Kullanıcı mesaj:Jamiryo/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar. Andy-Ar'dan Faruk Acar ben. 04 Eylül tarihinde sizin tarafınızdan Andy-Ar güncel araştırma sonuçları şeklinde paylaşımda bulunmuşsunuz. Bizim kamuoyuna yeni bir çalışma açıklamadığımızı bildirmek istedim. Lütfen düzeltme yapmanızı rica ederim.

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Merhabalar Jamiryo/Arşiv, özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Vikipedi, kullanıcılarının katkılarıyla gelişmekte ve sizin de gelişmesine katkıda bulunmanıza ihtiyaç duyuyor.
Katkılarınızın, temel ilkelerimizi göz önünde bulundurarak; ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına dikkat etmelisiniz.
En önemlisi tarafsız olmasına ve hakaret barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.
Deneme yapmak istediğinizde, deneme tahtasını kullanabilirsiniz.
Eğer nasıl katkıda bulunacağınızı bilmiyorsanız, yardım sayfamız sizin için oldukça faydalı olacaktır.
Yeni bir madde yaratmak için, madde sihirbazından yararlanabilirsiniz.
Vikipedi'ye herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalden kopyalama yapmanın telif hakları ihlali doğurduğu ve bu içeriklerin fark edildiğinde silindiğini unutmamalısınız.
Takıldığınız her noktada, deneyimli kullanıcılarımızdan yardım isteyebilirsiniz.
Tartışma ve mesaj sayfalarında, iletilerinizin sonuna imza eklemeyi "~~~~" unutmayınız.

Mavi bağlantıları inceleyerek, bizi daha yakından tanımanız ve değişiklik yapmaktan çekinmemeniz dileğiyle.
İyi çalışmalar..
--SiLveRLeaD mesaj 11:37, 31 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Bazı ilçe maddelerindeki değişikliklerinize anlam verememekteyim. En başta yaptığınız değişikliklere gerekçe yazmıyorsunuz. Yine gerekçe göstermeden yerleşim yeri bilgi kutusu şablonunu değiştiriyorsunuz. Ayrıca giriş cümlelerinden Türkiye ifadesini kaldırıyorsunuz. Bir başka sıkıntı da hukuk bilmemenizden kaynaklanıyor. Örnek vermem gerekirse Efeler maddesine eklediğiniz "Aydın merkez ilçesinin isminin değişmesi sonucu kurulmuştur" cümlesi yanlış. Merkez ilçenin adı değişmedi. Merkez ilçe kaldırıldı. Merkez ilçenin kaymakamı olmaz, Efeler'in kaymakamı var. Efeler yepyeni bir ilçedir. Eski merkez ilçenin olduğu yerde kurulmuş olması onu merkez ilçe yapmaz. Büyükşehir kurulan illerde merkez ilçe yoktur. Adı değişti dediğinizde hâlâ merkez ilçe olduğu sanılıyor. Lütfen var olan içerikleri değiştirmeyin. Maddeleri yeni bilgiler ekleyerek geliştirmeyi deneyin. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 11:57, 13 Haziran 2014 (UTC)

Doğru Yol Partisi[kaynağı değiştir]

Sayın Yeksancaner, Doğru yol partisi genel başkanı Çetin Özaçıkgöz'dür. Kaynağı burada bulabilirsiniz. Saygı ve Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:37, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoş geldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --Eldarion 10:42, 5 Ağustos 2014 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Eldarion 11:14, 5 Ağustos 2014 (UTC)


Yönlendirme[kaynağı değiştir]

İl maddelerini topluluk kararı olmadan ilçe maddelerine yönlendirmeyiniz. Devam ederseniz engellenebilirsiniz. Lütfen uyarıları dikkate alınız. --Uğurkentmesaj 12:32, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Diğer illerde yönlendirmeler varken benim yönlendirmem niye kabul olmuyor? Örneğin İzmir'de böyle bir yönlendirme mevcut. Ben uyarıları dikkate alıyorum. Sizin de lütfen diğer maddelere bakmanızı rica ederim. Saygılarımla... --Yeksancanermesaj 12:37, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Onlar için karar alınmış. Üzerinde tartışılmadan içi dolu bir maddeyi başka bir sayfaya yönlendirilmesi yanlış olur. --Uğurkentmesaj 12:45, 6 Ağustos 2014 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Eldarion 17:13, 10 Eylül 2014 (UTC)


Merhabalar Sayın Yeksancaner, gelecekte yapılacak bir seçimin bilgi kutusuna eski seçimlerin sonucunu eklemişsiniz! Ben bu değişikliğinizi geri aldım ve size bilgi vermek istedim. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:26, 13 Ekim 2014 (UTC)

Sayfaya eski sonuçlar girilmedi. Oradaki oranlar -son seçim- oy oranlarıdır. -Yüzde- bölümüne yanlış bir sayı girilmedi. Bilgilerinize sunarım. Ayrıca değişikliği almadan önce olayı daha anlayabilirdiniz. Saygılarımla. Yeksancaner 14:11, 13 Ekim 2014 (UTC)
Son seçim oy oranlarını bir sonraki seçimin bilgi kutusuna eklemek gibi bir uygulamamız yok! Son seçimin oranları zaten eski seçimin sayfasında mevcut. Diğer seçim sayfalarına bakarak bunu görebilirsiniz. Hatta İngilizce Wikipedia'daki sayfalarıda kontrol etmenizi tavsiye ederim. Saygı ve Selamlarımla, İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:57, 14 Ekim 2014 (UTC)

2011 Türkiye Genel Seçimleri sayfasına ve 2007 Türkiye Genel Seçimleri sayfasına bir göz atar mısınız? 2007 Türkiye Genel Seçimleri'nde yüzde bölümü ile 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde son seçime bir bakar mısınız? Ondan sonra böyle bir uygulamanız olduğunu öğreneceksiniz. Saygılarımla... Yeksancaner 14:05, 14 Ekim 2014 (UTC)

Sayın Yeksancaner, Öncelikle yazdığınız mesajları lütfen benim sayfama yazınki bana bildirim gelsin! Yoksa ben tamamen yazdığınız bu mesajı tesadüfen gördüm. Seçimler yapıldıktan sonra eski seçim sonuçlarını eklemekteyiz. Ama yapılmamış bir seçimde 1. 2. 3. parti diye oraya eklemek sayfaya bakanlar için yanlış bir kanı oluşturmakta! Bu nedenle eski seçim yüzde ve sandalye sayılarını 2015 seçimi bittikten sonra ekliyoruz! Bunu yinede yapmak istiyorsanız tartışma sayfasında bir başlık açın. Eğer yapılması yönünde bir görüş belirtilirse benim elbette bir itirazım olmaz. İngilizce sayfaya baktığımda sizin dediğiniz gibi bir ekleme görüyorum! Dediğim gibi tartışma açalım yapılsın denirse yapılır. Selamlar ve Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:49, 15 Ekim 2014 (UTC)
Selamlar Yeksancaner, bu değişikliği yapmışsın ama bir kez daha kontrol edermisin? Sanki oranlar hatalı gibi. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:37, 29 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Gezici anket sonucu neden kaldırılıyor? Gezici sonucu aralıklı vermiş, ortalaması alınıp konulamaz mı?

Efeler Belediyesi[kaynağı değiştir]

İyi günler. Efeler Belediyesi sayfasının silinmesi taraftarı olduğunuzu öğrendim. Silme sayfalarında Efeler Belediyesi için Daha önceden emsal teşkil eden şöyle bir SAS tartışması da vardı. İlçe belediyesi ve idari olarak ilçe arasındaki fark çok az, ayrı maddede işlenmesine gerek yok. demişsiniz. Peki büyükşehir belediyeleri ile iller arasındaki fark da az değil mi? Sonuçta büyükşehir belediyeleri de il sınırı. Eğer bu sözler aklınıza yattıysa lütfen sayfam için silinmeye aday sayfalar bölümünden silinsin başlığını kaldırır mısınız? --Yeksancaner 10:27, 29 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Bunu tartışmanın yeri burası değil, ilgili adaylık sayfasıdır. Bir cevap vermek gerekirse, hâlâ fikrimi koruduğumu söyleyeyim. Büyükşehir belediyeleriyle ilgili belirttiğiniz diğer noktaya da katıldığımı belirtmeliyim ayrıca.--RapsarEfendim? 08:37, 29 Ekim 2014 (UTC)

Selam Yeksancaner. Lütfen bu konuda bana daha fazla mesaj göndermeyin. Silinme adaylığını kaldırmak gibi bir yetkim yok. Topluluk karar verecek artık. Görüşünüzü ilgili sayfada dile getirebilirsiniz. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 17:39, 29 Ekim 2014 (UTC)

Hoş geldiniz Yeksancaner![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:00, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Yeksancaner, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 08:00, 28 Aralık 2014 (UTC)

Genar anketi[kaynağı değiştir]

2015 Türkiye genel seçim anketleri'ne katkılarınızı takdirle karşılıyorum. Daha önce A&G anketinin kaldırılmasına tepkiniz olmuştu, bu defa da aynı sebeple kaldıracaktım, size karşı bir tavrım varmış gibi görünmesin diye önce sizine konuşmakta yarar olduğunu düşündüm. Şuradaki haber resmi bir anket duyurusu değil, bir anket şirketi yetkilisi bir televizyon programında yaptıkları anket veya anketlerle ilgili gayriresmi açıklaması. Sayıları tam söyleseydi belki bu da yeterli olabilirdi, ama CHP, MHP ve HDP için anket sonuçlarını söylememiş, sadece anketlerine göre partilerin hangi oy bandında olduğunu değerlendirmiş. Örneğin anket sonucunda HDP 8,5 ile 9,5 arasında herhangi bir değerde olabilir, hatta gayriresmi bir açıklama olduğundan 9,8'lik sonucu da televizyonda "9 bandında" diye değerlendirmiş olabilir. Sonuçları basına duyurduklarında maddeye eklenmeli, bazen anket tarihini ve katılımcı sayısını duyurmuyorlar ama en azından yüzdelerin tam olarak açıklanmasını beklemek makul.--Cfsenel (mesaj) 05:41, 9 Şubat 2015 (UTC)

İyi günler. İlk önce bu nezaketinizden dolayı çok teşekkür ederim. Daha önce kimse bu kadar duyarlı davranmamıştı. Bunu belirtmek isterim. Ayrıca bu bilgilendirmenizden dolayı çok teşekkür ederim. Bunu düşünememişim. Yalnız 2014 Türkiye Yerel Seçim Anketleri sayfasında kişilerin tahminlerinin yer aldığını gördüm. Bu nasıl oluyor acaba? Bu konuda bir açıklık getirirseniz çok mutlu olurum. Hem böyle hatalarım olduğunda söylemenizi rica ederim. Saygılarımla.--Yeksancaner (mesaj) 13.51, 9 Şubat 2015 (UTC+2)
2014 Türkiye yerel seçim anketleri sayfasına daha önce hiç bakmamıştım. Uyardığınız için teşekkür ederim, feci bir haldeymiş o sayfa. Sonuçların bir çoğu kaynaksız, bir o kadarı eksik anketler. Kesinlikle elden geçmesi lazım. 2015 Türkiye genel seçim anketleri sayfasıyla da yakın zamanda ilgilenmeye başladım. Diğer ülkelerdeki seçimler için en:Opinion polling for the 2015 United Kingdom general election gibi sayfaları görünce insan Türkiye sayfasına da özen gösteresi geliyor, ama maalesef bizde o kadar sık ve güvenilir anket yapılmıyor tabii.--Cfsenel (mesaj) 16:16, 9 Şubat 2015 (UTC)

İyi günler. Bir şey çok dikkatimi çekti. 2015 Türkiye Genel Seçim Anketleri sayfasına bakın bir de aynı sayfanın İngilizce bölümüne bakın. Orada anketler daha ayrıntılı ve daha güzel. Acaba İngilizce bölümündeki anketleri Türkçe bölüme taşıyabilir miyiz? Veya başka bir fikriniz varsa söyleyebilir misiniz? Ben denedim. Çok zor bir şey. Sizin fikriniz nedir?--Yeksancaner (mesaj) 21.13, 9 Şubat 2015 (UTC+2)

en:User:Nub Cake sağolsun İngilizce sayfaya çok katkıda bulunuyor. en:Turkish general election, 2015 de sayesinde çok iyi durumda, bizim sayfa içler acısı halde kalıyor onun yanında. Ben İngilizce sayfadan bazı anketleri aktarmıştım, o da Türkçe'den İngilizce'ye aktarmıştı sanırım. Şimdi de iyi kaynaklı olanlar aktarılabilir (Ben uydurma görünen birkaç anket sonucunu çıkarmıştım mesela, İngilizce sayfada "güvenilir değil" diye not düşülmüş halde duruyor). Yapısal olarak aynı olmadığından elle aktarmak gerekebilir tabii.--Cfsenel (mesaj) 21:12, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Selamlar arkadaşlar, ben iki gündür yazışmalarınızı okuyordum. Şimdiye kadar EN deki sayfaya hiç girmemiştim. Gerçekten kullanışlı bilgiler varmış. Oradan birkaç bilgiyi bu tarafa aktarmak gerekir. Ben aklıma gelenleri gün içinde aktarırım. İkinizinde ellerine sağlık. İyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:49, 9 Şubat 2015 (UTC)

Vatan Partisi Mv.[kaynağı değiştir]

Birgün Ayman Güler henüz Vatan Partisi'ne resmi olarak katılmamıştır. O yüzden değişiklikleriniz geri aldım. İyi vikiler Heyula91 (mesaj) 18:26, 15 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Yeksancaner
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:17, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

2015 Türkiye genel seçimleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar Yeksancaner, bunları geri almışsın. Sebebi nedir? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:20, 7 Nisan 2015 (UTC)

Hemen söyleyeyim niye geri aldığımı. Doğru. Hepar bazı bölgelerde bağımsızlarla seçime girecek. Ama sonucunda parti seçimlere katılacak. Hepar seçimlere sadece bağımsızlarla katılsaydı, parti olarak katılmasaydı haklıydınız. Değişikliğiniz kabul görürdü. Ama hem bağımsızlarla hem de parti olarak katılacağı için değişikliğinizi geri aldım. Yeksancaner
Zaten bende oy pusulası kısmından silinmiş olan HEPAR'ı geri alarak kaynağı ile o bilgiyi ekledim. Partinin sitesinde de hala Osman Pamukoğlu bildirilerini görebilirsin. Bence o haberin oeşekilde bulunmasında bir sıkıntı yok gibi. Sen ne dersin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:17, 7 Nisan 2015 (UTC)

Tablonun Genişletilmesi[kaynağı değiştir]

Benim yaptığım değişikler tabloyu genişletmedi. Ben sadece renk ekledim. Fazla bir parti veya anket eklemedim. Bu tablo ile sadece tablo daha estetik oldu. Yoksa ekstra bir şey eklemedim. Rahatsız olduğunuz şey tablonun genişlemesi ise bunu gerçekten ben yapmadım. Ayrıca renkler partilerin logolarının rengine de epey benzemektedir.

