Kullanıcı mesaj:Hiroşi/2015 ve öncesi arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı davranışı[kaynağı değiştir]

Manaviko adlı kullanıcı defalarca uyarılara rağmen belli bakış açısıyla sayfalarda yoğun geri dönüş yapıyor. Mezamorta Hüseyin Paşa sayfasında kaynakçayı silerek başka kaynakça koydu. Bende iki kaynakçayı ekledim. Hüseyin Paşa için T"ürk asıllı ya da Hristiyanlıktan dönerek Müslüman olmuş Mayorkalı" şeklinde düzenleme yaptım. Ancak Manaviko kullanıcı Hüseyin Paşa için Türk asıllı ifadesini çıkarıyor. Kişi uyarılara rağmen yoğun geri dönüş yaptığı gibi terbiye sınırlarını da zorlamakta. defalarca uyarı ve ceza da aldı ama bu ısrarlarını sürdürüyor. Sizde uyarır mısınız?Teşekkürler...--Muratero 13:53, 7 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar Muratero, öncelikle geç cevap için özür dilerim. Mesajınızı gördüm sonra bişey çıktı ve tamamen aklımdan çıktı. Şu anda Uğurkent soruna herhalde el atmış. Eğer bir problem olursa yine haber verirsen sevinirim. Ben sayfayıda izleme listeme aldım. Tekrardan özür dilerim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:05, 8 Haziran 2015 (UTC)

  • Merhaba, önemli değil ne demek. uğurkent sağolsun ilgilendi. İlgin ve alakan için ben teşekkür ederim. Selamlar,saygılar...--Muratero 13:05, 9 Haziran 2015 (UTC)

Türkler sayfasıyla ilgili[kaynağı değiştir]

Sildiğim duzenledigim şeylerin kaynağı var mıydı ki?Ben kaynak koymadığım için değişiklikleri geri alıyorsun. unknowledge (mesaj) 18:48, 28 Haziran 2015 (UTC)

  • Önceden yapılmış düzenlemeleri kendi beğenilerinize ve düşüncelerinize göre değiştiremezsiniz. Katkı sağlarken yorumda bulunmanız bile değişikliklerinizin geri alınması için nedendir. Ayrıca üslubunuza dikkat ediniz, kişileri küçümseyici ifadelerden kaçınınız. --Muratero 19:26, 28 Haziran 2015 (UTC)

Kirilin ilmi latinizasyonu[kaynağı değiştir]

surada tasdik edilmis degisiklik 11 ay sonra konuya vakif olmiyan bir sahis tarafindan herhangi bi gerekce gösterilmeden geri cekilmis ve tarafinizdan da bu degisiklik tasdik edilmis olup, isleyisi verimsizlestirdigi görülmüstür. Bu el emegi ve vaktin kiymetsizlestirilmesini hos karsiliyamayiz. Bi dahakine daha dikkatli olacaginizi umuyo anlayisiniz icin tesekkur ediyom. Manaviko 15:29, 17 Temmuz 2015 (UTC)

  • Bu Kirilin ilmi latinizasyonu konusu çok tuhaf. Şimdi Boşnakça wikipediaya bakıyorum "džamija" diye yazılmış, İngilizce wikipediaya bakıyorum gene "džamija", Almanca sayfada "džamija", Fransızca "džamija", Hırvatça "Džamija", Boşnakça "Džamija" vb. Sonuç olarak tüm dünya bu işi bilmiyor, siz mi biliyorsunuz?. Ayrıca anlaşılıyorki kafanızın dikine gidecek, sayılamayacak ceza alma serüveninize yeni bir ceza almayı ekleyene kadar bizleri rahatsız edeceksiniz. Beyfendi Erzurum Pazaryolu artık Türkiye topraklarında bir şehir, Ermenicesini yazmanız anlamsız. K,me ne ispat etmeye çalışıyorsunuz? Ermeni alfabesinde yazmanızın Türkçe wikipedia da kime faydası var?Türklere, Türkçe okuyanlara neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz?Ermeniler Ermenice wikipedia da bunu yapar anlarım ama bu yaptığınızı anlamıyorum.Lütfen beni rahatsız etmeyin, bana yazmayın,sizinle anlaşmak imkansız. Lütfen sayfama yazmayın, tartışma sayfalarına yazın. --Muratero 15:56, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • Biliyo musun bilmiyo musun önce ona bi karar verceksin, daha sonra ögrenmek istiyo musun istemiyo musun ona karar verceksin. Benim kendi icad ettigim bi harf yok, ilmi transliterasyon ne kadar zorlansan da seve seve kabul ediceksin ki ansiklopedide yer aliyo ve turkce wikipediada da yer alicak yani bunu engelleme gözden düsürme vs. caresi yok kabullenceksin. Wp maksat kafa dikine gitmek degil kaynakli bilgiyi yazmaktir. Senin seviyene inmicem tuhaf suallerinin cevabini okuyarak bulmuya calisabilirsin. Iyi wikiler. Manaviko 16:06, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • Her zamanki gibi cevap yok laf kalabalığı var. Neyse benden uzak durunda, nasıl olsa siz bu tavrınızla yeniden ceza alırsınız. Kurallara uymanız temennisiyle...--Muratero 16:11, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • selam, ögrenmiye hevesli oldugunu bildiyimden dikkatini cekiceeni dusundum Iyi wikiler Manaviko 17:18, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • fazla dusunme sende buna bak bakalım. Sırpça "đamija" diye kelimeyi çeviremiyor.ne olacak şimdi? sonuç olarak dünyanın çoğu seni anlamıyor gibi.--Muratero 18:06, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • Bilgiye ulasma metodunun gelismiye ihtiyaci var, burda ya biri ya digeri durumu yok, bunun icin ilmi sifatini kullandim. Kullanimda olup kusurlu cok sey misal verilebilir, ancak daha kötüsü ne biliyo musun, bana zidlik olsun diye kusurlu olani en dogru göstermen. Dünyanin cogu demenden de dünyanin cok kucuk oldugunu gösteriyo zira benim icad etmedigim bu ilmi transliterasyonu yazar yazmaz 30 milyona yakin insan sip diye anliyo, ezcumle yabanci oldugun konularda ahkam kesmemen hayrimiza olucak bu sayede daha cok madde gelisicek ve daha cok okuyucuyu faydalanicak. Iyi wikiler Manaviko 18:24, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • her zamanki gibi, sana senin bana gösterdiğin gibi örnek gösteriyorum, hiç okumamış gibi davranıp laf kalabalığı yapıyorsun. Sırbistandaki camiden bahsediyoruz, sırplar "džamija" diye yazıyor, sen ise "đamija" diyerek ısrar ediyorsun. sırpça "đamija" diye çeviri yok işte. Seni cidiye alıp muhabbeti uzattım, yukarıda dediğim gibi lütfen mesaj sayfama yazma, maddelerin tartışma bölümüne yaz. seni muhattab olan olursa onlarla konuşursun...--Muratero 18:43, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Kaynakça meselesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Trablusgarp Savaşı maddesindeki kaynakçaya Enver Paşa'nın mektuplarını ekledim. Ancak kaynakçaları bağlantı olarak ekleyin diyerek geri almışsınız. Çok özür dileyerek bunun ne anlama geldiğini sormak istemiştim. Vikipedi'de yeni bir kullanıcıyım, yardımcı olursanız sevinirim. Sultan Galiyev (mesaj) 13:00, 2 Ağustos 2015 (UTC)

Düşündüm de, acaba maddenin ilgili bölümlerinde sayfa numaralarıyla referans olarak ekleyip sonra mı Kaynakça listesine koymalıyım? Sultan Galiyev (mesaj) 13:07, 2 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba. Aslında bu maddede tuhaflık olmuş.sizin mesajınızdan sonra sayfaya baktığımda farkettim. Kaynakça bölümüyle dipnot bölümü karışmış, normalde tam tersi olurdu. Mesela sayfanın 2. maddesinde yazan "Savaş sürerken Rodos ve Oniki Ada İtalyan kuvvetlerinin işgaline uğramış, savaş sonrası imzalanan Uşi Antlaşması'yla birlikte Oniki Ada'yı Osmanlı İmparatorluğu'na geri verilmiştir." denilmiş. Burada bilgiye referans yani kaynak olarak olarak "http://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/boshtml/bos142.htm Treaty of Ouchy (1912), also known as the First Treaty of Lausanne" adresindeki ifadeler gösterilmiş. Normalde değişiklik yaparken buna benzer şekilde kaynağı ekleyerek atıfta bulunmanız, değişikliklerinizin kontrol edilmesi ve onaylanması için gereklidir. Ancak burada düzenleme bu şekilde olmuş, bu sayfa için değişikliğinizi kabul ediyorum. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasından bilgi alabilirsiniz, ya da istanbul, ankara, fatih sultan mehmed vb gibi sayfalarda yapılan kaynak göstermelerden faydalanabilirsiniz. Kolay gelsin.--Muratero 13:19, 2 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkür ediyorum ilginiz için. Öğrenmeye çalışıyorum. Bir konu araştırdığımda Türkçe Vikipedi'nin (henüz) ne kadar yetersiz olduğunu görüp İngilizce Wikipedia'ya başvurmak zorunda kalan biri olarak, ne katkı versem kârdır diyerek yazmaya başladım. Usulü yavaş yavaş öğreneceğim. Sultan Galiyev (mesaj) 14:29, 2 Ağustos 2015 (UTC)
Dediğiniz gibi ingilizce wikipedia gerçekten de çok doyurucu. Mesela İngilizce wikipediadaki kullanıcılar, bazı Osmanlı şahsiyetleri hakkında Türkçe wikipediadakilere göre daha fazla bilgiye sahip ya da daha fazla bilgiye ulaşabiliyorlar. Yavaş yavaş Türkçe wikipedia da düzelecektir diye umuyorum. kolay gelsin...--Muratero 15:11, 2 Ağustos 2015 (UTC)

Türk halkları[kaynağı değiştir]

Celaleddin Harzemşahı neden koymadın? Barbartürk (mesaj) 04:44, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Türk halkları[kaynağı değiştir]

Uygur Türkü Rabia Kadir, Kırım Türkü Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Cengiz Hana direnen Celaleddin Harzemşahı koymalı resim bölümüne ? Önemli isimler sonuçta sen ne düşünüyorsun Barbartürk (mesaj) 04:50, 16 Ağustos 2015 (UTC)

  • Bahsettiğiniz isimler elbette bu listede yer alabilir. Sonuçta Türkiye' de yaşayan Türkler olarak Osmanlı döneminde yer alan kişileri zaten biliyoruz. Sanki Türkiye Türkleri ya da Anadolu Türkleri bölümü gibi olmaya başladı sayfa. Sonuçta bu sayfayı açan kişi Celaleddin Harzemşah, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rabia Kadir, Nursultan Nazarbayev gibi kişileri de görmeli. --Muratero 08:59, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Ben yapmayı bilmediğim için sizin yapacağınızı umuyorum

