Kullanıcı mesaj:MHIRM/Arşiv6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaydetmiş olduğunuz bütün değişiklikler, madde geçmişinde kayıtlı durumda. Fikirlerinizi tartışma sayfasında belirtebilirsiniz. Eldarion 18:09, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Albüm kapakları hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türk şarkıcı albümlerindeki/şarkılarınızdaki düzenlemeleriniz için teşekkürler. Ancak dikkatimi çekti kapakları 400x400 boyutunda yüklüyorsunuz, sanırım Esenshop'tan alıyorsunuz. Hatırlatmak istedim, albüm kapakları için kabul edilen ideal boyut 300x300'dür ve 300x300 şeklinde yüklerseniz adil kullanıma daha fazla uyacaktır. Ayrıca .jpg formatını değil de .png formatını tercih ederseniz kapaklar daha net gözükecektir, son zamanlarındaki eğilim de kapakları .png hâlinde yüklemektir. Bu ikincisi, ilki gibi bir sorun teşkil etmiyor; .jpg formatıyla devam edebilirsiniz elbette ancak ilk belirttiğim hususta dikkatli olmanız dileğiyle. Kolaylıklar diliyorum, iyi çalışmalar :) -seyit. 12:56, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba rica ederim, evet genelde Esenshop'tan alıyorum daha sonraki yaptıklarımı 300x300 boyutuna uygun yaparım ancak .png formatına dönüştürmek için photoshop programını kullanmam lazım onla vakit harcamamak için .jpg ile devam edebilirim ama yine de dikkat etmeye çalışırım. Uyarı için teşekkürler iyi vikiler :)--Alptns90 (mesaj) 13:36, 5 Mayıs 2016 (UTC)
Tekrar merhaba. MusicTopTr sayfasında ekleme yaparken kaynak belirterek değişiklik yapsanız daha iyi olur :) Yoksa yarın bir gün çat diye kaldırılabilirler kaynaksız diye, şahsen düşünüyorum da. -seyit. 14:19, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Merhaba, evet ya o konuyu bende düşünüyordum ancak diğer yılların kaynaklarını eklemek çok zamanımı alır diye es geçip olduğu gibi yapmaya karar vermiştim bundan sonrakilere kaynak eklerim artık. Zaten 2016 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi ve 2015 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi sayfalarını hazırlarken tüm kaynakları ekledim :)--Alptns90 (mesaj) 08:37, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Tekrar merhaba Seyit, Yener son değişikliklere ortalığı baya karıştırdı :) baktım da "Mor" single değilmiş Hepsi Hit'in vol. 1- vol.2 diye ayrılması vs. sizin yaptığınız o kadar emek boşuna gitti kaynak 3 te hata var sanırım İnstagram'da yayımlanan şarkı listelerini kaldırmışsınız o da kaynak hatası vermiş. Buarada @Muratsigva nın yaptığı değişiklik doğruydu "Mor" klibinde şarkının sözü Mert Ekren, Hande Yener yazmakta.--Alptns90 (mesaj) 09:06, 3 Haziran 2016 (UTC)
@Alptns90 Hahaha sormayın ya vol.1 falan biraz karıştırdı işleri. Hande instagramda sözleri mert ekren diye paylaştı ve esenshopta da öyle yazıyor. Muhtemelen klibe yanlış yazıldı. Yoksa Hande söz yazsa bangır bangır "Hande Yener albüme şarkı yazdıııı" diye haberler çıkardı. Geçen albümdeki "O Kadın Gitti" için olduğu gibi. Neyse bir albüm kitapçığını bekleyelim. Bu arada adı geçen kullanıcının her şarkı maddesini single olarak açma gibi bir sorunu var. Mesaj sayfasına hiç bakmıyor bir düzeltemedim. Mesela Gülşen ve Demet Akalın şarkıları.... Hep single olarak açılmış ama single değiller. -seyit. 09:13, 3 Haziran 2016 (UTC)
Bende kontrol ettim hiçbirinde yazmıyor ama klibi izlerken birden sözde Hande Yener yazdığını gördüğümde şaşırdım ancak ona göre düzenledim "Mor" sayfasını, sanırım bu sorunlar 3 gün sonra çözülecektir :)--Alptns90 (mesaj) 09:18, 3 Haziran 2016 (UTC)
Aynen. Bu arada belirtmek istedim albümün şarkı listesinde şarkı yazarı parametresini kullandım buna dikkat edelim. Şarkı yazarı=söz yazarı+besteci oluyor dikkat etmişsinizdir. Kolay gelsin. -seyit. 09:22, 3 Haziran 2016 (UTC)
Evet onu gördüm, @Muratsigva bazı hataları olabiliyor ama yine de katkılarını takdir ediyorum umarım mesaj attığımızda cevap vermese de görüp düzeltiyordur :) size de kolay gelsin.--Alptns90 (mesaj) 09:27, 3 Haziran 2016 (UTC)
  • Merhaba @Alptns90. Bu aralar Gülşen albümleriyle uğraşıyorum da acaba Önsöz'ün satış rakamı için bildiğiniz bir kaynak var mı? 95 bin yazıyor diskografi sayfasında ancak kaynaksız ve bulamadım internette de. Eğer kaynak bulursam kaliteli madde yapmaya çalışacağım sayfasını. -seyit. 18:21, 5 Haziran 2016 (UTC)
    • Merhaba, baktım ama düzgün bir kaynak bulamadım maalesef.--Alptns90 (mesaj) 13:07, 6 Haziran 2016 (UTC)

Sildiğiniz bölüm ve art niyetiniz[kaynağı değiştir]

Belirttiğiniz bölümde başka bilgiler de geçmektedir. 2-3 tane cümle için tüm paragrafı silmişsiniz. Bu doğrudan art niyettir. Lütfen yanlışınızı düzeltiniz. --Güray (İleti) 18:56, 11 Mayıs 2016 (UTC)

Uzlaşmacı olalım![kaynağı değiştir]

Tehcirle, kırım farklı şeyler değil diyerek saçmalıyorsunuz. Madem aynı şeyler değil madde adını değiştirelim? Maddede anlatılmak istenen tehcir zamanına denk geldiği. Sizde bunu kırıma çevirerek ısrarla vandallık yapıyorsunuz. Tüm kuralları çiğniyorsunuz resmen. Diğer bir konu hendek operasyonları, neden ölü sayısını değiştirdiniz? Herhangi bir kaynak değişimi göremedim ben. Tamam doğrudur, verdiğiniz sayılar hakkında bir şey diyemiyorum fakat kaynak değişimi olmadan bu sayıları değiştirip sonra da özyönetim var orada diyip neyi amaçlıyorsunuz? İnsanlar sayılarda yaptığınız değişiklikleri göremeyecek mi? Vandallığın doruklarından bayrak sallıyorsunuz. Umarım bu vandallığı bırakırsınız da bu konuyu kendi aramızda çözebiliriz. Bu olayı hizmetliye bildirip tartışmayı uzatmaya gerek duymuyorum. --Güray (İleti) 13:57, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Ayrıca Dersim İsyanı maddesinin tartışma sayfasında ortadan yorum çıkartıp, başka yeri hedef gösteriyorsunuz. Gerçekten ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum. --Güray (İleti) 13:59, 16 Mayıs 2016 (UTC)
Merhabalar @GurayKant. VP:İNOV :) Fark için [1][2] sayfalarına bakabilirsiniz. Diğeri için sayfasında açıklama yaptım. Devriyelik görevimi yaparak kaynaksız değişiklikleri reddettim. "özyönetim var" sözcüğünden algınızın bunu dememe yönelik olduğunu anlıyorum, halbuki dememiştim. Biraz relax lütfen :) Sürekli suçlamalar yapıyorsunuz, diliniz kaba. Farkındaysanız önceki mesajınıza cevap vermemiştim bile çünkü "art niyet" falan demişsiniz. Savaşmıyoruz, değişiklik yapmaya çalışıyoruz. Kolay gelsin. -seyit. 14:04, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Şarkı sayfaları?[kaynağı değiştir]

