Kullanıcı mesaj:Orwellianist

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: MediaWiki message delivery tarafından 14 gün önce Sevgili Orwellianist, yardımına ihtiyacımız var! başlığına

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Orwellianist, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katkıda bulunduğu Vikipedi'ye hoş geldiniz. Katkıda bulunmak için yapmanız gereken tek şey, üstteki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonlarından birine basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, hakaret içerikli ve en önemlisi telif ihlali barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst üçüncü sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Danışma Masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Deneyimli kullanıcılarımız yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Herhangi bir sorununuzda, diğer kullanıcılarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
Ελληνικά: Δεν ξέρεις Τουρκικά; Κάντε κλικ εδώ.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kolay gelsin... Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:11, 21 Ekim 2015 (UTC)

Engelleme talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Engelleme talepleriniz için VP:KET sayfasını kullanabilirsiniz. Gören aktif bir hizmetli gerekeni yapacaktır. Kolay gelsin. --yabancım 16:51, 28 Ekim 2015 (UTC)

Teşekkürler, ben de bu sayfayı arıyordum. Vikipedi:Vandalizm'de yalnızca "hizmetlilerden birisine ya da birkaçına bildirin" denmiş, o yüzden son bir saatte aktif gördüğüm iki hizmetliye bildirmiştim. Vikipedi:Vandalizm'i düzenliyorum o halde, belirttiğiniz sayfaya bağlantı vermek üzere.--Orwellianist (mesaj) 16:55, 28 Ekim 2015 (UTC)
Kesinlikle böyle bir güncelleme uygun olacaktır. Teşekkürler. --yabancım 16:57, 28 Ekim 2015 (UTC)

Türkeş'in Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçişi ve yayıncı[kaynağı değiştir]

Tuğrul Türkeş Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. kaynak. TBMM çalışmalarına son verdiği için orayı güncellemeyecekler. Onlar güncellemeyecek olsa da Türkeş'in partiye katılımı kaynaklarla sabit, ki yeni partisinden milletvekili adayı zaten. Normalde olsa "Acelesi yok, TBMM'nin sitesi güncelleyene kadar bekleyelim, içiniz rahat etsin" derdim, ama dediğim üzere bu dönem o sayfa güncellenmeyecek, seçimden sonraki milletvekilleriyle güncellenecek. Dolayısıyla orayı beklememizin bir faydası yok, diğer kaynaklardan kendimiz değiştirmek durumundayız.--Orwellianist (mesaj) 08:42, 1 Kasım 2015 (UTC)

Bu arada ilgisiz bir konuda bilgi vereyim. Kaynak eklerken Web kaynağı şablonunda yayıncı kısmında dış bağlantı verdiğinizi görüyorum. Şablon:Web kaynağı sayfasında görebileceğiniz üzere, bu kısımda ya bağlantı kullanmıyoruz, ya da iç bağlantı veriyoruz. Dış bağlantı yalnızca kaynağın kendisine veriliyor, bunun sebebi birden fazla dış bağlantı olursa, okuyucu dış bağlantının kaynağa gideceğini düşünerek yanlış bağlantıya tıklayabiliyor. Kaynağın web sitesinin ana sayfasına giden dış bağlantıya ihtiyaç yok zaten, hiç kimse Hürriyet gazetesinin kaynak gösterildiği bir durumda Hürriyet'in üzerine tıklayıp gazeteye gitmek istemez, referansı inceleyenler kaynağa gitmek için oradadırlar. Yani şurada gösterildiği şekilde olması gerekiyor yayıncı kısmının. Bundan sonra buna uygun olarak ekleyebilirseniz güzel olur. Zaman ayırıp düzgünce, şablonu kullanarak kaynak eklediğiniz için teşekkürler; birçok kullanıcı zaman ayırmıyor, şablon kullanmadan baştan savma yapıyor maalesef.--Orwellianist (mesaj) 09:09, 1 Kasım 2015 (UTC)
İyi günler. Türkeş konusunda galiba haklısınız; zaten bugün bu dönem kapanıyor, güncellememiş olabilirler. Doğrusunuz galiba :)
Yayıncının böyle olduğunu hiç bilmiyordum açıkçası. Yeni öğrendim. Ama böyle olmasının bir zararı yok galiba. Olsaydı hizmetliler, devriyeler veya herhangi bir kullanıcı grubu bana müracaat edebilirdi. Veya tartışma başlayabilirdi. Bir sorun üreteceğini zannetmiyorum. Fazla kural iyi değil. Sonucunda burası özgür ansiklopedi. Zarar vermediği sürece her şey kabul edilebilir. Bir sorun üretmiyorsa dış bağlantı kalabilir. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 12:04, 1 Kasım 2015 (UTC)
Tabii ki, çok önemli bir konu değil. Sonuçta düzgünce şablonu kullanıp referans ekliyorsunuz, bu harika. Sadece bundan sonra eklerken o kurala göre eklemeye çalışırsanız daha bile iyi olur. Unutup da dış bağlantı eklerseniz çok sorun değil, sadece bu durumun varlığından haberdar olmanızı istedim. İyi çalışmalar.--Orwellianist (mesaj) 15:54, 1 Kasım 2015 (UTC)

