Nüfuslarına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Not: Tüm bağımlı bölgeler italik olarak gösterilmiştir. Son güncelleme: 2 Haziran 2020

Sıra Ülke (veya bağımlı bölge) Nüfus Tarih % dünya nüfusuna
oranı
Kaynak
Dünya 7.804.277.000 6 Ağustos 2020 %100 buraya bakınız
1  Çin 1.439.254.046 25.06.2020 %18,49 worldometers dünya nüfus sayacı Çin
2  Hindistan 1.380.004.385 25.06.2020 %17,72 worldometers dünya nüfus sayacı Hindistan
3  ABD 331.002.651 25.06.2020 %4,25 worldometers dünya nüfus sayacı ABD
4  Endonezya 273.523.615 25.06.2020 %3,51 worldometers dünya nüfus sayacı Endonezya
5  Pakistan 220.892.340 25.06.2020 %2,84 worldometers dünya nüfus sayıcı Pakistan
6  Brezilya 212.559.417 25.06.2020 %2,73 worldometers dünya nüfus sayacı Brezilya
7  Nijerya 206.139.589 25.06.2020 %2,65 worldometers dünya nüfus sayacı Nijerya
8  Bangladeş 164.689.815 10.04.2020 %2,12 worldometers dünya nüfus sayacı Bangladeş
9  Rusya 145.934.862 10.04.2020 %1,87 worldometers dünya nüfus sayacı Rusya
10  Meksika 128.932.104 10.04.2020 %1,66 worldometers dünya nüfus sayacı Meksika
11  Japonya 126.476.591 04.05.2020 %1,62 worldometers dünya nüfus sayacı Japonya
12  Etiyopya 114.963.383 10.04.2020 %1,48 worldometers dünya nüfus sayacı Etiyopya
13  Filipinler 109.581.078 10.04.2020 %1,41 Resmi nüfus sayacı
14  Mısır 102.334.404 10.04.2020 %1,31 Resmi nüfus sayacı
15  Vietnam 97.338.984 10.04.2019 %1,25 Resmi Nüfus Sayımı
16  Kongo DC 89.561.403 10.04.2020 %1,15 worldometers dünya nüfus sayacı Kongo
17  İran 83.415.638 03.05.2020 %1.07 worldometers dünya nüfus sayacı İran
18  Türkiye 83.154.997 01.01.2020 %1,06 Resmi Nüfus Sayımı
19  Almanya 83.149.300 30.09.2019 %1.06 Resmi Nüfus Sayımı
20  Birleşik Krallık 67.886.011 10.04.2020 %0,87 worldometers dünya nüfus sayacı Birleşik Krallık
21  Fransa[1] 67.075.000 01.04.2020 %0,86 Aylık Resmi nüfus sayımı
22  Tayland 66.501.015 04.05.2020 %0,85 Resmi Nüfus Sayacı
23  İtalya 60.461.826 10.04.2020 %0,77 Aylık Resmi nüfus sayımı
24  Tanzanya 59.734.218 10.04.2020 %0,77 worldometers dünya nüfus sayacı Tanzanya
25  Güney Afrika 59.308.690 10.04.2020 %0,76 Resmi nüfus sayımı
26  Myanmar 54.409.800 10.04.2020 %0,70 worldometers dünya nüfus sayacı Myanmar
27  Kenya 53.771.296 10.04.2020 %0,69 Yıllık Resmi nüfus sayımı
28  Güney Kore 51.280.665 10.04.2020 %0,66 Resmi nüfus sayımı
29  Kolombiya 50.882.891 10.04.2020 %0,65 Resmi nüfus sayımı
30  İspanya 47.100.396 01.07.2019 %0,60 Yıllık Resmi nüfus sayımı
31  Uganda 45.741.007 10.04.2020 %0,59 Yıllık Resmi nüfus sayımı
32  Arjantin 45.195.774 10.04.2020 %0,58 Resmi nüfus sayacı
33  Cezayir 43.851.044 10.04.2020 %0,56 Resmi nüfus sayımı
34  Sudan 43.849.269 10.04.2020 %0,56 Yıllık Resmi nüfus sayımı
