Kullanıcı mesaj:BSRF/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

selam bsrf, 'ona da doğru düzgün iş yaptırılmıyor maalesef' derken, şu tarz kapamaların yapılamamasından söz ettin sanırım.. meselenin sadece 'kendi aday gösterdiğimiz maddelerle ilgili karar vermemiz etik bulunmayacağı için'den ibaret olmadığını görmek açısından önemli. kolay gelsin. --kibele 19:14, 3 Şubat 2014 (UTC)

Selam kibele. Daha çok bu tarz engellemelerden söz etmiştim. Senin gösterdiğin adaylıktaki duruma destek verdiğimi düşünmeni istemem.--B.S.R.F. 💬 21:12, 3 Şubat 2014 (UTC)
dolayısıyla şunu da desteklememen gerekiyor. engellemeden sözetmeden önce, böyle durumlar yaratılmasını eleştirmek gerekiyor biraz da.. --kibele 21:29, 3 Şubat 2014 (UTC)
Benim eleştirmemden ziyade insanların öz eleştiri yapması daha yerinde olacaktır. Herkes dönüp yaptıklarına tarafsız bir gözle bakmalı. Görüyoruz ki Rapsar eski uygulamalarını devam ettirmiyor. Ama yukarıdaki KMİ hâlâ sonuçlandırılmayı bekliyor..--B.S.R.F. 💬 21:46, 3 Şubat 2014 (UTC)
herkes kendi payına düşeni yapmalı. bu uygulamaları eleştirdiğini pek görmedim, yanılıyor muyum? eski uygulamaların devam etmemesi nasıl oldu, bir karar ver istersen. yani bir öz eleştiri mi, yoksa senin deyiminle 'engelleme mi'.. gerçekten de 'tarafsız' gözle yoruma muhtaç bu durum. o kmi sonuçlandırılmayı bekliyorsa bunun nedenini taa baştan o uygulamaların yapılmasındaki yanlışlığa bağlamakta yarar var. bu nedenle açılmış bir oylamanın yine aynı şekilde kapatılması sana doğru geliyorsa, aday olduğun sis sorumluluğunu da bu yönde yapacağın yönünde bir düşünce oluşuyor ister istemez. ek olarak, seçkin içeriğin esas olarak topluluk katkısı ile gelişmesi gerektiğini, bu olmadığı sürece ne yazık ki bu sıkıntıların süreceğini, ik-üç-beş kişinin katılımlarıyla 'seçkin içerik' olamayacağını söyleyeyim. iyi geceler. --kibele 22:05, 3 Şubat 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Geçen gün NATO maddesine eklediğim dört kaynağa göz atabildin mi?--B.S.R.F. 💬 09:42, 5 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Şimdi gördüm, hatırlatma için teşekkürler. Son bir kez daha gözden geçirip, adaylık sayfasında görüşümü belirteceğim. Şimdi çıkmam lazım yalnız :) Eline sağlık, güzel madde oldu.--RapsarEfendim? 09:51, 5 Şubat 2014 (UTC)

SİS Adaylığı[kaynağı değiştir]

Eğer aday olmak istiyorsanız buraya başvuru yapabilir misiniz? --SiLveRLeaD mesaj 12:04, 6 Şubat 2014 (UTC)

Sizin adınıza isteğinizden dolayı başvuru yaptım. Kabul etmeniz dileklerim ile...--i.e.msj 12:12, 6 Şubat 2014 (UTC)

Selam Théoden. Günün maddelerini değiştirmişsiniz ancak Bellinzona Kaleleri 10 Aralık 2013'ten 9 Ocak 2014'e kadar zaten ana sayfada yer aldı. Başka bir madde koyabilir misiniz acaba?--B.S.R.F. 💬 18:04, 7 Şubat 2014 (UTC)

Madde GM'ye daha önce eklenmiş mi diye Aralığa kadar her aya bakmıştım aslında. Maddeler o kadar sınırlı kaldı ki, bir yerden sonra daha önce eklenenleri tekraren eklemek zorunda kalacağım. GM'ye de ayrıca zaman ayıramadığımdan kalıyor öyle. Ama Kullanıcı:Ertly ilgilenirim dedi, iki koldan yapacağız bir şeyler artık. Bu arada madde değiştirildi. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:39, 7 Şubat 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Şu iki madde (Deja-Vu (müzik grubu), Déja Vu) bana KD değil gibi geldi. Sence?--B.S.R.F. 💬 13:31, 12 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasındaki kriterlere göre "ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olan" müzisyenler/gruplar direkt KD kabul ediliyor. İki albüm yayımlamış, bunların yayımcılarına bakmak lazım dolayısıyla. İlk albümleri Kendin Coş sanırım kendileri tarafından yayımlanmış, bir şirket aracılığıyla yayımlandığına dair bir bilgi yok. İkinci albümleri ise buradan görebileceğin gibi "Parabol Prodüksiyon" tarafından yayımlanmış. O şirket bir de şu albümleri var, görülebildiği gibi "ünlü bir şirket" (tanımı kayda değerlik kriterlerinin yer aldığı sayfada açıklanıyor) değil. Bir de "ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması" kriterimiz var, bunu karşıladığına dair de bir bilgiye ulaşamadım. KD olmadığı bariz gibi, yine de hızlı silinmesi için işaretlemek yerine silinmeye aday göstermen iyi olur :) Kitap maddesi de gördüğüm kadarıyla Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor. Silmek yerine, KD olan (en azından maddesi olan) Hızlı Gazeteci maddesine aktarılması daha iyi olacak bence. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:12, 12 Şubat 2014 (UTC)

Telifli dosya[kaynağı değiştir]

Selam Théoden. GM yaptığınız Tenten'le ilgili madde için kullandığınız dosya telifli. Ana sayfada telifli dosyalara yer verilebiliyor mu? Ben verilemiyor diye biliyordum da.--B.S.R.F. 💬 13:01, 21 Şubat 2014 (UTC)

1 Ekim 2008'den önce yüklenen AK dosyalarına gerekçe girilmiyordu. 2006 yılında yüklenen ve uygun bir lisansa sahip ilgili dosya bu sebeple uygundur. Şuradaki "HİZMETLİLER DİKKAT!" uyarısına bakabilirsin. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:22, 21 Şubat 2014 (UTC)

Selam kibele. Kullanıcı:Nykswood sanki Kullanıcı:Jumpeax tarafından kukla hesap olarak oluşturulmuş. Bu konuyla ilgilenir misin?--B.S.R.F. 💬 05:45, 26 Şubat 2014 (UTC)

selam, gerekçelerinle birlikte denetleme isteyebilir misin rica etsem. --kibele 15:04, 26 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Tartışmaya katılabilir misiniz? Kolay gelsin. --esc2003 (mesaj) 20:24, 12 Mart 2014 (UTC)

Kısa bir süre Vikiden uzak kaldım bu nedenle yorumunuz gözümden kaçmış. Şimdi cevaplandırdım. Saygılar. --esc2003 (mesaj) 07:43, 28 Mart 2014 (UTC)

Rıza Sarraf[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yayınladığınız mit belgesi MIT'in resmi sitesinden mi alındı? Yanlış kullandığımı düşündüğünüz parametreler hangisi? Lütfen siz de kendi yorumunuza göre içerik çıkarmayınız. Doğum tarihi ve yeri bilgilerini düzelttim. Kaynak olarak gösterdiğiniz MIT belgeleri resmi olarak yayınlanan belgeler değil. Bluefin (mesaj) 20:25, 19 Mart 2014 (UTC)

Birgün sitesinde yayınlanınca belgenin sarih olduğu sonucu mu çıkıyor? Aynı türden belge word'te yazılıp hazırlanarak fotoğrafı çekilerek internette yayınlanabilir. Bu onu geçerli bir kaynak kılmaz. Anonim kullanıcının yaptığı değişikliği görmemiştim, kaldırdım zaten onu. Bluefin (mesaj) 20:46, 19 Mart 2014 (UTC)

Merhaba BSRF, bu aralar bir madde üzerinde yoğunlaşmamışsın gördüğüm kadarıyla. Bu sayede bir istek yapabileceğimi düşündüm. Eğer vaktin varsa ARTPOP maddesini buraya da çevirebilir misin acaba? Pek vaktini almaz bence kısa bir madde sayılır hatta. Bana ağır geldi çeviremedim aklıma sen geldin :D - Seyit mesaj 18:39, 27 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. Yoktun bir süredir hoş geldin :) Şu aralar pek boş zamanım olmuyor. En son Beyoncé maddesini çeviriyordum. O da yarım kaldı şimdilik. Ama uygun olursam söylediğin maddeyi de çevirebilirim.--B.S.R.F. 💬 19:07, 27 Mart 2014 (UTC)
Okul dolayısıyla vakit kalmıyor az uğrayabiliyorum maalesef... Madde için teşekkür ediyorum o zaman şimdiden :) - Seyit mesaj 15:02, 28 Mart 2014 (UTC)

Portal teklifleri[kaynağı değiştir]

Selam kibele. Seçkin içerik adaylıklarında aday gösteren kullanıcı adaylıkları sonlandırıyor diye ne çok tartışılmıştı hatırlarsın. Bir benzeri de portal tekliflerinde yaşanıyor.[1] İlgilenmek istersin diye düşündüm. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 22:39, 28 Mart 2014 (UTC)

ilgilendim bsrf, teşekkürler. --kibele 23:50, 28 Mart 2014 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Théoden. Malatya (belediye) maddesindeki içeriği Malatya (il) maddesine taşıdım. Siz de geçmişleri birleştirir misiniz?--B.S.R.F. 💬 14:43, 31 Mart 2014 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Théoden ileti 21:46, 31 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Sadrettin. Sayfa taşıma taleplerindeki yorumunuz üzerine yazıyorum. Daha önce illerin sınırları ile o illerin merkezlerindeki şehirlerin yani aynı adlı belediyelerin sınırları farklıydı. Artık bunların sınırları eşitlendi. Büyükşehir belediyelerinde il özel idareleri de kaldırıldı. Dolayısıyla parantezsiz kullanılan şehirler parantezli kullanılan iller ile aynı şey hâline geldi. Bu durum sadece büyükşehir olan illerde geçerli. Diğer iller için bir değişiklik önermiyorum. Tartışılması gerekir dediğiniz konu o olabilir. Ancak bu konuda tartışmaya gerek yok gibi. Kocaeli örneğini düşünün. Kocaeli (il) şeklinde kullanılmıyor. Neden çünkü eskiden merkez ilçesi olan ilçenin adı İzmit'ti. Şimdi İzmit bir ilçe ve Kocaeli'deki tüm ilçeler büyükşehire bağlı. Ya da Viyana örneğine bakalım. Hem şehir hem eyalet. Bu ikisinin sınırları birbirine denk olduğu için iki ayrı maddede anlatılmıyor. Zaten şu anda iki ayrı maddede anlatılan Türkiye'nin illerinde hep aynı şeyler yazıyor. Kullanıcılar farkı ayırt etmekte zorlanıyor sanırım.--B.S.R.F. 💬 16:40, 1 Nisan 2014 (UTC)

Evet, sadece büyükşehirleri kastediyorum. Haklısınız da vikide şehir olan İzmit ile ilçe olan İzmit (ilçe) ayrı maddeler bulunuyor. Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum ama maddeyi açan kullanıcı doğru olduğunu düşünüyor. Topluluk kararı bunun için gerekli. --Sadrettin mesaj 17:49, 1 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Seyit :) Bir şey merak ettim. Samsun'daki 19 Mayıs ilçesi rakamla mı yazılıyor yoksa yazıyla mı? Çünkü belediye ve kaymakamlığın sitesinde rakamla yazılmış, Resmî Gazede'te[2] ve sınır tabelasında yazıyla yazılmış. Sen doğrusunu biliyorsundur diye düşündüm.--B.S.R.F. 💬 18:52, 2 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba :) Bu konu hakkında bir birlik yok ama gözlemlediğim kadarıyla "Ondokuzmayıs" kullanımı yaygın. 19 Mayıs, keyfi olarak kullanılıyor gibi burada. Zaten burada genelde ilçeye Engiz derler. Bence madde adını Ondokuzmayıs olarak değiştirelim. Resmi gazete ve ilçe giriş tabelası belediye web sitelerinden daha önemli sayılabilir. Bir de maddeyi taşıyan Sadrettin'e sorsana, farklı bir gerekçesi vardır belki. - Seyit mesaj 15:58, 3 Nisan 2014 (UTC)
Kaymakamlığın web sitesinde 19 Mayıs yazıyor. Ondan taşıdım. Açıkçası ondokuzmayıs kullanımının çok da bilinçli seçildiğini düşünmüyorum. İlçe giriş tabelası karayollarındaki görevlinin inisiyatifinde olan bir şey. Resmi gazetede ararsan "19 mayıs" kullanımı da var. Hasılı, kaymakamlık en dikkate değer kaynak bence. --Sadrettin mesaj 18:16, 3 Nisan 2014 (UTC)
[3] ve [4] --Sadrettin mesaj 19:05, 3 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba İstanbul (il) > İstanbul içerik taşıma olayında topluluk kararı var mı? --Stambouliote ileti 18:53, 3 Nisan 2014 (UTC)

Taşıma talepleri[kaynağı değiştir]

Taşıma talepleri sayfasındaki sorun giderildi. Büyükşehirler konulu tartışmada ise birkaç gün daha bekleyip duruma göre davranmak sağlıklı olacaktır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:30, 5 Nisan 2014 (UTC)

Aramıza katılın[kaynağı değiştir]

Merhaba, bot seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak veya görüş bildirmek ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj başka kullanıcılara da gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 05:26, 7 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba BSRF; Beyoncé sayfasında hala kaynak hatası var. Ben ilk gördüklerimi hatalı oldukları için çıkardım. Lütfen tekrar kontrol eder misin?--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 15:44, 29 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Ayrıntılı Bilgi. Daha önce vardı evet ama şu an yok gördüğüm kadarıyla. Hangi kaynakların hatalı olduğunu düşünüyorsun? Kaynak numarası verirsen ilgilenebilirim.--B.S.R.F. 💬 15:47, 29 Nisan 2014 (UTC)
Kaynakça yazısının altında böyle bir durum var: [9] [11] [12] [13] --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 15:49, 29 Nisan 2014 (UTC)
Onları ben ekledim. Aslında o kaynaklar henüz çevrilmemiş bir alt başlıkta bulunmalı. Ancak çeviri hazır olmadığı için sayfanın hem bu kategoride yer almasının hem de kaynaksız kalmasının önüne geçmeyi amaçlayarak o kaynakları kaynakça alt başlığına koydum.--B.S.R.F. 💬 15:57, 29 Nisan 2014 (UTC)
Durumu anladım. Eline sağlık --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 15:59, 29 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Théoden. Şu kuklayla ilgilenebilir misiniz? İyi günler.--B.S.R.F. 💬 05:17, 30 Nisan 2014 (UTC)

Tamamdır. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 09:50, 30 Nisan 2014 (UTC)

Büyükşehirler[kaynağı değiştir]

Bu tür tartışmaların karara bağlanması zaman alabiliyor. Biraz daha beklenmeli. --Superyetkinileti 17:30, 30 Nisan 2014 (UTC)

Tekirdağ "şehri" için ayretten madde açılması gerekmez mi? Ardinolu (mesaj) 09:04, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Mersin tarzı bir madde açılamaz mı? Tekirdağ için. Ardinolu (mesaj) 11:21, 7 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba BSRF. Audio mixing ve Audio mixing (recorded music) maddelerini burada da başlatabilir misin acaba? Ses miksi veya ses miksajı olarak düşündüm başlığı. (Elimdeki Türkçe albümlerde direkt mix olarak yazmışlar, miks olarak yazanda var, miksaja hiç rastlamadım). Ama kararsız kaldığım için senden açmanı rica etmek istedim. - Seyit mesaj 04:44, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. İlk maddeyi Ses miksajı olarak açtım. İkinciyi de açacaktım ama sonradan giriş metinlerinin aynı olduğunu fark ettim. Zaten taslak madde kriterlerini karşılayacak uzunlukta açıyorum. Aynı metni içeren iki madde açmış olmamak için ikinciyi açmadım. Madde adına gelince miksaj kullanımı daha yaygın gibi ama emin değilim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 07:07, 18 Mayıs 2014 (UTC)
Tekrar merhaba. Yine yüzsüzlüğüm tuttu madde açmanı isteyeceğim :D Lastikli söz, Vuruş (müzik) ve Riff (müzik) maddelerini açarsan müsait bir zamanında sevinirim. İlkinin adına karar veremedim çift anlamlı söz olarak mı açsam diye, diğerlerine de güzel bir tanımlama yapamadığım için açamadım. - Seyit mesaj 04:53, 1 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba :) İlk iki maddeyi açtım. Ancak üçüncü isteğinin ayrı bir maddesi yokmuş. Başka bir maddede alt başlık olarak yer alıyor. O madde de çok teknik geldi bana. Başlığın Tükçe karşılığını bilmiyorum. Müzik bilgim de olmayınca pek bir şey anlamadım.--B.S.R.F. 💬 06:14, 1 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler, sen de olmasan başım sıkışınca ne yapardım bilmem :D Neyse olmadı üçüncü madde kırmızı kalsın, Talk That Talk (Rihanna şarkısı) maddesi için istemiştim zaten bunları. Birkaç kırmızıdan zarar gelmez. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 06:31, 1 Haziran 2014 (UTC)

