Secrets (The Walking Dead)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Secrets"
The Walking Dead bölümü
Maggie Greene bir aylak tarafından saldırıya uğrarken Glenn Rhee onu kurtarmaya gelir.
Bölüm no.2. sezon
6. bölüm
YönetmenDavid Boyd
SenaristAngela Kang
Yayın tarihi20 Kasım 2011 (2011-11-20)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Chupacabra"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

Secrets (Türkçesi sırlar), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun altıncı bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 20 Kasım 2011 (2011-11-20)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, Angela Kang tarafından yazılmış ve David Boyd tarafından yönetilmiştir. Bölümde, Glenn (Steven Yeun), Dale Horvath'a (Jeffrey DeMunn) Lori Grimes'ın (Sarah Wayne Callies) hamile olduğunu ve ayrıca çiftliğin samanlığında bir grup aylağın varolduğunu söyler. Dale, samanlıkta tuttuğu aylaklar sebebiyle Hershel Greene (Scott Wilson) ile tartışır. O sırada Shane Walsh (Jon Bernthal), Andrea'ya (Laurie Holden) nasıl silah kullanabileceğini öğretirken, Lori hamileliğine son vermek ya da devam etmek arasında kararsızdır.

Bölüm, Angela Kang tarafından yazılmış ve David Boyd tarafından yönetilmiştir. "Sırlar", kürtaj, aşk ve itiraf gibi farklı temalara değinmektedir. touches on various themes, including abortion, romance, and confession. Dizi ekibi, Temmuz 2011'de bölümün çekimlerine hazırlanırken, Sharpsburg, Georgia'da bulunan terk edilmiş bir binayı geçici olarak bir eczaneye çevirmiştir. Bölümün çekimleri ise aynı yılın Ağustos ayında gerçekleşti.

"Secrets", eleştirmenler tarafından genel olarak olumlu eleştiriler aldı ve özellikle karakter gelişimine ve bölümün hikâyesine atıfta bulundular. Bölüm, siyasi eleştirmenler tarafından acil kontrasepsiyonun yanlış algılanmasına neden olması sebebiyle eleştirildi. Bölüm yayınladığı gece Amerika Birleşik Devletleri'nde 6.08 milyon kişi tarafından izlendi ve Nielsen reytinglerine göre 18-49 yaş aralığındaki izleyici grubundan 3.1 puan aldı. Bölüm, o günün en çok izlenen ikinci ve o haftanın en çok izlenen dördüncü programı oldu.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, yaralarından tümüyle kurtulmuş olan Carl'ın (Chandler Riggs), annesi Lori'ye (Sarah Wayne Callies), Greene çiftliğindeki tavukları beslemesine yardım etmesi ile başlar. O sırada Patricia (Jane McNeill), birkaç tavuğun bacaklarını kırar ve tavukları bir patates çuvalına koyarak aylakları tuttukları samanlığa götürür ve onları beslemek için kullanır.

Maggie (Lauren Cohan), halihazırda Lori'nin hamile olduğunu bilen tek kişi olmasının verdiği yükten rahatsız olan Glenn'den (Steven Yeun), samanlıktaki aylakların varlığından kimseye bahsetmemesini ister. Dale (Jeffrey DeMunn) Glenn'in gergin olduğunu fark eder ve onu sıkıştırdıktan sonra her iki sırrını da öğrenir. Lori ile konuşur ve sırrını kimseyle paylaşmayacağını söyler. Dale bir süre sonra Hershell ile samanlıktaki aylaklar hakkında tartışmaya girer. Hershel, samanlıktaki aylakların hala birer insan olduğuna ve onların sadece hasta olduklarına inandıklarını söyler. Aylakların arasında eşi ve üvey oğlu da yer almaktadır. Dale, onların insan olmadığını ve samanlıkta tutmak için son derecede tehlikeli olduklarında ısrar eder. Hershel, aylakları öldürmenin çok acımasızca olacağına inandığını söyler. Rick (Andrew Lincoln) ve Lori, Hershel'in(Scott Wilson) grubun artık çiftlikten ayrılarak yollarına devam etmelerini istemesini grubun geri kalanı ile nasıl paylaşacakları üzerine tartışırlar. Rick, Shane ve T-Dog (IronE Singleton), Jimmy, Carl ve çiftlikte bir kadına silah kullanma eğitimi verir. Shane, Andrea'nın eğitimdeki iyi performansı sonucunda ona daha ileri seviye bir eğitim vermeye karar verir. Her ne kadar bir önceki eğitimde çok iyi olan Andrea, hareket halindeki bir hedefi vurmada pek iyi değildir. Shane, Andrea'nın daha önce aylaklar tarafından ısırılarak öldürülen kız kardeşi Andrea'dan bahsederek Amy'i motive etmeye çalışır ancak bu durum Amy'nin hiç hoşuna gitmez ve Amy oradan ayrılır.

Glenn ve Maggie, Lori'nin istediği diğer bazı tıbbi malzemeleri almak için yeniden eczaneye gider. Glenn, tıpkı Dale gibi aylakların öldürülmesi gerektiğini söyler. Maggie ise samanlıkta tuttuklarına "aylak" denmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirir ve onlara isimleri ile hitab edilmesi gerektiğini söyler, zira oradakiler Maggie'nin ailesi ve arkadaşlarıdır. O sırada Maggie, bir aylak tarafından saldırıya uğrar ancak Glenn tarafından kurtarılır. Çiftliğe döndükten sonra Maggie Lori'nin yanına giderek eczanede olan saldırıdan Lori'yi sorumlu tutar. Tartışmadan sonra Maggie, yanına gelen Glenn'e, kendisine değer verdiğini ancak gruptaki diğerlerinin ona saygı duymadığını, grubun tek yaptığı şeyin Glenn'i bir "aylak yemi" olarak kullandıklarını söyler. Glenn, Lori'nin yanına gider ve Lori'nin hamileliği hakkında Rick ile konuşması gerektiğini söyler. Dünya'nın çivisinin çıktığını düşünen Lori, Glenn'in getirdiği ertesi gün haplarını alır ancak kısa bir süre sonra parmağını boğazına sokar ve az önce yuttuğu hapları istifra eder. O sırada Rick, çadıra girer ve Lori'nin aldığı hapların kutusunu görür ve Lori'yi aramaya koyulur. Lori, daha önce Shane (Jon Bernthal) ile yaşadığı kaçamaktan kocasına bahseder ancak Rick durumu zaten bildiğini söyler.

Andrea ve Shane, kayıp Sophia'ya ait bir iz bulunması üzerine yeniden onu aramaya koyulur ancak gittikleri yerin aylaklar tarafından ele geçirildiğini görürler ve oradan kaçmaya çalışırlar. Bu sırada Andrea'nın silah kullanma yeteneğinin farkına varırlar ve bir grup aylağı öldürürler. Olay yerinden ayrıldıktan bir süre sonra arabayı uzak bir yere park ederler ve arabanın içinde sevişirler. Çiftliğe geri döndükten sonra onları gören Dale, Andrea ve Shane arasında bir şey olduğunu anlar. Koruma içgüdüsünün de etkisi ile Dale, Shane'den Andrea'dan uzak durmasını ister zira daha önce Shane'in Rick'e tüfeğini doğrulttuğunu gördüğünü ve Otis'e olanların da aslında tam olarak Shane'in anlattığı gibi olduğuna inanmadığını söyler. Shane, en iyi arkadaşını öldürmeyi aklının ucundan bile geçirmediğini söyler ancak eğer iftira atmaya etmeye devam ederse Dale'i öldürebileceği izlenimini verir.