Kullanıcı mesaj:Zafer/Temmuz - Eylül 2020/Mayıs - Aralık 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mehmet Ayhan Kuzu[kaynağı değiştir]

Sayın Sakhalinio yeniden merhabalar, geçen ay açmış olduğum sayfa yeterli kaynak araştırması yapılmadan maalesef 2 silinsin oyu kullanılarak silindi. Bu sayfanın kalması gerektiğini düşündüğüm için ne yapmam gerektiği konusunda yardım talep ediyorum. Bu kişi ciddi anlamda ülkemizi uluslararası olarak temsil eden ve sözlükte yer alması gereken bir kişi. aldığı ödüller ile de VP kişi maddelerini karşılıyor. Fazla zamanınızı almadan kontrol etmeniz mümkün mü? teşekkür ederim. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 12:22, 2 Mayıs 2017 (UTC)

Sayın Profesyonelhasta, sayfayı daha çok bağımsız kaynaklarla desteklemeniz gerekir. Ama tabi sonuçta yine topluluk kararı ile SAS sonucu silinebilir. Saygıalrımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:07, 2 Mayıs 2017 (UTC)
Sayın Sakhalinio cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız yeterince bağımsız kaynak kullandığımı düşünüyordum. Hatta kaynak ekledikçe "reklam amaçlı" yorumlarını okuduktan sonra başka da eklememiştim. Buradaki sorun, oylamaya katılan arkadaşların yeterince araştırma yapmamaları oldu. Mesela madde içerisinde kullandığım aşağıdaki kaynaklar sizce de yeterince bağımsız değil mi?
Google Scholar üzerinde MA Kuzu'ya ait akademik sonuçlar
The American Society of Colon & Rectal Surgeons (ASCRS) Best Video Award
Yukarıdaki ödüle ait haber örneği - Tıp dünyasının Oscar'lı profesörü
Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Tıp Teşvik Ödülü
Yayınlar ve projeler
Bağırsak Kanseri için Video Eğitim Seti
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üyeliği
bu maddeyi yeniden oluşturmaya çalışmadan önce değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Bu kişinin kayda değerliğine ben inanıyorum ama sadece benim inanmam yetmiyor tabii. Bu konuda lütfen yardımınızı esirgemeyin. Yapmam gerekenler konusunda yol gösterici olacağınızı umuyorum. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 10:39, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio bakma fırsatınız oldu mu acaba? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler. Profesyonelhasta (mesaj) 08:35, 9 Mayıs 2017 (UTC)

Merhabalar bu maddenin yeniden değerlendirilmesi için yapmam gereken birşey veya yapılanları takip edebilme şansım var mıdır? Teşekkürler. Profesyonelhasta (mesaj) 08:37, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio merhaba, açtığım maddenin yine silinmiş olduğunu görüyorum ve sebep olarak "silinmiş maddenin yeniden açılması" gösterilmiş. Yani hiçbir araştırma yapılmadan silinmiş. Siz kişinin kayda değerliği konusunda birinin araştırma yapacağını söylemiştiniz. Birkaç satır da olsa bilgi vermeniz mümkün mü? Teşekkürler. Profesyonelhasta (mesaj) 22:11, 20 Mayıs 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio, Mehmet Ayhan Kuzu isimli maddenin oluşturulabilmesi için (bu kişinin sözlükte yer alması gerektiği konusunda düşüncelerim hala aynı) sizin veya ilgilenmesi için yönlendirebileceğiniz bir kişinin yardımını rica ediyorum. (uzun zamandır wiki'nin Türkiye'ye kapalı olması nedeniyle reklam amaçlı olmadığını da bilmenizi rica ediyorum) bu kişinin vp kriterlerini sağlayıp sağlamadığı konusunda ufak bir çalışma yapılabilir mi? Teşekkür ederim. Profesyonelhasta (mesaj) 10:19, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio bende öyle anlaşılacağını düşündüğüm için ufak bir çalışma yapılmasını rica ediyorum. Özellikle bir madde üzerinde durduğumu düşünmeyin lütfen bu benim bilgi kaynağımızda oluşturmaya çalıştığım ilk maddeydi ve böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Araştırma yapılmadan kullanılan 2 oy nedeniyle silindi. Bir kişinin bu madde üzerinde biraz araştırma yapması gerçekten bu kadar zor mu bilmiyorum. Yoksa neden bu kadar ısrar edeyim ki? Profesyonelhasta (mesaj) 15:28, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Sonar ve Sonar Sistem[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. Başlıkta belirttiğim sayfaların içeriklerini birleştirdiğiniz için teşekkürler. Yalnız bunu yaptıktan sonra, telif kurallarımız gereğince asıl maddeye yönlendirilen maddenin geçmişindeki katkıların kaybolmaması için geçmişlerin de birleştirilmesi gerekiyor. Az önce gerekli değişiklikleri yaptım, size de bilgi vermek istedim. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancım 07:56, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Teşekkür
Sayın Sakhalinio,

Mesajınız için teşekkür ederim. Yeni başladığım için siteye alışmakta biraz zorluk yaşıyorum. Lütfen kusuruma bakmayın. Umuyorum ki birçok maddeye katkıda bulunmak bana keyif verecektir. İlginiz ve hoş karşılamanız için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla, Lumberrr (mesaj) 11:19, 11 Mayıs 2017 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, ekran görüntüsü almak telif hakkı ihlaline mi giriyor? Adil kullanım olarak kullanılamıyor mu?--Nushirevan11 17:48, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Merhabalar sayın Nushirevan11, bu tarz bir ekran görüntüsü VP:AK kapsamında kabul edilemez. Örneğin o zaman tv den herşeyin ekran yakalama görüntüsünü alarak kullanılabilir. Ekran görüntüsü bir film tanıtımı, müzik klibi, bilgisayar oyunu gibi konularda kullanılabilir. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:51, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Futbol üyesi olmanız sebebiyle; bu ayın Sovyetler Birliği'nde futbol şablonu konulu VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi belki ilginizi çekebilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:42, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Reklam Amaçlı Sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio, açmış olduğum sayfa 3 kez reklam amaçlı olduğu için silindi. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Teşekkürler.

42. Alay - Gelibolu 1915[kaynağı değiştir]

Merhaba, başlıkta adı geçen sayfayı sildiğinizi fark ettim. Yazar benim babam ve bu sayfayı kendi isteği dahilinde hazırladım. Sayfanın telif hakkı ihlal etmemesı için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler Eacar94 (mesaj) 19:00, 26 Mayıs 2017 (UTC)

en.wikipedia maddeleri[kaynağı değiştir]

Öncelikle kolay gelsin, enwiki'deki en:Constitutional history of Turkey maddesi, gene aynı vikideki en:Constitutional process in Turkey maddesi aynı konuda farklı isimle yazılmış maddeler. İkincisi daha kapsamlı yazılmış. "Birleştir" şablonu ekleyecektim ama, vpn yüzünden yapamadım.----Potkal 08:23, 30 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba Potkal, ilgili işlemi gerçekleştirdim. Kahya @HakanIST'ten sizin için IP muafiyeti sağlamasını isteyelim. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:30, 30 Mayıs 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
İlk katkıma teşekkürünüz için teşekkürler :) Hikmet Ünsal 00:49, 31 Mayıs 2017 (UTC)


Sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sezon maddeleri konusunda bir standart belirlemiş olduğumuza memnun oldum. Üzerinde çalıştığım takımların sezonları için bu örneği temel alırım. Kolay gelsin. magawla magawla 06:33, 6 Haziran 2017 (UTC)

John Arbuthnot[kaynağı değiştir]

Günaydın, ana sayfadaki maddenin devamını okumak istediğimizde "böyle bir madde yok" diyor. Ana sayfada olan içeride yok (mu).--Potkal (mesaj) 06:41, 7 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba Potkal, dikkatin için teşekkürler. Mirada'nın oluşturduğu maddeler telif nedeni ile silinirken ilgili madde de silinmiş. Bu nedenle madde yok. Madde değiştirildi. Selamlarımla, iyi vikiler SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:58, 7 Haziran 2017 (UTC)

merhaba eskibalta sayfasında neden değişiklik yapamyorum ayrıca karapolat ta da yazdklarm siliniyor. Bu imzasız yazı Aydin.che (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Aydin.che, Karapolat, Yedisu sayfasında yazdığınız "Çerkes köyüdür" ifadesi kaynak gerektirir. Bu tip ifadeleri kaynaksız tutmamız doğrulanabilirlik açısından sorun teşkil etmektedir. Eskibalta, Yedisu sayfası ise düzen açısından ansiklopedik olarak uygun değil. Standartlara uygun bir sayfa için Afşar, Bolu sayfasını referans alabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:32, 9 Haziran 2017 (UTC)

Merhabalar Kullanıcı:II. Niveles değişikliğini 2 kez geri almama rağmen [1] ve [2] kendisi de geri almaya devam ediyor. Bir diğer kullanıcının da geri almış ama ben devam edersem geri almaya 3GD olur. Sizden ricam ilgilenebilrmisiniz? --Toppolila 4 (mesaj) 20:55, 11 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba Sakhalinio. Olusturdugum sayfanin neden silonmeye aday gösterildigini ögrenebilir miyim? Ekledigim kaynaklar yeterli degil mi? Yada baska bir sebebi varsa, nasil düzeltebilirim? Saygilar,Kerem A. (mesaj) 14:18, 15 Haziran 2017 (UTC)

Sizden ricam bu hesabı beyaz listeye alabilir misiniz? Hem önceki hesaplarımla beraber 3 yıldır buradayım. --Toppolila 4 (mesaj) 09:54, 17 Haziran 2017 (UTC)q

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Teknik Yıldız
Vikizere tenik yıldız dır Vikizere (mesaj) 12:20, 17 Haziran 2017 (UTC)

Selam Sakhalinio. Kategori:Avusturya başbakanları'nı Kategori:Avusturya şansölyeleri'ne taşıdım. Fakat her nedense maddeleri katalitik ile taşımadı. Şu anda bütün maddeler şansölye kategorisinde var. Bilginize. --Maurice Flesier message 21:39, 17 Haziran 2017 (UTC)

Silinen maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Sakhalinio. Umarım iyisindir. Rica etsem Mirada'nın oluşturduğu Vietnam Demokratik Cumhuriyeti, Uçuşa yasak bölge ve Harold Connolly maddelerini geri getirebilir misin?--B.S.R.F. 💬 07:29, 18 Haziran 2017 (UTC)

Neden siliyorsun doğrular o kadar mı gücüne gidti söyliyermisin DelalDelalDelal (mesaj) 14:51, 17 Kasım 2017 (UTC)

