Nüfuslarına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu bir nüfuslarına göre ülkeler listesidir.

Ülkelerin nüfuslarına göre sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Tüm bağımlı bölgeler italik olarak gösterilmiştir.Son güncelleme:10 Ağustos 2013

Sıra Ülke (veya bağımlı bölge) Nüfus Tarih % dünya nüfusuna
oranı
Kaynak
- Dünya 7.145.786.000 25 Nisan 2014 100.00% USCB dünya nüfusu sayacı
1  Çin[1] 1.359.250.000 9 Ağustos 2013 19.1% Çin resmi nüfus sayımı
2  Hindistan 1.232.320.000 9 Ağustos 2013 17.3% Hindistan resmi nüfus sayımı
3 Amerika Birleşik Devletleri ABD 316.418.000 9 Ağustos 2013 4.45% Resmi nüfus sayımı
4  Endonezya 237.641.326 1 Mayıs 2010 3.35% 2010 nüfus sayımı sonuçları
5  Brezilya 193.946.886 1 Temmuz 2012 2.73% Resmi nüfus sayımı
6  Pakistan 183.903.000 9 Ağustos 2013 2.59% Resmi nüfus sayımı
7  Nijerya 173.615.000 1 Temmuz 2013 2.44% BM tahmini
8  Bangladeş 152.518.015 16 Temmuz 2012 2.15% Resmi nüfus sayımı
9  Rusya 143.400.000 1 Nisan 2013 2.02% Resmi nüfus sayımı
10  Japonya 127.350.000 1 Temmuz 2013 1.79% Aylık Resmi nüfus sayımı
11  Meksika 117.409.830 1 Ocak 2013 1.65% Resmi nüfus sayımı
12  Filipinler 98.176.000 9 Ağustos 2013 1.38% Resmi nüfus sayımı
13  Vietnam 88.780.000 1 Temmuz 2012 1.25% Resmi nüfus sayımı
14  Etiyopya 86.613.986 1 Temmuz 2013 1.22% Resmi nüfus sayımı
15  Mısır 83.661.000 1 Ocak 2013 1.18% Resmi nüfus sayımı
16  Almanya 80.493.000 30 Eylül 2012 1.13% Üç aylık Resmi nüfus sayımı
17  İran 76.807.000 9 Ağustos 2013 1.08% Resmi nüfus sayımı
18  Türkiye 76.667.864 31 Aralık 2013 1.06% Resmi nüfus sayımı
19  Demokratik Kongo Cumhuriyeti 67.514.000 1 Temmuz 2013 0.95% BM tahmini
20  Tayland 65.926.261 1 Eylül 2010 0.93% 2010 nüfus sayımı
21  Fransa[2] 65.707.000 1 Temmuz 2013 0.92% Aylık Resmi nüfus sayımı
22  Birleşik Krallık 63.181.775 27 Mart 2011 0.89% 2011 nüfus sayımı
23  İtalya 59.704.082 31 Ocak 2013 0.84% Aylık Resmi nüfus sayımı
24  Myanmar 53.259.000 1 Temmuz 2013 0.75% BM tahmini
25  Güney Afrika 52.981.991 1 Temmuz 2013 0.75% Resmi nüfus sayımı
26  Güney Kore 50.219.669 1 Temmuz 2013 0.71% Resmi nüfus sayımı
27  Kolombiya 47.181.000 9 Ağustos 2013 0.66% Resmi nüfus sayımı
28  İspanya 47.059.533 1 Ocak 2013 0.66% Yıllık Resmi nüfus sayımı
29  Ukrayna 45.480.315 1 Haziran 2013 0.64% Aylık Resmi nüfus sayımı
30  Tanzanya 44.928.923 26 Ağustos 2012 0.63% 2012 nüfus sayımı
31  Kenya 44.354.000 1 Temmuz 2013 0.62% BM tahmini
32  Arjantin 40.117.096 27 Ekim 2010 0.56% Son 2010 nüfus sayımı
33  Polonya 38.533.299 31 Aralık 2012 0.54% Resmi nüfus sayımı
34  Sudan 37.964.000 1 Temmuz 2013 0.53% BM tahmini
35  Cezayir 37.900.000 1 Ocak 2013 0.53% Resmi nüfus sayımı
