Kullanıcı mesaj:Zeynep Karlıdağ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Zeynep Karlıdağ!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e. msj 13:27, 15 Mart 2012 (UTC)


Sündüz Haşar 1959’da Akşehir'de doğdu. [Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi] BYYO’yu bitirdi. [Marmara Üniversitesi]’nde Yüksek Lisans, [Kocaeli Üniversitesi]’nde Doktora yaptı. 1982 – 2003 yılları arasında [Devlet Tiyatroları]’nda, 2003 – 2013 yılları arasında [Kocaeli Şehir Tiyatroları]’nda çalıştı.

Devlet Tiyatroları’nda ==dramaturg== olarak çeşitli oyunlarda görev yaptı. Basın-halkla ilişkiler bölümlerininin kurulmasında ve genişletilmesinde de yöneticilik görevi yaptı. Devlet Tiyatroları'nın 35. ve 40. Kuruluş yıldönümlerinde çalıştı. Diyarbakır ve Antalya Devlet tiyatrosu'nun açılışında görev yaptı. DT’nin 50. Kuruluş yıldönümü çalışmalarının koordinatörlüğünü yaptı. [Can Dündar] tarafından 50. Yıl için hazırlanan “Ve Perde” belgeselerinin oluşumuna katkıda bulundu.

[TRT] tarafından hazırlanan Nuran Bayer’in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı, ikibinli yıllarda Türkiye’de ve Türkiye’den göçüp gittikleri ülkelerde kadının durumunun anlatıldığı, “Sesimi Duy” adlı belgeselin metin yazarlığını yaptı. Bu belgesel, “[Sedat Simavi Televizyon Ödülü]” kazandı. 2012’de Kanal D’de yayınlanan, Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından uyarlanan “Veda” adlı adlı tv dizisinin senaryo yazarlığını yaptı.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin gerçekleştirilmesi için çalıştı, ilk yılından başlayarak, çeşitli defalar Festival Danışma Kurulu üyeliği yaptı. 2004, 2005, 2009, 2011 yıllarında festivalin açılış gecelerini tasarladı ve yönetti.

2004 – 2008 yılları arasında Kenter Tiyatrosu’nda “Genel Koordinatörlük” görevini üstlendi. Akademi Kenter’de yöneticilik ve eğitmenlik yaptı.

“Tiyatro Tiyatro” Dergisi’nin Yayın Kurulu üyesidir. 2009 yılından bu yana “Tiyatro Ödülleri” jüri üyesidir.

2012 yılında 37. “İsmet Küntay En İyi Dramaturg” ödülünü kazandı.

Halen İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. “Dramaturgi”, “Drama Tarihi”, “Türk Tiyatrosu”, “Kültürel Düşüncenin Tarihi”, “Mitoloji”, “Sanat Yönetimi” dersleri veriyor

G9'la silinen madde[kaynağı değiştir]

Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Vikipedi'ye "Sündüz Haşar" maddesi ekledim. Dramaturglar başlığında yeralan ve sözlükte olmayan iki isimden biri idi. Ancak eklediğim madde silinmiş. G9 telif ihlali ya da şüphe diyor. Telif içeren bir bilgi yok, şüphe meselesini anlamadım. Nasıl çözülür?

Zeynep Karlıdağ (tartışma) 09:25, 27 Mart 2012 (UTC) Zeynep

Eklediğiniz içerik http://www.zibidi.com/sunduz_hasar.html adresinde yer alıyor. Oysa Vikipedi'de aslolan, kullanıcıların maddeleri kendi cümleleri ile yazmaları, telif hakkı saklı içerik eklememeleridir. Şu sayfadan konu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M.ileti 16:51, 27 Mart 2012 (UTC)