Nüfuslarına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2019'da nüfusa göre ülke ve bölgelerin haritası

Son güncelleme: 6 Nisan 2022

Nüfuslarına göre ülkeler listesi, nüfus sayımları veya özellikle gelişmemiş ülkelerde özel anketlere bağlı nüfus tahminlerine göre yapılmaktadır.

Sıra Ülke/ bağımlı bölge / sınırlı tanınan ülke  Nüfus Tarih Dünya nüfus yüzdesi Kaynak
Dünya 8.008.059.000 26 Ocak 2023 %100
1  Çin 1.444.216.102 06.09.2022 %18,06 [1]
2  Hindistan 1.374.917.850 04.04.2022 %&0000000000000017.17000017,17 [2]
3  ABD 332.738.111 04.06.2022 %&0000000000000004.1600004,16 [3]
4  Endonezya 273.753.191 01.07.2021 %&0000000000000003.4200003,42 [4][5]
5  Pakistan 231.402.117 01.07.2021 %&0000000000000002.8900002,89 [4][5]
6  Brezilya 215.442.555 07.12.2022 %&0000000000000002.6900002,69 [6]
7  Nijerya 213.401.323 01.07.2021 %&0000000000000002.6600002,66 [4][5]
8  Bangladeş 172.490.152 04.04.2022 %&0000000000000002.1500002,15 [7]
9  Rusya 145.478.097 01.01.2021 %&0000000000000001.8200001,82 [4][5]
10  Meksika 127.996.051 01.12.2021 %&0000000000000001.6000001,6 [8]
11  Japonya 125.070.000 01.01.2022 %&0000000000000001.5600001,56 [9]
12  Etiyopya 117.876.000 01.06.2021 %&0000000000000001.4700001,47 [4][5]
13  Filipinler 111.706.745 04.04.2022 %&0000000000000001.3900001,39 [10]
14  Mısır 104.303.100 07.12.2022 %&0000000000000001.3000001,30 [11]
15  Vietnam 97.468.029 01.07.2021 %&0000000000000001.2200001,22 [4][5]
16  Kongo DC 92.378.000 01.07.2021 %&0000000000000001.1500001,15 [4][5]
17  İran 85.328.106 04.04.2022 %&0000000000000001.0700001,07 [12]
18  Türkiye 84.680.273 31.12.2021 %&0000000000000001.0600001,06 [13]
19  Almanya 83.129.285 30.06.2021 %&0000000000000001.0400001,04 [14]
20  Birleşik Krallık 67.281.039 01.07.2021 %&0000000000000000.8400000,84 [4][5]
21  Tayland 66.772.255 04.04.2022 %&0000000000000000.8300000,83 [15]
22  Fransa 64.531.444 01.07.2021 %&0000000000000000.8100000,81 [4][5]
23  Güney Afrika 60.142.978 01.07.2021 %&0000000000000000.7500000,75 [4][5]
24  Tanzanya 59.441.988 01.07.2021 %&0000000000000000.7400000,74 [4][5]
25  İtalya 58.983.122 31.12.2021 %&0000000000000000.7400000,74 [16]
26  Myanmar 53.798.084 01.07.2021 %&0000000000000000.6700000,67 [4][5]
27  Kenya 53.005.614 01.07.2021 %&0000000000000000.6600000,66 [4][5]
28  Güney Kore 51.830.139 01.07.2021 %&0000000000000000.6500000,65 [4][5]
29  Kolombiya 51.516.562 01.07.2021 %&0000000000000000.6400000,64 [4][5]
30  İspanya 47.486.935 01.07.2021 %&0000000000000000.5900000,59 [4][5]
31  Arjantin 47.327.407 18.05.2022 %&0000000000000000.5900000,59 [17]
32  Sudan 45.657.202 01.07.2021 %&0000000000000000.5700000,57 [4][5]
33  Cezayir 44.177.969 01.07.2021 %&0000000000000000.5500000,55 [4][5]
34  Uganda 42.885.900 01.07.2021 %&0000000000000000.5700000,57 [4][5]
35  Irak 41.190.700 01.07.2021 %&0000000000000000.5100000,51 [4][5]
36  Ukrayna 41.130.432 01.02.2022 %&0000000000000000.5100000,51 [18]
37  Afganistan 40.099.462 01.07.2021 %&0000000000000000.5000000,5 [4][5]
38  Kanada 38.638.186 04.04.2022 %&0000000000000000.4800000,48 [19]
39  Polonya 38.116.000 30.11.2021 %&0000000000000000.4800000,48 [20]
40  Fas 36.562.570 04.04.2022 %&0000000000000000.4600000,46 [21]
41  Suudi Arabistan 35.950.396 01.07.2021 %&0000000000000000.4500000,45 [4][5]
42  Özbekistan 35.464.600 04.04.2022 %&0000000000000000.4400000,44 [22]
43  Peru 33.035.304 01.07.2021 %&0000000000000000.4100000,41 [4][5]
44  Angola 34.503.774 01.07.2021 %&0000000000000000.4300000,43 [4][5]
45  Malezya 32.707.200 04.04.2022 %&0000000000000000.4100000,41 [23]
46  Yemen 32.981.641 01.07.2021 %&0000000000000000.4100000,41 [4][5]
47  Mozambik 32.077.072 01.07.2021 %&0000000000000000.4000000,4 [4][5]
48  Gana 30.832.019 01.07.2021 %&0000000000000000.3900000,39 [4][5]
49    Nepal 30.034.989 01.07.2021 %&0000000000000000.3800000,38 [4][5]
50  Madagaskar 28.915.653 01.07.2021 %&0000000000000000.3600000,36 [4][5]
51  Venezuela 28.199.867 01.07.2021 %&0000000000000000.3500000,35 [4][5]
52  Kamerun 27.198.628 01.07.2021 %&0000000000000000.3400000,34 [4][5]
53  Fildişi Sahili 27.087.732 01.07.2021 %&0000000000000000.3400000,34 [4][5]
