Better Angels

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Better Angels"
The Walking Dead bölümü
Carl Grimes, silahını bir zombiye dönüşmüş olan ve Rick'e doğru yürüyen Shane Walsh'a yöneltirken.
Bölüm no.2. sezon
12. bölüm
YönetmenGuy Ferland
SenaristEvan Reilly
Glen Mazzara
Yayın tarihi11 Mart 2012 (2012-03-11)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Beside the Dying Fire"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"Better Angels" (Türkçesi Daha İyi Melekler), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun on ikinci bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 11 Mart 2012 (2012-03-11)'de AMC'de yayımlanmıştır.

Dale Horvath'ın bir önceki bölümdeki ölümünün ardından bu bölümde gruptakilerin tavırlarında önemli değişikliklere yer verilmektedir. Bölümde ayrıca Shane Walsh karakterinin (Jon Bernthal tarafından canlandırıldı) ölümüne de yer veriliyor. Shane'in Randall'ı (Michael Zegen) öldürmesi ve kendi muhalif tavırları, en sonunda kendi hayatına malolmaktadır.

Dale'in ölümü ayrıca Carl'ın gittikçe daha yetişkin bir karaktere bürünmesine de yol açmıştır. Carl, çevresindeki insanların elbet bir gün mutlaka öleceği fikrine alışmıştır. Karakterindeki bu gelişim, bir aylağa dönüşen Shane'in, Carl'ın babası Rick'e saldırması sonucunda Rick'in hayatını kurtarmak için Shane'in başına silahla ateş etmesine de yol açmıştır.

Dizinin yaratıcılarından Robert Kirkman: "Bu sahnede Carl, eğer Dale'in ölümünden, zombiye ateş edemediği için sorumlu olduğunu öğrenmemiş olsaydı, babasını kurtarmak için Shane'e asla ateş edemezdi" açıklamasında bulunmuştur.[1]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Dale'in (Jeffrey DeMunn) ölümü grubun birlikteliğine önemli bir etki yapmıştır. Hershel (Scott Wilson), büyük bir misafirperverlik göstererek grubun yaklaşan kış boyunca çiftlikte kalmasına izin vermiştir. Rick (Andrew Lincoln), Dale'in grubun "kırıldığına" yönelik son sözlerine istinaden, Randall'ın (Michael Zegen) idam kararını askıya alır ve Randall'ı salıverme planları yapmaya başlar. Daryl (Norman Reedus), grubun önemli bir elemanı olma konumunu korumaktadır. Gruptakiler, çiftliğe yeni malzemeler getirmekte, civardaki evleri aylaklardan temizlemektedirler. Ayrıca Dale'in karavanını da tamir ederek yaklaşan kışa hazırlanmaktadırlar. Bataklığın kuruması ve çiftlikteki çok miktarda büyükbaş hayvanın varlığı sebebiyle, aylakların çiftliğe gelme ihtimalleri yükselmektedir.

Suçluluk duygusuyla dolu olan Carl (Chandler Riggs), Dale'in ölümündeki payını diğerleri ile paylaşır. Shane, Lori'nin kendisine yönelik olan kararsız, pişman ancak bir o kadar da müteşekkir hislerini kendisiyle paylaşarak, onun grupla birlikte kalmasını sağlamaya çalışır.

Rick Carl'ı teselli ederken, Shane samanlıkta Randall'ın kaldığı hücreye kimsenin haberi olmadan girer. Shane, Randall'ı samanlıkta vurup vurmamak konusunda bir iç çatışmaya girer ve sonunda Randall'ı kamp alanının dışındaki ormana götürür ve Randall'ın boynunu kırarak onu öldürür. Shane ardından kendi yüzünü kasten bir ağaca çarpar ve yine kendi silahını bir yere saklar. Ardından kampa geri döndüğünde kamptakilerin Randall'ın kayıp olduğunu henüz fark ettiğini görür.

Shane, Randall'ın zincirlerinden kaçtığı, Shane'e saldırdığı, ve yüzünde kendi oluşturduğu yaraları kanıt göstererek ona saldırdığı konusunda bir hikâye uydurur. Silahlı Randall'ın kayıp olmasından korkan Rick, Shane, Daryl ve Glenn onu aramaya çıkarken grubun geri kalanı evde kalır. Shane ve Rick, Glenn ve Daryl'den ayrılarak ormanda onu aramaya koyulurlar. Glenn ve Daryl Randall'ı bir aylağa dönüşmüş halde bulur ve onu öldürür. Ölü bedenini incelediklerinde ise herhangi bir ısırığa rastlamazlar ve boynunun kırıldığını görüp bu sebeple öldüğüne kanaat getirirler. Çiftliğe doğru yola koyulan ikili, yolda Randall'ın nasıl bir başka aylak tarafından saldırıya uğramadan onlardan birisi haline geldiği konusunda sohbet ederler.

Bir başka yerde, Shane, Rick'i şüpheli bir şekilde ormandan uzakta bir yere götürür ancak Rick, Shane'in onu öldürme planlarının kısa sürede farkına varır. Shane kısa bir süre içerisinde Rick'i öldürmeyi planladığını itiraf eder ve silahını ona doldurur. Rick Shane'e karşılık vermeyi reddeder ve onu silahsız bir adamı öldürmeye zorlar. Rick Shane ile pazarlık yaparken sinsice ona yaklaşır ve Shane'in boş bir anında karnına bıçağını saplar.

Rick, en iyi arkadaşının yasını tutmaktadır. Rick'i bu yaptığına zorladığı için Shane'i suçlamakta ve ona lanet okumaktadır. Shane, Rick'in gözlerinin önünde hayatını kaybeder. Rick, muhtemelen Jenner'ın HKM'de Rick'in kulağına fısıldadığı sözlerin doğru olup olmadığını anlamak için Shane'in cesedinin önünde bekler (Jenner, Rick'e, ısırılmış veya sıyrık almış olsun ya da olmasın hayatını kaybeden herkesin bir aylağa dönüştüğünü söylemişti). Carl beklenmedik bir şekilde olay yerine gelir ve silahını Shane'i öldürdüğü için Rick'e doğrultuyormuş gibi görünür. Rick, olayların göründüğü gibi olmadığını Carl'a anlatmaya çalışırken Carl silahını ateşler ancak kurşun Rick'i geçerek onun hemen arkasında bir aylağa dönüşerek yeniden ayaklanmış olan Shane'in başına isabet eder. İkili yeniden çiftliğe doğru yola koyulduğunda, silah patlamasının çıkardığı sesin büyük bir grup aylağı kendilerine doğru çekmeye başladığından habersizdirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sacks, Ethan. "'The Walking Dead' creator Robert Kirkman explains deaths of major characters serves purpose -- and leads to more dying". NEW YORK DAILY NEWS. 15 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2012.