Bir de hizmetliliğim için desteklerinizi bekliyorum. :) Saygılarımla Yeksancaner 4 Mayıs 2015

Tartışma sayfasında tartışırsak daha doğru olur.--Cfsenel (mesaj) 18:30, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Wikimedia commons resim yükleme[kaynağı değiştir]

Ya sana bir şey danışacağım. Ben seneler önce wikimedia commonsa resim yükleyemiyordum. Ben de dersime iyi çalıştım :) Öğrenmiştim. Bugün çok sevdiğim bir oyuncunun resmini yükleyecektim. Fakat çok önce Yann adlı yabancı bir kullanıcı tarafından engellenmişim. Hem de daima :( Onunla ingilizcem çok iyi olmadığı için iletişime de geçemiyorum. Bana bir yardım eder misin? Senden yardımlarını bekliyorum. İyi günler. -- Yeksancaner 4 Mayıs 2015 14:38 (UTC)

Selamlar Yeksancaner, süresiz engellerde çok sonuç alınabileceğini düşünmüyorum ama yinede bir soruştururum. Fakat şöyle bir yok izleyebiliriz. Siz telifi size ait olan dosyayı uygun lisanslarla lokale yükleyin, sonra dosyayı commons a transfer edebiliriz. Bu sizin işinizi görecek bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:55, 4 Mayıs 2015 (UTC)


Kararsızların Dağıtılması[kaynağı değiştir]

Bir şey soracağım. Siz bir ankette kararsızları nasıl dağıtıyorsunuz? Anlatır mısınız?--Yeksancaner (mesaj) 17:54 14 Mayıs 2015 (UTC)

Benenson'un anketine bakarsak, örneğin ankette 95 kişi hangi partiye oy vereceğini söyledi, 5 kişi söylemedi (yani %5 kararsız var). Ve bu 95 kişiden 30'u CHP'ye oy vereceğini söyledi. Bu, parti tercihi belirtenler arasında 30/95 = %31,6'nın CHP'ye oy vereceğini söylediği anlamına gelir. Aslında buna kararsızları dağıtma denemez, o daha komplike bir işlem, onu ancak şirketin kendisi yapabilir. Bizim yaptığımız şirketin dediğini yazmak, anket şirketi cevap verenlerin %31,6'sının CHP dediğini belirtmiş (her 95 kişiden 30'unun CHP'ye oy vereceğini yazarak bunu söylemiş olmuş), biz onu yazıyoruz. Diğer partiler için de aynı şey geçerli.--Cfsenel (mesaj) 18:19, 14 Mayıs 2015 (UTC)

büyük ölçekli değişikliklerde ve itiraz söz konusu olduğunda geri almak yerine tartışma sayfasını kullanmak gerektiğini ve VP:ÜGD kuralını hatırlatmak isterim.. --kibele 16:43, 19 Mayıs 2015 (UTC)

Kullanıcı sayfaları[kaynağı değiştir]

Politika ve yönerge ihlal etmedikçe başkalarının kullanıcı sayfalarında değişiklik yapmamaya özen gösteriniz. --Stultiwikiabana yaz 13:31, 23 Mayıs 2015 (UTC)

"İnsanları tahrik edici ve ayıp şeyler vikipedide görül"müştür. Rica ediyorum, lütfen tutumunuzda ısrarcı olmayınız, tekrar aynı değişikliği yaparsanız ilgili bir hizmetliye görüşlerinizi ifade etmek için Vikipedi'yi aksattığınızı iletmek durumunda kalacağım. Teşekkürler. --Stultiwikiabana yaz 20:26, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Stultiwikia, kullanıcının mesaj sayfasındaki resim Eldarion tarafından kaldırılmış: Özel:Diff/15565125. Bu resim de kaldırılmalı bence --Diyapazon, 20:30, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Stultiwikia, İnsan penisi maddesine girdiğinizde böyle bir görüntüyle karşılaşabileceğinizi önceden bilirsiniz. Kullanıcı ve mesaj sayfalarında ise tahmin edemezsiniz. Uygun olmayan zamanda ve yerde karşınıza çıkabilir. Bu sebeple bence uygun değil bu resim. --Diyapazon, 20:37, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Eldarion'un yaptığı, sizin de yaptığınız ve desteklediğiniz değişikliğin haklı ve yapılması gereken bir değişiklik olduğunu söyleyen ilgili Vikipedi kural sayfasını gösterir misiniz lütfen bana? Teşekkürler. --Stultiwikiabana yaz 20:58, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Stultiwikia, bkz: Kullanıcı sayfamda ne olamaz?: Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller --Diyapazon, 21:03, 24 Mayıs 2015 (UTC)
  • Stultiwikia, şurada şöyle bir şey belirtilmiş: Vikipedi topluluğu, evrim geçirmeye devam eden kendi kurallarını prosedürlerini ve değerlerini üretmiştir. Bu şu demektir: Politika ve yönergelerde yazmayan ama topluluk tarafından yanlış kabul edilen şeyler, evrim geçirmekte olan kurallara sonradan eklenebilir veya çıkarılabilir... (İtalyakurdu, kusura bakmayın bu arada sizin mesaj sayfanıza yazdık hep) --Diyapazon, 21:43, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Sevgili arkadaşlar, başka bir kullanıcının (hele ki politikalara hakim olduğu düşünülerek hizmetli seçilen bir kullanıcının) bu şekilde davranıp sebep göstermeden içerik silmesi bunun doğru olduğunu göstermez. Tam tersine o kullanıcının yetkinliği ile ilgili şüphe oluşturur.
Diyapazon,
  1. Evet Vikipedi evrim geçirip kuralları üretmeye devam edebilir. Lütfen buyrun, politika/yönerge hazırlayın, topluluğun onayına sunun, kabul edilsin kural olarak, uygulanmaya başlansın, ben de uygulayayım.
  2. Yok eğer iddianız o değilse, Vikipedi'de halihazırda mevcut bulunan, ve silinme talebi reddedilmiş (üstelik silinme talebi gerekçesi de italyakurdu'nun gerekçelerine benzer) bir dosyanın neden ansiklopedik olmadığını, diğer kullanıcı sayfalarında bulunan içeriklerden farkını izah ediniz lütfen. Fark eğer italyakurdu'nun bahsettiği sebepler ise, Vikipedi'nin böyle bir ayrımı, böyle bir sansürü söz konusu değildir. Teşekkürler.
Sevgili italyakurdu,
Beni yanlış anladığınızı sanıyorum. Benim niyetim korkutmak değil, benden korkup korkmamanız değil mesele, meseleyi "namertliğe" vurup kişisel almazsanız sevinirim. Vikipedi dahilinde uygunsuz olan davranışınızın bir cezai yaptırımı olduğunu size iletmekti benim yapmaya çalıştığım şey. Konu üzerinde bilginizin yetersiz olma ihtimali dolayısıyla haksız olabileceğinize ihtimal vermeniz bu konuşma açısından da eminim daha faydalı olacaktır. Hemen yukarda ilgili notlarımı bulabilirsiniz. Herhangi bir deliliniz ve kaynağınız olduğunu düşünmüyorum, görmüyorum. Zaten yapılan bir değişikliği reddederken atıf gösterme, sebep bulma yükümlülüğü sizin üzerinizde, bende değil. Ben, bence çürütebileceğim "ansiklopedik olmama" iddiası dışında Vikipedi içerisinde geçerli bir sebep gösterdiğinizi görmüyorum. Sevgiler. --Stultiwikiabana yaz 12:30, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Sevgili italyakurdu, infestor'un konu hakkında bir itirazı olup olmaması gerekmiyor. Başkalarının kullanıcı sayfaları da herkesin sorumluluğu altında. Kendimiz itiraz ettiğimizde de bir şey değişmiyor merak etmeyin, aynı sonuç alınıyor zaten. Her neyse. Bir hizmetli sebepsiz içerik çıkardı, yaptırımı olmadı. Siz, 3 geri dönüş kuralını ve VP:GÖRÜŞ ihlal ettiniz ve herhangi bir yaptırımı olmadı. Yaptırımı olmadığı gibi sayfa bir hizmetlinin uygunsuz gerekçesiyle, gıyabında ayakları yere basmayan ifadelerle art niyet aranarak silindi, silindiği için ne şanslısınız ki 3gd ihlaliniz veya sayfanın eski hali de görünmüyor. :) Ne güzel değil mi? :) Hizmetlinin kural dışı davranışına yaptırım zaten genel olarak nadir olur, burda yine olmadı. Bunlar Vikipedi kuralları dahilinde olan şeyler değil. Kişilerin kendi kuralları, gelenekleri ve görenekleri dahilinde insiyatifleriyle Viki'ye yansıttıkları şeyler. Sizin açınızdan ne şanslı ki sizin gibi düşünerek politika ve kuralları kendi gelenekleri, görenekleri, düşünceleri doğrultusunda hiçe sayabilen bir hizmetli var; ne yazık ki benim gibi kuralları korumayı öne koyan, sansürün karşısında duran başka bir hizmetli gözüme çarpmıyor. (Belki bürokrat Superyetkin?) İlginçtir, çok haklısınız, kuralın çalışmadığı yerde dediğiniz gibi ben zararlı çıkmak üzereyim, trol ilan edilmem an meselesi. Ben en iyisi ayağımı denk alayım, siz dilediğinz gibi kendi kurallarınıza ve geleneklerinize göre düzenlemeye devam edin Vikipedi'yi. Bir yerde ben de illallah der çıkar giderim heralde ama yüce $DEITY bilir ne zaman. Kısmet. Kolay gelsin. --Stultiwikiabana yaz 13:27, 25 Mayıs 2015 (UTC)
italyakurdu, politika ihlali olduğunu düşündüğünüz durumlarda meseleyi hizmetlilerle ve aktif kullanıcılarla konuşmanızı öneririm. ayrıca VP:GÖRÜŞ'ü ihlal etmemek ve ihlal edilmesine de engel olmakta yarar var. trollerin beslenmemesi konusundaki bilgilendirmeyi de okumanızı öneririm. --kibele 13:45, 25 Mayıs 2015 (UTC)
(: --Stultiwikiabana yaz 13:55, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Cevap yazmamı istememişsiniz, nezaketen mesajınızı okuduğuma dair bilgilendirmek istedim. Kolay gelsin. --Stultiwikiabana yaz 14:43, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Özrünüz inanın çok nazik ve kıymetli; hayatın her alanında, ne memlekette ne de buralarda rastlaması pek kolay olmayan bu tavrınızı korumanızı dilerim. Burda bir fikir ayrılığımız vardı, ben sebepleriyle izah etmeye çalıştım; gördüğünüz gibi başka türlü değerlendirildi, ben de ne kadar haksız uygulamalar olduğunu düşünsem de uzat(a)mıyorum. Gördüğüm kadarıyla pek faydalı katkılarınız var. Devamını dilerim. Ben bu yazdıklarınız ve aklımıza takılanlarla ilgili ufak bazı açıklamalar yapayım, tartışmak için değil, izah etmek için yine. :)
  1. 3GD kuralına hizmetli dahil olması gerekmez. Viki'de cesur davranırız, 1. değişikliği yaparız. Sonra örneğin birisi gelir itiraz eder ve 2. değişiklik olarak değişikliğimizi geri alır. Sayfa bir önce üzerinde anlaşma sağlanmış haline döner. Değişikliği geri alan kullanıcı sebeplerini tartışma sayfasında bildirir. İlgili kullanıcılar değişiklik üzerinde tartışarak fikir birliğine ulaşmaya çalışırlar. Bu yapılmadan, 2. değişiklik olan geri almadan sonra (özellikle 1. değişikliği gerçekleştiren kullanıcı) tekrar geri alarak kendi değişikliğini dayatmaya çalışırsa olay içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar, karşılıklı değişikliklerimizi geri almaya başlarız ve kati sınır olan 4. kere geri aldığımızda, ilk önce siz engellenirsiniz, sonra da ben sizin değişikliğinizi tekrar geri alırsam engellenirim. Bizim örneğimizde, sayfanın mevcut hali resimli haliydi. Siz 1. değişikliği yaptınız, ben itiraz edip geri aldım. Sayfanın mevcut hali korunurken üzerinde tartışmamız gerekiyordu. Olmadı. Siz tekrar geri aldınız, sayı önemli değil, illa 4. kere geri dönüş yapmak gerekmiyor. Konu geri dönüş politikası kapsamına girdi, biz ihtilaftaydık. Madde mevcut haliyle kalmalı ve biz tartışmalıydık. Umarım anlatabildim.
  2. Fakat, zaten bir hizmetli "(G8) Temizlik işlemi" gerekçesiyle sayfayı hızlı sildi. İlgili sayfaya bakıldığında üzerinde tartışma olan bir sayfanın temizlik işlemi gerekçesiyle silinemeyeceğini görebilirsiniz. Silme işleminin geri alınmasını istedim. Benim itirazımın hedefi olan işlem geri alınmaksızın topluluğun önünde konuyu tartışmam söylendi. Önemli bir konu olduğunu düşünmeme rağmen bunu yapamazdım çünkü zaten trollükle itham edilmeme ramak vardı. Hassas bir konu üzerinde yorumlar yapıyordum ve kullanıcılar kendi fikirlerinin aksinin makul olabileceğine imkan vermiyorlardı. Vikipedi sansüre karşıdır. Arada çok güzel bir yorumunuz vardı "Vikipediyi şiddetle kınarım" gibi. Evet, bazı durumlarda bunun olması gerekebiliyor. Fakat zaten biz daha üzerine konuşurken hizmetlinin biri yetkisini kullanıp sayfayı sildi sonra beni trollükle itham etti. Ben zaten sabıkalıyım, fazla sivrilemem. :)
  3. Bu konuda tartışmanın ortasında tek bir şey var: Ayıp ve terbiyesizlik. Resim, tüm Vikipedi'lerdeki dosyaların bulunduğu ortak alan Wikimedia Commons'da tam da dediğiniz sebeplerden silinmeye aday gösterilmiş, ve kalmış. Yani resim ansiklopedik olarak değerlendirilmiş. Burada bunun neden ansiklopedik olmadığı sorulduğunda bir izahat yapılamıyor. "Ayıp olan şey ansiklopedik değildir" desek olmaz, penis maddesini gösterdik. Kullanıcı sayfasında olamaz desek bir sebep gösteremiyoruz, sadece birkaç kullanıcının kendi geleneği ve göreneğiyle örtüşmüyor oluyor. E bu durumda da zaten işte bu kullanıcıların gelenek göreneği Vikipedi kurallarının üstüne çıkıyor.
Umarım anlatabildim. Uzatmaya gerek yok; çünkü hiçbir yere varmaz bu. Başka kullanıcıların katılımıyla tartışsak eminim beni destekleyecek en az birkaç kullanıcı vardır; ama konu ortalık yere taşınırsa ben trol addedilirim ve süresiz engellenirim. Daha önce oldu. Bu yüzden (hele ki siz cevap istemediğinzde) uzat(a)mıyorum. Eminim Viki'de güzel işler çıkaracaksınız. İyi çalışmalar dilerim. --Stultiwikiabana yaz 15:52, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Siyasi Partiler[kaynağı değiştir]

Katkı yapmadan önce biraz kaynak araştırması yapmanızı tavsiye ediyorum. Millet ve Adalet Partisi halen meclistedir. CHP MV sayısı 124 değil 125'tir. Değişikliğiniz geri alıyorum. İyi Vikiler Heyula91 (mesaj) 17:09, 30 Mayıs 2015 (UTC)

Millet ve Adalet Partisi mecliste değil. İdris Naim Şahin partiden istifa etti. Refik Eryılmaz'dan önce CHP'nin milletvekili sayısı 125'ti. İsitfa etti 124'e düştü. İtalyakurdu (mesaj) 11:40, 31 Mayıs 2015 (UTC)
Tekrar belirtiyorum. TBMM resmi kaynağından daha güvenilir bir kaynağınız var ise belirtiniz aksi halde keyfi değişiklik yapıyorsunuz demektir. CHP MV istifa etmiş ise bile bu henüz resmi olarak işleme alınmamış. Bu yöndeki değişikliğinizi bu durum gerçekleştikten sonra yapınız. İyi Vikiler Heyula91 (mesaj) 11:59, 31 Mayıs 2015 (UTC)

2015 Türkiye genel seçimleri[kaynağı değiştir]

Bir şey soracağım. Yarın genel seçim. Örnek veriyorum (siyasi maksatla yazmıyorum sadece bir örnek) CHP ile MHP koalisyon yaptı. Genel seçim sayfasında görevdeki başbakan ve iktidar partisi var. Bu seçimde sonra seçimden önceki başbakan ve iktidar partisi ve seçilmiş başbakan ve iktidar partisi olarak ikiye ayrılacak. Diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu 63. hükümetin başbakanı oldu. Ama bu hükümet koalisyon hükümeti. Seçilmiş başbakan ve iktidar partisi bölümüne Kemal Kılıçdaroğlu - Cumhuriyet Halk Partisi yazılması lazım. Fakat bu hükümet koalisyon hükümeti, yani iktidar hükümeti değil. Bu yüzden seçilmiş başbakan ve iktidar partisi bölümüne CHP yazılamaz. Ben bir şey düşünmüştüm. CHP yazdım. Parantez içerisine de MHP ile koalisyon dedim. Fakat bu olmadı. Ne yapalım? CHP mi yazalım, yoksa iktidar partisi yazısını kaldıralım mı, yoksa başka bir çözüm mü var? En kısa zaman içinde bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 09:32, 6 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, ben bu tip durumlarda fikir vermesi açısından EN wikipedia'ya bakıyorum. Bu, bu ve bu seçimler fikir vermesi açısından uygun gibi. Ama tabiki ille böyle olacak diye bir kanun yok. Az oyu alan biri başbakanlık için görevlindirilse bile sonuçta cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş sayılabilir! Bu nedenle seçilmiş başbakan ve parti olarak örneğin CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu yazılmasında hiçbir sakınca yok gibi geliyor bana. Bu konu seçimlerden sonraki duruma göre tartışma sayfasında konuşulup karar alınabilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:05, 6 Haziran 2015 (UTC)
Yani sadece başbakan mı kalsın, iktidar partisi yazısı kaldırılsın mı diyorsunuz? İtalyakurdu (mesaj) 13:15, 6 Haziran 2015 (UTC)
EN wikipedia'daki örneklerde hem başbakan hemde iktidar partisi ibareleri bulunmakta. Ama daha önceden de dediğim gibi seçimden sonraki duruma göre karar verilebilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:06, 6 Haziran 2015 (UTC)
Ben ibarelerden bahsetmiyorum. Başlıklardan kaldırılsın mı diye sordum. Titlebölümündeki iktidar partisi yazısını kastettim. İtalyakurdu (mesaj) 16:46, 6 Haziran 2015 (UTC)
Benim düşüncem iktidar partisi ibaresine koalisyon partileri eklenebilir. Ama bu benim düşüncemle çözülebilecek bir durum olmadığından tartışma sayfasında karar verilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:50, 6 Haziran 2015 (UTC)

YSK resmi kesin seçim sonuçları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kesin olmayan sonuçlara göre yaptığınız değişiklileri geri aldım. Katkılarınız önemli fakat resmi sonuçları beklemek zorundayız, haber ajanslarının verdiği sonuçlara göre değişiklik yanlış bilgilere neden olur. Ayrıca sandıkların tamamı henüz tamamen açılmamıştır. Ayrıca yaptığınız değişiklik tablo yapılarını bozup kaynakları, notları silmektedir. İyi Vikiler Heyula91 (mesaj) 18:28, 7 Haziran 2015 (UTC)

Türkiye siyasi partiler listesi[kaynağı değiştir]

Yaptığınız değişikliklere kaynak eklemiyorsunuz, varolan tablo yapılarını bozup ve kaynaklarını siliyorsunuz. Birde sizin eklemediğiniz kaynağı eklediğim değişikliğimi geri alıyorsunuz! Bu değişiklikleriniz katkı yapmaktan çok vikipedi işleyişini aksatıyor. Biraz daha özenli olup daha emek verilerek yapılmış tabloların üzerinde uygun şekilde değişiklik yapılması veya aynı şekilde geliştirilmesi önemli. İyi vikiler. Heyula91 (mesaj) 09:54, 10 Haziran 2015 (UTC)

O zaman ben de değişiklşklerimi kaynaklı yaparım. İtalyakurdu (mesaj) 10:13, 10 Haziran 2015 (UTC)
Bu daha önce yaptığınız kaynakları silme değişikliğinizi ve ne anlama geldiğini değiştirmez. Ayrıca Vikipedi'de devriye haklarına sahip birinin bunu yeni öğrenmesi takdire şayan. Heyula91 (mesaj) 10:36, 10 Haziran 2015 (UTC)

25. Dönem Milletvekilleri Listesi Hakkında[kaynağı değiştir]

25. Dönem Milletvekilleri Listesi'deki yaptığım tek tablo değişikliği, 24. Dönem Milletvekilleri Listesi sayfasının tasarımı ile paralellik taşımakta. Ayrıca kullanıcıların ister isme göre sıralama, ister partiye göre sıralama imkanı tanımakta ve bu sayede insanların aradıkları bilgiye daha kısa sürede ulaşmasını sağlamakta. Lütfen bu konulara dikkat ederek yaptığım değişikliği yeniden değerlendirin...

--Player 1 TR (mesaj) 15:00, 10 Haziran 2015 (UTC)Player 1 TR

Bir mesajda benden bahsetmişsin. Yeksancaner ile İtalyakurdu aynı. Ben isim değiştirdim. İtalyakurdu oldum. Eski ismim Yeksancaner'di. Bana sadece İtalyakurdu demen yeterli. İtalyakurdu (mesaj) 20:44, 10 Haziran 2015 (UTC)

Pardon ben isim değişikliğini fark etmemişim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:51, 10 Haziran 2015 (UTC)

Türkiye'deki siyasi partiler listesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; logoların adil kullanım çerçevesinde listelerde kullanılmaması gerektiğini söylemişsiniz. Diğer logoları da silelim mi o zaman? Yoksa bir bildiğiniz var da o yüzden mi koydunuz? İtalyakurdu (mesaj) 11:10, 13 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Aynen belirttiğiniz gibi silmek lazım. Bazı logolar kamu malı gerçi ama onları koyup da diğerlerini koymamak doğru olmaz gibi.--RapsarEfendim? 11:12, 13 Haziran 2015 (UTC)
Vaktinizden çalıyorum ama size bir şey daha soracağım. Kamu malı CHP'nin logosu mu örneğin? MHP'nin logosu kamu malı değil mi? İtalyakurdu (mesaj) 11:16, 13 Haziran 2015 (UTC)
Estağfurullah. Wikimedia Commons'a yüklenmiş olanlar kamu malı. CHP ve MHP'ninkiler de kamu malı dolayısıyla.--RapsarEfendim? 11:17, 13 Haziran 2015 (UTC)
O zaman diğerlerinin çoğu da commonsa yüklenmiş. Eğer çoğunluk kamu malı ise kamu malı olan logolar kalsın, diğer logolar kaldırılsın. Tabii ki son söz tartışma sayfasıdır. Bendeki sadece bir fikir. İtalyakurdu (mesaj) 11:20, 13 Haziran 2015 (UTC)
Commons'tan kastım şu site. Bu logo Türkçe Vikipedi'ye yüklenmiş, bu logo Commons'a. Commons'a yüklenen diğer parti logoları şurada -ki bunların da bir kısmı uygunsuz olduğundan şimdi silinmeye aday göstereceğim bazılarını.--RapsarEfendim? 11:23, 13 Haziran 2015 (UTC)
O zaman ben siyasi partiler listesindeki logoları sileyim ki katkım olsun :) --İtalyakurdu (mesaj) 11:32, 13 Haziran 2015 (UTC)
Bu logolarda biraz zayıfım da. Son kez daha bir şey sorayım mı? Biraz ayıp olacak çok soru sordum ama adil kullanıma sahip logolar listelerde kullanılamazken kamu malı logolar kullanılabiliniyor mu? Adil kullanıma sahip logolar sadece kendi sayfalarında mı kullanılıyor? Saygılarımla... --İtalyakurdu (mesaj) 11:54, 13 Haziran 2015 (UTC)
Aynen dediğiniz gibi.--RapsarEfendim? 12:43, 13 Haziran 2015 (UTC)

2015 Türkiye genel seçimleri[kaynağı değiştir]

Bir şey soracağım. Yarından sonra genel seçim. Örnek veriyorum (siyasi maksatla yazmıyorum sadece bir örnek) CHP ile MHP koalisyon yaptı. Genel seçim sayfasında görevdeki başbakan ve iktidar partisi var. Bu seçimde sonra seçimden önceki başbakan ve iktidar partisi ve seçilmiş başbakan ve iktidar partisi olarak ikiye ayrılacak. Diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu 63. hükümetin başbakanı oldu. Ama bu hükümet koalisyon hükümeti. Seçilmiş başbakan ve iktidar partisi bölümüne Kemal Kılıçdaroğlu - Cumhuriyet Halk Partisi yazılması lazım. Fakat bu hükümet koalisyon hükümeti, yani iktidar hükümeti değil. Bu yüzden seçilmiş başbakan ve iktidar partisi bölümüne CHP yazılamaz. Ben bir şey düşünmüştüm. CHP yazdım. Parantez içerisine de MHP ile koalisyon dedim. Fakat bu olmadı. Ne yapalım? CHP mi yazalım, yoksa iktidar partisi yazısını kaldıralım mı, yoksa başka bir çözüm mü var? En kısa zaman içinde bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 18:32, 5 Haziran 2015 (UTC)

Vikipedi'ye epeydir girememiştim, sorunuzu yeni gördüm. Ama başbakan hâlâ belli olmadığına göre sorunun çok da aciliyeti yok. Normalde before_party ve after_party kısımlarına başbakanın üyesi olduğu partinin adı yazılır, diğer dillerdeki vikilerde konsensüs bu şekilde. title kısmında "iktidar partisi" yazmaya gerek yok, sadece "başbakan" yazılır, altındaki partinin başbakanın partisi olduğu anlaşılır zaten.
Konsensüs bu şekilde, benim fikrimi soruyorsanız en doğrusu bence de bu. Diğer Vikipedi'deki uygulamalardan saparak koalisyon partilerini de listeleyebiliriz belki, ancak bu durumda tartışmalı olacak çok çeşitli durumlar olabilir. Örneğin atıyorum HDP kabineye bakan vermez ama güvenoyu verip kabinenin kurulmasını sağlar, bu durumda listelenecek mi? Ya da sadece kabineye katılan bakanların partilerine göre yapacağız diyelim. Bu durumda, örneğin CHP üyesi bir milletvekili partisinin arzusu hilafına AKP'nin kuracağı bir kabineye katılabilir, ama CHP güven oyu vermeyebilir, bu halde AKP - CHP koalisyonundan bahsedilebilir mi? Ya da AKP hükûmeti kurup bir bağımsızı bakan olarak kabineye alabilir, bu durumda AKP - bağımsız koalisyonu demek anlamsız olabilir. Yani işe bakanların partileri açısından da baksak, güven oyu açısından da baksak sıkıntılı. En doğrusu üzerinde mutabakat olan uygulamaya devam edip yalnızca başbakanın üyesi olduğu partiyi bilgi kutusunda belirtmek, title kısmında da yalnızca başbakan yazmak.--Cfsenel (mesaj) 17:54, 18 Haziran 2015 (UTC)

Sevgili Fenerli1978; öncelikle teşekkürünü aldım. Bu çok güzel bir davranış. Nazikliğin için çok teşekkür ederim.

Sana bahsetmiştim, ben resim yükleyemiyorum. Zaten de engelliyim ve o konuda zayıfım. 2015 TBMM başkanlığı seçimi sayfasına yüklemem için commonsa veya vikipediye bir tane iyi derecede çözünürlüklü Dengir Mir Mehmet Fırat resmi yükleyebilir misin? Yüklersen çok mutlu olurum. Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 11:55, 24 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, çok şanslısın. Hemen bir özgür fotoğraf buldum ve yükledim. Sayfayada ekledim. Daha önceden de galiba söylemiştim. Özgür lisanslı ya da kendi çektiğin fotoğrafları sen lokale yükle sonra commons a transfer edilir. Böylelikle sıkıntı kalmaz. Selamlar ve iyi vikiler ve ayrıca emeklerin içinde teşekkürler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:17, 24 Haziran 2015 (UTC)
Çok cahilim galiba :( Şu an sana bunlara utana sıkıla soruyorum ama vikipedide lokal ne? (Çok cahilim ya :( :( ) İtalyakurdu (mesaj) 12:28, 24 Haziran 2015 (UTC)
  • Kendi çektiklerini https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Y%C3%BCkle&uselang=tr-ownwork&wpUploadDescription={{Bilgi%0A%7Ca%C3%A7%C4%B1klama=%0A%7Ckaynak=Tamamen%20kendi%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmam%0A%7Ctarih=%0A%7Cyazar=~~~%0A%7Cizinler=%0A%7Cdi%C4%9Fer_s%C3%BCr%C3%BCmler=%0A}} burayı kullanarak lokale yüleyebilirsin. Özgür lisanslı fotoğraf buluncada bana yada başkasına gönderirsin direk commons a yükleyebiliriz. Yardım istersen sormaktan çekinme, neden buradayız sonuçta Göz kırpma. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:34, 24 Haziran 2015 (UTC)
Mesela Dengir Mir Mehmet Fırat'ın fotoğrafını benim çekecek halim yok :D Ben çoğunlukla kişi fotoğrafları yüklemek istiyorum. Bunun için de ancak bu fotoğrafları size göndermem gerekmez mi? İtalyakurdu (mesaj) 12:40, 24 Haziran 2015 (UTC)
  • Etrafındaki tarihi ve görülmesi gereken yerlerin fotoğraflarını çekebilirsin! Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:50, 24 Haziran 2015 (UTC)

Adalet ve Kalkınma Partisi sayfasındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

Adalet ve Kalkınma Partisi sayfasındaki değişikliğinde gerekçe belirtmeden değişikliğimi geri almışsınız. Göz geçirseniz iyi olur. Oğuzhan Taşçı 21:25, 9 Temmuz 2015 (UTC)

Bir sonraki Türkiye genel seçim anketleri[kaynağı değiştir]

İyi günler. Bu anket kullanıcı adında belirttiğim sayfaya eklenebilir mi? Saygılarımla, iyi bayramlar. İtalyakurdu (mesaj) 15:18, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, kullanıcı adında belirttiğim sayfaya eklenebilir mi? ne demek çok anlamadım ama anket sanki çok sağlam kaynaklı gibi görünmedi bana. Ama sen kaynağa güveniyorsan elbette anket sayfasına eklenebilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:12, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar Fenerli1978. Bu değişikliğe göz atar mısın? İlk günden vandallığa başlamış. Bu kullanıcının vikipediye yararı olmayacağını düşünüyorum. Sen ne düşünürsün? Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 13:30, 30 Temmuz 2015 (UTC)

Erkan erkan.102, Erkan erkan.65 ve Erkan erkan.65; Scapraz ve Scaprazo kullanıcılarının aynı olduğu kanısındayım. Bu kişilerin kukla olabilir. Engellenmesini düşünüyorum. (...) Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 13:34, 30 Temmuz 2015 (UTC)
Sayın İtalyakurdu, gerekli uyarılar yapılamadan engelleyemiyoruz. Ve ayrıca kişisel yorumlardan kaçınmanızı önemle rica ederim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:40, 30 Temmuz 2015 (UTC)

Ya ben az önce bir şeyler yazdım ama bu kullanıcı 29 Temmuz 2015'te kaydolmuş. Bunları 20 Temmuz'da yazmış. 8 yıllık üyeyim diyor. Nasıl oluyor? İtalyakurdu (mesaj) 11:25, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, kullanıcı adını değiştirdi. Sonrada tekrardan yeni kullanıcı adı aldı! Ama zaten ilk aldığıda 1 haftalık bir kayıt. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:32, 1 Ağustos 2015 (UTC)

TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi[kaynağı değiştir]

İyi günler. Malum İhsan Özkes istifa etti. CHP'liyken şimdilik bağımsız milletvekili oldu. Ben bir şey istiyorum. Gerçi nasıl anlatacağım bilmiyorum ama... Yukarıda belirttiğim sayfada İstanbul 1. bölgede İhsan Özkes var. Ben onu listenin en altına bağımsız olarak ekledim. Ama şöyle yapmak istiyorum; yine Oğuz Kaan Salıcı'nın altında CHP milletvekili olarak kalsın. Ama yatık olarak kırmızı renkte Cumhuriyet Halk Partisi yazısı var ya, işte o yazıyı ikiye bölmek istiyorum. Yazının sol tarafında kırmızı renkte Cumhuriyet Halk Partisi yazsın, sağ tarafında ise gri renkte bağımsız yazsın. Bunu nasıl yapabilirim. Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 11:41, 1 Ağustos 2015 (UTC) ːSelamlar İtalyakurdu, bunun yapmanın çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Çünkü orada style="background:#D40000; color:white" | ifadesi ile ayni hücrenin içindeki bilginin dolgu ve yazı rengini veriyoruz. Aynı hücre içinde farklı bi dolgu kullanamayız. Misal Microsoft Excel'de de aynı hücreyi iki farklı renkte dolduramıyoruzǃ Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:56, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar. yaklaşık yarım saat - 45 dk önce benim IP adresim engellendi. Yani bu girdiğim IP adresinden kullanıcı hesabımı açtığımda sayfa düzenleyemedim, mesaj gönderemedim. Tam beni engelleyen kullanıcıya mesaj gönderecektim ki elektrikler kesildi. Hemen sonra geldi. Sence bu durum niye olmuştur? Engel başlangıç tarihi 17 Temmuz 2015, bitiş tarihi ise 17 Temmuz 2020'ydi.

Bir de ben imzamı renkli ve güzel bir hale getirmek istiyorum. Bunun için kodları veya ilgili sayfayı nereden bulabilirim? (İmza kullanımı sayfasını söyleme :) ) İtalyakurdumesaj 14:33, 3 Ağustos 2015 (UTC)

IP ile ilgili muhtelen sizin o an aldığınız IPyi vandal birisi almıştı ve 17 Temmuz 2015'te engellenmiş. O andaki IP hangisi olduğunu bilmediğimiz için kontrol etmek zor. Bu tip engellemeler global olarakta yapılmış olabiliyor. İmza içinse örnek alacağın imzaları atan kişilerin imzalarına bakarsan renk ve yazı tipi kodlarını oradan görebilirsin. İmzayı değiştirmek ise Tercihlerim sayfasındaki Kullanıcı bilgilerim tabında bulabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:41, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Ben bunu [[Kullanıcı:Fenerli1978|<font face="Segoe script" color="#657442" size="4">Fenerli1978</font>]] yaptım oldu! Fenerli1978 15:17, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Ya, mesajlarda ufak karışıklıklar oldu. Senin mesajın senin sayfanda gözükmedi, benim ki de benim sayfamda. Bu kullanıcı engelledi beni. Bunu tanıyor musun? İtalyakurdumesaj atın! 15:36, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Hayır tanımıyorum ama seni engellememiştir sonuçta, IPyi egellemiştir değilmi? Bu arada imza işide çözülmüş galibaǃ Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:07, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Bu sorular çok uzadı ne olursun kusura bakma ama benim IP'yi neden engellesin? Daha basit anlatır mısın? Bu arada imzayı hallettim. Bence sen de değiştir. :D İtalyakurdumesaj atın! 11:22, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Bazı IPlerden uzun süreli vandalizm veya başka ihlaller gelince bu tarz engellemeler olabiliyor. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:58, 4 Ağustos 2015 (UTC)

TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi[kaynağı değiştir]

İlk olarak sizin değişikliğinizi sadece 1 kere geri aldım. Bu davranışı bir de Türkiye'deki Siyasi Partiler Listesinde yaptım. İthamlarınızda lütfen abartılı konuşmayın. Ben devriye olurken keyfine olmadım. Değişikliği geri almak benim en doğal hakkım. Zaten de sadece 1 kere aldım. Bana uygun bir şekilde mesaj gönderseydiniz daha nazik olabilirdi. İtalyakurdu, ayni davranisi artik kacinci oldugunu bilmedigim defa gerceklestiriyorsunuz. Baska bir kullanicinin bariz vandalizm olmayan degisikligini geriye aldiginizda sebebini belirtmeniz beklenir; aksi, Vikipedi kurallarini gectim, nezakete aykiri. demişsiniz. Vaktim olsaydı belirtirdim. Vikipedide geri almak suç değil. 3 kere alınca suç olduğunu biliyorum. Devriye olurken torpille olmadım. Ve 1 sene boyunca sadece bir kere bu 3 kere geri alma suçunu işledim. Onu da sevgili Kibele bana uygun bir dilde anlattı. Ben de yapmadım. Şunu söylemek isterim. Bir zamanlar o nazikliğiniz, kibarlığınız kaybolmuş. Bu çok net bir şekilde belli olabiliyor. Son olarak nezaket kurallarını çok iyi biliyorum. Bunu da bilmenizi isterim. Değişikliğiniz sizin olsun. Ne bileyim, çok üzüldüm bu sözlerinize. İtalyakurdu (mesaj) 12:14, 3 Ağustos 2015 (UTC)

İtalyakurdu, değişiklik özetlerini pek okumuyorsunuz sanırım. Aynı davranışı sırf bana karşı defalarca gerçekleştirdiniz, başkalarına karşı da gerçekleştirdiğinize çok defa şahit oldum, her defasında uyardım, artık usanmamı anlayışla karşılayın.
1) Daha önce yapmadığınızı iddia etmişsiniz. Sadece tek bir sayfadan tek bir örnek vereyim. 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri sayfasında, eklediğim bilgileri hiçbir sebep göstermeden 20 Haziran 2015'te çıkardınız. Aynı gün, ekleme sebebimi belirterek geri ekledim. 25 Haziran'da yine çıkardınız, yine sebep belirtmediniz. Ertesi gün tekrar sebeplerimi izah etmeye çalışarak geri ekledim. 29 Haziran'da tekrar bilgileri çıkardınız, ve tekrar sebep belirtmediniz. Bu defa "Ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum, aynı değişikliği hiçbir sebep göstermeden üçüncü kere yapmaya çalışıyorsunuz. Farklı bir görüşünüz varsa değişiklik özeti yahut tartışma sayfasını kullanarak belirtmeniz beklenir." yazarak tekrar ekledim. Neyse ki o değişikliği tekrar sebep göstermeden çıkarmadınız, ancak aynı davranışa devam ediyorsunuz maalesef, onlarca defa şahit oldum.
2) "Vaktim olsaydı belirtirdim. Vikipedide geri almak suç değil.", "Değişikliği geri almak benim en doğal hakkım." demişsiniz. Değil. Defaatle bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir değişikliğe katılmamanız mümkündür, benim ya da başka bir kullanıcının yaptığı değişiklik hatalı ve geri alınması gerekiyor da olabilir. Ancak sebebini belirtmeden geri almak hiçbir kullanıcının hakkı değildir. Yalnızca açık vandalizmleri (örneğin bir kullanıcı bütün sayfayı sildiyse) sebep belirtmeye zahmet etmeden geri alabilirsiniz. Diğer eğer değişikliğin geri alınması gerektiğini düşünüyorsanız tartışma sayfasında belirtirsiniz, yahut eğer hemen geri alınması gerektiği kanısındaysanız en azından geri alırken sebebini de belirtirsiniz ki karşı taraf değişikliğinin neden hatalı olduğunu anlayıp düzeltmeye çalışsın. Hiçbir sebep göstermeden geri almak, Vikipedi'de karşı tarafa "yaptığın değişiklik vandalizm" demektir, ve eğer karşı taraf gerçekten kötü niyetli değilse kesinlikle kaçınılması gereken davranıştır.
İyi niyetli olduğunuzu ve Vikipedi'nin işleyişini öğrenmek istediğinizi varsayarak tekrar ediyorum, lütfen vandalizm haricinde hiçbir kullanıcının değişikliğini, ya özette ya tartışma sayfasında sebebini belirtmeden asla geriye almayın. Karşı taraf sayfaya zarar verdiyse dahi, eğer kötü niyetli olduğunu düşündürecek bir şey yoksa mutlaka sebep belirtin. Aksi, Vikipedistler arasında dargınlıklara ve Vikipedi'nin işleyişini henüz anlamamış yeni kullanıcıların, hatalarını anlamak yerine değişikliklerinin bilmedikleri sebeple geri alındığını görüp Vikipedi'den soğumalarına neden olur. Vikipedi:Son değişiklikler devriyesi, Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi, Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Soğukkanlı olunuz sayfalarını okumanızı ve değişiklik özetini daha sık kullanmanızı öneririm.--Cfsenel (mesaj) 01:32, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Şunu belirtmem gerekiyor ki vikipediyi tam olmasa da biraz tanıyorum. Demokratik bir insan olarak tartışma sayfası açmayı, görüş belirtmeyi çok severim. Ne yazık ki benim açtığım tartışma sayfalarına kimse dönüp bakmıyor. Örnek olarak Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri. Bir kere açtım, kimse yazmayınca kişileri sildim bir daha yazdım. Kimse yazmayınca da o günden beri tartışma sayfalarından soğudum. Burada tek başıma büyükşehir belediyelerini silmedim. Demokratik olarak tartışma sayfası açtım. Sonucu da ortada! Ayrıca vandalizm yapmıyorum. Bir de ben değişikliklerimin çoğunu gerekçeli yapıyorum. Size fikir belirtmediklerimin denk geldiğini zannediyorum. Bu olaydan gerçekten çok sıkıldım. Kısacası vandalizm sevmiyorum ve tartışma sayfası açtığım zaman da kimse dönüp bakmıyor bu yüzden de tartışma sayfası açmıyorum. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:14, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Tartışma sayfasını açarken, ilgili kullanıcıların adlarını anarsanız (İtalyakurdu şeklinde) kullanıcılara uyarı gider, aksi halde gözden kaçabileceği için tartışmaya katılabilirler. Her halükarda, tartışmaya kimse katılmazsa sorun yok ki, istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz demektir, neden şikâyet ediyorsunuz? Siz değişikliği yaptıktan sonra ilgili kullanıcı tartışma sayfasına bakıp, yazdığınızı görüp tartışma sayfasına katılırsa ne âlâ, konuşarak çözüme varılabilir, bir daha ilgilenmezse de değişiklik sizin yaptığınız şekilde kalmış olur.
"vandalizm sevmiyorum" demişsiniz. Kimse vandalizm sevmiyor, vandalizmi sebep belirtmeden geri almanıza kimsenin itirazı yok. Ancak ben vandalizmde bulunmuyorum, sebep göstermeden geri aldığınız diğer pek çok değişiklik de vandalizm değildi, bunları geri alırken sebep belirtmeniz gerekir. Tartışma sayfasını kullanmayacaksanız bile değişiklik özetini kullanın.--Cfsenel (mesaj) 16:16, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Bu değişikliği yapmışsın. Sütunlar daha sonra açılır demişsin. Ama ileride sütun açmak daha zor olabilir. Bence sadece saadet partisi olsun. Malum; 5. parti ve anketlerde yer alan bir parti. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:36, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Mesela bu bahsettiğim gibi, tartışma sayfasına uygun bir konu. Doğru, tartışma sayfasına yazarsanız görmeme ihtimalim var, ama yazdığınızın başına [[Kullanıcı:Cfsenel]] eklerseniz bana uyarı gelir, oradaki tartışmaya katılabilirim. Mesaj sayfasının aksine, oradaki tartışmaya başka kullanıcıların da katılma imkânı olur, ve daha sonra "şu değişiklik neden yapılmış" diye merak eden kullanıcı cevabını tartışma sayfasına bulabilir, kullanıcı mesaj sayfalarında böyle bir imkân yok.
Madem mesaj sayfama yazdınız, bu seferlik görüşümü burada belirteyim: Gerekirse yeni sütun açmak biraz programcılık becerisiyle zor değil, hatta ona da gerek yok, ben tercih etmesem de en kötü Vikipedi'nin görsel editörü kullanılabilir. Eğer sütun açmak gerekirse ve zor olduğunu düşünürseniz, bana haber verirseniz ben eklerim. Bundan sonra Saadet Partisi'nin anketlerde yer alıp almayacağını bilmiyoruz. Daha yeni seçim olduğu ve partinin yüksek bir oy potansiyeli olmadığı ortaya çıktığı için bütün anket şirketleri yalnızca dört partinin sonuçlarını duyurmayı tercih edebilirler. Bir parti eklerlerse bunun Saadet Partisi olması makul bir tahmin, ancak şimdiden bu tahmini yapıp sayfayı ona göre düzenlememize gerek yok. Şu ana kadar sadece dört partinin dahil olduğu sonuçlar duyurulmuş tüm anket şirketleri tarafından.--Cfsenel (mesaj) 16:26, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Sayfaya bakmadınız galiba çünkü ben aklıma gelen kullanıcıları daha önceden bir bir eklemiştim. 30 büyükşehir belediyesini VP:SAS'a taşıyacağım zaten. İsteyenler fikrini orada belirtir. Uyarılarınız için teşekkür ederim. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 15:09, 5 Ağustos 2015 (UTC)
Evet, genel olarak söylemiştim, sayfaya şimdi baktım. İlginç, bir uyarı geldiğini hatırlamıyorum, bir sebeple görünmemesi gibi bir durum olmadıysa gözümden kaçmış olmalı. Neyse, asıl bahsettiğim, ciddi bir değişiklik yaparken yahut geri alırken tartışma sayfasında belirtebilirsiniz, değişiklik özetinde de tartışma sayfasındaki alt başlığa link verirsiniz (ya da sığıyorsa direkt özete yazarsınız, her defasında tartışma sayfasına gitmeye gerek yok). Mevzubahis kullanıcılar ilgilenmezse dediğim gibi zaten sorun yok, değişiklik yaptığınız haliyle kalır.
Ayrıca devriyelik kapsamında bir değişikliği reddederken de sebebini belirtirseniz iyi olur. Hatırladığım kadarıyla hemen hemen her defasında "Gerekçe:"den sonrasını doldurmuyordunuz. Vandalizmse vandalizm butonuna tıklamanız yeterli, ya da kaynak yoksa "kaynak"a tıklayıverin. Dediğim gibi, sebep belirtmeden geri almak yeni kullanıcıları soğutmaya neden oluyor, eğer iyi niyetlilerse hatalarını anlayıp ona göre davranışlarını düzeltemiyorlar. Okursanız internette Vikipedi ile ilgili şikâyetlerin bir çoğu bu yönde, "değişikliğim geri alındı, nedenini de anlamadım, sebebini belirtmediler" şeklinde.--Cfsenel (mesaj) 16:42, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Argo kullanmadım ki ama büyütursek bu iş böle uzar PierreLotte (mesaj) 15:10, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Geçmişte olan bir hatayı yüzüme vurmakmıdır vikipedislik

Ben derdimi anlatamıyorum galiba geçmişte olan geçmişte kaldı ben argo kulanmam kabada olmam emin olun PierreLotte (mesaj) 19:15, 5 Ağustos 2015 (UTC)


Gecmiş te hatam oldu yazımlarda beni vikipedislıkten soğuttunuzya benim kadar kim burda vakit harcıyor PierreLotte (mesaj) 15:05, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Rahat bırak beni da bi sal beni gideyim PierreLotte (mesaj)


Bana ve partime dediniz koskoca vikipedide Bitek sizle anlaşamıyorum neyse size ıyı vikiler ben gidiyorum başarılar dilemiyeceğim inşallah o cok güvendiğiniz devriyelikte elinizden kayıp gider size kötü günler


PierreLotte (mesaj)||PierreLotte||PierreLotte (mesaj)

Madde Madde Cevaplım 1.Hakem oLmak için 19'yaşına girmek yeterli 2.Ak Parti'deyım 3.İnanmıyorsan Buyur Gel Yerımde Gör Bi çayımı iç 4.Adımı vermek zorunluluğu varolduğunu zannetmiyorum ben sana Facebook'tan yazarım

PierreLotte (mesaj)

Selamlar! Yine ben :) [1] sayfasındaki kullanıcıların sayfalarını ne yapalım? Kişilerin kendi kullanıcı sayfaları olduğu için kalabilir mi? Yoksa kalması uygun değil midir? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 08:15, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, öncelikle geç cevap için kusura bakma. Kullanıcı sayfaları reklam içermiyorsa çok silinmesi gerekmiyor. Ama sen bak gözüne takılan sayfalar olursa silinmesi için işaretlersen ii olur. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:07, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar. Bir şey hakkında size bir şey sormak istiyorum. Ben devriye olmama rağmen bazen (nadiren) kendi değişikliğim bekleyen değişiklikler olarak gösteriyor. Veya burada Kibele hizmetli olmasına rağmen değişiklik Superyetkin tarafından kontrol edilmiş. Bunun sebebi nedir? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 20:12, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, eğer siznden önce onaysız bir kullanıcı değişiklik yaptıysa o revizyon ve revizyonları incelemeniz gerekir. İkinci soruyu anlamadım maalesef. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:43, 16 Ağustos 2015 (UTC)
Bunu kast etmiştim. Malum bazı hizmetlilere soru sormaya çalışıyorum, onlarla tanışabilmek ve iyi iletişim kurmak için. Onlar da büyük ihtimalle burada değiller ben de kopyala-yapıştır yaptım. Tembelliğim tuttu. Kusura bakmayın. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 10:38, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Enteresan bir durum olmuş. Bende tam anlayamadım ama belki revizyonu kontrol et butonuna basılmış olabilir başkada bişey aklıma gelmiyor. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:39, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar.Konuya ben de pek hakim değilim. Kolay gelsin. Eldarion 16:33, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Devriyelik başvurusu yaptım, şu sayfadan görüşlerinizi sunarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. --SarvSarv 19:08, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Sevgili Cfsenel; fikirlerimi tartışma sayfasına yazmayı daha fazla uygun bulmayarak size mesaj şeklinde belirtmeyi daha uygun gördüm. Beni sürekli uyarmanız, hata yapmamam konusundaki çabalarınız beni mutlu etti. Hatamın da farkına vardığımı düşünüyorum. Bu konuda da size sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Fakat İtalyakurdu'nun katkıları sebep belirtmeden geri alma huyu var maalesef.i ben yazmadım. Gerekli konular hakkında düşüncelerinizi lütfen ve sadece benim mesaj sayfama yazın. Böyle bir konuyu bütün kullanıcılara göstere göstere beni aşağılamanız üzdü. Üstüne üstelik ayrıca yazdıklarınızı yaşınıza veriyorum. demenin karşı tarafa nasıl yansıdığını bilemezsiniz. Burada herkes elinden geldiği kadar vikipediye katkı sağlamaya çalışıyor. Küçük büyük fark etmiyor. Ama yaşımı yüzüme vurarak beni herkesin karşısında küçük düşürmeniz çok ayıp. Sonra Bir cevap vermeyeceğim, burası yeri değil demek benim gözümde ne anlama geliyor hemen açıklayayım. Siz önce insanlara lafı sokuyorsunuz, insanları kızdırıyorsunuz; sonra da burası yeri değil, size cevap vermeyeceğim diyebiliyorsunuz. Benim gözümde bu sözün anlamı bu. Size ayıbı, ahlakı öğretecek değilim. Fakat beni uyarmayı aşan sözleri söylemeniz; benimle alay edercesine olan konuşmanızın asıl sizi küçük düşürdüğüne inanıyorum. Son olarak da özür dilemek gibi belki dünyanın en erdemli olan sözünü size kalbimin kırıldığını kaç kere belirtmeme rağmen söylememeniz sizin aşırı gururlu ve inatçı olduğunuzu da gösteriyor. Lütfen benim hakkımda olan düşüncelerinizi kimsenin gözü önünde alay edercesine söylemeyin. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 13:58, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Bu defa olgun şekilde cevap yazmanızdan memnun oldum. Yaşınızı bahis konusu yapmam uygunsuz oldu, ancak şurada yazdıklarınız için başka bir açıklama bulamadım.
Meseleyi kişiselleştirmenize gerek yok. Alay etmek, laf sokmak gibi bir amacım yoktu. Devriyelik Vikipedi'de mühim bir görev, bu yetkiye sahip olanların Vikipedi'nin işleyişini biliyor olması bekleniyor. Ara sıra hatalar tabii ki yapılır, ancak sizinle uzun süre konu hakkında konuştuktan sonra başka bir kullanıcının sizinle ilgili yine aynı şeyden şikâyet etmesi, söylediklerimi umursamadığınız zannına kapılmama neden oldu, bu nedenle başka kullanıcıların da durumu bilip sizi uyarmasında fayda olacağını düşündüm. Verdiğiniz tepki, kesinlikle çok ama çok yakışıksızdı. Neyse, bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacaksınız mesele yok. Sizi kırdığım için üzgünüm, dilerim bundan sonra Vikipedi'ye katkılarınıza devam eder, devriyelik görevini de kurallara uygun ve yaraşır şekilde yaparsınız.--Cfsenel (mesaj) 08:34, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Benden şikayetçi olan kullanıcıyı söyleyebilir misiniz? Kendimi izah etmem gerekiyor. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 12:19, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Kimse sizden şikâyetçi olmadı, dediğimi yanlış anladınız sanırım. Mesele siz değil, daha önce yaptığınız, artık tekrarlamayacağınız davranışınız. Tartışma:Bir sonraki Türkiye genel seçim anketleri sayfasında daha önce benim de şikâyetçi olduğum bir davranışınızdan başka bir kullanıcının daha şikâyetçi olduğunu gördüm. Yazdıklarıma rağmen bu davranışa devam ettiğiniz, dolayısıyla benim ikazımı dikkate değer görmediğiniz düşüncesiyle başkalarının da ikaz etmesinin faydalı olacağını düşündüm. Kendinizi izah ettiniz zaten, dediğim gibi bundan sonra bu davranışta bulunmayacaksanız mesele yok.--Cfsenel (mesaj) 19:44, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Bu resmi yüklemek istiyorum. Ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Adil kullanım, telif gibi şeyleri görünce kafam allak pullak oldu. Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:32, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Anladığım kadarıyla fotoğraf yaşayan birine ait. Bu nedenle adil kullanım kapsamında bu fotoğrafı kullanamazsınız. Özgür lisan ile de işaretlenmemiş. Bu nedenle şu anda bu fotoğrafı kullanmanız uygun değil! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:37, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Yaşayan kişilerin fotoğrafları nasıl yükleniyor o zaman? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:39, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Sadece kendi çektiğimiz fotoğraflar yada özgür lisanslı fotoğrafları yükleyebiliriz. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:45, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Cobija! Size izninizle bir şey sormak istiyorum. Örneğin Haziran 2015 Türkiye genel seçim anketleri yapmak varken niye seçimleri anketleri şeklinde sayfaları taşıyorsun? Yan yana çoğul ekine sahip iki kelime geldiğinde okunması biraz anlamsız olmuyor mu? Bu seçimin anketi. Yani seçim anketi. Nİye böyle yaptığınla ilgili görüşlerini almak istiyorum. Hayırlı pazarlar... Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 07:55, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Bu konuyla ilgili özel bir dil kuralı var mı bilmiyorum. Taşıma sebebim ana maddelerle uyumlu olması, başka bir nedeni yok. --cobija 08:07, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Bana az önce bir şey yazdınız. Bunu ayrıntılı bir şekilde açıklar mısınız? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 13:26, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Bir maddenin adı değiştirilecekse eğer, panel aracılığıyla madde adı değiştirilebilir. reob 13:34, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Sevgili Cfsenel; her teşekkür aldığımda herkese teşekkür ediyorum. Size de bu nezaketinizden dolayı teşekkür ederim. Size bir şey hakkında soru sormak istiyorum. Öncelikle ben bu konuyu bir kullanıcı ile de görüştüm. O da uyum olsun diye bunu yapıyorum. Konuya geçecek olursak sizin de yaptığınız gibi örneğin Haziran 2015 Türkiye genel seçim anketlerini Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri olarak taşımanızdaki sebep nedir? Böyle bir Türkçe kuralı olduğunu zannetmiyorum. Yan yana gelen çoğul ekine sahip iki sözcüğün okunması da biraz değişik oluyor. Ayrıca bu anketler seçim anketi. Seçimler için yapılıyorlar. Ben bu tür anket sayfalarının seçim anketi olarak değiştirilmesi görüşündeyim. Size bunları yazmamın sebebi de sizden benim fikrime karşıt bir yorum gelmesi halinde tartışma sayfası açacak olmam. Gerekli açıklamanızı yapın. Eğer hala bu fikrimi koruyacak olursam tartışma sayfası başlatacağım. Bunun için sizden mesaj bekliyorum. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 10:51, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba. Öncelikle yanlışınız var, ben Haziran 2015 Türkiye genel seçim anketlerini Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri olarak taşımadım. Sayfa geçmişinden görebileceğiniz gibi, maddenin adı hep 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri imiş, Cobija tarafından Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri sayfasına taşınmış. Benim o maddenin adıyla bir dahlim yok. Yalnızca Kasım seçimleri için, değişiklik sebebimde belirttiğim gibi, Kategori:Türkiye'de seçim anketleri'ndeki diğer sayfaların adlarıyla tutarlılık için ad değişikliği yaptım. Öyle kalması gerekmiyor, dediğiniz adlandırmaya da gidebiliriz, ancak değiştirirsek birini değil tüm anket sayfalarını değiştirmemiz uygun olur. O yüzden öneriniz üzere tartışma açtım, görüşünüzü orada belirtebilirsiniz.--Cfsenel (mesaj) 15:13, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Madde geri getirildi. İyi çalışmalar. --Eldarion 05:33, 27 Ağustos 2015 (UTC)

63. Türkiye Hükûmeti[kaynağı değiştir]

Selamlar. 63. Türkiye Hükûmeti'ndeki eklediğim kaynağı ben normalde belirtilen kaynaklardan biraz daha farklı belirttim. İsim altında kaynak ekledim. Fakat siz değişikliğimi geri alarak herkesin yaptığı türden kaynak belirtmişsiniz. Benim yaptığım kaynak ekleme hatalı mı oldu yoksa vikipedi böyle olmaması yönünde teamül mü var? Ayrıntılı bir değişiklik özeti yazmadığınız için sebebini pek anlamadım. Sayglarımla... İtalyakurdumesaj atın! 09:48, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, makale içerisinde dış bağlantı şeklinde kaynak göstermek uygun değildir. Dışarıya direk verilen bağlantılar sadece sayfanın en altındaki dış bağlantılar başlığı altında bulunmalıdır. Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:15, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi sayfada bunun değişmesi gerekmektedir.PierreLotte (mesaj)

Bügün soracağım PierreLotte (mesaj) 11:22, 8 Eylül 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Cfsenel; Vikipedi'de o kadar hata yapmama rağmen sadece kere engellendim. (gerçi o eski hesabım, sonradan açıldı ama onu da kullanmıyorum.) Engelden sonra bu hesabımı açtım. Burada hiç engellenmedim. Muhtemelen diğerleri benim adar hata yapsa çoktan engellenirdi. Değişiklik sebebi, 3 kere aynı değişikliği geri almak, kişiler üzerine yorum yapmak, tablo yapısı bozmak, kaynak silmek falan falan. Fakat bu değişiklik sebebi konusunda iyi ki bana sert davranmışsınız. Herkes benim değişikliğimi niye yaptığımı anlayabiliyor. Size teşekkür ediyorum. Çok ufak değişikliklerde sebep belirtmiyorum.(Çünkü düşünüyorum ne yazayım diye, aklıma bir şey gelmiyor.) Eh, o kadar da olacak artık :) Tekrardan çok sağ olun. Bir de çocukça konuşmalarım için de utanıyorum. Affetmişsinizdir umarım. Saygılarımla ve sevgilerimle... İtalyakurdumesaj atın! 10:00, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Sevgili İtalyakurdu, mesajı bana yazmışsınız, yanlışlıkla kendi sayfanıza eklemişsiniz sanırım, dolayısıyla görmemiştim, şimdi tesadüfen gördüm. Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. Benim de aklımdan geçenlerde tam da bu yazdıklarınız geçiyordu, ilgi alanlarımız ortak olduğu için yaptığınız değişiklikleri görüyorum, hep özet yazdığınız dikkatimi çekmişti. İstatistiklere bakınca belli oluyor zaten, benim değişikliklerin %39'unda özet varmış, maşallah sizinkinde %50'yi geçmiş, ne güzel. Vikipedi'nin işleyişini pek güzel öğrendiniz, önceden yeni kullanıcıların yaptıkları hataları arada sırada yapıyordunuz, epeydir hiç rastlamadım. Böyle azimli kullanıcıların Vikipedi'ye katkıda bulunduğunu görmek çok güzel. Hiç özür dilemenize gerek yok, benim de kusurlarım oldu, siz de beni affedin. İyi vikiler, Cfsenel (mesaj) 05:33, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Soruna cevap evet hakkım var.[kaynağı değiştir]

Sorunuza cevap[kaynağı değiştir]

Ya ben az önce bir şeyler yazdım ama bu kullanıcı 29 Temmuz 2015'te kaydolmuş. Bunları 20 Temmuz'da yazmış. 8 yıllık üyeyim diyor. Nasıl oluyor? İtalyakurdu (mesaj) 11:25, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, kullanıcı adını değiştirdi. Sonrada tekrardan yeni kullanıcı adı aldı! Ama zaten ilk aldığıda 1 haftalık bir kayıt. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:32, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Kullanıcının şu ve şu sayfaları boşaltmaya, yeni üye adına olan yönlendirmeleri silmeye hakkı var mı acaba? --85.108.48.22 18:04, 1 Ağustos 2015 (UTC)

İtalyakurdu ve Fenerli1978 benim bu tür gereksiz yazışmalarla pek işim olmaz ama katkım olsun diye yazıyorum. (..) 1 8 yıllık üyeyim :) (..) 1 haftalık hesap değil :) Küresel hesabıma baksaydınız 8 yıllık olduğunu anlayabilirdiniz. Şimdi isterseniz bir bakın öğrenin öyle gelin ve gelişi güzel hakkımda yazı yazmayın. Beni rahatsız ederek buradan soğutuyorsunuz. Ben 8 yıllık diyorsam öyledir. Küresel hesap ne biliyorsunuz değil mi? Bakınız kaç yıllık hesap. Not kullanıcı adı değiştiğinde tarihlerde değişiyor ayrıca daha önceki kullanıcı adı 8 yıl önce alınmıştı siz bir bilene sorunuz--X-static (mesaj) 20:09, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Parti rumuzları - kısaltmalar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yine konudan sapılmasın diye Saadet Partisi hariç söylediklerinize cevap yazmadım, ama söylediklerinize cevap olarak yazdıklarım zaten aynı sayfada yukarıda mevcut. Bir kere baş harflerle kısaltılsın demiyorum ki. Mesela Merkez Parti MEP diye kısaltılır, basındaki örneklerinden görebilirsiniz. [2][3][4]. Her halükârda, kısaltmaların doğası gereği, karışma ihtimali olan yerler olabilir. Karışma ihtimali olan yerlerde tam adı (Saadet Partisi) kullanılır, karışma ihtimali yoksa kısaltma (SP) kullanılır. Sırf karışmasın diye kendimizce kısaltma uydurmak doğru değil. SAADET diye bir kısaltma yok, karışmasın diye Vikipedi'de kafamıza göre kısaltma seçmek, kısaltma yerine parti rumuzunu kullanamaya karar vermek gibi bir hakkımız yok. Resmî kısaltma kullanalım diyorsunuz, tekrar tekrar söylediğim üzere, partilerin resmî kısaltmaları olması gibi bir durum yok. Saadet Partisi'nin resmî kısaltmasının SAADET olduğunu iddia ediyorsanız, buna kaynak gösterin lütfen. Parti tüzüğünde yok, web sitesinde yok, nereden bu iddiaya varıyorsunuz?--Cfsenel (mesaj) 09:31, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Gereken kaynağı gösterdim. Bu konu benim mesaj sayfamda çözülecek bir iş değil. Tartışma hâlâ sürüyor. Yorumlarınızı tartışmada belirtin. Ayrıca bana yazdığınız mesaj ile ilk söyledikleriniz pek örtüşmüyor. Özellikle Merkez Parti olayı. Siz hep baş harfler kullanılsın dediniz. Şimdi hepsi böyle olmak zorunda değil diyorsunuz. Fikirlerinizde değişiklik olduğu izlenimine kapıldım. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 09:45, 31 Ağustos 2015 (UTC)
Tartışma sayfasını okursanız, en başından beri MEP'i savunduğumu görürsünüz. Yazdıklarımı okusanız keşke. Gerçi epey uzun oldu, hepsine bakamamanızı anlıyorum, ama birine "sen şunu savunuyordun" demeden önce neyi savunduğuna bakmak lazım. Mesela en başta diğer kullanıcıya yazdıklarımdan biri şu:
Doğru, Türkçede kısaltmaların nasıl yapılacağıyla ilgili o kadar sabit bir kural yok. TDK "Kuruluş adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır" dese de sonrasında "Ancak bazen kelimelerin, özellikle son kelimenin birkaç harfinin kısaltmaya alındığı da görülür. Bazen de aradaki kelimelerden hiç harf alınmadığı olur." diye devam etmiş. Dolayısıyla haklısınız, her parti onlarca farklı şekilde kısaltılabilir. Bu durumda kısaltma kullanmak istiyorsak medyada hangi kısaltmanın kullanıldığı, dolayısıyla partinin hangi adla bilindiği önemlidir. Örneğin Anavatan Partisi AP, ANAP, ANAPAR... çok farklı şekillerde kısaltılabilir. Medyada yaygın kullanım ANAP olduğundan Vikipedi'de kısaltma olarak onu kullanmak daha uygundur. (Bu arada, belki hatırlamazsınız, ANAP'ın rumuzu, sizin tabirinizle "resmî kısaltması" ANA PARTİ idi, doğal olarak Vikipedi'de rumuzunu değil, kısaltmasını kullanıyoruz.) Adalet ve Kalkınma Partisi de, AKP, AKPAR, ADKAP, ADKALPAR, hatta AKPARTİ olmak üzere çok farklı şekillerde kısaltılabilir. Bunlar arasında medyada kullanılan ve tanınırlığı olan tek kısaltma AKP. Bunun yanında partinin bir nevi lakabı, takma adı olan "AK Parti" de yaygın şekilde kullanılıyor. Bunun AKPARTİ kısaltmasının yaygınlığını destekleyeceğini söyleyebilirsiniz. Bu bence tartışmaya değer. Ama "kısaltmalar yerine rumuzları kullanalım, olsun bitsin" şeklinde yaklaşıyorsanız, kusura bakmayın, söylediğinizin pek savunulabilirliği yok.
Tartışma sayfasını konudan saptırmamak için yanlış anlamayı burada düzeltmek istedim. Konuyla ilgili yazdıklarınıza tartışma sayfasında cevap vereceğim.--Cfsenel (mesaj) 10:00, 31 Ağustos 2015 (UTC)
Medyada AKP'den çok AK Parti kullanılıyor. Buna açıklık getireyim öncelikle. Kısaltmalar yerine rumuzları kullanalım, olsun bitsin şeklinde yaklaşmıyordum. Ben fikirlerimi sunuyorum. Dileyen kabul eder, dileyen etmez. Tartışmada siz farklı bir şeyi savunuyorsunuz, ben veya bir başkası farklı bir şey savunuyor. Olsun bitsin gibi yaklaşımım yoktu. Ama itiraf etmeliyim ki siz o kadar çok uzun yazıyorsunuz ki artık okumaktan yoruluyorum. Bu uzun yazmalardan sonra olsun bitsin yaklaşımına girdim. Gerçekten kullanıcıları (kendi adıma konuşayım, beni) bezdiriyorsunuz. Paragraf paragraf yazı yazıyorsunuz. Hangisini okuyalım ki? Yazılarınızı daha kısa ve anlaşılır yazın ki, sizin fikirlerinizi daha iyi anlayalım. Saygılarımla ve sevgilerimle... İtalyakurdumesaj atın! 10:10, 31 Ağustos 2015 (UTC)
O yazıyı size hitaben yazmamıştım ki zaten sevgili İtalyakurdu. Söylediklerimi yanlış anladığınız düşüncesiyle tartışma sayfasından kopyaladım. Sizin öyle bir yaklaşımınız olduğu iddiam yok. Yine tartışma sayfasında yazmıştım, ama gözünüzden kaçmış herhalde, Vikipedi'de AK Parti kullanımına da karşı değilim ki... Siz de haklısınız, fazla uzun yazdım, ama bir kullanıcının beni anlamadığını görünce açıklamak ihtiyacını hissediyorum, daha da uzuyor, bu defa hiç okunmuyor, kısır döngü :).--Cfsenel (mesaj) 10:23, 31 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Tartışmanıza müdahil oluyorum ama Cfsenel yukarıda yine "Tekrar tekrar söylediğim üzere, partilerin resmî kısaltmaları olması gibi bir durum yok" demişsiniz. Ancak dün, seçimlerin tartışma sayfasında da önce bu görüşü benimseyip ardından "Kısaltılmış adların resmî olduklarından kimsenin şüphesi yok." demiştiniz. Bence siz öncelikle bu konudaki fikrinizi bir oturtun. Sürekli aynı konuda farklı fikirler beyan etmeniz, sizinle görüş alışverişi yapan kullanıcılara zorluk çıkarıyor. Kısaltmanın tanımı, TDK'ye göre "kısaltılmış ad veya söz"dür. Milletvekili Seçimi Kanunu m.26 hükmünde de "kısaltılmış ad" ibaresi yer almakta. Bu da TDK'nin tanımına göre kısaltma oluyor. Kanunda ve tüzüklerde yer aldığı için de resmî oluyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorum ama anlatamıyorum. "Saadet Partisi'nin resmî kısaltmasının SAADET olduğunu iddia ediyorsanız, buna kaynak gösterin lütfen. Parti tüzüğünde yok, web sitesinde yok, nereden bu iddiaya varıyorsunuz?" demişsiniz. Belirttiğim kanunun 26. maddesinin b ve f bentlerinden bu sonuca varıyoruz. Bu arada sizi anlamadığım için uzun yazdığınızı belirtmişsiniz. Ben sizi anlıyorum da sürekli birbiriyle çelişen görüşler beyan etmenize anlam veremiyorum. Kısa ve öz yazmanızı tercih ederdim yoksa.--B.S.R.F. 💬 11:33, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Fenerli1978; iyi günler. Faruk Acar bana mesaj göndermiş (?) Ben burada Andy-AR'ın anketini paylaşmıştım. Galiba birisi benle kafa buluyor. Yoksa koskoca araştırmacının bana mesaj gönderecek hali yok. Sen inandın mı? Benim mesaj sayfama girersen en üstte mesajı görürsün. Koskoca araştırmacı bir mesaj bile yazamamış :) Yorumlarını bekliyorum. Bir de bu işi çözdükten sonra Tartışma:Türkiye'de en altta TBMM Başkanı adı altında bir başlık göreceksin. Orada yorum belirt lütfen. Burada SeyitA ve Maurice Flesier benim değişikliğimi geri aldılar. Ben [[Vikipedi:Üç geri dönüş kuralı|VP:ÜGD kuralını] hatırlattım ama hata mı ettim bilemedim. Tartışmada fikrini belirtirsen çok mutlu olurum. Sevgi ve saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 08:54, 5 Eylül 2015 (UTC)

O olup olmadığını tabiki bilemeyiz ama eski anket sayfasının tartışmasında seçimanketi.tv adresinin güvenilir olmadığı ve oradan ekleme yapmanın doğru olmadığı kararı alınmıştı diye hatırlıyorum. Türkiye sayfası ile ilgili cevabım tartışma sayfasında dır. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:22, 5 Eylül 2015 (UTC)

Selamlar. Ben sloganı ekledim. Geri aldınız. Niye? Bir de ben yeni logoyu ekleyeyim mi? Görüşünüzü alayım dedim. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 16:15, 5 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba! Bu slogan Türkiye'nin resmî olarak kabul etmiş olduğu bir ulusal slogan değildir. Zaten böyle olsaydı Anayasa'nın Türk Bayrağı ile ilgili maddeleri gibi burada yer alırdı. "Made in Turkey" "Turkey:Discover the power" olarak değiştirilerek uluslararsı yatırımları çekmek amacıyla düzenlenmiş. Sanırım siz bunu yanlış anlamışsınız. Logo derken hangi logodan bahsettiğinizi anlayamadım. Maurice Flesier msj 16:23, 6 Eylül 2015 (UTC)

Akıl mı Veriyorsunuz[kaynağı değiştir]

Konuşma tarzınızı beğenmiyorum akıl verir gibi PierreLotte (mesaj) 06:14, 10 Eylül 2015 (UTC)

Ben Kaba değilim sana öle geliyor 20 yaşındayım ve bana akıl verir tarzı konuşma adam gibi konuş canımı ye kardeşim PierreLotte (mesaj) 16:05, 10 Eylül 2015 (UTC)

Seçim sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba..Seçim sayfalarını ilk kendi ismiyle açtım..Ancak herhangi resmi veri olmadığı için sayfaların silinebileceği söylendi..Bende resmi veriler ulaşana kadar sayfaların yazımına hazırlık olsun diye Kullanıcı Sayfası adı altında maddeleri açtım..Resmi veriler gelmeye başladığında sayfalar taşınmaya başlayacaktır..Yaklaşık 40 tane ilin sayfası hazır..Katkı yapmak isterseniz açılmamış maddeleri benim profilimde bulabilirsiniz..Takıldığınız her türlü konuda mesaj atmaktan çekinmeyin lütfen..İyi vikiler--Emreculha (mesaj) 14:10, 10 Eylül 2015 (UTC)

Seçim Sayfası[kaynağı değiştir]

Tabiki de..40 tan fazla il var yalnız..Hangi illeri açtığını bileyim ama..İki tane madde olmasın..Kullanıcı sayfalarımı kullanabilirsin..Çünkü diğer türlü silebilirler..Açtığın illeri haberdar et..Yardım istemektende çekinme..İyi wikiler..--Emreculha (mesaj) 15:03, 10 Eylül 2015 (UTC)

Seçim Maddeleri[kaynağı değiştir]

Teşekkürler ..Olur öyle sıkma canını..Yalnız adayların isimlerini silmesen iyi olur..Zaten bir çok parti aynı liste ile seçime girecek..Bir daha uğraşmayalarım..Ufak detay ve eksiklikleri ben hallederim --Emreculha (mesaj) 15:12, 10 Eylül 2015 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Kullanıcılara kişisel saldırılarda bulunmanız ve nezaket politikasını ihlal etmeniz sebebiyle değişiklik yapmanız 1 gün süreyle engellenmiştir. Eldarion 15:54, 10 Eylül 2015 (UTC)

Geçmiş olsun :)[kaynağı değiştir]

Geçmiş olsun :) ..Biraz sakin ol sıkma canını..Sayfaları sana bırakırım merak etme :) --Emreculha (mesaj) 21:57, 10 Eylül 2015 (UTC)

Senimi Kırcam[kaynağı değiştir]

Kulanıcı:İtalyankurdu senimi kırcam kardeşim yazarım tabi PierreLotte (mesaj) 17:34, 11 Eylül 2015 (UTC)

Ha Kulanıcı:İtalyankurdu ha İtalyakurdu bi harf için birbirimizi kırmayalım canerciğim PierreLotte (mesaj)


Herkesin sinirli olduğu haller vardır canerciğim ben Vikipedi'den ayrılıyorum hakkını helal et sayen'de bırakıyorum burayı PierreLotte (mesaj)


Tabletten hersey yapmak mümkün olmuyor sen bana hakaret bıle ettın ama ben bse demedım neyse ben gıdıyorum PierreLotte (mesaj)

Bilemiyorum soğudum sayenızde değişiklik yapmakta gelmiyor artık içimden |PierreLotte (mesaj)|

Kocamın ailseinden değişiklik yapmışsınız ama :) Neyse, yalvartmayın ya; kalın işte :) İtalyakurdumesaj atın! 18:20, 11 Eylül 2015 (UTC)

Sana iyi günler ben bir kac zaman yokum PierreLotte (mesaj)

Bahsettiğiniz sorun arayüz ile ilgilidir, eğer değişiklik talebiniz var ise Meta'ya bildiriniz. İkinci olarak boş ve mesnetsiz iddialarınızı kendinize saklayınız. Eldarion 17:43, 11 Eylül 2015 (UTC)

Kullanıcıya hakaret ettiniz ve engellendiniz. Anlamadığınız nokta nedir ? Eldarion 17:52, 11 Eylül 2015 (UTC)
Beklemeye devam ediniz. Eldarion 18:01, 11 Eylül 2015 (UTC)
Üst yetkililere selamlarımı da iletiniz. Eldarion 18:31, 11 Eylül 2015 (UTC)