54  Avustralya 26.091.977 07.12.2022 %&0000000000000000.3300000,33 [24]
55  Kuzey Kore 25.660.000 01.07.2021 %&0000000000000000.3200000,32 [4][5]
56  Nijer 25.252.722 01.07.2021 %&0000000000000000.3200000,32 [4][5]
 Tayvan 23.359.000 31.12.2021 %&0000000000000000.2900000,29 [4][5]
57  Burkina Faso 22.100.683 01.07.2021 %&0000000000000000.2800000,28 [4][5]
58  Mali 21.904.983 01.07.2021 %&0000000000000000.2700000,27 [4][5]
59  Sri Lanka 21.773.441 01.07.2021 %&0000000000000000.2700000,27 [4][5]
60  Suriye 21.324.367 01.07.2021 %&0000000000000000.2700000,27 [4][5]
61  Malavi 19.889.742 01.07.2021 %&0000000000000000.2500000,25 [4][5]
62  Şili 19.493.184 01.07.2021 %&0000000000000000.2400000,24 [4][5]
63  Zambiya 19.473.125 01.07.2021 %&0000000000000000.2400000,24 [4][5]
64  Romanya 19.328.560 01.07.2021 %&0000000000000000.2400000,24 [4][5]
65  Kazakistan 19.196.465 01.07.2021 %&0000000000000000.2400000,24 [4][5]
66  Ekvador 18.092.609 07.12.2022 %&0000000000000000.2300000,23 [4][5]
67  Hollanda 17.707.231 04.04.2022 %&0000000000000000.2200000,22 [4][5]
68  Guatemala 17.608.483 01.07.2021 %&0000000000000000.2200000,22 [4][5]
69  Çad 17.179.740 01.07.2021 %&0000000000000000.2100000,21 [4][5]
70  Somali 17.065.581 01.07.2021 %&0000000000000000.2100000,21 [4][5]
71  Senegal 16.876.720 01.07.2021 %&0000000000000000.2100000,21 [4][5]
72  Kamboçya 16.589.023 01.07.2021 %&0000000000000000.2000000,2 [4][5]
73  Zimbabve 15.993.524 01.07.2021 %&0000000000000000.2000000,20 [4][5]
74  Ruanda 13.461.888 01.07.2021 %&0000000000000000.1700000,17 [4][5]
75  Gine 13.531.906 01.07.2021 %&0000000000000000.1700000,17 [4][5]
76  Benin 12.996.895 01.07.2021 %&0000000000000000.1600000,16 [4][5]
77  Burundi 12.551.213 01.07.2021 %&0000000000000000.1600000,16 [4][5]
78  Tunus 12.262.946 01.07.2021 %&0000000000000000.1500000,15 [4][5]
79  Bolivya 12.079.472 01.07.2021 %&0000000000000000.1500000,15 [4][5]
80  Belçika 11.611.419 01.07.2021 %&0000000000000000.1400000,14 [4][5]
81  Haiti 11.447.569 01.07.2021 %&0000000000000000.1400000,14 [4][5]
82  Küba 11.256.372 01.07.2021 %&0000000000000000.1400000,14 [4][5]
83  Ürdün 11.148.278 01.07.2021 %&0000000000000000.1400000,14 [4][5]
84  Dominik Cumhuriyeti 11.117.873 01.07.2021 %&0000000000000000.1400000,14 [4][5]
85  Güney Sudan 10.748.272 01.07.2021 %&0000000000000000.1300000,13 [4][5]
86  Çek Cumhuriyeti 10.524.167 01.07.2021 %&0000000000000000.1300000,13 [4][5]
87  İsveç 10.452.326 31.12.2021 %&0000000000000000.1300000,13 [25]
88  Yunanistan 10.445.365 01.07.2021 %&0000000000000000.1300000,13 [4][5]
89  Portekiz 10.347.892 22.03.2022 %&0000000000000000.1300000,13 [26]
90  Honduras 10.278.345 01.07.2021 %&0000000000000000.1300000,13 [4][5]
91  Azerbaycan 10.156.366 01.01.2022 %&0000000000000000.1300000,13 [4][5]
92  Papua Yeni Gine 9.949.437 01.07.2021 %&0000000000000000.1200000,12 [4][5]
93  Tacikistan 9.750.064 01.07.2021 %&0000000000000000.1200000,12 [4][5]
94  Macaristan 9.709.786 01.07.2021 %&0000000000000000.1200000,12 [4][5]
95  Belarus 9.578.167 01.07.2021 %&0000000000000000.1200000,12 [4][5]
96  Birleşik Arap Emirlikleri 9.365.145 01.07.2021 %&0000000000000000.1200000,12 [4][5]
97  Avusturya 8.979.894 01.01.2022 %&0000000000000000.1100000,11 [27]
98  İsrail 8.900.059 01.07.2021 %&0000000000000000.1100000,11 [4][5]
99   İsviçre 8.691.406 01.07.2021 %&0000000000000000.1100000,11 [4][5]
100  Togo 8.644.829 01.07.2021 %&0000000000000000.1100000,11 [4][5]
101  Sierra Leone 8.420.641 01.07.2021 %&0000000000000000.1100000,11 [4][5]
 Hong Kong 7.494.578 01.07.2021 %&0000000000000000.0900000,09 [4][5]
102  Laos 7.425.057 01.07.2021 %&0000000000000000.0900000,09 [4][5]
103  Sırbistan 7.296.769 01.07.2021 %&0000000000000000.0900000,09 [4][5]
104  Bulgaristan 6.885.868 01.07.2021 %&0000000000000000.0900000,09 [4][5]
105  Nikaragua 6.850.540 01.07.2021 %&0000000000000000.0900000,09 [4][5]
106  Libya 6.735.277 01.07.2021 %&-1000000000000000.0800000,08 [4][5]
107  Paraguay 6.703.799 01.07.2021 %&-1000000000000000.0800000,08 [4][5]
108  Kırgızistan 6.527.743 01.07.2021 %&-1000000000000000.0800000,08 [4][5]
109  Türkmenistan 6.341.855 01.07.2021 %&-1000000000000000.0800000,08 [4][5]
