İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Alperen/17 Temmuz 2021 Öncesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Nanahuatl tarafından 2 yıl önce makine çevirisi başlığına

sonra gizleyelim sürümleri. kolay gelsin. --kibele 11:07, 3 Şubat 2014 (UTC)

hehe ben geç kaldım ya :( bi dahaki sefere resmini çekip bi yere koyarsan bakarım zahmet olmazsa ama istediği başarıyı(!) asla elde edemeyecek bundan sonra emin ol :D--Alperen (mesaj) 18:43, 3 Şubat 2014 (UTC)
valla öyle olmuş.. :) neyse, durumunun farkındayım, eline sağlık. --kibele 18:51, 3 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba.Belirttiğim kaynaktan da anlaşılabildiği üzere tamamen viki ingilizcede bulunan metnin aynısını türkçeye çeviriyorum.Tamamen ingilizce kaynaktan bakıyorum ve yanda Türkçe sinin olmadığını gördüğüm zaman çeviriyorum.İndüksiyon konusunun türkçesinin Faraday-Lenz yasası olarak çevirilmiş olduğunu görememiş olabilirim bu nedenle.Yandaki dil kutusuna o konunun Türkçesinin var olduğunun belirtilmemesi için yapacak birşeyim yoktu. Teşekkürler Sebnem Ictihadi

Ben size olayı şöyle izah edeyim o halde.Benim ders için ekstradan bir çalışmamdır burada bulunan çevirilerim.İngilizce çevirilerin tamamının belli bir sayfa sınırına ulaşması gerekiyor.Ulaştıktan sonra burada belli bir başlık altında yayınlıyorum sadece kendi çevirdiklerimi.Var olan ile birleştirirsem kendi yaptıklarımla karışıyor.Sorun burdan kaynaklı o yüzden.İlginiz için teşekkür ederim,sağolun Sebnem Ictihadi

MERHABALAR BAHAR SAYGILI ILE ILGILI DEGISIKLIK YAPMAKTA ZORLUK CEKIYORUM ANA BASLIKTAKI ERTURK U VE METIN ICINDE GECEN ERTURK LERI NASIL KALDIRABILIRIM YA DA KOMPLE BAHAR SAYGILI ERTURK USILEBILIR MIYIZ YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM TESEKKURLER

gördün sanırım bunu... köşede kalmış gibi artık. :) --kibele 19:18, 18 Şubat 2014 (UTC)

Zararlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şununla ilgilenir misin bir ara?--RapsarEfendim? 10:32, 20 Şubat 2014 (UTC)

İstismar süzgeci[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben kazak Vikipedia'da sysop duyuyorum. Lütfen bu filtre kodu göstermek. Teşekkür ederim! --Arystanbek (mesaj) 18:40, 24 Mayıs 2014 (UTC)

selam usta, vikipedi'de baya acemiyim ve bir terör örgütünün propagandasini yapan konuyu silmede yardimci olmani istiyorum o yüzden. http://tr.wikipedia.org/wiki/Yeni_Demokrat_Gen%C3%A7lik Insallah geregini yaparsin ve bu propaganda'nin genclerimizi kirletmesine engel olursun.

Aykut Kocaman[kaynağı değiştir]

Doğru bir yazı yazdım. neden sildiniz bunu? (Emree4 (mesaj) 20:05, 23 Kasım 2014 (UTC))

Selam Alperen. Beyaz listede olmayanların veya anonimlerin en azından maddelere hz. ve (sas) gibi ifadeler eklenmesi önlenebilir mi?--RapsarEfendim? 08:10, 26 Kasım 2014 (UTC)

Evet önlenebilir, hatta hangi kategorideki maddelerin dikkate alınabileceği bile ayarlanabilir ama tepki çekebilir diye bugüne kadar girişmedim :)--Alperen (mesaj) 17:57, 26 Kasım 2014 (UTC)
Yav reddetsek de aynı şey olmuyor mu zaten? :) Bir de şey var, mesela Muhammed maddesinde "hz ifadesi kullanılır" gibi ifade var. Bu engel, maddedeki vandalizmi geri alan birini de vuracak. Bu nasıl giderilebilir?--RapsarEfendim? 18:01, 26 Kasım 2014 (UTC)
Geri alınması da aynı kapıya çıkıyor ama biri ekran görüntüsü alıp da "bakın münafıklara ne yapıyorlar" diye caps verdi mi uğraş dur :D Gerçi "elalem ne der" gerekçesini hiç sevmem ama bugünlerde işler daha da hassas hale geldi. Geri alan kayıtlı kullanıcı ise (ki büyük ihtimalle öyle olacaktır) bir sıkıntı olmaz ama diğer türlü eski hz. ifadelerinin sayısı ile yenilerinin farkı ya da oranı karşılaştırılabilir.--Alperen (mesaj) 18:07, 26 Kasım 2014 (UTC)
Ben de diyorum ki ha direkt engellemişiz ha geri almışız, fark var mı? :) Sonuçta hareketin dokuz kusurlu hareketten biri olduğu bariz.--RapsarEfendim? 18:12, 26 Kasım 2014 (UTC)
Bunu eklemiş miydin?--RapsarEfendim? 21:37, 28 Kasım 2014 (UTC)
  • Etiket eklesek bari. Sonra topluca geri alması kolay olur. --Mavrikantmsj 16:05, 24 Aralık 2014 (UTC)

VikiProje Antarktika davetiyesi[kaynağı değiştir]

taslak, hızlı silme[kaynağı değiştir]

selam alperen, senden bir konuda yorum rica ediyorum. ilgili başlıklar şurada ve şurada mevcut. maddeleri geri getirmesini rica ettim ancak aktif değil sanırım bugünlerde. söz konusu maddelerden rastgele birini incelemen için geri getirdim. taslak ve m1 konusu için yıllarca uğraşarak eğilimleri dönüştüren kişi olarak düşünceni duymak isterim. teşekkürler. --kibele 12:15, 19 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba. Örneği dikkate alırsak maddeler taslak ama kayda değerlik konusunda yorum yapamayacağım. Kayda değerliği bir kenara koyarsak, Bence böyle bir madde neden taslak (stub... tohum taslağı)? Asgari ansiklopedik tanımı yapıyor. Konuyu bilen birisinin bu maddeyi geliştirme ihtimali var. Yeterli ansiklopedi kapsamı veremediği ama geliştirilme ihtimali olduğu için taslak. Eğer bu madde tanım olarak "1. ligde oynayan İranlı futbolcu" deseydi, bu bilgilere dayanarak maddeyi geliştiremeyeceğimiz için taslak olmazdı. Böyle bir tanım "hangi lig?", "hangi takım?" gibi bilgileri olmadığı için iyi bir tanım olmazdı ve bunu geliştiremezdik. Aslında çok net ama büyük kavram kargaşası yaşanıyor. Sıkıntı birbirinden farklı kavramların topluca kullanılmasından kaynaklanıyor.--Alperen (mesaj) 18:26, 22 Ocak 2015 (UTC)
kavram kargaşasının tez zamanda azalarak yokolmasını diliyorum ben de. esasen bu maddelerin 'kategorileri yok, intervikileri yok' diye silindiklerini farkederek olaya müdahil oldum. bu ve bunun gibi pek çoğu kayda değer. olmayanları elbette silebiliriz ancak bunların geri gelmesi gerekiyor. sabri getirmezse ben ilgilenicem. teşekkürler görüş için. --kibele 18:35, 22 Ocak 2015 (UTC)
Merhaba, bu silinen maddelerle ilgili bir gelişme oldu mu? Geri getirilme vs.?--Alperen (mesaj) 10:24, 14 Şubat 2015 (UTC)
selam, sabri geri dönmedi. bir süre daha gelmezse ben hallederim, şu ara vaktim olmuyor pek. --kibele 11:54, 16 Şubat 2015 (UTC)

Süzgeci enwikiden bakarak değiştirdim. Eski durumda karakter sınırları farklı olduğu için (30/50) sorun çıkartıyordu sanırım. Şuan hepsi 30da. Onlar sadece maddeleri kontrol ediyorlar ama biz kullanıcı sayfalarında da bu duruma çokça rastlıyoruz. Herhangi bir sorun çıkartabilir mi diye süzgece bakabilir misin? --Mavrikantmsj 06:43, 5 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı hesabımı nasıl sileceğimi bulamadım, biliyorsan yardımcı olur musun? Teşekkürler.--Darkbear writer(mesaj) 20:39, 15 Şubat 2015 (UTC)

Tarım Kredi Kooperatifleri sayfası HK.[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperen Bey,

Ben bugün " Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri" sayfasını oluşturmak istedim fakat sürekli şu hatayı alıyorum;

Viki kodu içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. Lütfen Vikipedi:İlk maddeniz sayfasını okuyunuz. Eğer başka web sitelerinden kopyala-yapıştır şeklinde içerik ekliyorsanız, bu tür içeriklerin telif ihlali oluşturabileceğini göz önünde bulundurun. Telif hakkı içeren maddeler devriyeler tarafından incelendikten sonra hizmetliler tarafından hızlı silinir. Eğer oluşturduğunuz yeni maddenin telif hakkı ihlali yaratmadığına inanıyorsanız; Yardım:Biçimsel Rehber, Vikipedi:Hızlı rehber sayfalarından Viki dilini öğrenebilirsiniz.


yukarıda ismi geçen Hızlı rehbere göz attım fakat net bir şey bulamadım. Bu hatayı neden veriyor olabilir, Sayfa hakkındaki bilgileri resmi kurumun sitesinden ve bakanlık sayfasından aldım. kaynakça gösterdim aldığım yerleri de. halen daha kabul edilmemesi neden kaynaklanıyor olabilir ?

Teşekkürler,


--Taner89 (mesaj) 15:48, 17 Şubat 2015 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, Alperen. --Uğurkentmesaj 07:39, 18 Şubat 2015 (UTC)

şu inatçı arkadaş için de bir süzgeç lütfen... teşekkürler. --kibele 20:08, 27 Şubat 2015 (UTC)

tamamdır alperen. bu o, teşekkürler. sana değişiklikleri gizlemeden mesaj yazmıştım, başka bir hizmetli gizlemiş. :) --kibele 20:34, 28 Şubat 2015 (UTC)

Bu süzgecin nasıl çalıştığını anlamadım. Birçok kötü değişiliği engellemiş ama bunlar diğer süzgeçler tarafından da engelleniyor diye düşünüyorum. Ayrıca şöyle bir şey de var: Özel:İstismarGünlüğü/491996 --Mavrikantmsj 20:53, 1 Mart 2015 (UTC)

Şöyle bir kaçak varmış. Fenerli söyledi. | karakterini de hesaba katmak gerekiyor. Bir önerin var mı? --Mavrikantmsj 15:41, 4 Mart 2015 (UTC)

  • Tebrikler. Vandal saldırıları arttığında kapını çok sık çalarım haberin olsun :D --Alperen (mesaj) 17:43, 4 Mart 2015 (UTC)
Kapımız herkese açık. Beni aday gösterdiğin için sana çok teşekkür ederim. --Uğurkentmesaj 17:56, 4 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Alperen
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 00:58, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Badword list[kaynağı değiştir]

Merhabalar, değişiklik değerlendirme servisi için kötü söz listesi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sayfadaki listeyi inceleyebilir misiniz? Bu listedeki kelimeler geri almada olup normal değişikliklerde olmayan kelimelerden oluşuyor. ch sh gibi ç ş harflerini İngilizce ifade etmek oldukça sık karşımıza çıkıyor sanırım. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 02:38, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Merhaba, listenin tamamen zaralı kelimelerden oluştuğunu söylemek güç. Hatta yarıdan fazlası sıradan kelimeler içeriyor. İYi bir filtreden geçmeli. --Alperen (mesaj) 17:03, 17 Temmuz 2015 (UTC)
Evet. Farklı düşünmüyorum. Bu 250 tan kelime, geri alınan revizyonlarda en çok karşılaşılan ve diğer revizyonlarda karşılaşılmayan kelimelerden oluşuyor. Fakat genel olarak ağırlıklı olarak ş yernine sh ve ç yerine ch gibi maddede olmaması gereken kullanım olduğunu düşünüyorum. Bu vandalizm olmamakla beraber informal bir kullanım. Tartışma sayfalarında çok problemli olmayabilir. Bir kötü söz listesi oluşturmada yardımcı olabilir misiniz? -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 22:35, 18 Temmuz 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Hoıcam Merhaba,

https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Tar%C4%B1m_Kredi_Kooperatifleri

Yukarıda belirttiğim sayfada Tarım Kredi Kooperatilferi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş olarak değişmiştir. Bu düzenleme tarafımdan 29 mayıs tarihinde yapılmıştır fakat 2 aydır onaylanmamıştır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCrkiye_Tar%C4%B1m_Kredi_Kooperatifleri&oldid=15136159&diff=cur Taner89 (mesaj) 11:01, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Taslak oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperen senden bir ricam var. Benim bir taslak oluşturmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misin. Şimdiden teşekkürler. :) Raptor4101 (mesaj) 19:41, 31 Temmuz 2015 (UTC)

taslağı nasıl oluşturacağımı özetleyebilirmisin ? Teşekkürler :)