Şablon:Ceza Hukuku kenar[kaynağı değiştir]

TCK'yı doğrudan buraya aktarmanın bir anlamı yok ama çoğu suç tipinin maddesi tek tek açılabilir. Buna bir engel bulunduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki maddesinin açılamayacağını düşündüğüm bazı suç tiplerini de atladım veya tek isimle birleştirip yazdım. Eklenen maddelerin sayfasının açılmasının ihtimal dahilinde olmadığı kanısına nereden vardınız? Ayrıca mevcut şablon da kanuna göre hazırlanmış. Hatta bazı terimleri de yanlış. Türkiye'ye özel olmayan kısım neresi?--coolland 16:17, 26 Kasım 2015 (UTC)

Muhtemelen ciddi emek harcadığınızı düşündüğümden hiç istemeyerek geri aldım değişikliğinizi. Öncelikle dolaşım şablonları normalde Vikipedi'de mevcut maddeleri dolaşmak amacını taşır. Vikipedi'de maddesi olmayan onlarca maddeyi şablona eklemek dolaşımı çok zorlaştırıyor, bir suça ulaşmak için üç defa "göster"e tıklamak gerekiyor. Bu şablonun asıl amacına zarar veriyor, tıkladığında açılan bağlantıların da neredeyse tamamı boş zaten. İkinci olarak, açılması ihtimali olan maddelerin bağlantıları kalsın desek bile, Kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgedeki sabit platformların işgali, Askerî tesisleri tahrip ve düşman askerî hareketleri yararına anlaşma, Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma vb. gibi adlarla madde açılması ihtimali yok gibi bir şey. Fazla detay olanları geçtim, birçoğu Türk Ceza Kanunu'nundan kopyalandığı için başlık olarak anlamlı bile değiller, Genital muayene, Ses veya görüntülerin kayda alınması, Dilencilik, bunlar kendi başlarına suç bile değiller, sadece bunlarla ilgili bazı konular suç olarak tanımlanmış, TCK'da madde adı böyle geçtiği için bunları Vikipedi'de suçlar arasında madde adı olarak yazmamız doğru olmaz. Ayrıca Vatana ihanet gibi bir ceza hukuku konusu da TCK'da bu adla tanımlanmadığı için şablonda geçmemiş. Bütün TCK maddelerinin listesi, Vikipedi'de makaleleri bulunmasa bile liste olarak eklenebilir, ama bu eklemeyi Türk Ceza Kanunu sayfasına yapmak, dolaşım şablonunu dolaşım şablonu olarak bırakmak daha doğru olacaktır.
Kategorizasyonu sizin yaptığınız şekilde bırakmamın sebebi, bir şekilde kategorize edeceksek TCK'daki kategorizasyon başka herhangi bir kategorizasyondan daha kötü değil, direkt ona uymamız için bir sebep olmasa da farklı yapmamız için de sebep yok; ve kategorileri siz eklediğinizden o şekilde bırakmamın, yalnızca maddesi olmayan sayfaların çoğunu silip şablonu daha dolaşılabilir hale getirmenin uygun olacağını düşündüm. Onun dışında Türkiye'ye has bir şablon değil, farklı bir kategorizasyona gidilmesine itirazım yok, ya da alt kategoriler tamamen kaldırılabilir önceden olduğu gibi. İsterseniz şablonda olması gerektiğini düşündüğünüz bazı boş bağlantıları ekleyebilirsiniz, ya da gerek olmadığını düşünüyorsanız mevcut boş bağlantıları çıkarabilirsiniz. Dediğim gibi sizin katkınızın da boşa gitmesine gerek yok, Regex'te hızlıca düzenleyip Türk Ceza Kanunu sayfasına eklenebilir.--Orwellianist (mesaj) 17:58, 26 Kasım 2015 (UTC)
Normalde plan TCK'daki "kısımları" başlık olarak yazıp sık karşılaşılan suçlara bağlantı vererek geri kalanına "daha fazlası" diyip yönlendirme yapmaktı liste veya başka bir şablona. Bu durumda bağlantı verilen maddeler zaten bu alanda açılmış olması gereken maddeler olacaktı. Şablonu gören herhangi birisinin de bu maddeyi açma ihtimali artacaktı. Ama işin teknik kısmındaki bilgim yetmedi bu plan için. En azından elimizde veri olsun üzerinde düzeltme yaparız diye yükledim şablonun sayfasına.
Mevcut şablon yetersiz. Benim eklediğim ise fazla ayrıntılı. Şablon konusunda köy çeşmesinden yardım istenebilir belki.--coolland 18:25, 26 Kasım 2015 (UTC)
Ben de o düşünceyle henüz maddesi açılmamış bazı suçları kaldırmadım. Organ ticareti, yalan tanıklık, vs. önemli ve belki dediğiniz gibi şablonda görüldüğünde maddesi açılabilecek konular. Şu andaki şablonun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız eklemeleri yapabilirsiniz tabii. Ama bütün TCK'yı olduğu gibi şablona eklemek pek fonksiyonel olmaz, TCK'ya dayalı olarak yapmayı kararlaştırmış olsak bile. Şöylesi en iyisi olmaz mı, maddesi olan ve sık karşılaşılan suçlar halihazırda şablonda, başka eklemek istedikleriniz varsa şablonu aşırı uzatmadan onları ekleyin, bir de "TCK'da tanımlı suçlar" diye ayrıca madde açın, şablonda en altta ona bağlantı verelim? Ayrı madde açmaktansa Türk Ceza Kanunu maddesine eklemek daha doğru olur gerçi, altbaşlığa da bağlantı verebiliriz.--Orwellianist (mesaj) 14:18, 27 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Orwellianist sizin verdiğiniz kaynaklarda ve diğer Türkçe kaynaklarda isim Kohen şeklinde değil Cohen şeklinde yer alıyor. Sanırım dikkatinizden kaçmış. Bir de YİB gibi şablonları kullanırken {{kopyala:YİB}} tarzı bir kullanım doğru olanı. Böylece içeriği direkt kopyalıyor. Verimli çalışmalar. Alexandre M. 02:40, 8 Aralık 2015 (UTC)

