Nüfuslarına göre başkentler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu, nüfusa göre sıralanan başkentlerin bir listesidir. Bağımlı bölgelerin ve tartışmalı bölgelerin başkentleri italik olarak işaretlenmiştir. Verilen nüfus istatistikleri sadece resmi başkent alanıyla ilgilidir, geniş metropolit/kent ilçesi dahil değildir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Pekin, Çin
Yeni Delhi, Hindistan
Tokyo, Japonya
Manila, Filipinler
Jakarta, Endonezya
Londra, Birleşik Krallık
Lima, Peru
Berlin, Almanya
Kiev, Ukrayna
Brasilia, Brezilya
Luanda, Angola
Pretoria, Güney Afrika
Paris, Fransa
Phnom Penh, Kamboçya
Taşkent, Özbekistan
Stockholm, İsveç
Bükreş, Romanya
Baku, Azerbaycan
Budapeşte, Macaristan
Varşova, Polonya
Minsk, Belarus
Kuala Lumpur, Malezya
Kuwait City, Kuveyt
Brussels, Belgium & EU Capital
Ottawa, Kanada
Kudüs, İsrail
Kingston, Jamaica
(Washington) District of Columbia, ABD
Asuncion, Paraguay
Riga, Letonya
Vilnius, Litvanya
Tallinn, Estonya
New Delhi, Hististan
Lefkoşa, Kıbrıs
Sıra Ülke/Toprak Başkent Nüfus Yıl Toplam nüfusa oranı
1  Çin Pekin &0000000020693000.00000020.693.000[1] 2012 1.52%
2  Hindistan Yeni Delhi &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","16.787.949[2] 2014 0.90%
3  Japonya Tokyo &0000000013189000.00000013.189.000[3] 2011 10.32%
4  Filipinler Manila &0000000012877253.00000012.877.253[4] 2015 12.44%
5  Rusya Moskova &0000000011541000.00000011.541.000[5] 2011 8.07%
6  Mısır Kahire &0000000010230350.00000010.230.350 2012 11.10%
7  Endonezya Jakarta &0000000010187595.00000010.187.595[6] 2011 4.18%
8  Kongo DC Kinşasa &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","10.125.000[7] 2012 12.30%
9  Güney Kore Seul &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","9.989.795[8] 2015 20.47%
10  Bangladeş Dakka &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","8.906.000 [9] 2011 5.56%
11  Meksika Meksiko &0000000008851080.0000008.851.080[10] 2010 7.51%
12  İran Tahran &0000000008846782.0000008.846.782 2014 9.91%
13  Birleşik Krallık Londra &0000000008630100.0000008.630.100[11] 2015 7.32%
14  Peru Lima &0000000008481415.0000008.481.415[12] 2012 28.29%
15  Tayland Bangkok &0000000008249117.0000008.249.117[13] 2010 12.42%
16  Kolombiya Bogotá &0000000007613303.0000007.613.303[14] 2011 16.17%
17  Vietnam Hanoi &0000000007587800.0000007.587.800[15] 2014 8.22%
18  Hong Kong (Çin) Hong Kong &0000000007298600.0000007.298.600[16] 2015 ---
19  Irak Bağdad &0000000007216040.0000007.216.040[17] 21.59%
20  Singapur Singapur &0000000005535000.0000005.535.000[18] 2015 ---
21  Türkiye Ankara &0000000005150072.0000005.150.072 2014 6.72%
22  Şili Santiago &0000000005084038.0000005.084.038[19] 2012 29.12%
23  Suudi Arabistan Riyad &0000000004878723.0000004.878.723[20] 2009 18.20%
24  Almanya Berlin &0000000003520000.0000003.520.000[21] 2012 4.38%
25  Suriye Şam &0000000003500000.0000003.500.000 15.32%
26  Cezayir Cezayir &0000000003415811.0000003.415.811 8.45%
27  İspanya Madrid &0000000003233527.0000003.233.527[22] 2012 6.84%
28  Kuzey Kore Pyongyang &0000000003144005.0000003.144.005 12.63%
29  Afganistan Kabil &0000000003140853.0000003.140.853 10.28%
30  Kenya Nairobi &0000000003138369.0000003.138.369 2010 7.67%
31  Yunanistan Atina &0000000003090508.0000003.090.508 28.02%
32  Etiyopya Addis Ababa &0000000003040740.0000003.040.740[23] 2012 3.31%
33  Arjantin Buenos Aires &0000000002891082.0000002.891.082[24] 2010 7.16%
