Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Ekim 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 12:29, 6 Ekim 2012 (UTC)

MDNA[kaynağı değiştir]

Sayfanın SM kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. --B.S.R.F. 💬 08:27, 20 Nisan 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Çok sayıda kırmızı bağlantı mevcut. Bu, diğer vikipedistlerin desteğini olumsuz etkileyecektir. Bunların temizlenmesi maddenin şansını arttırır. --Esy 09:00, 20 Nisan 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Tüm gereksiz kırmızı bağlantılar kaldırıldı. --B.S.R.F. 💬 10:54, 20 Nisan 2012 (UTC)
Yaptığım değişiklik geri alındı. Nedeni böyle bir uygulama olmamasıymış. --B.S.R.F. 💬 12:12, 20 Nisan 2012 (UTC)
Temizlenmesi derken o maddelerin açılması gerektiğini belirmiş sanırım :) Konunun anlaşılabilirliğini etkileyenler açılabilir. Mesela klibi çeken, yöneten kişilerin maddesi açılabilir. Ancak eleştiri yapan falanca derginin maddesi açılmasa da olur.--RapsarEfendim? 12:21, 20 Nisan 2012 (UTC)
Öyle bir uygulama olduğu için demedim zaten :) Öyle bir uygulama olmamasına rağmen, bir çok kullanıcı bunu sorun yaptığından yazmıştım. :)--Esy 16:43, 20 Nisan 2012 (UTC)
  • Şarkı listesindeki bazı parametrelerde sorun var sanırım. Söz yazarları gözükmüyor.--RapsarEfendim? 16:50, 15 Mayıs 2012 (UTC)
Evet onu ben de fark ettim yalnız düzeltemedim. Şablondan kaynaklanıyor sanırım. --B.S.R.F. 💬 17:24, 15 Mayıs 2012 (UTC)
Şablonu değiştirdim sorun kalmadı. --B.S.R.F. 💬 18:51, 24 Mayıs 2012 (UTC)
  • Destek Destek Elinize sağlık çok güzel omuş bence SM kriterlerini karşılıyor.--ultrAslansiBurdayım :) 25 Haziran 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı BSRF'e ingilizce bir mesaj geldiğini gördüm. Henüz albüm çıkalı 4 ay oldu ve edit modunda, stabil hale gelmedi diyor. Gözönünde bulundurarak beklemek ve stabil hale geldikten sonra önermek daha iyi olur. Sargon (mesaj) 10:03, 19 Temmuz 2012 (UTC)
Cevap CevapBu dediğinize katılmıyorum. Maddedeki alt başlıklardan değişebilecek olan sadece liste performanslarının olduğu başlıktır; kaldı ki o da ilk birkaç hafta içinde değişir. Albüm artık o listelerin çoğundan çıkmış durumda. Bir örnek daha vermek gerekirse sanatçıların diskografi listeleri de sürekli güncellenmesi gereken listleredir ve bu seçkin liste olmalarına engel değildir.--B.S.R.F. 💬 10:25, 19 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı seçkin madde kriterlerinde "Kalıcı", maddenin süregelen değişiklik savaşlarına sebep olmaması ve içeriğinin günden güne değiştirilmemesi anlamına gelmektedir. demektedir, oysa madde kalıcılığına henüz ulaşmış değil, akışkan bir yapıya sahiptir. maddenin daha sonra geçirebilecek evreleri maddeye eklenebileceği muğlaktır. dolayısı ile şimdilik adaylığa karşı diyorum. Sonraki evrelerden kastınız nedir ayrıca? --— heddagabler 10:38, 2 Eylül 2012 (UTC)
Cevap Cevap Maddeyi en son 14 Temmuz'da değiştirmişim -ki bu tür değişiklikler savaş niteliği taşımıyorsa her zaman yapılabilir- yani 2 aya yakın süredir gayet stabil durumda.--B.S.R.F. 💬 10:43, 2 Eylül 2012 (UTC)
"kalıcı" olsun diyor madde (bir tek değişiklik savaşını kastetmiyor). mesela 13 Temmuzdan sona sayfanın çevrildiği ingilizce maddede çeşitli düzenlemeler/eklemeler olmuş (düne kadar) --— heddagabler 10:55, 2 Eylül 2012 (UTC)
Sizin verdiğiniz kural daha çok değişiklik savaşlarını anlatıyor ama. Ya da günden güne değişen, güncel bir olayla ilgili maddeler olabilir. Aksine bu madde yeterince kalıcı durumda. İngilizce Vikipedi'deki değişiklikler birkaç kaynakça ve kozmetik değişiklikten ibaret. Ayrıca ilk karşı oyu veren Sargon'a verdiğim cevapta da belirttiğim gibi sanatçıların diskografi listeleri sürekli güncellenmesi gereken listelerdir ve bu SL olmalarına engel değildir. Sizin mantığınıza göre SL seçilmemeleri gerekiyor.--B.S.R.F. 💬 11:01, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek Maddenin daha fazla değişeceğine ihtimal vermiyorum ben. Evet SM'ler kalıcıdır. Fakat bu maddeye eklenebilecek bir şey kalmamış. İşte sertifikalarda listelerde ve teklilerde 1-2 oynama olur bundan sonra. O kadar yani. Kriterlere uyuyor bence. Gayette hoş. Seyitahmetmrk (mesaj) 13:05, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Hedda haklı bir noktaya değinmiş. Onun oyu desteğe dönüştüğü an benim oyumun da üstünü çizebilirsiniz.--Vito Genovese 12:58, 15 Eylül 2012 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 10:26, 18 Ekim 2012 (UTC)

