İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:TheTime

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 09:12, 21 Haziran 2007 (UTC)

Karabağ Savaşı[kaynağı değiştir]

Gerekçesi? Takabeg ileti 12:28, 18 Mayıs 2009 (UTC)


Levon-Ter Petrosyan ile Yakup Memedov'un görüşmesi Ermeni kuvvetleri tarafından yapılan operasyondan sonra olmuştur. Dolayısıyla Şuşa Muharebesi'nin başlangıç kısımında yazılmasının bir mantığı bulunmamakta. Şuanda ayrıntılı bir şekilde konu hakkında makale hazırlıyorum, bittiğinde eklenecek. TheTime 12:39, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Eeee. O zaman tarihleri araştırıp ekleyeblirsin. Niye sildin? Silmen için haklı gerekçe yok yani. Takabeg ileti 12:41, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Eklediğinize göre bunu bilmeniz ve araştırmış olmanız gerekiyordu. Yanlış bir şekilde eklemeniz ve bunun sonucu olarak suçlu olarak beni bulmanızın biraz ilginç olduğunu söylemek gerekir. Dediğim gibi bu konu hakkında uzun bir zamandır çalışmam var bittiğinde ayrıntılı bir şekilde konuya eklenecek. TheTime 12:46, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Zannetmiyorum:))) Takabeg ileti 13:24, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Hatırladığım kadariyle neyi zannedip, zannetmediğinizi size sormamıştım. İyi çalışmalar TheTime 13:58, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Hehe. Daha önce bu konu hakkında uzun bir zamandır çalışmam var dedin ya. O konuda zannetmiyorum dedim:) Yani uzun bir zaman mı gerçekten ? Şaka bir yana, Hocalı Katliamı maddesine bakar mısın? Savaşın o aşamasında yani Hocalı'daki çatışmasına Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin katılma imkanı var mıydı? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:25, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Şuşa Muharebesi ve 2008 Mardakert Çarpışması maddelerine kaynakları eklersen iyi olur. Birde Şuşa Muharebesi maddesindeki bilgi kutusuna eklenen resim mümkün oldukça tarafsız olmalıdır ki Ermenilerin kutlaması aşağı alındı ve yerine tank yani anıt resmi eklendi. Haberin olsun. Takabeg ileti 06:27, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Sonuçta savaş savaştır ve mutlaka bir kaybeden ile kazananı olur. Koyduğunuz resimdeki tank Şuşa'ya giren ilk Ermeni tankıtır Şuşa'nın Ermeniler tarafından kazanılmasından sonra o tank anıtlaştırılmıştır. Demek istediğim nasıl bir gözle bakıldığı burda önemli.. iki resimin özetine bakarsak ikiside aynı kapıya çıkıyor dolayısıyla maddenin tarafsızlığını zedeleyecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Karabağ Savaşı maddesinin İnglizce bölümüne bakarsanız orda ana resim olarak "tarafsızlığı bozuyor" dediğiniz resmin yer aldığını görebilirsiniz. TheTime 07:47, 19 Mayıs 2009 (UTC)

İngilizce Viki'nin SM seçilen maddenin taraflı olduğu anlaşılıyor. Hocalı Katliamı maddesiyle ilgili olarak sorduğum Ermenistan Silahlı Kuvvetleri konusunda bilgin yok mu acaba? Takabeg ileti 07:49, 19 Mayıs 2009 (UTC)


Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Ermenistan'nın Sovyetler Birliğinden ayrılmasından hemen sonra kurulmuştur. 1996'ya kadar düzensiz bir ordu statüstünde olduğu için savaş döneminde profesyonel bir yapıda hiçbir zaman olamamıştır. 10-15'li grupları yöneten komutanlarla operasyonel faaliyetlerde bulunmuş veya savunma görevlerinde bulunmuştur. Kısacası Hocalı Katliam'ı olurken Ermenistan Silahlı Kuvvetleri zaten kurulmuştu Hocalı Katliam'ı maddesindede yer almasının pek şaşırılacak bir durum olduğunu sanmıyorum. TheTime 08:01, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin kurulmuş olması ayrı mesele, çatışmaya katılmış olması ayrı meseledir. Kaynaklara bakıldığında sadece Armenian forces, taraflı dediğim İnigilizce Vikideki maddede de ethnic Armenian armed forces. Kaynaklara dayanarak yazılması lazım. Değil mi? Takabeg ileti 08:09, 19 Mayıs 2009 (UTC)
366. Piyade Alayı, Rusya'nın mı CIS'nin mi? Rusya bir devlet olarak Hocalı'da çatışmaya katıldı mı? Ne yazık ki millet kaynaklara göre değil kendi yorumlarına göre yazar. Takabeg ileti 08:09, 19 Mayıs 2009 (UTC)

CIS 1991 yılında kurulmuş olmasına rağmen askeri kanadı çok daha sonra kurulmuştur. Dolayısıyla mantıklı açıklaması 366. Piyade Alayı'ın Rusya'ya ait olduğu yönünde. Ama bunlar herzaman bir rivayet olarak kalmıştır. Bunu düzenleyen arkadaşta bu rivayetlere göre düzenleme yapmıştır diye tahmin ediyorum çünkü halen Hocalı Katliam'ına Rusların katıldığı konusunda hiçbir kanıt bulunamamıştır. TheTime 08:20, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Eninde sorunda kaynaklara dayanmaksızın ve kaynakları aktarırken kendi yorumları ve isteklerini katarak kendi yazıyor ve çok ısrarlı davranıyorlar. Neticede maddeyi yanlış hale getiriyor. Umarım sen böyle davranmayacaksındır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Her cümleden sonra fact koymanızı halen anlayabilmiş değilim. Helede Levon Ter-Petrosyan maddesindeki Rusça isminden sonra koyduğunuz kaynak talebini. Zahmet edip maddenin Rusça kısmına baksanız hem bilgilenmiş olursunuz hemde her cümlede fact ekleme zahmetinden kurtulmuş olursunuz. TheTime 17:33, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Her cümleden sonra fact koymuyorum. Bazı cümleden sonra koyuyorum. Kaynaksız bilgilerin (başka vikiden çevirse de) her an kaldırılma ihtimali var. Levon Ter-Petrosyan konusuna gelince Rusçası Левон Акопович Тер-Петросян. Левон Тер-Петросян'dır demek istersen kiril alfabesi eklemen lazım. Şimdi anlayabildin mi? Ne olursa olsun tartışmaların yaşayabileceğini düşündüğüm maddelerin kaynaksız olması risklidir. Özellikle sıkça değiştirileceği öngörülen maddelerde kaynaklandırılma şarttır. O yüzden fact ekliyorum. Takabeg ileti 00:55, 20 Mayıs 2009 (UTC)
"Her cümlede fact eklemek" mesela böyle faaliyetlere denir:)) Görüşürüz. Takabeg ileti 02:04, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Karabağ Savaşı[kaynağı değiştir]