34  İtalya Roma &0000000002868104.0000002.868.104[25] 2014 4.72%
35  Ukrayna Kiev &0000000002847200.0000002.847.200[26] 2013 6.26%
36  Kamerun Yaoundé &0000000002765568.0000002.765.568 [27] 2015 11.65%
37  Tayvan Taipei &0000000002686516.0000002.686.516[28] 2013 11.53%
38  Brezilya Brasília &0000000002648532.0000002.648.532[29] 2012 1.33%
39  Ürdün Amman &0000000002600603.0000002.600.603 40.26%
40  Angola Luanda &0000000002453779.0000002.453.779 11.43%
41  Güney Afrika Pretoria &0000000002345908.0000002.345.908 4.43%
42  Fransa Paris &0000000002241346.0000002.241.346[30] 2014 3.38%
43  Özbekistan Taşkent &0000000002207850.0000002.207.850 7.30%
44  Azerbaycan Bakü &0000000002204200.0000002.204.200[31] 2015 22.96%
45  İsveç Stockholm &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","1.856.475[32] 2014 22.33%
46  Küba Havana &0000000002135498.0000002.135.498[33] 2010 18.93%
47  Kamboçya Phnom Penh &0000000002011725.0000002.011.725 13.29%
48  Romanya Bükreş &0000000001942254.0000001.942.254[34] 9.73%
49  Venezuela Caracas &0000000001838939.0000001.838.939 6.05%
50  Fas Rabat &0000000001789635.0000001.789.635 5.42%
51  Avusturya Viyana &0000000001749673.0000001.749.673[35] 2013 20.65%
52  Sudan Hartum &0000000001740661.0000001.740.661 4.59%
53  Macaristan Budapeşte &0000000001729040.0000001.729.040[36] 2011 17.34%
54  Polonya Varşova &0000000001711324.0000001.711.324[37] 2012 4.42%
55  Beyaz Rusya Minsk &0000000001702061.0000001.702.061 17.98%
56  Uganda Kampala &0000000001659600.0000001.659.600 4.42%
56  Gana Akra &0000000001640507.0000001.640.507 6.33%
57  Madagaskar Antananarivo &0000000001613375.0000001.613.375[38] 7.04%
58  Lübnan Beyrut &0000000001574387.0000001.574.387 35.25%
60  Ekvador Quito &0000000001504991.0000001.504.991 9.65%
61  Zimbabve Harare &0000000001487028.0000001.487.028 10.51%
62  Katar Doha &0000000001450000.0000001.450.000 66.85%
63  Yemen San'a &0000000001431649.0000001.431.649 5.87%
64  Gine Konakri &0000000001399981.0000001.399.981 11.91%
65  Malezya Kuala Lumpur &0000000001381830.0000001.381.830 4.65%
66  Uruguay Montevideo &0000000001369797.0000001.369.797 40.21%
67  Zambiya Lusaka &0000000001331254.0000001.331.254 9.16%
68  Mali Bamako &0000000001289626.0000001.289.626 8.43%
69  Çek Cumhuriyeti Prag &0000000001241664.0000001.241.664[39] 2011 11.83%
70  Haiti Port-au-Prince &0000000001235227.0000001.235.227 11.97%
71  Libya Trablus &0000000001184045.0000001.184.045 19.09%
72  Kuveyt Kuveyt &0000000001171880.0000001.171.880 34.78%
73  Sırbistan Belgrad &0000000001154589.0000001.154.589 16.12%
74  Dominik Cumhuriyeti Santo Domingo &0000000001111838.0000001.111.838[40] 2010 11.10%
75  Somali Mogadişu &0000000001097133.0000001.097.133 10.45%
76  Bulgaristan Sofya &0000000001090295.0000001.090.295 15.02%
77  Kongo Cumhuriyeti Brazzaville &0000000001088044.0000001.088.044 1.61%
78  Belçika Brüksel &0000000001080790.0000001.080.790[41] 9.65%
79  Ermenistan Erivan &0000000001080487.0000001.080.487[38] 36.29%
80  Mozambik Maputo &0000000001076689.0000001.076.689 4.17%
81  Sierra Leone Freetown &0000000001070200.0000001.070.200 17.57%
82  İrlanda Dublin &0000000001045769.0000001.045.769 22.76%
83  Gürcistan Tiflis &0000000001044993.0000001.044.993 23.34%
84  Senegal Dakar &0000000001030594.0000001.030.594 7.29%
85  Guatemala Guatemala City &0000000001022000.0000001.022.000 2001 8.90%