36  Irak 35.404.000 1 Ağustos 2013 0.47% Yıllık Resmi nüfus sayımı
37  Kanada 35.141.542 1 Nisan 2013 0.49% Resmi nüfus sayımı
38  Uganda 34.131.400 1 Temmuz 2012 0.48% Yıllık Resmi nüfus sayımı
39  Fas 32.987.800 9 Ağustos 2013 0.46% Resmi nüfus sayımı
40  Peru 30.475.144 30 Haziran 2013 0.43% Yıllık Resmi nüfus sayımı
41  Malezya 29.784.600 9 Ağustos 2013 0.43% Resmi nüfus sayımı
42  Özbekistan 29.559.100 1 Ocak 2012 0.42% Resmi nüfus sayımı
43  Suudi Arabistan 29.195.895 1 Temmuz 2012 0.41% Resmi nüfus sayımı
44  Venezuela 28.946.101 30 Ekim 2011 0.41% Ön 2011 nüfus sayımı
45  Nepal 26.494.504 22 Haziran 2011 0.37% Son 2011 nüfus sayımı
46  Afganistan 25.500.100 1 Ocak 2013 0.36% Resmi nüfus sayımı
47  Kuzey Kore 24.895.000 1 Temmuz 2013 0.35% BM tahmini
48  Gana 24.658.823 26 Eylül 2010 0.35% Son 2010 nüfus sayımı
49  Yemen 24.527.000 1 Temmuz 2012 0.35% Resmi nüfus sayımı
50  Mozambik 23.700.715 1 Temmuz 2012 0.33% Resmi nüfus sayımı
51  Çin Cumhuriyeti[3] 23.344.213 30 Haziran 2013 0.33% Aylık Resmi nüfus sayımı
52  Fildişi Sahili 23.202.000 1 Temmuz 2012 0.33% Resmi nüfus sayımı
53  Avustralya 23.111.910 9 Ağustos 2013 0.33% Resmi nüfus sayımı
54  Suriye 21.377.000 31 Aralık 2011 0.33% Resmi nüfus sayımı
55  Madagaskar 20.696.070 1 Temmuz 2011 0.29% Yıllık Resmi nüfus sayımı
56  Angola 20.609.294 1 Temmuz 2012 0.29% Resmi nüfus sayımı
57  Kamerun 20.386.799 1 Temmuz 2012 0.29% Yıllık Resmi nüfus sayımı
58  Sri Lanka 20.277.597 21 Mart 2012 0.29% Ön 2012 nüfus sayımı
59  Romanya 20.121.641 20 Ekim 2011 0.28% Son 2011 nüfus sayımı
60  Burkina Faso 17.322.796 1 Temmuz 2013 0.24% Resmi nüfus sayımı
61  Nijer 17.129.076 10 Aralık 2012 0.24% Ön 2012 nüfus sayımı
62  Kazakistan 17.028.000 1 Temmuz 2013 0.24% Aylık Resmi nüfus sayımı
63  Hollanda 16.795.200 9 Ağustos 2013 0.24% Resmi nüfus sayımı
64  Şili 16.634.603 9 Nisan 2012 0.23% Son 2012 nüfus sayımı
65  Ekvador 15.547.000 9 Ağustos 2013 0.22% Resmi nüfus sayımı
66  Guatemala 15.438.384 30 Haziran 2013 0.22% Yıllık Resmi nüfus sayımı
67  Mali 15.302.000 1 Temmuz 2013 0.22% BM tahmini
68  Kamboçya 15.135.000 1 Temmuz 2013 0.21% BM tahmini
69  Malavi 14.388.600 1 Temmuz 2011 0.2% Resmi nüfus sayımı
70  Senegal 13.567.338 1 Temmuz 2013 0.19% Resmi nüfus sayımı
71  Zambiya 13.092.666 16 Ekim 2010 0.18% Son 2010 nüfus sayımı
72  Zimbabve 12.973.808 17 Ağustos 2012 0.18% Ön 2012 nüfus sayımı
73  Çad 12.825.000 1 Temmuz 2013 0.18% BM tahmini
74  Güney Sudan 11.296.000 1 Temmuz 2013 0.16% BM tahmini
75  Küba 11.163.934 15 Eylül 2012 0.16% Ön 2012 nüfus sayımı
76  Belçika 11.156.136 1 Haziran 2013 0.16% Aylık Resmi nüfus sayımı
77  Gine 10.824.200 1 Temmuz 2010 0.15% Resmi nüfus sayımı
