Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi, dünya çapında ve tüm zamanlarda en fazla satış yapan kitapları listeler. Listeye kutsal kitaplar İncil ve Kur'an ile belli bir siyasi görüşü temsil edip dağıtılan kitaplar eklenmemiştir. Listede sadece ticari amaçla yayınlanmış kitaplar vardır.

En çok satan tek cilt kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kısımda sadece tek cilt halinde satılan kitaplar listelenmiştir. Seri halinde satılan kitaplar için aşağıya bakın.

100 milyondan fazla satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe adı Özgün adı Yazar(lar) Tür Orijinal dili İlk basım yılı Yaklaşık satış
İki Şehrin Hikayesi A Tale of Two Cities Charles Dickens Tarih İngilizce 1859 200 milyon[1]
Yüzüklerin Efendisi The Lord of the Rings J. R. R. Tolkien Kurgu İngilizce 1954–1955 150 milyon[2]
Küçük Prens Le Petit Prince Antoine de Saint-Exupéry Kurgu Fransızca 1943 140 milyon[3]
Hobbit The Hobbit J. R. R. Tolkien Gençlik fantezisi İngilizce 1937 100 milyon[4]
Kızıl Köşkün Rüyası 紅樓夢/红楼梦 Hong lou meng Cao Xueqin Destan Çince 1759-1791 100 milyon[5]
On Küçük Zenci And Then There Were None (Ten Little Niggers) Agatha Christie Polisiye roman İngilizce 1939 100 milyon[6]

50 milyon ile 100 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe adı Özgün adı Yazar(lar) Tür Orijinal dili İlk basım yılı Yaklaşık satış
Aslan, Cadı ve Dolap The Lion, the Witch and the Wardrobe C. S. Lewis İngilizce 1950 85 milyon[7]
Ayişe She H. Rider Haggard İngilizce 1887 83 milyon[8]
Da Vinci Şifresi The Da Vinci Code Dan Brown İngilizce 2003 80 milyon[9]
Düşün ve Zengin Ol Yaşam Boyu Başarı Rehberi Think and Grow Rich Napoleon Hill İngilizce 1937 70 milyon[10]
Gönülçelen The Catcher in the Rye J. D. Salinger İngilizce 1951 65 milyon[11]
Simyacı O Alquimista Paulo Coelho Portekizce 1988 65 milyon[12]
- Steps to Christ Ellen G. White İngilizce 1892 60 milyon[13]
Lolita Lolita Vladimir Nabokov İngilizce 1955 50 milyon[14]
Heidi Heidis Lehr- und Wanderjahre Johanna Spyri Almanca 1880 50 milyon[15]
Bebek Bakımı ve Çocuk Eğitimi The Common Sense Book of Baby and Child Care Dr. Benjamin Spock İngilizce 1946 50 milyon
Yeşilin Kızı Anne Anne of Green Gables Lucy Maud Montgomery İngilizce 1908 50 milyon[16]
Siyah İnci Black Beauty: His Grooms and Companions: The autobiography of a horse Anna Sewell İngilizce 1877 50 milyon[17]
Gülün Adı Il Nome della Rosa Umberto Eco İtalyanca 1980 50 milyon[18]
Kartal The Eagle Has Landed Jack Higgins İngilizce 1975 50 milyon[19]
Watership Tepesi Watership Down Richard Adams İngilizce 1972 50 milyon[20]

30 milyon ile 50 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap Yazar(lar) Dili İlk basım Ortalama satış
Hite Raporu Shere Hite İngilizce 1976 48 milyon[21]
Charlotte'un Sevgi Ağı (roman) E.B. White; resimleyen Garth Williams İngilizce 1952 45 milyon[22]
Zencefil Adam J. P. Donleavy İngilizce 1955 45 milyon[23]
Tavşan Peter'in Bütün Maceraları Beatrix Potter İngilizce 1902 45 milyon[24]
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları J. K. Rowling İngilizce 2007 44 milyon[25]
Martı Jonathan Livingston Richard Bach İngilizce 1970 40 milyon[26]
A Message to Garcia Elbert Hubbard İngilizce 1899 40 milyon
Sofie'nin Dünyası Jostein Gaarder Norveççe 1991 40 milyon[27]
Melekler ve Şeytanlar Dan Brown İngilizce 2000 39 milyon[28]
Ve Çeliğe Su Verildi Nikolay Ostrovskiy Rusça 1932 sadece SSCB'de 36,4 milyon[29]
Savaş ve Barış Leo Tolstoy Rusça 1869 sadece SSCB'de 36 milyon [29]
Pinokyo Carlo Collodi İtalyanca 1881 35 milyon[30]
Düşünce Gücüyle Tedavi Louise Hay İngilizce 1984 35 milyon[31]
Kane ve Abel Jeffrey Archer İngilizce 1979 34 milyon[32]
Anne Frank'in Hatıra Defteri Anne Frank Hollandaca 1947 30 milyon[33]
In His Steps: What Would Jesus Do? Charles M. Sheldon İngilizce 1896 30 milyon
Bülbülü Öldürmek Harper Lee İngilizce 1960 30 milyon[34]
Bebekler Vadisi Jacqueline Susann İngilizce 1966 30 milyon
Rüzgâr Gibi Geçti Margaret Mitchell İngilizce 1936 30 milyon[35]
Yüzyıllık Yalnızlık Gabriel García Márquez İspanyolca 1967 30 milyon[36][37]
Maksatlı Yaşam Rick Warren İngilizce 2002 30 milyon[38]
Gazap Kuşları Colleen McCullough İngilizce 1977 30 milyon[39]
The Revolt of Mamie Stover William Bradford Huie İngilizce 1951 30 milyon[40]
Ejderha Dövmeli Kız Stieg Larsson İsveççe 2005 30 milyon[41]
Aç Tırtıl Eric Carle İngilizce 1969 30 milyon[42]