Beyaz listeye alma[kaynağı değiştir]

Merhaba Théoden. Sizce şu kullanıcı beyaz listeye alınabilir mi?--B.S.R.F. 💬 16:45, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar BSRF, kullanıcı beyaz listeye dahil edildi. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:35, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Karesi, Balıkesir[kaynağı değiştir]

Karesi, Balıkesir maddesinde büyük bir kısmı çıkarmışsınız. Ama onun içinde sadece Karesiye ait yerler vardı. Onları ekleyebilir miyim?Buğrakara (mesaj) 08:05, 3 Haziran 2014 (UTC)

Yapımcı-prodüktör[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF. Müzik alanında ikimizden başka düzenli katkı yapan neredeyse kimse yok. O yüzden sana yazıyorum yine. Şu yapımcı-prodüktör ayrımını yapalım diyorum. Türkçe'ye İngilizce producer prodüktör olarak geçmiş. Yapımcı ise şarkıcının çalıştığı şirketin başındaki kişi için deniyor. Elimde Türkçe albümler var, özellikle Hande Yener albümleri. Orada prodüktör ayrı, yapımcı ayrı tabirler olarak verilmiş. Buradan da birçok Türkçe albümün kartonetini inceleyebilirsin. Örneğin Hayrola? albümünün kartonetinde, prodüktör için TPA Production ve T-Ekspres, yapımcı için Cengiz Erdem, Deniz Erdem denmiş. Erdemler yapımcı şirket Avrupa Müzik'in sahipleri.[5] Aynı şekilde Kraliçe albümünde de Polat Yağcı'ya prodüktör ve yapımcı kredisi verilmiş. Bu iki şey aynı şeyi ifade etse neden böyle yazılsın? Bu yüzden müzik alanında yapımcı olarak belirtilen tüm şeylerin prodüktör olarak değiştirilmesi lazım. Görüldüğü gibi Türkçe'de yapımcı ve prodüktör ayrı şeyler olarak geçiyor. Albüm yapımcısı sayfası da albüm prodüktörü sayfası olmalı yani. Senin görüşlerin neler? Bir de bir ara single-tekli ikililiğini gidermek için bir çalışma yapalım mı? Maddelerde single diyoruz ancak bilgi kutusunun parametreleri tekli olarak geçiyor, kategorilerde de tekli kullanılıyor. Hatta single yerine tekli kullanımına bile dönebiliriz. Madem yaygın kullanımları örnek alacağız, o zaman gey değil gay demeliyiz öyle değil mi? - Seyit mesaj 14:30, 8 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. TDK'ye göre Fransızcadan dilimize giren prodüktör, yapımcı ile aynı anlamda kullanılıyor. Türkçe albümlerde neden böyle bir kullanıma gittiklerine mantıklı bir açıklama getiremiyorum. Yapımcı şirket demeyi neden seçmemişler? Yabancı sözcüğü kullanınca daha mı havalı oluyor acaba :) Sen de yukarıdaki mesajında yapımcı şirket ifadesini kullanmışsın mesela. Mantıklı olan da bu gibi. Albüm bilgi kutusunda da Türkçe albümler söz konusu olduğunda kartonette prodüktör olarak anılanları "şirket", yapımcı olarak anılanları da "yapımcı" parametresinin yanına yazıyoruz. Albüm yapımcısı sayfası albüm prodüktörü olmalı demişsin ama o madde kişiyi anlatıyor. Yani kartonette adı "yapımcı" olarak geçen kişileri. Kısacası ben prodüktör kullanımına sıcak bakmıyorum. Madde adlarında da yapımcı kullanılmakta. Yine de istersen köy çeşmesine taşıyıp başka kullanıcıların fikirlerini alabilirsin. Sonuçta "yapımcı" TDK'nin zorlayarak bulduğu bir terim değil. Belki de prodüktörden daha yaygın kullanılmakta. Gay konusunda ise TDK'ye baktım ve karşıma bir sonuç çıkmadı. Sanırım Türkçede sadece gey olarak kullanılmakta. Single-tekli konusunda bir planın varsa destek olmak isterim. Ama çok kapsamlı bir değişiklikse yine topluluğun onayı gerekebilir.--B.S.R.F. 💬 14:54, 8 Haziran 2014 (UTC)
TDK'nın tanımlaması yine işi karıştırıyor... Bahsettiğim kartonet şurada var mesela. Yapımcı şirket için ise "yapım" sözcüğü kullanılmış. Tek bir albümde yapımcı-prodüktör ayrımını görsem böyle bir şey demeyeceğim ama aldığım her albümde görüyorum. Eğer prodüktör ve yapımcıyı aynı tutarsak, örneğin Kraliçe maddesinde P. Yağcı'nın yanından prodüktör ifadesini kaldırmalıyım (kartonette böyle geçtiği halde), Hayrola? maddesinde ise dört ayrı kişi/kuruluşa yapımcı kredisini vermem icap ediyor. İşin içinden çıkamadım açıkçası valla bir çözüm önerirsen çok mutlu olacağım :D Albüm yapımcısı maddesi, kartonetlerde geçen prodüktörü tanımlıyor. Single konusunda aslen ben tekli kullanımından yanayım, bugün çoğu kişiye tekliyi öğreten muhtemelen vikipedide eskiden yaygın olan tekli kullanımıdır. Baya tartışma yapılmıştı ancak single'ı savunan bir kullanıcı vardı o şu an katkı yapmadığı için şu an tekli kullanalım desem belki de onay alır. Single sorun çıkarıyor ya single'ı, single'ından falan kesme işareti rahatsız edici. Ne güzel teklisi teklisinden falan desek mükemmel olur. - Seyit mesaj 15:17, 8 Haziran 2014 (UTC)
Poll, Avrupa Müzik vs. için yapımcı şirket; şarkının yapımına katkı sağlayan kişiler için de yapımcı dersek sorun kalmıyor. Şirket patronunun albüm maddelerinde işi yok bence. Eğer yapım sürecine katılıyorsa o ayrı ama sadece iş adamıysa maddede adını geçirmeye gerek yok. Kraliçe maddesinde "Polat Yağcı – prodüktör, yapımcı" denmiş mesela. Maddeyi okuyan biri bunu anlayamaz. Oyuncu, aktör demek gibi garip. Sonuçta sözcük anlamları aynı bunların. Single konusunda senin de belirttiğin gibi kesme işareti kullanılması bir dezavantaj bence. Ama tekli de işte pek yaygın değil. Ben ilk başlarda tekliyi kullanıyordum sonra o bahsettiğin kullanıcının yaptıklarının ardından single'a geçtim. Ben iki türlü de uyum sağlarım. Dediğim gibi kapsamlı bir değişiklik planlıyorsan fikir birliği ara, yok küçük çaplı bir değişiklik düşünüyorsan hemen başla ben de yardım ederim.--B.S.R.F. 💬 15:50, 8 Haziran 2014 (UTC)
Neyse o zaman ben prodüktör kullanmayı bırakayım en iyi çözüm... Tekli konusunda geniş bir değişiklik önerim var. Komple single'ı kaldırmak gibi. Ama işte single yaygın. Müzik konularının en önemli çıkmazlarından biri :D Neyse bir gün de onun tartışmasını başlatırım belki. Bu arada DWUW sayfasını çevirmeye başladım yine çeviremediğim konuşmalar oldu :DDD Yine yardım isteyebilirim birkaç güne. Ha bir de, KM olan Hande Yener maddesini komple yeniledim bir ara okuyup gereksiz gördüğün kısım olursa kaldırırsan sevinirim. Kaldırırsan bana haber vermene de gerek yok. Kolay gelsin. - Seyit mesaj 16:40, 8 Haziran 2014 (UTC)
Secretprojectrevolution sayfasının sorununu bende çözemedim. Bir de tekli kategorilerinin taşınması için bir tartışma başlattım yorum belirtirsen sevinirim. [6] - Seyit mesaj 06:23, 13 Haziran 2014 (UTC)
Tekrar rahatsız ediyorum gerçekten kusura bakma sürekli yardım istiyorum artık utanır oldum :D "Rockstar 101" sayfasının beste kısmı senin ilgini bekliyor. - Seyit mesaj 05:59, 15 Haziran 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Başlattığınız maddelerin çokluğunu ve özellikle güncel oluşunu gördükten sonra bu yıldıza size vermeyi uygun gördüm. POPE (mesaj) 16:38, 13 Haziran 2014 (UTC)

Adaylık sayfasındaki iltifatların için çok teşekkürler Seyit :) Ama bir süre başka biyografi maddesi çevireceğimi sanmıyorum. Çok zaman alıyor özellikle de kırmızı maddeler :) Sen Katy Perry maddesini daha önce çevirip aday göstermiştin diye hatırlıyorum. Kısa bir çalışmayla İngilizce Vikipedi'deki seviyeye getirebilirsin bence. Bu arada Beyoncé maddesini kısa sürede okuduğun ve yaptığın değişiklikler için de teşekkür ediyorum. İki nokta kafama takıldı sadece. "Beyoncé ayrıca performansıyla Altın Küre'ye aday gösterildiği Rüya Kızlar (2006) ile Pembe Panter (2006) ve Obsessed (2009) filmlerindeki başrolü ile oyunculuğa adım attı." cümlesinde ile bağlacını kaldırınca sanki üç filmde de Altın Küre'ye aday gösterilmiş gibi oluyor. İkincisi de İngilizce decade sözcüğünü ben onyıl olarak çevirmiştim. Aslında TDK'nin sözlüklerinde böyle bir sözcüğe rastlamadım ama ben yüzyılın bitişik yazılmasından yola çıkmıştım. Sence ayrı mı yazılmalı?--B.S.R.F. 💬 16:40, 16 Haziran 2014 (UTC)

Rica ederim. Evet amatör zamanlarımda aday göstermiştim Katy Perry'yi ama şu an çeviremeyeceğimi düşünüyorum. İnceledim oradaki maddeyi sanatı başlığında zorlanırım muhtemelen. Onun için ben basit şarkı çevirilerine devam :D Bağlacı iki tane ile var diye kaldırmıştım ama düşüncesizce olmuş. Şu tarz bir şey mi yapsak: "Ayrıca Beyoncé, performansıyla Altın Küre'ye aday gösterildiği Rüya Kızlar (2006) filmiyle oyunculuğa adım attı, Pembe Panter (2006) ve Obsessed (2009) filmlerinde de başrol oynadı." On yıl ise bence ayrı yazılmalı, yüzyıl kalıplaşmış artık yapabilecek bir şey yok. On yıl birleşik yazılınca göze garip geliyor, yüzyıl da ayrı yazılınca. - Sanırım göz aşinalığıma göre karar veren bir insanım :D - Hani bin yıl desek mesela o da ayrı yazılmalı bence. - Seyit mesaj 17:12, 16 Haziran 2014 (UTC)
Senin dediğin de olabilir ama bu üç film arasında ilk Pembe Panter'de rol almış. Yani Rüya Kızlar'la oyunculuğa adım attı dersek yanlış olur gibi. Belki cümlenin ilk hâlindeki ikinci ile bağlacını önündeki sözcüğe bitiştirebiliriz. Yani "başrolü ile" yerine "başrolüyle" demek istiyorum. TDK Güncel Türkçe Sözlük'te binyıl da bitişik yazılmış. Ben de tam karar verememekle birlikte yüzyıl ve binyıla göre mantık yürütmüştüm.--B.S.R.F. 💬 17:32, 16 Haziran 2014 (UTC)
Hmm o zaman benim dediğim gibi olmaz eski haline çevirdim dediğin gibi yaparak. Binyıl'ı artık birleşik yazıyorum öyleyse :D Ya ben mantığı anladım sanırım. Yüzyıl, asır için bir Türkçe karşılık. Binyıl ise milenyum için bir karşılık. Ama on yıl bir şeye karşılık değil. İngilizce'de decade demişler mesela ama bizde gelişmemiş buna bir karşılık. O yüzden sözlüğe de dahil edilmemiş bence. Yüzyıl ve binyılın ayrı bir kullanımı ortaya çıkarılmış demek ki. Hem on yılı bitişik yazarsak yirmi yıl otuz yıl falan bunları da bitişik yazmak gerekir. Bence TDK sözlüğe almadığı için ayrı yazmalıyız. - Seyit mesaj 18:02, 16 Haziran 2014 (UTC)
Neyse olmazsa adaylık sayfasına yorum yazanlara da danışırız. Çok oyaladım seni kusura bakma :) --B.S.R.F. 💬 18:17, 16 Haziran 2014 (UTC)
Ne demek lafı bile olmaz tüm gün boş boş dolanmaktan başka bir şey yapmıyorum zaten :D İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 18:38, 16 Haziran 2014 (UTC)
Şimdi aklıma geldi hemen yazayım dedim. Seviyorsan Confessions on a Dance Floor albümünün maddesiyle ilgilen bence -Ben aşırı severim ve anladığım kadarıyla da müzik zevkimiz benziyor-. Büyük kısmını halletmiştim geçenlerde ama motomot çevirdiğim eleştiriler kısmı yüzünden ve birkaç konuşmayı çeviremediğim için aday gösterememiştim. Tamamlayıp aday göster istersen, kısa yoldan bir KM daha yapılmış olur hem. Aynı şey Celebration (Madonna albümü) maddesi için de geçerli. - Seyit mesaj 13:03, 17 Haziran 2014 (UTC)

Bugün gaza geldim ve Katy Perry'yi bitirdim :D Zor olmadı ama kırmızılar beni öldürecek galiba. Bir tek ilk yılları kısmının ilk paragrafında ve müzikal tarz kısmındaki konuşmada takıldım. Onlar da seni bekliyor :) - Seyit mesaj 17:37, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba yine. İngilizcedeki Authority Control şablonunu buraya da geçirmeyi düşünüyorum malum biyografi sayfalarının hemen hemen hepsinde var. Ancak güzel uygun bir karşılık bulamadım "kurum verileri" diye açmayı düşünüyorum. Bir önerin var mı? - Seyit mesaj 10:45, 7 Temmuz 2014 (UTC)
Sen daha iyi anlarsın :) COADF'i fark ettim çok teşekkürler ancak girişteki "Musically, the album is structured like a DJ's set. The songs are sequenced and blended together so that they are played continuously without any gaps." cümlesi, gelişim başlığındaki ikinci konuşma, müzik ve sözler bölümündeki konuşmalar eksik. Sanırım İngilizceye ikinci bir de konuşma paragrafı eklemişler. O yüzden henüz gösteremedim yoksa can atıyorum. COADF, Medúlla, BTW falan benim başucu albümlerim :D Zaten Katy Perry baydı kaç gündür...... - Seyit mesaj 11:28, 7 Temmuz 2014 (UTC)
Sayfanın girişini okudum ve Almancasına da baktım. Buradan yola çıkarak "standart veri" adını öneriyorum. Yine de bizim belirlediğimiz ad biraz uydurma olacak gibi. COADF albümünün diğer eksikliklerini de tamamlarım en kısa zamanda. Hepsinin maddedeki yerini tespit ettim yalnız yukarıda saydığın eksikliklerden "Sanırım İngilizceye ikinci bir de konuşma paragrafı eklemişler. " dediğin yeri anlamadım. Müzik ve sözler bölümündeki konuşmayı mı kastettin?--B.S.R.F. 💬 16:38, 7 Temmuz 2014 (UTC)
O zaman ben bir köy çeşmesinde de sorayım belki bilen çıkar uygun bir karşılık. Aynen, müzik ve sözler bölümünde iki konuşma paragrafı varmış ben bir taneydi diye hatırlıyordum. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Neyse şu an iki paragraf var :D - Seyit mesaj 07:16, 8 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 12:07, 28 Haziran 2014 (UTC)

Nedensiz Yere Spama Alınan sitr[kaynağı değiştir]

Şuradaki Nedensiz Yere Spama ALınan site konusunabakar mısınız https://tr.wikipedia.org/wiki/MediaWiki_tart%C4%B1%C5%9Fma:Spam-blacklist#Nedensiz_Olarak_Spama_Listesine_Al.C4.B1nan_Site

