İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:EMr KnG

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba EMr KnG. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality 02:39, 2 Eylül 2011 (UTC)

Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - i.e. msj 12:44, 15 Mart 2012 (UTC)


Merhaba, İbn-i Sina maddesini belirli bir bakış açısına göre değiştirmeye çalışmaktasınız. Eğer bu mesajı yanlışlıkla almışsanız özür dileriz, fakat değilse, bir maddeyi kendi fikirlerinize göre yönlendirmeye çalışmamanızı, fikirlerinizi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirtmenizi dileriz. Teşekkürler. --« ί.е. ℳ§₮» 14:16, 7 Nisan 2012 (UTC)

Maddelerdeki Değişiklikleriniz[kaynağı değiştir]

Merhaba EMr KnG. Birçok maddede, hiçbir bilimsel üsluba uymayan ve anlamı olmayan değişiklikler yaptığınız tespit edildi. Türkçe Vikipedi bir forum olmadığı gibi, bir deneme yazma yeri de değildir. Burada yapacağınız değişiklikleri ancak bildiğiniz şeyler üzerinde, bilimsel ve ansiklopedik üslubu da göz önünde bulundurarak yapmanız gerekir. Aksi takdirde değişiklikleriniz sürekli reddedilecektir. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 20:01, 21 Mayıs 2012 (UTC)

Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı ya da silindi. Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, ideoloji, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen tarafsız bakış açısı politikasını inceleyiniz. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --kibele 18:09, 22 Mayıs 2012 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. kibele 18:22, 23 Mayıs 2012 (UTC)


  • Merhabalar. Tarihi şahsiyetlerin maddelerinde milliyet bilgilerini değiştirdiğinizi farkettim. Bunlar için güvenilir kaynaklar göstermeniz gerekli. Kimkimdir yeterince akademik bir kaynak değildir. Saygın ansiklopediler, saygın yazarların kitapları gibi kaynaklar göstermeniz gerekli. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:36, 24 Mayıs 2012 (UTC)
Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza bir süre için izin verilmiyor. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Reality (mesaj) 17:35, 24 Mayıs 2012 (UTC)
SON UYARI !
Bu size yapılan son uyarıdır. Vikipedi sayfalarına zarar vermeye devam etmeniz durumunda engelleneceksiniz.
Eğer engellenmek istemiyorsanız, başkalarının emeğine zarar veren bu tutumunuzdan vazgeçiniz.
Reality (mesaj) 15:01, 31 Mayıs 2012 (UTC)

iyi günler rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Buraya yeni bir konuyu nasıl ekleyebilirim acaba? Fa fatih (mesaj) 20:04, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Kusura bakmayın, görmemişim malesef, biraz geç olacak ama yeni konudan kastınız yeni bir madde ise arama kısmına açmak istediğin maddeyi yazıyorsunuz, orada Bu Vikide ... sayfasını oluştur! yazıyor. Oraya tıklayıp oluşturabilirsiniz. EmirhanSaygılı (mesaj) 18:34, 4 Ekim 2012 (UTC)

Az önce bir Vikipedi sayfasına zarar verdiniz, lütfen bu tutumunuza son verin!

Vandalizm olarak nitelendirdiğimiz bu tür kötü davranışlara Vikipedi'de izin verilmez. Gerçekten bir katkı yapmak istiyorsanız ve değişiklikleriniz yapıcı olacaksa Vikipedi'ye hoş geldiniz ve katkıda bulunmaya devam edebilirsiniz; fakat zarar vermeye devam ederseniz yaptığınız bütün değişiklikler geriye alınması ve sizin de engellenmeniz söz konusu olabilir. Lütfen Vikipedi'nin Engelleme politikası ve Vandalizm sayfalarını inceleyin. Eğer nasıl değişiklik yapıldığını anlamaya çalışıyorsanız, denemelerinizi bu sayfada yapabilirsiniz.

