Kullanıcı mesaj:Kudelski/Arşiv 11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv
İleti Arşivi

Arşiv

Moldova vize politikası[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar Totenkopf division (mesaj) 20:05, 12 Nisan 2015 (UTC)

Selamlar. Sizi uygun olduğunuzda uzun zamandır bekleyen seçkin içerik adaylarını değerlendirmeye davet ediyorum. Yeni kullanıcı adınızı güle güle kullanın bu arada. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 16:39, 21 Nisan 2015 (UTC)

Vikipedi İş Birliği Projesi Yeni Hafta Önerisi: Akdeniz'de Osmanlı faaliyetleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Vikipedi İş Birliği Projesi'nde 26 Nisan'da başlayacak yeni işbirliği projesi için yapılan oylamalarda "Akdeniz'de Osmanlı faaliyetleri"ni kapsayacak bir işbirliği önerisinde bulundum ve sebeplerini burada belirttim. Görüşünüzü belirtmeniz ve oyunuzu kullanmanız dileğiyle, iyi vikiler. ~--BerkayMesaj 22:06, 22 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar. İngilizce Vikide dolaşırken şuna rastladım: Reşadiye-class battleship. Bu tarz konularda SM ve KM düzeyinde çevirileri sevdiğinizi bildiğimden belki ilgilenirsiniz diye size de yazayım dedim. Kolay gelsin. :) --Kudyaz 13:41, 25 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. Öneri için teşekkürler; ancak Türkçe kaynaklar bulabileceğim konularda çeviri yapmayı tercih etmiyorum pek açıkçası :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:08, 25 Nisan 2015 (UTC)
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Kudelski. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Dedirten'in mesaj sayfasına bakınız.
Mesaj eklendi 18:43, 25 Nisan 2015 (UTC). Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

biraz değişik wikipedia'nın sistemi, ben de çok yeniyim ama kayıt yapanların çoğu enteresan işler peşinde... kedi olalı bi fare tutalım dedim, onu da elime yüzüme bulaştırdım sanırım, Teşekkürler uyarınız için yine. Dedirten (mesaj) 18:43, 25 Nisan 2015 (UTC)

Bir Soru
imla ve yazım yanlışlıkları olan maddeler, içerikler vikiler kategorize ediliyor mu? Hepsine kolayca ulaşabileceğim bir alan var mı? Dedirten (mesaj) 11:22, 26 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help[kaynağı değiştir]

Hello Kudelski, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Comoons Helper[kaynağı değiştir]

Bunu kullanabilirsin. --Mavrikantmsj 19:04, 29 Nisan 2015 (UTC)

Bekaret sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Bekaret sayfası hakkında yazdığım hadisleri silmişsiniz..Gerekçesi kaynak belirtmemiş olmammış...Altına TAM ALTI TANE kaynak yazdım...yazdıklarımı okumadınız mı...Yazdığım şeyleri ger ekleyin lütfen

İBP 2014/42. Hafta[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Ayn el Arap sayfasının adını Kobani olarak değiştirmek istiyorum ancak tartışmada uzun süre bir sav geliştirmediniz. Eğer hala itirazınız varsa bunu belirtin lütfen tartışma sayfasında eğer yoksa adını değiştirelim. Ne dersiniz?--Kudyaz 17:50, 10 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Zaten politikalara dayalı yazılar mevcut tartışma sayfasında, gerek benim yazdığım gerekse başkalarının yazdığı. Bunlara rağmen taşıma yapmak doğru değil.--RapsarEfendim? 17:52, 10 Haziran 2015 (UTC)

Microulus yönlendirme sayfası...[kaynağı değiştir]