Yeni maddeler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Alperen 250000. maddeyi sen oluşturdun. Şimdiki sonuçlara göre. Bu maddeleri bot ile mi açmayı düşünüyorsun? Eğer öyle düşünüyorsan Köy çeşmesi/Teklifler bölümüne konuyu taşımamız daha doğru olur. --Uğurkentmesaj 21:13, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Alperen, ben sizin açmış olduğunuz 3 sayfayı sildim. Bunlar Aglais dannenbergi maddesi ile aynı içeriğe sahip Aglais derennei, Aglais eximia maddesi ile aynı içeriğe sahip Aglais expansa, Paralophaster hyalinus maddesi ile aynı içeriğe sahip Solaster hypothryssus. Bu neden olmuş siz bir bakarsınız. Belki botun bilgi aldığı yerde bir karışıklık mı oldu acaba? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:28, 5 Ağustos 2015 (UTC)
Şu an pc başında değilim. Eve geçince hemen yapacağım. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:22, 5 Ağustos 2015 (UTC)
Maddeler geri getirildi. İyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:18, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, teşekkürler. Şu anki yöntemim sayfaları olduğu gibi Wikipedi'dan indirip üzerinde değişiklik yaparak tekrar yüklemek. Veritabanından da faydalanılabilir ama o bana biraz daha zor geliyor artık :)--Alperen (mesaj) 19:08, 15 Ağustos 2015 (UTC)
Nasıl yani? Ben de bir şeyler yapmak isterim de. Tabii önce "county" sorununu çözsek çok iyi olur :D  McAang 21:01, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Yeni Açılan Maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperen. Bahsettiğiniz maddeleri kendim derliyorum. İyi çalışmalar. Gökbay (mesaj) 14:57, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Şablon maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki olaya binaen bir şey sormak istiyorum. Şu sayfada görebileceğin üzere bir seçkin liste çalışması yapıyorum ancak maalesef yüz kadar kırmızı bağlantı mevcut. Bu maddeleri Ondokuzmayıs Saat Kulesi örneğindeki gibi iki cümlelik kısa maddeler halinde otomatik olarak açmak mümkün mü? Mümkünse hiçbir bilgisi olmayanlar için Havza Saat Kulesi maddesini örnek alarak, yıkılıp yeniden dikilenleri Vezirköprü Saat Kulesi maddesini örnek alarak açmak mümkün mü? --cobija 16:59, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Alperen, konu ile ilgili benimde sorum var. Çeşmedeki futbolcu maddeleri için Excel tablosuna ben ulaşamadım. Son verdiğiniz şu bağlantıyı açtığımda Çince yazılar çıkmakta, benimde geleneksel çincem çok iyi olmadığından anlayamadım . Senden rica etsem bu konuyu bana Bilal'e anlatır gibi anlatır mısın? Hatta bana e-posta yollarsan oradan belki direk dosyayı da göndere bilirsin. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:46, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, şuradaki listeyi [1], anahtarları da açık olarak içerecek şekilde Excel olarak göndermeniz mümkün mü? Ben Wikipedia tablosundan çekemedim. Eğer metin dosyası, csv veya Excel tablosu olarak verebilirseniz çok kolay halledebilirim.--Alperen (mesaj) 09:37, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Bana ilk satırı doldurulmuş örnek bir Excel tablosu yükleyip verebilir misin? Bu konuda biraz yeteneksizim de :/ --cobija 09:44, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Sizinki de bayağı bir talihsizlik olmuş cidden. Sanırım proxy kullanarak internete bağlanıyorsunuz. Benim uygulamayı yüklediğim hosting sitesi de proxy ile yapılan bağlantıları engelliyor anladığım kadarıyla. Ayarlarınız değiştirmeyi veya şu adrestekine girmeyi deneyebilirsiniz [2]. Excel dosyasını da tekrar yükleyip bağlantının adresini size göndereceğim. Konu çok basit. Excel şablonuna bilgi kutusunun ilgili yerini kopyalayıp yapıştırdığınızda, bir de aşağıdan birkaç parametreyi seçtiğinizde otomatik olarak taslak metin oluşuyor ama ben php uygulamasını tavsiye ederim. O şu an çok daha işlevsel çalışıyor. Dediğim gibi size Excel şablonu ile ilgili olarak tekrar bilgi vereceğim.--Alperen (mesaj) 08:35, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye bir açıklama yapayım. İnternetten çalışan sürümü kullanmak için en.wikipedia'daki infobox şablonunu kopyalayarak kutunun içine yapıştırıp alttaki çevir butonuna basmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda çevrilmiş Türkçe şablonu, taslak madde seviyesinde bir tanımı ve kulüplerle ilgili kategorileri elde ediyorsunuz. Excel sürümünde ise infobox'ın kaynak kodunu değil direkt şablona karşılık gelen kısmını kopyalıyorsunuz. Şablonu gönderirsem fark anlaşılacak ama dediğim gibi internet sürümünü tavsiye ediyorum. O daha başarılı çalışıyor şu an. Deneme amacıyla şu sayfanın kaynak kodunu kullanabilirsiniz: [3] --Alperen (mesaj) 10:10, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Cobija biz senle olayı tam Bilal'e bağladık :D, Alperen vaktin var ise IRC de bir görüşebilirmiyiz? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:19, 26 Ağustos 2015 (UTC)
1)Şuradaki içeriği kopyalayın [4], 2) [5] buradaki veya bu [6] sayfaya girin, 3) Birinci sayfada kopyaladığınız içeriği buradaki sayfaya yapıştırıp alttaki çevir butonuna basın. Sağ tarafta Türkçe içerik oluşacak. Aynı şeyi diğer infobox football biography içerikleri için de yapabilirsiniz.--Alperen (mesaj) 10:28, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Bilallik Yandex Browserda imiş! Fener için yandex e geçtik o da bize oyun oynadı. Chrome da herşey normal. Ellerine sağlık gerçekten çok faydalı bir sayfa imiş. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:51, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Oldu bu iş ellerine sağlık. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:15, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkürler. Aracı kullanabilecek Vikipedistlere mesaj göndermek istiyorum. Futbolcu maddeleri giren tanıdık isimleri buraya yazabilir misin? Ya da isimlerini etiketlersen belki haberdar olurlar ;) --Alperen (mesaj) 12:13, 26 Ağustos 2015 (UTC)
İlk anda aklıma gelenleri yazayım. Sabri76, Supermæn, SAİT71, Rapsar, Mutlutopuz, Cobija, Akil13, Yegul38, mention verilen arkadaşlarında futbolcu maddeleri ile ilgilenenler aklına gelirse buraya eklesinler lütfen. Bu mesaj Alperen tarafından oluşturulan şu araçtan haberdar etmek için verilmiştir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:38, 26 Ağustos 2015 (UTC)


Tekrar merhaba, geç cevabım için kusura bakmayın. Şunun üzerinde referans ve anahtarları ekleyerek düzeltme yapmanız mümkün mü? [7]--Alperen (mesaj) 15:04, 1 Eylül 2015 (UTC)

Estağfurullah. Anahtarları ekledim fakat kaynakları bu şekilde eklemek çok zahmetli oluyor. Bu şekilde yeterliyse maddeler açıldıktan sonra ben elle kaynakları eklesem? --cobija 17:16, 3 Eylül 2015 (UTC)

