Google Daydream

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Daydream
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma2016 (8 yıl önce) (2016)
İşletim sistemiAndroid Nougat ve üstü
TürSanal gerçeklik
Resmî sitesiSitesi

Daydream (Türkçe "hülya veya "hayel") Google tarafından geliştirilen bir sanal gerçeklik (VR) platformudur.[1] Önceki platform Google Cardboard'ın devamı olarak sunulmuştur. Bu, Google I/O 2016'da açıklandı ve aynı yıl sonbaharda çıkacak. Ek kaynaklar Kasım 2016 tarih belirtilerek.[2]

Platform Android işletim sistemi N sürümün başlaması ile (Android Nougat) içine yerleşik edilecektir ve "Daydream-Ready" uyumlu telefonları arayarak, yazılım ve donanım özellikleri içerir. Bu, Google Cardboard'ın halefi olacaktır.

Donanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Daydream sadece belirli bileşenleri ile yeni telefonlar ve modeller üzerinde çalışacak. Google sekiz donanım ortaklarının Daydream-li hazır telefonlar yapacağını I / O - da açıkladı: Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus ve Alcatel.[3]

Yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Google Android'in son sürümüne Android VR modu olarak bilinen bir özelliği ekleyecektir.[4] Onlar gecikmeyi azaltarak, ön planda bu modu VR Uygulamalara işlemci çekirdeği için özel erişim verecektir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Daydream is Google's Android-powered VR platform - The Verge". The Verge. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  2. ^ "Google Daydream Launch Date Confirmed – VRFocus". 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  3. ^ "Daydream VR is Google's new headset - and it's not what you expected - CNET". CNET. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  4. ^ "Gear VRs for everyone! Google turns Android into a VR-ready OS: Daydream - Ars Technica". 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]