Katy Perry sayfasındaki düzenlemeler için çok teşekkürler, yanlışlarım beni güldürdü :D Bir veda mesajı yazmak istedim. Bugüne kadar bana yardımcı olduğun yüzlerce konu için de teşekkür ediyorum. Gerçekten adını ve kim olduğunu bilmeden sevdiğim biri oldun. Sen belki de benim adımı tamamıyla biliyorsundur. Sistem beni YGS-LYS'ye çalışmaya zorluyor ve ağustostan itibaren dershanem başlıyor. Muhtemelen tamamen programlara uyan biri olmayacağım ama bu, yılın okul-dersane-ev arasında geçeceği gerçeğini değiştirmeyecek :D Az kalan zamanda da başladığım dizileri bitirmek ve biraz gezmeyi planlıyorum mesela Queer as Folk dizisine daha yeni başladım epey geç kalmış bir şekilde :D Bu yüzden buraya eskisi gibi uğrayamayacağım, Hande Yener'le ilgili şeyler için arada geldiğim olabilir, belki bilirsin son albümü yeni çıktı. Değerli katkılarını telefonumdan daima takip edeceğim ama, yer imleri kısmımda şu sayfa var bile :) COADF maddesinin yanı sıra Loud, Addicted to You ve Celebration benim bitiremediğim sayfalar. Eğer ilgini çekerse bunları bitirip kaliteli madde adayı gösterebilirsin. Ve lütfen kullanıcı sayfandaki yıldızlar arasına da ekle. COADF gerçekten beni mutlu eder :) İçinde I Love New York, Hung Up, Future Lovers gibi aşık olduğum Madonna şarkıları var. Kendine iyi bak, inşallah buraya bir yıl sonra hedeflerim gerçekleşmiş bir şekilde dönebilirim. Umarım gerçek hayatın çok güzel ilerler, iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 18:38, 17 Temmuz 2014 (UTC)

Rica ederim Seyit. Ben de seni sevdim tanımamama rağmen. Önündeki zor dönemden başarıyla çıkmanı dilerim. Hangi bölümü istiyorsun bilmiyorum ama ileride sana sağlayacağı iş imkanlarını düşünerek tercih yap. Duyduğuma göre üniversite mezunu gençlerde işsizlik %30 civarıymış. Arada uğra ama buraya az da olsa katkılarınla yaşadığını belli et :) COADF çevirisini tamamladığım zaman aday göstermeyeceğim o senin hakkın, madem ekledin beni yer imlerine takipte kal her an bitirebilirim :) Sen de kendine iyi bak. Umarım minimum sıkılmayla atlatırsın bu süreci.--B.S.R.F. 💬 19:19, 17 Temmuz 2014 (UTC)
Sağol öneriler için :) Karışık bir süreç ve kişisel kafa karışıklıkları da eklenince mükemmel oluyor. Twitter hesabımdan yaşadığımı belli edeceğim :) Siteyi kullanıyorsan ve istersen oradan da iletişime geçebiliriz. - Seyit mesaj 20:07, 17 Temmuz 2014 (UTC)
Twitter vb. siteleri kullanmıyorum. Buradan takip ederim artık seni. Bu arada COADF bitti :) --B.S.R.F. 💬 09:04, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Kullanmayanlara hayran olmuşumdur her zaman. Kırmızıları giderip aday göstermeye çalışacağım hemen. - Seyit mesaj 15:58, 18 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba :) Bir ay oldu hâlâ tam anlamıyla bırakamadım... Şey diyecektim, Hard Candy'nin KM adaylığının olumsuz kapanması -gerekçe ilgisizlik galiba- çok kötü olmuş tekrar aday gösterirsen iyi olur bence. Hak ediyor çünkü. - Seyit mesaj 22:07, 18 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Kibele. Hızlı silme politikasının M1 kriteri gereği taslak madde kriterlerini sağlamayan ve silinmesi için işaretlediğim sayfalardan sil etiketini kaldırmışın. Nedenini öğrenebilir miyim?--B.S.R.F. 💬 16:46, 24 Temmuz 2014 (UTC)

selam, gerekli tanımı yapan, viki bağlantıları olan bu maddeler hızlı silinemez. istersen silinmeye aday gösterebilirsin. kolay gelsin. --kibele 17:20, 24 Temmuz 2014 (UTC)
Öğrendiğim iyi oldu. Daha önce benim açtığım yaklaşık 10 madde M1 kriteri gerekçe gösterilerek silinmişti. Hem de seni temin ederim açtığım maddeler şu maddeden daha iyi durumdaydı. Sanırım o hizmetli politikalara senin kadar hakim değilmiş. Bundan sonra ben de acaba silinir mi tereddüdü yaşamadan tek cümlelik maddeler açabilirim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 17:27, 24 Temmuz 2014 (UTC)
burada işler, 'şu yaptıysa ben de yaparım' diye yürümüyor. kurallar dahilinde madde açabilirsin elbette. --kibele 17:31, 24 Temmuz 2014 (UTC)
Haklısın. Ben sadece çifte standartların önüne geçilmesini arzu ediyorum. Çok temel bir politikayı farklı hizmetliler farklı yorumlamamalı. Bir kişi boşuna hizmetli seçilmiyor sonuçta. Yukarıda örnek verdiğim maddeyi aklımda bulundurarak açacağım yeni maddeleri.--B.S.R.F. 💬 17:35, 24 Temmuz 2014 (UTC)
hizmetlilerin kuralları yorumlamasında ve uygulamasındaki farklılıklara 'çifte standart' demiyoruz. öyle olsaydı botlar yapabilirdi silme işlemini. m1'i cümleler üzerinden değerlendirmiyoruz uzun zamandır. sonra 'vay iki cümlelik madde açtım, silindi' demeyesin diye. açacağın maddeleri bu maddeleri değil vikipedi kurallarını göz önünde bulundurarak açmanda yarar var. topluluğnu eğilimini görmek için istersen aday gösterebilirsin bu maddeleri. bu şekilde yorumlar yapmaktan daha yararlı bir iş olur eminim. --kibele 17:43, 24 Temmuz 2014 (UTC)

Türkçe karşılıklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. Albümlere, şarkılara, turnelere vs. Türkçe karşılık eklemenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Resmî bir çevirisi/kullanımı olmadığı için aykırı duruyor. Çeviri farklılıkları nedeniyle anlaşmazlıklara da yol açabilir diye düşünüyorum. Sonuçta bunlar özel isim. Arctic Monkeys (Kutup Maymunları), No Doubt (Şüphesiz), Sex Pistols (Sex Tabancaları) mı diyeceğiz? Kulağa saçma geliyor.--B.S.R.F. 💬 09:24, 25 Temmuz 2014 (UTC)

Bilmem, belki okuyanlar Türkçe karşılığına bakmak ister diye düşündüm. Bana fark etmez, kaldırabilirsin. - Seyit mesaj 09:29, 25 Temmuz 2014 (UTC)
Kaldırıyorum öyleyse. Bir başka örnek de SM olan Lost maddesinin girişinde (Kayıp) yazmıyor. Ya da ne bileyim True Blood (Doğru Kan) denmiyor. Bir de ilk mesajımda dediğim durum ARTPOP çevirisine Pop Sanatı yazmanla gerçekleşti :) --B.S.R.F. 💬 09:37, 25 Temmuz 2014 (UTC)
Tamamdır, ben de eklediklerimden kaldırayım. Evet pop sanatı komik olmuş düşününce. - Seyit mesaj 14:30, 25 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba BSRF, bu Teen Wolf'u taşımak iyi oldu. Biraz garip duruyor. Bir de tam karşılamıyor gibi. En iyisi orijinali galiba--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 09:58, 25 Temmuz 2014 (UTC)

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:23, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Büyükşehirler[kaynağı değiştir]

Merhaba. İlgili maddelerin tartışma sayfasında gerekli bilgilendirmeyi yaparak değişikliğe gidebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:34, 1 Ağustos 2014 (UTC)

Yasemin Allen[kaynağı değiştir]

kusura bakmayinda yasemin Allen sayfasini çok kotu duzenlemissiniz benim yaptigim çok daha iyi bilgi ve sunuş vardi.bi kere suna yildizoglu İngiliz vatandasi sadece 1.kocasıyla evli olduğu için türk vatandasligi kazanik 2. Allah askina filmografi kisminda sunduğu gecenin ne isi var. Dünyadaki tüm insanlar türk değil allah askina yasemin allen İngiliz vatandasi ve genetik olarak tamamen İngiliz bunu küçük bir arastirmayla almayabilirsiniz.birakin bu milliyetçi tavirlariBu imzasız yazı Niwet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dediğiniz gibi "çok daha iyi bilgi ve sunuş" olsaydı daha önce bir devriye tarafından onaylanır, bekleyen 71 sürüm olmazdı... Milliyetçi tavırlar içinde değilim. Eğer annesi Türkiye vatandaşıysa kızı da doğumla vatandaşlık kazanır. Ayrıca "genetik olarak tamamen İngiliz" ifadeniz bazı kullanıcıların tepkisini çekti ve bu köy çeşmesinde dile getirildi.[7] Sunduğu gece için ayrı bir alt başlığa gerek yok. Filmografi alt başlığında yer alması uygundur. Emin olmak istiyorsanız Seçkin Liste seçilen filmografi maddelerine bakabilirsiniz.--B.S.R.F. 💬 13:30, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Konser turnesi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam BSRF. Konser turnesi bilgi kutusunun albüm parametresine eğik yazı özelliği eklense daha iyi olmaz mı? Hem yeni maddelere bilgi kutusu eklemede kolaylık olur hem de bilgi kutusunu kullanırken albüm ismini eğik yazmak unutulursa da sorun olmamış olur. --cobija 09:45, 2 Eylül 2014 (UTC)

Selam Cobija. Bazen o parametrede birden fazla albüme yer veriliyor. Bu teknik konulardan çok anlamıyorum ama öyle bir durumda sorun yaşanmayacaksa dediğin çok mantıklı.--B.S.R.F. 💬 09:51, 2 Eylül 2014 (UTC)
Virgül kullanılırsa en fazla virgül de eğik çıkar, başka bir şey olmaz sanıyorum. Bir deneyeyim dedim ama düşündüğüm kadar basit değilmiş :/ --cobija 10:13, 2 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Sait iyisindir umarım. Rica etsem şu adaylıkta başladığın değerlendirmeni uygun olduğunda olumlu/olumsuz tamamlar mısın? Üzerinden çok uzun zaman geçmiş de :) İyi günler.--B.S.R.F. 💬 06:16, 5 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar, Allah'a şükür iyiyim, bu sıralar taşınma işi çıktı, biraz da sıkıldım Vikipedi'deki bu durgunluktan. Hiç bir yaptığımız işi sonuçlandıramamaya başladık. Canımı sıkıyor bu durum, o sebeple hiç bir şey yapasım gelmiyor. Çok aktifte olamıyorum. Söylediğin adaylığa bakmışım biraz zamanında ama o kadar alt üst olduki adaylık sayfaları insan kendini kaybediyor. En kısa zamanda maddeyi tekrar baştan sona inceleyip görüşümü yazarım :), kolay gelsin. Sait71 09:41, 5 Eylül 2014 (UTC)
  • Merhaba BSRF. İmza hatırlatması için teşekkürler. Adaylıkları inceliyorum. Haklarında karar verdikçe neticelendireceğim birer birer. Toparlayacağız inşallah. Sorun yok. Sevgiler.--ahzaryamedileti 14:11, 11 Eylül 2014 (UTC)
Bir de Vikipedi:Seçkin madde incelemesi sayfasında bir arşivlik madde var. İlgilenebilir misin müsait olduğunda? İyi vikiler.--ahzaryamedileti 14:14, 11 Eylül 2014 (UTC)

Şablon:Kullanıcı VH[kaynağı değiştir]

merhaba bsrf yaptığın arşivlemeler için çok teşekkür ediyorum. Mümkünse adaylıklar arşivlendikçe Şablon:Kullanıcı VH'yi güncelleyebilir misin?---- Akhilleus ileti 13:09, 12 Eylül 2014 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 19:53, 3 Ekim 2014 (UTC)

Hello! Could you translate an article about boycott of Russian goods in Ukraine for the Turkish Wikipedia? Thanks for the help.--Trydence (mesaj) 10:56, 10 Ekim 2014 (UTC)

"Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırlarıdır. (3) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılmış, köyler mahalle olarak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılmıştır."

Sorun Anakara'daki tüm bu ilçelerin idari yapısının değiştirilmesi değil; Kızılcahamam, Şereflikoçhisar, Beypazarı, Çamlıdere, Evren, Güdül, Haymana, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinin yeni Büyükşehir sınırları içine hukuken dahil edilmemeleridir. Sorun da burada yatıyor. Eğer Kocaeli gibi, Ankara'nın tüm ilçeleri Büyükşehir sınırları içine dahil edilseydi, hiç bir sorun olmazdı. Fakat bu iller de Ankara maddesine dahil edildiğinden tüm bu madde dolaysıyla sulandırılmış oldu. Karışıklık da bu yüzden. Bu yüzden Ankara (Büyükşehir) maddesi derhal gözden geçirilmeli ve Büyükşehir'e ait olmayan ilçeler oradan ayıklanmalı ve dondurulmuş Ankara canlandırılıp oraya aktarılmalı. Böyle bir ayıklama tabii ki zaman alacak ve kolay olmayacak. Çünkü olduğu gibi kaldığı sürece bu karmakarışık bir sorun olarak kalmaya devam edecektir. Ayrıca Ankara ili'nin büyük yüzölçümü, mesafeler ve değişik iklim şekilleri ve yıllık yağışları da önemli unsurlar. Saygılarımla Menikure Mesaj 18:10, 10 Ekim 2014 (UTC)

Oy kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar rahatsız ettiysem özür dilerim. Bir istirhamda bulunucaktım. Seçkin madde adaylığına gösterdiğim şu maddeye göz atıp oy kullanıp yada yorum yapmak istermisiniz ? İyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 01,16, 11 Ekim 2014 (UTC)

Hata yapmisim, duzeltmeleriniz icin tesekkur ederim. Geri kalanlari da duzeltiyorum--Tacci2023 (mesaj) 18:29, 15 Ekim 2014 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Xx belde ve köyleri biçimindeki şablonlarda yer almasına karşın mahalle şablonlarında bulunmayan yerleşim birimi maddeleri mevcut. Öncelikle bunların durumu netleştirilmeli ve gerekiyorsa şablonlar güncellenmeli. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:46, 16 Ekim 2014 (UTC)

Basmane, Konak örneğinde olduğu gibi, statüsü değişmiş yerleşim birimlerinin güncellenmesi ve gerekiyorsa ilgili maddelere aktarılması yerinde olacaktır. Konuyu topluluk gündemine taşıyarak yardım çağrısında da bulunabiliriz. --Superyetkinileti 18:01, 16 Ekim 2014 (UTC)

İdari birim şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle bu konu için yaptığın değişiklikler için teşekkürler. Ben de planlıyordum ama kim bilir ne zaman gelecekti zamanı :) Eline sağlık. Diyeceğim konu ise şablon adlarıyla alakalıydı. Yabancı ülkeler için Şablon:Harju ili, Şablon:Dithmarschen ve Şablon:Uusimaa gibi kullanmışız şablon adlarını. Yalnızca idari bölümün adı yani. Türkiye'dekiler için kullanan sistemle adlandırılanlar da var elbet, belli bir standart yok senin anlayacağın. Ben sade adı tercih ederim, şahsen. Bunun sebebi de Şablon:Şişli şablonundan görebileceğin gibi idari birimlere göre değişiyor bağlı olan birimler. Yani ilçeler için konuşursak köyler, beldeler ve hatta mahalleler devreye giriyor. İkinci tip adlandırmayı tercih edersek, şablon adında "köy, belde ve mahalleleri" adlandırmasını kullanmak gerekiyor. Hatta semtler de var (bunun örneği az ama var :). Bu adlandırmayı diğer ülkeler için de uyarladığımızda, çeşit çeşit model model şablon adları ortaya çıkacak :) Ben sade adın bu sebeplerden ötürü daha uygun olacağını düşünüyorum ama senin de işini yarıda kesmek istemem. Sen tamamladıktan sonra dönebiliriz konuya. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:59, 17 Ekim 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Benim de ne zamandır aklımdaydı sonunda başladım :) İlgilendiğim şablonlar daha önce "xxx belde ve köyleri" şeklinde olduğundan -yani yalın olmadığından- ben de "xxx mahalleleri" şeklinde taşıdım/oluşturdum. Bir de şu kategoride farklı kullanımlar gördüm. Ama sen uygun olduğunu düşündüğün şekilde taşıyabilirsin. Beni beklemene gerek yok :) --B.S.R.F. 💬 18:11, 17 Ekim 2014 (UTC)
Aynı fikirde misin sen de? Tek başıma karar vermem doğru olmaz şimdi, ilgilisi çok olan bir konu çünkü.--RapsarEfendim? 18:13, 17 Ekim 2014 (UTC)