Özel Vandal süzgeç[kaynağı değiştir]

son eklemeni şu yüzden geri aldım. KA Aziz yıldırım içeriyorsa şeklinde bişey eklenebilir mi? MA değil. --Mavrikantmsj 13:57, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Kategorilendirme Sorunu Hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar Alperen, yeni maddelerinin birkaçına baktım. Kategorilendirme ile ilgili bir sorun var maalesef. Daha önce şurada tartışılığ karar alındı ve hemen hemen tüm yabancı kulüplerin kategorileri değiştirildi. Şimdi senin açtığın son maddelerden örnek olarak şuna bakacak olursak 3 adet kategori hatalı gözüküyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:18, 1 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba, bu sorunu iki şekilde aşabiliriz. Öncelikle gördüğüm kadarıyla kategoriler bizim vikimiz ile %100 uyumsuz değil. Sekiz tane kategoriden üç tanesi uyumsuz çıkmış, yani yaklaşık kabaca %38 ama bu oran genele vurulunca sanırım %20-30 arasında olur. Büyük rakam olduğu inkar edilemez tabi ama çözümü çok basit, bana en.wikiden farklı olan (ya da değiştirilmiş olan her nasılsa artık) kategorilerin listesini verirseniz kategori oluşumunda o şekilde yapılmasını sağlarım. Bu birinci çözüm. Diğeri de bu tip kategori güncellemelerini bildiğiniz gibi botlar çok kolay yapıyor. Belirli bir sayıda madde bu şekilde açıldıktan sonra hangi kategorilerin yanlış olduğu şu sayfada [8] belli olacaktır, bir bot operatörü dakikalar içinde bunları düzeltebilir. Öyle afaki sayıda yanlış kategori oluşacağını düşünmüyorum en fazla 50-60 civarı olacaktır tahminimce. Size enteresan gelebilir ama yanlış dahi olsa bu şekilde açılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü en azından oraya bir çapa atmış oluyoruz. Botlar doğru kategoriye o şekilde ulaşabilir :) Bu arada çoğu kategori de yanlış olduğundan değil bizde olmadığından kırmızı görünüyor. Bunu da atlamamak lazım.--Alperen (mesaj) 08:20, 1 Eylül 2015 (UTC)
Tekrar merhaba. Bu konuda ufak bir çalışma yaptım. Bizden aldığım futbolcu kategorilerini ...players kategorisine dönüştürüp en.wikiye attığımda içinde FC olan kategorilerin aslında F.C. olduğunu ve orada F.C. olarak düzelttiğimde mavileştiğini gördüm. Bu basit değişiklik çoğu sorunu çözecekse hemen yaparım, ama neden bizde böyle olduğunu merak ettim :) Peki acaba bizde F.C. olduğu halde aslında FC olan da var mıdır? (Tersi durum yani) :). Şuradan farka bakabilirsiniz: [9]. --Alperen (mesaj) 10:28, 1 Eylül 2015 (UTC)
Selamlar Alperen, liste Cobija'da ya da Teacher0691' de olabilir. Ben şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada ve şurada bazı değişiklikler yaptım. Belki bunlarda referans olabilir. Bildiğim kadarıyla EN deki tüm F.C. ler bizde FC ama tam tersi yok diye biliyorum. Son olarakta vikidataları unutmayalım Göz kırpma Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:50, 1 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba, inşallah bu sayfa içindeki kötü espriyle beraber işinizi görür :P.[10].Kaynağını incelerseniz içinde kategoriler de var. 1923 yılından önceki tarihte yapılmış olan kuleler Osmanlı saat kuleleri kategorisine sokuldu, diğerleri sadece Türkiye'deki saat kuleleri :)--Alperen (mesaj) 19:14, 3 Eylül 2015 (UTC)

Gözümüz şenlendi :) Teşekkür ederim bu kadar uğraştığın için. --cobija 21:02, 3 Eylül 2015 (UTC)
Rica ederim. Fazla vaktimi almadı. Yalnız, yeniden yapılmış olanlarda örn. 2004 yılında yapılmıştır gibi bir ifade sanırım yanlış oluyor. Oradaki tarih yeniden yapım tarihi mi, o ifade "2004 yılında yeniden yapılmıştır" mı olmalı? Bir de maddeleri kolay açılabilsin diye kırmızı bağlantısı ile listeledim ama açmak vaktimi alır, yalnızca ref. eklemek istiyorum derseniz bir kısmını ya da tamamını ben açabilirim. Başka düzeltme gerekmiyorsa tabii.--Alperen (mesaj) 07:31, 4 Eylül 2015 (UTC)
Mevcut anahtarına sahip olanlar "2004 yılında tamamlanmıştır/inşa edilmiştir/dikilmiştir", taşındı anahtarına sahip olanlar "2004 yılında mevcut noktada yeniden inşa edilmiştir/dikilmiştir" gibi bir ifadeyle açılsa en doğrusu olur. Maddelerin açılması eğer zahmet istemeyen bir işse çok iyi olur. Kaynakları teker teker eklerim. --cobija 08:00, 4 Eylül 2015 (UTC)
Biraz kafam karıştı açıkçası. Şöyle mi anlamamız lazım:
  • Mevcut: şu an bulunduğu noktada inşa edilmiştir.
  • Yeniden dikildi: önce yıkılmış, daha sonra bulunduğu yerde yeniden dikilmiştir. (Tarih yeniden yapılma tarihini mi ifade ediyor?).
  • Yok oldu: zamanla yok olmuş, yeniden dikilmemiştir.
  • Taşındı: asıl yerinden şu an bulunduğu noktaya taşınarak yeniden inşa edilmiştir.--Alperen (mesaj) 09:25, 4 Eylül 2015 (UTC)
    • Mevcut: x yılında dikilmiştir. (şu an bulunduğu yerde diye ayrıca belirtmeye gerek yok, ekstrem bir durum yok çünkü.)
    • Yeniden dikildi: x yılında dikilen orijinal kule x yılında yıkılmış ve x yılında mevcut bulunduğu noktada orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir.
    • Yeniden dikildi: Orijinal kule yıkılmış ve mevcut kule x yılında orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir.
    • Yok oldu: zamanla yok olmuştur.
    • Taşındı: asıl yerinden şu an bulunduğu noktaya taşınarak yeniden inşa edilmiştir.