86  Liberya Monrovia &0000000001010970.0000001.010.970 23.54%
87  Burkina Faso Ouagadougou &0000000001005231.0000001.005.231 5.94%
88  Nepal Katmandu &0000000001003285.0000001.003.285 2011[42] 3.69%
89  Pakistan İslamabad &0000000000955629.000000955.629 0.48%
90  Nikaragua Managua &0000000000926883.000000926.883 15.24%
91  Myanmar Naypyidaw[43] &0000000000925000.000000925.000[44] 1.74%
92  Moğolistan Ulan Batur &0000000000907802.000000907.802 31.98%
93  Malavi Lilongwe &0000000000902388.000000902.388 5.52%
94  Kanada Ottawa &0000000000898150.000000898.150[45] 2.55%
95  Bolivya La Paz &0000000000877363.000000877.363 8.22%
96  Kırgızistan Bişkek &0000000000843240.000000843.240 14.74%
97  Kazakistan Astana &0000000000835153.000000835.153 2014 4.79%
98  Togo Lomé &0000000000824738.000000824.738 12.10%
99  Panama Panama City &0000000000813097.000000813.097 21.04%
100  Hollanda Amsterdam &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","810.909[46] 4.83%
101  Hırvatistan Zagreb &0000000000804200.000000804.200[47] 18.91%
102  Umman Maskat &0000000000797000.000000797.000[48] 21.94%
103  Nijer Niamey &0000000000794814.000000794.814[46] 4.46%
104  Moldova Kişinev &0000000000794800.000000794.800 [49] 22.33%
105  İsrail Kudüs[50] &0000000000780200.000000780.200[51] 9.68%
106  Nijerya Abuja &0000000000778567.000000778.567 [52] 0.45%
107  Arnavutluk Tiran &0000000000763634.000000763.634 27.53%
108  Tunus Tunus &0000000000767629.000000767.629 7.05%
109  Türkmenistan Aşkabat &0000000000763537.000000763.537 14.57%
110  Çad N'Djamena &0000000000751288.000000751.288 5.86%
111  Honduras Tegucigalpa &0000000000735982.000000735.982 9.09%
112  Orta Afrika Cumhuriyeti Bangui &0000000000731548.000000731.548 14.79%
113  Moritanya Nuakşot &0000000000719167.000000719.167 18.49%
114  Ruanda Kigali &0000000000718414.000000718.414 6.10%
115  Letonya Riga &0000000000713016.000000713.016 35.42%
116  Jamaika Kingston &0000000000701063.000000701.063 25.82%
117  Makedonya Üsküp &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","668.518[53] 24.70%
118  ABD Washington, D.C. &0000000000658893.000000658.893 2014 0.21%
119  Norveç Oslo &0000000000645701.000000645.701[54] 2013 12.70%
120  Finlandiya Helsinki &0000000000596661.000000596.661[55] 10.97%
121  Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi &0000000000585097.000000585.097[56] 6.27%
122  Tacikistan Duşanbe &0000000000582496.000000582.496 7.10%
123  Portekiz Lizbon &0000000000564657.000000564.657 5.40%
124  Danimarka Kopenhag &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","562.253 10.02%
125  Litvanya Vilnius &0000000000556723.000000556.723 18.83%
126  Gabon Libreville &0000000000556425.000000556.425 33.28%
127  Eritre Asmara &0000000001258001.0000001.258.001 5.20%
128  El Salvador San Salvador &0000000000521366.000000521.366 8.22%
129  Paraguay Asunción &0000000000520722.000000520.722 7.66%
130  Makao (Çin) Makao &0000000000520400.000000520.400[57]
131  İskoçya Edinburgh &0000000000492680.000000492.680
132  Cibuti Cibuti (şehir) &0000000000475332.000000475.332 54.45%
133  Fildişi Sahili Yamoussoukro &0000000000454929.000000454.929 2.24%
134  Gine-Bissau Bissau &0000000000452640.000000452.640 26.56%
135  Estonya Tallinn &0000000000440206.000000440.206[58] 33.22%
136  Slovakya Bratislava &0000000000424207.000000424.207 7.84%
137  Porto Riko (US) San Juan &0000000000421356.000000421.356
138  Yeni Zelanda Wellington &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","405.000 8.66%
139  Burundi Bujumbura &0000000000384461.000000384.461[59] 3.78%
140  Bosna-Hersek Saraybosna &0000000000383604.000000383.604 10.02%
141  Güney Sudan Cuba &0000000000372410.000000372.410 3.30%
141  Avustralya Canberra &0000000000354644.000000354.644[60] 1.53%
143  Kosta Rika San José &0000000000328195.000000328.195 6.74%
144  Papua Yeni Gine Port Moresby &0000000000299396.000000299.396[61] 4.09%
145  Laos Vientiane &0000000000287579.000000287.579 4.25%
146  Tanzanya Dodoma &0000000000287200.000000287.200 2002 est.[62] 0.80%
147  Lesotho Maseru &0000000000267652.000000267.652[61] 12.91%
148  Kıbrıs Cumhuriyeti Güney Lefkoşa &0000000000270000.000000270.000 late 2004[63] 26.57%
149  Slovenya Ljubljana &0000000000280140.000000280.140 13.60%
150  Surinam Paramaribo &0000000000254147.000000254.147 47.13%
151  Namibya Windhoek &0000000000252721.000000252.721 10.97%
152  Bahamalar Nassau &0000000000248948.000000248.948 65.97%
153  Botsvana Gaborone &0000000000225656.000000225.656[64] 11.17%
154  Benin Porto-Novo &0000000000223552.000000223.552 [65] 2.17%
155  Kosova Priştine &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","198.214 ---
156  Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti Layun(yasal)
Tifariti(Fiili)
&0000000000194668.000000194.668
&0000000000003000.0000003.000 [66]

2009
---
157  Transdinyester Tiraspol &0000000000159163.000000159.163 ---
158  Mauritius Port Louis &0000000000147251.000000147.251[67] 12.28%
159  Karadağ Podgorica &0000000000141854.000000141.854 22.83%
160  Bahreyn Manama &0000000000140616.000000140.616 10.56%
161  Guyana Georgetown &0000000000134599.000000134.599 16.83%
162  Yeşil Burun Adaları Praia &0000000000125464.000000125.464 25.15%
163  İsviçre Bern (de facto) &0000000000121631.000000121.631 [68] 1.51%
164  Sri Lanka Sri Jayawardenepura Kotte &0000000000118556.000000118.556[69] 0.58%
165  İzlanda Reykjavík &0000000000115000.000000115.000[70] 35.60%
166  Barbados Bridgetown &0000000000110000.000000110.000 39.06%
167  Maldivler Malé &0000000000103693.000000103.693 30.05%
168  Bhutan Thimphu &0000000000101259.000000101.259 [69] 13.43%
169  Ekvator Ginesi Malabo &0000000000100677.000000100.677 [71] 13.30%
170  Yeni Kaledonya (Fransa) Nouméa &0000000000089207.00000089.207[72] ---
171  Kuzey Kıbrıs Kuzey Lefkoşa &0000000000084893.00000084.893 ---
172  Fiji Suva &0000000000084410.00000084.410[72] 9.58%
173  Svaziland Mbabane &0000000000081594.00000081.594 6.53%
174  Lüksemburg Luxembourg &0000000000076420.00000076.420[73] 14.07%
175  Saint Lucia Castries &0000000000070000.00000070.000[74] 38.40%
176  Kuzey Mariana Adaları (ABD) Saipan &0000000000062392.00000062.392 (2000)[75] ---
177  Komorlar Moroni &0000000000060200.00000060.200 8.19%
178  Solomon Adaları Honiara &0000000000059288.00000059.288[72] 10.56%
179  Doğu Timor Dili &0000000000059069.00000059.069 5.01%
180  São Tomé ve Príncipe Sao Tome &0000000000056166.00000056.166 29.10%
181  Amerikan Samoası (ABD) Pago Pago &0000000000052000.00000052.000 (2003)[76] ---
182  Trinidad ve Tobago Port of Spain &0000000000050479.00000050.479 3.76%
183  Dağlık Karabağ Hankendi &0000000000049986.00000049.986 ---
184  Curaçao (Hollanda Krallığı) Willemstad &0000000000049885.00000049.885 [77] ---
185  Saint Vincent ve Grenadinler Kingstown &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","40.020 36.59%
