Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Nisan 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 06:32, 17 Nisan 2015 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Kesin sonuçlar da açıklandı, eksik gedik tamamlandı. Giriş kısmındaki istatistiklere de kaynak vermek isterdim lakin YSK'nın sonuç sayfası buna imkan vermiyor. --cobija 15:09, 26 Mayıs 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum Her ilçenin yanına ilçenin il içindeki konumunu gösteren harita konsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Elinize sağlık bu arada. --Veryaz bana 16:00, 8 Haziran 2014 (UTC)
Uzun zamandır güncel Samsun haritasının oluşturulması için koşturuyorum ama ulaşabildiğim kişilerin çoğu dönüş yapmadı. O yüzden bu konuda yapılabilecek bir şey yok. --cobija 18:06, 8 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık Cobija. Ben de mutlaka bir Samsun haritası olması gerektiğini düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla özgün bir logo, şekil falan içermediği sürece haritalar kamu malı. Bir de YerelNet'te seçim sonuçları olması lazım, oraya da bir bak istersen. Yüzdelik belirten kısımlarda da nokta yerine virgül kullanılmalı imla kuralları gereğince.--RapsarEfendim? 10:34, 17 Haziran 2014 (UTC)
Şu harita mevzusunda daha önce şunları söylemiştin. İncelemeelemanı mesajıma dönüş yapmadı, The Emirr de uzun süredir ortalarda değil. Yeni harita oluşturmak mümkün değil gibi görünüyor ama mevcut yalın haritaların kamu malı olduğuna dair somut bir veri varsa hemen ekleyebilirim. YerelNET'i niçin önerdiğini anlayamadım ama? Giriş kısmı kaynağı için mi? --cobija 10:44, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi okudum, eline sağlık. Şu an birkaç ufak nokta gördüm, bunlar çözülürse SM olması gerektiğini düşünüyorum.
  1. Yüzdelik ifadelerde nokta yerine virgül kullanılması lazım T-rkçe imla kurallarına göre.
  2. Harita kesinlikle şart. Hatta şu tarz bir harita da mükemmel olur. Emreculha bu mesajı görürse yardımcı olabilir :)
  3. Maddedeki kırmızı bağlantılı kişiler kayda değer mi? Tek bir ilçe belediye başkanı olanlar direkt KD olmuyor bildiğin gibi. Aralarında KD varsa bağlantı verilmesi iyi olur, KD değillerse bağlantılar kaldırılabilir.
  4. Tablolarda sıralama yapabilsek çok güzel olur, ben bunu biraz kurcalayayım.--RapsarEfendim? 20:29, 24 Haziran 2014 (UTC)
İlk iki dediğini Emreculha çözmüş sağolsun. KD konusuna gelince kırmızıları açayım dedim ilk olarak. Sonra en son açtığım kişinin KD olmadığını fark ettim. Diğer ilçe başkanları da aynı şekilde KD değil. Sıralama olayını ise ben bayağı uğraşıp becerememiştim. "wikitable sortable"yi kabul ettiremedim bir türlü. --cobija 19:42, 25 Haziran 2014 (UTC)
Çalışma sayfamda biraz uğraştım ama görünüşe göre bizim tablo sistemine sortableyi uyarlamak zor. Çünkü Sıralama yapılacak alanlar haricinde baya bir sütun falan var. Sayfada Adaylık - Sonuçlar sütunlarını tablodan ayırdım. Sortableyi kabul etti ancak her hangi bir yeri sıralama yapınca en alttaki toplam sonucu da sıralamaya dahil ediyor. Unsortable kodu ekledim fakat başarılı olamadım. Biraz uğraşmak gerek. Çok karmaşık. Bilmiyorum olur mu ama çok zor. Sıralama yapmak için bence düz bir tablo olmalı. Bu kadar iç içe geçmiş tabloda zor olacak.Sait71 21:58, 25 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu harita olayı nedir? Nasıl bir harita yapılacak, eğer svg tarzı bir harita ise renklendirme falan yapabilirim.Sait71yaz 21:05, 24 Haziran 2014 (UTC)