20 milyon ile 30 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap Yazar(lar) Dili İlk basım Ortalama satış
The Late, Great Planet Earth Hal Lindsey, C. C. Carlson İngilizce 1970 28 milyon[43]
Who Moved My Cheese? Spencer Johnson İngilizce 1998 26 milyon[44]
The Wind in the Willows (Söğütlükte Rüzgar) Kenneth Grahame İngilizce 1908 25 milyon[45]
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört George Orwell İngilizce 1949 25 milyon[46]
The Celestine Prophecy (Dokuz Kehanet) James Redfield İngilizce 1993 23 milyon[47]
Baba Mario Puzo İngilizce 1969 21 milyon[48]
Love Story (Aşk Hikâyesi) Erich Segal İngilizce 1970 21 milyon[49]
狼图腾 (Wolf Totem) Jiang Rong Çince 2004 20 milyon[50]
The Happy Hooker: My Own Story Xaviera Hollander İngilizce 1971 20 milyon[51]
Jaws Peter Benchley İngilizce 1974 20 milyon[52]
Love You Forever Robert Munsch İngilizce 1986 20 milyon[53]
The Women's Room Marilyn French İngilizce 1977 20 milyon[54]
What to Expect When You're Expecting
(Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler)
Arlene Eisenberg ile Heidi Murkoff İngilizce 1984 20 milyon[55]
The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾
(Bir Yeniyetmenin Gizli Günlüğü)
Sue Townsend İngilizce 1982 20 milyon[56]
Kon-Tiki: Across the Pacific in a Raft Thor Heyerdahl Norveççe 1950 20 milyon[57]

10 milyon ile 20 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap Yazar(lar) Dili İlk basım Ortalama satış
Where the Wild Things Are Maurice Sendak İngilizce 1963 19 milyon[58]
The Secret Rhonda Byrne İngilizce 2006 19 milyon[59]
Fear of Flying Erica Jong İngilizce 1973 18 milyon[60]
Goodnight Moon Margaret Wise Brown İngilizce 1947 16 milyon[61]
Bitmeyecek Öykü Michael Ende Almanca 1979 16 milyon[62]
Guess How Much I Love You Sam McBratney İngilizce 1994 15 milyon[63]
The 7 Habits of Highly Effective People Stephen R. Covey İngilizce 1989 15 milyon[64]
Shōgun James Clavell İngilizce 1975 15 milyon[65]
The Poky Little Puppy Janette Sebring Lowrey İngilizce 1942 15 milyon[66]
The Pillars of the Earth Ken Follett İngilizce 1989 15 milyon[67]
Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı Dale Carnegie İngilizce 1936 15 milyon[68]
Das Parfum (Koku) Patrick Süskind Almanca 1985 15 milyon[69]
Gazap Üzümleri John Steinbeck İngilizce 1939 15 milyon[70]
Atlara Fısıldayan Adam Nicholas Evans İngilizce 1995 15 milyon[71]
Rüzgarın Gölgesi Carlos Ruiz Zafón İspanyolca 2001 15 milyon[72]
Otostopçunun Galaksi Rehberi Douglas Adams İngilizce 1979 14 milyon[73]
Ögretmenim Mori’yle salı buluşmaları Mitch Albom İngilizce 1997 14 milyon[74]
God's Little Acre Erskine Caldwell İngilizce 1933 14 milyon[75]
Va' dove ti porta il cuore (Follow Your Heart) Susanna Tamaro İtalyanca 1994 14 milyon[76]
The Outsiders S. E. Hinton İngilizce 1967 13 milyon[77]
Charlie'nin Çikolata Fabrikası Roald Dahl İngilizce 1964 13 milyon[78]
ノルウェイの森, Noruwei no Mori (Norwegian Wood) Haruki Murakami Japonca 1987 12 milyon[79]
The Shack William P. Young İngilizce 2007 12 milyon[80]
Peyton Place Grace Metalious İngilizce 1956 12 milyon[81]
Çöl Gezegeni Dune Frank Herbert İngilizce 1965 12 milyon[82]
La Peste (Veba) Albert Camus Fransızca 1947 12 milyon[83]
人間失格 (No Longer Human) Osamu Dazai Japonca 1948 12 milyon[84]
The Naked Ape Desmond Morris İngilizce 1968 12 milyon[85]
The Bridges of Madison County Robert James Waller İngilizce 1992 12 milyon[86]
Ein Psychologe erlebt das Konzentrationslager (Man's Search for Meaning) Viktor Frankl Almanca 1946 12 milyon[87]
Divina Commedia (İlahî Komedya) Dante Alighieri İtalyanca 1304 11-12 milyon (20. yüzyılda)[88]
Things Fall Apart (Parçalanma) Chinua Achebe İngilizce 1958 11 milyon[89]
The Prophet (Ermiş) Khalil Gibran İngilizce 1923 11 milyon[90]
The Exorcist William Peter Blatty İngilizce 1971 11 milyon[91]
The Gruffalo Julia Donaldson İngilizce 1999 10,5 milyon[92]
Catch-22 (Madde 22) Joseph Heller İngilizce 1961 10 milyon[93]
Eye of the Needle Ken Follett İngilizce 1978 10 milyon[94]
Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere Stephen Hawking İngilizce 1988 10 milyon[95]
The Cat in the Hat Dr. Seuss İngilizce 1957 10 milyon[96]
The Lovely Bones Alice Sebold İngilizce 2002 10 milyon[97]
Wild Swans Jung Chang İngilizce 1992 10 milyon[98]
Santa Evita Tomás Eloy Martínez İspanyolca 1995 10 milyon[99]
Un di Velt Hot Geshvign (Night) Elie Wiesel Yidiş 1958 10 milyon[100]
Uçurtma Avcısı Khaled Hosseini İngilizce 2003 10 milyon[101]
于丹《论语》心得 (Confucius from the Heart) Yu Dan Çince 2006 10 milyon[102]
The Total Woman Marabel Morgan İngilizce 1974 10 milyon[103]
知価革命 (Knowledge-value Revolution) Taichi Sakaiya Japonca 1985 10 milyon[104]
中国社会主义经济问题研究 (Problems in China's Socialist Economy) Xue Muqiao Çince 1979 10 milyon[105]
What Color is Your Parachute? Richard Nelson Bolles İngilizce 1970 10 milyon[106]
The Dukan Diet Pierre Dukan Fransızca 2000 10 milyon[107]
The Joy of Sex Alex Comfort İngilizce 1972 10 milyon[108]
The Gospel According to Peanuts Robert L. Short İngilizce 1965 10 milyon[109]
A Wrinkle in Time Madeleine L'Engle İngilizce 1962 10 milyon[110]
Açlık Oyunları Suzanne Collins İngilizce 2008 10 milyon[111]

Güvenilir Olmayan Satış Rakamları[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Bu ​​kitapların güvenilir satış verileri yok; ancak, en az 10 milyon kopya sattı ve bu nedenle bu listede ait olduğuna dair kanıtlar vardır.