Hemşinliler maddesindeki bir kaynak üzerine[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF. Hemşinliler maddesinin kaliteli madde adaylığı için yapılan tartışmaya katılmıştınız. Maddeyi tanıdığınızı düşünerek şu an yapılmakta olan tartışmaya da biraz zaman ayırabileceğinizi düşündüm. İyi çalışmalar. --esc2003 (mesaj) 06:52, 22 Ekim 2014 (UTC)

Efeler Belediyesi[kaynağı değiştir]

Sayfanın silinmesini anlamsız buluyorum. Büyükşehir belediyeleri ilk oluşturulduğunda siliniyorlar mıydı? Ben ilçe belediye sayfalarının açılması konusunda direnişimi sonuna kadar sürdüreceğim. Hayatta her şey yasa kanun değil azıcık da mantıkla iş yapılsın lütfen. --Yeksancanermesaj 14:06, 27 Ekim 2014 (UTC)

Efeler Belediyesi[kaynağı değiştir]

Gerekirse 919 ilçe belediyesi, 51 il belediyesi, 397 belde belediyesi için sayfa açılsın. Hem ne diyorsunuz Vikipedi'de böyle bir bir uygulama yok. Bu uygulamayı ilk ben başlattım. Türkiye'de kaç tane sanatçı var neredeyse hepsi için sayfa var o zaman belediye sayfaları da olmalı. Ben vikipedide böyle bir uygulamanın başlatılması görüşündeyim. --Yeksancaner 12:22, 28 Ekim 2014 (UTC)

The Last of Us[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vakit bulduğunda bu maddeyi okuyup, adaylık sayfasında bir değerlendirmede bulunabilir misin?--RapsarEfendim? 10:24, 29 Ekim 2014 (UTC)

Efeler Belediyesi[kaynağı değiştir]

İyi günler. Efeler Belediyesi sayfasının silinmesini istediğinizi gördüm. Bunun için başlık açmışsınız. Burada ilçe belediyeleri sayfası açılsın diye resmen mücadele ediyorum. Silinme gerekçesi olarak da Ayrıca daha önce hiçbir ilçe belediyesinin maddesi Vikipedi'de yer almamaktaydı. demişsiniz. Bunun olmadığını bildiğim için zaten Efeler Belediyesi sayfasını açtım. Efeler ilçesinde yaşadığım için ilk bu belediye sayfasını açtım. Daha sonra da diğer belediyeleri açacağım. Rica etsem bir vikipedi gönüllüsü olarak bu mücadeleme ortak olup bu silinme adaylığını kaldırır mısınız? Sizden olumlu yanıt bekliyorum. Saygılarımla ve sevgilerimle... --Yeksancanermesaj 19:21, 29 Ekim 2014 (UTC+2)

  • Merhaba. Kapanabilecek adaylıklar konusundaki mesajınız için çok teşekkürler. Konuyla ilgileniyorum. İyi vikiler.--ahzaryamedileti 09:14, 4 Kasım 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:00, 5 Kasım 2014 (UTC)

Selam BSRF

IŞİD'in "İslam Devleti" ismini kullanması onu "İslam Devleti" yapmıyor maalesef.(İngilizce maddeye bakabilirsin). Bu ismin çoğunluk tarafından benimsenmiş olması gerek. Seni değişiklik savaşı yerine tartışmaya davet ediyorum. hacitalhamesaj at 16:48, 5 Kasım 2014 (UTC)

  • En azından maddenin İslam Devleti yerine (daha yaygın olduğu için) Irak ve Şam İslam Devleti şeklinde başlaması gerekmez mi? -hacitalhamesaj at 19:42, 5 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba Beren Saat Sayfasında yaptığım değişiklikleri neden sürekli geri aldığınızı öğrenebilirmiyim?Herhangi bir yanlış bilgi vermeme rağmen herşeyi geri aldınız.Üstelik Beren hamilemi diye bir kaynak eklemişsiniz?Bu haberi kaynak gösterdiğiniz yerle hiç bir alakası yok.Deneme amaçlı değişiklik demişsiniz daha öncede oyuncu bilgi kutusu oluşturmuştum onuda silmişsiniz.Şimdi kişi bilgi kutusu ekledim yine sildiniz. --Neomaniaa (mesaj) 19:05, 19 Kasım 2014 (UTC)

Size de merhaba. Telifli görsel eklediğiniz ve aynı kaynağı birden fazla kez kullandığınız için geri aldım. Bir kaynağa ad vererek birden fazla yerde kullanmak mümkün ki maddede siz değiştirmeden önce o şekildeydi. Ayrıca doğum yerinde ülke bayrağı kullanılması gereksiz. Katkıda bulunurken seçkin madde olan en:Angelina Jolie ve benzeri maddeleri örnek almanızı öneririm. Kaynak meselesi vs. çok önemli değil ama telifli içerik eklemeye devam ederseniz beyaz listeden çıkarılabilirsiniz. --B.S.R.F. 💬 19:12, 19 Kasım 2014 (UTC)
Fotoğrafı birkaç kez ekledim haklısınız fakat bazı yerleri yanlış eklemiştim onları düzeltemeyince yeniden ekledim..Eklediğim fotoğrafları silmek istedim ama olmadı.Fotoğraf menajerinin bilgisi ile eklenmiştir.Telif hakkı oluşturacak hiç bir şey yok ama siliniyor malesef.Fakat kişi bilgi kutusunu silmenizi anlayamıyorum.Bayrak gereksiz demişsiniz.İncelediğim birçok sayfada paylaşımlar bu şekilde olduğu için bende ekledim.Size onlarca örnek gönderebilirim.Birde eklediğim fotoğrafları nasıl silebilirim bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum? Ben eklediğim ve silemediğim bir fotoğrafa bu işareti koydum uygunmudur? --Neomaniaa (mesaj) 19:19, 19 Kasım 2014 (UTC)
Fotoğrafı hem Commons'a hem de buraya yüklemişsiniz. Commons'taki silinmesi için işaretlenmiş. Ben de buradakini işaretledim. Fotoğraf menajerin bilgisiyle eklendiyse bunun kanıtlanması gerek. Bu da OTRS ekibi ile iletişime geçilmesini gerektirmekte. İncelediğiniz sayfalar örnek verdiğim sayfa gibi seçkin madde miydi? Seçkin ve kaliteli maddeleri kendinize örnek alın lütfen. Yüklediğiniz dosyaları siz silemezsiniz. Sadece hizmetliler silebilir. Siz ancak silinmesi için işaretleyebilirsiniz.--B.S.R.F. 💬 19:26, 19 Kasım 2014 (UTC)
Ben söylediğiniz gibi yanlışlıkla eklediğim fotoğrafı işaretledim.Hem buraya hem Commons'a yükledim çünkü ingilizce wikipedia buradan yüklediğim fotoğrafı kabul etmedi.Bende daha önce belirttiğim gibi bir kaç yere yüklemek durumunda kaldım sonrada eski fotoğrafları silememiştim.Birdaha aynı hatayı yapmayacağım.Diğer konuda söylediğiniz kişilerle OTRS ekibiyle iletişime gececeğim.Yardımınız için teşekkür ederim.--Neomaniaa (mesaj) 19:33, 19 Kasım 2014 (UTC)
Rica ederim.--B.S.R.F. 💬 19:39, 19 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba. Para birimi sembollerini soldan sağa taşımanızın dayanağı nedir öğrenebilir miyim?--B.S.R.F. 💬 10:08, 28 Kasım 2014 (UTC)

Dayanağım bu: http://www.dildernegi.org.tr/TR,569/2-temmuz-2012.html

-KuzeyliAdam

Verdiğiniz bağlantıda bir kişinin görüşüne dayanılıyor. Ayrıca desteksiz bir görüş. "İngilizcenin mantığı Türkçeye zorla uygulanıyor" denmiş ama İngilizcede de "one dollar" deniyor bizde de "bir dolar" deniyor. "Dollar one" diyen yok yani. TCMB sembolün başta olması gerektiğini açıklamıştı.[8] Lütfen mevcut kullanımları buna dayanarak değiştirmeyin.--B.S.R.F. 💬 08:49, 29 Kasım 2014 (UTC)

Öncelikle şunu düzelteyim: Kaynak olarak gösterdiğim bağlantı, bir kişinin açıklaması değildir. Dil Derneği'nin açıklamasıdır ve dernek başkanının imzasıyla yayımlanmıştır. İkinci olarak İngilizcedeki yazılarda para işareti kelimenin başında kullanılır (İngilizce yazıları inceleyebilirsiniz). Türkçede ise bunun tam tersidir (kelimenin sonunda kullanılır). Gösterdiğiniz bağlantıda yer alan Merkez Bankası'nın açıklaması Türkçenin dilbilgisine açıkça aykırıdır. Türkçenin dilbilgisiyle ilgili kaynakları incelerseniz bunu sizde görürsünüz. (Bu durum her para birimi için geçerlidir.)

Buna dayanarak Vikipedi'de rastladığım ifadeleri değiştirmeye devam ederim; çünkü yaptığımız doğru olduğuna inanıyorum. Bundan rahatsızlık duyuyorsanız yetkinizi kullanarak yaptığım değişiklikleri geri alabilirsiniz. -KuzeyliAdam

Yukarıda gayet anlaşılır bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. İngilizcede de Türkçede de okunuşu aynı. Kişisel görüşünüzle hareket ediyorsunuz. Değişikliklerinizi geri aldım diyelim. Buna sessiz mi kalacaksınız yoksa değişiklik savaşına mı girişeceksiniz?--B.S.R.F. 💬 09:16, 29 Kasım 2014 (UTC)

Yazdığımı hakaret olarak algılamanız gerçekten çok üzücü. İkincisi bu bir değişiklik savaşı değil. -KuzeyliAdam

Hakaret olarak algıladığımı nereden çıkardınız? Soru sordum sadece. Konu başka yerlere gitmesin lütfen. En başta size dayanağınızı sordum. Bana bir bağlantı gösterdiniz. Ben de size İngilizce ile Türkçe arasında okunuş farkı olmadığını açıkladım ve TCMB'nin uygulamasını gösterdim. Siz ikisini de yeterli görmemiş olacaksınız ki değişikliklere devam edeceğinizi söylediniz. Tekrar rica ediyorum lütfen var olanları değiştirmeyin. Söylediğiniz gibi "yetkimi kullanarak" değişiklik savaşına girmek hiç tarzım değil. O yüzden size mesaj yazdım. Yine de benim yanıldığımı düşünüyorsanız köy çeşmesinde görüşlerinizi dile getirin ve onun sonucuna göre bu konudaki katkılarınızı sürdürün.--B.S.R.F. 💬 15:31, 29 Kasım 2014 (UTC)

Ben size Türk Dili ile ilgili çalışmalar yapan bir derneğin internet sitesinden bağlantı gösterdim. Siz ise dil ile hiçbir ilgisi olmayan bir kaynak (Merkez Bankası-ekonomi kurumudur) gösterdiniz. Türkçenin yazımında bana TCMB'yi Türk Dili ile ilgili bir internet sitesini kaynak göstermelisiniz.

Ben size İngilizcenin yazımından bahsetmişken bana ısrarla konuşma biçiminden bahsetmeyin (İngilizce fonetik olmayan bir yazı sistemine sahiptir. Bunu da hesaba katmanız gerekir.) -KuzeyliAdam

Süresiz engellenen kullanıcılar[kaynağı değiştir]

Gereği yapıldı. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 13:32, 1 Aralık 2014 (UTC)

Lady Gaga GM[kaynağı değiştir]

  • Merhaba BSRF. Umarım iyisindir. GM şablonu eklenirken bir sorun oluşmuş sanırım. Kontrol edebilir misin?--ahzaryamedileti 11:03, 16 Aralık 2014 (UTC)
Merhaba Ahzaryamed. İyiyim teşekkürler. Sen de iyisindir umarım. O madde orada belirtilen tüm günlerde ana sayfada yer aldı. Bildiğin üzere günün maddeleri çeşitli nedenlerden ötürü her gün değişmiyor. Dolayısıyla şablonda bir hata yok. Ama dersen ki ana sayfada kaldığı her günü yazmaya gerek yok, kaldırabilirsin sorun değil. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 15:07, 16 Aralık 2014 (UTC)
Evet senin de ifade ettiğin gibi GM'ler her gün değişemiyor. Bu nedenle ilk günü koysak yeterli bana göre. Böyle bir tuhaf olmuş. Bunu yapmak sanki tek gün kalmış gibi göstermek, bir sıkıntıyı hasır altı etmek olarak algılanmasın. Zaten GM'lerin hergün değişememesi sorunu gün gibi ortada. Bir de GM'ler değişirken ilgili değişiklik sayfasında hangi GM ana sayfaya çıkıyor özet kısmına yazılıyor. O yüzden şablonları ilk çıktıkları gün olarak yazsak yeterlidir diye düşünüyorum. Teşekkürler.--ahzaryamedileti 02:02, 19 Aralık 2014 (UTC)

Bilgileri silme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu şekilde bilgileri silmenize şahit olunca çok şaşırdım çünkü büyükşehrin mahallesi olsalar da, geçmişte köy iken sahip oldukları nüfus, coğrafya ve yerelnet gibi bazı bilgileri ve linkleri koruman gerekirdi. Acaba bu tip değişikliklerini bahsettiğim şekilde değiştirebilir misin?--Śαвяí¢αи76ileti 20:27, 16 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Örnek verdiğin madde üzerinden konuşursam öncelikle belirttiğin gibi "bazı linkler" değil sadece tek bir link vardı. O da yerelnet bağlantısıydı ve güncel değildi. Yerelnet mahallelere hâlâ köy diyor ve gerekli değişiklikleri yapmamış. Ayrıca o bağlantıda "köyün" 1985, 1990, 2000, 2011 ve 2012 nüfusları verilmiş. Maddedeki tabloda ise 1997, 2000 ve 2007 nufüsları yer almaktaydı. 2000 yılı dışındakiler kaynaksızdı dolayısıyla. Yörük köyü oluşu, en fazla okumuşluk oranına sahip oluşu, keşkek ve yufka yendiği, tavukçuluk yapıldığı vb. bilgiler de yerelnet bağlantısında yer almamaktaydı. İlgili maddenin tartışma sayfasında da Maddeye eklenen bilgilerde olması gereken ilk özellik bilginin gerçekliği değil, doğrulanabilir olmasıdır. Eklenen her bilgi için kaynak gösterilmelidir. Maddeye bilgi eklerken kaynaksız veya doğrulanabilir olmayan bilgilerin silinebileceğini göz önünde bulundurun. şeklinde bir uyarı mevcut. Buna göre hareket etmekteyim ben de. Bu vesileyle diğer maddelerde karşılaştığım yaşayanlara dingil denmesi, girişte vefat duyurusu yapılması ve daha nice saçmalıktan hiç bahsetmesem daha iyi.--B.S.R.F. 💬 21:12, 16 Aralık 2014 (UTC)
Ben zaten saçmalanan kaynaksız bilgilerin çıkarılmasına bir şey demiyorum ki. En azından o maddeler yerleşim birimleri projesi kapsamında ele alınırken Yerelnet bağlantılarının olması, o maddelerle ilgilenen kullanıcıları önemli bir iş yükünden kurtarır. Bu arada proje kapsamında henüz mahalle bilgi kutusuyla ilgilenmediğimizi fark ettim. En kısa zamanda buna da bir çözüm bulacağız. Her köyü ilgili yerelnet bağlantısı köy bilgi kutularında yazmaktadır. Nüfus konusundan bahsedince aklıma yeni yerelnetteki köylerde genelde 2000, 2011 ve 2012 yıllarının nüfusları olduğunu fark ettim. Zaten proje kapsamında bunlar düzeltilse de, kim bilir Manisa'ya gelinmesi kaç ay alır. Bu süreçte il ve ilçeye uzaklık bilgileri ile köylerin yerelnet sayfa bilgileri büyük önem arz ediyor. Yerelnet öyle kolay kolay kendini değiştirebilen bir site değil. Sonuçta yerelnetteki nüfus bilgilerini tek tek eklemekle ilgilenmeyeceğini düşündüğümden en azından sildiğin doğrulanabilir mesafe bilgilerini ve yerelnet linklerini geri getirebilirsen en azından tek cümlelik mahalle maddelerine sahip olmayız. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 21:33, 16 Aralık 2014 (UTC)
Düzenlediklerime tekrar ekleyemem üç ili bitirdim dördüncüdeyim şu an ama bundan sonra düzenleyeceğim maddelerde mesafe ve yerelnet bağlantısına yer veririm. Ancak yerelnet güncellenmediği müddetçe bir işe yaramayacaktır. Ayrıca yerelnet'te eskiden beri mahalle olan yerleşim birimleriyle ilgili bilgi yok fark ettiysen. Örneğin şu madde için hiçbir zaman yerelnet bağlantısı olmayacak. Belki bu yüzden siteyi güncellemiyor olabilirler. Bir de mesafe bilgisinde x iline/ilçesine y km uzaklıktadır. denmesi yanlış. Zaten o ilde/ilçede olan bir yer oraya nasıl uzak olabilir? İl/ilçe merkezine denmesi gerekiyor. Sen de denk geldikçe buna dikkat edersen iyi olur. İyi akşamlar.--B.S.R.F. 💬 21:45, 16 Aralık 2014 (UTC)
Selam BSRF ve Sabri. Ben de Yerelnet'in güncellenmediğinin farkındayım. Rakım bilgileri yuvarlanıp veriliyor. Ekonomi bilgileri zaten "tarım ve hayvancılık" denilerek geçiştirilmiş. Türkiyenin tüm köyleri tarım ve hayvancılıkla mı geçiniyor. Zaten dikkat ettiyseniz köy sakinlerinin eklediği ekonomi bilgileriyle Yerelnetinkiler ile hiç mi hiç uyuşmuyor. Teklifim şudur: Ekonomi başlıkları olmasın. Olacaksa da kaynak olarak Yerelnet sevdasından vazgeçilsin. Aslında önemli bir husus daha var. Köy maddelerinin hepsi Etrüsk adlı bir kullanıcı tarafından (bence madde sayısını arttırma amacıyla) bot kullanılarak açılmış. Fazla teknik bilgim yok ama bu maddeler bot kullanılarak düzenlenemez mi? (Mesela altyapı bilgilerini tablo haline getirilmesi gibi). hacitalhamesaj at 08:39, 18 Aralık 2014 (UTC)

Kullanıcının deneme amaçlı oluşturduğu sayfayı dün silmiştim. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:10, 20 Aralık 2014 (UTC)

G-20 zirvesi[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele. 2015 G-20 Antalya zirvesi maddesini "Anlamlı bir içerikten yoksun madde" diyerek silmişsin. İngilizce Vikipedi'de (en:2015 G-20 Antalya summit) ve 3 diğer Vikipedi'de daha maddesi var. Rica etsem sayfayı geri getirir misin?--B.S.R.F. 💬 07:10, 2 Ocak 2015 (UTC)

selam, madde, zirvenin 2015'te Antalya'da yapılacak olmasından ibaret. yani başlıktakinden bir kelime bile fazlasının eklenememesi silinmesi için yeterli. bu bilgi zaten G20 maddesinde mevcut. G-20 zirveleri listesi açılarak orada değerlendirilmesinde yarar var. kolay gelsin. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 09:52, 2 Ocak 2015 (UTC)
Maddenin silinen versiyonunda ayrıca onuncu toplantı olduğu yazmaktaydı ve kaynakça bölümü vardı. Bana sorarsan silinmemesi gerekirdi. Yine de maddeyi tekrar oluşturdum. Artık silinmesi için hiçbir neden göremiyorum.--B.S.R.F. 💬 10:27, 2 Ocak 2015 (UTC)
önceki mesajımda gerekeni söyledim. şu haliyle de yetersiz. ortak maddeyi açmak yerine bunun eklenmesindeki ısrarın tarafsız bakışın anlaşılmamasından kaynaklandığı da açık. kolay gelsin. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 10:33, 2 Ocak 2015 (UTC)
bir süre önce köy maddelerinden 'bilinmemektedir' ibarelerini çıkartırken bu maddeye 'toplantının mekânı henüz bilinmemektedir' ekleyerek içerik eklediğini iddia etmek de ilginç olmuş. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 10:34, 2 Ocak 2015 (UTC)
Yetersiz olduğunu düşünüyorsan maddenin tartışma sayfasında bu düşüncelerini dile getirmeni rica edeceğim. Ona göre maddeyi geliştirebilirim. Yoksa eklediğin yetersiz şablonu maddede yer almamalı. Ayrıca yeni madde açmak ne zamandan beri tarafsız bakış ihlal oluyor? Mekânla ilgili eklediğim cümleye takılmışsın ama İngilizcedeki TBA kısaltmasının ne olduğunu biliyorsan o cümleyi yadırgamaman gerekir.--B.S.R.F. 💬 10:42, 2 Ocak 2015 (UTC)
köy maddeleri ingilizcede olmadıkları için boşaltıldılar yani. anladım. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 10:47, 2 Ocak 2015 (UTC)
Köy maddelerindeki o alt başlıklar boş alt başlıktan farksızdı. O yüzden kaldırıldı. Konuyu dağıtma lütfen. Tarafsız bakış ile ilgili soruma da yanıt vermedin.--B.S.R.F. 💬 10:49, 2 Ocak 2015 (UTC)
'köyün bilmemnesi bilinmemektedir' ile 'toplantının mekanı bilinmemektedir' arasındaki 7 farkı bulursan konu toparlanır. diğerinin cevabı da mesela şurada saklı. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 10:52, 2 Ocak 2015 (UTC)
O maddeyi açsaydım Çin sempatizanı mı diyecektin bana? Demeyecektiysen bu maddeyi açınca neden tarafsız bakış politikasını ihlal ettiğimi söylüyorsun?--B.S.R.F. 💬 10:54, 2 Ocak 2015 (UTC)
niye bu madde başlıktan ibaret olarak 2012 yılında açılmış, onu bir düşünürsen anlarsın. hadi kolay gelsin. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 11:00, 2 Ocak 2015 (UTC)
İngilizce Vikipedi'deki ve benim de çeviride kullandığım madde 2011'de açıldığından olabilir mi? Hadi sana da kolay gelsin. Mesnetsiz ithamlarında başarılar.--B.S.R.F. 💬 11:05, 2 Ocak 2015 (UTC)
çeviri derken? --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 11:14, 2 Ocak 2015 (UTC)
The 2015 G-20 Turkey summit will be the tenth meeting of the G-20 heads of government. The venue has yet to be determined or announced.--B.S.R.F. 💬 11:16, 2 Ocak 2015 (UTC)
:) --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 11:17, 2 Ocak 2015 (UTC)

Kisisel saldırı[kaynağı değiştir]

"Orada hata yok, iki doğru arasında biri tercih olunmuş" cümlesinde nasil kisisel saldiri buldunuz acaba? Sizin isguzarliginiz yüzünden bir IP engellendi. (Uzuldunuz mu diye sormayacagim, belli ki onu arzulamissiniz.) Simdi bana Vikipedinin neresinde Yunan-Yunanlı kelimelerinin kullanımı konusu tartışıldı ve YUNAN üzerinde mutabakat oluştu onu gostereceksiniz. Aksi takdirde ben butun Yunanlari YUNANLI olarak duzeltecegim. Mutabakat varsa elbette böyle birsey olmayacak. Selamlar. --176.239.73.73 15:07, 3 Ocak 2015 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. İzleme listemde adını görünce sevindim resmen :) Umarım iyisindir ve çalışmaların istediğin doğrultuda sürüyordur. Bir an önce şu sınavı atlat da dön aramıza :)

B.S.R.F. 💬 12:57, 9 Ocak 2015 (UTC)

Çok teşekkürler BSRF :) Gerçekten çoooooooooook özledim ve mesajına çok sevindim. Evde bilgisayarım sorunlu iyice koptum o yüzden. Sınav tüm hayatımı sömürdü resmen, hatta bir saat sonra dershanem var birazdan gideceğim. Umarım aynı istekle ve aynı zevkle yazın dönebilirim. Bana başarı dile. Sevgiler. - Seyit mesaj 13:06, 9 Ocak 2015 (UTC)

Selam. Özette Türkiye'nin ilçeleri şablonu var demişsiniz de, o şablon sadece 6 sayfaya bağlantı vermiş. [9]. Siz o değişikliği yapınca ben ilçe sayfaları arasında dolaşamıyorum. O şablon 81 sayfaya da eklensin, sonra istediğiniz değişikliği yapalım. --Sadrettin mesaj 19:37, 17 Ocak 2015 (UTC)

[10] Şurada yazabilir misiniz, rica etsem. --Sadrettin mesaj 10:24, 18 Ocak 2015 (UTC)

Türkiye nüfus sayımı[kaynağı değiştir]

Selam, tekrardan [11] Şu tablo nasıl olmuş. Eksik gedik var mı? Ben yaptım oldu, mantığı olsun istemiyorum. Zaten excel'de hazırlaması biraz vakit oluyor, yapmışken iyi bişey olsun. Şuraya yazarsan sevinirim. --Sadrettin mesaj 17:17, 19 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Gerçeküstü Yıldız
Katkılarının her daim devamı dileğiyle. ahzaryamedileti 11:01, 22 Ocak 2015 (UTC)

Lütfen sayfanın tartışma sayfasını bir kontrol ediniz. --Turgut46 23:35, 22 Ocak 2015 (UTC)

Aleksis Sipras[kaynağı değiştir]

Merhaba esc. Adlandırma ile ilgili olarak maddenin tartışma sayfasına bir bakabilir misiniz?--B.S.R.F. 💬 20:08, 25 Ocak 2015 (UTC)

Yunancanın Türkçe transkripsiyonuna bakabilirsiniz. "Ts", Türk alfabesine ç olarak çevriliyor. --esc2003 (mesaj) 20:19, 25 Ocak 2015 (UTC)
Tartışma sayfasındaki linkleri açtınız mı? Orada Yunan muhabirler Sipras olarak telaffuz ediyorlar. Başka haber kanallarında da Yunanların bu şekilde söylediğini duydum. Çipras diyen Yunan görmedim. Okunuşu esas almamız gerekmiyor mu?--B.S.R.F. 💬 20:25, 25 Ocak 2015 (UTC)
Okunuşu esas alıyoruz zaten. "Ts" sesi Türkçede yok. O sese yakın olan harf olarak ç belirlenmiş. Yunancada da ç sesi yoktur ve bu ses yazıda "ts" olarak çevrilir dikkat ettiyseniz eğer. --esc2003 (mesaj) 20:32, 25 Ocak 2015 (UTC)
Sorun şu ki ortaya Çanakkale'nin ç'si çıkmıyor. Sinop'un s'si çıkıyor. Yeni bir kaynak daha buldum. Tartışmaya ilgili maddenin tartışma sayfasında devam edelim ki herkes takip edebilsin.--B.S.R.F. 💬 20:43, 25 Ocak 2015 (UTC)
Aslında kullanıcıların kişisel tatmini için bu tür şeylerle zaman kaybetmeyi hiç düşünmüyorum. Bu arada Yunancada Çanakkale, Tsanakkale (Τσανάκκαλε) olarak yazılıyor. --esc2003 (mesaj) 20:48, 25 Ocak 2015 (UTC)
Kişisel tatmin derken?--B.S.R.F. 💬 20:53, 25 Ocak 2015 (UTC)
Var olan ve uygulanmakta olan bir kural varken bunun tartışılmasını garipsediğimi söylemeye çalışıyorum. --esc2003 (mesaj) 20:54, 25 Ocak 2015 (UTC)
Kibele şu videonun ilk saniyelerini dinledikten sonra açıklamayı esc'ye yaparsın.--B.S.R.F. 💬 21:22, 25 Ocak 2015 (UTC)
orada 'ts' diyor, zaten ses de o. ama transkripsiyon gereği o iki harften oluşan ses türkçede 'ç' olarak karşılanıyor. sadece duyduklarınıza dayanarak, üstelik bu konulardaki bilgisi de malûm olan bir kullanıcıyla böyle bir değişiklik savaşına girmek doğru değil. böyle durumlarda üçüncü kişilerin yorumlarını beklemek gerekiyor. farketseydim 3gd gereği engelleme alman kaçınılmaz olurdu. lütfen biraz daha dikkat. --kibele 21:39, 25 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Yerleşim sayfalarında yaptığınız yardımlar ve bu yardımlarla Vikipedi gönüllülerine örnek oluşturacak, yeni gönüllüler kazanmamızı sağlayacak veya okuyucuların takdirini kazanacak ekip çalışmanız ile Vikipedi gönüllülerinin çalışma hevesini artıracak motivasyon, emek ve çabalarınız için;

BSRF'ye ithafen "Yazar yıldızı" Sadrettin mesaj 19:01, 26 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Çalışmalarının bu hızla devam etmesi dileğiyle, teşekkürler. Abuk Sabuk 17:33, 6 Şubat 2015 (UTC)

Selamlar BSRF, Zeki Müren sayfasında daha önceden eklediğim dış bağlantılardan BBC Türkçe ile 1976'da yapılan röportajı kaldırmışsınız. Bunun nedeni nedir acaba? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:32, 25 Şubat 2015 (UTC)

Merhabalar. Dış bağlantılardan kaldırdım evet ancak maddeden kaldırmadım. İlgili röportaj şu anda 9 numaralı kaynak olarak maddede yer almakta.--B.S.R.F. 💬 15:18, 25 Şubat 2015 (UTC)
Onu görmemiştim. Uyarı için teşekkürler. Ama tarihi değeri olabilecek bir röportaj olduğu için dış bağlantılarda durması daha verimli olabileceği görüşündeyim. Siz ne dersiniz? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:38, 25 Şubat 2015 (UTC)

İslam Devleti[kaynağı değiştir]

İslam Devleti → İslam devleti (anlam ayrımı) yönlendirmenizi anlayamadım. Maddenin tartışma sayfasına yazıyordum, yazarken sayfayı tekrar taşımışsınız bile, sizin mesaj sayfanıza yazayım dedim. Madde adını değiştirme sebebinizi izah eder misiniz? En son "özel ad olmadığı için küçük harf kullanılmalı dolayısıyla bu şekilde olmalı" yazmışsınız. İslam Devleti özel addır, Ebu Bekir el-Bağdadi yönetimindeki grubu ifade eder. Buna rağmen, İslam Devleti sayfasına gelen herkes aslında örgüt olan İslam Devleti'ne gitmek istiyor olmayabilir, aslında cins ismi olan İslam devletini kastediyor olabilir diye oraya yönlendirmek yerine İslam Devleti sayfasında anlam ayrımı oluşturdum. Eğer gerekirse "İslam devleti (anlam ayrımı)" şeklinde bir sayfa da ileride oluşturulabilir, ama şu anda buna gerek yok, "İslam devleti"nin anlamı bir tane, İslam devleti. Anlam kargaşası olabilecek tek ifade "İslam Devleti". "İslam Devleti (anlam ayrımı)" gibi bir sayfa olabilir, ama uygulama, ana sayfa boşken anlam ayrımı'nı orada yapmak, ayrıca sayfa oluşturmamak.--Cfsenel (mesaj) 15:18, 25 Şubat 2015 (UTC)

Yalın kullanım İslam devleti şeklinde olduğu için anlam ayrımı da benim taşıdığım şekilde olmalı. Bunun neresi yanlış?--B.S.R.F. 💬 15:28, 25 Şubat 2015 (UTC)
"İslam Devleti" sayfasında anlam ayrımı oluşturma sebebimiz İslam Devleti kavramındaki muğlaklık. Anlam ayrımı sayfasının her zaman cins ismi olarak açılacağı varsayımınız yanlış. Muğlaklık özel isimdeyse özel ad olarak anlam ayrımı sayfası açılır, cins isme sahip olan maddeden de gerek varsa orada bahsedilir. Türkçe yönerge var mı bilmiyorum ama, en:WP:DABNAME'e bakabilirsiniz. Örneğin en:United Front (disambiguation), en:United front. Neyse, aslında anlam ayrımı sayfası açmam zorlama oldu, bahsedilen ana olarak iki sayfa var, üçüncü olarak eklenebilecekler daha ziyade İslam devleti sayfasında bahsedilmeye müsait. en:WP:2DABS gereği, en:Islamic state'te olduğu gibi sadece üst not kullanmak daha doğru. O şekilde düzenliyorum.--Cfsenel (mesaj) 16:17, 25 Şubat 2015 (UTC)
United front örneğini vermişsiniz ama dikkat ederseniz en:United Front sayfasını anlam ayrımı yapmamışlar. Sayfayı United front maddesine yönlendirmişler. Siz ise İslam Devleti sayfasını anlam ayrımı yapmıştınız. Yaptığınızla söylediğiniz çelişiyor.--B.S.R.F. 💬 16:34, 25 Şubat 2015 (UTC)
Yaptığım söylediğimle çelişmiyor. Böyle önemsiz bir konuda bile bu kadar buyurgan ve saldırgan bir üslup takınmanıza gerek yok. Siz anlam ayrımını "İslam devleti (anlam ayrımı)" sayfasına taşımıştınız, "İslam Devleti"ni de bu sayfaya yönlendirmiştiniz. Ben küçük harf kullanımının yanlış olduğunu belirttim, ayrıca ana maddenin anlam ayrımı sayfasına yönlendirmesi de yanlış, Vikipedi'de sık sık yapılan bir hata. (örneğin şu anda Sovyet, Sovyet (anlam ayrımı)'na yönlendiriyor, gereksiz bir kullanım, Sovyet'e taşınmalı, taşıyabilsem taşırdım.) "İslam Devleti"ni "İslam devleti"ne yönlendirdiniz de buna karşı mı çıktım? Benim mesajımdan sonra bu yönlendirmeyi siz yapmışsınız, ki ikinci mesajımda ben de bunu öneriyordum ("İslam Devleti"nin "İslam devleti"ne yönlendirilmesi, anlam ayrımı olmaksızın "İslam devleti"nde üst not olarak "İslam Devleti (örgüt)"ün belirtilmesi). Aynı mesajımda en:United Front (disambiguation)'ı büyük harf kullanılmasıyla ilgili örnek olarak verdim.--Cfsenel (mesaj) 18:42, 25 Şubat 2015 (UTC)

