Takabeg ileti 18:27, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Interwikiler[kaynağı değiştir]

Bir de Hiung-nu ile Büyük Hun İmparatorluğu maddelerimizin interwikilerin interwikilerine bakarsanız faydalı olacaktır. Dünyanın Hiung-nu maddemizi tercih ederek Büyük Hun İmparatorluğunu ciddiye almadığını anlayabilirsiniz. Takabeg ileti 18:37, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Sorunu Mete (Mao-Tun) maddesine indirgemeyeceğim. Bir süredir diğer kullanıcıyla sorunlarınız bulunmakta, değişik maddelerde karşı karşıya gelmekte ve politikaları zorlamaktasınız. Vikipedi üzerinde gerilim yaratmaktasınız. Kullanıcıyla sorunlarınızı ivedilikle çözmenizi tavsiye ederim. İster karşılık özürle olur ister maille olur, ister hiçbir şey yapmadan sadece unutarak olur, bilemem. Bildiğim şey iki kullanıcı arasında yaşanan gerginliklerin Vikipediye daha fazla yansımasına izin verilmeyeceğidir. Bunu şimdi sadece müdahil bir hizmetli olarak söylesem de yeri geldiğinde bu tür kişisel gerginlikleri sevmeyen Vikipedi topluluğununda bu konuda tam destek vereceklerine eminim. Bu sorunu çözdüğünüzde de diğer sorunların çözüleceğine eminim.

Şablonları kullanırken "sen burada bu şablonu kullandın bende burada bunu kullandım" tarzı bir misilleme yolu uygun bir davranış değildir. Sadece bir cümle için o maddeyi şablonlarla doldurmak da uygun bir davranış değildir. Bu konuda politika olmasa da sağduyu ile hareket eden bir kişi eğer sadece birkaç cümlede kaynak eksikliği görürse o cümlelere {{kaynak belirt}} şablonu konur eğer bu tür cümleler çok fazlaysa maddenin başına {{kaynaksız}} konulmalıdır. Yanlış şablonu ise uygun değildir. Birden fazla kullanıcı bu ismin doğruluğunu iddia etmektedir.

İlk paragraftaki tavsiyeye uymanız ve aşağıdaki politikaları aklınızda tazelemeniz dileğiyle iyi çalışmalar.

--Machiavelli' msj 19:06, 26 Mayıs 2008 (UTC)

  • Kullanıcı:Takabeg'i suçladığınız gerekçenin aynısını siz kendiniz sergilemiş olduğunuzdan; Vikipedi'de her türlü tehdidin yasak olması gerekçesiyle, uyarılıyorsunuz. Lütfen aynı davranışı bir kez daha sergilemeyin. Sorunlarınızı çağdaş, akılcı, sakin kafayla ve yapıcı bakış açısıyla çözmek, olgunluğun bir göstergesidir. Unutmayın ki; Bir kişi, geçmişteki davranışı nasıl olursa olsun, kişisel bir saldırı yaptığında, Vikipedi'nin beraberlik ruhunu zedeler. Levent Abi ileti 21:48, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Sanıyorum ortada büyük bir yanlış anlaşılma bulunuyor. Bende önce herkesin anladığı şekilde anlayıp bir uyarı mesajı göndermiştim ancak açıklamanızda yarar var bu şikayet sayfasında Takabeg'i mi şikayet ediyorsunuz yoksa ip mi? Verdiğiniz linkte hem ip nin hem de Takabeg'in mesajı bulunuyor. Hangi cümleleri tehdit olarak görüp bu şikayette bulundunuz?--Machiavelli' msj 23:13, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Bruno, bence tartışmanın yoğun olduğu,bahsi geçen 3-4 konudan bir süre uzaklaşmak ve sakin kalmak iyi bir çözüm olacaktır. Bu tartışmalar durulduktan sonra maddenin tartışmasına birkaç kişinin katılımı sağlanarak kişisel çekişmeden uzak kalınacağını düşünürüm. Yanlış anlaşılmalar var.. Bildiğimiz gibi bir konuya odaklanınca hep bu tür anlaşmazsızlıklar oluyor, bence biraz sakin olmakta fayda var. iyi çalışmalar..--Boyalikus 23:31, 26 Mayıs 2008 (UTC)

ÖN TÜRKLER[kaynağı değiştir]

Bende zaten öyle bir devletin olduğunu kabul etmiyorum.Hunlar Türktür.Ben çalışmamda bunları yazmıştım ben hala niye sildiğinizi anlamadım batılılar bizi küçük göstermek için uyduruyor bunları Hiung-nu çince gibi gözüksün diye halbuki bu yoktur aslen hunlar türktür,çinliler türktür.Ben en kısa zamanda sizinle ön türkler projesini yapmak isterim göreceksiniz ne kadar adi numaralara kanmışız gerçek öyle bir şey ki türkün tarihi avrupanın tarihi bu konuyu araştırmanızı dilerim ben tekrar tekrar wikipediye ön türkler bölümünde düzeltmeleri yapacağım yazdığım yazıları daha da geliştireceğim.Ama neden yazılarımı sildiğinizi açıklarmısınız?