Şuşa Muharebesi ile Karabağ Savaşı maddesindeki Şuşa Muharebesi alt bölümü hemen hemen aynıdır. İkisinin içeriğ aynı kalırsa birleştirilecektir. Karabağ Savaşı maddesindeki ilgili kısımı özetleyebilirsin. Ya Şuşa Muharebesi maddesini Karabağ Savaşı maddesine yönlendirebilersin. Ya da Şuşa Muharebesi maddesini daha da geliştirebilirsin. Tercih sana bıraktım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:22, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Şuşa Muharebesi[kaynağı değiştir]

Büyük bir merakla ne yapmaya çalıştığınızın izahını bekliyorum TheTime 16:20, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Yazdım zaten. Takabeg ileti 16:23, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Taraflı kim?[kaynağı değiştir]

Beni taraflı olmamda suçlamanızdan önce, kendi değiştirmeler geçmişinize bir göz atmanızı tavsiye ederim. Çoğu Ermeni konularına ilgin değiştirmeleriniz dolayısıyla beni taraflı adlandırmanız hiç de uygun değildir. İlaveten tüm değiştermelerimde kaynaklar kullandım, değiştirmelerinizde kaynakları çıkardınız. İsterseniz Vikipedi Şikayete bir baş vuralım bakalım kim taraflı değiştirmelerde bulundu. Ayrıca maddeye ait görüşlerinizi mesaj sayfamda değil maddenin tartışma sayfasında paylaşmanızı rica ederim. İyi çalışmalar. Atabəy 10:20, 25 Mayıs 2009 (UTC)

  • Dediğim gibi herkesin ilgi duyduğu ve bilgi sahibi olduğu bir alan vardır. Genelikle Ermeni konuları ve eski Sovyet ülkeleri hakkındaki maddeler konusunda katkı yapmaya çalışıyorum. Başlattığım maddelerin veya değişikliklerin neredeyse hepsi Wikipedia'nın İnglizce sayfalarından yaptığım çevirilerinden oluşuyor. Dediğiniz gibi maddenin tartışma sayfasından devam etmek en mantıklı yol olur. --TheTime 10:28, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Türkçe Vikipedi İngilizce'den sadece çevirme için değildir. Bu konuda Vikipedi memurlarından da sora bilirsiniz. Kaynakları bulmanızı ve madde tartışma sayfalarında nitelendirmenizi tavsiye ederim. Atabəy 10:30, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Köy Çeşmesinde Yuvacık, Kaş maddesi için yardım istedim ancak pek ilgilenildiğini söyleyemem. Madde tam anlamıyla köyde yaşayanların şikayet alanı haline dönüşmüş. Düzenlenmesi için senden yardım bekliyorum. - TheTime 17:42, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Öncelikle köyün adı Kaş değil. Madde gerçekten feci ama bunun gibi bir sürü maddeler var. Neden Yuvacık? Takabeg ileti 18:52, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Açıkçası çok fazla saçma sapan yazıyla donatılmış maddeler gördüm ama bunun gibisini ilk kez görmüştüm. Yuvacık olmasının özel bir sebebi yok sadece bir yerlerden başlamak lazım diye düşünüyorum. - TheTime 07:00, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Sen de saçma sapan yazıları temizleyebilirsin. Bu arada Hocalı Katliamı (Ermeni güçleri yerine ısrarla Ermenistan Silahlı Kuvvetleri kelimesini eklenmesi, Rusya Ordusu henüz kurulmadığı halde 4. Ordu 23. Motorize Piyade Tümeni'ne bağlı 366. Motorize Piyade Alayı'nın başına Rus kelimesini eklenmesi ve bu hatalı bilgiyi doğralamak uğruna bir Azeri tarafından yazılan taraflı ve hatalı yazının kaynak olarak gösterilmesinden dolayı taraflı hatta yanlış bilgi), Azeriler maddelere de göz atarsan sevineceğim. Yoğun olarak milliyetçi faaliyetlerinin sahnesi haline getirilen maddelerle ilgilenmek isteyen kullanıcı azdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:04, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Destek oyunuz için teşekkür ederim. Teşekkürler, iyiçalışmalar... --Kerem233 07:54, 1 Haziran 2009 (UTC)

Ermenistan VikiProjesi[kaynağı değiştir]

Geç cevabım için özür dilerim. Öyle bir projeye katılmak isterim, evet . Kıro-headmesajjj 18:18, 1 Haziran 2009 (UTC)

Tartışma:Biz Bizim Dağlarımızdır'a göz atar mısın? Takabeg ileti 20:39, 5 Haziran 2009 (UTC)

  • Küfür eden anonim kullanıcıları uyardığınızda özet kutusuna "küfür etme" yazarsanız, o an aktif hizmetli varsa hemen müdahale edilebilir. Bilginiz olsun. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   19:37, 7 Haziran 2009 (UTC)

Patrik Vehabedyan[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bence taslak çıkartacak kadar (takriben 4-5 cümle) içerik varsa yazmamızda yarar var. Benim yazmamın sebebi 3 cümlenin ötesinde bilgi bulmakta zorlanışımdı; eğer ilgili kitabı kullanarak 4-5 cümlelik bir taslak oluşturabilme imkânınız varsa oluşturalım derim ben. Hrant Dink'in belirttiğiniz yazısındaki kısım da kullanılabilir kısa da olsa. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:45, 11 Haziran 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı[kaynağı değiştir]

