Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Aralık 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:20, 2 Aralık 2016 (UTC)

Mükemmel (albüm)[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 18:36, 23 Ağustos 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum
  1. Bu adaylıkta olduğu gibi yine belli bir tarih ifade etmeyen ayların baş harfi küçük olmalı.
  2. Müzik ve görsel başlığı "şu şarkıdan sonra şu geliyor ondan sonra da bu geliyor" gibi albümün şarkı listesine bakılınca görülecek bilgilerle dolu, biraz düzenlenmesi lazım buranın. Bir de albümün kliplendirilmiş bir şarkısı yerine neden "Yangın"dan ses örneği konulmuş?
  3. Olcay Tanberken, Emre Toprak kimdir?
  4. Kliplendirilen şarkılar single olarak sayılmıyor mu? Bilgi kutusunda single olarak Alt Dudak var sadece.
  5. Albümün aldığı ödüller Tanıtım başlığında değil de Eleştiriler ya da Müzik ve görsel başlığında olsa daha iyi olur.--Merve (mesaj) 10:37, 21 Eylül 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Yelester, 2003 Kasım'ı, yalnızca o yılın kasım ayını belirttiğinden büyük harfle başlamalı. İngilizce üzerinden anlatmak daha rahat gibi, "The November" deyince belli bir kasım ayı kastediliyor ya hani :)--RapsarEfendim? 12:00, 21 Eylül 2015 (UTC)
KD olmayan sitelerdeki eleştirilerin maddede yer almaması lazım Merve'nin de dediği gibi.--RapsarEfendim? 12:01, 21 Eylül 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Rapsar Yazım kılavuzunda verilen açıklamaya göre bence hala net değil böyle bir kullanım ama TDK'nin sitesinde biraz gezindim ve makalelerde ve sözlük tanımlarında maddedeki gibi kullanımlar varmış. --Merve (mesaj) 17:22, 21 Eylül 2015 (UTC)
Aynen. Ben de 1-2 yıl öncesine kadar senin dediğin gibi yazıyordum, sonra fark ettim :)--RapsarEfendim? 17:24, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap
  1. Tarihler konusunda Rapsar açıklama yaptı, ben de sizin dediğiniz gibi yapıyordum ancak yine bir adaylıkta Rapsar'ın uyarısı üzerine bu şekilde kullanmaya başladım.
  2. Bu kısmı şarkılar hakkında bilgiler olması için yazmıştım, yine Rapsar'ın bir başka madde adaylığındaki eleştirisi üzerine. Düzenleyecek bir şey bulamadım beğenmediklerinizi siz düzeltirseniz sevinirim. Ses dosyası yüklemek için ogg olması gerekiyor biliyorsunuz. Ben de maddeyi yazarken "Naber" yerine "Yangın"ı kesip ogg'ye çevirmişim. Hâl böyle olunca "Yangın"ı yükledim, albümün genel havasını da yansıttığını düşündüğüm için. Ama isterseniz klip şarkılarıyla ya da övgüler toplayan "Karar Ver" ile değiştirebilirim.
  3. Tanberken yıllardır eleştiri paylaşan bir isim ve yazdığı sitenin de çeşitli sanatçılarla yapılmış röportajlar yayımladığını görünce KD olduğunu düşünerek ekledim. Emre Toprak'ın sitesi de düzenli paylaşım yapan bir Türk müzik sitesi. Yapılan olumsuz eleştiri bulamadığım için eklemiştim ama kaldırabilirim.
  4. Ödülleri taşıdım. - Seyit mesaj 16:41, 21 Eylül 2015 (UTC)
şöyle değiştirdim, sence bir sorun var mı? --Merve (mesaj) 18:13, 21 Eylül 2015 (UTC)
Albüm maddelerinde benden daha çok vakit geçirmişsindir, en çok hangi şarkılardan örnek koyuluyor? Tanberken belki kabul edilebilir ama ikisi de sonuçta blogger. Çok takip edilen herkesin yorumlarını buraya koyamayız. Türkçe müzikte eleştiri yazan kişi pek olmaması maddeleri eksik bırakıyor böyle. --Merve (mesaj) 18:20, 21 Eylül 2015 (UTC)
Eline sağlık ancak tüm şarkıların adı geçse daha güzel olurdu sanki :) Neyse başka kullanıcılardan yorum bekleyeceğim. Emre Toprak eleştirisini çıkardım, Tanberken'i bıraktım. Genelde klip şarkıları konuluyor "Naber"i koydum, o daha büyük bir hit diğerlerine göre. Bu arada single olarak niye sadece "Alt Dudak" var demiştin çünkü diğerleri single olarak yayımlanmadı. iTunes'a falan bakabilirsin. - Seyit mesaj 20:02, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek --Merve (mesaj) 19:14, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık, biraz geç de olsa maddeyi okudum Kullanıcı:SeyitA, birkaç da ufak düzeltme yaptım. Sormadan belirteyim, kurum adlarına gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmıyor :) Aklıma takılan kısımlar ise şu şekilde:
  1. "Arka plan" başlığında "Ya Ya Ya Ya" için gereksiz detay verildiğini düşünüyorum. YouTube kısm, liste başarısı ve kazandığı ödülün bu albümle alakası yok, aşırı detaya girilmiş.
  2. Perküsyon ve vurmalı çalgılar, bizdeki maddeye göre aynı kavram. Personel kısmında ise farklı kavramlar gibi sunulmuş. Aslı nedir?--RapsarEfendim? 20:39, 11 Şubat 2016 (UTC)
Düzelttim, baya geç olsa da... @Rapsar. Perküsyon ve vurmalı aynı şey fark yok, kitapçıkta öyle geçmişler nedense ben de öyle yazmışım o an. Yazım yanlışları falan da var zaten kitapçıkta. Öylesine formalite icabı hazırlanmış gibi. -seyit. 18:29, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Destek Destek Değişiklikler ve açıklamalar için teşekkürler :) Şu anda bir sorun göremiyorum, emeği geçenlerin emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 20:03, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Destek Destek Sübanallah kardeşlik tafsilatına kadar tedkik etmiş ibretlik bir maslahat koymuşsun ortaya. --II. Niveles (mesaj) 02:52, 14 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:23, 2 Aralık 2016 (UTC)

Marksizm-Leninizm[kaynağı değiştir]

20. yüzyıldan itibaren tarihinde son derece önemli bir yer tutan ve halen genel dünya politikasında etkin politik bir ideoloji olan bu konu, gerekli kaliteli içeriklere sahip olduğunu düşünmekteyim. (düzenleme öncesi hali şuydu) --Ahmet Turhan (mesaj) 02:33, 22 Ekim 2015 (UTC)

  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık. Henüz detaylı okumadım, kabaca baktım. Tarihçe kısmı yok, günümüzdeki durumu yok. Kaynaksız ve kişisel yoruma dayalı ifadeler var, "Sömürgecilik ile ilgili ortaya koyduğu düşünceler Marksizm-Leninizm ideolojisinin temel taşını oluşturacak ve günümüzde de güncelliğini koruyan bir çok partinin programı olacaktır." gibi "Bu noktada Marx'ın saptaması, partinin sosyalist devrim için bir aygıt ve proleteryanın örgütlenmiş bir biçimi, onun buluşma alanı olmasıdır." gibi "Devrimi yapansa, proletaryanın bizzat kendisidir." gibi vs. "Büyük", "çokça" gibi sıfatlar çok kullanılmış, "neye/kime göre?" sorusu sorulabiliyor, nesnel kavramlar değil. Kaliteli madde olması için erken olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 08:01, 22 Ekim 2015 (UTC)
Sayın Rapsar, cümleleri daha bilimsel kaynaklara oturtmak ve ilgili kaynakları eklemek suretiyle maddede birtakım değişiklikler yaptım. Ayrıca birtakım görseller de ekledim. cümle hakimiyetinin oluşması bakımından, bir göz atar mısınız? Bu maddenin kaliteli bir madde olmasını istemekteyim, bunun için bana yardımcı olursanız ve neler yapmam gerektiğini belirtirseniz sevineceğim, çünkü baştan bu maddeyi oluşturmak için epey emek harcadım. Bu sebeple kaliteli olması için elimden geleni yapmak istemekteyim.--Ahmet Turhan (mesaj) 05:39, 25 Ekim 2015 (UTC)
Bununla birlikte olaylar nesnel kavramlarla ile açıklanarak, ilgili kişilerden verilen alıntılar dışında, kişisel yorum olarak algılanabilecek cümleler çıkartıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:05, 25 Ekim 2015 (UTC)
  • Destek Destek Ahmet Turhan'a emeği için teşekkür ediyorum. Gayet güzel olduğunu düşünmekteyim. Lakin şu KDHC hakkında benim bildiğim KDHC'de Marksizm-Leninizm+Juche yoktu. 1992'de Kore İşçi Partisi Marksizm Leninizmi tamamıyla çıkarıyordu. Oraya bir açıklık getirmemizin gerekli olduğunu düşünmekteyim.
    Beyaz Deriili (mesaj) 20:57, 26 Ekim 2015 (UTC)
Yorumlarınız için teşekkür ederim Beyaz Deriili. Benim bilgim şu yönde: Juche ideolojisi Marksizm-Leninizm teorilerini reddeden bir felsefe değil, tam aksine değişen dünya şartlarında, ülkenin ve sistemin hayatta kalabilmesi için geliştirilen bir teori. Yani "Biz artık Marksist-Leninist değiliz, bu teori yanlıştı, bizim ürettiğimiz Juche doğrudur" gibi bir konu söz konusu değil. Hatta teoriye büyük katkılarda bulunan Kim İl-sung durumu şu şekilde açıklamıştır;
Kim İl-sung, Juche'yi şu şekilde tarif etmektedir; (Kaynak: Kim İl Sung, Kore Devrimi Üzerine, "Juche ve Devrimci Dayanışma", Teori Yayınları, s. 13-15)

"Savaş sonrası yıllarda Parti içinde ideolojik cephede verilen başlıca mücadeleler; klikçiliğe karşı ve Parti birliğini güçlendirmek için mücadele, dogmatizme karşı Juche'yi yerleştirmek için mücadele ve modern revizyonizme karşı, Marksizm-Leninizmin arılığını korumak için verilen mücadele idi. Parti birliği ve tutkunluğu için mücadele, Juche'nin yerleştirilmesi çalışmaları olmaksızın düşünülemezdi. Partimiz her zaman Marksizm-Leninizm'in temel ilkelerine sıkı sıkıya sarıldı ve aynı zamanda dogmatizmi reddeden yaratıcı tavra bağlı kaldı, Marksizm-Leninizm'i kendi tarihsel koşullar ve ulusal özelliklerimize uygun olarak uyguladı. Parti başkalarına dayanmayı reddeden, kendi gücüne dayanma ve kendi sorunlarını tamamen kendisi tarafından çözümlenmesi ruhuyla hareket ederek ve bu arada da uluslararası devrimci güçlerle olan işbirliği ve dayanışmasını sürekli olarak güçlendirerek bağımsız tavrını daima sürdürmüştür. Parti'nin değişmeyen tutumu ve çizgisi şöyledir; İdeolojide Juche (Kendi gücüne güven), politikada bağımsızlık, ekonomide kendi güçlerine güven, ulusal savunma kendini-savunma."

