Bebek ölüm hızına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bebek ölüm hızı canlı doğan her 1000 canlı doğan bebekten 1 yaşına kadar kaç tanesinin öldüğünü gösterir. Bu değer ülkelerin sağlık düzeyi hakkında bilgi verir. Dünya ortalama bebek ölüm hızı Birleşmiş Milletler'e göre 49,4, World Factbook'a göre 42,09'dur. 5 yaş altı çocuk ölüm hızı ise BM'e göre 73,7'dir.

Raporlamalardaki farklılıklardan dolayı ülkeler arasında karşılaştırma yapmak doğru olmayabilir. DSÖ doğumda yaşam belirtileri gösteren her bebeği canlı sayarken bazı ülkeler kendi standartlarını uygulamaktadır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Tabloların üst kısmında bulunan Sort both.gif tuşuna basarak, ilgili sütuna göre sıralama yapabilirsiniz.

CIA World Factbook Listesi Bebek ölüm hızı, 2013 tahminleri[1] Birleşmiş Milletler Nüfus Bölümü Bebek ölüm Listesi
Ülke veya toprak CIA
2013 tahminleri
->UN
 Afganistan 187,5 ->
 Arnavutluk 13,65 ->
 Cezayir 22,57 ->
 Amerikan Samoası 9,5 ->
 Andorra 3,73 ->
 Angola 81,75 ->
 Anguilla 3,42 ->
 Antigua ve Barbuda 13,72 ->
 Arjantin 10,24 ->
 Ermenistan 17,59 ->
 Aruba 12,12 ->
 Avustralya 4,49 ->
 Avusturya 4,2 ->
 Azerbaycan 27,69 ->
 Bahamalar 12,89 ->
 Bahreyn 9,93 ->
 Bangladeş 47,30 ->
 Barbados 11,13 ->
 Beyaz Rusya 3,67 ->
 Belçika 4,23 ->
 Belize 20,82 ->
 Benin 58,54 ->
 Bermuda 2,47 ->
 Bhutan 39,97 ->
 Bolivya 39,76 ->
 Bosna-Hersek 5,97 ->
 Botsvana 9,90 ->
 Brezilya 12,90 ->
 Britanya Virjin Adaları 13,93 ->
 Brunei 10,81 ->
 Bulgaristan 15,60 ->
 Burkina Faso 78,30 ->
 Burma 46,31 ->
 Burundi 58,86 ->
 Kamboçya 52,70 ->
 Kamerun 58,51 ->
 Kanada 4,78 ->
 Yeşil Burun Adaları 25,13 ->
 Cayman Adaları 6,35 ->
 Orta Afrika Cumhuriyeti 95,04 ->
 Çad 91,94 ->
 Şili 7,19 ->
 Çin 7,20 ->[2]
 Kolombiya 15,46 ->
 Komorlar 67,12 ->
 Kongo DC 74,87 ->
 Kongo Cumhuriyeti 72,45 ->
 Cook Adaları 14,81 ->
 Kosta Rika 8,95 ->
 Fildişi Sahili 61,66 ->
 Hırvatistan 5,96 ->
 Küba 4,76 ->
 Kıbrıs Cumhuriyeti 8,82 ->
 Çek Cumhuriyeti 3,67 ->
 Danimarka 4,14 ->
 Cibuti 51,77 ->
 Dominika 12,38
 Dominik Cumhuriyeti 11,99 ->
 Ekvador 18,48 ->
 Mısır 23,30 ->
 El Salvador 19,05 ->
 Ekvator Ginesi 73,12 ->
 Eritre 39,38 ->
 Estonya 6,82 ->
 Etiyopya 58,28 ->
 Avrupa Birliği 4,49
 Faroe Adaları 5,82 ->
 Fiji 10,46 ->
 Finlandiya 3,38 ->
 Fransa 3,34 ->
 Fransız Polinezyası 4,83 ->
 Gabon 48,02 ->
 Gambiya 67,63 ->
 Gazze Şeridi 16,00 ->
 Gürcistan 14,2 ->
 Almanya 3,48 ->
 Gana 39,70 ->
 Cebelitarık 6,42 ->
 Yunanistan 4,85 ->
 Grönland 9,63 ->
 Grenada 10,81 ->
 Guam 5,61 ->
 Guatemala 24,32 ->
 Guernsey 3,49 ->
 Gine 57,11 ->
 Gine-Bissau 92,66 ->
 Guyana 34,45 ->
 Haiti 69,69 ->
 Honduras 19,28 ->
 Hong Kong 2,89 ->
 Macaristan 5,16 ->
 İzlanda 3,17 ->
 Hindistan 42[3] ->
 Endonezya 26,6 ->
 İran 40,2 ->
 Irak 38,86 ->
 İrlanda 3,78 ->
 Man Adası 4,22
 İsrail 4,03 ->
