İçeriğe atla

Nüfusa göre ülkeler ve bağımlı topraklar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nüfuslarına göre ülkeler listesi sayfasından yönlendirildi)
2018'deki dünya nüfusunun kartogramı; her kare 500.000 kişiyi temsil etmektedir.

Bu sayfa, nüfusa göre ülkeler ve bağımlı toprakların bir listesidir. Egemen devletleri, yerleşik bağımlı bölgeleri ve bazı durumlarda egemen devletlerin kurucu ülkelerini içerir ve listeye dahil edilme esas olarak ISO standardı ISO 3166-1'e dayanır. Örneğin, Birleşik Krallık tek bir varlık olarak kabul edilirken, Hollanda Krallığı'nı oluşturan ülkeler ayrı ayrı değerlendirilir. Buna ek olarak, bu liste ISO 3166-1'de bulunmayan sınırlı tanınırlığa sahip bazı devletleri de içermektedir. Ayrıca, Birleşmiş Milletlerin 2023 itibarıyla 8,045 milyar olarak tahmin ettiği dünya nüfusuna kıyasla her ülkenin nüfusu yüzde olarak verilmiştir.[1]

Yöntem[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tabloda kullanılan rakamlar, ulusal nüfus sayımı otoritesi tarafından yapılan en güncel tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır ve genellikle yuvarlanmıştır.

Güncellenmiş ulusal verilerin mevcut olmadığı durumlarda, rakamlar Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı Nüfus Bölümü tarafından 2022 yılı için yapılan tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır.

Derlenen rakamlar her ülkede aynı zamanda veya aynı doğruluk düzeyinde toplanmadığından, sonuçta ortaya çıkan sayısal karşılaştırmalar yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Ayrıca, tüm ülkelerden gelen rakamların toplanması dünya toplamına eşit olmayabilir.

Birleşik Krallık ülkeleri gibi egemen devletlerin ayrılmaz parçalarını oluşturan alanlar, ilgili egemen devletlerin bir parçası olarak sayılır. Avrupa Birliği gibi egemen devlet olmayan diğer oluşumlar[a] ve çeşitli ülkelerin Antarktika üzerindeki hak iddiaları gibi kalıcı nüfusa sahip olmayan bağımsız bölgeler dahil değildir.[2]

Nüfusa göre egemen devletler ve bağımlı topraklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Birleşmiş Milletlerin 193 üye devletine ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki iki gözlemci devlete numaralandırılmış bir sıra atanmıştır. Bağımlı bölgelere ve egemen devletlerin parçası olan kurucu ülkelere numaralı bir sıra tahsis edilmemiştir. Buna ek olarak, sınırlı tanınırlığa sahip egemen devletler de dahil edilmiş, ancak bir numara sıralaması verilmemiştir.

  Bağımlı bölge
  Sınırlı tanınan ülke
Sıra Ülke Nüfus Tarih Oran Notlar
  Dünya 8.123.306.000 19 Haziran 2024 %100 bkz.
1  Hindistan 1.412.604.531 25 Haziran 2023 %17.39 Ulusal Nüfus Sayacı
2  Çin 1.409.670.000 31 Aralık 2023 %17.35 Resmi Nüfus Sayacı