Selam TheTime. Nasıl gidiyor? Şu muhabetinizi uzatmayın. Doğrudan kaynaklı bilgileri eklemek daha faydalı. Mesla Ermeni Kırımı maddesinde sadece olup biteni ile ilgilir bilgileri yer alıyor. "Ermeni tezi" ve "Türk tezi" hakkında somut olarak yazılmamaktadır. Ermeni örgütlerinin ve lobicilerinin ve Ermenistan hükûmetinin ne dedikleri, Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti'nin de tam olarak ne dediğini somut olarak yazan olmadı. "Türk tezi", "soykırım" olmadığını mı savunuyor da sadece ondan mı ibaret ? Gerç benim açımdan bu tür siyasi yaklaşımalar önemli değiller. Yine de Bu Türk tezidir, O Ermeni tezidir diyeceklerse eklesinler. Aslında ben de ilgilenmek isterdim ama 27 Mayıs Darbesi maddesindeki gerekçeleri anlaşılmayan şablonları (eksik ve taraflı) ilr ilgilenmek zorunda kaldım. İyi çalışmalar. (Buna benzeyen Nihan'a da gönderdim:)) Takabeg ileti 17:15, 16 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim iyiyim.. Son zamanlarda maalesef fazla vakit ayıramıyorum 2 hafta sonra Kanada'da olmanın telaşı içindeyim bir türlü sorunları halledemedim ama son aşamaya geldi çok şükür. Ermeni Kırmı maddesi ile ilgili ise çok dar görüşlü olmamak gerektiğini düşünüyorum.. Bazı kullanıcıların yaptığı ise maalesef bu oluyor ve tek pencereden bakıldığı için ortaya son derece gereksiz, olmaması gereken tartışmalar çıkıyor. Konu fazla uzamasın diye yazmamaya karar verdim umarım uzatmama düşüncesinde olan tek ben değilim.
Sen nasılsın? son olarak nelerle uğraştığının farkındayım.. umarım hallolmuştur.. -- TheTimeileti 18:17, 16 Haziran 2009 (UTC)
Hamdolsun. Kanada denince hatırladığım şu: İran'lı arkadaşlarımın çoğu oraya gitti. Tehran'daki çevrem dağıldı. İyi yolculuklar. Takabeg ileti 18:26, 16 Haziran 2009 (UTC)
Sen İran doğumlumusun? -- TheTimeileti 18:36, 16 Haziran 2009 (UTC)
Zarkesh, Tehran, İran Takabeg ileti 18:44, 16 Haziran 2009 (UTC) <- Şaka. Takabeg ileti 18:47, 16 Haziran 2009 (UTC)
Eheh anlaşılır oldu : ) Anneannem Tibriz doğumludur çocukken Tahran'da olmuştum pek hatırlamam ama çok aşırı derecede sıcaktı oralar.. Ermenice, Rusça, İnglizce ve Türkçeden sonra bildiğim diller arasında Farsçanın olmasını istiyordum.. ama artık kafa kaldıramıyor : ) --TheTimeileti 18:55, 16 Haziran 2009 (UTC)
Tehran hâlâ sıcak. Büyüdükten sonra gittiğim için iyi hatırlıyorum:)) Ermeniceye nazaran Farsça zor değil (Ermeniceyi sökemedim). Fransızcaya göre de daha kolay. Gerç ben bayağı unuttum. Takabeg ileti 19:25, 16 Haziran 2009 (UTC)
Bilmiyorum Farsça yazıları gördüğüm zaman bu dil nasıl konuşulur diye düşürüm hep. Gerçi Ermenice harflerde çok değişik ama yinede և(yev), ը(ıı) ո(vo,o) yu doğru kullanmayı öğrendikten sonra durum biraz daha kolaylaşıyor. Yinede zor ve sert bir dil olduğunu söyleyebilirim.. --TheTimeileti 20:01, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı[kaynağı değiştir]

[1] Dar görüşlü olan kim? Kime göre? VP:N bir göz atarsanız iyi olur. İtham edici ifadelerden kaçınınız. İyi çalışmalar. --Boyalikus 22:10, 16 Haziran 2009 (UTC)

Nezaket kurallarını hatırlattığınız için teşekkür ederim. Benimde size hatırlatmam lazım ki adınızın dahi geçmediği bambaşka bir kişinin mesaj sayfasındaki yazımla alakalı bana mı dediniz? şeklinde bir yaklaşımda nezaketen pek uygun değil. Bakın farkındayım ki bu konuyu pek kapatma niyetinde değilsiniz lakin benim ilave edeceğim, ekleyeceğim başka birşey bulunmuyor.. Umarım anlayış gösterirsiniz. --TheTimeileti 23:47, 16 Haziran 2009 (UTC)

Sosyal yaşamınızdaki kuralları bilemem ama burada "bana mı dediniz?" demek nezaketi aşan bir davranış değildir. Benim olmadığım bir yer yok burada. Size takabeg'in sayfasından bile yorum yazabilirim. Adımın geçmesi gerekmiyor. Tartışma sayfasında kendi görüşünüze uygun olmayan herkesi "dar görüşlülükle" suçluyorsunuz. Beni kastetmemiş olsanız dahi bu hoş bir davranış değildir. Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Boyalikus 23:51, 16 Haziran 2009 (UTC)

