Türkiye'de görevde olan valilerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Türkiye'de görevde olan valilerin listesi olarak, Türkiye'de halen görevde olan valileri illere göre göstermektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Vali Atanma yılı Önceki görevi Eğitimi Doğum yılı Doğum yeri Ref
Adana Mahmut Demirtaş 2016 Adıyaman Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Kırşehir [1]
Adıyaman Abdullah Erin 2016 Mülkiye Başmüfettişi Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1969 Mardin [2]
Afyonkarahisar Aziz Yıldırım 2016 İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1963 Trabzon [3]
Ağrı Musa Işın 2015 İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Bingöl [4]
Aksaray Aykut Pekmez 2016 İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1971 Bursa [5]
Amasya Salih Işık 2016 Şişli Kaymakamı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Erzurum [6]
Ankara Ercan Topaca 2016 Hatay Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Antalya [7]
Antalya Münir Karaloğlu 2016 Bursa Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1964 Rize [8]
Ardahan İbrahim Özefe 2016 Sultanbeyli Kaymakamı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Konya [9]
Artvin Ömer Doğanay 2016 Mahalli İdareler Genel Müdürü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1963 Afyonkarahisar [10]
Aydın Ömer Faruk Koçak 2016 Mardin Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Kırıkkale [11]
Balıkesir Ersin Yazıcı 2016 Rize Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1969 Düzce [12]
Bartın Nusret Dirim 2016 Keçiören Kaymakamı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1963 Tokat [13]
Batman Ahmet Deniz 2016 Ardahan Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Mersin [14]
Bayburt İsmail Ustaoğlu 2016 İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Düzce [15]
Bilecik Süleyman Elban 2016 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1969 Kırşehir [16]
Bingöl Yavuz Selim Köşger 2015 Sinop Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Konya [17]
Bitlis Ahmet Çınar 2015 Çanakkale Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Kahramanmaraş [18]
Bolu Aydın Baruş 2015 Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Edirne [19]
Burdur Şerif Yılmaz 2016 Kütahya Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1962 Manisa [20]
Bursa İzzettin Küçük 2016 Şanlıurfa Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Erzurum [21]
Çanakkale Orhan Tavlı 2016 Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Ordu [22]
Çankırı Mesut Köse 2016 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1967 Gaziantep [23]
Çorum Necmeddin Kılıç 2016 Niğde Valisi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1960 Sivas [24]
Denizli Ahmet Altıparmak 2016 Erzurum Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Kırşehir [25]
Diyarbakır Hüseyin Aksoy 2014 Samsun Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1963 Trabzon [26]
Düzce Zülkif Dağlı 2016 İzmir Vali Yardımcısı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Burdur [27]
Edirne Günay Özdemir 2016 Kars Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Denizli [28]
Elâzığ Murat Zorluoğlu 2015 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1971 Ankara [29]
Erzincan Ali Arslantaş 2016 Sorgun Kaymakamı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1975 Osmaniye [30]
Erzurum Seyfettin Azizoğlu 2016 Bartın Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1967 Artvin [31]
Eskişehir Azmi Çelik 2016 Batman Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1967 Erzurum [32]
Gaziantep Ali Yerlikaya 2015 Tekirdağ Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Konya [33]
Giresun Hasan Karahan 2013 Melikgazi Kaymakamı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1963 Ankara [34]
Gümüşhane Okay Memiş 2016 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlığı Başdanışmanı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1970 Giresun [35]
Hakkâri Cüneyit Orhan Toprak 2016 Mülkiye Başmüfettişi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Kayseri [36]
Hatay Erdal Ata 2016 Gaziantep Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1957 Sivas [37]
Iğdır Ahmet Turgay Alpman 2016 Mülkiye Müfettişi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1957 Adana [38]
Isparta Şehmus Günaydın 2016 Kastamonu Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Batman [39]
İstanbul Vasip Şahin 2014 Malatya Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1964 Bayburt [40]
İzmir Erol Ayyıldız 2016 Aydın Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Giresun [41]
Kahramanmaraş Vahdettin Özkan 2016 Isparta Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Muş [42]
Karabük Mehmet Aktaş 2016 İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1968 Elazığ [43]
Karaman Süleyman Tapsız 2016 Kilis Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Osmaniye [44]
Kars Rahmi Doğan 2016 İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1969 Sivas [45]
Kastamonu Mesut Yıldırım 2016 Derince Kaymakamı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Uşak [46]
Kayseri Süleyman Kamçı 2016 Malatya Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1956 Trabzon [47]
Kırıkkale Mehmet İlker Haktankaçmaz 2016 İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 1973 Şanlıurfa [48]
Kırklareli Esengül Civelek 2014 Yalova Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1958 Aydın [49]
Kırşehir Necati Şentürk 2014 Merkez Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1953 Erzincan [50]
Kilis İsmail Çataklı 2016 İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1974 Çankırı [51]
Kocaeli Hasan Basri Güzeloğlu 2014 Mersin Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Ankara [52]
Konya Yakup Canbolat 2016 Hakkâri Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1969 Çorum [53]
Kütahya Ahmet Hamdi Nayir 2016 Bilecik Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1960 Erzincan [54]
Malatya Mustafa Toprak 2016 İzmir Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Erzincan [55]
Manisa Mustafa Hakan Güvençer 2016 Kahramanmaraş Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1963 İstanbul [56]
Mardin Mustafa Yaman 2016 Balıkesir Valisi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1961 Çorum [57]
Mersin Özdemir Çakacak 2014 Kırşehir Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1960 Sakarya [58]
Muğla Amir Çiçek 2014 Merkez valisi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1958 Tokat [59]
Muş Seddar Yavuz 2015 Uşak Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1967 Eskişehir [60]
Nevşehir İlhami Aktaş 2016 İçişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1970 Erzurum [61]
Niğde Ertan Peynircioğlu 2016 Salihli Kaymakamı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1963 Aydın [62]
Ordu İrfan Balkanlıoğlu 2014 Afyonkarahisar Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1960 Çorum [63]
Osmaniye Kerem Al 2014 Merkez valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1956 Muş [64]
Rize Erdoğan Bektaş 2016 Manisa Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1960 Zonguldak [65]
Sakarya Hüseyin Avni Coş 2014 Adana Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1959 Isparta [66]