Selam. ıp adreslerinin takibini yapmak güç maalesef. ip adreslerini kontrol ettim ama kukla olup olmadığına kanaat getirmek zor. Bu nedenle iyi niyet varsaymamız gerekiyor. iyi çalışmalar dilerim. --Sadrettin mesaj 17:34, 25 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Tokat madde adlarıyla ilgili yaptığınız uygunsuz taşıma işlemlerini geri alıyorum. Bunun için önce görüş birliği sağlamanız gerekmekte. Eğer bu gerçekleşirse bir hizmetli maddeleri taşımalı. Sizin yaptığınız gibi kopyala-yapıştır şeklinde taşıma yapmıyoruz. O şekilde yapılınca madde geçmişleri aktarılmış olmuyor.--B.S.R.F. 💬 11:42, 1 Mart 2015 (UTC)

  • Mmerhaba Tokat başlığındaki bireysel değişikliklerinizi geri aldım. Kaldıki Tokat başlığına kastınız olduğu kanaatindeyim. Belki coğrafya bilginiz olmayabilir ama Tokat başlığını Tokat (ilçe) başlığına yönlendirmeniz bilgisizliğinizden öte birşey değildir. Kaldıki siz bu değişikliğinizde ısrar ediyorsunuz. Açın; Türkiye'nin illeri ve ilçelerini okuyunuz. Tavsiyemdir. Tokat tıpkı Kütahya, Siirt ve Adıyaman gibi Türkiye'nin 81 ilinden birisidir. Eğer bu bireysel, Vikipedi'yle uzaktan yakından alakası olmayan vandal değişiklğinizi sürdürürseniz, sanırım sizi bir hizmetliye havale etmek zorunda kalacağım. Tokat başlıklarına zarar vermeyi bırakınız. Kemal60 (mesaj) 13:49, 1 Mart 2015 (UTC)

Barış güvercini[kaynağı değiştir]

Bir yanlışlık olmuş, üzgünüm. İyi çalışmalar dilerim. --Watermelon juice (mesaj) 20:29, 5 Mart 2015 (UTC)

Watermelon juice önemli değil. Size de iyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 20:31, 5 Mart 2015 (UTC)
Teşekkürler. --Watermelon juice (mesaj) 20:34, 5 Mart 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, İngilizce şablon çeviri için yardımına ihtiyacım var. en:Template:Uw-genre1 şablonundaki genre için en uygun Türkçe sözcük ne olur? Tür, tarz pek karşılamadı gibi.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 20:35, 5 Mart 2015 (UTC)

Merhaba Ayrıntılı Bilgi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki tekrar aktif olarak katkılarına devam ettiğini görmek çok güzel :) Gösterdiğin şablonun ne tür değişikliklerden sonra kullanıcılara yollandığını tam çözemedim. Direkt çevrilirse dediğin sözcükler doğru. Buradaki eş anlamlı sözcüklerden birini kullanabilirsin eğer birebir çevirmek istiyorsan. Ama recent genre changes yerine recent changes denseydi şablonun kullanımında bir fark olmazdı diyorsan o sözcüğe hiç yer vermeden de çevirebilirsin.--B.S.R.F. 💬 21:10, 5 Mart 2015 (UTC)
Teşekkür ederim BSRF. Aynı sorunu ben de yaşadım. Sanırım bizim karşılaştığımız sorunlardan değil. Diğer şablonlarda TBA üzerine uyarı yoksa dediğin gibi yapacağım. İşin ilginç tarafı en:genre maddesi bizde yok. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 21:16, 5 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, BSRF
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 00:59, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Kylie Minpgue maddesine yaptığınız yorucu katkılar için teşekkür ediyorum. Umarım böylece ansiklopediye bir seçkin madde daha katmış olursunuz. Alexandre M. 22:47, 15 Mart 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, şu an KM adayı olan Beren Saat maddesindeki birkaç fotoğrafı lisans belirtilmediğinden dolayı silinmesi için işaretlemiştin. Telif etiketi eklediğim taktirde fotoğrafları kullanmaya devam edebilir miyim? --Görkem7 mesaj 14:41, 19 Mart 2015 (UTC)

Şablon değişikliği[kaynağı değiştir]

Selam Seyit :) Şu ve şu şablonları da düzenler misin? Yıldızlar madde başlığıyla aynı hizaya gelebilse çok daha iyi olacak aslında. Şu anda yıldızlar harflere göre çizginin biraz daha yukarısında kalıyor. Bu arada konuyla ilgisi yok ama Hande Yener geçen yıl Eyvah Düşüyorum'a katılmış. Bugün gördüm ben de. Bilmiyor olma olasılığın düşük ama söyleyeyim dedim :) Belki bir yerde belirtmek istersin.--B.S.R.F. 💬 21:17, 28 Mart 2015 (UTC)

Selam BSRF :) Şablonları değiştirdim. Mevcut halinde de çizgiyle çakışıktı zaten. Sorunu bir teknisyen anlayacaktır muhtemelen. Programı biliyordum ama aklımdan çıkmış eklemek. Hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum. İyi geceler. - Seyit mesaj 22:00, 28 Mart 2015 (UTC)

Adaylıklarla şu an ilgilenemeyeceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:14, 3 Nisan 2015 (UTC)

[12] Bu değişikliği açıklayabilir misiniz? iyi çalışmalar --Twatswag (mesaj) 10:23, 8 Nisan 2015 (UTC)

-Diğer sinema kategorilerine baktım şimdi. Sanırım aktör ve aktris kelimeleri kullanılmıyor. --Twatswag (mesaj) 10:33, 8 Nisan 2015 (UTC)

-Evet size mesaj gönderdikten sonra farkettim. --Twatswag (mesaj) 13:36, 8 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Khutuck. 14 aydır açık olan SİS adaylıklarının artık sonuçlandırılması gerekiyor. Etkin olan ve tartışmalara katılmayan 3 hizmetli var. Superyetkin ilgilenemeyeceğini belirtti,[13] Theoden kendisine atılan mesaja yanıt vermedi,[14] geriye siz kalıyorsunuz. Uygun bir zamanınızda adaylıkları bir karara bağlar mısınız? İyi günler.--B.S.R.F. 💬 18:25, 3 Nisan 2015 (UTC)

Bana olumlu veya olumsuz bir yanıt vermeniz mümkün mü?--B.S.R.F. 💬 10:36, 11 Nisan 2015 (UTC)
  • Selamlar BSRF, mesajı görmemişim. Tartışmaları kapatıyorum. --Khutuckmsj 11:10, 11 Nisan 2015 (UTC)

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Şu KM adaylığını tekrar gözden geçirmen mümkün mü? Tespitlerine yanıt verilmiş ve onlar doğrultusunda değişiklikler yapılmış. Aslında adaylık yeterli desteği almış ancak ben kafa sayımı yapmayı doğru bulmadığım için senin görüşünün değişip değişmediğini öğrenmek istedim. Bir de değerlendirmeye başladığın ancak sonunu getirmediğin 7 KMA, 2 SMA, 1 SLA saydım :) Uygun olduğunda onlara da göz atarsın umarım. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 15:25, 12 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Bakıyorum en kısa zamanda, hatırlatma için teşekkürler.--RapsarEfendim? 08:17, 13 Nisan 2015 (UTC)

madde inceleme[kaynağı değiştir]

selam, yanlış görmüyorsam kaliteli madde incelemelerini doğrudan ihraç etmişsin. oysa orada incelemeden sonra gelen bir ihraç süreci var. bürokrasi gibi görünse de gereğini yapmakta yarar var. kolay gelsin. --kibele 17:36, 14 Nisan 2015 (UTC)

Görevin hayırlı olsun BSRF. Kolaylıklar diliyorum. --Uğurkentmesaj 18:28, 15 Nisan 2015 (UTC)

Teşekkür ederim Uğurkent. Adaylıklar ilgi görse daha kolay olabilirdi :) --B.S.R.F. 💬 18:33, 15 Nisan 2015 (UTC)

Merhabalar. Bir kullanıcı özel ad olduğu gerekçesiyle bazı ([15][16]) taşıma işlemleri yapmış. Bunlar bana doğru gelmedi. 1999 Gölcük depremi gibi madde adları da var sonuçta. Yine de sizin görüşünüzü almak istedim. Yanıt verebilirseniz sevinirim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 15:51, 15 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba BSRF. Bence de hatalı. Bu zirvelerden herhangi biri tarihi bir öneme haiz olsaydı ve bu nedenle geniş bir coğrafyada ünlenseydi sadece o (belirli bir süre geçip hakkında çok yazılıp çizildikten sonra) büyük yazılırdı ama her zirveyi büyük yazmaya gerek yok.--Abuk Sabuk 00:40, 16 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Ömer Berkay. Seçkin resim sorumlusu olduğunuz için yazma gereği duydum. Kapanan SRA'ları eskisi gibi arşivlemeye devam edecek misiniz? Artık SİS olduğum için ben de yapabilirim ancak siz bu konuda daha ilgili ve bilgilisiniz :) O yüzden devam edeceğim derseniz ben arşivleme kısmına müdahale etmem. Bu arada sizi diğer seçkin içerik adaylıklarında da görmek güzel olurdu. Malum ilgi gösteren kullanıcı sayısı çok az. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 17:11, 17 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba BSRF. Öncelikle yeni görevini kutlarım. Bu aralar vikipedi ile fazla ilgilenemiyorum. Dolayısıyla SRA, GSR ve HSM'yi fazla güncel tutamıyorum. Arşivleme yapman iyi olur. Umarım yakın zamanda birçok yeni adaylık çıkarırım. İyi vikiler. --Ömer Berkaymesaj 18:39, 17 Nisan 2015 (UTC)

Selam Seyit :) Geçen yaz KM adayı gösterdiğin maddelere gelen pek çok yoruma yanıt vermediğini gördüm. Biliyorum bu yıl çok yoğunsun ama adaylıklar 1 yılını doldurmak üzere ve ben kapatmasam bile bu şekilde devam ederse maalesef Ahzaryamed olumsuz sonuçlandırabilir. Kaynak arşivlşeme, nota Türkçeleştirme, birkaç teknik terimin maddesinin açılması gibi çok zaman almayacak talepler var. Haber vereyim dedim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 20:58, 18 Nisan 2015 (UTC)

Farkındayım ancak hevesim kaçtı birçoğuna karşı. Artık sadece okumaktan zevk aldığım maddelere el atıyorum. Mesela bu ara bu şarkı dilimde sürekli o yüzden bugün Sertab Erener'i yazasım geldi. Yine de hatırlatma için teşekkürler. İlgilenmeye çalışacağım. Hatta bugün Katy Perry maddesini güncelledim KM adayı diye. - Seyit mesaj 21:03, 18 Nisan 2015 (UTC)
Benim de artık KM/SM hazırlamak gelmiyor içimden ve uzunca bir ara verdim ama daha önce yaptıklarının takipçisi ol bence. Bu arada Katy Perry İngilizce Vikipedi'de SM olmuş. Onu çok az bir uğraşla bizde de aynı seviyeye getirebilirsin istersen.--B.S.R.F. 💬 21:09, 18 Nisan 2015 (UTC)
Aynı gibi bir şey zaten. Kırmızıları var işte. Muhtemelen elimi ayağımı çekerim yazdan sonra burdan :) Baya ilgisizlik var. - Seyit mesaj 21:13, 18 Nisan 2015 (UTC)

Hangi gerekçe ile gerçekleri gizliyorsunuz ve veto ediyorsunuz?Bu imzasız yazı Nicat666 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklik özetinde belirttiğim gerekçe ile.--B.S.R.F. 💬 17:14, 21 Nisan 2015 (UTC)

Teşekkür ederim. İlgileniyorum hemen. :) --Kudyaz 16:57, 21 Nisan 2015 (UTC)

Seçkin Adaylıklar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Ahzaryamed. İyisinizdir umarım. Yeterli sayıda yorum alan ve kapanabilecek durumda olduğunu düşündüğüm SMA/SLA/KMA'lar var. Bir ara bunlara göz atar mısınız? İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 14:26, 8 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba BSRF. Yeni göz atmıştım. Yeterli gördüklerimi kapatıyorum. Teşekkür ederim.--ahzaryamedileti 07:34, 22 Nisan 2015 (UTC)


Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Kullanıcı adımın 'anadolu001' şeklinde değiştirilmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. Emrekuncu (mesaj) 12:05, 24 Nisan 2015 (UTC)

Şuraya başvurmanız yeterli olacaktır. İstediğiniz adın da başkası tarafından kullanılmıyor olması gerekli.--B.S.R.F. 💬 12:11, 24 Nisan 2015 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

Afiyet olsun. OkanfanEvet benim? 12:10, 24 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba.Oylamaya katılacağım.Davetin için teşekkür ederim.İyi günler. Saygılarla OkanfanEvet benim? 12:25, 24 Nisan 2015 (UTC)

Madde inceleme[kaynağı değiştir]

Bilindiği üzere İç Güvenlik Paketi dahilinde Polis Akademisinin yapısı değiştirildi. Mevzuata uygun olarak yaptığım değişiklikler için epeydir onay bekliyorum. Onaylar mısınız? https://tr.wikipedia.org/wiki/Polis_Akademisi_(T%C3%BCrkiye) Emrekuncu (mesaj) 12:22, 24 Nisan 2015 (UTC)

Çok iyi bildiğim bir konu değil maalesef. Başka bir kullanıcı uygun görürse onaylayacaktır.--B.S.R.F. 💬 12:25, 24 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, acaba IMDB'ye eklenmiş olan fotoğrafları buraya yükleyebiliyor muyuz? Bildiğim kadarıyla oradaki fotoğraflar bir sorun teşkil etmiyor. Doğru mu biliyorum? --Görkem7 mesaj 17:58, 24 Nisan 2015 (UTC)

