Hounded

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Hounded"
The Walking Dead bölümü
Bölüm no.3. sezon
6. bölüm
YönetmenDan Attias
SenaristScott M. Gimple
Yayın tarihi18 Kasım 2012 (2012-11-18)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Say the Word"
The Walking Dead (3. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

Hounded (TürkçePeşinde), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in üçüncü sezonunun altıncı bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 18 Kasım 2012 (2012-11-18)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, Scott M. Gimple tarafından yazılmış ve Dan Attias tarafından yönetilmiştir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir önceki bölümün kaldığı yerden devam eden bu bölümde Rick, hapishanenin kazan dairesindeki telefona gelen aramaları cevaplamaktadır. Rick'i arayan ilk kişi (Amy), kendilerinin güvenli bir yerde olduklarını söylerek Rick'i daha sonra geri arayacağını belirtir. Daha sonra arayan ikinci kişiden (Jim) Rick, kendi grubunun onlara katılması için yardım ister. Arayan kişi, diğer insanları neden öldürdüğünü sorar. Rick, karısının ölümü hakkında konuşmayı reddettiğinde karşıdaki kişi telefonu kapatır. Hershel, Rick'in yanına gelir ve Rick'in konuştuğunu telefona kulağını dayar ancak bir hışırtı sesinden başka bir şey duymaz. Rick, daha sonra üçüncü bir kişiden (Jacqui) bir telefon alır. Arayan kişi, Rick'in neden karısı hakkında konuşmadığı konusunda bilgi almak ister ve o sırada Rick'in adını söyler. Rick, ona adını nereden bildiğini sorduğunda karşıdaki kişi telefonu kapatır. Daha sonra telefon yeniden çaldığında arayan, Rick'in ölmüş karısı Lori'dir. Arayanlardan Lori hariç hepsi dizinin birinci sezonunda, ölmüştür. Bu durum, Rick'in artık kendine gelmesi gerektiğini fark etmesini sağlar. Rick, kendisini toparlar ve yeni doğmuş kızını görmeye gider.

Woodbury'de, Andrea nöbetçilik görevine gönüllü olur ve bir okçu olan Haley'nin gözetiminde ok ve yay kullanma eğitimi almaya başlar. Bu sırada bölgeye yaklaşan bir aylağa Haley'nin attığı iki ok sekince Andrea, Woodbury'nin duvarlarının aşılmaması gerektiği kuralına uymadan duvardan aşağı atlar ve aylağı bıçağıyla büyük bir zevkle öldürür. Haley'den kuralları çiğnediği gerekçesiyle azar işiten Andrea, daha sonra Vali tarafından bir görüşmeye çağrılır. Andrea, bir önceki geceki "eğlence" sırasındaki dövüşlerden hoşlandığını, daha önce aksini iddia etmiş olmasına rağmen itiraf eder. Daha sonra Andrea ve Vali birbirleri ile yakınlaşır ve sevişmeye başlarlar.

O sırada Merle, üç kişi ile birlikte Michonne'yi avlamaya gönderilmiştir. Michonne ile karşılaştıklarında iki adamını kaybeden Merle'nin üçüncü adamı, Michonne'yi bacağından vurmayı başarır. Deneyimsiz bir zombi savaşçısı olan Gargulio ile başbaşa kalan Merle, Michonne'yi aramaya devam eder. Michonne ile bir sonraki karşılaşmaları aylaklar tarafından sekteye uğrar ve aylaklar hem Michonne'ye hem de Merle'ye saldırır. Michonne bir aylağın karnını kılıcıyla keser ve aylağın tüm iç organları Merle'nin üzerine saçıır. Merle ise Gargulio tarafından kurtarılır. Michonne'nin yeniden kaçmayı başardığını ve Kırmızı Bölge'ye doğru ilerlediğini gören Merle, Michonne'yi takip etmeyi bırakmaya ve Vali'ye Michonne'nin öldüğü konusunda yalan söylemeye karar verir. Gargulio Vali'ye yalan söylemeyi kabul etmediğinde Merle onu öldürür.

Glenn ve Maggie, hem kendileri hem de yeni doğmuş bebek için yemek ve diğer malzemeleri aramaya çıkmışlardır. O sırada Michonne ve Merle de birbirlerinden habersiz Glenn ve Maggie'nin olduğu bölgeye doğru ilerlemektedir. Yorgun ve yaralı olan Michonne, bir arabanın arkasına saklanır ve Merle'nin Glenn ve Maggie ile karşılaşmalarını izler. Merle ilk seferinde rahattır ve kardeşi Daryl hakkında sorular sormaya başlar ancak bir süre sonra Maggie'yi esir olarak alır ve onları Woodbury'e götürmeleri konusunda Glenn'i zorlar. Oraya vardıklarında Merle Vali'ye Michonne'nin öldüğünü söyler ancak Vali, ne Michonne'nin kılıcının ne de kesik kellesinin Merle ile birlikte olmadığını fark eder. Vali ve Merle, Glenn ve Maggie'nin grubunun nerede olduğunu öğrenmek için onları sorgulama planları yaparlar.

Aylakların kanı ve iç organları ile kaplı olunduğunda onların dikkatinden kaçabileceğini öğrenen Michonne, elinde Glenn ve Maggie'nin topladığı bebek maması ve diğer malzemelerin bulunduğu alışveriş sepeti ile birlikte hapishane bahçesinin bariyerlerine ulaşır ve orada Rick tarafından fark edilir.

O sırada Daryl, Oscar ve Carl ile birlikte hapishanenin koğuşlarından birisini temizlemektedir. Carol'ın bıçağının bir aylağın boynuna saplandığını görür. Aylağın yaslandığı kapının arkasında ne olup olmadığını bir süre düşündükten sonra Daryl, kapıyı açar ve arkasında canlı ancak bitkin durumda olan Carol'a ulaşır.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştirel Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

The A.V. Club yazarı Zack Handlen bölüme A'dan F'ye kadar olan puanlama sistemi bazında A- notunu vermiştir. Bu bölümde yer alan farklı hikâyeler arasında Rick'in hikâyesinin en güçlü ve Andrea'nın hikâyesinin en zayıf olduğunu düşündüğünü belirtmiş ancak Andrea karakterinin, özellikle onun bir önceki bölümdeki dövüşlerden zevk aldığını açıklamasının ardından daha ilginç bir karakter haline gelmeye başladığını belirtmiştir.[1]

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

18 Kasım 2012'de yayınlandığı ilk gece "Hounded" isimli bölümün 9.21 milyon kişi tarafından izlendiğine inanılmaktadır.[2] Bu sayı, bir önceki bölümden yaklaşık 1 milyon kişi daha azdır.[3]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Handlen, Zack (18 Kasım 2012). "'Hounded'". The A.V. Club. Onion Inc. 24 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2014. 
  2. ^ Kondolojy, Amanda (20 Kasım 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Walking Dead' Wins Night + 'Breaking Amish', 'Real Housewives of Atlanta', 'Dexter', 'Sofia the First' & More". TV by the Numbers. 20 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  3. ^ Bibel, Sara (13 Kasım 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Walking Dead' Wins Night, 'Breaking Amish', 'Dexter', 'Homeland', 'Boardwalk Empire', 'Real Housewives of Atlanta' & More". TV by the Numbers. 20 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2012.