Saklalinio, Orif Dr Bülent Onal hakkindaki sayfayi nicin sildigini aciklar misin? Hakkinda sikayet işlemi baslatabilirim. Nedir sorun? Eakaltun (mesaj) 18:21, 25 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar Saginer, nasılsın, iyisindir umarım. Bu dosyayı hızlı silinmesi için işaretlemişsin ancak AK kullanımı doğru gözüküyor. Bir kez daha gözden geçirebilirmisin rica etsem. Bu imzasız yazı Sakhalinio (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, iyiyim teşekkürler. Sen de iyisindir inşallah. Bu dosya adil kullanıma uygun değil çünkü yaşayan bir kişiye ait, bir benzeri çekilebilir, Mecnun Çınar'ın Ali Atay'dan ancak AK kullanılarak gösterilebilecek herhangi bir farklılığı da yok.--Sayginerv-posta 09:43, 18 Haziran 2017 (UTC)
İyi akşamlar. Yaptığın değişikliği geri aldım. Bu dosyaların silinmesi gerekli çünkü adil kullanım şartı açık. Dosyanın telifsiz alternatifinin oluşturulamıyor olması gerekiyor. Bu iki dosya da yaşayan iki insana ait portreler ve serbest lisanslı benzerlerinin oluşturulması önünde herhangi bir engel yok. Örnek verdiğinz dosyaya kaynak gösterilen en.wiki adresindeki dosyanın silindiğine ve yerine şurada ne kullanıldığına bakarak ne söylemek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.--Sayginerv-posta 20:03, 13 Ağustos 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu haftanın İş Birliği Projesi ilgini çekebilir diye düşünüyorum :) Katılımını bekleriz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:08, 19 Haziran 2017 (UTC)

Selam, rica etsem Faruk Bayülken maddesini Faruk Bayülkem'e yönlendirmesiz olarak taşıyabilir misin? İyi vikiler.--Kingbjelica (mesaj) 22:47, 19 Haziran 2017 (UTC)

Sil şablonu koymuştum geri almışsınız. Madde bir cümleden oluşuyor, ama o cümledeki ifade yanlış. Soyu tükenmiş topluluklar olur, hayvan olur, bitki olur, ama bir canlı olur. Soyu tükenmiş dil olmaz. Olsa olsa ölü dil olur. Maddeyi oluşturan tek cümledeki anlatım hatalıysa, silinsin bence.--Potkal (mesaj) 21:18, 21 Haziran 2017 (UTC)

Merhabalar. şuradaki üç geri dönüş kuralı ile ilgilenebirmisiniz Sakhalinio. Aktif başka bir hizmetliye bidirimde bulundum fakat herhangibir geri dönüş yapmamasından işleme almayacağını veya alamayacağını anlıyorum. Bilginize. --Maurice Flesier message 18:12, 27 Haziran 2017 (UTC)

engel de engel.. :) bi zahmet şu blind revert'ün gerekçesini de öğrensek.. {...} --kibele 18:25, 27 Haziran 2017 (UTC)
kullanıcının ihlalleri için herhangi bir yaptırım uygulanacak mı yoksa bundan sonra Vikipedide VP:3GD kuralının ihlali serbest mi oldu?? Olmayacaksa bundan sonraki değişiklik savaşları için bu sayfaya ve Superyetkin'in mesaj sayfasına link vereceğim de kanıt için. --Maurice Flesier message 12:04, 28 Haziran 2017 (UTC)
siz önce yukarıdaki sorunun cevabını verin, sonra 3gd'ye neden ve ne zaman engel verilir, niye, amaç nedir onları okuyun bence.. bir de tavsiye.. {...}.. ne bu vikipedi ne bu dünya kimseye kalmıyor nasılsa.. --kibele 12:16, 28 Haziran 2017 (UTC)
bir de lojistik destek kesilince yalnız kalan kullanıcı da 3gd ihlalinde ama sanırım ilgi alanınıza girmiyor. kendisine hem bu kuralı hem de çok iyi bildiğiniz 'geri al, tartış' ilkesini hatırlatabilirsiniz. neyse {...}, size kolay gelsin.. --kibele 12:48, 28 Haziran 2017 (UTC)
Yine aynısı oluyor, kendisi bu tarz konudaki herkesi trol-kişiye yorum ile suçluyor. 3GD kuralı serbest mi kaldı acaba? Neyse gerekli karar kaldı, daha fazla şey yazmak istemiyorum İÜYYKÜD deyip silerler belki. --Toppolila 4 (mesaj) 13:05, 28 Haziran 2017 (UTC)
Dikkatli olun @Maurice Flesier VP:İÜYYKÜD diyerek silebilirler. [3]Böyle durumlarda bizde haksız uyarıyla karşılaşıyoruz. --Toppolila 4 (mesaj) 12:23, 28 Haziran 2017 (UTC)
  • Çok garip, kullanıcı 3GD filan değil. Kullanıcılara karşı resmen değişiklik savaşına kadar girdi ama bir hizmetli dahi kendisini uyarmıyor. 3GD açık açık olmasına rağmen engellenmiyor da. Çifte standart oluyor yalnız bu ama.--Tuğkan (mesaj) 12:26, 28 Haziran 2017 (UTC)
troll, vandal gibi kişisel saldırılara maruz kulan kullanıcılara tavsiyem, bu tür kullanıcılara yanıt verip onları onurlandırmak VP:İÜYYKÜD gereği itham içeren yorumlara anında müdahale etmeleridir. Vito Genovese'nin mesaj sayfasında bu tür kişisel saldırılar için ilgili yorumu kaldırma kararı verildi. Eğer yeniden eklenirse VP:Şikayet'te yer aldığı gibi her ihlali listeleyebilirsiniz, serbest gördüğün kadarıyla. --Maurice Flesier message 16:36, 28 Haziran 2017 (UTC)
Konuyu başka bir gözünde incelemesi için @Elmacenderesi ve @Vito Genovese'ye mention verelim. Bu konuda sayın Kibele'nin VP:3GD'yi tekrardan ihlal etmesi durumunda engel verileceğinide bildirmek isterim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:43, 28 Haziran 2017 (UTC)
hımm, aynı maddede 'geri al, tartış' kuralını hiçe sayarak geri almayı sürdürenler için de aynısı geçerli mi, yoksa yalnızca 'sayın kibele' için mi? geri al tartış ilkesini uygulamak yerine geri almanız konusunda da ping atalım deneyimli kullanıcılara.. ve de bu kuralı uygulamak yerine geri alıp yorum yaptığınız için de bu engeli sizin veremeyeceğinizi de hatırlatayım.. selametle.. --kibele 16:48, 28 Haziran 2017 (UTC)
@Kibele, eğer bu üç geri dönüş ihlalini ben yapmış olsam ikinci beklenilmeden engellenilirdim veya sizin günlerdir sürekli yaptığınız kişisel saldırıların daha azını yapıp engellenen kullanıcılar var. Sizin sadece bu 3GD ihlalinde değil, yaptığınız saldırılarda da engellenmeniz lazım ama nedense engellenmiyorsunuz. (...) Hizmetlilere gelince, ya görevinizi yapınız, ya da bırakınız. Siz topluluğun güvenerek seçtiği kullanıcılarsınız. Politikalar açık açık belliyken neden uygulanmıyor? Kimden korkuluyor? Politika açık açık belli işte. --Tuğkan (mesaj) 18:42, 28 Haziran 2017 (UTC)
  • Vikipedinin hizmetlileri bu 3 geri dönüş ihlali hakkında gerekeni yapmalıdır, eğer gereği yapılmaz ise bazı kullanıcıları koruyup kolladığınız, diğer kullanıcılara tarafından düşünülmeye başlanacaktır. Kurallara hepimiz itaat etmek zorundayken bazılarının bunu esnetmesine göz mü yumuluyor? soruları sorulabilir hizmetliler haklarında böyle düşünülmesini istemez. Konu hakkında iki kelam edip tartışmayı söndürebilir. --II. Niveles 17:29, 29 Haziran 2017 (UTC)

Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Henüz sonuçlanmayan başvurular sonuçlanacak gibi duruyorsa sonuçlayabilirmisiniz?--Toppolila 4 (mesaj) 12:16, 28 Haziran 2017 (UTC)

Prof. Dr. Hülya Uzunismail[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu sayfada bir copyright ihlali bulunmamaktadır. Gereken izin ve kaynakların hepsi alınmıştır ve paylaşılabilir. Teşekkürler. Bu imzasız yazı Onorbumbum (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gerekli izinler için OTRS işlemleri yapılması gerekmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:01, 29 Haziran 2017 (UTC)

Silinen sayfa[kaynağı değiştir]

Dün açmış olduğum "Naz Ölçal" adlı sayfa silinmiş. Nedenini anlayamadım. Kaynakları güncelleyebilirim eğer sıkıntı o ise. Daha resmi kaynaklar ekleyebilirim. Yeterlilikten kastedilen ne? 80 milyondan fazla dinlenmiş ve yakında albüm çıkaracak, resmi plak şirketleriyle bağlantısı olan bir sanatçıdan bahsediyoruz. Aynı durumda olan Aleyna Tilki adlı sanatçının Vikipedi sayfası olabilirken Naz Ölçal'ın olamamasını anlamadım. Yapabileceğim bir şey var mı öğrenmek isterim Saygılarımla, Mr savant (mesaj) 07:57, 3 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba Mr savant, ilgili yönergeler için şu sayfayı incelemenizi rica ederim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:15, 3 Temmuz 2017 (UTC)

Devriyenin yaptığı ihlaller[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sakhalinio, kolay gelsin. Son değişikliklerimi inceler misin? @Pragdon ile bir tartışmaya girdik. Bir TBA ihlali var mıdır? Varsa bu konuyu artık topluluğa taşımak gerekecek. Daha önce telif hakkı ihlali yapan bu devriye şimdi de TBA ihlali yapıyor ve soykırım gibi kelimeleri maddelere sokuyor. Bildiğim kadarıyla TBA sadece şehit ve hz. gibi kalıplar için yasaklanmadı. Değil devriye, tarafsız bakış açısı ve telif hakkı ihlali yapan kullanıcıların beyaz liste görevinde bile olmaması lazım. Daha önce kullanıcının telif hakkı ihlalini temizlemiştim. Böyle karşılık almadım şimdi TBA ihlalini temizlemeye çalışıyorum, izin verilmiyor aksine ihlal yapılıyor. Devriye görevinde olduğunu da tekrar belirtelim kullanıcın. Bir göz gezdirebilir misin? Sadece kendimin yanlış olduğunu düşünerek bir onay istiyorum. Bir hizmetli olarak size danışıyorum. Eğer bir ihlal varsa artık bu durumu topluluğa sunmak doğru olacaktır. İyi çalışmalar.--Tuğkan (mesaj) 12:57, 4 Temmuz 2017 (UTC)