Bir haftadır Anti albümünün sayfalarını açarak farklı kaynaklardan bilgiler bulup didinip uğraşıyorum ve bunu hiçe sayarak hepsini aynı sayfaya yönlendiriyorsunuz. Koskoca emek çöpe gitti sayenizde. Umarım mantıklı açıklaması vardır. Hoş olsa da buraya katkı hevesimi mahvettiniz, tebrikler. Odaxre (mesaj) 13:15, 22 Mayıs 2016 (UTC)

@Odaxre Merhabalar. Açtığınız sayfalar politikalar gereğince kayda değer değiller ne yazık ki. (Buraya da bakabilirsiniz) Amacım katkı yapma hevesinizi mahvetmek değil, lütfen kusura bakmayın ancak KD değiller. Politikada olanı yaptım, keyfiyetten değil. İsterseniz geri alıp bir kayda değerlik tartışması başlatabilirsiniz. Kolay gelsin. -seyit. 13:23, 22 Mayıs 2016 (UTC)

Ölen kişilerin görüntüleri[kaynağı değiştir]

  • Tartışma, politika bölümüne taşınmış olup, ilgili şablon Türkçe'leştirilmiştir. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 22:39, 22 Mayıs 2016 (UTC)

Tartışmadan yaptığınız işleminizi geri alabilir misiniz?[kaynağı değiştir]

Merhaba SeyitA,

CESUR OL : Be Bold- "siz yaptınız"

GERİ AL : Revert- "ben yapmıştım" ancak @Maurice Flesier geri aldı.

TARTIŞ : Discuss- "topluluk yapsın" bir acelesi yok, topluluğa fırsat verelim.

Vikipedinin en temel tartışma etiklerinden birisidir. (İlk sürümde Vikipedi'nin temel politikalarını aykırı bir durum yoksa uygulanır). İngilizce'den Türkçeye sadece Cesur ol kısmı çevrilmiş. Tamamını şuradan okuyabilirsiniz. BOLD, revert, discuss cycle

Yukarıdaki temel etik kuralı çerçevesinde, sizden ricam Erdoğan-Davutoğlu gerginliği sayfasında Tartışmadan yaptığınız çok tartışmalı taşıma ve içerik boşaltma işleminizi geri alabilir misiniz?

Ben tekrar geri alarak geri alma savaşlarına girmek istemiyorum.

Teşekkürler.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:59, 25 Mayıs 2016 (UTC)

'Düşük profilli' ufkunuzu ve yorumlarınızı uzmanı olduğunuz konularda kullanmanız temennisi ile. FBugraKagan 06:21, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Şurayla ilgilenebilir misiniz? --esc2003 (mesaj) 16:38, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar @Esc2003, bir geri alma yaptım kaynakta yazana göre. Kolay gelsin. -seyit. 16:45, 25 Mayıs 2016 (UTC)

selam, iyi niyetinden kuşkum yok. ama bu trol ordusuna 'saygıdeğer vikipedi kullanıcıları' diyen ve besleyenlerin beslenmesinin de sonu gelmediği, neredeyse 'e siz de bir yokolun, katkı da yapmayın, o zaman saldırı filan da kalmaz' diyenlerin olduğu bir ortamda öyle algılanmaya açık bir yorumdu. kolay gelsin. --kibele 16:39, 27 Mayıs 2016 (UTC)

ek olarak 'taraflara eşit mesafe' gibi laflar bunun doğruluğunu da kabul etmektir ki tamamen hatalı bir yaklaşım. burada herkes zaman zaman uzlaşıp zaman zaman karşılaşıyor. kendilerince ekip kurup bazı kullanıcıların üzerine saldırma oyunu oynayanların oyununa gelmeyelim. ansiklopediden yana taraf olalım. --kibele 16:43, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Selam @Kibele. Eşit mesafe derken de aslında Rapsar'ı hem destekleyenlere hem karşı çıkanlara eşit olduğumu söylemek istemiştim. böyle ortamlarda sözcük seçimi yaparken daha dikkatli olmak gerekiyor ve burda çok da dikkatli olduğum söylenemez. teşekkürler mesaj için, kolay gelsin. -seyit. 16:52, 27 Mayıs 2016 (UTC)
anlaştık. :) --kibele 16:54, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Merhabalar. Sabahattin Ali sayfasına eklediğiniz içerik için teşekkürler. Kendisi benim için çok önemli bir yazar ve sayfasının gelişmesi beni çok mutlu eder ancak eklediğiniz bilgiler kaynaksız ve kaynaksız olarak eklemeye devam ederseniz değişiklikleri geri almak zorunda kalacağımı bildirmek istiyorum. Kolay gelsin. -seyit. 11:13, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Selam Seyit, sadece öykücülüğü başlığını genişlettim, ve tek bir kaynak kullandım, oda budur her paragrafın sonuna tekrar tekrar kaynak göstermedim.. Özeliikle kaynak göstermem gereken yerlere kaynak belirt şablonu koyarsan bende ilgilenirim.. Dediğim gibi tek bir kaynaktan öykücülüğü kısmını ekledim, ki zaten okursanız fazla bir şeyin olmadığını, hatta eksik olduğunu göreceksiniz. Teşekkürler. --Kingbjelica (mesaj) 11:17, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Kaynakla, yazılan içerikleri karşılaştırabilirsiniz, ayrıca mesaj sayfamda Theoden sizden bahsetmiş, bu konuda bir düzenleme yapabilirseniz faydalı olacak, denedim ama olmadı. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 11:24, 30 Mayıs 2016 (UTC)

@Kingbjelica Eline sağlık :) Daha fazla kaynak kullansan daha iyi olur diyeyim o zaman. Çalışmalarının devamını diliyorum, umarım çok güzel bir madde olur :) Şablonu gördüm yeni uğradım değişiklik yapacağım şimdi. -seyit. 11:26, 30 Mayıs 2016 (UTC)
Popüler bir yazarımız olduğu için kaynakçada hiçbir sıkıntı olmayacak, kaynaklar bol, hepsini ayarlayacağım, şuan biraz yoğunum ama ilgileneceğim. İlgi için teşekkürler görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 11:29, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Selam. ...600.000'i Anadolu ile Kilikya'da, 670.000'i Küçük Ermenistan ile Kayseri civarında... bu ifadede geçen Kilikya ve Küçük Ermenistan (Kilikya Ermeni Krallığı) aynı yeri ifade ediyor. İngilizce metindeki Lesser Armenia başka bir yer olmalı. --esc2003 (mesaj) 18:40, 1 Haziran 2016 (UTC)

@Esc2003 Between the 11th and 14th centuries the term Lesser Armenia (sometimes called "Little Armenia") was applied to the Armenian Kingdom of Cilicia, until the formation of Turkey in 1923" diyor. Ne yapalım dersin? Küçük Ermenistan'dan başka kullanılacak bir şey var mı bilmiyorum. Bu arada direkt çalışma sayfama müdahale edip oraya yorum belirtirsen direkt ordan düzenleme yaparım. -seyit. 19:07, 1 Haziran 2016 (UTC)
Fırat'ın batısında kalan kısma ne denilir bilmiyorum ben de. --esc2003 (mesaj) 19:15, 1 Haziran 2016 (UTC)

Fırat'ın batısındaki geniş coğrfyaya Levant, Anadolu kısmına da kilikya denir.