Burada teorisyenin kendi ağzından görüldüğü üzere ve kendi okuduklarımdan analiz ettiğimden yola çıkarak, durumun Marksizm-Leninizm'i reddetmek değil, üstüne çeşitli fikirler koyarak bir sahiplenme olduğunun gayet açık olduğunu düşünmekteyim.--Ahmet Turhan (mesaj) 21:23, 26 Ekim 2015 (UTC)
  • Destek Destek Emeklerinize sağlık titiz bir çalışma olmuş Dikkatinizden kaçan bir eksiklik olduysada onuda el birliği ile düzeltebiliriz--Lucky Lucianom 19:49, 10 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu madde yeterince uzun ve detaylı bilgiler içermekte. Üstelik birçok kaliteli maddeye göre de daha içerikli. Bu sebeple Kaliteli Madde değil de Seçkin Madde adayı olsa daha uygun olmaz mı?--Ahmet Turhan (mesaj) 11:21, 14 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Geçmişinden görülebileceği gibi maddede sürekli bir çalışma mevcut. Önce çalışmanın tamamlanması, her şeyin tamam olduğu düşünüldüğü zaman aday gösterilmesi gerekiyordu. Adaylık sürecinde yapılacak ufak değişiklikler istisna elbet. Kalıcı değil.--RapsarEfendim? 15:29, 15 Kasım 2015 (UTC)
Haklısınız, yalnızca tarafımdan bu zaman zarfı içerisinde okuduğum bazı kaynaklardan ekleme yapılması uygun görüldü. Ancak son tahlilde şu an çalışmanın son halidir (ufak küçük istisnai değişiklikler hariç). --Ahmet Turhan (mesaj) 16:01, 15 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle elinize sağlık @Ahmet Turhan. "1. 3. Günümüzde" başlığı altında ülkelere yer vermiş, ülkelerin yer aldığı üçüncü sıra başlıkların hemen altında ise {{ana|___}} şablonu kullanmışsınız. Şahsen bu şablon ile "Çin Halk Cumhuriyeti" başlığı altında bağlantı verilmesi gereken ana maddenin "Çin Halk Cumhuriyeti'nde Marksizm" veya "Küba" yerine "Küba'da Marksizm" olması gerektiğini düşünüyorum. Zira siz burada ülkeleri doğrudan ve sadece kendileri olarak değil, incelediğiniz Marksizm-Leninizm konusu bağlamında ele alıyorsunuz. Eğer belirtmiş olduğum spesifik maddeler bulunmuyorsa, o hâlde ana madde şablonunu kullanmanıza da gerek olmadığını düşünüyorum. Tekrar elinize sağlık, iyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 00:15, 16 Ocak 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Evet haklısınız, bunu farketmemi sağladığınız için teşekkürler. İlgili değişiklik yapıldı.
  • Karşı Karşı Kaliteli madde olabilmesi için biraz daha geliştirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ιβο (mesaj) 00:28, 16 Ocak 2016 (UTC)
@Sevimleribo, hangi altbaşlıkları ve konuları geliştirmemiz gerekiyor? Hangi konularda ne gibi eksik bilgiler mevcut, öneriniz nedir? --Ahmet Turhan (mesaj) 08:15, 16 Ocak 2016 (UTC)
Anlaşılan @Sevimleribo tarafından önerilen bir konu yok. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:24, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Bu maddeyi kullanıcılar daha güzel geliştirebilirler. Kaliteli madde diyerek maddenin gelişimine engel olmayalım.Maddenin İngilizce sayfasına bakıldıktan sonra bu maddeyi kaliteli madde olarak adlandırmak gerçekten zor. Çok yanlı diyemem ama taraflı bir dille yazılmış görünmekte. "Ortaya çıkışı", "Gelişimi" konularının biraz daha anlatılması lazım. Sosyalist ülkeler listesi' indeki harita buraya uymamış, orada markist leninist ideolojiden farklı sosyalist ideolojilerde gösterilmiş, konulması hata."Temel ilkeler" maddesinin de açıklığa kavuşturulmasında fayda var. "Emperyalizm" maddesi hakikaten zorlayıcı olmuş, daha açık anlatılabilir mesela.--Muratero 17:52, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Önemli bir madde olduğunu düşünüyorum ve şu an olduğundan kat kat uzun olması gerek. Önceki yorumlara katılarak karşı oyu veriyorum. Daha fazla geliştirmek için en.wikiden çeviri yapılabilir. Bir de ünlü kişiler kısmı kaldırılmalı. Bu tarz maddelerde bu şekilde fotoğraflar sıralanmıyor. Aşırı fazla emek isteyen bir makale. -seyit. 18:37, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Tarihi gelişimi, kapitalin anlamı ve açıklaması, eleştiriler, ikisi arasındaki farklar gibi birçok eksik görüyorum. --Kafkasmurat- 07:11, 11 Eylül 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:24, 2 Aralık 2016 (UTC)

Juche Kulesi[kaynağı değiştir]

Madde gerekli kaynaklar verilerek düzenlendi, görseller ve bilgi kutusu eklenerek düzgün bir biçime kavuşturuldu. Ayrıca internette yüksek sayıda aratılması nedeniyle bu maddenin önemli olduğunu düşünmekteyim. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:24, 12 Kasım 2015 (UTC)

Diyapazon, bahsettiğiniz maddeler yaratıldı, --Ahmet Turhan (mesaj) 16:44, 15 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Açıkçası bu tür anıtlarla ilgili maddelerin (bence) zaten oluru bu kadar olmalı. Yanlış anlamayın maddeye yaptığınız katkılar gayet iyi. Lakin o gerekli değeri aşmadı gibi. Belki biraz daha geliştirilmeli. Ha şimdi diyeceksiniz ne ekleyeyim? Açıkçası bilmiyorum. Sonuçta ben bu madde de yeteri kadar bilgiye sahip değilim. Bir de şu ücret yazısı var bence onda TL'ye çevirme kısmını kaldırmalıyız. Her ne kadar yaklaşık değer olduğunu belirtsenizde uygunsuz gibi. Malum bu fiyatlar bir krize göre artış gösterir eski kalır. Hoş durmaz.
    Beyaz Deriili (mesaj) 16:00, 15 Kasım 2015 (UTC)
Ücret kısmının kaldırılmasına katılıyorum. Ayrıca seçkin madde seçmiyoruz, maddenin kısa olması (ki çok kısa değil) sorun olmamalı. --Diyapazon, 17:00, 15 Kasım 2015 (UTC)
Haklısınız, söyledikleriniz gayet mantıklı geldi, o kısım çıkarıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:29, 16 Kasım 2015 (UTC)
  • Destek Destek Aslında doğru. Kaliteli madde seçkin madde değil. Bu ücret kısmı kaldırıldığına göre ben destek veriyorum.
    Beyaz Deriili (mesaj) 17:11, 16 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Şöyle bir bakınca İngilizce ve hatta Korece Vikipedi'deki maddelerden daha iyi duruyor, ancak kaliteli madde olamayacak seviyede. Arka plan başlığında Juche anlatılmış, heykel ile alakalı hiçbir bilgi yok. Geriye iki başlık kalıyor yapıyla alakalı olan. Onur Anıtı ile kıyaslanırsa görece zayıf kaldığını düşünüyorum. Maddede şunun, şunun ve şunun gibi (ve diğer bazı kaynaklar) daha akademik/güvenilir kaynaklar tercih edilmeli. Şahsen bu tip maddelerden uzak durmamın sebebi yerel dilde kaynaklara erişme sıkıntısı. Maddede hiç Korece kaynak yok, yakın coğrafyadaki dillerden Rusça, Çince, Japonca kaynak yok. Bu dillerdeki kaynaklar bir şekilde taranırsa çok daha ileri seviyede bir madde olabileceği kanaatindeyim.--RapsarEfendim? 23:25, 21 Kasım 2015 (UTC)
@Rapsar, yorumunuz için teşekkürler. Maddeye birtakım yeni bilgiler ve kaynaklar ekledim. Bununla birlikte heykelleri tablo şekline getirdim. Daha fazla ne yapılır emin olamıyorum, zira anıtla ilgili (ve yapılmasına neden olan fikirler) çokça bilgi verildi, etrafında hangi ünlü anıtların ve binaların olduğu dahi şu an yazılı. Başka ne tür bilgiler eklenebilir bilemiyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 02:30, 23 Kasım 2015 (UTC)
Dediğim gibi başka dildeki kaynaklar gereken bilgileri verecektir diye düşünüyorum, Kore'deki bir yapı için Korece hiçbir kaynak kullanılmamış olması sorun teşkil ediyor, bence.--RapsarEfendim? 10:18, 23 Kasım 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı @Rapsar, yapılan taramalar sonucu maddeye birçok Korece ve Çince kaynaklar eklendi. Dediğiniz gibi kaliteli, şık ve içerik bakımından kapsamlı durdu. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:26, 23 Kasım 2015 (UTC)
Teşekkürler, emeğinize sağlık. Ancak benim kastettiğim şey bu kaynaklar taranarak ek bilgiler eklenmesiydi. Siz ise zaten kaynaklı bilgilere bir de farklı dillerde kaynak eklemişsiniz :) "Arka plan ve Juche fikri" başlığını ise gereksiz bulmaktayım, zira bu heykelin değil Juche maddesinin konusu. Cumhuriyet anıtı maddelerine cumhuriyet ile ilgili içerik, Atatürk anıtları maddelerine Atatürk'ün biyografisini eklemeye benzetiyorum; yahut belli bir mimari tarzda inşa edilen bir yapıyı anlatırken o mimari tarz hakkında bilgi vermeye. Bu mantıkla, Juche ile alakalı tüm maddelere aynı içeriği eklememiz gerekiyor :)--RapsarEfendim? 16:46, 5 Aralık 2015 (UTC)
Sanırım haklısınız @Rapsar, fakat inşa fikrindeki arkaplanı tamamen silmek orada bir boşluğa neden olabilir. Şöyle ki, örneğin cumhuriyet anıtının isminin neden "cumhuriyet" ten geldiği ilgili meclis kararlarıyla örneklendirilip anlatılabilir. Tabiki bu anlatılanlar cumhuriyetin ne olduğuna dair uzun bilgiler içermez ama tarihsel olarak cumhuriyetin o dönemdeki tarihsel ilişkileri ve anıta katkısı anlatılabilir. Bu durum da buna benziyor, Juche fikri dönemi itibariyle yeni bir fikirsel doktrin olduğu için, kulenin tasarımında bu fikre dair bilgilerin eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla "Juche" kısmını tamamen kaldırmak yerine, bu konuyu kuleye bağlayan yeni cümle yapılarıyla yeniden oluşturulabilir. Yoksa bir kule hakkında bilgi verilip ama ismini niteleyen en ufak bir bilgi olmadığı zaman, "Bu juche nedir de kulesi yapılıyor yahu?" sorusu akla gelebilir. Bu yüzden "İnşa fikri ve arkaplan" kısmına evrilip bu konuya açıklık getirebiliriz bence. Sonuçta inşa süreci öncesinde belli düşüncelerle bu inşa fikri ortaya atılıyor ve adandığı bir doktrin bulunuyor. bu doktrin i kule ile ilişkilendirip anlatmamız en doğrusu olur diye düşünmekteyim. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:04, 5 Aralık 2015 (UTC)
Bu yazı bir Vikipedi maddesi değil de akademik bir makale olsaydı, gerek Juche gerek Kim İl-sung gerekse Kuzey Kore tarihinden falan bahsedilebilirdi kabaca. Ancak Vikipedi maddelerinde direkt o konuya odaklanıyoruz, zaten diğer konular hakkındaki bilgiler kendi maddelerinde mevcut. Arka plan gibi başlıklar ise maddenin konusuyla direkt olarak alakalı bilgiler sunmalı. Örneğin, İstanbul'ın fethini mi anlatıyoruz? Durumu İstanbul'un fethine getiren olaylar ve sebeplerden bahsedilmeli, topyekun Bizans-Osmanlı ilişkilerinden değil :) Bu örnek üzerinden yola çıkarsak, her Bizans-Osmanlı olayını anlatan maddede aynı içerik; dolayısıyla Juche ile alakalı her maddeye de buradakiyle aynı metni eklemek gerekiyor :) Bu arada granit heykeller kulenin (yani anıtın) bir parçası mı? Öyleyse eğer daha detaylı bilgi daha iyi olur, ek olarak kaynak da bulunmuyor o kısımda. Parçası değilse ve yalnızca çevresinde yer alıyorsa kaldırılabilir diye düşünüyorum. Tekrar tekrar emeğine sağlık :)--RapsarEfendim? 15:42, 10 Aralık 2015 (UTC)
Açıkçası sizin ilk söyleminizden sonra maddeye tekrar göz attım, fakat zaten uzun olmayan bu arka plan kısmının kalması gerektiğine kanaat getirdim, çünkü bu tür anıtlar için atfedilen düşünce, kişi ya da olayın kısa bilgilerinin verilmesi gerekiyor. Örneğin bu anıt bir kişiye atfedilmiş olsaydı, tabiki arkaplan kısmında o kişinin doğum tarihinden hangi okuldan mezun oldundan vb. şeklinde bahsetmeyecektik, onun bu atfolmaya neden olan olayı, kahramanlığını vb. durumlarını anlatacaktık. Burada da söz konusu fikrin oluşum aşaması ve neden bu kadar önem atfolduğu "kısa" olarak verildi, dolayısıyla danıştığım birkaç kişi ve kendim bu "kısa" önbilginin kalması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin Azeri dilindeki Özgürlük heykeli maddesi çok daha "fazla" arkaplan içeriğine sahip ve kaliteli madde statüsünde. Hatta tüm tarihi bilgiler sembolizm akımıyla birlikte anlatılmış. Dolayısıyla asla gereksiz bir bilgi değil. Diğer bir konu olan heykeller; anıta dahil, yalnızca dediğiniz gibi kaynak eklenmesi gerek. Söz konusu bilgileri aynı maddenin Kore sayfasından almış idim, oraya mı atıf yapsak yoksa literatür bilgisi mi tarasak? Oluştururken taradığımda yalnızca kore viki sayfası çıkmıştı çünkü, korece atıf aramak epey güç. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:53, 10 Aralık 2015 (UTC)
Azerice gibi yerel bir projeyi örnek almamayı yeğlerim açıkçası. Gerçi İngilizce Vikipedi'de de sırf seçkin madde olsun diye gereksiz ve orada olmaması gereken içeriklerle şişirilen maddeleri de çok gördüm. Korece bilgim ne yazık ki sıfır. Vikipedi güvenilir kaynak kabul edilmediğinden orayı kaynak olarak gösteremeyiz. Daha önce dediğim gibi benim bu tarz maddelere pek bulaşmak istemememin temel sebeplerinden biri yerel dillerde neyi nasıl arayacağımızı bilememek :) Bu tip maddeler geliştirilecekse uzun ve sağlam bir çalışma yapmak, kaynaklara erişim konusunda tecrübe kazanmak lazım bu sebepten ötürü.--RapsarEfendim? 12:38, 12 Aralık 2015 (UTC)