@Sabri76, aktif gördüm sizi. Siz de inceyebilir misiniz? Teşekkürlerimle. --Tuğkan (mesaj) 12:59, 4 Temmuz 2017 (UTC)
Telif hakkı iddiası için @Vito Genovese gerekli bilgiye sahip. Lüzum görülürse o da dahil olur meseleye. Onun dışındaki tartışma için sizleri Mesaj sayfamdaki konuya pingliyorum. Vandalizm ve trollüğü incelerseniz sevinirim. İyi çalışmalar Sakhalinio ve @Sabri76.Pragdonmesaj 13:08, 4 Temmuz 2017 (UTC)
@Pragdon yaptığınız telif hakkı ihlali karşısında böyle tepki vermediğiniz için aramızda kısa süreli tartışma bile olsa o olaydan sonra size zeytin dalı şeklinde mesaj dahi bırakmıştım ama yine yaptığınız bir ihlal var ve düzeltmeme izin vermiyorsunuz. Olay zaten burada hizmetlilere geliyor ayrıca ben diğer tartışmalar için engelleneceksem engellenirim, oraya zaten birçok hizmetliyi pingledin. Üstelik sadece kendi bakış açınla yazıyorsun, ben öyle olmadığını söylemeye çalışınca da burası benim mesaj sayfam müdahale ediyorsun diye savunmamı çıkarıyorsun. Mesaj sayfama saldırıldı diye yeni bağlantılar veriyorsun. Kendi mesaj sayfana pingleme sebebin de bu sanırım, istediğin gibi anlatıp, savunma yapılınca da çıkarıp herkesin buna inanacağını zannetmen filan. Ama maalesef Vikipedide geçmiş var ve hizmetliler görüyor. Burada bunu gündeme getirip konu burada senin yaptığın ihlalken eski tartışmalarımızı taşıman bile çok yanlış. --Tuğkan (mesaj) 13:13, 4 Temmuz 2017 (UTC)
7 yıldır Vikipedideyim. Devriyeyim ve WMTR üyesi olarak vikimaratonlarda eğitim veriyorum. Neyin ne olduğunu bana anlatmayınız. Eski tartışma dediğin 2 gün öncesi. Oraya pingledim ki meselenin başını da görsün arkadaşlar. Mesaj sayfama sizin tarafınızdan nokta dahi konsun istemiyorum. Hatta vandalizme uğrasa bile siz düzeltmeyin eksik olsun. Bu kadar basit. --Pragdonmesaj 13:23, 4 Temmuz 2017 (UTC)
Ek olarak ortada iddia ettiğiniz türde telif ihlali olmadı. Gerekli açıklamayı o gün size de yapmıştım ama anlaşılmamış belli ki. Vito ile gerekli görüşmeyi yapmıştım zaten ve sıkıntı olmadığını ufak tefek cümle değişiklikleri ile sorun olma ihtimalini ortadan kaldırmıştım. Bu kadar yeterli sanırım. Gerisi hizmetli görevindeki arkadaşların. --Pragdonmesaj 13:26, 4 Temmuz 2017 (UTC)
Yahu, bu konu bağımsız bir konu eskilerden. Biz 2 gün önce bu konu hakkında mı tartışıyorduk ki oraya ping verip dikkat dağıtmaya çalışıyorsunuz? Yaptığınız ihlali düzeltiyorum. Maddede isim olan şeylere karışmadım zaten ama kırım yazılacak yerlere soykırım yazmanıza ağır şekilde taraflılıktır. Kime göre neye göre soykırımdır ki siz bu ansiklopediye soykırım diye geçirmeye çalışıyorsunuz? Ermeni soykırımı diye verdiğiniz bağlantıya basınca bile Ermeni kırımı çıkıyor. Bu isim değil, mesela anıt ismiyle uğraşıyorsunuz şu an, onu tutup kırıma taşıyamam onun adı o ama normal cümleleri yazarken neyin soykırımı? Açık açık taraflılık politikasını ihlal ediyorsunuz. 7 yıldır Vikipedi'de olmanız, eğitim vermeniz hiçbir şeyi değiştirmez, 7 yıldır öğrenemediyseniz ben 4 aylık tecrübem ile söyleyeyim, politikalar kimse için esnetilemez. Telif hakkı ihlaline gelince, o gün konuyu uzatmama sebebim sizin yaptığınız yanlışı kabul edip inkara kalkışmamanızdı. Birlikte el ele yaptığınız ihlalleri temizledik. Bugün de böyle bir şey olsa, ısrar etmeseniz, ihlali sürdürmeseniz hizmetli tartışma sayfasına taşınmayacaktı bu konu. İhlal yapabilirsiniz, hatasız olunacak diye bir kural yok ama yaptığınız ihlalden ders çıkarmıyorsanız, ihlal engellenmeye çalışıyor siz ısrarla karşı çıkıyorsanız bu kusura bakmayın direkt vandallık oluyor ve artık hizmetliye başvurmak şart oluyor. --Tuğkan (mesaj) 14:17, 4 Temmuz 2017 (UTC)
Yo hayır bağımsız değil. Katkı yaptığım sayfaların takibi sonrası yapılan vandalizmdir bunun adı :) --Pragdonmesaj 14:30, 4 Temmuz 2017 (UTC)

posof kolköyü kültür[kaynağı değiştir]

dostum ben o köylüyüm yanımda annemle birlikte o kültür yazısını yazdım o kadar emek verdim araştırdım baktım doğru telafuzlarını buldum ekledım sen neden sildin ki onlar için ansiklopedi bilgi demişsin ama o yemekleri malesef ansiklopedi de bulamazsın gidip görmen yemen gerekiyor o yemekleri posoflu birine sor hepsini bilir anlatır lütfen ekler misin ? Bu imzasız yazı Tasciomerfurkan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Tasciomerfurkan, daha önceden köy maddeleri ile ilgili açılmış olan şuradaki tartışma sonrasında maddelerde Köy muhtarlığı bilgisi, kültür ve ekonomi başlığı maddelerde yer almayacağına dair bir fikir birliği sağlandı. Bu nedenle kültür ve muhtarlık bilgilerini ansiklopedik olmadığı gerekçesi ile kaldırıyoruz. Vikipedi'de 10.000 üzerinde köy maddesi var ve bunların hepsindeki bu başlıklarıda kaldırmamız zaman almaktadır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 04:43, 5 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba, Sarv'ın açtığı yargıtay üyeleri maddeleri kayda değer olmadığından HS etiketi ekledim. Bu mesele SAS'ta konuşulmuştu. Siz de kayda değerliğini araştırarak siliniz lütfen, SAS'ta zaman kaybına sebep oluyor.--Nushirevan11 18:31, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Paseyn hakkında[kaynağı değiştir]

hakkında HakanIST'e yazdım cevap gelmedi. İncelemenizi isterim Vikipedi:Şikâyet#Kullanıcı:Toppolila 4 --Toppolila 4 (mesaj) 15:38, 13 Temmuz 2017 (UTC)

Sadece bu değil [4] siz ve süperyetkin hakkında "İstifa edin, çıkın hizmetlilikten" diye bir şikayeti de var. --Toppolila 4 (mesaj) 15:49, 13 Temmuz 2017 (UTC)

Jasovská Cave[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. İlgili sayfadaki değişikliği geri alırken soru sormuşsunuz. Gerçi sorunuzun cevabını fark etmişsiniz sanırım :). Maddeyi, sehven İngilizce olarak açmışım. Daha sonra Türkçesi ile açtım. Bu nedenle temizlik için silinmesini talep etmiştim.thecatcherintheryemesaj 16:34, 13 Temmuz 2017 (UTC)

Fenerbahçe (futbol takımı) 2017-18 sezonu[kaynağı değiştir]

Selam üstad, ilgili sayfadaki değişiklikleri geri almanın özel bir sebebi var mı?--Teacher0691 (mesaj) 20:24, 14 Temmuz 2017 (UTC)

Merhabalar üstadım, sebebi sadece şu ki aynı anda değişiklikler yaptık. Değişiklik çakışması dedi ve bende benim versiyonu tekrar kopyala yapıştır yaptım ve senin yaptığın bazı değişiklikler o versiyonda olmadığı için sanki geri alınmış gibi olmuş. Kusuruma bakma. Sen AWB ile bunu hemen değiştirebilirsin değilmi? Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:36, 15 Temmuz 2017 (UTC)
Tamamdır üstad. Yanlış bir değişiklik mi yaptım diye sordum sadece. Hallederim. İyi vikiler--Teacher0691 (mesaj) 20:00, 15 Temmuz 2017 (UTC)

Madde adları tanınmıyor[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:kibele PKK merkezli maddelerde, tartışmalar sonucunda yaygın adlarına taşınan maddelerin ana madde bağlantılarına engel olmakta, tartışma maddelerindeku kişisel görüşlerini muhafaza etmek suretiyle bu kararları tanımamaya devam etmektedir. [5] Bu konuda açık bir politika var mı yoksa tarafı uzun zamandır malum kullanıcının tercihleri öncelikli mi? --Maurice Flesier message 21:14, 17 Temmuz 2017 (UTC)

"Tarafı uzun zamandır malum kullanıcı" kişisel saldırısını da not etmekte fayda var tabi.--Pragdonmesaj 21:46, 17 Temmuz 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap kullanıcıya dönük ifade ile bu kadar yakından ilgilendiğinize göre belki taşıma işlemlerinin yok sayılması ile ilgili de birşeyler söylemek istersiniz Pragdon. --Maurice Flesier message 07:12, 18 Temmuz 2017 (UTC)
Chansey değişiklik savaşını engellemek için Kısa/uzun versiyon anlaşmazlığı|ilgili maddenin tartışma sayfasına davet etti. Ben müdahil oldum fakat diğer kullanıcı maalesef her zamanki gibi çatışmayı uzlaşmaya ve konuşmaya tercih etti. Yorumlara o kadar çok müdahale ediyor ve sansür süzgecinden geçiriyor ki, konuşmak imkansız. Bu konuda bir politika veya yönerge olup olmadığı ile bilgi verirseniz bundan sonrası için daha yapıcı bir süreç olur belki. --Maurice Flesier message 07:09, 18 Temmuz 2017 (UTC)

Köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Maddelerde temzilik yapıyorsunuz gibi duruyor. Köy maddelerinin çoğunda düzenle şablonu var ve yaptığınız değişikliklerden sonra genellikle buna gerek kalmamış gibi görünüyor. Eğer şablona ihtiyaç kalmıyorsa, onları da kaldırabilirseniz daha iyi olur.--Sayginerv-posta 18:55, 18 Temmuz 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Son zamanlarda Türkçe Vikipedi için yaptığınız katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum Türkçe Vikipedi'nin sizin gibi Yorulmaz Katılımcılara ihtiyacı var. By erdo can • msj 08:40, 19 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar Sakhalinio, Kullanıcı:Kostantinopulos...'un şimdiye kadar zararlı bir değişikliğine denk gelmedim. Beyaz listeyi hak ediyor gibi. Sen de inceleyip bir sorun yoksa beyaz listeye alabilir misin? --Pragdonmesaj 15:00, 19 Temmuz 2017 (UTC)

Kaynaklı bilgilerin silinmesi[kaynağı değiştir]