Görkem7, Copyright © 1990-2015 IMDb.com, Inc. --Mavrikantmsj 17:05, 24 Nisan 2015 (UTC)
Görkem7, Mavrikant'ın da belirttiği gibi onlar serbest telifli değil. Yüklenirse yine AK kapsamına girecek.--B.S.R.F. 💬 17:09, 24 Nisan 2015 (UTC)
Anladım, teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 18:12, 24 Nisan 2015 (UTC)
Görkem7, şu adaylıkta mesela fotoğraf konusu açılmıştı ve SAİT71 Flickr'da arama yapıp bağlantısını paylaşmıştı. Aynısını Beren Saat için yapmak da mümkün. Ama uygun fotoğraf bulunabilir mi emin değilim.--B.S.R.F. 💬 17:18, 24 Nisan 2015 (UTC)
Daha önce bakmıştım ancak bir şey bulamamıştım. Şimdi bir umut tekrar baktım ama yine bir şey çıkmadı. Geliştirmeye başladığım yeni bir biyografi maddesine eklemek için arıyordum fotoğraf ancak ona da oradan bir şey çıkmadı maalesef. Yardımlar için teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 19:25, 24 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba BSRF, tekrar aynı konu için rahatsız ediyorum ama bu cast ajansı sitesinde ekli olan fotoğrafları buraya ekleyip ekleyemeceğim konusunda bir sonuca varamadım. Dosyaların serbest olmadığına dairde bir şey bulamadım. Rica etsem bir bakabilir misin? --Görkem7 mesaj 14:29, 25 Nisan 2015 (UTC)
Selam Görkem7. Ne rahatsızlığı rica ederim :) Serenay Sarıkaya için sorduğunu varsayarak onun sayfasındaki fotoğraflara baktım. Telifle ilgili herhangi bir ibare göremedim. Zaten hepsi dergi/katalog çekimi gibi. Serbest telifli değillerdir.--B.S.R.F. 💬 15:55, 25 Nisan 2015 (UTC)
Evet Serenay Sarıkaya için sormuştum :) O halde o kaynaktan ekleyeyim bari fotoğrafları. Çok teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 16:06, 25 Nisan 2015 (UTC)
Görkem7, rica ederim de yanlış anlaşılma olmasın yalnız. Ben eklemesen daha iyi demek istedim :) Çünkü o fotoğraflar büyük ihtimalle telifli ve yüklenirse AK olacak. Yaşayan insanlar için AK kullanmıyoruz.--B.S.R.F. 💬 16:09, 25 Nisan 2015 (UTC)
Pardon yanlış anlamışım ben :) Üzüldüm açıkçası, hiçbir yerde serbest bir görsel bulunmuyor. Vikipedi'deki [Dosya:Tuba Büyüküstün.jpg şu] dosyada telifli mesela ancak OTRS denen bir sistemle eklenmiş. Bizimde bu sistemi kullanarak ekleme şansımız yok mu? Tabi neye göre ekleniyor onuda bilmiyorum ama. Üreten kişiden izin mi alınıyor? Ayrıca mesela kişinin görüntüsünü bir videodan ekran görüntüsü olarak alıp eklemem de telif sayılır mı? --Görkem7 mesaj 16:20, 25 Nisan 2015 (UTC)
Fotoğrafın haklarını elinde bulunduran kişinin OTRS ekibi ile iletişime geçmesi gerekiyor. Bu sistemle yüklemek mümkün olur o zaman. Ekran yakalama görüntüsü de AK olur.--B.S.R.F. 💬 16:26, 25 Nisan 2015 (UTC)
Anladım, teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 16:44, 25 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help[kaynağı değiştir]

Hello BSRF, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

İncelemeler Hk.[kaynağı değiştir]

:Geri almanızın nedenini öğrenebilir miyim? Ya da aynı gün sonuçlandırdığım diğer incelemeleri, örneğin şunu, neden geri almadığınızı sorayım. İncelemenin sonucu istediği yönde olmayan kullanıcılar elbet olacaktır. Bu durumda yapılması gereken onların dayanaksız suçlamalarına kulak vermek değil, sağduyulu olmaktır. Tarafsızlığımdan şüphe edenler sonucu istedikleri yönde çıkan incelemelerden nedense hiç şikayet etmiyorlar. Sizden sekiz ay önce bu incelemeleri sonlandırmanızı rica etmiştim hatırlarsanız. Siz yapmayınca mecbur ben yaptım diğer seçkin içerik sorumlusu olarak. Gelecekte verdiğim kararları hiçbir neden göstermeden geri almayacağınızı umuyorum. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 13:44, 6 Mayıs 2015 (UTC)
Sevgili BSRF. Değişiklik yaptığınız incelemeler ile ilgili beklenmesinin nedeni topluluğun bu maddelerle ilgili üretimde bulunmasını istemekle ilgilidir. Bu tür oylamaları yeterli ilgiyi görmedi diyerek kapatmak konunun hassasiyetini göz ardı etmektir. Örneğin üzerinde hiç konuşulmayan bir Seçkin Resim oylaması tekrar tekrar yapılabilir. Ancak burada aynı şeyi uygulamak yeni tartışmalar ortaya çıkarabilir. Diğer SM oylamalarında 1 yıla yakın beklenen maddeler de oluyor. Bu noktada sizden tecrübeli bir kullanıcı olarak benim de görüşümü almanızı isterdim. Kibele'nin uyarısı üzerine kapatmalardan bilgim oldu. SMİ ve KMİ'ler mevzusu zaten son derece hassas bir duruma sahipti. Değişikliklerinizi geri aldım çünkü bu kapatmaların bir görüş birliği ya da görüş alışverişi dahilinde olmasını istediğimden. İyi vikiler.--ahzaryamedileti 14:57, 12 Mayıs 2015 (UTC)

Değişiklikler.[kaynağı değiştir]

Merhaba, onlarca köy sayfasının yanlış bir şekilde aynı ile bağlı farklı ilçelere kaydırıldığını veya aynı ilin yine yanlış ilçelerine bağlı mahalleler olarak yönlendirildiğini ve bu köyler ile ilgii tanımların da neden vermeden silindiğini görüyorum. Köyler mahalle statüsüne çevrilmiş dahi olsa burada aktarılan bilgilerin referans vermeden silinmesi ve sadece ' ... iline bağlı bir mahalle.' gibi tanımlamalarla içeriğinin boşaltılması yanlış bir tutum. Bunun yerine eski köy sayfasını mahalle sayfasına çevirmek doğru olacaktır. Ayrıca var olan bir köyün başka bir şehrin mahallesiyle karıştırılması, aynı şehirin aynı ilçesinde yer alan iki köyden birinin silinmesi, mahallelerin karıştırılması, ilçelerin karıştırılması, yanlış yönlendirmeler gibi hatalar da mevcut. Hepsini teker teker yeniden düzenlemenizi rica ediyorum.--Drnsrc (mesaj) 20:45, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Single/Tekli[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF. Müzikle ilgili maddelerde pek çok çalışman olduğu için sana sorayım dedim. "Single mı kullanalım tekli mi?" sorununda karara varıldı mı yoksa hala herkes kendi tercihine göre mi yazıyor? --Merve (mesaj) 13:22, 20 Mayıs 2015 (UTC)

İzmir metrosu[kaynağı değiştir]

İzmir metrosu sayfasında başlıkların bir kısmını özel ad olmadığı gerekçesiyle küçük harfe dönüştürmüşsünüz. Yaptığınız düzenlemeye dikkat edeceğim. Ama aklıma bir şey takıldı. Bildiğim kadarıyla başlıklarda tüm kelimelerin ilk harfleri büyük yazılabilir. Yanlış mı biliyorum? Teşekkürler --BlueTime93 (mesaj) 12:59, 8 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar BlueTime93. İlgili yönergede "Sadece ilk sözcüğün ilk harfini büyük yazın; diğer harfleri ve sözcükleri, özel isim veya özel bir terimin parçaları olmadığı sürece, küçük harfle başlatın." denmekte. İyi çalışmalar dilerim.--B.S.R.F. 💬 13:11, 8 Haziran 2015 (UTC)

Kategori taşıma[kaynağı değiştir]

Selam Vikiçizer. Geçenlerde köy çeşmesine şu notu düşmüştüm. Sanırım gözünüzden kaçtı. Kategorileri yeniden adlandırırken sağ üstteki taşı sekmesini kullanırsak (maddeleri yeniden adlandırırken yaptığımız gibi) eski kategorinin geçmişi kaybolmaz. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 14:50, 10 Haziran 2015 (UTC)

  • Teşekkür ederim, hemen öyle yapıyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 14:52, 10 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, bir maddeye ekleyeceğim bilgiyle ilgili kaynak eklemem gerek ancak yazılı bir kaynak bulamadım. YouTube'tan bir videoyu kaynak göstermek gibi bir şey söz konusu olabilir mi acaba? --Görkem7 mesaj 18:26, 10 Haziran 2015 (UTC)

Sevgili Seyit, sınavlarında başarılar dilerim. Umarım bu son aşamayı da en iyi şekilde atlatırsın. Allah zihin açıklığı versin.--B.S.R.F. 💬 16:38, 12 Haziran 2015 (UTC)

Hatırlaman beni çok mutlu etti. Çoooooooooooooook teşekkür ediyorum :) - Seyit mesaj 16:41, 12 Haziran 2015 (UTC)

Eski temponla döndün sanırım :) Sınavlarının iyi geçtiğini umuyorum. Uygun olduğunda geçen yaz aday gösterdiğin maddelere (1, 2, 3, 4) bir göz atar mısın? Bazı tespitler yapılmış, yanıt vermen istenmiş. Üzerinden uzun zaman geçti, eksikler giderilirse adaylıkları sonuçlandıracağım.--B.S.R.F. 💬 06:25, 22 Haziran 2015 (UTC)

Maalesef eski tempoma dönemiyorum :( Arada uğramaya devam edeceğim yine... Sınavlar güzeldi, şimdi tercih işleri vs. bir sürü işim daha var. Maddelerle ilgilenmeye çalışacağım, ama söz veremeyeceğim. - Seyit mesaj 06:45, 22 Haziran 2015 (UTC)

Şunu bizde de açar mısın BSRF? Yanlış bir tanım yaparım diye açmak istemedim. - Seyit mesaj 19:42, 27 Haziran 2015 (UTC)

Açtım Seyit :) --B.S.R.F. 💬 06:46, 28 Haziran 2015 (UTC)

Yine ben. Yine madde isteyeceğim. Bu sefer şu ikisi: [17][18] - Seyit mesaj 16:06, 7 Temmuz 2015 (UTC)

Almanya'nın birleşmesi maddesi birkaç küçük değişiklikle SM olabilecek ayarda BSRF. Çeviriyi yapan kullanıcı da etkin değil. İlgini çekerse bir el atıp SM adayı göster derim. - Seyit mesaj 06:58, 8 Temmuz 2015 (UTC)
Seyit, pek ilgili olduğum bir konu değil açıkçası ve kırmızısı çokmuş. Aslında başka maddeler var aklımda ama yeni SM/KM hazırlamaya ara verdim ilgisizlik yüzünden. Yine 1 yılı geçen adaylıklar var. Senin de değerlendirmediklerin varsa uygun olduğunda yorum yapar mısın?--B.S.R.F. 💬 10:45, 8 Temmuz 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, yıldız için teşekkür ederim. Elden geldiğince buralardayız:) İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:34, 15 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, eklemek istediğim bazı fotoğradlar var. GQ dergisinin web sitesinde buldum birkaç fotoğraf. Sitede copyright ile ilgili birşey belirtilmiyor. Yayınlanan fotoğraflar GQ'ya ait fotoğraflar. Bunları ekleyebilir miyim? --Görkem7 mesaj 00:27, 26 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba Görkem7. Vikipedi:Adil kullanım politikasının 1. kriteri gereği yaşayan insanların fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmiyor. Sanırım sen de bir kişi maddesinde bu fotoğrafları kullanacaktın. Dergide yayımlanan fotoğrafların telif hakkı saklı olduğu için bunları kullanman politikaya uygun olmaz.--B.S.R.F. 💬 04:56, 26 Haziran 2015 (UTC)
Aslında o fotoğraflar dergide yayımlanmamış. Sadece web sitesinde var. Ama yinede sorun teşkil ediyordur kesin. Yardım için teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 12:31, 26 Haziran 2015 (UTC)

Taşıma / Yalınlaştırma[kaynağı değiştir]

Merhaba, Lost bölümleri ile ilgili "Sayfa taşıma talepleri" sayfasına eklediğim bazı taleplerde Yalın başlığın başka kullanımları olduğu için sayfalar taşınmamış. Bazı sayfalar boş olduğu için kendim taşımıştım, hata yaptım sanıyorum. Kontrol edebilir misiniz: Taşıma günlüğü --Diyapazon, 11:15, 12 Temmuz 2015 (UTC)

Selam Diyapazon. Taşıdığınız 10 maddeyi de tek tek kontrol ettim. Hiçbirinin yalın olmaması gerekiyor aslında. Taşıdığınız maddelerle aynı adları taşıyan ama bizde henüz mevcut olmayan film maddeleri, albüm maddeleri vb. varmış.--B.S.R.F. 💬 14:52, 12 Temmuz 2015 (UTC)
Tamam, ben bir ara "Sayfa taşıma talepleri" sayfasına ekleyeyim onları. Daha sonra gerekirse anlam ayrımına dönüştürülür diye taşımıştım ama öyle olmuyormuş, hata yapmışım. İlgilendiğiniz için teşekkürler --Diyapazon, 15:12, 12 Temmuz 2015 (UTC)
Talep yapmaya gerek kalmadı, kendim taşıyabiliyormuşum. Şu şablondaki yönlendirme olan bağlantıları da son duruma göre düzenledim: Şablon:Lost bölümleri --Diyapazon, 15:55, 12 Temmuz 2015 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~ --Uğurkentmesaj 05:50, 17 Temmuz 2015 (UTC)

İl ve merkez maddelerinin birleştirilmesi[kaynağı değiştir]

Şehir ile il'i ayırt edemeyen yetkililer yüzünden ortaya konmuş Büyükşehir yasası gerekçe gösterilerek birleştirilien Büyükşehir merkezi ile il maddeleri, çoğu maddede anlatım sıkıntısı yaşatmakta. Maddeleri birleştirmek yerine; Merkez ilçe'nin bulunduğu şehrin maddeleri, şehir merkezi'nin bulunduğu ilçe'nin (Örn: Muratpaşa, Antalya gibi) ilgili Vikipedi maddesine taşınsa daha iyi olmaz mıydı? OnurT 16:01, 17 Temmuz 2015 (UTC)

@Onur, köy çeşmesinde yapılan tartışma sonrasında bu yönde bir karar çıkmıştı. Ancak bu, ilçe maddelerini geliştirmenize engel değil. Gerekli olduğunu düşündüğünüz değişiklikleri yapabilirsiniz.--B.S.R.F. 💬 17:42, 17 Temmuz 2015 (UTC)

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri[kaynağı değiştir]

Maddeyi taslak olacak şekilde şöyle düzenlemiştim, sonrasında Kullanıcı:Kibele şu değişiklikle tablonun tamamını ilave edip, çeviri şablonuyla etiketledi. Acaba maddenin silinmesi şart mı, yoksa bir önceki taslak aşamasına geri alınabilir mi? Bir de ricae etsem; Kullanıcı:Kibele'nin mesaj sayfası anonimlere kapalı olduğundan benim adıma onu bu konudan haberdar edebilir misiniz? Teşekkürler... --85.108.252.171 01:40, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Bu durumda hizmetliler maddeyi silmek yerine kopyalanmış kısmı maddeden çıkarırlar diye tahmin ediyorum.--B.S.R.F. 💬 06:36, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar BSRF, işine karışmış gibi oldum ama sabah GSR görünmeyince şablonu oluşturdum ve resme GSR şablonunu ekledim. Geri kalan prosedürü bilmediğim için yapamadım. Umarım kusuruma bakmazsın. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:35, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selam Fenerli1978. GSR ile ben ilgilenmiyorum. Seçkin resim sorumluları Ömer Berkay ve Mavrikant. Ben ilgileniyor olsaydım da kusura bakmazdım, niye bakayım :) İyi günler.--B.S.R.F. 💬 06:36, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba BSRF. Her zamanki gibi çeviri isteyeceğim. 1000 Forms of Fear sayfasında üç gizli cümle var eleştiriler kısmında. Onları çevirirsen KM adayı göstereceğim kırmızıları bitirip. Üniversiteye gidiyorum artık son çeviri isteklerim olur umarım :D - Seyit mesaj 18:53, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Selam Seyit :) Cümleleri çevirdim, eline sağlık bu arada maddeyi kısa süre içinde hazırlamışsın. Uygun bir zamanında şu adaylıktaki çekincelerle de ilgilenirsen adaylığı sonuçlandırabilirim. Üniversiteye girmene de çok sevindim, tebrikler.--B.S.R.F. 💬 07:02, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba BSRF. en:Piano ballad sayfasını bizde de oluşturur musun? - Seyit mesaj 07:41, 12 Eylül 2015 (UTC)
Merhaba Seyit. Maddeyi açtım.--B.S.R.F. 💬 12:53, 17 Eylül 2015 (UTC)
Artpop Ball sayfasındaki eleştiri kısmı için vaktin var mı BSRF? Birlikte bir kaliteli madde daha hazırlayalım istersen. - Seyit mesaj 18:06, 25 Eylül 2015 (UTC)
SeyitA, iyi bayramlar öncelikle :) Zaman ayırmaya çalışırım ancak sen yapabildiğin kadarını yaparsan benim işimi kolaylaştırmış olursun. Bir de şu Team (şarkı) maddesine artık bir el atar mısın? Küçük sorunları ver ve adaylık çok uzadı.--B.S.R.F. 💬 18:37, 25 Eylül 2015 (UTC)
Sana da iyi bayramlar. Team maddesi için aşırı enerjim düştü, sen de birçok kez uyardın ama inan içimden o maddeye bir şey yapmak hiç gelmiyor. Eğer olumsuz kapatırsan şikayet etmem. Zaten uyarı da yaptın... - Seyit mesaj 18:49, 25 Eylül 2015 (UTC)
Artpop Ball daha fazla ilerlemiyor :( Boş bir zamanında çevirip KM adayı göster istersen. Kırmızılılara elimden geldiğince yardım ederim. - Seyit mesaj 21:29, 5 Ekim 2015 (UTC)
SeyitA, tamam çeviriyle ilgilenmeye çalışırım. Kısa süre içinde bitiremem ama. Bu arada bir adaylık sayfasına adaylığın artık sonlanması gerektiğini yazmışsın da aday gösterdiğim maddelerin adaylıklarını ben sonlandırmıyorum. Şu an başka seçkin içerik sorumlusu da yok. Ahzaryamed'in görev süresi geçenlerde sona erdi.--B.S.R.F. 💬 07:52, 6 Ekim 2015 (UTC)