 İtalya 3,33 ->
 Jamaika 13,98 ->
 Japonya 2,17 ->
 Jersey 3,9 ->
 Ürdün 15,26 ->
 Kazakistan 22,32 ->
 Kenya 42,18 ->
 Kiribati 36,5 ->
 Kuzey Kore 25,34 ->
 Güney Kore 4,1 ->
 Kuveyt 7,68 ->
 Kırgızistan 29,73 ->
 Laos 56,13 ->
 Letonya 8,8 ->
 Lübnan 14,81 ->
 Lesotho 51,93 ->
 Liberya 70,93 ->
 Libya 12,26 ->
 Lihtenştayn 4,36 ->
 Litvanya 6,9 ->
 Lüksemburg 4,33 ->
 Makao 3,15 ->
 Makedonya Cumhuriyeti 8,11 ->
 Madagaskar 46,13 ->
 Malavi 76,98 ->
 Malezya 14,12 ->
 Maldivler 25,5 ->
 Mali 106,49 ->
 Malta 3,62 ->
 Marshall Adaları 22,15 ->
 Moritanya 57,48 ->
 Mauritius 10,89 ->
 Meksika 16,26 ->
 Mikronezya Federal Devletleri 22,71 ->
 Moldova 13,28 ->
 Monako 1,81 ->
 Moğolistan 34,78 ->
 Montserrat 14,16 ->
 Fas 25,49 ->
 Mozambik 74,63 ->
 Namibya 45,62 ->
 Nauru 8,36
 Nepal 41,76 ->
 Hollanda 3,69 ->
 Yeni Kaledonya 5,54 ->
 Yeni Zelanda 4,65 ->
 Nikaragua 21,9 ->
 Nijer 87,98 ->
 Nijerya 72,97 ->
 Kuzey Mariana Adaları 5,59
 Norveç 3,47 ->
 Umman 14,46 ->
 Pakistan 59,35 ->
 Palau 11,77 ->
 Panama 11,1 ->
 Papua Yeni Gine 40,84 ->
 Paraguay 21,48 ->
 Peru 20,85 ->
 Filipinler 18,19 ->
 Polonya 6,3 ->
 Portekiz 4,54 ->
 Porto Riko 8,00 ->
 Katar 6,6 ->
 Romanya 10,44 ->
 Rusya 7,19 ->
 Ruanda 61,3 ->
 Saint Helena 15,25
 Saint Kitts ve Nevis 9,2
 Saint Lucia 12,7
 Saint Pierre ve Miquelon 7,12
 Saint Vincent ve Grenadinler 13,46
 Samoa 20,95 ->
 San Marino 4,58
 São Tomé ve Príncipe 50,48 ->
 Suudi Arabistan 15,8 ->
 Senegal 53,93 ->
 Sırbistan 6,28 ->
 Seyşeller 11,6 ->
 Sierra Leone 74,95 ->
 Singapur 2,59 ->
 Slovakya 6,35 ->
 Slovenya 4,08 ->
 Solomon Adaları 16,7 ->
 Somali 101,91 ->
 Güney Afrika 42,15 ->
 Güney Sudan 69,97 ->
 İspanya 3,35 ->
 Sri Lanka 9,24 ->
 Sudan 54,23 ->
 Surinam 27,99 ->
 Svaziland 57,19 ->
 İsveç 2,73 ->
 İsviçre 3,8 ->
 Suriye 14,63 ->
 Tayvan 4,55 ->
 Tacikistan 36,16 ->
 Tanzanya 45,1 ->
 Tayland 15,41 ->
 Doğu Timor 40,9 ->
 Togo 48,28 ->
 Tonga 12,78 ->
 Trinidad ve Tobago 25,74 ->
 Tunus 24,7 ->
 Türkiye 22,23 ->
 Türkmenistan 39,48 ->
 Turks ve Caicos Adaları 11,29
 Tuvalu 32,61 ->
 Uganda 62,47 ->
 Ukrayna 8,24 ->
 Birleşik Arap Emirlikleri 11,25 ->
 Birleşik Krallık 4,5 ->
 ABD 5,2 ->
 Uruguay 9,2 ->
 Özbekistan 20,51 ->
 Vanuatu 17,15 ->
 Venezuela 19,75 ->
 Vietnam 19,61 ->
 ABD Virjin Adaları 6,94 ->
 Wallis ve Futuna 4,55
 Batı Şeria 13,98
 Batı Sahra 57,5 ->
 Yemen 51,93 ->
 Zambiya 68,58 ->
 Zimbabve 27,25 ->
# Ülke veya toprak[Not 1] 1950 /
1955
1955 /
1960
1960 /
1965
1965 /
1970
1970 /
1975
1975 /
1980
1980 /
1985
1985 /
1990
1990 /
1995
1995 /
2000
2000 /
2005
2005 /
2010
<-CIA
1 Singapur 60.69 43.18 28.60 23.78 19.34 12.85 8.70 7.79 4.49 3.33 2.55 1.92 <-
2 İzlanda 21.28 18.30 16.52 13.18 11.68 9.39 6.29 5.63 4.70 4.00 2.61 2.07 <-
3 Japonya 50.07 37.25 25.83 16.48 11.95 8.75 6.63 4.96 4.44 3.76 3.04 2.62 <-