Kitap Yazarlar(lar) Tür Dili İlk basım Açıklama
Don Kişot Miguel de Cervantes Satire İspanyolca 1605 [112]
Harry Potter ve Felsefe Taşı J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 1997 [113][114]
Harry Potter ve Sırlar Odası J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 1998 [113][114]
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 1999 [113][114]
Harry Potter and the Goblet of Fire J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 2000 [113][114]
Harry Potter and the Order of the Phoenix J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 2003 [113]
Harry Potter and the Half-Blood Prince J.K. Rowling Fantastik edebiyat İngilizce 2005 [113][115]

En çok satan kitap serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

500 milyon 100 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi Yazar Dili Serideki sayı İlk basım Ortalama satış
Harry Potter J. K. Rowling İngilizce 7 + 3 1997 - 2007 450 milyon[113]
Goosebumps R. L. Stine İngilizce 62 + spin off series 1992–1997 - günümüz 350 milyon[116]
Perry Mason Erle Stanley Gardner İngilizce 82 1933 — 1970 300 milyon[117]
Berenstain Bears Stan and Jan Berenstain İngilizce 300'den fazla 1962 - günümüz 260 milyon[118]
Choose Your Own Adventure various authors İngilizce 185 1979 - 1998 250 milyon[119]
Sweet Valley High Francine Pascal and ghostwriters İngilizce 400 1983–2003 250 milyon[120]
Noddy Enid Blyton İngilizce 24 1949-günümüz 200 milyon[121]
Nancy Drew various authors as Carolyn Keene İngilizce 175 1930 - günümüz 200 milyon[122]
The Railway Series
(spawned Thomas the Tank Engine & Friends)
Rev. W. Awdry, Christopher Awdry Çince 41 1945–2007 200 milyon[123]
San-Antonio Frédéric Dard Fransızca 173 1949–2001 200 milyon[124]
The Baby-sitters Club Ann Martin İngilizce 335 1986 - günümüz 172 milyon[125]
Star Wars Çeşitli yazarlar İngilizce 300'den fazla 1977 - günümüz 160 milyon[126]
Peter Rabbit Beatrix Potter İngilizce 6 1902–1930 150 milyon[127]
Chicken Soup for the Soul Jack Canfield, Mark Victor Hansen İngilizce 105 1997 - günümüz 130 milyon[128]
Frank Merriwell Gilbert Patten İngilizce 209 1896 - 125 milyon[129]
Dirk Pitt Clive Cussler İngilizce 19 1973 - günümüz 120 milyon[130]
宮本武蔵 (Musashi) Eiji Yoshikawa Japonca 7 1935–1939 120 milyon[131]
American Girl various authors İngilizce 1986 - günümüz 120 milyon[132]
Narnia Günlükleri C. S. Lewis İngilizce 7 1949 - 1954 120 milyon[133]
Mr. Men Roger Hargreaves, Adam Hargreaves İngilizce 43 1971 - günümüz 120 milyon[134]
Alacakaranlık Stephenie Meyer İngilizce 4 + 1 Novella + 1 Guide 2005–2011 116 milyon[135]
Clifford the Big Red Dog Norman Bridwell İngilizce 1963 - günümüz 110 milyon[136]
James Bond Ian Fleming İngilizce 14 1953–1966 100 milyon[137]
Küçük Ayşegül Gilbert Delahaye, Marcel Marlier Fransızca 60 1954 - günümüz 100 milyon[138]

50 milyon ile 100 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi Yazar (lar) Dili Serideki sayı İlk basım Ortalama satış
Nijntje (Miffy) Dick Bruna Flemenkçe 119 1955 - günümüz 85 milyon[139]
Fear Street R. L. Stine İngilizce 114 1989 - günümüz 80 milyon[140]
Vampir Günceleri Anne Rice İngilizce 12 1976-2003 80 milyon[141]
OSS 117 Jean Bruce Fransızca 265 1949–1992 75 milyon[142]
Winnie-the-Pooh A. A. Milne; illustrated by E. H. Shepard İngilizce 4 1926–1928 70 milyon[143]
Magic Tree House series Mary Pope Osborne İngilizce 43 1992-günümüz 70 milyon[144]
Left Behind Tim LaHaye, Jerry B. Jenkins İngilizce 16 1996 — 2007 65 milyon[145]
Talihsiz Serüvenler Dizisi Lemony Snicket adıyla Daniel Handler İngilizce 13 1999–2006 65 milyon[146]
Little House on the Prairie Laura Ingalls Wilder İngilizce 12 1932–2006 60 milyon[147]
Arch Books (Lantern Books) various authors İngilizce 1958 - günümüz 58 milyon[148]
Diskdünya Terry Pratchett İngilizce 39 1983 – günümüz 55 milyon[149]
Where's Wally?[150] Martin Handford İngilizce 13 1987 – günümüz 55 milyon[151]
Millennium Trilogy Stieg Larsson İsveççe 3 2005–2007 53 milyon[152]
Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten John Gray İngilizce 15 1992 – günümüz 50 milyon[153]
The Hardy Boys various authors as Franklin W. Dixon İngilizce 190 1927 - günümüz 50 milyon[154]
The Bobbsey Twins çeşitli yazarlarca Laura Lee Hope İngilizce 72 1904-79 50 milyon[155]
アンパンマン (Anpanman) Takashi Yanase Japonca 678 üzeri 1970 - günümüz 50 milyon[156]
Tarzan Edgar Rice Burroughs İngilizce 26 1914 - 1995 50 milyon[157]
Jack Reacher Lee Child İngilizce 16 1997 - günümüz 50 milyon[158]

30 milyon ile 50 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi Yazar Dili Serideki sayı İlk basım Ortalama satış
A Child's First Library Of Learning çeşitli yazarlar İngilizce 1980 - 45 milyon[159]
Junie B. Jones Barbara Park İngilizce 1992 - 44 milyon[160]
The Wheel of Time Robert Jordan İngilizce Şu an 13. 14. kitap düşünce aşamasında 1990 - 44 milyon[161]
Harry Bosch Michael Connelly İngilizce 15 1992 - 42 milyon[162]
Jack Reacher Lee Child İngilizce 15 1997-günümüz 40 milyon[163]
Harry Hole Jo Nesbø Norveççe 9 1997-günümüz 40 milyon[164]
Diary of a Wimpy Kid Jeff Kinney İngilizce 5 2007-günümüz 37 milyon[165]
连环画 铁道游击队 (Picture-and-story book Railway Guerilla) orijinal yazarı: Liu Zhixia Çince 10 1955 - 1962 36.52 milyon[166]
Paddington Bear Michael Bond İngilizce 70 1958-günümüz 35 milyon[167]
The Inheritance Cycle Christopher Paolini İngilizce 4 2002–2011 33 milyon[168]
徳川家康 (Tokugawa Ieyasu) Sohachi Yamaoka Japonca 26 1950–1967 30 milyon[169]
Ramona Beverly Cleary İngilizce 8 1955–1999 30 milyon[170]
The Dark Tower Stephen King İngilizce 7 1982-2004 30 milyon[171]

