Kullanıcı mesaj:Popeemeritus

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Popeemeritus!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 281 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Gözat
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... ----Mert Taşkın ileti 19:14, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Beyaz liste üyeliğiniz[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sizi beyaz listeye ekledim. Değişikliklerinizin devriyeler tarafından kontrol edilmesine gerek yok. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 10:08, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Öncelikle merhabalar ve katılımlarınız için teşekkür ederiz. Bu maddeye yaptığınız eklentiler için kaynak bilgiside eklerseniz çok daha güzel olur.Ben değişikliğinizi onayladım lakin bir dahaki sefere kaynakta eklemez iseniz onaylamada sıkıntı çekebiliriz.İlginiz için teşekkürler... ----Mert Taşkın ileti 16:51, 22 Ağustos 2013 (UTC)

VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Merhaba Popeemeritus, geçtiğimiz haftanın iş birliği projesine katılımınız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta maalesefe başarısız bir hafta oldu, 50 yeni madde oluşturma hedefine ulaşamadık ve ancak 19 yeni madde oluşturabildik. Bu haftanın projesi ise Bilgi kutusu bulunmayan sayfalara bilgi kutusu ekleme. Katılımızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. Mukaddimeileti 07:29, 2 Eylül 2013 (UTC)

İBP'nin gelecek haftaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Popeemeritus,

İş birliği projesinin'nin önümüzdeki haftalarda hangi konularda yapılması gerektiğini belirleyebilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar ve Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfalarında görüşlerinizi beklirtirseniz sevinirim. Yapılmasının yararlı olacağını düşündüğünüz işleri değil, katılmayı düşünebileceğiniz işleri belirtmeniz karar vermede daha çok yardımcı olacaktır. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 09:05, 3 Eylül 2013 (UTC)


Thomas Harris[kaynağı değiştir]

Benden daha önce açılan Thomas harris adlı madde içerik bakımından zayıf ve yazım yanlışlarıyla dolu bende bu sebepten dolayı Thomas Harris maddesini açmayı gerekli buldum.
Acaba Thomas harris maddesini silebilir misiniz? POPE (mesaj) 17:19, 10 Eylül 2013 (UTC)

Teşekkürler. Maddeyi sildim. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 12:03, 11 Eylül 2013 (UTC)

2014'ün 4. hafta iş birliği projesi - Fizikçiler listesi[kaynağı değiştir]

2014'ün 4. hafta iş birliği projesi: Fizikçiler listesi'ndeki kırmızılıkları giderme çalışmasında Voronezh Devlet Üniversitesi adlı maddemi geçersiz bulmuşsunuz. Fizikçier listesinde bulunan kırmızı maddelerin içindeki kırmızı bağlantılar da bu projenin içine girmiyor muydu? Daha önce katıldığım projelerde bu geçerli sayılıyordu. Doğrusunun ne olduğunu öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler. POPE (mesaj) 12:27, 27 Ocak 2014 (UTC)Popeemeritus

Bunu benden daha iyi bilen tecrübeli bir arkadaşa sordum, cevap gelince sizi bilgilendiririm. Kolay gelsin, iyi vikiler. --SiLveRLeaD mesaj 16:26, 27 Ocak 2014 (UTC)
Cümle biraz karışık oldu, kusura bakma:
-Maalesef, sadece belirtilen maddedeki kırmızı maddeleri kabul ediyoruz. Yani belirtilen maddenin içinde bulunan maddelerin kırmızı bağlantıları buna dahil değil. İyi çalışmalar! --SiLveRLeaD mesaj 11:07, 28 Ocak 2014 (UTC)


La Belle.jpeg[kaynağı değiştir]

La Belle Noiseuse adlı maddenin içinde bulunan La Belle.jpeg in adil kullanım gerekçesini ekledim. Gerekçeleri sağlıyorsa resmi kontrol edebilir misiniz? Teşekkürler. POPE (mesaj) 12:59, 29 Ocak 2014 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --SiLveRLeaD mesaj 16:09, 29 Ocak 2014 (UTC)

