Şarap üreten ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Şarap üreten ülkeler listesi' ve onların 2005 yılında metrik ton da şarap üretim hacimleri. Veri Birleşmiş Milletler’in bir acentesi olan Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından rapor edilmektedir.

Ülkeye göre şarap üretimi 2007'
Sıra Ülke
(şarap maddesi ile bağlantılı)
Üretim
(tonlar)
1 İtalya İtalya 8,519,418
2 Fransa Fransa 6,500,000
3 Çin Halk Cumhuriyeti Çin 6,250,000 [1]
4 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler 6,105,000
5 İspanya İspanya 6,013,000
6 Arjantin Arjantin 2,900,000
7 Şili Şili 2,350,000
8 Güney Afrika Güney Afrika 1,600,000
9 Avustralya Avustralya 1,530,439
10 Brezilya Brezilyal 1,341,806
11 Almanya Almanya 1,300,000
12 Portekiz Portekiz 1,050,000
13 Yunanistan Yunanistan 950,000
14 Romanya Romanya 821,306
15 Moldova Moldova 598,000
16 Macaristan Macaristan 543,400
17 Ukrayna Ukrayna 415,000
18 Avusturya Avusturya 329,825
19 Rusya Rusya 328,810
20 Bulgaristan Bulgaristan 200,000 [2]
Ülkeye göre şarap üretimi 2005
Sıra Ülke
(şarap maddesi ile bağlantılı)
Üretim
(tonlar)
1 İtalya İtalya 8,519,418
2 Fransa Fransa 6,500,000
3 Çin Halk Cumhuriyeti Çin 6,250,000 [3]
4 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler 6,105,000
5 İspanya İspanya 6,013,000
6 Arjantin Arjantin 2,900,000
7 Şili Şili 2,350,000
8 Güney Afrika Güney Afrika 1,600,000
9 Avustralya Avustralya 1,530,439
10 Brezilya Brezilya 1,341,806
11 Almanya Almanya 1,300,000
12 Portekiz Portekiz 1,050,000
13 Yunanistan Yunanistan 950,000
14 Romanya Romanya 821,306
15 Moldova Moldova 598,000
16 Macaristan Macaristan 543,400
17 Ukrayna Ukrayna 415,000
18 Avusturya Avusturya 329,825
19 Rusya Rusya 328,810
20 Bulgaristan Bulgaristan 200,000 [4]
21 Hırvatistan hırvatistan 180,000
22 Sırbistan-Karadağ Sırbistan ve Karadağ[5] 174,000
23 Makedonya Cumhuriyeti Makdonya 150,000
24 Yeni Zelanda Yeni Zelanda 120,000
25 İsviçre İsviçre 120,000
26 Lübnan Lübnan 112,559
27 Meksika Meksika 102,778
28 Japonya Japonya 90,000
29 Cezayir Cezayir 77,000
30 Gürcistan Gürcistan 65,000
31 Çek Cumhuriyeti Çekoslavakya 55,000
32 Kanada Kanada 50,400
33 Slovenya Slovenia 50,000
34 Özbekistan Özbekistan 45,000
35 Peru Peru 43,500
36 Slovakya Slovakya 39,519
37 Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs 38,500
38 Fas Fas 35,000
39 Tunus Tunus 24,000
40 Türkmenistan Türkmenistan 24,000
41 Türkiye Türkiye 22,548
42 Kazakistan Kazakistan 21,000
43 Küba Küba 17,300
44 Arnavutluk Alrnavutluk 17,000
45 Belçika Belçika 16,000
46 Lüksemburg Lüksemburg 16,000
47 Uruguay Uruguay 15,000
48 Madagaskar Madagaskar 8,900
49 Ermenistan Ermenistan 8,000
50 Beyaz Rusya Belarus 7,500
51 Bosna-Hersek Bosna Hersek 7,500
52 İsrail İsrail 6,500
53 Tacikistan Tacikistan 6,175
54 Paraguay Paraguay 6,000
55 Litvanya Lithuania 5,160
56 Azerbaycan Azerbaycan 5,000
57 MısırMısır 4,200
58 Kırgızistan Kırgızistan 3,500
59 Venezuela Venezuela 2,100
60 Bolivya Bolivya 2,048
61 Etiyopya Etiyopya 1,699
62 Zimbabve Zimbabwe 1,600
63 Birleşik Krallık Birleşik Krallık 1,450
64 Malta Malta 630
65 Suriye Suriye 300
66 Hollanda Hollanda 180
67 Panama Panama 165
68 Hindistan Hindistan 130
69 Lihtenştayn Liechtenstein 80
70 Flag of France.svg Réunion 13


Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Figures for China refer to all alcoholic beverages, including those that are distilled, and not just wine.
  2. ^ Bulgaristan 2007 rakamlarıdır http://www.investor.bg/?cat=5&id=60913
  3. ^ Figures for China refer to all alcoholic beverages, including those that are distilled, and not just wine.
  4. ^ Figures forBulgaria are for 2007 http://www.investor.bg/?cat=5&id=60913
  5. ^ Serbia and Montenegro dissolved their union in 2006, later than the source of this data.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Ülkeye göre şarap Şablon:Tarım ülke listeleri