Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2020/08

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
10.56, 28 Ağustos 2020 tarihinde Vito Genovese (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 23116609 numaralı sürüm (→‎Revizyon hk.: +yanıt)

Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2020/08/Pis

Not

Selam Vito, 16 Temmuz 2013'te 2 yıl hizmetli işlemi yapmayan hesapların hizmetli yetkisinin alınmasını öngören küresel politika yürürlüğe girdi. yazına ve hiç değişiklik yapmayan yazısını da ekleyebilir misin? Politikanın 2. maddesinde o durum da var. Yanılmıyorsam her sene bir veya birkaç kahyayı aktif olmayan ek yetkilere sahip kullanıcıları denetlemek için görevlendiriyorlar, elbet değişmediyse. O zaman bu kahyalardan biriyle konuştuğumda bir hizmetli ya da bürokrat 2 sene boyunca işlem yapmayıp katkı sunarsa da alınmaz demişti. İstatistiklere bakarsan bu durumun olduğunu görürsün. --Uncitoyenmesaj 10.42, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Öyle tabii, evet. Ekledim şimdi.
Vito Genovese 10.59, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler. --Uncitoyenmesaj 11.07, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İnaktif botlar

Ay sonu gelmiş :)--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.42, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

üzerinden de 5 gün geçmiş hatta. (╯°□°)╯︵ ┻━┻ --evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.08, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Reklam engeli

Bu arada bu hesabın engelini süresize çekebilir misin? reklam amaçlı yeni hesap ama süzgeç engeli 24 saatlik vermiş. süresize çektim süzgecin ayarını.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 09.25, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Öyle bir hesap yok. Süzgeç böyle durumlarda hesabı açmak isteyen anonim kullanıcının hesabına ayrı, açılacak hesaba ayrı bir ayar olmasına rağmen bir nedenden ötürü ikisine de aynı işlemi yapıyor. Süresiz yapınca anonim de süresiz alıyor, ki doğal olarak olmaması gereken bir şey. Açılmak istenen hesabın açılması engelleniyor ama kağıt üzerinde o da engel alıyor, ki bu aslında saçma. Yani istesem de ben engel veremem bu hesaba, çünkü hesap yok. Süzgeç nasıl engel verebiliyor onu bile anlamış değilim. :)
Şimdi süzgeci anonime 24 saat, (aslında olmayan) kayıtlıya engel verme olarak düzeltiyorum. Bakalım bu ayar kombinasyonunda nasıl hareket edecek.
Vito Genovese 10.56, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Anonimi engellerken kayıtlıya engel vermeme olanağı yokmuş. 45 dakika olarak deneyeceğim bakalım.
Vito Genovese 10.58, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

TBA hakkında

Merhaba Vito Genovese, iyi akşamlar.

Bir süredir aklımda bir soru var TBA hakkında. Ansiklopedinin bu alanının korunması amacıyla epey uğraştığınız ve bu alanda değişiklik yaptığınız için size sormak istiyorum izninizle. Şurada açıklamıştım aslında ama birkaç cümle daha eklemek istiyorum. Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli bölümünde şöyle demişsiniz: "VP:TBA politikasını anlatırken her zaman aynı örneği verdim: Muhammed maddesinin tanımını "Allah-ü Teala'nın gönderdiği son peygamber" olarak yaparsanız, size katılmayacak 4 milyar kadar insan olacaktır. "İslam dininde peygamber kabul edilen kişi" olarak yaparsanız, size katılmayacak kimse olmayacaktır. Tarafsız Bakış Açısı, görüş farklılıkları olsa dahi hiçbir yana meyletmeden konuyu tüm boyutlarıyla ele alabilmek demektir."

Usame bin Ladin maddesinin tanım cümlesinde "İslamcı silahlı örgüt el-Kaide'nin kurucu lideridir." yazıyor, verdiğim bağlantıda da açıklamıştım. Milyonlarca, belki milyarlarca insan el-Kaide ve benzeri örgütlerin İslamcı olduğunu kabul etmiyor. Bu örgütlerin Batı dünyası tarafından fonlandığını düşünen birçok insan var. Elbette bu bana göre de doğru değil ama bu düşüncede çok fazla insan varken, el-Kaide müslüman ülkelerde bile bile yer yer sorun yaşamışken (Mesela zamanında Irak'taki Sünniler, el-Kaide ile savaşabilmek amacıyla "Irak'ın Evlatları" adlı bir örgüt kurmuşlardı, Suriye içinde de IŞİD'e karşı bu tip örnekler verilebilir), tanım cümlesine "İslamcı" yazmak bir TBA ihlâli oluşturmaz mı? Sizin cümlelerinizi okuyunca da tamamen TBA ihlâli oluşturduğunu düşünüyorum.

Bunları salt olarak bin Ladin maddesi için söylemiyorum, birçok örgüt lideri mevcut. Onların maddelerinde de bunları yazıyoruz. Ben bir TBA ihlâli olduğunu düşünüyorum, bunu gidermek amacıyla "cihatçı örgüt" tanımının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Görüşlerinizi öğrenmek istedim.

İyi çalışmalar dilerim. --Göktürk97 (mesaj) 15.37, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Göktürk,
Şikâyet metninde şikâyet aktif olduğu sürece bu konuyu Vikipedi üzerinde konuşmama kararı aldığımı, bana bir şey sormak isteyen olursa viki dışından yazarsa yanıt yazacağımı ve isterse yazdıklarımı alıntılamasında sorun olmadığını not düşen bir kısma yer vermiştim. Yazdıkların elbette doğrudan şikâyeti konu almıyor, ancak ister istemez güçlü bir bağlantı da taşıyor. Bu nedenle affına sığınarak yanıtımı şikâyetin kapanması sonrasına ertelemek istiyorum. Muhtemelen çok kısa bir süre içerisinde kapatılacaktır. Sonrasında da bu konuyu etraflıca değerlendiririz dilersen.
Vito Genovese 16.02, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Aslında daha önce yazacaktım fakat 1 Ağustos'un geçmesini bekledim, yine de dediğin gibi şikâyetin kapanması daha doğru olur. Ne zaman uygun olursa diyelim o zaman :) iyi çalışmalar dilerim tekrardan.--Göktürk97 (mesaj) 16.34, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Cihatçı da demesek?! Bence biz TBA'yı baştan yazalım.-thecatcherintheryeileti💬 17.20, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
ek-thecatcherintheryeileti💬 18.22, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Döktürmüşsünüz!

Merhaba, Vito. Şu ve Şu sayfaları büyük bir ciddiyetle okudum ve harika bir şekilde yazılmış sayfalardı. Gerçekten de görevinizi çok iyi yapıyorsunuz. Geçmişte, bir süre inaktif olduğunuz zamanlar varmış, Vikipedi'ye başladığımızda sizin de aktif olmanız büyük bir şans. Umarız bir daha kaybolmazsınız. İyi çalışmalar dilerim, içten saygılarımla, --Victor Trevor (mesaj) 19.06, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için!

En iyi mayfa lideri!
Onlarca yıl sonra dirilmiş, Amerikan mafyalığını bırakmış ve Vikipedi'ye katkıda bulunmaya yemin etmiş, Amerikan asıllı Türk'e bir yıldız gönderelim! Katkılarınızın ve çalışmalarınızın devamını dilerim. Victor Trevor (mesaj) 19.13, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Oy kullanımı hk.

Merhaba, Vito. Şu sayfada bulunan "Oylamalar hakkında" başlığı altında, bir oyun geçerli sayılabilmesi için gerekli hususlar listelenmiştir. Bu hususlar (özellikle 2. husus) ve bu hususların nasıl belirlendiği hakkında bir bilgim yok. Fakat biraz gerçekçi olayım:

"Verilen oyun geçerli olması için oy sahibinin oylama başlangıç tarihi itibarıyla en az 60 gündür Vikipedi üyesi olması ve en az 150 değişiklik yapmış olması zorunludur."

