İzmir'deki iskeleler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Harici görüntüler
İzmir Körfezi deniz ulaşım hatları (JPG)
İZDENİZ web sitesi.

İzmir Körfezi'nde İZDENİZ tarafından sürekli olarak işletilen dokuz iskele vardır. Ayrıca yaz mevsiminde hafta sonları beş iskeleye daha seferler düzenlenmektedir.

İskeleler[değiştir | kaynağı değiştir]

Etkin[değiştir | kaynağı değiştir]

İskeleler
Ad Fotoğraf Koordinatlar Konum Açılış Aktarma
Alsancak Alsancak 38°26′20.2″K 27°08′26.9″D / 38.438944°K 27.140806°D / 38.438944; 27.140806 (Alsancak Vapur İskelesi) Konak 1950 (birinci açılış)[1]
2000'ler (ikinci açılış)
Bostanlı Bostanlı 38°27′07.6″K 27°05′51″D / 38.452111°K 27.0975°D / 38.452111; 27.0975 (Bostanlı Vapur İskelesi) Karşıyaka 1996[1] Otobüs, Tramvay
Göztepe Göztepe 38°23′58.4″K 27°05′00.6″D / 38.399556°K 27.0835°D / 38.399556; 27.0835 (Göztepe Vapur İskelesi) Konak 1988[1] Tramvay
Güzelbahçe Güzelbahçe 38°22′47.0″K 26°53′36.6″D / 38.37972°K 26.8935°D / 38.37972; 26.8935 (Güzelbahçe Vapur İskelesi) Güzelbahçe 2 Mayıs 2003 (birinci açılış)[2]
18 Mayıs 2018 (ikinci açılış)[3]
Otobüs
Karantina Karantina 38°24′30.7″K 27°06′23.1″D / 38.408528°K 27.106417°D / 38.408528; 27.106417 (Karantina Vapur İskelesi) Konak 26 Aralık 2018[4] Tramvay
Karşıyaka Karşıyaka 38°27′17.3″K 27°07′14.2″D / 38.454806°K 27.120611°D / 38.454806; 27.120611 (Karşıyaka Vapur İskelesi) Karşıyaka 1900'ler Otobüs, Tramvay
Konak Konak 38°25′07.3″K 27°07′31.7″D / 38.418694°K 27.125472°D / 38.418694; 27.125472 (Konak Vapur İskelesi) Konak 1900'ler Tramvay
Pasaport Pasaport 38°25′43.7″K 27°07′56.7″D / 38.428806°K 27.132417°D / 38.428806; 27.132417 (Pasaport Vapur İskelesi) Konak 1926
Üçkuyular Üçkuyular 38°24′19.8″K 27°04′15.7″D / 38.4055°K 27.071028°D / 38.4055; 27.071028 (Üçkuyular Vapur İskelesi) Balçova Otobüs

Sezonluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Fotoğraf Koordinatlar Konum Açılış Aktarma
Foça 38°40′02.8″K 26°45′07.4″D / 38.667444°K 26.752056°D / 38.667444; 26.752056 (Foça Vapur İskelesi) Foça 1 Ağustos 2015[5]
Karaburun 38°38′59.2″K 26°31′00.9″D / 38.649778°K 26.516917°D / 38.649778; 26.516917 (Karaburun Vapur İskelesi) Karaburun 2007 (birinci açılış)[6]
2016 (ikinci açılış)[7]
Mordoğan 38°31′05.1″K 26°37′38.4″D / 38.518083°K 26.627333°D / 38.518083; 26.627333 (Mordoğan Vapur İskelesi) Karaburun 6 Temmuz 2016[7][8]
Urla 38°21′50.2″K 26°46′19.2″D / 38.363944°K 26.772°D / 38.363944; 26.772 (Urla Vapur İskelesi) Urla 26 Haziran 2017[9]
Yassıca Ada 38°24′23.7″K 26°47′39.6″D / 38.406583°K 26.794333°D / 38.406583; 26.794333 (Yassıca Ada Vapur İskelesi) Urla Haziran 2001[6]

Kullanılmayan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Fotoğraf Koordinatlar Konum Açılış Kapanış
Bayraklı 38°27′48.7″K 27°09′40.9″D / 38.463528°K 27.161361°D / 38.463528; 27.161361 (Bayraklı Vapur İskelesi) Bayraklı 6 Mayıs 2001[1][10] 1 Haziran 2016[11][12]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Ürük, Yaşar. "Martı Sevdalısı Bergama Vapuru'nun 50. Yaşına Merhaba". izmirkitap.com. 25 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Güzelbahçe'de vapur sevinci". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 2 Mayıs 2003. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 
  3. ^ "Güzelbahçe vapuruna kavuşuyor". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 17 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 
  4. ^ "Körfeze bir iskele daha". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 26 Aralık 2018. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2019. 
  5. ^ "İzmir'den Foça'ya vapur seferleri başladı". Hürriyet. 1 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 17 Ekim 2015. 
  6. ^ a b "Yıllar ve Yolcu Sayıları". izdeniz.com.tr. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  7. ^ a b "Mordoğan'a vapurla keyifli yolculuk başladı". izmir.bel.tr. 7 Temmuz 2016. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  8. ^ "Bayram müjdesi İZDENİZ'den geldi". izmir.bel.tr. 4 Temmuz 2016. 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2017. 
  9. ^ "Körfez'de 'bayram' havası". izmir.bel.tr. 22 Haziran 2017. 19 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  10. ^ "Konak'a tünel, Karşıyaka'ye yeni otopark, Bayraklı'ya vapur..." Yeni Asır. 26 Nisan 2001. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 
  11. ^ "Bayraklı İskelesi ne olacak?". İlkses Gazetesi. 3 Ekim 2016. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 
  12. ^ "Bayraklı'ya iskele şoku". Ege Postası. 24 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]