110  El Salvador 6.314.167 01.07.2021 %&-1000000000000000.0800000,08 [4][5]
111  Singapur 5.941.060 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
112  Danimarka 5.854.240 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
113  Kongo Cumhuriyeti 5.657.000 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
114  Orta Afrika Cumhuriyeti 5.633.412 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
115  Lübnan 5.592.631 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
116  Finlandiya 5.535.992 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
117  Slovakya 5.447.622 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
118  Norveç 5.403.021 01.07.2021 %&-1000000000000000.0700000,07 [4][5]
119  Liberya 5.193.416 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
120  Kosta Rika 5.153.957 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
121  Filistin 5.133.392 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
122  Yeni Zelanda 5.129.727 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
123  İrlanda 4.986.526 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
124  Moritanya 4.614.974 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
125  Umman 4.520.471 01.07.2021 %&-1000000000000000.0600000,06 [4][5]
126  Panama 4.351.267 01.07.2021 %&-1000000000000000.0500000,05 [4][5]
127  Kuveyt 4.250.114 01.07.2021 %&-1000000000000000.0500000,05 [4][5]
128  Hırvatistan 4.060.135 01.07.2021 %&-1000000000000000.0500000,05 [4][5]
129  Gürcistan 3.757.980 01.07.2021 %&-1000000000000000.0500000,05 [4][5]
130  Eritre 3.620.312 01.07.2021 %&-1000000000000000.0500000,05 [4][5]
131  Uruguay 3.426.260 01.07.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
132  Moğolistan 3.409.939 31.12.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
133  Bosna-Hersek 3.320.954 01.07.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
 Porto Riko 3.285.874 01.04.2020 %&-1000000000000000.0400000,04 [3]
134  Moldova 3.061.506 01.07.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
135  Arnavutluk 2.854.710 01.07.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
136  Jamaika 2.827.695 01.07.2021 %&-1000000000000000.0400000,04 [4][5]
137  Ermenistan 2.790.974 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
138  Litvanya 2.786.651 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
139  Katar 2.688.235 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
140  Gambiya 2.639.916 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
141  Botsvana 2.588.423 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
142  Namibya 2.530.151 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
143  Gabon 2.341.179 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
144  Lesotho 2.281.454 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
145  Slovenya 2.119.410 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
146  Gine-Bissau 2.060.721 01.07.2021 %&-1000000000000000.0300000,03 [4][5]
147  Letonya 1.873.919 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
148  Kuzey Makedonya 1.832.696 01.10.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [28]
 Kosova 1.795.666 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
149  Ekvator Ginesi 1.634.466 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
150  Trinidad ve Tobago 1.525.663 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
151  Bahreyn 1.463.265 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
152  Estonya 1.328.701 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
153  Doğu Timor 1.320.942 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
154  Mauritius 1.298.915 01.07.2021 %&-1000000000000000.0200000,02 [4][5]
155  Esvatini 1.192.271 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
156  Cibuti 1.105.557 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
157  Fiji 924.610 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
158  Kıbrıs Cumhuriyeti 862.000 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
159  Komorlar 821.625 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
160  Guyana 804.567 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