20 milyon ile 30 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi Yazar Dili Serideki sayı İlk basım Ortalama satış
ノンタン (Nontan) Sachiko Kiyono Japonca 25 1976–2006 28 milyon[172]
Curious George Hans Augusto Rey ve Margret Rey İngilizce 58 1941-günümüz 27 milyon[173]
Açlık Oyunları üçlemesi Suzanne Collins İngilizce 3 2008-2010 26 Million[174]
グイン・サーガ (Guin Saga) Kaoru Kurimoto Japonca 118 1979–2009 26 milyon[175]
Kaptan Düşükdon Dav Pilkey İngilizce 1997–günümüz 26 milyon[176]
三毛猫ホームズシリーズ (Mike-neko Holmes series) Jirō Akagawa Japonca 43 1978–günümüz 26 milyon[177]
Rich Dad, Poor Dad Robert Kiyosaki Sharon Lechter İngilizce 18 1997- 26 milyon[178]
Kurt Wallander Henning Mankell Swedish 10 1991–2002 25 milyon[179]
Sagaen om Isfolket (The Legend of the Ice People) Margit Sandemo Norveççe 47 1982–1989 25 milyon[180]
鬼平犯科帳 (Onihei Hankachō) Shōtarō Ikenami Japonca 24 1968–1990 24.4 million, only bunkobon[181]
Brain Quest series various authors İngilizce 1992-günümüz 23.7 milyon[182]
かいけつゾロリ (Kaiketsu Zorori) Yutaka Hara Japonca 41 1987–günümüz 23 milyon[183]
South Beach Diet Arthur Agatston İngilizce 6 2003-günümüz 22 milyon[184]
竜馬がゆく (Ryoma ga Yuku) Ryōtarō Shiba Japonca 5 1963–1966 21.5 milyon[185]
ズッコケ三人組 (Zukkoke Sanningumi) Masamoto Nasu Japonca 50 1978–2004 21 milyon[186]
Shannara Terry Brooks İngilizce 20 1977–günümüz 21 milyon[187]
Redwall Brian Jacques İngilizce 22 1986–günümüz 20 milyon[188]
Maisy Lucy Cousins İngilizce 23 1990–günümüz 20 million[63]
Dragonlance various authors İngilizce more than 150 1984 - günümüz 20 milyon[189]
幻魔大戦 (Genma Taisen) Kazumasa Hirai Japonca 20 1979–1983 20 milyon[190]
青春の門 (The Gate of Youth) Hiroyuki Itsuki Japonca 1970–günümüz 20 milyon[191]
Vakıf Serisi (Orijinal Seri) Isaac Asimov İngilizce 3 1950–1953 20 milyon[192]
Horrible Histories Terry Deary İngilizce 24 1993–günümüz 20 milyon[193]
Artemis Fowl Eoin Colfer İngilizce 7 2001–günümüz 20 milyon[194]
Rainbow Magic Daisy Meadows İngilizce 80+ 2003–günümüz 20 milyon[195]
Morgan Kane Louis Masterson Norveççe 90 1966– 20 milyon[196]

15 milyon ile 20 milyon arası satanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi Yazar (lar) Dili Serideki sayı İlk basım Ortalama satış
科学のアルバム (Kagaku no album) çeşitli yazarlar Japonca 1970–günümüz 19 milyon[197]
剣客商売 (Kenkaku Shobai) Shotaro Ikenami Japonca 18 1972–1989 18 milyon[198]
Erast Fandorin Boris Akunin Rusça 12 1998–günümüz 18 milyon[199]
吸血鬼ハンターD (Vampire Hunter D) Hideyuki Kikuchi Japonca 17 1983–günümüz 17 milyon[200]
涼宮ハルヒシリーズ(Suzumiya Series) Nagaru Tanigawa Japonca 11 2003–günümüz 16.5 milyon[201]
Otostopçunun Galaksi Rehberi Douglas Adams, final kitabı Eoin Colfer tarafından İngilizce 6 1979–2008 16 milyon[202]
Bridget Jones Helen Fielding İngilizce 2 1996–günümüz 15 milyon[203]
The Riftwar Cycle Raymond E. Feist İngilizce 25 1982–günümüz 15 milyon[204]
The No. 1 Ladies Detective Agency Alexander McCall Smith İngilizce 9 1999–günümüz 15 milyon[205]
ぼくらシリーズ(Bokura series) Osamu Soda Japonca 36 1985–günümüz 15 milyon[206]
His Dark Materials Philip Pullman İngilizce 3 1995–2000 15 milyon[207]
銀河英雄伝説 (Legend of the Galactic Heroes) Yoshiki Tanaka Japonca 14 1982–1989 15 milyon[208]
Der Regenbogenfisch (Gökkuşağı Balığı) Marcus Pfister Almanca 1992–günümüz 15 milyon[209]
A Song of Ice and Fire George R. R. Martin İngilizce 5 1996–günümüz 15 milyon[210]

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Prry Rhodan serisi 1 milyar satmıştır,[211] ancak sadece dergiyle birlikte satış miktarı vardır ve kitaplara özel sayımı yoktur. Aynı Şekilde, Jerry Cotton seriside 300 milyonun üzerinde satmasına rağmen, bu kopyalardan çoğu dergi formatındadır.[212]

