Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Team (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:13, 30 Eylül 2015 (UTC)

"Team" (şarkı)[kaynağı değiştir]

Lorde'la aynı yaştayız ama o şarkı yapıp dünyaca tanınıyor, bana da dinlemek düşüyor. Sayfa KM olan İngilizce sürümünden çeviri. Motomotluklar olabilir, lütfen düzeltin. - Seyit mesaj 07:27, 17 Haziran 2014 (UTC)

  • Destek Destek Çok iyi bir iş olmuş. KM olmasına karşı bir durum yok bence. Emeğine sağlık. --Görkem7 mesaj 11:11, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça müthiş olduğunu düşünüyorum (maddenin)! :) --akinranbu (mesaj) 19:24, 19 Temmuz 2014 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık Seyit. Listede İsrail'in rengi farklı onu düzeltirsen iyi olur :) --B.S.R.F. 💬 20:25, 24 Temmuz 2014 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Seyit mesaj 08:55, 25 Temmuz 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Tamamını okumadım, şu an için gördüklerimi belirteyim:
  1. Kaynak arşivleme konusu.
  2. Yeni Zelanda'da 3. olduğu listenin adı nedir? Ben girişe Recorded Music NZ yazdım listeler başlığında öyle deniyor diye ama o bir kurum ve çeşitli listeler yayımlıyor. Netleştirilirse iyi olur.--RapsarEfendim? 07:36, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  3. Notaların Türkçe karşılıkları kullanılmalı.--RapsarEfendim? 07:36, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Tamamını okudum şimdi :)
  1. "Contemporary hit" ve "rhythmic contemporary" için Türkçe karşılıklar vardır illa ki. Bunlar yalnızca, maddelerinde belirtilen ülkelerde kullanılan bir format değil, Türkiye'de de kullanılıyor. Hit müzik çalan radyolar işte, sen bilirsin Türkçelerini.
  2. Trampet maddesini kötü yönlendirme gerekçesiyle silinmesi için işaretledim. Açılması iyi olacaktır bence.
  3. "kimse Yeni Zelanda'dan gelmiyor, kimse Yeni Zelanda hakkında bir şey bilmiyor ve ben buradayım, büyümek ve bir birey olmak için çalışıyorum" alıntısını kaldırdım. Beste ile hiçbir alakası olmadığı gibi maddeye ansiklopedik bir bilgi de katmıyor. Sırf röportajdan bir alıntı olsun diye, şişirsin diye koymuşlar sanırım :) Benim göremediğimi sen görüyorsan söylersin.
  4. "We live in cities you'll never see on screen" ve devamındaki sözler için parantez içinde bir çeviri koydum. Dipnot gibi göstermiştin sanırım başka maddelerde, öyle yapabilirsin istersen. "I'm kind of over being told to put my hands up in the air" için tam bir cümle kuramadım. "Ellerimi havaya kaldırmamı söylenmesinden artık sıkıldım" mı desek ne desek?
  5. "Jam">"reçel" çevirisi güldürdü :) Call of Duty'de falan duymadın mı ya "it is jammed" falan dediklerini? Hani silah tutukluk yapıyor ya :) "Delicesine insanın ağzına dolanan" olarak çevirdim (aslında "dillere pelesenk olan" diyecektim de şimdi garip durur :)--RapsarEfendim? 08:43, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Destek Destek
  1. Eleştiriler bölümündeki "... Lily Rothman, "Team"deki "we sure know how to run things" ("İşleri nasıl yürütmemiz gerektiğini biliyoruz") sözlerinin Miley Cyrus'un "We Can't Stop" (2013) şarkısında geçen "we run things, things don't run we" ("İşleri biz yürütüyoruz, onlar bizi yürütmüyor") sözlerine cevap olduğu yorumunu yaptı." cümlesi bence kaldırılmalı. Burada sanki gerçekten birbirlerine gönderme yapmışlar gibi bir anlam çıkıyor ama öyle bir şey yok, eleştirmen yazıda farklı bir şeyden bahsediyor.
  2. Rapsar benim gördüğüm Recorded Music NZ single ve albüm listesi yayınlıyor sadece, türlere göre ayırmıyor. Ben mi bulamadım yoksa?
  3. Listelerin maddeleri her Vikipedi'de orijinal isimleriyle açılmış bence böyle kalmalılar.
  4. Birkaç aydır yoktum, seçkin içerikleri tüm kaynaklarını arşivliyor muyuz artık? --Merve (mesaj) 10:37, 16 Mayıs 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcı:SeyitA, "şimdilik" yukarıdaki sebepler için karşı olarak gözükeyim. Bunlar için bir yanıt gelince yeniden döneceğim.--RapsarEfendim? 09:40, 26 Mayıs 2015 (UTC)

Bilgilendirme: Aradan geçen 14 ayda maddenin KM olması yönünde bir fikir birliği oluşmamış. Bazı değerlendirmeler doğrultusunda değişiklik yapılmamış. Ayrıca daha önce olmamasına rağmen şu an 3 kaynak hatası mevcut. İki hafta daha bekleyip 1 Eylül 2015 tarihinde adaylığı sonlandıracağımı belirteyim.--B.S.R.F. 💬 19:53, 17 Ağustos 2015 (UTC)

  • Bilgilendirme 2: Maddeyi aday gösteren vikipediste de yazarak aşağıdakileri yaptım, bilginize;
  1. Kaynak arşivleme konusu. (Bunu bilmiyorum, bakacağım.)
  2. Yeni Zelanda'da 3. olduğu listenin adı "Singles" :) İlgili kurumun listeleri ülkedeki satış rakamlarına göre belirleniyormuş. Giriş paragrafına Single ifadesi eklendi.
  3. Notaların Türkçe karşılıkları kullanılmalı. (Bunu da bilmiyorum, bakacağım.)
  4. Soru "Contemporary hit" ifadesi "Çağdaş hit" olarak değiştirildi. "rhythmic contemporary" için; karşılık bulamadım ancak aynı mantıkla "Ritmik çağdaş" olması gerek, böyle bir şey duyan bilen var mı?
  5. Soru Trampet maddesi şu anda Davul maddesine yönleniyor, bir sorun teşkil ediyor mu?
  6. "kimse Yeni Zelanda'dan gelmiyor, kimse Yeni Zelanda hakkında bir şey bilmiyor ve ben buradayım, büyümek ve bir birey olmak için çalışıyorum" alıntısını kaldırmış olmak bence de mantıklı.
  7. "We live in cities you'll never see on screen" ve devamındaki sözler için parantez içinde bir çeviri koydum. Dipnot gibi göstermiştin sanırım başka maddelerde, öyle yapabilirsin istersen. "I'm kind of over being told to put my hands up in the air" için tam bir cümle kuramadım. "Ellerimi havaya kaldırmamı söylenmesinden artık sıkıldım" mı desek ne desek? Cevap Cevap Dedik bile :)
  8. "Delicesine insanın ağzına dolanan" olarak çevirisi için eline sağlık
  9. Eleştiriler bölümündeki "... Lily Rothman, "Team"deki "we sure know how to run things" ("İşleri nasıl yürütmemiz gerektiğini biliyoruz") sözlerinin Miley Cyrus'un "We Can't Stop" (2013) şarkısında geçen "we run things, things don't run we" ("İşleri biz yürütüyoruz, onlar bizi yürütmüyor") sözlerine cevap olduğu yorumunu yaptı." cümlesi bence kaldırılmalı. Burada sanki gerçekten birbirlerine gönderme yapmışlar gibi bir anlam çıkıyor ama öyle bir şey yok, eleştirmen yazıda farklı bir şeyden bahsediyor. Cevap Cevap Kaldırıldı. Şarkı anlamına pek katkısı yok.
  • Şartlı destek Maddede 10 tane kırmızılıklar dikkatimi çekti. Bi de kaynakların içinde de kırmızılar var ("kaynakça" bölümünden rahatça görülebilir), onlar ne kadar önemli, bilmiyorum. Fakat, dediğim 10 kırmızı giderilirse KM olması için hiçbir engel olmayacak bana göre. --Ozankra (mesaj) 15:55, 17 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.