3  ABD 336.080.688 21 Şubat 2024 %4.14 Ulusal Nüfus Sayacı
4  Endonezya 279.118.866 1 Temmuz 2023 %3.44 Ulusal Nüfus Tahmini
5  Pakistan 241.499.431 1 Mart 2023 %2.97 Resmi Nüfus Sayımı
6  Nijerya 218.541.000 1 Temmuz 2022 %2.69 BM Nüfus Projeksiyonu
7  Brezilya 203.062.512 1 Ağustos 2022 %2.5 Resmi Nüfus Sayacı
8  Bangladeş 169.828.911 12 Haziran 2022 %2.09 Ulusal Nüfus Sayacı
9  Rusya 146.424.729 1 Ocak 2023 %1.8 Ulusal Yıllık Tahmin
10  Meksika 129.406.736 30 Eylül 2023 %1.59 Ulusal Üç Aylık Nüfus Tahmini
11  Japonya 124.500.000 1 Mayıs 2023 %1.53 Aylık Ulusal Tahmin
12  Filipinler 110.683.773 26 Ağustos 2023 %1.36 BM Nüfus Projeksiyonu
13  Etiyopya 107.334.000 1 Temmuz 2023 %1.32 Ulusal Nüfus Projeksiyonu
14  Mısır 105.373.154 26 Ağustos 2023 %1.3 Resmi Nüfus Sayacı
15  Vietnam 100.000.000 Nisan 2023 %1.23 Resmi Nüfus Sayımı
16  Kongo DC 99.010.000 1 Temmuz 2022 %1.22 BM Nüfus Projeksiyonu
17  Türkiye 85.372.377 31 Aralık 2023 %1.05 Ulusal Yıllık Tahmin
18  İran 85.231.028 26 Ağustos 2023 %1.05 Resmi Nüfus Sayacı
19  Almanya 84.607.016 30 Eylül 2023 %1.04 2023/1 Üç Aylık Ulusal Tahmin
20  Fransa 68.226.000 1 Aralık 2023 %0.84 Aylık Ulusal Tahmin
21  Birleşik Krallık 67.026.292 30 Haziran 2021 %0.83 Resmi Nüfus Tahmini
22  Tayland 65.988.650 27 Haziran 2023 %0.81 Resmi Nüfus Sayımı
23  Tanzanya 61.741.120 23 Ağustos 2022 %0.76 Resmi Nüfus Sayımı
24  Güney Afrika 60.604.992 1 Temmuz 2022 %0.75 Resmi Nüfus Sayımı
25  İtalya 58.919.345 30 Ekim 2023 %0.73 Aylık Ulusal Tahmin
26  Myanmar 55.770.232 1 Temmuz 2022 %0.69 Ulusal Yıllık Projeksiyon
27  Kolombiya 52.215.503 30 Haziran 2023 %0.64 Resmi Nüfus Sayımı
28  Kenya 51.526.000 1 Ocak 2023 %0.63 Resmi Nüfus Sayımı
29  Güney Kore 51.439.038 31 Aralık 2022 %0.63 Resmi Nüfus Sayımı
30  İspanya 48.345.223 1 Temmuz 2023 %0.6 Resmi Nüfus Sayımı
31  Arjantin 46.044.703 18 Mayıs 2022 %0.57 Resmi Nüfus Sayımı
32  Sudan 45.505.075 27 Haziran 2023 %0.56 Resmi Nüfus Sayımı
33  Cezayir 45.400.000 1 Ocak 2022 %0.56 Resmi Nüfus Sayımı
34  Irak 43.324.000 1 Temmuz 2023 %0.53 Resmi Nüfus Sayacı
35  Uganda 42.885.900 1 Temmuz 2021 %0.53 Resmi Nüfus Sayımı
36  Ukrayna 41.130.432 1 Şubat 2022 %0.51 Resmi Nüfus Sayımı
37  Kanada 40.027.242 25 Haziran 2023 %0.49 Ulusal Nüfus Sayacı
38  Polonya 37.726.000 31 Mart 2023 %0.46 Aylık Ulusal Tahmin
39  Fas 36.993.612 25 Haziran 2023 %0.46 Ulusal Nüfus Sayacı
40  Özbekistan 36.297.477 26 Haziran 2023 %0.45 Ulusal Nüfus Sayacı
41  Afganistan 34.262.840 1 Ocak 2023 %0.42 Resmi Nüfus Sayımı
42  Malezya 33.500.000 1 Eylül 2023 %0.41 Ulusal Üç Aylık Nüfus Tahmini
43  Peru 33.396.698 1 Temmuz 2022 %0.41 Ulusal Nüfus Tahmini
44  Angola 33.086.278 30 Haziran 2022 %0.41 Ulusal Yıllık Projeksiyon
