Pretty Much Dead Already

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Pretty Much Dead Already"
The Walking Dead bölümü
Rick Grimes, grubunun çiftlikte kalması için Hershel Greene'i ikna etmeye çalışırken.
Bölüm no.2. sezon
7. bölüm
YönetmenMichelle MacLaren
SenaristScott M. Gimple
Yayın tarihi27 Kasım 2011 (2011-11-27)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Secrets"
Sonraki →
"Nebraska"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"'Pretty Much Dead Already" (Türkçesi Zaten Neredeyse Ölü), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun yedinci bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 27 Kasım 2011 (2011-11-27)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, Glenn'in (Steven Yeun) gruba, Greenelerin samanlığında aylakların tutulduğunu söylemesiyle başlar ve ne yapılması gerektiği konusunda grup ikiye bölünür. Hershel Greene (Scott Wilson), Rick Grimes'ın (Andrew Lincoln) yapılması zor olan bir görevi yapmaması durumunda grubun çiftlikten ayrılması gerektiğini söyler. O sırada Shane Walsh (Jon Bernthal), onu çevreleyen sırların çoğunun açığa çıkmasının ardından yavaşça kontrolünü yitirir.

Bölüm, Scott M. Gimple tarafından yazılmış ve Michelle MacLaren tarafından yönetilmiştir. Sophia Peletier'in Grimes tarafından öldürülmesi "Pretty Much Dead Already"'nin ana temasıdır. Robert Kirkman, Sophia'nın öldürülmesinin hikâyeye farklı bir anlam katacağını ve hikâyenin gelişiminde esnekliğe olanak sağlayacağını belirtmiştir. "Pretty Much Dead Already", eleştirmenler tarafından olumlu karşılanmıştır. Eleştirmenler, özellikle hikâyenin Sophia ile ilgili olan kısmının sonuçlanmasına ve karakterlerin gelişimine atıfta bulunmuşlardır. Birleşik Devletler'de yayınlandığı akşam 6.62 milyon kişi tarafından izlenen bölüm Nielsen reytinglerine göre 18-49 yaş aralığı izleyici grubundan 3.5 puan almıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Kampta kahvaltı ederken, Glenn (Steven Yeun), Dale'in de (Jeffrey DeMunn) baskısıyla Greene'in samanlığının aylaklarla dolu olduğunu söyler. Grup, samanlığa bir göz atar ve ne yapmaları gerektiği konusunda tartışırlar. Shane (Jon Bernthal), samanlığın derhal aylaklardan temizlenmesi gerektiğini söylerken, Rick (Andrew Lincoln), grubun Hershel'in (Scott Wilson) mülkünde misafir olduklarını ve Sophia'yı (Madison Lintz) bulmadan oradan ayrılamayacaklarını Shane'e hatırlatır. Shane, Sophia'nın çoktan öldüğüne inanmaktadır ve bu durum Daryl'in (Norman Reedus) sert tepkisine yol açar. Rick, samanlığın temizlenmesi gerektiğini kabul eder ancak önce Hershel'in izninin alınması gerektiğinde ısrar eder.

Maggie Greene (Lauren Cohan), samanlıktaki sırrı diğerleri ile paylaştığı için Glenn'e kızgındır. Glenn ise Maggie'nin hayatta olmasının, onun duygularından daha önemli olduğunu söyler. Daryl, Sophia'yı aramaya hazırlanırken Sophia'nın annesi Carol (Melissa McBride) ise onun ormana gitmemesini ister. Daryl, ona sinirli bir şekilde cevap verir ancak daha sonra bu tavrı için ondan özür diler ve onu bir başka Çeroki gülünün açtığı bir nehrin kıyısına götürür. Bu durum, Carol'un Sophie'yi bulma umutlarını arttırır. Rick, Hershel'in öğle yemeğini bölerek samanlık konusunu açar. Hershel, grubun çiftlikten bir hafta içerisinde ayrılmasını istediğini söyler. Rick ise grubun oradan ayrılması durumunda bunun onların fermanı olacağını söyler. Rick, Shane'in samanlık civarında dolandığını görür. Shane, halen ısrarla samanlığın zombilerden temizlenmesi gerektiğini söylemektedir. İkili, Rick'in Lori'nin (Sarah Wayne Callies) hamile olduğunu söylemesine kadar bu konuda tartışmaya devam eder. Rick ayrılırken Shane onu tebrik eder ancak yüzünde bir şok ve korku vardır.

Maggie tarafından sorunlarla yüz yüze getirildikten sonra Hershel ve Jimmy (James Allen McCune), Rick'i iki adet aylağın sıkışıp kaldığı ormandaki bir bataklığa getirir. Hershel, eğer Rick'in grubunun kalmasını istiyorsa, ayaklara birer insan gibi davranmaları gerektiğini söyler. O sırada Shane, Lori'nin ailesinin iyiliği konusunda Lori ile tartışmaktadır ve ayrıca Lori'nin karnındaki bebeğin kendisine ait olduğunu söyler. Lori bunu kabul etmez ve bunun üzerine Shane sinirli bir şekilde oradan ayrılır. Carl (Chandler Riggs) onu durdurur ve kalıp Sophia'yı aramaları konusunda ısrar eder. Shane, kalmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyler. Lori uzaktan oğlunun Shane plan yapışını izlerken Dale ise Shane'in davranışları konusunda Andrea'yı (Laurie Holden) uyarır. Glenn'in dikkatini dağıttıktan sonra, Dale silahları gizlice alarak karavandan ayrılır. Shane, silahların karavanda olmadığının farkına varır ve Dale'i bataklıkta kıstırır. Dale, eğer silahları ondan alması durumunda Shane'i vuracağını söyleyerek onu tehdit eder ancak Shane, Dale'in bu blöfünü yutmaz. Dale geri çekilir ancak Shane'in insanlığını kaybettiğini söyler.

Shane, silahları çiftlik evine geri getirir ve oradaki herkesi silahlandırır. T-Dog (IronE Singleton) Rick ve Hershel'in yanlarında kapan saplarına tutturulmuş birer aylak ile birlikte geldiklerini görür. Çılgına dönmüş Shane, aylakların birer insan olmadığını söyler ve bunu kanıtlamak için ise aylaklardan birini göğsünden birkaç kez vurmasına rağmen nasıl hala kendisine doğru yürümeye devam ettiğini gösterir. Ardından aylağın kafasına vurarak silahla vurarak onu öldürür. Shane ardından samanlığın kapısındaki asma kilidi kırar ve bunun sonucunda içerideki aylaklar birer birer dışarı çıkmaya başlar. Shane, Andrea, T-Dog, Daryl, ve Glenn dışarı çıkan aylakları birer birer öldürür. Samanlıktaki aylakların hepsinin öldürüldüğünü sanarak sakinleşmeye başlayan grup, samanlıktan Sophia'nın çıktığını görür. Sophia'nın boynunda bir ısırık vardır ve o da samanlıktaki diğerleri gibi bir aylağa dönüşmüştür. Şok olan grup, silahlarını indirir. Carol kendini kaybederek ağlamaya ve kızına doğru koşturmaya başlar ancak Daryl onu durdurarak sakinleştirmeye çalışır. Rick'in yüzü sertleşir, belindeki silahı çıkararak Sophia'ya doğru yürümeye başlar ve onu kendinden emin bir şekilde başından vurarak öldürür ve bölüm sona erer.