Konu o kadar hassas ve kırılgan ki açıkçası insanlardan çokta tarafsız yorum bekleyemiyorum. Günlerdir tüm bu yazdıklarımız ve hala aynı noktada olmamız bunu gösteriyor zaten. Dediğim gibi yapmaya çalıştığım şey kendi görüşlerimi düşüncelerimi buraya yansıtmak, empoze etmeye çalışmak değil. Aksine bunu yapmaya çalışanlara karşı çıkmak ve Vikipedi'yi olabildiğince tarafsız kılmak. Şu bir gerçek ki hepimizin farklı etnik kimlikleri, farklı inanışları ve farklı görüşleri var tüm bunlar için öç alma yeri olarak burayı görürsek işin içinden çıkılmaz bir noktaya geliriz. Hiç yol katetmediğimize inanmıyorum ama daha epey uzun bir yol olduğununda farkındayım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim iyi çalışmalar.--TheTimeileti 00:07, 17 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedi özgür kürsü değildir[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Şurada da görülebilen yorumunuz, içerik itibarıyla Vikipedi ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Normal bir durumda Vikipedi kullanıcıları olarak bizler yorumda doğrudan düzeltmeye gidiyoruz. Siz Vikipedi'ye yeni yeni bir kullanıcı olduğunuz için bu durumu gözden kaçırmış olabileceğinizi düşündüm. Yorumunuzu Vikipedi özgür kürsü değildir ilkesini gözden geçirerek, düzeltmenizi rica ediyorum. Saygılarımla... --DsMuratileti 08:28, 19 Haziran 2009 (UTC)
Hak verirsiniz ki sözkonusu maddenin tartışma sayfasında konuşulanların zaten tamamı bu yönde. Vikipedi'nin serbest kürsü olmadığının farkında olduğum gibi yeni üye olmadığımıda size hatırlatma ihtiyacı duyuyorum. Değişiklik sayılarına göre yeni eski üye ayrımı sanırım ki doğru bir yaklaşım olmaz.
Ancak tavsiyenizi önemsemiyor değilim ve bu doğrultuda yazıyı düzenlemeye çalışırım. Umarım tartışma sayfasında bulunan diğer yazılardada aynı yol izlenir. İyi çalışmalar. | TheTimeileti 08:41, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Katkılarınıza bakarsak; yeni bir kullanıcı değil de, yeni yeni aktif olmaya başlayan bir kullanıcı diyebiliriz. Yeni kaydolmuş, eski kaydolmuş önemli değildir. Ben Vikipedi deneyiminiz için bahsetmiştim.
    Size uyarı göndermemin nedeni, en son sizin yorumunuzu görmem ve Vikipedi ne değildir ilkesine aykırı bulmamdır. Bu yazı başka birine ait olsa da ya gerekli değişikliği kendim yapar, ya da size olduğu gibi mesaj gönderirdim. Saygılar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 08:51, 19 Haziran 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Madde'nin tartışma sayfasında bulunan diğer Uygun olmayan yorumların sahiplerinede aynı uyarıyı yapacağınızdan eminim. Sizede iyi çalışmalar. | TheTimeileti 09:00, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Tekrar belirttiğim gibi, en son değişiklik sizin mesajınıza ilişkindi; onu gördüm ve konu hakkında bilgilendirdim sizi. Eğer Vikipedi ilkelerine uygun düşmediğini düşündüğünüz mesajlar varsa, bir kullanıcı olarak siz de gereğini yapabilirsiniz; bu yalnızca hizmetlilerin değil, bütün Vikipedi topluluğunun görevidir. Hoşçakalın... --DsMuratileti 09:17, 19 Haziran 2009 (UTC)

Hizmetlilik konusu[kaynağı değiştir]

Açıkçası bu konudaki görüşünü merak ediyorum.. Halihazırda Vikipedi'de kayıtlı olan bir çok kullanıcı seni hizmetli zannediyor.. Yaptığın katkıların ve belkide bu kadar aktif olman bunun nedeni. Son zamanlarda karşı karşıya olduğun sorunlar ise bence katkı yapmanı zorlaştırıyor.. Bu çerçevede görüşünü aldıktan sonra başta katkılarının sansüre uğramaması nedeniyle hizmetliliğin için oylama açma niyetindeyim. | TheTimeileti 16:28, 21 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Fakat hizmetlilik o kadar kolay değildir. Gördüğüm kadarıyla hizmetli seçilen kullanıcının hizmetlilik dışındaki katkıları ve performansları aynı standartta devam ettirmek çok zordur. O yüzden benim hizmetlilik yapma niyetim yok. Görüşürüz. Takabeg ileti 16:38, 21 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba.. Vandalizmden süresiz olara engellenen bir anonim kullanıcın eklediği iddia niteliğinde olan içeriği 2 kez çıkarmama rağmen halen ısrarla geri yüklüyorsunuz. Vikipedi bir ansiklopedidir, nasıl evinizde bulunan herhangi bir ansiklopedide iddia niteliğindeki ucu açık kavramlar yer almıyorsa burdada maddenin düzeni ve tarafsızlık ilkesi gereğince yer almamalıdır. iyi çalışmalar | TheTimeileti 20:01, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Anladım. Ne dersem zaten savunacaksınız. Ama sonuçta bu iddiayı da bilmek isteyecek birileri çıkacaktır bana göre. Durup dururken neden kaynaklandırılmış bir bilgiyi sildiğinizi anlayamadım açıkçası. Ucu açık diyorsunuz ama Eurovision maddesinde bunun gibi iddialar veya itirazlar kaynak gösterildiği sürece durabiliyor (İngilizcede bile). Sanırım duyarlılığınız sadece bunun için geçerli. Her neyse iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 07:28, 22 Haziran 2009 (UTC)
Tekrar merhaba. Şu şudur bu budur diyerek hiçbir konuda duyarsızlık yapma niyetinde değilim.. Farz edin ki siz bir şarkı yapıyorsunuz ben ise şarkınızın çalıntı olduğunu söyleyerek kaynak olarak kendimi gösteriyorum.. Bu tamamen buna banziyor ki tahmin edebileceğiniz nedenler doğrultusunda Eurovision gibi yarışmalarda her yıl bu yönde onlarca farklı farklı iddialar olur.. iyi çalışmalar | TheTimeileti 07:50, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Peki ama bu iddiaların bilinmesi okuyucular için daha iyi olmaz mıydı? Her neyse sizi de anlıyorum. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 07:58, 22 Haziran 2009 (UTC)

Taraflı şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar.. nasılsın? Karabağ Savaşı maddesindeki Ateşkes sonrası çatışmalar bölümünde taraflı şablonu eklemişsin.. Ben açıkçası orda taraflı bir durum görmedim daha çok iki devletin o dönemdeki açıklamaları yer alıyor.. ve tabi iki ülkenin açıklamaları biribirine epey çelişkili sağladığından açıklamalara sadece iddia olarak yer verilebiliyor. | TheTimeileti 12:37, 24 Haziran 2009 (UTC)

Hamdolsun. Senden haber? Orda Ermenistan'ın açıklamasına iddia diyor. Azerbaycan'ınkine ise açıklama. O yüzden taraflı olduğunu düşündüm. Ne dersin? Takabeg ileti 12:46, 24 Haziran 2009 (UTC)
Bence maddede fazlasıyla düzen bozukluğu meydana getiriyor şablon.. Bunun yerine o kısmı düzeltmek daha doğru olabilir.. | TheTimeileti 12:50, 24 Haziran 2009 (UTC)
Aslında öyle ama bildiğin gibi belli kullanıcılar tarafından ısrarla geri alınıyor. Azeriler, ASALA, Andranik Ozanyan v.s. maddelerde kasten taraflılaştırma eylemleri söz konusu. Ne yazık ki tarafsızlaştırma çalışmalarımızı sıkça değişiklik savaşı olarak algılandı ve algılanabilecektir. O riske girmektense şablonun eklenmesi kötünün iyisi, bence. Takabeg ileti 13:57, 24 Haziran 2009 (UTC)