Bu şartları sağlayan kişiler; hizmetli, bürokrat, gözetmen ve denetçi görev seçimlerinde, çeşitli topluluk kararlarının alınması için oy kullanabilmektedirler. Böylesine mühim seçimlerde, şartı sağlayacak kişilerin "En az 150 değişiklik yapması" sizce de tuhaf değil midir? Yanlış anlamayın, elbette, görüş birliği olması açısından problem teşkil edeceğini sanmıyorum ama minimum 150 değişikliğin az olduğu kanaatindeyim (Bu seçimlerde oy kullanacak kişilerin daha fazla deneyim kazanmasının daha iyi olacağını düşünüyorum, bunun da yolu bol bol değişiklik yapmak ve politikalara hâkim olmaktan geçiyor. 100 değişikliğe sahip birisinin politikalara hâkim olduğunu düşünebilir miyiz? Hayır, ya da olabilir ama düşük ihtimal.) Değişiklik sayısının yükseltilmesi, topluluk kararıyla mümkün müdür? Tekrar söylemeliyim ki, bu konuda pek bir bilgim olduğunu düşünmüyorum, bilgi almak için size mesaj göndermeyi uygun buldum; konuyu yanlış bir şekilde irdeliyorsam lütfen söyleyin. Beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler. --Victor Trevor (mesaj) 18.42, 3 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Victor,
Sanırım 150'yi kastederek "100 değişikliğe sahip birisinin politikalara hâkim olduğunu düşünebilir miyiz?" diye sormuşsun. Yanıtım net: Kesinlikle hayır. Ancak oy verme yeterliliği bir politika hakimiyet yeterliliği değil. Oy verme konusunda konulan ölçütler, yalnızca ve yalnızca kuklacılıkla mücadele amacını taşıyor. Eski tartışmalara göz gezdirmek istersen şuradan başlayabilirsin. Temel amaç, oy veren kişilerin gerçek birer kişi olduğundan emin olmak, bir kişinin beş ayrı hesap açarak oylamaları manipüle etmesinin önüne geçmekti. Bunun için de 2 ay ve 150 değişiklik ölçütü belirlendi. Elbette bu, ilgili soruna biraz çözüm oldu, ancak kötü niyetli biri azmedince önünde durmak zor. Şöyle 2005-2007 arasındaki hizmetlilik başvurularına, özellikle buralardaki olumsuz oylara bakarsan, elbette topluluğun deneyimli kullanıcılarının yanı sıra bazı kukla hesaplar da görebilirsin. Bu hesapların o dönemdeki klasik yöntemi, kayıt olmak, 150 tane hoşgeldin mesajı göndermek ve ondan sonra bir sonraki "oylama"ya kadar pusuda beklemekti. Dolayısıyla bu kuralı atlamak isteyen yine atlattı. O zamanlar bunların kukla olduğunu elbette bariz bir şekilde görüyorduk, ancak çok fazla inisiyatif kullanamıyor, denetçi bir şey yakalamadıkça kabul ediyorduk. Kukla ustalarını farklı şekillerde yakalayınca bu hesaplar engellenebiliyordu, ancak artık bu durumlarda inisiyatif kullanılabiliyor.
Bu tür ölçütler diğer vikilerde de var. İngilizce Vikipedi yalnızca kayıtlı kullanıcı olma şartı koymuş, onlar bu konuda en rahat olanlar. Çok fazla kullanıcıları olduğu ve denetçileri de vızır vızır çalıştığından olsa gerek, sürecin manipüle edilebileceği endişesi taşımıyor görünüyorlar. Diğer büyük vikilere baktığımızda, Fransızcada bir haftalık üyelik ve 50 madde ad alanı değişikliği, İspanyolcada altı aylık üyelik ve 500 madde + tartışma ad alanı değişikliği, İtalyancada iki ay ve 500 değişiklik, Portekizcede üç ay ve 300 değişiklik, Almancada iki ay ve 200 değişiklik (ama Hakem Kurulu için dört ay ve 400 değişiklik) gibi örnekler var. Ben bunu kuklacılık sorununu daha ağır olarak yaşayan vikilerin kıstasları biraz daha sıkılaştırma eğiliminde olması olarak yorumluyorum.
Ne yazık ki değişiklik sayısı da Vikipedi'de geçirilen süre de yapılan seçimlerin sağlıklılığını garanti altına alan unsurlar değil. Vikipedi'nin sağlıksız koşulları nedeniyle çok zor kullanıcı yetiştirip çok da kolay kaybettiğimiz için, bir anlamda topluluk ortalama politika bilgi düzeyi hiçbir zaman belli bir eşiği aşamıyor. Bu da daha fazla güven duyup daha fazla görevler verdiğimiz kullanıcılar arasında dahi politika bilgisinin zayıf olmasının örneklerinin olmasına yol açıyor. Buna net bir çözüm yok. Politika hakimiyeti zeka göstergesi değil, ancak sanırım az biraz, çok çok temel düzeyde de olsa hukuk yatkınlığı gerektiriyor. Bunu da istisnasız herkesten beklemek ne sağlıklı ne de gerçekçi.
Yapılabilecek şey, politika bilgisine güvenen ve Vikipedi'yi iyi anladığını düşünenlerin diğer kullanıcıların da yetişmesi için bu konudaki bilgilendirmelerini sıklaştırmaları ve davranış politika ve yönergelerini ihlal etmeyen tartışmalarla herkesin bilgilerinin artırılması ve/veya taze tutulması için çaba harcanması. Sonuçta Vikipedi'nin politika ve yönergelerini kimse ezbere bilmiyor. Ben de gerektiğinde açıp bakıyorum bazı şeylere. Aynı şekilde hukuk profesörleri de çok farklı bir durumda değildir diye düşünüyorum. Kimseden mükemmellik beklemiyoruz o yüzden.
Ben genel olarak Vikipedi'de bir kuklacılık sorunu görmüyorum. Gördüğüm sorunlar var, ancak bunlar daha farklı sorunlar ve VP:OY ölçütlerinin sıkılaştırılmasıyla giderilebilecek şeyler değiller. Ancak bu sonuçta bir topluluk kararıdır. Eğer bu yönde bir eğilim varsa, elbette bu ölçütler de değiştirilebilir.
Vito Genovese 20.04, 3 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Çok daha iyi anladım, açıklamanız için teşekkür ederim. Sizin gibi bir kullanıcı Türkçe Vikipedi'de olduğu için kendimizi şanslı saymalıyız :). İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 17.20, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye yaptığınız katkılar için... Huuntaİleti 17.08, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir mesajın var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 17.26, 4 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Victor Trevor (mesaj) 17.26, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Anasayfa

Hazır elin değmişken, şunu da düzeltir misin? Kardeş projeler linki kırık.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.26, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Düzelttim. Diğer sorunu çözünce ikisi de çözülmüş olarak güncellerim. Oyuncak etmeyeyim anasayfayı şimdi.
Vito Genovese 20.27, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İşte bir anasayfada aradığım sadelik. İnşaat izleyen 70'lik dayılar gibi izliyorum değişikliklerini :D--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.53, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
70'lik içmiş gibi inşaat yapmayaydım iyiydi ama hayırlısı bakalım.
Vito Genovese 21.02, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Evrifaessa. -- Dr. Coalmesaj 21.11, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Dr. Coal; bu görsel, içimdeki inşaat makinesi aşkını ortaya çıkarıp bana yoğun bir mutluluk duygusu yaşattı :D--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 21.16, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sabahtan beri HS'de 0 yazıyor. Girdiğimde silinecek madde de gözükmüyor. O yüzden kardeş projelerde takılıyorum. Beni uzun süre bu diyarda göremezseniz sebebi budur. --Uncitoyenmesaj 21.28, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Casus belli.
Vito Genovese 21.31, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O kadar olmuş mu?! Savaşa hiç gerek yok, @Uncitoyen istesin, kendi ellerimle açarım silinecek maddeler... :) -- Dr. Coalmesaj 21.36, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yeni hizmetli seçildiğinde alışık olduğumuz durum. Geri kalanlarla idare ederiz biz de :) --Uncitoyenmesaj 21.45, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İşlemlere biraz ısınmaya çalıştım @Uncitoyen, önümüzdeki günler elbette bu geride kalan bir güne benzemez. :) Bu arada anladığım kadarıyla bazı birleştirmelerden sonra adlandırma hatalarından dolayı yapılan "yönlendirme olmaksızın taşıma" işlemi de silme istatistiğine yansıyor sanırım? Dr. Coalmesaj 21.48, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Önceden HS'yi şişiriyordu zaten. :) --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 21.50, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Doğrudur, yönlendirme olmaksınız taşıma silmeye dahil oluyor. Vito, bu sıralar mesaj sayfamı köy kahvesine çevirdiniz diyip kovmazsa iyidir. --Uncitoyenmesaj 22.15, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Alıştım. :)
Vito Genovese 22.20, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Maşallah viki gündeminden fazla edite sahip mesaj sayfanız var. :) Ev sahibini fazla yormadan yavaşça ben uzaklaşayım. İyi vikiler. --Uncitoyenmesaj 22.25, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Estağfurullah.
Vito Genovese 22.26, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

DEB hk.

Vito Genovese kalibresine göre çerez tadında bir sorum var. :) Devriyelik başvurusu da hizmetli ilgisi gereken sayfalar kapsamında değil mi? Dr. Coalmesaj 23.22, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Veya KET olsun, SGT olsun, onlar da mevcut bulunan STT gibi geldi, onun için sormak istedim. Dr. Coalmesaj 23.25, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Sözünü ettiğin kategori bir şablon kategorisi. VP:STT ve VP:SKT gibi sayfalarda kullanılan şablonların sonuç parametresi doldurulmadıysa otomatik olarak sayfa o kategoriye ekleniyor ve hizmetliye "Kapatmadığın talep var" diyor böylelikle sistem. Başvuruları kapatıyoruz, kategori boşalıyor. VP:DEB (ve diğerleri) o esasta işlemediği için o kategoride yok.
Mesajlaşmada yıldıza alerjim var bu arada. :) Türkçe Vikipedi'deki bu yıldız tutkusu anadolu liselerindeki bikauz tutkusu gibi. Yıldız liste yapmak için, tüm WMF projelerinde mesajlaşmalarda, tartışmalarda iki nokta üst üste girintilemesi esas, bir bizde yıldızlar yağıyor gökten.
Vito Genovese 23.30, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Süper lisenin yabancı dil alanında biz bikauz'a 08:30'da başlardık. :) Nereden bilmiyorum, alışkanlık olmuş yıldız. :) Açıklama için çok teşekkür ederim! Dr. Coalmesaj 23.33, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Deneme tahtam

Selam. Sol üstteki deneme tahtası yazısını gizlemek için bahsettiğin kodu olduğu gibi kullandım ama gizlenmedi. Bir de o bağlantıyı keşke yalın /deneme yapsaydınız, kaçırdım o muhabbetleri hep. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 23.31, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Hiç uğraşma onunla, Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets'tan "Sağ üstteki menüde bulunan "Deneme tahtası" bağlantısını gizle" seçeneğini seç.
Vito Genovese 23.33, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tişikkirlir sipirmin! --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 23.37, 4 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

selam

uyku düzenlerimize de bir haller oldu. ben belki bugün düzelteceğim :) Goktr 01.07, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Birbirimizi kandırmayalım. :)
Vito Genovese 01.09, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir Sayfa konu

Merhaba iyi akşamlar Bu kişinin burada bir sayfası olabilir mi?