35  Ukrayna 43.733.762 10.04.2020 %0,56 Aylık Resmi nüfus sayımı
36  Irak 40.222.493 10.04.2020 %0,52 Yıllık Resmi nüfus sayımı
37  Afganistan 38.928.346 10.04.2020 %0,50 Resmi nüfus sayımı
38  Polonya 37.846.611 10.04.2020 %0,49 Resmi nüfus sayımı
39  Kanada 37.742.154 10.04 2020 %0,48 Resmi nüfus sayacı
40  Fas 36.910.560 10.04.2020 %0,47 Resmi nüfus sayacı
41  Suudi Arabistan 34.813.871 10.04.2020 %0,45 worldometers dünya nüfus sayacı Suudi Arabistan
42  Özbekistan 34.100.100 10.04.2020 %0,44 Resmi nüfus sayacı
43  Peru 32.971.854 10.04.2020 %0,42 Yıllık Resmi nüfus sayımı
44  Angola 32.866.272 10.04.2020 %0,42 Resmi nüfus sayımı
45  Malezya 32.365.999 10.04.2020 %0,42 Resmi nüfus sayacı
46  Mozambik 31.255.435 10.04.2020 %0,40 worldometers dünya nüfus sayacı Mozambik
47  Gana 31.072.940 10.04.2020 %0,40 Resmi nüfus sayımı
48  Yemen 29.825.964 10.04.2020 %0,38 worldometers dünya nüfus sayacı Yemen
49    Nepal 29.136.808 10.04.2020 %0,37 Resmi nüfus sayımı
50  Venezuela 28.435.940 10.04.2020 %0,37 worldometers dünya nüfus sayacı Venezuela
51  Madagaskar 27.691.018 15.04.2020 %0,36 worldometers dünya nüfus sayacı Madagaskar
52  Kamerun 26.545.863 15.04.2020 %0,34 Yıllık Resmi nüfus sayımı
53  Fildişi Sahili 26.378.274 15.04.2020 %0,34 Resmi nüfus sayımı
54  Kuzey Kore 25.778.816 15.04.2020 %0,33 BM tahmini
55  Avustralya 25.500.000 15.04.2020 %0,33 Resmi nüfus sayımı
56  Nijer 24.206.644 15.04.2020 %0,31 worldometers dünya nüfus sayacı Niger
57  Tayvan[2] 23.807.668 15.04.2020 %0,31 Aylık Resmi nüfus sayımı
58  Sri Lanka 21.413.249 15.04.2020 %0,28 worldometers dünya nüfus sayacı Sri Lanka
59  Burkina Faso 20.903.273 15.04.2020 %0,27 Resmi nüfus sayımı
60  Mali 20.250.833 15.04.2020 %0,26 BM tahmini
61  Romanya 19.237.621 15.04.2020 %0,25 worldometers dünya nüfus sayacı Mali
62  Malavi 19.129.952 15.04,2020 %0,25 Resmi nüfus sayımı
63  Şili 19.116.201 15.04,2020 %0,24 worldometers dünya nüfus sayacı Şili
64  Zambiya 19.010.000 15.04.2020 %0,24 worldometers dünya nüfus sayacı Zambiya
65  Kazakistan 19.001.000 15.04.2020 %0,24 Aylık Resmi nüfus sayımı
66  Guatemala 17.915.568 15.04.2020 %0,23 Yıllık Resmi nüfus sayımı
67  Ekvador 17.643.054 15.04.2020 %0,23 Resmi nüfus sayımı
68  Suriye 17.500.658 15.04.2020 %0,22 Resmi nüfus sayımı
69  Hollanda 17.134.923 15.04.2020 %0,22 Resmi nüfus sayımı
70  Senegal 16.743.927 15.04.2020 %0,22 Resmi nüfus sayımı
71  Kamboçya 16.670.494 15.04.2020 %0,21 BM tahmini
72  Çad 16.425.864 15.04.2020 %0,21 BM tahmini
73  Zimbabve 14.862.924 17.08.2012 %0,19 Ön 2012 nüfus sayımı
74  Belçika 14.800.000 01.04.2020 %0,19 Aylık Resmi nüfus sayımı
75  Küba 11.327.208 29.05.2020 %0,15