Destek Destek Elinize sağlık Ahmet Turhan. Gayretlerinizle çok güzel bir madde olmuş. Bana göre kule hakkında Türkçe bilgi almak için internetteki en iyi kaynak olmuş. Görülebilecek tüm kusurları ortadan kaldırmışsınız. Ben destekliyorum. - OkanfanEvet benim? 13:57, 23 Kasım 2015 (UTC)

Soru Halen eksik olduğu düşünülen durum varsa söz konusu konulara katkılar sağlanması amacıyla belirtilmeli. Maddenin şuan ki haliyle ne gibi eksiklikleri mevcut?--Ahmet Turhan (mesaj) 21:01, 15 Şubat 2016 (UTC)

Destek Destek --Boyalikus (mesaj) 21:33, 28 Mart 2016 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:27, 2 Aralık 2016 (UTC)

Aşk (film, 2013)[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'deki maddeyi çevirerek başladığım çalışma, düşünceme göre onu da geçti ve daha iyi bir iş çıktı ortaya. Maddeyi okuyan birinin "bunları okumadan olmaz" diyebileceği maddeleri açtım, eleştirmenlerin biyografisini okumanın, bu maddenin anlaşılabilirliğine gölge düşürmediğini düşünerek bazı maddeleri açmadım. "Şunu okumazsam olmaz" denen maddeler varsa açabilirim, problem değil. Kaliteli madde olabileceğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 10:17, 23 Kasım 2015 (UTC)

İngilizce Vikide maddeleri çok çabuk parçalıyorlar bana göre. Şu an aman aman bir uzunlukta olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden ayrı bir madde olmasını da doğru bulmuyorum. Maddeyi de zamanında tıkladığım için rengi farklı gözüküyor, gözden kaçmış. Açarım en kısa zamanda.--RapsarEfendim? 16:11, 23 Kasım 2015 (UTC)
Maddeyi açtım, not düşeyim.--RapsarEfendim? 21:52, 23 Kasım 2015 (UTC)
  • Destek Destek Üzerinde epey çalışılmış, iyi bir iş ortaya çıktı bence. Destekliyorum. --Diyapazon, 16:45, 23 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum düşük giriş cümlesi ve ardından üç satırda üç 'sonrasında' ve devamında yine bozuk cümleler görünce gerisini okuyamadım, kusura bakmayın. bir son okuma gerekiyor buraya getirmeden önce. --kibele 22:20, 23 Kasım 2015 (UTC)
Estağfurullah,okumayın isterseniz, benim için hiç sıkıntı değil.--RapsarEfendim? 22:34, 23 Kasım 2015 (UTC)
nezaketle aranızın iyi olmadığını biliyoruz. benim okumam gerekmeyebilir ama sizin okumanız gerekiyor. madde çeviri kokan yanlış cümlelerle dolu zira. bir de 'Maddeyi okuyan birinin "bunları okumadan olmaz" diyebileceği maddeleri açtım' diyerek başkaları adına da karar vermeniz ilgimi çekti. bırakın o tür yorumları başkaları yapsın. --kibele 22:38, 23 Kasım 2015 (UTC)
Nezaket öyle mi? Ortada günler, haftalar ayrılarak karşılıksız olarak yapılan iyi ya da kötü bir çalışma varken, emeğinize sağlık gibi bir laf etmeden direkt olarak "okuyamadım" ve "bir son okuma gerekiyor buraya getirmeden önce" gibi ifadeler kullanılıyor. İster okuyun ister okumayın ister eksiklikleri belirtin ister şu şu sebeplerle olumsuz bakıyorum deyin ama önce bir emeği takdir edin, takdir etmeseniz de "nezaketle aranızın iyi olmadığını biliyoruz" gibi konuyla alakasız ve tamamen şahsımla alakalı bir ithamda bulunmayın. Bunları emeğe saygısızlık olarak algılıyorum "şahsen". Konuyu da kendi adıma burada kapatmak istiyorum, zira adaylıkla hiçbir alakası yok. Yalnızca bunu sürekli olarak hissettiğimden dile getirmek istedim.--RapsarEfendim? 00:03, 24 Kasım 2015 (UTC)
vikipedi'de her gün onlarca kullanıcı yüzlerce katkı yapıyor karşılıksız olarak. bu tip kişisel beklentilerimizle değil, vikipedi'nin kurallarıyla konuşuyor, iletişim kuruyoruz. ve de burada yapmadıklarımızla değil ('eline sağlık demedin') yaptıklarımızla ('okumazsan okuma') nezaket ilkesine uygun davranıyor ya da davranmıyoruz. daha önce pek çok maddeyi düzelttim, yorum yaptım. bu yorumlara uyarak düzeltmeler yaptığınız hâlde bir teşekkür etmeden ve yorum yapmadan geçtiğinizi de unutmayın, madem emeğe saygıdan söz ettiniz. konu şu: çalıştığınız maddeleri bir an önce seçkin içerik adaylığına getirmekte acele ediyorsunuz. bu nedenle çoğu zaman aynı sorunla karşılaşıyoruz. çalışmanın, çevirinin biraz demlenmesini beklemek ve bu okumaları yapmak gerekiyor. --kibele 15:20, 24 Kasım 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Eline sağlık. Gözüme çarpan birkaç cümleyi düzelttim ama filmin konusunun anlatıldığı başlığın birazcık daha ayrıntılı düzenlenmesi gerekiyor. Bağlaçlar, ekler, cümlelerin sıralanışları vs kontrol edilmeli şu an o başlığı okurken yoruluyorsun. Benim hatırladığım sistem duyguları da algılayabiliyordu? --Merve (mesaj) 21:06, 17 Ocak 2016 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Yelester, önerilerin varsa dinlemeye açığım.--RapsarEfendim? 20:41, 11 Şubat 2016 (UTC)
Mesela "2000'lerin başında İnternet'te okuduğu yapay zekâya sahip bir programla anlık sohbet edilebilen bir web sitesi hakkındaki makale sonrasında böyle bir film yapmayı düşündüğünü belirten Jonze, benzer temalar içeren 2010 yapımı I'm Here adlı kısa filmi çekmesinin ardından bu proje üzerinde yoğunlaştı." çok uzun bir cümle, bölünse anlaması daha hızlı olmaz mı? Jonze ile Johansson'nın tanışması 2013 sonbahar değil de ilkbahar mı? Çekimler ağustosta yapılmış çünkü. "Büyük bir incelik ve derinlikle yaptığı şey de tam olarak bu. [...] Phoenix, yas tutan bir kalbin nasıl tekrar hayata döndüğünü bize gösteriyor, çünkü onu seviyor." Türkçe'ye çevirince anlam bozulmuş biraz burada, "onu" için parantez içinde Her mü yazsak ya da Samantha olduğu bir şekilde belirtsek? Ufak tefek birkaç değişiklik daha yaptım, çok rahatsız eden cümleler göremedim başka şu an ama metnin yapısını alıştığım için olabilir, sonra tekrar okuyacağım. Genel olarak bağlaçlarla birleştirilmiş uzun cümleler olduğu için anlamak biraz zorlaşıyor ve sanki bozukmuş gibi geliyor. --Merve (mesaj) 12:32, 5 Haziran 2016 (UTC)
Cümleyi basitçe böldüm :) Sonbaharda tanışmış zira kendisi sonradan kadroya eklenmiş :) Daha önce kendisiyle değil de başka bir isimle çalışılıyor, hatta çekimler yapılıyormuş. İncelik>zerafet yaptım ama derinlik (depth) için alternatif yok. Sözlükten de kontrol ettim, başka anlamı da yok. "Çünkü onu seviyor">"zira ona aşık" değişikliği yaptım. Orijinalinde "Her" denerek filmin adına atıfta bulunulmuş ama bunu Türkçeye yansıtmak imkansız. Başka sıkıntı görürsen belirtebilirsin :)--RapsarEfendim? 00:50, 6 Haziran 2016 (UTC)
2013 sonbaharında tanışmamış, ilkbaharda tanışmış. Kadroya dahil olmadan 2013 ağustosta onla nasıl ek çekim yapsınlar? :) --Merve (mesaj) 09:08, 6 Haziran 2016 (UTC)
  • Destek Destek Bence yeteri kadar düzenli ve üzerinde çalışılmış olumlu düşünüyorum. Sevimleribo (mesaj) 20:43, 11 Şubat 2016 (UTC)

*Destek Destek cümle yapılarında sıkıntılar var ama düzeltilebilir. Birkaç kırmızılık giderilse güzel olur.--Boyalikus (mesaj) 21:30, 28 Mart 2016 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:29, 2 Aralık 2016 (UTC)

Russell Westbrook[kaynağı değiştir]

Herkezin bildiği gibi daha önce Kevin Durant maddesini seçkin maddeliğe kavuşturmuştum. Şimdi aynı takımda basketbol oynayan Westbrook maddesinide elimden geldiğince geliştirmeye çalıştım. Maddenin şahsi kanaatımca güzel bir hal aldığını düşünmekle beraber kaliteli madde kıstaslarınıda karşıladığını düşünüyorum ve bu sebeple kaliteli madde olması için aday gösteriyorum. Objektif yorumları ve oyları bekliyorum saygılarımla. Gençfenerbahçeli98 22:19, 24 Kasım, 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum yazım problemleri çok fazla göze çarpıyor. konuyla ilgili vikipedistlerden maddeyi okumalarını ve düzeltmelerini isteyebilirsiniz. --kibele 21:48, 25 Kasım 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık, ancak üstteki yorumda da belirtildiği gibi çok fazla yazım yanlışı var ve okunabilirliği çok düşürüyor. En basitinden "Shannon Harton'un bir çocuğu olarak dünyaya geldi" gibi basit bir cümlede dahi hata var ("bir" kullanımı). Ek olarak şahsi yorum içeren ve ansiklopedik olmayan ifadeler mevcut fazlaca. Birkaç örnek vermek gerekirse:
  • "Westbrook'un ortaokul dönemlerinde zamanını geçirdiği Khelcey Barrs adında lise ikinci sınıfa giden bir çocukluk arkadaşı bulunmaktaydı ve Barrs 1.83'lük boy, 90 kg'lik fiziksel özellikleriyle daha o zamandan büyük kolej takımlarının ilgisini çeken bir Kısa forvet oyuncusuydu"
  • "Lise kariyerine 2002 yılında Leuzinger Lisesi'ne katılarak başladı ve buraya katıldığında 1.72 boyunda, 63 kg ağırlığındaki çaylak bir Point gard olan Westbrook, lisedeki üçüncü senesine kadar okulun takımında forma giymedi"
  • "Kolej'deki ilk senesinde Darren Collison'ın yedeği olarak takımda yer alıp kenardan oyuna girip savunmayı yükseltmesi ve enerji getirmesi amacı ile oynatıldı"
  • "Westbrook, NCAA'de iki sezon oynadıktan sonra kalan iki senesinden feragat edip UCLA'dan ayrılıp 2008 NBA Seçmeleri'ne katılma kararı aldı."
Bunlara ek olarak kesme işaretinin kullanımı, küsüratların yazılışı, büyük harf kullanımı gibi imla kuralları hatası da fazlaca var.--RapsarEfendim? 11:52, 8 Ocak 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:30, 2 Aralık 2016 (UTC)

Time Crash[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedide de kaliteli madde olan bu maddenin birebir çevirisini yaptım. Çeviremediğim yerler de olabilir. Bazı hatalarımı düzeltmeye çalıştım. Muhtemelen yine birkaç hata vardır. Bu adaylık süresince hep beraber yapılması gerekenleri yapalım istiyorum. Bilgi kutusundaki kırmızılıkları da en kısa zamanda açacağım inşallah. akil13ileti 18:01, 1 Ocak 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeğinize sağlık. Maddeyi okudum, aklıma takılan ve gözüme çarpan noktalar şu şekilde:
  • "Mini bölüm" kavramı yerine "kısa bölüm" daha uygun değil midir?
  • "Moffat senaryoda Beşinci Doktor'un bölümlerine göndermelerde bulundu: Onuncu Doktor, Beşinci Doktor'un kıyafetleri hakkında konuştu ve sonik tornavidayı kullanmaması ile ilgili olarak: "Hey, Ben Doktor'um. Evreni, bir çaydanlık ve birkaç metre iple kurtarabilirim. Bana bakın, yakama bir sebze takıyorum." diyerek alay etti." cümlesinde iki kere iki nokta kullanılmış, bunun yanında ne anlatmaya çalışıyor anlayamadım. Maddenin genelinde çeviri sorunlarına denk geldim, bir kısmını düzelttim. Akıcı bir anlatım olmadığını düşünüyorum maddede, okurken zorlandım açıkçası.
  • Eleştiriler kısmı yetersiz gözüktü bana, yalnızca iki eleştiri mevcut.
  • Maddede önce geçmiş zaman tercih edilmiş, sonrasında birden geniş zamana geçiş yapılmıştı. Düzeltmeye çalıştım mümkün mertebe. Yine bölüm adları tırnak içinde yazılması gerekirken eğik yazılmıştı çoğu zaman.
  • Arşivlenmemiş kaynakların arşivlenmesi lazım.
  • Yalnızca yapımcı ve yönetmen maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum, diğer maddeler "benim için" önemli değil.