Yüzüklerin efendisi tek kitap olarak listelendi çünkü J. R. R. Tolkien tek kitap halinde yazmıştır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Telegraph (8 Mayıs 2010)
  2. ^ Waterstones.com The Toronto Star 16 Nisan 2007
  3. ^ Adamson, Thomas. Little Prince Discovery Offers New Insight Into Classic Book, TimesTribune.com (haber kaynağı Associated Press), 3 Mayıs 2012. 16 Şubat 2013 tarihinde erişildi.
  4. ^ BBC 18 Mart 2008
  5. ^ China.org 14 Aralık 2005
  6. ^ Davies, Helen; Marjorie Dorfman, Mary Fons, Deborah Hawkins, Martin Hintz, Linnea Lundgren, David Priess, Julia Clark Robinson, Paul Seaburn, Heidi Stevens, and Steve Theunissen (14 September 2007). "21 Best-Selling Books of All Time". Editors of Publications International, Ltd.. http://entertainment.howstuffworks.com/21-best-selling-books-of-all-time.htm. Erişim tarihi: 2009-03-25. 
  7. ^ The Telegraphy (3 Nisan 2010)
  8. ^ Time (17 Eylül 1965)
  9. ^ San José Mercury News (5 Temmuz 2009)
  10. ^ Forbes (Mart 2011)
  11. ^ "Foyles". Foyles. 1994-08-04. http://www.foyles.co.uk/display.asp?K=9780140237504&aub=J%20D%20Salinger&m=7&dc=9. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  12. ^ AFP (19 Mayıs 2008)
  13. ^ Home Health Education Services Online Inc. (2008)
  14. ^ http://www.salon.com/entertainment/audiofile/2005/10/31/listens
  15. ^ ABC Australia (5 Ağustos 2002)
  16. ^ Reuters (19 Mart 2008)
  17. ^ The Times (29 Şubat 2008)
  18. ^ Library Journal (nd)
  19. ^ http://www.guardian.co.uk/culture/2010/jul/31/jack-higgins-life-harry-patterson
  20. ^ BBC News - Watership Down author Richard Adams criticises homes plan (13 Aralık 2011)
  21. ^ USA today (15 May 2006)
  22. ^ "Walden Media". http://www.walden.com/walden/read/charlotte/eb_white.php. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  23. ^ The Telegraph on The Ginger Man: "The book was considered so risqué when it was published in 1955 that it was initially banned in Ireland and the US, but went on to sell 45 million copies worldwide. " (16 August 2011)
  24. ^ "Worker's Press acknowledge Frederick Warne's intellectual property rights". Prnewswire.co.uk. 2003-07-10. http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=105175. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  25. ^ The Celebrity 100 #9: J. K. Rowling
  26. ^ "Powell's Books". Powells.com. 2009-08-12. http://www.powells.com/biblio?isbn=1571744215. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  27. ^ The National: Sophie's World author turns from philosophy to climate change (14 March 2011)
  28. ^ Michael Fleming (20 April 2009). "Columbia moves on 'Symbol'". Variety Online. http://www.variety.com/article/VR1118002603.html?categoryid=13&cs=1. Erişim tarihi: 1 Kasım 2009. 
  29. ^ a b Евгений Немировский (2000-01-03). "Журнал "КомпьюАрт" | Подводя итоги XX столетия: книгоиздание. Бестселлер – детище рекламы". Compuart.ru. http://www.compuart.ru/article.aspx?id=8496&iid=346. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  30. ^ Repubblica Italiana (1 Eylül 2001)
  31. ^ The New York Times on You Can Heal Your Life: "“You Can Heal Your Life” immediately landed on the New York Times best-seller list. More than 35 million copies are now in print around the world." (4 May 2008)
  32. ^ The Guardian (15 Haziran 2009)
  33. ^ Fox News (29 March 2007)
  34. ^ The Orlando Sentinel (11 Haziran 2006)
  35. ^ The Daily Mail (4 Nisan 2008)
  36. ^ The Walrus December 2007 issue
  37. ^ granma.cu March 6, 2007
  38. ^ ABC News on The Purpose-Driven Life: "His book, "The Purpose Driven Life," has been translated into 56 languages and has sold 30 million copies." (7 March 2007)
  39. ^ Wales Online on The Thorn Birds: "Her original novel, published in 1977 following a battle between two publishing houses that both wanted the manuscript, has sold around 30 million copies worldwide." (11 April 2009)]
  40. ^ The Continuum Encyclopedia of American Literature, p. 559, on The Revolt of Mamie Stover: "The Revolt of Mamie Stover (1951), which sold almost thirty million copies worldwide, [...]" (2005)
  41. ^ Winnipeg Free Press on The Girl with the Dragon Tattoo: "The first book sold 30 million copies and is available in 44 languages." (15 April 2010)
  42. ^ The Telegraph on The Very Hungry Caterpillar: "It has been translated into more than 50 languages and its sales have now surpassed the 30 million mark." (3 April 2010)
  43. ^ "W.W. Norton and Company". Wwnorton.com. http://www.wwnorton.com/college/english/nael/20century/topic_3/crystal.htm. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  44. ^ The Global Times on Who Moved My Cheese: "Who Moved My Cheese has sold over 26 million copies, staying on the New York Times bestseller list since its release in 1998." (23 November 2009
  45. ^ The Columbus Dispatch on The Wind in the Willows: "More than 25 million copies of the book have been sold in 70 countries since 1908, according to the Copyrights Group, which is presently promoting a new edition." (4 May 2008)
  46. ^ The Philadelphia Inquirer on Nineteen Eighty-Four: "Nineteen Eighty-Four has sold 25 million copies, is still read in high school and college, and remains the best-known example of anti-utopian literature." (22 June 2009)
  47. ^ The Age (22 Mart 2008)
  48. ^ The Toronto Star on Mario Puzo: "According to the Official Mario Puzo Library website, the book sold 21 million copies in hardback and paper by 1997." (21 July 2007)
  49. ^ Playbill on Love Story: "Erich Segal's best-selling novel, which has sold 21 million copies worldwide in 33 languages[...]" (23 July 2010)
  50. ^ The Financial Times (15 Mart 2008)
  51. ^ The Philadelphia Inquirer on The Happy Hooker: "He said he found it fascinating that her book, which has sold 20 million copies to date, is still being picked up today." (26 June 2008)
  52. ^ The Times on Jaws: "Jaws stayed for 40 weeks in the bestseller charts of The New York Times, eventually selling 20 million copies [...]" (13 February 2006)
  53. ^ The Huntsville Forester on Love You Forever: "The children’s classic Love You Forever has sold over 20 million copies worldwide and is in its 65th printing." (29 October 2008)
  54. ^ CBC on The Women's Room: "It sold 20 million copies and was widely translated, despite poor reviews." (5 May 2009)
  55. ^ The Australian on What to Expect When You're Expecting: "What to Expect When You're Expecting, in its fourth edition, was first published in 1984 and has sold more than 20 million copies." (27 October 2010)
