Türkiye'de görevde olan valilerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Türkiye'de görevde olan valilerin listesi olarak, Türkiye'de halen görevde olan valileri illere göre göstermektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Vali Görev Başlangıcı
Adana Mahmut Demirtaş 1 Haziran 2016
Adıyaman Aykut Pekmez 27 Ekim 2018
Afyonkarahisar Mustafa Tutulmaz 21 Haziran 2017
Ağrı Süleyman Elban 21 Haziran 2017
Amasya Osman Varol 21 Haziran 2017
Ankara Vasip Şahin 27 Ekim 2018
Antalya Münir Karaloğlu 1 Haziran 2016
Artvin Yılmaz Doruk 27 Ekim 2018
Aydın Yavuz Selim Köşger 21 Haziran 2017
Balıkesir Ersin Yazıcı 1 Haziran 2016
Bilecik Bilal Şentürk 27 Aralık 2018
Bingöl Kadir Ekinci 27 Ekim 2018
Bitlis Oktay Çağatay 27 Ekim 2018
Bolu Ahmet Ümit 27 Ekim 2018
Burdur Hasan Şıldak 18 Mayıs 2018
Bursa Yakup Canbolat 27 Ekim 2018
Çanakkale Orhan Tavlı 10 Eylül 2016
Çankırı Hamdi Bilge Aktaş 13 Haziran 2017
Çorum Mustafa Çiftçi 27 Ekim 2018
Denizli Hasan Karahan 21 Haziran 2017
Diyarbakır Hasan Basri Güzeloğlu 21 Haziran 2017
Edirne Ekrem Canalp 27 Ekim 2018
Elazığ Çetin Oktay Kaldırım 21 Haziran 2017
Erzincan Ali Arslantaş 1 Haziran 2016
Erzurum Oktay Memiş 27 Ekim 2018
Eskişehir Özdemir Çakacak 21 Haziran 2017
Gaziantep Davut Gül 27 Ekim 2018
Giresun Harun Sarıfakıoğulları 21 Haziran 2017
Gümüşhane Kamuran Taşbilek 27 Ekim 2018
Hakkâri İdris Akbıyık 27 Ekim 2018
Hatay Rahmi Doğan 27 Ekim 2018
Isparta Ömer Seymenoğlu 27 Ekim 2018
Mersin Ali İhsan Su 21 Haziran 2017
İstanbul Ali Yerlikaya 27 Ekim 2018
İzmir Erol Ayyıldız 1 Haziran 2016
Kars Türker Öksüz 27 Ekim 2018
Kastamonu Yaşar Karadeniz 28 Şubat 2017
Kayseri Şehmus Günaydın 27 Ekim 2018
Kırklareli Osman Bilgin 18 Mayıs 2018
Kırşehir İbrahim Akın 14 Mayıs 2018
Kocaeli Hüseyin Aksoy 13 Haziran 2017
 
İl Vali Görev Başlangıcı
Konya Cüneyt Orhan Toprak 27 Ekim 2018
Kütahya Ömer Toraman 27 Ekim 2018
Malatya Aydın Barkuş 27 Ekim 2018
Manisa Ahmet Deniz 27 Ekim 2018
Kahramanmaraş Vahdettin Özkan 1 Haziran 2016
Mardin Mustafa Yaman 1 Haziran 2016
Muğla Esengül Civelek 13 Haziran 2017
Muş İlker Gündüzöz 27 Ekim 2018
Nevşehir İlhami Aktaş 1 Haziran 2016
Niğde Yılmaz Şimşek 13 Haziran 2017
Ordu Seddar Yavuz 13 Haziran 2017
Rize Kemal Çeber 27 Ekim 2018
Sakarya Ahmet Hamdi Nayir 27 Ekim 2018
Samsun Osman Kaymak 13 Haziran 2017
Siirt Ali Fuat Atik 21 Haziran 2017
Sinop Köksal Şakalar 18 Mayıs 2018
Sivas Salih Ayhan 27 Ekim 2018
Tekirdağ Aziz Yıldırım 27 Ekim 2018
Tokat Ozan Balcı 27 Ekim 2018
Trabzon İsmail Ustaoğlu 27 Ekim 2018
Tunceli Tuncay Sonel 13 Haziran 2017
Şanlıurfa Abdullah Erin 21 Haziran 2017
Uşak Funda Kocabıyık 27 Ekim 2018
Van Mehmet Emin Bilmez 26 Aralık 2018
Yozgat Kadir Çakır 27 Ekim 2018
Zonguldak Erdoğan Bektaş 27 Ekim 2018
Aksaray Ali Mantı 27 Ekim 2018
Bayburt Ali Hamza Pehlivan 21 Haziran 2017
Karaman Fahri Meral 21 Haziran 2017
Kırıkkale Yunus Sezer 27 Ekim 2018
Batman Hulusi Şahin 27 Ekim 2018
Şırnak Mehmet Aktaş 21 Haziran 2017
Bartın Sinan Güler 27 Ekim 2018
Ardahan Mustafa Masatlı 26 Aralık 2018
Iğdır Enver Ünlü 21 Haziran 2017
Yalova Muammer Erol 27 Ekim 2018
Karabük Fuat Gürel 27 Ekim 2018
Kilis Recep Soytürk 27 Ekim 2018
Osmaniye Ömer Faruk Coşkun 13 Haziran 2017
Düzce Zülkif Dağlı 7 Eylül 2016

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]