78  Yunanistan 10.815.197 24 Mayıs 2011 0.15% Son 2011 nüfus sayımı
79  Tunus 10.777.500 1 Temmuz 2012 0.15% Resmi nüfus sayımı
80  Portekiz 10.562.178 21 Mart 2011 0.15% Son 2011 nüfus sayımı
81  Ruanda 10.537.222 15 Ağustos 2012 0.15% Ön 2012 nüfus sayımı
82  Çek Cumhuriyeti 10.512.800 31 Mart 2013 0.15% Resmi nüfus sayımı
83  Somali[4] 10.496.000 1 Temmuz 2013 0.15% BM tahmini
84  Haiti 10.413.211 1 Temmuz 2012 0.15% Resmi nüfus sayımı
85  Benin 10.323.000 1 Temmuz 2013 0.15% BM tahmini
86  Burundi 10.163.000 1 Temmuz 2013 0.14% BM tahmini
87  Bolivya 10.027.254 21 Kasım 2012 0.14% 2012 nüfus sayımı
88  Macaristan 9.906.000 1 Ocak 2013 0.14% Yıllık Resmi nüfus sayımı
89  İsveç 9.588.569 31 Mayıs 2013 0.13% Aylık Resmi nüfus sayımı
90  Beyaz Rusya 9.459.800 1 Temmuz 2013 0.13% Aylık Resmi nüfus sayımı
91  Dominik Cumhuriyeti 9.445.281 1 Aralık 2010 0.13% Son 2010 nüfus sayımı
92  Azerbaycan 9.235.100 1 Ocak 2012 0.13% Resmi nüfus sayımı
93  Avusturya 8.464.554 1 Nisan 2013 0.12% Resmi nüfus sayımı
94  Honduras 8.385.072 1 Temmuz 2012 0.12% Yıllık Resmi nüfus sayımı
95  Birleşik Arap Emirlikleri 8.264.070 1 Temmuz 2010 0.12% Resmi nüfus sayımı
96  İsviçre 8.058.100 31 Mart 2013 0.11% Üç aylık Resmi nüfus sayımı
97  İsrail 8.051.200 30 Haziran 2013 0.11% Aylık Resmi nüfus sayımı
98  Tacikistan 8.000.000 1 Nisan 2013 0.11% Resmi nüfus sayımı
99  Bulgaristan 7.282.041 31 Aralık 2012 0.1% Resmi nüfus sayımı
100  Sırbistan[5] 7.241.295 1 Ocak 2012 0.1% Resmi nüfus sayımı
101  Hong Kong[6] 7.173.900 31 Aralık 2012 0.1% Resmi nüfus sayımı
102  Papua Yeni Gine 7.059.653 10 Temmuz 2011 0.099% 2011 nüfus sayımı
103  Paraguay 6.672.631 1 Temmuz 2012 0.094% Resmi nüfus sayımı
104  Laos 6.580.800 1 Temmuz 2013 0.093% Yıllık Resmi nüfus sayımı
105  Ürdün 6.473.600 9 Ağustos 2013 0.09% Resmi nüfus sayımı
106  Eritre 6.333.000 1 Temmuz 2013 0.089% BM tahmini
107  Libya 6.202.000 1 Temmuz 2013 0.087% BM tahmini
108  Togo 6.191.155 6 Kasım 2010 0.087% Son 2010 nüfus sayımı
109  Sierra Leone 6.190.280 2013 0.087% Resmi nüfus sayımı
110  El Salvador 6.183.000 30 Haziran 2010 0.087% Resmi nüfus sayımı
111  Nikaragua 6.071.045 30 Haziran 2012 0.085% Resmi nüfus sayımı
112  Danimarka 5.605.836 1 Nisan 2013 0.079% Üç aylık Resmi nüfus sayımı
113  Kırgızistan 5.551.900 1 Temmuz 2012 0.078% Yıllık Resmi nüfus sayımı
114  Finlandiya 5.434.357 31 Mayıs 2013 0.077% Aylık Resmi nüfus sayımı
115  Slovakya 5.410.728 31 Mart 2013 0.076% Resmi nüfus sayımı
116  Singapur 5.310.000 1 Temmuz 2012 0.075% Resmi nüfus sayımı
117  Türkmenistan 5.240.000 1 Temmuz 2013 0.074% BM tahmini
118  Norveç 5.063.709 31 Mart 2013 0.071% Üç aylık Resmi nüfus sayımı