Selam Seyit, Sabahattin Ali maddesinde romancılığı ve öykücülüğü kısımlarına bakabilir misin? Örneğin mekanlar, konular, kişiler gibi ayrımlar yaptım fakat alt başlık olarak vermedim. Sanki böyle amatör bir görünümü var. Alt başlık olarak verince de "içerikler" kısmı şişiyor ve giriş bölümü kısa olduğundan kötü gözüküyor? Sayfa düzeni hakkında önerilerine ihtiyacım var desem? Tek kaynaktan eklenen içeriklerin bitmesine az kaldı. Daha da gelişeceğini var sayarak birkaç önerine ihtiyacım var. Tartışma sayfasına veya mesaj sayfama bu konuda uğramanı bekliyorum, Selamlar, görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 23:19, 12 Haziran 2016 (UTC)

Merhabalar @Kingbjelica. Gerçek hayatımdaki yoğunluğum sebebiyle uğrayamıyorum. İngilizce Vikipedi'de KM veya SM olan yazar/şair maddelerini örnek alarak maddeyi oluşturabilirsiniz, iyi bir hâle getirebilirsiniz. Bu arada kitap isimler italik, şiir isimleri "tırnak içinde yazılıyor. Belirtmek istedim. Kolay gelsin. -seyit. 19:28, 18 Haziran 2016 (UTC)

Böyle küçük görsel düzenlemeleri size bırakıyorum, ne zaman müsait olursanız artık. Hayatı başlığını da şu kitap ile yeniden yazmayı planlıyorum. Tekrar yardımlaşabiliriz, 50 bin bayta çıkmalı sayfa, görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 19:50, 18 Haziran 2016 (UTC)

Bayta kafa takmayın iki alıntı cümle eklersiniz iki ek okuma kısmı eklersiniz çıkar pat diye. Önemli olan niteliğidir. Yaptığım düzenlemeler küçük ama Vikipedi kurallarıdır. İtalik/tırnak olayı sanat sayfalarında önemli. Kolay gelsin. -seyit. 19:55, 18 Haziran 2016 (UTC)

Baytı kafaya takmıyorum, KM veya SM olsun gibi bir amaç da güdülmediği için küçük dokunuşlara gerek duyulmadı, bu sebepten size syf. düzeni konusunda bakın diye mesaj gönderildim. Evet nitelik önemli, ki her şeyden bahsedildiğini düşünüyorum. Düzenlemeler için teşekkürler.--Kingbjelica (mesaj) 20:08, 18 Haziran 2016 (UTC)

Bangır Bangır maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. Bangır Bangır maddesinin KM adaylığına yorum bırakmıştım. Eleştiriler bölümündeki derece tablosunu kaldırmışsınız, bana bu şekilde daha doğru geldi ama diğer kullanıcılar bir sıkıntı görmemiş silmeden önce tekrar konuşabilirdik yani :)

Arka plan bölümündeki "Ozan'la..." diye başlayan çok uzun bir alıntı var, normalde 40+ kelimelik alıntılar ayrı bir blok paragraf olarak (yani buradaki haliyle alıntı şablonunda) verilmesi doğruymuş, ben de bu sene öğrendim. Eğer siz meşgulseniz, ben değiştirip adaylıkta oy kullanacağım, sonsuzluğa uzanan adaylıklardan olmasın bu da :)

Şöyle nasıl?
---

Bir önceki albüme göre daha farklı bir dönem çünkü aradan geçen zaman zarfında duygular, düşünceler, kendimi ifade etme biçimim, sound'lar ve birçok şey değişiyor. Bence bu işin en tehlikeli yanı, bir önceki başarının sarhoşluğuna kapılıp her albümde aynısını tekrarlama içgüdüsü. Bu, farkında olmadan gerilemeye sebep verir. Tabii kariyerinde kendine nasıl bir yol çizdiğine bağlı. Mesela benim gibi yeni şeyler deneyerek risk almayı sevenler için, asla denenmeyecek bir yol. Kendimi tekrar edeceğime oturup en beceremediğim ev işi olan bulaşıkları yıkamayı tercih ederim."

Gülşen, 2014 Cosmopolitan röportajından

Kasım'da kapak kızı olduğu Cosmopolitan'a verdiği röportajda albümün 2015'in ilk yarısında yayımlanacağını doğruladı. Albüm çalışmalarına odaklanmak için 2015'te, dönemsel olarak, kendisine ilham verdiğini düşündüğü Londra'ya taşındı. 19 Mart'a gelindiğinde ise kayıtların bitmek üzere olduğunu açıkladı.


---
Aslında ben olsam bulaşık kısmını direkt keserdim ama kalması da problem değil. --Merve (mesaj) 20:22, 13 Haziran 2016 (UTC)

@Yelester Bir düzenleme yaptım ama alt bölümde de ses dosyası şablonu var bende konuşma şablonu oraya kayıyor. Doğru gördüğünüz şekilde düzenlerseniz sevinirim. Bulaşığa, eleştirmenler sürekli tekrar tekrar vurgusu yapıyor diye yer vermiştim. Kolay gelsin. -seyit. 19:53, 18 Haziran 2016 (UTC)

Nihat Odabaşı silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Nihat Odabaşı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Nihat Odabaşı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 11:23, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, kapalı oturum, yasama yılı, kanun teklifi gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 17:23, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Merhabalar Şu değişiklik ile siliğiniz kısmı geri aldım. Yanlı bakış açısı ile yazılmış olduğuna dair birçok yöntem mevcut, kaynaklı ve ansiklopedik bir paragrafın silinmemesi gerekiyor. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 22:58, 25 Ağustos 2016 (UTC)

@MEOGLOBAL Merhaba. Kaynak olması kısmın ansiklopedik olmadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Hiçbir köprü maddesinde köprünün yapılma gerekçesi diye bir kısım yok hele hele "üçüncü köprünün gerekli olduğunu ve derhâl yapılması gerektiğini savunarak, helikopterle köprünün güzergâhını belirlemek için keşif gezileri yaptı" şeklinde bir şey yok. Mesela bkz. en:Öresund Bridge. Standardizasyon için bu kısmın silinmesi gerek. Arka plan/tarihçe başlığı altında anlatmak gerekiyor. Üçüncü köprü niçin yapılmış falan diye. Tabi dönemin başbakanı gezi yaptı diye komik bir cümle olmaksızın. Ansiklopedi yazıyoruz sonuçta. Kolay gelsin. -seyit. 08:01, 26 Ağustos 2016 (UTC)
@SeyitA Yine merhaba köprülerin kendine özel konuları olabilir dolaysıyla başka bir köprü maddesinde olmayan bir başlık burada olabilir. Gerekçe konusu gerekli ve ansiklopedik ayrıca ulusal maddede yer almış bir konu. Toplu bir şekilde değişiklikleri geri alarak düzene koyduğum bütün sıralamayı bozuyorsunuz. Sıkıntılı ve ansiklopedik olmadığını alt başlıklarla alakalı tartışma bölümünde yer verelim bir iki kişi daha tartışmaya katılsın ondan sonra gerekli düzenlemeyi yapalım. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 15:16, 26 Ağustos 2016 (UTC)
@SeyitA Şu ağaç kesimi konusunu da Ağaçlandırma bölümüne taşıdım bir daha yukarı taşımışsınız, bu konu ana konu içinde küçük bir konu ve girişin sade olması açısından giriş paragrafında olmasına gerek yok. MEOGLOBALBana mesaj atın 15:19, 26 Ağustos 2016 (UTC)
@MEOGLOBAL Sayfayı kendi yakın olduğunuz ideolojiler etrafında çevirmeye çalışmayınız köprü maddesi incelemek için yukarıda Öresund Bridge maddesini verdim inceleyebilirsiniz. Şu kurdele kesti falan bunlar ansiklopedik cümleler değiller. Kolaylıklar. -seyit. 22:58, 27 Ağustos 2016 (UTC)
@SeyitA Kurdele kesti kısmını zaten ben eklememiştim de bu yakın olduğunuz ideoloji falan bu saçmalıklardan bir kurtulun. Örosund köprüsü ya da İngilizce Wikipedia'daki herhangi madde referans alınmak zorunluluğu da yok. MEOGLOBALBana mesaj atın 00:57, 28 Ağustos 2016 (UTC)

Merhabalar. Hepsi Hit'le ilgili mesajını yeni gördüm, mail hesabımdan. Çalıştığım için giremiyorum pek :) 7 numaradan yukarıda görmedim ben, zaten üstündeki albümler ondan önce çıktığı halde hepsi hitten yukarıdaydılar. Bu da geçemediğinin bir belirtisi sayılabilir. Bunun yanı sıra yazdığın şarkı maddelerini inceliyorum, eline sağlık ancak hiç arşivleme yapmadığın için listelerin hepsi ölü bağlantı, çöpe gidecekler. Yarın bir gün birisi, bizzat ben bile olabilirim, bunların arşivini bulamadığı için bunları kaldıracaktır. Bundan da önemlisi, eklediğin listelerin çoğu kayda değer değil. Aslında radyo listeleri bile Vikiye direkt eklenmiyor, resmî liste olması gerek ancak yine de ekliyoruz yönerge yok diye. Ama sen (samimi hissettiğimden ikinci tekile geçiyorum) TTNET listesini falan ekliyorsun. Bu download listesi ve KD değil. Mesela en.wikide incele, ne şarkılar itunesta bir numaradan inmiyor ama buradaki listede yoklar. Çünkü ticari download listeleri. Örneğin "Cuppa" sayfasını inceleyelim. Büyük radyo istasyonları hadi okey ama küçük radyo istasyonlarına da yer vermişsin. Mesela Türkiye'nin en çok dinlenen ilk 10 radyosunun listelerini koymakla yetinebilirsin.[3] Fizy, TTNET falan hep gereksiz. Keza Turkse falan var onlar da. Hele bu Turkse resmen bazı şarkıcıların "ayy ben yurt dışında da listedeyim" demek için kullandığı bir şey oldu çıktı :D Bu kapsamda KD olmayan listeleri kaldırdım sayfadan. Vakit buldukça KD olmayan listeleri kaldırmaya devam edeceğim. İyi çalışmalar :) -seyit. 21:35, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Ek olarak, neden kaynak şablonları kullanmıyorsun. Bu şablonları kullanmak Vikipedi'nin bir kuralı ve olmazsa olmazıdır. -seyit. 21:37, 24 Ağustos 2016 (UTC)
Lütfen şarkı 1 numara olmuşsa numarayı kalın puntoyla yazma :) Standardizasyon önemli. Bunun için en.wikiye bakabilirsin. mesela buna. -seyit. 21:43, 24 Ağustos 2016 (UTC)
İnceledikçe yazıyorum. "Şarkı hakkında bilgi" yerine alternatif bir başlık kullansan iyi olur. Zaten sayfanın açılış amacı şarkı hakkında bilgi vermek değil mi? Video klip hakkında bilgi yerine de sadece Video klibi başlığını kullanmalısın. Şarkı sayfaları iyi hoş falan ama pek okunmaması falan insanın hevesini kaçırıyor. Hem kaliteli madde olmaları da imkânsız. Albüm/sanatçı maddelerine ulaşarak kaliteli madde hazırlamak daha kolay oluyor ve bunların üstüne çalışmak da zevkli. Mesela ben Sıla'yı KM yapmak istiyorum ama zaman yok. mesela bu da benim en son uğraştıklarımdan. 21:58, 24 Ağustos 2016 (UTC)~
Merhaba, Hepsi Hit'i Kralpop'un hazırladığı D&R listesinde 4 numarada gördüm belki daha yükseye çıkmıştır diye düşündüm o yüzden söylemiştim. Radyolar konusunda ben listeleri görünen bütün radyoların liste başarılarını takip ettim aylarca küçük veya büyük bazlı olmasını önemsemedim sadece Shazam, Spotify gibi üyelik olmadan da görünen radyoları eklemeye dikkat ettim. Liste kaynaklarında şablon kullanmamın nedeni daha önceki yapılan sayfalarda aynı şekilde olduğu için aynı standartta devam etsin diye öncekilere uygun hazırladım. Kalın punto konusunda aslında kalın puntoyu bende bırakacaktım ilk olarak "Afitap"ta buna karar vermiştim ve "Afitap"ın listelerini hazırlarken 1 numara olanları kalın puntoyla yapmamıştım sonra dedim böyle daha iyi görünüyor sonuçta en.wikiyle aynı olmak zorunda değil tr.wikide böyle olsun farklılık olsun diye tekrar kalın puntolu ekledim. Kaynaklar konusu zaten sıkıntılı bunun nedeni radyoların arşivleme yapmaması istediğimiz güne bakabilmemiz gerekir ne yazik ki bir hafta sonrakini göremiyoruz bunu en iyi yapan Best FM twitterdan yayımlıyor bizde rahatça bakabiliyoruz herkes öyle yapsa sorun ortadan kalkar. Kaldı ki resmî liste diye baz aldığımız MusicTopTR Resmî Listesini bile göremiyoruz Billboard Hot 100 öyle mi istediğin kişiyi görebiliyorsun bizde ücret ödeyeceksin de üye olacaksın da saçma saçma şeyler. Vikipediye kafa yormaya karar vermemin asıl nedeni müzik sayfalarının aylarca onay beklediğini görmemdi birçok şarkıcının sayfası 4-5 aylık onay bekliyordu bunları önlemek ve vandalizme engel olmak için ilgilenmek istedim fakat artık bunu yapmamaya karar verdim yoğunluktan bende artık zaman ayıramayacağım başka birileri ilgilenir herhalde sizlere kolay gelsin :)--Alptns90 (mesaj) 08:25, 26 Ağustos 2016 (UTC)
4 numarada gördüysen kaldıralım hepsi hitten 7 numarayı. Katkıların güzel ancak politikalar falan her listenin eklenmesine müsaade etmiyor, ki bence doğru. Dediğim gibi ya, albüm maddeleri iyi gelişebiliyor falan onlarla ilgilenmek daha zevkli bence. Şarkı maddeleri öyle değiller. Listeler hakkında bilgi sahibiyim Türkiye'deki müzik sektörü çok zayıf/bilgisiz bu konularda. Elden bir şey gelmiyor ne yazık ki... -seyit. 08:39, 26 Ağustos 2016 (UTC)
Aynen öyle yapacak bir şey yok maalesef.--Alptns90 (mesaj) 09:35, 26 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yine merhaba.

TBA ihlali yapan kelimeyi çok küçük düzeltme ile değiştirdim. Lütfen kaynaksız gördüğünüz kısımlara kaynaksız etiketi koyunuz. Şu an açılış maddesinde hız ile alakalı bir kaynak ekledim. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 15:46, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Trollüğünüz ne zaman bitecek? MEOGLOBALBana mesaj atın 20:00, 11 Eylül 2016 (UTC)

Ay valla bilemiyorum buraya ilk üye olduğumdan beri trollük yaparım. -seyit. 21:17, 11 Eylül 2016 (UTC)

Maddeyi gerçek duruma göre geliştirelim. Köprü herkese lazım.TekAt (mesaj) 12:51, 10 Ekim 2016 (UTC)

selam seyit, bir süre uzaklaşsan, gerek yok cidden. maddelere, katkılara dön. sevgiler. --kibele 08:32, 22 Eylül 2016 (UTC)

Deneyeceğim, sevgiler :) -seyit. 10:16, 22 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba SeyitA. Vaktinizi almak istemem ama en azından anlamsız yerleri geçerek şunu okumanızı rica ediyorum...~~İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 21:48, 10 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba @Vikiçizer, aday göstermeden önce okudum. Hızlı silme ile etiketleyecektim ancak mesaj sayfanızdaki tartışma dolayısıyla tekrar SAS yapmak daha iyi gözüktü. Bir de mesaj sayfam için koruma talep ediyorum, sürekli olarak cinsiyetçilik ve ırkçılık temelli ezik saldırılar altındayım. Kolay gelsin. -seyit. 21:54, 10 Ekim 2016 (UTC)
Elden geleni yapmaya çalışıyorum vandalizmle ilgili, aktif hizmetli çok az. Orada da yazdım, biraz bekleseydiniz zaten madde öyle kalırsa SAS gereği tekrar silinecekti. Yani eski SAS tartışmasının sonucu geçerlidir, madde geliştirilmezse. Bu istisnai durum, SAS tartışmasında ileri sürülen gerekçelerin değişmesinden kaynaklanmıştı. Tekrar SAS sayfası açılması olayı daha karmaşık bir hale getirebilir. İtirazlarınızı/çekincelerinizi maddenin tartışma sayfasından gösterseniz, SAS sayfası yerine. Geçici bir durumdur geri getirme durumu. Buradaki topluluk davranışı, gelecekteki uygulamalara/tartışmalara da yön verecektir. Madde tekrar açılıp tekrar SAS olsa idi farklı bir durumdu. Ama daha yeni geri getirilmiş bir sayfanın SAS olması umarım durumu karmaşıklaştırmaz. Tşk.Vikiçizer (mesaj) 22:01, 10 Ekim 2016 (UTC)
O zaman bu sayfayı silelim. Mesaj sayfana göre yine gösterilir. @Vikiçizer -seyit. 22:06, 10 Ekim 2016 (UTC)
Tşk ederim. Aslında mesaj sayfama göre değil maddenin durumuna göre. Makul bir süre içinde geliştirilmezse silinmeye gidilecek. Geliştirildi diyenler ve geliştirilmedi diyenler olursa, bir anlaşmazlık olursa yine ikinci SAS yapılabilir. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 22:30, 10 Ekim 2016 (UTC)

Reklam İçeren Madde[kaynağı değiştir]

Şu madde reklam için açılmış gibi.Kontrol edebilirsiniz.

Sulh teşebbüsü[kaynağı değiştir]

Allah'ın bahşetmiş olduğu bu değerli projede zaman zaman her adem evladının yaptığı bir kaç hurd hatalarımız olabilir. Önemli olan husus kişinin yeri geldiğinde kendini tartıp nerede ne şekilde hata yapmış ise gün yüzüne çıkarması ve bu hataları telafi etme yolunda bir adım atması gerekir. Bu doğrultuda bozuk olarak tanımlanan şahsımın şahsınıza olan her hürmetsizlik, hücum ve habis hadiseler adına özürlerimi bildiriyor, birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde projemizi yükselteceğimiz günleri umut ediyorum. Saygılar. --II. Niveles 01:29, 25 Kasım 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği'nde LGBT tarihi[kaynağı değiştir]

Sovyetler Birliği'nde LGBT tarihi maddesini oluşturdum. Konu ile ilgili olduğunuzu düşündüğüm için size attım, bilgi birikiminizle katkı sunmak isteyebilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:31, 11 Aralık 2016 (UTC)

Teşekkürler, biraz düzenleme yapacağım. Farklı cinsel yönelim falan yazıyor düzenlemek gerek. Farklı neyse artık :) Kolay gelsin. -MHIRM. 06:41, 12 Aralık 2016 (UTC)
Kurguda veya bilgide hata görürseniz düzeltin elbet, ben maddede anlatılan algıya, yani SSCB'deki mevcut durumda kabul edilen ifadelere gore farklı olduğunun betimlendiğini düşündüm, elbette çekince koymak ve düzeltmek sizde :) --Ahmet Turhan (mesaj) 07:08, 12 Aralık 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Projede katkılarını göremedik hiç, bekleriz :) Bir de LGBT konularıyla alakalı bir proje düzenlemeyi düşünüyorum birkaç hafta sonrası için. Buna dayalı güzel bir dolaşım şablonu ya da bir liste (SL olmaya yakınsa daha da faydalı olur) var mı gözüne çarpan? "Eşcinsel yazarlar listesi" gibi sonsuzluğa uzanan olmasın da "falanca ödülü alanlar" ya da "falanca ülkedeki LGBT dergileri" gibi daha tamamlanabilir bir konu olursa daha iyi olur :)--RapsarEfendim? 13:16, 31 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, pek aktif olamıyorum ne yazık ki. Olunca da tartışmalara girişmekten bir şeye vakit kalmıyor :D Portal çeşitli seçkin içerikler gösteriyor. Eğer böyle bir proje olursa ilk olarak LGBT maddesinin seçkin madde haline getirilmesi falan gündeme gelebilir. Listeler baya uzun zevkli olmaz gibi görünüyorlar. @Rapsar -MHIRM. 18:45, 2 Ocak 2017 (UTC)

Bayrak meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, mobilden yazıyorum imla hatası olursa kusura bakma :) Bilgi kutusunda bayrak kullanımı ile ilgili bir yönergemiz mi var? Şimdiye kadarki bu tarz konuların bilgi kutularında bayraklar hep kullanıldı. Pkk çatışmaları adrev karlov suikastı, ankara gar patlaması vs. Gibi. Kullanılmasının ne tarz bir sakıncası olabilir ki? Pragdonmesaj 20:45, 2 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar, kullanılmasına dair de yok kullanılmamasına dair de yok bildiğim kadarıyla. Ben herhangi bir şey katmadığını düşündüğüm ve sadelikten yana olduğum için kaldırıyorum açıkçası ve en.wikide bu şekilde uygulandığını gördüm. Bir ara sanatçı/oyuncu bilgi kutularına falan da eklemişler ancak şimdi eklenmiyor. Muhtemelen orada bir tartışma dönmüştür. Bir olayda iki üç taraf yoksa bayrak kullanmak mantıklı gelmiyor. Mesela savaş bilgi kutularında falan mantıklı oluyor diye düşünüyorum. Diğer sayfalardan da kaldırsak iyi olur bence. -MHIRM. 21:01, 2 Ocak 2017 (UTC)