https://m.yeniakit.com.tr/haber/ali-al-suleiman-kimdir-1281918.html https://www.timeturk.com/ali-al-suleiman-kimdir/haber-1510243 https://www.dailysabah.com/arts/ali-al-suleiman-the-syrian-translator-behind-turkish-soap-operas-conquering-the-arab-world/news https://www.superhaber.tv/ali-al-suleiman-kimdir-kac-yasinda-ali-al-suleiman-ne-is-yapiyor-ali-al-suleiman-abdulhamit-payitaht-haber-285210 https://www.haberler.com/turk-dizilerini-arapca-ya-ceviren-ali-al-suleiman-13434883-haberi/ https://www.sondakika.com/haber/haber-turk-dizilerini-arapca-ya-ceviren-ali-al-suleiman-13434883/ https://www.haber365.com.tr/gundem-haberleri/ali-al-suleiman-kimdir-h220433.html http://www.bursahaber.com/m/genel/arap-ulkelerinde-merakla-izlenen-turk-dizilerini-arapca-ya-ceviriyor-h1819508.html http://www.ogunhaber.com/kimdir/ali-al-suleiman-kimdir-1029b.html https://www.gunboyugazetesi.com.tr/ali-al-suleiman-arap-ulkelerinde-merakla-izlenen-turk-dizilerini-arapcaya-ceviriyor-56472h.htm https://www.haberdenizli.com/teknoloji/ali-al-suleiman-kimdir-h55161.html https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ali_Mahmoud_Al_Suleiman Bahadir EminOğlu (mesaj) 09.56, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kimdir türü siteler güvenilir kaynak olarak kabul edilmiyor (kopyala-yapıştır biyografi içeriyorlar) ama Daily Sabah haberi kullanılabilir. Bu nitelikte ikinci bir haber daha varsa bir dayanak teşkil edebilir.
Vito Genovese 10.02, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Elbette var hatta arapça bir siteleri onu hakkında haberler var Bahadir EminOğlu (mesaj) 10.07, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Dil önemli değil.
Vito Genovese 10.09, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
evet onemli kaynakalr Bahadir EminOğlu (mesaj) 10.10, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Birisi onlar için İngilizce bir sayfa oluşturdu Bahadir EminOğlu (mesaj) 10.13, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Birisi onlar için İngilizce bir sayfa oluşturdu. Moderatörler tarafından kabul edildi ve değiştirildi. Bahadir EminOğlu (mesaj) 10.14, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İngilizce Vikipedi'deki maddenin güncel olan şu sürümündeki Arapça kaynakları inceledim. Bazıları bağımsız kaynak değil. Maddedeki 10, 11 ve 13 numaralı kaynakların biraz potansiyeli var. Ancak onlar da Türk medyasında hakkında haber çıktı, temalı haber yapmışlar. Sözünü ettikleri haberler Yeni Akit ve Time Turk haberleri, ki onlar da "Kimdir" tipi haber. Dolayısıyla şu an için VP:KİŞİ ölçütlerini sağlamadığını düşünüyorum. Daily Sabah haberi gibi bir haber daha olursa düşünülebilir.
Vito Genovese 10.20, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Arap kaynakları bağımsız kaynaklardır ve bununla ilgili değildir Bahadir EminOğlu (mesaj) 10.24, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi:Güvenilir kaynaklar ve Vikipedi:Bağımsız kaynaklar sayfaları yararlı olabilir.
Vito Genovese 10.26, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
tamam Bahadir Eminoğlu90 (mesaj) 10.44, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
arapça daily sabah ikinci haber var Bahadir Eminoğlu90 (mesaj) 10.45, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kullanıcı sayfamda bir sayfa oluşturabilir miyim ve bunu makale için düzenleyebilir ve dönüştürebilirsiniz? Bahadir Eminoğlu90 (mesaj) 10.45, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Arapça da İngilizcenin aynısı ne de olsa. Bu şartlar altında oluşturulursa VP:HS#M6'dan silinecektir VP:KİŞİ ölçütleri sağlanmadığı için.
Vito Genovese 11.01, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İstatistiklerim hk.

Merhaba, Vito. Şu sayfada göreceğin üzere "Month counts, Time card, Top edited pages" gibi başlıkların içeriği bulunmamakta. Bu başlıklar, birçok kullanıcıda görünüyor ama bende görünmüyor. Sayfana baktım, gayet dolu görünüyordu :). Ne yapmalıyım ya da sen yapabilir misin? --Victor Trevor (mesaj) 11.29, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şu sayfayı oluşturman lazım. İçerik önemli değil, senin oluşturman önemli.
Vito Genovese 11.37, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Vaov, oldu. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 11.41, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu arada, değişiklik özetini aktif olarak kullanmanız harika. Ben de öyle kullanmak istiyorum ama ilgili kutucukları açmama rağmen, "+yanıt" gibi kısa özetler benim özetlerimde çıkmıyor. Hatta bu mesajı oluştururken, değişikliği yayımlamadan önce gördüğüm hazır değişiklik özetleri şu şekildedir:
+Hızlı {tl|sil} şablonu ekleniyor
+{{İmzasız}} şablonu ekleniyor
+Kişiye ilişkin olumsuz yorum kaldırılıyor
+Kullanıcı bilgilendiriliyor
+Kullanıcı uyarılıyor
+Kullanıcı uyarılıyor 
+Nezaket ihlali kaldırılıyor
+Vandalizm uyarısı veriliyor
"Düzenleme özeti" bölümünde sadece "Özet yardımcısı" ve "Boş özet" aktiftir. Ne düşünüyorsunuz? --Victor Trevor (mesaj) 11.49, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben elle yazıyorum o +yanıt gibi şeyleri ama istersen ekleyebiliriz betiğe?
Vito Genovese 11.51, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hiç düşünmemiştim. Betiğe kendimi isteğimize göre ekleyebileceğimiz tarzda ayarlanabilir mi? Benzersiz bir değişiklik özeti! Kulağa harika geliyor, en azından değişiklik özeti yazmak için uğraşmayız. Bazen beynim duruyor, bir şey yazmadan veya "dz." yazıp geçiyorum. Eğer mümkünse, harika olur. --Victor Trevor (mesaj) 12.02, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamen bireyselleştirme mümkün de biraz uğraştırıcı. Bir-iki şey ekleyeyim şimdilik.
Vito Genovese 12.14, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler. İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 12.19, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı sayfam hk.

Merhaba Vito. Bugünlerde sana biraz fazla mesaj atıyorum gibi, umarım yormuyorumdur. Özel bir şey istemeliyim: Kullanıcı sayfamı tamamen değiştirmek için yapmış olduğun taslağı kullandım (çaldım) ama işlem başarılı geçmedi (tüh). Rica etsem müsait olduğunda sen de el atar mısın? Teşekkürler, --Victor Trevor (mesaj) 13.36, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Oldu mu?
Vito Genovese 13.40, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Çok teşekkür ederim. --Victor Trevor (mesaj) 13.43, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yeni kullanıcı grubu önerisi - Genişletilmiş taşıyıcılar

Merhaba Vito. Bugün enwiki'de gezinirken karşıma bir şey çıktı, bunu bize getirmek güzel bir fikir olabilir diye düşündüm ama tekliflere taşımadan önce fikrini almak istedim. Grubun adı enwiki'de "genişletilmiş taşıyıcılar" olarak geçiyor. Bu gruptakiler deneyimli kullanıcılar oluyorlar ve hizmetlilere özgü bazı ek taşıma araçlarına sahip oluyorlar. Hemen enwiki'de bu gruba verilen yetkileri yazayım :

  • Başlığı veya kullanıcı adı kara listesini geçersiz kıl (tboverride)
  • Bir sayfayı taşırken eski isimden yönlendirme oluşturma (suppressredirect)
  • Kategori sayfaları taşı (move-categorypages)
  • Sayfaları alt sayfalarıyla beraber taşı (move-subpages)
  • Sayfaları taşı (move)

Bizde move-categorypages yetkisine gerek yok, o zaten herkeste var. Bu grubu anlatan da şöyle güzel bir sayfa yapmışlar. Bence bu grup bizde oldukça güzel olur, kullanıcılar gruba nasıl dahil edilmeli konusu KÇ'de konuşulur ama bence direkt olarak hizmetlilerin vermesi sonucu gruba dahil olsalar bir sakınca olmaz. Neyse, fikirlerini merak ediyorum, sevgiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.53, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Potansiyel bir kullanım alanı görüyor musun? Ben göremedim ama iki gözün nesi var, dört gözün sesi var.
Vito Genovese 17.30, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hizmetlilerin omzundan yük alır bu grup. Yönlendirme bırakmadan silme, alt sayfalarla beraber taşıma gibi yetkileri hizmetlilere kısıtlamak yerine hizmetlilere ek olarak başka kullanıcılara vermemizin bir zararı olmayacaktır. Örneğin şu an MediaWiki ad alanında bir şey taşımaya kalksam arkasından yönlendirme bırakmış olacağım, gereksiz. Dosyanın ismini değiştirmek için taşısam eski isminden yine yönlendirme kalacak. Bu da gereksiz. Belki ek bir grup olarak eklenebilir, belki direkt olarak hâlihazırda filemover hakkına da sahip olan devriyelik grubuna entegre edilebilir. Ama yaptığım her taşımanın ardında yönlendirme bırakarak hizmetlilere gereksiz iş yükü bıraktığımı düşünüyorum bir kullanıcı olarak.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.38, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yeni grupların eklenmesine muhafazakar yaklaşmam hiç, birkaç tanesinin teklifini verdim geçmişte, ancak burada potansiyeli hiç göremiyorum. Yönlendirmelerin bir zararı yok, MediaWiki ad alanında yönlendirme yapacak olan arayüz yöneticisi olarak yalnızca sensin şu günlerde, buna da yılda belki bir kez ya ihtiyaç duyar ya da duymazsın. Bunun dışında normal sayfalarda da yönlendirme baskılamak da kategori taşımak da bugüne kadar hiçbir zaman gereksinimi dile getirilmemiş yetkiler. En.wiki'nin her şey için ayrı grubu var neredeyse ve en.wiki dışında olmayan bu grup enflasyonunun büyük çoğunluğu için bir potansiyel göremiyorum diğer vikilerde, tr.wiki de dâhil olmak üzere.
Vito Genovese 17.41, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şablonları yeniden adlandırdıktan sonra maddelerdeki eski bağlantıları tek tek güncelleyip eski ada silme şablonu ekleme çilesini gönüllü olarak çeken biri olarak +1 diyorum. Hele kategorilere hiç girmiyorum. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 00.29, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yönlendirme düşmanı oldun çıktın başıma. :)
Vito Genovese 00.30, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
"Biz ki o yönlendirmeleri (okuyucular) yönlensinler diye var ettik."[kaynak belirtilmeli] -- Dr. Coalmesaj 00.44, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Özellikle kategorileri taşıdıktan sonra oluşan yönlendirmeler sinirimi bozuyor. Bu grup gelmeli ya da devriyelere bu hak tanınmalı, evet.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 08.52, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

E-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 17.16, 5 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

--Furkan 💬 17.16, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Mobil anasayfa