119  Lübnan 4.822.000 1 Temmuz 2013 0.068% BM tahmini
120  Kosta Rika 4.667.096 1 Temmuz 2013 0.066% Resmi nüfus sayımı
121  Orta Afrika Cumhuriyeti 4.616.000 1 Temmuz 2013 0.065% BM tahmini
122  İrlanda 4.585.400 1 Nisan 2012 0.065% Yıllık Resmi nüfus sayımı
123  Gürcistan[7] 4.483.800 1 Ocak 2013 0.063% Yıllık Resmi nüfus sayımı
124  Yeni Zelanda 4.472.390 9 Ağustos 2013 0.063% Resmi nüfus sayımı
125  Kongo Cumhuriyeti 4.448.000 1 Temmuz 2013 0.063% BM tahmini
126  Filistin[8] 4.420.549 1 Temmuz 2013 0.062% Resmi nüfus sayımı
127  Liberya 4.294.000 1 Temmuz 2013 0.06% BM tahmini
128  Hırvatistan 4.290.612 31 Mart 2011 0.06% 2011 nüfus sayımı
129  Bosna-Hersek 3.839.737 30 Haziran 2011 0.054% Resmi nüfus sayımı
130  Umman 3.831.553 28 Şubat 2013 0.054% Aylık Resmi nüfus sayımı
131  Porto Riko[9] 3.667.084 1 Temmuz 2012 0.052% Resmi nüfus sayımı
132  Kuveyt 3.582.054 31 Aralık 2010 0.05% Resmi nüfus sayımı
133  Moldova[10] 3.559.500 1 Ocak 2012 0.05% Resmi nüfus sayımı
134  Moritanya 3.461.041 1 Temmuz 2013 0.049% Yıllık Resmi nüfus sayımı
135  Panama 3.405.813 16 Mayıs 2010 0.048% Son 2010 nüfus sayımı
136  Uruguay 3.286.314 30 Eylül 2011 0.046% Son 2011 nüfus sayımı
137  Ermenistan 3.024.100 1 Temmuz 2012 0.043% Yıllık Resmi nüfus sayımı
138  Litvanya 2.955.986 1 Temmuz 2013 0.042% Aylık Resmi nüfus sayımı
139  Arnavutluk 2.821.977 1 Ekim 2011 0.04% 2011 nüfus sayımı
140  Moğolistan 2.754.685 11 Kasım 2010 0.039% 2010 nüfus sayımı
141  Jamaika 2.711.476 31 Aralık 2012 0.038% Yıllık Resmi nüfus sayımı
142  Namibya 2.113.077 28 Ağustos 2011 0.03% Son 2011 nüfus sayımı
143  Lesoto 2.074.000 1 Temmuz 2013 0.029% BM tahmini
144  Slovenya 2.060.589 9 Ağustos 2013 0.029% Resmi nüfus sayımı
145  Makedonya 2.059.794 31 Aralık 2011 0.029% Resmi nüfus sayımı
146  Botsvana 2.024.904 22 Ağustos 2011 0.029% Son 2011 nüfus sayımı
147  Letonya 2.013.400 1 Haziran 2013 0.028% Aylık Resmi nüfus sayımı
148  Katar 1.916.426 30 Haziran 2013 0.027% Aylık Resmi nüfus sayımı
149  Gambiya 1.849.000 1 Temmuz 2013 0.026% BM tahmini
150  Gine Bissau 1.704.000 1 Temmuz 2013 0.024% BM tahmini
151  Gabon 1.672.000 1 Temmuz 2013 0.024% BM tahmini
152  Ekvator Ginesi 1.622.000 1 Temmuz 2010 0.023% Yıllık Resmi nüfus sayımı
153  Togo 1.328.019 9 Ocak 2011 0.019% 2011 nüfus sayımı
154  Estonya 1.286.540 1 Ocak 2013 0.018% Resmi nüfus sayımı
155  Mauritius 1.257.900 3 Temmuz 2011 0.018% 2011 nüfus sayımı
156  Svaziland 1.250.000 1 Temmuz 2013 0.018% BM tahmini
157  Bahreyn 1.234.571 27 Nisan 2010 0.017% Son 2010 nüfus sayımı
158  Doğu Timor 1.066.409 11 Temmuz 2010 0.015% Son 2010 nüfus sayımı
159  Cibuti 864.618 1 Temmuz 2011 0.012% Yıllık Resmi nüfus sayımı