...bir yönlendirme sayfası olmamalı onu silerseniz ben sayfayı yazmakta yardımcı olabilirim :) Lütfen o sayfayı silin ve ben Mikroulus sayfası oluşturayım. Ama sakın listesi sayfasını silmeyin "Mikroulus yönlendirme sayfası"nı silin. :) Uni Article1 함께 채팅 아티클1 11:42, 29 Haziran 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Kudelski,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Commons'a taşınacak dosyaları taşımak konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 22:07, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Merhaba, slav dillerinden anliyo musunuz ? Tsk Anton.aldemir (mesaj) 16:08, 17 Temmuz 2015 (UTC) ːKiril alfabesinin transliterasyonu yüzünden basim belada, ben düzelttikce bu dilleri bilmeyi birakin, transliterasyon hakkinda fikri dahi olmiyanlar, türkce söylenisini transliterasyon olarak vermiye calisiyolar. Israrli düzeltmelerim kâr etmiyo, sormak anlamak hatta ögrenmek yerine yine aynisini yapiyolar. Tabi bu hatalari yapanlar "dokunulmaz" insanlar. Muhatap dahi almiyolar (burda sahsin son saatlerde yapilan tartisma degisiklikleri bende artik yok görünüyo, ben göremeyeyim diye öyle ayarlamis veya tartisma olmadi görüntüsü vermek istemis). Svištov transliterasyonu degil de diyemiyolar cünkü diger dillerin wikipedisinde görüyolar, bu yaptiklari nedir? Ben söyliyim, dogru da olsa ben istemiyosam katki yapamassin, sana buraya dar ederim demek. Bu sebeple cok insan burdan gitti. Superyetkin 2016 Mart ayina kadar engelledi sonra kaldirdi yani gözdagi verdi aklinca, ben pes etmem. Kimse de bunlara papuc birakmasin. Dogru her yerde dogrudur diyalogun olmadigi yerde zorbalik vardir. Rahatsizlik verdiysem özür dilerim. Anton (mesaj) 20:03, 1 Ekim 2015 (UTC)

Rapsar Zazalar Maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, zazalar maddesinde RAPSAR isimli kullanıcıdan bende şikayetçiyim ama nasıl şikayet edeceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Dosya:Aziz Sancar.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Miogenes. Oluşturduğun Dosya:Aziz Sancar.jpg maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "D3. Uygunsuz lisanslı dosyalar silinebilir." kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Miogenesmsj 12:04, 18 Ekim 2015 (UTC)

Mescid-i Sahra[kaynağı değiştir]

Tarafımdan Commons'a taşınmıştır https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mescid-i_Sahra_Minyat%C3%BCrk.jpg --Kudyaz 01:21, 19 Ocak 2016 (UTC)

Katkınız için tşk.. :)--Eğitmenmsj 01:23, 19 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Şuradaki sayılan oylarla ilgili bir itirazım olacak. Wikimedia Commons'a taşınacak dosyalar kategorisindeki taşınan her dosya için 5 puan ve silinmesi için işaretlenen her dosya için 2 puan verildiğinden yola çıkarak hesaplanması gerekmez mi? Ya da puanlama başlığındaki puanların güncellenmesi gerek. Saygılar. --Kudyaz 19:39, 19 Ocak 2016 (UTC)

Uyarın için teşekkür ederim. Kusura bakma. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 10:39, 20 Ocak 2016 (UTC)

Selamlar. Dosyaları Commons'a taşıma konusundaki çabanız için önce elinize sağlık demek istiyorum. Commons'ta da oldukça aktif bir kullanıcı olarak Türkiye ile alakalı içeriğin gelişmesi sevindirici :) Ancak taşıdığınız dosyalara açıklama ve kategori ekler, dosya adlarını da uygun bir şekilde düzenlerseniz çok daha faydalı olacaktır. Bir de her taşınması için işaretlenen dosya taşımaya uygun olmuyor, kendi çalışması olarak lisanslayıp da başka yerlerden alanlar falan var. Bunlara da dikkat ederseniz sevinirim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:55, 20 Ocak 2016 (UTC)

Diyanet Radyo hızlı silme talebi[kaynağı değiştir]

  • Ne durumlarda hızlı silme talep edilir: VP:HS, VP:HSK
  • Kayda değerlik nedir: VP:KD

İyi çalışmalar. Ιβο (mesaj) 14:28, 21 Ocak 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Kudelski,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Commons'a taşınacak dosyaları taşımak konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 12:27, 25 Ocak 2016 (UTC)

Kişisel saldırılarını yapmayı bırak[kaynağı değiştir]

  • Tartışma:Fırat Çakıroğlu Tartışma sayfasında belirttiğim cümleleri silemezsin sayfanın kendisi olsa anlarımda tartışma sayfasından içerik silmek de nedir ?
  • İlyas el-Kurdi Yapılan değişiklikleri geri alıp durma tartışma sayfasında aksini bildir öyle kaldır şablonu.
  • Kendi görüşünden olmayan kişilere saldırma ben ne ırkçıyım nede homofobik biriyim. Ιβο (mesaj) 15:14, 25 Ocak 2016 (UTC)
  • Merhaba,

Size zahmet benim ve diğer kullanıcıların sayfalarına, hatta köy çeşmesine de terbiyesizin biri, ayıptır söylemesi şey resmi ekliyor. Onu bulmak için lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Kuklacıları bulmada usta olduğunuzu düşünüyorum da.  :) İyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 00:47, 29 Ocak 2016 (UTC)


Merhaba. Penis resimli postu gördüm silinmeden hemen önce. Oradan Jumpeax kullanıcısının engelinin kaldırıldığını gördüm, devriyelik başvurusuna göz attım vs vs. :) Kim olduğunu bulmakta size yardımcı olamam belki ama geçmiş olsun dileğimi ileteyim. Oldukça saçma ve amaçsız bir şeydi. --Kudyaz 00:56, 29 Ocak 2016 (UTC)

Bir de kukla olan kullanıcıyı tespit etmek çok zor değil zaten, bundan sonra benzer kuklalar açarsa ilgilendiği maddeler ve yazı dili kendini ele verecektir. :) --Kudyaz 00:58, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Ama ortada kendini ele verecek yazısı yok ki ! Sadece malum resim veya resimler..İlginize tşk. İyi geceler..--Eğitmenmsj 01:03, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, bir kullanıcı şurada kukla olduğunu itiraf etmiş, ilgilenebilir misiniz? --Kudyaz 15:19, 29 Ocak 2016 (UTC)

Tamamdır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:40, 29 Ocak 2016 (UTC)

Kullanıcı kutuları[kaynağı değiştir]

Merhaba Cobija. Bazı babil şablonlarında biraz düzenleme yapıp daha az göz yoran daha standart bir şekle sokmaya çalıştım. Elbette ki babil şablonları dileyen kullanıcı tarafından dilediği şekle, renge sokulabilir, o açıdan amacım ben böyle yaptım böyle olsun değil kesinlikle yanlış anlamayın. Lakin şablonları eski haline soktuğunuz halde özet kısmına niçin ufak düzenlemeler yapıldı yazdığınızı merak ettim. --Kudyaz 16:59, 29 Ocak 2016 (UTC)

Estağfurullah. Hızlı özet aracındaki otomatik seçenekleri seçiyorum değişiklik özetini doldurmak için, araçtaki duruma en uygun seçenek de o olduğundan dolayı onu seçtim. --cobija 17:08, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. AWB ile değişiklik yapmak için izni nasıl alıyorum yardımcı olabilir misiniz? --Kudyaz 02:43, 30 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, konu ile ilgili burada ve şurada bir tartışma mevcut olup şurada da genel bilgiler vardır. İyi çalışmalar.--Teacher0691 (mesaj) 02:59, 30 Ocak 2016 (UTC)

İnceleme Bekleyen Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba,devriyelerin gönüllü olarak ve özel hayatlarından vakit ayırarak katkı sağladıklarını biliyorum.Fakat yeni üyelerin yaptığı bazı değişimlerin incelenmediğini fark ettim.Asıl sorum şu; Yapılan değişikliklerden anlık olarak incelenmeyenler daha sonra mutlaka herhangi bir devriye tarafından kontrol edilecek mi?Mesela ciddi hatalar bulduğum ve gov.tr uzantılı kaynaklarla yaptığım değişiklikler incelenmemiş olarak gözüküyor.Sistemi tam olarak anlayamadığım için bir devriyeye mesaj atma zorunluluğunda hissettim.İyi vikiler.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Yazım konusundaki hassasiyetiniz için teşekkürler. Kingbjelica (mesaj) 17:56, 31 Ocak 2016 (UTC)

Syn. Kudelski[kaynağı değiştir]

  • Olayı çok büyütüyorsun Kudelski. Lütfen barış yanlısı ol. Bu sana bir armağanım olsun.