Selam BSRF, Taslak olarak sayfa Hazırlayabilir miyim? İki satır yazmışlar olmuş sayfa.Bu imzasız yazı X-static (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam X-static. Elbette hazırlayabilirsiniz. Vikipedi:Taslak madde sayfasını okursanız merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.--B.S.R.F. 💬 18:29, 6 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba BSRF. Şu adaylık süreçleri canımı çok sıkıyor ve aslında biraz da üzülüyorum bu duruma. Köy çeşmesinde 1,5 milyon madde gibi bir rakamdan bahsediliyor, Vikipedi her geçen gün büyümeye devam ediyor ancak insanlar KM, SM, SL gibi adaylık süreçlerinde hiç fikir belirtmiyorlar. Bir yıldan fazladır süren adaylıklar var. Bazı kullanıcılar artık aday gösterdikleri maddeyle bile ilgilenmeyi bırakmış. Aynı durum sadece adaylıklar için değil İBP, VikiProje gibi projelerde de var. Sırf bu durgunluk yüzünden bir şeyler yapasım da gelmiyor açıkçası. Bu duruma bir çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum ben. İnsanların dikkatini bunlara da çekmek ve katılımlarını sağlamak için bir şeyler yapamaz mıyız? Görkem mesaj 11ː44, 10 Ağustos 2015 (UTC)

Selam Görkem. Senin de belirttiğin gibi kullanıcılar artık bu konulara eskisi gibi ilgi göstermiyorlar. Adaylıklar gibi ihracı istenen maddeler de ilgi görmüyor. İlgisizlik nedeniyle ben de bıraktım artık yeni SM/KM hazırlamayı. Köy çeşmesinde bekleyen adaylıklarla ilgili duyuru yapabilirsin istersen. Ancak daha önce defalarca yapıldı, pek bir faydası olmuyor. Aday gösterenlere de kaç kez hatırlatma yaptım adaylık sayfalarındaki yorumlara göre maddeleri düzenlemeleri için. Mecburen biraz daha bekleyip olumsuz sonuçlandıracağım bu tip adaylıkları.--B.S.R.F. 💬 12:05, 10 Ağustos 2015 (UTC)
Peki ana sayfada filan bir not yayınlayamaz mıyız? Ya da aktif üyelere aynı şekilde bir notla mesaj yollayamaz mıyız? Böyle daha çok kitleyede ulaşılmış olur hem. -Görkem mesaj 12:57, 10 Ağustos 2015 (UTC)
Sitenotice ile bir çağrı yapılabilir belki. Bunun için de kullanıcıların fikir birliğine varması gerekir. İstersen köy çeşmesine yaz düşüncelerini. Aslında solda, Vikipedi logosunun altında beşinci sırada seçkin içerik bağlantısı var. Günde ortalama 160 kez ziyaret edilen bir sayfa. Adaylıkları o sayfaya eklemek de işe yarayabilir.--B.S.R.F. 💬 13:17, 10 Ağustos 2015 (UTC)
O da güzel bir fikir bence. Köy çeşmesinde konuyu açayım o zaman. Görüşlerini orada da belirtirsen sevinirim. Yardımın için teşekkürler :) - Görkem mesaj 14:12, 10 Ağustos 2015 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

Sana zahmet şununla da ilgilenir misin Fenerli?--B.S.R.F. 💬 05:51, 17 Ağustos 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:33, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, devriyelik başvurusunda bulundum, eğer şu sayfada görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Sağolun, iyi vikiler. --SarvSarv 19:11, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Seçim ile ilgili sayfalar[kaynağı değiştir]

Selamlar BSRF, sayfaları taşımışsınız ama seçim tarihi Cumhurbaşkanı tarafından telaffuz edilmesine rağmen YSK tarafından açıklanmadan değişikliği yapmak ne kadar doğru olur? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:43, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Selam Fenerli. YSK dün 1 Kasım tarihini açıklamıştı.[19][20] Bugün de Cumhurbaşkanı açıkladı. İkisi de aynı tarihi doğrulayınca kaynakları maddeye ekledim ve maddeyi taşımakta bir beis görmedim.--B.S.R.F. 💬 12:48, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar BSRF. Fenerli1978'in çekincesine katılıyorum. Henüz erken seçim kararı bile alınmadı. Anayasaya göre alınması henüz mümkün de değil zaten, sadece cumhurbaşkanının ileride bu kararı almayı planladığına dair beyanı var. Bu kararı aldığında (ki en erken önümüzdeki pazartesi günü alabilir) YSK'ya bildirecek, YSK da seçim tarihini kararlaştıracak. Şu anda hâlâ seçimin 2015 ile 2019 arasındaki herhangi bir tarihte yapılması teknik olarak mümkün. Bu sebeple, eğer Kasım'da yapılması kararlaştırılırsa tekrar taşınmak üzere, değişikliği geri alıyorum.--Cfsenel (mesaj) 15:03, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar BSRF. Yukarıda yazdığımın "Vikipedi'yi resmî bülten olarak görmek" olduğunu düşünüyordunuz da, neden o zaman söylemediniz, şimdi ilgisiz bir tartışmada dile getiriyorsunuz? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tartışma sayfalarına yazdıklarımı takip etmişsiniz, o halde Vikipedi'de Vikipedi'yi resmî bülten olarak görülmesine en şiddetle karşı çıkan kullanıcılardan biri olduğumu biliyor olmanız lazım. Sadece şurada aynı şeyi tekrar etmekten dilimde tüy bitti, şu an hatırlamadığım başka pek çok yerde de Vikipedistlere Vikipedi'nin resmî bülten olmadığını anlatmaya çalıştım, ki şu anki tartışmamızda da biraz onu anlatmaya çalışıyorum. Buradaki konunun resmî bültencilikle ilgisi yok ki. Gazetelerin sansasyonel olmak için attıkları başlıklar var. İçerik okununca öyle olmadığı belli oluyordu zaten de, daha erken seçim kararı alınmamışken yazı tık alsın diye gazeteler "seçim tarihi belli oldu" diye başlık atıyorlardı. Hatta YSK da açıklama yapmak zorunda kaldı, ne oluyorsunuz, daha seçim tarihiyle ilgili ortada bir şey yok diye. Sonra erken seçim kararı alınınca 25 Kasım'da toplantı yapıldı, tarih 25 Ekim de, 8 Kasım da olabilirdi, nihayet 1 Kasım belirlendi, sonrasında da madde hemen taşındı zaten. Şimdi bunun samimi olarak Vikipedi'yi resmî bülten olarak görmek olduğunu mu düşünüyorsunuz bilmiyorum, ama tartışmada bir şey söylemiş olayım diye bunu söylediyseniz bu hiç adilane bir tartışma yöntemi değil. Her halükârda, böyle bir algınız var idiyse keşke o zaman söyleseydiniz de bu algınızı o zaman düzeltmeye çalışsaydım.--Cfsenel (mesaj) 07:18, 31 Ağustos 2015 (UTC)
İlgisiz bir tartışmada dile getirmedim. Aynı maddede meydana gelen bir değişiklikti sizinki. YSK seçimi 60 gün içinde yapabileceği kararını almıştı, ülkeyi seçime götürme yetkisi olan cumhurbaşkanı erken seçim kararı alacağını açıklamıştı. Nitekim de dört gün sonra bunlar aynen gerçekleşti, madde taşındı. Belirttiğiniz gibi 8 Kasım'da da olsa maddenin adı aynı kalacaktı. 25 Ekim tarihi mümkün değildi çünkü seçim kararı 25 Ağustos'ta RG'nin mükerrer sayısında yayımlandı ve YSK toplandığında 60 günden az süre kalmıştı. Vikipedi'nin Almanca, İngilizce ve Fransızca sürümlerinde de kullanıcılar kaynağını ekleyip maddeleri taşımışlardı. Değişikliğimi geri aldığınızda tepki göstermedim, çünkü maddeyi sahiplendiğiniz kanaatine vardım. Üzerinden günler geçmiş artık bu konuyla ilgili konuşup zamanımızı harcamayalım. Size iyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 11:10, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Tartışma:Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde ilgili kısmı haklı olarak çıkarmışsınız. Yazdığımı bir kere daha okusam, ben de o kısmı düzeltirdim, farklı şekilde ifade etmem lazımdı. Net şekilde VP:İÜYYKÜD olmuş, özür dilerim.--Cfsenel (mesaj) 15:56, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Bir hata yapmışım üzgünüm.Size bi soru sorabilir miyim?Beyaz listeye girmek için kime başvurmalıyım? Mehk63 (mesaj) 10:15, 2 Eylül 2015 (UTC)

Mehk63, herkes hata yapabilir. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Beyaz liste konusunda hizmetliler size yardımcı olabilir.--B.S.R.F. 💬 10:42, 2 Eylül 2015 (UTC)

Seçkin resimler sayfasının düzeni[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kafama göre bir şey yapmadan önce senin fikrini sorayım dedim Sİ sorumlusu olarak. Bizde Vikipedi:Seçkin resimler/Hayvanlar gibi ana kategoriler için ayrı sayfalar varken, İngilizcede bu ana kategorileri şu şekilde yönlendirmişler. Ben de "hayvanlar" örneğinde gördüğün gibi alt sayfaları listeleyen bir sayfa olarak bıraktım. Sen hangi düzeni tercih edersin? Bir de bazı alt sayfalarda Vikipedistlerin resimleri ve diğer resimler diye ayrılmamışken bazılarında ayrılmış. Gerek var mı ayrıma? Bence yok :)--RapsarEfendim? 08:56, 18 Eylül 2015 (UTC)

Selam Rapsar. Benim için bir sakıncası yok. Söylediğin gibi yapılması daha uygun bence de.--B.S.R.F. 💬 09:06, 18 Eylül 2015 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler :)--RapsarEfendim? 09:07, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Tekrar selam. Bayağı bir düzenledim resimleri, hâlâ devam ediyorum. SRİA sayfasındaki adaylıkların sonlanmış olması gerekmiyor mu? Bakar mısın bir?--RapsarEfendim? 08:58, 20 Eylül 2015 (UTC)
Yaptıkların yüzünden izleme listem coştu Rapsar :) Eline sağlık, sergi sayfalarına hem düzen geldi hem de yeni hâliyle sayfaları gezmek ayrı bir zevk oldu. İhraç adaylarıyla da en kısa zamanda ilgileneceğim. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 16:25, 20 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkürler, senin de eline sağlık :) Şu resim ihraç edilip daha iyi bir sürümü seçilmiş, biraz düzene sokabilir misin bu dosyaları? Karışıklık olmuş.--RapsarEfendim? 09:58, 21 Eylül 2015 (UTC)

Uyarın için teşekkürler, uzman olmadığım konularda işlem yapmamaya, kaynağından teyit etmeye çalışıyorum, ama bu fazlasıyla yanıltıcıydı, daha dikkatli olmaya çalışacağım, sevgiler Hakan·IST 07:19, 20 Eylül 2015 (UTC)

Hizmetlilerin denetlenmesi ve topluluğun bakış açısı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Köy çeşmesinde yazdığınız yazıyı gördüm ve beklemekte olan politikanın bu şekilde devam ederse çok uzun bir süre daha beklemede kalacağını hissediyorum. Birkaç gündür diğer vikilere göz attım kendi başıma neler yapabilirim diye ancak bir yerden başlayamadım. Eğer bu politikayı ve yan sayfalarını nasıl Vikipedi'ye entegre edebileceğimiz konusunda fikirleriniz varsa ben elimden geldiğince yardım etmek istiyorum. Artık grup çalışması mı gerekli, yoksa başka ön gereksinimlerin mi eksik olduğu hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız benimde aklımda somut fikirler oluşabilir. İyi günler. reob 11:53, 20 Eylül 2015 (UTC)

Selamlar Reob. Başlangıç olarak ilgili politika teklifini uygun bulduysanız tartışma sayfasında görüşünüzün olumlu olduğunu belirtebilirsiniz. Zaten tartışma sayfasında yazılanlara bakarsanız ciddi bir itiraz olmadığını görebilirsiniz. Eldarion'un bir çekincesi olmuş, Bermanya iki aşamalı bir denetim önermiş, ben de 31 Ekim 2014'te bu yönde görüş belirtmişim ancak tartışma daha sonra ilgisizlik kurbanı olmuş. Siz ve birkaç kullanıcı daha görüş belirtse politikanın kabul edilebileceğini düşünüyorum. Yan sayfalar olarak bahsettiğiniz sayfaların çevirisinde yardımcı olabilirim ancak yine ilgisizlik nedeniyle harcayacağım emeğin boşa gitmesinden endişeliyim. Politika teklifinde "hakem kurulu" ifadesi de geçiyor ancak bizde henüz bu da yok. Bu alanda da bir çalışma yapılabilir. Hizmetlilerin denetlenememesi Vikipedi'nin büyük bir eksikliği. Bana sorarsanız grup çalışması öneriniz hayata geçirilebilir. Bu grup da gerekli sayfaları hazırlayıp topluluğun görüşüne sunabilir. Grup ne kadar kalabalık olursa politika teklifinin göreceği ilgi o kadar çok olur diye düşünüyorum. Ben bu grupta yer alırım. Sanırım siz de gönüllüsünüz. Başka gönüllüler de bulunursa bir sonuç elde edebiliriz. Size de iyi günler.--B.S.R.F. 💬 16:22, 20 Eylül 2015 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili Vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 18:08, 3 Ekim 2014 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

AK politikası[kaynağı değiştir]

Selam Fenerli. Şu kullanıcı uzun bir süredir adil kullanım kapsamındaki dosyaları adil kullanım gerekçesi olmayan maddelere eklemekte. Kendisinin beyaz liste üyesi olduğunu da belirteyim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 06:00, 7 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar BSRF, kullanıcıya bir bilgilendirmede bulundum. Eğer uygulama devam eder ve sende fark edersen tekrar bildirebilirmisin? Bende yine takipte olacağım. Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:20, 7 Ekim 2015 (UTC)
  • Merhaba Ahzaryamed. Nasılsınız, iyi misiniz? Seçkin içerik sorumluluğu göreviniz geçen ay sona erdi. Sizi tekrar aday gösterdim. Topluluk bir karar verinceye dek adaylıkları sonuçlandırmayı bırakmanız doğru olacaktır. İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 05:25, 11 Ekim 2015 (UTC)
Merhaba BSRF. Adaylık için teşekkür ederim. Teveccüh göstermişsin. Her adaylıkta olduğu gibi burada da ilgi çok az. Bakalım bu sene sonlanır adaylık inşallah :)--ahzaryamedileti 18:21, 18 Ekim 2015 (UTC)

Alev Deneyleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Teşekkür için teşekkürler. Ancak filmin kitabının da Türkçe ismi Labirent: Alev Deneyleri olduğu için ben (film) sayfasında kalmasını istemekteyim. Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. İyi vikiler. Rettelo (mesaj) 12:10, 31 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar Rettelo. Taşıdıktan sonra fark ettim ben de ve hemen geri aldım. Kitabın İngilizcesini bildiğim için Türkçesinin de adını yalnızca Alev Deneyleri sandım. Kusura bakmayın.--B.S.R.F. 💬 12:12, 31 Ekim 2015 (UTC)
Haklısınız bende az kalsın öyle açıyordum sayfayı. Kolay gelsin. Rettelo (mesaj) 12:15, 31 Ekim 2015 (UTC)

Selam Sakhalinio. Şu sayfanın süresiz koruması artık kaldırılabilir diye düşünüyorum. Siz de bir bakar mısınız? İyi günler.--B.S.R.F. 💬 09:47, 4 Kasım 2015 (UTC)

Selamlar BSRF, ben genelde 2 günlük korumaya alıyorum şablonları ama, seçim yaparken bu gün süresiz gitmiş herhalde. Uayı için çok teşekkürler. Selamlar ve iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:24, 4 Kasım 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Eskiden daha çoktu sanki... Verilmesi için geç kalınmış bir yıldız diyelim :) Ellerin dert görmesin :) RapsarEfendim? 10:53, 8 Aralık 2015 (UTC)