--RapsarEfendim? 11:15, 3 Ocak 2016 (UTC)

    • Cevap Cevap
  • "Mini bölüm" kavramı yerine "kısa bölüm" daha uygun değil midir? — İstek yapıldı Yapıldı Ben de dün bunu düşünüyordum. Bence de "kısa bölüm" demek daha uygun. İlgili kategoriyi de değiştirdim.
  • "Moffat senaryoda Beşinci Doktor'un bölümlerine göndermelerde bulundu: Onuncu Doktor, Beşinci Doktor'un kıyafetleri hakkında konuştu ve sonik tornavidayı kullanmaması ile ilgili olarak: "Hey, Ben Doktor'um. Evreni, bir çaydanlık ve birkaç metre iple kurtarabilirim. Bana bakın, yakama bir sebze takıyorum." diyerek alay etti." cümlesinde iki kere iki nokta kullanılmış, bunun yanında ne anlatmaya çalışıyor anlayamadım. Maddenin genelinde çeviri sorunlarına denk geldim, bir kısmını düzelttim. Akıcı bir anlatım olmadığını düşünüyorum maddede, okurken zorlandım açıkçası. — İstek yapıldı Yapıldı şu değişiklikleri yaptım. Şimdi nasıl?
  • Eleştiriler kısmı yetersiz gözüktü bana, yalnızca iki eleştiri mevcut. — İngilizce vikipedide de iki eleştiri koymuşlar. KM olduğu sürümde üçüncüsü de varmış ama nedense kaldırmışlar. Sence onu ekleyeyim mi?
  • Maddede önce geçmiş zaman tercih edilmiş, sonrasında birden geniş zamana geçiş yapılmıştı. Düzeltmeye çalıştım mümkün mertebe. Yine bölüm adları tırnak içinde yazılması gerekirken eğik yazılmıştı çoğu zaman. — İstek yapıldı Yapıldı Evet, nedense fark etmemişim zaman kaymasını. Düzelttiğin için teşekkürler. — İstek yapılmadı Yapılmadı Klasik serinin bölümleri daha çok hikâye (story) olarak geçtiği için eğik yazılması gerekiyor. Çünkü o hikâyeler birden fazla bölümden oluşuyor. "The Five Doctors" tek bölüm olmasına rağmen onu neden eğik yazmışlar bilmiyorum.
  • Arşivlenmemiş kaynakların arşivlenmesi lazım. — Onunla ilgileneceğim. İstek yapıldı Yapıldı
  • Yalnızca yapımcı ve yönetmen maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum, diğer maddeler "benim için" önemli değil. — Onların (yapımcı ve yönetmen) maddelerini de açacağım. İstek yapıldı Yapıldı İlgili maddeler açıldı.
--akil13ileti 16:49, 4 Ocak 2016 (UTC)
  • Destek Destek Şu anki hâli yeterli bence.--RapsarEfendim? 16:38, 7 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Children in Need, "Time Crash" bölümünün yayınlandığı gece 9,6 milyon izleyiciyle en çok izlenen gece programı oldu. "Time Crash" bölümü çıktığından beri toplam 11 milyon izleyici izledi." burada bölümün yayınlandığı esnada 11 milyona ulaştığı, programın genelde 9,6 milyon izleyicisi olduğu net değil. "...Beşinci Doktor rolünü oynaması teklif edilen Peter Davison, "çocukları etkilemek" için teklifi kabul etti." İngilizce metinde kendi çocuklarını etkilemek istediği söyleniyor. Buralar açığa kavuşturulduğu zaman bir sorun görmüyorum, elinize sağlık. --Merve (mesaj) 18:51, 29 Ocak 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Yorum için teşekkürler, çocuk kısmını gözden kaçırmışım. Kaynaktaki bilgiye göre de diğerini düzenledim. Bu değişiklikleri yaptım. --akil13ileti 17:44, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Rapsar'ın belirttiği yerlerin düzeltilmesinin ardından KM olmak için uygun gözüküyor. --Kudyaz 16:08, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Teşekkürler. --Merve (mesaj) 13:20, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Şu anki haliyle bence hak ediyor. İdeal bir bölüm uzunluğuna sahip. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:23, 26 Kasım 2016 (UTC)
    Yorum Yorum Bir de Rapsar'ın dediği "mini bölüm" ve "kısa bölüm" konusuyla ilgili, internette aratırsanız, bu terim Doctor Who için "mini bölüm" olarak yaygınlaşmış. Vikipedi'de de zaten yaygın kullanımlar geçerli değil mi? Uzun tartışmalar sonucu hala "tekli" yerine "single" kullanıyoruz ya da "altın saatler" yerine "primetime" kullanıyoruz... ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:30, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Destek Destek Emeğinize sağlık. chansey Mesaj 18:36, 26 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:31, 2 Aralık 2016 (UTC)

Kürtlerin kökeni[kaynağı değiştir]

Hakkında tartişmaların yapıldığı ve doğruluk payının düşük olduğu çeşitliği iddiaların yerini kesin olacak alamayacak olmasına rağmen Vikipedi'de "Kürtlerin kökeni" üzerine bir araştirma yapmak isteyenler için birincil elden kaynak niteliğindedir.Bizzat yazmak istediğim bir kitaptan ödün vererek hazırladım.Gerçi önceliğim bu tür bir maddeyi "Vandalizm"den uzaklaştirma çabasıdır.Kaliteli bir madde olduğunu anlamak için söz konusu maddenin ismine takılmamak yeterli olacaktır diye düşünmekteyim.Bazi eksiklikleri var ise bunları yorumlayarak düzeltilmesine yardımcı olabilirsiniz.Aamir Khan Lepzerrin 08:38, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Madde "özgün araştırma" yoluyla aktarılan veriler ve kaynak kırparak farklı anlamlar çıkarılabilen bilgiler mevcut. Ayrıca maddenin Kürtler maddesine eklenmesinden yanayım, belki bu bilgilerin doğru eklenmesi suretiyle o madde kaliteli yapılabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:04, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı KM'nin özelliklerini karşılamıyor. --Boyalikus (mesaj) 21:13, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde Özgün araştırma içeriyor, KM kriterlerini de karşılamıyor gördüğüm kadarıyla --İnternionmsj 20:56, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı önceki yorumlara katılarak... -seyit. 14:15, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde adından başlayarak özgün araştırma yaratıldığı görülebilir. Herhangi bir ulusun kökeni ancak bir masal olabilir. Bu tür maddeler ya genetik tarihi, geçmişi, kökenine dair tezler gibi maddelerde işlenir ya da ulusun kendi maddesinde alt başlık olabilir.--Kafkasmurat- 07:14, 11 Eylül 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Birçok yazım kuralı hatası ve imla hataları ile dolu. Diğer kullanıcıların özgün araştırma ve yorumlama konusundaki endişelerine katılıyorum. KM kriterlerini karşılamıyor ne yazık ki. --Maurice Flesier message 18:35, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Destek Destek Sevgili müslüman kürt kardeşim yazmış. En muntazam masdarları da eklemiş. --II. Niveles (mesaj) 02:59, 14 Kasım 2016 (UTC)
Maddeyi yazan kişinin "müslüman kürt" olması destek gerekçesi arasında mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 12:42, 14 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:32, 2 Aralık 2016 (UTC)

Gutiler[kaynağı değiştir]

Daha önce de aceleci davranıp Seçkin Madde adayı olarak göstermiştim ve doğal olarak olumsuz sonuçlandı.Ancak, söz konusu maddenin şu durumda Kaliteli bir Madde olduğunu düşünmekteyim.Aamir Khan Lepzerrin 20:38, 28 Mart 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı KM özelliklerini karşılamıyor. --Boyalikus (mesaj) 21:25, 28 Mart 2016 (UTC)
Mesela, hangi özelliğini "karşılamiyor" söyler misin?--Aamir Khan Lepzerrin 07:02, 29 Mart 2016 (UTC)
Sizin göreviniz "Karşı" deyip bir kenara çekilmek değil. Size düşen "eksikleri" görüp düzeltilmesi talebinde bulunmanızdır.--Aamir Khan Lepzerrin 09:04, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Boyalikus'un da söylediği gibi Kaliteli Madde kriterlerini karşılamıyor. Kullanıcı:Aamir Khan Lepzerrin'in "bize verdiği görev" doğrultusunda gördüğüm eksikliklerden / hatalardan bahsetmeye çalıştım. Bir kaç örnek verecek olursak:
1- VP:KMN İkna edici ve kapsamlıdır. kriteri: Maddede geçen "Gutileri isim benzerliğinden olsa gerek Gotlar'la ilişkilendirmiştir" gibi içeriklerle dolu olan madde en azından beni ikna etmiyor.
2- VP:KMN Biçem el kitabına uygundur. kriteri: Bunun gibi, "...Gutiler için;"Gutiler..." imla hataları ya da kaynak alanında bunun gibi, sadece "'V.Minorsky Kürtler'" yazarak kaynak gösterilmesi Biçim el kitabına uygun olmayan girişlerdir.
3- VP:KMN Madde içerisinde kullanılan olgular ve yorumlar için kaynakça bulunur.: Örneğin bu ibarede "... Ancak, iddiayı destekleyecek yeteri bilgi olmadiğindan ötürü bu iddia kabul görmemiştir.", iddianın desteklenmediğine dair herhangi bir kaynak verilmemiştir.
4- VP:KMN Kaynak gösterme kılavuzuna uygun kaynaklar kullanılmıştır.: Maddede kaynak olarak gösterilenler MLA referans sistemine uygun olmayan gösterimlerdir. Ayrıca kaynaklar ulaşılabilir ve doğrulanabilirlikten çok uzaktalar. VP:KG de Hangi kaynaklar kullanılmalı? başlığında yer alan "Kabul görmüş üçüncü şahıslar ve uzmanlar tarafından incelenmiş, öncelikle Türkçe kaynakları tercih etmelisiniz.": Bu açıklamaya karşın maddedeki kaynakların çoğu yabancı kaynak olduğu gibi kabul edilme konusunda da ciddi sorular vardır.
5- VP:KMN Bakış açıları net ve önyargısızca sunulmuştur.: Bu kritere karşın, "Gutilerin Kürtlerin atası olması" bir varsayım olduğu halde birkaç kez tekrarlanmıştır. Yine VP:TBA ile ilgili olarak "Konuya dair bütün önemli bakış açıları açıkça belirtilmiş ancak herhangi biri vurgulanmamış, savunulmamıştır. Özellikle de konu hakkında tartışmalı görüşler bulunuyorsa, bu kurala özen göstermek çok önemlidir." kriterine karşın maddede "Gutilerin Kürtlerin atası olduğu" ispatlanmaya çalıştığı izlenimi vardır.
8- Yukarıdaki saydıklarımın yanında özellikle Biçim el kitabı konusunda kendinizi daha fazla geliştirmeniz gerekmektedir.
7- Son olarak, özellikle tartışma sayfalarına cevap veya içerik yazdıktan sonra isminizi ve tarihi elle girmek yerine üst kısımda bulunan "kalem" butonuna bastığınızda veya 4 kere "~" işareti koyduğunuzda imzanız otomatik olarak yazılacaktır.
Yukarıda Vikipedi'nin kuralları içinde size maddenin neden kaliteli madde olamayacağını anlatmaya çalıştım. Emin olabilirsiniz ki hiç bir ırkçı veya benzeri bir nefret düşüncesi ile bunu yazmadım. Saygılar --Sefa Sungur ✉ Mesaj 22:20, 9 Nisan 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık. İsterseniz ek açıklamalarda da bulunabilirim ama Sefasungur'un dedikleri başlı başına yeterli.--RapsarEfendim? 19:20, 21 Nisan 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:33, 2 Aralık 2016 (UTC)