Jumpeax (mesaj) 00:54, 2 Şubat 2016 (UTC)

Vandallık Yapmayın[kaynağı değiştir]

@Kudelski kürdistan bayrağı maddesinde yaptığınız değişiklik dikkatimi çekti, kürdistan diye bir ülke bulunmamaktadır. Bölgesel yönetimdir. (...) İtina ile izleyeceğim yaptığınız değişiklikleri. Kalın sağlıcakla :) Taçam97 (mesaj) 01:26, 2 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Pınar. Deneyimli ve politikalara hakim bir kullanıcı olduğunuzu düşündüğüm için size bir soru yöneltmek istiyorum. Profiline ve katkılarına bakılırsa Kullanıcı:Taçam97 kullanıcısı Kullanıcı:Urungu97 kullanıcısının kuklası. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor şikayet için. Teşekkürler şimdiden. --Kudyaz 01:50, 2 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Kudelski. Bu konuda Vikipedi:Denetçi isteği ve Vikipedi:Kukla şüphelileri sayfalarındaki prosedürler size yardımcı olabilir. — Pınar (mesaj) 02:23, 2 Şubat 2016 (UTC)
Ben uyurken neler olmuş neler. Çorap söküğü gibi, iyi ki durumu farketmişsiniz. Köy çeşmesinde çağrıda bulundum. Umarım diğer kullanıcılar da görüş bildirirler. — Pınar (mesaj) 00:26, 3 Şubat 2016 (UTC)
Geçmiş deneyimlerime dayanarak beterin beteri var diyorum. Hakaretler ve tehditler bir yana, harcanan zamana yazık. Gerçekten çok yorucu ve sinir bozucu bir durum ama yinede çok sabırlı bir tavır sergilediniz, sizi takdir ediyorum. Neyse ki bu sefer mesele daha hızlı karara bağlandı. Aynen ben de bahsettiğiniz kullanıcının takipçisi olacağım. Bu yöntemlere başvuranlar genellikle çabuk pes etmezler. — Pınar (mesaj) 04:26, 3 Şubat 2016 (UTC)

Marmara Kazım[kaynağı değiştir]

İlgili fotoğraf adil kullanım olduğu için babil kutunuzdan da silmeniz gerekiyor. Bilginize. --Kudyaz 04:25, 2 Şubat 2016 (UTC)

@Kudelski kaldırıldı. @Kudelski uyarı için teşekkürler Ιβο (mesaj) 04:29, 2 Şubat 2016 (UTC)

şahsa hakaret[kaynağı değiştir]

  • Syn.Kudelski iyi geceler diliyorum. buradaki şahsımıza hakaret eden IP adresine yazdığınız mesajdan hoşlanmadım. onu değerlendireceğim derken sanki bir işçi-işveren, genel müdür-memur arasındaki ilişkiyi anımsatmaktadır. Burada aylık bir ücretle çalışmıyoruz. Ayrıca kendimi kimseye kanıtlama gibi bir düşüncem de yok ve kimse bu şekilde değerlendirilemez. Sonuçta herkes burada gönüllü olarak katkı yapıyor, emek veriyor. Kimsenin kimseyi değerlendirme gibi bir lüksü de yoktur. Yani bu anlamda. Teşekkür ederim. Jumpeax (mesaj) 20:13, 3 Şubat 2016 (UTC)
Öyleyse bunu bir koz olarak kullanmamanızı, balyoz misali darbe vurmaya çalışmamanızı öneririm. Hadi eyvallah. Jumpeax (mesaj) 22:41, 3 Şubat 2016 (UTC)
Sizden burada emek veren kullanıcıları kötülememenizi, her vikipedistin (ıp adresiyle bile katkı yapıyor olsa da) eşit olduğunu, statünün üstünlük göstergesi olmadığını/üstünlük göstergesi olarak kullanılamayacağını bilmenizi isterim. Jumpeax (mesaj) 22:57, 3 Şubat 2016 (UTC)ü
Diğer yandan sizinle bir çok kişi sorun yaşıyor derken bir kullanıcıyı topluluk karşısında küçük düşürmeye çalışmak, sindirmeye çalışmak, gözden düşürmek olarak algılanıyor. Böyle yaparak bir yere varamayacağınızı da unutmamalısınız. Jumpeax (mesaj) 23:20, 3 Şubat 2016 (UTC)
Ayrıca artık bu şekilde hakaretler savurarak beni rahatsız etme. Dahil olduğum tartışmalarda gelip jumpeax neden bunu böyle dediniz, neden böyle oy verdiniz deyip de beni sorgulama. Aksi halde bu söylediklerinizin tam tersi istikamette yol aldığınızın kanısına varacağım. Hadi selametle. Jumpeax (mesaj) 00:37, 4 Şubat 2016 (UTC)
Kudelski, söylemiş olduklarınız gerçekten o kadar da masumane değil. Sizi temin ederim ki, sadece iyi niyetli olarak iddia ettiğiniz saptamalarınız, pek de iyi niyetli olarak gözükmüyor. İyi geceler diliyorum. Tartışmayı bitiyorum. Jumpeax (mesaj) 00:51, 4 Şubat 2016 (UTC)
Kesinlikle öyle bir amaç yok. Bu sizin, bir kullanıcıyı topluluk karşısında sindirmek istediğiniz için sarf ettiğiniz (mesnetsiz-haddi aşan) iddianızdır. Ben üzerimde oluşturduğunuz baskıyı kaldırmaya istiyorum. Bu mesajları da arşivlerseniz sizinle aramızdaki buz dağının büyümesi engellenmiş olacaktır. Zira ben arşivleyeceğim. Tekrardan sizi kırdıysam özür dilerim. Çünkü alıngan bir yapıya sahibimdir. Kusura bakmayın. Güle güle. Jumpeax (mesaj) 01:10, 4 Şubat 2016 (UTC)