Mustaf Kırımlıoğl' nun iyi bir fotoğrafı olmadığı için onu listeye koymadım.Diğer dediklerinizin listede yer alması bencede uygun ve onları da ekledim.Kolay gelsin.--Muratero 16:02, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba! Türkler maddesindeki değişikliklerinizi geri aldım çünkü bu madde tam da giriş kısmında yazdığı gibi Türkiye Türkleri ile ilgilidir. Değiştirdiğiniz isimler Türk halkları maddesindeki bilgi kutusu için daha uygun olabilir. Rauf Denktaş, Haydar Aliyev veya Nazarbayev Türk halklarının farklı etnik kollarının (Kıbrıs Türkü, Azeri, Kazak) birer üyesidir. Maurice Flesier msj 17:14, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, Türk halkları sayfasını düzeltmem gerekirken yanlışlıkla Türkler sayfasını değiştirmişim. Uyarın için teşekkür ederim. Bu arada Hacı Bektaşı Veli, Ali Kuşçu günümüz İran topraklarında doğdu. Bu kişiler neye göre Türkiye Türk' ü oluyor? Osman Hamdi Bey' in ailesi rum asıllı olarak wikipedia sayfasında belirtilmiş, bu kişi neye göre Türkiye Türk' oluyor? Ayrıca şu dikkatimi çekti. Şimdi bu sayfa, kişi fotoğraflarıyla doldukça doluyor. Cem Yılmaz, Halit kıvanç,Barış Manço, Kemal Sunal vb kişiler ekleniyorda ekleniyor. Biraz esprili olacakta, mesela siz Ferdi Tayfur' u sevmediğiniz için mi eklemiyorsunuz onu listeye? Orhan Gencebay niye eklenmiyor? Mesela Dünya Güzelimiz Azra Akın niye eklenmiyor? Bunun gibi bir sürü kişiyi sorabilirim. Bunları size sormam, bu sayfayı dikkatlice takip etmenizden dolayı. Sizden ricam artık bu sayfaya fotoğraf eklememeniz, eklenmesine de müsaade etmememizdir. Selamlar, kolay gelsin.--Muratero 17:47, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Evet, bilgi kutusunda uzun zamandan beri birçok IP yada kullanıcı olsun fotoğraflar ve isimler konusunda değişiklikler yaptı ve bu değişiklikler devriyeler tarafından dikkatlice incelenmeden onaylandı. Gerçekten birçok isimin daha önemli ve dünyaca tanınan Türkler ile değiştirilmesi gerekiyor. Halit Kıvanç, Cem Yılmaz gibi tam olarak önemli olmayan, Osman Hamdi Bey, Ali Kuşçu gibi etnik kökeni konusunda ihtilaflar bulunan isimler kaldırılmalı. Azra Akın iyi olabilir fakat henüz bir resmi mevcut değil. Bunun yerine tarihe damga vurmuş tarihi isimler, dünyaca ünlü şirketlerde CEO olan Türk iş adamları, önemli Osmanlı Sultanları, prestijli madalya kazanmış sporcular, kitapları ve şarkıları onlarca dile çevrilmiş dünyaca tanınan yazarlar ve müzisyenler ve Oscar, Altın Palmiye gibi hatırı sayılır ödüller almış yönetmen ve oyuncular en büyük adaylar olacak elbet. Ben ilgili değişikleri yaparım, eğer bir itiraz/öneri olursa bunu tartışma sayfasına taşıyıp müzakere ederiz. Maurice Flesier msj 18:25, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Açıklamalarına bakarak bu sayfada düzgün değişiklikler yapacağını düşünüyorum. Sana şimdiden kolay gelsin.--Muratero 18:42, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Mevlananın Türk olmadığını ve Türklerden nefret ettiğini söylüyor Murat Bardakçı. Tarihin arka odasında bunu söyledi. Onu kaldırıp Dragut lakaplı Turgut Reis, Moğolları dünyada ilk defa yenen ayrıca Türkiye devleti ismini ilk kez kullanan Baybars, haçlı seferlerine karşı koyan Kılıçarslan konulumaz mı? Şimdiden teşekkürler

Türk halkları[kaynağı değiştir]

Mevlananın Türk olmadığını ve Türklerden nefret ettiğini söylüyor Murat Bardakçı. Tarihin arka odasında bunu söyledi. Onu kaldırıp Dragut lakaplı Turgut Reis, Moğolları dünyada ilk defa yenen ayrıca Türkiye devleti ismini ilk kez kullanan Baybars, haçlı seferlerine karşı koyan Kılıçarslan ve ilk kadın hükümdar Tomris Hâtun konulamaz mı? Ayrıca Afganistan'da yaşayan 3.5 milyon Türk Irak'ta yaşayan 1.5 milyon Türk bunlar neden yok? Şimdiden teşekkür ederim düzelteceğinizi umuyorum Barbartürk (mesaj) 17:25, 23 Ağustos 2015 (UTC)

  • Mevlana konusunda siz söyleyince geçenlerde bir google da arama yaptım. Açıkçası Murat Bardakçı' yı severim ama bazen olayı ilgi duyulması açısından abartabiliyor. Açıkçası Mevlana' nın resmini kaldırıp kaldırmama konusunda kararsızım, bunu birkaç arkadaşa sormakta fayda var diye düşünüyorum. Osmanlı döneminden daha fazla ismin konulmasına biraz karşıyım. Nedeni de o kadar döneminde önemli yer tutmuş padişah, sadrazam, devlet adamı vb varki yazmaya kalkarsak sayfa resimden-fotoğraftan geçilmez. Sonuçta Türk halkları arasında Osmanlı dönemi tarihle kıyasladığında küçük bir dönem. Afganistan'da yaşayan Türkleri temsilen Özbek Türk'ü Raşid Dostum' u eklemek istedim ama wikipedia' da düzgün bir fotoğrafı yok. Wikipedia kurallarına göre, telif hakkı ihlali olmayan fotoğrafı eklenirse bence o konulabilir. Diğer dediğin isimlerinde düzgün bir resmi yok maalesef. Bu fotoğraf-resimde telif konusunda wikipedia çok hassas. Dikkat edersen wikipediada, yaşayan çoğu kişinin sayfasında bu nedenle fotoğrafı yoktur. Irak Türkleri konusunda ben bir isim düşünemiyorum. Bu arada Kırım Tatarlarını temsilen bir isim konulacaktır.--Muratero 18:39, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Ben Afganistan ve Irak Türklerinde resim kastetmedim onların nüfusunu Türk nüfusu bölümüne eklemenizi bekledim

Önemli nüfusa sahip bölgeler

Afganistan - 3.5 milyon Irak 1.5 milyon ABD - 1 milyon Pakistan - 500 bin Moldova - 200 bin (Gagavuz Türkleri) Moğolistan - 100 bin Kıbrıs - 300 bin Tacikistan 1.2 milyon Gürcistan 280 bin Ukrayna - 270 bin (Kırım Tatarları)

Ayrıca Cengiz Aytmatov resim bölümüne konulabilir mi? Büyük bir yazardır. Şimdiden teşekkür

  • Anladım, dediklerinize bakacağım.Selamlar...--Muratero 06:51, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Nüfus bölümüne ABD de yaşayan 1 milyon Türk ve Pakistanın kuzeyinde yaşayan 500 bin Keşmir Türkü eklenebilir mi? Resim bölümünede Kaşgarlı Mahmut? Çünkü kendisi nasıl Evliyâ Çelebi tüm Osmanlıyı gezmiş ve seyehatnameyi yazmışsa Kaşgarlı Mahmut da o zaman ki tüm Türk devletlerini ve yurtlarını gezmiş Divanu Lügati't-Türkü yazmıştır. Şimdiden teşekkürler.

  • Kaşgarlı Mahmud' un resmi olsa gerçekten de eklemek isterdim. ABD de ve Pakistan da yaşayan Türklerle ilgili sağlam kaynak arıyorum. Bulunca onları da ekleyeceğim. Keşmir Türkleri ile ilgili sadece Türkiye de yayın yapan gazete haberleri var. Az biraz akademik bir kaynak bulunsa eklenti yapmak rahat olacaktır.--Muratero 18:18, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Cengiz Hanın Generali ve dünyanın en büyük komutanlarından olan Sübedey resim listesine eklenebilir mi? Kendisi Tuva Türküdür. Şimdiden teşekkürler.

İyi günler Muratero. Yakın zamanda devriyelik için başvuru yaptım. Ortalama bekleme süresi ne kadardır? Yeterli olumlu yorum alınca mi devriyeliğe geçiş yaptırılıyor? Lmattdavidsmithl (mesaj) 15:32, 30 Ağustos 2015 (UTC)

  • İyi günler. Öyle belirli bir bekleme süresi yok. Olumlu yorumlarında kabulde katkısı var, ancak son karar "hizmetli" arkadaşların yetkisinde. Zaten tanınan 2 arkadaşımız devriyelik başvurun için olumlu görüş bildirmiş, bu nedenle devriyeliğin kabul olur diye düşünüyorum. "Hizmetli" arkadaşlar bu aralar müsait değil heralde, müsait olduklarında değerlendireceklerdir. Anlayacağın sana süre konusunda net birşey söyleyemeyeceğim. Yakın zamanda devriyeliğin kabul olur inşallah. Siz katkılarınızı devam ettirin, eğer bekleyen değişiklikleriniz varsa incelenmesi için bizlere bildirebilirsiniz. Selamlar...--Muratero 15:45, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Çok teşekkürler. Beyaz liste yüzünden gerek kalmiyor kontrole. Cevabınız için teşekkür ederim. Beklemek bazen sıkıcı olabiliyor biliyorsunuzdur. İyi vikiler... Lmattdavidsmithl (mesaj) 16:25, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Etkisiz eleman tatbikati[kaynağı değiştir]

surda yaptigini bi daha yapma. Her katkiya kendi usulünle bi sey ekliyerek yayinlatman iyi niyetli olsa bile senin haricindeki wikipedistlerin üretken olmadigini zannettirerek haksizliga sebebiyet vermekte. Köy mahalle maddelerinde de ayni tavrini gördüm, katkiyi tasdik etmeden arada nüfus bilgilerini gecip öyle yaparak senden önceki wikipedistin vakit harcadigi katkiyi mundar ediyosun. Her defasindan bunu yapman göze batiyo. Anton (mesaj) 18:11, 13 Eylül 2015 (UTC)

  • Doğru yapın değiştirmeyeyim. Yanlış ve eksik düzeltmeleriniz bir anlam ifade etmiyor. Köylerde düzeltme yaparken nüfus bilgilerinizde düzenleyin benide uğraştırmayın. Eksik ve belirli bir amaç için değişiklik yapmaktan vazgeçin.--Muratero 18:14, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Kisaca beyenmiyom desene sen suna, parali eleman tut o zaman. Belirli amacin köyleri hüviyetsizlestirmek mi o zaman köyler icin sadece nufus ve yol bilgilerini düzenle. Digerlerine körü körüne bilmeden müdahale etme. Anlasalim artik bu konuda. Anton (mesaj) 18:17, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Olayı kişiselleştirmeyin. Siz karşınızdakine saygı gösterir ve artık belli düşmanlıklarınızı bırakırsanız belki wikipedia ya faydalı olursunuz. ben sizin gibi her görüşten insanlarla uğraşıyorum. Sizin gibi düşünüp bana ırkçı yaftası yapıştırmaya niyetlileri de görüyorum, bana komünist, Türk düşmanı iddialarında bulunanları da. Siz kendiniz dünya görüşünüzü buraya empoze etmekten vazgeçin, inanın daha katkınız olacaktır. Bu arada benden çok sizin değişikliklerinizi geri alanlarda var, onun için bu huyunuzdan vazgeçin. Köylerin hüviyeti kaynaklarla zenginleşir. Önce şu ırki ve dini düşmanlıklarınızı bırakın, inanın hayatınız daha iyi olacaktır.--Muratero 18:24, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • olayi kisisellestirmeyin diye cemkirmen hakikati yansitmiyo köyleri hüviyetsizlestirdigin ortada, sahsi olarak sana sen susun busun diyen kimse onlara anlat derdini, ben burda yerimi iyi biliyom. yapici olman acilen elzemdir yoksa problem devam ederse birlikte calisamayiz. yaziyom diyalog kurmaya calisiyom fakat anlamak yerine cephelesmiye calisip mekani siyasilestirmeye calisiyosun. kimse kimseye zorlan bisey kabul ettiremez. maksad ansiklopedi. köy alevi bu kadar basit. yalanciyim olmadigini ispatla. geri devletlerde farkli dini inanclar icin kaynak yok beyfendi sen olmadigini ispatla ben burda özür dilerim tamam mi ben kefilim yani iyi niyetli ol yapici olun bu kötü süpheci huylarindan vazgec. Anton (mesaj) 18:39, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • "Çemkiriyorsun" diyorsun sonrada diyalog kurmaktan bahsediyorsun. Kültür bölümünü kaldırıyoruz, tarihle köyde Aleviler' in yaşadığının ne alakası var? nişanyapmap te yapıyorsunuz kendinizce birşeyler. Burada "Kültür" diye bölüm yok, Mezhep ayrımcılığı yok, Irk ayrımcılığı yok. Köy çeşmesine yazarsın, görüşün kabul görürse buda yapılır. Şu aşamada sana anlayacağın dilden cevap vereyim. Öncelikle seninle çalışmıyorum zaten. Ben devriyeyim. Değişikliklere bakarım uygun görmezsem reddederim. hatalarım olabilir, bazı arkadaşlar uyarırsa düzeltiriz ama devriyelik bu, birileri bizi sevmeyebilir ama elimden geldiğince düzgün iş yapmaya çalışıyorum. Eğer devriyeliğimle ilgili sıkıntın varsa her zamanki gibi şikayet edersin. Bana gene saygı duy, en azından sana cevap verme nezaketinde bulunuyorum, farkındaysan çoğu kişi sana cevap bile vermiyor. Bundan sonra bende sana herkes gibi cevap vermiyorum. --Muratero 18:57, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Sansür oldukca yapmiya devam edicez tabii. Hüviyetsizlestirilen maddeler zaten vandalizme maruz kalmistir, irkcilik ve mezhepcilik yapilmistir demektir. Teklestirmek en büyük irkciliktir, herkesi ve herseyi tek ve ayni göstermek hatta karsindakine de bunu dedirtmek fasist rejimlerin emareleridir. Bahane arama, Tarih kismi kac kere tahrip edildi, kültür kismi kac kere tahrip edildi yazilmasin tektip olsun istiyosunuz ama bu hic bi zaman OLMICAK. Bunun haricinden yazdiklarin beni ilgilendirmiyo. köy ismi icin gaste ilanin birakilmis 6 eylülde burdan bak Anton (mesaj) 19:06, 13 Eylül 2015 (UTC)