Vitocan mobilden ana sayfaya bakınca "Günün maddeleri", "Tarihte Bugün" başlıklarının yer aldığı hafif daha koyu renkli kutular, içinde bulunduğu kutunun tam genişliğine (width=100%) ulaşmıyor, sola dayalı kısımda kutu genişliğinin %80'e kadar falan uzanıyor. Yeni bir şey mi bilmiyorum da hazır bakarken aklında olsun. Dilersen çaktırmadan sahte isimle mekana gel, yakana kırmızı karanfil tak ben seni bulurum, screenshot falan atayım. --Khutuckmsj 23.12, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet, çeşmede Hedda bildirmiş en son. Küresel ayarlar değişince eski kodların önceden görmediğimiz yetersizlikleri böyle göze çarpar duruma geliyor. {{Tıkla2}}'nin mutlaka girilmesi gereken genişlik değeri mobilde sabit bir genişlikle sonuçlanıyor ama masaüstünde olmuyor. Garip garip işler.
Bu sıralar hangi dilin anasayfasını araklarsak en güzeli olur diye window shopping yapıyorum. Bu sorunları çözecek geçici bir anasayfayı hızlı bir kararla hemen yürürlüğe sokup ardından insanlara tasarım yapabilmeleri için verilecek bir süre ve sonrasında bir tasarım yarışması yapabiliriz.
Vito Genovese 23.22, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

CSS

Selam. Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/biçem.css içeriğini Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/deneme tahtası sayfasında kullanamadım bir türlü, hata veriyor. Göz atabilir misin? --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 18.03, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

CSS sayfasının adındaki standart dışı karakterlerdendir diye tahmin ediyorum.
Vito Genovese 18.30, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Peki bu şablonla eklenen içerik burada neden düzgün görünmüyor? Özgünü şu şablon. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 22.22, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Gönül istiyor da kafa beceremiyor. Bununla uğraşabilecek beceri yok bende maalesef, şu sayfaları siler misin: Kullanıcı:Cobija/deneme, Kullanıcı:Cobija/deneme/tarihtebugünşablonu, Şablon:Deneme/biçem.css, Kullanıcı:Cobija/deneme/segment, Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/biçem.css, Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/deneme tahtası --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 22.45, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tam sana yanıt yazmaya gelmiştim. Türkçeleştirdiğin hp-responsive-table sınıfının ayarları Türkçe karakter kullanımından anlaşılmıyor sanırım, ondan bozuluyor. Çok güzel yapmıştın, keşke devam etsen.
Vito Genovese 22.50, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Van münüt. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 22.56, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Türkçe harfleri de kaldırdım ama bir türlü olmadı. Aslında ilk aktardığımda çalışıyordu da nereyi bozdum anlamadım. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 23.05, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Olmuş olmalı.
Vito Genovese 23.28, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Heh ya, eline sağlık. Türkçe karakterlerle ilgisi yokmuş galiba, onları tekrar geri alırım ben yoksa rahat edemem. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 23.32, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Editcontentmodel

Vito, fırsattan istifade ben de şunu sorayım. ARY'de neden "editcontentmodel" yetkisi yok?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.08, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ya da direkt olarak toplu mesaj göndericilere. Toplu mesaj göndericileri liste oluşturamıyor.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.19, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Konuyla alakalı Superyetkin'in de fikirlerini almıştım. Sen de bir sakınca görmüyorsan TMG grubuna tanımlanması için teklif açacağım.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.22, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tüm WMF vikilerinde bu yetkide standardın dışında bir değişiklik yapılmış mı diye baktım. Enwiki'de Template Editor grubunda var, cswiki'de Engineer grubunda var ve Meta'da WMF-supportsafety grubunda var. Yüzlerce projeden üç proje yalnızca. Hiçbirinde toplu mesaj göndericilerde değil. Ben de bu yetkiyi bugüne kadar bir kez bile kullanmadım. Gerçek bir ihtiyaç görüyor musun bu konuda?
Vito Genovese 18.46, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

anasayfa başlık

Selam Vito, Başlık için senden çaldığım sayfayla deneme yapıyordum da heveslendim. Sürüm şurada. linear-gradient şablonu var, başlıklara çok yakıştı. Benim sorum var bir de. Şimdi şu Vikipedi küresini 4e böleceğim, sol üst kısmını alıp üst kutunun sol bölümüne koyacağım. Bunu yapamadım. Şu anki güncel kutucukta var mesela. position: absolute yapıyorum sonrada left'e eksi değer verip geriye ittiriyorum ama kutu dışındaki kalan bölüm (eksi ittirmeden dolayı) görülüyor hala; ana sayfadakinde görünmüyor. Aradım biraz baktım ama kodu da pek anlamadım. Onu yapmak nasıl mümkün oluyor? Mesela ru.wiki başlığında da öyle bir şey var sanırım, onu da çok beğendim. Onlar da kutunun sağ tarafına bayağı zoom yapıp logoyu arkaplan geçmişler. Sana sorup seni yorayım dedim, sevgilerimle. Goktr 18.28, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

ru.wiki anasayfasını iyi-kötü Sait71 geçirmiş zaten :) Bu anasayfa işine bayağı rağbet var. Bana oylamak düşer bundan sonra fakat şu son dediğim olayı merak ediyorum hala. Bilgin varsa, paylaşırsan, sevinirim. İyi akşamlar, GMT +3 gibiysen. Goktr 18.54, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamen CSS ayarlarıyla ilgili. Şu an doğrudan ruwiki'den kopyalanmış sürüm tam olarak istediğini gösteriyor olmalı. Ancak CSS ayar dosyası sayesinde bu görünüm var. O resim de CSS dosyasında arka plan resmi olarak kayıtlı. Dilersen Şablon:Anasayfa/bicem.css'nin mevcut sürümünü uygun göreceğin bir yere kopyalarak çalışmaya devam et. Teklif tasarım düzgün görünsün diye eski sürüme döneceğim sen gördükten sonra bunu.
Vito Genovese 19.02, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır, bakıyorum. Ben kopyaladım şuraya ama bir şeyler hatalı sanırım. Ben uğraşayım buna. Sen eski sürüme dönebilirsin. Teşekkürler. Goktr 19.10, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

X kullanıcısının kuklaları minvalindeki kategoriler hk.

Merhaba, Vito. Bir süredir fark ettiğim ve dillendirmediğim bir konuydu: Kötü kukla sahipleri içim şu tarzda sayfalar oluşturularak kuklaları hakkında bilgi veriliyor. Sayfaların bağlantı yapısı: "/wiki/Kategori:Vikipedi:X_kullanıcısının_kuklaları" tarzda oluyor. Bunun yerine, "/wiki/Kukla:X_kullanıcısının_kuklaları" minvalinde olabilir mi? Ne düşünüyorsun? --Victor Trevor (mesaj) 18.57, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

O tür kategoriler ansiklopedinin içerik kısmının parçası olmayan, bakım/yönetim/meta kısmının parçası olan kategoriler için oturtulmuş bir standart. Çok güzel görünmese de oturmuşluğu var en azından.
Vito Genovese 19.03, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hmm, anladım. Boşuna iş yükü çıkarmayalım o zaman :). İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 19.05, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Anasayfa kategori

İngilizce Anasayfanın en alt kısmında kategori çubuğu gözükmüyor. Nasıl yaptıklarını anlayamadım. Acaba biz de kaldırabilir miyiz? --ToprakM  19.26, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kaldırdık gitti.
Vito Genovese 19.49, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Hizmetli etkinliği

Merhaba. Bot |Kullanıcı = Vito_Genovese kısmındaki alt çizgiye takılmış Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 17.19, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Resim yükleme hakkında

Merhaba Vito. Bayırköy, Pütürge maddesinde anlamı olmayan ceviz bahçesi ve karlı bir dağ fotosu konmuş olup bende köyü tanımlayan görseller olmadığından dolayı bu görselleri uygun görmeyerek reddettim. Malatya maddesine bakınca bu kişinin maddeye aynı ceviz bahçesi fotoğrafını eklediği ve bir devriye arkadaşımızında bu görseli malatya maddesi için uygun bulup onayladığını gördüm. Ben şöyle baktım ama fotoğraf yüklemeyle ilgili telif dışında kriter göremedim. resim yüklemeyle ilgili açık bir politikamız var mı diye sormak istedim. --Muratero 18.10, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İlgili değişiklik bana denk gelse idi reddederdim. Bununla ilgili bir şeyler seziyorum, ama sezilerimi dile getirmesi için Vito'yu bekleyeceğim. Bu arada, resim yükleme ile ilgili değil de resimlerin hangi maddelerde ve nasıl kullanılacağı ile ilgili bir şeylere bakmak daha doğru gibi. Zira, fotoğraf yüklemenin önünde bir engel yok bildiğim kadarıyla.-thecatcherintheryeileti💬 18.36, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bence olay maddeyi zenginleştirmek için elimizde ne tür silahlar olduğunda bitiyor biraz. Yani Malatya maddesini zenginleştirmek için Malatya'yı daha iyi temsil edecek şu örneklere sahipsek eğer, o zaman "Malatya ilinin Pütürge ilçesinin Bayırköy mahallesi"ndeki bir ceviz ağacının verebileceği şeyler sınırlı demektir. Dolayısıyla bu maddede olmaması gerektiğine katılırım (ve bir yandan da devriyenin de vandalizm olmayan değişikliği onaylayarak görevini doğru yapmış olduğunu, reddetse yetkisini kötüye kullanmış olacağını not düşerim). Ancak Bayırköy'ün kendi maddesi için başka bir silahımız olmadığına göre, resim de beyefendinin kadraja girdiği bir özçekim filan olmadığına göre, bence bu silahtan yararlanmalıyız.
Sanırım bir zamanlar enwiki'de cinsel konulu maddelerde kullanılacak fotoğrafları kendi çektiği fotoğraflarla değiştirmek isteyen biri türemişti. Yani cinsel eylem fotoğrafını silip kendi fotoğrafladığı cinsel eylem fotoğrafını koyuyordu. Böyle ilginç bir durumdu anlayacağın. Bayırköy sakinleri gelip "Benim fotoğrafım, hayır senin fotoğrafın!" yarışına girmediği müddetçe (ki o durumda en bilgilendirici olanı seçeriz muhtemelen), sahip olmadığımız bir şeyi bize veren kullanıcının katkısını reddetmememiz gerektiğini düşünüyorum.
Vito Genovese 18.39, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamam tamam, reddetmem. Jet hızıyla uyarıyı yedik. Aman böyle bir şey yaparken Vito'ya yakalanmayayım 🙈-thecatcherintheryeileti💬 18.44, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
bu soruyu sorarken devriye arkadaşımızı suçluyormuşum gibi anlaşılsın istemem, not düşeyim. Sonuçta iki devriye farklı tavır sergilemiş olduk. kişisel tavır sergilememek için sorumu sorduydum. teşekkürler. Pütürge maddesinde de o cevizlik var. ben uzak durayım bu maddeden :)--Muratero 18.45, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Şahsen böylesi bir durumda değişikliğin reddedilmesini, "kullanıcı olarak geri alma"ya yorardım. Bir yetkiyi kötüye kullanmaktan bahsetmezdim yani. Nihayetinde önce kabul edip sonra içeriği kendisi ayrıca çıkarabilir veya değişikliği geri alabilir, ki teknik olarak ve teoride farklı şeyler olmakla beraber pratikte aynı sonuca giden daha kısa bir yol. Değil mi? -- Dr. Coalmesaj 18.53, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu bürokratik işlemler çok sıkıcı, beyaz liste olmak varmış. Hep derim, devriyelik sorumluluktur diye. Ne büyük sorumluluklarımız varmış!!! Hizmetli olsak, bürokrat olsak ne yapardık?!?! -thecatcherintheryeileti💬 18.59, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Thecatcherintherye: Valla belki inanmayacaksın ama ben yazmaya başladığımda senin ara yorum yoktu ve ben o kısmı senin mesajını görmeden önce yazdım. :)
@Muratero: Televizyonda günlük yarışma programları vardır ya hani? Gün şampiyonu olur hafta şampiyonasına gidersin, oradan da ay şampiyonasına gidersin. Bu da biraz onun gibi. İlgili fotoğraf köyünün şampiyonu olarak ilçeye gitmiş. Rakibi yoksa hükmen ilçenin de şampiyonu olabilir pekala. Ama il şampiyonasında ölüm grubuna düşüyor elbette ve hiç şansı yok. Tüm bu yerel fotoğraflara bu temelde bakabiliriz bence.
@Dr. Coal: Kötüye kullanım aslen olduğundan ağır algılanan bir terim. Hatta bir de istismar dersen dünyanın en büyük suçuna dönüşüyor sanki. "Bu olmamış" dedirten her türlü uygunsuz işleme kötüye kullanım diyorum ben, çok önemsemeden. Kullanıcının maddeye devriye olarak müdahale etme yönünde bir yükümlülüğü varmış gibi algılıyoruz çoğu zaman. Yani nihai sonucundan memnun olmayacağı ama vandalizm teşkil etmeyen sürümü "Önce onaylasın, sonra geri alsın." diyormuşum gibi algılanabiliyor bazen söylediklerim. Devriyelik reddinin yapıldığı ekran zaten değişikliğin kendisinin görüldüğü ekran değil. Bir değişiklikten memnun olmayan o değişikliği onaylamak zorunda da hissetmesin, doğrudan değişiklikle ilgili kararını verdiği ve o kararın sonucuna göre alternatif işlemlerden birini seçtiği ekrandan [geri al]'a bassın, [değiştir]'e bassın, "kullanıcı" olarak nasıl bir müdahalede bulunacaksa bulunsun. Değişiklik reddetmek iki tık + gerekçeye yazılanlar/eklenenler; o ekrandan geri almak ise iki tık + özete yazılanlar/eklenenler. Hiçbir ek yük söz konusu değil. Kullanıcı "devriye" veya "hizmetli" olarak reddet/onayla arayüzünden yararlanacaksa, o zaman kapsamın dışına çıkmaması gerekiyor. Özete ne yazılırsa yazılsın, o "Gerekçe" ön ibaresi elle silinse bile işlemin devriyelik reddi mi başka bir şey mi olduğu günlüklerde çıkıyor. Devriyeliğin değerlendirilmesi sırasında ilgili ayarları yapıp günlüklerden neler kabul edilmiş, neler reddedilmiş diye baktığımda ya da baktığımızda kapsam dışı müdahaleler gördüğümüzde, bizim de göreve uygunluğu değerlendirmemiz zorlaşıyor.
Vito Genovese 19.15, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yine muazzam ifade ettin, ne diyeyim şimdi... :) Dr. Coalmesaj 19.20, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben can sıkıntısından imzamdaki renklerin sırasını değiştirdim, onu görmeye geldim. Gidiyorum.-thecatcherintheryeileti💬 19.24, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

God save the Vito!

Dilbilim Yüksek Şeref Ödülü
Dil ve dilbilim konularında sana ödül vermek benim haddime değil aslen. Gelgelelim, iyi amaçlar uğruna birtakım hadlerin aşılabileceği yönünde, Machiavelli'ye göz kırpan bir bakış açım olduğunu da kabullenmem gerek.

Böylelikle; sadece bilme değil, ifade etme ve anlatabilme bağlamında da yaygın imrenceyi vurgulayarak 14. yüzyılın güzide eserlerinden bu naçizane Codex Cumanicus sayfasını kabul etmeni dilerim.
Dr. Coalmesaj 18.28, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim, zahmet etmişsin. Bir dilbilimciden bunu da aldığıma göre benden de bir şeyler olur belki bir gün.
Vito Genovese 18.40, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Son tümceye bakışım ilişikte sunulmuştur. :) -- Dr. Coalmesaj 18.51, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

e-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 13.46, 8 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.46, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

içindekilerzorunlu

Vito merhaba. Bu kullanıcı yönlendirme oluştururken sürekli __İÇİNDEKİLERZORUNLU__ şeklinde bir sihirli kelime ekliyor yönlendirmelere. Buraya baktım ama anlamlandıramadım kullanıcının bunu koyma amacını, ben de o sihirli kelimeyi kullanıcının oluşturduğu yönlendirmelerden kaldırdım. Amacı nedir bu sihirli kelimenin? Kullanıcı doğru bir şey mi yapıyor bunu koyarak? Sevgiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.51, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ben de __DİZİN__ diye görüyorum bazen... INDEX'in yerine tanımlı mıdır, bilmiyorum ama. Dr. Coalmesaj 17.55, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Dr. Coal, evet. dizin, index'in türkçe karşılığı. burada karşılıkların tam listesi var.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.59, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Liste kapalı olduğu için görmemişim Evrifaessa. Muhtemelen sen de aynı nedenle oradaki iÇİNDEKİLERZORUNLU'yu görmemiş olabilirsin. :) -- Dr. Coalmesaj 18.00, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yok, gördüm. Ama şöyle ki yönlendirmeler maddeler gibi alt başlıklara bölünmedikleri için o tip sayfalarda içindekiler kutusu da olmaz. Bu yüzden gereksiz yere kullanılıyor sanki o sihirli kelime, eğer o kelimenin yaptığı şeyi ben doğru anladıysam.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.02, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ha tabii, başlık olmayan maddede tamamen gereksiz görünüyor bence de. Dr. Coalmesaj 18.03, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İçindekiler dört altbaşlıktan azı olduğunda da içindekiler tablosu çıkmasını, dizin de arama motorlarının sayfası dizinlemesini sağlıyor. Yönlendirme sayfasında kullanımın benim bildiğim bir işlevi yok.
Vito Genovese 18.10, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kullanıcı sayfalarından dizinleme kaldırılmıştı, peki bu kod eklenirse? İşe yarar mı, yoksa gözardı mı edilir? Dr. Coalmesaj 18.12, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bilgi sayfasında dizin ayarının $wgArticleRobotPolicies parametresini geçersiz kıldığı yazıyor. Bu parametre spesifik bir maddeyi istisna tanımlamaya olanak sağlıyor. WMF projelerinin toplu yapılandırma dosyasında ise $wgArticleRobotPolicies parametresi ile tanımlanmış bizim kullanıcı ve mesaj sayfalarının dizinlenmemesi kuralı. Bu sihirli sözcük o parametreyi de geçersiz kılıyor mu bilmiyorum. Bir yere denemek için ekleyip bakabiliriz. :)
Vito Genovese 21.52, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O hâlde yazana göre sözcük parametreyi baskılıyor. Parametre, sözcüğü baskılamıyorsa bug var hocam. :) -- Dr. Coalmesaj 10.46, 9 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

BÜT sayfalarının koruma altına alınıp korumadan çıkartılması hk.

Merhaba, Vito. -Yine gereksiz iş yükü çıkaracak bir şey yazmaya geldim- Şu sayfayı, yalnızca bürokratların görüş bildirilmesi üzere açmış ve koruma altına almıştın. Ancak daha sonra korumadan çıkarmışsın. Sayfaya Vandalizm, görüş ekleme, silme vb. hususların yapılacağını göz önüne alıyorum fakat -lütfen yanlış anlama- sayfayı neden korumadan çıkardın ki? Merak ettim, sevgiler, --Victor Trevor (mesaj) 11.59, 9 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Arşiv bu saatten sonra. Arşivleri korumaya almanın gereği yok, özellikle vandalizmin hedefi olmadığı sürece. BÜT sayfalarının korumaya alınması da hızla sonuca gitmesi gereken tartışmayı bölmemek ve topluluktan hiç kimseyi kırmamak için.
Vito Genovese 12.03, 9 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ah, anladım. Arşivi tamamen unutmuşum, açıklaman için teşekkür ederim. İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 12.06, 9 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Hizmetlilik haklarının geri alınması başvurusu