  56. ^ Eureka!: Inventors describe the moment they realised they’d created a hit on The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾: " 'The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13¾' has sold more than 20 million copies." (29 October 2011)
  57. ^ John J. Miller on Thor Heyerdahl on National Review Online on Kon-Tiki: Across the Pacific in a Raft: ""Our intention was to test the performance and quality of the Inca raft, its seaworthiness and loading capacity, and to ascertain whether the elements would really propel it across the sea to Polynesia with its crew still on board," he wrote in Kon-Tiki, a book that has sold 20 million copies." (19 April 19 2002 )
  58. ^ The Irish Independent (4 December 2009)
  59. ^ The Hindustan Times (16 July 2010)
  60. ^ The New Yorker (14 April 2008, online 7 April 2008)
  61. ^ Playthings (1 April 2007)
  62. ^ OBITUARY:Michael Ende - People - News - The Independent (1 September 1995)
  63. ^ a b RJM Licensing[ölü/kırık bağlantı]
  64. ^ Forbes on Covey: "The original title has sold more than 15 million copies worldwide" (15 May 2003
  65. ^ Time 26 November 1990.
  66. ^ "Golden Books : Poky Little Puppy (Little Golden Book)". Jp.bookmooch.com. 1992-06-01. http://jp.bookmooch.com/detail/0307748057. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  67. ^ CBS (7 October 2007)
  68. ^ The Financial Post (5 April 2008)
  69. ^ The Patriot Ledger (5 January 2007)
  70. ^ http://www.bookrags.com/research/the-grapes-of-wrath-john-steinbeck--ltsd/
  71. ^ The Forres Gazette (10 September 2008)
  72. ^ Irish Times (13 June 2009)
  73. ^ "Don't Panic: Douglas Adams and the Hitchhiker's Guide to the Galaxy by Neil Gaiman". Contemporarylit.about.com. 2005-04-29. http://contemporarylit.about.com/od/memoir/fr/dontPanic.htm. Erişim tarihi: 2011-05-26. 
  74. ^ USA Today (8 April 2008)
  75. ^ "Erskine Caldwell Biography". Id.mind.net. 1987-04-11. http://id.mind.net/~fletch/biography.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  76. ^ The International Herald Tribune (3 August 2008)
  77. ^ Fox News (29 September 2007)
  78. ^ Los Angeles Times 15 July 2005
  79. ^ Associated Press (2 September 2010)
  80. ^ The Toledo Blade (17 April 2010)
  81. ^ The Toronto Star (21 July 2007)
  82. ^ Britannica (24 November 2007)
  83. ^ China View on La Peste: "Translated into 28 languages, the book has sold more than 12 million copies around the world." (9 April 2008)
  84. ^ Yomiuri Shimbun (21 April 2009)
  85. ^ The Sunday Herald on The Naked Ape: "Morris is still flabbergasted that the book caused such a furore, although the publicity helped it sell 12 million copies." (11 March 2008)
  86. ^ "The Novel". Madisoncounty.com. 1998-04-30. July 12, 2008 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080712002204/http://www.madisoncounty.com/novel.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  87. ^ The Australian (14 May 2011)
  88. ^ estimate of Giuliano Vigini (1999)
  89. ^ The Standard on Chinua Achebe: "That Things Fall Apart, published in 1958, would sell about 11 million copies in about 45 languages?" (14 March 2008)
  90. ^ "Kahlil Gibran". Selfgrowth.com. http://www.selfgrowth.com/experts/kahlil_gibran.html. Erişim tarihi: 2011-05-26. 
  91. ^ The Wall Street Journal (14 September 2007)
  92. ^ The Telegraph (3 April 2010)
  93. ^ "'Catch-22' Author Joseph Heller Dies". Washingtonpost.com. 1999-12-13. http://www.washingtonpost.com/wp-srv/pmextra/dec99/13/heller.htm. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  94. ^ Carlos Ramet in Ken Follett: The Transformation of a Writer page 44 on Ken Follett: "The first two editions alone sold over 10 million copies worldwide" (1999)
  95. ^ The Telegraph (27 April 2007)
  96. ^ The Milwaukee Journal Sentinel (14 April 2007)
  97. ^ TVNZ on The Lovely Bones: "Published in 2002, Lovely Bones is the second novel by Alice Sebold, and has sold over 10 million copies worldwide, remaining on the New York Times hardback bestseller list for over a year." (5 May 2007)
  98. ^ The Telegraph (21 July 2007)
  99. ^ Britannica (22 Kasım 2007)
  100. ^ The New York Times on Night: "Indeed, since it appeared in 1960, “Night” has sold an estimated 10 million copies — three million of them since Winfrey chose the book in January 2006 (and traveled with Wiesel to Auschwitz)." (20 January 2008)
  101. ^ The Times on The Kite Runner: "His first novel, The Kite Runner, sold 10 million copies." (11 April 2008)
  102. ^ Bookseller.com on Yun Da: "" (14 April 2008)
  103. ^ ABC News on The Total Woman: "One of the first books to address the issue was Marabel Morgan's "The Total Woman," which sold more than 10 million copies to women of all religious persuasions, making it the best-selling nonfiction book of 1974." (15 April 2008)
  104. ^ "Waseda University". Waseda.jp. http://www.waseda.jp/wnfs/magazine/special/070108/index.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  105. ^ people.com.cn (2 August 2005)
  106. ^ U.S. News and World Report on What Color is Your Parachute: "Today, Parachute is one of the all-time bestselling careers books, with more than 10 million copies of 37 editions snapped up since 1970. " (1 October 2008)
  107. ^ The Toronto Star on The Dukan Diet: "The book has sold 10 million copies worldwide, but didn’t really make an impression on North America until [...]" (18 April 2011)
  108. ^ BBC Magazine on The Joy of Sex: "The Joy of Sex ended up selling more than 10 million copies around the world - more than five million in the United States alone, where it stayed in the New York Times best-seller list for a decade." (26 October 2011).
  109. ^ [1] on The Gospel according to Peanuts: "The Gospel according to Peanuts ended up selling more than 10 million copies around the world.
  110. ^ Staff (March 5, 2012). "The Unlikely Best-Seller: 'A Wrinkle In Time' Turns 50". National Public Radio (NPR). http://www.npr.org/2012/03/05/146161011/the-unlikely-best-seller-a-wrinkle-in-time-turns-50?ft=1&f=1002&sc=igg2. Erişim tarihi: March 5, 2012. "[A Farrar, Straus and Giroux editor's] faith in young readers paid off. There are currently 10 million copies of the book in print." 