186  Samoa Apia &0000000000039813.00000039.813[78] 20.91%
187  Vanuatu Port Vila &0000000000038000.00000038.000 [79] 15.03%
188  Monako Monako &0000000000035986.00000035.986 (2011 est.)[80] ---
189  Gambiya Banjul &0000000000034828.00000034.828 1.88%
190  Kiribati Tarawa &0000000000030000.00000030.000[81] 29.31%
191  Aruba (Hollanda Krallığı) Oranjestad &0000000000029998.00000029.998[82] ---
192  Seyşeller Victoria &0000000000029298.00000029.298 32.86%
193  Cebelitarık (UK) Cebelitarık &0000000000029286.00000029.286 ---
194  Jersey (UK) Saint Helier &0000000000028380.00000028.380 ---
195  Brunei Bandar Seri Begawan &0000000000028135.00000028.135 6.73%
196  Cayman Adaları (UK) George Town &0000000000026798.00000026.798 ---
197  Man Adası (UK) Douglas &0000000000026600.00000026.600 ---
198  Fransız Polinezyası (Fransa) Papeete &0000000000026200.00000026.200 [83] ---
199  Batı Şeria (İsrail/Filistin) Ramallah (de facto) &0000000000025500.00000025.500[84] ---
200  Marshall Adaları Majuro &0000000000025400.00000025.400 48.26%
201  Andorra Andorra la Vella &0000000000022884.00000022.884 28.89%
202  Antigua ve Barbuda St. John's &0000000000022679.00000022.679[85] 25.20%
203  Tonga Nuku'alofa &0000000000022400.00000022.400 21.27%
204  Faroe Adaları (Danimarka) Tórshavn &0000000000018573.00000018.573 [86] ---
205  Guernsey (UK) St. Peter Port &0000000000016701.00000016.701 ---
206  Belize Belmopan &0000000000016451.00000016.451[87] 4.96%
207  Grönland (Danimarka) Nuuk (Godthåb) &0000000000015469.00000015.469 ---
208  Dominika Roseau &0000000000014847.00000014.847 [88] 20.62%
209  Saint Kitts ve Nevis Basseterre &0000000000013043.00000013.043 24.07%
210  Åland (Finlandiya) Mariehamn &0000000000011296.00000011.296 [55] ---
211  ABD Virjin Adaları (US) Charlotte Amalie &0000000000010817.00000010.817 ---
212  Mikronezya Federal Devletleri Palikir &0000000000009900.0000009.900 9.56%
213  Britanya Virjin Adaları (UK) Road Town &0000000000009400.0000009.400 ---
214  Grenada St. George's &0000000000007500.0000007.500 7.08%
215  Malta Valletta &0000000000006444.0000006.444[89] 2014 1.45%
216  Saint Barthélemy (Fransa) Gustavia &0000000000006000.0000006.000 ---
217  Saint Martin (Fransa) Marigot &0000000000005700.0000005.700 ---
218  Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) Saint-Pierre &0000000000005509.0000005.509 ---
219  Cook Adaları (NZ) Avarua &0000000000005445.0000005.445 ---
220  Lihtenştayn Vaduz &0000000000005248.0000005.248 14.21%
221  San Marino City of San Marino &0000000000004493.0000004.493 ---
222  Tuvalu Funafuti &0000000000004492.0000004.492 45.48%
223  Turks ve Caicos Adaları (UK) Cockburn Town &0000000000003700.0000003.700 ---
224  Falkland Adaları (UK) Stanley &0000000000002115.0000002.115 [90] ---
225  Svalbard (Norveç) Longyearbyen &0000000000002075.0000002.075 ---
226  Christmas Adası (Avustralya) Flying Fish Cove &0000000000001493.0000001.493 [91] ---
227  Sint Maarten (Netherlands) Philipsburg &0000000000001338.0000001.338 ---
228  Wallis ve Futuna (Fransa) Mata-Utu &0000000000001191.0000001.191 ---
229  Anguilla (UK) The Valley &0000000000001169.0000001.169 ---
230  Nauru Yaren (de facto) &0000000000001100.0000001.100[92] 10.91%
231  Guam (US) Hagåtña &0000000000001100.0000001.100 ---
232  Montserrat (UK) Brades (de facto) &0000000000000391.000000391 ---