worldometers dünya nüfus sayacı Küba

76  Güney Sudan 11.296.000 01.07.2013 %0,15 BM tahmini
77  Gine 10.824.200 01.07.2010 %0,14 Resmi nüfus sayımı
78  Tunus 10.777.500 01.07.2012 %0,14 Resmi nüfus sayımı
79  Yunanistan 10.724.599 01.01.2019 %0,14 Resmi nüfus sayımı
80  Çekya 10.693.939 31.12.2019 %0,14 Resmi nüfus sayımı
81  Ruanda 10.537.222 01.07.2012 %0,14 Ön 2012 nüfus sayımı
82  Somali[3] 10.496.000 01.07.2013 %0,13 BM tahmini
83  Haiti 10.413.211 01.07.2012 %0,13 Resmi nüfus sayımı
84  İsveç 10.338.368 29.02.2020 %0,13 Aylık Resmi nüfus sayımı
85  Benin 10.323.000 01.07.2013 %0,13 BM tahmini
86  Burundi 10.304.520 02.02.2016 %0,13 BM tahmini
87  Portekiz 10.276.617 31.12.2018 %0,13 Resmi nüfus sayımı
88  Bolivya 10.203.254 21.11.2015 %0,13 2012 nüfus sayımı
89  Azerbaycan 10.067.108 01.01.2020 %0,13 Resmi nüfus sayım
90  Macaristan 9.772.756 01.01.2019 %0,13 Yıllık Resmi nüfus sayımı
91  Dominik Cumhuriyeti 9.445.281 01.12.2010 %0,12 Son 2010 nüfus sayımı
92  Beyaz Rusya 9.408.400 01.01.2020 %0,12 Aylık Resmi nüfus sayımı
93  Avusturya 8.902.600 01.01.2020 %0,11 Resmi nüfus sayımı
94  Papua Yeni Gine 8.606.000 10.07.2011 %0,11 2011 nüfus sayımı
95   İsviçre 8.603.899 31.12.2019 %0,11 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
96  Honduras 8.385.072 01.07.2012 %0,11 Yıllık Resmi nüfus sayımı
97  Birleşik Arap Emirlikleri 8.264.070 01.07.2010 %0,11 Resmi nüfus sayımı
98  İsrail 8.051.200 30.06.2013 %0,10 Aylık Resmi nüfus sayımı
99  Tacikistan 8.000.000 01.04.2013 %0,10 Resmi nüfus sayımı
100  Sierra Leone 7.901.454 01.01.2019 %0,10 Resmi nüfus sayımı
-  Hong Kong[4] (Çin) 7.173.900 31.12.2012 %0,092 Resmi nüfus sayımı
101  Sırbistan[5] 6.963.764 01.01.2019 %0,089 Resmi nüfus sayımı
102  Bulgaristan 6.951.482 31.12.2019 %0,089 Resmi nüfus sayımı
103  Paraguay 6.672.631 01.07.2012 %0,086 Resmi nüfus sayımı
104  Laos 6.580.800 01.07.2013 %0,085 Yıllık Resmi nüfus sayımı
105  Ürdün 6.473.600 09.08.2013 %0,083 Resmi nüfus sayımı
106  Eritre 6.333.000 01.07.2013 %0,081 BM tahmini
107  Libya 6.202.000 01.07.2013 %0,080 BM tahmini
108  Togo 6.191.155 06.11.2010 %0,080 Son 2010 nüfus sayımı
109  El Salvador 6.183.000 30.06.2010 %0,079 Resmi nüfus sayımı
110  Nikaragua 6.071.045 30.06.2012 %0,077 Resmi nüfus sayımı
111  Danimarka 5.822.763 01.01.2020 %0,075 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
112  Kırgızistan 5.551.900 01.07.2012 %0,071 Yıllık Resmi nüfus sayımı
113  Finlandiya 5.528.390 31.03.2020 %0,071 Aylık Resmi nüfus sayımı
114  Slovakya 5.457.873 31.12.2019 %0,070 Resmi nüfus sayımı
115  Norveç 5.367.580 01.01.2020 %0,069 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
116  Singapur 5.310.000 01.07.2012 %0,068 Resmi nüfus sayımı