161  Bhutan 777.486 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
162  Solomon Adaları 707.851 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
 Makao 686.607 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
163  Lüksemburg 639.321 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
164  Karadağ 627.859 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
165  Surinam 612.985 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0077000,0077 [4][5]
166  Yeşil Burun Adaları 587.925 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0073000,0073 [4][5]
 Batı Sahra 565.581 01.07.2021 %&-1000000000000000.0100000,01 [4][5]
167  Malta 526.748 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0066000,0066 [4][5]
168  Maldivler 521.457 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0065000,0065 [4][5]
169  Brunei 445.373 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0056000,0056 [4][5]
170  Bahamalar 407.906 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0051000,0051 [4][5]
171  Belize 400.031 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0050000,005 [4][5]
 Kuzey Kıbrıs 382.230 01.01.2021 %&-1-100000000000000.0048000,0048 [29]
172  İzlanda 370.335 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0046000,0046 [4][5]
173  Vanuatu 319.137 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0040000,004 [4][5]
 Fransız Polinezyası (Fr.) 304.032 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0038000,0038 [4][5]
174  Barbados 281.200 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0035000,0035 [4][5]
 Yeni Kaledonya (Fr.) 258.958 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0032000,0032 [4][5]
 Abhazya 245.424 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0031000,0031 [4][5]
175  Samoa 218.764 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0027000,0027 [4][5]
 Curaçao (Hollanda) 190.338 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0024000,0024 [4][5]
176  São Tomé ve Príncipe 187.356 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0023000,0023 [4][5]
177  Saint Lucia 179.651 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0022000,0022 [4][5]
 Guam (ABD) 170.534 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0021000,0021 [4][5]
178  Kiribati 128.874 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0016000,0016 [4][5]
179  Grenada 124.610 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0016000,0016 [4][5]
180  Saint Vincent ve Grenadinler 110.696 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0014000,0014 [4][5]
 Jersey (BK) 107.800 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0013000,0013 [4][5]
 Aruba (Hollanda) 106.537 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0013000,0013 [4][5]
181  Seyşeller 106.471 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0013000,0013 [4][5]
182  Tonga 106.017 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0013000,0013 [4][5]
183  Mikronezya Federal Devletleri 105.754 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0013000,0013 [4][5]
184  Antigua ve Barbuda 99.337 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0012000,0012 [4][5]
 ABD Virjin Adaları (ABD) 87.146 01.04.2020 %&-1-100000000000000.0011000,0011 [3]
 Man Adası (BK) 84.497 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0010000,001 [4][5]
185  Andorra 79.034 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0010000,001 [4][5]
186  Dominika 72.000 01.07.2021 %&-1-100000000000000.0009000,0009 [4][5]
 Cayman Adaları (BK) 65.786 30.06.2021 %&-1-1-10000000000000.0008000,0008 [4][5]
 Bermuda (BK) 64.185 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0008000,0008 [4][5]
 Guernsey (BK) 63.124 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0008000,0008 [4][5]
 Grönland (Dan.) 56.562 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0007000,0007 [4][5]
187  Marshall Adaları 54.516 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0007000,0007 [4][5]
188  Saint Kitts ve Nevis 54.000 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0007000,0007 [4][5]
Güney Osetya Güney Osetya 53.532 15.10.2015 %&-1-1-10000000000000.0007000,0007 [30]