Eğer bu mesajı yanlışlıkla aldığınızı düşünüyorsanız, paylaşılan bir IP adresini kullanıyor olabilirsiniz. Yine de, bu adresten tekrar edilen vandallıklar geçici olarak engellenmenize veya erişiminizin tümüyle durdurulmasına yol açabilir. Bu yüzden makul bir Vikipedist olmanızı öneriyor ve mümkünse gelecekte karışıklığa yol açmamak için bir kullanıcı hesabı edinmenizi rica ediyoruz. İyi çalışmalar. erlik.khan (mesaj) 17:22, 16 Eylül 2012 (UTC)

Vandalizm Sayılır[kaynağı değiştir]

Maddelerde bu şekilde ısrarlı düzenlemelere devam ederseniz tavrınız vandalizm sayılır ve engellenirsiniz. Lütfen bu tavırdan uzak durun. taglıgalpileti 13:59, 22 Eylül 2012 (UTC)

yukardaki uyarılara rağmen kaynaklı içerikleri çıkarttığınız ve temel politikaları ihlal eder biçimde isim değişiklikleri yaptığınız için bir hafta süreyle engellendiniz. döndüğünüzde vikipediyi geliştirmek için çalışacağınızı umuyorum. --kibele 06:32, 27 Eylül 2012 (UTC)

Safevi Devleti[kaynağı değiştir]

Safevi Devleti başlığında yaptığınız şu değişiklikte iki tane kaynak ilavesi ile yazılmış "tarihte ilk kez Şii Onikiciliğini resmî mezhep olarak kabul etmiş olan halkları yönetmiş ve Azerbaycan'ın varis olduğu hakim hanedanın devletidir." cümlesini silip yerine "Türk devletidir" yazmışsınız. Üstelik kaynakları silmediğiniz için sanki cümleniz bu kaynaklara dayanıyormuş gibi görünmüş. Ansiklopedide kaynaklı verilmiş bir bilgiyi kaldırıp yerine kendi yorumuzu yazmak Vikipedinin temel politikalarına aykırıdır. Lütfen Vikipedi 5 temel taşını bir kez daha okuyunuz. Sargonileti 06:00, 10 Ekim 2012 (UTC)

Akkoyunlular[kaynağı değiştir]

Akkoyunlular maddesinde yaptığınız değişiklikleri maalesef geri aldım. Konuşulan diller kısmında kaynaklı şekilde yazılmış olan "Farsça"yı silip yerine "Türkçe" yazmış ve Safevi Devletinde yaptığınız gibi kaynağı da bırakmışsınız. Ayrıca giriş cümlesindeki Farsça, Osmanlıca ve Azerice ifade biçimlerini de direk olarak silmişsiniz. Bu davranışınız vandalizm olarak görülebilir. Lütfen yukarda linkini verdiğim 5 temel taşı okuyunuz. Sargonileti 06:14, 10 Ekim 2012 (UTC)

Diğer maddeler[kaynağı değiştir]

Aynı şekilde Karakoyunlular, Timur İmparatorluğu, Uygur_Kağanlığı, Farabi ve Ömer Hayyam maddelerindeki değişiklikleriniz de geri alındı. Sargonileti 06:18, 10 Ekim 2012 (UTC)