45  Mozambik 32.419.747 1 Temmuz 2022 %0.4 Ulusal Yıllık Projeksiyon
46  Suudi Arabistan 32.175.224 10 Mayıs 2022 %0.4 Ulusal Nüfus Tahmini
47  Yemen 31.890.000 1 Temmuz 2022 %0.39 Resmi Nüfus Tahmini
48  Gana 30.832.019 27 Haziran 2021 %0.38 2021 Geçici Nüfus Sayımı
49  Fildişi Sahili 29.389.150 14 Aralık 2021 %0.36 Resmi Nüfus Sayımı
50    Nepal 29.164.578 25 Kasım 2021 %0.36 Resmi Nüfus Sayımı
51  Venezuela 28.705.000 1 Temmuz 2021 %0.35 BM Nüfus Projeksiyonu
52  Kamerun 28.088.845 1 Temmuz 2023 %0.35 Ulusal Nüfus Projeksiyonu
53  Madagaskar 26.923.353 1 Temmuz 2021 %0.33 Resmi Nüfus Sayımı
54  Avustralya 26.707.556 26 Ağustos 2023 %0.33 Resmi Nüfus Sayacı
55  Kuzey Kore 25.660.000 1 Temmuz 2021 %0.32 Resmi Nüfus Sayımı
56  Nijer 25.605.069 1 Ekim 2023 %0.32 Ulusal Nüfus Projeksiyonu
-  Tayvan 23.420.442 1 Ocak 2024 %0.29 Resmi Nüfus Sayımı
57  Burkina Faso 22.752.315 1 Temmuz 2023 %0.28 Resmi Nüfus Sayımı
58  Mali 22.594.000 1 Temmuz 2022 %0.28 BM nüfus projeksiyonu
59  Sri Lanka 22.181.000 1 Temmuz 2022 %0.27 Resmi Nüfus Sayımı
60  Suriye 22.125.000 1 Temmuz 2021 %0.27 BM Nüfus Projeksiyonu
61  Malavi 21.507.723 1 Temmuz 2022 %0.26 Resmi Nüfus Sayımı
62  Kazakistan 20.033.546 1 Ocak 2024 %0.25 Ulusal Nüfus Tahmini
63  Şili 19.960.889 27 Haziran 2023 %0.25 Resmi Nüfus Sayımı
64  Zambiya 19.610.769 14 Eylül 2022 %0.24 Resmi Nüfus Sayımı
65  Romanya 19.053.815 17 Temmuz 2022 %0.23 Resmi Nüfus Sayımı
66  Ekvador 18.319.567 25 Haziran 2023 %0.23 Resmi Nüfus Sayacı
67  Hollanda 17.947.684 31 Aralık 2023 %0.22 Resmi Nüfus Sayımı
68  Senegal 17.223.497 1 Temmuz 2021 %0.21 Resmi Nüfus Sayımı
69  Guatemala 17.109.746 1 Temmuz 2021 %0.21 Resmi Nüfus Sayımı
70  Çad 16.818.391 1 Temmuz 2021 %0.21 Resmi Nüfus Sayımı
71  Somali 16.360.000 1 Temmuz 2021 %0.2 BM Nüfus Projeksiyonu
72  Kamboçya 15.552.211 3 Mart 2019 %0.19 Resmi Nüfus Sayımı
73  Zimbabve 15.178.979 20 Nisan 2022 %0.19 Resmi Nüfus Sayımı
74  Gine 13.261.638 1 Temmuz 2022 %0.16 Resmi Nüfus Projeksiyonu
75  Ruanda 13.246.394 15 Ağustos 2022 %0.16 Resmi Nüfus Sayımı
76  Burundi 12.837.740 1 Temmuz 2022 %0.16 Resmi Nüfus Projeksiyonu
77  Benin 12.606.998 1 Temmuz 2023 %0.16 Resmi Nüfus Sayacı
78  Güney Sudan 12.400.000 1 Aralık 2021 %0.15 BM Nüfus Tahmini
79  Bolivya 12.006.031 1 Temmuz 2022 %0.15 Resmi Nüfus Sayacı
80  Belçika 11.808.859 1 Aralık 2023 %0.15 Resmi Nüfus Sayacı
81  Tunus 11.803.588 1 Ocak 2022 %0.15 Resmi Nüfus Sayacı
82  Papua Yeni Gine 11.781.559 1 Temmuz 2021 %0.15 Ulusal Nüfus Tahmini
83  Haiti 11.743.017 1 Temmuz 2020 %0.14 Resmi Nüfus Sayacı
84  Ürdün 11.426.900 3 Temmuz 2023 %0.14 Resmi Nüfus Sayacı
85  Küba 11.089.511 31 Aralık 2022 %0.14 Resmi Nüfus Sayacı