4 İsveç 19.51 16.79 15.51 12.41 10.44 7.85 6.70 6.09 5.27 3.64 3.33 2.56 <-
5 Finlandiya 34.22 25.87 19.44 14.98 11.94 8.69 6.44 5.93 5.07 3.86 3.28 2.81 <-
6 Norveç 22.35 18.89 16.82 13.87 11.23 9.07 7.44 8.42 5.81 4.01 3.52 3.00 <-
7 Lüksemburg 43.50 36.70 28.81 20.82 17.87 13.07 11.92 8.88 7.26 4.86 4.95 2.32 <-
8 Çek Cumhuriyeti 43.86 23.86 20.81 22.03 20.53 17.72 14.61 11.45 8.46 5.21 3.90 3.19 <-
9 Fransa 44.19 32.50 24.90 20.36 15.78 11.51 9.27 7.90 6.54 4.68 4.09 3.54 <-
10 Slovenya 67.20 43.00 29.90 26.50 21.50 17.10 13.48 10.75 7.64 4.97 4.07 3.51 <-
11 İsviçre 29.02 23.53 20.90 16.82 13.67 9.70 7.80 7.03 6.07 4.71 4.10 3.75 <-
12 Almanya 50.58 38.43 29.08 22.87 21.11 14.93 10.76 8.07 5.98 4.75 4.15 3.71 <-
13 İspanya 63.90 51.95 42.90 33.88 23.63 16.13 11.02 8.48 6.88 5.08 4.15 3.76 <-
14 Avusturya 55.08 43.18 32.76 26.42 24.31 16.90 12.55 9.47 7.12 4.81 4.52 3.97 <-
15 Belçika 41.61 31.36 27.33 21.16 17.18 13.26 10.38 9.05 7.87 5.13 4.37 3.81 <-
16 İtalya 60.39 48.63 40.96 33.17 26.72 17.94 12.92 9.65 7.59 5.64 4.22 3.51 <-
17 Danimarka 28.26 23.54 20.43 16.34 12.43 9.20 7.85 8.08 6.46 4.90 4.66 4.03 <-
18 Hollanda 23.00 18.25 15.65 13.26 10.97 9.25 8.29 7.35 6.17 5.29 4.86 4.42 <-
19 Avustralya 24.05 21.60 19.76 18.06 16.81 12.56 9.93 8.83 6.88 5.43 4.96 4.66 <-
20 İsrail 38.92 33.05 28.32 24.33 20.68 17.11 13.74 10.79 8.36 6.44 4.98 3.85 <-
21 İrlanda 41.42 34.25 28.08 22.90 18.28 15.19 10.22 8.39 6.79 6.11 5.51 4.04 <-
22 Güney Kore 137.95 114.36 89.74 64.19 38.11 33.23 24.61 14.85 9.74 6.61 5.32 3.76 <-
23 Portekiz 92.82 88.58 78.86 61.19 47.14 31.47 20.33 14.49 9.54 6.49 4.75 4.45 <-
24 Kanada 38.39 32.49 26.62 21.22 16.83 12.58 9.31 7.52 6.26 5.46 5.23 5.22 <-
25 Birleşik Krallık 28.67 24.25 22.18 19.02 17.30 14.12 10.83 9.13 6.88 5.90 5.33 4.91 <-
26 Yeni Kaledonya 117.70 82.88 60.75 44.49 32.53 23.75 17.32 12.61 9.18 6.68 4.86 4.78 <-
27 Yunanistan 60.00 56.10 50.20 42.40 34.10 25.10 15.30 11.22 8.28 6.92 4.80 4.65 <-
28 Brunei 90.19 68.84 52.12 39.11 29.30 21.93 16.39 12.24 9.13 6.81 5.08 4.78 <-
29 Yeni Zelanda 26.30 23.60 20.60 17.90 16.10 13.80 12.01 10.72 7.56 6.24 5.46 5.07 <-
30 Makao 66.06 54.73 42.75 33.34 25.98 20.22 15.73 12.22 9.49 7.37 5.71 4.43 <-
31 Kıbrıs Cumhuriyeti 65.11 51.38 40.50 31.90 25.10 19.73 15.50 12.17 9.55 7.49 5.88 4.60 <-
32 Hırvatistan 108.40 80.80 58.40 40.80 27.40 21.20 18.30 13.60 10.52 7.11 6.84 5.10 <-
33 Küba 80.62 69.86 59.40 49.65 38.47 22.34 17.38 15.86 15.30 9.58 6.14 5.13 <-
34 ABD 30.46 27.33 25.38 22.67 18.39 14.34 11.60 10.37 8.81 7.49 6.92 5.4 <-
35 Malta 52.25 40.95 33.77 27.82 22.92 18.87 15.52 12.76 10.50 8.63 7.09 5.82 <-
36 Macaristan 71.86 54.71 42.91 37.23 34.78 25.85 19.98 17.06 13.17 9.33 7.44 5.82 <-
37 Slovakya 73.88 36.73 26.55 25.30 24.61 22.18 17.93 13.87 11.58 9.03 7.27 6.34 <-
38 Polonya 95.00 72.40 49.53 36.07 27.83 23.18 19.78 16.96 16.36 10.11 7.21 6.06 <-