Samsunspor 2011-12 sezonu[kaynağı değiştir]

Samsunspor için sezon bitti. Sanıyorum ki seçkin madde olmaya yakın bir içerik barındırıyor. --cobija 23:36, 8 Nisan 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Dosya:SDGGÖ koreografi.jpg dosyasının kullanımı adil kullanıma pek uymuyor sanki. Farklı tribün organizasyonlarını gösteren iki tane özgür telifli fotoğraf maddede mevcut zaten ve bu iki dosya konuyu güzel bir şekilde anlatıyor. Telifli dosyanın kullanılması, diğer iki fotoğrafın katmadığı extra bir değer katmıyor maddeye. Dolayısıyla vazgeçilmez bir kullanım değil. İyivikiler... [ho? ni!] 17:47, 9 Nisan 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap O dosyanın bir benzerini buldum. Fotoğrafı çeken kişiye mesaj attım yakında fotoğrafın kullanılmasına izin verdiğiyle ilgili bir cevap gelecektir. Ona ek olarak Spor Toto Kupası diye bir şey çıktı ortaya, madde hala tamamlanmış değil. --cobija 17:54, 10 Nisan 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Elinize sağlık. Hakem isimleri bağlantısız kalmış. Fırat Aydınus, Kuddusi Müftüoğlu gibi.Sadrettinmesaj 18:03, 10 Nisan 2012 (UTC)
  • Şartlı destek Çok hoş bir madde. Sanıyorum ki, Spor Toto Kupası bitince, madde SM olmaya tam hazır olur. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 06:56, 16 Nisan 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Eline sağlık öncelikle. Tribün resimleri AK kapsamında değerlendirilmiyor belirtildiği gibi. Kaldırılmalı bu tip resimler. Girişe sezon hakkında biraz daha bilgi verilebilir diye düşünüyorum, bilet fiyatları gibi detaylar kaldırılıp, Türkiye Kupası'nda şunu yaptı, sezona şu gün start verdi, yaz kampını şurada geçirdi gibi güzel bir özet yazılabilir. İngilizce Vikideki benzer KM örneklere baktım da. Şu ve [şu var. Buralardan yararlanılabilir bazı yerlerde istenirse.--RapsarEfendim? 15:16, 16 Nisan 2012 (UTC)
    • Sezon tamamlandı, madde de tamamlandı. --cobija 16:21, 27 Mayıs 2012 (UTC)
  • Destek Destek Seçkin madde olmayı hak ediyor. Durkin ileti 21:25, 28 Mayıs 2012 (UTC)
  • Destek Destek 5-6 kırmızı bağlantı var. Onlar da taslak şeklinde bile olsa oluşturulduktan sonra ve sezon sonu güncellemesi yapıldıktan sonra neden olmasın ? Oldukça güzel ve detaylı hazırlanmış. ~--BerkayMesaj--~ 3 Haziran, 2012, 23:15 (UTC)
    • Maddedeki kırmızılar Arnhem, Doorwerth, Süper Final ve Perth Glory. Açıkcası bu bağlantılar maddenin selameti açısından çok da önemli değil. Ki Süper Final bağlantısı aslında Süper Lig maddesinde açıklanıp oraya yönlendirilmeli. Ek olarak sezon sonu güncellemesi zaten yapılmıştı? --cobija 04:37, 4 Haziran 2012 (UTC)
      • Daha önce kullanmış olduğum Şartlı destek oyunu, maddedeki kırmızı bağlantıların tamamı açılmasa da giderildiğinden dolayı ve şu anda SM kriterlerini tam anlamıyla karşıladığından dolayı Destek oyu olarak değiştiriyorum. Ellerinize sağlık. ~--BerkayMesaj--~ 28 Ağustos, 2012, 21:25 (UTC)
  • Destek Destek Küme düşen bir takımın bir sezonu ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Sadece kısa paragraflar olmasaymış ya da diğerleri ile birleştirilseymiş iyi olurmuş. Tebrikler. --salomonis (mesaj) 01:08, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Bunun gibi sezon maddelerini SM mi seçiyorduk? Bir ara böyle bir tartışma olmuştu sanki.--Myrat ileti 13:25, 6 Haziran 2012 (UTC)
Evet, SM/KM oluyorlar.--RapsarEfendim? 10:37, 28 Haziran 2012 (UTC)
  • Destek Destek Takım'ın küme düşmesine rağmen çok güzel bir futbol maddesi olmuş. Bence SM olmayı hakediyor.--ultrAslansiBurdayım :)
  • Karşı Karşı Üzerinde çok emek var, kesin bu ve emeğine sağlık Cobija'nın. Ancak SM olamayacağını düşünüyorum mevcut haliyle. Aşağıda sebepleri sıralıyorum.
  1. İng. Vikide KM olan şu maddeyle kıyasladığımda haberler başlığı çok zayıf kalıyor. Bazı yerlerde çok gereksiz ve ansiklopedik değeri az olan detaylara girilmişken, İng. Vikideki maddede olduğu gibi takımın sezon boyunca ne yaptığı, maçları, yakaladığı seriler gibi bilgilere yer verilmemiş.
  2. Ortada bir lig tablosu yok. Diğer takımlarla kıyas yapmak, ligdeki tam konumunu görmek gerekir.
  3. Kadro tablosunda yer alan Devre arası ve sezon sırasında ayrılan oyuncular kısmı gereksiz. Zaten herhangi bir kısma göre sıralama yapınca bu ayrımın bir işlevi kalmıyor ve eski haline döndüremiyoruz. Zaten üstte transferler diye bir başlık olduğundan bunun gerekli olmadığını düşünüyorum. Yine bu tablonun çok güzel ve detaylı hazırlanmış olması sebebiyle biraz altta yer alan istatistikler başlığını da bilgi tekrarı yaptığı gerekçesiyle gereksiz buluyorum.
  4. Sezon öncesi maçlarda A2 takımıyla oynananlar falan idman niteliğinde olduğundan verilmeyebilir?
  5. Kadro kısmındaki not bölümü güncelliğini yitirdiğinden artık kaldırılmalı. Buraya Spor Toto Kupası neden dahil edilmedi? Resmî önemü olmadığı için mi? Öyleyse dahil edilmemesi yerince olmuş; aksi bir durum varsa o da eklenebilir.
  6. Teknik ekip başlığında yer alan tabloda biraz geliştirme yapılabilir. Eski personellere yer verilebilir bir şekilde.
  7. Son güncelleme yazmasına gerek yok sanırım artık çeşitli yerlerde :)--RapsarEfendim? 14:20, 28 Haziran 2012 (UTC)
  8. Şu haberler başlığında yer alanlar, gerekli başlıklara (sezon öncesi maçlar, ligin ilk yarısı, transferler vs) dağıtılsa nasıl olur? Eskişehirspor 2008-09 sezonu maddesinde olduğu gibi?--RapsarEfendim? 14:24, 28 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum
  1. Bu konuda çok haklısın Rapsar. Fakat sezonun üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra bu konuda bir şey yapmayı düşünmüyorum.
  2. Tamamdır.
  3. Devre arasında ayrılan oyuncular belirtilmesi mühim bir konu. Bir oyuncunun takım için ne kadar önemli olup olmadığını kıstas edebilir buradan. Örneğin Ergün Teber yalnızca ilk devre takımda yer almış ve tüm maçlarda ilk onbir çıkmış. Fakat oyuncunun takımdan ne zaman ayrıldığı belirtilmese takımdaki değeri yeteri kadar anlaşılmıyor. Ayrıca istatistiklerin de yer alması gerekli zira derli toplu ve tüm istatistikleri taramaya gerek kalmadan göz atmak okuyucuya kolaylık sağlayacaktır.
  4. Kulübün sitesinde hazırlık karşılaşması diye geçmiş. As takım ile A2 takım birçok kez maç yapar ama özellikle sitede haber yapılınca eklemek gerekli diye düşündüm.
  5. Not kısmı kaldırıldı gerektiği gibi. Gazoz Kupası'nı dahil etmememin nedeni takımın o dönem zaten dağılmış ve maçlara as değil A2 takımın çıkmış olması. Eğer istatistiklere onu ekleseydim çok karmaşık bir hal alacaktı.
  6. Her personeli tabloya dahil edersek tabloda da küçük açıklamalar yapmak gerekir bu da tabloyu çirkin bir hale sokar. Eskilerin metin halinde yer alması bence yeterli. Belki paragraf paragraf vermek yerine düz metin haline getirilebilir.
  7. Tamamdır.
  8. Çok gerekli bir şey olmadığını düşünüyorum. Estetik açıdan da pek hoş durmuyor o şekilde. --cobija 19:33, 10 Ağustos 2012 (UTC)
  • Destek Destek Bence seçkin madde olmaya uygundur. Emek verenlerin ellerine sağlık. Mimar77 (mesaj) 01:52, 30 Ağustos 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı bu bir liste. seçkin liste adayı olmalıdır "seçkin madde" değil. içeriğinde altbaşlıkların olması ve bunların bilgi taşıması onu seçkin madde yapmaz, en basitinden daha iyi bir içeriğe sahip olan Glee (season 1) maddesine de bakabiliriz. o bir seçkin liste. --— heddagabler 10:34, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Hedda Gabler'e katılıyorum. Bu tür maddelerin seçkin madde seçilmesi çok doğru değil bence de. Milesbroke (mesaj) 19:00, 17 Eylül 2012 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.