86  Çekya 10.827.529 1 Ocak 2023 %0.13 Resmi Nüfus Sayacı
87  İsveç 10.545.310 1 Temmuz 2023 %0.13 Resmi Nüfus Sayacı
88  Dominik Cumhuriyeti 10.535.535 1 Temmuz 2021 %0.13 Resmi Nüfus Sayacı
89  Yunanistan 10.482.487 23 Kasım 2021 %0.13 Resmi Nüfus Sayacı
90  Portekiz 10.467.366 31 Aralık 2022 %0.13 Ulusal Nüfus Tahmini
91  Azerbaycan 10.135.373 1 Mart 2023 %0.12 Resmi Nüfus Sayacı
92  Tacikistan 10.077.600 1 Ocak 2023 %0.12 Resmi Nüfus Sayacı
93  Honduras 9.745.149 1 Temmuz 2023 %0.12 Resmi Nüfus Sayacı
94  İsrail 9.740.480 25 Haziran 2023 %0.12 Resmi Nüfus Sayacı
95  Macaristan 9.678.000 1 Ocak 2023 %0.12 Resmi Nüfus Sayacı
96  Birleşik Arap Emirlikleri 9.282.410 31 Ocak 2020 %0.11 Resmi Nüfus Sayacı
97  Belarus 9.200.617 1 Ocak 2023 %0.11 Resmi Nüfus Sayacı
98  Avusturya 9.159.993 1 Ocak 2024 %0.11 Resmi Nüfus Sayacı
99   İsviçre 8.865.270 31 Mart 2023 %0.11 Resmi Nüfus Sayacı
100  Sierra Leone 8.494.260 1 Temmuz 2022 %0.1 Resmi Nüfus Sayacı
101  Togo 8.095.498 8 Kasım 2022 %0.1 Resmi Nüfus Sayacı
102  Paraguay 7.453.695 1 Temmuz 2022 %0.09 Resmi Nüfus Sayacı
103  Laos 7.337.783 1 Temmuz 2021 %0.09 Resmi Nüfus Sayacı
-  Hong Kong (Çin) 7.333.200 31 Aralık 2022 %0.09 Resmi Nüfus Sayacı
104  Kırgızistan 7.100.000 1 Mart 2023 %0.09 Resmi Nüfus Sayacı
105  El Salvador 6.884.888 1 Temmuz 2022 %0.08 Resmi Nüfus Sayacı
106  Libya 6.812.000 1 Temmuz 2022 %0.08 BM nüfus projeksiyonu
107  Lübnan 6.769.000 1 Temmuz 2021 %0.08 BM Nüfus Projeksiyonu
108  Sırbistan 6.647.003 31 Ekim 2022 %0.08 Resmi Nüfus Sayacı
109  Nikaragua 6.595.674 30 Haziran 2020 %0.08 Resmi Nüfus Sayacı
110  Türkmenistan 6.516.100 1 Temmuz 2023 %0.08 BM Nüfus Projeksiyonu
111  Bulgaristan 6.447.710 31 Aralık 2022 %0.08 Resmi Nüfus Sayacı
112  Danimarka 5.961.249 1 Ocak 2024 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
113  Kongo Cumhuriyeti 5.657.000 1 Temmuz 2021 %0.07 BM Nüfus Projeksiyonu
114  Orta Afrika Cumhuriyeti 5.633.412 1 Temmuz 2020 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
115  Finlandiya 5.581.767 30 Temmuz 2023 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
116  Norveç 5.514.042 30 Haziran 2023 %0.07 Ulusal Üç Aylık Nüfus Tahmini
117  Filistin 5.483.450 1 Ocak 2023 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
118  Singapur 5.453.600 30 Temmuz 2022 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
119  Slovakya 5.428.792 31 Aralık 2022 %0.07 Resmi Nüfus Sayacı
120  Kosta Rika 5.213.362 30 Haziran 2022 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
121  Yeni Zelanda 5.199.100 31 Mart 2023 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
122  İrlanda 5.123.536 3 Nisan 2022 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