Madde açma sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba kudelski, Ekonomi sayfasına yönlendirilmiş ekonomik faaliyetler maddesini geliştirmek istiyorum fakat sayfayı değiştire tıklayıp yönlendirmeyi kaldırdığımda başlık altındaki yönlerdirme ibaresi tekrar çıkıyor.Rica etsem ekonomik faaliyetler maddesini tam manasıyla boşaltıp Coğrafya kategorisinde taslak olarak ayarlayabilir misin Teşekkürler --Kingbjelica (mesaj) 23:04, 3 Şubat 2016 (UTC)

Herkesi Türk kabul etmek[kaynağı değiştir]

Merhaba. Katkılarınızı inceledim ve kaynaklarda Moğol, Kürt vs geçen kavimleri herhangi bir kaynak gösterip Türk ilan ediyorsunuz. Bunu yaparken önceki içerikten de çıkarmalar yapıyorsunuz. Bazı kaynaklarda Türk olarak geçen Moğol kökenli vs. diye eklemeler yaparsanız bir sorun çıkmayacak. İŞu ana kadar yaptığınız katkıları tek tek inceleyip düzgün ifadelerle değiştireceğim. Ayrıca sayfalardan Kürt adını kaynak göstermeden ya da tartışma sayfasında görüş belirtmeden nedensizce siliyorsunuz. Lütfen ideolojik bazlı hareket etmeyin. --Kudyaz 02:05, 4 Şubat 2016 (UTC)

İdeolojik hareket eden sizsiniz. Türklüğü tartışmasız olan bir devleti bile kaynak gösterildiği halde Moğol yapmaya çalışıyorsunuz. Kürtçe konuşmayan Lurları da Kürtçe konuşuyormuş gibi göstermeniz de cabası. Sökür (mesaj) 02:07, 4 Şubat 2016 (UTC)

Sayfayı bir kez daha geri almanız durumunda 3 geri dönüş kuralı nedeniyle engellenmek durumunda kalacağınızı bildirmek isterim. Lütfen tartışma sayfasında görüş belirtin. --Kudyaz 02:12, 4 Şubat 2016 (UTC)
Size tekrar 3 geri dönüş kuralını hatırlatıyorum. --Kudyaz 02:25, 4 Şubat 2016 (UTC)

Ben de size Tarafsız bakış açısı politikasını hatırlatıyorum. Sökür (mesaj) 02:28, 4 Şubat 2016 (UTC)

Moğol olduğuna dair bilgiyi ve kaynağını silip Türk olduğuna dair bilgiyi ve kaynağı eklemeye devam ettiniz. Halbuki ben size tartışma sayfasında görüş bildirmeniz ve aksi yönde bir görüş birliği olmadığı sürece Moğol'un yanına Türk'ü eklemenizi önermiştim. 3 geri dönüş kuralı gereği maddeye şu an dokunmuyorum lakin siz bu kuralı ihlal ettiğiniz için bunu bir hizmetliye bildiriyorum. --Kudyaz 02:30, 4 Şubat 2016 (UTC)

Moğol olduğuna dair bir kaynak bulunmuyordu. Halbuki ben Türk olduğuna dair bir kaynak ekledim fakat siz bunu kendinizce yorumlayarak Özgün araştırmalara yer vermemek politikasını ihlal ettiniz. Sökür (mesaj) 02:36, 4 Şubat 2016 (UTC)