Barış Arduç[kaynağı değiştir]

Madde ye eksiksiz ve doğru bilgileri kaynaklarıyla ekledim.Kaliteli madde adayı olabileceğini düşünüyorum. --Neomaniaamesaj 23:38, 7 Nisan 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık. Biçimsel olarak çok yanlışlar var, verilmeye iç bağlantılar, tekrar eden ve hatalı verilen bağlantılar, italik ve kalın yazıların yanlış kullanımı, aşırı paragraf kullanımı vs. Buna ek olarak kaynak kullanılmayan ifadeler var, "2015" başlığındaki ilk iki paragraf, bir önceki başlıktaki son üç paragraf gibi.--RapsarEfendim? 19:19, 21 Nisan 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Öncelikle değerlendirme ve yorum için teşekkür ederim. Örnek kaliteli maddeleri de inceleyerek bahsetmiş olduğunuz biçimsel yanlışları, hatalı verilen iç bağlantıları, italik ve kalın yazım yanlışlarını ve aşırı paragraf kullanımı gibi hataları mümkün mertebe düzeltmeye çalıştım. Ayrıca bahsetmiş olduğunuz eksik kaynaklarıda ekledim.Umarım olmuştur.--Neomaniaamesaj 21:31, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Elinize sağlık, şu an için eksikler ve yanlışlar olduğu için karşı oy veriyorum.
  1. Şuradan eğik yazının kullanıldığı yerlere bakabilirsiniz. Ayrıca edat ve bağlaçların yazımında yanlışlar var.
  2. Ansiklopedik bir dil hakim değil. Adından söz ettirdi, adını iyice duyurdu, Türkiye’nin önde gelen moda fotoğrafçısı gibi. Bunun yanı sıra fiil çekimlerinde de paragraflar arasında tutarsızlıklar var, mümkün olduğunca di'li geçmiş zaman kullanılmalı.
  3. "Öyle ki dizinin bölüm fragmanları bile Youtube'da yayınlandığı anda milyonları aşan izlenme sayısına ulaştı." verilen kaynaklarda böyle bir bilgi yok.
  4. Özel hayatı hakkında bir bilgi yok.
  5. Oyuncu maddesi olduğu için yer aldığı dizi/filmlerin maddelerinin de açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yukarıda da denildiği gibi pek çok iç bağlantı verilmemiş, hayır kuruluşları ve federasyonlara iç bağlantı verilmeli.
  6. Televizyondizisi.com'un verdiği ödüller kayda değer sayılmalı mı?--Merve (mesaj) 21:16, 13 Haziran 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
  1. Şunu belirtmek isterim ben Türkçe Dil Bilgisi uzmanı değilim. Daha önce kaliteli madde seçilmiş diğer maddeleri inceleyerek elimden geldiğince yanlışları düzeltmeye çalışmıştım. Fakat bu noktada şunu anlayamadım. Örneğin bu sayfada bahsettiğiniz yazım yanlışlarından onlarcası olmasına rağmen hatta kaynaksız birçok bilgi eklenmiş olmasına rağmen nasıl kaliteli madde seçildiğini bilemiyorum.Yine de bahsettiğiniz hataları mümkün mertebe düzeltmeye çalışacağım.
  2. "Öyle ki dizinin bölüm fragmanları bile Youtube'da yayınlandığı anda milyonları aşan izlenme sayısına ulaştı." Hayır verilen kaynaklarda var ama siz görememişsiniz. Buradan bakabilirsiniz.
  3. Özel hayatıyla ilgili bilgi ekleyemedim.Çünkü farklı IP numaralarıyla yaşı küçük kullanıcılar tarafından bu kısımlar sürekli olarak silinip değiştiriliyordu. Maddeye koymamanın daha doğru olacağını düşündüm. Ayrıca oyuncunun resmiyet kazanmış herhangi bir birlikteliği de yoktur.
  4. Henüz yeteri kadar dizi/fim projesi olmadığı için bu maddede ayrı bir kategori açmayı gereksiz buluyorum.
  5. Bahsettiğiniz Televizyondizisi.com ödülü inanın bana görede kayda değer bir ödül değil ama ben sildikçe farklı IP numaralarından farklı kullanıcılar ısrarla bu bilgileri ekliyor. Hatta önlerine gelen basit anketleri bile bilgi diye ekliyorlar.Bir çok defa uyarmaya çalıştım ama işe yaramadı.Benim takdirimde olan bir durum değildir.--Neomaniaamesaj 16:43, 14 Haziran 2016 (UTC)
  1. Bağlaçların yazımını, noktalama işaretlerinin kullanımını, iç bağlantıların verilmesini (aynı maddeye adı her geçtiği yerde bağlantı vermeye gerek yok) düzelttim. Gözümden kaçan varsa siz de düzeltebilirsiniz.
  2. İlgili cümlenin sonuna kaynağı ben yorumda bulunduktan sonra koymuşsunuz.
  3. Verdiğiniz örnekle bu madde arasında farklar var. Metin içinde adından söz ettirdi, başarılı oldu, sevildi vs gibi ifadeler ilgili roldeki performansı hakkında yapılan eleştirilerle, adaylıklarıyla, ödülleriyle desteklenebilir mesela. Birçok ödül kazandı yerine ilgili rolde aldığı/aday gösterildiği Kristal Fare, Magazin Gazetecileri, Altın Kelebek gibi nispeten daha büyük ödüllerden metinde bahsedilmeli bence.
  4. Maddelerin açılmasından kastım, maddede kırmızı duranlar yani Dinle Sevgili'nin açılmasıydı :)
  5. Yardımcı rollerde oynadığı dizilerdeki rollerinden biraz bahsedilmesi daha iyi olabilir. --Merve (mesaj) 15:01, 15 Haziran 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:34, 2 Aralık 2016 (UTC)

Bangır Bangır[kaynağı değiştir]

-seyit. 11:45, 10 Mayıs 2016 (UTC)

  • Destek Destek 1-2 ufak dokunuş yaptım. Bence kriterleri karşılıyor.--RapsarEfendim? 03:12, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Destek Destek Olabileceğinin en iyisi. Donnadasher (mesaj) 10:23, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Bu arada sayfadaki Katy Perry'li fotoğraf bir adil kullanım görüntüsü. Kalmalı mı kaldırmalı mıyım? -seyit. 19:46, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Maddeye çok büyük katkısı varsa ve o olmazsa madde büyük oranda eksik kalır düşüncesiyle AK resmi ekleniyor. Bence kaldırılmalı ama genel anlamda AK resimlerinin çok da mevzu olduğunu/olacağını zannetmiyorum ~bizde ;)--RapsarEfendim? 20:03, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Kaldırıp şarkıcının da beyanı olan sanatçıların fotoğrafını ekledim. Ancak eklediğim şu fotoğraf, albüm kapağına da esin kaynağı-maymunlar falan, yine adil kullanım. Acaba mevcut self-portrait yerine bunu mu yüklesem. AK de değil? Kafamda deli sorular... -seyit. 00:36, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı İlk 4 paragrafta bir tane bile kaynak yok. Kaynak yetersiz. Giriş kısmı gereksiz detaylar ile fazla uzun durumda.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 20:21, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Giriş kısmı tüm maddeyi özetler nitelikte olmalı ve öyle de zaten. Altta kaynak olduğu müddetçe girişte kaynak kullanılmasa da olur. Tam olarak nerelerin gereksiz detay olduğunu düşünüyorsunuz?--RapsarEfendim? 20:25, 26 Mayıs 2016 (UTC)
@@Rapsar "Altta kaynak olduğu müddetçe girişte kaynak kullanılmasa da olur." kendi düşünceniz ve bence Yanlış. İçerilerde kaynak olması girişte kaynak olmamasını gerektirmez. Bir kişi sadece giriş kısmını okursa madde kaynaksız izlenimine kapılıyor. Bunun yanında kişiyi aşağıda kaynak aramaya zorlamak okumayı imkansız hale getiriyor. Düşünsenize gerçekten her iddianın aşağıda kaynağı var mı, girişe yeni bir iddia eklenirse aşağıda kaynağı var mı, sürekli bunu nasıl kontrol edeceksiniz. Günümüzde insanlar bir konu üzerinde fazla vakit harcamak istemiyor. Maddede Kaynak var ama kaynaklandırması yanlış| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:57, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Genel kullanım budur ve bunla ilgili burada bir karar var mı bilmiyorum ama en.wikide var. Yani doğru olan benim yaptığımdır kolay gelsin. -seyit. 08:31, 27 Mayıs 2016 (UTC)
@@SeyitA: Isırmak yerine içerik üzerine yorum yapmanız ilerleme olduğunu gösteriyor.
Benim yaptığım doğrudur, demekle madde gelişmez. Dediğim gibi, okunanın doğru olup olmadığını kontrol şu haliyle imkansız. en.wiki de örneği olması, dolayısıyle onu doğru kabul etmemiz gerektiği düşüncesi kötü bir kompleks. tekra olacak ama Maddede Kaynak var ama girişte kaynak olmadığından dolayı, girişin (makalenin en hayati kısmı) doğru olup olmadığını kontrol şu haliyle nerdeyse imkansız. "Kaynak gösterme" Vikipedinin en temel prensiplerinden biridir. Kaliteli madde temel prensipleri çiğnememeli.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:59, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Ne yazık ki yapacak bir yorumum yok, karara bağlanmış genel uygulamaya uyuyorum ve bence bu doğru :) en.wikideki binlerce ve buradaki onlarca seçkin içeriği incelemeniz neden "yaptığım doğrudur" dediğimi anlamanıza yardımcı olacaktır. -seyit. 09:05, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Kötü örnek, örnek alınmaz derler (sui misal emsal olmaz) . Örneğinizi güzellerden almalısınız. İddia yapılınca, hemen arkasından kaynak verilir, doğrusu budur.
Bir de "karara bağlanmış genel uygulamaya uyuyorum" demişiniz. Merak ettim gerçekten, bu karar nerde yazıyor, politika vb. var mı? (örnek değil)| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 13:33, 27 Mayıs 2016 (UTC)
@Yakamoz51, ilgili yönergeden aynen alıntılıyorum: "Giriş bölümü bir özet olduğundan bu paragrafta kaynak gösterilmeyebilir ama bu kavram içerdiği olguların madde içinde desteklendiği koşulu ile beraber çalışır." Size tavsiyem Vikipedi'ye gerçekten katkı sağlamak istiyorsanız politikaları özümsemeniz ve görüş ayrılığı yaşadığınız kullanıcılardan başka yollarla intikam almaya çalışmamanızdır. Daha önce seçkin/kaliteli madde hazırlamış olsaydınız verilen emeğin büyüklüğünü bilirdiniz.--B.S.R.F. 💬 13:42, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Ne yazık ki, başka bir ısıran'la karşılaştım. @BSRF, Size tavsiyem Vikipedi'ye gerçekten katkı sağlamak istiyorsanız politikaları özümsemeniz kişi üzerine değil içerik üzerine yorum yapmanız. Bu arada biçem el kitabı için de teşekkür ederim. Cımbızlanan kısımdan, bir önceki cümle tam da benim demek istediğimi anlatıyor. Aynen alıntılıyorum: "Bu bölüm (giriş) maddenin başlı başına özlü bir anlatımı olmalı, açık ve anlaşılır bir dil ile yazılmalı, en az yazının geri kalanı kadar içindeki olgular titiz bir şekilde kaynaklarla desteklenmeli (bu kaynaklar yazının içinde gösterilmeli) ve okuyucuyu daha fazla okumaya teşvik etmelidir. " Kaliteli bir maddeden bahsediyorsak okuyucuyu okumaya teşvik açısından kaynak içeride doğrudur. Bir sonraki durum istisnai, özel bir durumdur. Normal maddelerde mazur görülebilir.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:12, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Ya lütfen yalandan yere tartışmayı uzatıp boş ifadelerle adaylık sayfasını kirletmeseniz? Rahatsız oluyorum. Yani bu olay böyle işliyor, sayfalar böyle yazılıyor. Beğenmek zorunda değilsiniz. -seyit. 14:15, 27 Mayıs 2016 (UTC)
İlgili yönergeden alıntı yapılmış zaten. Hatalı bir şey yok maddede. Giriş kısmı ve kısmen bilgi kutusu için geçerli bir olay bu kaynak kullanma gereksinimi olmaması -ancak ve ancak aynı bilgi için altta kaynak varsa. Yakamoz, görüşünüz benim gözümde de olayın kişiselleştirilmesinin bir sonucudur ne yazık ki. Bari siz yapmayın...--RapsarEfendim? 16:56, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Destek Destek Özveri ile hazırlamış. KD yıldızını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Maurice Flesier message 20:40, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Destek Destek SeyitA'nın görüşlerine katılıyorum ayrıca katkıda bulunanların emeklerine sağlık.. Temel53Mesaj 22:46, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça iyi görünüyor, kaliteli olmasına engel teşkil eden bir sorun göremedim. Katkısı bulunanların emeğine sağlık. Dr. Coalmesaj 23:18, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Destek Destek KM kriterlerini karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum. Eline sağlık.--B.S.R.F. 💬 06:52, 28 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Arka plan kısmında çok çok uzun bir alıntı var bunu alıntı şablonu içinde vermek daha iyi olabilir. Eleştiriler başlığındaki eleştiri dereceleri tablosuna da biraz takıldım. Alınan kaynaklarda böyle bir derecelendirmeye gidilmemişken yapılan eleştirilerden yola çıkarak olumlu/olumsuz diye bir tablo yapmak gerekli midir ya da doğru mudur? Başka bir sıkıntı göremedim, eline sağlık. --Merve (mesaj) 21:10, 10 Haziran 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:35, 2 Aralık 2016 (UTC)

Serhat (şarkıcı)[kaynağı değiştir]

Daha önce günün maddesi olarakta yer alan bu maddenin KMA kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Temel53 (mesaj) 11:54, 22 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Ne yazık ki eksik. Eksiklikleri seçkin madde olan Hande Yener maddesiyle karşılaştırıp görebilirsiniz, sanatı etkilendikleri vb. -seyit. 14:13, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Eklenebilecek şeyler bunlar Sayit. Etkiledikleri kısmı cidden etkiledikleri sanatçılar olanlara eklenir ;) Sanatı ise eklenebilir ufaktan.--RapsarEfendim? 16:41, 25 Mayıs 2016 (UTC)
İlk yılları kısmı falan da eksik. Genel anlamda bir düzene ihtiyacı var. Eleştirmenler ne demiş falan hakkında biraz bunlar olabilir belki. -seyit. 16:48, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Eksik olan nedir? Kaynaklarla bu kadar oluyor, eksik bir kısım göremiyorum. Madonna ile Hande Yener ile elbet karşılaştırılamaz, hakkındaki kaynaklar ve popülerlikten ötürü.--RapsarEfendim? 16:50, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Ya işte dediğim gibi mesela sanatı kısmı bence olabilir ne tarz şarkılar yapmış vs. Diğerleriyle kıyaslamak saçma zaten sadece bölümlendirme konusunda yardımcı olabilir diye yazmıştım. -seyit. 16:55, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Atıyorum girişte şunla düet falan falan denmiş. Bunlar olmamalı. Vakit bulursam bir düzenlemeye gidip tekrar yorum yapacağım. -seyit. 16:57, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Zaten kariyeri 5 şarkıdan oluştuğu için :) Tarz falan bahsedilmeli bence de.--RapsarEfendim? 00:40, 6 Haziran 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı bu sayfanın en altında önemli konulara değiniyoruz. Diğer arkadaşımızın yazdıkları önemlidir.--Kingbjelica (mesaj) 14:45, 26 Mayıs 2016 (UTC)
    Çok önemli konular gerçekten. Maddeyi neden geliştirdiğim sorgulanıyor... Halbuki açmamalıydım...--RapsarEfendim? 00:40, 6 Haziran 2016 (UTC)
    Demagoji yapmana gerek yok. Hiç kimse sana öyle bir şey demedi, sormadı. Yazılanlardan da öyle bir mana çıkmıyor. Davranışın etik olup olmadığı üzerinde fikir alınmaya çalışıldı sadece. Açıklamana göre, oluşturduğun bu maddeyi diğer dillerde açman için çevirtip sana yollamışlar. Sen de öyle yapmışsın. Ancak bu durum karşı oy kullanmak için bir gerekçe değil elbet. Bu açıdan Kingbjelica'yı da eleştirmiş olalım. --esc2003 (mesaj) 20:10, 6 Haziran 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap ve tekrar Karşı Karşı Esc2003 İlgili şahıs "maddeyi neden geliştirdiğim sorgulanıyor" gibi komik bir cevap yazmış. Kendisi Türkçe Vikipedi'de bu maddeyi açtığını/geliştirdiğini yazmış.. Diğer dillerde kendisine gönderilen çevirileri eklediğini yazdı ( hizmetlilik başvurusunda duruyor).. Sorun şu: burada görebileceğiniz üzere İngilizce Vikipedi'de madde 8 Ocak'ta açılmış. Türkçe Vikipedi'de ise 11 Ocak'ta.. Merak ettiğim şey ilgili maddenin Türkçe çevirisi de mi kendisine gönderildi? Üstelik her iki maddede(ing ve türkçe) gösterilen bütün kaynaklar aynı.. Halbuki bu şahıs maddeyi ben geliştirdim diyor. Madem Tükçe maddeyi sen geliştirdin sonra da diğer dillerde sana çeviriler yollandı o zaman neden tarihler uyuşmuyor? Boyutlar ve kaynaklar bile aynı.. Diğer dillerdeki durumda buna benzerdir. Çokta önemli olmayan bu şahsın Eurovision'a katılmasından hemen sonra bu kadar gelişmiş bir maddesi olması ilginçtir.(üstelik her dilde) Eurovison'u kazanan Camala'nın bile maddesi bu kadar gelişmemiş :) Hatta seninde belirttiğin gibi Eurovision'dan önce ilgili maddenin günün maddesi olması bütün iddiaları güçlendiriyor. Ben, sayfayı bu şahsın yazdığını düşünmüyorum.. Ücretli editörlük söz konusudur. Ayrıca şahsı kendi ahlaki değerleriyle baş başa bırakıyorum.. --Kingbjelica (mesaj) 14:52, 9 Haziran 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Ben ve Seyit tarafından belirtilen noktalarda herhangi bir gelişme olmaması sebebiyle. Kaliteli maddeden çok günün maddesi olabilecek kıvamda.--RapsarEfendim? 10:11, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:42, 31 Aralık 2016 (UTC)

Edirne'nin Fethi[kaynağı değiştir]

Farklı kaynaklar farklı şeyler söylediği için madde yazımı oldukça zor oldu. Konuyla ilgili güvenilir diyebileceğimiz kaynakların tamamına eriştim zannediyorum ki. Kaliteli madde olabileceğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 15:41, 25 Ağustos 2015 (UTC)

  • Destek Destek Ellerine sağlık, güzel olmuş. Bu arada madde son anda 20 KB olmuş, yoksa adaylığa alınmama ihtimali yüksekti. --Ozankra (mesaj) 01:40, 4 Eylül 2015 (UTC)
seçkin içerik tartışmaları bir oylama değildir. "Ellerine sağlık. Güzel olmuş.". demek yerine, maddenin ve seçkin içeriğin ve dolayısıyla vikipedi'nin gelişmesine katkıda bulunmak gerekir. --kibele 09:02, 4 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum halil inalcık büyük tarihçidir ama bir tarih maddesinin büyük oranda ondan aktarılması seçkin içerik açısından sorunludur. büyük ölçüde ondan kaynaklandırıldığı gibi madde içinde de referans verilmiş. maddede hiç görsel olmaması da kaliteli madde olmanın önündeki engellerden biri. bunun dışında yazım kontrolü gerekiyordu.. ayrıca pek çok yüklemsiz/zamansız cümle, iç bağ verilmesi ya da açıklanması gereken tanım mevcut..
" Olayın gerçekleştiği yıl ve fethi gerçekleştiren isimler, kaynaklara göre 1361-1371 yılları arasında farklılık göstermektedir." düzeltilmeli. sonraki cümle de sıkıntılı..
'paşa sancağı', açıklanmalı.
'Osmanlı Devleti'nin Balkanlardaki fetihlerini gerçekleştiren kuvvetlerin başında, Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin en büyük oğlu Süleyman Paşa bulunmaktaydı.' ne zaman?
'1357 yazında, 11 yaşındaki oğlu Halil'in Foçalı korsanlara esir düşmesinin ardından' nerede? nasıl?
'Rumeli'deki uç bölgesine' neresi orası?
'imparator tahtına geri döndü' tahtına mı döndü?
'Osmanlı gazileri' kim bunlar?
türkçede 'tekrardan' diye bir kelime yok. 'yeniden' ya da 'tekrar' denmeli..
'uc kumandanı' diye bir şey yok, uç beyi olmalı..
'Sırp kronikleri' ?
'Çeşitli Bizans kısa kroniklerinde verilen tarihi de göz önüne alarak şehrin 1369 yılında Osmanlı yönetimine girdiğini belirtmektedir.' kim? (önceki ve sonraki cümlelerle organize edilmeli.)
'Hatalı olarak Murad'ın tahta çıkışından sonra gerçekleşmiş gibi eklemiştir.' ? --kibele 20:02, 4 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:45, 31 Aralık 2016 (UTC)

Estergon Kuşatması[kaynağı değiştir]

Daha önceki adaylık ilgi azlığı sebebiyle olumsuz sonuçlandırılmıştı. Herhangi bir ekleme yapmadım, çok çok ufak dokunuşlar yaptım yalnızca. Tekrar aday göstermek istiyorum.--RapsarEfendim? 22:03, 25 Ağustos 2015 (UTC)

  • Ellerine sağlık. Boş günümde biraz KM ve SM adayı maddeleri inceleyim dedim ve ilk sırada bu çıktı. Giriş kısmı güzel olmuş. Özellikle bir tarih maddesi için "tarafsız" bir dile yakın. Örneğin, "... kuşatma sonrasında şehir Osmanlı egemenliğine girdi." cümlesi yerine fethetti veya işgal etti tarzı bir cümle de kullanılabilirdi. :) Bunun dışında "İspanyolların başlarında Martín Lascano ve Francisco Salamanca, Almanların başında Tristan Vierthaler ve Michael Regensburger, İtalyanların başında ise Torielli ve Vitelli isimli komutanlar vardı" cümlesinde ismi geçen komutanlardan kayda değer olanlara iç bağ verilebilir. Ayrıca kuşatma başlığına eklenecek biraz daha ayrıntı bulunursa çok daha güzel olur madde için. Bir yazım hatası dışında gözüme bir şey çarpmadı. Ellerine sağlık. 2 hafta süren bir kuşatma için yeterli ve açıklayıcı olmuş.Sait71 08:43, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Değerlendirme için teşekkürler. O komutanların kayda değer olduğunu zannetmiyorum, adlarını dahi zar zor buldum :) Bulabildiğim kaynaklar bunlar ve içerisinde kuşatmaya dair anlatılanlar bu kadar. Yine de bir kez daha kontrol edeyim.--RapsarEfendim? 08:59, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Karşı Karşı bir ekleme yapılmadığı için önceki adaylıktaki yorumlarım geçerlidir. adaylık 'Bu madde, Vikipedi topluluğunca, Kaliteli Madde olmaya uygun görülmemiştir.' diye kapatılmış, ilgi azlığından söz edilmiyor. --kibele 12:45, 1 Eylül 2015 (UTC)

  • Destek Destek Ellerine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş. Bu arada Rapsar'ın dediği gibi; her ne kadar 'Bu madde, Vikipedi topluluğunca, Kaliteli Madde olmaya uygun görülmemiştir.' diye yazsa da, katılımcı az. Görüşe katılma açısından "destek" ile "karşı" oyun hiç olmadığı bir adaylık olmuş daha önceki. --Ozankra (mesaj) 01:44, 4 Eylül 2015 (UTC)
seçkin içerik tartışmaları bir oylama değildir. geçen tartışmada söylenenler konusunda hiç bir şey yapılmamış, madde aynen yeniden buraya getirilmiştir. o zaman 'karşı' denmemesi bu geleneğe saygıdandır. oradaki tartışmalara ilişkin hiç birşey söylemeden "Ellerine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.". demek yerine, maddenin ve seçkin içeriğin ve dolayısıyla vikipedi'nin gelişmesine katkıda bulunmak gerekir. --kibele 08:26, 4 Eylül 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Destek Destek Emek varsa ve eskiye nazaran çok daha iyi bir haldeyse karşı olmak için bir gerekçe görmüyorum. - Burak 20:54, 30 Mayıs 2016 (UTC)(VP:OY gereği oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 08:45, 31 Aralık 2016 (UTC))
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 08:48, 31 Aralık 2016 (UTC)