39 Estonya 77.00 48.28 32.41 23.29 21.20 21.90 20.26 18.24 16.14 12.06 7.38 4.68 <-
40 Litvanya 93.29 61.55 41.79 26.64 22.20 21.90 18.40 14.60 13.75 10.08 7.68 6.45 <-
41 Birleşik Arap Emirlikleri 175.14 155.94 119.81 77.02 51.10 36.06 24.57 16.63 11.77 9.75 8.17 6.87 <-
42 Porto Rico 63.40 51.42 44.79 33.28 25.30 19.71 17.20 13.81 11.60 10.94 8.11 7.59 <-
43 Fransız Polinezyası 132.00 97.00 85.00 74.00 64.00 56.00 30.00 17.82 11.30 10.36 8.62 7.69 <-
44 Şili 120.30 118.25 109.05 89.22 68.58 45.16 23.71 18.35 14.14 11.48 8.02 7.19 <-
45 Bahreyn 183.46 156.16 112.27 74.31 49.25 32.57 21.91 16.42 14.13 11.49 9.12 7.22 <-
46 Litvanya 67.54 40.34 29.65 22.34 21.30 23.20 18.30 14.90 14.53 11.88 9.60 7.51 <-
47 Kuveyt 113.43 89.75 69.77 53.29 40.03 29.45 21.60 16.44 13.33 11.30 9.66 8.14 <-
48 Malezya 96.37 79.47 64.27 50.96 40.37 31.95 25.26 19.95 15.75 12.42 9.79 7.71 <-
49 Guam 82.90 71.10 59.80 49.90 41.30 34.20 28.50 23.80 12.93 11.25 9.86 8.93 <-
50 Beyaz Rusya 75.00 43.90 30.00 24.30 21.20 21.50 19.50 16.20 15.03 14.51 9.38 6.83 <-
51 Kosta Rika 93.79 87.69 81.30 67.67 52.55 30.40 19.21 17.37 14.51 11.83 10.47 9.89 <-
52 Katar 126.24 109.83 90.34 71.25 52.62 37.99 28.22 22.58 18.11 14.41 11.25 8.79 <-
53 ABD Virjin Adaları 57.50 46.39 40.83 34.84 29.34 24.70 21.48 17.94 15.27 13.11 11.53 10.63 <-
54 Karadağ 87.19 75.84 59.47 41.71 29.62 26.40 23.28 19.23 14.41 15.81 11.57 8.70 <-
55 Bulgaristan 92.06 65.32 37.34 30.64 26.11 22.19 17.73 14.12 15.27 15.25 13.17 10.21 <-
56 Sırbistan 109.50 92.60 79.70 60.60 47.40 38.10 34.00 29.70 16.39 14.81 13.05 11.77 <-
57 Bosna-Hersek 137.20 114.60 93.60 71.50 50.60 35.60 27.00 19.70 21.88 15.03 13.99 13.37 <-
58 Uruguay 57.40 53.02 47.90 47.10 46.31 42.44 33.49 22.56 20.06 15.58 14.36 13.07 <-
59 Ukrayna 84.67 49.49 31.08 23.29 22.13 22.97 19.95 17.79 17.02 16.89 13.43 12.88 <-
60 Barbados 84.12 59.48 45.44 38.30 31.41 25.25 21.00 17.71 16.00 15.32 14.45 13.68 <-
61 Saint Lucia 115.41 105.76 81.12 47.70 39.05 29.28 22.74 20.08 16.80 16.71 14.65 13.08 <-
62 Mauritius 103.09 73.84 60.63 67.24 60.76 37.67 26.00 23.11 18.47 19.69 13.35 12.76 <-
63 Tayland 130.33 108.70 90.49 75.52 63.24 50.36 38.95 29.12 22.58 18.58 15.15 12.41 <-
64 Sri Lanka 103.90 86.72 77.45 69.30 55.40 38.81 30.31 24.07 22.08 18.93 15.92 12.44 <-
65 umman 214.05 194.06 171.41 145.39 114.68 87.62 64.40 42.52 31.43 24.41 15.34 9.44 <-
66 Rusya 97.45 57.19 39.73 31.54 27.66 29.50 25.94 23.65 21.96 21.20 17.07 11.31 <-
67 Makedonya Cumhuriyeti 140.00 123.10 117.00 94.70 73.70 57.10 44.80 40.02 26.53 18.78 16.81 14.72 <-
68 Arjantin 65.90 60.35 59.74 57.39 48.10 39.07 32.19 27.13 24.35 21.85 15.04 13.43 <-
69 Romanya 100.90 77.80 59.80 51.70 39.50 31.30 26.27 26.13 23.45 20.75 16.90 13.87 <-
70 Grenada 60.57 58.30 56.04 53.82 51.63 49.47 47.32 39.48 26.70 20.90 16.56 14.58 <-