Samsun İbrahim Şahin 2014 TRT Genel Müdürü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1962 Amasya [67]
Siirt Mustafa Tutulmaz 2014 Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Antalya [68]
Sinop Hasan İpek 2015 Şırnak Valisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1959 Karabük [69]
Sivas Davut Gül 2016 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1974 Erzurum [70]
Şanlıurfa Güngör Azim Tuna 2016 Eskişehir Valisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Sinop [71]
Şırnak Ali İhsan Su 2015 Düzce Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal BilgilerFakültesi 1959 Konya [72]
Tekirdağ Mehmet Ceylan 2016 Nevşehir Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Balıkesir [73]
Tokat Cevdet Can 2014 Muratpaşa Kaymakamı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1961 Çankırı [74]
Trabzon Yücel Yavuz 2016 Gümüşhane Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Karabük [75]
Tunceli Osman Kaymak 2014 İzmit Kaymakamı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1965 Bayburt [76]
Uşak Ahmet Okur 2015 Osmangazi Kaymakamı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Hatay [77]
Van İbrahim Taşyapan 2015 Bingöl Valisi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1964 Kayseri [78]
Yalova Tuğba Yılmaz 2016 Akyurt Kaymakamı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1977 Yozgat [79]
Yozgat Kemal Yurtnaç 2016 Başbakanlık Müşaviri Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1965 Tokat [80]
Zonguldak Ali Kaban 2013 Başbakanlık Başdanışmanı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1966 Afyonkarahisar [81]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Adana Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  2. ^ Adıyaman Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  3. ^ Afyonkarahisar Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  4. ^ Ağrı Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  5. ^ Aksaray Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  6. ^ Amasya Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  7. ^ Ankara Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  8. ^ Antalya Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  9. ^ Ardahan Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  10. ^ Artvin Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  11. ^ Aydın Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  12. ^ Balıkesir Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  13. ^ Bartın Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  14. ^ Batman Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  15. ^ Bayburt Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  16. ^ Bilecik Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  17. ^ Bingöl Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  18. ^ Bitlis Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  19. ^ Bolu Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  20. ^ Burdur Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  21. ^ Bursa Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  22. ^ Çanakkale Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  23. ^ Çankırı Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  24. ^ Çorum Valiliği. 16 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  25. ^ Denizli Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  26. ^ Diyarbakır Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  27. ^ Düzce Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  28. ^ Edirne Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  29. ^ Elâzığ Valiliği. 17 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  30. ^ Erzincan Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  31. ^ Erzurum Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  32. ^ Eskişehir Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  33. ^ Gaziantep Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  34. ^ Giresun Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  35. ^ Gümüşhane Valiliği. 14 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  36. ^ Hakkâri Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  37. ^ Hatay Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  38. ^ Iğdır Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  39. ^ Isparta Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  40. ^ İstanbul Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  41. ^ İzmir Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  42. ^ Kahramanmaraş Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  43. ^ Karabük Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  44. ^ Karaman Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  45. ^ Kars Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  46. ^ Kastamonu Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  47. ^ Kayseri Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  48. ^ Kırıkkale Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  49. ^ Kırklareli Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  50. ^ Kırşehir Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  51. ^ Kilis Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  52. ^ Kocaeli Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  53. ^ Konya Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  54. ^ Kütahya Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  55. ^ Malatya Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  56. ^ Manisa Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  57. ^ Mardin Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  58. ^ Mersin Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  59. ^ Muğla Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  60. ^ Muş Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  61. ^ Nevşehir Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  62. ^ Niğde Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  63. ^ Ordu Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  64. ^ Osmaniye Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  65. ^ Rize Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  66. ^ Sakarya Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  67. ^ Samsun Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  68. ^ Şırnak Siirt Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  69. ^ Sinop Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  70. ^ Sivas Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  71. ^ Şanlıurfa Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  72. ^ Şırnak Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  73. ^ Tekirdağ Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  74. ^ Tokat Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  75. ^ Trabzon Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  76. ^ Tunceli Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  77. ^ Uşak Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  78. ^ Van Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  79. ^ Yalova Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  80. ^ Yozgat Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.
  81. ^ Zonguldak Valiliği. 15 Ocak 2017 tarihinde erişildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]