Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Eylül 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 07:20, 18 Eylül 2015 (UTC)

"Do What U Want"[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizce sürümünden çeviri. - Seyit mesaj 18:53, 14 Haziran 2014 (UTC)

  • Destek Destek Eline sağlık. Maddenin kriterleri karşıladığını düşünüyorum. Gözüme çarpan bir kaç yeri değiştirdim. Bir de canlı performanslar alt başlığının son turneyi de kapsayacak şekilde güncellenmesi gerekiyor.--B.S.R.F. 💬 10:33, 5 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. İlk bakışta kaynakların arşivlenmesi ve notaların Türkçeleştirilmesi gerekliliği gözüme çarptı. "Kayıt ve beste" başlığındaki terimlerin maddelerinin açılması da, maddenin anlaşılabilirliği açısından önemli bence.--RapsarEfendim? 08:27, 11 Eylül 2014 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. --Görkem7 mesaj 13:14, 23 Nisan 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıda belirttiğim ufak noktalara ek olarak maddenin güncellenmesi gerek şu an (İngilizce maddeye bakıldığında görülebilir). Şu an için karşıyım, Kullanıcı:SeyitA, gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra bana bir bildirim gönderebilirsen iyi olur (yahut başkası yaparsa).--RapsarEfendim? 09:51, 26 Mayıs 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Belirttiğin eksikler giderildi Rapsar. Tekrar inceler misin? - Seyit mesaj 19:39, 7 Temmuz 2015 (UTC)
Rapsar? :) - Seyit mesaj 07:21, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Tamam gibi şimdi.--RapsarEfendim? 18:02, 16 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. --Mavrikantmsj 18:07, 16 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Ellerine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş ve ben şu an herhangi bir kusur göremedim. Bi de madde adaylığa konalı bir yılı geçmiş, artık sonuca vardırmanın imkanı var mıdır, yoksa biraz daha mı bekleyelim? --Ozankra (mesaj) 15:38, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Destek Destek --Zebraacıkmesaj 02:31, 18 Eylül 2015 (UTC)(VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 07:20, 18 Eylül 2015 (UTC))
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 08:05, 25 Eylül 2015 (UTC)

"Miles Away" (Madonna şarkısı)[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'deki KM'den çeviri.--B.S.R.F. 💬 19:04, 6 Temmuz 2014 (UTC)