233  Bermuda (UK) Hamilton &0000000000001010.0000001.010 ---
234  Norfolk Adası (Avustralya) Kingston &0000000000000880.000000880 [93] ---
235  Vatikan Vatican City (Şehir devleti) &0000000000000826.000000826 (2009 est.)[94] ---
236  Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha (UK) Jamestown &0000000000000714.000000714 ---
237  Niue (NZ) Alofi &0000000000000616.000000616 ---
238  Tokelau (NZ) Atafu &0000000000000524.000000524 ---
239  Palau Ngerulmud &0000000000000391.000000391 1.87%
240  Cocos Adaları (Avustralya) West Island &0000000000000120.000000120 ---
241  Pitcairn Adaları (UK) Adamstown &0000000000000056.00000056 ---
242  Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları (UK) King Edward Point &0000000000000018.00000018 ---

Not ve referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "10 Things to know about BEIJING" (PDF). UNESCO. Erişim tarihi: 24 June 2013. 
  2. ^ "Cities having population 1 lakh and above" (PDF). censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Erişim tarihi: 18 September 2011. 
  3. ^ "Overview of Tokyo. Tokyo's History, Geography, and Population". Tokyo Metropolitan Government. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  4. ^ "2010 Census of Population and Housing: National Capital Region" (PDF). Philippine Statistics Authority. Erişim tarihi: 10 August 2013. 
  5. ^ "Russia 2012 Statistical Pocketbook" (PDF). Federal State Statistics Service (Rosstat). s. 5. 1 Şubat 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  6. ^ "Jumlah Penduduk Provinsi DKI Jakarta" (Indonesian). Dinas Kependudukan dan Catatan Sipil Provinsi DKI Jakarta. 26 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  7. ^ "DemographiaWorld Urban Areas - 8th Annual Edition" (PDF). Demographia. April 2012. 21 Şubat 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 June 2012. 
  8. ^ "Seoul Statistics". Seoul Metropolitan Government. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 December 2015. 
  9. ^ "Population & Housing Census-2011" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. s. 41. Erişim tarihi: 20 October 2015. 
  10. ^ "Censo de Población y Vivienda: Distrito Federal" (Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  11. ^ "Population Growth in London, 1939-2015". London Datastore. Greater London Authority. Feb 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 7 July 2015.  Birden fazla |arşivurl= ve |archive-url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |arşivtarihi= ve |archive-date= kullanıldı (yardım)
  12. ^ "Estado de la población peruana 2012" (PDF) (Spanish). INEI - Instituto Nacional de Estadística e Informática. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 May 2013. 
  13. ^ "Table 1: Number of population and sex ratio (males per 100 females) by region, province and area" (PDF). National Statistics Office of the Kingdom of Thailand. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  14. ^ "Reloj de Poblacion" (Spanish). secretaria distrital de planeacion (SDP). 12 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 December 2012. 
  15. ^ VnExpress – Ha Noi co 3,4 trieu nguoi Also aligns with who.int figure.
  16. ^ "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. 20 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 December 2015. 
  17. ^ Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 7,216,040 in 2011.