Yeniden dikildi anahtarı için eğer ilk olan fazla komplike ise ikinci şekilde de olur. Hazırladığım tablodaki yıllar yeni yapılan kule inşa yılları, orijinali değil. Orijinal yılları notlar kısmında yer alıyor. Mevcut anahtarı dışında açılacak olan maddeleri elle kontrol edebilirim, fazla değiller. Yanlışlık yahut eksiklik olursa hiç sorun değil bu nedenle. --cobija 10:30, 4 Eylül 2015 (UTC)

Tür maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Alperen merhaba. Ne oldu 1.5 milyon madde olayı? Rafa mı kalktı? :)  McAang 17:14, 4 Eylül 2015 (UTC)
Valla diğer proje daha güçlü destek görünce (futbol şablon çevirici) açıkçası ona daha fazla yüklendim. Nedense Vikipedi topluluğunda toplu madde projelerine karşı aşırı ve gereksiz bir antipati var. "Vikipedi'nin itibarı" diye bir argüman var, bir psikolojik sınır adeta bunu bir türlü aşamadık Vikipedi'nin tâ ilk günlerinden beri. Bir türlü anlam veremiyorum ansiklopedide ansiklopedi maddesi açılınca ansiklopedi itibarı nasıl düşer diye :( Neyse bunlar ayrı konu tabii de; ben bu arada Autoit ile yazdığım bot kodlarımı çalıştıramadım nedense. Ya işi python olayına döküp hazır python kodlarını denemeye çalışacağım ya bişeyleri baştan yazacağım. Eninde sonunda 50 bin madde için başvuru yapacağım ama ne kadar zaman alır bilmiyorum. Sizden beklentim bot başvurusu yaptığımda destek olmanızdır. Teşekkürler.--Alperen (mesaj) 17:23, 4 Eylül 2015 (UTC)
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Umarım başarılı olursunuz :)  McAang 18:51, 4 Eylül 2015 (UTC)

Taslaklarrr...[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, görüşmeyeli nasılsın? Bakıyorum da açtığın maddeler en az üç cümle :P --Alperen (mesaj) 19:38, 5 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba, tek cümlelikleri görmemişsin:) Sen nasılsın?...Vikiçizer (mesaj) 19:44, 5 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkürler, iyiyim. Seni görünce aklıma geldi, geriye dönüp bakınca ne biçim şeylerle uğraştık diye (hatta hala uğraşıyoruz) :)--Alperen (mesaj) 19:48, 5 Eylül 2015 (UTC)
Boş işlerle uğraşmak bitmiyor ki, ilerde de şimdiki bazı şeyler için aynısını diyeceğiz. Beni görünce iyi şeyler aklına gelsin:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:51, 5 Eylül 2015 (UTC)

AWB hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, AWB kullanımı için iznin buradan mı alınması gerekiyor yoksa en.wikipedia'dan mı? Nereye başvurmalıyım?--Alperen (mesaj) 10:19, 6 Eylül 2015 (UTC)

Merhabalar, konu ile ilgili şurada bir açıklama var. İyi çalışmalar. --Teacher0691 (mesaj) 10:27, 6 Eylül 2015 (UTC)
Kayda değer olduğunu düşünüyor iseniz, kaynaklar ekleyerek maddeyi tekrar açabilirsiniz. Eldarion 11:49, 13 Eylül 2015 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

ilim yayma cemiyeti sayfasını silen kullanıcıya bıraktığınız mesaj için teşekkür ederim

Selami Mustafa[kaynağı değiştir]

Selamlar. Malum vandal biz geri aldıkça devam ediyor. Uzatmanın anlamı yok bence, engelleme ve sayfa koruma talep ettim. Bir hizmetli görünce hallolur. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 16:31, 14 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Bot akademisi[kaynağı değiştir]

Selamlar Alperen, burada senin katılabileceğini düşündüğüm bir eğitim vardı ama sen herhalde bunu görmedin. Geç kalındı biraz galiba ama sen yinede bir inccelesen iyi olur diye düşünüyorum. Selamlarımla, iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:44, 22 Kasım 2015 (UTC)

Peter Garber silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Peter Garber) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Peter Garber sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.-- Hakan·IST 06:54, 20 Mart 2016 (UTC)

Bilgi kutusu çeviri[kaynağı değiştir]

Selamlar, çeviri aracında bir sorun mu var veya yeni bir versiyonu mu var? Türkçe karakterler çıkmıyor. Kullanmayalı epey oldu. Tekrar lazım oldu da. --Teacher0691 (mesaj) 20:12, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba, hatayı düzeltmeye çalıştım. İnşallah işinizi görür.--Alperen (mesaj) 16:37, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Malesef, ı,ü,ö,ç,ş gibi harfler hatalı hala. Örnek: �l�mtarihi = {{�l�m tarihi ve ya��|2012|1|13|1930|5|4}} --Teacher0691 (mesaj) 16:49, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Çalışıyorsunuz sanırım. Epey düzeldi. Teşekkürler.--Teacher0691 (mesaj) 16:52, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Tekrar selamlar ve teşekkürler çok işime yarıyor. Turkey --> Hindi olarak çeviriyor. --Teacher0691 (mesaj) 19:46, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Çeviri Aracı[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada yer alan araç [11] en.wikipedia sürümündeki football biography bilgi kutusundan (infobox) yeni madde oluşturmayı sağlıyor. en.wikipedia'daki herhangi bir bilgi kutusunu alıp buraya yapıştırarak hem bilgi kutusunun Türkçesini hem de taslak madde seviyesinde cümleleri ve kategorileri elde edebilirsiniz. İsterseniz yeni madde oluşturma amaçlı isterseniz bilgi kutusunu çevirme amaçlı kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.--Alperen (mesaj) 12:56, 11 Haziran 2016 (UTC)

Merhabalar. Ben de aslında daha önce başka bir yerde gördüğüm bu aracı bulmaya çalışırken otomatik çeviri sayfasına denk gelip onu denemek için Ovidiu Hoban sayfasını açmıştım. Çok teşekkürler link için :) –h.çağrımsj 13:00, 11 Haziran 2016 (UTC)
Selamlar. Şu çeviri bilgi kutusu "Lütfen sayfanın altındaki" şekline dönmüş ve kullanışlığını yitirmiş. Düzeltebilir misin acaba? Zira daha Mutlutopuz'un açtığı bin civarı eksik şablonlu maddeyi kendime hedef bellemiştim--Śαвяí¢αи76ileti 12:51, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Bilgi kutusu olmayan futbolcu maddeleri[kaynağı değiştir]

Selam, Bilgi kutusu olmayan futbolcu maddeleri listenizin güncellenmesi gerekli bir çok maddenin bilgi kutusu oluşturulmuş. Saygılar. --By erdo can • msj 16:35, 9 Kasım 2016 (UTC)

  • öyle işe yaramadı filtre, dosya eklemeye kısıtlama getirmek mümkün mü ? --Mskyrider ileti 20:05, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Bilgi kutusu çevirmeni sizlere ömür: "This Domain Name Has Expired". Henüz bu sabah kullanmıştım Üzgün--Śαвяí¢αи76ileti 12:16, 7 Şubat 2017 (UTC)
Şimdi tekrar çalışıyor site...--Śαвяí¢αи76ileti 14:13, 7 Şubat 2017 (UTC)

Oluşturduğum sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba oluşturduğum sayfada başka sayfalardan da faydalanarak yaparken yaptığım hatadan dolayı şimdi kendi sayfamı da düzeltemiyorum bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Selam ve Esenlik ile GünDer2006 (mesaj) 13:16, 20 Mart 2017 (UTC)

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba, rica etsem Aday olduğum hizmetli adaylık sayfamda oy kullanıp görüşünüzü belirtir misiniz? İyi vikiler.