  • Destek Destek - Seyit mesaj 09:50, 22 Temmuz 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Aşağıda birkaç nokta belirttim, bunlar cevaplanır veya direkt olarak gerçekleştirilirse benim açımdan kaliteli madde olmasının önünde herhangi bir pürüz kalmayacaktır:
  1. Amerikalı>ABD'li değişikliği yaptım maddede. Bundan sonra yazdığın maddelerde de bu kullanımı yaparsan iyi olur. Kategoriler (bir tartışma sonrasında) ABD'li olarak kalmıştı, aksi yönde bir karar çıkana kadar bunu uygulamak durumundayız.
  2. Girişte, yalnızca bazı eleştirmenlerin şarkı için kullandığı tanımlamaları kaldırdım. Mesela "ahenkli ve anlamlı" olması bir yorumdur, herkes için öyle olacak diye bir kaide yoktur. İngilizce Vikipedi nedense bunu hep yapıyor.
  3. Kaynakların arşivlenmesi lazım.
  4. "New York Daily News'dan Jim Farber, şarkıyı albümün en aldatıcı melodisi olarak değerlendirdi." cümlesindeki "en aldatıcı melodi" ne demek? Okuyorum da anlam yükleyemiyorum.
  5. About.com'daki eleştiri ansiklopedik mi? Yazarı falan belli değil, blog gibi bir yer.
  6. "Madonna'nın utanmaz ayartıcı kadından düşünceli öğrenciye giden yolculuğu hiç balat üretmiyor fakat bazı ciddi buruk sesler bu coşkulu melodilerin yüzeyinin altında duruyor." cümlesine anlam veremedim. Çok çeviri koktu yahut.
  7. "Ayrıca şarkıda dingin bir kalitenin olduğunu belirtti." cümlesindeki "dingin bir kalite" nedir?
  8. Remiks yapan isimlerin bazıları KD old. iç bağlantı verdim ama maddelerin açılması gerektiğini düşünmüyorum.
  9. Şarkının kaydedilmesiyle ilgili herhangi bir bilgi veya kaynak yer almıyor.
Tekrardan emeğinize sağlık.--RapsarEfendim? 18:26, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Maddeyi okuduğun için çok teşekkürler.
  1. Tamam.
  2. Tamam :)
  3. İlgileniyorum hemen.
  4. Orijinalindeki beguiling sözcüğünü "aldatıcı" olarak çevirmiştim. Sözcüğün tanımında Charming or enchanting, often in a deceptive way. diyor. Başka bir tercüme aklıma gelmedi. Senin önerin var mı?
  5. Kaynakta yazarı belirtiliyor (DJ Xenergy). Bana KD gibi geliyor ama kaldırılması isteniyorsa kalkabilir.
  6. Müzik eleştirmeni Madonna's journey from shameless seductress to thoughtful student produces nary a ballad, but some seriously bittersweet tones linger under the surface of these effusive tunes. demiş. İlk bölümünü değiştirmedim, ikinci bölümünü "fakat bu coşkulu melodilerin altında bazı buruk sesler yatıyor." olarak değiştirdim.
  7. Orijinalindeki a peace of mind quality ifadesini "dingin bir kalite" olarak çevirmiştim. Anlamı buradan ve buradan kontrol edilebilir. Başka önerin varsa belirt lütfen.
  8. Tamam.
  9. Kaldırdım.--B.S.R.F. 💬 19:11, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Beguiling için tanıma bakarak "ayartıcı" diyebilir miyiz? "Ayartıcı bir melodi" daha anlamlı geldi sanki. DJ Xenergy şu arkadaşmış, bana pek "ansiklopedik değerde" gözükmedi :) Şu sözlük güzel çeviriler sunuyor, kullanabilirsin. Oradaki çeviri doğru değil mi? Teşekkürler açıklamalar ve değişiklikler için.--RapsarEfendim? 19:29, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Hard Candy'nin sayfasında albümün kayıtlarının 2007'de yapıldığı yazılı. Bence burada da durabilir, albüm sayfasında olduğu için kaynak gösterilmesi de pek gerekli değil. About.com'dan tüm eleştiriler kayda değer bence. Hem burada da sayfası var ve sahibi New York Times Company. - Seyit mesaj 19:53, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Unutmuşum demeyi, kayıt hakkında bilgi ve kaynak olmadığını belirterek onların eklenmesi gerektiğini söylemeye çalışmıştım aslında :) About.com'u da Milliyet Blog gibi düşün, kullanıcılar yazılar yazıyor.--RapsarEfendim? 20:27, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Kaynakları arşivledim. Aldatıcıyı ayartıcı olarak değiştirdim. About.com değerlendirmesinin kalmasında bir sakınca görmüyorum ama çoğunluğun kararı aksi yönde çıkarsa kaldırılır sorun değil. Peace of mind ile eş anlamlı olarak inner peace (iç huzuru) de veriliyor ancak "iç huzuru bir kalite" uygun bir çeviri olmaz gibi. Albüm sayfasında 2007'de şarkıların bestelendiği, yazıldığı vs. belirtilmekte. Ben şu gün şu stüdyoda kaydedildi gibi bir ifadeye rastlamadım ama varsa kaynağı ile birlikte maddeye tekrar eklenir.--B.S.R.F. 💬 22:27, 22 Temmuz 2014 (UTC)
  • Destek Destek Gözümden kaçmış, takip etmemişim :) Tekrardan emeğine sağlık, herhangi bir engel göremiyorum şu an için.--RapsarEfendim? 08:09, 11 Eylül 2014 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. --Görkem7 mesaj 13:13, 23 Nisan 2015 (UTC)
  • Şartlı destek Gözüme beş tane kırmızılıklar çarptı. Onlar da giderilirse KM olması için hiçbir engel olmayacak bana göre. Destek Destek --Ozankra (mesaj) 15:48, 17 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Ozankra, değerlendirme için teşekkürler.--B.S.R.F. 💬 10:51, 18 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 18:01, 25 Eylül 2015 (UTC)

