İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Erdem26

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Erdem26, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikipedist 08:27, 6 Temmuz 2009 (UTC)

  • Sanırım Fethullah Gülen maddesini kastediyorsunuz. Ben o maddeyi bir sefer geri aldım. Alma sebebimde Muratsahan'ın değişikliğin geri alma sebebinizden dolayıdır. İyi çalışmalar..--MightY msj 11:40, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Peki neden sayfayı büyük ölçüde boşalttınız?--MightY msj 11:44, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Vikipedi özgür bir ansiklopedidir ve kollektif bir şekilde çalışır."Sildim" diyerek maddeyi silemezsiniz.Madde üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız mevcut bilgilerin üzerine ekleme yapınız.Bu aynı zamanda size yapılan bir uyarıdır.Bu harekete ısrarla devam etmeniz sonucunda engelleneceksiniz.Bilginize.--Eldarion 11:56, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Madde ile ilgili şikayetlerinizi tartışma sayfasında belirtebilirsiniz.Kendi ansiklopedinizi oluşturmak isterseniz de ayrıca başarılar dilerim.İyi çalışmalar.--Eldarion 12:23, 10 Temmuz 2009 (UTC)
Maddeden sadece bu kısımları değil sonuçlanmış, karar verilmiş kısımlarıda çıkarmışsınız. Sizin kişisel görüş/fikirleriniz Vikipedi'yi bağlamaz. Fikirlerinizi tartışma sayfasında belirttiyseniz topluluğun fikirlerini beklemeniz gerekiyor. Vikipedi'de ben veya siz karar verdiniz diye maddede radikal değişiklikler yapılmaz. Burayı topluluk yönetir bu sebeple fikirleri bekleyiniz. Kolay gelsin.--Eldarion 12:50, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Başka yerlerden Vikipedi'ye içerik kopyalamayınız![kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - - noumenon א mesaj 17:06, 11 Temmuz 2009 (UTC)


  • Merhabalar,
  • Murat Sakaryalı maddesine eklemiş olduğunuz bilgi sayısız internet sitesinde mevcut olan bir bilgi... bu sebeple bilginin ana kaynağını tespit etmek bile imkânsız; içeriğin kullanıldığı yerler telif hakkı saklı yerler ve herhangi bir başka kaynak veya lisans bilgisi vermemişler bu içeriğe dair... sonuçta en iyimser ihtimalle bu içeriğin telif hakkı belirsizdir ve gerek T.C. yasalarına gerekse sunucularımızın bulunduğu ve bağlı olduğumuz ABD yasalarına göre telif hakkı belirsiz ise saklı kabul edilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:12, 11 Temmuz 2009 (UTC)
    • Kendisiyle iletişime girmeden veya o şahıs hakkında tekrar bilgi eklemeden önce bence şu sayfayı gözden geçirin: Vikipedi:Kayda değerlik (kişi). Ödül vs. kazanmamışsa kayda değer sayılması oldukça zordur; telif hakkı serbest bir içerik bile girseniz eğer gösterdiğim sayfadaki kriterlere uymuyorsa yine silinir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:19, 11 Temmuz 2009 (UTC)
      • Karar verecek kişi ben değilim; o kriterleri birisinin sağlayıp sağlamadığını öğrenmek o kadar zor değil - kriterleri karşılıyorsa kalır karşılamıyorsa kalmaz... "Türkiye'nin en iyi keman virtüözü" demeniz bir şey ifade etmiyor. Banu Alkan'ın Vikipedi'de bir maddesinin olmasının sebebi kendisinin Dünya'nın en güzel kadını olarak görmesi veya hayranlarının onu böyle görmesi değil; birçok sayıda kayda değer filmde rol almış olması, kayda değer bağımsız üçüncü parti yayınlarda kendi başına, reklam amacı taşınmaksızın, konu edilmiş olmasıdır... Hangi kriterleri karşıladığını kaynaklarıyla kanıtlayabilirseniz, madde Vikipedi'ye eklenebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:47, 11 Temmuz 2009 (UTC)
        • Zor değil aslında... sadece ansiklopedi işimizi ciddiye alıyoruz ^_^ Vikipedi'ye eklenen herhangi bir bilginin 3 saat içerisinde tüm Türkçe internet sitelerine yayıldığını, sayısız forum, sözlük, ansiklopediye kopyalandığını biliyor musunuz? Her ay sayısız dergi ve gazete Vikipedi'yi kaynak olarak kullanıyor. İşte bu sebeple parasını verip satın aldığınız basılı ansiklopediler kalitesinde bir ürün oluşturabilmek için hepimiz tüm gücümüzle uğraşıyoruz ^_^ Tabii karar sizin; kendi sitenize ekleyebilirsiniz... Vikipedi sonuçta bir ansiklopedi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:54, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Neden Eklediğim Değişiklikleri Geri Aldınız[kaynağı değiştir]

Neden eklediğim kısmı geri aldınız. İzah edebilirmisiniz? --Erdem26

1. Türkçe Vikipedide Kopyala-Yapılamaz. 2. Zaten öyle metinler Vikipedide değil Vikikaynakta yer alabilir. 3. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:15, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Peki keman için ünlü keman sanatçılarını neden geri aldınız? İngilizce wikipedi'de en:List_of_violinists diye bir bölüm var. Onlarda bir sürü keman sanatçısı olduğu için ayırmışlar. Of ne kadar zormuş böyle şekilci ön yargılı insanlarla bir şeyler yapmak. Tamam ben vazgeçtim.. Bunu da sizin şahsınıza söylemiyorum. Tüm şimdiye kadar tanıdığım vikipedistler için söylüyorum.. Nokta . --Erdem26
Bildiğim kadarıyla "ünlüler" konusunda Türkçe Viki İngilizce Vikiye göre daha objektif. "Ünlüler" kime göre ünlü kime göre ünlü değil. diyoruz. Ve Zaten kategori var diyoruz:)) Takabeg ileti 19:41, 11 Temmuz 2009 (UTC)