Save the Last One

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Save the Last One"
The Walking Dead bölümü
Shane Walsh bir okulda aylaklarla savaşırken.
Bölüm no.2. sezon
3. bölüm
YönetmenPhil Abraham
SenaristScott M. Gimple
Yayın tarihi30 Ekim 2011 (2011-10-30)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Bloodletting"
Sonraki →
"Cherokee Rose"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"Save the Last One" (Türkçesi Sonuncuyu Harcama), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun üçüncü bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 30 Ekim 2011 (2011-10-30)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, Scott M. Gimple tarafından yazılmış ve Phil Abraham tarafından yönetilmiştir. Bölümde, Shane Walsh (Jon Bernthal) ve Otis (Pruitt Taylor Vince), ölmek üzere olan Carl'ın tedavisi için gerekli olan malzemeleri almaya gittikleri ve aylaklar tarafından ele geçirilmiş okuldan kaçmaya çalışmaktadırlar. O sırada Daryl Dixon (Norman Reedus) ve Andrea (Laurie Holden), Sophia Peletier (Madison Lintz)'ı aramaya devam etmektedirler.

Bölümün çekimleri 2011 yılının Temmuz ayında Newnan, Georgia'da, Coweta Şehri Okul Sistemi'nden ve Newnan Lisesi'nden alınan izinlerin ardından yapıldı. "Save the Last One", eleştirmenler tarafından, bölümün hikâyesi ve hikâyenin sonuçlandırılma şekli nedeniyle olumlu karşılanmıştır. Yayımlandığı gün Nielsen reytinglerine göre 18-49 yaş izleyici grubundan 3.1 puan almış ve 6.095 milyon kişi tarafından izlenmiştir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Shane Walsh (Jon Bernthal) ve Otis (Pruitt Taylor Vince)'in ayrılmasının üzerinden saatler geçmiştir ve Hershel Greene (Scott Wilson), Rick Grimes (Andrew Lincoln) ve eşi Lori (Sarah Wayne Callies)'yi, oğulları Carl Chandler Riggs) üzerinde yapması gereken ameliyat için gerekli malzemeleri daha fazla beklemeye zamanları olmadığı konusunda bilgilendirmektedir.

Sophia Peletier (Madison Lintz)'in annesi Carol'ın (Melissa McBride) ağlamalarını duyan Andrea (Laurie Holden) ve Daryl Dixon (Norman Reedus), Sophia'yı aramaya çıkarlar, Daryl, Andrea'ya kendi çocukluğundan bahseder ve Sophia'yı bulmayı umduğunu belirtir. Terk edilmiş bir kamp alanında halen canlı olan ve kendini bir ağaca asarak intihar etmeden hemen önce dönüşüm geçirmiş bir aylak ile karşılaşırlar. Daryl, aylağı yalnız bırakmaları konusunda ısrarcı olur ancak Andrea bunu kabul etmez. Daryl, Andrea'ya halen yaşamak isteyip istemediğini sorar, Andrea bu soruya kararsız bir cevap verir. Kampa dönmeden önce Daryl, aylağın hayatına son verir. Kampa döndüklerinde Dale Horvath (Jeffrey DeMunn), Andrea'nın silahını ona geri vererek onunla barışmaya çalışır.

Glenn (Steven Yeun) ve T-Dog (IronE Singleton), Greene evine ulaşır. T-Dog, geçirdiği kan zehirlenmesi için tedavi görürken Glenn, hayatta kalmaya çalışan arkadaşları için dua eder. O sırada Carl bir süre önce gördüğü geyikten annesine bahsederken komaya girer. Durumdan rahatsız olan Lori, Carl'ın çektiği acıya bir son vermek için onun ölmesine izin verip vermemenin doğru olmadığını sorgular ancak Rick, Carl'ı hayatta tutmak konusunda ısrarcı davranır.

O sırada halen okulda olan ve aylak sürüsünden kurtulmakta zorlanan Shane ve Otis, ayrılmaya karar verir. Shane, ikinci katın penceresinden aşağı atlarken, Otis ise aylaklardan kaçarken bacaklarını yaralarlar. İkili sonunda tekrar bir araya geldiklerinde hayatta kalmak için başka şanslarının kalmadığının farkına varırlar. Sekmeleyerek kamyonetlerine ilerlemeye çalışan ikilinin kurşunları çok azalmıştır ve aylaklar onları halen takip etmektedir.

Rick ve Lori, gerekli ekipman olmadan ameliyatı gerçekleştirmeye karar verirler. Operasyona hazırlandıkları sırada Shane, gerekli tıbbi ekipmanlarla birlikte eve ulaşır ama yanında Otis yoktur. Evdekiler Otis'in nerede olduğunu sorduklarında Shane, Otis'in Carl'ı kurtarmak adına kendini feda ettiğini söyler. Ama dizinin sonunda aslında Shane'in Otis'e ihanet ettiğini ve onu aylaklara yem olarak bırakmak için ayağından vurduğunu öğreniriz. Bölüm, Shane ile Otis'in kavgası sırasında Otis'in Shane'in saçını koparması sonucu oluşan yara izini örtmek için Shane'in saçlarını kesmesi ile son bulur.