71 Aruba 69.06 51.73 42.54 35.80 29.23 24.62 20.51 19.50 18.85 18.52 17.86 16.07 <-
72 Libya 185.00 170.00 150.00 125.00 105.00 68.00 50.00 38.02 28.29 20.53 17.68 15.04 <-
73 Suriye 180.06 150.45 121.84 98.84 77.33 63.14 49.87 36.22 26.12 20.78 17.45 15.02 <-
74 Bahamalar 71.92 60.45 53.26 46.29 43.28 40.89 35.77 30.95 26.74 21.34 18.10 15.97 <-
75 Venezuela 106.69 89.00 72.82 59.52 48.68 39.35 33.60 26.89 23.14 20.70 18.86 17.00 <-
76 Fiji 64.26 57.80 51.98 46.74 42.02 38.40 33.37 28.99 25.19 21.87 18.99 17.93 <-
77 Moldova 81.25 68.75 58.75 48.75 46.25 46.25 35.00 31.25 29.00 24.49 18.86 15.55 <-
78 Suudi Arabistan 204.31 183.12 162.57 139.19 106.61 78.17 56.97 42.30 30.22 22.17 19.37 18.51 <-
79 Belize 88.01 78.01 69.00 59.99 52.00 45.00 34.48 31.21 29.66 24.78 20.05 17.25 <-
80 Panama 93.07 74.91 62.69 51.60 43.67 36.30 31.61 29.61 26.98 23.72 20.64 18.18 <-
81 Kolombiya 123.17 105.35 92.12 82.18 73.03 56.70 42.96 35.34 27.63 23.98 20.47 19.07 <-
82 Meksika 122.35 101.79 88.07 79.44 68.96 56.84 47.04 39.51 33.09 27.70 20.50 16.66 <-
83 Arnavutluk 145.00 125.00 99.00 77.00 58.00 50.00 44.80 38.00 35.75 29.06 20.94 18.28 <-
84 Tonga 58.90 52.94 47.20 42.01 37.27 33.88 30.59 27.79 26.39 24.98 23.50 22.05 <-
85 Ürdün 160.89 128.86 103.23 82.76 68.26 56.50 44.37 36.02 30.57 26.70 23.65 20.98 <-
86 Tunus 175.00 163.00 155.00 138.00 119.00 87.64 64.06 48.95 34.37 27.06 23.47 20.82 <-
87 Vietnam 157.93 143.69 130.33 117.84 118.37 97.63 70.04 54.85 37.94 29.20 23.15 20.44 <-
88 Çin 121.64 117.92 121.17 63.15 46.93 41.96 37.59 33.75 30.34 27.30 24.60 21.99 <-
89 Surinam 89.25 76.23 63.46 54.62 48.84 43.99 42.00 38.82 34.23 28.68 23.98 21.61 <-
90 Filistin Devleti 158.23 147.02 129.86 109.12 89.78 70.55 53.01 40.04 32.93 27.64 24.59 22.19 <-
91 Lübnan 90.02 72.77 61.05 53.39 47.03 44.20 40.55 36.78 31.43 28.12 25.63 22.73 <-
92 Maldivler 233.44 221.55 205.47 175.46 146.50 121.54 97.16 77.09 62.51 41.72 26.55 9.76 <-
93 Samoa 107.27 97.00 87.15 77.67 68.59 59.89 51.60 43.75 36.10 29.94 25.68 22.42 <-
94 Saint Vincent ve Grenadinler 115.61 109.66 88.17 73.27 63.98 50.73 41.93 34.74 30.19 28.65 26.80 23.65 <-
95 Jamaika 91.92 78.30 61.40 51.60 45.00 37.46 35.82 31.18 28.81 27.88 26.81 24.42 <-
96 Ekvator 139.54 129.37 119.16 107.13 95.05 82.36 68.48 55.51 44.23 33.26 24.90 21.07 <-
97 Filipinler 96.76 86.54 77.37 67.78 59.25 51.79 45.25 39.53 34.52 30.15 26.32 22.97 <-
98 El Salvador 151.06 137.03 122.67 110.31 105.00 94.98 77.00 54.05 40.19 32.02 26.41 21.54 <-
99 Nikaragua 179.92 154.69 133.20 114.43 97.99 90.16 79.81 65.00 47.99 33.58 26.44 21.50 <-
100 Trinidad and Tobago 75.96 62.98 48.00 45.58 41.08 35.00 31.41 29.08 28.17 28.79 28.93 26.57 <-
101 Brezilya 134.72 121.91 109.42 100.11 90.51 78.78 63.32 52.35 42.53 34.11 27.25 23.47 <-
