Daniel Salazar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Daniel Salazar
Fear the Walking Dead karakteri
CanlandıranRubén Blades
Bilgileri
Evlilik(ler)Griselda Salazar
ÇocuklarOfelia Salazar
DinHristiyan

Daniel Salazar, Fear The Walking Dead dizisinin ana karakterlerinden biridir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Daniel, güçlü, son derece zeki, şefkatli, ihtiyatlı ve zorlu bir adamdır. Daniel yüksek eğitimli bir CIA gizli ajandır ve geçmişte 100 kişiyi doğrudan öldürdüğü bilinmektedir. Eğitimi ve becerileri onu güçlü bir kişiliğe bürümüştür, ateşli silahlar ve yakın dövüşte ustadır, ayrıca sorgulama tekniklerinde oldukça başarılıdır. Bir sorgu sırasında Andrew Adams'a isteksiz de olsa acımasızca işkenceler yapmıştır. Fakat Daniel, yaptığı ve yapmaya zorlandığı geçmişte yaptığı şeylerden memnun görünmemektedir, olmaya zorlandığı bir canavar olduğu için pişmanlık duymaktadır.

Acımasız geçmişine rağmen Daniel, ailesini her şeyden çok önemsediği ve kızı Ofelia'ya Amerika Birleşik Devletleri'nde mümkün olan en iyi hayatı vermeye çalışmış, sevgi dolu bir eş ve bir baba olduğunu göstermiştir. Geçmiş yaşamının travmasını eşinin desteğiyle kızından saklamıştır. Daniel karısı Griselda'nın ölümüyle tam anlamıyla kendini kaybetmiş ve neredeyse intiharın eşiğine gelmiştir.

Daniel, Victor Strand gibi güvenmediği kişiler konusunda oldukça temkinlidir, bir kişinin vücut dilinden ve davranışlarından potansiyel tehdidi anlama konusunda oldukça başarılıdır.

Kıyamet Öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Daniel Salazar 1943 yılında El Salvador'da doğup büyümüştür. Çocukken El Salvador'daki iç savaşın acımasız doğasına tanık olmuştur ve köyündeki birçok kişi ordu tarafından kaçırılmış, daha sonra cesetlerini nehirde görmüştür. Daha sonra CIA tarafından alındığında son derece acımasız bir kişi olarak eğitim aldı. Mesleki aldığı eğitimler ve savaş alanındaki deneyimleri nedeniyle dövüş, öldürme ve işkence de ustalaştı, askere alındığında başka bir seçeneği olmadığı için yaptıklarını gurur verici şeyler olarak görmüyordu, ya işkence eden olacaktı ya da işkence edilen. İç dudaklarında kadrosunun damgası vardı. Bu süre içerisinde karısı Griselda ile tanıştı, savaşta sertleşen ve yaptıklarının dehşetinden sonra onu ayakta tutan karısı Griselda'ydı. Daniel, El Salvador'da 96 kişiyi öldürmesiyle hala bunun travmasını yaşamaktadır.

Eşiyle birlikte savaştan sonra ülkesini terk etmiştir. Salazar's Cuts adlı berberi işletmek için Los Angeles'a gelmiştir. Daniel kızı Ofelia'yı hayatı boyunca masum kalacağı umuduyla büyütmüştür. Ofelia dokuz yaşındayken Daniel'e neden El Salvador'u terk ettiklerini sordu ve ona savaş ve şiddet hakkındaki gerçeği anlattı. Ona söylemediği tek şey hikâyedeki hangi adam olduğuydu. Ofelia'ya göre Daniel bir keresinde ona tüm akrabalarının El Salvador'da öldüğünü söylemişti.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Daniel Salazar (Fear)". 19 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Daniel Salazar | Fear the Walking Dead Wiki". 5 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.