Sustuysam[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 08:08, 2 Eylül 2015 (UTC)

  • Destek Destek Ellerinize sağlık. Baştan sona yapılan eklemeler için gayet başarılı bir madde. --Ozankra (mesaj) 01:41, 4 Eylül 2015 (UTC)
seçkin içerik tartışmaları bir oylama değildir. "Ellerine sağlık" demek yerine, maddenin ve seçkin içeriğin ve dolayısıyla vikipedi'nin gelişmesine katkıda bulunmak gerekir. --kibele 09:04, 4 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Ozankra, maddeyi okuyup hiçbir sorun görmemiş olabilirsin. Bu şekilde "oyumu geri çekiyorum" demek, maddeyi okumamış olduğunu göstermez mi?--RapsarEfendim? 17:11, 5 Eylül 2015 (UTC)
Tabi ki de maddeyi okumadığımı göstermez, eskisi gibi 5 saniye bakıp geçmiyorum ama "ellerine sağlık" cümlesi oylamada kabul edilmeyince ben de çare olarak oyumu geri çekmek zorunda kaldım. --Ozankra (mesaj) 17:15, 5 Eylül 2015 (UTC)
Kabul edilmez diye bir şey yok elbette. Aday gösteren kullanıcıya göre şu an hiçbir kusur yok ya hani, demek ki sana göre de hiçbir kusur yok. Seri bir biçimde, maddeleri okumadan desteklemekse mevzu, her daim olduğu gibi buna karşıyım (bunu yaptın demiyorum).--RapsarEfendim? 17:22, 5 Eylül 2015 (UTC)
Zamanında eklemeler yapıp SM haline getirdiğim Jérôme Rothen maddesini biliyorsundur. O madde de buna benzer eklemeler yapılmış (yani baştan sona tamamen eklenmiş bir madde). Ben de o yüzden "ellerine sağlık" dedim ve maddede herhangi bir hata görmeyip destek oyunu kullandım, o kadar. Başka bir sebebi yok. --Ozankra (mesaj) 17:28, 5 Eylül 2015 (UTC)

Açıklama: Ozankra şurada belirtilen şekilde hareket edildiği sürece seçkin içerik sorumlusu olarak tüm yorumları dikkate alacağım. Yorumunuzun üzerini çizmeniz gerekmemekte ve pek bir şey ifade etmemekte. Size uyarıda bulunan kullanıcının birkaç gün önce başka seçkin içerik tartışmalarında seri ve gerekçesiz oylar kullandığını da hatırlatayım.[1][2][3][4]--B.S.R.F. 💬 17:45, 5 Eylül 2015 (UTC)

B.S.R.F.; Sanırım çizgiyi geri alıp oyumu kullanmamda sakınca yok. Doğru mu anladım? --Ozankra (mesaj) 17:52, 5 Eylül 2015 (UTC)
Ozankra VP:OY politikasındaki kriterleri sağladığınız için oy kullanmanızın önünde bir engel yok.--B.S.R.F. 💬 17:57, 5 Eylül 2015 (UTC)
BSRF; ben de doğru kriterleri sağladığımdan eminim. Fakat kibele uyarınca şaşırdım, çünkü "ellerine sağlık" cümlesini birçok kez kullandım, Rapsar'ın aday gösterdiği maddelerde bile ve kimseden böyle bir uyarı almamıştım. Şaşırdım doğrusu ama size teşekkür ederim. Doğru olanı yaptığımı öğrendim sayenizde. --Ozankra (mesaj) 18:00, 5 Eylül 2015 (UTC)

doğru olan seçkin ve kaliteli maddelerin geliştirilmesi yönünde yorum yapmaktır. yorumunuzun geçersiz olduğunu söylemedim, ortada bir yorum yok çünkü. maddelerin kusursuz olduğunu söylemek çoğu zaman zordur. okuduysanız en azından bir çift lafınız olmalıdır. tıpkı 'eline sağlık' deyip geçtiğiniz şu adaylıkta olduğu gibi yazım hataları, ifade yanlışları her zaman mevcuttur ve seçkin içerik adaylıklarında bunların düzeltilmesi ve 'vikipedistlerin elinden gelenin en iyisi' olan maddeler ortaya çıkartılması gereklidir. seçkin resim adaylıklarındaki oylarımı 'seri ve gerekçesiz oylar' olarak belirten kullanıcı yanlış yönlendirme yaparak kendi seçkin içerik sorumluluğunu da şaibeli hâle getiriyor. seçkin resimler madde içeriklerinden farklıdır, hele de önceden şöyle bir göz attıysanız ve belirgin bir kusur görmüyorsanız destek oyu verirsiniz. tıpkı onlarca kullanıcının yaptığı gibi. destek verirken yorum yapan kullanıcı sayısı çok azdır ki kimlerin olduğunu görmek için geçmişteki seçkin resim oylamalarına göz atabilir merak eden. ayrıca 'tüm yorumları dikkate alacağım' denmiş de bir eline sağlık da ben diyeyim uğramışken. kolay gelsin herkese. --kibele 12:35, 7 Eylül 2015 (UTC)

Yorum Yorum bir iki yazım düzeltmesi yaptım. "yaşadığı haksızlıklar yüzünden depresyona girdi", "Türkiye'de gündem olmuştu." gibi ansiklopedik olmayan ifadeler düzeltilse iyi olur. 'kendi', 'kendisi' 'kendisinin' kullanımlarını ayıklamak gerekiyor. --kibele 13:08, 7 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Şöyle bir değişiklik yaptım kibele. - Seyit mesaj 19:34, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum
  1. TDK'nin sitesine baktım ve orada sadece "Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: 29 Mayıs 1453 Salı günü, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982’de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran’da başlayacak./Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genel­likle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar. Yürütme Kurulu toplantı­larını perşembe günleri yaparız." açıklaması var. Maddedeki "Aralık 2003, Kasım'da" gibi kullanımlar belirli bir tarih ifade etmiyor, küçük harfle yazılmalı.
  2. Olayların sıralanmasında bir problem var, madde karmaşık. Mesela girişte " Mankenliği bırakarak 2003 sonunda çıkardığı Sonunda adlı EP ile müzik kariyerine adım atan Önal, bu çalışmasının ardından uzun yıllarını yeni albümünü hazırlamak için harcadı. Ortaya çıkardığı ilk albümü beğenmeyince yayımlamaktan vazgeçti ve çalışmalara yeniden başladı, daha önceden albüm anlaşması yaptığı Universal Müzik'in 2004'te iflas etmesi yüzünden bir dönemini de yeni bir plak şirketi aramakla geçirdi. Ayrıca depresyona girdi ve bir mali kriz atlattı. Bu sebeplerden dolayı albümün çıkış süresi birkaç yıl uzadı." bölümünde ilk albümünün yapımına uzun yıllar harcaması şirketin iflas etmesi, depresyona girmesi vs yüzünden mi yoksa bu sebepler o ilk albümü çöpe atıp baştan başladığı yeni albüm hakkında mı?
  3. Video Klip başlığında "2008'den sonra altı yıl kendisine ait bir şarkı çıkarmadı ve 2014'te "Çak Bir Selam" single'ı ile tekrar müziğe döndü." cümlesi de sıkıntılı. Sadece "Bu albümden sonra 2014'e kadar kariyerine ara verdi." desek daha iyi olmaz mı? --Merve (mesaj) 10:48, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap
  1. Öncelikle değerlendirme için teşekkürler. Ancak burada belirttiğimiz kasım, bir önceki cümleyle bağlantılı olduğu için yıl anlaşılıyor ve bu yüzden büyük harf kullanmak gerekiyor.
  2. Yeni albüm hakkında. Yeni albüm dediğimiz de Sustuysam oluyor. Şöyle bir değişiklik yaptım, olmamışsa yeniden düzenlemeler yaparım.
  3. Kurduğunuz cümle daha güzel ancak 2012'nin sonunda BeeGee ile yaptığı bir düet var [5]. Bu yüzden müziğe ara verdi ifadesini kullanmadım. - Seyit mesaj 19:31, 18 Eylül 2015 (UTC)
Eylül 2015 yazınca belli bir günden bahsedilmiyor, net bir tarih değil o yüzden maddede cümle içinde 21 Eylül gibi net bir tarih belirtmeyen yerlerde ayın baş harfi küçük olmalı. Öyle bir düet varsa "tekrar müziğe döndü" demek de doğru olmuyor? :) --Merve (mesaj) 10:00, 21 Eylül 2015 (UTC)
Düzelttim. - Seyit mesaj 16:49, 21 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:50, 31 Aralık 2016 (UTC)

Stephanie McMahon[kaynağı değiştir]

Geçen yıl bu maddeyi seçkin madde adayı olarak göstermiştim ve orada aceleci davranmıştım. Madde o zaman, tam olarak hazır değildi. Maddeye baktığımda, bu maddenin SM olamayacağını o zaman anladım. Aradan bir yıl geçti ve aktif olamadığım zamanlar da oldu. Bir yıl boyunca; kaç tane dikkatimi çeken yazım ile çeviri hataları varsa, hepsini ayrıntı üzerine ayrıntıyla inceleyip düzelttim ve hepsini düzelttiğimi umuyorum. Birkaç yönlendirmeyi hallettim, birkaç tane kırmızılı yazılı olanları yok ettim, biraz daha fazla bilgi ekledim ve birkaç kaynak daha bularak kanıtları iyice güçlendirdim. Mutlaka benim gözümden kaçan bir/birkaç hata vardır. Bu adaylık, bu kez ne kadar sürede sonuçlanır bilmiyorum ama benim en çok istediğim; maddenin düzenli ve kaliteli bir şekilde olması (illa KM olmasından bahsetmiyorum). Bütün görüşlerinizi bekliyorum ve adaylığın en kısa sürede sonuçlanmasını diliyorum. --Ozankra (mesaj) 15:32, 30 Kasım 2015 (UTC)

  • Destek Destek Eline sağlık. Üzerinde epey çalışılmış, iyi bir iş ortada. --►Cekli829 07:47, 1 Aralık 2015 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık. Gördüğüm bir iki yazım hatasını düzelttim. Bence kaliteli madde olabilecek duruma gelmiş. Gayet anlaşılır bir madde olmuş. --akil13ileti 17:00, 25 Aralık 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı
  1. "Fairfield County Business Dergisi'nin "40 dalda 40 ödül" ödülünü kazandı" yanlış, dergi 40 Under 40 adıyla 40 yaşın altındaki işinde en başarılı 40 kişiyi seçmiş ve o da bu listede yer almış.
  2. "Cable dergisinin düzenlediği "En Güçlü Kadın" ödüllerini de 2009, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında kazandı." bu bir ödül sayılmaz bir seçim. Ayrıca televizyon showlarında görülen en güçlü kadın olarak seçilmesinden bahsediliyor direkt en güçlü kadın değil.
  3. Ödülleri ve başarıları başlığında eklenmemiş şeyler var.
  4. Business career-iş kariyeri diye çevirmek pek doğru gelmedi ama buradaki anlamını karşılayan Türkçe kelimeyi bilmiyorum.
  5. Ayrıca bu başlık altında çeviri yanlışları var. "2002 yılından itibaren senaryo yönetmenliğine başlayan McMahon,[18] 2006 yılında ise WWE'nin "Kıdemli Başkan Yardımcısı" görevine getirildi." şirketin senaryo kolunda bu rütbeye çıkmış. Aynı şekilde terfisi direkt WWE şirketinin yönetici başkan yardımcılığına değil senaryo kolunda bu rütbeye olmuş.
  6. "Vince McMahon, 1999 yılında Armageddon'da Triple H yüzünden sakatlansa da 2000 yılının başlarında geri döndü. WrestleMania 2000'den sonra onunla birlikte iş yapmaya başladı ve "McMahon-Helmsley dönemi" olarak da bilinen o zamanlarda, "McMahon-Helmsley Faction" grubunu kurarak hakimliği ele geçirmeye başladılar." burada Mchahon Vince mi yoksa Stephanie mi net değil.
  7. McMahon-Helmsley dönemi ne anlatılmak istediğini tam olarak anlayamadım. Maçlar çok detaylı, bir sürü isim, bir sürü hareket adı...
  8. Güreş kariyerinde genel olarak hangisi senaryo hangisi gerçek anlamadım. Mesela Stephanie ECW'yi satın aldı diyor bu senaryo mu yoksa gerçek? Bir sürü şey var böyle.