Sayın @Sakhalinio, şu kullanıcı Türk Hava Kuvvetleri sayfasında 2 adet kaynak belirttiğim halde yaptığım degişikliklikleri geri alıp duruyor. Kaynaklı bilgileri silerek kaynaksız bilgi ekliyor. Örnek vermek gerekirse envanterde 11 adet olan UH-1H Genel Maksat Helikopterleri için hatta kaynağı da mevcut bunun sayısını 59 adet yapıyor ortada kaynakta yok. Ben kendisine bir uyarı mesajı gönderdim ama tekrar değişiklikleri geri almasından kaygı duyuyorum. Kaynaklar eklenmesine rağmen sayfada vandalizme yakın davranışlar sergiliyor ve kaynaklı bilgileri siliyor. Lütfen bu kullanıcıyı uyarın veya engelleyin. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim, Saygılarımla.--Ahmet Akman31 (mesaj) 11:34, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Akman31 Bura da benden bahsettiğiniz için yazmak gereği duydum. Eğer bir anlaşmazlık varsa bunu ilk benimle çözmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Zaten işleri yoğun olan görevlilere şikayet etmenize gerek yok. Konuya dönecek olursak, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar bu sayfaya şiddetle bakmanızı ve bir gazetenin akademik bir kaynaktan daha güvenilir olacağını anlamanızı isterim. Değişikliklerimi geri almadan önce gerekli sayfada söylediğim üzeri tartışma sayfasına bakmanızı istedim ama siz onun yerine bunu tercih ettiniz. Lütfen bunu ilgili sayfada tartışma bölümünde tartışalım. Saygılarımla Mslost (mesaj) 13:22, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar. Vikiproje Sinema kapsamında oluşturduğum bu maddeyi VPN kullandığımdan ötürü diğer dillere bağlayamıyorum. Vitruzzu IP aralığını global blocklamış... Bir göz atarmısınız? Teşekkürler. chansey Mesaj 14:01, 23 Temmuz 2017 (UTC)

aynı sorundan bende muzdaribim. Açtığım madde ve kategorilerin interwiki bağlantılarını yapamıyorum. --Maurice Flesier message 14:03, 23 Temmuz 2017 (UTC)
Sayın @Chansey ve @Maurice Flesier, globaldeki engelleri lokalde bişey yapamıyoruz. Bununla ilgili kahyalara başvurmak gerekiyor. Lokalde @HakanIST'e yazabilirsiniz. Selamlar, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:16, 23 Temmuz 2017 (UTC)
Teşekkürler! chansey Mesaj 14:17, 23 Temmuz 2017 (UTC)

Geri getirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Çetin Şahiner ve Poltava maddelerini geri getirebilir misiniz? --Sayginerv-posta 10:26, 6 Ağustos 2017 (UTC)

Bunlar için teşekkürler. Marlies Göhr'ü de alabilirsek çok iyi olur.--Sayginerv-posta 17:07, 12 Ağustos 2017 (UTC)

Selamlar, Jarould kullanıcısına beyaz liste yetkisi verilebilir mi acaba? Kendisi dosyaları yeniden adlandırdığı için yararlı değişikliklere sahip bunlar bir devriye görene kadar beklemesin. --By erdo can • msj 08:59, 8 Ağustos 2017 (UTC)

Beyaz Lise Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Beyaz liste yapabilir misiniz? Vikipedia da çok aktifim ve insanlara da yardımımın dokunduğunu düşünüyorum. —Hile19 10:03, 10 Ağustos 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Hile19 10:00, 10 Ağustos 2017 (UTC)


Merhaba Sakhalino (mesaj), lütfen düzenlemelerimi düzeltebilir misin? Benim Türkçe çok iyi değil. Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı TheGlasgaeJimmy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dear TheGlasgaeJimmy, there to much grammer and word error. And I am admin, I can't spent to much time for that page and we can't leave robot translation. Regards, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:11, 10 Ağustos 2017 (UTC)

Please can you Sakhalino (mesaj), or ask someone else to fix it because all you would need to do is translate from Rangers English Wikipedia as everything as on there. I have spent an unbelievable amount of time editing this, I do not want all this to be deleted. There really isn't that much to translate. TheGlasgaeJimmy (mesaj) 17:17, 10 Ağustos 2017 (UTC)

I have a better idea Sakhalino (mesaj), would you be able to provide me with the correct words for my edits instead so that other editors don't need to spend ages fixing it? TheGlasgaeJimmy (mesaj) 18:35, 10 Ağustos 2017 (UTC)

Değerli Sakhalinio şuna bir bakarmısın? Teşekkürler chanseyMesajYaz 22:24, 12 Ağustos 2017 (UTC)

Selamlar abi, aktif olduğunu görünce yazayım dedim acil olarak şuraya bir bakabilir misin? --Pragdonmesaj 14:24, 13 Ağustos 2017 (UTC)

Teşekküler[kaynağı değiştir]

Sanırım mobildeyken elim çarpmış. :) Doğrusu farkında olmamıştım... Teşekkürler! chanseyMesajYaz 20:12, 13 Ağustos 2017 (UTC)

İsmail Polat Karadağ[kaynağı değiştir]

Merhaba Ne için bu sayfayı sildiniz? Tüm kaynaklar var,kayıda değer olmayan ne var? Özgüransiklobedi (mesaj) 13:41, 15 Ağustos 2017 (UTC)

Nedemek ansiklobedik bilgi istiyorsunuz?Siyasetçiler ekonomistlerin bilgileri ansiklobedik bilgimi Özgüransiklobedi (mesaj) 14:09, 15 Ağustos 2017 (UTC)

Türkiye'de Anarşizm[kaynağı değiştir]

Merhaba Bu sayfayı silme gerekçeniz olarak "telif hakkı ihlali" göstermişsiniz. Lütfen girilen metin içerisinde ilgili ihlalin ne olduğunu bana gösterebilir misiniz? Metni farklı kaynaklardan yola çıkarak bizzat yazdım, hiçbir bölümünde (girintili bir alıntı hariç) kopyala-yapıştır bulunmuyor ve bütün kaynaklara referans verilmişti. Sadece girintili bölüm için bütün makaleyi silmeniz doğru mu? Aeyque (mesaj) 11:06, 16 Ağustos 2017 (UTC) Teşekkürler...

Merhaba sayın Aeyque, sayfayı şu şekilde kontrol ettiğimizde %50 Violation Possible görünmekte. Şu anda sayfayı geri getirdim. Sİzde kontrol edebilir misiniz rica etsem. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 11:15, 16 Ağustos 2017 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Tam tahmin ettiğim gibi, sorun yaptığım blok alıntıdan kaynaklanıyor. Alıntıya referans ekledim, siz de bir bakabilir misiniz başka sorun var mı? Teşekkürler tekrar... Aeyque (mesaj) 11:39, 16 Ağustos 2017 (UTC)

Leman dergisi kapağı[kaynağı değiştir]

@Sakhalinio Leman dergisi, darbe sonrası kapak.jpg adlı dosyayı 2016 Türkiye askerî darbe girişimi maddesine eklemek istedim ama uygunsuz ADK gerekçesiyle kaldırılmıştı. Bir göz atabilir misin, maddede kalması için uygun bir lisans mevcut mu? --Ahmet Turhan (mesaj) 15:50, 16 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba Ahmet Turhan, ben daha önce size bu dosya ile ilgili kullanılmayan dosya mesajı atmıştım, sizde bana yine aynı içerikli bir mesaj atmıştınız. Ama ben bu dosya için kesin bu lisansla bulunur ya da bulunamaz diye birşey söyleyemeyeceğim. Çünkü konu biraz yoruma açık duruyor. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:44, 17 Ağustos 2017 (UTC)
Ne gibi yoruma açık bir durum? Önemli tarihsel fotoğraf gibi bir lisans için mi? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:50, 17 Ağustos 2017 (UTC)

Taner Alpak maddesi kişisel bilgi içeriyor, silme işlemi için ivedi değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum. chanseyMesajYaz 08:31, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Ekrem Demiray portre[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio,

Uyarın için teşekkürler. Eski Edirne Belediye başkanlarından Ekrem Demiray ve Şerif Bilgen'in portrelerini ben yükledim. Bir IP sorunu yaşadığım için Wikicomman'a yükleyemedim ve onun yerine yerli Viipedi'ye yükledim. Her 2 fotoğraf'da benim koleksiyonumda ve Nisan 2017'de Edirne Belediyesi Yayınları tarafından basılan "1863-1931 Şevket Dağdevirn ve Edirne'si" başlıklı kitabımda yer aldı. Her 2 fotoğraf da 1930 yılında çekilmiş, Ekrem Demiray'ın olduğu fotoğraf ise kağıt olmadığından cama basılı durumda.

Kısaca ikisi de 87 yıl öncesinin ve benim koleksiyonumda olması nedeni lisans sorunu yok. Büyük olasılıkla ben yükleme yaparken bir şeyi eksik ya da yanlış girdim. Her ne ise bu yanlışı düzelterek görsellerin Vikipedi'de kalmasını sağlayabilir misin. İyi Vikiler, Cem Cem Altınel (mesaj) 15:09, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba sayın Cem Altınel, {{GÖBL-kişisel}} şablonunu kullanabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:59, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Saat yazılışları[kaynağı değiştir]

Selamlar Sakhalinio. Buradaki düzeltmeleriniz için teşekkürler. Ama TDK'nın ilgili sayfasından da görülebileceği üzere saat yazılışlarında iki nokta değil, nokta kullanılması gerekmekte. 7. Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur: Tren 09.15’te kalktı. Toplantı 13.00’te başladı. ibaresine dikkatinizi çekiyorum. Mümkün mertebe bu oturmuş hatayı düzeltmeye çalışlıyorum, hatta bir ara Köy Çeşmesine de yazmıştım. Sanırım bir daha gündeme getirmeliyim. Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 08:58, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Lütfen dikkat[kaynağı değiştir]

Selam Sakhalinio, inceleme bekleyen sayfaları daha dikkatli incelemek gerekiyor. Örn burada tamamem reklam amaçlı bir düzenlemeyi gözden kaçırarak onaylamışsınız. Maddelerin boyutları ve kaynakların nitelik ve sayıları bizler için önemli bir kıstastır. Eklenen bu tip kaynaklar projeye uygun ve güvenilir değildir. Üstelik bu madde SM adayı. Kolay gelsin.--Kingbjelica (mesaj) 12:50, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Video Oyunları Daveti!
İyi günler, İyi Vikiler.
Video oyunları ile ilişkili konularda maddeler açmayı, kategoriler ve şablonlar oluşturmayı, aynı zamanda var olan maddeleri, kategorileri ve şablonları düzenleyerek kaliteli hâle getirmeyi amaçlayan Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmaya başlamadan önce katılımcılar listesine isminizi eklemeyi unutmayın! İş bölümü ve hedefler bölümüne yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. İş Birliği projesinde çeşitli ödüller sizi beklemekte.

Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir, maddeleri geliştirerek projeye katkıda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için tıklayın!

