Kullanıcı mesaj:Tuncay Dönmez

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Tuncay Dönmez, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Adem20ileti 07:23, 7 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba Sayın Rapsar, sizden bir inceleme talebinde bulunacam Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Kara Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri, Türk Deniz Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Türk Jandarması ve Türk Sahil Güvenliği sayfalarında İnceleme bekleyen değişiklikler bulunuyor. Bu sayfaları inceleyip son değişikleri onaylayabilirmisiniz? Teşekkürler.--Tuncay Dönmez (mesaj) 08:43, 16 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba. Kontrol ettim, tamamdır. Bekleyen değişiklikler için mesaj atmanıza gerek olmadığını ve olumlu oldukları takdirde bir süre sonra zaten konuyla alakalı kullanıcılar tarafından onaylanacağını da not düşeyim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:31, 16 Ekim 2016 (UTC)

Jandarma'nın savaş durumundaki konumu[kaynağı değiştir]

Merhaba Tuncay Bey. Size bir kastım varmış gibi düşünmenizi gerçekten istemem. Ben de sizin gibi yazdığımız bilgilerin yanlışlık içermemesi için uğraşıyorum. Bazı konularda tamamen doğru bilgiye ulaşmak zor. Mesela Jandarmanın savaş durumundaki konumu konusunda kaynaklar ihtilaflı. Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu'nun 5. Maddesinde şu ifadeye yer verilmiş: "[...] seferberlik ve savaşta Kuvvet Komutanlıkları emrine girecek birliklerin kuruluş ve kadrolarıyla konuş yerlerinin düzenlenmesinde Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınır." Yani özel olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı diye belirtilmemiş. Sahil Güvenliğinse Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine girdiği özel olarak belirtilmiş. Ancak Genelkurmay Başkanlığının sitesinde Jandarmanın savaş durumunda Kara Kuvvetleri emrine girdiği yazılmış. Değişiklik yapılmamış Kanun metninde de Kara Kuvvetleri Komutanlığı yazılmamış; ama yıllardır Kara Kuvvetleri emrine girer diye biliyoruz. Ben Kanun'daki ifadeye göre Kuvvet Komutanlıkları ya da Türk Silahlı Kuvvetleri diye yazma taraftarıyım. Ama uygulamada sadece K.K.K.lığı olacağı kesinse öyle yazılması daha uygun olacaktır.
--Neolegen (mesaj) 19:14, 16 Ekim 2016 (UTC)

Aralık 2016[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben By erdo can. Bilmeni isterim ki  Türk Silahlı Kuvvetleri adlı maddeye yaptığın son katkılarından birini ya da birkaçını geri aldım. Çünkü yapıcı değişiklikler değillerdi. Eğer deneme yapmak istiyorsan, lütfen Deneme tahtasını kullan. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. Teşekkürler! --By erdo can • msj 12:00, 24 Aralık 2016 (UTC)

İnceleme ve Sayfa Taşıma[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, öncelikle sayfaları incelediğiniz için çok teşekkür ederim. Vikipedi de sizden başka aktif devriye olmadığı için size yazdım kusura bakmayın Türk Hava Kuvvetleri ve Suriye Silahlı Kuvvetleri sayfalarınıda inceleyebilir misiniz? Son olarak Jandarma Genel Komutanlığı sayfasını > Türk Jandarması sayfasına ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sayfasını > Türk Sahil Güvenliği sayfasına Allah rızası için taşıyabilir misiniz Tekrar Teşekkürler. Tuncay Dönmez (mesaj) 17:55, 24 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar. Bu tip taşımaları yapmadan önce tartışma sayfalarını kullanıyoruz. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:57, 24 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar. Sürekli olarak mesaj atmanıza lüzum yok, devriyeler gördükçe ve denk geldikçe kontrol edecektir zaten maddeleri :) Siz katkılara devam edin yeter ki :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 19:32, 16 Ocak 2017 (UTC)