Kişi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Yapıldı. --Superyetkinileti 17:33, 6 Ocak 2017 (UTC)

selamlar, bir ara çok muhabbeti dönen bir söylemdi. hâlâ daha arada geçer afedersin şu afedersin bu falan diye. önemli ve maddede yer almasını gerektiğini düşündüğüm için ekledim ("peygamberimizi bile desteklemeyenler oldu" cümlesine benzer şekilde) ancak madde şu an pek ilgimi çekmediği için değişiklik savaşına/uzun uzadıya konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. açıkçası hayatının ilk kısmını falan anlatırken pek alıntı taraftarı değilim, doğrudan anlatmak daha iyi ancak maddede yer alması gerekiyor ve yazacak başka uygun yer de yok ne yazık ki. kolay gelsin. -MHIRM. 20:45, 20 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar. Maddede alması gerekli ama özette dediğim gibi yeri orası değil. Orası eleştiriler ya da görüşleri gibi bir kısmı değil, ilk yıllarıyla alakalı kısım. Bu tip başlıklarda bahsedilmesi gereken bir mevzu. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:10, 20 Ocak 2017 (UTC)

Anayasa değişikliği referandumu hk.[kaynağı değiştir]

Bence sayfaya yazdığınız title haber yazısı gibi olmuş, silelim daha iyi olur. Zaten referandum geçtikten sonra sayfa gelişir. Ayrıca bu maddeler "Anayasa değişikliği" başlığında toplanmış. Sıcak bakmıyorsanız tartışma sayfasında tartışmak daha mantıklı olur. Teşekkürler.--Uchiha Itachimesaj için 21:51, 26 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar @Uchiha Itachi1990, tartışma sayfasında konuşsak daha iyi olacak gibi ancak İngilizce'de tüm referandumlarda bu uygulanıyor ve şablondaki title parametresinin amacı bu. Referandum bilgi kutusunu dün oluşturdum bizde yoktu. Bilgi kutularında hap bilgi vermeyi amaçlıyoruz, hemen bak öğren olacak şekilde ve kutularda yazdıklarımız zaten tüm maddelerin içinde yer alır. Bunların bir referandum için yazılması gerek diye düşünüyorum. Belki üslup değişikliğine gidilebilir. -MHIRM. 21:57, 26 Ocak 2017 (UTC)
Tekrardan selamlar, İngilizce vikipedide varmış ve Türkçe vikipedi birebir aynısı olmuş, geri aldığım için özür diler, katkılarınız için teşekkür ederim.--Uchiha Itachimesaj için 22:08, 26 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba, şu üç sayfayı kontrol eder misiniz: Kösem Sultan, Büyük Selçuklu İmparatorluğu ve Şiilik. İyi geceler. --Nushirevan11 ☾★ 23:20, 30 Ocak 2017 (UTC)

Merhabalar, bir videografinin seçkin liste olabilmesi için yönetmenlerini bilmek şart mı? Sagopa Kajmer videografisi. Turgut46 23:36, 10 Şubat 2017 (UTC)

@Turgut46 Merhaba, evet en azından hemen hemen hepsinin bilinmesi gerekir, yoksa liste eksik olur. Mesela Gaga videography Lady Gaga videografisi sayfasını inceleyebilirsiniz. Gönderdiğiniz maddede son yıllar hariç hiç yönetmen yok neredeyse. Ek olarak girişte sanatçının biyografik bilgilerinin silinerek yalnızca video klip bilgilerinin verilmesi gerekli. Son olarak da, açıklama kısmında ""Karikatür Komedya", sanatçının Bir Pesimistin Gözyaşları albümünde yer alan ikinci klibidir." gibi şeyler yerine klipte neler olup bitiyor onların söylenmesi gerek. Kolay gelsin. -MHIRM. 09:52, 11 Şubat 2017 (UTC)
Diğerleri hakkında bilgi bulamadım, sanatçıya e-posta gönderip öğrensem bile bunu nasıl kaynak olarak gösterebilirim? --Turgut46 10:07, 11 Şubat 2017 (UTC)
Sanatçının web sitesinde falan yayımlaması gerek. Kaynak göstermek için bir yol gözükmüyor. -MHIRM. 11:12, 11 Şubat 2017 (UTC)
"366.Gün" klibiyle ilgili bu resimde kullanılabilir bir bilgi var mı? Yönetmen vs. --Turgut46 12:02, 11 Şubat 2017 (UTC)
Fotoğraf yönetmeni gözüküyor, yönetmen yazmıyor @Turgut46 -MHIRM. 23:18, 11 Şubat 2017 (UTC)

Malum, maddelerin tartışma sayfalarında içerik üzerine konuşmak gerektiğinden mesaj sayfanıza yazmak istedim. VP:KÜRSÜ ve diğer politikalardan dem vurmuşsunuz ama -bayıyor, -çok sıkıcı vs..öznel yorumları ile bize güzel bir VP:İÜYYKÜD örneği göstermiş olduğunuzu gördüm. Hizmetlilere havale etmek istememin nedeni kullanıcı ile muhatap olmak istemememden geliyor. Hiyerarşi sever gibi ifadeleri tarafınıza aynen iade etmekle birlikte ISID ve Ermeni Kırımı ile ilgili adlandırma anlaşmazlığının yerinin ilgili maddenin tartışma sayfası olmadığını hatırlatmak isterim. --Maurice Flesier message 22:59, 11 Şubat 2017 (UTC)

Ay amaaaan açığımı yakaladığınızı sanmalarla yoruyorsunuz beni... Ama pek de beceremiyorsunuz son zamanlarda. -MHIRM. 23:16, 11 Şubat 2017 (UTC)
:) en azından yanıt verdiğiniz ve başka kullanıcılar gibi yorumu sansürleme yoluna tevessül etmediğiniz için teşekkür ederim. --Maurice Flesier message 21:04, 12 Şubat 2017 (UTC)

Gerekçenin dayanağı[kaynağı değiştir]

Merhaba, sunduğunuz gerekçenin dayanağını söyler misiniz? --Nushirevan11 ☾★ 16:07, 12 Şubat 2017 (UTC)

Şablon:Kişi bilgi kutusu#Parametreler. Sevgiler. @Nushirevan11 -MHIRM. 16:09, 12 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba MHIRM. Şuradaki yorumlarınıza istinaden sormak istedim, şu maddenin kırmızıları ilginiz çeker mi acaba? Kısa bir madde olduğu (ve şansımıza pek çok bağlantısı burada bulunduğu) için çalışmanın kısa süre içinde bitirilebileceğini tahmin ediyorum, ama destek gerekli. İlginizi çekmezse de sorun değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancım 19:05, 18 Şubat 2017 (UTC)

@Yabancı Merhaba, geç cevabım için özür dilerim. Kırmızılara küçük de olsa katkım dokunabilir. Sevgiler. -MHIRM. 14:32, 24 Şubat 2017 (UTC)