Elinize sağlık ama şu an çeviri yanlışları olan, gereksiz detaylı, konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan birinin anlayamayacağı karışık bir madde. Düzenlemeler yapıldığında tekrar değerlendirilebilir. --Merve (mesaj) 13:26, 30 Ocak 2016 (UTC)

    • Yorum Yorum Değerlendirmelerin için teşekkür ederim @Yelester. Değerlendirecek olursam;
  1. İstek yapıldı Yapıldı kaldırma gereği duydum.
  2. İstek yapıldı Yapıldı kaldırma gereği duydum.
  3. İstek yapıldı Yapıldı Başlığı sadece "başarıları" olarak değiştirdim ve başlığı bir kademe daha düşürdüm.
  4. İstek yapıldı Yapıldı Onu "kariyeri" olarak değiştirdim.
  5. İstek yapıldı Yapıldı "2002 yılından itibaren senaryo yazmaya başlayan McMahon, 2006 yılında ise, senaryo mesleğinde "Kıdemli Başkan Yardımcısı" görevine getirildi." olarak değiştirdim. "Rütbe" kelimesi biraz aşırıya kaçıyordu.
  6. İstek yapıldı Yapıldı Bu cümle, Stephanie ile alakalı olmayan bir durumdu ve cümlede düzenlemeler yaparak biraz daha anlaşılır hale getirdiğime inanıyorum; "Vince McMahon, 1999 yılında Armageddon'da sakatlansa da 2000 yılının başlarında geri döndü. WrestleMania 2000'den sonra Triple H ile birlikte iş yapmaya başladı ve "McMahon-Helmsley dönemi" olarak da bilinen o zamanlarda, "McMahon-Helmsley Faction" grubunu kurarak hakimliği ele geçirmeye başladılar."
  7. İstek yapıldı Yapıldı Maçlar konusunda %100 haklısın. Fazlaca abartmışım onu. Hepsini düzelttim. / İstek yapılmadı Yapılmadı "McMahon-Helmsley dönemini" doğru bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. O konuda bence herhangi bir hata yok.
  8. İstek yapıldı Yapıldı.
Değerlendirmelerini gözden geçirdim ve gerekenleri hallettim. Top senindir. :) --Ozankra (mesaj) 12:16, 31 Ocak 2016 (UTC)
Maddede çalışma şablonu var hala? --Merve (mesaj) 14:36, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Yelester: Tekrar değerlendirmene göre duruyor. Eğer hala bir sorun varsa şablon durmaya devam edecek ve ben de yine madde üzerinde çalışmaya devam edeceğim. "Tamam" dersen şablonu kaldıracağım. --Ozankra (mesaj) 18:57, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum
  1. Yukarı yazdığım 1. ve 2. maddeleri kaldırman için söylememiştim çevirisi yanlış olduğu için söyledim. 3. madde için ise İngilizce sürümdeki Awards and honors başlığı eklenmemiş hala.
  2. Sadece kariyer demek de doğru değil aslında ya çünkü güreşte de bir kariyeri var. Birebir Türkçe çeviri yapamıyoruz burada. "WWE şirketindeki kariyeri" nasıl olur sence?
  3. Senaryo yazımıyla ilgili değişikliklere baktım ama yine yanlış olmuş. Bahsedilen şey 2002 yılında şirketin senaryo yazım departmanın başına geçmesi yani bu departmanın müdürü olması, 2006'da ise bu departmanın kıdemli başkan yardımcısı olması.
  4. Ara sözler için uzun çizgiler arasında değil, virgül veya kısa çizgiler arasında olmalı.
  5. Sen olayları belki biliyorsundur diye sana karmaşık gelmiyor olabilir ama ben daha Test ile birlikteliği başlığında tam olarak ne olduğunu anlayabilmek için İngilizce maddeye bakmak zorunda kalıyorum. O başlığın ilk paragrafından itibaren başlıyor bu. Yukarıda hangisi senaryo hangisi değil anlayamıyorum demiştim ve sen de bazı yerlere ara sözler ekleyip belirtmişsin ama KM olan İngilizce'sinde bunlar paragraflara güzelce yedirilip yapılmış. Dediğim başlığın ilk paragrafı: "Stephanie, 26 Nisan 1999 tarihinde ekranlara ilk kez; babası Vince ile The Undertaker arasında geçen bir hikaye sırasında çıktı.[24][25] Undertaker, onu gizlice takip etti ve kaçırıp bağlanmış halde ringe getirdi fakat Stone Cold Steve Austin, Stephanie'yi, Undertaker'ın elinden kurtarmayı başardı.[26]" İngilizce sürümdeki: "In early 1999, at the suggestion of WWF writer Vince Russo[25] McMahon debuted as the sweet daughter of Vince McMahon during an on-screen storyline involving Vince and The Undertaker.[26] The Undertaker stalked and abducted McMahon at the end of the April Backlash pay-per-view, which almost culminated in almost marrying her in the middle of the ring the next night on Raw, before being rescued by Stone Cold Steve Austin.[27]" Orada Backlash: In Your House'a iç bağlantı verilmiş olayın detaylarını öğrenebiliyorsun. Burada da birkaç kelimeyle The Undertaker'la Vince arasında geçen olayın nasıl Stephanie'ye bağlandığı açığa kavuşturulabilir. Sonraki paragrafın ilk cümlesi: "Stephanie, güreşçi Test ile birlikte olmaya başladı ve bu birliktelik, Test ile erkek kardeşi Shane arasında kıyasıya bir rekabeti de başlatmış oldu." Neden, niye kıyasıya rekabet? Bunu anlatırken güreşteki feud kavramına iç bağlantı vermişler daha anlaşılabilir olmuş mesela.
  6. The İnvasion ilk paragrafta "Stephanie, 2001'in ortalarında —senaryo gereği— Extreme Championship Wrestling (ECW)'i satın aldı ve WWF'i iflas ettirmek istemekteydi (gerçekte ECW'un devam edip etmediği çokça tartışıldı). Kardeşi Shane, —senaryo gereği— World Championship Wrestling (WCW)'in sahibi olmuştu ve bu iki şirket birleşince The Alliance adında "süper grup" olarak da anılan bir grup ortaya çıktı.[27][45] Bu iki takım; 18 Kasım 2001 tarihinde Survivor Series'te karşılaştılar." The Alliance ortak grup değil mi? Kim kimle karşı karşıya geliyor?
  7. "17 Mart 2002 tarihinde, WrestleMania X8'de WWF Şampiyonluğu mücadelesinde Jericho'nun köşesinde ona destek verse de; Triple H, Jericho ile Stephanie'nin hilelerine maruz kalmasına rağmen kemerin yeni sahibi oldu.", "Stephanie, Ocak 2002'de sakatlıktan dönen eşi Triple H ile birlikte WWF'e geri döndü ve geri dönerken iyi karakterli birisi olarak döndü", "Sonrasında maskeyi çıkardı ve ikisi birlikte öpüştü", "Bu kahveyi içen Stephanie, birkaç dakika sonra kusmaya başladı, ardından Vickie'nin üzerine kustu ve Triple H, onu hastaneye götürdü." gibi bozuk cümleler var hala.
  8. Maçlar düz mü italik mi yazılıyor? Bir standart yok maddede bu konuda.
  9. Aralıklı görünüm 2010-13 ilk paragraf karışık, zaman kipleri, alıntılar...
  10. Puding maçı, puding havuzu? Çamur değil mi o? :) --Merve (mesaj) 16:48, 3 Şubat 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:52, 31 Aralık 2016 (UTC)

İşçi ve Çiftçi Kadın Heykeli[kaynağı değiştir]

Madde gerekli kaynaklar verilerek düzenlendi, görseller ve bilgi kutusu eklenerek düzgün bir biçime kavuşturuldu. Maddenin düzenleme öncesi hali şuydu. Ayrıca internette yüksek sayıda aratılması nedeniyle bu maddenin önemli olduğunu düşünmekteyim. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:18, 5 Aralık 2015 (UTC)

  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık öncelikle. Kaynak gereken kısımları işaretledim maddede, işaretlemediğim ve kaynak gereken kısımlar da var (genel bilgiler başlığının ilk paragrafında bolca var mesela). Bir yerde mimarlar sayılmış, bunlar kimdir, kayda değer olanlar var mıdır belli değil. Yorumlar kısmı olmaması gereken bir kısım, illa sözlere yer verilecekse bunun yeri Vikisöz'dür, Vikipedi değil. Bu bir film veya dizi değil ki bu tip övücü sözler verilsin. Halihazırda seçkin madde olan Onur Anıtı maddesinde heykel en ince ayrıntısına kadar incelenmişken, bu heykelin incelenmesi (sembolik ve sanatsal açıdan) 4 cümle (genel bilgiler[?] başlığının ilk cümleleri). Görece iyi bir madde mi? Evet. Şu hâliyle kaliteli olabilir mi? Bence hayır.--RapsarEfendim? 17:27, 7 Ocak 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:54, 31 Aralık 2016 (UTC)

Vefa Lisesi[kaynağı değiştir]

Sayfayı WikiProject Schools/Article guidelines'daki esaslara göre düzenledim. WikiProject Schools'da gösterilen seçkin ve kaliteli lise maddelerini inceleyerek çeşitli tabloları uyarladım. Girilen bilgilerin kaynakları belirtilmiş durumda ve web kaynaklarını arşivlemeye özen gösterdim. Sayfa için ilgili şablonu oluşturdum, maddede atıfta bulunulan Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü maddesini düzenleyip gerekli kaynakları ekledim. Maddede bahsi geçen Vefa Lisesi Bahar Festivali ve Şehit Ali Paşa Kütüphanesi'nin Vikipedi'de maddeleri bulunmamaktaydı, onları da oluşturarak içeriği zenginleştirmeye çalıştım. Türkçe Vikipedi'nin lise kategorisindeki sayfaları inceledim ve Vefa Lisesi maddesinin lise kategorisindeki diğer maddeler için iyi bir kaynak olabileceği kanaatindeyim. Bud mcfadin (mesaj) 22:41, 22 Mart 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık öncelikle. Madde, VP:BEK'e uygun yazılmamış, sık tekrarlanan bağlantılar, italik ve kalın yazıların hatalı kullanımı, başlıklandırma sorunları mevcut. "Tanınmış", "ünlü" gibi kavramlara maddelerde yer vermiyoruz, kime, neye göre tanınmışlar? Zaten seçmece içeriklere de (kulüpte oynayan bazı oyuncular, bazı mezunlar gibi) "İngilizce Viki'nin aksine" yer vermemekteyiz. "Vefa Marşı"nın telif hakları saklı olduğundan kaldırdım. Büyük düzenlemeler lazım maddede.--RapsarEfendim? 19:35, 21 Nisan 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 08:56, 31 Aralık 2016 (UTC)

Beni Durdursan mı?[kaynağı değiştir]

-seyit. 10:38, 6 Haziran 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Eline sağlık. Bazı yerlerde ansiklopedik dilden uzaklaşılmış ve subjektif olunmuş, mesela uğruna 300.000 dolar harcamak, binlerce kişiye konser vermek gibi. Sürekli geçen "hit" kelimesi de biraz rahatsız edici ve subjektif kalıyor yine bazı yerlerde. Sözlükte yalnızca liste başı olarak geçiyor ama normalde bizim daha geniş anlamda kullanmamızdan kaynaklı sanırım. Kardan Adam'dan bahsederken "slogan sözler içeren" diyor, burada da aynı sorun var, Yavuz Hakan Tok bu yorumu yapmış bu belirtilerek cümle düzenlenmeli.--Merve (mesaj) 20:33, 10 Haziran 2016 (UTC)
Teşekkürler, düzenledim. Eleştirilerde hit vurgusu hakim olunca bende de yazarken hit hit hit olmuş biraz. Beğenmediğin yer varsa belirt lütfen tekrar. -seyit. 09:07, 12 Haziran 2016 (UTC)
  • Destek Destek Teşekkürler düzenlemeler için ben de birkaç değişiklik yaptım. Başka sıkıntı göremedim. --Merve (mesaj) 13:39, 12 Haziran 2016 (UTC)
  • Destek Destek Emeği geçenlerin emeğine sağlık. @SeyitA, yalnızca Gülşen'in bir resmini de maddeye eklemek fena olmayacaktır :)--RapsarEfendim? 18:44, 26 Kasım 2016 (UTC)
Ah, yokmuş ama. Ben var diye tahmin etmiştim. Neyse o zaman.--RapsarEfendim? 18:45, 26 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.