102 Cape Verde 138.79 131.99 124.75 116.89 95.61 78.44 64.66 53.56 44.42 36.57 28.03 20.63 <-
103 Peru 163.76 151.86 138.37 127.71 110.73 99.17 81.64 68.01 47.56 38.78 30.35 21.16 <-
104 Cezayir 185.00 175.00 159.00 148.00 131.00 106.00 70.11 50.38 42.16 36.61 29.55 24.97 <-
105 Ermenistan 83.00 78.00 73.00 68.00 63.00 58.00 53.00 48.00 44.09 37.51 29.87 26.17 <-
106 Honduras 176.20 158.34 137.73 119.92 103.94 81.03 64.98 52.97 43.23 35.40 31.62 28.12 <-
107 Gürcistan 80.00 73.00 66.00 59.00 52.00 49.33 46.67 44.00 40.18 37.54 31.52 29.32 <-
108 İran 262.14 212.48 172.58 140.74 116.41 92.16 69.81 55.35 47.08 38.86 32.51 27.16 <-
109 Türkiye 167.44 163.94 160.51 156.90 141.27 119.44 96.72 78.00 62.97 45.52 31.38 24.02 <-
110 Kazakistan 110.00 101.71 93.43 85.14 76.86 68.57 60.29 52.00 51.05 43.45 32.04 27.00 <-
111 Endonezya 191.92 163.78 139.33 117.36 98.95 83.16 69.78 58.54 49.08 41.13 34.45 28.84 <-
112 Vanuatu 169.71 150.44 132.63 115.90 100.07 85.11 70.90 61.31 51.56 42.42 34.60 28.69 <-
113 Mısır 201.46 185.87 170.91 154.65 138.06 119.12 101.06 84.61 66.60 47.03 33.05 25.92 <-
114 Dominik Cumhuriyeti 153.18 138.67 123.93 108.97 95.93 85.99 75.22 63.06 47.94 41.61 35.09 29.57 <-
115 Paraguay 73.43 69.71 62.27 58.55 53.07 51.01 48.87 46.69 42.92 39.19 35.53 32.03 <-
116 Irak 197.60 152.88 120.75 95.96 76.37 60.39 48.91 41.77 43.39 38.06 35.94 34.59 <-
117 Kuzey Kore 90.50 75.90 66.90 56.30 44.10 35.20 29.90 26.10 24.31 54.92 28.47 27.39 <-
118 Mikronezya 96.51 86.52 76.90 67.65 58.32 49.35 47.01 44.63 42.31 40.00 37.95 34.87 <-
119 Guatemala 140.84 133.78 126.73 115.48 102.46 90.96 79.33 67.06 54.80 45.52 38.63 30.12 <-
120 Kırgızistan 140.00 130.00 120.00 110.00 100.00 90.00 80.00 70.00 59.87 48.29 40.33 36.39 <-
121 Fas 170.00 160.00 145.00 133.00 123.00 108.00 96.31 78.63 63.27 51.38 41.29 34.12 <-
122 Moğolistan 182.90 164.86 134.54 118.64 106.50 104.50 102.33 91.73 66.55 54.70 43.54 36.03 <-
123 Namibya 171.61 148.95 130.40 114.99 100.67 87.64 75.49 68.54 61.70 54.55 48.21 37.76 <-
124 Guyana 118.19 106.89 98.21 92.21 83.42 77.41 72.56 68.15 62.56 56.18 48.57 41.73 <-
125 Özbekistan 125.00 114.82 104.64 94.46 84.29 77.86 71.43 65.00 59.38 54.72 49.58 48.72 <-
126 Azerbaycan 120.00 115.00 110.00 105.00 100.00 95.00 90.00 85.00 81.78 61.21 52.00 41.06 <-
127 Solomon Adaları 146.16 131.63 117.53 104.12 91.35 79.15 75.73 89.85 77.90 65.14 51.39 42.88 <-
128 Botswana 135.09 123.67 113.29 103.99 90.27 74.66 63.49 54.02 51.45 61.21 58.77 40.69 <-
129 Batı Sahra 216.92 201.54 187.27 173.57 160.04 133.90 110.07 88.02 75.97 64.49 53.01 44.11 <-
130 Türkmenistan 150.00 140.14 130.29 120.43 110.57 100.71 90.86 81.00 75.48 61.25 51.73 50.46 <-
131 Sao Tome and Principe 124.13 112.13 98.83 88.01 79.67 69.59 66.41 63.47 60.62 57.92 55.35 51.71 <-
132 Nepal 210.81 199.29 186.87 172.48 156.04 139.24 122.87 106.77 91.50 72.34 54.90 38.71 <-