defalarca bilgilendirildiğiniz ve uyarıldığınız konularda aynı yönde değişiklik yapmayı sürdürdüğünüz için 1 hafta süreyle engellendiniz. vikipedi kuralları doğrultusunda katkı yapacağınızı umarak sıradaki 1 aylık engel yerine bunu uygulamayı tercih ettim. umarım döndüğünüzde bu yönde çalışırsınız. --kibele 17:18, 20 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba, az önce Azerbaycan maddesinde yaptığım değişiklikleri geri almışsınız. Niye geri aldığınızı merak ediyorum doğrusu, çünkü yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum. Eğer yanlış birşey yaptıysam da bunun ne olduğu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.EmirhanSaygılı (mesaj) 20:00, 27 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba, bir yanlışlık yok. Sadece genel kullanımın öncelikli olması gerekiyor. esc2003 (mesaj) 20:24, 27 Ekim 2012 (UTC)
Genel kullanımdan kastınız nedir?EmirhanSaygılı (mesaj) 20:37, 27 Ekim 2012 (UTC)
Azeri Türkü değil Azeri, Avar Türkü(?) değil Avar(üstelik Azerbaycan'daki Avarlar bir Kafkas milleti olan Avarlardır, tarihte yer alan Türk halkı Avarlar değil). esc2003 (mesaj) 20:40, 27 Ekim 2012 (UTC)
Genel kullanımdan kastınız bu demek. Yalnız Azeri sözcüğü Azeri Türkünün kısaltmasıdır zaten. Ve Azeri yerine Azeri Türkünü kullanmanın hiçbir zararı olmadığı gibi tam tersine de daha doğru bir kullanımdır.EmirhanSaygılı (mesaj) 23:17, 27 Ekim 2012 (UTC)
Azeri Türkünün kısaltması değildir. Doğru kullanımları Azerbaycanlı ve Azerbaycan Türküdür. Azeri kelimesi zaten başlıca hatalı bir kullanımdır. Azeri geçmişte yaşadığı iddia edilen bir İran halkıdır. Dolayısıyla Azeri Türkü çok daha saçma oluyor ama kullanımı var. Azeri de Türkiye Türkçesinde Azerbaycan Türklerini nitelemek için kullanılıyor ve maalesef dile yerleştiği için bunu kullanma mecburiyetindeyiz. Biliyorsunuz ki Vikipedi dile yön verme gibi bir misyona sahip değildir. Yanlış bir adlandırma olduğu için tartışmaya açmıştım, buradan bakabilirsiniz. Konuyla ilgili internette birçok bilgi var. İlber Ortaylı'nın şu videodaki konuşmasını dinlemenizi öneririm. Sizden ricam yeni bir tartışma başlatılana dek mevcut adlandırmaları değiştirmemeniz. İyi çalışmalar. esc2003 (mesaj) 07:51, 28 Ekim 2012 (UTC)