Selamlar. Bu yönde bir girişimde bulunmak istiyorum. Bunun için köy çeşmesini mi kullanmam gerekiyor? Şikayet sayfasını "anlaşmazlık çözümü" olarak kullanmanın doğru olduğunu düşündüğümden ötürü orayı kullanmak doğru gelmedi.--NanahuatlEfendim? 06.58, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Benim mi?
Vito Genovese 07.23, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hayır canım tabii ki de...--NanahuatlEfendim? 07.29, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
VP:Ş'nin anlaşmazlık çözümü olduğu konusunda haklısın, ama VP:Ş/H de görevin kötüye kullanımını konu alıyor. Yetki alım başvurusu için en uygun yer yine VP:Ş/H bana göre. Aslında bu ikisini de buna göre adlandırıp organik bağlarını ayırmak lazım.
Vito Genovese 07.33, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
"Kötüye kullanma"dan ziyade "kullan(a)mama" diyebilirim. Aslında "doğru kullanmama", kötüye kullanma mı olur? Bilemedim... Orası diyorsan orada başlatacağım.--NanahuatlEfendim? 07.59, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yukarıda da "kötüye kullanma" teriminin lafı geçmişti. Amaçlananın dışında olan için bu terimin kullanımında bana göre sorun yok ama bu anlamsal konular öznel olabilir, genel eğilime bakmak lazım. Benimki çok öznel bir algıysa elbette başka isim seçmeli taşımak için o sayfayı.
Yani ben orasından daha uygun bir platform düşünemiyorum. Diğer yandan konuyu ister buradan ister e-posta yoluyla konuşmak istersen ben buradayım. Belki daha sağlıklı bir sonuca vesile olur.
Vito Genovese 08.14, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hatalı ya da kötüye kullanma, sonuçta sıkıntı var benim (ve görebildiğim birkaç kullanıcının, kimse adına konuşmak istemem yine de) görebildiğim kadarıyla :) Tek bir durum da değil, uzun diyebileceğim kişisel gözlemimin sonucu. Hizmetlilik bir sorumluluk, elbette sorumluluk bilincinde olmak ve bunları da yerine getirmek lazım ama daha önceleri olduğu gibi "sürekli buralarda takılmalısın, tetikte olmalısın" gözüyle de bakmıyor ve bilinçli ya da bilinçsiz, hatalı/kötüye kullanım olmadığı sürece de bu yetkilerin geri alınmasına pek yakın durmuyorum şahsen. Sonuçta, "Vikipedi için hayırlısı hangisi olur?" düşüncesiyle hareket etmeye çalışıyorum. İyi günler dilerim :)--NanahuatlEfendim? 08.19, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu arada demeyi unuttum. en:Wikipedia:Patrols sayfasını kazandırsan bize bence güzel bir iş olur. Kavram karmaşasını önlemeye birebir. Ama SK'de "devriye" dediğimiz için buna bir terim bulmak lazım.--NanahuatlEfendim? 08.52, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Genel olarak herhangi bir yerin bakımını yapan, yemini suyunu verene Patrol deme eğilimi var gibi enwiki'de. en:Wikipedia:Recent changes patrol sayfasını da güzel hazırlamışlar. Güzel bir isim bulursak iyi olur gerçekten.
Bir de Şablon tartışma:Düzenle-kat konusu kalmış, etiketlemeyi unutmuşum seni en son, pardon.
Vito Genovese 10.27, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bekçi. Nöbetçi. Zindancı. —Khutuckmsj 11.26, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

ATM hakkında

Selam Vito,

Ana sayfada ATM günün maddesi olarak yer alıyor ama kaçırdığımız bir şeyler olma ihtimaline karşı sormak istedim. Halihazırda sayfa durumu taslak olarak atanmış, taslak şablonu barındıran ve KMA adaylığına ulaşamadığım ATM'nin ana sayfada yer alması bir hata mı yoksa kaçırdığım bir şeyler mi var? Satırdan Kahraman (mesaj) 10.57, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Aslına bakarsan şuradaki ölçütlere göre eklenmesi gerekiyor. Ama sayfa geçmişlerinden de takip edebildiysen, günün maddelerini geçmişte açılmış bir sürümü kopyalayarak oluşturuyor Mavrikant'ın botu. Dolayısıyla Şablon:GM/2020-08-10 aslen Şablon:GM/2018-04-26'nın kopyası yalnızca. Bence yeni anasayfa tasarımı yaparken günün maddelerini dışarıda bırakmayı ciddi olarak düşünmeliyiz, çünkü o konuda pek başarılı bir süreç işletemiyoruz. 1-2 gün önce de GM'lerden bir tanesinin taslaktan hâllice olmasına şaşırdığımı hatırlıyorum zira.
Vito Genovese 11.03, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ana sayfaya 1 KM + 1 diğer madde koyuyordum geçen aylarda ama son 2-3 haftadır bota kaldı o iş; bot da eskileri tekrarlıyor sadece. Madde uzunluğu/kalitesi vb. göz önünde tutacak şekilde gelecek dönem maddelerine bakayım tekrar. KM sayısı 365 olsa da sırf KM koysak diyeceğim, bu sefer de Hande Yener/gemi/maç/Simpsons döngüsüne giriyoruz. —Khutuckmsj 11.24, 10 Ağustos 2020 (UTC)<[yanıtla]

Twinkle hk.

Merhaba Vito. Twinkle'ın "Uyar" modülüne eklenmesini istediğim birkaç tane uyarı şablonları var da, sana yazayım dedim:

Şu anlık istenmesini eklediğim şablonlar bunlardır, ne düşünüyorsun? Bir de Hazır değişiklik özetlerine "+Kaynak iyileştirmesi yapılıyor" minvalinde bir yazı eklersen müteşekkir kalırım. İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 12.04, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ah, bir de, şu revizyona ilişkin maddenin en wiki'de olduğunu dile getirmek için Eksik şablonunu kullandım. Bu ve bunun gibi durumlarda kullanacağım başka bir şablon var mı? Eğer yoksa yapmak isterim. --Victor Trevor (mesaj) 12.17, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bugünlerde Twinkle'ı yeniden yapmaya (3.0; şu an kullandığın 2015 model olan 2.0) yavaştan başlıyorum, bu süreçte uyarı şablonlarını da elden geçireceğim. Ancak Twinkle'a ku- serisi şablonlar dışındakilerin eklenmesini sağlıklı bulmuyorum. Twinkle bu şablonları dereceli olarak algılıyor normal çalışma düzeninde. Yani ben birine ku-vandalizm1 attıysam, iki dakika sonra geldiğimde otomatik olarak ku-vandalizm2'yi atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda geliştirilmiş paralel betikler de bu prensiple işliyor. Şablonlara toplu el attığımda hepsini tek bir sistemin parçası yapıp, topluluk nezdinde bazı şablon tasarım ilkelerinin (örneğin kutulu olmama) kabul edilmesini ve sistemin dışında kalan şablonların da isteyenlerin kullanıcı ad alanına taşınmasını teklif edeceğim. Biraz daha zamanı var ama.
Değişiklik özetini ise ekliyorum şimdi.
Vito Genovese 12.31, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu arada "birine ku-vandalizm1 attıysam, iki dakika sonra geldiğimde otomatik olarak ku-vandalizm2'yi atmaya hazırlanıyor" olayına denk gelmedim. kaç kez denedim ama Twinkle daima 1. seviye mesaj attı. 2-3-4. seviyelerde de 1 ile biten şablonlar tanımlı gerçi.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 14.52, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Mavrikant bu topluluk buna hazır değil demiş, yapmamış onları. Sizi hor görmüş, örselemiş, ensenizde boza pişirmiş. Twinkle 3.0'ın iktidarında hepsi olacak. Oylar mavi şapkalı zabıta ağabeye!
Vito Genovese 15.06, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Değişiklik özetleri için elinize sağlık. Twinkle v3'ü sabırsızlıkla bekliyoruz. "Ah, bir de,..."den sonrasını okumadınız ama Twinkle v3 gelişimi nedeniyle görmezden geliyorum. İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 16.00, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bir de, Değişiklik özetine "+Şablon düzenlemesi, eklemesi" minvalinde özetler de ekleyebilir misin? Çok teşekkür ederim, --Victor Trevor (mesaj) 16.11, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Pardon. {{eksik}} o iş için uygunsuz, onun yerine {{genişlet dil}} uygun.
Vito Genovese 16.39, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ollley! Twinkle ile birkaç tık ile şablon eklenebiliyormuş!: Yeni öğrendim. Oldu galiba. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 18.02, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yetkilerini suistimal eden (...) devriye Turgut46

Sayın Vito Genovese, lütfen yetkilerini suistimal eden (...) devriye Turgut46 ile ilgilenin. Bağlam: https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ceza_(m%C3%BCzisyen)&action=history Tehonk (mesaj) 14.55, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Tehonk: Lütfen sakin. VP:KSY ve VP:N gibi sayfalara ve buradaki kurallara dikkat edelim. Birbirimize hakaret ederek burada elde edebileceğimiz bir şey yok, ki devamına kesinlikle izin verilmez zaten. Aynı şekilde değişiklik özetlerinde ihlal yaratan unsurlar var, lütfen konuya odaklanalım yalnızca.
Konuyu inceledim. İnternette düzgün bir kaynak yok gibi ve iki tarih zikrediliyor, evet. Özel bir firma sitesi olan Mebis.gen.tr'den sorgulama yaptım ama ilgili soyad için hiçbir sonuç çıkmadı. Bu sonucun çıktığı ekranın bir fotoğrafını rica edebilir miyim?
Vito Genovese 15.31, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tepkim için kusura bakmayın her geldiğimde böyle sorunlar yaşamaktan bıktım. Şunu da halledin birkaç sene daha uğramam buraya zaten. Kaynağa gelirsek özel bir şirket olan mebis.gen.tr değil e-devlet üzerinden ulaşılan resmi devlet sitesi mebis'ten bahsetmiştim. Link: https://www.turkiye.gov.tr/istanbul-buyuksehir-belediyesi-vefat-sorgulama Sonuçlara direkt link verilemediği için link vermemiştim ancak en azından sorgu sayfasına link vermem uygun olurmuş sanırım. Verdiğim turkiye.gov.tr sayfasından 5 Ocak 2004 tarihini sorgularsanız girdiğim bilgiyi resmi devlet sitesinden doğrulamış olursunuz. İlk yaptığım düzenleme açıklamasında da dediğim gibi bilgiyi buraya giren ilk kişi 05.01.2004 tarihinde 01'i gün zannedip gün olarak, 05'i de ay zannedip Mayıs olarak girmiş, ben de bunu düzelttim. Bu kadar küçük bir düzeltmenin böyle sıkıntı çıkarması beklediğim bir şey değildi. Tepkilerim için tekrar özür dilerim. Umarım bu açıklama sonunda yeterli olmuştur.Bu imzasız yazı Tehonk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Teşekkür ederim. Evet, sonucu görüntülemeyi başardım. Sayfaya onu uygun bir biçimlendirmeyle eklemeye çalışayım.
Vito Genovese 15.47, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler. Tehonk (mesaj) 15.55, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba

Kamil Tolon sayfasına yeni çıkmış bir kitap ekliyorum. Ama evrifaessa geri alıyor. Değerlendirebilir misiniz?--88.230.155.193 16.40, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, Kullanıcı:Kamiltolon, değil mi? O hesabın mesaj sayfasını değiştirme hakkını yeniden tanımlıyorum. O hesapta oturum açıp beni etiketleyebilir misin?
Vito Genovese 17.41, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Üçüncü görüş

Merhaba, şu konuya üçüncü görüş olarak müdahil olabilir misin? Gerek konuyla gerek Evrifaessa ile olan ilişkimden dolayı konuya tarafsız yaklaşabileceğim konusunda şüphelerim var. Teşekkürler. --ToprakM  16.44, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet, biri kuklacı arkadaşa 25. kez dur desin ve kendisini 25. kez engellesin lütfen.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 16.47, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kullanıcı:Kamiltolon hesabını Elmacenderesi'nin denetlemesi üzerine @Superyetkin engellemiş. Yetkin konuya müdahil olmam için bana engel üzerinde tasarruf da dâhil olmak üzere tam yetki verirse konuyla ilgilenebilirim. Uygun görmezse bu talebi ona devretmiş olayım. Şu an için benim açımdan Whac-A-Mole oynamaktan başka bir inisiyatif alanı yok, ki o da VP:KET'lik basit bir konu. Konunun şu anki kangrenleşme durumunu arabularak geri döndürebileceğimi zannediyorum.
Vito Genovese 17.13, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Vito, sorun değil. Konuyla ilgilenebilirsiniz. --Superyetkinileti 17.27, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim.
Vito Genovese 17.29, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

e-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 18.19, 10 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.19, 10 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

değişiklik süzgeci hk.

selam Vito. en.wiki'deki gibi hata sayfasına girince oradan getirdiğim Şablon:DSHK belge sayfası hata sayfasında düzenleme sayfasında nasıl çıkabilir acaba? Sana soruyorum ama aklıma direkt sen geldin şimdi, utandım fakat. Bir de ilgili şablondan bir şey kullanıp bir boşluk ve imza atınca imza aşağıya kayıyor, garip bir şeyler oluyor sanki. Ben anlam veremedim... Şimdiden teşekkürler. Goktr 00.41, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İmzayı şablon içinde kullanınca sıkıntı yok ama şablon dışında bir boşluk veya çıkıntı(:) kullanınca sıkıntı oluyor. Örneğin;
Sıkıntısız > {{DSHK|not|açıklamanız ~~~~}}
Sıkıntısız > {{DSHK|not|açıklamanız}}~~~~
Sıkıntılı > {{DSHK|not|açıklamanız}} ~~~~
Sıkıntılı > :{{DSHK|not|açıklamanız}} ~~~~
Goktr 01.16, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Sayfa tepesinde görüntüleme için Tepegöz sistemini kullanabilirsin. Örneğin Vikipedi:Sayfa koruma talepleri'nin tepesindeki benzer kısım Şablon:Tepegözler/Sayfa/Vikipedi:Sayfa koruma talepleri'nden gelir. Tepegöz anasayfasından kolaylıkla Şablon:Tepegözler/Sayfa/Vikipedi:Değişiklik_süzgeci/Hatalar'da tepegöz oluşturabilirsin.
İmza sorunu ise DSHK şablonunun sonundaki boşluktan kaynaklanıyordu. Böyle durumlarda şablon içeriği bittikten sonra satır aşağı inmek sorun çıkarabiliyor.
Vito Genovese 01.56, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bilgiler için teşekkürler Vito. Ben talep açtım tartışma sayfasında. Talep açarken sayfa başına bir şablon eklemek gerekiyor sanırım fakat o şablon uçmuş, bilgine. Ben de başlık ekledim öyle boş durmasın diye. Sağlıklı günler. Goktr 02.19, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Beyaz liste

Sayın Vito Genovese, beyaz liste için çok teşekkür ederim. Güveninizi boşa çıkarmamak için ekstra çaba sarfedeceğimden emin olabilirsiniz. Sevgiler.Tehonk (mesaj) 08.17, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

BL

Çok teşekkür ederim.--GüneşÖzgün 10.31, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Samsun tramvay hattı

Samsun tramvay hattı maddesiyle en kısa sürede ilgilenmeye çalışacağım. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. - bluetime93 (mesaj) 12.30, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Çok teşekkürler, şimdiden ellerine sağlık.
Vito Genovese 12.30, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Vito Genovese, maddeyi internette bulduğum bilgiler ile mümkün olduğunca geliştirmeye çalıştım. Umarım yeterli düzeyde bir katkı sağlamışımdır. Kolay gelsin. - bluetime93 (mesaj) 20.05, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@BlueTime93: Ellerin dert görmesin.
Vito Genovese 20.41, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Selam

Selam Vito bey nasılsınız? Benim sayfamda "engellenmiş beyaz liste" yazıyor ve bu da beni üzüyor. Kamil Tolon sayfası için engelim olduğundan dolayı mı böyle yazıyor? Teşekkür ederim--GüneşÖzgün 15.17, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet, teknik olarak bir engelleme altında olmandan kaynaklı bir durum. Güzel bir başlangıç yaptığını ve şöyle iki hafta kadar süre geçtikten sonra devriyeliğe de aday olabileceğini düşünüyorum. Madde engeli de bu doğrultuda çok uzun süreli olmayacaktır. Engelli olduğun maddenin tartışma sayfasını kullanabileceğini ve maddeyi geliştirecek önerilerde bulunabileceğini de unutma lütfen.
Vito Genovese 15.19, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bot hakkında

Hocam selamlar ilk etapta sadece Şablon:Tıbbi vaka tablosu şablonları şablonundaki sayfaları güncellemek için bir bot yazıyorum. Bunun için botluk başvurusu yapmama gerek var mı? --Tekask1903mesaj 15.52, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şimdiden eline sağlık. Potansiyel olarak 200'e kadar çıkabilecek sayıda maddede günde birer değişiklikten mi söz ediyoruz? Nasıl bir güncelleme düzeni öngörüyorsun?
Vito Genovese 15.58, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Günlük 120-125 sayfada güncelleme yapacak. --Tekask1903mesaj 16.00, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
WugBot başvurusunda 4-5 sayfa üzerindeki düzenli güncellemeler için bot statüsüne gerek olmadığı kanaatine varılmıştı ama bu düzey için sanırım bir bot başvurusu daha sağlıklı olur. Bu konuda çok efektif çalışma yapılıyorken hazır, belki ek görev ve başvurulara da vesile olur.
Vito Genovese 16.03, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır o zaman denemelerimi yapıp başvuruyu yapıyorum. --Tekask1903mesaj 16.05, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sayfanın korumaya alınması hk.

Merhaba, Vito. Şu sayfanın korumaya alınmasını ve gerekip gerekmediği hakkında ne düşünüyorsun? İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 17.37, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

An itibarıyla geri almayı gerektiren değişiklik sıklığı haftada ortalama 1 gibi görünüyor. Maddede yoğunluk her zaman korumayı gerektiren bir durum değil. İlgi iyidir, ama saldırı olunca da elbette korumaya başvurulabilir.
Vito Genovese 17.49, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

seri madde

bir, iki. var mı bir önerin, eklenmesini istediğin bir şey falan? :)--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.16, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Konunun uzmanı Sabri sözünü söylemiş, ondan daha fazlasını söyleyebilecek deneyimim yok elbette bu konuda. Ancak genel olarak deneme maddelerin epey fazla olmuş. Eski hizmetli/bürokrat Dbl2010 şu an burada olsaydı acımaz engellerdi. :) Bu tür deneme maddelerinde 10'u geçmezsen ideal olur bundan sonrası için.
Vito Genovese 19.58, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
10 mu? 👀 Neyse, bundan sonra kullanıcı ad alanımdan çıkmayayım en iyisi :P--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.08, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bot başvurusu yapan adaylardan da destek almışlarsa maksimum 20 değişiklik istiyoruz ya, oradan pay biç işte. :)
Vito Genovese 20.18, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Dbl2010 görmesin, mazallah, taşikardi falan geçirir (400'ü geçmişsin, naptın öyle). --Victor Trevor (mesaj) 21.25, 11 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

E-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 18.28, 12 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Selamlar, iyi akşamlar. Ben dün kullanıcı adı değiştirme başvurusu yaptım fakat hâlâ ufak da olsa bir engelim olduğu için başvurum reddedildi. Kullanıcı adımı değiştirmek için sizden yardım istiyorum. Diğer kullanıcıların beni kullanıcı adımdan dolayı yanlış anlamalarından korkuyorum. Teşekkür ederim. GüneşÖzgün 18.28, 12 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı adı değişikliği için bir süre beklesen iyi olur. Katkıların olumlu olduğu sürece aşırı uzun bir süreç olmayacak zaten.
Vito Genovese 20.41, 12 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yanıtınız için teşekkürler Sn. Vito Genovese. :)--GüneşÖzgün 20.45, 12 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür

Günaydın Vito Bey. Kitabımı maddeye eklediğiniz için çok teşekkür ederim. Size de kitabımı hediye etmek isterim.--GüneşÖzgün 11.08, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Teşekkürler. Bir gün okuma fırsatı bulurum umarım.
Vito Genovese 11.10, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Geri al - Değişikliği reddet farkları