160  Kıbrıs Cumhuriyeti[11] 862.000 31 Aralık 2011 0.012% Resmi nüfus sayımı
161  Fiji 858.038 1 Temmuz 2012 0.012% Yıllık Resmi nüfus sayımı
162  Réunion (Fransa) 821.136 1 Ocak 2010 0.012% Resmi nüfus sayımı
163  Guyana 784.894 1 Temmuz 2010 0.011% Yıllık Resmi nüfus sayımı
164  Bhutan 737.320 9 Ağustos 2013 0.01% Resmi nüfus sayımı
165  Komorlar 724.300 1 Temmuz 2012 0.01% Resmi nüfus sayımı
166  Karadağ 620.029 1 Nisan 2011 0.0087% Son 2011 nüfus sayımı
167  Makao[12] 582.000 31 Aralık 2012 0.0082% Resmi nüfus sayımı
168  Batı Sahra[13] 567.000 1 Temmuz 2013 0.008% BM tahmini
169  Solomon Adaları 561.000 1 Temmuz 2013 0.0079% BM tahmini
170  Lüksemburg 537.000 31 Aralık 2012 0.0076% Yıllık Resmi nüfus sayımı
171  Surinam 534.189 13 Ağustos 2012 0.0075% Ön 2012 nüfus sayımı
172  Yeşil Burun Adaları 491.875 16 Haziran 2010 0.0069% Son 2010 nüfus sayımı
173  Malta 416.055 20 Kasım 2011 0.0059% Ön 2011 nüfus sayımı
174  Guadeloupe (Fransa) 403.355 1 Ocak 2010 0.0057% Resmi nüfus sayımı
175  Martinique (Fransa) 394.173 1 Ocak 2010 0.0055% Resmi nüfus sayımı
176  Brunei 393.162 20 Haziran 2011 0.0055% Ön 2011 nüfus sayımı
177  Bahamalar 351.461 3 Mayıs 2010 0.0049% Son 2010 nüfus sayımı
178  İzlanda 323.810 1 Temmuz 2013 0.0046% Resmi nüfus sayımı
179  Maldivler 317.280 1 Temmuz 2010 0.0045% Resmi nüfus sayımı
180  Belize 312.971 12 Mayıs 2010 0.0044% Ön 2010 nüfus sayımı
181  Barbados 274.200 1 Temmuz 2010 0.0039% Resmi nüfus sayımı
182  Fransız Polinezyası (Fransa) 268.270 22 Ağustos 2012 0.0038% Ön 2012 nüfus sayımı
183  Vanuatu 264.652 1 Temmuz 2013 0.0037% Yıllık Resmi nüfus sayımı
184  Yeni Kaledonya (Fransa) 258.958 1 Temmuz 2013 0.0036% Yıllık Resmi nüfus sayımı
185  Fransız Guyanası (Fransa) 229.040 1 Ocak 2010 0.0032% Resmi nüfus sayımı
186  Mayotte (Fransa) 212.600 21 Ağustos 2012 0.003% 2012 nüfus sayımı
187  Samoa 187.820 November 7. 2011 0.0026% Son 2011 nüfus sayımı
188  São Tomé ve Príncipe 187.356 13 Mayıs 2012 0.0026% 2012 nüfus sayımı
189  Saint Lucia 166.526 10 Mayıs 2010 0.0023% Ön 2010 nüfus sayımı
190  Guam (ABD) 159.358 Nisan 1. 2010 0.0022% Son 2010 nüfus sayımı
191  Curaçao (Hollanda) 150.563 26 Mart 2011 0.0021% 2011 nüfus sayımı
192  Saint Vincent ve Grenadinler 109.000 1 Temmuz 2013 0.0015% BM tahmini
193  Kiribati 106.461 1 Temmuz 2013 0.0015% Yıllık Resmi nüfus sayımı
194  ABD Virjin Adaları (ABD) 106.405 1 Nisan 2010 0.0015% Son 2010 nüfus sayımı
195  Grenada 103.328 12 Mayıs 2011 0.0015% 2011 nüfus sayımı
196  Tonga 103.036 30 Kasım 2011 0.0015% 2011 nüfus sayımı
197  Aruba (Hollanda) 101.484 29 Eylül 2010 0.0014% 2010 nüfus sayımı
198  Mikronezya Federal Devletleri 101.351 1 Temmuz 2013 0.0014% Yıllık Resmi nüfus sayımı