tamam talebinizi yapacağım mete tartışma sayfasına gerekli müdahaleyi yapacağım kendini çinli hisseden bazı yöneticilerimize de çin devletini istediği gibi düzenleyebileceğini söyleceğim.Bu kadar olmaz.Tartışmaları gördüm küplere bindim.Hakkaten içimizdeki eziklik kendi kendimizi ne kadar eski bir ulus olduğumuzu unutarak yok ediyoruz.Ben çinli değilim ben türküm ve gerekli müdahaleyi yapacağım ama tabiki akşam benimle bağlantıda olursanız çok sevinirim birlikte bu işin üstesinden gelmemiz gerekiyor gibi Takabeg adlı kullanıcı zaten nerde böyle bir konu var yapışıyor o konuya anlayamadım ne yapmaya çalışıyorsa artık?Herneyse tarihimizi beraber kurtaralım bu insanlara izin vermeyelim diyorum ben kabul ediyorum ve akşam umarım wikipedin açık olur...--Ar-Ge 14:32, 28 Mayıs 2008 (UTC)


-Tartışma sayfaları haricinde konuları değiştirdim merak etmeyin sadece tartışma sayfaları kaldı en ufak bir değişiklik olduğu takdirde herşeyi kayıda aldım gerekirse tekrar tekrar düzeltirim.Yapacak bir şey kalmadı ama genede bunları haber verdiğin ve bu insanları bana söylediğin için teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar...--Ar-Ge 14:44, 28 Mayıs 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Bruno; artık bu konuyu biraz dinlenmeye almanın zamanı geldi sanıyorum, ikinizin de konulardan uzak, fakrlı alanlarda çalışma yapmasında yarar var. Eksik birçok maddemiz, düzeltilmesi gerekn yüzlerce sayfamız bulunuyor. İkinize de aynı şeyi söylüyorum; Sükunet. İnanın doğru olan görüş ve düşünceler daima zaman içinde kazanır, yerine oturur. Bazen dedikleri gibi "zaman en iyi ilaçtır." Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 20:27, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Bruno Giordano öncelikle tartışma çok büyümüş, karşılıklı bir gerginlik yaşanmış, daha önce de demiştim biraz karşılıklı sakin olmak lazım.. Yusuf Ziya Koçoğlu maddesinde düzenleme yapıldı. Acaba şimdi bir sorun var mı? Hala taraflı olduğunu düşündüğün kısımlar var mı? Musul meselesi bir çözüme kavuştu sanırım. iyi çalışmalar --Boyalikus 20:35, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Musul eyaleti'nde kalma ya da kalmama konusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,

Vakit bulup ilgilenebilirseniz Yusuf Ziya Koçoğlu maddesi ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Bu maddede biyografisi verilen kişinin Musul eyaleti'nin terk edilmesine karşı çıkan konuşmalar yaptı dendiği yazıyor. Ben bunu taraflı buluyorum. Çünkü bu ifade 1. Meclisin Musul'u terkettiği iddiasını barındırıyor. Gerçi bu ifadeyi Musul eyaleti'nin terk edildiğini öne sürerek buna karşı çıkan konuşmalar yaptı şeklinde düzelttim ama geri alınma ihtimali yüksek. Bu ifadenin Yusuf Ziya Koçoğlu'nun iddiası olduğu belirtilmeliydi. Ayrıca hangi zamanda ve hangi şartları gözönüne alarak söylediği bilgisi de gerekli. Bu olmayınca madde eksik oluyor. Bunlar benim düşüncelerim bana katılın veya katılmayın konuyu açıklayacak bir fikir bildirirseniz müteşekkir olurum. Gerek Vikipedi politikaları gereği gerek konu bağlamında yanlış düşünüyorsam öğrenmek isterim. Teşekkürler... --Bruno ileti 19:43, 28 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sevgili Bruno,

Konuyu biraz inceledim; haklı olabilirsin. Ancak, sonuçta isteyerek ya da istemeyerek Musul'dan çekilme yaşanmıştır.

Maddede,

  • Terk etme
  • Terk ettirilme

bir de

  • terk edilmesine karşı çıkmak
  • terk edildiğini öne sürerek karşı çıkmak

konusu vardır. Sonuçta çok farkı yoktur diye düşünüyorum.