Destiny's Child[kaynağı değiştir]

  • Şimdilerde kaliteli madde standartları ne ölçüde değişti bilemiyorum ancak doğrudan İngilizce sayfasından çevirdiğim bu madde yine İngilizce Vikipedi'de kaliteli madde statüsünde. Pek çok iç bağlantı dolu sayfalara yönleniyor. Dolayısıyla aday göstermek istedim. Kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 16:23, 22 Ocak 2015 (UTC)
  • Şartlı destek Eline sağlık.
  1. neo soul, This Is the Remix, Destiny Fulfilled... and Lovin' It Tour, Destiny's Child: Live in Atlanta gibi grubun diskografisinde yer alan ve yaptıkları müziğin anlaşılmasını sağlayacak maddeler açılmalı.
  2. 52. kaynak gözükmüyor.
  3. 1998-2000 bölümündeki 3. paragrafı pek anlayamadım. Özellikle şu kısım: "Aralık 1999'da Luckett ve Roberson, grubun gelir dağıtımında yaptığı haksızlıkları gerekçe göstererek menajerlerinden ayrılmayı talep etti. Her ne kadar hiçbir zaman grubu terk etmeyi amaçlamasalar da, Şubat 2000'de "Say My Name" klibinde iki yeni üyenin gruba dahil edildiğini fark ettiler." --Merve (mesaj) 13:42, 20 Mayıs 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede bir sürü kırmızılıklar var ve birkaç ay önce Merve'nin bahsettiği sorunların tam olarak çözülememesi nedeniyle şu an maddenin KM olmasına karşıyım. --Ozankra (mesaj) 16:36, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Merve'nin belirttiği noktalar önemli, aylardır bu konuda bir çalışma yapılmamış.--RapsarEfendim? 11:39, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıda belirtilen noktalarda bir değişiklik yapılmamış. -Görkem mesaj 21:55, 24 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 18:03, 25 Eylül 2015 (UTC)

Yeni Ay (albüm)[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 09:11, 21 Temmuz 2015 (UTC)