Mustafa Bozbey[kaynağı değiştir]

Mustafa Bozbey'in önceki sürümlerinde kopyalama yapıştırmalar mevcuttu ve sayfa düzensizdi. Sizden isteğim Mustafa Bozbey sayfasını kontrol edebilir misiniz? Bir de maddenin içindeki bütün bilgiler aynı kaynaktansa ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler POPE (mesaj) 18:44, 1 Şubat 2014 (UTC)

Kontrol İstek yapıldı Yapıldı, aynı kaynak için ne yapılması gerektiğini gerçekten ben de iyi bilmiyorum. Daha tecrübeli bir arkadaşa sorabilirsin. --SiLveRLeaD mesaj 18:49, 1 Şubat 2014 (UTC)

Joseph de Guignes[kaynağı değiştir]

Galiba yanlış anlaşılmış ansiklopediden aldığım kısım Fransızca kitapların türkçe isimleriydi herhangi bir yanlışlık olmaması için kitaplarının isimlerine ansiklopediden baktım. Mihail Artamonov maddesine 14+3 puan verilmiş ben sadece bilgi kutusu ekledim, bilginiz olsun. Bu imzasız yazı Popeemeritus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Uyarı için teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi vikiler! --SiLveRLeaD mesaj 18:53, 1 Şubat 2014 (UTC)

Aynı kaynak[kaynağı değiştir]

Bir maddedeki bütün bilgiler aynı kaynaktan ise ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler POPE (mesaj) 18:57, 1 Şubat 2014 (UTC)

Birden fazla kaynak göstermek iyidir, bir bilgiyi farklı kaynaklarla doğrulamak kafadaki soru işaretlerini kaldırır (kritik konularda özellikle). Buna karşın tek bir kaynakla madde yazmak, telif hakkı ihlali yapılmadığı sürece pek sıkıntı yaratmaz. Hiçbir kaynak olmamasından iyidir :)--RapsarEfendim? 19:01, 1 Şubat 2014 (UTC)
Söz konusu madde Mustafa Bozbey, yazılar http://www.nilufer.bel.tr/icerik.php?s=i&id=72 sitesinden alıntı o sayfada herhangi bir telif hakkı yazısı göremedim şimdi her paragrafın sonuna bu kaynağı eklemem mi gerekiyor bunun başka bir yolu yok mu? POPE (mesaj) 00:36, 2 Şubat 2014 (UTC)
Birebir alıntı yapmak telif hakkı ihlalidir. Cümlelerin yapılarını çok az değiştirmek de ihlaldir. Tek kaynaktan kastınızı ben onlarca sayfalık kitap gibi bir kaynak sanmıştım :) İki metin birbirine çok yakın, dolayısıyla ihlal gerçekleşir. Ödüller kısmında falan ihlal olamaz ancak, o ödülleri başka türlü yazamayız :) Bir de aksi belirtilmedikçe her eserin içeriği telif haklarıyla korunuyor.--RapsarEfendim? 12:34, 2 Şubat 2014 (UTC)

Belgrad şablonunun içindeki kırmızılıkları açmakta iş birliği projesinin içine girer mi? Teşekkürler. POPE (mesaj) 18:34, 7 Şubat 2014 (UTC)

Evet girer. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --SiLveRLeaD mesaj 18:59, 7 Şubat 2014 (UTC)
Başvursan diyorum artık. Zamanı gelmiş bence... --SiLveRLeaD mesaj 20:07, 7 Şubat 2014 (UTC)
Sen bilirsin. Teklif var, ısrar yok... İyi çalışmalar. --SiLveRLeaD mesaj 20:23, 7 Şubat 2014 (UTC)

Hoş geldiniz Popeemeritus![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

VikiProje Antarktika davetiyesi[kaynağı değiştir]

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Popeemeritus
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:12, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 11:14, 6 Kasım 2016 (UTC)