117  Türkmenistan 5.250.000 01.07.2013 %0,067 BM tahmini
118  Yeni Zelanda 5.100.000 03.05.2020 %0,066 Resmi nüfus sayacı
119  İrlanda 4.921.500 01.04.2019 %0,063 Yıllık Resmi nüfus sayımı
120  Lübnan 4.822.000 01.07.2013 %0,062 BM tahmini
121  Kosta Rika 4.667.096 01.07.2013 %0,060 Resmi nüfus sayımı
122  Orta Afrika Cumhuriyeti 4.616.000 01.07.2013 %0,059 BM tahmini
123  Gürcistan[6] 4.483.800 01.01.2013 %0,058 Yıllık Resmi nüfus sayımı
124  Kongo Cumhuriyeti 4.448.000 01.07.2013 %0,057 BM tahmini
-  Filistin[7] 4.420.549 01.07.2013 %0,057 Resmi nüfus sayımı
125  Liberya 4.294.000 01.07.2013 %0,055 BM tahmini
126  Hırvatistan 4.076.246 31.12.2018 %0,052 Resmi nüfus sayımı
127  Umman 3.831.553 28.02.2013 %0,049 Aylık Resmi nüfus sayımı
-  Porto Riko[8] (ABD) 3.667.084 01.07.2012 %0,047 Resmi nüfus sayımı
128  Kuveyt 3.582.054 31.12.2010 %0,046 Resmi nüfus sayımı
129  Moritanya 3.461.041 01.07.2013 %0,044 Yıllık Resmi nüfus sayımı
130  Panama 3.405.813 16.05.2010 %0,044 Son 2010 nüfus sayımı
131  Bosna-Hersek 3.301.000 01.06.2019 %0,042 Resmi nüfus sayımı
132  Uruguay 3.286.314 30.09.2011 %0,042 Son 2011 nüfus sayımı
133  Ermenistan 3.024.100 01.07.2012 %0,039 Yıllık Resmi nüfus sayımı
134  Arnavutluk 2.821.977 01.10.2011 %0,036 2011 nüfus sayımı
135  Litvanya 2.793.471 01.03.2020 %0,036 Aylık Resmi nüfus sayımı
136  Moğolistan 2.754.685 11.11.2010 %0,035 2010 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
137  Jamaika 2.711.476 31.12.2012 %0,035 Yıllık Resmi nüfus sayımı
138  Moldova 2.681.735 01.01.2019 %0,034 Resmi nüfus sayımı
139  Katar 2.155.446 30.04.2014 %0,028 Aylık Resmi nüfus sayımı
140  Namibya 2.113.077 28.08.2011 %0,027 Son 2011 nüfus sayımı
141  Kuzey Makedonya 2.077.132 31.12.2018 %0,027 Resmi nüfus sayımı
142  Lesotho 2.074.000 01.07.2013 %0,027 BM tahmini
143  Slovenya 2.060.589 09.08.2013 %0,026 Resmi nüfus sayımı
144  Botsvana 2.024.904 22.08.2011 %0,026 Son 2011 nüfus sayımı
145  Letonya 2.013.400 01.06.2013 %0,026 Aylık Resmi nüfus sayımı
146  Gambiya 1.849.000 01.07.2013 %0,023 BM tahmini
147  Kosova 1.795.666 31.12.2018 %0,023 [9]
148  Gine-Bissau 1.704.000 01.07.2013 %0,022 BM tahmini
149  Gabon 1.672.000 01.07.2013 %0,021 BM tahmini
150  Ekvator Ginesi 1.622.000 01.07.2010 %0,021 Yıllık Resmi nüfus sayımı
151  Trinidad ve Tobago 1.328.019 09.01.2011 %0,017 2011 nüfus sayımı
152  Estonya 1.286.540 01.01.2013 %0,017 Resmi nüfus sayımı
153  Mauritius 1.257.900 03.07.2011 %0,016 2011 nüfus sayımı
154  Esvatini 1.250.000 01.07.2013 %0,016 BM tahmini
155  Bahreyn 1.234.571 27.04.2010 %0,016 Son 2010 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
156  Doğu Timor 1.066.409 11.07.2010 %0,014 Son 2010 nüfus sayımı