  • Destek Destek Bu kadını da, albümlerini de, şarkılarını da her şeyini seviyorum. Bir gün Sıla maddesine de statü kazandıracağını umuyorum :) Emeğine sağlık :) - Görkem7 mesaj 15:42, 21 Temmuz 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğine sağlık. Ancak kişisel değerlendirmeme göre madde okunaklı değil, çok zorlama ifadeler mevcut ve yer yer, bazı şahısların kendi görüşleri gerçekmiş gibi sunulmuş. Çok kısa kısa cümleler var ve hemen her cümlede albüm veya şarkıcı adı tekrar tekrar özne olarak kullanıldığından aynı isimleri defalarca okuyoruz. Birkaç örnek vermem gerekirse:
1. "karanlık ve içe dönük temalar içeren" kişisel bir yorum
bunu sıla kendisi söylüyor yani albümü hazırlayan ve sözlerini yazan kişi. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
2. "kendini iyi hissettiği bir dönemde" kişisel bir yorum
bu ifadede bir yanlışlık yok. şarkıcı kendini iyi hissettiği bir dönemde albümü çıkardığını söylemiş. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
3. "Müzik eleştirmenleri albüm hakkında fikir birliğine varamayarak olumlu ve olumsuz karışık eleştiriler sundular" - fikir birliği? Toplanıp bir karar vermiyorlar ki?
düzelttim. anlatımı daha güzel bir hâle getirmek için yazmıştım. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
4. "Sıla'nın söz yazımı takdir edildi ve albüm Vaveyla'ya kıyasla daha neşeli bulundu." - bir veya birkaç kişinin yorumu, nesnel ve genel geçer bir olgu gibi aktarılmış.
nesnel ve genel geçer değil bir önceki cümlede müzik eleştirmenlerinin söylediği yazılı. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
5. "Ticari başarı yakalayan" - neye göre, kime göre?
bu kullanım İngilizcede de var, albüm 2014'te Türkiyede en çok satan albüm olmuş buna da ticari başarı deniyor. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
6. "mağazalarında da çeşitli başarılar yakaladı" - neye göre, kime göre?
buralarda da başarı yakaladı evet ama girişte olmasına gerek yok, kaldırdım. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
7. "bu şarkılar listelerde başarılar elde etti" - neye göre, kime göre?
şarkının bir numara olmasına liste başarısı deniliyor müzik jargonunda en kaba tanımla. yine de değiştirdim. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
8. "Sıla, albümü tanıtmak için Türkiye'nin ve Avrupa'nın birçok şehrinde konserler verdi." denmiş girişte ama buna dair bir bilgi alt kısımlarda yok.
buna dair maddede bir kaynak vardı ama buraya da eklemeyi gözden kaçırmışım.
Alt kısımlarda da yer verilmeli bu bilgiye, giriş kısmı tüm maddenin özeti zira.--RapsarEfendim? 13:40, 22 Ağustos 2015 (UTC)
9. "Albümdeki şarkı sözleri beğeni topladı ancak Sıla'nın daha önceki albümlerinde de kullandığı "efkârlı rakı masası şarkıları" tarzını sürdürdüğü belirtildi, kimisi bu durumu överken kimisi bunun tekrara düşmek olduğunu yazdı." - yine birinin yorumu, tüm eleştirmenleri ortak yorumu gibi sunulmuş.
farklı bir cümle yazdım. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
10. "Yayımlanma ve içerik" başlığında, başlık adının dışında arka plan ve kayıt aşaması da var, ya başlık adı düzeltilmeli ya da ayrı başlık(lar) açılmalı.
arka plan ve kayıt olarak değiştirdim. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
11.Albümdeki bazı şarkılar hakkında hiçbir bilgi yok. Albüm sayfasında şarkılar hakkında genel bilgiler olması gerekmez mi?--RapsarEfendim? 08:55, 2 Ağustos 2015 (UTC)
şarkılar hakkında bilgi yok maalesef ancak eleştirmen yorumları var. - Seyit mesaj 09:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)
baştaki yorumun için de bazı düzenlemeler yaptım ancak zorlama ifadelere örnek verirsen daha iyi yardımcı olabilirim. Gerçi karşı oyu vermek bu madde berbat halde evrim geçirmesi gerek anlamına geldiğinden örnek vermeyedebilirsin. Ayrıca yeni ay maddesinde sık sık yeni ay adı geçmesi anormal değil ve kaldırıldıklarında anlatım bozukluğu oluyor. - Seyit mesaj 10:07, 2 Ağustos 2015 (UTC)
Kimin yorumu olursa olsun, isterse Sıla'nın yorumu olsun, bunlar nesnel gerçekler değil. Bir şekilde belirtilmeli bunlar.--RapsarEfendim? 18:46, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Nesnel gerçeklik bunlar diye bir iddiam yok ve maddede kimin görüşü olduğu belirtiliyor. Burası olmamış dediğiniz yerleri de düzeltiyorum. - Seyit mesaj 09:25, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Giriş kısmını okuyan biri bu şekilde düşünmüyor ama. Giriş kısmında da bir şekilde belirtilebilir yahut bu kısımda hiç yorumlara girilmese, yalnız nesnel veriler ve gerçekler üzerinden gidilse daha da iyi olur.--RapsarEfendim? 09:33, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Yeniledim biraz. - Seyit mesaj 09:51, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yalnızca konser kısmı kaldı aklıma takılan. Emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 16:26, 25 Ağustos 2015 (UTC)--RapsarEfendim? 16:26, 25 Ağustos 2015 (UTC)
Kullanıcı:SeyitA?--RapsarEfendim? 16:52, 5 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Seyit mesaj 07:20, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Sanırım bu madde hakkında yorum yazmama gerek yok. Gereken sorunlar nasıl olsa halledilmiş durumda. --Ozankra (mesaj) 16:56, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Belirttiğim noktaların açığa kavuşması sonrasında bir engel göremiyorum.--RapsarEfendim? 11:41, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık. Kriterleri karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 06:36, 22 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:13, 30 Eylül 2015 (UTC)