Mumbai Queer Film Festivali[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit hocam, bir maddenin çevirisi ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Mumbai Queer Film Festivali sayfasını oluşturdum ancak bilgiler bir hayli eksik. İngilizce konusunda çeviri yapabilecek yeterlikte görmüyorum kendimi. Konuya ilgili olduğunuzu varsayarak vaktiniz olduğunda İngilizce vikideki en:Mumbai Queer Film Festival maddesinden gerekli bilgileri çevirebilir misiniz rica etsem? --Pragdonmesaj 12:24, 21 Şubat 2017 (UTC)

@Pragdon Merhaba, geç cevabım için özür dilerim. Derslerim çok yoğun fırsat bulamadığım için çevirme fırsatım olmayacak sanırım ama background kısmı kısa, bir şey yapılabilir. Sizde ödüller kısmını ekleyin bence, gerekli ve sayfa uzar. -MHIRM. 14:30, 24 Şubat 2017 (UTC)
Ödüller, jüri gibi kısımları vakit bulduğumda ekleyeceğim muhakkak. LGBT film festivalleri listesi'ndeki maddeleri yavaş yavaş oluşturmayı hedefliyorum. Vakit bulduğunuzda desteğinizi esirgemezseniz mutlu olurum. İyi çalışmalar. :) --Pragdonmesaj 14:44, 24 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar, bir videografi maddesinde şarkı klibinin yayımladığı tarihi mi, yoksa albümün çıktığı tarihi mi esas alıyoruz? Mesela albüm 2016'da yayımlandı, albümdeki bir parçaya da 2017'de klip çekildi diyelim... hangisi? Turgut46 13:21, 4 Mart 2017 (UTC)

  • Bu video sanatçı tarafından klip diye yayımlanmış ama videografide yer alması doğru olur mu? Yoksa videoda sanatçının yer alaması mı gerekiyor? Turgut46 09:24, 6 Mart 2017 (UTC)
Klibin çıkış tarihi daha iyi olur. Sorularınızın cevabını en wikideki Lady Gaga videography gibi sayfalarda bulabilirsiniz. Videoda sanatçının yer alması zorunlu değil; onun seslendirdiği/eşlik ettiği bir şarkı olması lazım. @Turgut46 -MHIRM. 12:06, 11 Mart 2017 (UTC)
Peki bu şekildeki gibi animasyon veya uyarlama kliplerin yönetmenleri olur mu? [4][5] --Turgut46 12:53, 11 Mart 2017 (UTC)

Selam MHIRM. Referandum maddesinde çok emeğiniz var o yüzden size sorma ihtiyacı istedim. Madde 123'te Cumhurbaşkanı, üst düzey kamu görevlileri atamalarına ilişkin usul ve esasları belirleme hakkına sahip oldu. kısmı komisyondan çıkarılmıştır diye ifade var. Fakat anayasa değişikliği teklifinde 104. maddede bu durum buradan görülebileceği gibi aynen geçmekte. Yanlışlıkla mı komisyondan çıkarıldı yazıldı. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Aydınlatırsanız sevinirim. --Uğurkentmesaj 06:35, 15 Nisan 2017 (UTC)

Geç cevabım için özür dilerim @Uğurkent. Düzenlenecek pek bir yanı yok aslında. Aynı şeyi o maddeden çıkarıp diğerine koymuşlar. Şaşırmanız doğal. Bizdeki iptal maddesine "cumhurbaşkanı kararnamesiyle" diye ekleyebiliriz belki. Çıkarılan madde 14 bu şekilde. Geçen maddenin bağlantısını da vermişsiniz zaten. Küçük ifade değişiklikleriyle aynı madde işleme konulmuş; bu noktada yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor... -MHIRM. 16:55, 16 Nisan 2017 (UTC)

Vikiproje:Murat Boz silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Vikiproje:Murat Boz) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Vikiproje:Murat Boz sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mavrikantmsj 03:47, 27 Nisan 2017 (UTC)

Vikiproje:Katy Perry silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Vikiproje:Katy Perry) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Vikiproje:Katy Perry sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mavrikantmsj 05:39, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba MHIRM. 2017 Adalet Yürüyüşü sayfasında az önce bir taşıma işlemi gerçekleştirdiniz. Bu durumda madde içindeki "Adalet yürüyüşü" ifadelerini de değiştirmek gerekmez mi? Kolay gelsin. chansey Mesaj 20:36, 20 Temmuz 2017 (UTC)

@Chansey Özel isim olduğu için her kullanımda "Adalet Yürüyüşü" şeklinde olması gerekiyor. Sevgiler. -MHIRM. 20:49, 20 Temmuz 2017 (UTC)
Gerekçenizi anladım zaten sadece dikkatini çekmek istedim :) İyi vikiler! chansey Mesaj 20:50, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Samsun deportations[kaynağı değiştir]

Selam. İngilizce Vikipedi'de böyle bir madde başlatmış bir kullanıcı. Diğer dillerde henüz oluşturulmamış. Konunun geçtiği yer ve olay türü ilgini çekebilir diye düşündüm. İyi çalışmalar. -esc2003 (mesaj) 19:29, 15 Ağustos 2017 (UTC)

Selamlar @Esc2003, teşekkürler haberdar ettiğin için :) İlgimi çeken bir konu ancak madde hazırlamanın zorluğunu biliyorsun, hazır çevirmek hep daha kolay :) Samsun tehcirleri diye açıyorum maddeyi, internette de sorgulatınca bu şekilde çıkıyor. başka bir ad önerin var mıdır? -MHIRM. 10:21, 16 Ağustos 2017 (UTC)
Hatta bununla ilgili bir dedem kendi köylerini rumların yaktığını anlatırdı, ona da babası anlatırmış. taraflar birbirlerine misilleme yapıp birbirlerinin evlerini yakmışlar (sözlü tarih tabi ne kadar doğru söyledi ne kadar uydurdu bilinmez, ama sözlü tarihin de olayı bilinmezlik zaten). sonra rumlar gidince baya toprak kalıyor türkler zenginleşiyor. şimdi o topraklar da kardeşler arasında bölüne bölüne kimseye yaramaz oldu tabi. hatta üç rum kardeşin köyü var Alanos, Mamados ve Gamalos diye. tabi şimdi belediye adlarını sırasıyla Alanlı, Meyvalı ve Kamalı yaptı. "construction of identity" için iyi bir örnek. aklıma geldi yazayım dedim... -MHIRM. 11:17, 16 Ağustos 2017 (UTC)
Eline sağlık. Madde hazırlama konusunda sana güveniyorum :) Müzik gibi tarih konularında da sıfırdan madde yazabilirsin, bunu görmeyi dört gözle bekliyorum. -esc2003 (mesaj) 21:27, 16 Ağustos 2017 (UTC)
@Esc2003 çok teşekkür ederim. maddede sorunlu gördüğün yer varsa düzeltirsen iyi olur. sevgiler. -MHIRM. 08:30, 17 Ağustos 2017 (UTC)

Seçkin liste[kaynağı değiştir]

Merhaba MHIRM, Sürekli Dizi (1. sezon) seçkin liste olmaya uygun mudur? Turgut46 12:51, 1 Eylül 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Yorucu bir gece iyi mücadele ettiniz. -SunSoldiers (mesaj) 02:20, 2 Eylül 2017 (UTC)

Selam. Okan Yalabık maddesindeki sinemalar, Facebook ve Twitter bağlantılarını silmişsiniz. Sebebini öğrenebilir miyim? Şablonlar da sorun yoktu halbuki. Değişiklik özetine de bir şey yazmadığınız için sorayım dedim.— OkanfanEvet benim? 17:20, 12 Ekim 2017 (UTC)