Ben şunu öneriyor ve Takabeg'in de ısrar etmemesini istiyorum. Lütfen konuyu germeyiniz. .... nedenler bile olsa Musul'da kalınması gerektiğini öne sürmüş, mecliste de bu görüşünü dile getirmiştir.

Sevgi ve sağduyu ile kalın.--foPen bana ileti gönder 07:44, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Bruno, öncelikle belirtmeliyim ki art niyetli olsun olmasın kullanıcılara seri mesajlar atarak onları bir tartışmaya davet etmek Vikipedi'de pek hoş karşılanan bir durum değildir, bir nevi SPAM olarak algılanır. Anlaşamadığın noktada konuya sakin yaklaşmalısın. Maddenin tartışma sayfasında görüşlerini yazarsan konuyla ilgilenen Vikipedistler isterlerse tartışmaya katılırlar. Ek olarak, Hizmetlilerin müdahalesini gerek görüyorsan yalnızca bir tanesine mesaj atmalısın, birkaç tanesine değil.
Konuya gelirsek, açıkçası bu mesele hakkında bir bilgim yok, içerik anlamında görüş belirtmek istemiyorum. Maddelerin VP:D ve VP:TBA ilkelerine uygun yazılması gerekir. Eklemek istediğin içeriğe kaynak gösterebiliyorsan işin kolaylaşır. Vikipedi'de esas olan bir bilginin gerçek olması değil, doğrulanabilir olmasıdır. Belirttiğim sayfaları okursan eminim sana yardımcı olacaklar.
Tavsiyem, üzerinde anlaşamadığınız içeriği maddeden çıkarın, tartışma sayfasında genel olarak mutabık olduğunuz bir ifade bulduktan sonra bunu maddeye tekrar ekleyin. Tartışmaların maddenin içerisinde değil, tartışma sayfasında gerçekleşmesini tercih ediyoruz.
Konuyu ve tarafların tutumlarını araştıracak kadar vaktim yok maalesef, bu kadar yardımcı olabiliyorum. Umarım problem çözülür. Son olarak, Vikipedi'de katkıda bulunabileceğin onbinlerce diğer madde ve sınırsız konu olduğunu hatırlatmak isterim, meyvesiz tartışmalara saplandığını düşünüyorsan bazen en güzeli vazgeçip enerjiyi başka yönlere kanalize etmektir. Bu şekilde daha faydalı ve daha mutlu bir Vikipedist olabilirsin. :)
Kolay gelsin.. -Tembelejderha 19:11, 29 Mayıs 2008 (UTC)


Yusuf Ziya Koçoğlu[kaynağı değiştir]

Merhaba maddede neden idam edildiğine değinilmiş ama İstiklal Mahkemesi terörü gibi bir ifade ya da dolaylı yoldan bunu ima eden bir ifade yok.. Azadi yani Kürdistan Bağımsızlık Komitesi lideri Cibranlı Halit ve kendisidir.. Şeyh Said isyanı ve Takrir-i Sükun kanununa bir bağlantı kurmamıza gerek varmıdır sizce ? Eğer 1925 yılında Kürt İsyanlarının bir parçası olmasını detaylı olarak yazın derseniz anlarım, ama bu haliyle bir taraflılık yok ki ?--Boyalikus 23:08, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Taraflı-tarafsız[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bu tip konularda birçok tarafsız belgeye erişimimiz olmadan veya konu hakkında derin bilgi sahibi değilken kesin kararlara varmamız bence zor. Nitekim bu konu hakkında derin bir bilgim olmadığı için bu tip tartışmaların dışında kalmayı yeğlerim. Eğer bahsettiğiniz tek o ifadeyse; haklı olabilirsiniz. Sonuçta sıklıkla A'yı öne sürerek şöyle şöyle yapmıştır veya A'yı iddia ederek şöyle şöyle yapmıştır demek daha tarafsızdır A sebebiyle şöyle şöyle yapmıştır demekten. Eğer tek ifade buysa, tek tartışma konusu bu ifadenin böyle yazılmasıyla; haklılık payınız var TBA'yı göz önünde bulundurursak. Fakat tartışmaya şöyle kabaca göz attığımda tek hususun bu olmadığı, genel bir anlaşmazlık olduğunu görüyorum. Bu sebeple tüm tartışma noktaları tek tek ele almadan size net bir cevap vermem ne doğru ne de hoş olur. Vaktim olursa ilgili maddeye bakmaya çalışacağım ama şu sıralar başka maddelerle uğraşıyorum. Fikrimi sorma inceliğini gösterdiğiniz için teşekkürler; iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 06:31, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Anladığım ve bu tartışmaların bu kadar büyümesiyle hissettiğim kadar meseleyle yakından ilgilisiniz, bu konuda bilgi sahibisiniz, eksik olduğunu da söylüyorsunuz. Neden maddeye eklemiyorsunuz eksik kısımları ? Mesela neden idam edildiğinin bilinçli olarak yazılmadığını düşünüyorsunuz.. Neden sebebini maddeye yazmıyorsunuz ? Siz gördüğünüz eksiklikleri referanslarıyla yazdıktan sonra tartışma sayfasında görüşlerimizi belirtsek uygun olur mu ? Genç Hadisesi daha kapsamlı olduğu için belki bunu uygun görmüş olabilir ama yönlendirmeyle aynı kapıya çıkıyor.. Ayrıca Ziya Koçoğlu'nun Şeyh Sait isyanı'ndan önce yaptığı işlerde var.. Kısaca siz yanlış gördüğünüz, eksik gördüğünüz yerleri maddeye ekleyin sonra tartışma sayfasında fikir belirtsin herkes, daha sonra ortak bir çizgi buluruz.. Kolay gelsin. --Boyalikus 22:06, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Bruno senin ne kadar hararetli tartışmalardan canın sıkılmış olsada bence beraber Hiung-nu çalışmalarını izlemeli ve gerektiğinde muhalefet yapmalıyız.Yani yanlış bir şey görürsek eleştirmeye ve onu düzeltmeye çalışmalıyız.Tartışmalardan ve cevaplardan ne kadar sıkıldığını biliyorum ama bu mecburi bir şey.Çünkü eğer karşı çıkan biri olmazsa bizim gibi ve organize çalışıp maddeyi en iyi hale getirmek isteyen biri olmaz ise o madde kayar kayar ve en sonunda türklerle ilgisi olmayan hayali bir halk oluşur.Bunu istemiyorum şahsen.Sen de istemiyorsan bunu yapalım,cevap bekliyorum...--Ar-Ge 18:36, 3 Haziran 2008 (UTC)