  111. ^ Genevieve Roberts (11 March 2012). "The Hunger Games: A mums' and dads' guide". the Independent. http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/features/the-hunger-games-a-mums-and-dads-guide-7554525.html. Erişim tarihi: 12 March 2012. "For the uninitiated, THG is based on Suzanne Collins's 2008 novel, which has now sold more than 10 million copies worldwide." 
  112. ^ http://www.vanderbilt.edu/magazines/vanderbilt-magazine/archives/images/inclass_f05.pdf
  113. ^ a b c d e f g ABC News on Harry Potter: "Rowling has sold about 450 million copies of the Harry Potter books worldwide, according to Blair." (4 April 2011)
  114. ^ a b c d "Harry Potter and the Internet Pirates". The New York Times. 14 July 2003. http://www.nytimes.com/2003/07/14/business/harry-potter-and-the-internet-pirates.html?pagewanted=2&src=pm. 
  115. ^ http://www.msnbc.msn.com/id/8608578/#.TuoYTjWZ3NU
  116. ^ The Times on Goosebumps: "They are chill-and-thrill children’s tales by America’s answer to J. K. Rowling which have sold more than 350 million copies worldwide, closing in on Harry Potter’s record." (20 September 2008)
  117. ^ Serafin, Steven R.; Bendixen, Alfred (2005). The Continuum Encyclopedia of American Literature. Continuum International Publishing Group. ss. 1305. ISBN 9780826417770. http://books.google.com/books?id=LyJqIfNPSgcC&pg=PA421&dq=%22perry+mason%22+%22million+copies%22&as_brr=3&ei=Ve9CS-LFBYGGzgTx__WxBQ&cd=8#v=onepage&q=%22perry%20mason%22%20%22million%20copies%22&f=false. Erişim tarihi: 5 January 2010. 
  118. ^ Variety (7 Nisan 2002)
  119. ^ The Globe and Mail on Choose Your Own Adventure: "The Choose Your Own Adventure DVD movies are adaptations of the original books, which sold more than 250 million copies. " (22 August 2006)
  120. ^ Forbes on Sweet Valley High: "But despite 250 million copies in print, in 25 languages, Sweet Valley's sugar rush has been on the decline. " (28 October 2002)
  121. ^ "Happy 50th birthday Noddy". BBC News. 1999-11-22. http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/531557.stm. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  122. ^ USA Today on Nancy Drew: "The series is still in print and has sold over 200 million books in 17 languages." (29 May 2002)
  123. ^ "Thomas the Tank Engine's new friend Hiro". ninemsn.com.au. 2010-04-14. http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=1039364. Erişim tarihi: 2010-04-14. 
  124. ^ Keslassy, Elsa (20 February 2012). "AB lines up 'Waterloo' miniseries: English-lingo battle drama to cost up to $15 million". Chicago Tribune. http://www.chicagotribune.com/entertainment/sns-201202201207reedbusivarietynvr1118050502feb20,0,4298706.story. Erişim tarihi: 12 March 2012. "Published between 1949 and 2001, the San Antonio anthology is one of the best-selling French novel series of all times, having sold an estimated 200 million copies." 
  125. ^ Benjamin M. Compaine and Douglas Gomery, 'Who Owns the Media?: Competition and Concentration in the Mass Media Industry' page 115"
  126. ^ The Wall Street Journal on the Star Wars books: "According to a Random House spokesman, the publisher has more than 160 million copies of "Star Wars" books in print." (1 April 2005)
  127. ^ "Peter Rabbit in China copyright stew". BBC News. 2003-06-23. http://news.bbc.co.uk/2/low/entertainment/3014176.stm. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  128. ^ CityWire on Chicken Soup: "His Chicken Soup for the Soul series, co-authored with Jack Canfield, has sold over 130 million copies in 54 languages and spans 105 different titles." (17 August 2008
  129. ^ Susan Edgerton e.a. in Imagining the Academy: Higher Education and Popular Culture page 53, on Gilbert Patten: "It is estimated that at least 125 million copies of the Frank Merriwell series (which itself ran to at least 209 books) were sold." (2004)
  130. ^ "Crusader Entertainment Acquires the Rights to Clive Cussler's Best-Selling Dirk Pitt Book Series". Us.penguingroup.com. 2001-05-14. http://us.penguingroup.com/static/packages/us/clivecussler/news3.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  131. ^ "Way Of The Samurai, Path Of The Tedious". New York Times. 1981-09-13. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9C04E0D61639F930A2575AC0A967948260&sec=&pagewanted=all. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  132. ^ The Berkshire Eagle on American Girl: "This extraordinary success has resulted in over 120 million books and 14 million dolls sold (at $90 a pop these days)" (20 March 2008)
  133. ^ Hollywood's liberal losses (20 Kasım 2005)
  134. ^ BBC News on Mr. Men: "The famous books have gone on to sell 120 million copies and have been translated into 15 different languages. " (11 August 2011)
  135. ^ "Little, Brown to Publish Official 'Twilight' Guide". Publishersweekly.com. 2011-10-6. http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/childrens/childrens-book-news/article/44733-little-brown-to-publish-official-twilight-guide.html. Erişim tarihi: 2011-09-8. 
  136. ^ Hult Presents: Clifford The Big Red Dog LIVE!
  137. ^ "James Bond 007 - News". 007.info. http://www.007.info/News88.asp. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  138. ^ RTBF (21 Ocak 2011)
  139. ^ "Nijntje’s creator turns 80". Expatica.com. http://www.expatica.com/actual/article.asp?subchannel_id=34&story_id=43185. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  140. ^ Luisa Gerasimo e.a. in The Teacher's Calendar of Famous Birthdays page 8, on R. L. Stine: "That year he also created Fear Street, the first horror series for teenagers, which sold 80 million copies." (2003)
  141. ^ Husband, Stuart (2 November 2008). "Anne Rice: interview with the vampire writer". The Daily Telegraph (London). http://www.telegraph.co.uk/culture/donotmigrate/3562792/Anne-Rice-interview-with-the-vampire-writer.html. 
  142. ^ The Los AngelesDaily News on OSS 117: "Jean Bruce wrote 265 OSS 117 novels, selling some 75 million copies and spawning seven movies between 1956 and 1970." (1 August 2008)
  143. ^ "Disney Video and DVD Insider". Disney.go.com. http://disney.go.com/disneyvideos/newsletter/jul2001/index.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  144. ^ Lexington Herald-Leader on the Magic Tree House series: "The series has sold 70 million copies in North America and has been translated into 28 different languages in 31 countries." (25 November 2010)