Hovhannes Bagramyan[kaynağı değiştir]

Tekrar selam.. Hovhannes Bagramyan maddesini Ivan Bagramyan'a yönlendirmişsin. İvan adı Sovyetler döneminde kullandığı adıydı.. Zaten Sovyet rejiminde özellikle bu tür askeri görevlerde bulunan insanların adlarında sürekli olarak yapılan bir değişiklik.. Ama esas adı Hovhannes Bagramyan'dir.. Bunun içinde yeterli kadar kaynak var dilersen maddenin İnglizce sayfasına bak. | TheTimeileti 12:47, 24 Haziran 2009 (UTC)

Tabi. Asıl adı öyle olabilir. Fakat Vikipedi'de en bilinen adı maddenin başlığı olarak seçilir. Takabeg ileti 12:49, 24 Haziran 2009 (UTC)
İnglizce sayfasındada Hovhannes Bagramyan olarak adlandırılmış madde. Bence maddenin adına tekrar göz atsan iyi olur İnglizce sayfasının referans alınması çok daha makul olur zaten orda Hovhannes olarak adlandırılması için yeterli kadar kaynak var. | TheTimeileti 12:53, 24 Haziran 2009 (UTC)
Burası İngilizce Viki değildir:) Ve özellikle Türkçe kaynaklarda Hovhannes Khachatury Bagramyan veya Hovhannes Bagramyan bulunmuyor. İ. Bagramyan olduğuna göre İvan. Değil mi? Takabeg ileti 12:54, 24 Haziran 2009 (UTC)
Buranın İnglizce viki olmadığının farkındayım.. Ama bu oraya göz atılmayacağı anlamına gelmemeli orada bulunan kaynaklarda önemlidir. Türkçe kaynaklarda ise isminin ısrarla İvan olarak kullanılmasının sebebini tahmin edersin diye düşünüyorum. | TheTimeileti 13:01, 24 Haziran 2009 (UTC)
Zaten bu tür askerler Ermeni olmaktan ziyade SSCB'liydi. Rus olmaktan ziyade SSCB'liydi. Fakat günümüz milliyetçiliklerinden mi kaynaklanıyor bilmem İngilizce Vikide akademik araştırmalarına aykırı bir şekilde başlığının millileştirilmesi yaşandığı anlaşılıyor. Aynı şekilde Hazi Aslanov v.s. için de şüphem var. Eninde sonunda tahminimizden ansiklopedi yazılmaz. Çok istersen kaynakları göstererek tartışılabilir. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:07, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba, az önce Düm Tek Tek sayfasına baktım ve orada da geçen Jan Jan maddesinde yer alan türde, resmi olmayan çalıntı iddialarına rastladım. Üstelik bunları da ben eklemiştim. Sanırım bu veriyi tekrar geri almak daha doğru. Zaten okuyan kişiler kendi kanaatince inanır ya da inanmaz. Kaynaklar mevcut, gereksiz bir bilgi de değil. Bu da silinmemesi gerektiğini gösterir. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:24, 26 Haziran 2009 (UTC)

Selam naber? Ne zaman gidecen Kanada'ya? Tabi ordan da Türkçe Vikiye katılacaksın değil mi? Hem Azeriler maddesi hem de Tartışma:Azeriler‎ sayfası cidden kaos :) Senin görüşlerini de almak istiyorum. Anladığım kadarıyla kullanıcıların çoğu konudan mesafeli davranmayı tercih ediyorlar. Ama ses çıkmayınca madde ebediyen taraflı ve düzensiz kalacak (gibi). İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:13, 27 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim.. Ufak bir sağlık sorunum var uyku konusuyla alakalı bundan dolayıda 1 haftadır gece saat 4'lerde yıldızlara bakma yerine Vikipedi'de zaman harcamaya çalışıyorum .. Neyseki ilaçlar kullanmaya başladım bakalım umarım bir faydası dokunur.
Azeriler maddesini çok uzun zamandır takip ediyorum tartışma bölümüne açıkçası katılma gereği duymadım sen ilgileniyorsun diye. Ki zaten görünen o ki benim katılmamda pek birşey değiştirmeyecek .. Hocalı Katliamı maddesini hatırlayarak en doğrusunun şikayet bölümüne başvurmak olacağını söyleyebilirim. | TheTimeileti 17:44, 27 Haziran 2009 (UTC)
Geçmiş olsun. Allah olsun Rab olsun YHVH olsun başka tanrılar da farketmez, şifanı versin. Hocalı Katliamı maddesinde bir şey mi oldu? Kontrol etmedim hemen bakiiim. İyi haftasonları. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:53, 27 Haziran 2009 (UTC)
Yok çok şükür birşey olmadı : ) hatırlarsan Hocalı Katliamı maddesindede bir nevi değişiklik savaşları yaşanıyordu, Azeriler maddesiyle Hocalı Katliamı maddesinin durumu birbirine epey benzer durumda. O yüzden bir başka çıkar yol görmediğimden şikayete başvurmanın en mantıklısı olacağını düşünüyorum. Bu arada iyi dileklerin için teşekkürler sanada iyi haftasonları.. | TheTimeileti 18:01, 27 Haziran 2009 (UTC)
Bence Hocalı Katliamı maddesinde ciddi sorun yoktur. Azeriler maddesindeki sorun Türk halkları yani SSCB'nin etnik politikasından gelen tezlerini sanki tek bir gerçekmiş gibi gösterilmesi. Azerice Vikiyi gezdim. Orda taraflılık ve doğruluk kontrolü yok. Afşarlar, Kaşkaylar bile Azeri sayılıyor:)) Hatta Irak Türkmenleri'ni Irak Azerbaycanlıları olarak değiştirmek istendi:))) Kısaca oradaki kontrolsüz ortama alışmış arkadaşların burda aynı şeyi yapabileceğini sanıyorlar. Kənd meydanıda sıkça adımı görebilirsin. Takabeg, yəqin erməni dığasıdır diyor. Bunu silmeye ihtiyacı duymuyor, oranın hizmetli. Türkçe Vikipedide yazmış olsaydı anında engellenirdi. Ortam çok farklı. Mesela başka bir hizmetli de Türkiyədə təmiz türk qanı daşıyan kişilər qalmamış, təmiz türk resursları müharibələrə sərf olunmuşdur. O zaman mən buna inanmadım, lakin indi Türk Vikipediyasını gəzdikcə həmin kişinin (ismini unutmuşam) yazdıqlarını xatırlayıram. Təəssüf, çox təəssüf diye yazabiliyor. Armenice, Gürcüce Vikilerin durumunu bilmiyorum da demek ki Türkçe Viki tarafsızlık konusunda bayağı iyidir. Belki İngilizce Vikiye göre iyidir. Zenginlik açısından İngilizce Viki gibi olmuyor da ... İyi dinlenmeler. Görüşürüz. Takabeg ileti 18:19, 27 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler. Vikipedi için daha yararlı olabilmeyi umuyorum. --Yabancımsj 11:04, 29 Haziran 2009 (UTC)

