Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Ağustos 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

Oylanabilecek bir madde olmadığı için (aşağıya bakınız), seçkin içerik sorumlusunu beklemeden adaylığı kapatıyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 17:47, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Takımyıldız[kaynağı değiştir]

Sayfa 12 Temmuz 2009 tarihindeki halinden büyük ölçüde geliştirildi. 9 ana başlık, 3 alt başlık, açıklamalı resimler, garifikler ve haritalar eklendi. Dış Bağlantıların açıklamaları Tükçe'leştirlidi. İnigilizce, Hollandaca, İtalyaca ve Slovakça Vikiden çeviriler yapıldı ve değişik ansiklopedilerden yararlanıldı. Yararlanılan tüm Kaynaklar eklendi. --Selman Ay ileti 20:01, 23 Ağustos 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Bu madde akynaksız gibi görünüyor. Maddenin altındaki kaynaklar kısmı aslında daha çok okunacaklar listesi gibi. yani o konuda bir okuma listesi şeklinde sıralanmış. bir diğer husus ise maddenin yamım şeklinin vikipedi kuralları ile çelişmesi. Bir çok yerde kalın harfler kullnılmış. Bu haliyle seçkin olması zor. --Manco Capac 07:07, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Şu anda maddede bulunan tüm içeriğin kaynağı eklenmiştir, ayrıca yabancı sitelerden bulunan kaynaklar da zaten önce vardı ve bazılarını Türkçe'ye çevirdim. Maddeye çoğu dillerdeki Vikilerden katkılar yapmaya çalıştık birkaç arkadaşımla aralarından işe yarar kaliteli bilgileri ayıkladık ve bu sayfa ortaya çıktı. Ayrıca kalın harf kullanmanın Seçkin İçerik olmayı engellediğini bilmiyordum, gerekli yerlerdeki kalın yazıları kaldırdım. Şu an da bir eksiklik var mıdır? --Selman Ay ileti 20:26, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Epey bilgi toplamışsınız ama Seçkin Madde olmak için yeterince kapsamlı değil. fr:Constellation ve de:Sternbild maddelerinde Tarih ve Diğer Kültürler bölümlerinin çok daha gelişkin olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca, SM'lerde referansların sonda değil, kullanıldıkları cümle içlerinde verilmesi gerekiyor. Yıldız Haritalarının Anahtarı bölümü bir kitaptan tarama olsa gerek ki, Optik Karakter Tanıma hataları içeriyor (örneğin "Gök ekvatoru Mintaka'nın yambaşmdan geçer"), dolayısıyla muhtemelen telif ihlali var. "Yıldızlar Neden Işıldar?" bölümünün konusu bu maddeye ait değil, Işık titremesi maddesine taşınmalı. Daha ufak sorunlar: "Yıldız Jalonları" bölümü yeterince açıklama içermiyor (mesela Jalon ne demek?). Burçlar Kuşağı bölümünde takım yıldız ve burç kelimeleri eş anlamlı kullanılmış, bu doğru değil. --İnfoCan 15:43, 25 Ağustos 2009 (UTC)
  • Uyarısimge Uyarı Maddede, aday gösteren kullanıcının oluşturduğu bölümün büyük kısmı telifli içeriklerden kolaj şeklindeydi. Maddenin daha önceki sürümünde de telif ihlali mevcutmuş. Tamamını çıkarınca madde ufacık kaldı. Dolayısıyla bu adaylığı kapatıyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 17:45, 25 Ağustos 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.