  145. ^ Jerry B. Jenkins and Tim LaHaye (2001-09-11). "Home". Left Behind. http://www.leftbehind.com/. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  146. ^ The Globe and Mail on A Series of Unfortunate Events: "whose 13 “A Series of Unfortunate Events” books for children have sold an astonishing 65 million copies." (10 January 2012)
  147. ^ The Green Bay Press Gazette on Little House on the Prairie: "If there was any doubt that a love for "Little House is an everlasting one, consider not only that 60 million copies of the Wisconsin-born Wilder's books have been sold since 1932[...]" (24 July 2010)
  148. ^ "Today's Christian". Christianitytoday.com. July 11, 2008 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080711155249/http://www.christianitytoday.com/tc/9r5/9r5062.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  149. ^ AFP on Terry Pratchett: "The 59-year-old author -- whose Discworld books have sold 55 million copies worldwide and have been translated into some 27 languages -- announced in December that he had been diagnosed with posterior cortical atrophy, a rare form of the degenerative brain disease." (13 March 2008)
  150. ^ U.S. title: Where's Waldo?
  151. ^ Variety (7 Kasım 2011)
  152. ^ Bloomberg (15 Mart 2011)
  153. ^ The Star (24 February 2008)
  154. ^ The Unofficial Hardy Boys Home Page, "from the publisher McFarland & Company": (20 February 2008)
  155. ^ The New York Times: The Bobbsey Twins Carry On (And On and On) "...a series of more than 70 books for children 7 to 9 years old that has sold more than 50 million copies worldwide." (17 August 1987)
  156. ^ Shinbunka (25 Eylül 2006)
  157. ^ Screening Difference: How Hollywood's Blockbuster Films Imagine Race Jaap van Ginneken, 2007
  158. ^ The Wall Street Journal on the Jack Reacher books: "Reacher—the laconic protagonist of 16 popular suspense novels with more than 50 million copies in print" (6 January 2012)
  159. ^ "A Child's First Library of Learning". English-time.com. http://www.english-time.com/revamp/region/en/aboutus/index.asp. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  160. ^ The Alameda Sun, 27 June 2008
  161. ^ The Coventry Telegraph (18 August 2008)
  162. ^ The Irish Independent (5 November 2011)
  163. ^ Winnipeg Free Press on Jack Reacher: "There are 15 Reacher books in total, having sold approximately 40 million copies." (18 June 2011)
  164. ^ The Anniston Star (29 July 2011)
  165. ^ The Columbus Dispatch (27 November 2010)
  166. ^ China Pictorial October 2006
  167. ^ Daily Mail (2 June 2008)
  168. ^ Fortini, Amanda (8 March 2012). "The Prince of Dragons: Christopher Paolini and the Rise of 'Inheritance'". Rolling Stone. http://www.rollingstone.com/culture/news/the-prince-of-dragons-christopher-paolini-and-the-rise-of-inheritance-20120308. Erişim tarihi: 12 March 2012. "His four books have collectively sold more than 33 million copies worldwide." 
  169. ^ "徳川家康(1)出生乱離の巻". Bookweb.kinokuniya.co.jp. http://bookweb.kinokuniya.co.jp/guest/cgi-bin/indexp.cgi?AC=1-101100. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  170. ^ ABC News, 23 July 2010
  171. ^ by SuperHeroHype. "The Dark Tower to Become a Film Trilogy and TV Series". Superhero Hype. http://www.superherohype.com/news/articles/106842-the-dark-tower-to-become-a-film-trilogy-and-tv-series-read-more-the-dark-tower-to-become-a-film-trilogy-and-tv-series. Erişim tarihi: 2011-05-26. 
  172. ^ Asahi.com Kids (11 December 2008)
  173. ^ How Curious George Escaped the Nazis
  174. ^ [2] (20 March 2012)
  175. ^ Asahi Shimbun (9 April 2005)
  176. ^ Big Tent Entertainment[ölü/kırık bağlantı]
  177. ^ Yomiuri Shimbun, 3 Mart 2003
  178. ^ The Financial Express on Rich Dad, Poor Dad: "He has written 18 books, which have sold over 26 million copies." (6 July 2008)
  179. ^ The Guardian, (21 September 2008)
  180. ^ Norwegian best selling author to cast spell on the UK
  181. ^ Nifty.com (Gokujo No Tabi October 2003)
  182. ^ Storybook Cove
  183. ^ Asahi Shimbun (5 Mayıs 2005) (PDF dosyası)
  184. ^ The Miami Herald, 15 January 2008
  185. ^ Japan Inc., 22 June 2006
  186. ^ Yomiuri Shimbun, 16 January 2007
  187. ^ Jivemagazine.com (15 August 2006)
  188. ^ [3], 8 May 2009
  189. ^ IESB.net (4 February 2008)
  190. ^ IT Media Mobile (4 April 2005)
  191. ^ The Japan Times (20 March 2005)
  192. ^ IGN, 27 June 2000
  193. ^ The Stage, 1 Ekim 2008
  194. ^ The Irish Times, 24 July 2010
  195. ^ Brandeton.com , 23 November 2010)
  196. ^ Stavangeravisen.no, 7 Mayıs 2004
  197. ^ "Akane Shobo". Hon10.com. http://www.hon10.com/07cts/h_about/1_akanesyobo.html. Erişim tarihi: 2009-08-31. 
  198. ^ Fuji T.V. (2004)
  199. ^ The Telegraph on Erast Fandorin: "The two authors share a quality that has seen Akunin shift 18 million copies of his Fandorin stories" (25 February 2007)
  200. ^ Publishers Weekly on Vampire Hunter D: "The books have sold more than 17 million copies around the world." (30 September 2008)
  201. ^ Anime News Network "over 16.5 million copies of the Haruhi Suzumiya light novel series have been published in 15 countries" (20 April 2011)
  202. ^ BBC on The Hichhiker's Guide: "About 16 million copies of the books have been sold worldwide" (17 September 2008)
  203. ^ Helen Fielding: Beyond Bridget The Independent 2003
  204. ^ Fantasybookreview.co.uk 2006
  205. ^ BBC on Alexander McCall Smith: "His books, featuring the unconventional No.1 Ladies Detective Agency, have sold 15 million copies in English, not counting the 42 languages they've been published in elsewhere." 7 March 2008
  206. ^ Kyodo Tsushin(archive.org) (20 December 2001)
  207. ^ The New York Times on His Dark Materials: "His Dark Materials, Philip Pullman's trilogy inspired by Paradise Lost, has sold 15 million copies worldwide, while the film version of the first volume, The Golden Compass, has earned more than $150 million." (13 January 2008)
  208. ^ Impress Watch (24 April 2008)
  209. ^ Publishers Weekly (24 August 2006)
  210. ^ George R.R. Martin: At the top of his Game (of Thrones)
  211. ^ Perry Rhodan 35th anniversary Press Release (July 1996)
  212. ^ Stoehr, Ingo Roland (2001). German literature of the twentieth century. History of German Literature. 10. Boydell & Brewer. ss. 529. ISBN 9781571131577. http://books.google.com/books?id=7Vi3vz7qbtwC&pg=PA258&dq=%22million+copies%22&lr=&as_drrb_is=b&as_minm_is=0&as_miny_is=1995&as_maxm_is=0&as_maxy_is=2010&as_brr=3&ei=0vNCS_HVCpzWyATF6vD-Bw&cd=10#v=onepage&q=%22million%20copies%22&f=false. Erişim tarihi: 5 January 2010.