Vazgen_Sargsyan.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba,
O resim özgür bir lisansa sahip olmadığı için Commons'ta yer alamaz. Ama Vikipedide VP:AK kapsamında kullanılabilir. Resmi buraya yükleyebilirsiniz; uygun şekilde kaynak verdiğiniz, uygun bir telif etiketi kullandığınız ve VP:AKGY çerçevesinde adil kullanım gerekçelendirmesi yaptığınız sürece, resmin Vazgen Sarkisyan sayfasında kullanılmasında sorun yaşanmaz. İyivikiler... [ho? ni!] 14:23, 30 Haziran 2009 (UTC)

Vazgen Sarkisyan[kaynağı değiştir]

Selam.. nasılsın? Vazgen Sarkisyan maddesini oluşturdum.. Öncelikle nasıl olduğu ile ilgili fikrini almak istiyorum.. İkinci olarakta resim özgür lisansa sahip olmadığı için commonsta bulunmuyordu. Tr Vikipedi'ye upload ettim.. Homonihilis'e sordum adil kullanım resmi olarak upload edebileceğimi söyledi.. upload ettim ama bazı teredüttlerim var özellikle telif etiketi konusunda.. göz atarsan sevinirim.. | TheTimeileti 20:28, 30 Haziran 2009 (UTC)

Eline sağlık. Henüz maddeyi incelemedim ama adil kullanım etiketi halledildi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:02, 30 Haziran 2009 (UTC)
+ Rica etsem Bunu kontrol eder misin? Aslında onun Vikipedi:Troll zararlısı okuması gerekiyor. Birde benim senin kuklan olduğumu (senin benim kuklam olduğunu mu daha doğru ifade ??) iddia etti :)) Kuklan olsaydın ben de Kanada'ya gidebilirdim :)) Hadi yarın görüşürüz. Takabeg ileti 00:36, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Konuyu yazdığın için teşekkürler tartışmalardan uzak kalma fikrim pek doğru bir adım değilmiş bunu fazlasıyla anladım. Bu arada Kanadaya gelmiyormusun hakikaten? ehehe : ) | TheTimeileti 08:38, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Rica ederim ama yersiz şablonları kaldırmadın... Kanada konusuna gelince kısmet olursa, inşallah. Eğer gelirsem bana çay mı ısmarlayacaksın ? Görüşürüz. Takabeg ileti 08:49, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Unutmuştum, hallettim. Çay konusunda tereddütlerim var kahve iyi bir fikir olabilir.. | TheTimeileti 09:00, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Türk Kahvesini (Arap Kahvesi, Ermeni Kahvesi, Yunan Kahvesi, yani кофе по-восточному) içmeyi de seviyorum. Takabeg ileti 09:11, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Tartışma:Antik Ermeni dini[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir zamanlar Hristiyanlık öncesi Ermeni dini ve mitolojisi üzerine bir madde yazmıştım ve Tartışma:Antik Ermeni dini sayfasında ufak bir soru sormuştum. Ne yazık ki cevap alamayınca kendi kendime bir şeyler üretmiştim (ki sonra bu ayrı maddede de kullanıldı: Aydınlatıcı Gregorios) ama sayfaya göz atabilirseniz belki siz yanıtlayabilirsiniz? Bu arada mesajlara istemeden göz misafiri oldum; şu sıralar Kanada Doğusundan Batısına kadar pek bulutlu, yağmurlu - şemsiyenizin unutmayın her ihtimale karşı derim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:42, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhaba.. Açıkçası ne basında nede başka kaynaklarda konu hakkında hiçbir bilgi, kaynak görmedim. Ancak İnglizce'den değilde Ermenice'den çevirmeye kalkarsak Grigor Lusavoriç(Գրիգոր Լուսաւորիչ) Grigor Aydınlatan anlamına gelir.. Lusavoriç'in Ermenice karşılığı Aydınlatan, Aydınlatıcı olur.. Tam açıkçası nasıl kullanılabileceği ile ilgili fikrim yok ama özellikle Türkçe olarak kullanmayı düşünüyorsak Gregor olarak değil Grigor(veya Krikor) olarak kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Buarada bazı sağlık sorunlarım var bu nedenle siteye fazla uğrayabilme fırsatım olmıyor Kanada konusundada keza erteleme durumunda kaldım.. İyi çalışmalar | TheTimeileti 16:18, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Aydınlatıcı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Türkçe bu konuda kaynak olmaması cidden çok kötü; bizim şu anda kullandığımız çeviri de Aydınlatıcı. Yunancadan hareketle Gregorios yapılmış isim ama dediğiniz şekilde değiştirilebilir bence de... Bu arada geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:02, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Taka nasılsın? Son bir kaç haftada o kadar şey oldu ki.. Önce ufak bir operasyon geçirdim sonrasında artık erteleme şansım olmadığı için Kanada'ya geçtim ordanda Amerika'ya. Bu kadar kısa bir süre içerisinde nasıl tüm bunlar oldu bilmiyorum ama sonuç olarak oldu ve gerçektende bitti. Farkettim ki çok özlemişim Vikipedi'yi.. ayrı kalmak hakikaten berabat bir duyguydu.

