What Lies Ahead

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"What Lies Ahead"
The Walking Dead bölümü
Grup, kayıp Sophia Peletier'i aramaktadır.
Bölüm no.2. sezon
1. bölüm
YönetmenErnest Dickerson
Gwyneth Horder-Payton
SenaristArdeth Bey
Robert Kirkman
Yayın tarihi16 Ekim 2011 (2011-10-16)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"TS-19"
Sonraki →
"Bloodletting"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"What Lies Ahead", kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun ilk bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 16 Ekim 2011 (2011-10-16)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, dizinin geliştiricisi Frank Darabont (Ardeth Bey takma adıyla) ve dizinin yaratıcısı Robert Kirkman tarafından yazılmış ve Gwyneth Horder-Payton ile Ernest Dickerson tarafından yönetilmiştir. Bölümde, Rick Grimes (Andrew Lincoln), Fort Benning, Georgia yolunda grubuna önderlik etmektedir ancak bir "aylak" sürüsünün saldırısı sonucunda Sophia (Madison Lintz) kaybolur ve grubun bir kısmı onu aramaya koyulur.

"What Lies Ahead" dizi ekibiniden Temmuz 2011 (2011-07) tarihinde kovulan Darabont'un yazdığı son bölümdür. Bölüm, ilk olarak San Diego'da San Diego Comic-Con International etkinliğinde 22 Temmuz 2011 (2011-07-22) tarihinde gösterilmiştir. Dizinin yapımına Haziran 2011 (2011-06)'de başlandı. İlk sezonun aksine, bu bölümün çekimleri Atlanta, Georgia şehrinin sınırları dışında, Smyrna'da ve Henry County, Georgia'da gerçekleştirilmiştir. İlk yayımından önce bu bölüme ait farklı parçaların duyurusu ve yayını yapılmıştır. Bunların arasında, Chris Hardwick'in sunuculuğunu yaptığı yayın sonrası canlı bir oturum ve altı bölümden oluşan ve sadece internet üzerinden yayımlanan bir dizi de mevcuttur.

"What Lies Ahead", televizyon eleştirmenleri tarafından olumlu karşılandı. Eleştirmenlerin çoğu, dizinin ikinci sezona sağlam bir başlangıç yaptığı görüşünde hemfikirdiler. Dizinin reytingleri de aynı oranda olumluydu. Birleşik Devletler'de, 7.3 milyon izleyiciyle daha önce bir kablolu televizyon kanalında yayımlanıp en çok izlenen dizi rekorunu kırdı. Dünya çapında ise ortalama 2.0 puan aldı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Atlanta'da bulunan Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (HKM)'nin yıkılmasından sonra, Rick Grimes (Andrew Lincoln) ve diğer hayatta kalanlar Fort Benning'e doğru yola koyulurlar. Grupta, Rick, eşi Lori Grimes (Sarah Wayne Callies), oğlu Carl Grimes (Chandler Riggs), Carol Peletier (Melissa McBride) ve kızı Sophia (Madison Lintz), Shane Walsh (Jon Bernthal), Dale Horvath (Jeffrey DeMunn), Andrea (Laurie Holden), Glenn Rhee (Steven Yeun), Theodore "T-Dog" Douglas (IronE Singleton) ve Daryl Dixon (Norman Reedus) bulunmaktadır. Kısa bir süre sonra grubun yolu, terk edilmiş bir grup araç tarafından engellenir ve Dale'in karavanı da bozulur. Dale ve Glenn karavanı tamir etmeye çalışırken diğerleri de yemek, su ve kıyafet aramak için civardaki diğer araçlara bakarlar.

Uzakta, kalabalık bir aylak sürüsü belirir ve bunun üzerine grup, civardaki terk edilmiş arabaların altında saklanırlar. Andrea, karavanın içindeki tuvalete sığınır ancak çok geçmeden bir aylak tarafından fark edilir. Dale, karavanın çatısından banyoya açılan bir delikten Andrea'ya, silah olarak kullanması için bir tornavida uzatır. O sırada karavanın dışında gizlenmekte olan T-Dog kolunu keser ve kolundan akan kan civardaki aylakların dikkatini ona doğru çeker. Daryl, bir aylağı bıçaklayarak onu kurtarır ve hemen yakınlarındaki cesetlerin altında gizlenirler, zira cesetlerin yaydıkları ölü kokusu, aylakların onları fark etmesinin önüne geçer. Bir arabanın altında saklanan Sophia iki aylak tarafından fark edilir ve Sophia ormana doğru koşmaya başlar. Aylaklar da onu takip etmektedir. Rick onları takip eder, Sophia'yı yakalar ve ona, yakınlarındaki bir kovuk içine saklanmasını, aylakların dikkatini başka yöne çektikten sonra gelip onu saklandığı yerden çıkaracağını söyler. Rick, Sophia'nın yanından ayrıldığında Sophia bulunduğu yerden ayrılır. Diğerleri yolun kapanmasına neden olan arabaları yolun kenarına çekerken, Shane, Lori'ye gruptan ayrılarak kendi başına yola devam edeceğini söyler. Daryl ve Rick Sophia'yı bulamazlar ve karanlık çökmek üzere olduğu için aramayı geçici olarak sonlandırıp diğerlerinin yanına dönerler. Çılgına dönmüş ve perişan haldeki Carol, Sophia'yı kaybettiği için Rick'i suçlar Rick'in halihazırda duyduğu suçluluk duygusunu daha da körükler.

Grup, bir sonraki sabah Sophia'yı aramaya devam eder. Andrea, kendisine ait olan silahını vermemekte ısrar ettiği içinve ayrıca HKM'de kalmak istemesine rağmen Dale'in de onunla birlikte kalmakta ısrar etmesi sonucunda Dale'in ölümünden de sorumlu olmak istemediği için HKM'den çıkmak zorunda kalması ve bu sebeple kendi istediği şekilde ölemediği için Dale ile tartışmaktadır. Grup bir kiliseye ulaşır ve o sırada içeride bulunan üç adet aylağı öldürür. Ardından Lori ve Carol kilisenin içerisine girerek dua ederler. Carol, Sophia'nın güvende olmasını ve kendi affını diler. Andrea, Shane'in ayrılık planlarını Lori ile tartışmasına kulak misafiri olur ve ardından Shane ile birlikte ayrılmak istediğini Shane'e söyler. Sinirler gelirdikçe, Rick, lideri olduğu gruptaki konumunu sorgulamaya başlar. İsa heykeli önünde doğru kararlar verdiğine inanmak için bir işaret görmek istediğini söyler.

Rick, Carl ve Shane, ormanda bir geyik ile karşılaşır. Carl geyiğe doğru yaklaşırken, uzaktan bir silah sesi duyulur. Silahtan çıkan kurşun geyiği delip geçerek Carl'ı midesinden vurur. Rick çılgına döner ve ciddi bir şekilde yaralanmış olan oğluna doğru koşar.