Cherokee Rose

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Cherokee Rose"
The Walking Dead bölümü
Maggie Greene ve Glenn Rhee, tıbbî malzeme stoğunu yenilemek için bir eczaneye doğru giderken.
Bölüm no.2. sezon
4. bölüm
YönetmenBilly Gierhart
SenaristEvan Reilly
Yayın tarihi6 Kasım 2011 (2011-11-06)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Save the Last One"
Sonraki →
"Chupacabra"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"Cherokee Rose" (Türkçesi Çeroki Gülü), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead'in ikinci sezonunun dördüncü bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 6 Kasım 2011 (2011-11-06)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, Evan Reilly tarafından yazılmış ve Billy Gierhart tarafından yönetilmiştir. Bölümde, hayatta kalmaya çalışan grup Hershel Greene'in (Scott Wilson) evine taşınır. Grup bir sonraki adımın ne olacağı hakkında tartışırken, Daryl Dixon (Norman Reedus), Sophia Peletier'i (Madison Lintz) aramaya devam eder.

"Çeroki Gülü" bölümünün ana temaları arasında Daryl Dixon'ın daha sakin bir karakter haline gelmesi ve Maggie ile Glenn arasında gelişen ilişki gösterilebilir. Filmin çekimleri Coweta County, Georgia'da yapıldı. Ayrıca Senoia, Georgia'da bulunan on dokuzuncu yüzyılın sonlarına ait Gotik mimarisine sahip bir binada ve Sharpsburg, Georgia'da yapıldı. Dizinin bu bölümünde grup, bir su kuyusuna düşmüş bir aylağı kuyudan çıkarmaya çalışır, zira aylağın bulunduğu kuyudaki suya mikrop bulaşarak suyu kullananların da aylakların yakalandığı hastalığın önüne geçmeye çalışmaktadırlar. Ancak aylağı kuyudan bir iple çekerken aylağın bedeni ikiye ayrılır. Dizinin tasarımcılarından Greg Milton, bölümün bu sahnesinin çekimi için KNB Efx Group firması ile birlikte iki gün boyunca çalışmıştır.

"Çeroki Gölü", televizyon eleştirmenleri tarafından olumlu karşılandı. Eleştirmenler, bölümün hikâyesinden ve karakter gelişiminden övgüyle söz ettiler. Bölüm Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk kez yayınlandığı akşam 6.29 milyon kişi tarafından izlendi ve Nielsen reytinglerine göre 18-49 yaş arası izleyici grubundan 3.4 puan aldı. "Çeroki Gölü" o günün en yüksek, o haftanın da en yüksek ikinci puanı alan programı oldu.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Carl Grimes'ın (Chandler Riggs), daha önce bir geyiğe bakarken vurulması sonucu vücuduna giren kurşun parçalarının çıkarılmasına yönelik operasyonu başarılı geçmiştir. Babası Rick'e (Andrew Lincoln), arkadaşı Sophia Peletier'in (Madison Lintz) iyi olup olmadığını sorar. Sophia halen kayıp olduğu için Rick, istemeyerek de olsa Carl'a, Sophia'nın iyi olduğunu söyleyerek ona yalan söyler. Dale Horvath (Jeffrey DeMunn), Daryl Dixon (Norman Reedus), Andrea (Laurie Holden) ve Carol Peletier (Melissa McBride), arabalarını Greene evine getirirler ve Greene ailesi ile tanışırlar. Orada, daha önce Shane Walsh tarafından ölüme terk edilen ırgatları Otis (Pruitt Taylor Vince) için bir cenaze töreni düzenlerler. Tören sırasında Shane'den Otis'in son dakikalarını anlatması istenir. Shane, kendi hayatını kurtarmak için Otis'in hayatını feda ettiği yalanını söylemeye devam eder.

Hershel Greene (Scott Wilson) ve kızı Maggie (Lauren Cohan) ile birlikte grup, Sophia'yı arama planları yapmaya koyulur. Shane hala yaralı olduğu için ve Rick, oğluna verdiği kan miktarının fazlalığı nedeniyle kendilerini zayıf hissettiklerinden, Daryl Sophie'yi aramaya çıkar ve arama sırasında terk edilmiş bir eve ulaşır ancak evde Sophia'yı bulamaz. Kızılderililere göre tanrıların çocuklarını koruduğuna inanılan bir Çeroki gülü bulur ve onu Carol'a verir. Maggie, Dale ve Theodore "T-Dog" Douglas'ı (IronE Singleton) yakındaki bir tatlı su kuyusuna yönlendirir. İkili kuyuya ulaştığında, içerisine düşmüş olan bir aylak ile karşılaşırlar. Shane, Maggie, Andrea, Lori Grimes (Sarah Wayne Callies) ve Glenn (Steven Yeun), ikiliye katılır ve aylağa ateş etmemeleri konusunda görüş birliğine varırlar zira ateş edilmesi durumunda aylaktan sıçrayacak kanın suya karışması durumunda suyun da aylakları aylak yapan virüsten etkileneceğini düşünürler. Ardından Glenn'i yem olarak kullanmaya karar verirler ve onu bir ipe bağlayarak kuyunun içerisine doğru onu indirmeye başlarlar. Glenn'in bağlı olduğu ipi tutan bir yangın söndürme borusunun kopması sonucunda kuyu içerisindeki aylak ile neredeyse burun buruna gelen Glenn, kuyudan son anda kurtulur. Grup, kuyu içerisindeki aylağa halatı dolamayı ve onu yukarı çekmeyi başarır ancak aylak, kuyunun ağzında sıkışır ve bedeni ikiye bölünür ve bedeninin alt yarısı, iç organları ve vücut sıvıları kuyunun içerisine geri düşer ve bu sayede suyu zehirlemiş olur. T-Dog, daha sonra aylağın kafasına bir balta ile vurarak onu öldürür.

Maggi ve Glenn, tıbbi malzeme almak için yakınlardaki bir eczaneye gitmeye karar verir. Glenn, Greene evinden ayrılmadan önce Lori ondan eczanenin kadın hijyen ürünleri kısmına giderek bir şey almasını ister. Eczanede, Glenn, Lori'nin istediği şeyin bir hamilelik testi olduğunu fark eder. Maggie, Glenn'in kadın hijyeni kısmında ne aradığını sorar. Bir mazeret aramaya çalışan Glenn, kazara bir kutu prezervatifi düşürür. Maggie ardından Glenn ile sevişmek istediğini söyler ve ikili sevişir. Rick ve Hershel, çiftlikte tur atmaya devam etmektedirler. Hershel, Carl'ın iyileşmesinin ardından grubun Hershel'in evinden ayrılması gerektiğini söyler Rick, grubun bir süre daha Hershell'in evinde kalması için Hershell'i ikna etmeyi başarır. Ancak grubun uyması gereken bazı kurallar vardır (evin bir silah deposuna dönüşmemesi gibi). Rick, Hershel'in kararını yeniden gözden geçirmesi hususunda Hershell'e yalvarır.

Rick daha sonra Carl'ın bulunduğu odaya çekilir. Carl uyandığında, Rick, Sophia konusunda Carl'a yalan söylediğini itiraf eder ancak Carl, annesinin ona gerçeği söylediğini belirtir.

Bölüm, Lori'nin hamilelik testini yapması ve test sonucunda Lori'nin hamile olduğunu öğrenmemizle sona erer.