  18. ^ "Population & Land Area (Mid-Year Estimates)". Statistics Singapore. 20 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 December 2015. 
  19. ^ "Santiago: Población total estimada al 30 de Junio, por sexo. 1990-2020" (Spanish). Instituto Nacional de Estadística de Chile (INE). 10 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 January 2013. 
  20. ^ "ArRiyadh Urban Indicators 2009 / 1430 H". Ar-Riyadh Development Authority. 24 September 2012. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 December 2012. 
  21. ^ "Population - Berlin". Federal Statistical Office and the statistical Offices of the Länder. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 January 2013. 
  22. ^ "Madrid: Población por municipios y sexo". Instituto Nacional de Estadística (INE). Erişim tarihi: 5 January 2013. 
  23. ^ "Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda : July 2012". Central Statistical Agency of Ethiopia. 30 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 January 2013. 
  24. ^ "Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos" (Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 January 2013. 
  25. ^ "Demographic Balance for the year 2014 May (provisional data)". Istat - Istituto Nazionale di Statistica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 November 2014. 
  26. ^ "Соціально-економічне становище м.Києва: Січень–липень 2013 року". Department of Statistics, Kiev City State Administration. July 2013. 19 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 September 2013. 
  27. ^ https://www.populationdata.net/pays/cameroun/
  28. ^ "Demographic Overview". Taipei City Government. 6 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 December 2015. 
  29. ^ "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012" (Portuguese). Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). 1 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 December 2012. 
  30. ^ "Évolution de la population au 1er janvier 2014". INSEE. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 December 2015. 
  31. ^ Bölmə 2: Demoqrafik göstəricilər, səhifə 89. // Azərbaycanın Statistik Göstəriciləri 2015 (statistik məcmuə). Müəllifi: Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsi. Məcmuənin ümumi rəhbəri: Həmid Bağırov; Məcmuənin hazırlanması üçün məsul şəxs: Rafael Süleymanov. Bakı — 2015, 814 səhifə.
  32. ^ "Befolkningsstatistik". SCB. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 July 2014. 
  33. ^ "Población por municipios y por ciento respecto a la provincia, en orden descendente, año 2010" (Spanish). Oficina Nacional de Estadísticas (Cuba). 30 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 January 2012. 
  34. ^ "Largest Romanian cities in 2010" (Romanian). evz.ro. August 28, 2011. 10 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 28, 2011. 
  35. ^ "Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland" (German). Statistik Austria. Erişim tarihi: 10 August 2013. 
  36. ^ "Regional data – Budapest". Hungarian Central Statistics Office. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 August 2013. 
  37. ^ "Population in Poland. Size and Structure By Territorial Division" (PDF). Central Statistics Office of Poland. 30 June 2012. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 August 2013. 
  38. ^ a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_01.html
  39. ^ "Statistical Yearbook of Prague 2012: 4-1. Selected demographic data in the Capital City of Prague". Czech Statistical Office. Erişim tarihi: 15 August 2013. 
  40. ^ "Poblacion estimada y proyectada región provincia y municipio 2000-2010" (Spanish). Oficina Nacional de Estadística (ONE). Erişim tarihi: 15 August 2013. 
  41. ^ Statistics Belgium; Population de droit par commune au 1 janvier 2008 (excel-Dosya) Population of all municipalities in Belgium, as of 1 January 2008.
  42. ^ http://cbs.gov.np/image/data/Publication/Statistical%20Year%20book%202013_SS/Statistical-Year-book-2013_SS.pdf
  43. ^ "Burma's new capital stages parade". BBC News. 2006-03-27. Erişim tarihi: 2006-06-24. 
  44. ^ "Business big in Myanmar capital". FIN24. 29 April 2007. Erişim tarihi: 2 January 2010. 
  45. ^ City of Ottawa (2001–2010). "Population and Households (occupied dwellings) Estimates by Sub-Area, Year End 2008". 15 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 April 2010. 