Ayrı kaldığım zaman içerisinde neler oldu bitti inan en ufak bir fikrim yok.. Yardımıma ihtiyacın varsa söylemen beni mutlu eder.. Görüşürüz. | TheTimeileti 09:31, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Hoş geldin. Şu an keyfin yerinde mi ? Takabeg ileti 10:00, 27 Temmuz 2009 (UTC)
P.S. Son günlerde içimde Rus modası var :)) Takabeg ileti 10:00, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Ermeni Lejyonu[kaynağı değiştir]

Tartışma:Ermeni Lejyonu (Almanya) sayfasını takip ediyor musun? Orda lejyonun bir taburdan oluşturulduğunu ısrarla iddia edenlerle mücadele ettik ve hallettik. Şimdi de Dro'nun gönüllü başkanlık altında kurulduğunu ısrarla iddia edenle mücadele etmek zorunda kaldık. Taşnaklar tarafından kurulduğunu ısrarla iddia edenle mücadele etmek zorunda kaldık. SSCB döneminde yayılan tezlerde vardı bu tür suçlamalar. Azeriler ve Gürcüler için de geçerli. SSCB Resulzade ile ilişkilendirmeye çalıştılar. Dro da Resulzade de hiç alakasız değildiler. Fakat bu lejyonlarının kurucusu olamadılar tabi. Taşnak Kahire Merkezi müttefiklerin tarafını tutacağını ilan etti bile. Dro ne yaptı ? Savaş son aşamasında Ermeni lejyonler arasında nüfuz sahibi olmaya çalıştı (OSS'nin adamı olup olmadığını bilmiyorum ama) ve sayende diğer halkların SSCB'ye geri veridiği halde bu tür maddeleri siyasi alan gibi kullanıyorlar maalesef. Eninde sonunda yanlış bilgiler aktarılmış oldu. Azeri Lejyonu ve diğer ilgili maddesinde öyle taraflılık ve propadanda ağırlıklı katkılar söz konusu değil mesela. Takabeg ileti 16:14, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Dro'nun ne denli Sovyet duşmanı olduğunu bilirsin. Aslında o iddialar bahsettiğin gibi Sovyet tarafından yayılmış ve bir şekilde saptırılabilmiş konular. Ermeni lejyonu'u konusunda da çok farklı tezler bulunuyor Taşnak destekli olduğu bir gerçek Taşnak dönem itibariyle Nazilere destek verilmesini öngürmüştü.. Zaten Dro'da bir Taşnak üyesiydi ve amaçlarının temelide Alman desteğiyle Sovyetlere bağlı olan Ermenistan'ı bağımsızlaştırmaktı. Açıkçası Türkçe Vikipedi'de maddeyi okumamıştım söylemen iyi oldu. Görüşürüz | TheTimeileti 09:44, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Madde birazcık normalleştirildi. Dro'nun gönüllü başkanlık altında kurulmadı ve Taşnaklar tarafından kurulmadı. Taşnakzutyun Merkezi (Kahire'deki) müttefiklerin tarafını tutmaya karar verdi. Dro kurucu filan olamadı. O dönemde SSCB'de eğitim gören Kızıl Ordu esirleri için Daşnak, Müsavat v.s. düşmandan başka bir şey değildi, zaten. Birde Azeri Lejyonu maddemiz var. İngilizce Vikidekine göre zengindir. Abdürrahman Fatalibeyli-Düdanginski maddelerinin İngilizcesine baktım. Çok kötü : )) Bizimki yüz katı iyidir :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:08, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Mühlen de Taşnaktutyun Almanya için çalışan Ermenilerden resmen uzak tutarak karşıladı. diyor. Birde lejyon içinde Alfred Muradyan ve Alfons Muradyan'ın "Armenakan" hareketi vardı. Takabeg ileti 10:11, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Artaşes Abacıyan'ın oğlu Vaçe Abacıyan v.s. milli komite ile ilgili. Belki ayreten Milli Komite maddesi açılması faydalı olacak. Askerî konulu maddesi olması gereken Lejyon maddesinde siyaseti anlatılmış oldu. Takabeg ileti 10:18, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Eline sağlık madde çok daha iyi bir hal aldı sayende. Bu arada Armenakan aslında Taşnak ile aynı yıllarda aynı ideolojiler ile kurulmuş fakat birbirine hep zıt iki örgüt olmuştur her zaman. Halende Armenakan Diaspora Ermenileri arasında çok yaygındır ki geçtiğimiz günlerdede Ermenistan'da tekrar bir siyasi parti olarak kuruldu. Aslında farkındaysan olaylar çok ilginç.. iki zıt oluşum tek amaç için bir arada olabiliyor, Yüzbinlerce Ermeni Sovyetler ile beraber savaşırken diğer tarafta 20.000'e yakın Ermeni Nazi Almanyası için örgütlenebiliyor. | TheTimeileti 11:09, 28 Temmuz 2009 (UTC)


Selam. Ne yazık ki yine sapmaya başladı :) Görüşürüz. Takabeg ileti 17:55, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Plevne Marşı[kaynağı değiştir]

Selam. Ermeni Halk Müziği ilgi alanına giriyor mu acaba ? Bu yazıdaki ezginin hangi parça olduğunu biliyor musun ? Takabeg ileti 13:33, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Selam.. Ermeni Halk Müziği ile pek alakam yok.. Bu linki verdiğin parçayıda bilmiyorum.. Sadece söyleyebileceğim parçada kullanılan Ermenice'nin Grabar (Diaspora Ermenilerin kullandığı Ermenice) olmadığı dolayısıyla Ermenistan Ermencisiyle yorumlandığı.. Arama motorlarında araştırdım sonuç bulamadım dilersen Ermenice olarak birebir tercüme edebilirim belki yardımı dokunur.. | TheTimeileti 16:47, 12 Ağustos 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Parçanın adını öğrenebilirsem işim de kolay olacak. Adını biliyor musun ? Takabeg ileti 20:41, 12 Ağustos 2009 (UTC)
  • Selamlar. Size bir soru sormak istiyorum. Galiba Ermenice biliyorsunuz. Ben de öğrenmek istiyorum. Fakat bu çevrede Ermenice öğretmeni bulmak çok zor. Bildiğiniz güzel internet sitesi var mı? Türkçe veya İngilizce anlatımlı. Tarih konuları ile ilgileniyorum, çok gerekiyor Ermenice. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 19:45, 12 Ağustos 2009 (UTC)
Merhabalar.. Abartısız olarak söyleyebilirim ki Ermenice olabilecek en zor dildir.. Çocuk yaşta öğrenmeyen bir kimsede daha sonra kolay kolay öğrenemez.. Yinede eğer kararlıysanız, yapabilirim diyebiliyorsanız Bu site işinizi görür.. Eğer çeviri ihtiyacınız olursa haber vermeniz yeterli olur.. İyi çalışamalar | TheTimeileti 20:32, 12 Ağustos 2009 (UTC)
Önce bir soru sorayım, dişilik erillik var mı?--Gökçє Yörük mesaj 20:33, 12 Ağustos 2009 (UTC)
Kastın İnglizce'deki He, She veya Rusça'da On, Ona örnekleri ise güzel haber Ermenicede bu yok.. Fakat emin ol çok daha kötüleri var.. 38 harf bulunuyor bunlardan bazıları diğer hiçbir dilde bulunmayan harfler(է,թ,խ,ծ ve ձ ցibi) Ermenicenin diğer ilginç noktasıysa iki değişik harfin bir araya gelmesiyle yeni bir harf oluşması(ե+ւ=և/e+v=yev gibi).. Öğrenmek için hevesin var mı hala : ) | TheTimeileti 22:11, 12 Ağustos 2009 (UTC)
Evet var:) İngilizcedeki erillik dişilik kolay. Almancada der, die, das filan var ya. Onlardan bahsetmiştim. Allah'tan yokmuş. Sizin ana diliniz mi?--Gökçє Yörük mesaj 22:17, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Serj Sarkisyan maddesiyle ilgilenmiş olduğunu gördüm. Tartışma:Serj Sarkisyan sayfasında yapılan tartışmada (Buraya daha genel olarak yazdim) görüşün var mı ? Doğum yeri Stepanakert'i Hankendi olarak değiştirilmesi gereksiz ve tarihe aykırı keyfi uygulama olduğunu düşünüyroum. Görüşürüz. Takabeg ileti 07:33, 14 Eylül 2009 (UTC)