Hem ilçelere göre ayrılmış bir siyasi harita lazım hem de yukarıda örneğini verdiğim türde bir harita. PNG değil de SVG olursa daha iyi olur elbet.--RapsarEfendim? 21:06, 24 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle konuya katkı yapanlara teşekkürler.(Özellikle konuda benden bahseden Rapsar'dan).Samsun'daki sonuçlar sayfasını ben açmadığımdan farketmemişim bir haritası olmadığından en kısa sürede hazırlayacağım.Gerçekten sayfa mükemmel olmuş.Seçim maddeleri ile ilgili eksik,hatalı veya gerekli olan herşeyi benimle paylaşabilirsiniz.İlginiz için teşekkürler.İyi Vikiler ---Emreculha (mesaj) 00:11, 25 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek -- Son kahraman ileti 15:47, 27 Ağustos 2014 (UTC)
  • Karşı Karşı YSK sonuçlarının daha görsel hali. Her yerde bulunan bilgiye ek bir husus yok. Tabloların altına şu kazandı, bu kazandı yazmaktan başka ne yapılabilir merak ediyorum? Maddede seçkin ansiklopedik bir nitelik görmediğimdem karşıyım. Yoksa gayet uğraşılmış bir madde. Ayrıca bir seçim sonucunun, öyle amaçlanmasa da, toplumun farklı kesimlerine yönelik manipülasyona açık olduğunu da belirtmek lazım. --Kafkasmurat- 20:25, 28 Ağustos 2014 (UTC)
Ek olarak seçim sonrası ihtilaflar ve partilerin değerlendirmesi de var. Daha ne olabilirdi? --cobija 08:09, 13 Şubat 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Haritalar konusunda herhangi bir gelişme olmamış. Harita konusunun hayati bir önemi olduğunu düşünüyorum bu madde için.--RapsarEfendim? 07:58, 5 Eylül 2014 (UTC)
  • Destek Destek--Martianmister (mesaj) 01:49, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Samsun maddeleri konusunda aceleci olmasak? OnurT 04:12, 13 Şubat 2015 (UTC)
Anlayamadım. O ne demek? --cobija 08:09, 13 Şubat 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Bir yerelleşmiş seçim maddesine göre oldukça açık, net ve geniş kapsamlı yazıldığını düşünüyorum. Kaynaklandırma ve giriş iyi yapılmış, tarafsızlık korunmuş. Ancak görsel anlamda da gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Tablolar çeşitli görsellerle beslenebilir. Ayrıca bir il-ilçe sonuç haritasının da kesinlikle şart olduğu fikrindeyim. Bu yönde bir çağrı gelirse, bizzat haritanın yapımıyla da ilgilenirim. Son olarak, taslak halinde de olsa, maddedeki kırmızılıkları giderecek maddeler ortak çalışma ile açılabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı, şu an için SM seçimi konusunda acele edilmemesi taraftarıyım. ~--BerkayMesaj--~ 16:51, 27 Mart, 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Adaylık süreci neredeyse bir yıldır devam ediyor ve halen bir sonuç alınamamış. Bende yukarıda belirtilen ifadelere katılıyorum. Her yerde bulunabilecek bilgiler haricinde bir bilgi yok. --Görkem7 mesaj 16:46, 6 Nisan 2015 (UTC)
"Her yerde bulunan bilgiler haricinden bir şey yok" nasıl bir sebeptir? Özgün araştırmalara mı yer vermeliydim? Zaten her bilgi kaynaklı olmak zorunda. Her yerde olmayan bir bilgiyi eklemiş olsam dahi kaynak işini nasıl yapacaktık? Benim aklıma her yerde olmayan herhangi bir bilgi gelmiyor, ne eklenmeli örneğin? UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonları listesi ve muadili birçok listede kimsenin bilmediği top secret bilgiler mi var da SL seçilmiş? "Harita olmaması önemli bir eksik, SL olmamalı" dense amenna. Berkay sağ olsun haritalar da yakında gelecek zaten. --cobija 15:55, 6 Nisan 2015 (UTC)

Karşı Karşı Bafra İlçesi'de dahil bafradan sonraki ilçelerin adayların oy sıralaması yapılmalıCarsfb08 (mesaj) 08:06, 11 Nisan 2015 (UTC)

Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 06:34, 17 Nisan 2015 (UTC)

Stephanie McMahon[kaynağı değiştir]

Eskiler beni yakından tanırlar. Vikipedi'ye ilk kez 2011 yılında başladığımda sadece futbol ile ilgili maddeleri düzenlemekte ve açmakta idim. Her ne kadar sayısız sayılabilecek sorunlarla karşılaşsam da kendimi zamanla geliştirdim ve Lionel Messi'yi SM yaptım. Bu benim ilk büyük başarımdı. Sonrasında tamamen kendi çabalarımla geliştirdiğim Jérôme Rothen maddesi de tartışmalı bir şekilde SM oldu. 2012'nin yaz mevsiminden beri neredeyse aktif değildim. Ağustos ayında geri dönme kararı aldım ve bu sefer farklı bir kişi olsun istedim. Ayrıca biraz daha olgunlaşmış halde geri döndüm. Futboldan dışarıda olsun istedim ve maddeleri geze geze Stephanie McMahon'ı SM'ye hazırlamak için seçtim. Madde, ben düzeltene kadar kriterlere hiç uygun bir madde değildi. Ben bu maddeyi geliştirdim ve Rapsar arkadaşımızdan da biraz yardım aldım. Bütün kırmızılıkları giderdim. Birkaç çeviri hatası olabilir, gözden kaçırmışımdır. Geri dönüşümü bu maddeyi SM yaparak gerçekleştirmek istiyorum. Görüşlerinizi, yanlışlarımı, hataları söylemekten ne olursa olsun çekinmeyin. Dediğim gibi; varsa hata çeviri sırasında vardır. Desteklerinizi ve görüşlerinizi bekler, adaylığın bir an önce sonuçlanmasını diliyorum. --Ozankra (mesaj) 20:54, 25 Ekim 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Gördüğüm noktalar şu şekilde ilk olarak:
  1. Kariyerde kronolojik sıra izlenmemiş.
  2. "nadir güreşen profesyonel güreşçi" demiş ama maddenin çoğu güreş kariyeriyle alakalı.
  3. Maddede neden "Stephanie" ile anılmakta sürekli? Soyadı veya ring adını kullanmak gerekmiyor mu?--RapsarEfendim? 22:03, 7 Kasım 2014 (UTC)
    • Cevap Cevap
  1. Kariyerde kronolojik sıra izlenmemiş. — İstek yapıldı Yapıldı Zaten bir tane hata varmış. O da "McMahon-Helmsley dönemi" başlığının altında, onu da hemen düzelttim.
  2. "nadir güreşen profesyonel güreşçi" demiş ama maddenin çoğu güreş kariyeriyle alakalı. — İstek yapılmadı Yapılmadı Çünkü "nadir güreşen" diyor. Yani genelde ringde köşede yer aldı ve 2003 yılına kadar senede 4-5 maç yapardı. Ondan sonra 10 sene boyunca hiç maç yapmadı. 10 sene sonra ilk maçını bu yaz mevsiminde anca yaptı. Bayanlar şampiyonluğunu bile bolca yardımla kazandı. Onu değiştirmedim.
  3. Maddede neden "Stephanie" ile anılmakta sürekli? Soyadı veya ring adını kullanmak gerekmiyor mu? — İstek yapıldı Yapıldı Fakat şunu da söyleyeyim; ringdeki adı zaten Stephanie :) O ismi sadece güreşte kullandım. Onun dışında her maddede olduğu gibi soyadını kullandım. --Ozankra (mesaj) 09:24, 8 Kasım 2014 (UTC)
  • Şartlı destek Ellerine sağlık. Bulduğum anlatım bozukluklarını ve yazım yanlışlıklarını düzelttim.
  1. "Aralıklı görünümleri (2010-2013)" başlığı altındaki ilk paragrafta sahne kısmında zaman sorunu var gibi. Ona bir şey yapamadım.
  2. Laurer'ın 2000 yılında Triple H ile bir birlikteliği vardı ve bu sırada McMahon'ın Chyna'dan Triple H'i hakkında iddialar ortaya atıldı. (Altını çizdiğim kısmı anlamadım ve ne anlatmak istediğini sen daha iyi anlarsın diye düzeltme işini sana bırakıyorum.)

Bunlar dışında bir sorun görmüyorum. Bunların dışında da görmediğim küçük yazım yanlışı, anlatım bozukluğu gibi hatalar varsa düzeltilmesi halinde bence SM olabilir. İyi çalışmalar. akil13ileti 14:47, 21 Kasım 2014 (UTC)