133 Bhutan 184.79 181.38 174.09 163.13 149.27 133.25 117.14 103.96 87.53 69.73 52.76 44.43 <-
134 Gabon 179.34 166.60 157.54 134.28 113.54 94.99 77.66 63.15 58.88 58.28 57.72 51.15 <-
135 Bolivya 175.70 169.68 163.61 157.49 151.32 131.22 109.17 90.16 75.10 66.65 55.61 45.61 <-
136 Papua Yeni Gine 157.83 145.48 132.52 113.75 99.24 87.27 74.44 72.95 66.72 61.70 56.18 50.06 <-
137 Güney Afrika 96.10 91.30 86.50 83.59 77.13 70.60 60.73 52.57 50.60 55.85 59.21 54.81 <-
138 Laos 167.11 160.15 153.47 146.97 140.54 132.44 122.57 107.62 88.27 70.76 58.16 44.46 <-
139 Madagaskar 180.85 166.88 154.88 143.20 132.49 122.01 110.98 109.85 95.63 76.29 58.30 44.78 <-
140 Myanmar 212.80 175.15 155.74 131.11 112.65 97.54 93.04 89.67 76.09 65.37 59.77 55.03 <-
141 Senegal 131.40 128.44 123.40 116.56 108.34 98.72 88.54 79.95 72.39 65.82 60.16 55.24 <-
142 Bangladeş 165.05 156.46 151.16 144.38 175.64 138.29 122.49 104.43 90.60 73.83 59.27 48.98 <-
143 Gana 150.09 132.63 122.87 117.21 107.50 97.50 90.48 83.93 72.88 70.63 61.85 49.61 <-
144 Hindistan 165.00 153.08 140.12 128.46 117.99 106.45 95.02 85.07 76.45 68.86 60.70 52.91 <-
145 Eritre 176.00 162.80 150.50 139.10 133.00 127.00 115.80 104.48 89.79 73.21 61.75 53.88 <-
146 Zimbabve 114.51 105.13 96.67 89.56 82.63 74.26 63.77 56.33 55.50 64.58 68.45 59.28 <-
147 Yemen 215.05 204.23 194.02 184.45 174.38 143.16 113.52 94.03 86.22 78.61 64.77 53.30 <-
148 Tacikistan 160.00 151.14 142.29 133.43 124.57 115.71 106.86 98.00 88.18 79.64 63.05 56.01 <-
149 Kenya 147.01 133.67 116.96 104.39 91.50 80.44 70.11 66.73 66.48 69.14 69.54 64.72 <-
150 Haiti 241.72 206.31 177.79 154.20 137.13 132.82 122.00 108.09 92.22 76.99 69.49 63.10 <-
151 Sudan 160.19 154.29 147.08 136.53 126.29 115.73 106.49 99.13 91.17 81.07 70.17 63.75 <-
152 Kamboçya 165.05 151.97 139.53 129.96 180.85 263.19 133.99 97.87 90.02 83.30 72.91 62.42 <-
153 Demokratik Kongo Cumhuriyeti 142.06 122.72 106.94 96.60 88.81 83.02 78.25 73.43 73.58 75.05 75.30 72.43 <-
154 Moritanya 151.09 149.33 147.02 142.71 133.32 113.26 93.07 80.94 76.71 75.70 76.51 77.33 <-
155 Pakistan 176.57 156.27 139.51 125.72 114.79 106.62 101.48 96.65 90.14 83.25 76.76 70.90 <-
156 Tanzanya 153.22 143.12 136.12 128.06 118.62 108.07 103.79 100.65 99.70 90.38 77.35 64.45 <-
157 Komorlar 178.15 166.50 153.60 141.33 127.35 116.24 105.55 95.22 89.28 83.45 77.78 72.25 <-
158 Togo 191.38 171.94 154.31 138.36 123.58 113.23 104.79 97.17 90.52 83.76 76.69 73.96 <-
159 Gambiya 220.86 210.08 199.15 184.71 164.30 139.59 117.31 101.48 92.87 86.41 79.98 73.84 <-
160 Svaziland 173.74 160.31 150.39 140.53 124.04 107.77 90.44 77.34 69.29 80.18 86.64 75.87 <-
161 Lesotho 169.27 150.35 134.28 130.26 123.09 109.72 93.95 83.83 69.65 81.29 86.15 76.86 <-
162 Doğu Timor 264.42 241.64 220.68 201.10 183.25 253.41 183.53 161.03 128.99 100.56 78.91 66.81 <-