157  Cibuti 864.618 01.07.2011 %0,011 Yıllık Resmi nüfus sayımı
158  Kıbrıs Cumhuriyeti[10] 862.000 31.12.2011 %0,011 Resmi nüfus sayımı
159  Fiji 858.038 01.07.2012 %0,011 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Réunion (Fransa) 821.136 01.01.2010 %0,011 Resmi nüfus sayımı
160  Guyana 784.894 01.07.2010 %0,010 Yıllık Resmi nüfus sayımı
161  Bhutan 737.320 08.08.2013 %0,0094 Resmi nüfus sayımı
162  Komorlar 724.300 01.07.2012 %0,0093 Resmi nüfus sayımı
163  Lüksemburg 626.108 01.01.2020 %0,0080 Yıllık Resmi nüfus sayımı
164  Karadağ 620.029 01.04.2011 %0,0080 Son 2011 nüfus sayımı
-  Makao[11] (Çin) 582.000 31.12.2012 %0,0075 Resmi nüfus sayımı
-  Batı Sahra[12] 567.000 01.07.2013 %0,0073 BM tahmini
165  Solomon Adaları 561.000 01.07.2013 %0,0072 BM tahmini
166  Surinam 534.189 13.08.2012 %0,0069 Ön 2012 nüfus sayımı
167  Malta 493.559 31.12.2018 %0,0063 Resmi nüfus sayımı
168  Yeşil Burun Adaları 491.875 16.06.2010 %0,0063 Son 2010 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
-  Guadeloupe (Fransa) 403.355 01.01.2010 %0,0052 Resmi nüfus sayımı
-  Martinik (Fransa) 394.173 01.01.2010 %0,0051 Resmi nüfus sayımı
169  Brunei 393.162 20.06.2011 %0,0050 Ön 2011 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
-  Kuzey Kıbrıs 376.284 01.01.2020 %0,0048 2020 resmi nüfus sayımı
170  İzlanda 364.134 01.01.2020 %0,0047 Resmi nüfus sayımı
171  Bahamalar 351.461 03.05.2010 %0,0045 Son 2010 nüfus sayımı
172  Maldivler 317.280 01.07.2010 %0,0041 Resmi nüfus sayımı
173  Belize 312.971 12.05.2010 %0,0040 Ön 2010 nüfus sayımı
174  Barbados 274.200 01.07.2010 %0,0035 Resmi nüfus sayımı
-  Fransız Polinezyası (Fransa) 268.270 22.08.2012 %0,0034 Ön 2012 nüfus sayımı
175  Vanuatu 264.652 01.07.2013 %0,0034 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Yeni Kaledonya (Fransa) 258.958 01.07.2013 %0,0033 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Fransız Guyanası (Fransa) 229.040 01.01.2010 %0,0029 Resmi nüfus sayımı
-  Mayotte (Fransa) 212.600 21.08.2012 %0,0027 2012 nüfus sayımı
176  Samoa 187.820 07.11.2011 %0,0024 Son 2011 nüfus sayımı
177  São Tomé ve Príncipe 187.356 13.05.2012 %0,0024 2012 nüfus sayımı
178  Saint Lucia 166.526 10.05.2010 %0,0021 Ön 2010 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
-  Guam (ABD) 159.358 01.04.2010 %0,0020 Son 2010 nüfus sayımı
-  Curaçao (Hollanda) 150.563 26.03.2011 %0,0019 2011 nüfus sayımı
179  Saint Vincent ve Grenadinler 109.000 01.07.2013 %0,0014 BM tahmini
180  Kiribati 106.461 01.07.2013 %0,0014 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  ABD Virjin Adaları (ABD) 106.405 01.04.2010 %0,0014 Son 2010 nüfus sayımı