Selamlar, Çıta maddesindeki ilgili değişiklik hem kaynaksız hemde maddeyle alakası olmayan bir bilgi. Çıta maddesinin girişinde Türkiye'de hangi döneme kadar görüldüğünün yer alması saçma. Eğer ki madde çeşitli başlıklara ayrılmış olsa, kaynaklandırılmış olsa ilgili bir başlıkta yer verilebilir. Ancak burası millî ansiklopedi olmadığı için bu tür kaynaksız bilginin yer almasını doğru bulmadım. Eğer değişikliği geri almakta ısrar edecekseniz lütfen maddenin tartışma sayfasında görüş belirterek topluluğun fikrini alma yolunu seçelim. Kolay gelsin, selamlar.Sait71 06:10, 2 Ekim 2015 (UTC)

  • Selam. Türkiye' de yaşadığınızı unutuyorsunuz herhalde. Türkçe wikipediadayız, Türkiye' de yaşayan insanların ülke sınırlarında zamanında çitaların yaşadığını bilmesi neden saçma olsun ki? Ülkemiz toprakları ifadesi yanlış olmuş evet, Türkiye topraklarında diyerek düzelttik. Wikipedia da bir sürü bitki, hayvan maddeleri var.Bu maddelerde Türkiye de şurada, şu bölgede yayılış gösteriyor diyoruz. Onları yazınca da mı milli ansiklopedi olmuş oluyor. Burada esas sorununuzu kaynaksız olmasıysa kaynak bulup ekleyelim.İyi günler...--Muratero 06:19, 2 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Degisiklik özeti bile yazmadan katkimi cignedin. surdaki suale cevap vermedin. burda ise verilen kaynak iddiasi ile beraber cynical seyler yazili bi özet birakdin. Kaynak olan dini sayfada sifatin dogru kullanimi su sekilde kücük harflerle 12 defa mevcutː islami ilimler, islami davranış, islami bir üniversite, islami maarif, islami fen vb. islâmî öğretiler bu bakimdan ilmi yazim olmakta fakat senin ilmi sifatindan hoslanmadigin burda pekcogunun malumu. Sıfat sayfasina bakman tavsiye edilir. bi kelime icin 1 saat kaybetmeme sebep oldugun icin hesabini bigun vericeksin. Anton (mesaj) 16:21, 6 Ekim 2015 (UTC)

  • Bir daha beni tehdit ederseniz sizi şikayet edeceğim. Konuşmanıza dikkat edin. Bir kelime için 1 saat kaybettiniz, sizin yaptığınız art niyetli ve anlamsız değişiklikler yüzünden benim kaybettiğim zamanlar ne olacak? Önce kendinize bakın,herkesle sorununuz var. Bana mesaj yazmayın,kime şikayet ediyorsanız edin. --Muratero 16:29, 6 Ekim 2015 (UTC)
    • hak yiyenlerden hak sorulur hesap sorulur, dürüst insanlar da bundan kacmaz. hakkini arayamiyan ne kadar wikipedia heveslisi var bilen var mi. bundan sonra her maddeni kontrol edicem, malesef yönerge ve politikalarda kifayetsiz kaliyosun. beni eskden hedef göstermis olman olsun trakyanetin (iskece) kaynak olmasindaki israrin olsun, verdigim kaynaklara göz dahi atmaman olsun cogu zaman agresif ve diyalogdan kacan yaklasimlarim olsun, dezavantajlarin var ama ben yine de senin daha cok calisarak iyi bi devriyeci olabilecegine inaniyom. iyi wikiler Anton (mesaj) 16:49, 6 Ekim 2015 (UTC)
Uyarım geçerli. Bir daha beni tehdit ederseniz sizi şikayet edeceğim. Wikipedia da herkes kontrol edilir. --Muratero 16:57, 6 Ekim 2015 (UTC)

Mehaba sayın Muratero. Şurada yaptığım değişikliği bir önceki sürüme geri almışsınız. Böyle yapmadan önce kontrol etmeniz ve dolayısıyla Kategori:Erzurum Vilayetinin Kategori:Osmanlı vilayetlerinde bir alt kategori olduğunu görmeniz gerekirdi. O yüzden sürümü geri alıyorum ve sizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum Saygıyla !--Asparux Xan Bulqar (mesaj) 09:19, 10 Ekim 2015 (UTC)


surdaki ikazi dinlememis olman wikipediada ortak calismak istemedigini gösteriyor. osmanli devri yer isimlerine calisman gerekiyor. Anton (mesaj) 19:32, 24 Ekim 2015 (UTC)

@ Muratero gör Tartışma:Ulm Katedrali--Ulamm (mesaj) 14:27, 26 Ekim 2015 (UTC)

You may have your reasons not to move the lemma.
But you ought to approve my corrections of the contence. Please improve them by grammatical corrections and make them visible.--Ulamm(DE, mesaj/EN) 13:21, 17 Kasım 2015 (UTC)

Engelli kullanıcının, isimsiz olarak değişiklik yapması[kaynağı değiştir]

Selam, bir sorum olacaktı. Bir kullanıcı topluluğun sabrını zorladığı için 1 ay ceza aldı. Ama kendisi bu sefer ip adresi ile değişiklik yapmaya ve laf yetiştirmeye devam ediyor. Bu yapılabilir mi? kişi aynı kişi, aynı takıntılı değişiklikleri yapmasından belli oluyor.Kolay gelsin...--Muratero 16:08, 7 Kasım 2015 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kukla politikasında "Kullanıcılar değişiklik yapamamaları için engellenmiş olması veya bir şekilde bir konu için uzaklaştırıldıkları süreçte, sock puppet kullanarak bu engelleri kaldırmaya çalışamaz. Bu şekilde bir davranış, engelleme süresinin yeniden başlatılmasına veya uzatılmasına neden olabilir." olarak açıklanmakta durum.--RapsarEfendim? 16:35, 7 Kasım 2015 (UTC)

kaynak takdimi[kaynağı değiştir]

"İç ve Doğu Anadolu Alevilerinin temelini oluşturmuşlardır ve atalarıdırlar" Kaynakçada belirtilen literaturlerde yukaridaki ifadelere rastlayamadim. Kaynak belirtmenizi rica ediyorum. Lusidum (mesaj) 21:26, 3 Aralık 2015 (UTC)

Celali isyanları sayfasında geçen ifadeden bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla. Öncelikle bu madde 2006 yılında oluşturulmuş ve sayısını bilemediğim kullanıcı tarafından eklemelerle bu haline gelmiştir. "İç ve Doğu Anadolu Alevilerinin temelini oluşturmuşlardır ve atalarıdırlar" ifadesi de bu sayfa oluşturulurken yazılmış. Benim son zamanlarda maddede değişiklikler yapmam, bu ifadeyi yazdığım anlamına gelmediği gibi ben bu ifadeyi de yazmadım. Bu nedenle ifadeyle ilgili olarak benim kaynak gösterme durumum yok. Bu konuda katkıda bulunarak sayfanın zenginleşmesine katkıda bulunabilirsiniz. (kabul edilebilir kaynakça göstererek katkıda bulunmanız değişikliklerinizin kabulü açısından faydalı olacaktır.)--Muratero 22:00, 3 Aralık 2015 (UTC)

selam muratero, ilgili politikayı ihlal etmeden,sadece konularla ilgili yorum yapın lütfen. kolay gelsin. --kibele 11:31, 13 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba Kibele. Birileri çıkıp beni ırkçılıkla itham ederse bende birşeyler söyleyebilmeliyim. Aynı uyarıyı umarım o kişiye de yapıyorsundur?Sanada kolay gelsin. --Muratero 11:47, 13 Aralık 2015 (UTC)

İyi günler. Sizden ricam buradaki ilgili şikayetim hakkında yorumda bulunmanız olacak. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sökür (mesaj) 10:28, 15 Aralık 2015 (UTC)

"Kürt" kelimesinin geçtiği tüm meddelerde yapılan değişiklikleri geri alıyorsun.Halid Bağdadi maddesinde "Kürt" olduğu kaynaği ile belirtilmesine rağmen kaldırman bardaği taşıran son damla.Seni nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum.Ama adresi bulduğumda seni itinayla şikayet edeceğimi bilmeni özellikle istiyorum. Bu imzasız yazı Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynağınız zayıf bir kaynak, koca google aleminde başka kaynağınız yoksa ne diyeyim. Vikipedi:İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil politikasını okuyunuz.--Muratero 22:11, 15 Aralık 2015 (UTC)

Aksine,bu tutumunun sebebini biliyorum ve seni şikayet etmek için merci aramaktayım.Orada görüşmek üzere. Bu imzasız yazı Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Aamir Khan Lepzerrin, maddelere kaynak eklemek doğru bir davranış ancak her kaynağı güvenilir olarak kabul etmiyoruz. Arkadaş kaynağın zayıf olduğunu düşünmüş ve geri almış. Güvenilir kaynaklar sayfasında bununla ilgili ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Ayrıca, ne olursa olsun, bir kullanıcıya ırkçı vb. ifadeler kullanmak kişisel saldırı sayılır ve yapacağınız şikayet aleyhinize sonuçlanabilir. Kolay gelsin. --Turgut46 04:19, 16 Aralık 2015 (UTC)

Hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı:Zaitsév' in yapmış olduğu Hizmetlilik başvurusunda epey sorular sormuşsunuz. Siz Hizmetli olmayı düşünmüyor musunuz? Bence Wikipediada aktif Hizmetli sayısı az, bu durumun wikipedia için iyi olmadığını düşünüyorum.--Muratero 18:34, 18 Aralık 2015 (UTC)

Hayır. Teşekkürler. Fazlası var şu anda. --İnceleme Elemanı (mesaj) 19:29, 18 Aralık 2015 (UTC)
Biraz anlamlı bir hayır oldu ya. Fazlası olduğu ortada zaten--Muratero 19:45, 18 Aralık 2015 (UTC)

Şah İsmail ile ilgili buradaki değişikliğe bir bakabilir misiniz? Çok açık bir şekilde tarafsızlık ilkesine aykırı bir propaganda yapılmaktadır. Sökür (mesaj) 12:13, 20 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Anladığım kadarıyla Kibele tarafından sayfaya müdahale edilmiş. Şu an itibariyle maddeyle ilgili olarak çok müdahale etmemek iyi olacaktır. Şah İsmail'in Türk olduğunu bu coğrafyada yaşayan insanlar zaten bilmekte. Maddede illaki Türk sıfatını kullanmak gerekmiyor. Şah Abbas, Fatih Sultan Mehmet sayfalarında nasıl bu kişilere Türk deme gereksinimi duymuyoruz Şah İsmail'de de Türk'tür diye yazılmasın. En azından 21. yüzyılda ortaya çıkıp, Türklük kavramından hazzetmeyen ve onun yerine başka etnik millet unsurları yeni yeni ortaya koyan kaynakların iddiaları da sayfadan silinmiş durumda.İyi akşamlar--Muratero 18:27, 20 Aralık 2015 (UTC)

Uydurma Mezhep Selefilik Hk.[kaynağı değiştir]

Uydurma Mezhep Selefilik Islam itikad mesheplerinden değildir sunu duzelttikce sil bastan yazip durmayin neye gore kime gore Selefiligi itikad mezheplerden biri olarak goruyorsun ?? Soneracar3444 (mesaj) 13:45, 4 Ocak 2016 (UTC)

index anatolicus[kaynağı değiştir]

Bosnak köyü icin var oldugu halde kaynak kullanmaman cok yanlis. Tartisma kisminda ikinci kaynagi da kullanmamis olman kötü niyetli mi iyi niyetli mi herkes acikca görüyor. Bosna, Hersek ve Sancak diye cesitlendirmen icin kaynagin var mi yoksa icinde öyle mi geldi dikkat cekici. Manaviko (mesaj) 13:50, 4 Ocak 2016 (UTC)

  • Sevgili Manaviko. Burada konunun özüne bakalım. wikipediayı Nişanyanmap'e göre uyarlamıyoruz.Nişanyanmaptan faydalanarak wikipediadaki uygun bölümlere ekleme yapıyoruz. nişanyanmap te eğer Boşnakların ne zaman köye gelerek köyde yerleşimi kurdukları yazsa eklerdim. Ama kuru kuru Boşnak köyüdür yazmak anlamlı olmuyor. Boşnak köyü, Türk köyü, Kürt köyü, arap köyü vb demek anlamlı olmuyor hakikaten. tarihçede Boşnaklar, Türkler, Kürtler vb yerleşimi kurmuştur desek niye olmuyor?.21 yy dayız hala etnik köy mü oluyor?. [1] bu linkten faydalanarak Boşnakların geldiği yeri yazmaya çalıştım. [2] burada fikir verebilir. Ancak kaynak araştırıyorum. Çokta yanlış değildir, Boşnakların gelebilecekleri yerler üç aşağı beş yukarı buralar. Ancak çok beğenmediysen kaynaksız uyarısı ekleyeyim. sen, ben ya da başka bir arkadaş kaynak eklerse uyarıyı kaldırırız.İkinci olarak Tartışma sayfasını kullanalım. Eğer arkadaş senin gibi düşünüyorsa tartışma sayfasında konuşalım, fikirlerimizi tartışalım. O da devreye girerse belki birbirimizi ikna ederiz."Tartisma kisminda ikinci kaynagi da kullanmamis olman" derken neyi kastettin anlamadım. Ermenilerin Kuruçeşme köyünü basıp köylüleri katletmesini mi ve kadınlara tecavüzünü mü diyorsun? Onuda ekleyebiliriz istersen.--Muratero 16:22, 4 Ocak 2016 (UTC)

Hakkiniz yok[kaynağı değiştir]

HNgi hakla benim guncelleme yapmami engelliyorsunuz cevap verin eger beni dikkate almazssaniz tum sayfalarin iceriklerini bosaltirim engellersen yeni hesap acarim bosaltirim kafana gore is yapamazssin Soneracar3444 (mesaj) 11:53, 5 Ocak 2016 (UTC)

Yoruma dayandırılan değişiklikler kabul edilmemektedir. Madde silmenin hiçbir nedeni olamaz. Engellemeyi ben yapmıyorum. Kullanıcı adınızla değişiklikler engellendiği gibi IP adresinizde engellenebilir. Yorum yapmadan, kaynakçalarla değişiklik yapmaya çalışınız.Bana başka mesaj yazmanızın anlamı yok.--Muratero 12:01, 5 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, dikkatimi çeken bir durum var. Teacher0691 adlı kullanıcı Cemal, Zara sayfası ve birkaç sayfada da olmak üzere farklı km şeblonu kullanmakta. Şimdi arkadaşla bu konu hakkında konuştunuz mu? Arkadaşın daha önceki değişiklikleri bu şekildeydi de sonradan bundan vazgeçti mi? iletişime geçersen faydalı olacaktır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar...--Muratero 17:40, 9 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Muratero, ben de farkındayım. İletişime geçmedim. AWB'de otomatik yerleştirilmiş bir uygulama, kendim belirlemedim. Teacker0691 kendi belirlemiş olabilir. AWB ile yaptığım son dönem değişikler tümden kozmetik değişiklikler olarak daha evvel başka kullanıcılarca belirlenmiş ve sabitlenmiş değişikler. Özel bir müdahalede bulunmadım. Ama kendi belirlediğim sayfa gruplarını hedef seçiyorum. Her iki türlüsünün de bir zararı yok ama bahsettiğiniz kısmı her ihtimale karşı bir kontrol edeceğim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 17:51, 9 Ocak 2016 (UTC)

Osmanli Sehzadeler yabanci hristiyan ismi var sorun yok[kaynağı değiştir]

Sehzade Roland Selim ve ogullari Sehzade Rene ile Daniel, onun Anneler Avusturiyali. Ikinci Abdülahmidin 4. kusak torunlar. Mehmed V, 5 kusak torunu Sehzade Francisin Annesi kökenli Ingliz.

Hristyan ismiler varmis, sorun yok, Bu sehzadelerin anneler yabancidir, sürgün zamaninda dogmus, ama sehzade roland selim, ogullari rene osman , daniel Adiran Abdülhamid ve sehzade francis Mahmud Namik Osmanli Hanedaninin baba tarafindan geliyor.

Bakarmisin:

http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~royalty/turkey/i262.html#I262

http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~royalty/turkey/i265.html#I265

http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~royalty/turkey/i72.html#I72


II Abdülhamid

  • Şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi Hazretleri (1878-1944)
    • Şehzade Necib Ertuğrul Efendi Hazretleri (1914-1994) ile Avusturiyali Gertrude evlendi
      • Şehzade Roland Selim Kadir Efendi Hazretleri (1949) ile Avusturiyali Gerlinde evlendi
        • Şehzade René Osman Abdul Kadir Efendi Hazretleri (1975)
        • Şehzade Daniel Adrian Hamid Kadir Efendi Hazretleri (1977)

V Mehmed

  • Prince Şehzade Ömer Hilmi Efendi Hazretleri (1886-1935)
    • Şehzade Mahmud Namik Efendi Hazretleri (1913-1963)
      • Şehzade Ömer Abdülmecid Osmanoğlu Efendi Hazretleri (1941) ile Igiliz Belua evlendi
        • Şehzade Francis Mahmud Namık Osmanoğlu Efendi Hazretleri (1975)
          • Şehzade Ziya Reşad Osmanoğlu Efendi Hazretleri (2012)
          • Şehzade Cem Ömer Osmanoğlu Efendi Hazretleri (2015) Bu imzasız yazı Nalanidil (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bende bu bağlantıları daha ayrıntılı verirseniz sorun kalmayacaktır. Bana yazdığınız mesaj son derece anlaşılır olmuş, bu şekilde sayfada bağlantı kurarsanız okuyanlarda kimin nereden geldiğini anlayacaktır. Kaynaklarınız wikipedia standartları bakımından sıkıntılı, ancak fikir verme açısından mevcut halinden daha iyi olacaktır.--Muratero 17:14, 18 Ocak 2016 (UTC)


Bana bu destursuz yazma Murat, Hata sen yaptin, Sen Osmanli Hanedani Sehzadeler, dedikodu yapti, sen yazdi: Sehzade Rene, Daniel ile Francis, Sehzade olmayan ismiler yüzünden, sen yazdi: bu 3 kisiler sehzade degildir ve Annen tarafindan hanedan mensuplari olmus. Ama hersey sen yanlis yaziyorsun, sen bilginiz yoktur, ama sen bu dedikodu yapti.

Bakarmisin:

Sehzade cengiz nazim vefat etti: http://www.milliyet.com.tr/sehzade-cengiz-nazim-osmanoglu-abd-de-istanbul-yerelhaber-1070953/

ve yeni sehzade dogdu: http://www.palo.com.tr/a/osmanl%C4%B1-hanedan%C4%B1na-yeni-%C3%BCye-430236

Merhabalar Viranşehir maddesindeki düzenlemelerimi geri almışsınız. Hepsi doğruydu. Örneğin Viranşehir'in neresinde Türkmen var? Ve de Viranşehir Urfa'nın 4. büyük ilçesi, 2. değil! İyi günler... →→Mehk63 Mesaj 11:31, 20 Ocak 2016 (UTC)

Maddede çok fazla değişiklik olunca sizin değişikliğinizi de arada reddetmişim, kusura bakmayın. Viranşehir Urfa'nın 4. büyük ilçesi demişsiniz, bunu nüfus olarak söylüyorsunuz değil mi? --Muratero 11:42, 20 Ocak 2016 (UTC)

Güvenlik gücü ve Kolluk kuruluşu[kaynağı değiştir]

Merhaba, değişiklik savaşı yerine kullanıcıların iletişime geçerek konuyu aydınlatması daha öncelikli bir durumdur. İhtilaflı konularda bu şekilde tartışılmalı.

2015-16 Şırnak çatışmaları maddesinde değişiklik yaparak bahsi geçilen Security forces maddesin paramiliter güçleri de kapsamakta. and which is not included as part of a state's formal armed forces cümlesinde açıkça belirtilmiş, bu yapılar devlet güçlerin kapsamaz. Kapsadığı ölçüde, isyancı gruplar da kendilerini böyle ifade edebilirler ve dünyanın pek çok tarihi örneğinde bu durum böyle şekillenmiştir.

Kolluk kuruluşu ve Türkiye'deki kolluk kuvvetleri tabirleri sizce yanlış mıdır? Neden bir çok dilde karşılıkları var o zaman? Güvenlik gücü demek, zaten görece güvenliği sağlamaya yönelik çatışan taraflara öncelik sağlamaktır, böyle bir tutumumuz olamaz. Ansiklopedik karşılık belli, herhangi bir devlet yapılanması içerisindeki silahlı güçler "Kolluk kuvveti"dir. Bunda siyasi anlamlar aramak son derece yanlış bir tutum. Mevcut kaynaklarda böyle geçiyor diye bunu Vikipediye böyle mi aktaracağız? Kelime oyunu diye itham ettiğiniz şeyin karşılığı Türkiye'deki kolluk kuvvetleri'dir. Eğer bunu istiyorsan önce tartışmaya açılmalı o zaman, bu maddelerin tamamı güvenlik gücü olarak değiştirilsin diye. Böyle bir politikayı kabul ettik de değişiklikleri ona göre mi yapıyoruz?

Bir daha söylüyorum, devlet güçleri anayasal bir kolluk kuruluşu'dur ve bağlı oldukları anayasaya göre bakanlıklar, kurumlar vb. vardır. Türkiye'deki kolluk kuvvetleri de buna dahildir. İtiraz nerede? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:38, 24 Ocak 2016 (UTC)

Beyefendi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polis Teşkilatı diye tabirler mevcut. Kolluk kuruluşu genel anlam olarak kullanılıyor. Ancak burada çatışan taraflar belli. Kolluk güçleri tabirinde Türk Silahlı Kuvvetleri dahil değil heralde. Burada ordu güçleri de var, kolluk gücü olarak tanımlayacağımız kuvvetlerde var. Haliyle, Türk güvenlik güçleri denilmesi normal.Bunları "Özel Harekat Dairesi Başkanlığı", "Özel Kuvvetler Komutanlığı" şeklinde açıklamak daha da normal. Bakınız ben fazla Şırnak çatışmaları maddesine müdahil olmayacaktım ancak yaptığınız değişiklikler ve yaşanan tartışmalar nedeniyle Devriye sıfatına sahip bir wikipedist olarak sayfaya müdahilim. Kaynaklarınızı sorgulamanızda ve maddenin özüne yönelik katkılarda bulunmanız faydalı olacaktır.--Muratero 22:07, 24 Ocak 2016 (UTC)

Taraflı demişsiniz ama[kaynağı değiştir]

THKP-C maddesini taraflı olarak nitelendirmişsiniz. Sebep olarak yaptığım alıntıların fazlalılığını öne sürmüşsünüz. Şiddetle karşı çıkıyorum. Maddede Kadir Has'ın terörist ifadeli yazısını da kullandım. Yada Erim'in sözünü de kullandım. Direkt orada Balyoz Harekâtı diyebilirdim ama belirttim. Yada Koçaş'ın bildirisinde gençleri kışkırtanlar, cinayet gibi ifadeleri de kullandım. Hatta o bildirinin tam halini görsem, tamamını kullanırdım. Benim amacım maddeyi internet üzerindeki en kaliteli kaynaklardan biri haline getirmek. Gerek belge gerekse diğer yönlerden. Buna rağmen o kadar emeğin taraflı diye nitelendirilmesi haksızlık. Üstelik ben Çayanist bile değilim.
Beyaz Deriili (mesaj) 23:59, 26 Ocak 2016 (UTC)

yazınızın sonundaki ben çayanist bile değilim ifadeniz tuhaf olmuş. Burada birilerinin yazdığı anılardan alıntılar yaparak yazdığınızı düşündüren cümleler çoğunlukta. Taraflı deme sebebimde bu birilerinin anlatımını buraya aynen eklemeniz. Mesela "Sibel erkan olayı" başlığı altındaki yazılan anlatım kimden alıntı?. İşte bu alıntıların çokluğu taralı etiketi için yeterli. Ayrıca, ansiklopedik dil kullanılması bu madde için çok gerekli görülmekte.--Muratero 07:59, 27 Ocak 2016 (UTC)
Dediğim gibi gayette karşıt cümlelerden de içerik içeren bir madde. Taraflı olmadığını düşünüyorum, düşünmekteyim de. Herhangi bir taraf yok. Son cümlede eğer kafanızda kendi ideolojisini yazmış taraflıdır düşüncesi varsa yok olsun diye var.
Beyaz Deriili (mesaj) 12:22, 27 Ocak 2016 (UTC)
Maddedeki sorun, alıntıların ve anlatıların çok kullanılması ve maddeyi yazarken alıntılardaki ve anlatılardaki yazım dilin aynen maddeye aktarılmış olması. Birde örgüt mü anlatılıyor, örgüt liderleri mi anlatılıyor biraz karışmış durumda."Kaçış sonrası MK toplantısı ve Küpeli ile Aktolga'nın THKP ve THKC'den sürgünü" başlığı altına bir bildiri konulmuş, bildirinin başlangıcı "İlhan ve Mahmut arkadaşlara" diye geçmekte. Bu bildirinin ansiklopedik olmadığını düşünmekteyim. Bu arada İlhan ve Mahmut kim?. "Şehir gerillasının yenilişi" başlığı altına "Bardakçı'nın ölümü THKP-C Davası İddianamesi'nde şöyle geçer" diyerek iddianame yazılmış, her iddianame yazılmalı mı? ansiklopedik tarafı nerede? Madde de örgüt için "Kendilerini "Oligarşinin korkulu rüyası" olarak tanımlamaktadırlar." denilmiş. Bağlantı çalışmamakta, bu örgüt kendini fesh etmiş nasıl güncel örgütmüş gibi "tanımlamaktadırlar" diyebiliyoruz? Bu sloganı o zaman kullandılar mı? Yoksa sonradan birileri onlara uygun mu buldu? bu slogan sosyalist gruplarca kullanılagelen bir slogan zaten. Sizin taraflı olmanız sorun değil ancak maddedeki ifadeler maddenin tarafsızlığında sorun. bence örgüte yoğunlaşılırsa madde daha iyi olur.Selamlar...--Muratero 19:19, 27 Ocak 2016 (UTC)
O slogan kısmını ben eklemedim. Teorik kısım haricindeki yerdeki bağlantılarda sorun var mı? Bazı siteler kapalı olduğu için (dns ve proxy değiştirici gerekiyor) bozuk geliyor olabilir bağlantılar. O tanımlamakatadırlar kısmına katılıyorum ama şu da var ansiklopedik madde yazarken duyulan geçmiş zaman (-mış, -miş) kullanılmaz ya, ifade güçlüğünden kullanmış olabilirler. Ayrıca dediğim ben eylemsel olarak THKP-C kısmından itibaren ekledim. İlhan ve Mahmut arkadaşlara başlık değil, bildirinin bizzat bir parçası. Arkadaşlar diye hitap edişinin sebebi de taraflı ifade sayılamaz. Çünkü atılma kararı ellerine geçip atıldınızı görne kadar örgüt içi kişiler. Bu arada İlhan ve Mahmut, Küpeli ve Aktolga'nın kod adı. İllegal oluşumlar kod adı kullanır. Açıklama eklemeye gerek duymamıştım. Yani o yazı ihraç kararı ve ihraç edilen kişilere yazılmış. Yanlış anlamayın ama okuyan kişi de azıcık cevval olsun. Neyse onu da açıklarım orada. Bir örgüt belgeleri olmadan açıklanamaz düşüncesindeyim ve öyle de zaten.
Yani maddede taraf olan bir şey yok. Dediğiniz şeyleri açıklayıp gerekli düzenlemeleri yaparım.
Beyaz Deriili (mesaj) 22:05, 27 Ocak 2016 (UTC)
Ha bu arada iddianamenin tamamını geçirmedim, Bardakçı'yla alakalı kısmın bile tamamı değil. Konuya açıklık getirmesi için orada yazan olay kısmını yazdım. Ki yanılmıyorsam telifli içerikte sayılmaz yoksa Vikikaynak'taki bir sürü iddianamenin yer almaması gerekir. Ve bu ölüm şeklini yazan devletin savcısı. Yani devlet mi THKP-C'nin safını mı tutacak? Yada şunu açıklığa kavuşturalım madde hangi tarafta? Ona göre diğer yapalım bu konuşmayı. Daha sağlıklı sonuçlara ulaşabileceğimize inanıyorum.
Beyaz Deriili (mesaj) 22:13, 27 Ocak 2016 (UTC)
Bazen sizin gibi bazı kullanıcı arkadaşlarımız maddeyle duygusal bir bağ kurarak çok fazla savunmaya geçiyor. Maddedeki sorun, alıntıların ve anlatıların çok kullanılması ve maddeyi yazarken alıntılardaki ve anlatılardaki yazım dilinin aynen maddeye aktarılmış olması. Maddeye taraflı yönü katanda bunlar, diğer yazdıklarım sayfada değişiklik yapılmasıyla maddenin anlaşılabilir olmasına yöneliktir. Wikipedia belirli bir eğitim seviyesinin üstünde insanların okuduğu bir site değil, tamam herşeyi açıklamak sıkıntı olabilir ancak bunlara dikkat edersek emek harcadığın madde daha anlaşılır olacaktır. "Kendilerini "Oligarşinin korkulu rüyası" olarak tanımlamaktadırlar" slogan kısmını ben ekledim demişsin, niye böyle bir şey yaptın anlamadım, gereksiz yere maddede taraf olarak müdahil olmuşsun. Sonuç olarak taraflı şablonunu koymam alıntıların ve anlatıların alındığı kişilerin tarafını koyması içindi. Ancak isterseniz maddedeki ifadeleri birazcık düzenleyip bu sırada şablonu kaldırın. Ancak naçizane önerim, devriye olarak belirli konulara kendinizi adamamanız. Sonuçta burada değişik konulara girerek wikipediaya daha fazla katkı sağlayabilirsiniz. Bende önceden sadece belirli konularda uğraşırken şu anda daha çok değişikliklerin kontrolü ve yerleşim yerlerinin açıklanmasıyla uğraşmaktayım. Sağlıcakla kalınız.--Muratero 12:14, 28 Ocak 2016 (UTC)
Bir dakika da yanlış anlamışsınız, ben eklemedim yazdım diyorum. Üstelik bu katkıyı ben yapmadan önce de vikipedi sürümünde slogan olarak bu yazıyor. Yani olay benler alakalı değil.
Beyaz Deriili (mesaj) 14:57, 28 Ocak 2016 (UTC)
Maddeyi daha iyi hale getireceğinizi düşünüyorum. zaten en başından beri olay sizinle alakalı değil. Ben taraflı etiketini siz değişiklikler yaptığınız için koymadım. Benim eleştirileri mi bir öneri olarak görünüz. Bu arada o sloganı eklemedim yazmışsınız, dikkat etmemişim özür dilerim. artık kim, niye yazdıysa bilemiyorum. Maddeyi daha iyi hale getirmeniz temennisiyle...--Muratero 17:22, 28 Ocak 2016 (UTC)

Şuan aktif olduğunuz için size yazıyorum, devriyelik başvurusunda bulundum ve bana birçok görüş geldi,şuan karar için hizmetlileri göreve çağrıyım mı yoksa karar için biraz daha mı bekliyim saygılarımla --İnternionİleti 17:42, 28 Ocak 2016 (UTC)

Açıkçası olumlu yorumlar almışsınız şu ana kadar. Hizmetlileri göreve çağırman çok anlamlı değil, yazsan da cevap alamayabilirsin. Biraz daha bekleyebilirsin. İyi akşamlar...--Muratero 17:53, 28 Ocak 2016 (UTC)
Tamam, Hizmetliler kararını ne zaman vericekse o zaman verir --İnternionİleti 17:57, 28 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Mervaniler sayfasına ve değişiklik geçmişine bir göz atabilir misiniz? Kürt olduğuna dair bir tane birinci el kaynak bulunmayan bir devleti Kürt gibi göstermeye çalışıyorlar. Ben bu işte taraflılık ilkesinin çiğnendiğini düşünüyorum. Sökür (mesaj) 20:25, 30 Ocak 2016 (UTC)

Sayın Sökür. Mervaniler' in Kürt olmayabilir. Ancak burada ekleme yaparken Arap kökenli hanedan olduğunu düşünüyorsanız Kürt kökenli hanedan olduğu yönündeki ifadeleri ve iddiaları silmeden Arap kökenli hanedan olduklarını uygun kaynakçayla ekleyebilirsiniz. Yoksa siz siler, onlar ekler bu böyle devam eder. Bu arada geri dönüş kuralını ihlal etmemeye çalışın. Size ırkçı vb iafedelerde bulunanlara cevap vermeyin.Bunların engellenmesi talebinde bulunabilirsiniz. Çünkü onları görmezden gelen ama sizleri cezalandırmak isteyen çok kişi olduğu anlaşılıyor.--Muratero 17:47, 31 Ocak 2016 (UTC)

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Ve Menderes[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yukarıda belirttiğim iki sayfanın incelenmesini talep ediyorum zira Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı güncel olmayan hatalı bilgiler içeriyor.Menderes maddesine ise güvenilir kaynaklarla ayrıntılı bilgi eklendi.Değişimler herhangi bir devriyenin gözüne çarpmadı bu sebepten mesaj attım.İyi vikiler

  • Merhaba. 78.165.168.149, Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler --KET Bot (mesaj) 20:32, 5 Şubat 2016 (UTC)

Dikkat edelim[kaynağı değiştir]

Yaşanan olayların farkındayım. Zaten 4 gündür buna benzer olaylar yaşanıyor. O anonimler yüzünden bir devriye ya 3GD ihlali nedeniyle yada İÜYYKÜD ihlali nedeniyle engellenebilir. Uyarı için teşekkürler --İnternionmsj 12:44, 6 Şubat 2016 (UTC)

o anonim kullanıcılar çoğul değil tekiller hepsi de bana ait bazı istisnalar var mı bilmiyorum. dinamik ip kullanıyorum :)88.227.135.55 23:42, 8 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Muratero, vandalizme daha çok karşılık vermek için tam şurada devriyelik başvurusu yaptım olumlu veya olumsuz görüşlerini belirtebilir misin ? İyi çalışmalar. Sevimleribo (mesaj) 17:32, 10 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Divaştiç maddesini oluşturmuşsunuz, elinize sağlık. Bu tarihi şahsiyeti ilk defa duydum ve ilgimi çekti. Ancak madde bu haliyle zayıf kalıyor. Acaba maddenin içeriğini geliştirmeyi düşünüyor musunuz?--Muratero 19:52, 16 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Elbette, fırsat buldukça maddeyi geliştireceğim. Mucera (mesaj) 05:10, 17 Şubat 2016 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Selam. Şu değişikliği kabul ettiğinizi gördüm. Lütfen daha dikkatli olalım. İyi çalışmalar.--esc2003 (mesaj) 07:35, 19 Şubat 2016 (UTC)

  • Açıkçası sayfanın İngilizce sürümüne baktım. Orada "Genellikle Ermeni kökenli oldukları kabul edilmektedir." gibi bir tanımlama var. Bundan dolayı bende Türkçe wikipedia'da etnisite hakkında kaynak gösterilmediği için uygun gördüm. Maddede Ermeni diyasporası tarihçileri haricinde kaynak eklenirse faydalı olacaktır. İyi çalışmalar...--Muratero 08:26, 19 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Muratero. Nasılsınız? Biraz önce Akmeşe sayfasındaki değişikliğinizi gördüm de aklıma bir süre önce okuduğum bir haber geldi. [3], [4], [5] bu linklerden anladığım kadarıyla kentin adı Ermeniler ve birtakım insanlarca hala Armaş olarak anılıyor, bu nedenle sizce giriş kısmında Akmeşe ya da Armaş olarak mı vermeliyiz, Akmeşe (Ermeniceburaya ermenice adı gelecek) bu şekilde mi vermeliyiz yoksa Armaş'ı tarihçe kısmında vermek yeterli midir. Ben emin olamadım çünkü Armaş eski ismi mi, hala kullanılıyor mu ve kullanılıyorsa ne derece kullanılıyor. Saygılar. --Kudyaz 22:31, 19 Şubat 2016 (UTC)

  • Merhaba Kudelski. Teşekkür ederim iyiyim, sizlerde iyisinizdir umarım. Aslında bu tartışılması gereken bir konu. Eski adı derken tarihin hangi dönemine kadar eski adını yazacağız. Günümüzde Ermeni nüfusun olmadığı ya da yaşayanların bu adı kullanmadığı bir yerde Armaş diye madde yönlendirmek biraz değişik olmakta. Gerçi verdiğiniz örneklere bakınca da Ermeni toplumu tarafından kullanılagelen bir isim. Ancak artık orada yaşamayan insanlar kullanıyor diye günümüzde yaşayanların kullanmadığı isimde ısrar etmek doğru mu? Anlayacağınız düşündükçe kafa iyice karışabilmekte. Bunu köy çeşmesine taşıyarak karar vermek mi lazım sizce? diyeceğim ama köy çeşmelerinde de çok orta yol bulunamıyor gibi. Bu konuda bir orta yol bulma amacıyla, parantez içerisinde {{lang-hy| diye Ermenice ismi şeklinde başlangıçta yer alması sanki daha uygun olacak gibi.--Muratero 22:57, 19 Şubat 2016 (UTC)

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

selam muratero, sizden ricam bu şikayete yorumda bulunabilirmisiniz saygılarımla --İnternionmsj 19:56, 18 Mart 2016 (UTC)

Sn. Muratero, mobil üzerinden Vikipediyi kullanırken, yanlışlıkla bir değişikliğinizi geri aldım. Bunun için özür dilerim. Ayrıca katkılarınız için ise teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Merhabaviki (mesaj) 21:41, 18 Mart 2016 (UTC)

Önemli değil ne demek. Bende şaşırdım, niye sildi acaba diye:) Size de iyi çalışmalar...--Muratero 21:43, 18 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Sevgili Muratero VP:Ş sayfasındaki tutumunuz için teşekkürler, yaptığınız şey yanlış bir davranış değildi. Beyaz liste haklarımı suistimal etseydim hizmetliler zaten geri alırdı :) kullanıcı hakları kayıtlarında da beyaz listem de devriyeliğim de elimden alınmadı, eğer şüphemiz yoksa itham etmiyecez ve susacağız, benimde KediÇobanı'nında yaptığı tutumun yanlış olduğunu öğrendim. Yardımınız için sonsuz teşekkürler İnternionmsj 21:38, 23 Mart 2016 (UTC)

trol olmadığımı anlatmak için yardımınıza ihtiyacım var![kaynağı değiştir]

Sevgili Muratero, öncelikel olarak trol olmadığımı biliyorsunuz ve KediÇobanı'na mantıkla cevap vermeye çalışırken trol olmadığıma dair tüm delilleri gösterirken bana ısrarlı Trol diyor sizden ricam anlatabilirmisiniz çünkü ben anlatamadım eğer ısrarcıysa onu da beslemeyelim bari --İnternionmsj 19:45, 24 Mart 2016 (UTC)

İnternion merhaba. Trol olmadığını biliyorum. Kedi Çobanı muhatap olacağım birisi değil, bundan dolayı ona bir şey anlatmak istemiyorum. Ona diyeceğimi dedim. Ona ne dersen de anlamayacak ve anlamakta istemiyor zaten. Bence onunla münakaşaya girme, gördüğüm kadarıyla seni tahrik etmeye çalışıyor. Heyecanlı bir yapın var, bu yapını eleştirmiyorum ancak bu tip insanlar seni sinirlendirmek, yanlış bir şey yazman ve ceza alman için çalışıyor da olabilirler. Onun için sen bunlarla çok uğraşma. Biliyorum canını çok sıkıyor bu kişiler ve gereksiz suçlamaları. Ancak wikipediada bu insanlardan çok var. Biraz maddelere odaklan, bekleyen değişikliklere bak. Kafanı dağıtmış olursun:)--Muratero 20:13, 24 Mart 2016 (UTC)
engel günlüğümde de görüleceği gibi bir vandal veya trole karşı aynı karşılığı vermişim , birine de Troldür demişim ve yine ceza almışım. Ama bence de dikkat etmem lazım. Bunun gibi çok kullanıcı var;

Kibele, KediÇobanı ,Manaviko , Kukla olarak açılan ve bizim kullanıcı ve kullanıcı mesaj sayfamıza küfür yazan bazı kayıtlı kullanıcılar, bizim kullanıcı ve kullanıcı mesaj sayfamıza küfür yazan IP'ler, vaktimi alan vandal ve troller vb. kullanıcılar benim canımı çok sıkıyo, ama benim bu gibi muhattap olmamam bencede en iyisi --İnternionmsj 20:55, 24 Mart 2016 (UTC)

bu arada Manaviko'nun yaptığı bu değişikliği geri alabilirmisiniz--İnternionmsj 15:18, 27 Mart 2016 (UTC)

bu degisiklikte hem sahada kullanimda olan mesru kullanimi sansür ettin, hem de kanaatte bulunarak yerlesimcilerin Araklidan gelmiyebilecegini düsünerek kaynak talep ettin. Wikipediayi milli ansiklopedi olarak kullanmamaktayiz. Iyi wikiler Manaviko (mesaj) 15:58, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Kafanıza göre değişiklik yapmaktan vazgeçin. Köy adlarını kafanıza göre değiştiriyorsunuz. Sırf bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Bakın ülkede bir uygulama var. Yerel halk isterse imza toplayıp valiliklere başvuruyor, böylece köy adları istedikleri adı alabiliyor. O zaman köyün adını değiştirebilirsiniz. Onun için sansür vb ithamlara gerek yok.--Muratero 16:01, 27 Mart 2016 (UTC)

Mesaj sayfam[kaynağı değiştir]

İnternion merhaba. Benim mesaj sayfamdaki mesajları silmemeni istiyorum. Ben gereksiz mesajları ilgili bölümde zaten arşivliyorum. Onun için mesaj sayfamdaki gereksiz olan mesajları da ben hallederim. Bu arada sakin olmanı ve birbirinizle geri dönüş savaşına girmeyin. wikipedia da kurallar belli. devriyede olsak bu kurallara uymalıyız. --Muratero 15:32, 27 Mart 2016 (UTC)

bilgilenirme için teşekkürler, mesaj sayfanızda değişiklik yaparken artık dikkat ederim. Manaviko ile bu sefer değişiklik savaşına girmedim, sadece Manaviko'nun vandalizmini sildim.

bu kadar çok kez ihlal etmek engellenmek için yeterli. Onları da artık yapmıyorum, devriye olursak da kuralların bizim içinde geçerli olduğunu da zaten biliyorum.Saygılarımla, iyi vikiler --İnternionmsj 17:44, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Kuralların farkındasındır zaten. Ancak bazıları öyle davranışlarda bulunuyor ki sakinliğimizi koruyamıyoruz. Muhattap olduğumuz kişi; insanları küçümseyen, aşağılayan, insanlarla kaba konuşan, insanları dinlemeyen ve hatta kelime aralarında hakaret eden birisi. Bu nedenle biraz seni sakinleştirmek amacıyla öyle yazdıydım:). Selamlar, iyi vikiler...--Muratero 17:58, 27 Mart 2016 (UTC)
Manaviko zaten engellendi, artık küfür bile yazıyor. Zaten ben Manaviko'ya herşeyi dedim,TDK'ya göre ne olduğunu dedim , manaviko trol olabilir yinede vikipedi politikalarında bu tip kullanıcılarla münakaşaya girmeyiniz diyor. Ortada ne olduğu son derece açıktır. KediÇobanı mantık sınırlarını aşmıştı, Manaviko dahada aştı. Yinede muhattap olmasam en iyisi, sizede iyi çalışmalar --İnternionmsj 18:05, 27 Mart 2016 (UTC)

Mehraba Muratero, öncelikle ben İnternion'um buda alternatif hesabım. Her neyse sizden ricam bu ve bu değişikliğime onay verebilirmisiniz iyi geceler, iyi vikiler --Toppolila (mesaj) 19:21, 28 Mart 2016 (UTC)

Doreen Massey Hakkında[kaynağı değiştir]

Bu Maddeyi ben oluşturdum ancak ara bağlantıyı diğer dillere yanlış verdim düzeltebilirmisiniz aynı isimde iki kişi var...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 07:59, 31 Mart 2016 (UTC)

Please, do not delete[kaynağı değiştir]

Muratero, please, do not delete if You are not informed about the matter [6]. Kubura (mesaj) 02:18, 7 Nisan 2016 (UTC)

Cam balkon sayfasına hızlı sil koydum ama,hızlı sil konulması uygun mu?--Kapıyıaç (mesaj) 05:37, 8 Nisan 2016 (UTC)

  • Açıkçası ben pek Hızlı sil şablonu kullanmıyorum. Bu maddeye baktığımda Hızlı silme şablonu koyulabilir gibi gözüküyor. Kolay gelsin--Muratero 05:46, 8 Nisan 2016 (UTC)

yanlış isim verme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ad değişikliği @Teacher0691 tarafından yapılmış. Adlandırma kuralları gereğince, yalınlaştırmanın uygun olduğu durumlarda madde adlarını güncellemeyi yeğliyoruz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:32, 8 Nisan 2016 (UTC)

Bu SAS talebi görüş bekliyor teşekkürler --İnternionmsj 18:04, 13 Nisan 2016 (UTC)

Azerbaycan'daki-Türkiye'deki akarsular-nehirler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Azerbaycandaki akarsular maddesi ile "Türkiye'deki akarsular" maddesini Türkiye'deki nehirler listesine yönlendirmişsin. Ancak akarsu tanımı dere,çay,nehir oluşumlarının hepsini kapsıyor. Nehir tanımı ayrı, çay tanımı ayrı, dere tanımı da ayrı. Türkiye'deki nehirler listesine bakıyorum, listede nehirde var, çayda var, derede var. Azerbaycandaki akarsular maddesine bakınca nehir karakterindeki akarsular listelenmiş bu açıdan sıkıntı olmayabilir ancak Türkiyedeki akarsular maddesinde ise genel bilgi mahiyetinde Marmara ve diğer denizlere dökülen tüm akarsularda işlenmiş. Bence bilgilendirme açısından da bu yapılanlar iyi olmuş. Ancak madde adının değişikliği, maddenin bu haliyle biraz sıkıntılı olmuş gibi geldi.--Muratero 07:53, 30 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Kategorilerimiz hep nehir olarak adlandırıldığı için böyle bir değişiklik yaptım. TDK sözlüğünde akarsu için "yeryüzünde, yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan su" tanımı yapılmış. İngilizce karşılığı watercourse, o da aynı şekilde tanımlanmış ve kanal, okyanus akıntısı gibi oluşumları dahi kapsadığı belirtilmiş. Kısaca hareket eden her su kütlesi akarsu olarak tanımlanmakta. Diğer taraftan, nehir sözcüğü TDK sözlüğünde "ırmak" olarak tanımlanmış (en azından ırmak ihtimalini kaldırdık ortadan :) Irmak ise "çoğunlukla denize dökülen, özellikle genişliği ve taşıdığı su niceliği bakımından en büyük akarsu" denmiş. Akarsu tanımı okyanus akıntılarını da kapsıyorsa en büyük diyemeyiz aslında ama neyse. Dere için TDK sözlüğü "genellikle yazın kuruyan küçük akarsu" denmiş. Şuradaki çalışma akarsuları üçe ayırırken; dere<çay<nehir gibi bir sıralama sunmuş. Dediğin gibi taşıma doğru olmamış, bu bağlamda kategori adları da doğru değil. Dereler diye bir ayrım yapmak gereksiz diye düşünüyorum, kavramlar arasındaki fark bu kadar net değilken.--RapsarEfendim? 15:55, 30 Nisan 2016 (UTC)
Sende haklısın. Bunların hepsini coğrafyacılar inceleyip sınıflandırmıyor. Gelevera Deresi dikkatimi çekti. Dediğin gibi tanımlara göre dere değil çay mı? nehir mi? diye sorulabilir. Aslında senin mantığın şöyle doğru. Bir sürü akarsu var, hepsini işlemek ne kadar doğru ya da mümkün? Nehir gibi önemli olan akarsuyu işlemek bana daha mantıklı geldi. Buradaki sıkıntı maddenin başlığından ziyade içeriğiyle ilgili gibi. En azından bölge bölge önemli nehirler işlenebilir. Açıkçası çay ile nehir arasındaki farkın tanımı da beni pek ikna etmedi. Şu an için yaptığın değişiklik daha uygun--Muratero 16:17, 30 Nisan 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
İyi çalışmalar..😊 Maurice Flesier message 20:12, 2 Mayıs 2016 (UTC)

5.47.170.218[kaynağı değiştir]

Merhabalar Muratero, başlıktaki IP birebir Zohak'ın kuklasıdır. Şuradan bakınız bide davada kuklalarına benzer IP başlığındaki 5.47 ile başlayan IP'ler ve rapsar, eğitmen gibi kullanıcıları hedef alan sözler ve küfürler. Şu da bir örnek, bu gerekçelerde gerekçeye uygunsuz kukla kullanımını da ekledim, bilginize --İnternionileti 15:30, 14 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yani verdiğin örnek ve ilgili sayfadaki diğer isimlere baktığında değişiklikler ve tarz benziyor gibi. Bakalım Hizmetli arkadaşlar nasıl değerlendirecekler.--Muratero 16:34, 14 Mayıs 2016 (UTC)
Belirtilen kullanıcı küfürlü değişiklikten 1 gün ceza almıştır --İnternionileti 16:55, 14 Mayıs 2016 (UTC)

Hızlı silinen madde hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sorunlu olan maddenin adı değil, içeriği. Sayfadaki ifade değişiklikleri telif hakkı ihlalini ortadan kaldırmadğından içerik silinmek durumunda kalmıştır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 10:09, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Mahir Çayan[kaynağı değiştir]

Merhaba Mahir Çayan maddesinde mezun olmadığı gerekçe ile eklediğim bilgi kaldırdınız. Bunun için teşekkürler. Abdullah Öcalan maddesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi kayıt yaptırdıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine geçiş yapmış ve Ankara'da mezun olmuştur . Ben mezun olmadığı için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kaldırıyorum siz kontrol ederseniz sevinirim. Teşekürler. "" 19:45, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
teşekkürler İnternionileti 08:35, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Değişiklik onaylanması[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratero, kolay gelsin. Ahmet Haldun Terzioğlu maddesinde yaptığım değişiklikleri gözden geçirip onaylamanız mümkün müdür? Tekrardan Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--195.142.92.227 19:00, 20 Haziran 2016 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim fakat görsel bir yerden alıntı değil bizzat Ahmet Haldun Terzioğlu tarafından mail yoluyla aldığım resim. Kaldırmanız biraz yanlış değil mi? --195.142.92.227 19:13, 20 Haziran 2016 (UTC)
  • Açıkçası onu silerken başka şeylerde düşündüydüm. Vikipediada bu resim ekleme konusunda hassasiyet söz konusu. Bir yerden (dergi, gazete, kişisel web sitesi vb.) iziniz alınmış olabilir endişeyle sildim. Yeniden resmi ekleyebilirseniz bir gözden geçirilebilinir. --Muratero 19:56, 20 Haziran 2016 (UTC)
Böyle düşünmekte elbette ki haklısınız telif konusu olabilir fakat önce kardeş projeye yükledim yani bir telif sorunu olursa zaten oradan silinir buradan da otomatik olarak silinir ama sanmıyorum silineceğini. Ayrıca taraflı anlatımla girilmiş bilgileri sildiğiniz için teşekkürler. Görseli ekledim, bakabilirseniz bir daha sevinirim.--195.142.92.227 20:08, 20 Haziran 2016 (UTC)

Degisiklik onaylaması[kaynağı değiştir]

Wikipedia Foundation maddesindeki degisikligimi onaylayabilirmisiniz? Eski kullanıcı adları: İnternion / Toppolila--78.172.84.70 13:46, 22 Haziran 2016 (UTC)

Dear Muratero,

Regarding your revert, the file has been undeleted at Wikimedia Commons. My userpage and the fact that the photograph re-appeared should be a huge giveaway regarding what happened ;). Could you please undo your revert? Natuur12 (mesaj) 08:25, 28 Haziran 2016 (UTC)

Muratero, commons da dosya geri getirildiği için artık kaldırılmasının gereği yok. Değişikliği geri alarak eski haline getirdim.-- Hakan·IST 08:59, 28 Haziran 2016 (UTC)
Elinize sağlık...--Muratero 11:29, 28 Haziran 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çhüküpedi, siz bildirim yaptıktan 5:42:06 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 16:59, 22 Temmuz 2016 (UTC)

Mevlüt Çavuşoğlu maddesindeki değişiklikler hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba!

Başlıkta bahsi geçen konuya dair ilk ve son mesajımdır: Maddede dün yaptığım değişikliği düzeltirken düştüğünüz "okuduğunuzu yazın.orta düzey dil bilmeyle çok iyi düzeyde yabancı dil bilmek aynı şey değildir." notunu üzüntüyle karşıladım. Burada, yani Vikipedi'de, hiçbir maddede okuduğumu yazmadığımı ya da okumadığımı yazdığımı hatırlamıyorum. Velev ki öyle bir hataya düştüm, sonuçta insan evladıyız ve hiç birimiz mükemmel, hatasız ya da kusursuz değiliz.

Varsa hatalar düzeltilmeli, hata yapan kişi uyarılmalı ancak bunları yaparken hata yapan kişi hiçbir şekilde incitilmemelidir. Düştüğünüz notun ilk kısmındaki ifade ve tavrınızdan ötürü incindiğimi belirtir, hayatınızda benzeri incitilmelere maruz kalmamanızı içtenlikle dilerim. Bdscvr (mesaj) 17:19, 25 Temmuz 2016 (UTC)

  • Açıkçası bu kadar kırılacağınızı düşünmemiştim. Arada günün koşullarına göre böyle kırıcı olunabiliyor. Hakikaten yazdıklarınızı okuyunca çok fazla bir şey yazmak içimden gelmedi. Yaptığım hareketten ve bunun neticesinde incinmenizden dolayı üzgün olduğumu belirtir ve sizden özür dilerim. Bu yorumunuz bana ders olacaktır. Sağlıcakla kalın...--Muratero 19:47, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Fethullah Gülen sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratero, üzgünüm bu sıralar pek aktif değilim, şimdi geri döndüm sayılır. Sizden bir isteğim olacak Fethullah Gülen sayfasındaki FETÖ vb.tarafsız bakış açısını ihlal eden içerikler şu , şu ve şu değişiklikler TBA ihlalini yapan devriye @OmerFarukDemir tarafından reddedilmiş acaba revizyonları inceleyebilirmisiniz? Teşekkür ederim--Toppolila 14:46, 28 Temmuz 2016 (UTC)

  • Sayfa epey bir kullanıcı tarafından takip edilmekte. Mevcut haliyle herhangi bir sorun bulunmuyor gibi. Bahsettiğiniz kullanıcı da 1 hafta engelleme cezası almış.--Muratero 15:04, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, buna ne dersiniz? :)--Toppolila 14:13, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Abdülmecid I Kizlari[kaynağı değiştir]

Anlamiyorum, neden onun kizlari sinilmis? neden bir Mercan Sultan yaziyorsun? kaynak bir mercan yoktur. Neyse...cok tuhaf.

  • Sizin değişiklikleriniz ile birlikte başka değişikliklerde olduğundan gözden kaçmış ve kabul edilmiş olabilir. Eğer yeniden düzeltme yaparsanız incelenecektir.--Muratero 05:10, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Mediha Sultan[kaynağı değiştir]

Mediha Sultan, I. Abdülmecid kizidir, peki neden sinildi Abdülmecidin Sitesi?

Anlamiyorum.,

  • Sizin değişiklikleriniz ile birlikte başka değişikliklerde olduğundan gözden kaçmış ve diğer değişikliklerle birlikte kabul edilmiş olabilir. Eğer yeniden düzeltme yaparsanız incelenecektir.--Muratero 05:10, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Köy/mahalle maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, köy/mahalle maddelerindeki katkılarınız için çok teşekkürler öncelikle. Sadece hatırlatma amacıyla şuradaki sayfa çok faydalı bir sayfa. Kültür, ekonomi, muhtarlık vb. bölümleri hiç uğraşmadan kaldırabilirsiniz tamamen. Aynı şekilde tarihçe bölümünde de ansiklopedik olmayan veya kaynaksız bilgileri de. Bir de koordinat eklediğinizi gördüm. Koordinat ekledikten sonra şu örnekte olduğu gibi raptiye harita bölümünü ekleyebilirseniz 10 numara 5 yıldız olacak. Tekrar teşekkür katkılarınız için. El birliği ile düzeltelim şu yerleşim yeri maddelerini. İyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 21:58, 20 Ağustos 2016 (UTC)

  • Teşekkürler. Aslında benimde aklıma geliyordu raptiye haritayı eklemek, o kadar yapmışken bunu da yapmak çok faydalı olacaktır. Verdiğiniz örnek doğrultusunda yaptıklarım ve yapacaklarıma raptiye haritayı da eklerim. Sağlıcakla kalın...--Muratero 19:48, 21 Ağustos 2

Karabükspor[kaynağı değiştir]

Merhabalar elimden geldiğince ve vaktim oldukça karabükspor la ilgili geçmiş ve yeni gerçekleşmiş olaylarla ilgili bilgi vermeye çalışacağım.Sizede iyi çalışmalar....

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 13:41, 15 Eylül 2016 (UTC)

Selam Muratero! Biliyorsunuz Türkçe Vikipedi her geçen gün gelişen ve kullanıcı sayısı artan dillerden birisi. Artan bu iş yükü nedeniyle birçok hizmetlinin iş yükü arttığı bilinen bir gerçek. Mevcut 27 hizmetliden sadece 7'si aktif ve bu hizmetliler her dakika burada olamayabiliyor. Aylarca süren SAS süreçleri, devriyelik başvuruları, çözüm bekleyen sorunlar, sonlandırılması gereken ihtilaflar..vs için yeni hizmetlilere ihtiyaç bir zaruriyet haline geldi. Kullanıcıların soru ve şikayetleri ile ilgilen Vikiçizer dışında herhangibir hizmetli olmaması ise başka bir sıkıntı kaynağı. Çok uzatmadan sizi hizmetli adayı olarak göstermek istiyorum. Tarafsız, aktif, soğukkanlı, tecrübeli ve yapıcı duruşunuz bu düşüncemi percinledi. Emrivaki bir durum meydana getirmemek için ilk önce görüşünüzü almak istedim. Eğer uygun görürseniz adaylık başvuru sürecini başlatmak istiyorum. --Maurice Flesier message 11:07, 1 Ekim 2016 (UTC)

Teşekkür ediyorum Maurice Flesier. Dediğiniz gibi Hizmetli arkadaşlarımızın çoğu aktif değil. mevcutlarda hepimiz gibi müsait olduğunda vikipedia ile ilgilenebiliyor. Geçmişte Devriyelik içinde bir arkadaşımız bana teklifte bulunmuş ve bende kabul etmiştim. Ancak devriyenin neler yapması gerektiğini gördüğümde pişmanda olmadım değil:) Açıkçası ben Hizmetlilik için teknik olarak kendimi yeterli görmüyorum. Ayrıca öyle bir sorumluluk alırsam madde oluşturma, mevcutları düzenleme ve bekleyen değişiklerin kontrolü gibi daha sevdiğim bölümlerle de ilgilenemem gibi de geliyor. Şu an itibariyle Hizmetli olmayı düşünmüyorum, ama beni bu konuma uygun görmeniz nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse siz vikipediaya teknik ve kurallar yönüyle benden daha hakimsiniz. Sizin Hizmetli olmanız Türkçe vikipedia için gerçekten faydalı olacaktır. Aday olmanızı ve seçilmenizi de canı gönülden isterim. Selamlar, saygılar...--Muratero 14:19, 1 Ekim 2016 (UTC)
Teknik bilgi sahibi olmanın etkin olmaktan daha az önemli olduğunu düşünüyorum Muratero. Örnek vermek gerekirse bazen vandal bir kayıtlı/IP olsun vandalizm silsilesine denk geliyoruz ve o anda hiçbir hizmetli aktif olmayabiliyor. Sizin hizmetli seçilmeniz ile devriyelik yetkililerinize ve ilgi alanlarınıza bir engel teşkil edeceği fikrine katılmıyorum. Buna en iyi örnek Superyetkin. Burada bir maddenin hızlı silme işlemi bile önemli ve değerli. 7/24 sorunlarla, bu tür koruma/silme/engelleme işleri ile ilgilenilecek diye bir kural yok. Ben bu yetkilerin size verilmesi ile bunu hakkıyla yerine getireceğinize dair ümidim tam. Zaten bu bir süreç sadece, sonunda olumlu ya da olumsuz olma duruma da söz konusu. Mevcut konjonktürde aday olmayı düşünmüyorum fakat eğer siz adaylık teklifimi kabul ederseniz ben de uzun vadede belki düşünebilirim :) Ben bu konuda ısrar ediyorum Muratero, lütfen teklifimi kabul ediniz. --Maurice Flesier message 09:27, 2 Ekim 2016 (UTC)
Mevcut konjonktür zaten kafa karıştırmakta. Şu an için düşünmemekle birlikte, hiç aklımda olmayan bir şeyi aklıma düşürdüğünüzü belirtmeliyim:) Bu aralar biraz ara vereceğim, işlerim durulduğunda ciddi ciddi düşüneceğime emin olabilirsiniz. --Muratero 12:24, 2 Ekim 2016 (UTC)
Bunu gördüğüme sevindim gerçekten. Umarım bu süre boyunca sağlıklı bir değerlendirme yapıp, adaylık başvurusunu kabul edersiniz. Her şeyin bir ilki vardır. İyi günler. --Maurice Flesier message 13:52, 2 Ekim 2016 (UTC)
Tekrar selamlar Muratero! Kararınızı belirlediniz mi yoksa düşünmeye devam ediyormusunuz, öğrenmek istedim. Gelin bir adaylık süreci başlatalım. Değerlendirmeleri görelim, yorumları görelim. Sonuç olumsuz olursa yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz, olumlu olursa bu sizin için bir tecrübe olur bizim için işlerin hafiflemesi olur. Baktınız ki bu işler sizi zorluyor sadece devriye haklarınızı kullanırsınız, diğer haklar kenarda kalır. Hizmetlilik bir makam değil sorumluluktur bu doğru. Ama full etkinlik diye bir zorunluluk ta yok sonuçta. --Maurice Flesier message 13:07, 21 Ekim 2016 (UTC)
Merhaba Maurice Flesier. Bu aralar kafam başka şeylerle meşgul. Açıkçası Hizmetli olupta fazla görevini yerine getirmeyenlere kızarken kendimde aynı harekette bulunamam. Yakın zaman için böyle düşüncem yok. beni o göreve layık gördüğün içinde ayrıca teşekkür ederim.selamla, saygılar...--Muratero 16:39, 23 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yenilenen İş Birliği Projesi'ne katılımınızı beklerim :)--RapsarEfendim? 15:44, 11 Ekim 2016 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, davetiniz için teşekkürler. Projeye katkı sağlamaya çalışacağım...--Muratero 16:02, 11 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba Sayın Muratero, sizden bir inceleme talebinde bulunacam Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri ve Türk Jandarması sayfalarında inceleme bekleyen değişiklikler bulunuyor. Bu sayfaları inceleyip son değişiklikleri onaylayabilirmisiniz? Teşekkürler.Tuncay Dönmez (mesaj) 05:30, 17 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 09:21, 17 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

selam, şu ekleme, kaynaktan doğrudan alındığı için geri alındı. eskiden eklediğiniz bu tür içerikler varsa temizlemenizde yarar var. kolay gelsin. --kibele 14:42, 16 Kasım 2016 (UTC)

Künye şurada ama o kişiyi göremedim. --E4024 (mesaj) 13:00, 28 Kasım 2016 (UTC)

Temmuz ayından beri sıkıntılı bir durumu var, google da aratıyorum, 6 gün öncesinde görevden alındığına ilişkin haberler var. Ancak ana medyaya yansıma durumu yok. Şu anda görevde mi, yoksa kendisine tepkiler dinene kadar sessiz mi kalıyor anlayamadım. künyede genel yayın yönetmeni diye bölüm bulunmaması da enteresan. Acaba Halk TV Genel Müdürü aynı mı oluyor?--Muratero 13:20, 28 Kasım 2016 (UTC)
Hiç bilgim yok. --E4024 (mesaj) 13:51, 28 Kasım 2016 (UTC)

Benim yazım neden silinmişdir[kaynağı değiştir]

Nadir Şah sayfasinde benim yazım neden silinmişdir? Yanıtlamanızı rica ederim lütfen. --Yaşararaz (mesaj) 16:31, 19 Aralık 2016 (UTC)

Nadir Şah'ın öldürülmesi alt başlığında kalkıp Mirza Mehdihan Asterâbâd adlı kişiden bahsediyorsunuz. Bu nedenle yazınız silinmiştir.--Muratero 17:49, 19 Aralık 2016 (UTC)

Macaristan Krallığı[kaynağı değiştir]

Bu mantık çok saçma. Avusturya apayrı bir devlet. Macarlarla bağı bulunuyordu fakat Osmanlı işgal edince artık bir ilişkileri kalmadı. Macarlar onların boyunduruğunda özerk bir topluluk olarak yani bir eyalette yaşamaya devam ettiler. Ulusal Bağımsız olmayan hiçbir milletin devletinden söz dahi edilemez.

  • Neyin saçma olup olmadığına siz karar veremezsiniz. Az biraz tarih okuyup Osmanlı'nın Macaristan Krallığı topraklarının ne kadarını ele geçirdiğine bakınız. Ulusal bağımsızlıktan ne anlıyorsunuz? 21. yüzyıl bakış açısıyla 16. yüzyıl devletlerini yorumlamanız değişik bir bakış açısı. Size şu verdiğim bağlantıyı okumanızı tavsiye ederim. Orada "D- Macar Krallığı Sorunu" başlığı altındaki bölümü okursanız Macar asilzadelerin çoğunun Avusturya kralı da olan Ferdinand'ı Macar kralı olarak seçtiğini de göreceksiniz. İstolni Belgrad'da Macar kralı olarakta taç giydiğini de göreceksiniz. Avrupa'da o dönemlerde bazı hükümdarların birden çok devletin kralı sıfatını taşıdığını da. Onun için okuyunuz...--Muratero 16:14, 27 Aralık 2016 (UTC)

Tavsanlinin Iyon Sutunlari[kaynağı değiştir]

Merkezinde MÖ. 4. asırdan kalma İyon usûlü yapılmış sütunlar mevcuttur.[7] Bu ifadenin ansiklopedik olmadigini neye dayanarak iddia ediyorsun. Sehrin tarihinin yazilmasi neden sana gore yanlus? Manaviko (mesaj) 18:34, 27 Aralık 2016 (UTC)

  • Bana laf yetiştirmek için bu kadar yazma becerinizi maddeyi geliştirmede kullanmıyorsunuz. Şehrin tarihi zaten anlatılmakta. Okumuyor musunuz? Neolitik çağ, kalkolitik çağ, frigler, bizanstan hep bahsediliyor. Ne diyor madde de "Kent içinde, çeşitli yerlerdeki mermer, stel, lahit, lahit kapağı ve bazı mimari yapıtlarda, yoğun bir Roma yerleşmesinin bulunduğunu belgelemektedir." deniyor. Siz kalkıyor Yıldırım Beyazıddan sonra 4. yüzyıldan kalma iyon usulü yapılmış sütundan bahsediyorsunuz. İyon usülü sütunun neresi ansiklopedik. Zaten buna benzer kalıntılardan madde içerisinde bahsediliyor. Tarihi anlatırken tarihsel sıralamayı dikkate almadan sırf bir şey bulmuş gibi tarihsel kronoloji, düzen, yazım kuralları hiç bir kurala uymadan ekleme yapıyorsunuz. Sonrada bana güya laf ediyorsunuz. Şu yazım kurallarına da biraz dikkat ediniz. --Muratero 18:46, 27 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar, şuradaki laf sana mı bana mı gelmiş? @Vikiçizere de ping atalım. --Teacher0691 (mesaj) 18:58, 28 Aralık 2016 (UTC)

  • Ya sorma bu insanlardan bıktım. Hangisiyle uğraşacağımı bilemez oldum. Bana gelmiş herhalde:) Ne diyeceğim, biz şikayet etmekten bıktık, adam ceza almaktan bıkmadı. Bu nasıl bir ruh hali anlayamıyorum. Kendisine dedim bak arkadaşım üslubun nedeniyle cezan katlanıyor, en son altı ay ceza aldın sonrasını anla dedim. diyecek bir şey bulamıyorum...--Muratero 19:05, 28 Aralık 2016 (UTC)
Merhaba Muratero, @Teacher0691. Kullanıcı 6 ay engellendi. VP:N ve VP:KSY ihlalleri aynen devam ettiğinden. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:07, 28 Aralık 2016 (UTC)
Ben yine de şurada cevap yazdım. @Vikiçizer engellemiş bile. Artık döndüğünde bakalım. İyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 19:22, 28 Aralık 2016 (UTC)
Yani vikiçizer daha kötü laflarını yakalamış, bende görmüştüm de bulaşmak istememiştim. Teşekkür ederim, sana da iyi vikiler...--Muratero 19:24, 28 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ebenin9090, siz bildirim yaptıktan 0:14:35 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 13:14, 1 Ocak 2017 (UTC)