tamam o zaman gir bak hiungnu tartışma sayfasına koyacağım bir yazı var nasılsa bir bak yorum yap da herkesin görüşüne sunacağım bakarsın kaldırılır diye.--Ar-Ge 19:08, 3 Haziran 2008 (UTC)

Acaba anlatılmak istenem birinci grup mu?--Martianmister 04:01, 5 Haziran 2008 (UTC)

Gösterdiğiniz resim hiçbir maddede kullanılmıyor. Bilal Şimşir maddesinde kullanılan resim Resim:Bial şimşir kürtçülük800x600.jpg değildir. Bu sayfada kullanılan resim: Resim:Bilal şimşir kürtçülük800x600.jpg. Gösterdiğiniz için teşekkürler. Bana göstermiş olduğunuz resim çift kopya resimden silindi.--Machiavelli' msj 13:32, 8 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:50, 28 Haziran 2008 (UTC)

Selam, istediğiniz maddeyi (bas) şimdi açabilirsiniz. Kolay gelsin. --M. M. ileti 16:30, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, Bas hatalı yönlendirilmiş, anlam ayrım sayfası yapılması doğru olur. "Bas (insan sesi)" adı bas şarkıcılar için uygun görünüyor. Bas (insan sesi) ile açmak istediğiniz maddeye başlayabilirsiniz bence. İsim değişikliği her zaman mümkün. Kolay gelsin. --temaileti 16:33, 15 Temmuz 2008 (UTC)

bas ses vs bas gitar[kaynağı değiştir]

  • Bas maddesi bas gitara yönlenmiş. bas insan sesini açmak istiyorum ama zaten var. Nasıl çözebiliriz. Anlam ayrım sayfası nasıl yapılıyor Yardımcı olur musunuz. --Bruno ileti 16:25, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • artık anlam ayrım sayfası var. ama bas insan sesi zaten var diye neyi kastettiğinizi anlamadım, ilk siz açmışsınız gibi görünüyor. biraz daha bilgi ekleyerek taslak hâline getirirseniz daha da iyi olur. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:50, 15 Temmuz 2008 (UTC)
not: maddenin adı bas (ses) de olabilir.. --kibelemesaj 17:50, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Ergenekon terör örgütü[kaynağı değiştir]

Sayfada Ergenekon davası ya da Ergenekon terör örgütü davası şeklinde yazıyor. Yani Ergenekon davası maddenin adı ve yaygın kullanılan isimdir. Ergenekon terör örgütü davası da savcılık iddianamesinde bu şekilde geçtiği için yazıldı. Yoksa ben kimseyi terörist olarak nitelendirmek istemedim. Ancak size de hak veriyorum. Resmî iddianamede de yazıyor olsa bir örgütü terörist örgüt bir kişiyi terörist olarak nitelendirmemiz Vikipedi kurallarına ters düşüyor olabilir.--Oğuz256 18:16, 21 Eylül 2008 (UTC)