-SunSoldiers (mesaj) 00:02, 25 Ağustos 2017 (UTC)


Trabzonspor sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar, Sezon maddeleri ile ilgili tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Bir önceki mesajınızda belirtmiş olduğunuz şu maddeyi -uyarlayabildiğim kadarıyla- temel aldım zaten. Fakat maç ayrıntılarındaki "bg" ibaresi okunurluğu artırıyor. Bu ibarenin kalması daha iyi olmaz mı? şu maddede de "bg" ibaresi bulunuyor. Saygılar... magawla magawla 10:45, 25 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba Magawla61, bg'den kastınızı anlamadım maalesef. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:50, 26 Ağustos 2017 (UTC)
Selamlar. Galibiyet, mağlubiyet ve beraberliğin renk ile belirlenmesi için kullanılıyor "bg". Zaten örnekte "bg" varmış. Gözden kaçırmışım. Kolay gelsin... magawla 12:37, 6 Eylül 2017 (UTC)magawla

Fatih Kömürcü[kaynağı değiştir]

1-2 gün önce açtığım kendi adımdaki başlık sizin tarafınızdan silinmiş ve gerekçe olarak kayda değer olmadığını göstermişsiniz. Sayfa adı Fatih Kömürcü, kaynaklarla ilgili bir sorun mu var acaba bunu nasıl düzeltebiliriz sorun nerede acaba? Bu imzasız yazı Fatihkomurrcu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba! Lütfen, azeri kelimesini bize söylemeyin. Çünki, biz Azeri değiliz! Biz Azerbaycanlıyız! Azərbaycan türküyüz! Azerbaycan hukumetinin kanununda millətimizin adı - Azərbaycanlı, dilimiz - Azərbaycan dili. Azerice makalesini Azerbaycan dili yapın. Bizler, 1 millet, 2 devletiz. --Masalli qasimli (mesaj) 17:55, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba sayın Masalli qasimli, burada benim kişisel bir adlandırmam değildir. Konuyla ilgili burada görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:32, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Beyaz liste (2)[kaynağı değiştir]

Selamlar, Gereon K. ve Rachmat04 kullanıcılarına da beyaz liste verilebilir mi acaba? Saygılar --By erdo can • msj 08:32, 30 Ağustos 2017 (UTC)

Teşekkür ederiz. --Gereon K. (mesaj) 09:34, 30 Ağustos 2017 (UTC)

Merhabalar, günün maddeleri yok ana sayfada, bilginiz olsun.--Potkal (mesaj) 09:54, 30 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba, Beyaz liste verebilir misiniz? Devriyelik başvurusu yaptım fakat kabul edilmedi bir süre daha beyaz liste olarak devam etmeliyim. Bu imzasız yazı Hile19 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Hile19, ben sizi daha önce beyaz listeye aldım ancak sorunlu değişiklikler dolayısıyla beyaz listeden çıkartıldınız. Bir süre daha en sizin değişikliklerinizin kontrolden geçmesinin daha doğru olduğu düşüncesindeyim ki bu değişiklik yapmanıza engel değildir. Saygılarımla SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:20, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje: Spor için yeni bir iş birliği projesi oluşturuldu. Katılımınızı bekleriz :)--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:04, 8 Eylül 2017 (UTC)

Mehmet Oğuz'un Küfürlü İçerik Değiştirmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Mehmet Oğuz'un son değişikliklerini incelerseniz küfürlü olarak içerik değiştirmesi yapmış. Daha öncede başkasından uyarı almış fakat ban yememiş. Artık şu değişikliğinden sonra ban yemesi gerektiğini düşünüyorum.--Hile19 10:10, 9 Eylül 2017 (UTC)


Cenk Ergün Telif Hakkı İhlali[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Cenk Ergün maddesinde telif hakkı ihlaline sebep olan nedir acaba? Murderali (mesaj) 19:38, 9 Eylül 2017 (UTC)

wikt:Kullanıcı mesaj:Turgut46#Yardım Turgut46 13:40, 11 Eylül 2017 (UTC)

Mustafa Dok sayfası her defasında siliniyor[kaynağı değiştir]

Merhaba,oyuncu Mustafa Dok'un sayfasını açıyorum her defasında Kayda Değer Kişisorunu ile siliniyor.diğer oyuncu arkadaşların sayfalarının verdikleri linkleri verdim referans olarak.onların sayfaları kabul edilmiş acaba Mustafa Dok neden kabul edilmiyor? Beyaz Liste talep ederek sayfayı tekrar açmayı ve detaylı incelenmesini talep ediyorum.TEŞEKKÜRLER Bu imzasız yazı Emrahcotu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Emrahcotu, kayda değer olmayan sayfalar silinirler. Ayrıca muhtemellen bu sayfayı kişinin kendisi olan Mustafadok kullanıcısı açtı. Akabinde ısrarla sizinde aynı sayfayı aynı içerikler açmak isteyişiniz KUKLA hesap kullanıldığını göstermektedir. Ayrıca Vikipedi özgür kürsü değildir! Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:08, 12 Eylül 2017 (UTC)
Evet doğru,Mustafadok kullanıcı adıyla wikipedia sitesine kayıt oldum fakat sonradan Wikipedia Kendi biyografini oluşturamazsın hatası verdi ve bende kendi kullanıcı adımla kayıt oldum.Bu imzasız yazı Emrahcotu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Güven tazeleme ve beyaz liste[kaynağı değiştir]

Tekrardan merhabalar

Size yaklaşık 10 gün önce beyaz liste için mesaj atmıştım sizde haklı olarak böyle devam etmemi istemiştiniz. Umarım bu 10 gün boyunca tekrardan hizmetlilerin güvenini kazanmışımdır. Şuanda beyaz liste olmam mümkün mü acaba.--Hile19 12:06, 13 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Sakhalinio, Metin-Ali-Feyyaz sayfasını "kayda değerlik" özelliğini taşımadığı için silmişsiniz. Metin ali Feyyaz'ı silme kriterini benimle paylaşır mısınız? Çünkü bir kültürün ve bazı önemli niteliklerin temsilcileriydi onlar. Teşekkürler. --Ersene 11:00, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba sayın Ersene, Metin-Ali-Feyyaz kendi başına kayda değer olabilecek bir konu değil, örnek vermek gerekirse Avrupa futbolu için en önemli takım arkadaşlıklarından biri olan Van Basten, Gullit ve Rijkaard'da konusuda ayrıca madde açılacak bir konu değil ama takım arkadaşlıkları ile ilgili bilgiler kişilerin kendi sayfalarında bahsedilebilir. Yorum içerebilecek katkıların lütfen özellikle kaçınınız. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:35, 16 Eylül 2017 (UTC)
Verdiğiniz güzel ve açıklayıcı bilgi için teşekkür ederim. Metin-Ali-Feyyaz sayfasını ingilizce viki'de gördüğüm için ekledim. Yorum konusunda ise uzun süredir viki de değildim yazım konusunda hata yaptığımı kabul ediyorum kusura bakmayın. İyi Günler. Ersene 16:42, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merbaha Sakhalinio, şu adaylık dikkatimden kaçmış, aramalarda kayda değerlik için potansiyel gordüm. Eski içeriği Kullanıcı:Kingbjelica/Denemeye kopyalayabilir misiniz rica etsem?--Kingbjelica (mesaj) 22:58, 16 Eylül 2017 (UTC)

Tekrar merhaba. Fahir Özgüden maddesinin eski sürümündeki bilgi kutusu, şablon ve kategorileri maddeye aktarabilir misiniz?--Kingbjelica (mesaj) 15:14, 9 Ekim 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Eylül ayının yarısından fazlasını geride bırakmamıza rağmen Vikiproje:Spor kapsamındaki iş birliği projesine yeteri kadar katılım olmadı. Katılımlarınızı bekleriz :)--MediaWiki message delivery (mesaj) 01:44, 19 Eylül 2017 (UTC)

Aygün Kazımova - Sevərsənmi Albümü[kaynağı değiştir]

Bu albümde ne yalnış var? Albümün şarkılarının ismi doğru, başlık doğru. Hiç bir önleme olmadan sayfayı siliyorsunuz. İnsan bir mesaj bırakır. Bizde kendi yalnışımızı düelteriz.Lütfen sayfayı geri alıp, yalnışımızı belirtin Bu imzasız yazı Mister Memmedov (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayfanın ismi Azerice harflerle yazılmakta. Türkçe bilen bir kullanıcı bu başlığa nasıl ulaşabilir? İngilizce olan başlıklar Latin Harfleri ile yazılı olduğu için Türkçe bilen bir kullanıcı da harfleri okuyabilmekte ya da klavyesi yardımı ile girebilmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:33, 19 Eylül 2017 (UTC)

Kars Oblastı[kaynağı değiştir]

Benim yaptığım değişikliği niye geri aldınız? Kars Oblastı'nın nüfus yapısını gösteren tabloda Ermeniler "Ehli sünnet" olarak gözüküyor! Belli ki bu kutuyu hazırlayan kişi Türkler satırının karşısına gelecek bu açıklamayı yanlışlıkla Ermenilerin karşısına eklemiş. Bunu düzeltmiştim, siz geri almışsınız bu düzeltmeyi! --AliIsingor (mesaj) 12:05, 20 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba sayın AliIsingor, ben sayfayı kontrol ederken sizden sonrada yapılan ve onaysız olan şu değişikliklerle birlikte bi denetleme oldu. Bu da silinen bilgiler dolayısıyla bir hata olmuş olabilir. Ama özellikle denetleme bekleyen değişikliklerde sebepsiz bilgi silmeler olunca bu tip durumlar ortaya çıkabilmektedir. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 13:41, 20 Eylül 2017 (UTC)

Devriye başvuruları[kaynağı değiştir]

Son yorum 10 gün önce yapılmış, belli ki ilgi görmeyecek. Şu devriye başvurularına bir el atsanız? chanseyMesajYaz 20:48, 24 Eylül 2017 (UTC)

İyi günler nüfus değişikliğini geri alma sebebini soracaktım? Doğru bir bilgiydi.Mertacar50 (mesaj) 11:27, 27 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Sayın Mertacar50, yaptığınız şu değişiklikte Dargeçit ilçesinin Kartalkaya köyü nüfusunu 27.441 olarak girmişsiniz ama bu köyün sayfası yani burada o köyün nüfusu yazılır, siz ilçenin nüfus bilgisini köy sayfasına girmişsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:32, 27 Eylül 2017 (UTC)

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Milliyet Sanat korumaya alır mısın? Geçmişi baya bir vandalizm. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:45, 29 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Sayın @Sakhalinio, İran Silahlı Kuvvetleri sayfasında sürekli bir Anonim kullanıcı farklı ip adresleriyle vandalizm yapmakta lütfen bu konuyla ilgilenirmisiniz? Gerekirse bu sayfayı koruma altına alabilirmisiniz? Teşekkürler, Saygılarımla.--Ahmet Akman31 (mesaj) 20:00, 30 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba, bir şey soracağım. Adlandırılmasına dair hiçbir tartışmanın olmadığı bir sayfayı başka bir ada taşımak kural ihlali midir?--Nushirevan11 20:39, 30 Eylül 2017 (UTC)

Görmezsiniz diye buradan da atıyorum[kaynağı değiştir]

Bakın bunu okuyarak yaptım ve telif hakkı kurallarına uygun olarak yüklüyorum 1 haftadır aynı şeyi yapıyorsunuz doğru yaptığıma eminim. Ve bağlantıdaki nüfus sayımı doğrudur niçin geri aldınız? Değişikliklerimi incelemeden geri alıyorsunuz sanırsam.Mertacar50 (mesaj) 09:31, 2 Ekim 2017 (UTC)

Ayrıca bu bağlantıda "Mavrikant" tarafından kontrol edilip onaylanmıştı ufak bir hata yüzünden tekrar düzelttiğimde ise sildiğinizi gördüm? Mertacar50 (mesaj) 09:31, 2 Ekim 2017 (UTC)

Yaşayan insanların fotoğrafları adil kullanım kapsamında kullanılamazlar. şuradaki mavi kısmı okumanızı tavsiye ederim. BUrada açıkça yaşayan insanların fotoğrafları adil kullanım kapsamında kullanılamaz. SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:55, 2 Ekim 2017 (UTC)
Vikipedi:Adil kullanım#Resimler Bakın bende sizin bu bölümü okumanızı istiyorum ve incelemeyi detaylıca yapmanızı istiyorum çünkü mavi kısımdaki kurallar uyması halinde kaldırıyorsunuz. Anlamadım gitti.Mertacar50 (mesaj) 11:06, 2 Ekim 2017 (UTC)
İlgili sayfada yazılı olanların içinde hiçbir tanesi yaşayan insan fotoğrafları ile ilgili bilgi içermemektedir. Yaşayan insanlara ait fotoğraflar adil kullanım kapsamında kullanılamazlar. Ayrıca size yapılan uyası mesajlarını içeren bildirileri mesaj sayfanızdan kaldırmayınız. Arşivleyerek kaldırabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 11:42, 2 Ekim 2017 (UTC)
Neyse tamam kapatıyorum konuyu iyi günler. Bu arada imzama unicode nasıl ekleyebilirim yardımcı olabilir misiniz?28000–28FFFmertacar (mesaj) 11:48, 2 Ekim 2017 (UTC)

Emil Kuyumcuyan ile ilgili sayfanın silinmesi hakkında.[kaynağı değiştir]

Max7360 (mesaj) 19:59, 3 Ekim 2017 (UTC) İyi günler ,

Bundan birkaç gün önce EMİL KUYUMCUYAN adlı bir sayfa açmıştım. Neden silinmiş olduğu hakkında bilgi almak isterdim. Eğer Klasik müzik dalında  Türkiye'den çıkmış olan bir değeri küçümsüyorsanız Lüksemburg'da bir üçüncülük, Stockholm'de birincilik ve de dalında ( tabii siz bilmiyor olabilirsiniz ama internette ufak bir araştırma ile öğrenebilirsiniz) Şampiyonlar ligi olan iki yılda bir seçilen dünyanın en iyi perküsyon sanatçısının seçildiği yarışmayı dikkate almıyorsanız. Şu an Çin'de Şangay'da  konser ve yarışmada jüri üyeliği için bulunmakta.  Eğer format içeriğinde hata varsa yardımlarınız ile düzeltmeye hazırım. Yok eğer kayda değerlilik hakkında bir sorun varsa bunun üzerinde tekrar ısrar ederim ki araştırmanızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Altında verdiğim linklere tıklamanız da zaten yeterli idi. Teşekkürler.

Merhaba Sakhalinio Ben Vikipediye Yeni Üye Oldum Vikipediye Katkı Yapıyorum Katkılarım Devriyeler Tarafından Siliniyor Doğru Katkı Yapmama Rağmen Rica Etsem Beni Beyaz Listeye Alırmısın Birde Vikipedi Türkiyede Yasak Olduğu İçin VPN'den Bağlanıyorum Sürekli IP Engelleme Alıyorum Bana Yardımcı Olursan Bi Sevinirim İyi Çalışmalar BurnWithMyFlame (mesaj) 10:47, 12 Ekim 2017 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Tekstil_sana%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1 - Oluşturduğum maddeye sanatçıları yerine sanaçı yazmışım düzeltebilirmisiniz...--Aham Abramyan (mesaj) 05:53, 13 Ekim 2017 (UTC)

İtiraz / Mağdur Olan Kişi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio Ben Bir İtirazda Bulanmak İstiyorum Benim Bu Hesaptan Önce Vikipedide Bir Hesabım Vardı Adıda YouAreMyCure Fakat Bir Hizmetli Tarafından Engellendi Süresiz Vandalizmden Dolayı Engelleyen Superyetkindi Fakat Ben Vandalizm Yapmadığımı Biliyorum Benim Şifremi Kardeşim Biliyordu Galiba O Girdi Vandalizm Yaptı Neyse Ben Bunu Anlattım Superyetkıne Fakat Anlattığıma Rağmen Engeli Kaldırmadı Bu Konuda Ne Yapabiliriz Yani Benim Hesabım Kardeşim Yüzünden Engellendi Ben Bu Duruma Çok Kızıyorum Ben Burda Mağdur Olan Tarafım Bu Sorunumu Kim Halledebilir Bana Yardımcı Olacak Kimse Yokmu? Eğer Yoksa Vikipedide Adalet Kalmamış Demektir Kardeşimde Olsa Ben Neden Yapmadığım Şeyin Cezasını Çekiyorum Dün Size O Yüzden Beni Beyaz Listeye Alırmısınız Dedim Bakın Ben Bir Kukla Filan Değilim Bana Haksızlık Yapıldığını Düşünüyorum Ondan Hakkımı Arıyorum Buda Son Derece Normal Ben Size Hemen En Son Vikipedie Aktif Olduğum Katkı Yaptığım En Son Tarih Ve Saati Söylüyorum 9 Ekim 20:24 Bu Saat Hariç Başka Katkı Yapmışlığım Yoktur BurnWithMyFlame (mesaj) 13:02, 13 Ekim 2017 (UTC)

Sayın BurnWithMyFlame, maalesef burada yapılan kişisel beyanlar değil yapılan aksiyonlar dikkate alınmaktadır. Burada sizin hesabınızdan kardeşinizin giriş yaptığına dair bir bilgiyi ne siz kanıtlayabilirsiniz ne de biz bu konuda bir incelemede bulunabiliriz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:01, 13 Ekim 2017 (UTC)

Peki Ne Olacak Ben Hesabımı Geri İstiyorum Bu Konuda Ne Yapılması Gerekiyorsa Yapılsın Lütfen? BurnWithMyFlame (mesaj) 14:13, 13 Ekim 2017 (UTC)

Rapsar Hakaret[kaynağı değiştir]

Sakhalinio Rapsar Bana Vandal Troll Diyor Bana Nezaketle Yaklaşmıyor Halbuki Vikipedinin Kurallari Neydi Kullanıcılara Nezaketle Yaklaşmak Yardım Etmek Ama Rapsar Bana Yardımcı Olmuyor Hesabımın Geri Açılmasını İstemiyor Galiba Eğer Sizde Allah Korkusu Onur Şeref Varsa Gereğini Yaparsınız Bu Sözleri Beni Rahatsız Ediyor Süresiz Engellenmesini İstiyorum Lütfen!!! BurnWithMyFlame (mesaj) 17:01, 13 Ekim 2017 (UTC)

Kupa fotoğrafları[kaynağı değiştir]

@Sakhalinio Merhaba. Fenerbahçe basketbol sayfasında kupaların fotolarını eklediğini gördüm. Ben son zamanlarda FB ile ilgili maddeleri genişletmekteyim, belki fark etmişsindir. Türkçe ve ingilizce vikiye ayrıca bir sezonda üç ya da daha fazla kazanılan kupaların bir arada gösterildiği fotolar eklemek istiyorum. Bu üçleme/dörtlemelere ingilizcede treble, quadruple vs. deniyor. Bizim kulüp bunları başarmasına rağmen hiç güzel bir şekilde çekmemiş, ya da ben görmedim.

Fb şubelerinden bunu şimdiye dek futbol, erkek basketbol, kadın masa tenisi ve kadın voleybol takımları başarmıştır.

Futbol takımı 1967-68 sezonunda tam beş kupa (Türkiye ligi, TR Kupası, Süper Kupa, Spor Toto Kupası ve Balkan Kupası) kazandı. Erkek basketbol takımı 2016-17 sezonunda üç kupa (Lig, Süper Kupa ve Euroleague), kadın masa tenisi (galiba 2013-14 sezonunda) yine üç (Lig, TR Kupası ve Avrupa şampiyonlar ligi) ve son olarak kadın voleybol takımı 2009-10 sezonunda 4 kupa (Lig, TR Kupası, Süper Kupa, Dünya şampiyonluğu) kazanmıştır.

Tüm bu kupaları bir arada (tercihen FB müzesi ortamında) gösteren fotolar var mı? Yoksa çekme ihtimali var mı? O resimler olsa hepsini teker teker maddelere yerleştirirdim. Bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim. Bence büyük bir eksik bu.

Bir de erkek voleybol takımının kazandığı CEV Challenge Kupasının resmi olsa güzel olurdu. Saygılarımla. Akocsg (mesaj) 15:55, 14 Ekim 2017 (UTC)

Merhabalar Akocsg, ben kulüple olan ilişkilerimden dolayı bu fotoğrafları çekebilmem mümkün olabilir. Önümüzdeki haftalarda yine kulübe gittiğimde Alp Bacıoğlu ile de görüşme hedefim var. Ondan çeşitli materyallere erişimde talep edebilirim. Diye umut ediyorum. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:51, 14 Ekim 2017 (UTC)

@Sakhalinio Gerçekten mükemmel olur bunu yapabilirsen. Kulüp için de çok iyi bir reklam ve tanıtım olur bu. FB müzesinde fotoğraf çekmek yasak mı? Ben daha önce hiç gitmedim de, maalesef pek imkanım da yok. Bir sonuç çıkınca beni bilgilendirirsen sevinirim. Akocsg (mesaj) 01:55, 15 Ekim 2017 (UTC)

Müzenin girişide ücretsiz, fotoğraf çekmekte serbest. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam hergün saat ücretsiz stadyum turları bile var. Selamlar SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:23, 15 Ekim 2017 (UTC)

@Sakhalinio Öyleyse iyimiş. Dediğim gibi o resimleri çekebilirsen harika olur. Selametle Akocsg (mesaj) 19:17, 15 Ekim 2017 (UTC)


Selam @Sakhalinio, bir gelişme var mı bu konuda? Ayrıca bir şey daha sormak istedim. FB müzesinde son zamanlarda kazanılan toplam 28 Türkiye şampiyonluğunun kupaları (Milli Küme ve Futbol şampiyonası dahil) sergileniyormuş. Burada gördüm: 28 kupa O resmi burada kullanabilmek için kime sormak gerek? Bir de eğer gidersen müzeye değişik açılardan çekebilir misin? Mükemmel olurdu. Selamlar Akocsg (mesaj) 03:12, 26 Ekim 2017 (UTC)

Selam, bir yenilik var mı diye soracaktım. Birkaç hafta oldu. Bir sonuç alabildin mi? Selametle, Akocsg (mesaj) 02:16, 20 Kasım 2017 (UTC)

Selamlar @Akocsg, bu iş biraz vakit alacak. Ama söz halledeceğim. Selamlar, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:59, 20 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba Akocsg, uzun süre sonra bugün kulübe gidebildim. Müze sorumlusu bayanla görüştüm ama özellikle eski kupaların nerelere koyulduğunu bilmediğini, yerleştirme işleri ile Alp Bey'in ilgilendiğini söyledi. Alp Bey'de Bursa'daki maç için bugün gelmeyeceğini söyledi. Alp Bey'den bi randevu alarak tekrardan gideceğim ama sen tekrar bana istediğin kupaları yazarmısın. Mail yolla seçeneğini kullanarak atarsan çok daha verimli olur. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:17, 8 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba Sakhalinio, mail nasıl gönderebilirim sana? O seçeneği bulamadım. Akocsg (mesaj) 21:17, 8 Aralık 2017 (UTC)

Keyfi değişiklikler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu kullanıcı, birkaç kez uyarılmasına rağmen keyfi ad değişiklikleri yapıyor, uyarıları dikkate almıyor. Keza benim mesaj aayfama bakarsan, sırf anonim kullanıcı diye olumlu değişiklikleri de geri aldığı görülebilir. Beyaz listede olmaması, değişikliklerinin incelenmesi daha uygun diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:44, 14 Ekim 2017 (UTC)

Selamlar Beyaz Liste Yetkisi Verirmisiniz Acaba? GFB Mete 34 (mesaj) 21:12, 14 Ekim 2017 (UTC)