"Team" (şarkı)[kaynağı değiştir]

Lorde'la aynı yaştayız ama o şarkı yapıp dünyaca tanınıyor, bana da dinlemek düşüyor. Sayfa KM olan İngilizce sürümünden çeviri. Motomotluklar olabilir, lütfen düzeltin. - Seyit mesaj 07:27, 17 Haziran 2014 (UTC)

  • Destek Destek Çok iyi bir iş olmuş. KM olmasına karşı bir durum yok bence. Emeğine sağlık. --Görkem7 mesaj 11:11, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça müthiş olduğunu düşünüyorum (maddenin)! :) --akinranbu (mesaj) 19:24, 19 Temmuz 2014 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık Seyit. Listede İsrail'in rengi farklı onu düzeltirsen iyi olur :) --B.S.R.F. 💬 20:25, 24 Temmuz 2014 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Seyit mesaj 08:55, 25 Temmuz 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Tamamını okumadım, şu an için gördüklerimi belirteyim:
  1. Kaynak arşivleme konusu.
  2. Yeni Zelanda'da 3. olduğu listenin adı nedir? Ben girişe Recorded Music NZ yazdım listeler başlığında öyle deniyor diye ama o bir kurum ve çeşitli listeler yayımlıyor. Netleştirilirse iyi olur.--RapsarEfendim? 07:36, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  3. Notaların Türkçe karşılıkları kullanılmalı.--RapsarEfendim? 07:36, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Tamamını okudum şimdi :)
  1. "Contemporary hit" ve "rhythmic contemporary" için Türkçe karşılıklar vardır illa ki. Bunlar yalnızca, maddelerinde belirtilen ülkelerde kullanılan bir format değil, Türkiye'de de kullanılıyor. Hit müzik çalan radyolar işte, sen bilirsin Türkçelerini.
  2. Trampet maddesini kötü yönlendirme gerekçesiyle silinmesi için işaretledim. Açılması iyi olacaktır bence.
  3. "kimse Yeni Zelanda'dan gelmiyor, kimse Yeni Zelanda hakkında bir şey bilmiyor ve ben buradayım, büyümek ve bir birey olmak için çalışıyorum" alıntısını kaldırdım. Beste ile hiçbir alakası olmadığı gibi maddeye ansiklopedik bir bilgi de katmıyor. Sırf röportajdan bir alıntı olsun diye, şişirsin diye koymuşlar sanırım :) Benim göremediğimi sen görüyorsan söylersin.
  4. "We live in cities you'll never see on screen" ve devamındaki sözler için parantez içinde bir çeviri koydum. Dipnot gibi göstermiştin sanırım başka maddelerde, öyle yapabilirsin istersen. "I'm kind of over being told to put my hands up in the air" için tam bir cümle kuramadım. "Ellerimi havaya kaldırmamı söylenmesinden artık sıkıldım" mı desek ne desek?
  5. "Jam">"reçel" çevirisi güldürdü :) Call of Duty'de falan duymadın mı ya "it is jammed" falan dediklerini? Hani silah tutukluk yapıyor ya :) "Delicesine insanın ağzına dolanan" olarak çevirdim (aslında "dillere pelesenk olan" diyecektim de şimdi garip durur :)--RapsarEfendim? 08:43, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Destek Destek
  1. Eleştiriler bölümündeki "... Lily Rothman, "Team"deki "we sure know how to run things" ("İşleri nasıl yürütmemiz gerektiğini biliyoruz") sözlerinin Miley Cyrus'un "We Can't Stop" (2013) şarkısında geçen "we run things, things don't run we" ("İşleri biz yürütüyoruz, onlar bizi yürütmüyor") sözlerine cevap olduğu yorumunu yaptı." cümlesi bence kaldırılmalı. Burada sanki gerçekten birbirlerine gönderme yapmışlar gibi bir anlam çıkıyor ama öyle bir şey yok, eleştirmen yazıda farklı bir şeyden bahsediyor.
  2. Rapsar benim gördüğüm Recorded Music NZ single ve albüm listesi yayınlıyor sadece, türlere göre ayırmıyor. Ben mi bulamadım yoksa?
  3. Listelerin maddeleri her Vikipedi'de orijinal isimleriyle açılmış bence böyle kalmalılar.
  4. Birkaç aydır yoktum, seçkin içerikleri tüm kaynaklarını arşivliyor muyuz artık? --Merve (mesaj) 10:37, 16 Mayıs 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcı:SeyitA, "şimdilik" yukarıdaki sebepler için karşı olarak gözükeyim. Bunlar için bir yanıt gelince yeniden döneceğim.--RapsarEfendim? 09:40, 26 Mayıs 2015 (UTC)