163 Fildişi Sahili 167.48 160.39 154.70 147.37 126.85 108.54 96.16 93.37 94.67 91.93 84.70 77.17 <-
164 Burkina Faso 307.92 258.40 217.13 183.50 156.73 135.83 120.75 110.55 101.42 93.25 85.86 78.90 <-
165 Etiyopya 199.27 181.43 159.98 147.91 140.03 134.62 140.15 126.95 114.54 101.04 87.12 72.46 <-
166 Cibuti 222.47 202.65 185.25 168.86 153.88 140.59 125.10 116.95 109.17 99.98 91.08 82.08 <-
167 Benin 209.89 194.93 183.78 172.54 151.97 136.41 126.42 119.60 108.19 97.80 90.62 85.11 <-
168 Uganda 160.43 145.29 130.17 116.46 102.76 105.98 107.64 108.45 110.43 104.63 91.03 79.16 <-
169 Kamerun 169.43 157.72 144.86 133.01 119.93 107.51 97.94 93.05 93.54 96.10 96.67 94.05 <-
170 Mozambik 220.12 201.39 184.79 172.06 158.40 145.79 143.06 142.84 133.95 114.60 99.09 88.03 <-
171 Zambiya 148.29 136.93 126.59 117.88 106.94 100.19 98.52 102.98 107.18 105.46 102.70 94.91 <-
172 Gine 217.77 213.63 209.62 205.61 190.69 174.00 158.77 144.67 130.90 119.15 104.17 93.17 <-
173 Malavi 197.89 192.49 185.86 180.04 168.43 159.27 150.95 143.42 133.10 120.78 107.41 95.23 <-
174 Burundi 166.50 157.30 148.50 140.00 137.00 127.00 118.40 116.30 126.13 116.93 107.09 101.14 <-
175 Nijerya 188.93 175.99 164.00 152.87 140.95 131.73 126.99 126.58 126.48 122.19 107.23 96.14 <-
176 Ruanda 160.28 151.56 143.04 137.00 134.29 132.30 124.14 119.97 127.92 117.68 107.90 100.15 <-
177 Ekvator Ginesi 196.38 186.02 176.11 166.62 157.36 148.60 138.12 127.61 118.14 113.65 110.66 102.45 <-
178 Mali 175.40 172.61 168.15 162.36 155.75 148.70 140.78 134.62 127.14 119.08 110.51 101.35 <-
179 Orta Afrika Cumhuriyeti 203.88 189.37 175.66 159.60 138.31 119.09 109.71 109.24 112.90 115.91 113.71 105.38 <-
180 Nijer 174.04 170.73 167.30 164.28 162.15 160.79 159.18 155.10 145.73 130.67 112.72 95.92 <-
181 Somali 207.23 192.88 179.34 166.59 154.55 148.76 137.77 127.16 141.30 122.58 110.58 106.67 <-
182 Angola 230.49 214.76 199.91 185.99 172.85 160.80 156.97 152.99 150.47 137.90 115.98 104.30 <-
183 Liberya 223.72 208.36 194.27 181.17 168.67 158.48 159.34 163.67 167.72 154.93 115.75 88.62 <-
184 Demokratik Kongo Cumhuriyeti 166.60 157.54 151.19 143.46 133.70 129.13 124.86 121.13 118.58 128.47 119.90 115.81 <-
185 Gine-Bissau 210.77 200.97 191.37 182.28 173.55 165.37 152.96 145.17 140.51 134.10 125.64 118.70 <-
186 Cad 191.37 181.49 171.81 162.66 153.63 145.54 135.61 129.07 128.63 131.28 133.35 131.17 <-
187 Sierra Leone 242.37 234.76 226.71 214.14 194.70 164.18 135.32 153.53 165.60 156.76 133.27 113.68 <-
188 Afganistan 275.03 260.55 245.44 228.08 211.41 194.50 182.81 171.91 161.81 152.35 143.73 135.95 <-

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ülkelerin sıralaması tek bir (en son) sütunundaki dalgalanmalardan daha bağımsız hale getirmek için 1995-2010 ortalamasına göre sıralanır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]