199  Jersey (UK) 97.857 27 Mart 2011 0.0014% 2011 nüfus sayımı
200  Seyşeller 90.945 26 Ağustos 2010 0.0013% Son 2010 nüfus sayımı
201  Antigua ve Barbuda 86.295 27 Mayıs 2011 0.0012% Ön 2011 nüfus sayımı
202  Man Adası (UK) 84.497 27 Mart 2011 0.0012% 2011 nüfus sayımı
203  Andorra 76.246 1 Temmuz 2012 0.0011% Yıllık Resmi nüfus sayımı
204  Dominika 71.293 14 Mayıs 2011 0.001% Ön 2011 nüfus sayımı
205  Bermuda (UK) 64.237 20 Mayıs 2010 0.0009% Son 2010 nüfus sayımı
206  Guernsey (UK) 62.431 31 Mart 2010 0.00088% Yıllık Resmi nüfus sayımı
207  Grönland (Danimarka) 56.370 1 Ocak 2013 0.00079% Yıllık Resmi nüfus sayımı
208  Marshall Adaları 56.086 1 Temmuz 2013 0.00079% Yıllık Resmi nüfus sayımı
209  Amerikan Samoası (ABD) 55.519 1 Nisan 2010 0.00078% Son 2010 nüfus sayımı
210  Cayman Adaları (UK) 55.456 10 Ekim 2010 0.00078% Son 2010 nüfus sayımı
211  Saint Kitts ve Nevis 54.000 1 Temmuz 2013 0.00076% BM tahmini
212  Kuzey Mariana Adaları (ABD) 53.883 1 Nisan 2010 0.00076% Son 2010 nüfus sayımı
213  Faroe Adaları (Danimarka) 48.244 1 Nisan 2013 0.00068% Aylık Resmi nüfus sayımı
214  Sint Maarten (Hollanda) 37.429 1 Ocak 2010 0.00053% Resmi nüfus sayımı
215  Saint Martin (Fransa) (Fransa) 36.979 1 Ocak 2010 0.00052% Resmi nüfus sayımı
216  Lihtenştayn 36.842 31 Aralık 2012 0.00052% Yıllık Resmi nüfus sayımı
217  Monako 36.136 31 Aralık 2012 0.00051% Yıllık Resmi nüfus sayımı
218  San Marino 32.382 31 Mayıs 2013 0.00046% Aylık Resmi nüfus sayımı
219  Turks ve Caicos Adaları (UK) 31.458 25 Ocak 2012 0.00044% 2012 nüfus sayımı
220  Cebelitarık (UK) 29.752 1 Temmuz 2011 0.00042% Yıllık Resmi nüfus sayımı
221  Britanya Virjin Adaları (UK) 29.537 1 Temmuz 2010 0.00042% Yıllık Resmi nüfus sayımı
222  Åland (Finland) 28.502 31 Aralık 2012 0.0004% Resmi nüfus sayımı
223  Hollanda Karayipleri (Hollanda) 21.133 1 Ocak 2011 0.0003% Resmi nüfus sayımı
224  Palau 20.901 1 Temmuz 2013 0.00029% Yıllık Resmi nüfus sayımı
225  Cook Adaları (NZ) 14.974 1 Aralık 2011 0.00021% 2011 son nüfus sayımı
226  Anguilla (UK) 13.452 11 Mayıs 2011 0.00019% Ön 2011 nüfus sayımı
227  Wallis ve Futuna (Fransa) 13.135 1 Temmuz 2013 0.00018% Yıllık resmi nüfus sayımı
228  Tuvalu 11.323 1 Temmuz 2013 0.00016% Yıllık resmi nüfus sayımı
229  Nauru 9.945 30 Ekim 2011 0.00014% 2011 nüfus sayımı
230  Saint Barthélemy (Fransa) 8.938 1 Ocak 2010 0.00013% Resmi nüfus sayımı
231  Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 6.081 1 Ocak 2010 0.00006% Resmi nüfus sayımı
232  Montserrat (UK) 4.922 12 Mayıs 2011 0.00005% 2011 nüfus sayımı
233  Saint Helena (UK) 4.000 1 Temmuz 2013 0.00004% BM tahmini