 Faroe Adaları (Dan.) 52.889 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0007000,0007 [4][5]
 Amerikan Samoası (ABD) 49.710 01.04.2020 %&-1-1-10000000000000.0006000,0006 [3]
 Kuzey Mariana Adaları (ABD) 47.329 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0006000,0006 [3]
 Turks ve Caicos Adaları (BK) 44.542 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0006000,0006 [4][5]
 Sint Maarten (Hollanda) 42.577 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0005000,0005 [4][5]
189  Lihtenştayn 39.315 31.12.2021 %&-1-1-10000000000000.0005000,0005 [31]
190  Monako 36.686 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0005000,0005 [4][5]
191  San Marino 33.685 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0004000,0004 [4][5]
 Cebelitarık (BK) 32.669 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0004000,0004 [4][5]
 Saint Martin (Fransa) 32.489 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0004000,0004 [4][5]
 Åland (Fin.) 30.344 31.12.2021 %&-1-1-10000000000000.0004000,0004 [4][5]
 Britanya Virjin Adaları (BK) 30.000 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0004000,0004 [4][5]
192  Palau 18.024 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0002000,0002 [4][5]
 Anguilla (BK) 15.753 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0002000,0002 [4][5]
 Cook Adaları (YZ) 15.342 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0002000,0002 [4][5]
193  Nauru 12.511 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0002000,0002 [4][5]
 Wallis ve Futuna (Fr.) 11.627 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
194  Tuvalu 11.204 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
 Saint Barthélemy (Fr.) 10.289 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
 Saint Helena (BK) 6.000 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
 Saint Pierre ve Miquelon (Fr.) 5.974 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
 Montserrat (BK) 5.000 01.07.2021 %&-1-1-10000000000000.0001000,0001 [4][5]
 Falkland Adaları (BK) 3.764 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5]
 Christmas Adası (Avustralya) 1.966 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [24]
 Norfolk Adası (Avustralya) 1.734 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [24]
 Niue (YZ) 1.549 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5]
 Tokelau (YZ) 1.501 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5]
195  Vatikan 825 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5]
 Cocos Adaları (Avustralya) 573 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5][24]
 Pitcairn Adaları (BK) 40 01.07.2021 %&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 [4][5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "王萍萍:人口总量保持增长 城镇化水平稳步提升" [Toplam nüfus artmaya devam etse de, artış hızı azalmaktadır.]. www.stats.gov.cn. . 22 Eylül 2022. 18 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  2. ^ "Open Government Data Platform India" [Hindistan Açık Devlet Veri Platformu]. data.gov.in (İngilizce). Hindistan Devlet İstatistik Bürosu. 21 Ocak 2022. 7 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  3. ^ a b c d e "Population Clock" [Nüfus Sayacı]. www.census.gov (İngilizce). Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu. 3 Haziran 2022. 26 Nisan 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2022. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv "2019 Birleşmiş Milletler Nüfus Tahmini". population.un.org. Birleşmiş Milletler, Nüfus bölümü. Erişim tarihi: 9 Kasım 2020. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv "Birleşmiş Milletler Nüfus Tahmini – 2021 Güncellemesi" (xslx). population.un.org (Veri tabanı). Birleşmiş Milletler, Nüfus bölümü. Erişim tarihi: 9 Kasım 2021. 
  6. ^ "IBGE | Projeção da população". www.ibge.gov.br. 4 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2019. 
  7. ^ "National population clock" [Ulusal Nüfus Sayacı]. www.bbs.gov.bd (İngilizce). Bangladeş Devlet İstatistik Kurumu. 5 Nisan 2022. 6 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  8. ^ "Censo de Población y Vivienda 2020". inegi.org.mx. 26 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2021. 