Sildiğiniz şeyler arasında iki adet kaynak olmadığına emin misiniz? --Kudyaz 02:37, 4 Şubat 2016 (UTC)

Evet eminim. Buhara Emirliği maddesini açıp bakın. Moğol olduğuna dair bir kaynak yok.(...) Sökür (mesaj) 02:40, 4 Şubat 2016 (UTC)

Değişiklik özetinde belirttiğim gibi Mangıtlar'ın kurduğu bir devlet. Büyük ihtimalle Moğollar tarafından kurulmuş, sonra Türkleşmiş. Bakın benim hiçbir milletle, dinle vs sorunum yok. Kaynak gösterilip eklendiği sürece kaynaklar sıkıntılı kaynaklar değilse ekleyin. Zaten ekleme yaptığınız maddelere Türk eklemeniz bir yönden iyi bile çünkü Türklükleri üzerine tartışmalar dönen sayfalar bunlar. Ama bunu yaparken varolan içeriği çıkarmanızda sorun var. Bu arada şu an baktım da Türkün yanına Fars eklemişsiniz ama değişiklik özetimde kırmızı gözükmediği için ben yanlış anlamışım. O konuda lütfen kusura bakmayın. Ek olarak lütfen nezaket kuralları içinde yazışalım. --Kudyaz 02:47, 4 Şubat 2016 (UTC)

Moğol olduğuna dair bir kaynağınız varsa sunun diyorum. Ama siz kaynaksız yanlış bir bilgiyi doğruymuş gibi diretiyor ve de kaynaklı bilgiyi de kendinizce yorumluyorsunuz. Buhara Emirliği bir Özbek devletidir. Bunu tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sökür (mesaj) 02:49, 4 Şubat 2016 (UTC)

Mesela ben derim ki Barack Obama aslında müslüman. Müslüman olduğuna dair yazılan çizilen var mı? Var. Bunları kaynak olarak gösterip diniyle alakalı maddedeki verileri silmek doğru olur mu? Hayır. Doğru olan ne yapmaktır peki? Müslüman olduğuna dair spekülasyonlar/haberler vs. eklemesi yapıp varolan içeriğe ekleme yapmalıyım. Bu madde de o şekilde bence. Evet, ben de lisedeki bilgimden Özbek diye biliyordum açıkçası. Değişikliğiniz üzerine bakındım ki Türkçe olmayan kaynaklarda Moğol kökenli olarak geçiyor. O halde doğru olan Moğol ve Türk kökenine dair kaynakları birlikte değerlendirmek. Bunu dedim diye taraflı olmuyorum bence, maddede her ikisine de yer verilmeli. --Kudyaz 02:55, 4 Şubat 2016 (UTC)

Önemli olan yazılan çizilen değil, güvenilir kaynaklar. Sunduğum kaynak da aslen Fransızca'dır ve orada Türk olarak geçiyor. Dediğim gibi Moğol olduğuna dair güvenilir bir kaynağınız varsa bunu lütfen bizimle paylaşın ve hem Türk hem Moğol kökenini birlikte ele almak konusunu daha sağlıklı bir şekilde tartışalım. Ama eğer makul bir kaynağınız yoksa bir Özbek devletini zorla Moğol yapmaya gerek yok. Sökür (mesaj) 03:01, 4 Şubat 2016 (UTC)

Bakın devlet Moğol kökenli bir hanedanlıkça kurulmuş ve Özbek kimliğine bürünmüş. Kaynak ekledim bu arada. Ben devlet Özbek değildir vs demedim sadece içerik çıkarmadan ekleme yapmayı doğru buluyorum. Ek olarak Özbek devletine Türk devleti yazmamanızı da rica edeceğim. Bağlantıyı Türk halkları olarak yapmanız da önemli değil. Özbeklerin bir Türk halkı olduğunu zaten herkes biliyordur, bilmeyen de Özbekler sayfasına tıklayıp öğrenir. İtalyanlar da Fransızlar da Latin kökenli diller konuşuyorlar ama sayfalarına gidip Latin bir devlet demiyoruz. Lütfen katkılarınızda buna da dikkat edin. Sorunun çözüldüğünü umuyorum bu arada. --Kudyaz 03:24, 4 Şubat 2016 (UTC)