Babürlüler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Babür İmparatorluğunu ve şahlarını Türk olarak etiketlediğinizi görüyorum. Türk-Moğol kökenli olarak bilinen, Farsça konuşan, Hindistan'da hüküm sürmüş, dünya çapında Moğol'dan gelme Moghul olarak bilinen bir hanedanı Türk olarak etiketlemek ne kadar doğru? Ayrıca Türk devletleri listesi maddesinde Babürlülerin bahsi geçmiyor. Gezginrocker (mesaj) 02:57, 28 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba. Kesinlikle yanlış biliyorsunuz. Babür İmparatorluğu en başta, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığı forsundaki o 16 yıldızdan biridir. 16 yıldızın her biri bir Türk imparatorluğunu simgeler. Şahlar ise kesinlikle Farsça değil Türkçe konuşurlardı. Farsça sadece resmi yazışma diliydi, ama sarayda ve orduda Türkçe konuşulurdu. Hem o dönemlerde Farsça çok etkin bir dil olmasına rağmen, Babür Şah eserini Türkçe yazmıştır. Ve Moğol olmasına imkan yok çünkü adamlar büyük Türk hakanı Timur'un soyundan gelmektedirler. Ayrıca ben kaynak sundum Türk devleti olduğuna dair. Heryerde de Türk olarak geçiyor zaten. Orada sunduğum kaynaklardan biri olan Jean Paul Roux'un Türklerin Tarihi adlı kitabında kesinlikle ve kesinlikle Moğol olmadığını, direk Türk olduğunu belirtmektedir. Ve koskoca Türk hakanı Cihan Şah'a Hintlilikle alakası bile olmamasına rağmen Hintli deyince sorun olmuyorsa, gerçekleri yani Türk olduğunu yazınca hiç hiç sorun olmaması gerekiyor bence (Bir Hintli'nin biyografisi..., Bir Türk'ün biyografisi...). Ayrıca Moğol olarak adlandırılması İngilizler ülkeyi işgal edip, yıktıntan sonra İngilizlerin kendilerinin uydurduğu bir saçmalıktır. Babürler asla Türk olduklarını inkar etmemişlerdir. Zaten Osmanlı da Babürlerle aynı soydan olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Vikipedi'deki Türk devletleri listesinde yok diyorsunuz ama eklenirse olur, o kadar basit. Ve Vikipedi, tekrar kendisi için kaynak gösterilemez. Yanında, Vikipedi %100 Türk olan Mevlana'yı (adam kendi ağzıyla demiş ben Türküm diye) Türk veya Fars olarak nitelendiren, hatta koskoca Türk devleti Selçuklu'ya Türk Fars devleti diyen (Türkçe Vikipedi'de değil ama İngilizce Vikipedi'de öyle.) bir site. İşin ayrı bir garip tarafı şu; Farsların, Türklerin birsürü şeyini çalma amaçlı yaptığı propagandaları kaynaksız bile kabul görülebiliyorken, Türklerin herşeyi kaynaklı olduğunda bile inkar ediliyor. EmirhanSaygılı (mesaj) 10:03, 28 Ekim 2012 (UTC)
Mesajıma cevabı benim sayfama değil kendi sayfanıza yazmışsınız. Bu yüzden uzunca bir süre haberim olmadı. Bu sıralar yeniden madde değiştirmeye başladığınızı gördüm. Babürlüler maddesine bir kullanıcı "Türk-Moğol" eklemiş, fakat bunu bile anında değiştirmişsiniz. Halbuki Ana Brittannica maddesi de aynen bu şekilde bilgi veriyor. Babür'ün de hem Timur'un, hem Cengiz Han'ın soyundan geldiği, ayrıca da Farsların Babürlüleri Mughal olarak adlandırıldığı düşünülürse gayet mantıklı. Yani Moğol olarak adlandırılmaları İngilizlerle başlamış birşey değil. Tüm mesajlarınızda kesin bir kararlılık var, en doğrusunu bildiğiniz iddiasındasınız. Ancak demek ki sizin de eksik bilgileriniz var. Maddelerde belli bir ideolojik görüş doğrultusunda agresif bir şekilde değişiklik yapmanızı son derece yanlış buluyorum. Ki bu konuda daha önce defalarca uyarılmışsınız ve hatta engellemeler de almışsınız. Ancak bu tutumunuza devam ediyorsunuz. Oysaki vikipedi tamamen objektif olmak zorunda. Size kendimden örnek vereyim. Bir ateistim, ancak buna rağmen şu maddede görebileceğiniz gibi normalde katıldığım görüşlere dahi Vikipedi'ye uygun objektiflikte olmadıkları takdirde karşı çıkıyorum. Ancak sizin bu durumu idrak edemediğiniz kanısındayım. Bu yüzden de bu tür değişiklikler yapmaya devam ettiğiniz takdirde engellenmeniz talebiyle hakkınızda şikayette bulunacağımı belirteyim. Sargon'un da belirttiği gibi tutumunuz sadece iş yükümüzü arttırıyor. Gezginrocker (mesaj) 03:16, 11 Kasım 2012 (UTC)
Öncelikle En doğruyu ben bilirim. gibi bir düşüncem yok. Kendi görüşlerimi savunuyorum o kadar. Babür Devletinin Türk Moğol kökenli olmadığı, direk Türk olduğu gayet tarafsız zaten. Cengiz Han Türktür, şuraya bakabilirsiniz. Ve Cengiz Han Türk olmasa bile Türklerde de soy baba tarafından geçer. O yüzden Babür her türlü Türk oluyor. Moğol kısmını geri anında silmiş olabilirim fakat verilen kaynaklarda Türk deniyordu, Türk-Moğol veya Moğol değil. O Türk-Moğol diyen kaynağı siz daha yeni eklediniz. O yüzden benim yaptığım yanlış birşey olmuyor. Tam tersine Moğolu ekleyen yanlış birşey yapmış oluyor. Çünkü dediğim gibi kaynaklarda sadece Türk olduğu geçiyordu, oraya bir de Moğol eklenince sanki kaynaklarda Moğol diye de geçiyor gibi oluyor. Ayrıca bana objektif değil diyorsunuz ama asıl objektif olmayan sizsiniz. Ben Türk olduğuna dair kaynak sunduğum halde siz bana Babür'e Türk demek ne kadar doğru? diyerek inkar ettiniz. Bu halde durumu asıl idrak edemeyen ben miyim, siz misiniz? EmirhanSaygılı (mesaj) 15:45, 11 Kasım 2012 (UTC)

Şahı Cihan[kaynağı değiştir]

Merhaba, Cihan Şah hakkında yaptığım değişikliğe deneme amaçlı ve kaynak gerektiren bilgi eklentisi demişsiniz. Ama deneme amaçlı değil, kaynak gerektiren bilgi eklentisi hiç değil. Hintli olunca kaynak gerekmiyor da, Türk olunca niye gerekiyor. Cihan Şah'ın Türk olduğu kesindir halbuki.EmirhanSaygılı (mesaj) 10:15, 28 Ekim 2012 (UTC)

  • Merhabalar, kaynak belirtmeden bu tür önemli maddelerde yapılan her işlem geri alınmak zorundadır. Malum ki sizin değişikliğini yaptığınız içerik bir devriye tarafından zamanında doğru görülüp, onaylanmıştır. Bir kaynakla o bilgiyi çürütmediğiniz sürece verilecek karar, her zaman aynısı olacaktır.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 10:21, 28 Ekim 2012 (UTC)
Size doğru düzgün tarih okumanızı öneriyorum. Birçok uzman Mevlana'nın Türk olduğunu belitmiştir. Zaten Mevlana kendisi söylemiştir Türk olduğunu. O yüzden bu bir Türk propagandası değildir. Gerçekler budur, Mevlana Türktür. Asıl propaganda, Fars olmadığı halde, Fars demektir Mevlana'ya.EmirhanSaygılı (mesaj) 10:41, 28 Ekim 2012 (UTC)

Burada da bahsi geçen konu aynısıydı ve kaynak belirtilmemişti. Ben tarihçi ya da tarih meraklısı, sevdalısı biri değilim. Telkininize uymak zorunda hiç değilim. Ben vikipedi kurallarını uygulamakla sorumluyum. Bu kurallarda bana kaynak belirtilmeden önemli maddelerde keskin dönüşlü yapılan revizeleri geri almamı söylemektedir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:01, 28 Ekim 2012 (UTC)

Mevlana ile ilgili olan cevabı size dememiştim zaten. Bir de Cihan Şah'ta kaynak belirtmem gerekiyor, o tamam. Ama madde içinde Türk olup olmadığı yazmıyor, sadece en sonunda Bir Hintli'nin biyografisi... diyor. Öyle bir şablona kaynak eklenir mi? EmirhanSaygılı (mesaj) 11:13, 28 Ekim 2012 (UTC)

Yukardaki maddelerde yaptığınız değişiklikleri geri aldım. Farsça, Azerice ya da Çağatay Türkçesi şeklindeki ifadeleri silip yerine Türkçe yazmanız vikipediye bir katkı olmuyor, tersine iş yükü yaratıyor. Yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgileri bu şekilde düzeltmeye çalışmak ve devriyelerle tartışmalara girmek yerine vikipedinin nasıl çalıştığına dair Vikipedi:Politika ve yönergeler gibi maddeleri okumanızı öneririm. Sargonileti 08:11, 29 Ekim 2012 (UTC)

"Qaraqoyunlu (1410-1468) və Ağqoyunlu (1468-1501) dövlətlərində Azərbaycan dilinin poeziya dili kimi yayılmasına və inkişafına qayğı göstərılsə də (sarayda şer məclisləri təşkıl edən Qaraqoyunlu hökmdarı Cahanşahın özti də "Həqıqi" təxəllüsü ilə Azərbaycan dilində şerlər yazmışdır: Ağqoyunlu hökmdarı Sultan Yaqub da sarayda şer məclisləri təşkıl edır. Əlişır Nəvai ılə məktublaşırdı), ənənəyə görə rəsmi dil, dövlət dili fars dili idi. Dövlət fərmanları bu dıldə elan olunurdu. Uzun Həsənin verdiyi "Qanunnamə" fars dilində idi. O dövrdə məşhur olan Nəsrıyyə və Məqsudıyyə mədrəsələrındə tədrıs ərəb və fars dıllərındə aparılırdı" (Xaqan Balayev. Azərbaycan dilinin dövlət dili kimi təşəkkül tarixindən. S.8)--Melikov Memmedemail 11:28, 29 Ekim 2012 (UTC)