  9. ^ Ebuchi, Tomohiro (4 Şubat 2022). "Japan sees steep population drop" [Japon nüfusunda büyük düşüş] (İngilizce). Nikkei Asia. 12 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  10. ^ "2020 Census of Population and Housing (2020 CPH) Population Counts Declared Official by the President". Philippine Statistics Authority. 7 Temmuz 2021. 8 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2022. 
  11. ^ "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء" [Mısır Devleti Resmî Nüfus Sayımı]. www.capmas.gov.eg (Arapça). Kahire: Mısır Devlet İstatistik Kurumu. 5 Nisan 2022. 31 Mart 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  12. ^ "Population Clock: Iran" [İran Nüfus Sayım Saati]. www.census.gov (İngilizce). Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayımı Bölümü. 1 Nisan 2022. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  13. ^ "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları, 2021". data.tuik.gov.tr. TÜİK Kurumsal. 4 Şubat 2022. 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  14. ^ "Population projection". destatis.de (İngilizce). Almanya Federal İstatistik Kurumu. 10 Ocak 2022. 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  15. ^ "มิเตอร์ประเทศไทย - Thailandometers" (Tayca). Tayland İstatistik Kurumu. 5 Nisan 2022. 10 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  16. ^ "Mappe, Popolazione, Statistiche Demografiche dell'Italia" [İtalya Demografik, Nüfus ve İstatistik Verileri]. demo.istat.it. İtalya Devlet İstatistik Kurumu. 24 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  17. ^ "Censo 2022". 20 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2022. 
  18. ^ "Population of Ukraine" [Ukrayna Nüfus Verileri]. database.ukrcensus.gov.ua (İngilizce). Kiev: Ukrayna Devlet İstatistik Sevrisi. 1 Şubat 2022. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  19. ^ Government of Canada, Statistics Canada (11 Temmuz 2018). "Canada's population clock" [Kanada Nüfus Verileri]. www150.statcan.gc.ca (İngilizce). Kanada İstatistik Bürosu. 26 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  20. ^ "Statistical Bulletin No 12/2021". stat.gov.pl (İngilizce). Polonya İstatistik Kurumu. 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  21. ^ Maaroufi, Youssef. "Projections de la population totale par groupe d'âge et sexe (en milliers et au milieu de l'année) : 1960-2050". Site institutionnel du Haut-Commissariat au Plan du Royaume du Maroc. 14 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2019. 
  22. ^ "Statistika qo'mitasi — O'ZBEKISTON AHOLISI". stat.uz. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  23. ^ "Department of Statistics Malaysia Official Portal" [Malezya İstatistik Kurumu Resmî Nüfus Verileri Portalı]. www.dosm.gov.my (İngilizce). Malezya İstatistik Kurumu. 6 Nisan 2022. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 
  24. ^ a b c d "Population clock" [Nüfus sayacı]. www.abs.gov.au (İngilizce). Canberra: Avustralya İstatistik Bürosu. 17 Mart 2022. 8 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 
  25. ^ "Population statistics". www.scb.se (İngilizce). Statistiska Centralbyrån. 19 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 
  26. ^ "Resultados Provisórios dos Censos 2021" [2021 Portekiz Nüfus Sayımı'nın Nihaî Olmayan Sonuçları]. censos.ine.pt (Portekizce). Lizbon: Portekiz İstatistik Kurumu. 4 Nisan 2022. 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2022. 
  27. ^ "Bevölkerung zu Jahres (Quartalsanfang)" [Avusturya Nüfus Verileri – Çeyrek Yıl]. www.statistik.at (Almanca). Viyana: Avusturya İstatistik Kurumu. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 
  28. ^ "Обраќање на директорот на Државниот завод за статистика по повод завршувањето на Попис 2021". popis2021.stat.gov.mk/ (Makedonca). Makedonya Sayım Komisyonu. 1 Ekim 2021. 1 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2022. 
  29. ^ "Ekonomik ve Sosyal Göstergeler" (PDF). devplan.org. Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Planlama Örgütü. 31 Aralık 2021. 5 Ocak 2022 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  30. ^ "В Цхинвале прошла пресс-конференция начальника Управления государственной статистики Южной Осетии Инала Тибилова" [2015 Güney Osetya Seçim Sonuçları]. Государственное информационное агентство "Рес" (Rusça). Güney Osetya Cominform. 11 Ağustos 2016. 16 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 
  31. ^ "Landesverwaltung Fürstentum Liechtenstein". www.llv.li (Almanca). Vaduz: Amt für Statistik (AMS). 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2022. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Nüfuslarına göre şehirler listesi