Gaspare Aselli kaynak ekleme sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Gaspare Aselli maddesine kaynak eklerken Otomatik olarak bu işlemin zararlı olduğu belirlendi ve izin verilmedi. İşleminizin yapıcı olduğunu düşünüyorsanız, lütfen ne yapmaya çalıştığınız konusunda bir hizmetliye bilgi verin. İşleminizin eşleştiği kötüye kullanım kuralının kısa bir açıklaması: Ağır vandalizm uyarısı alıyorum. Acaba ne yapmam gerek? --Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim (mesaj) 00:19, 17 Ekim 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio, Aktif hizmetli olarak gördüğüm için size yazıyorum. Değişikliğimde de açıkladığım sebeplerden ötürü sürdürmekte olduğum devriyelik görevimden istifa ediyorum. İlgili haklarımın alınmasını arz ederim. Kolay gelsin.thecatcherintheryemesaj 16:12, 17 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba sayın Thecatcherintherye, konuya tam hakim değilim ama anladığım kadarıyla bir yarışmada verilen söz size tutulmamış. Ancak ben devriyelik görevini alma konusunda birkez daha düşünmenizi rica edeceğim. Şu an kullanmayın yetkinizi ama dursun. Bence bunun sizin için sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:18, 17 Ekim 2017 (UTC)

Deneme amaçlı değişiklikler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şunların hiç bir amacı yok, deneme yapıyor kullanıcı. Sana havale ediyorum :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21:59, 21 Ekim 2017 (UTC)

Disiklopentadien[kaynağı değiştir]

Sevgili Sakhalinio merhaba, Çevirisini yaptığım disiklopentadien sayfasını temizlik işlemi: robot çeviri gerekçesi ile silmişsiniz. Çeviriyi kendim yaptım ve herhangi bir çevirme aracı kullanmadım. Buna ek olarak eğer gereksiz bularak sildiyseniz madde çevirisi istenen maddeler içerisindeydi. Zannediyorum silme gerekçenizi anlayamadım. Bu imzasız yazı Euphemiakh (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Euphemiakh, sayfayı başka bir kullanıcının gözden geçirmesi için geri getirdim. Saygılarımla SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:33, 22 Ekim 2017 (UTC)

Teşekkür ederim, kolay gelsin.Bu imzasız yazı Euphemiakh (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar. Öncelikle kolay gelsin. Kullanıcı oldukça yararlı katkılarda bulunuyor gördüğüm kadarıyla, sanırım beyaz listeye alınması yararlı olabilir. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19:19, 22 Ekim 2017 (UTC)
Merhaba, @Sakhalinio. Kullanıcıları Beyaz Liste'ye Nasıl Alıyorsunuz ve Beyaz Liste'ye Alınmak İçin Belli Bir Katkı Sayısı Var Mı?
Teşekkürler. Kolay Gelsin! -- GFB Mete 34 16:17, 26 Ekim 2017 (UTC)

VikiProje:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikiproje:Spor kapsamında Ekim aynının iş birliği projesi olarak belirlenen Asya Kış Oyunları maddelerinin açılması projesine henüz katılım olmadı :( Hep birlikte hareket ederek projeyi canlandırabilir, iş birliği ile eksiklerimizi giderebiliriz :) Katılımlarınızı bekliyoruz.--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:21, 28 Ekim 2017 (UTC)

Ferecov Feyyaz makalesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! Ben Azerbaycan dilli vikipediden. Lütfen rica ederim, Feyyaz Ferecov makalesini yeniden berpa edin. O makalede olan yanlış çevrilmiş kelimeleri ben Türkçe çevireceğim. Eğer ki, çeviremezsem bana yardımcı olurmusunuz? --Masalli qasimli (mesaj) 06:40, 31 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba sayın Masalli qasimli, bir deneme sayfasında çeviri yapıp bittiğinde sayfayı oluşturmanız daha doğru olacaktır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:46, 31 Ekim 2017 (UTC)
Merhaba sayın Sakhalinio, ben çevirdiğim metni size gönderiyorum. Eğer ki yanlış varsa, o yanlışlıkları düzeltip makaleye Ekleyebilirmisiniz? Yanı ikinci defa yine yanlışlıklar olmasın diye. --Masalli qasimli (mesaj) 08:34, 1 Kasım 2017 (UTC)
Ferecov Feyyaz Kasım oğlu (Fərəcov Fəyyaz Qasım oğlu) 1921
yılında Azerbaycan SSC, Lenkeran kazasının (şimdiki Masallı rayonu)
Kasımlı köyünde doğdu. Anne ve babasını çabuk kaybetti. O, adil ve
Kur'an ehli olduğu için, köyümüzün büyüyüydü. Meclislerde bilimsel
sohbetler ederek islam dininin saf, temiz din olduğunu insanlara
ulaştırmıştır. İkinci dünya savaşına katıldı. Savaşmaya Kırım'dan
başladığı ve ağır yaralandığı bildiriliyor. İranın Bender Şah şehrinde
(şimdiki Bender Türkmen) asır alınmıştır ve asırlıktan kurtarılmış.
İngiliz komutanlığı tarafından 2909 numaralı SSCB kademeye (cephe
derinliğinde tutum sergileyen ve bu şekilde yürüyen birlik kısmına)
iletilmiştir. SSCB Savunma Bakanlığı tarafından 6 nisan, 1985 yılında
2 derecede Vatan Savaşı Nişanına layık görüldü. İkinci dünya
savaşından sonra kendi köyüne dönüyor ve diğer mollalarla birlikte
camide kur'an dersi vermeye başlıyor. Kendi bilgi ve becerisini gelecek
kuşağa öğretiyor. Azerbaycan, rus ve arap dillerini biliyordu. 16 Mart,
1997 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet emlak komitesi Masallı
rayon şubesi, Ferecov Feyyaz Kasım oğluna özelleştirme payı verildi.
Uzun süren hastalıktan sonra 19 mayıs 1998 yılında Azerbaycan
Cumhuriyeti, Masallının Kasımlı köyünde vefat etti. Kasımlı köyü
mezarlığında toprağa verildi. Şimdi onun sanatını 2 torunu Behlul ve
Mehdi devam ediyorlar. Allah rahmet eylesin! --Masalli qasimli (mesaj) 08:36, 1 Kasım 2017 (UTC)
Selamun Aleykum Sakhalinio. Bu da benim çevirim buyurun :

Ferecov Feyyaz, (AzericeFərəcov Fəyyaz Qasım oğlu) 1921 yılında Azerbaycan SSC, Lenkeran kazasının (şimdiki Masallı rayonu) Kasımlı köyünde doğdu. Anne ve babasını erken kaybetti. 1941 yılında SSCB ordusunda İkinci Dünya Savaşına katıldı. Sovyet Kafkasya Cephesi'nin yeni düzenlemesi olan Kırım Cephesi kuvvetlerinde savaşmış ve ağır yaralanmışdır. İranın Bender Şah şehrinde (şimdiki Bender Türkmen) asır alınmıştır ve asırlıktan kurtarılmışdır. İngiliz komutanlığı tarafından 2909 numaralı SSCB kademeye (cephe derinliğinde tutum sergileyen ve bu şekilde yürüyen birlik kısmına) iletilmiştir. SSCB Savunma Bakanlığı tarafından 6 nisan, 1985 yılında II. derecede Vatan Savaşı Nişanına layık görüldü. İkinci dünya savaşından sonra kendi köyüne dönmüş ve Camide Kuran dersi vermişdir. Azerbaycan, rus ve arap dillerini biliyordu. Uzun süren hastalıktan sonra 19 mayıs 1998 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti, Masallının Kasımlı köyünde vefat etti. Kasımlı köyü mezarlığında toprağa verildi.--Rufet Turkmen | müzakirə 13:00, 1 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba Sakhalinio! Feyyaz Ferecov makalesini yeniden oluşdurdum. Makalede her hangi bir yanlışlık varsa, düzeltmenizi veya bana bildirmenizi rica ederim. Saygıyla: --Masalli qasimli (mesaj) 10:00, 2 Kasım 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor ayın iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikiproje:Spor kapsamında Kasım ayının iş birliği projesi "Birden fazla altın Olimpiyat madalyası kazanan sporcu maddelerinin açılması" olarak belirlenmiştir. Tüm proje üyelerinin katılımını beklemekteyiz :)--MediaWiki message delivery (mesaj) 06:56, 2 Kasım 2017 (UTC)

Feyyaz Ferecov[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Sakhalinio. Lütfen Bu bölüme bakarmısınız. O şahs benim milletimi, Azeri/iranlı kukla adlandırdı. O şahın cezasını verilmesini istiyorum. Saygıyla: --Masalli qasimli (mesaj) 19:37, 3 Kasım 2017 (UTC)

Madde yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ian_Cathie - Bu eklediği madde devamlı bir yetkili tarafından silinmekte şahıs bakılacağı üzere ülkesinde bakanlık ve akademik görevlerde bulunmuş lütfen yardımcı olun kalması için...--Konti Conti (mesaj) 07:04, 4 Kasım 2017 (UTC)

Engellenme talebi[kaynağı değiştir]

Rica etsem Vikipedi'ye olan tüm erişimimi engeller misiniz? Şimdiden size ve tabii ki tüm Vikipedi ailesine çok teşekkür ederim. İyi ki aranızda bulunmuşum ve iyi ki varsınız. Herkese iyi çalışmalar dilerim.--MerhabaNe yapabilirim? 21:01, 4 Kasım 2017 (UTC)

İki madde için yardım...[kaynağı değiştir]

İngilizce Wişkipedia'dan çevirerek eklediğim iki madde https://tr.wikipedia.org/wiki/Anna_Stewart_(i%C5%9F_kad%C4%B1n%C4%B1) - https://tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_Toulouse yetkili bir Vikiepdist tarafından devamlı silinmekte lütfen kontrol edip ayrıca gerekiyorsa direkt silinmeleri yerine SAS'ta görüşüşlmesini iki maddenin rica ediyorum saygılar....--66.160.178.83 13:18, 15 Kasım 2017 (UTC)

Gürkan Yeniçeri[kaynağı değiştir]

Selam, yardımlarınız için teşekkür ederim, sayenizde bu işi öğreneceğim. Akuaponik sayfasındaki değişiklikleri yaptım ve ayrıca permissions-tr@wikimedia.org adresine email atarak sitemdeki bilgileri paylaştığımı belirttim. Saygılar

IP engelleme muafı[kaynağı değiştir]

Vikipedi kullanırken VPN kullandığımdan eklediğim içerikler banlanıyor. Bu bakımdan IP engelleme muafiyeti rica ediyorum. Hasmetlihasmet--Msj✔ 12:52, 19 Kasım 2017 (UTC)

yapılan yönlendirme doğru değil, çünkü Osmanlı padişahlarının anneleri listesi eksik hazırlanmıştır108.31.73.21 21:51, 19 Kasım 2017 (UTC)

Ayrıca Osmanlı padişahlarının anneleri listesi şeklinde arama yapıyorum fakat II. Selim'in annesi olan Hürrem Sultan dahi bu listede yok. Bir an önce düzeltilmeli108.31.73.21 03:32, 22 Kasım 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. 2017'nin Kasım ayı için Vikiproje:Spor kapsamında gerçekleştirilen Birden fazla altın Olimpiyat madalyası kazanan sporcu maddelerinin açılması konulu iş birliği projesine katılımlarınızı bekleriz :) İyi günler.--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:04, 19 Kasım 2017 (UTC)

Silinen Sayfamız Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba; https://tr.wikipedia.org/wiki/Cansu_Kurtcu oluşturduğumuz sayfa ünlü bir şarkıcıya aittir fakat tarafınızdan silinmiş. Nedenini öğrenebilir miyiz? Teşekkürler.