@Okanfan merhaba, VP:DB geregince bloglar dis baglanti olarak eklenmemeli. Ingilizce Vikipedide de twitter facebook eklenmiyor, yasak. Mecbur kalmadikca twitter facebook eklemiyoruz, bunlar degisken ve kisisel gorus bildiren siteler. Sayfaya ansiklopedik bilgi vermiyorlar. -MHIRM. 16:08, 13 Ekim 2017 (UTC)
Merhaba. Blog derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Zira orada bir blog bağlantısı yoktu. Bir tane YouTube bağlantısı vardı ki bu da seslendirme sanatıyla ilgili bilgi alan kullanıcının bu seslendirme örneklerine kolayca ulaşabilmesi içindi. Twitter, Facebook ve Instagram bağlantıları ise resmî sayfalar olduğu için VP:DB'da belirtildiği gibi Bir organizasyon, kişi, web sayfası ya da diğer kişisel oluşumlarla ilgili maddelerde doğrudan bunların kendi resmî sitelerine bağlantılar verilmelidir. ilkesine dayanarak maddeye eklenmesinde bir sakınca yoktur. Değişken ve kişisel görüş bildiren her hangi bir bağlantı barındırmıyordu bu linkler. Sadece kullanıcıyı resmî sayfalara yönlendiriyordu. İngilizce vikipedide kullanılmıyor diye bunları kaldirmak hiç mantıklı değil. Sildiğiniz Beyazperde ve sinemalar bağlantılarından ise bahsetmiyorum bile. — OkanfanEvet benim? 05:40, 14 Ekim 2017 (UTC)
twitter facebook resmi site değildirler :) blog sayfasını inceleyebilirsiniz. kişi adına alınmış .com'lu siteler falan olması gerekiyor. VP:DB "Vikipedi genel bir web dizini değildir; hiçbir sayfa salt dış bağlantılarla doldurulmamalıdır." diyor. sinema bağlantıları da bu yüzden kaldırıldı. beyazperde/sinemalar/imdb hemen hemen aynı içeriği sunuyor. neden aynı içeriği sunan şey iki üç tane olsun. dış bağlantıların mantığı okuyucuya bizim ansiklopedide sunduğumuzdan öteye bir şey sunabilmektir. "İngilizce vikipedide kullanılmıyor diye bunları kaldirmak hiç mantıklı değil." diyerek işin içinden çıkmıyoruz :) orada sayfalarca dönen tartışmalar var bununla ilgili. sevgiler. @Okanfan -MHIRM. 07:11, 14 Ekim 2017 (UTC)
Ay ne kadar gereksiz bu şablonlar, o zaman topunu silelim :) Ben bunun mantıksız olduğunu düşünüyorum. İngilizce Vikipedide yasaklanmış olması beni bağlamaz, benim düşüncem de bu ilkeleri bağlamaz. Okuyucunun resmî sayfalara kolayca ulaşabilmesi açısından yararlı buluyordum. E ulaşmasınlar nolcak :) sevgiler — OkanfanEvet benim? 08:28, 14 Ekim 2017 (UTC)
düşünceleriniz, sizin yararlı ya da yararsız bulmanız değil topluluğun kararları geçerlidir. @Okanfan rahatsız olduğunuz bir konu varsa VP:DB tartışma sayfasına başvurabilirsiniz mantıksal önermelerle. iyi günler.-MHIRM. 08:37, 14 Ekim 2017 (UTC)
Dedim ya yukarda "benim düşüncemlerim ilkeleri bağlamaz" diye. Mantıksal önermeler diyorsunuz da, sizin öneriniz öneri olarak kalmış. Bi karara bağlanmadan bunu icra etmeniz doğru mu? — OkanfanEvet benim? 08:58, 14 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba, Haşdi Şabi sayfasında resim gözükmüyor. Yardımcı olur musunuz?--Nushirevan11 09:34, 15 Ekim 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı -MHIRM. 09:37, 15 Ekim 2017 (UTC)
Dosya yazımını kullanmıştım. Ancak sanırım 250px yazmadığım için olmamıştı. Teşekkür ederim.--Nushirevan11 09:53, 15 Ekim 2017 (UTC)

Seçkin liste[kaynağı değiştir]

Merhabalar MHIRM, Sagopa Kajmer videografisi seçkin liste olmaya uygun mudur? Turgut46 15:13, 3 Aralık 2017 (UTC)

Bronzlaşmak (şarkı) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Bronzlaşmak (şarkı)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bronzlaşmak (şarkı) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 19.43, 25 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Telifmetre silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Telifmetre) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Telifmetre sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Tuğkan (mesaj) 11.36, 17 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Eurovision halk jürisi hakkında şüpheler[kaynağı değiştir]

Sayın baylar, Birkaç Türkiye'de Eurovision hakkında şüphem var. Türkiye halk jürisi üyeleri kimdiler aşağıdaki yıllarda: 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996 ve 1997.

Saygılarımızla Carlos M.S. --Carlos MS (mesaj) 17.56, 3 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

otorite kontrolü[kaynağı değiştir]

merhabalar, otorite kontrolü şablonu sayfalarda gözükmüyor. bir ilgilenebilir misin? iyi çalışmalar. -MHIRM. 23.54, 4 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Çok özür dilerim, kaynak modülü güncelleyip otorite kontrolünü güncellemeyi unutmuşum. Sorun kalmadı şu an. ~ Z (m) 08.34, 5 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

medya notları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Umarım kusura bakmazsınız, bir süredir aktif olamadım. Fazlasıyla meşguldüm, iyi bir geri dönüş yapmaya çalışacağım. Mesajınızı da şimdi okudum ve gerekli düzenlemeyi halletim. İyi çalışmalar. ~ Z (m) 23.57, 19 Ocak 2019 (UTC)[yanıtla]

2019 Türkiye yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba MHIRM,

2019 Türkiye yerel seçimleri maddesinde büyük ölçüde benim tarafımdan oluşturulan “Seçim ittifakları” alt maddesinde, Cumhur İttifakı'nın hangi süreçlerden geçerek yerel seçimlere girdiğini ansiklopedik bir şekilde anlatmaya çalışmıştım. Bu ittifak için önce olmayacak denildi, sonra olacak denildi, sonra birtakım tartışmalar yaşandı ve Bahçeli “Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır.” dedi. Bu dönem ittifak olmayacağı düşünülüyordu. Sonra tekrardan Erdoğan ve Bahçeli görüştü ve nihayetinde sadece bazı şehirlerde ittifak yapılacağı açıklandı. Tüm bu süreç önemli olaylar içerdiğine göre, siz niçin neredeyse bütün bu yazdıklarımı tek seferde sildiniz? – Amillians (mesaj) 19.59, 3 Nisan 2019

Merhaba @Amillians. Katkınız için teşekkürler. Çok fazla alıntı yapmıştınız. Alıntılardan mümkün olduğunca kaçınıyoruz ansiklopedi üslubu gereği. Sürekli alıntı eklemek sayfayı bir haber sitesi gibi yapıyor, bunun için Vikihaber diye de bir site var. Değişikliğime bakarsanız olayların gelişimini kaldırmadan alıntıları kaldırmışım. Size de mümkün olduğunca alıntılardan kaçınmanızı, dolaylı anlatımı tercih etmenizi tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar. -MHIRM. 07.25, 4 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]