  46. ^ a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_02.htm
  47. ^ http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/Vitalna%20statistika%20u%202006..doc
  48. ^ http://population-of.com/en/Oman/06/Muscat/
  49. ^ http://www.statistica.md/newsview.php?l=ro&idc=168&id=3719
  50. ^ The Jerusalem Law states that "Jerusalem, complete and united, is the capital of Israel" and the city serves as the seat of the government, home to the President's residence, government offices, supreme court, and parliament. The United Nations and most countries do not accept the Jerusalem Law (see Kellerman 1993, s. 140) and maintain their embassies in other cities such as Tel Aviv, Ramat Gan, and Herzliya (see the CIA Factbook and Map of Israel) The Palestinian Authority sees East Jerusalem as the capital of a future Palestinian state and the city's final status awaits future negotiations between Israel and the Palestinian Authority (see "Negotiating Jerusalem", University of Maryland). See Positions on Jerusalem for more information.
  51. ^ "Population of Localities Numbering Above 1,000 Residents" (PDF). Israel Central Bureau of Statistics. 2008-12-31. 7 Haziran 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-06-03. 
  52. ^ http://www.nigerianstat.gov.ng/Connections/Pop2006.pdf
  53. ^ 2002 census results in English and Macedonian (PDF)
  54. ^ Statistisk Sentrabyrå 2014Q4 https://www.ssb.no/statistikkbanken/selectout/ShowTable.asp?DosyaformatId=2&QueryDosya=201532325922714528369Rd1222Kv&PLanguage=0&MainTable=Rd1222Kv&potsize=1
  55. ^ a b http://vrk.fi/default.aspx?docid=5953&site=3&id=0
  56. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_03.html
  57. ^ http://www.dsec.gov.mo/index.asp?src=/english/indicator/e_dem_indicator_1.html
  58. ^ http://www.tallinn.ee/est/Tallinna-elanike-arv
  59. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_04.html
  60. ^ Australian Bureau of Statistics (22 April 2009). "3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2007–08 – Australian Capital Territory". 27 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 January 2010. 
  61. ^ a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_05.html
  62. ^ http://www.tanzania.go.tz/regions/dodoma/proDosya.htm
  63. ^ The press statement of Prime Minister Ferdi Sabit Soyer on the tentative results of 2006 population and housing census (5 May 2006)
  64. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_06.html
  65. ^ http://www.ruaf.org/node/1504
  66. ^ http://www.world-gazetteer.com/wg.php?x=&lng=de&dat=32&geo=-70&srt=npan&col=aohdq&men=gcis&lng=en
  67. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_09.html
  68. ^ http://population-of.com/en/Switzerland/05/Bern/
  69. ^ a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_10.html
  70. ^ http://www.id.is/default.asp?page_id=4224
  71. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_11.html
  72. ^ a b c http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_14.html
  73. ^ http://www.answers.com/topic/luxembourg-city
  74. ^ http://www.phrasebase.com/countries/saint-lucia/
  75. ^ Census Bureau Releases, Census 2000 Population Counts for the Commonwealth of the Northern Mariana Islands, July 3, 2001.
  76. ^ "American Samoa at the MSN Encyclopedia". 2009-11-01 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  77. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_21.html
  78. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_23.html
  79. ^ Port Vila – Vanuatu: An Overview
  80. ^ Monaco at the CIA World Factbook
  81. ^ http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/1836.htm
  82. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_25.html
  83. ^ http://www.answers.com/topic/papeete
  84. ^ Palestinian Central Bureau of Statistics [1]
  85. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_26.html
  86. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_27.html
  87. ^ Grønlands Statistik; see especially this pdf.
  88. ^ http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_28.html
  89. ^ "Estimated Population by Locality 31st March, 2014". Government of Malta. 16 May 2014. 21 June 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  90. ^ Falkland Islands Government
  91. ^ http://www.citycomparator.com/compare/104_flying_fish_cove_vs_264_santiago.html
  92. ^ http://www.nationsencyclopedia.com/Asia-and-Oceania/Nauru-POPULATION.html
  93. ^ http://www.wolframalpha.com/entities/countries/norfolk_island/mo/x0/j8/
  94. ^ Holy See (Vatican City) at the CIA World Factbook

Bibliography[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kellerman, Aharon (1993). Society and Settlement: Jewish Land of Israel in the Twentieth Century. State University of New York Press. ISBN 0-7914-1295-4.