Fenerli1978, selamlar. 1 günlüğüne engellendiğimi biliyorsundur herhalde. Dün kalktı engelim. Eldarion'a birkaç soru sordum. Sorular için ikimizin de mesaj sayfasına bakabilirsin. Ben PierreLotte'ye biraz kabalIk yapım. Fakat dedim herkes kabalık yapıyor onlar neden engellenmiyor dedim. O da cevap vermedi bile. Bekleyin dedi sadece. Bana göre gerekli bir açıklaması olmayan herkes suçludur. Kendisi PierreLotte'nin kabalıklarını gördüğünden eminim. O engellenmedi. Benim yaşım küçük olduğu için av olarak beni bulduğu fikrindeyim. Onu taraf tutmakla ilgili şikayet edeceğim. Bazı hizmetliler kendisini bir şey zannediyor. Ben ne istersem o olacak diye düşünüyor. Bu algıyı artık yıkmak istiyorum. Böbürlenmesi çok ağrıma gitti. Beni insan yerine koyup bir şey söylemedi bile. En son en üst kurula danışacağım dediğim zaman selamlarımı ilet dedi. Bu kadar yani. Şimdi ben nereye şikayet edeceğim? Sen çok iyi bir hizmetli olduğun için sana danışabileceğimi düşündüm. Bana yardım eder misin? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 09:35, 12 Eylül 2015 (UTC)

Merhabalar İtalyakurdu, öncelikle şunu belirtmek isterim ki PierreLotte ile yazışmaların hiç hoş olmadı. Hepimiz zaman zaman sinirlenebiliyoruz ama bunu biraz kendimize zaman verip düşünerek ve sakinleşerek atlatmamız gerekir. Seninde bildiğin gibi aldığın engelde bir sorun yok. Ben aldım niye diğerleride almıyor mevzusuna gelirsek hizmetlilerinde insan olduğunu unutmamak gerekir, bazen bazı şeyler gözden kaçabiliyor. Bu nedenle gözden kaçan şeyleri sen hatırlatabilirsin. Benim sana tavsiyem önce kendimizi düzeltmek için uğraşalım. Herşeyde önce ben ne yaptım daha iyisini nasıl yapabilirim demek gerektiğini düşünüyorum. Kötü örnekler de hiçbir zaman örnek gösterilmemelidir. Umarım bu cevabım senin için yardımcı olur. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:34, 12 Eylül 2015 (UTC)
Yardımcı oldu fakat Eldarion kendini beğenmişçe cevaplar verdi. Zaten hatırlattım. Bu konuda bir şey yapmaya tenezzül bile etmedi. Bazı hizmetliler böyle işte. Herkes senin gibi değil. Ben onun mesaj sayfasına bir göz attım. Ondan birkaç kişi de şikayetçi zaten. Ben de öyle. Engelime kızmadım. Her şeyin bir cezası da var, ben de cezamı çektim. O konuda sorunum yok. Benim sorunum beni bir şey yerine koymadı. Hatırlattım, savunma bekliyorum dedim. Bekleyin dedi. Ben de o cevaptan sonra ona hatırlatmayı tekrarlamanın boş olduğunu düşündüm. Ben onun bu kadar şeyi hatırlatmamın, söylememe rağmen bir şey yapmamasını taraf tutmaya bağladım. Bu konuda onu şikayet edebileceğimi düşündüm. Doğruyu söyle, aynı konuşmayı senle yapsaydık sen ne yapardın? (Bu arada benim engel günlüğümde kullanıcı kendi tartışma sayfasını değiştiremez. yazıyordu. Sadece X-static adlı kullanıcı sana da kötü ve küstahça şeyler yazmıştı. Onları bana da yazdı. Ben onları çıkararak oraya ((Kasım 2015 seçimlerinde seçim ortalamaları diye bir konu vardı. Orada bir şey yazmıştım, sen de onu silerek .. koymuştun. Ben de bu suç değil diye .. koydum.)) .. koydum. Bu konuda da onu şikayet edesim var senin de fikirlerini alarak.) Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 12:27, 12 Eylül 2015 (UTC)
Benim sana tavsiyem, burada vermek istediğin katkılara odaklanman. Ben burada bişeylere canım sıkıldığından her zaman şu reklamı seyrediyorum. Ve her seyrettiğimde eskisinden daha fazla bir enerji ile geri dönüyorum. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:43, 12 Eylül 2015 (UTC)

Kolay Gelsin[kaynağı değiştir]

Seçim maddelerinde durumlar nasıl?Bu seçim biraz daha yoracak gibi bizi..Dayanamıyorum arada bir kaç madde daha ekleyebilirim..Hazır ol yavru kurt :) :( Kolay gele..--Emreculha (mesaj) 16:01, 14 Eylül 2015 (UTC)

Diyapazon; iyi günler. Kiyapazon senin kullanıcı adına çok benziyor. Böyle kullanıcı adlarına beneyen kullanıcılar hep engelleniyor. Bu kullanıcı da uygunsuz isim kullanma gerekçesi ile engellenebilir. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 14:30, 15 Eylül 2015 (UTC)

Vandal olduğu için geçici bir süre engellenmişti (1 gün). Geri gelirse, uygun olmayan kullanıcı adından dolayı süresiz engellenebilir. Şimdilik bekleyelim. --Diyapazon, 14:37, 15 Eylül 2015 (UTC)

Eline Sağlık[kaynağı değiştir]

Zaten yarılamıştık..Bende çekidüzen veririm güzelce...Sen baştan başlarsın ,ben sondan ortadan buluşup maddeleri bitiririz..Daha sayfalara özel haritalı fotoğraflar yazmam gerekio..Anca işimiz çok..--Emreculha (mesaj) 22:04, 16 Eylül 2015 (UTC)

Az kaldı maddeleri bitireyim adayları eklicem..İyi yolculuklar---Emreculha (mesaj) 11:21, 18 Eylül 2015 (UTC)

Ayıp Ediyon ![kaynağı değiştir]

Sende beni şikayet etmişsin oldumu bu ? PierreLotte (mesaj) 06:59, 18 Eylül 2015 (UTC)

Ben rol yapmam neysem oyum polemikte yaratmak değil derdim birlikte güzel işler Yapabılırz vikipedide dıyorum yaşın küçük diye dalgada gecmiyorum konuşma tarzını düzeltirmisin kardeşim biz iyi olalım dedikce sen bozuyorsun

1)Özür Dilerim 2)Gelmiycektım geldim sinirlerım gecti barişmiştık 3)bende engel yedim bunu büyütme yani 4)ben kimsenın gururuyla oynamadım 5)Nedemek Elektrık alamadım sanki sevgi olcazda 6)insan insan halınden anlamalıdır 7)sert tutum yapmış olabılırım hataliyım 8)Eldrion Benım işbirlikcim değil ayrıca engel bıle attı oldu 9)Seni Adam yerıne koyup iyi davranalım dedık 90 tane laf işittim 10)beni diyeceğimi dedim gerisi sana kalmış hayırlı cumalar,,,PierreLotte (mesaj)

Özür diledim barışalım bitsin PierreLotte (mesaj)

Benim türkçem mi kötü Ölemi İtalyaKurdu ben kabayım öylemi mobilden girdim için Szn gbı herseyi tam yapamıyorum Adını dogru yazmamam Benım el alışkanlığı sen beni hep kötüle PierreLotte (mesaj) 20:11, 21 Eylül 2015 (UTC)

Ben değiş diye sölemiyorum ama yok pierrelotte benle dalga gecmiş yok türkçesi kötü yok bu'su kötü diye millet'i niye kandırıyon şerefsiz dedin Birşey demedim yok kaba konuşuyomuşum ayıptır yahu az yaşından başından utan be PierreLotte (mesaj)


Bana partime şerefsiz dedin ayrıca kişiliğime hakaret ettın Artık hakaret Etcek bir Pierre Lotte daha bulamıcaksın gidiyorum ben Bidaha Vikipedi'ye Gelmem

PierreLotte (mesaj)||PierreLotte||PierreLotte (mesaj)

Burası devlet kurumu değil yok o oldu şu oldu Ben geleceğim yerlere geldim Allah'a şükür fazlasında gözüm yok PierreLotte (mesaj)||PierreLotte||PierreLotte (mesaj) PierreLotte (mesaj) 11:21, 22 Eylül 2015 (UTC)

Haziran seçimlerinde 81 ili neredeyse tek başıma hallettim..Zaten adayları %95 i önceki seçimle aynı olacak..Hiç gözünde büyütme..Resmi liste açıklansın hemen verileri işleyeceğim----Emreculha (mesaj) 18:34, 18 Eylül 2015 (UTC)

Caner siyaset okadar kolay değildir bilirmisin bende siyasetçi olcam Sana tavsiye 17-18 yaşlarda bıyerden başlamalısın

PierreLotte (mesaj) 07:54, 20 Eylül 2015 (UTC)

Sen 18'ne gir söz bende yardım olcam sana İtalyan Kurdu PierreLotte (mesaj)

Olsun sen gene gelmek istersen kapımiz acık Yapayrım işte bişeler hayat bu para lazım ama bir türlü Unlu olamadık be İtalyanKurdu PierreLotte (mesaj)

İtalyakurdu ayıp ediyorsun biliyon dimi hem hakaret ettin Hemde ayıp yaptığın oldumu PierreLotte (mesaj)

Polemik olsun diye sölemiyorum ama Paraya şerefimi satmam demek Nedemek guzel arkadaşım PierreLotte (mesaj) Ne yani biz şerefsizmiyiz

Kurd&Tek Anketi Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kurd&Tek şirketinin anketini güvenilmez bulmuşsunuz fakat bunu neye dayanarak güvenilmez bulduğunuz açık değil. T24 gibi önemli bir istede yayınlanan anketi listeye koymayıp hükümet için çalıştığı bilinen ORC ve MAK gibi şirketlerin anketlerini koymanız sizi tarafsızlıktan uzaklaştırmıyor mu? Şirket anlalışan yeni bir şirket ve şu an Facebook sayfası üzerinden iletişim kuruyor. Aynen yeni kurulan binlerce diğer şirket gibi. Bu sayfayı incelerseniz gerçekten böyle bir şirketin var olduğunu göreceksiniz. Bu iki kaynağa dayanarak bu anketi koymanız gerekirdi. Tarafgirliğin bir anlamı yok.

Ozgurtaskaya, Kurd-Tek anketini ben kaldırdım, İtalyakurdu değil. Burada yeni bir şirket olduğunu belirtmişsiniz, yazıyı okumadığınız da anlaşılıyor, 4-5 yıldır anket yapan bir şirket olduğu söylenmiş. Eğer böyleyse, birincisi eski seçimlerde neden hiçbir sonucu duyulmadı? İkincisi, bir websitesi olması gerekmez mi? Facebook'ta herkes bir sayfa oluşturup düzmece grafikler koyabilir. Kaynak halen güvensiz. 18.111.124.67 15:02, 21 Eylül 2015 (UTC)

Nedensiz İçerik Silinmesi[kaynağı değiştir]

Sayın Kullanıcı:İtalyakurdu 63. Türkiye Hükümeti sayfasında eklediğim dosyayı neden kabul etmediniz. Lütfen neden kabul etmediğinizi söyleyebilirmisiniz.

Lütfen, Beril Dedeoğlu maddesinde yaptığınız gibi, diğer kullanıcıların yaptığı değişiklikleri hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, hiçbir kullanıcının 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler.--Maurice Flesier msj 13:35, 23 Eylül 2015 (UTC)

Türkiye sayfasındaki durumu unutmayın. Siz de bunu yapıyordunuz. :) Hatırlatayım dedim. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 13:47, 23 Eylül 2015 (UTC)
Yaptığınız çok ayıp. O kadar düzenleme yaptım. Bir şeyi beğenmediniz diye bütün değişikliklerimi ve emeklerimi geri aldınız. Beğenmediğiniz kısımları silmek veya değiştirmek yerine bütün değişikliklerimi geri aldınız. Yani tembellik yaptınız. Sizi uyarıyorum. Lütfen uyarılarımı benim aldığım gibi siz de dikkate alın. İtalyakurdumesaj atın! 14:10, 23 Eylül 2015 (UTC)
İşinize gelmediğinde mesaj yazmama gibi bir huyunuz var. Eğer bana dönüş olmazsa kendimi haklı görerek kendi değişikliklerimi ekleyeceğim. Siz bilirsiniz. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 14:51, 23 Eylül 2015 (UTC)
VP:N, VP:İÜYYKÜD'yi açık bir şekilde ihlal ediyorsunuz bu üslub ile. Hangi değişikliği geri almaktan bahsediyorsunuz? Beril Dedeoğlu maddesi ve diğer maddelerde kişisel yorumlama üzerine katkı yapmaktasınız. Kaynak düzenleme konusunda VP:KG sayfasına göz atmanızı tavsiye ediyorum. DÖ kısmında yazdığım gibi TC. Anayasısının 114. maddesinde bağımsız ifadesi yer alıyor "tarafsız değil". Maurice Flesier msj 15:06, 23 Eylül 2015 (UTC)

Biruni'nin Türklüğü[kaynağı değiştir]

İyi günler. Biruni büyük Türk-İslam bilim adamlarındandır. Bizzat kendi yazmış olduğu Tahdid Nihayetü'l-Emakin adlı eserinde Fars olmadığını, hatta Farsları sevmediğini belirtir ve kendisi Orta Asyalıdır. Ama ondan bin yıl sonra dünyaya gelen sözde tarihçiler ne hikmetse onun Fars olduğunu iddia eder. Ben Türkçe Vikipedi'deki bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorum. Ve Biruni makalesinin tartışma sayfasında fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Lutipri (mesaj) 14:50, 24 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Andy-Ar'dan gelen mesaj[kaynağı değiştir]

Andy-Ar şirketin bir çalışanının size yazdığı mesajı düzenlemeniz faydalı olabilir. İlk bakışta sanki o şirketin çalışanıymış ve kendinizi tanıtıyormuş izlenimi veriyor. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 10:36, 4 Ekim 2015 (UTC)

Maddeyle ilgili içeriği tartışırken lütfen içeriği tartışalım. Farklı önerileri gereksiz diyerek yok saymak çok zayıf bir yaklaşım oluyor. Sonuçta hiçbirimiz bu maddenin sahibi değiliz. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 10:42, 4 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Italyakurdu. Kurd-Tek anket sirketinin sonuclarinin guvenilir oldugunu dusunmuyorum. Asagida bunu gerekcelerimle anket sirketinin sahibi Rojhancetinkaya'ya izah ettim. Bence bu sirkete ait anketlerin kaldirilmasi gerekiyor. Rojhan bey, Gercekten anketlerinizi tarafsiz yaptiginizi dusunuyor musunuz? Anket sonuclarinizin editledim. Sirketinizin buyuk bir ihtimalle trol oldugunu dusunuyorum. Daha once, anket sonucunuz konuldugunda boyle bir sirketin varligindan bile suphe duymustum.Anket sirketleri, normalde sonuclarini raporlarini yayimlarken, ozenli ve tarafsiz bir uslup kullanir. Katiyen yorum yapmaz, yapsa da sadece verileri tekrar okur. Yalniz ve yalniz veriler konusur. Oysaki asagidaki cumleleri aynen anket linkinizden aldim:"TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASININ KÖTÜ YÖNETİLDİĞİ, ÜLKENİN BÖLÜNME RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞU ve BUNUN TEK SORUMLUSU R.TAYYİP EROĞAN VE AKP’NİN, SİYASİ İKTİDARLARINDAN VAZGEÇMEMEK ADINA YAPTIKLARI YANLIŞ ÜZERİNE YANLIŞ HAMLELERİDİR. KOMŞULARIMIZLA SIFIR SORUN ŞİARINDAN, KOMŞULARI İLE YÜZDE YÜZ SORUNLU DIŞ POLİTİKA KENDİNİ GÖSTERMEKTEDİR. ORTADOĞUDA KÜRTLER İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEK YERİNE KARŞISINDA TUTUM SERGİLENMESİ, ÜLKE İÇİNDE ve DIŞINDA CİDDİ BİR KUTUPLAŞMA S.O.S ‘I VERMEKTEDEDİR."Bu cumlede ne ararsaniz var. Yorum var, taraf tutmak var. Acikca iktidar partisine cephe aldiginiz meydanda. Boyle bir durum, anketinizin tarafsizligini yok ediyor.Ikincisi, rakamlara gore yapilan bir yorumdan ziyade, tamamen kendi gorusunuz. Kitlelerin bu yuzden iktidar partisinden uzaklastigini nereden cikardiniz? Ankette boyle bir soru bile yoneltmediginiz ortada. Secmen dis politikayi olumlu bulmayabilir. Ama bunun disindaki konularin hepsi bireysel yorumunuz (mesela Ortadogu'daki Kurt halki ile dayanisma herhangi bir yerde soruldu mu)?Ucuncusu, hayatimda hicbir anket sirketin bu kadar ozensiz bir uslup ile rapor hazirladigini gormedim. Daha Tayyip Erdogan'in soyadini bile dogru yazmamissiniz (Erogan), ulke alarm veya tehlike veriyor yerine 'S.O.S' kullanmak vs.Raporun altina indikce uslup daha da ozensizlesmis.Iste tum bu sebeplerle, ben sizin durust bir anket sirketi oldugunuzu dusunmuyor, aksine manipulatif anketler paylastiginizi dusunuyorum.Bu arada, herhangi bir parti ve sivil toplum kurulusunun temsilcisi degilim, olayim iktidar partisini falan savunmak olsa, sizden daha dusuk gosteren anketleri de silerdim. 