Anlamsız Uyarlama[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tarihi kişilerin milliyetlerini yazdığımda neden Anlamsız uyarlama olarak algılanıyor acaba? EmirhanSaygılı (mesaj) 19:05, 11 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba. Sizin de belirttiğiniz gibi, "tarihi kişilik"ler söz konusu. Bunlardan geri alınan düzenlemeler ise Türk tarihine dair idi, malum. Metehan, Bumın Kağan, Attila vb. tarihi şahsiyetlere genel olarak Türk hükümdarları, Türk devlet adamları denebilir; bu kapsamda işleniyorlar zaten, elbette. Ancak, örnek verirsek, Attila bir Hun imparatorudur, Hun Devleti yapısında hangi kavimlerin olduğunu, bu maddeyi düzenleyen biri olarak bilmelisiniz, biliyorsunuzdur diye varsayıyorum. Dolayısıyla Hunların Türklüğü ayrı meseledir ama devletin adı olan Hun ile bütünleşen imparator adı yerine Türk imparatoru dense, bu anakronizm olur yani tarih yanılgısı. Bugünkü bir adı o tarihe götürmek... Bilimsel üslup gereği Hun vb. tabirleri kullanmak daha doğru. Aksi takdirde Attila'nın konuştuğu dil olan Hunca (Hun Türkçesi, Şaz/Lir Türkçesi kullanımlarıyla) yerine Türkçe yazmalıyız, nasılsa o da bir "Türkçe". Kısaca yazayım, umarım takip edilen yöntemi anlatmışımdır. Yoksa, bunca yıllık bir kullanıcı olarak benim ne Attila ile ne başka bir şahsiyetle ilgili olumsuzlaştırıcı bir gayretim olmaz. Siz de Vikipedi'de yapılacak yüzlerce düzenleme varken aynı konu üzerine ısrarlı tutum takınmazsanız zamanınız yitmez. Türk tarihine dair geliştirme ve düzenleme bekleyen çok madde var. Bunlara bilimsel üslupla el atılsa isabetli olur kanaatindeyim. Tartışma sayfanızdan da görüldüğü gibi, birçok kullanıcı tarafından maddelere yaptığınız müdahaleler eleştiriliyor, geri alınıyor. Üslubunuzu düşünmelisiniz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 8:03, 12 Kasım 2012 (UTC)

Bilgi kutusunda Türk devlet adamı yerine Hun imparatoru diye geçsin de. Peki maddenin en başında Attila, Avrupa Hun hükümdarı yerine Attila, Avrupa Hun hükümdarı olan Türk devlet adamı diye geçerse sorun olur mu? EmirhanSaygılı (mesaj) 20:12, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba. Bir Türk halkı olan İskitlerin maddesine Türk tarihi şablonunu ekleyince niye vandalizm oluyor? EmirhanSaygılı (mesaj) 21:44, 16 Kasım 2012 (UTC)

Geri alınmasına rağmen aynı değişikliği tekrarlıyorsunuz, bunun için olabilir. Türk halkı olduğuna nasıl karar verdiniz? Lütfen bilimsel veriler doğrultusunda katkı sağlayınız. esc2003 (mesaj) 08:34, 17 Kasım 2012 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza bir süre için izin verilmiyor. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 09:11, 17 Kasım 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:21, 20 Mart 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:21, 20 Mart 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:25, 20 Mart 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:25, 20 Mart 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:25, 20 Mart 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 11:25, 20 Mart 2013 (UTC)

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.