181  Grenada 103.328 12.05.2011 %0,0013 2011 nüfus sayımı
182  Tonga 103.036 30.11.2011 %0,0013 2011 nüfus sayımı
-  Aruba (Hollanda) 101.484 29.09.2010 %0,0013 2010 nüfus sayımı
183  Mikronezya Federal Devletleri 101.351 01.07.2013 %0,0013 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Jersey (UK) 97.857 27.03.2011 %0,0013 2011 nüfus sayımı
184  Seyşeller 90.945 26.08.2010 %0,0012 Son 2010 nüfus sayımı
185  Antigua ve Barbuda 86.295 27.05.2011 %0,0011 Ön 2011 nüfus sayımı
-  Man Adası (UK) 84.497 27.03.2011 %0,0011 2011 nüfus sayımı
186  Andorra 76.246 01.07.2012 %0,00098 Yıllık Resmi nüfus sayımı
187  Dominika 71.293 15.05.2011 %0,00092 Ön 2011 nüfus sayımı
-  Bermuda (UK) 64.237 20.05.2010 %0,00082 Son 2010 nüfus sayımı
-  Guernsey (UK) 62.431 31.03.2010 %0,00080 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Grönland (Danimarka) 56.370 01.01.2013 %0,00072 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Kuzey Mariana Adaları (ABD) 56.200 01.07.2018 %0,00072 Son 2010 nüfus sayımı
188  Marshall Adaları 56.086 01.07.2013 %0,00072 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Amerikan Samoası (ABD) 55.519 01.04.2010 %0,00071 Son 2010 nüfus sayımı
-  Cayman Adaları (UK) 55.456 10.10.2010 %0,00071 Son 2010 nüfus sayımı[ölü/kırık bağlantı]
189  Saint Kitts ve Nevis 54.000 01.07.2013 %0,00069 BM tahmini
-  Faroe Adaları (Danimarka) 48.244 01.04.2013 %0,00062 Aylık Resmi nüfus sayımı
-  Sint Maarten (Hollanda) 40.614 01.01.2018 %0,00052 Resmi nüfus sayımı
-  Saint Martin (Fransa) 36.979 01.01.2010 %0,00047 Resmi nüfus sayımı
190  Lihtenştayn 36.842 31.12.2012 %0,00047 Yıllık Resmi nüfus sayımı
191  Monako 36.136 31.12.2012 %0,00046 Yıllık Resmi nüfus sayımı
192  San Marino 32.382 31.05.2013 %0,00042 Aylık Resmi nüfus sayımı
-  Turks ve Caicos Adaları (UK) 31.458 25.01.2012 %0,00040 2012 nüfus sayımı
-  Cebelitarık (UK) 29.752 01.07.2011 %0,00038 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Britanya Virjin Adaları (UK) 29.537 01.07.2010 %0,00038 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Åland (Finlandiya) 28.502 31.12.2012 %0,00037 Resmi nüfus sayımı
-  Hollanda Karayipleri (Hollanda) 21.133 01.01.2011 %0,00027 Resmi nüfus sayımı
193  Palau 20.901 01.07.2013 %0,00027 Yıllık Resmi nüfus sayımı
-  Cook Adaları (NZ) 14.974 01.12.2011 %0,00019 2011 son nüfus sayımı
-  Anguilla (UK) 13.452 11.05.2011 %0,00017 Ön 2011 nüfus sayımı
-  Wallis ve Futuna (Fransa) 11.700 01.06.2018 %0,00015 Yıllık resmi nüfus sayımı
194  Nauru 11.000 01.06.2018 %0,00014 2011 nüfus sayımı
195  Tuvalu 10.200 01.06.2018 %0,00013 Yıllık resmi nüfus sayımı
-  Saint Barthélemy (Fransa) 8.938 01.01.2010 %0,00011 Resmi nüfus sayımı