123  Umman 5.035.658 30 Nisan 2023 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
124  Kuveyt 4.670.713 31 Aralık 2020 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
125  Liberya 4.661.010 1 Temmuz 2021 %0.06 Resmi Nüfus Sayacı
126  Moritanya 4.372.037 1 Temmuz 2022 %0.05 Ulusal Yıllık Projeksiyon
127  Panama 4.278.500 1 Temmuz 2020 %0.05 Resmi Nüfus Sayacı
128  Hırvatistan 3.871.833 31 Ağustos 2021 %0.05 Resmi Nüfus Sayacı
129  Gürcistan 3.736.400 1 Ocak 2023 %0.05 Resmi Nüfus Sayacı
130  Eritre 3.684.000 1 Temmuz 2021 %0.05 BM Nüfus Projeksiyonu
131  Uruguay 3.554.915 30 Haziran 2022 %0.04 Resmi Nüfus Sayacı
132  Moğolistan 3.457.548 31 Aralık 2022 %0.04 Resmi Nüfus Sayacı
133  Bosna-Hersek 3.277.082 1 Temmuz 2022 %0.04 Sırp Cum. Bosna Fed.
-  Porto Riko (ABD) 3.221.789 1 Temmuz 2022 %0.04 Resmi Nüfus Sayımı
134  Katar 3.005.069 31 Mart 2023 %0.04 Aylık Ulusal Tahmin
135  Ermenistan 2.981.200 1 Ocak 2023 %0.04 Resmi Nüfus Sayacı
136  Litvanya 2.888.269 1 Şubat 2024 %0.04 Resmi Nüfus Sayacı
137  Arnavutluk 2.761.785 1 Ocak 2023 %0.03 Resmi Nüfus Sayacı
138  Jamaika 2.734.093 31 Aralık 2019 %0.03 Resmi Nüfus Sayacı
139  Moldova 2.604.000 1 Ocak 2022 %0.03 Ulusal Nüfus Tahmini
140  Namibya 2.596.037 1 Temmuz 2022 %0.03 Ulusal Yıllık Projeksiyon
141  Gambiya 2.417.471 1 Temmuz 2022 %0.03 BM Nüfus Projeksiyonu
142  Botsvana 2.410.338 1 Temmuz 2021 %0.03 Resmi Nüfus Sayacı
143  Lesotho 2.306.000 1 Temmuz 2021 %0.03 BM Nüfus Projeksiyonu
144  Gabon 2.233.272 1 Temmuz 2021 %0.03 Resmi Nüfus Sayacı
145  Slovenya 2.116.972 1 Ocak 2023 %0.03 Resmi Nüfus Sayacı
146  Bahreyn 1.979.108 1 Aralık 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
147  Letonya 1.885.400 1 Nisan 2023 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
148  Kuzey Makedonya 1.832.696 1 Kasım 2021 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
-  Kosova 1.798.188 31 Aralık 2020 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
149  Gine-Bissau 1.667.864 1 Temmuz 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
150  Ekvator Ginesi 1.558.160 1 Temmuz 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
151  Estonya 1.365.884 1 Ocak 2023 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
152  Trinidad ve Tobago 1.365.805 30 Haziran 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
153  Doğu Timor 1.336.222 1 Temmuz 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
154  Mauritius 1.261.196 31 Aralık 2022 %0.02 Resmi Nüfus Sayacı
155  Esvatini 1.202.000 1 Temmuz 2021 %0.01 BM Nüfus Projeksiyonu
156  Cibuti 1.001.454 1 Temmuz 2022 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
157  Kıbrıs Cumhuriyeti 918.100 1 Ekim 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
158  Fiji 898.402 1 Temmuz 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
159  Bhutan 763.200 30 Mayıs 2022 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
160  Komorlar 758.316 15 Aralık 2017 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
161  Guyana 743.699 1 Temmuz 2019 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
162  Solomon Adaları 728.041 1 Temmuz 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayacı
-  Makao (Çin) 673.600 31 Mart 2023 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
163  Lüksemburg 660.809 1 Ocak 2023 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
164  Karadağ 617.683 1 Ocak 2022 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
165  Surinam 598.000 1 Temmuz 2019 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
-  Batı Sahra 576.000 1 Temmuz 2021 %0.01 BM Nüfus Projeksiyonu
166  Yeşil Burun Adaları 569.509 1 Temmuz 2022 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
167  Malta 519.562 21 Kasım 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
168  Belize 430.191 1 Temmuz 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
169  Brunei 429.999 1 Temmuz 2021 %0.01 Resmi Nüfus Sayımı
170  Maldivler 397.372 31 Aralık 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
171  Bahamalar 397.360 1 Temmuz 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
172  İzlanda 390.830 1 Nisan 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Kuzey Kıbrıs 382.836 31 Aralık 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Transdinyester 360.938 31 Aralık 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
173  Vanuatu 301.295 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Fransız Polinezyası (Fransa) 279.890 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Yeni Kaledonya (Fransa) 273.674 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
174  Barbados 267.800 31 Aralık 2022 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Abhazya 245.424 1 Ocak 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
175  São Tomé ve Príncipe 214.610 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
176  Samoa 205.557 6 Kasım 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
177  Saint Lucia 178.696 1 Temmuz 2018 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Guam (ABD) 153.836 1 Nisan 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Curaçao (Hollanda) 148.925 1 Ocak 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