Bilgilendirme: Aradan geçen 14 ayda maddenin KM olması yönünde bir fikir birliği oluşmamış. Bazı değerlendirmeler doğrultusunda değişiklik yapılmamış. Ayrıca daha önce olmamasına rağmen şu an 3 kaynak hatası mevcut. İki hafta daha bekleyip 1 Eylül 2015 tarihinde adaylığı sonlandıracağımı belirteyim.--B.S.R.F. 💬 19:53, 17 Ağustos 2015 (UTC)

  • Bilgilendirme 2: Maddeyi aday gösteren vikipediste de yazarak aşağıdakileri yaptım, bilginize;
  1. Kaynak arşivleme konusu. (Bunu bilmiyorum, bakacağım.)
  2. Yeni Zelanda'da 3. olduğu listenin adı "Singles" :) İlgili kurumun listeleri ülkedeki satış rakamlarına göre belirleniyormuş. Giriş paragrafına Single ifadesi eklendi.
  3. Notaların Türkçe karşılıkları kullanılmalı. (Bunu da bilmiyorum, bakacağım.)
  4. Soru "Contemporary hit" ifadesi "Çağdaş hit" olarak değiştirildi. "rhythmic contemporary" için; karşılık bulamadım ancak aynı mantıkla "Ritmik çağdaş" olması gerek, böyle bir şey duyan bilen var mı?
  5. Soru Trampet maddesi şu anda Davul maddesine yönleniyor, bir sorun teşkil ediyor mu?
  6. "kimse Yeni Zelanda'dan gelmiyor, kimse Yeni Zelanda hakkında bir şey bilmiyor ve ben buradayım, büyümek ve bir birey olmak için çalışıyorum" alıntısını kaldırmış olmak bence de mantıklı.
  7. "We live in cities you'll never see on screen" ve devamındaki sözler için parantez içinde bir çeviri koydum. Dipnot gibi göstermiştin sanırım başka maddelerde, öyle yapabilirsin istersen. "I'm kind of over being told to put my hands up in the air" için tam bir cümle kuramadım. "Ellerimi havaya kaldırmamı söylenmesinden artık sıkıldım" mı desek ne desek? Cevap Cevap Dedik bile :)
  8. "Delicesine insanın ağzına dolanan" olarak çevirisi için eline sağlık
  9. Eleştiriler bölümündeki "... Lily Rothman, "Team"deki "we sure know how to run things" ("İşleri nasıl yürütmemiz gerektiğini biliyoruz") sözlerinin Miley Cyrus'un "We Can't Stop" (2013) şarkısında geçen "we run things, things don't run we" ("İşleri biz yürütüyoruz, onlar bizi yürütmüyor") sözlerine cevap olduğu yorumunu yaptı." cümlesi bence kaldırılmalı. Burada sanki gerçekten birbirlerine gönderme yapmışlar gibi bir anlam çıkıyor ama öyle bir şey yok, eleştirmen yazıda farklı bir şeyden bahsediyor. Cevap Cevap Kaldırıldı. Şarkı anlamına pek katkısı yok.
  • Şartlı destek Maddede 10 tane kırmızılıklar dikkatimi çekti. Bi de kaynakların içinde de kırmızılar var ("kaynakça" bölümünden rahatça görülebilir), onlar ne kadar önemli, bilmiyorum. Fakat, dediğim 10 kırmızı giderilirse KM olması için hiçbir engel olmayacak bana göre. --Ozankra (mesaj) 15:55, 17 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 08:14, 30 Eylül 2015 (UTC)

1000 Forms of Fear[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 09:07, 8 Ağustos 2015 (UTC)

  • Şartlı destek Emeğine sağlık. Maddenin anlaşılması açısından trap müzik ve 2014 ARIA Müzik Ödülleri maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum yalnızca.--RapsarEfendim? 22:30, 25 Ağustos 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Seyit mesaj 08:59, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Şartlı destek Kırmızılıklar giderildiği takdirde oyum olumlu yana olacaktır. Destek Destek Maddede hiçbir kusur göremiyorum. Her yer mavi mavi, yani çok güzel. Ellerine sağlık. --Ozankra (mesaj) 01:46, 4 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. -Görkem mesaj 21:56, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık. Kriterleri karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 13:37, 27 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 08:15, 30 Eylül 2015 (UTC)

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi[kaynağı değiştir]

Kendi alanım plastik cerrahi olup bu bilgilerin wikipedi için yerli ve ayrıntılı olduğunu düşünüyorum. Teknik hatalar olabilir. İnceleme sonrası düzeltilebilir. Celalalioglu (mesaj) 13:25, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Maddede çok az sayıda iç (mavi-kırmızı) bağlantı var. Alexandre M. 13:38, 16 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddede birçok kırmızı bağlantılar var. Bi de; maddenin KM'ye aday olabilmesi için madde boyutunun en az 20 KB olması gerekiyor. Bu maddenin boyutu şu an 18 KB. Geliştirebilme ihtimalin varsa bence biraz daha fazla bilgilerle geliştirmeni tavsiye ederim. --Ozankra (mesaj) 01:48, 4 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayfa boyutu arttırıldı, kırmızı bağlantıları azalttım. İngilizce sayfadan bire bir çevimeye çalıştım. Ayrıca kendi mesleğim olduğu için olabildiğince bilimsel çeviymeye özen gösterdim. Yorum katmamaya gayret ettim, çoğu bağlantının Türkçe sayfası olmadığı için o sayfaların da oluşturulması gerekmektedir. Celalalioglu (mesaj) 10:24, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Ellerinize sağlık, Vikipedi'de özellikle tıp alanında konusunda uzman kişilere ihtiyaç var. Verdiğiniz emek için tebrik ediyorum. Maddeye gelecek olursak, Giriş kısmı "Kaliteli Madde"ye göre kısa olmuş. Giriş kısmı tüm maddeyi özetleyecek nitelikte olmalı. Mesela ben giriş kısmını okuyunca atıyorum kabaca etimolojisini, ilk bu uygulamayı kimin yaptığını; ... gibi gibi en önemli kısımları okumak isterim. Ancak maddede bunu göremedim. Ayrıca kaynak konusunda da sıkıntı var. Çeviri yaptığınız (KM statüsünde olmayan) İngilizce versiyonunun da gerisinde bana göre. Şu haliyle Kaliteli Madde statüsü almasına karşıyım. Katkılarınızın devam etmesini isterim. Bu tip maddeler Vikipedi'de kolay gelişmiyor. Her KM/SM yazarı maddeyi bu statüye kavuşturmak için en kötü bir kaç haftasını feda ediyor. Eminim sizde (olumsuz bir sonuç olsa bile) bu şekilde devam edeceksiniz. :) Sait71 21:23, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Şartlı destek Giriş kısmı da geliştirilebilirse KM olması için hiçbir engel kalmayacak bana göre. --Ozankra (mesaj) 11:02, 20 Eylül 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık, ancak kaynak sıkıntısı çok büyük. "Teknik ve Prosedürler", "Rekonstrüktif (Yeniden Yapım) Cerrahi", "Yan Dallar" başlıkları hiç kaynak içermiyor. Bu hâliyle kaliteli olmaması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 11:57, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Bahsedilen eleştirilere istinaden hem giriş kısmını geliştirdim hem de ilgili alanlara referanslar ekledim. Referansları eklerken bilimsel kaynakları kullanmaya özen gösterdim. Ek öneriniz veya eleştiriniz olur ise onları da değerlendirmeye alacağım. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Celalalioglu (mesaj) 11:54, 22 Eylül 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.