Tekrar selam. Tartışma:Serj Sarkisyan‎ kontrol eder misin ? Serj Sarkisyan nerede doğdu ? Stepanakert'te doğmadı mı ? Yani Sarkisyan'ın doğduğunda kentin adı Stepenakert'ti ve Hankendi değildi. O yüzden "Hankendi (bugünkü Stepanakert)" şeklinde yazılması uygun değildir. Ne dersin ? Takabeg ileti 16:59, 22 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Nasılsın ? Napıyorsun ? Bu parça meşhur mu ? Takabeg ileti 19:34, 3 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, İyiyim bildiğin gibi uğraşlar içerisinde.. Parçayı ilk kez dinledim youtube yorumlarından anladığım kadariyla meşhur denilebilecek bir şarkı değil.. hayırdır? | TheTimeileti 23:22, 6 Aralık 2009 (UTC)
Merak ettim sadece. Bence güzel bir parça. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:40, 6 Aralık 2009 (UTC)

Hocalı Katliamı[kaynağı değiştir]

Selam Taka, Nasılsın? Hocalı Katliamı maddesinde ilginç bir çelişki var.. Azerbaycan resmi makamlarının bilgilerinin hemen yanında konuyla hiçbir alakası olmayan Zaman gazetesinin tahmini yer alıyor.. Bu kanımca ansiklopedik bir durum değil, özelliklede resmi rakamların yanında bir Türk gazetesi olarak yer alması maddenin doğruluk ve taraflılığını zedeliyor bence.. Ne dersin kaldırmalı mı? | TheTimeileti 13:43, 27 Şubat 2010 (UTC)

Ve aleyüm. Hamdolsun iyiyim. Senden naber ? Sivil olmayanları da mı dahil etti acaba ? İncelelim ve eğer Vikipedi:Güvenilir kaynaklardan değilse kaldıralım. Takabeg ileti 14:27, 27 Şubat 2010 (UTC)

Vazgen (?) Sarkisyan[kaynağı değiştir]

Merhaba. "Vazgen Sarkisyan" sayfasını, "Vazken Sarkisyan" adı altına taşımayı düşünüyorum, önad Doğu Ermenicesi, soyad Batı. Türkiye'de Batı Ermenicesi geçerli olduğuna göre, Vazken daha doğru, yoksa Vazgen Sargsyan demek gerekir. Vazgen Sarkiyan'ı da yönlendiririz. --Ekindedeoglu 12:12, 25 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Bu mesajın Vazgen Sarkisyan makalesi tartışma bölümüne ait olmadığını düşündüğüm için size buradan yazıyorum. Batı Ermenicesine Grabar dediğinize göre, size teklifim, beraber bir "Grabar" sayfası hazırlamak. Yanlış anlamadıysam Batı Ermenicesi ana diliniz, ya da ana dillerinizden biri. Benim Grabar'dan anladığım, Klasik Ermenice ki grameri (Doğu Ermenicesine bir nebze daha yakın olmakla beraber) Doğu Ermencesinden de, Batı Ermenicesinden de oldukça farklı: Daha zengin morfolojik özellikler gösteren, otantik telaffuzu Doğu Ermenicesinden biraz farklı bir kültür dili. İngilizce Grabar makalesi oldukça zayıf, Türkçe makale böyle olmak zorunda değil. Elimde yararlanabileceğimiz iki gramer var, üstünde çalışmak isterseniz ya da isteyecek Vikipedi üyeleri tanıyorsanız, sayfayı açabiliriz. --Ekindedeoglu 20:17, 30 Nisan 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba TheTime,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Karekin.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Pınar (mesaj) 12:47, 16 Nisan 2011 (UTC)

Hocalı Katliamı'nın Azerice karşılığı[kaynağı değiştir]

Görüşümü ilgili sayfaya ekledim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:13, 25 Şubat 2012 (UTC)

Hocalı Katliamı[kaynağı değiştir]

Hocalı Katliam'ının Azerice karşılığı Xocali Qatliamı iken yaptığım değişikliği neye göre -Vandalizim- olarak değerlendirdiğinizi söyleyebilir misiniz? (Azerice: -------- ) bölümünde Azerbeycan'da olayların nasıl yorumlandığı değil, Azerice'de Maddenin adını taşıyan kelimenin karşılığı olmalıdır. Tarafsızlığınızla ilgili şüphelerim var. (| TheTimeileti 12:50, 25 Şubat 2012 (UTC))

Azerbaycanca Vikipedide maddenin adı neyse, ben de öyle yapdım. Zaten Türkçe Vikipedide de bu maddenin ismi Hocalı Katliamı değil, Hocalı Soykırımı olmalıdır. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 09:08, 27 Şubat 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 18:42, 19 Mart 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 2 Temmuz 2012

Deniz (mesaj) 10:39, 30 Ocak 2017 (UTC)