Bu kullanıcı şu sıralar bir hizmetli adayıdır. İlgili başvuruya göz atmak ve fikrinizi belirtmek için lütfen On 15 sayfasını ziyaret ediniz.

--On 15 (mesaj) 08.18, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Bilgi kutusu çevirici[kaynağı değiştir]

Merhaba Alperen, kullanıcı sayfanda bilgi kutusu çeviri ve Bilgi kutusuna benzer bir yapıdan cümle oluşturan MS Excel dosyası var. Bilgi kutusu çeviriye ulaşılabiliyor ancak bahsettiğin excel dosyasına ulaşılamıyor. Ben de basketbolcular için benzeri bir bilgi kutusu çevirici yapmayı planlıyorum. Bu konuda yardımcı olur musun? --Ali Haydar (mesaj) 12.36, 8 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba, online olan çevirici bir php betiğinden ibaret. Bu çeviriciyi diğer madde türlerine (sporcu, yerleşim yerleri, video oyunları gibi) genelleştirmeyi düşünüyorum. Hep aklımda olan bir şey. Ama Vikipedi'de taslak maddelere karşı tutum dışlayıcı ve taslak madde oluşturan kişilere karşı tutum olumsuz ve ayrımcı. Geçmişte trol olmakla dahi itham edildiğimden bu konuda çekincelerim devam ediyor. --Alperen (mesaj) 12.41, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
@Alperen, saçmalayan insanlara prim vermeyin, bilgi kutusu çevirici çok yararlı, çok işe yarar bir araç. Zamandan tasarruf etmek için bu tür yararlı araçlara çok ithiyacımız var. Çeşitli bilgi kutularının çeviricisini yaparsanız çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olacağım bir konu varsa seve seve yardım ederim. --Ali Haydar (mesaj) 12.58, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Farkettiniz mi bilmiyorum ama çeviri aracı kısmen basketbolcularda da işe yarıyor. Sadece yapmanız gereken ilave birkaç bul ve değiştir işlemi var. Şöyle ki; programın çıktısını aldıktan sonra "Infobox basketball biography" ifadesini "Basketbolcu bilgi kutusu" ile, "klüp" ifadesini "takım" ile ve "team" ifadesini yine "takım" ile değiştirdiğinizde kısmen istenen sonucu elde ediyorsunuz. Elinizdeki maddeleri tek dosya halinde biriktirirseniz bu işlemleri tek seferde çalıştırıp, örnek veriyorum 20 tane maddeyi bu şekilde elde edebilirsiniz. Vakit bulursam bunu otomatik olarak yaptırabilen bir yamayı eklerim :)--Alperen (mesaj) 13.31, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Bu değişiklikleri otomatik olarak yapan betiği de sizin için oluşturdum. Yalnız biraz dolambaçlı olacak. İlk aracın çıktısını burada tekrar yapıştırmanız lazım. Şimdilik geçici çözüm de diyebiliriz. Bu sayfaya giderek alttaki kututa ilk aracın çıktısını yapıştırıp run it butonuna basın: https://rextester.com/OJXN42414
Çok teşekkürler Alperen, verdiğin siteye aşağıdaki parametreleri uygulasam bilgi kutusu çevirici gibi bir şey yapabilir miyim?
  • Infobox basketball biography - Basketbolcu bilgi kutusu
  • name - ad
  • image - resim
  • image_size - resimboyutu
  • caption - altyazı
  • birth_date - doğumtarihi
  • birth_place - doğumyeri
  • death_date - ölümtarihi
  • death_place - ölümyeri
  • position - pozisyon
  • team - takım
  • number - numarası
  • high_school - lise
  • college - kolej
  • draft_year - seçmeler_yıl
  • draft_round - seçmeler_tur
  • draft_pick - seçmeler_sıra
  • draft_team - seçmeler_takım
  • years1 - takımyıl1
  • team1 - takım1
  • highlights - başarıları
  • medaltemplates - madalyalar

--Ali Haydar (mesaj) 14.14, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

  • Selamlar Alperen hoşgeldin tekrar. Futbolcu bilgi kutusu çok yararlı, yakın zamanda onu kullanarak bir seçkin liste adayı maddedeki 20 küsür futbolcuyu oluşturdum. Maddenin alt yapısını oluşturup üzerine eklemeler yapabilmek mümkün. Bilgi kutusu çeviriciyi güncellemek gerekiyor gibi ayrıca. Milliyet kısmını karıştırıyor :)--Sait* 14.23, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
SAİT71, teşekkürler. Tekrar merhaba. Ali Haydar'a yaptığım açıklamalar çerçevesinde kendi özelleştirilmiş sürümünüzü yapabilirsiniz ;). Bunun dışında eğer birkaç kullanıcı biraraya gelip diğer şablonlar için de özelleşmiş yamalar yaparsa, örneğin voleybolcular, atletler veya diğer spor branşları için rextester.com sitesi üstünde şablon parametelerini tanımlarsanız, ben de bunları bir ara topluca ana betiğe ilave ederim. O zaman bütün sporcu maddeleri için genel bir araç elde etmiş oluruz. Malesef bütün spor branşları için şablon tanımlamaya vaktim olmayacak çünkü hepsine hakim değilim, ilgim de yok açıkçası :).--Alperen (mesaj) 14.29, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Bu futbolcu bilgi kutusu çeviricinin şablon parametreleri var mı elinde peki? --Sait* 18.41, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
PHP kodu bu şekildeydi: [12]. Python için uyarlamanız lazım. Zor değil, iki örneği karşılaştırarak çok kolay yapabilirsiniz.--Alperen (mesaj) 18.59, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye yaptığınız katkılar için... Huuntaİleti 21.06, 22 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla

Cəmil Həsənli[kaynağı değiştir]

Merhaba @Alperen, Cəmil Həsənli maddesine, başlık, eksik cümleler, düzen gibi sorunlardan dolayı etiket ekledim, bilginiz olsun. İyi Vikiler :) Melissadilara (mesaj) 16.48, 4 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla

makine çevirisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Açtığınız maddelerden birinde "Aktobe ile profesyonel bir sözleşme imzaladı ve evinde 4-0 kazandığı Aktobe için 2013 sezonu toplam on kez sahaya çıktı." şeklinde bir cümle vardı. İki Kazak futbolcunun da maddelerini gözden geçirdim. Eğer makine çevirisi kullanıyorsanız aralarda çok saçma çeviriler yapabiliyor. Bu arada yol kenarına inşa edilen kaynak suyu gibi futbolcu şablon çevirmeni yıllardır işimizi çok kolaylaştırıyor, tekrar teşekkür edeyim. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 21.48, 10 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla

Benim de dikkatimi çekti o maddeler ve sırf bu tarz maddelerden ötürü buna benzer yarışmaları daha fazla organize etmeyeceğimi beyan ettim. Bir amca ailesinde büyüdü... @Seksen iki yüz kırk beş'i de haberdar etmek isterim. İyi günler :) NanahuatlEfendim? 21.52, 10 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Merhaba ilginizden dolayı teşekkür etmekle birlikte ben tekil örnekler üzerinden bu kadar eleştiri yapılmasını haklı bulmuyorum. Sonuçta ortak bir projede çalışıyoruz ve gördüğümüz hataları düzeltmek hatayı yapan bir kişiyi eleştirmekten daha kolay. Asla kabul etmediğim bir argüman "Bu maddeleri böyle açma" veya "Bu maddeleri makine çevirisi ile açma" olacak. Ben elimden geldiği kadarıyla gördüğüm kadarıyla düzeltiyorum. Bu teknoloji olmadığı taktirde günde 15 tane 3-4KB boyutunda maddenin açılması mümkün değil. Dün bir arkadaşım bir paragrafta meydana gelen hatalardan dolayı bu boyuttaki bir maddeyi tamamen sildi. Bu hiç doğru bir yaklaşım değil, maddeyi düzenlemeyi istemiyorsa düzenle şablonu koyabilirdi ama "niteliksiz makine çevirisi" gibi soyut bir gerekçeyle aynı projeye katılan arkadaşımın bütün işin bertaraf ederek maddeyi silmesi "ortak iş yapma" prensibine uygun değil. Bu düşmanca algılanabilir. Bazı insanlarda maalesef "ben senin pisliğini temizlemek zorunda değilim" gibi bir önyargı veya düşünüş şekli oluyor (yanlış anlamayın size ithaf etmiyorum, Azerbaycan dili wikide doğrudan böyle ifade edildi) ama birbirimizin pisliğini temizlemiyoruz, ortak iş yapmaya çalışıyoruz.--Alperen (mesaj) 09.18, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla

@Nanahuatl, çeviri soyut ve ideal bir kavramdır. En iyi çeviri diye bir durum her zaman sözkonusu değildir. Mesela, verdiğiniz örnekte bahsedilen kişinin "amca" mı yoksa "dayı" mı olduğunu bu maddeden bilemiyoruz ve ekstra araştırmaz yapmamız gerekiyor. Biz o cümleyi doğru kotardığımızı zannetsek bile o kişi madde başlığındaki kişinin amcası değil de dayısı olabilir. Daha da ilginci, biz bunu doğrulayacak hiçbir kaynak bulamayabiliriz. Dolayısıyla biz %100 özen göstersek de bazı çeviriler bizim dışımızdaki faktörler nedeniyle hatalı olabilir. Buna alışmak lazım.--Alperen (mesaj) 12.16, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla

Eğer dediğiniz şekilde olursa düzenlenmesi gereken sayfa sayısı tahminen 10 kat artar ve içerik çevirmeni kullanan vikipedistler "nasıl olsa birisi bir gün düzeltir" düşüncesiyle çok daha fazla maddeyi özen göstermeden açabilir. Bu durum ileride Türkçe Vikipedi için içerik çevirmeniyle oluşturulmuş bir ansiklopedi algısı yaratabilir. Her çeviri en iyi olsun şeklinde bir düşünce asla yok, ancak maddelerde Türkçe olmasına karşın çeviri aracının eksikliğinden kaynaklı aralarda ne dediği belli olmayan cümlelerin varlığını görmek cidden üzücü oluyor. O tip cümleleri temizlemeye çalışıyorum zira futbolcu maddeleri gibi düzeltmek her daim kolay değil. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ederim.--Śαвяí¢αи76ileti 17.22, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Bir milyon madde açsam ve her birinde bir cümle sıkıntılı olsa bu durum bile eleştirilmemi gerektiren bir durum değil. Ben istediğim kadar hassasiyet göstersem bile siz veya bir başkası çeviriyi benden daha iyi yapabilir. Neden bu konuda kullanıcıların üstüne gittiğiniz anlamıyorum. Bu şekilde bir mükemmeliyetçilik dayatması Vikipedi'nin kurallarına aykırı. Elimden bu aşamada bu kadar geliyor diye bu kadar eleştirilmem gerekmiyor. Ayrıca bizler sadece sıradan kullanıcılarız. Bu yetki bizde değil, vakıfta. Vakıf derse ki biz Vikipedi'nin temel kurallarını değiştiriyoruz, açılan bütün maddeler en az iki akademisyen denetiminden geçecek, o zaman farklı şeyleri tartışırız. Vikipedi'nin geleceğine dair çıkarım yaparak "elalem ne der" yaklaşımı ile bu proje bence ilerlemiyor. Geçmişte bunun örneğini çok sık yaşadık. Köy maddeleri şöyle kötü, böyle kötü denildi ama siz dahil yüzlerce kullanıcının Vikipedi ile tanışması kendi köyleri ile ilgili maddeleri düzenlemesiyle başladı. Sonunda bu maddelerin standartlaştırılması için proje yapıldı, kazanılan ise o maddelerin kazandırdığı kullanıcılar oldu. Taslak maddeler çok kötü diyoruz yine yüzlerce kullanıcı bu maddeleri geliştirerek aramıza katılıyor. Siz mesela köy maddeleri çok kötü diye Vikipedi'yi eleştirmek yerine katkı yaptıysanız, başka birisi bu maddelerde hata olduğunu düşünüp düzenleyerek katılımcı olarak. Samimi söylüyorum keşke 3000 baytlık 1 milyon madde açabilsem ve her birinde bir cümle hatalı olsa.--Alperen (mesaj) 18.07, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Alperen, M9 diye bir hızlı silme kriteri geldi. Bir incele istersen :) Bununla birlikte yakında tamamlanacak olan Vikipedi:İşleyişi aksatıcı değişiklik sayfası da "Eğer topluluk, kullanıcıların hatalarını düzenleme ve temizleme ile kullanıcıları politika ve yönergeler hakkında bilgilendirme konusunda gerekenden daha fazla zaman harcıyorsa, kullanıcıya yönelik birtakım yaptırımların uygulanması düşünülebilir" demekte ("yaptırım" kısmını görmezden gel, ilk kısma dikkat çekmek istiyorum). Taslak ile ilgili bir şey demedi kimse, taslaklara çekmene gerek yok konuyu :) "Anlamsız" çeviriye yer vermiyoruz ve hızlı siliyoruz, senin oluşturduğun maddeler de bu kapsamda, konu bu kadar aslında. Bu konuyla ilgili tekrar K:Seksen iki yüz kırk beş'i haberdar etmek isterim. NanahuatlEfendim? 19.48, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Ek yapayım, amacımız "insanlara güvenilir ve anlaşılır ansiklopedik bilgi sunmak" olmalı. Aksi takdirde İngilizce Vikipedi'yi makine çevirisiyle aynen kopyalamış oluruz ve okurlar hiçbir bilgi alamadan buradan ayılır. Amacımız ilkiyse hep birlikte verimli bir şekilde çalışalım, ancak anlamsız içerik sunmanın okurlara bir faydası olmamakla birlikte Vikipedi'ye zararı olmakta. Umarım anlayışla karşılarsın :) NanahuatlEfendim? 19.50, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Hala aynı çarpıtmayı yapıyorsunuz. Hiçbir maddeyi aynen makine çevirisi ile buraya taşımadım. Gerekli olduğu durumlarda Azerbaycan Dili, İngilizce, Rusça ve Almanca gibi çok farklı dillerden içeriği kontrol ederek ekledim. Hatalı gördüğünüz iki tane cümleyi cımbızla çekerek kasten kural ihlali yaptığımı iddia ediyorsunuz. Proje kapsamında şu ana kadar 53 tane madde açtığımı ve büyük kısmının hatasız olduğunu görmezden gelerek işi şahsi inatlaşma boyutuna getiriyorusunuz. Yaptırım yapsanız ne olacak yapmasanız ne olacak? Vikipedide ayrıcalıklı bir kesim 20 senedir hala kullanıcılara üstten bakan tutumunuzdan vazgeçmediniz. Şiddetle kınıyorum. Kullanıcılara karşı üstten bakan, kibirli, alaycı tutumunuzu değiştirin. Lütfen maddelerin değerlendirilmesi konusunu en azından Vikimaraton jüri ekibinin değerlendirmesine bırakabilir misiniz? Sonuçta ortada devam eden bir etkinlik var ve benim bu maddelere ay sonuna kadar katkı sağlama hakkım var. Sormak istiyorum aynı projede yer aldığımız birinin tutup da abartısız %80 oranında düzgün bir maddeyi hızlı silmesi centilmence bir davranış mı? Etik mi?--Alperen (mesaj) 19.55, 11 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Alperen, sanırım başkalarıyla karıştırıyorsun beni :) Hatta @Sabri76'yı da. Ayrıcalıklı bir kesim ben hiç olmadım şahsen, kendisi de olmadı hiçbir zaman. Anlamsız makine çevirisi yasak, kural net. Örnekleri de somut bir şekilde önüne koyduk. "Bir amca ailesinde büyüdü" ifadesi misal, makine çevirisi. Bunu sen kendin bilinçli olarak bu şekilde yazdıysan o da sıkıntı. Olay yarışmadan büyük, olay Vikipedi'nin doğru ve anlaşılır bilgi sunması. Centilmenlik, etiklik... Soyut kavramlar üzerinden değil, somut kavramlar üzerinden konuşalım lütfen. Tekrarlıyorum, amacımız doğru ve anlaşılır bilgi sunmak olsun. Yarışma işin eğlencesi zaten :) İyi çalışmalar. NanahuatlEfendim? 19.58, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
M9:Oluşturulan maddede önemli anlam bozuklukları yaratan, çeşitli makine çevirisi araçlarıyla yapılıp "önemli bir düzeltme geçirmeden eklendiği belirlenen" maddeler silinebilir. Bana örnek verdiğiniz maddede tek bir cümleyi cımbızla seçerek sunuyorsunuz. Açtığım tüm maddeler önemli bir düzeltmeden geçerek ekleniyor. Bu anlamda maddelerdeki tekil cümlelere odaklanarak gereksiz ve boş bir tartışma yaratıyorsunuz. Tek bir cümle hatasından dolayı hızlı silme işlemi gerçekleştirilemeyeceği son derece net. Ayrıca düzeltilmiş makine çevirisinin de serbest olduğu net.--Alperen (mesaj) 20.15, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Aynı maddeden (dikkat çekmem sonrasındaki düzenlemeler öncesinde): "Öğrencileri arasında: G. Izmailova, K. Mirkarimova, Gulnara Mavaeva, Rano Nizamova, Valentina Romanova, Tamara Yunusova, Ravshana Sharipova, Mamur Ergashev, Nasib Madrakhimova, Ugiloy Mukhamedova"; "Taşkent'te Turgunbaeva ve eserlerine adanmış bir müze bulunmaktadır" (adanmış müze?); "Koleksiyonları 1920'lerde ve 1930'larda dansa odaklanr ve sergileri, kostümler, posterler ve diğer hatıraların yanı sıra Özbek halk müziği kayıtlarından oluşan bir koleksiyon sunar" ("odaklanan koleksiyon", makine çevirisi kaynaklı anlaşılmaz dil, nesne-yüklem uyumsuzlukları); "çağdaş Özbekistan'da hala saygın bir performans sergileyen grup" (saygın performans?); "Özbek SSR 3-5 toplantılarının" (?)... Sırf bu maddede dahi birçok anlamsız makine çevirisi örneğine rastlamak mümkün. Bunlar göreceli değil, benim şahsi yorumlamalarım değil, soyut kavramlar da değil. Lütfen "ansiklopedi gelişimi"ne odaklanalım Alperen, kötü bir şey demiyorum :) Şu anda "ben Türkçe ifadelerle bir şey yazarım, anlamsız da olsa kabul edilmek zorunda" gibi bir pozisyondasın, biraz sakin bir şekilde burada olma amacımızı düşünürsen aslında farkına varacağını umuyorum. İyi çalışmalar tekrardan. NanahuatlEfendim? 20.38, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
"Adanmış müze" anlamsız bir çeviri değil. Şahıslara ve eserlerine müze adanır (!!) Odaklanan koleksiyon ifadesi de güncel ve anlaşılır bir deyim. Basında güncel olarak kullanılıyor(!!) [13]. [14] Siz gerçekten neden suçlamak ve kabalaşmak için bu kadar materyal arıyorsunuz? Sürekli iftira atma peşindesiniz hepsinin de karşıtını gösteriyorum. Ciddi soruyorum neden şahsileştiriyorsunuz ve sıkıntınız ne?--Alperen (mesaj) 20.51, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
Bu sayfada metnin Google Translate hali (Mavi) düzenlenmiş hali arasındaki farkları görmeniz için versiyon karşılaştırması yaptım. [15] Metnin önemli şekilde düzenleme geçirdiğini görmeniz için bu ispatı sunuyorum. Lütfen hakkımda bir daha "özensiz", "dikkatsiz" vs tanımlamalar yaparak "bilinçli olarak bu şekilde yazdıysan o da sıkıntı" gibi alaycı ifade ve tanımlamalar kullanmayınız. Yaptığınız iftira ve küçük düşürme niteliğinde.--Alperen (mesaj) 20.36, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla
@Vikiçizer, kişiselleştirdiysem beni uyarabilir misin? Ancak ben tutumdan ve üsluptan rahatsız oldum, hemfikirsen kendisini uyarmanı rica ederim. Bu şekilde verimli bir tartışma sürdürebilmek mümkün değil. NanahuatlEfendim? 21.08, 12 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla