Kullanıcı mesaj:Beşiktaşlı48/Ocak-Haziran 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkürler. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun. Vikipedi için verimli bir yıl olması dileğiyle. İyi seneler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 12:35, 27 Nisan, 2024 (UTC)

Sizinde kutlu olsun efendim :D ----GôkTR001 23:09, 31 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Köy çeşmesinin istekler bölümünde teklif yaparsan topluluk değerlendirecek ve uygun bulunursa gerekli değişiklik yapılacaktır.

İyi seneler ve sevgiler

Vito Genovese 01:25, 1 Ocak 2010 (UTC)


Sizinde kutlu olsun...--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 06:16, 1 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Sizin de yeni yılınız kutlu olsun ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 07:08, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Selamlar. Sizin de yeni yılınızı kutlar, mutluluklar ve iyi çalışmalar dilerim--вяí¢αи76ileti 08:49, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Teşekkürler, sizin de yeni yılınız kutlu olsun, huzurlu günler dilerim, iyi vikilemeler--Merube 89msj 12:30, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Çok teşekkürler, sizin de yeni yılınız kutlu olsun. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:07, 2 Ocak 2010 (UTC)

düşüdndüm taşındım yeni bir dil yapmaya karar verdim.Avrupada ortak dil olarak yapak dil Esperanto gibi diiler var.Biz de Ortadoğu dili gibi bir dil yapabiliriz.Bu konuda biraz tartışalım .Sonuca beraber varalım.Eğer yeni bir dil yapmaya karara verirsek kelimeri ortaklaşa konuşup karalaştıracağız.Kelimelerin Türkçe,Arapça,Kürtçe,Lazca,Zazaca,Gürcüce,Azerice,Ermenice,Lazca,Farsça İbranice ve Türkmence olmasından yanayım.Yeni bir dil kuralı sistemi felanda gerçklştirisek Ortak Bir dil olur.Yorumlarınızı bekliyorum.Selim sen dilden anlayan birine bnziyorsun senden özellikle yardım ve destek bkliorum Bu imzasız yazı Huntermeliq (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

finlandiyalı[kaynağı değiştir]

Tamam ansiklopedik eklerimde sen bana dil konusunda yardım edecekmsiin hiç bişi yazmıon bi msn veriri msin burda olmuo bi msnde görüşelim

Merhaba Finlandiyalı, dediklerinle ilgileneceğim. İyi seneler, kolay gelsin.--Gökhan 18:01, 1 Ocak 2010 (UTC)

yha ilgileneceğim derken Ben bir dil yaratmak istiyorum ve birilerini yardımına ihtiyacım var.Sen edecekmisin bna

Avrupa portalı[kaynağı değiştir]

  • Selam acaba portal Avrupa'nın girişi nasıl olmuş. Sadece bir Latincesi eksik. Ama kayan bir sistem koymak akıllıca oldu herhalde:) İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 18:03, 1 Ocak 2010 (UTC)
Kullandığınız resimler çok şık durmuş, elinize sağlık. Evet kayan sistem mantıklı olmuş, latincesi olmasa da olur zaten :). Sevgilerimle, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:20, 1 Ocak 2010 (UTC)

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini öneri ve oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:01, 2 Ocak 2010 (UTC)

  • Selam Merube 89. Düşünüyorumda bu ay veya bir dahaki aya Gürcistan portalını açmayı planlıyorum. Portal açıldıktan sonra Abhazya ile ilgili daha fazla uzun maddeler hazırlanırsa Abhazya portalını açmayı planlıyorum. Rusça, İngilizce, Portekizce, Fransızca hatta Gürcüce'de bile var. Abhazya portalı açılırsa Vikipedi'deki ilk tanınmayan devlet portalı olacak. Ancak portalı daha tarafsız yapmayı planlıyorum. Yani biraz bölgesel portal. Bu sene vikipedi'de çok iş var:) İyi çalışmalar.--FinlandiyalıMesaj 13:24, 2 Ocak 2010 (UTC)
Merhabalar. Ben o kadar çok ve sıkça portal açılmasına sıcak bakmıyorum dediğim gibi. Konuyla ilgili maddelerde sayıca ve içerikçe kıtlık varken portala ne gerek. Bu kadar sıkça portal açılmasına ise güncellenme konusundaki sakıncaları da beraberinde getirdiğini de ekleyeyim. Önce maddeler gelişsin, sonra portala ihtiyaç doğarsa o zaman portal açılmalı. Portal açmak belli bir sayıda şu kadar portala sahip olmak için açılmamalı diye düşünyorum. Sonuçta portalların amacı, ilgili konudaki maddeler için okuyucuya bir nevi giriş penceresi sağlamak. Madde yokken ne penceresi, olmayan eve pencere yapmaya benziyor biraz bu :)). O yüzden Abhazya portalı o kadar çabuk açılabilir mi pek ümitli değilim açıkçası :). Gürcistan konusuna dahi yeterli maddemiz var mı ki? Umarım gün gelir bolca doyurucu maddemiz olur. Saygılarımla, iyi vikilemeler--Merube 89msj 15:21, 2 Ocak 2010 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar Beşiktaşlı48.

Call of Duty 4 oynuyor musunuz? Ben de oynuyorum.

--Dolphin 17:21, 2 Ocak 2010 (UTC)

Finlandiya'da bilg. almadınız mı? --Dolphin 17:41, 2 Ocak 2010 (UTC)

Laptop ile oyun oynanmıyor. --Dolphin 12:59, 3 Ocak 2010 (UTC)

orta asya ünlü kişi biyografileri[kaynağı değiştir]

Akhmet Baytursinuli bu isim ile açılmalımı acaba? -- Son kahraman ileti 12:36, 3 Ocak 2010 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Tarih vikiprojesinde görüşler doğrultusunda düzelttim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:33, 5 Ocak 2010 (UTC) Bu arada Tarih ile ilgili bir portalın temelini atacağım: Bu sene aklımda tasarladığım tarih ile ilgili portallarım var Türk Tarihi Portalı'nı Nisan 15'ine doğru Bu portal Orta Asya Vikiprojesi kapsamında gelişebilir. II. Dünya Savaşı Temmuz'a doğru, (Ki 1. Dünya Savaşı açıldı) Çanakkale Savaşları Portalı açacağın. Adaylık sürecini belirledim 18 Mart-25 Nisan'a kadar. (18 Mart ve 25 Nisan savaşın dönüm noktalarından) Kurtuluş Savaşı Portalı (ki Atatürk Portalı ve 1.Dünya Savaşı ile bağlamda), Bir de, Nazi Almanyası Portalı olabilir. (kesin değil) Sizce Muhafazakarlık veyahut Liberallik gibi portallar siyaset portallar nasıl olur? İlk çalışmalara başlaıyacağım. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile (Kurtuluş değil Türk Kurtuluş) olacak--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:48, 5 Ocak 2010 (UTC)

Şablon:Türk halklarının bulunduğu ülke ve bölgeler[kaynağı değiştir]

Bakarız. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:30, 6 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Sen çalışmanı bitir, en son hallederiz kalan detayları.

Sevgiler

Vito Genovese 21:37, 6 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba kolay gelsin.buraya uzun zamandır girmedim biraz değişmiş sayfa yapısı ve ben bir türlü alışamadım bana yardımcı olurmusun.berettanın da bir kısmını bitirip ekliyorum.zira çok detaylı bende yorucu ve zor bir ameliyattan çıktım.iyi akşamlar iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 18:38, 7 Ocak 2010 (UTC)

Sayfa yapısı biraz değişmiş ama neyse ekliyorum şimdi.--Kamuran otukenli 18:54, 7 Ocak 2010 (UTC)

  • Selam. Şimdi liste nasıl. Birtakım eksiklikler var. Mesela Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti'nin Abazaca ve Nogaycasını bilmiyorum. Aynı şekilde Dağıstan Cumhuriyeti'nin Ağulca, Rutulca, Tabasaranca, Tatça ve Tsahurcası lazım. Birde harfe göre özerk bölgelerin sıralamasını yapmak gerek. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. İşte şimdi BM üyesi ülkelere geçtik:) İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 21:25, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Birde Şablon:Avrupa ülkeleri'ni Şablon:Asya ülkeleri gibi yapsanız iyi olur (yönlendirmeye basıp şablonu düzeltirseniz iyi olur).--FinlandiyalıMesaj 10:03, 6 Ocak 2010 (UTC)
Merhabalar. Nüfus nüfus yoğunluğu yapmışsınız hepsini elinize sağlık. Yalnız Nüfus / nüfus yoğunluğu şeklinde kullanılsın yahut bölmeleri ikiye bölme uygulaması başlığa da uygulanmalı bence. Bütünlüğü sağlamak açısından :). ro:Listă de ţări europene ve zh:歐洲國家和地區列表 maddelerinde yazmıyor mu? Resmi dil mi ki onların hepsi? Bir de kaynaklandırma işi önemli mesela resmi dil bilmem ne hemen yanına kaynağı gibi. Alfabetik sıralama konusuyla tabi ilgilenirim, yalnız en erken haftasonu olabilir sorun olmaz değil mi? Şablon konusunda ise, haritalar var mı asya şablonunda olduğu gibi? Bu yeni adlandırma çok daha iyi olmuş elinize sağlık. Hayli geciken cevabım için kusuruma bakmayın lütfen. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:55, 7 Ocak 2010 (UTC)
Bu arada madde için ve tabi şablon için de önemli avrupa bölgeleri de açılmalı. Baktım biz de sadece yönlendirme sayfası bunlar :((. Kolaylık olsun diye ing. vikideki sayfalarının bağlantılarını veriyorum: en:Northern Europe, en:Central Europe, en:Eastern Europe, en:Northern Europe, en:Southeastern Europe, en:Southern Europe, en:Western Europe. Bu sayfalar, yönlendirme sayfasından öte maddeler olarak açılmalı. Haritaları buldum ama, bu şablon konusuyla da en erken haftasonu ilgilenebileceğim. İyi vikilemeler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 22:16, 7 Ocak 2010 (UTC)

Selam. RX-8'e baktım. Bence idare eder :) Škoda Superb (w:en:Škoda Superb) maddesini açıp bunu SRA göstermeyi düşünüyor musun ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:47, 9 Ocak 2010 (UTC)

Bu da SR olabilir. Ön kısmı gösteren bu resim hareket izinden dolayı SR olamaz. İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 10:15, 9 Ocak 2010 (UTC)

Bence birincisi de SR olamaz. Superb açılacak mı ? Takabeg ileti 10:18, 9 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

  • Hangi animasyonlar?
  • O sayfadaki sorun nedir?

Vito Genovese 16:24, 9 Ocak 2010 (UTC)


Animasyonun görüntülenmeme nedenini ne yazık ki bilmiyorum, bugünlerde GIF dosyalarında böyle performans problemleri var, ana sayfanın tartışmasında benzer bir sorunla ilgili yazdıklarımızı okuyabilirsin.

Gizli gözükmesi gereken şablonların sorununu ise biliyorum, şu an onunla uğraşıyorum, bu gece onu da düzeltirim.

Sevgiler

Vito Genovese 16:36, 9 Ocak 2010 (UTC)


"Sorunlu" kelimesinden sorunun ne olduğunu çıkartabildiğim gün, bir dakka durmam zaten burda, giderim kendi tarikatımı falan açarım Beşiktaşlı :) Nedir tam olarak sorun?

Vito Genovese 16:41, 9 Ocak 2010 (UTC)


Betiği başka bir viki üzerinden kullanıyoruz, o yüzden şimdilik bu şekilde kalmak durumunda ne yazık ki.

Vito Genovese 16:50, 9 Ocak 2010 (UTC)


Kazakistan portalının sayfasını yaptım Beşiktaşlı. Bir bak bakalım, işini görecek hale gelmiş mi.

Sevgiler

Vito Genovese 04:59, 10 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba Fin, bu sıralar derin çalışmalara girecek pek vaktim yok. Sadece küçük işlerle ilgilenebiliyorum. İki hafta sonra istediklerinin tamamını yapabilirim. --Gökhan 16:26, 9 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa ülkeleri[kaynağı değiştir]

Selam Beşiktaşlı. Şablon:Avrupa ülkelerine başladım çalışmaya. Bir bakabilirseniz sevinirim, daha taslak ama olsun yine de görüşünüzü almak isterim. Güneydoğu Avrupa'yı es geçtim bu arada, pek kullanılmayan bir tabir sonuçta. Balkanları da eklemedim henüz, siz bir bakın hele de :). İyi vikilemeler--Merube 89msj 21:31, 9 Ocak 2010 (UTC)

Şabon iyi olmuş ama Grönland bir Avrupa ülkesi olmadığı için çıkartılmalı. Balkanlara ve Kafkaslara gerek yok. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 21:53, 9 Ocak 2010 (UTC)
Grönland politik olarak Avrupa'yla ilişkili olduğu için eklemiştim, bunun içinde henüz yazmadım onları ama dipnot kodu eklemiştim. Dipnotlarda Tamamen Asya'da, fakat tarihî ya da kültürel sebeplerden dolayı genellikle Avrupa ülkesi olarak tanımlanır şeklinde bir ifade var ya, onu Tamamen Amerika'da.. şeklinde yapıp bırakmayı planlıyorum. Ne dersiniz? Bir de size zahmet ama vakit buldukça şablona eklemeler yapabilir misiniz? Bana kalırsa sadece vakit darlığından tam ne zaman biter bilemiyorum :) Tek elin nesi var iki elin sesi var diyerek, yardımlarınızı rica ediyorum. Pazar günü içinde de şu alfabetik sıralama işine girişip, tamamlamayı planlıyorum. İyi vikilemeler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:40, 9 Ocak 2010 (UTC)
  • İyi o zaman. Hatta İsrail'de eklenebilir diye düşünmekteyim. Her ne kadar hiç Avrupa ile alakası olmasada UEFA, EBU gibi Avrupa organizasyonlarına üye.-- FinlandiyalıM 23:11, 9 Ocak 2010 (UTC)
Katılıyorum, bence de eklenmeli İsrail. Açıklamasına tamamen Asya'da olsa da.. diye yazdık mı tamamdır. Bu arada alfabetik sıralama tamamdır. Aslında BM ülkelerinin sıralamasına da başlayacağım birazdan, aradan çıksın şu sıralama mevzusu--Merube 89msj 23:35, 9 Ocak 2010 (UTC)
O sıralama da tamamdır, zaten pek bir şeyi yokmuş onun :). --Merube 89msj 23:45, 9 Ocak 2010 (UTC)

‎Škoda Superb[kaynağı değiştir]

  • Škoda Superb maddesini açtım. Şimdilik taslak ama Otomobil VikiProjesi kapsamında geliştirilecek:) Artık resmi aday gösterebilirsiniz. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 17:53, 9 Ocak 2010 (UTC)
Ben göstermeyeceğim. Sen gösteredceksin. İlla gösteremeyecem diyorsan o zaman gösterebilirim ama normal de senin işin oluyor. Değil mi ? Bekliyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:30, 10 Ocak 2010 (UTC)

Merhabalar, sayfama eklediğin barnstarı şimdi gördüm, çok teşekkürler!!!

Maalesef artık sınavlar v.s.'den dolayı Viki'ye pek girmiyorum, o yüzden katkılar yaz tatiline kadar bekleyecek. Sorry Üzgün. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:29, 10 Ocak 2010 (UTC)

  • Ford Crown Victoria ile Ford Crown Victoria Police Interceptor maddeleri birleştirilmelimidir? Ford Crown Victoria Police Interceptor maddesinin içeriğini Ford Crown Victoria maddesine taşımayı düşünmekteyim. Her ikiside aynı araç zaten. Daha fazla kaynak ekleme, düzenleme ve kırmızı mavileştirilmesi yapılırsa madde SM olabilir ve bu sayede otomobiller hakkında 2. SM olur. Birde Volga (otomobil) maddesini de KM yapmayı düşünüyorum. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 13:59, 11 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa tarihi[kaynağı değiştir]

  • Selam öncelikle Avrupa tarihi maddesini geliştirdiğiniz için elinize sağlık. Bende Avrupa ülkeleri listesi'ni SL yapacağım. Birde Avrupa tarihi şablonu ve Avrupa konuları şablonunun yapılması gerek. Birde Soğuk Savaş sonrası'nda Avrupa ve eski SSCB ve Yugoslavya'daki çatışmalarıda eklerseniz çok güzel olur. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 18:38, 12 Ocak 2010 (UTC)

Bence de güzel fikir. Tarafsız olursa niye olmasın? Tarih ile ilgili (ki kriterleri karşıladığı sürece) Destek Destek vermişimdir. Veriyorum da, Türk tarihini adaylığa gösterdim. II. Dünya Savaşı'nı ise Şubat sonunda, Çanakkale Savşlarını ise 18 Mart'da adaya göstereceğim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:39, 14 Ocak 2010 (UTC)

Bu arada Karamağara, Elbistan köyündeki çalışma nasıl KM olur mu? Haftaya cuma aday oluyor da. Yanıt verirsen sevinirim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:49, 14 Ocak 2010 (UTC)

Bende bir sorun yok. Sizin büyütme oranı %75 ise doğrudur. Ki sizin portallarda şu an %100e baktığımızda kayıyor. 75 ise 100 yaparsanız düzgün olduğunu anlarsınız--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:10, 14 Ocak 2010 (UTC)

Evet kayıyor. Yakın zamanda düzeltirim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:12, 14 Ocak 2010 (UTC)

Bide Fatihin Dosya:Fatih II. Mehmet.jpg bir resmini (eşine az rastlanır) onu vikilere ekliyeceğim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:12, 14 Ocak 2010 (UTC)

Fatih II. Mehmet'in resmi nasıl. Daha doğrusu önceden (Bellini'nin ki yada Zonarao hariç) görmüşmüydün. İdollerim kısmında Fatih de var. Onun için sordum :)--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:40, 14 Ocak 2010 (UTC)

Şablon:Avrupa Birliği konuları[kaynağı değiştir]

Şablon eskisinden daha hoş olmuş. Ben şahsen çok beğendim. Elinize sağlık. --Stambouliote ileti 15:45, 14 Ocak 2010 (UTC)

merhaba abi işler nasıl gidiyor?

S.Y 16:56, 14 Ocak 2010 (UTC)


Merhaba Fainlandiyalı beretta 92 için yazdım bir şeyler devamı gelecek,bir göz at istersen.birde transdinyester savaşı için link atarmısın.--Kamuran otukenli 10:31, 15 Ocak 2010 (UTC)


İstanbul portalı[kaynağı değiştir]

Göz attıysanız görmüşsünüzdür tasarım için denemeler yapıyorum. Konular için var olan şablonumuz ŞU. Yeni tasarıma göre biraz uydurursanız güzel olacak. Şimdiden elinize sağlık. Bir de şöyle ya da şöyle bir kolaj yapsak çok iyi olacak.Stambouliote ileti 21:36, 15 Ocak 2010 (UTC)

Portal:İstanbul/İçerik  : Harika olmuş! Ellerinize sağlık! --Stambouliote ileti 16:23, 16 Ocak 2010 (UTC)

Gizle seçeneği olan bir bölüm var ya, acaba g.t.d kısmını kaldırıp tarih, coğrafya gibi başlık adlarını onların yerine kaydırmak mümkün müdür? g.t.d. kısmı [değiştir] başlığımızla karşılanabiliyor çünkü. --Stambouliote ileti 16:50, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • Müsaadenizle giriş bölümündeki değişikliğinizi geri almak istiyorum çünkü arka fon olarak kullandığımız resmin orada sürekli kalması uygun olmaz. oraya değişen resimli bir görsel oluşturarak yerleştirmeyi düşünüyorum örneğin, o zaman yazıların görüntülenmesinde problem yaşanabilir. seçkin içerik bölümümüz oldukça zengin ve bunun portalda gzle görülür bir yer sergilenmesi -eski halde olduğu gibi- iyi bir etki yaratabilir. --Stambouliote ileti 21:44, 16 Ocak 2010 (UTC)

bu arada kardeş şehirler için altsayfa yaratmayı; ilgili portalları da diğer portallardaki gibi alt kısma ayrı bölüm olarak eklemeyi teklif ediyorum. O şekilde düzenler misiniz?--Stambouliote ileti 22:06, 16 Ocak 2010 (UTC)


Yenilenen portal kısayollarına nereden ulaşabilirim xD --Stambouliote ileti 22:13, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • neyse buldum ama işe yaramadı. rahatsız ettim :)
Bugün çok baş ağrıttım ama ilgili portallar bölümü için portal anasafyasında ilgili değişikliği yaptım. azerbaycan pek ilgili sayılmasa da yeni birkaç portal açılana dek orada kalabilir. başka bölüm eklemeyi düşünmüyorum. biyografi ya da ünlü sözler gibi. umatım vikipedinin illk seçkin portalı bu olur.--Stambouliote ileti 00:50, 17 Ocak 2010 (UTC)
İçerik kısmkına ingilizcedeki şuradaki gibi bir rehber hazıtlamayı düşünüyorum. kategoriyi bağlantısını geçici olarak ekledim. kalkacak yani. Galeri'ye de en güzel maddelerimizi resimlerimizi bir altsayfa olarak ekleyeceğim. sizden ricam seçkin içerik bölümünü ana sayfadan kaldırmamanızdır. onlar bizim gurur kaynağımız :) --Stambouliote ileti 09:46, 17 Ocak 2010 (UTC)
Vikiproje:İstanbul. Yeni tasarımın renk işleriyle siz ilgilenebilir misiniz? Benim pek vaktim yok bugün maalesef. Portadan farklı tonda olması gerektiğini düşünüyorum yalnızca--Stambouliote ileti 10:48, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Anlamadığım bir konu var. sayfanın yarısını kaplayan şablonları bilyorsunuz. vitrindekiler, içerik vb. gibi.... Onların altına tam genişlikte (giriş gibi) bir şablon eklemeye çalıştığımızda olmuyor. Onu nasıl düzeltebileceğimizi biliyor musunuz? Sorun Burada mı portal sayfasında mı bilmiyorum. Benim sayfamda ise düzeltmekten çekinmeyin. zaten sonra özel sayfa açıp oraya aktaracağım sayfa içeriğini. --Stambouliote ileti 13:37, 17 Ocak 2010 (UTC)

Doğumgünü[kaynağı değiştir]

Nice yıllara[kaynağı değiştir]

arama kutucuğu[kaynağı değiştir]

Önek girerek arama bağlantısı da eklenmeli midir acaba? --Stambouliote ileti 13:57, 17 Ocak 2010 (UTC)

Hiçbir fikrim yok. sadece boşluk silmiştim. nedeni o olabilir mi? öyleyse geri alınmalı tabii. karışıklık nerede ama?--Stambouliote ileti 16:58, 17 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa ile ilgili şablonlar[kaynağı değiştir]

Merhaba, iyisindir umarim. Şablon:Avrupa konuları ve Şablon:Avrupa Birliği konuları şablonlarındaki maddeler ile uğraşıyorum da bu hususta yapmak istediğim değişiklikleri önce sana danışmak istedim:

  • Şablon:Avrupa konuları şablonunda yer alan Mimarlık, Müzik, Bayram, Lunapark, Eğitim, Ulaşım, Hukuk maddelerinin silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Birinci nedenim bu maddelerin hiçbir yabancı Vikipedi’de karşılığı yok. İkinci nedenim de bu maddeler kıta bağlamında alınmasının çok anlamlı olacağı maddeler olacağını düşünmüyorum. Ayrıca bu maddelerden bazıları Avrupa Birliği altında ele alınmalı çünkü gelişmeleri direkt ve yanlızca Avrupa Birliği ile alakalı. Zaten Hukuk hariç gerekli olanlar ele alınmışlar. Mimarlık, Bayram ve Lunapark maddeleri Avrupa kıtası için gerekli görünmüyor bana.
  • Şablon:Avrupa Birliği konuları şablonuna Hukuk maddesinin eklenmesini öneriyorum. Çünkü Türkçe’de Avrupa Birliği hukuku olarak oluşturulan maddenin İngilizcesi Law of the European Union ancak İngilizce Vikipedi’de European Law olarak araştırma yaparsanız yine aynı maddeye yönlendirilirsiniz. Bu çok mantıklı çünkü günümüz Avrupa’sındaki kıta genelindeki ve kıtaya özgü tüm uluslararası hukuk kararları Avrupa Birliği tarafından ele alınıyor.

Sevgiler Mimar77 03:39, 18 Ocak 2010 (UTC)

  • Avrupa ile ilgili şablon ile ilgili tartışmama bir bakar mısın vaktin olduğunda? [1] Sevgiler Mimar77 01:02, 19 Ocak 2010 (UTC)

Geçte olsa...[kaynağı değiştir]

Doğum gününü kutlar, nice seneler Vikipedi'de bulunman dileği ile... :)) İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--Muratsahinileti 06:14, 18 Ocak 2010 (UTC)

transdinyester savaşının tercüme edeceğim yabancı dildeki linki bana göndermedin sen şablon yollamışsın.--Kamuran otukenli 09:07, 18 Ocak 2010 (UTC)

Mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Doğum günün kultu olsun, Beşiktaşlı . Birlikte nice doğum günlerine. --Gökhan 11:11, 18 Ocak 2010 (UTC)
  • Doğum günü tebriğiniz için çok teşekkür ederim :)). Siz de umarım sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi kabul edersiniz geç kalmış olsam da. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 20:01, 31 Ocak 2010 (UTC)

gönderdiğiniz link yararlı oldu, teşekkür ederim :) --Stambouliote ileti 18:50, 19 Ocak 2010 (UTC)

aman aman! Şablon:İstanbul çok çirkinmiş doğrusu. Dediğiniz gibi acilen elden geçmeli. Turkuvaz renk temalı, belediye amblemini taşıyan, portalımıza ve projemize bağlantısı olan bir düzenleme yapmanız çok makbule geçecektir. --Stambouliote ileti 19:28, 19 Ocak 2010 (UTC)

Bu haftanın iş birliği projesine baktın mı Beşiktaşlı?

Vito Genovese 16:39, 20 Ocak 2010 (UTC)

Şablon:İstanbul konuları[kaynağı değiştir]

Şablon bu kızıl hâliyle oldukça hoş görünüyor aslında. Ama İstanbul için özel bir renk kabul edeceksek bu turkuvaz olur çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni afiş, bayrak ve flamalarda hep bu rengi kullanıyor -resmî bir özelliği olduğu sanmıyorum- o yüzden renk şablonuna istanbul'u eklemek de -turkuvaz renk- mantıklı olabilir. hatta daha hoş olur. --Stambouliote ileti 22:49, 22 Ocak 2010 (UTC)

Yüksek Yapı Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Finlandiyalı. Güzel bir şablon olmuş [2], eline sağlık. Aşağıda sana birkaç önerimi sıralamak istedim:
Eklenmesini önerdiklerim
  • Adres (iki kolonlu olursa daha iyi olur)
  • İç Mimar
Değiştirilmesini önderdiklerim
  • İnşa Tarihi yerine İnşaat Tarihi yazılmalı
  • Dünya Sıralaması yerine Dünya'da Yükseklik Sıralaması yazılmalı (başka sıralamalar da mevcut o yüzden)
  • Anten veya Direğe Kadar yerine Yükseklik (Anten/Direk) yazılmalı
  • Çatısına Kadar yerine Yükseklik (Çatı) yazılmalı
  • Geliştirici yerine Müteahhit yazılmalı
  • Kullanım alanı yerine Kullanım amacı yazılmalı...Sevgiler Mimar77 23:13, 22 Ocak 2010 (UTC)
  • Adres eğer çok uzun olursa iki satıra yazılabilir mi demek istemiştim. Yani şu sekilde:
  • Yer: ABD Bayrağı, New York City
  • Adres 1: Columbia Üniversitesi, 555 75th Street
  • Adres 2: New York, NY 11001, ABD
  • Yükseklik (Son Kat) diye bir terim pek sık kullanılmaz. Yükseklik (çatı) yeterlidir ama bunu bırakabilirsin. Kullanmak isteyen kullanır.
  • İnşa Alanı yerine Toplam Alan veya Toplam Kapladığı Alan diye yazılabilir.
  • İç Mimar’ı eklemişsin ama şablonda İç Alanı diye gözüküyor,
  • Bir de alt başlıklarda {{{yapı}}} adı, Genel Bilgiler, Teknik Bilgiler ve İlgili Şirketler yeterli. Uzunluk bir teknik bilgidir, bu Teknik Bilgiler’in altında yer almalıdır.
  • Bu şablonu bir de alt başlıkların altında gruplandırdığında göz atmak isterim ama İlgili Şirketler kısmında mutlaka ilk isim Mimar sonra İç Mimar ve İnşaat Mühendisi gelmelidir. Sevgiler Mimar77 21:57, 23 Ocak 2010 (UTC)
  • Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Şablon:Yüksek yapı güzel olmuş eline sağlık. Öncelikli olarak oluşturduğum maddelerde bu şablonu kullanacağım. Ayrıca belirteyim ki bir madde yüksek yapı olmasa bile bu şablon bazı durumlarda işe yarayabilir. İstersen sen de aklına gelen maddeler var ise bir liste hazırla. Aramızda paylaşalım eşit bir şekilde…Sevgiler Mimar77 01:53, 30 Ocak 2010 (UTC)
  • Acaba Avrupa ülkeleri listesi nasıl olmuş? Yakında SL adayı olacak:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 09:04, 23 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, Türkçesine bir de İngilizcesine göz attım. Vakit bulunca seçkin liste seçilmiş diğer dillere de göz atacağım. Rakamların kaynağı yok gibi geldi:) İngilizcede kullanmamışlar rakamları nedense, sürekli listeyi güncellemek problem sanırım. Şimdi çıkıyorum, iyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 09:14, 23 Ocak 2010 (UTC)

Birincisi "Kapalı idarî bölgesel formasyonu" yani "Kapalı kent", ikincisi ise "Bilim kenti". Takabeg ileti 03:21, 24 Ocak 2010 (UTC)

  • Bunun kaynakları var mı ? Yoksa Viki icadı mı ? Takabeg ileti 09:12, 24 Ocak 2010 (UTC)
Çin'dekinin kaynakları kontrol ettin mi ? Etmediysen edelim. Bilimsel kaynaklarda yaygın olmayanları Vikipedi yoluyla yayma hakkımız yoktur. Değil mi ? Takabeg ileti 09:23, 24 Ocak 2010 (UTC)
Türkçe Vikide Oblast, Okrug v.s maddeleri de var. Aslında aşırı ve dayanaksız Türkçeleştirme ile Türkçenin kelime hazinesini zayıflaştırmamamız lazım. Takabeg ileti 09:27, 24 Ocak 2010 (UTC)

Şu haberde İrkutsk eyaleti denilmiş. Oblast olarak arasam daha çok İngilizce sonuçlar çıkmakta. Aynı şey diğerleri içinde az da olsa geçerli.-- FinlandiyalıM 09:55, 24 Ocak 2010 (UTC)

Birde Kullanıcı:Gökçe Yörük'e de sorun. Daha önce X Oblast idi. Fakat Gökçe kitaplara bakmış ve X Oblastı olduğunu söyledi O yüzden ı ekledik. Takabeg ileti 10:06, 24 Ocak 2010 (UTC)
oblast olmamalı buna dair tartışmalar başka asniklopedik sitelerde yapılmıştı forumlarda da aynı ama oblast yaygın bir kullanım değil yaygın olmasına çalışılmakta sadece.Ama başlamışken amerikadakilere de State doğu avrupadakilerine de Rupublika diyelim oldukça yenilikçi ve idealist bir yaklaşım olmazmı?

bu tür bir çalışma hiç düşünmemiştim ama şimdi görünce çok iyi olabilir diye düşündüm. hatta daha iyi bile olabilir. Eğer bir gönüllü el atarsa onunla iletişime geçip böyle bir çalışma da oluşturmasını isteyecdeğim. Bu arada İstanbul Portalına da hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz şablonlar ile ilgili kapınızı çalmamda bir sakınca olmaz umarım :)

Şu harita hazırlama işine gelince de son derece haklısınız. ama o örnek boş harita eski bir harita. istanbulun artgık 9 yeni ilçesi daha var, onların da eklendiği yeni bir haritada saydığınız tüm o yollar işaretlenmeli ve portaln ya da ilgili maddelerin uygun yerlerine yerleştirilmeli. Elimden gelen birşey olsa herkesten önce yapardım sanırım :) --Stambouliote ileti 22:11, 24 Ocak 2010 (UTC)

Resim kaymasi[kaynağı değiştir]

Selam Besiktasli, Yahudilik portali yaratmya calisiyorum ama resimler nedense kayiyor (sol kolondaki "dini nesneler"e bakin), ayni sorunu Islam portalinda da gordum. Sebebini biliyormusunuz, ve nasil duzeltilebilir bir fikriniz varmi? Tesekurler --Iggydarsa 00:05, 26 Ocak 2010 (UTC)

Valla bende bir sorun yok. Bilgisayarınızla ilgili bir sorun olabilir. Benimki Mozilla. Sizinki ise Internet Explorer olduğundan olabilir. Birde Portalınıza Şablon:Vikipedi dolaşım/Portal ekleseniz iyi olur:) Teşekkürler, iyi vikiler.-- FinlandiyalıM 12:51, 26 Ocak 2010 (UTC)
IE7.0 ve google chrome'la bi sorun yok, sanirim sorun IE6.0 kullaninca. Ayrica tavsiyeniz uzerine Şablon:Vikipedi dolaşım/Portal'i da ekledim, tesekurler :) --Iggydarsa 17:02, 26 Ocak 2010 (UTC)

Evet, bence de kaldırabilirsin. Karamağra, Elbistan maddesi nasıl sence? Aday oldu da, neyse bu arada Portal:İstanbul çok iyi bir şekilde yenilendi. Projesi henüz yok, ancak projesi açılınca yeniden konmalı... Ancak şu an bu konuda çalışan yok:( Bu arada, yeni portal adaylıklarını ne zaman gösterirsin? Çoğu gayet güzel (tamamlanırsa hepsii) yani adaylığa koyabilirsin.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 17:29, 26 Ocak 2010 (UTC)

Allahallah:) Bir tek sizde var sanırım. Destek ve yorumlarda öyle bir durum yok. Sanırsam sizin bilgisyarda bir durum var. BM Portalı da lazım. AB Portalı var. NATO da lazım. NATO üzerinde de çalışıyormusunuz? Eğer hala geçerli olsa Varşova Paktı Portalı (Doğu Bloğu) nıda sorardım--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 17:52, 26 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Osmanlı benden yardım rica etti kayma olayıyla ilgili, ancak ben "kayma" ile neyin kastedildiğini göremiyorum tam olarak. Halen devam ediyorsa bir örnek verebilir misin rica etsem?

Sevgiler

Vito Genovese 11:48, 27 Ocak 2010 (UTC)

Oylama suresi[kaynağı değiştir]

Tekrar Selam, Yahudilik portalini Vikipedi:Portal/Teklifler'de oylamaya koydum ama bu konuda yeni oldugum icin ne kadar beklemem gerektigine dair hic bir fikrim yok. Portali kullanici sayfamdan ana portal sayfasina tasimak icin ne kadar beklemek gerek? Tesekurler --Iggydarsa 21:59, 26 Ocak 2010 (UTC)

AB Vikiprojesi[kaynağı değiştir]

  • Bizim burada elektrikler çok kesiliyor ve aktif olamıyorum. Açmayı da düşünmüyor açıkçası. --Dolphin 14:36, 27 Ocak 2010 (UTC)
  • Fas'ta eklendi. Oda tamamen Afrika'da ama zamanında Avrupa Birliği'ne aday olduğu ve EBU üyesi olduğundan.-- FinlandiyalıM 16:17, 25 Ocak 2010 (UTC)
Elinize sağlık, eklenmesi iyi olmuş. Böyle maddeleri de ekleyip nedeni belirtmek en iyisi. Sevgiler--Merube 89msj 22:56, 27 Ocak 2010 (UTC)

militsia/milis[kaynağı değiştir]

milis konusunu tercüme edeceğim tabiki şu tezi bitirir bitirmez ilk işim o,çünkü belli bir zamandan beri kendimi izole ettim. hatırlayamadım hangi konuyu kime danışacam,unuttum konuyu hatırlatırsan sevinirim.--Bilgehan Öztürk 13:54, 28 Ocak 2010 (UTC)

RE:Avrupa ülkeleri listesi[kaynağı değiştir]

Çok güzel oldu! Renk kodları, resimleri falan çok sevdim . Ama bence SL için daha hazır değil; bence kaynaklandırmaya ihtiyacı var, ve bir giriş kısmı da bulunması gerekiyor. Ama onun dışında güzel oldu, tebrik ederim Beşiktaşlı ! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:11, 30 Ocak 2010 (UTC)

  • Güzel olmuş fakat biraz daha geliştirilip düzenlenmeli. Ondan sonra SL adayı olursa destek oyumu esirgemem:)--Reality 19:30, 30 Ocak 2010 (UTC)
Maddeye tekrar baktım da güzel olmuş. Eline sağlık... Fakat Kuzey İrlanda'nın bayrağı yerine Birleşik Krallık bayrağı kullanılmış sanırım. Yoksa ben mi yanlış görüyorum:D...--Rapsar 12:47, 31 Ocak 2010 (UTC)
Remi bayrağı yok derken? Benim bildiğim Galler veya İskoçya'dan farklı bir statüsü yok. Eğer onların bayrağı maddede yer almışsa Kuzey İrlanda bu bayrak da yer almalı diye düşünüyorum. Tabi yanlış da biliyor olabilirim :)...--Rapsar 13:01, 31 Ocak 2010 (UTC)

Selam beşiktaşlı Avrupa ülkeleri listesi için teşekkürler ama tıklanabilir haritada Kosova yok--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:31, 31 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Bu ne ? Özet kısımına turkcede zh diye bir sey yok diye not bırakıp madde başlığını değiştirmek doğru değildir. Çünkü Türkçede dz diye bir şey de yoktur. Tartışma sayfasına yorum yazdım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:35, 31 Ocak 2010 (UTC)

  • J İngilizce'de zh anlamına gelir. Macarca'da zs olmakta. Bunun gibi harf bileşiği örnekler vardır. dž Sırpça'da c anlamına gelir. Ama dz'ye karşılık Türkçe'de hangi alfabe var onu bilmiyorum. Birde Vikipedi:Türkçe yazım kuralları'na göre Yunan ve Kiril alfabesindeki adlar o harflerin ses değerlerini karşılayan Türk harfleri kullanılır.-- FinlandiyalıM 13:09, 31 Ocak 2010 (UTC)
J İngilizcede zh anlamına gelir ne demek ? Anlayamadım. O zat Gürcüdür. Kaynaklara başvuralak halledilmelidir. Takabeg ileti 13:12, 31 Ocak 2010 (UTC)
  • O zat Gürcüdür. Ancak transkripsiyonu İngilizce'dir. Neyse Sabri76'ya acaba Gürcü ve Ermeni alfabeleri içinde aynı mı diye sordum. Bakalım o ne diyecek?-- FinlandiyalıM 13:31, 31 Ocak 2010 (UTC)
Demiştim ya, Türkçede dz diye bir şey de yok. TDK'nın belli bir kuralı yoktur. Bu durumda kaynaklara başvurmaktan başka çare yoktur. Takabeg ileti 13:34, 31 Ocak 2010 (UTC)

Portal:Ermenistan[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, portalınızın girişini yeniledim, umarım beğenirsiniz. Yeniliğim diğer tüm ülke portalları için de geçerlidir. Ermenistan portalına hoş geldiniz! yazısının altında Ermenice hoş geldiniz yazmakta. Aslında orada Ermenice, Ermenistan portalına hoş geldiniz! yazması gerekmekte. Ama ne yazıkki ben Ermenice bilmiyorum. O yüzden Ermenice sadece hoş geldiniz yazmak zorunda kaldım. Sizin Ermenice bildiğinizi düşünüyorum. Acaba değiştirebilirmisiniz (Ama Ermeni alfabesiyle olsun lütfen). İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 17:10, 20 Aralık 2009 (UTC)
Sanırım geç bir yanıt olacak ama size özürümü sunuyorum. Stresli bir dönemdeyim ve aşırı hatta yoğun sınavlar serüveni aşamasından geçtiğimden geç bir yanıt veriyorum. Kökenim ya da kişiliğim konusunda bilgi verip ayrıntıya girmek istemiyorum. Ancak Ermeni kökenli bir Türk vatandaşı olduğumu ve dilimden aileden gelme bilgilerle az çok anlıyorum desem sanırım beni anlarsınız. Pari yegar Gürcü dilinde hoş geldiniz anlamına sahiptir. Barov eQ yekel da Ermeni dilinde ki Hoşgeldiniz in okunuşu. Yani Portal'a Hoşgeldiniz kelimesi sizinde Ermenistan Portalı'nda yazdığınız ve belirttiğiniz gibi doğru ancak eksik. Portal'a Hoş Geldiniz dersk eğer daha mantıklı olurdu tabi ki. Ancak bu kalıplaşmış cümleyi bir arada kuramıyorum desem sanırım anlayış gösterirsiniz.

Ayrıca bir sonraki mesajınızda Gürcü'ce bilip bilmediğime değinmişsiniz. Ermenice dili Gürcü ana dili ile birçok ortak noktada bir bütündür zaten. Ermeni alfabesinde geçen birçok harf de Gürcü dili ile benzerlik gösterir. Ancak taki şekil olarak farklı olmaları onları bu ortak noktada ayrı ayrı kutuplaştırır.

Kısaca özü şu: Ermenice biliyorum ve size istediğiniz her ek ve kaynak bilgide bilgim dahilinde yardımcı olabilirim. - Nebeviye 15:44, 31 Ocak 2010 (UTC)


Yabancı Özel Adların Yazılışı[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi:Türkçe yazım kuralları'na göre Yunan ve Kiril alfabesindeki adlar o harflerin ses değerlerini karşılayan Türk harfleri kullanılır. Peki bu durum Ermeni ve Gürcü alfabeleri içinde geçerlimidir? İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 12:48, 31 Ocak 2010 (UTC)
    • Sorunun cevabını bilmiyorum ama ona benzer bir soruyu da ben sana sormak istiyorum. Rusça isimler Kril alfabesiyle yazılıyor ve Türkçe'deki kullanımı okunduğu gibi yazmaktır. Peki hem kril hem latin alfabelerini kullanan Slav milletlerinin de isimlerini okunduğu gibi yazabilir miyiz? Örneğin Jovetiç, Şuker, Hamşık... Soruya soruyla cevap vermek, bu olsa gerek Sen başka kullanıcılara da sor ama, bu iki soru da aynı doğrultuda. Birimiz cevabı buldu mu, diğerimiz de bulur...--вяí¢αи76ileti 19:11, 31 Ocak 2010 (UTC)
Bu konuda bende bir iki bir şeyler söylemek istiyorum.genelde yapılan ve kabul gören şey eğer isim kirilceyse kiril harfleri ile yazılmışsa türkçeye okunduğu gibi yazılır.dilini muhafaza eden bu konuda dikkatli davranan her ülke ve kültür bunu yapmaktadır.Her ikisini de kullanan ülkelerdeki isimler için de bu aynı olmalıdır.Ama malesef bu konuda pek çok yanlış kullanım mevcuttur.ilk aklıma gelen sırp cumhurbaşkanı boris tadiç'in adının bizde bile "Boris Tadić" olarak kullanılmasıdır oysaki örneğin basında boris tadiç olarak kullanılmaktadır.Boris Tadić yazılması neye göre dir?orjinali yani sırpçası "Борис Тадић" tir öyleyse "ć" harfini kullanmak neyin nesidir hırvat olmadığımıza göre elbette ki yanlıştır.kısaca anlatmak istedim umarım katkım olmuştur.--Bilgehan Öztürk 11:49, 2 Şubat 2010 (UTC)
  • Avrupa ülkeleri listesinde, çalışmaların %70'i bitti:) Bir tek yazıların Rusça Vikipedi'den çevrilmesi ve kaynak eklemeler kaldı.-- FinlandiyalıM 12:52, 30 Ocak 2010 (UTC)
Bir süredir vikiye uğramadığımdan yeni gördüm mesajınızı ve cevabım haylii gecikti, bunun için kusura bakmamanızı dilerim. Bu arada Şablon:Avrupa ülkeleri için ellerinize sağlık, tamamen bitirmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Liste de hayli gelişmiş son gördüğümden bu yana. Kaynaklar eklendiğinde ve giriş kısmı yazıldığında tamamdır. Bir de Özerk bölgeler başlığındaki ülkelerin başkentlerini gösteren galeri sayfaya sığmamakta, onu her çözünürlükte sayfaya sığabilecek şekilde ayarlamak mümkün müdür acaba? Pek bir katkım yardımım olamadı buna, birkaç kırmızı var onlara eğileyim de bir tuzum olsun bu çalışmada bari. Başka çalışmalarınızda daha etkin olarak katkıda bulunabilirim inş. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 01:35, 1 Şubat 2010 (UTC)
Rusça vikiden çeviri ne için lazım?kendimiz yapamazmıyız çeviri şart mı?Eğer şartsa neler çevirilecek çorbada tuzumuz olsun.--Bilgehan Öztürk 11:51, 2 Şubat 2010 (UTC)

militsiya milis maddesini çevirmeye başlıyorum ancak tam olarak netlik kazanması için soruyorum sen eski doğu blokundaki milis anlamındakini mi istiyorsun yoksa genel manadakini mi?--Bilgehan Öztürk 11:29, 2 Şubat 2010 (UTC)


  • Merhaba Beşiktaşlı48, Azerbaycan Hava Savunma Kuvvetleri maddesi sadece 2 cümleden oluşmakta ve Vikipedi:Taslak madde kriterlerine uymuyor. Madde 1'den Silinmemesi için biraz daha geliştirmeniz gerekli...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:50, 2 Şubat 2010 (UTC)
  • Aslında ondan daha kısa maddelerde var ama siz onu İngilizce'sinden çevirirseniz iyi olur:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 11:44, 3 Şubat 2010 (UTC)
    • Merhaba, maddeyi silecekken sayenizde geliştirdik:) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 16:00, 3 Şubat 2010(UTC)
Tamam ben doğu blokundakileri tercüme edip eklicem,ayrı bir başlık gerekirse sende yardımcı olursun.hadi kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 10:39, 10 Şubat 2010 (UTC)

Lehçe bilmiyorum onun için yardımcı olamayacağım. Ama Google Translate kullanarak sanırım fazla zorlanmadan anlayabilirsiniz. Örneğin [3]. Kolay gelsin. --İnfoCan 16:53, 3 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam. Oluşturduğun birşey gözüme çarptı. Portal:Almanya'nın tüm alt sayfaları var ve hazır fakat Portal:Almanya yok. Sebebini biliyor musun?--Reality 14:18, 4 Şubat 2010 (UTC)
    • Portal olmadan adaylık olcağını zannetmiyorum. Birde portal açmak için adaylık gerekiyor mu? Bilgin varsa biraz aktarırsan memnun olurum:)--Reality 14:50, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Bu portalı da adaylığa sunacaksın gerçi sen oluşturmamışın fakat katkıda bulunmuşsun.--Reality 14:52, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Ha yok sadece bilgi almak için. Alt sayfası olupta üst sayfası olmayan portalları kontrol ediyorum. Birde kullanıcı alt sayfalarındaki portalların Kategori:Portallara bağlantı yapmasını önlüyordum sanırım gerek yokmuş önlemeye. Sağol verdiğin bilgiler için.--Reality 15:17, 4 Şubat 2010 (UTC)

Evet. Belediye zabıtası. --İnfoCan 14:18, 4 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam. [4] bağlantısında 22:11, 29 Ocak 2010 (kullanıcı adı silindi) (yorum silindi) diye bir şey var. Daha önce hiç böyle bir şeye rastlamamıştım. Bir bilginiz var mı? Sanırım ağır bir küfürlü bir kullanıcı adına sahipti ve neredeyse silinmesi gerekecek kadar bir ağır bir vandalizm yaptı galiba. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 15:51, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba. İlgili bağlantıdaki vandalizm amaçlı değişiklik sanıyorum ki uygun olmayan bir isimle kayıtlı kullanıcı tarafından yapıldı. Belki de eski bir kukla. O değişikliği geri almaya çalışırken G3 etiketli bir hâl aldı. Kendi edit.jsmden kaynaklanan bir hataydı esasında; Vito'ninkilerden farklı biraz. EC'ye bir sor istersen. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 16:18, 4 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar, uygunsuz içerikten dolayı belirttiğiniz sürümü ben gizledim, sevgilerimle... --e.c. 16:29, 4 Şubat 2010 (UTC)

Başladım ama bunun hazırlanması uzun sürecek. Biraz sabırlı olman gerekecek. Kolay gelsin.--Gökhan 16:34, 5 Şubat 2010 (UTC)

Önceki mesajda yazmayı unutmuşum, eklenmesini istediğin ülke adı otomobil motoru şablonunda yer alıyor. Yani otomobil şablonuna eklemeye gerek yok tekrar. İyi çalışmalar.--Gökhan 14:33, 10 Şubat 2010 (UTC)
Afedersin karıştırmışım. Şu şablonda yer alıyor ülke adı (страна). İstediğin gibi otomobil şablonuna bunu ekleyelim o zaman. Bu şablonu da ileride lazım olduğunda çeviririz.--Gökhan 14:56, 10 Şubat 2010 (UTC)

Hazırlanıyor sorduğunuz iyi olmuş:) 5 dk sonra yüklenecek, son ekleme yapılacak--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 17:48, 8 Şubat 2010 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, bakabilirsiniz--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 18:12, 8 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Güzel bir fikir, değerlendirmeye alacağımdan emin olabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 16:52, 9 Şubat 2010 (UTC)

bu sayfada SM olması gereken maddeleri sıralamışsın ve bu maddeler ise Türkiye ile ilgili. Proje olduğunu belirtmisin zamanın varsa belirtiğin maddeleri SM olması için sana yardım ederim. Ayrıca Belirttiğin konular benim her zaman ilgimi çekmiştir. -- Son kahraman ileti 12:02, 10 Şubat 2010 (UTC)

beretta 92 de bir kaç ekleme daha yaptım ama bnu maddenin diğer dillerle eşleşmesini yaparmısın ayrıca bir kaçtane resim de eklermisin.kolay gelsin.--Kamuran otukenli 12:12, 11 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Kafkasya[kaynağı değiştir]

Merhaba. Projede Temmuz 2009'dan beridir değişiklik yapılmadığını görünce bir bakayım dedim:) Yeni ana sayfa ve istenen maddeler sayfası için teşekkürler. Bir de Vikiproje:Kafkasya/Madde listesi'ne bağlantı versek mi? --82 ~ 145 14:00, 12 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, şununla ilgilenirsen sevinirim.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 15:34, 14 Şubat 2010 (UTC)

Avrupa ülkeleri listesi[kaynağı değiştir]

  • Selam acaba Avrupa ülkeleri listesi maddesi nasıl? Sizinde görüşünüzü alayım dedim:) Yakında SL adayı olacak. Sizden ricam, Rusça'sından başını, Пояснения ve Основные регионы kısımlarını çevirebilirmisiniz. Cevabınızı bekliyorum. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 18:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
Güzel görünüyor. Ancak SL konusuna gelince Asya ülkeleri listesi için belirttiğim görüş bu liste içinde geçerli. Takabeg ileti 18:53, 16 Şubat 2010 (UTC)

grafik veya çizim konusunda iyisin sanırım senden bayrak çizip eklemeni istesem yardımcı olurmusun?--Kamuran otukenli 19:05, 16 Şubat 2010 (UTC)


Evet, dediğiniz gibi. Kendi bilgisayarınızdaki dosya adını giriyorsunuz veya seçiyorsunuz. --İnfoCan 18:36, 17 Şubat 2010 (UTC)

Davet'e tesekur[kaynağı değiştir]

Selam Besiktasli,
Orta Asya ve Kafkasya davetin icin tesekurler. Bu konular hakkinda bilgim var dersem yalan soylemis olurum ama vaktim oldukca yapabileceklerimi esirgemem... iyi vikilemeler -- Iggydarsamesaj 19:23, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Aslında Orta Asya ve Kafkaslarda Yahudilik önemli bir yere sahiptir. O nedenle sizin ilgi duyabileceğinizi düşündüm.-- FinlandiyalıM 19:29, 17 Şubat 2010 (UTC)
Yahudiligin bu projelerdeki ana konularla celismeyecegini dusunuyorsaniz o zaman ben varim :) zaten orta asya ile ilgili Buhara Yahudileri ve kafkasya icin Dağ Yahudileri maddeleri hali hazirda mevcut. -- Iggydarsamesaj 20:50, 17 Şubat 2010 (UTC)

Hediyeniz için çok teşekkürler. Sizden aldığım bu anlamlı ödül sayesinde katkılarıma çok daha büyük bir istekle sarılacağım. İyi günler.

 The Emirr İleti 19:37, 18 Şubat 2010 (UTC)


Militsiya için başlangıçı yaptım nasıl iyi mi fikrini almak isterim--Bilgehan Öztürk 12:55, 19 Şubat 2010 (UTC)
neden polis maddesine taşıyacaksın?ve tamam kaynak ekleyecem zaten ama rusçası çok uzun ben tercüme edip aynısını yazmayı değilde kendi uyarlamalarımızı yazma taraftarıyım o yüzden özetlediklerimi peyder pey ekliyorum ah bir de zamanım çok kısıtlı olmasa:(--Bilgehan Öztürk 13:49, 19 Şubat 2010 (UTC)
Evet beşiktaşlı tarafsız olmak için çok özen gösteriyoruz bilgi tarafız olmalı tabi olabildiği kadar.Ama ben rusçasında pek taraflılık görmedim açıkçası ve diğerlerine göre daha geniş çünkü bildiğimiz gibi sovyet zamanında polis yoktu militsiya vardı.neyse dediğimiz gibi çalışmaya devam hazır vakit bulmuşken:) kolay gelsin--Bilgehan Öztürk 14:04, 19 Şubat 2010 (UTC)
  • Selam Beşiktaşlı bu istediğin tabii ki mümkün de SR olabileceğini sanmıyorum :).--Gökhan 14:17, 19 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam yazışmanıza misafir oldum da resim konusunda açıklama getireyim. Resim adil kullanım olduğundan SRA adayı gösterilemez. Vikipedi:Seçkin resim nedir? sayfasına bakabilirsiniz:)-- FinlandiyalıM 17:54, 21 Şubat 2010 (UTC)
  • Bu resim için o kuralı kaldırmamız gerekiyor zira =)--CnkALTDSmesaj/message 17:59, 21 Şubat 2010 (UTC)
  • Kazakistan'da Kazakça ve Rusça resmi dildir. Peki Özbekçe gibi dillerde eyaletlerde veya şehirlerde resmi dilmidir?-- FinlandiyalıM 19:06, 23 Şubat 2010 (UTC)
    • Merhaba, Özbekçe vs. diller Kazakistan'da resmi dil değil, şehir ya da eyalet bazında da sadece Rusça ve Kazakça resmi dil...Ama Özbekçenin resmi olmamasına rağmen, resmi dillerden daha çok konuşma yoğunluğuna sahip olduğu şehir ya da bölgeler mevcut. Naçizane araştırmamın sonucu:) Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar...Vikiçizer 22:20, 23 Şubat 2010 (UTC)
Evet resim konusunda yardımcı oldunuz teşekkürler.Bir de merak ediyorum benim arşivde pek çok resim var kimini netten indirdim ama ahngi siteden yüklediğimi hatırlamıyorum o zaman ne gibi açıklama yampalıyım onları yüklerken yada resim özelliklerinde bunun kayıtlı olduğu bir yer var mı?Tekrar çok teşekkürler --Bilgehan Öztürk 15:16, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • Bu konuda da bir kaç şey yazmak istiyorum.O aslında tam resmiyet değil sovyetlerden kalma teknik ve resmi dailerde,yazışmalarda işlemlerde rusçanın kullanılmış ve yerleşmiş olmasındandır ve zaman geçtikçe etkisini kaybetmektedir.bu hemen hemen tüm eski sovyet ülkeleri için de geçerlidir.İyi akşamlar iyi çalışmalar.--Bilgehan Öztürk 15:23, 24 Şubat 2010 (UTC)
Çok teşekkür ederim finlandiyalı arkadışm,sağ olasın kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 10:28, 26 Şubat 2010 (UTC)

Viki Projeler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba iyisindir umarım. Viki projeler ile ilgili direkt bir yardımda bulunmam şu anda zor görünüyor ama istersen çevrilmesini istediğin özellikle mimarlık, sanat veya tarih ile ilgili ama kısa maddeler olursa onları bana tek tek gönder istersen. Birini hallederim sonra bir tane daha gönderirsin. Mimar77 03:38, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Şu anda oldukça yoğunum, bir SL bir de SM olmasını istediğim iki madde ile uğraşıyorum. Onlar halledilir halledilmez bu maddeyi de oluşturup geliştireceğim: en:List of tallest buildings in Europe Sevgiler Mimar77 03:38, 26 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Balkanlar VikiProjesi konusunda durum nedir? Başlanacak mı yoksa iptal mi oldu? tıl 10:31, 26 Şubat 2010 (UTC)

Balkan projesi hayırlı olsun. Kaliteli, bilimsel üsluba uygun, Türkiye Türkçesi literatüre yakışacak maddeler yapacağımıza inanıyorum. Şimdilik selam olsun :) Ben, uzmanlık adıyla belirttiğim kısımlarda bilimsel verilere ulaşmada kolaylık yaşayabilirim. Çünkü o ülkeler, hem akademik açıdan çalıştığım, hem gördüğüm ve yaşadığım yerler. Ayrıntıları konuşmuş oluruz. Bu konuda nasıl bir yol izleyelim? Birkaç arkadaş daha bekleyelim mi yoksa projeye bir yerlerden girişilsin mi? tıl 16:32, 27 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Traih[kaynağı değiştir]

  • Bu sayfada artık oylamaları kapatsak. Oylamaların çoktan süresi dolmuş zaten. Yeni projeyide seçelim. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 18:32, 10 Şubat 2010 (UTC)
Geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın lütfen, bir süredir vikiden uzaktım. Çok haklısınız yeni projeye geçme vakti gelmiş de geçiyor bile. Aciliyeti sebebiyle 1980'ler maddesi kırmızılıkları ile ilgili işbirliğini mart ayı için seçelim bence, uygun mudur? Onaylarsanız derhal gerekli düzenlemeleri yapacağım. Sevgiler saygılar--Merube 89msj 21:14, 27 Şubat 2010 (UTC)
  • Tamam o zaman. 1980'ler maddesindeki kırmızıları mavileştirip SM yapalım:) Daha sonra 1990'lar ve 2000'leride SM yaparız:)-- FinlandiyalıM 21:22, 27 Şubat 2010 (UTC)
Hehe :). Şaka maka yaparız tabi, neden olmasın. Aslında 70'ler, 60'lar, 50'ler ... çok madde var açılması gereken. Şimdi gerekli düzenlemeleri yapıyorum o halde. Projeye hayırlı uğurlu olsun :). Sevgiler--Merube 89msj 21:36, 27 Şubat 2010 (UTC)
Yeni işbirliğimiz hayırlı olsun, hemen bugün için başlattım malum aktif işbirliğimiz yoktu. Bu arada kafkasya ve balkanlar projelerine davet için çok teşekkürler. İki yeni projemiz olmuş demek, çok aktif projeler olmaları dileğiyle. Ellerinize sağlık bu projeler için. Pek vakit ayırabileceğimden emin olamadığımdan şimdilik üyeliği pas geçeyim, ama dışarıdan elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışırım. Sevgiler--Merube 89msj 21:50, 27 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Finlandiyalı, Maddeye göz attım. Çok büyük bir emek harcandığı belli. Ama 2-3 paragraflık bir giriş bölümünün eksikliği ilk gözüme çarpan şey oldu. Avrupa'nın siyasi yapısıyla ilgili biraz bilgi verilebilir. Daha ayrıntılı inceledikten somra daha fazla fikir belirtebilirim. Kolay gelsin.--Stambouliote ileti 14:17, 28 Şubat 2010 (UTC)

Kosova maddelerinde standart[kaynağı değiştir]

Selam. Kosova şehirlerine dair maddelerde en son, tarafsız olunsun diye de facto ve de jure durumları eklenmişti. Ben baktım da. Bu konuda biraz daha düzenleme lazım gibi geldi. Okuyucunun daha kolay anlaması ve mevcut de facto ve de jure durumu anlatması açısından... Bu konuda karar vermeliyiz çünkü yapılacak yeni Kosova maddelerinde de bu durum kullanılacak. Şu ana kadarki araştırmama ve bilgime dayanarak benim fikrim/teklifim şu:

İdari olarak Kosova iki düzlemli yazılmalı Yani:

  • De facto ve de jure olarak Kosova Cumhuriyeti. Hem de facto hem de jure olması şudur: Şu an Kosova sınırları iinde Kosova Cumhuriyeti'nin idari yapıları var. Polis, askeriye, büroksrasi vb... Bayrak dalgalanıyor falan. Bu durumlar de facto. Ayrıca Kosova'nın bugün anayasası var, yasaları var. Resmi uygulamaları var uygulamada olan. Bu da de jure.
  • De jure olarak Sırbistan Cumhuriyeti'nin özerk bölgesi: Sırbistan Cumhuriyeti yasaları, idari kanunlarında Kosova, "Kosovo i Metohija Autonomna Pokrajina" (Kosova Metohiya Özerk Bölgesi) adı altında yaşıyor. Ayrıca, BM üyeleri içinde tanımayanlara göre Kosova, Sırbistan'ın özerk bölgesi. Bu da de jure durum. taglıgalpileti 16:26, 28 Şubat 2010 (UTC)


Selam. Acaba Şablon:Avrupa konusu'nun içeriğinindeki liste1'de yazan ülkeleri Şablon:Avrupa ülkeleri'ne taşıyabilirmisiniz. Şablon karmaşık da. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 14:55, 27 Şubat 2010 (UTC)

  • Niyetinizi anlayamadım. Şablon:Avrupa konusu'nda kullanılan kodları Şablon:Avrupa ülkeleri'ne taşıyarak Avrupa coğrafyası vs. gibi konularda kullanılır hale mi getirmek istiyorsunuz? Yani Şablon:Avrupa ülkeleri'nin resimli arayüzü ile Şablon:Avrupa konusu'nun karmaşık kodunu biraraya getirmek mi amacınız? Eğer öyleyse Liste 1'den kastettiğiniz, sadece ülkeleri taşımak, bağımlı bölgeleri taşımamak mı istiyorsunuz? Şablon:Avrupa konusu beni en çok uğraştıran şablonlardan biriydi. Doğrusunu isterseniz o şablonla tekrar uğraşacak zamanım şu anda yok. Şimdilik olduğu gibi bırakmaya ne dersiniz? ---Vikiyazar 14:50, 1 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Alfabeleri derleyip ekleyeceğim karakterleri bir yerde toplar, sonra da bana "Atıl kurt!" dersen eklerim seve seve.

Sevgiler

Vito Genovese 01:37, 2 Mart 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:52, 2 Mart 2010 (UTC)

Uygun olmayan Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Bencede korkmalısın yoksa engelleme yüzünden adamı i adet A4 kağıdı ile döverler --Bilgehan Öztürk 10:41, 3 Mart 2010 (UTC)

Şablon:Bilgi kutusu Kazakistan eyaleti'nde neden arma resmi ve açıklaması görünmemekte? Mesela Karagandı Eyaleti. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim:)-- FinlandiyalıM 08:07, 1 Mart 2010 (UTC)

Sorun çözüldü geçmişte çok kalabalık yapmış olsam da nihayet çözüldü :)). Meğer bir if fazlaymış hepsi o. İstediğiniz gibi olmuştur umarım. Sevgiler--Merube 89msj 18:54, 2 Mart 2010 (UTC)

Sayfa koruma talepleri[kaynağı değiştir]

  • Selam. Vikipedi:Sayfa koruma talepleri'ne yazmıştım. Eurovision 2010 maddesini yarı korumaya alsak. Anonimler tarafından sık sık vandalizme uğramakta.-- FinlandiyalıM 20:34, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba, sürekli anonime koruma talep ediyorsunuz sanırım. Maddeye baktığımda anonim sayısı kadar çeşitli kullanıcı değişiklikleri de görüyorum. Bence sürekli anonime kapatmak bir çözüm olmayacak, ama yine de bunu test etmek üzere isterseniz 1 hafta sadece anonime kapamak uygundur. Bu sürede durumu gözlemlemiş oluruz...Vikiçizer 20:42, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Tamam 1 hafta koruma yeter. Olmazsa 2 hafta.-- FinlandiyalıM 20:44, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Bir hafta korumaya alındı, gözlemleyelim vandalizmde düşüş olacak mı...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:55, 2 Mart 2010 (UTC)

Vikiproje kafkaslar ve balkanlar davetiniz için teşekkürler, özellikle vakit buldukça balkanlar ile ilgili katkıda bulunabilirim. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 20:54, 3 Mart 2010 (UTC)

Balkanlar Maddesi[kaynağı değiştir]

Selam. Balkanlar maddesinin sağlam bir çalışmayla çok gelişkin, kaliteli bir hale gelmesi aslında projemizin temel görevlerinden olmalı. Bu konuda bir vikipedist de benzer fikri beyan etmiş. Bende Balkanlar'a dair belli birkaç kaynak var. Birkaç kaynak için de üniversite kütüphanesinden yardım alacağım. Arnavutluk maddelerine geçmeden evvel veya o maddeler ilerlerken Balkanlar maddesini sonlandıralım. Bu konuda yardım edebilecek durumda mısınız? Ona göre küçük bir iş birliği grubu kuralım, maddedeki kısımları paylaştırıp sağlam, kaynaklı bir madde çıkaralım ve yüz akımız olsun. taglıgalpileti 10:49, 5 Mart 2010 (UTC)

  • İyi tamam olabilir. Balkanlar maddesini geliştirip SM yaparız. Bu sayede SM sıkıntısını gidermekte faydalı olabilir:)-- FinlandiyalıM 10:53, 5 Mart 2010 (UTC)

Evet, Türkiye Türkçesine yakışır bir Balkanlar maddesi yapalım :) O zaman diğer proje katılımcılarının da fikirlerini belirtmeleri için 2 gün bekleyelim. Pazar günü Arnavutluk iş birliği projesinin sonucuyla beraber Balkanlar maddesine de kabul edenlerle görev dağılımı yaparak girişmiş oluruz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:28, 5 Mart 2010 (UTC)

Alt başlıklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı,

Tarif ettiğin ve örneğini gösterdiğin düzen pek şık gözükmedi açıkçası gözüme, yani mevcut sistemimizden şahsen daha hoşnutum. Yine de varsa destekçisi, seveni, edeni; nereden yapıldığını bulur uyarlarız elbette.

Sevgiler

Vito Genovese 13:48, 5 Mart 2010 (UTC)

Merhaba önceki renkler neydi tam bilemedim. Sayfanın geçmişinden baktım da yine de hepsini göremedim. Ben bir şey merak ettim. Renkleri neye göre belirlediniz? Bence öncelikle her ülkenin bayrağında en çok kullanılan ya da bayrakta en çok dikkat çeken rengi kullanmalısınız. Örneğin, Finlandiya ve Yunanistan için koyu mavi; Türkiye için kırmızı gibi... Onun dışında diğer ülkeler için ne olsa olur. Ellerinize sağlık. --Stambouliote ileti 14:32, 5 Mart 2010 (UTC)

Renkler tamamdır. Çerçevelere gelince, ben kırmızı falan yerine siyah ya da beyaz kullanılmasının daha hoş duracağını düşünüyorum. Çünkü siyah her renkte kendini belli eder. Hem de bir standart olmuş olur. Önerdiğiniz projeye gelince; köy çeşmesinde de dediğim gibi çok iyi bir fikir. Bizim gibi küçük vikipedilerde bunu hafta değil de aya yaymak ve öncesinde twitter, facebook gibi sitelerde reklamını yapmak iyi bir fikir olabilir. --Stambouliote ileti 14:57, 5 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

İsminden kapsam tam olarak anlaşılamasa da, zararı olmayacağı çok açık gibi gözüküyor. Nasıl bir organizasyonu olur, hangi bölümü ne şekilde yapılır, oralarını bilmesem de bir adım bir adımdır.

Sevgiler

Vito Genovese 22:41, 5 Mart 2010 (UTC)

Seçkin Konu[kaynağı değiştir]

  • Daha önce size İngilizce Vikipedi'deki SK'dan bahsetmiştim. Türkçe Vikipedi'de olsaydı Lost, Simpsons ve Avrupa SK olabilirdi. Bunun gibi birçok konularda SM, SL ve KM'ler artarsa o zaman SK'yı bu Vikipedi'de uygulayabiliriz galiba.-- FinlandiyalıM 14:57, 6 Mart 2010 (UTC)
Merhabalar, öncelikle hayli geç cevaplarım için kusuruma bakmamanızı diliyorum. Kusura bakmayın lütfen. Şablona göz attım oldukça güzel ve ayrıntılı olmuş ellerinize sağlık. Bundan sonra da yeni maddeler açıldıkça, olursa tek tük eksiklikler zamanla giderilir muhakkak. Bununla beraber kronoloji bölümünden 1991 ile 92 yılları arasında çizgi olması dikkatimi çekti, özellikle mi koydunuz acaba? Kaldırsak mı o çizgiyi ne dersiniz? Seçkin konu ise daha önce de konuştuğumuz üzere uzun zamandır benim de kafa yorduğum bir husus. Erken mi endişemi halen sürdürsem de artan seçkin/kaliteli içeriğimiz -bilhassa aynı konudaki maddelerin SM/KM olması-, bu endişelerimi yavaş yavaş da olsa gideriyor. Yakında kaliteli konu ve seçkin konu uygulamaya girebilir mi acaba diye düşünüyorum sizin gibi. Umarım gün gelir bu uygulamalar da vikimize gelir. Baktık olacak gibi, öncelikle SİS İnfoCan'ın ve KMS Mızrak'ın da fikrini almak lazım. Ancak onların olurundan sonra köyçeşmesine gidilmeli. Tabi olurdan sonra seçkin konu nedir, kaliteli konu nedir sayfalarını ve diğer alakadar sayfaları oluşturup öyle gitmeli çeşmeye. Dediğiniz gibi tez zamanda SM/SL/KM'lerimiz artar da biz de bu uygulamaları sokarız inş. vikimize. Ancak hala o kıvama gelemedik ne yazık ki. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 19:37, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Aslında o çizginin yukarısı SSCB'nin dağılma öncesi, altındaki ise dağılma sonrasındaki olayları göstermekte. Yani belli olsun. Yakında Arnavutluk'ta SM olacaklardan. Şimdilik inşaatın temeli tamamlandı. Proje kapsamında gerisi tamamlanacak. Birde yeni bir ülke şablonu hazırlıyorum. Eskisinden daha ayrıntılı olacak. Ülke şablonlarındada bir standart getirsek iyi olur:) Tamamlandıktan sonra tüm ülke ve ülke 2 şablonları birleştirilecek. Sizden ricam daha var bunu da çevirirseniz iyi olur:)
  • Albania is a parliamentary democracy and a transition economy. The Albanian capital, Tirana, is home to approximately 727,000 of the country's 3.6 million people, and it is also the financial capital of the country. Free-market reforms have opened the country to foreign investment, especially in the development of energy and transportation infrastructure.

FinlandiyalıM 19:54, 6 Mart 2010 (UTC)

Çizgi pek estetik durmuyor açıkçası şahsi fikrim, ondan sormuştum :). Çok gerekli de değil açıkçası bence. Arnavutluk'un SM olması çok iyi olur, seçkin maddelerimize de çeşitlilik gelir hem. Projenin çok verimlisi olması dileğiyle. Keşke vaktim olsaydı da ben de bir yerinden tutabilseydim. Şablon için ise kolaylıklar dilerim, tabi büyük çapta bir değişikliğe gitmeden evvel köy çeşmesinde önerdiğinizde topluluk ne diyecek bakalım. Şablonlarda elbet bir gün standartlaşmayı sağlayacağız :). Şimdi birkaç ufak işim var vikide, sonrasında cümleyi okuyup çeviririm elbet. İyi vikilemeler--Merube 89msj 20:04, 6 Mart 2010 (UTC)
Hımm değişik bir proje. Neden olmasın, ancak uygulama nasıl olabilir acaba? Vikiproje olarak mı düşünüyorsunuz yoksa bir hafta da olsa böyle bir işbirliği mi olsun diyorsunuz? Oldukça özgün bir iş ne şekilde uygularsak uygulayalım. Böyle şeyleri bulup vikimize sunduğunuz için de çok teşekkürler ve tebriklerimi sunmak isterim. Bu arada çeviriyi de verim madem hemen :): "Arnavutluk, parlamenter demokrasiye ve bir geçiş ekonomisine sahiptir. Arnavutluk'un başkenti olan Tiran, ülkedeki 3.6 milyon kişinin yaklaşık 727.000'sini barındırmakta (yahut ..sine ev sahipliği yapmakta, veya ülkedeki 3.6 milyon kişinin 727.000'si burada yaşamakta diye de kullanılabilir, tercihe bağlı, hangisi daha güzel geliyorsa size onu kullanın lütfen), ve aynı zamanda ülkenin ekonomik başkentidir. Serbest piyasa reformları, özellikle enerji ve ulaşım altyapılarının gelişiminde, ülkeye yabancı yatırımların kapısını açmıştır (yahut ülkeye yabancı yatırımların gelmesini sağlamış ... vs. çok çeşitli yollardan ifade edilebilir, nasıl güzel olursa öyle yazın)". Kabaca bu şekilde olabilir, parantez içinde değişik kullanımları da verdim ki nasıl güzel ifade edilebilir en iyi onu bulabilmek amacıyla. Kaba da olsa bir çeviri vermiş olmak istedim, türkçesi muhakkak güzelleştirilmeli lakin. --Merube 89msj 20:44, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Projede sizin de katkınız oldu:) Ha şunuda çevirirseniz iyi olur: It is less than 72 km (45 mi) from Italy, across the Strait of Otranto which links the Adriatic Sea to the Ionian Sea. Birde ülke2 şablonu aslında daha iyiyidi. O nedenle Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Şablon:Ülke'yi silebilirmisiniz. Meğer ülke2'nin kıymetini bilememişiz:) Ancak yinede şablonun Türkçeleşmesi gerek ve bazı bölümler eklenmelidir. Öyle ülke bilgi kutusuyla birleşecek:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 21:23, 6 Mart 2010 (UTC)
Ufak da olsa bir tuzum olmasına sevindim :). "İyon Denizi ile Adriyatik Denizi arasındaki Otranto Boğazı'nın (yahut İyon Denizi'ni Adriyatik Denizi'ne bağlayan) karşı yakasındaki (yahut karşısındaki) İtalya'ya uzaklığı 72 km'den (45 mi) daha azdır" şeklinde çevrilebilir. Türkçesi nasıl daha güzel oluyorsa yine size kaldı o iş :)) "Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Şablon:Ülke" derhal silindi :). Ülke2 ile ülke birleştikten sonra ses edin derhal birleştiririm geçmişi -ya da tartışma sayfasına geçmiş birleştir şablonu eklerseniz gören biri birleştirir geçmişleri-. Tabi böyle radikal bir işten önce topluluk fikrini almak uygun olabilir, en azından tartışma sayfasında dile getirilip köy çeşmesinden buraya link verilmesi daha uygun düşebilir. Yeni parametreler her zaman yararlıdır, şimdiden şablon geliştirme işlerde kolaylıklar dilerim :) Sevgiler--Merube 89msj 21:37, 6 Mart 2010 (UTC)
İlgilendiğin için teşekkür ederim Beşiktaşlı, şablonda bazı zorluklarla karşılaştım da, bitme tarihini veremeyeceğim. Acelesi yoktur umarım.--Gökhan 14:29, 7 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Kafkasya İşbirliği[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart ve Nisan 2010 aylarının iş birliği; Kafkas başkentlerinin maddelerinin geliştirilmesi olarak seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 7 Mart 2010
  • Proje bitiş: 30 Nisan 2010

Eğer proje hakkında bir öneriniz varsa lütfen çekinmeyiniz. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 17:18, 7 Mart 2010 (UTC)

Bağlantı karışmış[kaynağı değiştir]

Selam. Alttaki duyuruda bir yanlışlık var sanırım. Balkanlar var konuda ama sayfa Kafkaslar'a dair. Sanırım bağlantı karışmış. Aklınızda bulunsun ;)taglıgalpileti 22:17, 7 Mart 2010 (UTC)


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart ve Nisan 2010 aylarının iş birliği; Arnavutluk ve Balkanlar maddesini SM yapmak ve bu konularda maddeler açmak.
  • Proje başlangıç: 7 Mart 2010
  • Proje bitiş: 30 Nisan 2010

Şablon:Ana'daki resmi çıkarmışsınız ancak resim daha hoş duruyordu. Neden çıkardığınızı söyleyebilirmisiniz? İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 09:00, 6 Mart 2010 (UTC)

  • Mrb, bu türk şablonlarda resim kullanmak gereksizdir. --Hedda Gabler 14:32, 8 Mart 2010 (UTC)

Seçkin Konu[kaynağı değiştir]

Merhaba, yukarıda Seçkin Konu hakkında Merube ile yazışmanızı gördüm. Sizi destekliyorum. İngilizce Wiki'deki ilgili sayfaları Türkçeye çevirip buraya ithal edebilirseniz uygulamayı başlatabiliriz. --İnfoCan 17:50, 8 Mart 2010 (UTC)

Çevrilecek sayfaların nerde olduğunu biliyordum. Siz çevirebilirseniz uygulamayı başlatabiliriz demek istemiştim. :-) --İnfoCan 12:41, 9 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı,

Son günlerde botlarla ilgilenen kullanıcılarımızın sayısı arttı. İnfoCan da birkaç gün önce konuşmamızda bu işleri botla kolaylıkla halledebileceğinden bahsetti. Bu durumda bu iş için insan gücü kullanmanın pek bir mantığı kalmadı. İnfo bot olayını tam olarak çözünce hemen yapacaktır işi.

Sevgiler

Vito Genovese 23:03, 8 Mart 2010 (UTC)

SM - Balkanlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir haftayı aşkın bir sürelik araştırma, tarama ve çalışmayla geliştirdiğim Tataristan Cumhuriyeti maddesini bitirmiş bulunuyorum. SM standardında olsun ve hatta SM olsun diye çalıştım. Acaba bu konuda ne kadar muvaffak olmuşum? Madde SM olabilir mi? Fikriniz nedir?

Artık enerji kalmadı. Yarın sakin kafayla Balkanlar maddesi için alt konulara bakınmak niyetindeyim, zamanımın elverdiğince. Bu konuda sanırım henüz bir girişim olmamış. Alt başlıkları kararlaştırıp da parça parça mı dağıtıp gidelim dersiniz? İyi çalışmalar. taglıgalpileti 23:42, 8 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba; şu andaki uygulama doğru olan uygulamadır, yaygın ad, resmi adına yönlendirilmelidir.  Levent İleti Katkılar   14:47, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Evet bence bu konuyu tartışıp, ortak bir karar aldıktan sonra uygulama önermek daha doğru. Kolay gelsin, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   14:54, 9 Mart 2010 (UTC)
Nein ne yazık ki :). Serhantr bilir ama bu aralar pek aktif değil o da. Hangi madde içindi acaba, sırf meraktan soruyorum ?--Merube 89msj 18:45, 9 Mart 2010 (UTC)
Hımmm. İsterseniz bir de çeviri gönülleri sayfasına bakın, aktif almanca-türkçe vikipedist vardır belki--Merube 89msj 18:52, 9 Mart 2010 (UTC)

Şablon:Diğer VikiPortallar[kaynağı değiştir]

Selam Besiktasli, neden gereksiz oldugunu dusundugunuzu anlayabiliyorum. Bunu yaratmamdaki ana amac tiklama sayisini en aza indirip kullaniciya kucuk bir portal listesini kendi portallarina koyma imkani saglamakti. Bence Şablon:Portallar bir gereklilik ve Şablon:Diğer VikiPortallar bir lukstur ve kanimca ikisininde kalmasinin bir mahsuru yok. (NOT: Yanilmiyorsam Hristiyanlik portalini siz yaratmistiniz fakat dizin'de goremiyorum; vaktiniz olunca ekleyebilirmisiniz lutfen) Tesekurler ve iyi vikilemeler -- Iggydarsamesaj 16:58, 10 Mart 2010 (UTC)

Portal şablonları[kaynağı değiştir]

Botumun başvurusu kapanmış oylamalarla ilgili arşivleme işlemleri içindi, topluluk da bu amaç için bota onay verdi/vermekte. İstediğiniz işlemin bu botla yapılması, hatta yapılıp yapılmaması gerektiği, ayrıca topluluk tarafından tartışılması gereken bir konudur. Şahsen ben her madde altında bir portal bağlantısı olmasını gereksiz görüyorum. En üst düzey maddelerde, örneğin Felsefe Portalı durumunda Felsefe maddesinde o portalın olması mantıklı tabii. Ayrıca Kategori:Felsefe sayfasinda da olabilir. Ama her filozof maddesinin altında portal bağlantısı olması, kategorileri işlevini tekrarlamak olur. Bu konunun Köy Çeşmesi'nde tartışılması gerek. --İnfoCan 18:24, 10 Mart 2010 (UTC)

Balkanlar -alt başlıklar-[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yoğunluğum sebebiyle bir türlü projeye ve Balkanlar maddesine kendimi veremedim tam. Bir de eskiden başladıgım birkaç madde zamanımı aldı. BalkanlarMaddeye baktım da. Dil konularına hem teknik bilgi açısından hem de eğilimim açısından birincil olarak el atabilirim. Bu bakıma aşağıdaki kısımları alıyorum bir sakıncası yoksa. Başka çalışan varsa diye soruyorum. Bunu nasıl yapalım? Ben ayın iş birliğinde bunların nasıl konuşulduğunu bilmiyorum :) Aynı konuyu aynı anda çalışmamak daha yararlı olur. Şimdilik aşağıdaki kısımları kaynaklı, kaliteli bir hale getirmekle işe başlanayım derim.

Balkan sözüBalkanlar'da bugünkü Türkçe yerleşke isimleriTürkçeden Balkan dillerine geçen sözler

taglıgalpileti 22:07, 10 Mart 2010 (UTC)

  • Dil konularında Türkçe'nin yanı sıra Yunanca gibi diğer dillerde eklenmelidir. Mesela Yunanca'dan Türkçe'ye, Yunanca'dan Arnavutça'ya geçen sözcüklerde eklenebilir. Bu sayede daha evrensel ve tarafsız olabilir:) Birde yaptıklarınızı Vikiproje:Balkanlar/Ayın işbirliği/Mart-Nisan 2010'na ekleyebilirsiniz.-- FinlandiyalıM 14:48, 11 Mart 2010 (UTC)

Tamam. Ben öncelikle maddenin dil kısmına yoğunlaşıyorum o zaman. Yukarıda belirtilen alt başlıkları çalışmaya başlıyorum. Bu aralar bilimsel açıdan bir yoğunluğum olması sebebiyle çok hızlı hareket edemeyeceğim ama yine de hareket edeceğim. Sağlamca geliştirmeye katkı sunacağım. Yunanca ve diğer Balkan dillerinin de katkılarına da bilgileri de araştıracağım. Tamam, sadece Türkçeyi belirtmeyelim. Sonuçta yaptıklarımı da ilgili kısma eklemiş olurum.

Türkçeden Balkan dillerine geçen sözlerKültürel ve Dilsel Etkileşme ana başlığının altında "Türkçeden Balkan dillerine geçen sözler" • "......den Balkan dillerine geçen sözler" denilir. Ben bu Balkan dillerine nasıl şekil verebileceğime bakayım. Eğer oturtabilirsem bir de, Balkanlar'da konuşulan bütün dillerin yer aldığı Diller başlığı açılır.

İyi çalışmalar... taglıgalpileti 19:35, 11 Mart 2010 (UTC)


Beşiktaşlı, Balkanlar maddesindeki dille ilgili kısımların yazımına başladım. Bütün dillerdeki versiyonlarını da alt başlıkta ayrı bir şekilde belirten kısım kurdum. En son değişiklikte senin de onları üst kısma eklemediğini gördüm. Onları da kapsayan daha geniş dünya dillerindeki kullanımlar kısmını altta yazacağım. "Balkan sözü" başlığına beş ayrı kısım ekleyerek adın her yönünü (anlam, köken, dünyadaki kullanım vb.) yazıyorum. Şu an kaynak taramadayım. Kısmetse bugün bitirip maddeye eklerim. Bilgi ola. taglıgalpileti 13:17, 13 Mart 2010 (UTC)


Selam beşiktaşlı sana bir şey soracağım, hani imza atıyoruz ya o imza karakterlerine istediğimiz rengi ve şekli nasıl veriyoruz bana tarif edermisin?--Kamuran Ötükenli 10:13, 12 Mart 2010 (UTC)

Tamam ordan da renk kodlarını filan nerden aramam lazım,neyse arayarak ta öğrenebilriim.Bu arada resim fotoğraf konusunda kimler iyi burda bildiğin biri varmıdır?Örneğin ahmet Taşçının fotoğrafını yüklemek şart.--Kamuran Ötükenli 14:35, 12 Mart 2010 (UTC)
  • Şöyle nasıl olur Beşiktaşlı yoksa illa Ruçadaki gibi mi olsun istiyorsun?--Gökhan 15:32, 12 Mart 2010 (UTC)
Rusçadaki gibi olabilmesi için arayüz metininde değişiklik yapmamız gerekiyor. Önce Vito'ya bi danışim sonra sorun olmayacaksa yaparız. --Gökhan 15:43, 12 Mart 2010 (UTC)
Tamam sağ ol kardeşim.--Kamuran Ötükenli 20:36, 12 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı, şablon düzeldi ama diğer yerlerde sorun çıkarsa eski haline döndürmemiz gerekcek. Kolay gelsin.--Gökhan 13:56, 13 Mart 2010 (UTC)

Çizgiler var ön belleği boşaltıver.--Gökhan 14:06, 13 Mart 2010 (UTC)
Hayret. Dört tane tarayıcıdan baktım hepsinde de çalışıyor, sendeki sorunu anlayamadım malesef. --Gökhan 14:17, 13 Mart 2010 (UTC)
Rapsar'a da sordum problem yok. Sendeki problemin de düzeleceğini sanıyorum :)--Gökhan 14:33, 13 Mart 2010 (UTC)

Arnavutluk-Shqipëria[kaynağı değiştir]

  • Arnavutluk'un idari yapılanması maddesi oluşturulacak. O nedenle biraz yardım gerek. Kategorilerin falan halledilmesi gerekli. VikiProje Balkanlar'a üye olmayı düşünüyormusunuz?-- FinlandiyalıM 16:03, 14 Mart 2010 (UTC)
Üyeliği henüz düşünmüyorum, neredeyse hiç aktif olamıyorum bu aralar zaten o yüzden adı var kendi yok olmaktansa üye olmamayı tercih ediyorum. Ancak elimden gelen konularda dışardan desteğe her zaman hazırım :). "Arnavutluk'un idari yapılanması" yerine ingilizce vikide en:Counties of Albania, en:Districts of Albania, en:Municipalities of Albania olmak üzere üç ayrı madde var gördüğüm. Bu durumda interwikisiz mi acaba diye merak ettim, var mı interwikisi? Kategorileri basit iş -hele de interwikisi varsa-, seslenmeniz kafi hemen el atarım böylece ufak da olsa benim de tuzum olmuş olur :). Sevgiler--Merube 89msj 19:02, 14 Mart 2010 (UTC)
Öncelikle biraz biriken işlere (silinecekler, geçmiş, YMD vs.) zaman ayırmayı planlıyorum. Kafa bulabilirsem :), bu akşam içinde çeviriyle ilgilenmeye çalışırım. Sevgiler--Merube 89msj 19:33, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Bir kısmını çevirmişseniz bana genderebilirsiniz.-- FinlandiyalıM 17:48, 17 Mart 2010 (UTC)
Selamlar beşiktaşlı, daha başlamadım :(. Bu aralar kafa verecek durumum pek yok. Vikide de SDD, YMD işleri yapıyorum zaten. Haftaya kalma ihtimali yüksek ne yazık ki. Acelesi var mıydı? Başlarsam hepsini birden yapar yollarım, ancak buna verecek salim kafayı bulamıyorum işte. Onu bulabilirsem tamamdır -ki bugünlerde çok zor haftaya haftasonuna kalma ihtimali yüksek-. Acelesi yoktur umuyorum. --Merube 89msj 17:55, 17 Mart 2010 (UTC)
Tamam beşiktaşlı çeviririm tabi ne demek ama parça parça taksit taksit olur sakıncası yoksa oldumu kardeşim. Ha bir de sen bu konulara pek girmiyorsun ama kmimileri resmi tarih resmi tarih diye bir şeyleri dillendirip duruyorlar,maaşallah tarih hakkında bilmedikleri bir şey yok sanırsız baştan sona tazmışlar defalarca:D neyse gönderecem sana tercümeleri.--Kamuran Ötükenli 12:07, 16 Mart 2010 (UTC)

Tabii ki. Bir aksilik çıkmazsa birkaç güne hazır olur.

 The Emirr İleti 07:21, 17 Mart 2010 (UTC)

İng. Wiki'deki maddede "About 90 per cent of candidates come from other branches of the police..." (adayların %90'ı Polis teşkilatının diğer bölümlerinden gelir...) yazdığına göre polise bağlı bir birim oluyor. --İnfoCan 19:07, 17 Mart 2010 (UTC)

Buradaki resimlerin hepsi commons a yüklene biliyor mu?

  • Cevabı lütfen buraya yaz.Ben engelliyim.Teşekkürler. 18 Mart 2010 (UTC)

Sözlük Olmama Meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddede söz versiyonlarını belirten kısım tamamen kaldırılmış. Siz de bu konuda aynı fikirde misiniz? Sizce de bu kısımların yer almaması mı gereklidir? Bu arada, bu aralar bende haddinden biraz fazla bir yoğunluk var. Bilimsel işlerle uğraştığım için enerjimin çoğu tükenmekte, bu durum da Viki'deki katılımımı azaltmaktadır. Bilginiz olsun. Ama tamamen uzak düşmüyorum yine de. taglıgalpileti 10:59, 19 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Tabii, çeviririm. Tamam, bu kısım bana ait. Çeviriye hemen başlıyorum ama ne kadar hızla gelişeceğine bakalım :) Birazcık yoğunluktayım da o sebeple dedim. taglıgalpileti 10:43, 19 Mart 2010 (UTC)

Selam. Zaman azlığım ve giriştiğim birkaç ek iş sebebiyle çeviriye yenice el atabiliyorum. Tez elden bitirme niyetindeyim. Balkanlar'a dair çalışmalarınız nasıl gidiyor? Ben o maddede de ülkelerin bilgilerinini güncellenmesine devam etmekteyim ara ara. Dil kısmının birinci parçasını bitirmiştim. taglıgalpileti 20:33, 26 Mart 2010 (UTC)


Maalesef bir süre maddelere katkılar sunamayabilirim. Bir araştırma gezisine çıkmaktayım. Fırsat buldukça, uygun oldukça katkı sunmaya çalışacağım. Yani bir sürelik tempom düşük olacaktır. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 20:04, 31 Mart 2010 (UTC)

Selam

  • Acaba deviantart sitesindeki resimler wikipedia commonsa yüklene biliyor mu?Bu resimler özgür lisanslı mı?
  • Bir dosyanın özgür lisanslı olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?
  • Wikipedia da engelliysen commonstada mı engelli oluyorsun?

'LÜTFEN BU SORULARI CEVAPLA'


Şimdiden teşekkürler. Kullanıcı mesaj:34MERVE96 18:16, 19 Mart 2010 (UTC)

Selam. Bir kullanıcının ısrarı ile Kosova şehirlerinden Gilan'a bakıp isme kaynak ekledim. Ayrıca bir de bu de facto ve de jure durumları konusunda Gilan maddesini yeniden düzenledim. Eskisinden çok da farklı değil, sadece sıralarını değiştirip düzene soktum. Kosova şehirleri için standart bence bu şekilde daha iyi oldu. Ne dersiniz? taglıgalpileti 17:05, 19 Mart 2010 (UTC)

Avr.ilk kısım[kaynağı değiştir]

Avrupa:Dünyanın 6 kıtasından birisidir,Asya ile birlikte Avrasya coğrafi ve yerleşim bölgesini oluşturmaktadır.Avrupanın yüzölçümü 10 milyon км² kadar,Nüfüsu ise 730 milyon kişi kadardır. coğrafi olarak Ural dağları,Ural nehri ve doğuda Hazar deniziyle sınırlıdır.Güneyinde Kafkas dağları vardır, Karadeniz Akdeniz denizleri,İstanbul boğazı ve Çanakkale boğazları bulunmaktadır.kuzey batısında atlantik kuzeyinde ise kuzey buz denizi-Arktik okyanusu- bulunur.

Avrupa dört bölgeye ayrılmaktadır:Doğu,batı,kuzey ve güney.Kimi coğrafyacılar 5nci bölgeye ayırırlar ve 5nci bölge olarak olarak merkezi avrupa tanımını kullanırlar. Soğuk savaş döneminde doğu ve batı avrupa olarak ayrılmış batı kapitalist doğu avrupa ise sosyalist blok olarak adlandırılmıştır. Toplam olarak avrupada 65 ülke vardır bunlardan 50'si bağımsız,9 tanesi özerk,6 tanesi tanınmamış devlettir.14 ülkenin adaları vardır,19 tanesinin iç denizlerle kıyısı,32 tanesininde denizler ve okyanuslarla geniş kıyıları vardır. 5 tane ülkenin hem asya hem avrupa kıtasında toprakalrı vardır bunlar Türkiye,Azerbaycan,Kazakistan,Gürcistan ve Rusya dır.Kıbrıs ve ermenistan halen politik ve sosyal-tartışmalara sebep olan- bir konumdadır.27 devlet avrupa birliğinde,25 devlet ise natoda görev almaktadır.Avrupa konseyinde ise 47 ülke bulunmaktadır. Ülke sınırlarının tamamı avrupada olan en büyük devlet Ukraynadır,En büyük avrupa devleti rusya en küçüğü ise vatikandır.

Açıklamalar:

  • Ülkelerin bulunduğu bölgeler BM'e göre sınıflandırılmıştır.
  • listedeki ülkeler alfabetik sıraya göre dizilmiştir.
  • Alanlar kilometre kare olarak verilmiş,Nüfüs yoğunluğu da kilometre kare başına düşen kişi sayısı olarak belirtilmiştir.
  • Ülkelerin milli geliri milyar dolara göre oranlanmış,kişi başına düşen gelir ise bin dolar üzerinden oranlanmıştır.

şimdilik bu yarın devamını yollarım.iyi geceler. --Kamuran Ötükenli 21:40, 19 Mart 2010 (UTC)

  • Selamlar. Özür dilerim cevap yazamadım. İşlerim vardı da hafta içi sadece birkaç kez vikiye girebildim. O grafiği yapabilirim de inanın bana inanılmaz yoğunum. Uzun bir süre de yoğn olacağım. Eğer acelesi yoksa geç de olsa yapabilirim. Hemen olsun diyorsanız isterseniz diğer grafiker arkadaşlara rica edebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 16:29, 20 Mart 2010 (UTC)

Avrupa Devamı

Batı avrupa:avrupa yarım adasında latin dillerini konuşan çok gelişmiş ve dünyanın büyük ekonomik gücü olan ülkelerin bulunduğu jeopolitik bir bölgedir.

Bölgenin şekillenmesinin ve oluşmasının başlangıcı roma imparatorluğunun doğu ve batı olarak ikiye ayrılması ve yıkılması olarak kabul edilmektedir. Bölgedeki en yaygın din katolik hristiyanlık ve protestanlıktır. Doğu avrupa:Jeopolitik bölgedir ekseri birleşmiş slav ülkelerinden meydana gelmektedir,ve avrupanın yüzolçümü olarka en büyük bölgesidir. Bölge doğu roma-bizans imparatorluğu döneminde şekillenmiştir Bölgede ekseri kiril alfabesi kullanılmaktadır,en yaygın din ortodoks hristiyanlıktır.

Kuzey avrupa:Bu jeopolitik bölge iskandinav ve baltık ülkelerinden oluşmaktadır.Bölgenin oluşması ve şekillenmesi germen kolonilerinin,kabilelerinin ilk binyılın ikinci yarısıdaki göçleri ve hareketleri ile olmuştur,bu göç ve hareketliliklerin kültürel ve sosyal mirası kuzey varupa halkında kalmıştır. Bölgedeki en yaygın inanışlar protestan ve luteryan hıristiyanlıktır.


şimdilik bu kalanını da yarına kadar bitiririm. --Kamuran Ötükenli 07:16, 22 Mart 2010 (UTC)

Güney avrupa :Avrupa yarımadasındaki jeopolitik bölgesi birleşmiş güney slav,romen ve yunan devletlerinden oluşmaktadır. Bölge Antik yunan zamanında 2 bin yıl kadar öncesinden şekillenmeye başlamıştı,Şekillenme günümüze kadar devam etti, bu oluşum Roma imparatorluğu zamanında zirvelere ulaşmıştır. Bu en eski Avrupa bölgesidir. Bölgede en yaygın din katolik ve ortodoks hıristiyanlıktır--Kamuran Ötükenli 11:29, 25 Mart 2010 (UTC)

Avrupada bulunan devletlerin dağılımı: Avrupada ülkelerin yüz ölçümü vardır,avrupanın coğrafi yapısını içermemektedir

ülkelerin sosyo-kültürel gücü ve yaygınlığı ve ekonomik gücü


Bağımlı ya da özerk bölgeler:

Başka devletlerin yönetimine bağımlı devletler listesi,ancak resmi olarak birleşie dahil değildir.

Tanınmayan ve kısmen tanınan devletler.

Tam bağımsız devletler listesi,BM de yer almamakta ama gerçekte kendi kendini tam olarak yönetebilenler.

Yerel özerk bölgeler: Bölgesel ve özerk cumhuriyetler listesi,Başka devletlere bağımlı ama kendini yönetebilen devletler listesi: Listede ayrıca rusyanın asya kısmında bulunan yönetimler belirtildiği gibi Avusturya almanya ve isviçre kantonları birbirine eşit olduğu için onalra yer verilmemiştir

Tercüme bu kadardı.Bu bilgileri nerden hangi kaynaktan aldığını bilmiyorum ama çok sığ ve taraflı olmuş malesef,tipik rus tavrıdır.Mesela milyonlarca müslümandan hiç bahsedilmemiş ne ekonomik ne kültürel olarak,avrupada hiç Türk ve Müslüman yokmuş gibi davranılmış öyle olmasa şaşardım zaten.Umarım yardımcı olabilmişimdir.İyi günler iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 12:03, 25 Mart 2010 (UTC)

Yazmıştım aslında tekrar yazayım :Avrupada ülkelerin yüz ölçümünün büyüklüğü geçerli değildir,önemli değildir.. Gibi bir şey ama sanırım bu cümle eksik yolladığın metindeki pek çok cümle de öyle bana bu cümleleri aldığın kaynağı veya linki yollarsan daha net tercüme edebilirim.Liste nasıl olmuş diyorsun hangi liste acaba onun da linkini verirmisin?--Kamuran Ötükenli 05:53, 29 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Biraz vakit buldum, acele çeviriyi tamamladım :). Ondan hatalar normalden daha fazla olabilir. Türkçe nasıl güzel olursa siz o yönde gerekli değişiklikleri yapın lütfen. Cevabım geciktiği için de kusura bakmayın lütfen, kafam çok dağınık bugünlerde. Çevrilecek başka bölümler kaldı mı, çalışmalar nasıl gidiyor? Yalnız buradaki ifadelerin hemen hepsine kaynak lazım, yani çeviriler tamamlandıktan sonra da hayli elden geçmesi gerekiyor maddenin. Sevgilerimle.

"Arnavutluk, Sovyetler Birliği'nin mütteği oldu ancak bu 1960 yılının sonunda de-Stanilizasyon akımının gelmesiyle sona erdi. (burada akım değil aslında da de-stanilizasyon oluyor memlekette, nasıl ifade edilebilir daha iyi bilemedim ondan böyle yazdım ama düzeltilmesi çok daha iyi olur) Çin'le güçlü siyasi müttefikliği, birkaç milyar dolar yardım takip etti, bu da 1974'ten sonra azaltıldı. Çinli lider Mao Zedong'un ölümünden sonra Arnavutluk'un onun politikalarına saldırdığı (aslında Türkçe tam karşılığı olmasa da eleştirmesi daha güzel bir karşılık olabilir) 1978 yılında Çin maddi yardımlarını kesti. 1970'lerde devlet görevlileri büyük ölçüde tasfiye edildi (veya Devlet görevlilerinin büyük ölçekli tasfiyesi 1970'lerde meydana geldi.)

40 yıl boyunca demir yumrukla Arnavutluk'u yöneten bir diktatör olan Enver Hoxha, 11 Nisan 1985'te öldü. Nihayet, yeni rejim bazı konularda liberalleşme sağladı ve 1990'da yurt dışına seyahet özgürlüğü verildi. Yeni hükümet dış dünyayla ilişkilerini geliştirmek için çaba sarf etti. Mart 1991 seçimlerinde eski Komünistler iktidara döndü (veya geri geldi), fakat genel grev ve kentsel muhalefet sonucunda komünist olmayanların da dahil olduğu bir koalisyon kabinesi oluşturuldu.

Mart 1992 seçimlerinde, ekonomik çöküş ve sosyal huzursuzluk nedeniyle, Arnavutluk'un eski komünistleri bozguna uğradı. Arnavut komünistler tarafından 40 yıldan uzun süre önce kaldırılan kan davası kırsal bölgelerde geri döndü, 1991'den beri 10.000'den fazla Arnavut kan davası nedeniyle öldürüldü. Sali Berisha başkan seçildi ve II. Dünya Savaşı'ndan beri seçilen ilk komünist olmayan başkan oldu. Bir sonraki kriz 1997 yılında meydana geldi, Berisha'nın başkanlığı sırasında meydana gelen ayaklanmalar ülkeyi kasıp kavurdu. Devlet kurumları çöktü ve İtalya önderliğinde bir AB askeri misyonu ülkede düzeni sağlamak için gönderildi (veya ülkeyi stabilize etmek için veya ülkedeki olayları bastırmak için). Yaz 1997'de, Berisha seçimleri kaybetti, 156 koltuktan sadace 25'ini kazandı. 8 yıllık Sosyalist Parti iktidarı sonrasında, 3 Temmuz 2005 seçimlerinde iktidara geri döndü. 2009'da Arnavutluk - Hırvatistan ile birlikte - NATO'ya katıldı." --Merube 89msj 20:06, 20 Mart 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Öncelikle yaptığım haritayı şuan Türkçeleştiriyorum, merak etmeyin. İkincisi yaptığım yollar Arnavutluk'un en büyük yolları. Arnavutlukta bizdeki gibi otoyol vb. yok. Yalnızca şekildeki çevreyolları var. Kaynağımda da bu yollarda ulusal yol vb. olmadığı için "D-100" "O-30" gibi numaralandırılmıyor. Sizde numaralandırılmış bir kaynak varsa iyi olabilir. Ben de yok çünkü. Kolay gelsin. İyi günler.

 The Emirr İleti 08:33, 21 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Verdiğiniz kaynakların ilki sadece hatları gösteriyor. Yani D-100 gibi bir yol bilgisi vermiyor. İkincisi de sadece yolları gösteriyor ki zaten yollar yapılmış durumda.

 The Emirr İleti 13:17, 21 Mart 2010 (UTC)

  • Düşünüyorumda şunu SL yapsak. Potansiyeli yüksek ayrıca.-- FinlandiyalıM 16:20, 23 Mart 2010 (UTC)
Mesele kırmızı bağlantı. Halledebilir misin ? Takabeg ileti 16:22, 23 Mart 2010 (UTC)

Bu niye ilçe ? Metinde il diyor. Kaynaklar ? Takabeg ileti 18:29, 23 Mart 2010 (UTC)


  • Aslında maddelerin adlarını düzeltiyorum proje kapsamında. Oldukça karışık şu an. Maddeleride ona göre düzenleyeceğim zaten. Arnavutluk'un idari yapılanması maddesini baz alıyorum. Birde bunları düzeltirkene yardımcı olursanız sevinirim:) Şimdilik karmaşa olmasın diye ilçe diye değiştireceğim daha sonra kaynaklara göre neyse o olacak.-- FinlandiyalıM 18:33, 23 Mart 2010 (UTC)
Değiştirmesen iyi olacak. Karmaşa yaratan da kim :))) Önce kaynak sonra değişiklik. Takabeg ileti 18:40, 23 Mart 2010 (UTC)

Buraktaban1907[kaynağı değiştir]

  • Buraktaban1907 adlı kullanıcı tüm uyarılarıma rağmen ısrarla vandalizm yapmakta. Sizce neden uyarılara kulak asmamakta ve ısrarala vandallık yapıyor? Acaba gönderilen mesajları okumuyor mudur? Daha öncede Gökhan hizmetlimiz 24 saatliğine engellemişti. Bir dahaki sefere vandallık yaparsa 48 saatliğine engellerseniz iyi olur. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 16:00, 23 Mart 2010 (UTC)
    • Merhaba Beşiktaşlı48, bir vandal dalgasını daha beklemeye gerek yok, uyarıları dikkate almadı, uyarılar sonrasında da devam etti ve bu kez 48 saat engellendi. Devamı gelirse katlanarak devam edecek maalesef...İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:20, 23 Mart 2010 (UTC)

Silme isteği[kaynağı değiştir]

Şu yönlendirmeyi silebilirmisiniz acaba. Yanlışlıkla açmıştım.-- FinlandiyalıM 12:02, 24 Mart 2010 (UTC)

  • Silindi...İyi çalışmalar...Vikiçizer 12:04, 24 Mart 2010 (UTC)


Selam. VP:Kafkasya katılımcılar arasında Kafkasya'daki Türk halkları, İran'daki Türk halkları, Azerbaycan'daki Türk halkları ile ilgilenmek isteyen var mı acaba ? İlgilenmek isteyen kullanıcı çıkmazsa VP:SAS düşünüyorum da :) Takabeg ileti 14:33, 26 Mart 2010 (UTC)

İyi de... aslında Türk halkları birbirlerine o kadar bağlı değildir. Slav halkları birkaç istisna haricinde hiç bağlı değiller :) Yine de eline sağlık. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:45, 26 Mart 2010 (UTC)

Arnavutluk'un illeri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Bu mu doğru; yoksa şu mu? --Rapsar 17:45, 26 Mart 2010 (UTC)
Sanırım oldu :)--Rapsar 18:12, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Acaba bu ve bu kullanıcı adları uygun mudur?-- FinlandiyalıM 20:49, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Uygun değildiler. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:58, 26 Mart 2010 (UTC)

Harita yapılabilir. Kazakistan ve Beyaz Rusya dışarıya çizilecek turuncu halka dışında hiçbir halkaya eklenmeyecek öyle değil mi? Renkler için eline sağlık ama bazıları rahatsız eder gibi geliyor. İstersen bu konuda başka kullanıcıların da fikrini al.--Gökhan 08:09, 27 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Yapıyorum. Çok az kaldı. İyi günler.  The Emirr İleti 11:49, 27 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Dosyaya buradan ulaşabilirsiniz. İyi günler.  The Emirr İleti 12:39, 27 Mart 2010 (UTC)

Merhaba! Ben yeni bir sayfa oluştuyorum ve bu sayfanın İstiklal Marşı' nın açıklaması silineceğini öğrendim. Fakat neden silindiğini anlamadım. Ben oluşturduğum sayfada herhangi bir hata görmedim. Sizden ricam: siz benim oluşturduğum bu sayfaya bir bakıp hatanın nerde olduğunu bana söylemeniz. Çünkü eğer bu sayfa gerçekten silinmeye aday bir sayfa ise ben bu sayfayı İstiklal Marşı' nın açıklaması tamamlamak istemiyorum. Bilgisayarın başında geçirdiğim zamana yazık olur... Son olarak bi şey daha soracaktım: Son değişiklikler sayfasında kendi yaptığım deşikliklere bakıyodum ve orada +788, -2 gibi sayılar vardı bunlar ne anlama geliyor acaba?--!!!ELİFFF!!! 16:55, 27 Mart 2010 (UTC)

Teşekkür ederim.--!!!ELİFFF!!! 14:21, 28 Mart 2010 (UTC)

  • Oldukça güzel bir liste olmuş. Şimdilik önerilerimi aşağıda sıralıyorum:
  • 13 adet kaynak seçkin liste adayı için yeterli değil. Böylesine kapsamlı bir liste için bu rakamdan daha fazlası gerekebilir kanımca.
  • Kırmızıların giderilmesi lazım
  • Listenin görsel olarak sayfaya sığması mümkün mü? Bence scroll yaparak sayfayı yana kaydırmadan tüm listeyi görmeyi okuyucular tercih ederler.
  • Avrupa ülkeleri şablonundaki Güney Avrupa haritasında Türkiye gösterilmiyor. Sevgiler...Kolay gelsin Mimar77 01:29, 29 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Arnavutluk haritalarına Dosya:Albania location İladı.svg şeklinde ulaşabilirsiniz. İyi günler.  The Emirr İleti 19:58, 30 Mart 2010 (UTC)


  • Bazı kullanıcılar değişiklikleri geri alırkene ... tarafından yapılan 2010-03-23 01:46:05 tarihli değişiklik geri getirildi. diye bir özet bırakmaktalar. Acaba bu nereden ayarlanılabilir?-- FinlandiyalıM 19:17, 1 Nisan 2010 (UTC)
    • Merhaba, bu özellik monobookta var, bendeki bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, manuel olarak kopyala-yapıştır yaptığımda oluyor. Monobook'unuz varsa bir araştırın, benim monobook'u Yabancı yapmıştı, bu işlerden benden daha iyi anladığını biliyorum:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:27, 1 Nisan 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Müjdeniz olsun Karaçay-Balkar Vikipedisi açıldı. Hem intervikiye hemde metakutuya eklenmelidir. Karakalpakça'yıda intervikiye ekleyebilirseniz sevinirim:)-- FinlandiyalıM 19:39, 1 Nisan 2010 (UTC)
  • Bilgi için teşekkürler, her ikisini de intewikime ekledim. Karaçay-Balkarcayı krc:Къошулуучу:Vikiçizer, Karakalpakçayı Kaa:Paydalanıwshı:Vikiçizer diye ekledim umarım hata yapmamışımdır. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 19:56, 1 Nisan 2010 (UTC)

Bu sefer bir haftalık verdim. Teşekkürler, --Manco Capac 09:01, 2 Nisan 2010 (UTC)

ESC 2010 Norveç[kaynağı değiştir]

Selam mutluluk :)), Bu yıl 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda nasıl bir oylama şekli var? Ki geçen yıl izledim baya bir tedbir alınmış özellikle komşudan komşuya giden oyların önüne geçmek için ama yine de fark eden hiçbirşey olmadı. Yoksa yine yarı halk yarı jürü oyu mu geçerli olacak? :// - Nebeviye!^□ 17:53, 2 Nisan 2010 (UTC)

  • Bu senede yine yarı halk yarı jürü oyu mu geçerli olacak.-- FinlandiyalıM 18:02, 2 Nisan 2010 (UTC)
İşte size soruyorum, belki bilginiz vardır. xD Bu sene de yine yarı halk yarı jürü oyu mu geçerli olacak..? - Nebeviye!^□ 18:06, 2 Nisan 2010 (UTC)
  • Bu senede yine yarı halk yarı jürü oyu geçerli olacak galiba. Eurovision'un resmi sitesinde açıklaması vardır herhalde:)-- FinlandiyalıM 18:02, 2 Nisan 2010 (UTC
Aman poffss pek anlam veremiyorum jüriye. Halk niye var o zaman? Jürili ESC oy diktatörlüğü resmen. Berbat bir oylama biçiminde 2008-2009'da ki gibi, Eurovision 2010'u izlicez o zaman. x)) Bilgi için teşekkürler. K.Gelsin. - Nebeviye!^□ 18:15, 2 Nisan 2010 (UTC)
  • Acaba Balkan VikiProjesi hakkında ne düşünüyorsunuz. Kıbrıs ile de alakalı. Bir görüşünüzü almak isterim:)-- FinlandiyalıM 12:57, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Selam Beşiktaşlı, açıkcası Kıbrıs'ın Balkan projesi içinde yer almasını anlayamadım. Arap Yarımadası projesi gibi olmuş, genişletilmiş. Genellikle akademik yayımlarda Kıbrıs'ı ne kültürel ne de coğrafi olarak Balkanlar içerisinde kabul edilir. En azından ben öyle biliyordum. :) Kıbrıs haricinde pek katkım olmayacağından ismimi listeye ekleyemiyorum. Fakat Balkanlarla ilgili maddeler kötü durumda olduğundan yararlı olacaktır. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 13:14, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Anlıyorum. Fakat etnisite varlığından dolayı direk kültürel ya da tarihsel bağlantı kurulamaz. Bu arada Balkanlar maddesinde de sanırsam ortak çalışmanız var. Okuyuculara destekli bilgi sunmak adına KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti için en azından birkaç akademik (doğrulanabilir, güvenilir elbette) kaynağın eklenmesi yararlı olur. İyi günler.--Muratsahinileti 13:40, 3 Nisan 2010 (UTC)
Malesef yok Finlandiyalı.--Gökhan 14:53, 3 Nisan 2010 (UTC)

Hizmetliliğim için destek ricası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi'den ayrıldıktan sonra Vikikitap'a geçtim. Vikikitap'ta oldukça aktif olduğumu söyleyebilirim. Şimdi ise hizmetliliğe aday gösterildim. Vikikitap'ta yeterli trafik olmadığı için Vikikipedi'den sizin gibi yazarların oylarına ihtiyacım var. Eğer istiyorsanız buradan bana oy verebilirsiniz. Bekiroflaz 18:56, 3 Nisan 2010 (UTC)

Portal:Coğrafya[kaynağı değiştir]

Merhaba, Beşiktaşlı. Portal:Coğrafya'nın olmadığını fark ettim. Coğrafya hakkında geniş katkılarım var, coğrafya için katkıda bulunuyorum. Portal:Coğrafya'yı birlikte açmaya ne dersiniz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:53, 3 Nisan 2010 (UTC)


Teşekkür ve yanıtlar[kaynağı değiştir]

Selam Fin, ödüller için çok teşekkür ederim :). Benim için farketmez ama sen portal şablonlarını değiştirmek istiyorsan yardım edebilirim. Otomobil motoru şablonunda bilmediğim bir sürü terimle karşılaştım yardım almadan çevirebilmem imkansız gibi görünüyor. Ben de otomobilden anladığımı zannederdim :). Sibirya konusuna gelirsek. Sibirya da dahil Rusya'nın tamamında trafik sağdan akarken Rusların sağdan direksiyonlu araç tercih etmeleri tamamen ekonomik sebeplere dayanıyor gibi görünüyor. Bana gösterdiğin kategorideki araçlar Japan Spec (JDM) imiş yani Japonya'da yerel pazar için üretilen araçlar (Japonya'daki araçlar sağdan direksiyonludur). Bunlar Rusya'ya ve diğer ülkelere gri piyasa (yani otomobilin üreticisinden bağımsız olarak başka bir ülkeye ucuza satma olayı) ile ithal ediliyorlarmış. Yani herhangi bir özel nedeni yok. Umarım açıklayıcı olmuştur. Tekrar teşekkür ederim, kolay gelsin.--Gökhan 14:30, 4 Nisan 2010 (UTC)

ordamısın?[kaynağı değiştir]

sana bir kaç şey sormuştum ama cevap vermedin yoğunluktan herahalde:)--Kamuran Ötükenli 15:39, 5 Nisan 2010 (UTC)

Tamam şimdi gördüm,Evet Türk Hakları maddesini de SM yapmalıyız:)eh el alemi ve başka halkların maddelerini sm yapmaktan kendimizinkini yapmaya fırsat olmadı ki:DHoşgörü kardeşlik iyi niyet medeniyet göstergeleri de bir yere kadar artık kendimize de bakmalıyız:D

Çok meşkulüm ama yardım istenilince de ederim biliyorsun.Tataristan demişken bu aralar tatarlarda bir ilerleme var milli bilinç olarak bakalım hayırlısı mı artık bilemiyorum...--Kamuran Ötükenli 16:18, 5 Nisan 2010 (UTC)

şu [5] maddeye de bir bakın baya işlenmesi gerekiyor.--Kamuran Ötükenli 16:23, 5 Nisan 2010 (UTC)

Çevireyim ama neyi tam olrak başlıkları mı? Ve hangi dilden çevirelim hangisinde daha zengin anlatım var ona göre bakalım?neyse ben slavcasına bakayım.--Kamuran Ötükenli 10:07, 6 Nisan 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam. Şablon:Bilgikutusu Finlandiya Bölgesi artık kullanmayacak mısın ? Takabeg ileti 15:05, 6 Nisan 2010 (UTC)

  • Kullanılacak elbette. Biraz düzeltmem gerek.-- FinlandiyalıM 15:11, 6 Nisan 2010 (UTC)
İyi. Az kalsın silinecekti. Takabeg ileti 15:14, 6 Nisan 2010 (UTC)

Internal Troops[kaynağı değiştir]

Türkçedeki yaygın kullanımını bilmiyorum ama Yurtiçi ordusu demektir. İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Güvenlik gücü. Birazcık Jandarmaya benziyor ama sadece askerî görevleriyle uğraşırlar. Birde Rusça Vikide ru:Внутренние войска МВД России maddesi de var. Takabeg ileti 00:48, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Birisi daha önceden galiba Vikipedi:Tarihte bugün/7 Nisan sayfasında deneme yapmış. Sayfa korumada olduğu için geri alamıyorum. Siz halledebilirmisiniz acaba.-- FinlandiyalıM 11:18, 7 Nisan 2010 (UTC)
    • Merhaba, o değişikliği geri aldım. Teşekkür ederim, hoşcakalın...Vikiçizer 11:48, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Şu aralar vikipedide garip ve esrarengiz şeyler olmaya başladı. Önce vandallar yüzünden Vikipedimiz gelişemez hale geldi. Şimdide başımıza bunlarda mı gelecekti:( Bu olaylar yüzünden kullanıcılarımızın moralleri bozuluyor. Ben de bir türlü anlayamıyorum bu olayları:( Yakın bir zaman kadar çözülmesi dileğiyle. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 13:23, 8 Nisan 2010 (UTC)
Evet hiç iyi değil. Ben Levent iyi insandır, emek verdi, o yüzden engellenmesi (veya süresiz engellenmesin) düşüncesine katılmıyorum. Ancak öyle düşünenlere de hak veriyorum. Çünkü gerçek dünyada cezalar o şekilde veriliyor. Ortam histerik. Hakaret sözleriyle dolu. Normalde engellenmeye yol açabilecek sözleri hizmetliler de kullanıyorlar. Bermanya'ya küçük nasihat olsun diye mesaj attım ama sonra pişman oldum. Kötü örnekleri gösteriyoruz maalesef. Serinkanlı insan yok mu ? Vito nerede ? Citrat nerede ? Muratsahan nerede ? Ugur Basak nerede ? Takabeg ileti 01:05, 9 Nisan 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

Selam Finlandiyalı, istediklerinizi tabii ki çeviririm. Yalnız bana tam olarak nereyi istediğinizi açıklamanız gerekiyor. Arnavutluk maddesine girecek sanırım çevireceklerim. Almanca Wikipedia'dan Wirtschaft ve Bevölkerung bölümlerini mi çevireceğim? Biraz daha detay verirseniz önümüzdeki haftadan sonra başlayabilirim, çünkü önümüzdeki haftayı Levent'le ilgili dava hakkında Almanca Wikipedia kurallarına bakmakla geçireceğim. Bu kadar ağır cezayı cidden hakediyor mu? Etmiyorsa, olayı daha yetkili yerlere taşımayı düşünüyorum. Bu konu beni çok rahatsız etti. Sevgiler--Gemalmaz 17:01, 10 Nisan 2010 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Bunlar test amaçlıydı; hizmetli olduğumdan burada silme imkânım var - Commons'ta yok; bu yüzden ilk etapta Commons'a yüklemedim. Tam uygun sürüm olduğunda buradan silip Commons'a aktaracağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:40, 11 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Türk alfabesi maddesi biraz uzun - o kadarlık vakit bulabilir miyim şu an emin değilim; birkaç hafta sonra ben girebilirim ama arzu ediyorsanız seslendirme ile ilgilenen diğer arkadaşlara örneğin Elmacenderesi'ne de rica edebilirsiniz. Bu arada Vikipedi tartışma:Konuşan Vikipedi sayfasındaki son başlıkta geçen tartışmada yorum yapabilirseniz - proje ile ilgileniyorsunuz sanırım - gerçekten güzel olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:56, 12 Nisan 2010 (UTC)

Şablon NATO[kaynağı değiştir]

Şablon:Kullanıcı NATO karşıtı şablonunu silinmek üzere işaretleme gerekçeniz nedir acaba? Objaektifbir kutu değil diyorsanız eğer Şablon:Kullanıcı NATO sizce objektif mi? - Nebeviye!^□ 12:50, 13 Nisan 2010 (UTC)

Vikipedi politikalarının varlığı silinmesi için yeterli. Doğrusu şu ki genel olarak politik bir girişim NATO! Ki bir pakta olan karşıtlık vardı şablonda. Ancak mantıken anlamsız ki belki tarih biraz eski olmasına karşın hizmetli Eldarion da NATO destekli şablona katkı sağlamış! bkn: değişikliği Ne yani şimdi Vikipedi politikalarını hizmetli ya da bürokrat vs. olmayan vikipedistlere oranla daha iyi bilen bir hizmetli VP:ş1'den habersiz miydi yani? demek gerek. - Nebeviye!^□ 13:10, 13 Nisan 2010 (UTC)
Evet çok iyi olur Kolay gelsin - Nebeviye!^□ 13:22, 13 Nisan 2010 (UTC)

Internal Troops[kaynağı değiştir]

Genelde organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlarla ilgilenmiyor. ru:Военная автомобильная инспекция ise sabit Türkçe çevirini bilmiyorum ama Savunma Bakanlığına bağlı savaş araçları müfettişliği. SSCB döneminde en:Main Agency of Automobiles and Tanks of the Ministry of Defense of the Soviet Union. Ben tatil yapıyorum. Yardımsever kullanıcılardan Kullanıcı:Nihan v.s. diğerlere sorarsan sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:06, 14 Nisan 2010 (UTC)

askeri araç[kaynağı değiştir]

  • ru:Военная автомобильная инспекция , Voyennaya avtomobilinaya inspektsiya büyük bir olasılıkla takabeg'in dediği gibi Savaş araçları müfettişliği olsa gerek. Müfettişliği mi tam emin değilim ama bu şekilde olsa da anlam değişmeyecek. Kolay gelsin. --Boyalikus 12:19, 14 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Kastınız o tip bir seslendirme olduğunu anlamamıştım; ben tüm maddeyi seslendirmemi rica ediyorsunuz sanmıştım ^_^ Elbette, vakit bulduğumda sadece alfabedeki harfleri seslendiririm. Bugün biraz boğazım ağrıyor - yoksa şimdi de yapardım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 01:34, 15 Nisan 2010 (UTC)
  • Mrb. Ülkelerin idari yapılanmalarıyla ilgili şablonlar yaptığını gördüm. Bunları, ülkelerin bayrak renklerine göre yapsan daha iyi olmaz mı? --Rapsar 13:42, 15 Nisan 2010 (UTC)
Bence bayrak renklerinin kullanılması göze daha hoş gelecektir. Ancak yine de sen bilirsin... --Rapsar 13:51, 15 Nisan 2010 (UTC)

Tahran Eyaleti veya ostanı[kaynağı değiştir]

slm.öncelikle vikipedide birşeyler yapmanın benim en büyük zevkim olduğunu belirteyim. Ansiklopedi okumayı sevdiğim için ben de buraya birşeyler ekliyorum ve bunu inanın büyük bir zevkle yapıyorum.

Tahran eyaleti (Tahran ostanı) İran'ın diğer 30 eyaleti (ostanı) gibi sadece bir yönetim bölgesidir.diğer ostanlardan başkaca bir farkı yok bildiğim kadarıyla. Ankara gibi mesela: Ankara ilinin merkezi Ankara şehridir.ayrıca Ankara şehri ülkenin başkentidir. nasıl bizim Ankara ilimizin diğer 80 ilden bir farkı yoksa Tahran eyaletinin de -başkentin burada olmasından başka- bir farkı yoktur, diye biliyorum.

Ayrıca beşiktaşlı48'deki 48 ne anlama geliyor acaba?--caracas 18:09, 16 Nisan 2010 (UTC)

Selam. Buna baktın da. Ne açıdan suçsuz kelimesini kullandınız ? Şifresini vermek zaten suç değil mi ? Netlik getirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Karar bence de yanlış. Topluluğunun konsensüsü yok zaten. Ama yeni delil yokken orda görüşleri yazmanızın verimli olmadığını düşünüyorum. Bermanya sonuçlandı diye yazınca Murat ve siz sonuçlanmadı diye yazıyorsunuz. Zira dava Vikipedi tartışma:Kukla şüphelileri/Levent sayfasında devam ediyor. Sonuçlanmış olsaydı bu kadar ses çıkmamıştır. Tartışma sayfasındaki görüşleri de inceler misiniz ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:59, 17 Nisan 2010 (UTC)

ben de Marmaris doğumluyum. --caracas 10:04, 17 Nisan 2010 (UTC)

Neden ? Bilgi kayıbı var. Takabeg ileti 10:50, 17 Nisan 2010 (UTC)

  • Aslında daha sonra o özerk bölgeler ile ilgili ayrı şablonlar yapacağım. Orada iller ve şehirleri yazacağım. Birde şablondaki bazı maddelerin isimlendirilmesi yanlış. Onları düzelteceğim. Birde Comunidad Foral ile Comunidad autónoma arasında ne gibi farklar var.-- FinlandiyalıM 10:54, 17 Nisan 2010 (UTC)
Hmm. Comunidad autónoma ile aynı. Foral: belli bölgeye tanınmış hukuk anlamına gelen fuero kelimesinin sıfat hali. Comunidad Foral de Navarra için kullanılır. Yani bizimki tarihe dayalı demek istiyor herhalde. Takabeg ileti 11:06, 17 Nisan 2010 (UTC)
P.S. Şehir v.s. şablonları oluşturulduktan sonra bilgiler kaldırabilirsiniz. Yoksa bilgi kayıbı yaşanıyor. Takabeg ileti 11:39, 17 Nisan 2010 (UTC)

med cezir karışıklığı[kaynağı değiştir]

Selam Finlendiya'li, Med-Cezir ile Med Cezir (albüm) sayfaları ikisi birbirinden bağımsız gibi duruyor ancak bilgiler ve konu açısından bir bütün. Vuaaan dememek elde bile değil. Birde Med cezir balantısına Gelgit başlığına yönlendirme yapılmış. Karışık bir durum med-cezirlik yani. xD - Nebeviye!^□ 15:06, 17 Nisan 2010 (UTC)

Geri aldım. Belirsiz bilgilerin eklenmesiyle şablonun kalitesi düştü. Takabeg ileti 12:21, 18 Nisan 2010 (UTC)

  • Yalnız nedir o belirsiz bilgiler?-- FinlandiyalıM 12:25, 18 Nisan 2010 (UTC)
Tarihî ülkeler. Takabeg ileti 12:26, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Yalnız Rusçası'ndada tarihi ülkeler var. Eğer sorun sahiden tam olarak Türk olmayan devletler ise o devletleri kaldırabilirim.-- FinlandiyalıM 12:29, 18 Nisan 2010 (UTC)
Rusçasını yapan Rus değil ve millî tarih bakışına dayanarak eklenmiştir. Güzel iş yaptınız ama tarihî kısımı ekenirse cidden kalitesiz olacaktır. Hata {{sö-devlet}} ve {{sö-etnik}} eklemek zorunda kalacağız. Takabeg ileti 12:32, 18 Nisan 2010 (UTC)
Bence kötü yaptılar. Zira şablonun modern kısımı kaynaklı ve bilimsel iken tarihî kısımı millî kokuyor. Vikipedi evrensel ansiklopedi olduğu için şu anki hali daha iyidir. Zaten tarihî maddelerde söz konusu şablon kullanılamaz. Takabeg ileti 12:45, 18 Nisan 2010 (UTC)
Onu ilk defa gördüm. Bence bu daha ansiklopedik. Zaten Rus imp filana eklenemez. Takabeg ileti 12:56, 18 Nisan 2010 (UTC)

TSK'nın çirkin tabloları[kaynağı değiştir]

Selam. {{Türk Hava Kuvvetleri Hava Platformları}}, {{KKK'nın kullandığı silah sistemleri}}, {{Türk Deniz Kuvvetleri savaş gemileri}} gibi TSK şablonları maddelerde çirkin görünüyor hele kısa maddelerde. Gizli - göster fonksyonunu ekleyebilir misiniz ? Takabeg ileti 01:19, 20 Nisan 2010 (UTC)

Çok mer30. Deniz zor mu acaba ? Takabeg ileti 13:33, 20 Nisan 2010 (UTC)
Polonya'nın "Merkezi Yolsuzlukla Mücadele Bürosu". Takabeg ileti 23:47, 20 Nisan 2010 (UTC)
  • Города республиканского подчинения ve Районы республиканского подчинения Таджикистана ne demek? Acil yanıtlarsanız sevinirim:)-- BeşiktaşlıM 12:40, 23 Nisan 2010 (UTC)
Selam. Çizere sorulduğunu gördüm ve farkındayım. Doğrudan yönetilen cumhuriyet şehri ve Doğrudan yönetilen cumhuriyet rayonu gibi birşey. Ama yaygın Türkçesini bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla yaygın Türkçesi yok. Takabeg ileti 12:45, 23 Nisan 2010 (UTC)
P.S. Orası Rusya olmadığı için rayon terimi kullanmadan Tacikçesinden çevirilmesi daha iyi olacak (bence). Takabeg ileti 12:52, 23 Nisan 2010 (UTC)

Selam. {{Belçika'nın idari yapılanması}}'da bilgi kayıbı yaşandı. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:50, 24 Nisan 2010 (UTC)

Bilgi kaybı[kaynağı değiştir]

  • Birtakım gereksiz şeyleri çıkarmıştım. Belçika'nın 3 bölgesi var. 3 bölge şablonuna arrondisement eklenebilir.-- BeşiktaşlıM 10:57, 24 Nisan 2010 (UTC)
Gerçekten gereksiz mi ? Kullanıcı:Billyg ne diyor acaba ? Takabeg ileti 11:02, 24 Nisan 2010 (UTC)

Selamlar. Bu aralar fazlasıyla spontane dolaşıyorum vikide :). Ondan biraz geciktirebilirim çeviriyi, şimdiden kusura bakmayın lütfen. Umarım çeviri acil değildir. Sevgilerimle--Merube 89msj 22:30, 24 Nisan 2010 (UTC)

  • Selam acaba Tataristan Cumhuriyeti maddesinin adını Tataristan'a çevirebilirmisiniz. Tataristan Cumhuriyeti adıyla başka bir madde açacağım. Tataristan Cumhuriyeti resmi addır. Tataristan daha yaygın bir tanım.-- BeşiktaşlıM 15:55, 25 Nisan 2010 (UTC)
Merhabalar. Tataristan Cumhuriyeti adıyla açacağınız maddeyi merak ettim açıkçası. Bu isim adı boşta kalsa dahi, başka bir madde açılmamalı yine Tataristan maddesine yönlendirme sayfası olarak muhafaza edilmeli. Zira ilk akla gelen devletin kendisidir. Açacağınız madde için illa ki "Tataristan Cumhuriyeti" adı kullanılmalıysa, (kitap) (film) gibi bir tanımı parantezle "Tataristan Cumhuriyeti" adının sonuna ekleyip öyle açın maddeyi. Daha sonra farklı anlam şablonunu kullanarak maddeler arasında bağlantıyı da sağlayabilirsiniz. "Tataristan Cumhuriyeti" adının değişmesi için öncelikle tartışma sayfasında argümanlarınızı sunmanızı rica ederim. Ardından adını değiştirebiliriz. Eğer ilgi gelmezse de, köy çeşmesinde duyuru ve/veya ilgili olabilecek kişilere haber verildikten sonra ilgisizliğin devamı halinde, karşı argüman sunulmadığından adı değiştiririz. Bu durumdan haberdar edebilirseniz çok sevinirim, derhal değiştiririm adı. Eğer karşı çıkan olursa yine tartışma sayfasını kullanabiliriz zaten. O zamana kadar adı değiştirmek pek uygun olmaz diye düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 16:15, 25 Nisan 2010 (UTC)
  • Tataristan Cumhuriyeti maddesinin tartışma sayfasına bakabilirsiniz. Köy çeşmesindede bir yorumum var onada bakabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 16:24, 25 Nisan 2010 (UTC)
O halde madde adını "Tataristan" olarak değiştiriyorum, tartışma sayfasında nispeten bir ortak kanaat var. Yanlız "Tataristan Cumhuriyeti" sayfasını de facto cumhuriyet için kullanmanız halen uygun değil diye düşünüyorum. "Tataristan Cumhuriyeti" yönlendirme sayfası olarak muhafaza edilmeli. Sonuçta böyle arama yapanlar günümüzdeki devleti kastederek arama yapar çok çok büyük oranla. O yüzden o sayfa yönlendirme olarak kalmalı. De facto devleti "Tataristan Cumhuriyeti (1991-94)" veya "Tataristan Cumhuriyeti (1991-1994)" tarzındaki bir sayfa adıyla açmanız daha doğru olur diye düşünüyorum. Tataristan maddesinden de farklı anlam şablonuyla bu maddeye bağlantı verilir. Adı şimdi değiştiriyorum. Sevgiler--Merube 89msj 16:31, 25 Nisan 2010 (UTC)

Tamam Tataristan (1990-1994) maddesi oluşturuldu.-- BeşiktaşlıM 17:26, 25 Nisan 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Farklı anlam şablonlarını ben ekliyorum maddelere örnek teşkil etmesi amacıyla. Sevgiler--Merube 89msj 18:15, 25 Nisan 2010 (UTC)
Maddeye baktım şimdi, başlangıcı aynı Tataristan maddesi yeni maddenin. Neden öyle? Eğer bu ayrı bir delet idiyse, mevcut Tataristan maddesinde başlangıç bu tarihten alınmazdı, alınmamalı. Düzeltmeleri yapabilirseniz sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:19, 25 Nisan 2010 (UTC)
Estağfurullah, yardımcı olabiliyorsam ne güzel. Elbette onlara da bakarım bilahare. Ancak başlama tarihi meçhul daha önce de belirttiğim gibi :). Konuşan vikipedi harika bir uygulama, keşke çok daha fazla konuşan maddemiz olsa. Aslında onların kontrolüne el atamayı düşünüyorum ama daha başlayamadım bile, zamansızlığın gözü kör olsun :). Bir türlü o işe vakit ayıramadım, halbuki öncel bir konu. Eğer mikrofonunuz varsa, siz de kayıt yapabilirsiniz isterseniz. Ne kadar çok katılımcı o kadar çok sesli madde. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 22:24, 25 Nisan 2010 (UTC)

Kategori işi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Adlandırmayı değiştirdim. Dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler. Aslında bunları siz de değiştirebilirsiniz. Yeni kategori açıp, buradaki maddelerin kategorisini de yeni kategoriye göre düzenliyoruz. Ardından da K2 - ismi değiştirilen kategori diye sil diye işaretlemeniz kafi. Ben de aynı bu işlemi yaptım tek fark sil diye işaretlemektense silmem oldu. Çevirilere daha başlamadım bu arada :). Bu aralar alakasız işlerde takılıyorum açıkçası :). Başlayınca hızlıca çevirir, hemen yollarım. Sevgilerimle--Merube 89msj 17:08, 26 Nisan 2010 (UTC)

Değerli arkadaşım. Dün Ukrayna'dan geldim. Cuma günü tekrar gideceğim. Size de soracaklarım var. Bu maddeleri "Ana Madde" yazan yerde mi çevirmem gerekiyor? Henüz başlamadım; fakat başlarsam da çabuk bitiririm. Bu maddenin kaliteli madde olmasını istiyorsunuz sanırım. Size elimden gelen her türlü yardımı seve seve yaparım. Az bir zaman istiyorum sizden. Bu aralar yoğunum, sadece facebooktan bir arkadaşın ricasını yerine getirmek için Vikipedi'ye girmiştim. Sevgiler--Gemalmazmsj 17:03, 26 Nisan 2010 (UTC)

Başladım ve hızlıca bitirdim çeviri isteklerinizi. Link olarak verdiklerinizi daha sonra çevireceğim, onlara daha hiç bakmadım. Uyku tutmayıp gelip çevirdiğimden, olmadık ifadeler kullanmış olabilirim :), ondan cümleleri ince eleyip sık dokumanızı rica ediyorum. Muhakkak daha güzel şekilde ifade edilecek yerler vardır. Öncelikle Arnavutluk ile ilgili olan yazı:

Arnavutluk'ta gelişme ve bilimsel araştırma için yapılan harcamalar, GSYİH'in %0,18'ini aşmaz, bu oran Avrupa'daki en düşük seviyedir. Ekonomik rekabet ve ihracat düşüktür, ekonomi hala büyük oranda düşük teknolojiye meyillidir.

1990'dan beri, bilim ve teknolojideki insan kaynakları büyük ölçüde azalmıştır. Birçok araştırma, 1990-1999 yılları arasında ülkedeki üniversite ve bilim enstitülerindeki, profesörlerin ve araştırma görevlilerinin yaklaşık %40'ının göç ettiği göstermektedir.

Beyin göçüne neden olarak kötüleşen ekonomik yaşam koşulları gösterilmektedir, araştırma için ciddi engel oluşturan parasal fonların ve sanat altyapısının eksikliği mevcuttur. Bununla beraber 2009-2015 yıllarını kapsayan "Arnavutluk'ta Bilim, Tekonoloji ve İnnovasyonda Ulusal Strateji"yi, 2009'da hükümet kabul etti. Belge, Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın işbirliği ve UNESCO'nun yardımı ile, Başbakanlık Kabinesi Donör Koordinasyonu ve Strateji Departmanı tarafından düzenlenmektedir.

Bu belge, 2015 için beş stratejik hedef içerir:

  • araştırma ve geliştirme (AR-GE) için kamu harcamaları üç misline çıkarılacak, GSYİH'in %0,6'sı ayrılacak
  • yabancı kaynakların -Avrupa Birliği'nin Araştırmalar için Çerçeve Programları yoluyla olanlar dahil olmak üzere- AR-GE yönünde gayri safi yurtiçi harcamadaki payının arttırılması, bunların araştırma harcamalarının %40'ını karşılayacak duruma gelmesi
  • Yeni teknoloji tabanlı firmaların pre-inkübasyon, test etme, sertifikasyon ve saire için kullanılabilecek laboratuvar ekipmanı ve ve çalışma alanı içeren, dört veya beş Arnavut bilimde mükemmeliyet merkezi kurulması,
  • araştırmacıların sayısının iki katına çıkarılması, hem "beyin göçünün tersine çevrilmesi"nin teşviki -geri dönen araştırmacılara hibe programı gibi-, hem de yeni araştırmacıların yetiştirilmesi, 500 doktoralı dahil: Bu Arnavut üniversitelerinde üç yeni doktora programının kurulmasını gerektirmektedir
  • Hem yerel AR-GE yatırımları yoluyla hem de akademik araştırma enstitüleri veya yabancı ortaklarla konsorsiyumlar yoluyla 100 şirkette innovasyonun teşviki,

Bu Strateji, diğer sektörel stratejiler ile sinerji içinde ve, 2008'de kabul edilen Arnavutluk Yükseköğretim Stratejisi ve Ulusal Gelişme ve İntegrasyon Stratejisi (2007–2013) dikkate alınarak uygulanacaktır. Üstünde durulan diğer bir konu, tarım-gıda endüstrisi ve turizm gibi ekonomik sektörlerin modernize edilmesinin önemidir. Ayrıca, enerji, çevresel ve su kaynaklarının kullanımının stratejik önemi, üzerinde durulan diğer konulardır. Taraflar; tarım ve gıda, bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT), halk sağlığı, Albanoloji ve beşeri bilimler, doğal kaynaklar, biyoteknoloji, savunma ve gücenlik gibi araştırma alanlarına öncelik verilmesini önermiştir.

Avrupa Birliği (AB), dünyada en rekabetçi ekonomi olmak için Lizbon Stratejisinin parçası olarak innovasyon ve araştıma için net hedefler belirledi. Batı Balkan ülkelerinin diğerleri gibi AB'ye katılmayı hedefleyen Arnavutluk, son yıllarda ekonomik büyüme için temelleri atmaya odaklanan, gelişme sürecinde yol almakta.

Başbakan Yardımcı Genc Pollo, "Arnavutluk'un NATO'ya üyelik sürecinde (şimdi üye) yüksek sosyo-ekonomik gelişme oranları lazım ve AB'ye katılım toplumumuzda innovasyon, teknoloji ve bilimin rolünün güçlendirilmesi gerekli" olduğunu belirtmekte.

Ağustos 2009'da, hükümet bu politikanın uygulanmasının iyileştirilmesi (kolaylaştırılması, daha iyi uygulanması anlamında güzel bir Türkçe bulamadım) için, Arnavut Araştırma Teknoloji ve İnnovasyon Kurumunun kurulmasını onayladı.

2006'da, Arnavut hükümeti bilimsel araştırma sisteminde ciddi (önemli, ciddi bir değişiklik yapıldığını vurgulamak için ciddi dedim ama, daha güzel bir karşılık bulunabilir belki. Büyük bir değişiklik yapıldığını anlatmak amaç) bir reformu ele aldı. Bilim Akademisi, diğer birçok Avrupa ülkesinin modeli doğrultusunda yeniden düzenlendi; yeni düzenlemeyle, seçilmiş bilimadamlarıyla idare edilecek ve bundan böyle araştıma enstitülerinin yönetimini yapmayacak, bunlar yükseköğretim sistemine entegre edilecek. İki yeni fakülte kurulmuştur: Tiran Tarım Üniversitesi'nde (Agricultural University of Tirana) Biyoteknoloji ve Gıda Fakültesi, ve Tiran Politeknik Üniversitesi'nde (Polytechnic University of Tirana) Bilgi Teknolojileri Fakültesi. Tiran Üniversitesi, ayrıca Uygulamalı ve Nükleer Fizik merkezi ve Biyoteknoloji Bölümü'ne de sahip oldu. On iki, teknoloji transferi merkezi ve devlet kurumu da kurulmuştur.

Yakın zamana kadar, Arnavutluk'ta AR-GE ve innovasyon istatistikleri, OECD, Eurostat veya UNESCO stadartlarına ulaşmış değildi. Akademik ve kamu kurumlarının ilk çalışması bu yılın başlarında başladı ve işdünyasında AR-GE ve innovasyon incelemesi halen sürmektedir, UNESCO'nun desteği de vardır.

Kısıtlayıcı vize düzenlemeleri de, bilimsel değişim ve yurtdışında geçici çalışan olmayı engellemektedir. (bilimsel değişim derken, beyin göçü bir nevi, bilimadamlarının yurtdışında çalışmasını engellemeye çalışıyor, kendi ülkesinde çalışmasını istiyor)

Arnavutluk'ta toplamda 578 bilimsel çalışan vardır:

  • 274'ü Bilim Akademisinde
  • 304'ü Bakanlıkların AR-GE enstitülerinde

Arnavutluk'ta AR-GE personeli sayı yaklaşık 1000 kişi başına 0,2'dir. (kişi derken Arnavut nüfusuna oran yapılmış onu kastediyorum)

Tataristan ile ilgili olan

Bu, Rusya'nın federal bir bileşeni olan (daha uygun kelime bulamadım şimdi, ama çok daha uygun bir ifade vardır muhakkak), Tataristan Cumhuriyeti'nin idari bölüm birimlerinin listesidir: Tataristan, doğusu Ural Dağları tarafından çevrelenmiş, Volga ve Kama Nehirleri arasında, Doğu Avrupa Ovasının merkezinde yer almaktadır. Aslen, eski Kazan, Simbirsk ve Ufa Valiliklerinin bölgesinden, 27 Mayıs 1920'de Rusya SFSC'de, Tatar ÖSSC olarak kuruldu. 1952-53 yıllarında, Tatar ÖSSC idari olarak üç oblasta bölündü- Bugulmai, Chistopol, ve Kazan- fakat oblastların küçük olması nedeniyle 1954'te bunlar kaldırıldı. 30 Ağustos 1990'da, Tatar ÖSSC, Rusya SFSC'de cumhuriyet statüsüne geçen ilk yer oldu, ve yeni adı Tataristan Cumhuriyeti oldu.

Dediğim gibi hızlıca, gece gece çevirdiğim için anlatım bozuklukları bolca olabilir. Çok ciddi sorunlar varsa, ne demek istediği anlaşılmayan, ses vermeniz yeterli derhal ilgilenirim ve daha düzgün bir ifadeyle yeniden yazarım. Umarım beğenirsiniz. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 22:52, 26 Nisan 2010 (UTC)

Şablon:Başkan bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

buradaki çalışmanızı gördüm, şablon:makam sahibi zaten mevcut. standart bir bilgi kutusu kullanmak daha iyi böylece aynı maddeler için birden fazla bilgi kutusu oluşmaz. --Hedda Gabler 09:44, 28 Nisan 2010 (UTC)

Selam Beşiktaşlı bu konuda nasıl bir yardıma ihtiyacın vardı?--Gökhan 18:15, 28 Nisan 2010 (UTC)
Selam, bu şablon için common.css'de değişiklik yapmak gerekiyordu değişikliği yapıp denedim ama olmadı, başka yollar denemek gerekecek.--Gökhan 20:14, 30 Nisan 2010 (UTC)

Hoşbulduk. Evet yoğun bir süreçteyim, halen de bitmiş sayılmaz :) Kıbrıs'ı Balkanlar'ın içine almak zor bence. Güneyi ve kuzeyi ayrı düşünsek de durum değişmiyor. Düşündüğümde ilk fikrim bu. Coğrafi olarak hiçbir alakası yok. Tarihi, kültürel olarak da alakası yok. Ama yine de vaktim doğrultusunda bir bakınayım acaba böyle gören düşünceler var mı diye. Tataristan'a henüz bakamadım. Siz yapmışsanız güzel ve sağlıklı olmuştur :) Balkanlar'ın iyi bir düzene ve mümkün ise sonlandırılmaya ihtiyacı var, bence de. Ben de bakacağım son duruma. Kolay gelsin. taglıgalpileti 13:41, 29 Nisan 2010 (UTC)

İdarî, millî vb.[kaynağı değiştir]

Selam. Bu "idarî, millî, askerî" gibi nispet i'si bulunduran sözlerdeki î harfini korusak daha iyi olmaz mı. Hem karışmaz hem imlaya uyulmuş olunur. Bu konuda ikililik olduğu için siz de (belki) kararsız kalmışsınız. Ben imlanın korunması taraftarıyım. Tataristan maddesinden aklıma geldi ;) İyi çalışmalar... taglıgalpileti 14:15, 29 Nisan 2010 (UTC)

Eger karıştırma oluyorsa, ben onların ayarını yaparım gerekirse. İmla da önemli bir olgu. Maddeler daha kaliteli duruyor. Kolay gelsin. taglıgalpileti 11:48, 2 Mayıs 2010 (UTC)


Kolay gelsin beşiktşlı ,çeşitli sebeplerden dolayı pek giremiyordum nete ama artık daha çok boş vaktim var yine bol bol katkı yaparım elimden geldiğince:) kendine iyi bak iyi günler.--Bilgehan Öztürk 10:05, 30 Nisan 2010 (UTC)

Önce en:Template:Navbox with columns şablonunu Türkçeleştirmeniz lazım. Sonra onu kullanarak başkentler şablonunu oluşturabilirsiniz. --İnfoCan 13:47, 30 Nisan 2010 (UTC)


VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:13, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Selam. Slav şablonu vardı ya. Gürcistan'a bir dip not eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. IP'li (çeşitli IP adreslerinde giriyor ama aynı kişidir)'nin tartışma açma niyeti yok gibi. Sen halledersen iyi olur. Yoksa değişiklik savaş başlayacaktır. Gereksiz savaş bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:13, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Slav meselesi[kaynağı değiştir]

  • Bende tam onunla ilgili tartışma açacaktım. Şimdi tam olarak sorun nedir? Birde şablondaki Rusça yazıların çevirilmesi gerekli.-- BeşiktaşlıM 14:16, 4 Mayıs 2010 (UTC)
Kısaca belirtilmesi gereken husus Abhazya ve Güney Osetya. Slavlar Gürcistan'ın hangi bölgelerinde ikamet ediyorlar ? Abhazya Cum. ve Güney Osetya Cum.'de mi ? Yoksa o bölgeler dışındaki Gürcistan toprağında mı ? Gösterilen rakam (oran) iki bölgeyi dahil ediyorsa öyle dipnot eklenebilir. Takabeg ileti 14:21, 4 Mayıs 2010 (UTC)

en:Demographics of Abkhazia ve en:South Ossetia#Demographics daha kolay anlaşılıyor. Takabeg ileti 14:31, 4 Mayıs 2010 (UTC)

2002'de Gürcistanın toplam nüfusu 4.369.579. Bunun % 1,5'i Rus idi. Yaklaşık 65.543.

2007'de G. Osetyada Ruslar 2.100 / 70.000 (3.0%) ve Abhazyada ise 23.420 / 215.972 (10.8%) = toplam yaklaşık 25.520.

65.543 - 25.520 = 40.023 % 1'inden az (büyük ihtimalle). Savaş olunca daha da azalmış olabilir.

Şablon'un alt kısımında yer alan 44 nolu link güvenilir kaynaklardan sayılıyor mu bilmem ama kaynaklara göre sonuç değişir.

Takabeg ileti 14:52, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Portal:Ankara[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Ankara portalı üzerine çalıştığınızı gördüm ancak Portal:İstanbul'un başlığındaki gibi bir Ankara panoraması eklerseniz daha iyi olacak. Birde şöyle bir şey nasıl olur. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 16:25, 4 Mayıs 2010 (UTC)
Merhaba. Öneriniz için teşekkür ederim. Uygun bir panorama arıyorum ama sadece bunu bulabildim. Onun da kalitesi düşük olduğu için şu anda yeni bir arayış içindeyim, fakat sanırım başka panorama da yok. Bu arada bu da gayet güzel bir fikir. Türkçe Vikipedi'ye aktarılabilir. Fakat bence değişik tasarımlar da mevcut olmalı (birkaç şablon gibi.) Yoksa çok tekdüze olacağını düşünüyorum. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 12:24, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Fransızca Vikipedi Portalları[kaynağı değiştir]

Zaten, verdiğiniz örnekler Türkçe vikipedi'de yapılabilir. Ancak sadece giriş kutusu bölümü yapılamaz açıkçası. Giriş Bölümü'nü, Türkçe Vikipedi'de uygularsak gayet iyi olur... ~--Berkay-Mesaj--~ 18:29, 5 Mayıs 2010, Çarşamba (UTC)


Bunlarla haftasonu ilgilenirim Beşiktaşlı, görüşürüz.--Gökhan 21:27, 5 Mayıs 2010 (UTC)

VikiProje Madde düzenleme
Merhaba!
Vikipedimizdeki düzensiz maddeleri düzenleyen, geliştiren, bilgi kutusu ekleyen Madde düzenleme VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar... --Rapsar 18:50, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Seni ve katkılarını aramızda görmekten mutluluk duyarım...--Rapsar 16:37, 6 Mayıs 2010 (UTC)

Seçkin konu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba ben İngilizce'den SK sayfasını Türkçe Vikipedi'ye aktaracağım. Sizde bu yazıları çevirebilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 17:26, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Özel hayatımda oldukça meşgul bir dönemimdeyim onun için fazla yardımcı olamayacağım maalesef. Çevirileriniz bittiğinde kontrol edebilirim. Teşekkürler. --İnfoCan 21:43, 6 Mayıs 2010 (UTC)

Selam Beşiktaşlı, şablona baktım ama düzeltemedim. Dikeç şablonunda problem olabilir, bilemiyorum. İnceleyeceğim, kolay gelsin.--Gökhan 16:30, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Coğrafya Portalı[kaynağı değiştir]

Sizin coğrafya portalınıza baktım. Açık konuşmam gerekirse düzen berbat :) Ve bilgi açısından bir eksiklik yok diye düşünüyorum. Ayrıca sondaki portal şablonunuda sadece tanıtım amaçlı koydum. Portal açıldıktan sonra, onu oradan alıp coğrafya maddelerine ekleyeceğim. Lütfen, değişiklik yapmayın, sizin üzerinde uğraştınız milyonlarca portal gidin ve onlardan birini açın ama lütfen portala dokunmayın. Ayrıca sizinle beraber yapma fikrinide reddediyorum... ~--BerkayMesaj--~ Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 9 Mayıs 2010, Pazar, 12:43 (UTC)

  • Ne demek efenim, bildirdiğin için teşekkürler :). Kolay gelsin.--Gökhan 18:31, 9 Mayıs 2010 (UTC)
  • Şablon çok güzel Beşiktaşlı, Rusçadaki birkaç örneğini inceledim. Eline sağlık.--Gökhan 20:42, 10 Mayıs 2010 (UTC)

Video oyunları portalı[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Portal:Video Oyunları biraz atıl kalmış, onu geliştirmeye çalışıyordum. Ancak bir sorum var. Restgele resim bölümünü İng. Vikiden aldım. Orada sayfayı her yenilemede yeni bir resim geliyor, burada olmasını istedim, ancak beceremedim. Yapabilir misin? Bu arada o kısımda oyunların ekran görüntülerini kullanabilir miyiz acaba? Sorun olur mu? Kolay gelsin...--Rapsar 19:09, 13 Mayıs 2010 (UTC)
  • Selam. bu şablon sizce nasıl? Yeni makam sahibi şablonu olacak. Rusça, Azerice ve Osetçe vikipedilerde kullanılıyor. Oldukça ayrıntılıda. O yüzden mevcut şablondan daha iyi olabileceğini düşündüm. Gökhan'da iyi dedi:) Birde bu nasıl?-- BeşiktaşlıM 21:55, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Güzel olmuş elinize sağlık. Ancak bence şu anki şablonun görselliği birazcık daha iyi gibi. Sizin hazırladığınız şablonda olup da, diğerinde olmayan parametreleri eklemek daha iyi olur bence. Sıfırdan yapmaktansa şablonu, öylesi daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü şimdiki şablonun görselinin korunması daha iyi kanaatindeyim. Portal çok güzel olmuş ellerinize sağlık, bir iki naçizane önerim var. Seçilen resim, tam boyut olmaktansa, sağ veya sol sütuna alınırsa daha iyi olur bence. Onun eski yerine seçkin içerik kutusu konulması da çok iyi olur. Örnek kullanımı Portal:Sanatta görebilirsiniz. Seçkin içerik sergilenmesi en önemli amaçlarından biri portalların çünkü. Son olarak henüz varolmayan portallara link vermezseniz daha iyi bence, açılırsa da ilgili portallar kutusunda yer verilebilir. Bir de alt portallar sekmesinde atlas, jeoloji,... bunlar portal değil maddeye bağ veriyor. Portal olmadıkları için bu kutuda yer almaları uygun değil, portalları açıldığında yer verilir bunlara. Altportallar kısmına coğrafi portallar konulabilir bence, istanbul portalı vs. gibi. Naçizane birkaç fikrim böyle :). Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 09:09, 14 Mayıs 2010 (UTC)
  • Gerçi o portallarda açılana kadar öyle kalacak. Seçkin resimde tam boyut yaptım çünkü hem sağ ve sol düzeni olmamakta hemde bazen SR panorama ekleyebilirim. Şablona gelince mevcut şablonun görüntüsü benim için güzel değildi. Onun için bende Rusça'dan aldım. Şablonu bitirdikten sonra kalan maddeleri düzenlemek ise iyi bir işbirliği olabilir:) Bu arada işbirliğine ne oldu? Vito'da aktif değil.-- BeşiktaşlıM 09:23, 14 Mayıs 2010 (UTC)
Portal açılana kadar gizli koda almanız en iyisi. Açılınca yazarsınız. Boyutunu ayarladıktan sonra panaroma olsa da sorun olmaz, bence bu halinde yanlarda çok boşluk kaldığından pek hoş gözükmüyor. Şablonu bitirdikten sonra önce onay almak lazım sonuçta büyük bir değişiklik bu. Bakalım topluluk ne diyecek? Hem mevcut görsel daha iyi hem de zaten çalışır ve işlevsel bir şablon varken sıfırdan yeni bir şablon yapıp tüm maddeleri baştan düzenleme gereksimi tercih edilmemesi gereken biraz abartılı bir işgücü kullanımı, benim şahsi görüşüme göre. O yüzden eksik parametre varsa, mevcut şablona sadace onları eklemek, sıfırdan bir değişikliğe gitmemek daha uygun diye düşünüyorum. Görsellik herkese göre farklı, çok subjektif bir kavram olduğundan görseli için topluluk kararı olmadan değişiklik yapılmaması gerekir ayrıca. İşbirliği bu aralar böyle kaldı, Vito aktif olamayınca böyle oldu. Aslında bir ara Vito'ya yardımcı birileri daha mı olsun deniyordu galiba köy çeşmesinde, sonra yardımcı biri önerilmedi galiba. Ya da ben görmedim. İşbirliği için vikiprojelerin işbirlikleri hazır nazır bekliyor :), en iyisi onlara eğilmek bu zamanlar. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 09:37, 14 Mayıs 2010 (UTC)
Nazik ve esprili hediyeniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 10:50, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Sayfa 1 haftalığına yarı korumaya alındı. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 11:44, 15 Mayıs 2010 (UTC)

  • Tavsiyeniz için teşekkürler. Gerekli araştırmaları tamamlayıp, uygun olduğum bir zaman seslendirmesini tamamlayacağım. Önemli bir seslendirme olduğunu düşünüyorum ben de ;)   Nazif İLBEK     mesaj 11:44, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Bilgi kutusu Polonya voyvodası[kaynağı değiştir]

  • Şablon:Bilgi kutusu Polonya voyvodası'nı kullandığımda bayrak ve arma görünmüyor. Birde harita kısmındada 2 harita arasında | görünüyor. Düzeltebilirmisiniz acaba?-- BeşiktaşlıM 11:50, 16 Mayıs 2010 (UTC)
    • Merhaba Beşiktaşlı, şablon bilgim çok kısıtlı...Şablonlarla ilgili bir kullanıcı daha faydalı olur, el atarsam bayağı uğraştırır beni:) Kolay gelsin, iyi çalışmalr...Vikiçizer 11:54, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Bilgi kutusu Polonya voyvodası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablonun Türkçeleştirilmesi çok büyük bir iş, zira çok fazla alt şablonu da düzeltilecek, ilgili maddelere el atılacak vs. O yüzden o çokk uzun bir iş :). Belki Gökhan, Superyerkin yardım edebilir, onlara bir danışın isterseniz. Polonya voyvoda şablonunda ise bayrak gözüküyor bende. Arma resmi ise ülkenin arması değil de, bölgenin armasını kastederek kodlandığı için o ancak ilgili maddede dosya yazıldığında gözükecektir. Bayrak derken "Ülke: bayrak Polonya" satırındaki bayrağı kastediyorsunuz değil mi? O ise dediğim gibi sorun olmaması lazım. Sevgiler--Merube 89msj 16:05, 16 Mayıs 2010 (UTC)
  • Hayır. Opole voyvodalığı maddesindeki gibi şablonun üst tarafında (Województwo opolskie'nin altında) voyvodalığın bayrak ve arması gözükmeliydi. Ama gözükmüyor.-- BeşiktaşlıM 16:11, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Parametreleri "voyvoda haritası altı" yerine "voyvoda_haritası_altı" şeklinde yazabilir misiniz? O zaman sorun büyük ihtimalle çözülecektir ama bir bakalım. Olmazsa kodları daha ayrıntılı incelerim. Sevgiler --Merube 89msj 16:36, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Baktım henüz yapmamışsınız o parametre adlandırmalarının düzeltilmesini, ben yaptım şimdi. Arma-bayrak sorunu çözüldü. Birazdan aradaki |'nın nedenine de bakarım. İyi vikiler--Merube 89msj 18:10, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Tekrar selamlar. İki harita arasındaki |'nın nedenini göremedim, birkaç deneme yaptım ama düzelmedi. Taze bir gözün bakması çok iyi olur sanıyorum. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 19:28, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Oscar Niemeyer[kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı. Oscar Niemeyer [6] maddesi ile ilgili ilk yorumun için çalışmalara başladım ama:

  • Bibliyografi eklensin derken kastettiğin nedir? Bu yorumu tam olarak anlayamadım kusura bakma lütfen. Bunun için var ise bir maddeyi örnek gösterebilir misin?
  • Rusça Vikipedi'deki gibi Mimar bilgi kutusu şablonu oluşturulmalıdır. yorumuna istinaden mevcut mimar bilgi kutusu şablonunun daha iyi olduğu inancındayım. Eğer bir yanlış anlamam var ise kusura bakma. Öyle ise bu yorumu daha netleştirebilir misin? Sevgiler Mimar77 22:59, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Portekizce Vikipedi'de en altta Bibliografia diye bir şey var o eklenebilir. Rusça Vikipedi'deki gibi Mimar bilgi kutusu şablonu oluşturulmalıdır derken oradaki daha güzel görünüşlü. Sanırım bunu bende yapabilirim. Hataları siz düzeltirsiniz:) Birde Baykonur Uzay Üssü maddesininde geliştirilmesi gerekli. Belki onuda SM yapabiliriz:) Teşekkürler, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 09:19, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Öncelikli olarak bana verdiğin ödül için çok teşekkür ederim. Ödülün altına senin imzanı da ekledim ki kimden geldiği görülsün dedim kendimce. Umarım sakıncası yoktur.
  • Portekizce Vikipedi'de en altta Bibliografia denilen kısmı Türkçe’de Hakkında basılan yayınlardan seçmeler adlı kısım olarak göstermiştim. Terim olarak daha anlaşılır olduğu kanısındayım.
  • İkinci hususa gelince...sonuçta bu mimarlık şablonu bütün mimarlar için kullandığım bir şablon. Mesela bu şablonu Pritzker Mimarlık Ödülü alan mimarların çoğunluğunda kullanmıştım. Görünüşünü daha iyi yaparım diyorsan, şablon konusunda pek tecrübeli olmadığım için sen yapabilirsen çok sevinirim. Bundan sonraki tüm mimar maddelerinde bu yeni şablonu kullanırım.
  • Bahsettiğin uzay üssü maddesi için de yapılacak epey iş var ama yardımcı olmaya çalışacağım ama epey işi var gibi geldi. Kolay gelsin. Sevgiler Mimar77 18:50, 22 Mayıs 2010 (UTC)
Resimleri Commons'ta bulamadım onun için İspanyolca Vikipedi den bularak yükledim şu anda Santa Cruz de Tenerife İli maddesini oluşturuyorum. ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Mayıs, 2010, 18:19, Cumartesi (UTC +3)
Madem öyle, silebiliriz resimleri... ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Mayıs, 2010, 19:03, Cumartesi (UTC +3)

Clevesli Anne sayfası[kaynağı değiştir]

Clevesli Anne sayfasında birkaç bölüm ısrarla değiştiriliyor. Geri almama rağmen sürekli bir daha yapılıyor. Artık hatanızı açıklayayım dedim. Sayfası olmayan kişilere iç bağlantı normalde konulmuyor, ben kaldırıyorum ama siz III. John ve Thomas Cromwell'a yine link koyuyorsunuz. Ayrıca İngiltere Kraliçeliği bölümünde de Kraliçenin başını ısrarla küçültüyorsunuz. Ama Kraliçe özel bir isim ve büyük yazılır. Umarım bunları bir daha değiştirmezsiniz.

Sadece 1 kere değiştirdiğinizin farkındayım. Dediğiniz gibi olsun o zaman.

Acil çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Важнейшие постройки, Градостроительные проекты, Реставрация памятников ve Научные труды ne demek? Cevaplayabilirseniz iyi olur.-- BeşiktaşlıM 15:38, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Belirgin (önemli) yapılar, kentsel projeler, anıtların restorasyonu ve bilimsel çalışmalar ama konteksti bilmediğim için % 100 emin değilim. Takabeg ileti 15:48, 23 Mayıs 2010 (UTC)
P.S. Kullanıcı:OsmanRus Rustur. Takabeg ileti 15:48, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Şablon:Bilgi kutusu Mimar'da neden acaba commons görünmemekte. Mesela Oscar Niemeyer'de.-- BeşiktaşlıM 17:30, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Açıkçası bence gerek yok commons sekmesine, zira dış bağlantılarda kullandığımız wikicommons kutuğumuz var, o yüzden gereksiz geldi bana açıkçası. Ancak olsun derseniz, şablon işlerinden daha iyi anlayan Yetkin'e sormak daha iyi olabilir sanıyorum. Kusura bakmayın yardımcı olamadım hiç. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 17:46, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Çok dil öğrenmek istediğinizi gördüm.Ben bir dil yaratıyorum bana yardım eder misiniz? Bu dil konuşuruz. --Dilyaratan 05:33, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Sorun düzeltildi. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 17:33, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Biraz yoğun olduğumdan gecikti, kusura bakmayın. Buradan ulaşabilirsiniz. Küçük ancak büyütülünce netliği değişmiyor. Bir değişiklik isterseniz çekinmeyin. İyi günler.

 The Emirr İleti 19:12, 28 Mayıs 2010 (UTC)

Chrysler Binası[kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı. Nasılsın? Chrysler Binası adlı maddeyi İngilizce’den olduğu gibi çevirip KM adayı yapmak istiyorum (İngilizcesi de KM). Senin şablonlar konusunda bilgili olduğun aklıma geldi de acaba İngilizcesi’nin altında olan şu şablon [7] için bana yardımcı olman mümkün mü? Sevgiler Mimar77 16:27, 28 Mayıs 2010 (UTC)

Arnavutluk ekonomisi[kaynağı değiştir]

Değerli arkadaşım ben sizin istediğiniz maddeyi çevirmeye başladım. Arnavutluk ekonomisi Bir göz atarsanız ve bana fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim. Sevgiler--Gemalmazmsj 09:07, 29 Mayıs 2010 (UTC)


Arnavutluk ekonomisi maddesindeki iki resmi görünür hale getirebilir misiniz? Almancasında görünüyorlar. Uğraştım; fakat beceremedim. Sevgiler--Gemalmazmsj 17:38, 29 Mayıs 2010 (UTC)

İdari yapılanma[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Oluşturduğun xxx idari yapılanması şablonları için teşekkürler. Ancak aklıma şu takıldı. Mesela Ukrayna'nın idari yapılanması şablonunda sadece büyük yerleşim yerlerine (ör; oblastlara) yer verilmiş. Ancak idari yapılanma, oblasttan köye (Ukrayna'da karşılığı neyse) kadar tüm yerleşim birimlerini kapsamalı. Yanılıyor muyum? Tabi ki de tüm birimler bir şablona sığamayacağı için, şablonların xxx'in illeri-oblastları gibi adlandırılması daha uygun durmakta, bana göre. Kolay gelsin...--Rapsar 12:48, 29 Mayıs 2010 (UTC)
Çoğu Vikide olabilir; ancak sana sorduğum sorunun cevabını alamadım.--Rapsar 12:59, 29 Mayıs 2010 (UTC)
Sanırım ben ne demek istediğimi anlatamadım, şimdi, xxx idari yapılanması şablonunda neden tüm yerleşim birimleri yer almıyor? Yani yer alması gerekmez mi? Çünkü köyler dahi idari yapılanmanın içinde. Demek istediğim budur.--Rapsar 13:36, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Dil portalı Üzerine[kaynağı değiştir]

Öncelikle portal teklifleri sayfasında oldukça yararlı olan düşüncelerinizi belirttiğiniz için sonsuz teşekkürler. Bu düşünceleriniz hakkında ufak sorular sormak istiyorum. Portalın rengini hiç düşünmediğim için, böyle seçmiştim; ancak ben de yeterince kaliteli olmadığını biliyorum. Bir renk önerisi yapabilirseniz sevinirim. Açıkçası ben renkler arasında kararsız kaldım. Ayrıca seçilen resim bölümünü eklemek için seçkin resimler dizinine baktım, ancak Dil le ilgili çok fazla seçkin resim bulamadım. Buna rağmen yazılarla ve dillerle ilgili birkaç resim var, ben de hat sanatı ile alakalı bir tanesini şimdilik portala koydum; ancak daha önce söylediğim gibi bu yönde yeterince seçkin resim yok. Bunun yanında dediğiniz gibi "Dil Ailesi" ve "Dil Bölümü" atıldı, bunun yerine tek bir "Seçkin Madde" bölümü var. Seçilen ses bölümü okuduğum anda çok hoşuma giden bir öneri oldu. Bunun için ayrıyetten tebrik ediyorum. Şimdilik IPA "açık e" sesini koydum ileriki zamanlarda daha kapsamlı bir araştırma ile daha iyi sesler bulacağım. Konular ve Kategoriler kısmına gelirsek, sanırım orayı Edebiyat Portalı'ndaki gibi kastettiniz. Orayının da tasarımına başladım yakın zamana bitecektir. Bunun yanında portal çerçevesine ve düzenine de bakacağım. Düşünceleriniz için tekrar teşekkürler, yine bir eleştiri ya da düşünceniz olursa lütfen söyleyiniz. İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 14:42, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Emekleriniz için teşekkürler. Böyle çok güzel olmuş :) İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 20:03, 30 Mayıs 2010 (UTC)
Benim TheEmir'e belirtmem gerekir mi, bunun için?→Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 20:20, 30 Mayıs 2010 (UTC)
Emekleriniz için tekrar sonsuz teşekkürler :) İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 20:29, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Merhabalar. Ben dil portalında kategoriler bölümünü tasarlamaya başladım. İlk önce dünya dillerini listeliyordum, ancak vikipedideki dünya listesini baz alırsak liste oldukça uzun olacak. Bütün dilleri yazmalı mıyım, aralarından seçmek bence çok yanlış olacak? Sizin düşüncenizi almak istedim. :) İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 16:45, 31 Mayıs 2010 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Selam acaba bu kullanıcı adları uygunmudur?
Kullanıcı:Hadisefan
Kullanıcı:Sirushofan
Kullanıcı:Captain MacTavish
Kullanıcı:Esctodaytr
  • Merhaba Beşiktaşlı48, kelime bazında bariz bir aykırılık göremedim. Esctoday internet sitesi adı ama ekleme ile değiştirilmiş bir ad olmuş...Diğerlerinin de açık bir uygunsuzluğu henüz yok, katkıları belli bir internet sitesini gerekli-gereksiz eklemek olacaksa isimlerinin de engellenmeleri düşünülebilir...Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 12:25, 1 Haziran 2010 (UTC)


Merhaba. Dosya:ESC Ülkeadı.svg şeklinde ulaşabilirsiniz. Dil portalı başlığı da hazır (Dosya:Dil Portalı banner.svg). İyi günler.

Bu arada;

  • Kıbrıs için: Dosya:ESC GKRY.svg
  • Toplam puan için: Dosya:ESC Toplam puan.svg
  • Katılımcı ülkeler için: Dosya:ESC Katılımcı ülke.svg

 The Emirr İleti 19:01, 01 Haziran 2010 (UTC)

Selam. Orta Asya portali oluşturmayı düşünüyor musun ? Takabeg ileti 08:40, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Evet yakın bir zamanda açılacak.-- BeşiktaşlıM 10:53, 4 Haziran 2010 (UTC)
İyi. Şimdiden teşekkür ederim. Kürdistan portalı nasıl ? Takabeg ileti 11:55, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Portalın açılmasına karşı değilim fakat portalın sö-etnik olmaması gerekmekte. Kürdistan bir coğrafi bölgedir. O nedenle sadece Kürtlerden veya Kürdistan özerk yönetiminden değil aynı zamanda Irak Türkmenleri'nden, İranlılar'dan, Süryaniler'den, Çerkezler'den, Ermeniler'den, bölge üzerinde bulunan ülkelerin idarî birimlerindende bahsetmelidir. Hoş geldiniz cümlesi sadece Kürtçe değil aynı zamanda Arapça, Farsça, Süryanice, Çerkezce ve Ermenice'de yazılmalıdır. Birde Almanca vikipedi'de Balkanlar portalı var. Portalın sağında hemen bir harita ve Balkan ülkelerinin bayrakları var. Öyle olursa güzel olabilir.-- BeşiktaşlıM 12:52, 4 Haziran 2010 (UTC)
Süryanicem yok. Birde Almanca Vikinin Balkanlar portaline de baktım da her dilde hoşgeldin yazmıyor :) Bence şeklen uygun ise her çeşit portallar açılabilirler. Önemli olan maintenance. Bakımsız portallar bayağı vardır. Takabeg ileti 12:59, 4 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Acaba bu uygunmudur? Ayrıca kullanıcı sadece vandallık yapmış.-- BeşiktaşlıM 17:01, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, kelime bazında bir aykırılığı yok, Kibele de sanırım uygun görmüş ki sadece kullanıcı sayfasını boşaltmakta yetinmiş...Sadece vandallık yapması ile isim seçimi arasında bağ yok, hiç katkı yapmamış bir kullanıcı da yanlış seçimden dolayı engellenebilir...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:05, 4 Haziran 2010 (UTC)

Sevgili Beşiktaşlı. Nasılsın? İyisindir umarım. Daha önceden Chrysler Binası ile ilgili bir şablon hususunda senden yardım rica etmiştim ama senden cevap alamadım. Sanırım yoğunsun, o yüzden kendim o işi halletmeye çalışacağım. Kolay gelsin çalışmalarında. Sevgiler… Mimar77 12:45, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Cevabın için teşekkür ederim. Kusuruma bakma lütfen tam olarak neyi hallettiğini anlayamadım da. Şu an Chrysler Binası maddesinde bulunan şablon oldukça kafa karıştırıcı bir şekilde organize edilmiş: [8] Ama İngilizce şablon bu hususta oldukça güzel bir düzenleme yapmış: [9] Benim istediğim İngilizce şablonun aynısı. Bu şablonu mu oluşturdun acaba? Kusura bakma uzun bir soru oldu. Sevgiler Mimar77 13:44, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında şu hali bence daha iyi.-- BeşiktaşlıM 15:50, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben o şablonun değişmesini önermiyorum zaten. Bu şablon [10] dünyanın en uzun yapılarını öneriyor. Benim bahsettiğim bu şablon [11] ise dünyada her kıtanın en yüksek gökdelenlerini (yapılarını değil sadece gökdelenlerini) gruplandırılıyor. Birini diğerine göre beğenip beğenmemek söz konusu değil; bu şablonu zaten oluşturacağım. Ayrıca her iki şablon farklı amaçlar için de lazım. Yardım etmeyecekseniz onu belirtseydiniz baştan sizi rahatsız etmezdim. Ben kendimce bu şablonu oluşturmaya çalışacağım. Saygılar Mimar77 16:07, 5 Haziran 2010 (UTC)

Selam Beşiktaşlı, isteklerini unutmadım. Ama şu an sınav haftasındayım. Onlar bittiğinde ilgileneceğim. Görüşürüz.--Gökhan 08:00, 6 Haziran 2010 (UTC)


  • Taa ne zaman oluşturmuştum ben onları :)--Rapsar 14:48, 6 Haziran 2010 (UTC)
Kategori:Futbolcu taslakları'nı düzenlerken yapmıştım onları. O zaman sadece 1-2 tane vardı-ki onlar da ülke data diye adlandırılmıştı. Ben de ona uyarak adlandırdım :)--Rapsar 14:58, 6 Haziran 2010 (UTC)
İyi o zaman yavaş yavaş başlayalım madde adlarını değiştirmeye, diğerini de iş birliği gibi bir şeyle yapsak fena olmayacak :)--Rapsar 15:08, 6 Haziran 2010 (UTC)
Bu arada adını değiştirdiğimiz için country data xxx şeklinde olanlar, yönlendirmeye olan yönlendirme durumuna geldi. Buna da dikkat edersen sevinirim...--Rapsar 15:23, 6 Haziran 2010 (UTC)
Bence bu Türkçe Vikinin güzel uygulama oduğunu düşünüyorum. Birde burda propaganda zararları çoktu. O da bölmeye karar vermemizin sebebi oldu. Yani Ayrılıkçılar ve bölünmesine karşı çıkanlar arasında değişklik savaşı yaşandı. Anlatabildim mi ? SM yapman da kolay değildir zaten. Takabeg ileti 10:22, 8 Haziran 2010 (UTC)

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama ben o karakterleri örnek verdim mecburen çünkü başka şekilde izah etmek mümkün değil.,eğer seninde bilgin varsa buyur yardımını beklerim.--Kamuran Ötükenli 15:17, 8 Haziran 2010 (UTC) Valla var aslında ama şu an kullandığım bilgisayarda yüklü değil öyle olsa işimiz çok daha kolay olur ama burda yani vikide doğrudan klavyeden yazılabiliniyor mu onu bilmiyorum.--Kamuran Ötükenli 15:33, 8 Haziran 2010 (UTC)

.*Ah keşke olsa inan işimiz çok kolay olurdu Orhun yazıtlarını tam metin yaziverirdik.Neyse ben yine bir kaç araştırma yapayım.--Kamuran Ötükenli 15:41, 8 Haziran 2010 (UTC)

Yaptığım Ünlüler şablonundaki bütün ünlüler, IPA, dilbilim, dilbilim ile ilgili her madde, ve yapabildiğimce dil maddesini elden geçireceğim. Bazı güdülerim yok değil. Örneğin şu anki en büyük amacım Türkçe maddesini çok iyi bir SM yapmak. Sonra İngilizce, Arapça, Almanca ile uğraşacağım. Dediğim gibi, tahminen yaz ortasına kadar Esperanto dilini de geliştiririm. Yoğun işlerim olmazsa, birden bir şey çıkmazsa... Tabii tek başıma nece ileri gidebilirim bilmiyorum; ancak vikipedinin şu durumundan kurtulması için ben bayağı geliştirmeyi düşünüyorum. Sizin de bildiğiniz gibi daha doğru dürüst dil maddesi yok bile... Ayrıca anımsattığınız için teşekkürler Esperantonun çoğu vikide SM olduğunu fark etmemiştim. Onu da kesinlikle geliştireceğim. :) İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 16:57, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Bu arada usumdayken sorayim, Türkçe maddesinin çok kalitesiz olduğunu biliyorum, ancak geliştirilmesi gereken çok açık bir yönünü gördüyseniz lütfen söyleyiniz. Bu maddenin bu kadar kalitesiz olması beni çok üzüyor... Tekrar iyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 16:57, 8 Haziran 2010 (UTC)

Beşiktaşlı, Finlandiya'da hem T.C. vatandaşı sayısını ve hem de etnik Türk sayısını gösteren istastik veri var mı acaba ? Takabeg ileti 18:03, 9 Haziran 2010 (UTC)

Hmm. T.C. vatandaşı (kayıtlı olan) sayısının 31 Aralık 2006 tarihi itibariyla 7000 olduğunu biliyorum da etnik Türklerin sayısını gösteren güvenilir kaynakları bulamıyorum. Eğer bulursan allo yapar mısın ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:26, 9 Haziran 2010 (UTC)

Command & Conquer: Red Alert 2[kaynağı değiştir]

Çünkü "Bilgisayar oyunları" adında bir kategoriye mahal yoktur. Nasıl ki oyun başlıklarına "Konsol oyunları" adında kategoriler eklemiyorsak, bunda da öyle yapmamız lazım gelmektedir. Misal "Playstatin 2 oyunu" olduğunu belirttiğimiz bir başlığa "Konsol oyunu" olduğunu belirten bir kategori eklemiyoruz. O halde "Windows oyunu" veya "Linux oyunu" veyahut "Mac OS oyunu" kategorisi eklenmiş oyun başlıklarına, "Bilgisayar oyunu" kategorisi ilave edilmemelidir. Bu imzasız yazı 88.241.91.208 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, dediklerinizde kısmen haklısınız fakat örneğin her windows oyunu bilgisayar oyunu değildir. Bunun için bilgisayar oyunu kategorisi önemlidir ve eklenmesi gerekir. Kumul 18:26, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam. Diyorumda Тематическая неделя projesini Türkçe vikipedide uygulayalım mı? İntervikilerde Azerice'si bile var:) Uygularsak oylama sonucu her ay Kıbrıs, Azerbaycan, Batı Balkanlar, Rusya, Almanya, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Gürcistan, ABD, Orta Asya, Çin, Japonya, Hindistan, Arap Yarımadası gibi ülkeler veya bölgelerdeki ülkeler hakkında biyografi, dil, uluslararası ilişkiler, tarih, coğrafya, idari yapılanma, demografi, şehir, siyaset, ekonomi, kültür ve sanat, spor, askeriye gibi konularda maddeler açılabilir. Ne dersiniz?-- BeşiktaşlıM 22:06, 9 Haziran 2010 (UTC)
Merhabalar beşiktaşlı. Aslında projelerimizde aktif kullanıcılarımız olsa da hemen açalım diyebilsem. Orta Asya projesi bile atıl durumdayken henüz gerek yok diye düşünüyorum. Önce elimizdekileri canlandırmaya bakalım bence. Hem zaten bunları orta asya projesinin ayın işbirliği sayfasında uygulayabiliriz. Keza Kıbrıs, Balkanlar, Kafkasya ve Arap Yarımadası projelerinin aylık işbirliklerinde de uygulayabileceğimiz gibi. Yoksa yeterli ilgili kullanıcı olmayınca atıl projeler üretmekle vakit ve emek harcamış oluyoruz ne yazık ki. Hatta Çin vikiprojemiz bile var da o tamamen atıl olduğu için yazmadım. Yani yeni proje açmak şu aşamada gereksiz, onun yerine elimizdekileri canlandırmamız lazım diye düşünüyorum naçizane. Mesela orta asya, arap yarımadası veya kıbrıs projesinde işbirliği önerisinde bulunun isterseniz bu doğrultuda. Ben de vakit buldukça projelere katılmaya çalışırım. Hem hali hazırda üyeleri de olan projeler bunlar. Olur mu?--Merube 89msj 22:22, 9 Haziran 2010 (UTC)
Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ahzaryamed desteğiniz için çok teşekkürler. Katkılara kaldığımız yerden devam artık. Kolaylıklar, iyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 22:31, 9 Haziran 2010 (UTC)

Beyaz Rusya Silahlı Kuvvetleri[kaynağı değiştir]

Şu an açmayı düşünmüyorum. Şu an Göktürk istikametindeyim :) Hem Savunma Bakanlığı hem de Belarus Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı diye bir şey var. Ama interwikileri bulamadım. Birde Proje iyimiş, destekleyecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:17, 10 Haziran 2010 (UTC)

Araştırdın mı ? Yoksa keyfî değişiklikliğin mi ? Maddeyi açmadan önce araştırdım ve öyle yaptım. Haberin olsun. Takabeg ileti 03:40, 10 Haziran 2010 (UTC)

Ayrıca Beyaz Rusya'yı Belarus yapmayı planlıyorum. TDK'ya rağmen. Çünkü biz treni kaçırdık. Değil mi ? Takabeg ileti 03:43, 10 Haziran 2010 (UTC)
Herşeyden önce önemli olan 15 Eylül 1991 tarihinde ülke adının değiştirilmiş olmasıdır. Ve yeni adının kullanılması konusunda Türkiye dahil diğer ülkelerden rica etmiştir. Rusçada bile Беларус olarak değiştirildi. Türkiye buna ne diye yanıtladı ? Araştırmamız lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:02, 10 Haziran 2010 (UTC)

Beyaz Rusya maddesinde özellikle tarih kısımı dikkatimi çekti de telifsiz mi acaba ? Eğer telifsiz ise iç bağlantı eklenmeli. Takabeg ileti 04:09, 10 Haziran 2010 (UTC)

Oluşturduğum bu şablonda, "İlçenin tüm belediyeleri" (en alttaki) kısmında sorunlar yaşıyorum. Nüfus Yoğunluğu sekmesindeki veriler yukarıya doğru kayıyor. Bazı satırlardaki veriler hiç görünmüyor... Burada yaptığım denemede de bu sorunları yaşadım. Şablonu oluştururken İspanyolca Viki'deki Comarcas Şablonu'ndan yararlandım. Yardım ederseniz çok sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 18:11 (UTC)
Açıkçası şablonun değişmesini istemiyorum :) Fazlasıyla uğraştım ona ve İspanya'ya özel şablonlar yaratıyorum (Şablon:İspanya il bilgi kutusu gibi ya da sizin oluşturduğunuz il şablonları gibi...) İlçenin tüm belediyleri kısmınında kalması gerektiğini düşünüyorum. Böylece anlaşılması daha kolay olacaktır. O bölümü düzeltebilirmiyiz? Ya da daha iyi anlayan birini biliyorsanız beni ona yönlendirebilir misiniz? ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 18:45 (UTC)

Merhaba. Dosya:Union of Soviet Socialist Republics (orthographic projection)-Flag version.svg şeklinde ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 16:59, 12 Haziran 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı48,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Lüksemburg'un kantonları adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

BeşiktaşlıM 19:02, 13 Haziran 2010 (UTC)

Portal/teklifleri[kaynağı değiştir]

Slmlar Beşiktaşlı48. Şurada aday portal hakkında tekrar bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Artık 4 ay oldu ve adaylığın kapanması gerekmekte. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 22:26, 13 Haziran 2010 (UTC)

Ülke şablonları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Şablon:KKTC başlık ve Şablon:Türkiye başlık silinmelidirler. Bu tarz şablonlar birazda olsa Sö-devlete sebep olmaktalar. Onun yerine diğer ülkelerdede kullanılan Şablon:Ülke2 kullanılmalıdır. Aslında Ülke2'nin adının Bilgi kutusu ülke olması gerekmekte ayrıca. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?-- BeşiktaşlıM 17:00, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Değişikliği yapan kullanıcıya zaten söyledim. Bilgi ve kaynak kaybı giderilsin, daha sonra {{ülke2}} şablonu kullanılır. Gökçe Yörük'ün bildiğim kadarı ile şablonu Türkçeleştirme ve düzenleme ile ilgili çalışması var. Çalışmasını tamamlarsa, bu şablonun kullanımı daha iyi olur. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 17:07, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Vaktim olduğunda bir iki gün içinde çevireceğim. Kolay gelsin. Mimar77 19:27, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şili Türkleri2 ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Güvenilir kaynaklar bulabilirdiniz mi ? Takabeg ileti 04:49, 15 Haziran 2010 (UTC)

Proje önerileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı,

Öneriler için teşekkürler. Aslına bakarsan sorun proje bulmak değil, o projeleri uygulayacak ve koordine edecek vakti bulmak. O da ne yazık ki bende yok şu aralar.

Köy çeşmesine konuyla ilgili bir şeyler karaladım okumak istersen.

Sevgiler

Vito Genovese 12:27, 15 Haziran 2010 (UTC)

İklim bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, şu iklim bilgi kutusunda yaptığınız değişiklikten sonra Tel Aviv maddesindeki (ve muhtemelen başka maddelerdeki) ilgili şablonda görüntü yok oldu. Sizce ne yapmalıyım? Yaptığınız değişiklik yararlı bir değişiklik fakat birkaç sayfada sorun olmuş olabilir. Acaba yeni bir geçici şablon mu açmalı, yoksa maddelerdeki şablon mu düzenlenmeli? --♪♫Berkay0652|ileti 16:42, 15 Haziran 2010 (UTC)
  • Tamam ben bir ara ilgileneceğim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:39, 15 Haziran 2010 (UTC)

idari => idarî[kaynağı değiştir]

Merhaba,
idari => idarî değişiklikeri yapmaktasınız ancak bu hatalı. Gerek TDK ([12]) gerekse Dil Kurumu ([13]) doğru yazımın "idari" olduğunu söylüyor. Her iki kurumun şapkalar konusunda temel kriteri şu aslında: Eğer aynı yazımda farklı anlamlar varsa (hala - hâlâ / merkezi - merkezî) okunuşa göre şapkalar olmalı. Ama "idari" konusunda bu kural işlemiyor. Sanırım isim değişikliklerinizi geri almak gerekecek. İyivikiler... [ho? ni!] 20:33, 15 Haziran 2010 (UTC)

Bu konuda "şöyle yapsak daha iyi" gibi bir yaklaşım pek doğru olmaz. Kaynaklara bakmak gerekir. Vikide temelde uyguladığımız yöntem, güvenilir kaynakların farklı şeyler önermesi durumunda her ikisini de kullanmak yönünde olabilir. TDK ve Dil Kurumu birçok konuda anlaşamıyor ama bu konuda anlaşmışlar ve "idari" kelimesini şapkasız yazmışlar. Bahsettiğiniz kullanıcı "millî" konusunda haklı çünkü bu yukarıda belirttiğim kurala uyuyor. "Milli" ile "millî" arasında anlam farkı var ([14] ve [15]). Ama "idari" konusunda yok. Dil konusunda kural geliştiren her iki kurum da "idari" derken, biz sadece bir örnek olsunlar diye "idarî" diyemeyiz. TDK ve Dil Kurumu'nu güvenilir kaynaklar saymıyorsak o başka. Yarın bir de Püsküllüoğlu'nun yazım kılavuzuna bakacağım. İyivikiler... [ho? ni!] 20:50, 15 Haziran 2010 (UTC)
Püsküllüoğlu'nun yazım kılavuzunda (Arkadaş Yayınları, 2004, ISBN 975-509-275-7) da doğru yazım olarak "idari" verilmiş. Bu durumda, tüm kaynaklar bu yazımı işaret ediyor, dolayısıyla şablonlardaki adlandırmalar bu yönde düzeltilmeli. İyivikiler... [ho? ni!] 05:07, 16 Haziran 2010 (UTC)
Elimden geldiğince yardım ederim. Bu şablonların toplandığı bir kategori falan varsa bana gönderebilir misiniz? Ayrıca bu işte Gökhan'ın botunun da kullanabiliriz belki. İyivikiler... [ho? ni!] 16:35, 20 Haziran 2010 (UTC)

İlçe bilgikutusu[kaynağı değiştir]

Şablondaki sekmeleri dünya ilçelerinde olabilecek özelliklere göre sıraladım. Merube 89'la yaptığımız konuşmadada, sadece İspanya'ya özgü bir ilçe şablonu oluşturmak yerine diğer dillerdeki gibi genel bir ilçe şablonu oluşturalım dedik. İnanın, gereksiz olmayacaktır. ~--Berkay-Mesaj--~ 16 Haziarn, 2010, Çarşamba, 10:31

Ben Şablon:İspanya ilçe bilgi kutusu'nu oluşturmuştum. Ancak buradaki gibi bir ilçe şablonu oluşturmaya karar verdik, Merube 89 ile. ~--Berkay-Mesaj--~ 16 Haziarn, 2010, Çarşamba, 10:47
  • Selam. Şu kullanıcının daha önceden engellenmiş olduğuna dair kuşkularım var. Sizinde şüpheniz varmıdır acaba? Ayrıca adı da uygunsuz gibi geldi.-- BeşiktaşlıM 18:31, 16 Haziran 2010 (UTC)
    • Kimsenin gunahini almak istemem fakat bana bu kullanici bu kullanicinin kuklasi gibi geldi. Ve evet bence de adi uygunsuz. -- Iggydarsamesaj 18:37, 16 Haziran 2010 (UTC)
  • Daha doğrusu daha önceden engellenmiş bir kullanıcıya ait galiba. -- BeşiktaşlıM 18:42, 16 Haziran 2010 (UTC)
    • bu ve bu kullanicilar benzer maddelerde benzer degisiklikler yapmislar. bu kullanicinin degisikliklerinde ise benzerlikler goremiyorum. O yuzden ne desem yalan olur. -- Iggydarsamesaj 18:49, 16 Haziran 2010 (UTC)

İngilizce sürümde aşağıdaki gibi bir harita var.En koyu renkli olanlar geleneksel Orta Doğu tanımı olarak kabul edilmiş.Bir açığı G8'in Büyük Orta Doğu tanımı.En açık olan da bazen Büyük Orta Doğu'yla ilişkili olan Merkez Asya olarak kabul edilmiş.Ben üçüncü ve en geniş kapsamlı olana göre harita yapalım diyorum.Bunun içinde Afganistan da var Pakistan da.Ama geleneksel Orta Doğu tanımında Pakistan yok.Ayrıca Türkiye'nin tamamını dahil edelim diyorum.Eğer en geniş tanımı kabul edecek olursak Berkaysnklf'nin üzerinde çalışma yaptığı Somali,Sudan vs de projeye dahil edilmiş olur.Ne dersiniz?

  Traditional definition of the Middle East
  G8 definition of the Greater Middle East
  Central Asia (sometimes associated with the Greater Middle East)

Âkhilleus mesaj 18:48, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • Aslında iyi fikir. Ancak Orta Asya'yı dahil etmek iyi olmaz. Hem onun VikiProjesi var hemde kültürel ve coğrafi olarak Orta Doğu'dan ayrıdır. Afganistan ve İran kesinlikle eklenmelidir çünkü kültürel ve görünüş olarak Orta Doğu gibidir. Pakistan'ın Veziristan bölgesi haritaya dahil edilebilir. Somali ve Mağrib ülkeleride eklenebilir.-- BeşiktaşlıM 19:09, 16 Haziran 2010 (UTC)


Portal:Arap Yarımadası/Arşiv,Şablon:VikiProje Arap Yarımadası,Vikiproje:Arap Yarımadası/Yazım rehberi gibi artık kullanılmayan şablonlora,sayfalara sil şablonu ekleyebilir misin?Bunları benim ve Berkaysnklf'nin katkılarım bölümünde bulabilirsin.Yeni harita da şu,Değişiklik istediğin yerleri Berkaysnklf'e söyleyebilirsin.İngilizce sürümdeki haritayı da söyleyebilirsin istersen.Yardımcı olursan sevinirim.Kolay gelsin.----Âkhilleus mesaj 19:40, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • Aslında ilk önce onlara bağlantı veren maddeler düzenlenmelidir. Ondan sonra sil etiketi konulmalı:)-- BeşiktaşlıM 19:52, 16 Haziran 2010 (UTC)
  • Maddeleri yavaş yavaş düzenliyoruz zaten.Sen de düzenlediklerimize sil etiketi koyarsan güzel olur:)Tabi istersen maddelerin düzenlenmesinde de yardımcı olabilirsin.----Âkhilleus mesaj 19:54, 16 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Bu mesajınızı yanlışlıkla bana yolladınız sanırım? Saygılarımla--Merube 89msj 00:47, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • Yok yanlışlıkla göndermedim. Size bir düşüncemi açıklamıştım.-- BeşiktaşlıM 06:00, 17 Haziran 2010 (UTC)
O zaman cevaplıyorum :). Bu arada iklim şablonu konusundaki mesajlarınıza da göz misafiri oldum. Öncelikle böyle ciddi değişiklikler için şablon tartışma sayfası ve/veya köy çeşmesini kullanmanızı rica ediyorum. Hangisinin daha iyi göründüğü konusu çok subjektif bir karar olduğundan size güzel gelen bir başkasına güzel gelmeyebilir. Ondan topluluk görüşünden sonra bu değişikliklerinizi yaparsanız bundan sonra çok sevinirim. Aynı şekilde 1. düzey idari şablonu konusunda da bu şekilde davranırsanız sevinirim. Bu tür değişikliklerin topluluk onayından sonra yapılması uygun olur. Her ülkeye göre ayrı renklendirme tek şablonla da yapılabilir aslında ayrı şablonlara gerek yok. Arkaplan renginin yazılması için bir parametre bırakılması kafi olur. Ondan eğer parametrelerde çok büyük bir sorun, fark olmayacaksa tek şablonun kullanılması standartlaştırma ve pratiklik için daha iyi olur kanaatindeyim şahsen. İl şablonlarında ciddi farklar olabileceğinden ayrı tutmak iyi olabilir ama, ilçelerde çok büyük fark olmaz heralde diye düşünmüştüm. Ancak parametreler çok farklı derseniz, ayrı şablon da yapılabilir tabi. Berkay'a attığım en son mesajda da bu konudan bahsettim. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 02:35, 18 Haziran 2010 (UTC)

Vikiproje:Konulu Ay[kaynağı değiştir]

Merhaba. Zaten öncelikle tepkiyi görmek için açtığımdan tasarıma pek önem vermemiştim. Tasarım elbette ki gelişmelidir. Oylamaya da herhangi bir zamanda başlayabiliriz. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 17:09, 17 Haziran 2010 (UTC)

İngiltere portalı[kaynağı değiştir]

Büyük ihtimalle Pazartesi günü aday göstereceğim. Bazı küçük işler kaldı. VikiProjesini de açtım. Katılımcı olursan, çok sevinirim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:22, 17 Haziran 2010 (UTC)

Yine iklim bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. :) Tel Aviv maddesinde gerekli değişiklikleri yaptım, fakat karşıma çıkan tablo beni hayal kırıklığına uğrattı. Eskiden maddenin İngilizce sürümündeki gibi bir görünüm varken, şimdi çok yapay bir görünüme sahip olmuş gibi. Amacım sizi eleştirmek asla değil, fakat şu dar ve yüksek kolonlar ile tablo renklerine bir çözüm bulmalıyız. Olmadı İngilizce'dekinden çevirmeliyiz şablonu. Siz ne düşünüyorsunuz? --♪♫Berkay0652|ileti 19:45, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • Ne bileyim, pembe renk yüksek sıcaklığı gösteren bir renk olmamalı gibi geliyor. Sonra yeşil falan girmiş işin içine. Şuradaki tabloya bir bakın, satırlar ince, yani iki satır yüksekliğinde değil. Ayrıca renkler de tam sıcaklığı belirtmiş. Tam olması gerektiği gibi. :( Bu arada tabii ki elimden geldiğince yardımcı olurum Arnavutluk maddesi için. :) --♪♫Berkay0652|ileti 20:41, 17 Haziran 2010 (UTC)

merhaba. size e-posta ile ulaşmak istiyorum, acaba bu mümkün mü? 78.177.183.89 22:42, 19 Haziran 2010 (UTC)

Excuse me for bothering you, I chose your name just in a random way. All over the world in the articles about Góbekli tepe is repeatedly inserted: ARMENIAN PORTASAR. I guess this is the Armenian name of this place? This is done by anonyms that use up to 6 or more IP adresses. Most projects just revert. What is the matter? I was not aware that so many Armenien people are living in SanliUrfa? Please contact me Here. Regards 80.101.191.27 08:49, 23 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba, Orta Doğu Projesinin yeni haritasıyla ilgili görüşlerinizi Vikipedi tartışma:VikiProje Orta Doğu#Yeni Harita bölümüne yazarsanız sevinirim.----Âkhilleus mesaj 13:27, 23 Haziran 2010 (UTC)

Şuradaki bağlantıda 10'uncu maddenin 2'nci uyarısında yazanlara göre Arnavutluk'un illeri başta olmak üzere yaptığınız il adı değişikliklerini tekrar düzenleyebilir misiniz acaba?--Stambouliote ileti 11:18, 27 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Âkhilleus mesaj 06:53, 30 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Orta Doğu Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Orta Doğu bünyesinde Temmuz Ayı'nın işbirliği; Yapılacaklar sayfası'ndan "Akdeniz Çalışma Alanı", Kıbrıs, Girit, Rodos Çalışma Bölümü maddelerini oluşturmak seçilmiştir. Katılım için tıklayın ve katkınızı kaydedin!.
~--Berkay-Mesaj--~ 14:07, 2 Temmuz 2010, Cuma (UTC)