Guts

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Guts"
The Walking Dead bölümü
Yağmur, insan kanı ve bağırsaklarının kamufle ettiği yerleri yıkarken ve Rick saldıran bir aylağa karşı mücadele ederken Glenn Rhee izler.
Bölüm no.1. sezon
2. bölüm
YönetmenMichelle MacLaren
SenaristFrank Darabont
Bölüm müziğiBlack Strobe'dan "I'm a Man"
Yayın tarihi7 Kasım 2010 (2010-11-07)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
The Walking Dead (1. sezon)
The Walking Dead bölümleri

Guts (TürkçeBağırsaklar), kıyamet sonrası korku türündeki televizyon dizisi The Walking Dead'in ilk sezon ikinci bölümüdür. İlk olarak 7 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde AMC kanalında yayımlanmıştır. Bölüm, dizinin yaratıcısı Frank Darabont tarafından yazılmış ve Michelle MacLaren tarafından yönetilmiştir. Bölümde Rick Grimes (Andrew Lincoln), Atlanta'dan kaçmaya çalışan hayatta kalmış küçük bir gruba katılır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Şerif Yardımcısı Rick Grimes (Andrew Lincoln), Atlanta'da terkedilmiş bir askerî abluka alanındaki tankın içerisinde ve aylaklar tarafından sarılmış hâldedir. Glenn'in (Steven Yeun) yardımı sayesinde Rick, tanktan kaçarak, Glenn'in grubunun da saklandığı bir alışveriş merkezine sığınır. Glenn ve Rick'in aylakların dikkatini alışveriş merkezine çekmeleri sebebiyle sinirler birden gerilir -zira o ana kadar aylaklar alışveriş merkezinden bihaberdir.- Binanın çatı katında bulunan ve tehlikeli bir ırkçı olan Merle Dixon (Michael Rooker), grup üzerindeki liderliğini kanıtlamak ister ve grubun diğer bir üyesi olan siyahi T-Dog'a (Robert "IronE" Singleton) saldırır. Rick, Merle'ü durdurur ve ellerini bir su borusuna kelepçeleyerek onu T-Dog'un gözetiminde bırakarak bir kaçış yolu bulmak için grubun geri kalanıyla birlikte oradan ayrılır. T-Dog, hayatta kalan ve aralarında Rick'in eski ortağı Shane Walsh, karısı Lori (Sarah Wayne Callies) (kendisi ilk kez bir önceki bölümde görünmüştü ve Rick'in ölmüş olduğunu düşündüğü için Shane ile ilişkiye girmişti.) ve oğlu Carl'ın da (Chandler Riggs) bulunduğu bir grupla telsiz yoluyla iletişim kurmayı başarır.

Grup, kanalizasyon üzerinden bir çıkış bulur ancak çıkış kapalıdır ve tüneller içerisinde aylaklar da bulunmaktadır. kamyonete ulaşabilmek için Rick ve Glenn, kendilerini parçalanmış hâldeki bir aylağın kanıyla kaplarlar. Bu sayede sokaktaki aylaklar tarafından fark edilmemeyi amaçlamaktadırlar. Aylaklar tarafından fark edilmeden onların arasından geçmeyi başarırlar ve inşaat alanına doğru yürümeye devam ederler, ta ki kısa süreli bir sağanak yağmur üzerlerindeki kanı temizleyene kadar. Aylaklar tarafından fark edilen Rick ve Glenn, inşaat alanına ve oradaki kamyonete ulaşmayı başarırlar. Rick kamyoneti alır, Glenn ise yüksek miktarda ses çıkaran alarmı ile aylakların dikkatini alışveriş merkezinden çeken Dodge Challenger'ı alır. Rick, kamyoneti alışveriş merkezinin kargo kapısına doğru sürer. Kaçmaya çalışırken, T-Dog kazara Merle'ün ellerinin bağlı olduğu kelepçenin anahtarlarını orada bulunan mazgalın deliğinden içeri düşürür ve bu yüzden Merle'ü çatıda bırakmak zorunda kalır. T-Dog, Merle'den özür dilemeye çalışır ancak Merle, T-Dog'un bunu kasten yaptığı konusunda ısrar eder. T-Dog, aylakların Merle'ü öldürmesini engellemek için çatıya çıkan kapıyı asma kilit ile kilitler. Merle'ün dışındaki diğer grup, kamyonet içinde şehirden kaçmayı başarır. Glenn ise Challenger'ı sürerek onlarla birliktedir. Bölüm, Rick ve kapalı kasa kamyonun içerisindeki ekibin geri kalanının, Challenger'daki Glenn'i takip etmesi ile son bulur.