İzmir valileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu maddede Türkiye'nin İzmir ilinin valilerinin bir listesi yer almaktadır.

İzmir Valileri Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İzmir Valilileri[1]
No. İsim Görev başlangıcı Görev bitişi
1 Ferit Paşa 07 Şubat 1909 02 Mayıs 1909
2 Kazım Paşa 02 Mayıs 1909 17 Eylül 1909
3 M. Muhtar Paşa 17 Eylül 1909 02 Ekim 1910
4 N. Nazım Paşa 16 Ekim 1910 21 Ocak 1911
5 Ahmet Reşit Bey 18 Ağustos 1912 17 Ekim 1912
(4) N. Nazım Paşa 23 Ocak 1913 19 Eylül 1913
6 Rahmi Arslan 29 Eylül 1913 13 Ekim 1917
7 H. Tahsin Uzer 09 Ocak 1918 28 Kasım 1918
8 Nurettin Paşa 26 Ocak 1919 22 Mart 1919
9 Ahmet İzzet Bey 23 Mart 1919 ...............
10 Cavit Bey 01 Mayıs 1920 26 Eylül 1920
11 Macit Bey 26 Eylül 1920 ...............
12 Mustafa Abdülhalik Renda 11 Eylül 1922 08 Ağustos 1923
13 Hüseyin Aziz Akyürek 28 Ağustos 1923 21 Temmuz1924
14 Kazım Dirik 27 Mart 1926 07 Ağustos 1935
15 Fazlı Güleç 09 Ağustos 1935 17 Mart 1939
16 İbrahim Etem Aykut 29 Mayıs 1939 03 Haziran 1940
17 Fuat Tuksal 05 Ağustos 1940 23 Mayıs 1942
18 Mustafa Sabri Öney 03 Temmuz1942 28 Aralık 1943
19 Şefik Refik Soyer 26 Ocak 1944 31 Ocak 1948
20 Osman Sabri Adal 19 Şubat 1948 30 Kasım 1951
21 Muzaffer Tuğsavul 28 Ocak 1952 15 Mayıs 1952
(20) Osman Sabri Adal 16 Haziran 1952 06 Eylül 1952
22 Muzaffer Göksenin 07 Eylül 1953 02 Ekim 1954
23 Kemal Hadımlı 16 Aralık 1954 27 Mayıs 1960
24 Burhanettin Uluç 11 Haziran 1960 07 Kasım 1961
25 Enver Saatçıgil 17 Mart 1962 20 Haziran 1964
26 Niyazi Dalokay 20 Haziran 1964 08 Eylül 1964
27 Namık Kemal Şentürk 04 Aralık 1964 22 Haziran 1973
28 Mehmet Raşit Bilgegörün 23 Haziran 1973 15 Aralık 1974
29 Orhan Erbuğ 16 Aralık 1974 02 Temmuz1975
30 Mustafa Uygur 15 Temmuz1975 08 Aralık 1975
31 Turgut Eğilmez 06 Ocak 1976 19 Eylül 1977
32 Necdet Calp 11 Şubat 1978 11 Aralık 1979
33 Nazmi Çengelci 11 Aralık 1979 08 Ocak 1981
34 Hüseyin Öğütçen 08 Ocak 1981 10 Şubat 1984
35 Vecdi Gönül 13 Şubat 1984 11 Ocak 1988
36 Nevzat Ayaz 23 Ocak 1988 17 Ekim 1989
37 Kutlu Aktaş 21 Nisan 1990 23 Temmuz1997
38 Erol Çakır 24 Temmuz1997 13 Ağustos 1998
39 Kemal Nehrozoğlu 14 Ağustos 1998 30 Mayıs 2000
40 Alaaddin Yüksel 09 Ağustos 2000 17 Şubat 2003
41 Yusuf Ziya Göksu 19 Şubat 2003 16 Temmuz2005
42 Oğuz Kağan Köksal 29 Temmuz2005 09 Mart 2007
43 Mustafa Cahit Kıraç 20 Mart 2007 21 Mayıs 2013
44 Mustafa Toprak 31 Mayıs 2013 10 Haziran 2016
45 Erol Ayyıldız 10 Haziran 2016 18 Haziran 2020
46 Yavuz Selim Köşger 09 Haziran 2020 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Görev Yapmış Valilerimiz". İzmir Valiliği. 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

http://www.izmir.gov.tr 26 Nisan 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.