    • Cevap Cevap
  1. "Aralıklı görünümleri (2010-2013)" başlığı altındaki ilk paragrafta sahne kısmında zaman sorunu var gibi. Ona bir şey yapamadım. → İstek yapılmadı Yapılmadı Onda bir sorun yok zaten. Zamanlama doğru ve İngilizcesiyle 1'e 1 çevirdim. Ayrıca bu sahneyle ilgili bir-iki Türkçe kaynaklar da vardı, onlarda da aynısı yazıyordu. Dürüst olmak gerekirse onu bakmadım bile :)
  2. Laurer'ın 2000 yılında Triple H ile bir birlikteliği vardı ve bu sırada McMahon'ın Chyna'dan Triple H'i hakkında iddialar ortaya atıldı. (Altını çizdiğim kısmı anlamadım ve ne anlatmak istediğini sen daha iyi anlarsın diye düzeltme işini sana bırakıyorum.) → İstek yapıldı Yapıldı Onu düzelttim ve anlamlı yaptım. Güzel bir tespitti :) --Ozankra (mesaj) 19:59, 21 Kasım 2014 (UTC)
    • Cevap Cevap
Zamanlama sorunu derken yazımdan bahsetmiştim. Sanırım olay sırasını dedim sandın. Gerçi ben anlatamamışım. :) Olay sırasında sıkıntı yok.
Kendi kendine hayal kurarken "belki ABD başkanı olurum" diyor. Vince odadan çıkarken ekran bir anda kararıyor ve bir çığlık duyuluyor. Çığlık atıp bir anda uyanan Stephanie, bunların hepsinin rüya olduğunu görünce hepsini eşi Triple H'e anlatmaya başladı (Triple H sadece seslendirdi, ekranda kendisi yok) ve ona "Babam komada olsaydı ne olurdu?" sorusunu sordu. Triple H ise, "O hala komada olsaydı bir süre sonra onun beyin ölümünün gerçekleşeceğinden eminim." dedikten sonra kendisi, "Tanrıya şükürler olsun." deyip rahatladıktan sonra tekrar yatıyor. akil13ileti 20:26, 22 Kasım 2014 (UTC)
    • Cevap Cevap
Üstte yazdığım gibi; bu paragrafta kaynaklarda aynısı yazıyor ve İngilizce maddesinde de aynısı yazıyor. İngilizce Vikipedi'de böyle KM seçilmiş zaten. Aslında dediğin de doğru ama bu madde ne futbolcu, ne basketbolcu, ne şarkıcı, ne de oyuncu maddesi. Bu madde bir profesyonel güreşçi ve profesyonel güreş menajerinin maddesi. Böyle bir madde SM adayı ve bu sanırım Vikipedi'de bir ilk. Bu yüzden ben bunu "Vikipedi'de profesyonel güreşin temellerinin atılmaya başlandığı madde" olarak görüyorum. Yanlış anlama, vereceğin kararına sonuna kadar saygı duyuyorum ama bu yazdıklarımı da düşünmeni isterim :) --Ozankra (mesaj) 21:42, 22 Kasım 2014 (UTC)
  • Destek Destek Böyle maddelerin ben de SM olmasını isterim elbette. Bence SM olabilecek bir madde. akil13ileti 11:23, 25 Kasım 2014 (UTC)
  • Karşı Karşı Çeviri hataları gerçekten çok fazla, bu yüzden ne seçkin ne de kaliteli madde olabileceğini düşünüyorum. Benim düzenlediğim ufak kısımda bile birçok yanlış çeviri var (anlatım bozuklukları bir yana, çeviriler yanlış ve eksik yapılmış).
  1. "Asıl WWE kariyerine, New York'ta 'hesap yöneticisi' olarak başladı." diye bir çeviri yapılmış. İfadenin esas çevirisi ise "WWE'deki kariyerine, firmanın New York'taki satış ofisinde hesap yöneticisi olarak başladı." şeklinde olmalı. Arada anlam farkı var. "McMahon, satış ve mallar için WWE'ye model olarak başladı" çevirisi vardı öncesinde, "WWE'ye model olarak başladı" ne demek mesela? İngilizce ifadeyi "düzgün" çevirirsek "WWE bünyesine model olarak giriş yaptı" gibi bir şey olmalı.
  2. "Aynı yılda ise WWF'de tam zamanlı olarak çalışmaya başladı." gibi basit bir cümle dahi anlatım bozukluğu içeriyor.
  3. "Creative desgin" ifadesi "tasarım yaratıcılığı" olarak çevrilmiş. Bir kere zaten "creative" bir sıfat, buradan çevirinin yanlış olduğu anlaşılabilirdi. İngilizce metinde bu ifade sonrasında "televizyon programı yapımcılığı" yaptığı yazılı, ancak nedense buraya eklenmemiş.
  4. İngilizcede "director of creative writing" (yaratıcı yazı yönetmeni/senaryo yönetmeni) denen bir ifade var, ama bu ifade "senaryo yazma" olarak çevrilmiş. Kaynağa baktım İngilizce Vikipedi mi yanlış yazmış diye, orada da öyle yazılı. Yine bir hatalı çeviri.
5-6 cümlelik kısımda dahi bu kadar hata olan bir maddenin SM olmasını desteklemiyorum. Baştan aşağı tekrar, yavaş yavaş ve gözden geçirilerek yazılması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:30, 29 Kasım 2014 (UTC)

Yorum Yorum Merak ettiğim, seçkin madde olabilecek öncelikte neden herhangi tanınmış bir profesyonel güreşçi maddesi değil de Stephanie McMahon? OnurT 14:15, 2 Ocak 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Tamamen kendi kafamdan seçtiğim kişi. Zamanında futbolcu maddelerini geliştirmiştim ve artık onu yapmaktan şimdilik bıkmıştım. SM yapacağım üçüncü kişi "bu sefer futbolcunun dışında olsun" dedim. Kişi maddelerini gezmeye başladım ve geze geze seçtim diyebilirim. --Ozankra (mesaj) 19:59, 2 Ocak 2015 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.