234  Svalbard ve Jan Mayen (Norveç) 2.655 1 Eylül 2012 0.00003% Resmi nüfus sayımı
235  Falkland Adaları (UK) 2.563 15 Nisan 2012 0.00003% 2012 nüfus sayımı
236  Norfolk Adası (Avustralya) 2.302 9 Ağustos 2011 0.00002% 2011 nüfus sayımı
237  Christmas Adası (Avustralya) 2.072 9 Ağustos 2011 0.00002% 2011 nüfus sayımı
238  Niue (NZ) 1.613 10 Eylül 2011 0.00002% 2011 son nüfus sayımı
239  Tokelau (NZ) 1.411 18 Ekim 2011 0.00001% 2011 son nüfus sayımı
240  Vatikan 800 1 Temmuz 2012 0.00001% Resmi tahmini
241  Cocos Adaları (Avustralya) 550 9 Ağustos 2011 0.000001% 2011 nüfus sayımı
242  Pitcairn Adaları (UK) 66 1 Temmuz 2008 0.0000000% 2008 nüfus sayımı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Çin'deki nüfus sayımına. Hong Kong ve Makao ile Özel İdari Bölgeler (SAR) dahil değildir. İlki 1997 yılı ortalarında Çin egemenliğinde ve ikincisi 20 Aralık 1999 tarihinde yapıldı.
  2. ^ Tahmini olarak Fransa metropolitanı nüfusunu ifade eder. Ayrıca değişik zamanlardaki denizaşırı Fransız Guyanası bölümleri için de listelenmiştir (Départements d'outre-mer. DOM). Guadeloupe. Martinique. Fransız Polinezyası için Mayotte (31 Mart 2011) ve Réunion ile denizaşırı kolektivite (Collectivités d'outre-mer. COM). Saint Barthélemy. Saint Martin. Saint Pierre ve Miquelon ve Wallis ve Futuna Adaları. Fransa metropolitanının nüfusu 1 Temmuz 2013 tarihinde 63.822.000 olarak belirlenmiştir. Bir aylık nesmi nüfus sayımı [www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/bsweb/serie.asp?idbank=000436387].
  3. ^ Kısmen tanınan devlet. Çin Halk Cumhuriyeti kendi illerinden birisi olduğunu iddia etmektedir. Tayvan ile birlikte yanında bulunan Kinmen, Matsu, Pescadores vb. dahildir
  4. ^ Puntland (genel nüfus ile birlikte yaklaşık olarak 3.900.000 nüfusa sahiptir) ve Somaliland'ı içerir (bazı nüfusta dahil edildiğinden 3.500.000).
  5. ^ hariç Kosova (2011 1.733.872).
  6. ^ Çin Halk Cumhuriyeti Özel İdari Bölgesi (SAR) 1 Temmuz 1997.
  7. ^ hariç (2012) Abhazya Cumhuriyeti (2011 sayımı 242.862) ve Güney Osetya (70.000. 2006).
  8. ^ Bu bölüm Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan oluşur.
  9. ^ ABD altındaki (İspanyolca: Estado Libre Asociado) Milletler Topluluğu.
  10. ^ hariç (statistica.md.2010.pdf) Transdinyester (2005 sayımı 555.347).
  11. ^ hariç Kuzey Kıbrıs (294.906. 04 Aralık 2011 BM gözlemcileri himayesinde nüfus sayımı. (Kuzey Kıbrıs Devlet Planlama Teşkilatı).
  12. ^ Çin Halk Cumhuriyeti Özel İdare Bölgesi (SAR) 20 Aralık 1999.
  13. ^ Yönetim Fas ve Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti arasında bölünmüştür. tüm topraklar üzerinde her ikisi de hak iddia etmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]