178  Grenada 125.000 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
179  Kiribati 120.740 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
180  Saint Vincent ve Grenadinler 110.872 1 Temmuz 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Jersey (Birleşik Krallık) 107.800 31 Aralık 2019 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Aruba (Hollanda) 106.739 31 Eylül 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
181  Mikronezya Federal Devletleri 105.754 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
182  Antigua ve Barbuda 100.772 1 Ocak 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
183  Seyşeller 100.447 22 Nisan 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
184  Tonga 100.179 1 Ocak 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  ABD Virjin Adaları (ABD) 87.146 1 Nisan 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Man Adası (Birleşik Krallık) 84.069 30 Mayıs 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
185  Andorra 82.623 30 Nisan 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
186  Dominika 73.000 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Cayman Adaları (Birleşik Krallık) 71.105 30 Eylül 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Bermuda (Birleşik Krallık) 64.055 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Guernsey (Birleşik Krallık) 63.950 30 Haziran 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Grönland (Danimarka) 56.609 1 Ocak 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Güney Osetya 56.520 31 Aralık 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Faroe Adaları (Danimarka) 54.431 1 Mayıs 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Amerikan Samoası (ABD) 49.710 1 Nisan 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
187  Saint Kitts ve Nevis 48.000 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Kuzey Mariana Adaları (ABD) 47.329 1 Nisan 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Turks ve Caicos Adaları (Birleşik Krallık) 46.131 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Sint Maarten (Hollanda) 42.938 1 Ocak 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
188  Lihtenştayn 39.680 31 Aralık 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
189  Marshall Adaları 39.262 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
190  Monako 39.150 31 Aralık 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
191  San Marino 33.847 30 Nisan 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Cebelitarık (Birleşik Krallık) 33.000 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Saint Martin (Fransa) (Fransa) 32.358 1 Ocak 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Britanya Virjin Adaları (Birleşik Krallık) 31.000 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Åland (Finlandiya) 30.423 30 Nisan 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
192  Palau 16.733 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Anguilla (Birleşik Krallık) 15.780 1 Aralık 2022 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Cook Adaları 15.040 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
193  Nauru 11.832 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Wallis ve Futuna (Fransa) 11.369 1 Ocak 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
194  Tuvalu 10.679 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Saint Barthélemy (Fransa) 10.585 1 Ocak 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 6.092 1 Ocak 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha (Birleşik Krallık) 5.651 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Montserrat (Birleşik Krallık) 4.390 1 Temmuz 2022 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Falkland Adaları (Birleşik Krallık) 3.800 1 Temmuz 2021 %0 BM Nüfus Projeksiyonu
-  Norfolk Adası (Avustralya) 2.188 1 Ocak 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Christmas Adası (Avustralya) 1.692 1 Ocak 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Tokelau (Yeni Zelanda) 1.647 1 Ocak 2019 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Niue 1.549 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Cocos Adaları (Avustralya) 593 30 Haziran 2020 %0 Resmi Nüfus Sayımı
195  Vatikan 246 26 Haziran 2023 %0 Resmi Nüfus Sayımı
-  Pitcairn Adaları (Birleşik Krallık) 47 1 Temmuz 2021 %0 Resmi Nüfus Sayımı

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Avrupa Birliği, egemen üyelerinin, genellikle egemen devletler tarafından kullanılan bazı yetkileri antlaşmalarla kendisine devrettiği, kendine özgü bir uluslarüstü birliktir. Toplam nüfusunun 1 Ocak 2020'de 447.319.916 olacağı tahmin edilmektedir ve listeye dahil edilseydi 3. sırada yer alacaktı. Dünya nüfusunun %5,57'sine sahiptir - bkz. "Eurostat-Tablolar, Grafikler ve Haritalar Arayüzü (TGM) tablo". Avrupa Komisyonu. 24 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2023. 

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "World Population Dashboard". United Nations Population Fund. UNFPA. 2022. 7 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2023. 
  2. ^ "World Population Prospects - Population Division - United Nations". population.un.org. 6 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2022.