YİB şablonuyla ilgili bilgi için teşekkürler. Madde adıyla ilgili görüşünüzü tartışma sayfasına yazarsanız orada konuşalım.--Orwellianist (mesaj) 02:41, 8 Aralık 2015 (UTC)
Şablon ile alakalı olarak, direkt şablonu kullanmak yerine kopyala kullanımını tercih etmenizin sebebi nedir? Eğer Vikipedi'de böyle bir konsensüs varsa Şablon:YİB'nin dokümantasyonuna ekleyeceğim diğer kullanıcıların da haberdar olması için, ancak bu konuda bilgiye ulaşamadım. Bu konunun konuşulduğu tartışma sayfasına ya da açıklayıcı Vikipedi sayfasına bağlantı verebilirseniz memnun olurum.--Orwellianist (mesaj) 03:24, 8 Aralık 2015 (UTC)
Bir iki yaşayan insan biyografisini kontrol ettim. Senin yaptığın gibi kullanılıyor. Yanılmıyorsam kopyala olayı sadece kullanıcı uyarı ve hoşgeldin şablonlarında kullanılıyor. Alexandre M. 03:28, 8 Aralık 2015 (UTC)

Donkey And Monkey adlı kullanıcının açtığı sayfaları onaylıyorum on beş dakikadır, epey üretken kendisi. Beyaz listeye alabilirseniz olumlu olur, bundan sonra kontrol etmekle uğraşmayalım.--Orwellianist (mesaj) 00:38, 12 Aralık 2015 (UTC)

Ben beyaz liste önermiştim siz engellemişsiniz :) Üzücü doğrusu, iki haftada Vikipedi'ye epey katkısı olmuştu. Kukla olduğunu nereden anladığınızı sorabilir miyim? Şablonda "Kanıtı için katkılar" diyor, ama ben katkılarında uygunsuz bir şey göremedim, yeni ve çalışkan bir kullanıcının Vikipedi'ye katkıları gibi göründü bana.
Bu arada sayfanın geçmişine bakarsanız, değişikliğini geri aldığım bir kullanıcı kendini kukla olarak ihbar etmiş, o da kuklacılıktan engellenebilir.--Orwellianist (mesaj) 17:43, 12 Aralık 2015 (UTC)
Selamlar Orwellianist, ilgili kullanıcının katkıları Yurttaş Tete ile aynıdır. Bu kişi çok eski bir kukla kullanıcıdır. İlgili kategoride de görebileceğiniz gibi 80 adet tespit edilmiş kuklası bulunmaktadır. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:50, 12 Aralık 2015 (UTC)

Muhteşem Yüzyıl Kösem bölümleri listesi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Muhteşem Yüzyıl Kösem bölümleri listesi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Muhteşem Yüzyıl Kösem bölümleri listesi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--HastaLaVi2 (mesaj) 04:36, 15 Kasım 2016 (UTC)

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ Yanıtla

Sevgili Orwellianist, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Orwellianist, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla