Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Eylül 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.---- Akhilleus ileti 16:01, 28 Eylül 2011 (UTC)

Oliver Kahn[kaynağı değiştir]

  • Maddeyi kısa bir süre önce çevirmiştim, bazı kırmızılıkları giderdim fakat başarıları ve istatistikleri kısmında Bundesliga sezonlarının bağlantıları kırmızı durumda. Pek vakit bulamadığım için o kırmızılıkları gideremedim. Yine de bu ufak kırmızılıkların maddenin KM olmasına engel olmayacağını düşünüyorum. --Anylaiileti katkılar 09:33, 28 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Madde çok güzel olmuş ellerinize sağlık. --JustForFun 19:31, 1 Eylül 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle emeğinize sağlık. Milli takım kariyerine kadar okuyup ufak değişiklikler yaptım. "2010'de Olier Kahn teknik direktörlük lisansı aldı" cümlesinin yeri yanlış sanırım, çok uygun bir nokta bulamadığımdan dokunmadım. Devamını da okuyacağım zaman el verdikçe. --SayginerV-posta 21:16, 2 Eylül 2011 (UTC)
Cevap Cevap Öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Yaptığınız değişiklikleri gördüm. Gayet olumlu değişiklikler. "2010'de Olier Kahn teknik direktörlük lisansı aldı" cümlesine gelince... Böyle bir şey okuduğumu veya yazdığımı hatırlamıyorum. Burada İngilizce vikide eklenme tarihi 22 Ağustos, fakat ben çeviriyi bu tarihten çok önceden bitirmiştim. Gösterilen kaynakta da bununla ilgili hiçbir şey yer almıyor. Galiba JustForFun arkadaşımız eklemiş, yeri değiştirilebilir; fakat dediğim gibi verilen referansta bununla ilgili bir şey yer almıyor. Aksine, verilen referansta "bundan sonra futbola dönme gibi bir amacım yok" cümlesi geçmiş. --Anylaiileti katkılar 23:35, 2 Eylül 2011 (UTC)
Muhtemelen kaynaktaki "Although Kahn received his coaching license last year, he said he plans to stick to television for the time being." cümlesine dayanılarak yazılmış. Ama yeri orası değil belki giriş bölümünün sonu; ayrıca teknik direktörlük değil kaleci antrenörlüğü sanırım bahsedilen. Şöhret bölümüne katkı yapabilecek bilgiler taşıyan kaynaktan bu cümlenin çekilmesi de ilginç : ). Yapmak istediği programla ilgili bilgiler şöhret başlığına girebilir.--SayginerV-posta 08:32, 3 Eylül 2011 (UTC)
Ben de tam emin değilim, o yüzden bu cümleyi şöhret bölümüne "Kaleci, 2010 yılında antrenörlük lisansı aldı." şeklinde geçireceğim. :) --Anylai 14:10, 6 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek -- Fikrimce Kalite standartlarında. - Nebeviye 16:10, 12 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Bence de KM olur. --Ozankra 15:42, 14 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek --SayginerV-posta 17:36, 16 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek -- Kaliteli madde standardını karşıladığını düşünüyorum. Tek bir konu var: "buna rağmen finalde Brezilya'ya 2-0 kaybettikleri karşılaşma yüzünden eleştirilere maruz kaldı." cümlesinin kaynaklandırılması lazım. İlerleyen kısımlara baktım ama orada da kaynak bulamadım. Elinize sağlık, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 10:40, 23 Eylül 2011 (UTC)
    O cümleye Cnn'in bir haberini ekledim. Sanırım yeterli olur. --SayginerV-posta 14:31, 23 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Ellerinize sağlık. Mimar77 21:24, 25 Eylül 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 07:36, 22 Eylül 2011 (UTC)

Atatürk'lü İş Bankası reklamı[kaynağı değiştir]

  • Gezinirken buldum, kaç sene evvel yazmışım :) Bu maddeye daha fazla bilgi eklemek çok mümkün gözükmüyor, SM olamaz ama KM olabilir. Kaynaklandırması ve resimler yeterli, biraz kırmızısı var sadece.Khutuckmsj 12:50, 28 Haziran 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle madde için emeği geçenlerin eline sağlık. Yalnız bir sorum olacaktı. Prodüksiyon başlığında ilk paragrafta "Reklam filminin hazırlıkları üç hafta, çekimi ise üç gün sürmüştür" denirken, aynı başlıkta üçüncü yani son paragrafta ise "107 saniyelik filmin çekimi sabah başladı ve geceye dek sürdü. denmekte. Sonuç olarak çekimler kaç gün sürmüştür konusunda aynı başlık altında iki farklı ifade geçiyor. Hangisi doğruysa o doğrultuda düzeltilebilir mi acaba size zahmet? Aslında maddenin, belki de bu doğrultuda baştan aşağı kontrol edilmesi uygun olabilir. Saygılarımla--Merube 89msj 21:46, 29 Haziran 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Şunlardan da bahsedilse hoş olmaz mı?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:34, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Bence uygun. Bu sayfa diğer arkadaşların gözüne çarpmıyor herhalde. Fazla ilgilenen olmamış.--Gökçє Yörük mesaj 20:08, 24 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum "Atatürk'ün canlandırıldığı ilk reklamdır." denmiş fakat Rapsar'ın verdiği bağlantıda daha önce de Atatürk'ün reklamlarda canlandırıldığı görülüyor. O ifade kaldırılıp bağlantıdaki reklamlardan ayrı bir başlıkta küçük bir paragrafla bahsedilmesi yararlı olacaktır. --cobija 23:05, 28 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum "Yapılsa", "edilse" demektense biraz el atsanız? --Khutuckmsj 20:34, 29 Ağustos 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Sayın Khutuck "Yapılsa", "edilse" demektense biraz el atsanız? ifadenizi yanlış buluyorum. Lakin içerik kalite standartlarından oldukça geride. Kırmızı bağlantılarda ismi geçen kişiler reklamı var ettiyse açılması şart o bağlantıların. İçerikte ayrıntılandırılmalı lakin elinize de sağlık. - Nebeviye 16:09, 12 Eylül 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 18:59, 4 Eylül 2011 (UTC)

Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Mustafa Kemal Atatürk maddesi uzun zamandan beri KM haline getirmek istediğim bir madde.Maddedeki kırmızı bağlantıların önemli bir kısmını mavileştirdim. Madde başlıklarını düzenledim ve gereken yerlerde alt başlıklar oluşturarak daha ayrıntılı bilgilere yer verdim.Hatırası bölümünü oluşturdum,dış politika ve iç politika kısmını bölümlere ayırarak yeniden düzenledim.Yeni kaynaklar ve yeni fotograflar ekledim.Yazım hatalarını düzelttim.Daha önce madde 21 Haziran 2009 ve 20 Temmuz 2009 tarihlerinde iki kez SM adayı gösterilmiş.Maddenin bu tarihlerdeki durumuna göre bugün çok daha iyi bir düzeyde olduğu kanaatindeyim.Örneğin 20 Temmuz’daki SM adaylığında Kullanıcı:İnfoCan maddeyi Kaliteli Madde olmaya çok daha yakın gördüğünü söylemiş.Eğer o günkü hali KM’ye yakın görülebiliyorsa inanıyorum ki bugün çok daha yakındır. Mustafa Kemal Atatürk maddesi İspanyolca Vikipedide SM Almanca Vikipedide KM olabiliyorken kendi tarihimizle ilgili oldukça önemli bir maddenin bizim vikipedimizde bu seviyelere gelememesi üzüntü vericidir. Elbette ki hepimizin yeterli görmediği bazı noktalar olabilir.Bunları hep birlikte gidermeliyiz.Netice itibariyle eğer madde KM seçilirse şahsım değil,vikipedimiz bir KM kazanmış olacaktır.Görüşlerinizi bildirmenizi rica ederim.---- Akhilleus ileti 14:31, 20 Ağustos 2011 (UTC)

  • Yorum: ölü kaynak bağlantılar mevcut. Ayrıca ADD ya da belediyeler gibi sitelerin ansiklopedik kaynak olarak kullanılması da yanlış. Kaynakçaları bence yeniden gözden geçiriniz. — heddagabler 14:43, 20 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Öncelikle dikkatiniz için teşekkür ederim.Maddede işaretlediğiniz ölü bağlantıları değiştirdim.İsterseniz siz de bir kontrol edin.Umarım sorun çözülmüştür.---- Akhilleus ileti 18:59, 20 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek DestekÇalıştayileti 20:02, 20 Ağustos 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Şahsen bu sayfadan KM olabilecek bir elektrik alamadım. Böyle sayfalar çok büyük öneme sahip oluyor. Dikkat ve özenle tarafsız bir şekilde hazırlanmalı. Bana ortaokul kitaplarında yazılanları anımsatıyor. Bence hala çok büyük sorunları var. Öncelikle kaynaklar: Şu anki kaynaklar kısmen de olsa bana pek güvenli gelmiyor. Atatürk hakkında binlerce kitap yazılmışken, gazetelerin kaynak olarak gösterilmesi pek mantıklı değil gibi. Daha fazla ek okumaya da verilebilir. Cümlelerden sonra boşluk bırakılmaması, bazı yerlerdeki büyük-küçük harflerin yanlış kullanımı, girizgahın kısa olması gibi sorunlar da mevcut. Emeklerinize saygı duyuyorum ama bence bu sayfa KM olmayı hak etmiyor. Keşke SM olabilse.--Myrat ileti 20:56, 20 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.Ancak bu sorunları karşı oy yerine yorum olarak belirtseydiniz çok daha iyi olurdu.Netice olarak Mustafa Kemal Atatürk maddesi oldukça uzun bir madde ve hepsini ben yazmadım.Elbette ki bazı eksikler oluyor.Mesela yukarıda Hedda'nın tespit edip bildirdiği ölü bağlantılar var.O bunları işaretledikten sonra ben de düzelttim.Ancak siz burada genel bir ifade kullanmışsınız.Maddede kitap olarak kullanılan kaynaklar da var.Girizgahın kısa olması derken,siz nasıl bir girizgah düşünüyorsunuz?Gördüğünüz büyük-küçük harflerin yanlış kullanımı nedir?Boşluk bırakmaya gelince benden cümlelerden sonra boşluk bırakılmamasını isteyen kulanıcı da oldu.Bu boşluk konusunda ne yapacağımı bilmiyorum.Ayrıca hangi gazete kaynağında bilgi yanlışı var?Yanlış bir gazete kaynağı görüyorsanız,söyleyin düzeltelim.---- Akhilleus ileti 09:08, 21 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tarafsız Tarafsız Bence bu madde biraz daha geliştirilik SM yapılmalı.----MetinMesaj 15:17, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Ben de SM yapmak istiyorum ileride zaten.Ancak önce bir KM eşiğini atlayalımBurada maddenin KM olması ileride SM seçilmesine engel değildir.Siz maddeyi KM olması için yeterli görüyor musunuz?Görmüyorsanız eksik olduğunu düşündüğünüz yerleri açık bir dille belirtin ki düzeltelim.Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 15:24, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Hayır kesinlikle KM olmasında bir engel yok. Ama bende Myrat'ın dediğine katılıyorum.Bu önemli bir sayfa. Ulu Gazi'nin sayfası. Bu bakımdan bunu hep birlikte geliştirip SM yapmalıyız. Ve geliştirildikten sonra direk olarak SM adaylığına koyulmalı. Yoksa tabiki dediğim gibi KM olmasında engel yok.----MetinMesaj 15:36, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Maddenin önemini ben de takdir ediyorum.SM olması için yapılacak bir çalışmada elimden geleni yapmaya da hazırım.Ancak yukarıda belirttiğim gibi daha önce olumsuz sonuçlanan iki SM adaylığı var.Öyle zannediyorum ki söz konusu Ulu Gazi olunca beklenti çıtası da hayli yüksek oluyor.Bir ekmeği tüm olarak yemek yerine bölerek yerseniz daha kolay olur.Önce KM adayı göstermeme de ekmeği bölmek olarak bakabilirsiniz.Eğer yukarıda belirttiğiniz gibi KM olması konusunda bir eksik görmüyorsanız desteğinizi esirgemeyiniz lütfen.---- Akhilleus ileti 15:52, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Fikrimi değiştirdim.SM olana kadar KM olabilir.----MetinMesaj 15:56, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Madde içinde kaynaklandırılmamış iki bölüme kaynakları ekledim. Kaynak belirilmeli şablonu kalmadı. SM'ye şu an için uzak olsa da KM'yi hakediyor diye düşünüyorum.Başka E-92 Yok!!! 22:17, 27 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddede gördüğüm bazı imla hatalarını düzelttim. Ancak maddede çok sık virgül kullanılmış ve yukarıdaki bir yorumda geçtiği gibi biten cümlelerden sonra boşluk bırakılmamış. Ayrıca şahsi ilişkileri bölümünün son paragrafındaki manevi çocuklarının kimlerle evlendiği bilgileri gereksiz gibi. Bunlar halledilirse oyum destek yönünde olacaktır. Emyilmesaj 00:10, 29 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Düzeltmeleriniz için teşekkür ederim.Şahsi ilişkileri bölümünde manevi çocuklarının kimlerle evlendiği bilgisini çıkardım.Noktalardan sonra boşluk bıraktım ve gereksiz gördüğüm virgülleri kaldırdım.Ancak maddede çok sık virgül kullanılması cümlelerin uzunluğundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.---- Akhilleus ileti 11:27, 29 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek --Emyilmesaj 15:51, 31 Ağustos 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.