Dosya: Fenerbaahce 2010-2011 2 resize.jpg[kaynağı değiştir]

Selam. Başlıkta adı geçen dosya ile ilgili sorun nedir anlamış değilim. Aylar evvelinde sizin belirlediğiniz bir lisans mevcut şu anda. Bu görsel neden bu kadar sorun oldu bu sitede anlamadım. Kendi fotografımı yüklemişim periyodik olarak sorun çıkartıyorsunuz. Bilgilendirirseniz çözelim bu sorunu. İyi akşamlar. Lacivert hc (mesaj) 19:50, 21 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba Lacivert hc, sizin bu dosyanızda bir sorun yok ki dosya Süper Lig sayfasında mevcut. Sorunlu olan içerik sizin commons a yüklediğiniz Ayşe Cora fotoğrafıdır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:08, 21 Kasım 2017 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Selamlar Sakhalinio. Buradaki değişiklikleri onayladığınızı görüyorum. Rica etsem bir defa daha sürün kontrolünde bulunurmusunuz? Kolay gelsin... chanseyMesajYaz 20:23, 21 Kasım 2017 (UTC)

Madde yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sevda_Nur - Bu maddeyi ben ekledim ancak bekletmeli sil şablonu konmuş bir bakabilirmisiniz kontrol edip...--Vakanivius... (mesaj) 10:26, 25 Kasım 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikiproje:Spor kapsamında 2017'nin Aralık ayının iş birliği projesi uluslararası spor federasyonu maddelerinin açılması olarak belirlenmiştir. Siz de projenin bir parçası olarak Vikipedi'mizdeki eksikliklerin giderilmesine yardımcı olabilirsiniz :) İyi günler.--MediaWiki message delivery (mesaj) 04:27, 1 Aralık 2017 (UTC)

Vikiproje Afrika Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje Afrika'ya davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İş birliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca istenen maddeleri ve açılan maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--TmѰ e12 17:01, 1 Aralık 2017 (UTC)

Adana kebabı[kaynağı değiştir]

Adana kebabı maddesine, Adana kebabının ayran ve salgamla beraber rakıyla da servis edilebileceğini ekledim, kaynak göstermediğim gerekçesiyle değişikliği geri aldınız ben de aynı maddenin İngilizce versiyonunu kaynak gösterdim, ancak bu sefer de ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle sildiniz.

Herkesin malumu olduğu üzere Adana kebabı hemen her yerde rakıyla da servis edildiğine göre bir sorun olmaması gerekir. PoorTom (mesaj) 21:26, 2 Aralık 2017 (UTC)

Soylediklerimden bir cümleyi cımbızlayarak cevap vermişsiniz, verirken de aslında Adana kebabının rakıyla da servis edilebildigini kabul etmişsiniz, önemli olan da o.

Şalgam da her yerde olmayabilir ama meşrubat ve ayran mutlaka vardır. Sizin mantığınızla o zaman şalgamı da kaldıralım. Önemli olan rakıyla servis edilebilmesi ve kebapla rakının uyumlu olması.

İngilizce Wikipedia'da rakı ile servis yapıldığını kaynak göstermiştim, onu tamamen gözardı etmişsiniz.

Aslında bu çok basit değişikliğe bu kadar ayak direnmesinin sebebi açık ama geçerli değil. Adana kebabının rakıyla beraber servis edilebildiğinin maddeye tekrar eklenmesi doğru olacsktir. PoorTom (mesaj) 13:09, 3 Aralık 2017 (UTC)

Rakıyla servis edilmesi nasıl yoruma açık olabilir? Edildiği olgusal, tartışılacak bir yanı yok. Çok anormal veya uç bir durum değil. Sayısız lokantada servis ediliyor ve önemli olan ikisinin birbiriyle uyumlu olması.

Bunllarin yanında, hala İngilizce Wikipedia'da rakının belirtilmiş olması hakkında bir şey söyleyemiyorsunuz. PoorTom (mesaj) 21:23, 3 Aralık 2017 (UTC)

Hala cımbızlama yapıyorsunuz. Seyyar satıcıda salgamla içilmesi, rakıyla içilmediğini göstermez. Madde seyyar satıcılarla mı ilgili, Adana kebabıyla mı? Kebap rakıyla yeniliyor mu? Tartışmasız evet, sayısız yerde.

Mutlaka kaynak istiyorsanız, ki gerek yok, Diana Darke'nin yazdığı Eastern Turkey kitabının 200. sayfasına bakın. Yetmezse sayısız kaynak bulunabilir.

Bu anlamsız tartışmanın bittiğini varsayiyorum.

PoorTom (mesaj) 17:09, 6 Aralık 2017 (UTC)

Sayın Yetkili, Dün açmış olduğum (https://tr.wikipedia.org/wiki/Halil_Hayali_Efendi_-_Xelil_Xeyalî_Modan) sayfa neden onaylanmadı? Bu şahıs, hayatını eğitime harcamış önemli bir şahsiyettir. Kendisiyle ilgili bütün araştırmalar şahsıma aittir. --Nimetullah13 (mesaj) 15:35, 3 Aralık 2017 (UTC)

Sayın Nimetullah13, sayfa düzensiz, kaynaksız ve telif ihlali içermekteydi ve bu nedenlerden silindi. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:07, 3 Aralık 2017 (UTC)

Vandalizm onayı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu kullanıcı vandallık yapmış, belirtmek istedim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 04:11, 6 Aralık 2017 (UTC)

Vikiproje:Spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikiproje:Spor kapsamında Aralık 2017'nin iş birliği projesi olarak belirlenen "uluslararası spor federasyonu maddelerinin açılması" projesinde ayın yarısına gelindi. Katılımlarınızı bekliyoruz :)--MediaWiki message delivery (mesaj) 04:17, 15 Aralık 2017 (UTC)

Şu Padisah20 ve oluşturduğu maddelerle ilgilenir misin rica etsem? chanseyMesajYaz 18:32, 17 Aralık 2017 (UTC)

Telif Problemi[kaynağı değiştir]

Lapseki ilçesi Çardak beldesi adında sayfa oluşturmuştum. Topladığım bilgiler Çardak Belediyesi'nin resmi sayfasından. Harita eklemeyi bilmediğim için google map ekran görüntüsü aldım. Çardak küçük bir beldedir, reklama ve bilinirliliğe ihtiyacı vardır. Bende bir katkı yapabilmek adına bu bilgileri derledim. Resmi siteyi kaynak olarak ekledim.

Şu anda sayfaya neler eklediğimi, hangi bilgilere yer verdiğimi hatırlayamıyorum ve tekrar yazmak için uğraşacağımı sanmıyorum. Keşke tamamen silmeden önce telif sorunu oluşturan bölümleri kaldırsaydınız. Yaşadığım çevredeki il, ilçe, belde ve köyleri günümüze ait gerçekçi bilgilerle güncellemek istiyorum. Sayfadaki bilgileri görebileceğimiz şekle getirirseniz sevinirim. Bu imzasız yazı Webturkey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Webturkey, öncelikle katkılarınız için teşekkürler. Bende yarı Çanakkaleli olarak katkılarınızı takip ediyorum. Ancak bu katkıları yaparken telif konusuna çok dikkat ediniz. Telif hakkı size ait olmayan yada serbest telifli olmayan içerikleri (fotoğraf, yazı vb.) Vikipedi'de kullanmayınız. Ben şu anda Çardak sayfasını geri getirdim ve bekletmeli silinmesi için işaretledim. Eğer telif sorunları hallolursa sayfa silinmeyecektir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:40, 17 Aralık 2017 (UTC)

Çardak, Lapseki isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Webturkey (mesaj) 20:48, 18 Aralık 2017 (UTC) bir Lapseki'li olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tüm fotoğraflar bana aittir.

Kidz maddesi[kaynağı değiştir]

İyi günler Kidz TV maddesinin programlar bölümündeki kısmı Kidz TV'de yayınlanan programlar kısmından detaylıca anlatılmıştır. Ya bu iki madde birleştirilmeli ya da Kidz TV maddesindeki program bölümündeki kısmı sadece ikinci maddeye bağlantı verilecek şekilde düzenlenmelidir. 212.83.165.203 12:55, 19 Aralık 2017 (UTC)

merhaba Sakhalinio Yetkin Dikinciler hakkında yaptığım değişiklik neden geri alındı???[kaynağı değiştir]

her yaptığım değişiklik neden geri alınıyor??? Bu imzasız yazı Gzde 90 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Gzde 90, ilk olarak eklediğiniz metin intertte bir siteden kopyala yapıştır olduğu için sebepte de belirtildiği gibi telif hakkı ihlalidir. Ki seslendirme alanlarındaki eşsiz başarısı adeta bir yıldız gibidir. gibi cümleler yorum içermektedir ve ansiklopedik değildir. Saygıalrımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:38, 22 Aralık 2017 (UTC)

Hun imparatorluğundaki 'attila'nın oğlu dengizik' in devleti ihya mücadelesi başlığını siliniz[kaynağı değiştir]

sayın Sakhalinio yukarda başlıkta belirtiğim gibi o veriyi kaynaksız olarak görüyorsanız hemen siliniz Denqizik (mesaj) 09:00, 23 Aralık 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio o veriyi ekleyen benim yazanda benim şimdi sizden silmenizi istiyorum. bir tarihçi olarak bu sitede öyle yazılar gördümki hiç kaynak göstermeden yazsam iyi olacağını düşündüm siteniz baştan aşşağı bir saçmalık,bu sitedeki yetkilileri tarihçi yapacaklarına çoçuklarları yapmışlar bizde çocuklarla uğraşıyoruz. sizinde sitenizinde yöneticilerinizde yerin dibine batsın. benim yaptığım katkıların hepsinin silinmesini istiyorum telif hakkı vereceğim yada mahkemeye gidin bunu yet Denqizik (mesaj) 09:25, 23 Aralık 2017 (UTC)

Sayın Denqizik, sizden öncelikle yukarıdaki hoşgeldin mesajındaki belirtilen sayfaları okumanızı öneririm. Öncelikle burası kimsenin bir sitesi değil. Burası İnternet Ansiklopedisi. Kaynaklarla yapılacak silinmelere ve eklemeler her zaman yapılabilir. Burada maddeler imece usulü elbirliği ile yapılır. İşleyişi öğrenmeden birçok katılımcı zorluklar yaşamaktadır. Bu nedenle bizler burda deneyimli olarak yeni gelenlere her zaman yardımcı olarak yol göstermeye çalışmaktayız. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:39, 23 Aralık 2017 (UTC)

Prof Dr Bulent Onal[kaynağı değiştir]

Bu katkiyi nicin sildiginiz aciklar misin? Hakkinda wikipedia ya sikayet islemi başlayatabilirim. Aciklama bekliyoruz. Eakaltun (mesaj) 18:24, 25 Aralık 2017 (UTC)

Neden sildiniz?[kaynağı değiştir]

lütfen silme gerekçenizi açıklar mısınız?Bu imzasız yazı Mericdemiray (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.