-  Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 6.081 01.01.2010 %0,000078 Resmi nüfus sayımı
-  Montserrat (UK) 4.922 12.05.2011 %0,000063 2011 nüfus sayımı
-  Saint Helena (UK) 4.000 01.07.2013 %0,000051 BM tahmini
-  Svalbard ve Jan Mayen (Norveç) 2.655 01.09.2012 %0,000034 Resmi nüfus sayımı
-  Falkland Adaları (UK) 2.563 15.04.2012 %0,000033 2012 nüfus sayımı
-  Christmas Adası (Avustralya) 1.928 30.06.2018 %0,000025 https://www.citypopulation.de/en/australia/cities/
-  Norfolk Adası (Avustralya) 1.756 30.06.2018 %0,000023 https://www.citypopulation.de/en/australia/cities/
-  Niue (NZ) 1.520 01.07.2018 %0,000020 Resmi nüfus sayacı
-  Tokelau (NZ) 1.400 01.07.2018 %0,000018 İstatistikler
196  Vatikan 850 01.02.2019 %0,000011 Resmi nüfus sayımı
-  Cocos Adaları (Avustralya) 555 30.06.2019 %0,0000071 Resmi nüfus sayımı
-  Pitcairn Adaları (UK) 50 01.01.2019 %0,00000064 Resmi nüfus sayımı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tahmini olarak Fransa metropolitanı nüfusunu ifade eder. Ayrıca değişik zamanlardaki denizaşırı Fransız Guyanası bölümleri için de listelenmiştir (Départements d'outre-mer. DOM). Guadeloupe. Martinique. Fransız Polinezyası için Mayotte (31 Mart 2011) ve Réunion ile denizaşırı kolektivite (Collectivités d'outre-mer. COM). Saint Barthélemy. Saint Martin. Saint Pierre ve Miquelon ve Wallis ve Futuna Adaları. Fransa metropolitanının nüfusu 1 Temmuz 2018 tarihinde 65.200.000 olarak belirlenmiştir. Bir aylık nesmi nüfus sayımı [www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/bsweb/serie.asp?idbank=000436387].
  2. ^ Kısmen tanınan devlet. Çin kendi illerinden birisi olduğunu iddia etmektedir. Tayvan ile birlikte yanında bulunan Kinmen, Matsu Adaları, Pescadores vb. dahildir
  3. ^ Puntland (genel nüfus ile birlikte yaklaşık olarak 3.900.000 nüfusa sahiptir) ve Somaliland'ı içerir (bazı nüfusta dahil edildiğinden 3.500.000).
  4. ^ Çin Özel İdari Bölgesi (SAR) 1 Temmuz 1997.
  5. ^ hariç Kosova (2011[ölü/kırık bağlantı] 1.733.872).
  6. ^ hariç (2012) Abhazya Cumhuriyeti (2011 sayımı 242.862) ve Güney Osetya (70.000. 2006).
  7. ^ Bu bölüm Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan oluşur.
  8. ^ ABD altındaki (İspanyolcaEstado Libre Asociado) Milletler Topluluğu.
  9. ^ https://ask.rks-gov.net/en/kosovo-agency-of-statistics/add-news/population-estimates-2017
  10. ^ hariç Kuzey Kıbrıs (294.906. 04 Aralık 2011 BM gözlemcileri himayesinde nüfus sayımı. (Kuzey Kıbrıs Devlet Planlama Teşkilatı).
  11. ^ Çin Özel İdare Bölgesi (SAR) 20 Aralık 1999.
  12. ^ Yönetim Fas ve Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti arasında bölünmüştür. tüm topraklar üzerinde her ikisi de hak iddia etmektedir.