Bu mesaji argumanlarimi sunmak icin buraya koydum. Eger moderatorler de benimle hemfikirse, Kurd-Tek anketlerini kaldirmamiz gerekir.

Ayrica, Rojhan Bey'e ait oldugu tahmin edilen twitter hesabina bir bakin.

https://twitter.com/rojhancetinkaya

  1. erdoğan'ı yok eden'e Barış ödülü verilmeli.

AKP oy veren her herkesin eli kandadır.Akp de yer alan başta alçak Kürtler nereye kadar kanınızı satmaya devam..

  1. akepe yi, mekaplı gençler ezecek...

Ankara'daki katliamın sorumlusu sensin evet sen... #AKP YE oy vererek işlenen cinayetleri azmettirensin!!! #ankaradakatliamvar

Bu sirketin tarafsiz ve anketlerinin guvenilir oldugunu soyleyebilir misiniz?

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri için yapılan anketler[kaynağı değiştir]

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri için yapılan anketler maddesinde taraflı bulduğum maddelere açıklamasını girerek yaptığım değişikliği geri almanızı anlamadım. Yaptığım düzenlemenin neden yanlış olduğu hususunda açıklama rica ediyorum. Teşekkürler.


AKAM 23 Eylül 2015 Anketinin Eklenmesi[kaynağı değiştir]

--Abcabcacb (mesaj) 14:04, 26 Ekim 2015 (UTC)http://www.taraf.com.tr/siyaseti-altust-edecek-anket-aciklandi-hdp-ilk-kez-mhpyi-gecti-akp-eriyor-chp-yukseliste/

http://www.dinimizan.com/iste-eylul-ayinda-yapilan-secim-anketi-sonucu/

AKAM’A GÖRE… AKP 38.88…CHP 27.74… AVRASYA Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) 1 Kasım’daki erken seçim için yaptırdığı eylül ayı anket sonuçları açıkladı.24 ilde 1214 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette, AKP oylarının düşüşü devam ediyor. Ankette çıkan oy dağılımına göre; AKP 38.88…CHP 2.774…MHP 14.46…HDP 14.58 ve diğerleri yüzde 4.34 oy alıyor… - See more at: http://www.antalyabugun.com/makale/akp-kasim-erken-secimin-de-iktidar-olamayacak-21407.html#sthash.mvlpZ2Fn.dpuf

http://www.meydangazetesi.com.tr/gundem/iste-son-secim-anketi-ak-parti-yuzde-38-e-dustu-h31182.html

İngilizce 1 kasım seçim anketleri sayfasında bulunan AK PARTİ anketinin eklenmesi[kaynağı değiştir]

Bu adreste : https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_Turkish_general_election,_November_2015

13 Ağustos 2015 tarihli anketin eklenmesi

13 Aug AK Party[47] – 43.8 25.5 15.4 12.5 2.8 18.3

Anket çoğunluk sayılarında hata[kaynağı değiştir]

Betimar 278 vekil 6 çoğunluk denmiş, 3 çoğunluk olacak. MAK 279 vekil 8 çoğunluk denmiş, 4 çoğunluk olacak.


Twitter mesajı[kaynağı değiştir]

Burada galiba sana bir sitem var. İletişime geçmeye çalıştım cevap bekliyorum. --Mavrikantmsj 01:25, 27 Ekim 2015 (UTC)

  • Korumaya almış profilini. İzin vermedikler göremiyor şuan. Senin kullanıc sayfanın resmi ile Vikipedi bunlar yönetiyor. Emek verdiğim yazıyı onaylamadılar falan diyordu. Sayfa adını sormuştum ama cevap yok. --Mavrikantmsj 13:11, 27 Ekim 2015 (UTC)
    • Hemen heyecan yapma. Kullanıcı sayfanın ekran görüntüsüydü sadece. --Mavrikantmsj 13:36, 27 Ekim 2015 (UTC)

Türkeş'in Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçişi[kaynağı değiştir]

Tuğrul Türkeş Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. kaynak. TBMM çalışmalarına son verdiği için orayı güncellemeyecekler. Onlar güncellemeyecek olsa da Türkeş'in partiye katılımı kaynaklarla sabit, ki yeni partisinden milletvekili adayı zaten. Normalde olsa "Acelesi yok, TBMM'nin sitesi güncelleyene kadar bekleyelim, içiniz rahat etsin" derdim, ama dediğim üzere bu dönem o sayfa güncellenmeyecek, seçimden sonraki milletvekilleriyle güncellenecek. Dolayısıyla orayı beklememizin bir faydası yok, diğer kaynaklardan kendimiz değiştirmek durumundayız.--Orwellianist (mesaj) 08:42, 1 Kasım 2015 (UTC)

Bu arada ilgisiz bir konuda bilgi vereyim. Kaynak eklerken Web kaynağı şablonunda yayıncı kısmında dış bağlantı verdiğinizi görüyorum. Şablon:Web kaynağı sayfasında görebileceğiniz üzere, bu kısımda ya bağlantı kullanmıyoruz, ya da iç bağlantı veriyoruz. Dış bağlantı yalnızca kaynağın kendisine veriliyor, bunun sebebi birden fazla dış bağlantı olursa, okuyucu dış bağlantının kaynağa gideceğini düşünerek yanlış bağlantıya tıklayabiliyor. Kaynağın web sitesinin ana sayfasına giden dış bağlantıya ihtiyaç yok zaten, hiç kimse Hürriyet gazetesinin kaynak gösterildiği bir durumda Hürriyet'in üzerine tıklayıp gazeteye gitmek istemez, referansı inceleyenler kaynağa gitmek için oradadırlar. Yani şurada gösterildiği şekilde olması gerekiyor yayıncı kısmının. Bundan sonra buna uygun olarak ekleyebilirseniz güzel olur. Zaman ayırıp düzgünce, şablonu kullanarak kaynak eklediğiniz için teşekkürler; birçok kullanıcı zaman ayırmıyor, şablon kullanmadan baştan savma yapıyor maalesef.--Orwellianist (mesaj) 09:09, 1 Kasım 2015 (UTC)
İyi günler. Türkeş konusunda galiba haklısınız; zaten bugün bu dönem kapanıyor, güncellememiş olabilirler. Doğrusunuz galiba :)
Yayıncının böyle olduğunu hiç bilmiyordum açıkçası. Yeni öğrendim. Ama böyle olmasının bir zararı yok galiba. Olsaydı hizmetliler, devriyeler veya herhangi bir kullanıcı grubu bana müracaat edebilirdi. Veya tartışma başlayabilirdi. Bir sorun üreteceğini zannetmiyorum. Fazla kural iyi değil. Sonucunda burası özgür ansiklopedi. Zarar vermediği sürece her şey kabul edilebilir. Bir sorun üretmiyorsa dış bağlantı kalabilir. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 12:04, 1 Kasım 2015 (UTC)
Tabii ki, çok önemli bir konu değil. Sonuçta düzgünce şablonu kullanıp referans ekliyorsunuz, bu harika. Sadece bundan sonra eklerken o kurala göre eklemeye çalışırsanız daha bile iyi olur. Unutup da dış bağlantı eklerseniz çok sorun değil, sadece bu durumun varlığından haberdar olmanızı istedim. İyi çalışmalar.--Orwellianist (mesaj) 15:54, 1 Kasım 2015 (UTC)

Sakhalino iyi günler. İnşallah iyisindir. Bu Şair Cocug adlı kullanıcı benim kafama takıldı. Mesaj yazması aynı PierreLotte. Sonra, engelden tam 1 ay sonra hesap açmış. Bir de PierreLotte ismini kullanması... Şiiri sevmesi de... Bana zamanında mesaj attığında şiirle ilgilendiğini söylemişti. Siyasetle de bağlantısı var gördüğüm kadarıyla. Bana daha önce yazdığında AKP ile bağlantım var, bir yerin il mi ilçe mi bir yerin başkanıyım demişti. Sadece anlaşılmasın diye AKP yerine Komünist Parti ismini kullanmış. Bu kullanıcı PierreLotte olabilir. Bu kullanıcının Ip adresine bir baksak acaba aynı kullanıcı mı yoksa farklı mı? İlgilenirsen sevinirim. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 14:48, 16 Ocak 2016 (UTC)

Konu ile ilgili buradan dava açabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:44, 16 Ocak 2016 (UTC)

Kukla davası[kaynağı değiştir]

Rapsar, merhaba. Davada kendi kullanıcı adımı silip şair cocug yazmışsın. Acaba ben bir yerde hata mı yaptım? Başlığa kendi kullanıcı adım yazılmayacak mıydı? Beni bilgilendirirsen iyi olur. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:22, 20 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Kukla hesabın adı yazılıyor hep :)--RapsarEfendim? 11:26, 20 Ocak 2016 (UTC)
Pardon, kukla ustası olan yazılıyormuş.--RapsarEfendim? 11:27, 20 Ocak 2016 (UTC)
İlgili sayfada yazmıyormuş, evet. Bu gibi sayfalarda (denetçi isteği, şikayet, kullanıcı engelleme talebi vb) politika ihlalini gerçekleştiren kullanıcının adı başlığa yazılmakta. Burada ihlali gerçekleştirdiği iddia edilen kişi, kukla hesabı olan kullanıcı. Davalar kısmına bakarsanız önceki davaların da bu şekilde adlandırdığını görebilirsiniz ayrıca.--RapsarEfendim? 11:38, 20 Ocak 2016 (UTC)

Büyükşehir belediyeleri[kaynağı değiştir]

Rapsar, ikinci bir sorum daha var. [Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Adana Büyükşehir Belediyesi Burada] bir tartışma vardı. Ve bu sayfanın silinmesi konusunda fikir birliği sağlandı. Fakat göreceğin üzere orada ben sebep bölümünde burada karar bütün büyükşehir sayfalarında uygulanacak demiştim. Kullanıcılar 30 büyükşehrin silinmesi konusunda oy verdiler. Fakat Kibele sadece bu sayfayı sildi. Diğerlerini silmedi. Mesaj yazdım. Aylar oldu cevap vermedi. Bu konuyu bir değerlendirip bana dönebilir misin? Diğer sayfaları karar sonucu siler misin? İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 11:32, 20 Ocak 2016 (UTC)

Başka bir hizmetliye atabilirsin mesajı, ben hizmetli değilim silme yetkim yok.--RapsarEfendim? 11:46, 20 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar, kaynaklardaki arşiv mevzusunu anlatabilir misiniz? Bütün kaynaklarda arşiv var, ben yokken ne değişti merak ettim. İtalyakurdumesaj atın! 13:48, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Linklerin bozulmasına karşı arşivleme yapılmaktadır. Bu uzun süredir yapılan bir işlem. İyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:40, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Zaten Bir sonraki Türkiye genel seçimleri adlı bir madde var ve bence buna gerek yoktu. Hatta bu madde daha geniş içeriğe sahip.--Shinobi19mesaj için 14:34, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Arşivleme işlemi herhangi bir kullanıcı tarafından yapılabilir. Ayrıntılı bilgi için şu sayfayı inceleyebilirsiniz. --Superyetkinileti 16:27, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Arşiv sayfası oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Sizlerin bir hizmetliye arşiv oluşturma konusunda mesaj gönderdiğinizi gördüm. Eğer isteğinizi yanlış anlamadıysam, Yardım:Arşiv sayfası oluşturma başlığında yer alan bilgiler size yardımcı olacaktır. İhtiyaç duyduğunuzda sizlere de yardımcı olabilirim. Saygı ve sevgilerimle. İyi çalışmalar dilerim.--MerhabaNe yapabilirim? 16:29, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Görebildiğim kadarıyla hizmetli zaten size yardımcı olmuş :) Tekrardan iyi çalışmalar.--MerhabaNe yapabilirim? 16:31, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Sorum var :)[kaynağı değiştir]

Bir tane sorum var :) Bana gönderilen link İngilizce. Ve İngilizcemin çok iyi olduğu söylenemez. Bana Türkçe olarak anlatabilirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla.. İtalyakurdumesaj atın! 16:46, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Öncelikle sormama izin veriniz ki, bahsettiğiniz arşiv, mesaj sayfanızla ilgili değil mi? Eğer öyleyse; kaynağı gör diyerek sağ tarafta ki şablonu mesaj sayfanıza eklemenizi öneririm. Kırmızı bağlantı da yer alan yere de, mesaj sayfanızı aynen taşıyarak, işlemi sonlandırabilir ve mesaj sayfanızın görünümünü iyileştirebilirsiniz.

--MerhabaNe yapabilirim? 16:51, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Burasıda bilgi veriyor.--YerelDahi evet? 16:54, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Öncelikle ikinize de teşekkürler. Birincisi bu mesajları benim sayfama yazarsanız daha rahat görürüm. İkincisi ben mesaj sayfası için arşivi kastetmemiştim. Ben kaynakların nasıl arşivlendiğini merak etmiştim.. İtalyakurdumesaj atın! 16:58, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Şimdi, daha iyi anlıyorum. Bu yüzden de, yanlış anlamadıysam deme ihtiyacı hissetmiştim. :)--MerhabaNe yapabilirim? 17:01, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Açıkçası bu konuda maalesef yeterli bir bilgiye sahip değilim. Tahminen, bu bölümün size belki yardımcı olabileceğini de düşünüyorum.--MerhabaNe yapabilirim? 17:05, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Hepsi artık burada :)--MerhabaNe yapabilirim? 17:19, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada, Mesaj arşivim denilen yerin ismini beğenmediyseniz, istediğiniz gibi ismini değiştirebilirsiniz. İyi çalışmalar --MerhabaNe yapabilirim? 17:25, 21 Mayıs 2016 (UTC)