Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Zohak 4

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Zohak 5[kaynağı değiştir]



EK:



Yukarıdaki kullanıcı ve iplerin aslında Zohak olduğu düşüncesindeyim. Önceki davada benzer kullanıcı adları vardı ve sonucunda da 5.47 ile başlayan IP'lerin zohak'ın kuklası olduğu söylendi, bu İplerde 5.47 ile başlıyor. Kullanıcıların @Eğitmen ve @Jumpeax'ın mesaj ve kullanıcı sayfalarında yaptığı değişiklikler bende şüphe uyandırdı. Bunlar yeterli diye düşünüyorum.--İnternionmsj 11:56, 16 Nisan 2016 (UTC)
Bir yandan Hakan Balamir, Yawsaq King ve Rettelo ile 91.109.30.120 IP'sinin eklediği cinsel içerikler bende şüphe uyandırdı.91.109.30.120 IP'si kullandığı bir özette Zohak'ın kuklalarının kullandığı KEL MAHMUT ifadesi yer alıyor. Bunların da Zohak olduğunu düşünüyorum --İnternionileti 19:40, 7 Mayıs 2016 (UTC)
@@İnternion , gösterdiğin duyarlılık ve harcadığın emek için çok teşekkür ederim. Benim bildiğim bu kadar ahlâksızca, fütursuzca kullanıcı sayfalarına çirkin saldırılarda bulunan ve bu yönü ile adeta 'kaşarlaşmış bir kukla' olup da süresiz engellenmeyen herhangi bir kullanıcının olmadığıdır. Bu sebeple kullanıcı Zohak'ın, süresiz engellenmemesinin mantığını anlamakta gerçekten güçlük çekmekteyim. Saldırılarını, vandal değişikliklerini dinamik IP üzerinden yapan bu kullanıcıya, topluluğu bu kadar germesine rağmen, her zaman maalesef ceza da verilemiyor. Kaldı ki IP lere uygulanan ceza sadece '1 gün'. Fazlasını verseniz ne olacak, modemi açıp-kapatmakla yeni bir kullanıcı halini alıyor Zohak. Bu kullanıcıya esas verilmesi gereken ceza, süresiz olarak engellenmesi olmalıdır. Dediğim gibi bu şekilde kukla olduğu anlaşılıp da süresiz engel almayan bir kullanıcı olduğunu/olacağını sanmıyorum. Bilen varsa lütfen burada açıklasın..--Eğitmenmsj 18:02, 16 Nisan 2016 (UTC)
@@Eğitmen haklısınız bence. Zohak'ın zamanında ben Vikipedi'ye kayıtlı değildim. Önceki davada görülen 5.47 ile başlayan adresler Zohak'ın mış. Bunlarda @Zohak'ın olabilir bana göre çünkü onlarda 5.47 ile başlıyor.Durmadan mesaj sayfanıza küfür ve hakaret yazıyor. Geri alanında değişikliklerini hemen geri alıyor. Kullanıcıya süresiz engeli bastırmak gerekiyor, tek bir kukla kullananlar süresiz engelleniyor. Zohak'ın 10'larca kuklası var. Nasıl oluyor da halen süresiz engelli değil şaşırtıcı bence. --İnternionmsj 18:17, 16 Nisan 2016 (UTC)
  • Olsa da olmasa da fark etmez zaten engelleniyorlar...--RapsarEfendim? 16:26, 16 Nisan 2016 (UTC)
Bu kukla hesapların/IP adreslerinin hiçbirinin Zohak'a ait olduğunu düşünmüyorum. Daha önce Aguzer'in kullanıcı adımla benzer hesap açıp üslubumu taklit ederek kullandığı kukla hesap (Eldarion tarafından tespit edilmiş). Diğer açtığı kukla hesaplar ise başıma kalmıştır (hatta bu yüzden engel sürem baştan başlatılmıştı, yani kabak başıma patladı :) Diğer kukla hesaplar başıma kaldı.:) Bu ıplerin/kukla hesapların Zohak'a ait olduğunu düşünmemekteyim. Kanaatimce. Jumpeax (mesaj) 14:53, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Belirtilen kullanıcı uygunsuz kukla kullanımı yüzünden hizmetliler tarafından süresiz uzaklaştırılmıştır. --Niveles (mesaj) 14:57, 20 Nisan 2016 (UTC)