Türk milleti diye bir şey var fakat Latinler tek bir millet değildir. Fransızlarla İtalyanlar farklı milletler. Eklediğiniz kaynakta Moğol olduğu yazmıyor ama ben Türk olduğuna dair bir kaynak daha ekledim. Asıl sorun şimdi çözüldü bence. Sökür (mesaj) 11:41, 4 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Dr. Coal. Değişiklik özetinde olması gerektiğini düşündüğüm bir şekilde iki veriye de yer verdiğinizi düşündüm ama sayfayı Sökür sürümüne aldınız. Bir yanlışlık oldu sanırım. --Kudyaz 02:40, 4 Şubat 2016 (UTC)

  • Evet, kullanıcı diğer verinin yanına kaynaklı olarak yeni bilgi eklemişti. Ben mi yanlış gördüm?.. Dr. Coalmesaj 02:41, 4 Şubat 2016 (UTC)
Kullanıcı Fars'ı ekleyip Türk'ü ekliyor sandım ama yanına eklemiş sonradan aynen tamamen benim hatam olmuş geri almak. Düzeltme için teşekkürler. :) --Kudyaz 02:48, 4 Şubat 2016 (UTC)
Bulmak için benim de önceki sürüme bakıp sonra Ctrl+F yapmam gerekti. :) Rica ederim, iyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 02:49, 4 Şubat 2016 (UTC)

VP:3GD İhlaliniz Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Kudelski. Burada VP:3GD ihlaliniz bulunuyor. Kullanıcı:Sakhalinio ile mesajlaşmanıa göz attım, VP:3GD hakkında daha dikkatli olmanızı ve üç geri dönüşten fazlası olacaksa diğer Vikipedistlere haber vermenizi rica ediyorum. --Khutuckmsj 16:46, 4 Şubat 2016 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Merhaba Kudelski

Şu sayfada resmi twitter adresli kaynak gösterdim.Resmi sitelerinde bilgiyi aradım fakat bulamadım.Sorun olur mu bu tip bir kaynak? Teşekkürler --Kingbjelica (mesaj) 19:02, 5 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba @Kingbjelica. Şu ana kadar hiç Twitter'ın kaynak olarak kullanıldığını görmedim ve geçerli bir kaynak olduğunu düşünmüyorum. Lakin daha iyi bir kaynak bulana kadar twitter linkinin kalmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. --Kudyaz 19:04, 5 Şubat 2016 (UTC)

Bende kaynak olarak göstermek istemedim fakat bu maddede bu küçük değişikliğin olması insanları kan bağışına bir nebze olsa teşvik edeceği veya düşüneceğine inanıyorum.Resmi twitter adresi olması ayrı bir konu ben resmi sitelerinde bu ibareyi bulur bulmaz kaynağı değiştireceğim.iyi vikiler

--Kingbjelica (mesaj) 19:08, 5 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Zaitsev. Çevrimiçi gördüğüm için size yazıyorum. Şu durumla ilgilenebilir misiniz acaba? --Kudyaz 21:08, 6 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı engellendi, iyi çalışmalar --Zaitsév 21:19, 6 Şubat 2016 (UTC)

6. hafta İBP[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Şu proje için ek bir yapılabilecek olarak eski bilgi kutularını yenilemeyi ekleyebilir miyiz. Misal Amerikan şehri bilgi kutusu, İtalyan şehri vs. birçok eski ve değiştirilmesi gereken bilgi kutusu var. --Kudyaz 20:03, 6 Şubat 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı. Zaten o tür değişiklikleri de kapsıyordu ama yine de ekleme yaptım. Ben de teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Teacher0691 (mesaj) 21:36, 6 Şubat 2016 (UTC)

Sizin benim üzerime yorumlarınız ve benim dayanamayıp yanıt vermem yüzünden burası amacından oldukça saptı güldürdünüz beni. Siz buna çok önceden başlamıştınız zaten. --esc2003 (mesaj) 00:50, 7 Şubat 2016 (UTC)

Mobilde tarih tasarımları[kaynağı değiştir]

Merhaba ben genellikle cep'te ( mobilde ) int, giriyorum ijar vikipedilerdeki tarih tasarımları burda çalişmiyor o problemi çözülmesini istiyorum. Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 09:50, 7 Şubat 2016 (UTC)..


BAKNZ :

.

Şimdi bu tür tasarımlar mobilde çalişmiyor. Yetkililere bildirmenizi rica ediyorum.