Vito, bir şey soracaktım. Teknik olarak geri alma ve değişikliği reddetme arasında bir fark var mı? Varsa bu farklar neler?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 14.53, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Blok engeli

hoş geldin boss, az önce koskocaman Turkcell bloğunu engelledin.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.54, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Vodafone'dan avanta aldıysam demek ki...
Vito Genovese 15.57, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
sahdskahdlw1keqje--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.59, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Thecatcherintherye Valla benim de sayfama dadanmıştı. Neyse ki Uncitoyen halletti.--GüneşÖzgün 16.06, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Makul bir bedel gibi görünüyor şu an için.
Vito Genovese 16.07, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Engelleri karadan yürüten Vito tören birliklerini selamlar ve kapanış. Dr. Coalmesaj 22.46, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Dosya:Jimbo_Peeking.gif'in Melih Gökçeklisini yapıp mesaj sayfama her girdiğinizde aklınızı almam an meselesi. Gerisini siz düşünün.
Vito Genovese 23.14, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Nulla poena sine lege. Dr. Coalmesaj 23.24, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir 24 saat daha gerekecek sanırım. Ama kalıcı bir çözüm bulmamız lazım. Süzgeç yardımıyla bu bloktan gelip de sayfalara rastgele, açıklama olmadan sil koyan anonimlere 24 saat engel verse ve değişikliği kaydetmesini engellese güzel olur, çok fazla false positive çıkacağını da düşünmüyorum açıkçası. Yoksa bunlar sürekli IP değiştirecek.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 07.45, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Aralık engeli bitiş sonrasında uzatılmamalı bana göre. Türk Telekom mobilden bile düzenleme yapılamıyor. Temmuz ayında en çok görüntülenme alan maddelerin trafik kaynaklarına bakılırsa en çok (%85 civarı bana göre) mobilden geldiğini görmek mümkün. Mobil oranı Ayasofya gibi olağanüstü gündemlerde biraz dengeleniyor ancak genele bakıldığında mobil okuyucu daha fazla, bu da yeni tasarım ve geliştirmelerde mobil sürümün kuvvetli olmasına ayrıca bir işaret. Böylesi bir mobil oranı varken engelle mobil veriden buraya anonim katkı yapılması engellenmiş oluyor. @Evrifaessa'nın bahsettiği gibi uzun vadede daha farklı çözümler aranmalı. Uzun ve geniş bir aralığı kapsayan engeller temelde Vikipedi'nin asli özelliği olan "değiştirilebilirlik" ilkesine zarar veriyor. Mobil ve modemde IP değiştirmek tek bir aç-kapaya bakıyor oysa. Topluluğun engelin faydası-zararı konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. Kolaylıklar.--Kingbjelica (mesaj) 22.24, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Engel artık geçerli değil, başka tedbirler uyguluyoruz, @Kingbjelica.
Vito Genovese 22.39, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İyi akşamlar

Sizle de bu sevincimi paylaşmak istedim. Şuana dek Vikipedi'de 1064 değişiklik yaptım ve 25 tane yeni madde oluşturdum. Size bana yaptığınız yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim. Sağolun varolun--GüneşÖzgün 20.16, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tebrikler, Vikipedi'ye katkıların için ben sana teşekkür ederim.
Vito Genovese 22.32, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bakım kat.

Selamlar. Uyarı şablonlarında tarih kullanınca şu tarz bakım kategorilerini oluşturma ihtiyacı çıkıyor sürekli. Birincisi, dilbilgisi açısından doğru ada sahip değiller. İkincisi, her ay onlarca kategori mi oluşturacağız sürekli? Bir botla falan otomatik olarak oluşturulabilir sanıyorum ki.--NanahuatlEfendim? 23.41, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Öte yandan şunun gibi yönlendirme sayfalarına proje şablonu eklemenin bir faydası var mı? Bana mantıksız gözüktü, sonuçta bunlar sadece teknik açından kolaylık sağlayan yönlendirmeler.--NanahuatlEfendim? 23.43, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Nanahuatl: Evet, o tarih olayı yakın bir zamanda Şablon:Güncel'in kategorisini ayarlarken benim de dikkatimi çekti ama Lua modülünden gelen o olaya dokunursam nerede neyi etkiler veya bozarım kestiremedim, o yüzden dokunmadım. :) Merkezi bir durum yani. Yetkin'e sorabiliriz belki.
Ben zaten bu önem sınıflandırmalarının gereğini anlamıyorum. Enwiki'de de bir işe yaradıklarını göremedim ama benim deneyimsizliğim olabilir. Yönlendirmeye önem atamayı da anlamadım dolayısıyla senin gibi ben de.
Vito Genovese 23.58, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yönlendirmeye önem atama veya proje şablonu eklemeyi anlamayanlar olarak 3 hayır ile uğurladık, bizimle değiller. :) -- Dr. Coalmesaj 00.13, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O zaman kategoriler için @Superyetkin'i bilgilendirmek isterim. Kategori:Mart 2019 tarihinden kalma kayda değerliği belirsiz maddeler tarzı adlandırmalarla standart yakalayalım en azından. İkincisi, bu kategorilerin bot yardımıyla oluşturulması konusunda da kendisinin çalışmaları olabilirse büyük bir iş yükünden kurtulmuş oluruz.
Önem sınıflandırmalarının kaldırılmasını birkaç ay önce @Hedda Gabler dile getirmiş, ancak tartışma neticelenmemişti. Bu konuda ben de tüm desteğimi vermeye çalışmıştım, ancak tartışma/öneri sunmak ve sonuçlandırmak özel bir çaba gerektiriyor. Kullanıcı sayfamda görülebileceği gibi benim düşüncem de kaldırılmaları yönünde, zamanı gelince sunulur tekrar. Yönlendirmelere şablonları @Madrox eklemiş, kendisi de görüşlerini yazabilir, duruma göre hareket ederiz.--NanahuatlEfendim? 00.20, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Madde sınıfı neyse de önemi çok da gerekli değil, bu konuda İngilizce wiki'yi örnek tutuyoruz galiba. Kaldırılmasıyla ilgili tartışmayı kaçırmışım sanırım. Genel olarak Vikiprojelerde bulunan yönlendirmelerin bir arada tutulduğu kategoriler mevcut değil, her proje içinde yönlendirme kategorisi ve yönlendirmenin önemi çok da mühim bir şey mi derseniz bence değil.--Madrox❯❯❯ mesaj? 17.08, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Nanahuatl, ben de yönlendirme sayfalarının vikiproje şablonuyla etiketlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bakım için kullanılan ulamları ise otomatik olarak oluşturabiliriz. --Superyetkinileti 17.59, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O zaman yönlendirme sayfalarından kaldıralım bir, ikincisi de @Superyetkin ya da @Evrifaessa, ortaya çıkan bu bakım kategorilerini oluşturma amacıyla bir bot yazabilir misiniz? Bu iş yükünden de kurtulalım.--NanahuatlEfendim? 00.09, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Engel ayarları hk.

Merhaba. Şurada ayarlamaları böyle yapmam uygun mu diye emin olamadığımdan görüşlerini merak ettim. Kullanıcı öncesinde iki hesap oluşturmuştu aynı isimle, onları uygunsuz kullanıcı adından engelleyince bunu oluşturdu; son çare olarak en azından bir süre tekrar hesap oluşturamaması için ayarları bu şekilde yaptım ben de. Uygun mudur veya alternatif bir yöntem var mıdır? Dr. Coalmesaj 14.42, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Artık eğlenmeye geldiği belli olduğuna göre bir vandalizm notu düşülebilir. Ya ana gerekçe olarak seçilebilir ya da ek olarak belirtilebilir. Bu durumda hesap oluşturma engelini seçmiş olmanın da gerekçesini oluşturur.
Vito Genovese 14.46, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır, not düşerek güncelledim, çok teşekkürler! Dr. Coalmesaj 14.58, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İstek / rica hakkında

Merhaba, Vito. Sayfamda yer alan Nietzsche'nin sözünü değiştirdim fakat bu şekilde iyi mi görünüyor emin değilim. Senden ricam, bakabilir misin? Teşekkür ederim, saygılarımla, --Victor Trevor (mesaj) 18.55, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Çift satır (yani toplamda üç satır) daha güzel görünebilir gibi geldi.
Vito Genovese 18.57, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
El atabilir misin :). --Victor Trevor (mesaj) 18.58, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İyi akşamlar Vito bey

Vito bey selam. Son değişikliklerde aktifim fakat yararlı değişiklikleri onaylayamıyorum. Bu yüzden devriye olmak istiyorum. Sizce bu sıralar devriyelik başvurusu yapsam hoş karşılanır mıyım? Saygılarımla--GüneşÖzgün 19.37, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir 10 gün daha beklersen olağanüstü bir devriye olacağından eminim.
Vito Genovese 19.40, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
(Bu sayfaya kamp kuruyorum! Odun ve ateşler kimden?) @Kamiltolon, Yazışmanıza kulak misafiri oldum. Son zamanlarda gayet aktifsiniz ve Vikipedi'yi geliştirmek için teşebbüslerde bulunduğunuz aşikâr. Size naçizane önerim, Vandalizm politikasını anlamak ve uygulamaktır. Bir süre daha bu kapsamda değişikliklerinize devam edin ve sabırlı olun. (+Vito'nun yorumu buraya kopyalanıyor). İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 20.17, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Soru hk.

Merhaba, Vito. Umarım iyi bir gün geçiriyorsundur. Madde'ye değişiklik yapma engeli verilmiş kullanıcılarda "engellenmiş" ibaresi görünüyor. Pek anlamlandıramadım ama işin temelinde engel söz konusu olduğu için fikir yürütmede zorlanıyorum. Bu minvalde engel almış kullanıcılar, "engellenmiş" kapsamında olmasa da madde engeli aldığını belirten bir ibare ile yazılsa? (Emsalini, Kamiltolon adlı kişide gördüm.) Ne düşünüyorsun? İyi çalışmalar dilerim. --Victor Trevor (mesaj) 19.58, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sözünü ettiğin ibareler şu betikten geliyor. Ne yazık ki engel türleri arasındaki ayrımları betiğe nasıl tanımlayabileceğimi bilmiyorum.
Vito Genovese 20.03, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Değişkenler, zamana bağlı yasaklamalar ve maddeye bağlı yasaklamalar şeklinde 2 tane olabilir. Zamana bağlı yasaklamalarda engellenmiş olmasında sorun yok, eğer hem zamana ve maddeye bağlı engelleme de varsa engellenmiş olmasında da sorun yok, eğer maddeye bağlı ise: "Madde engeli" tarzında bir şey yazılabilir gibi. Konuya yatkın kişiler gayet kolayca yapabilir gibime geliyor, konuyla ilgili kişilerin de bir fikrini almamız iyi olabilir. Kimleri etiketleyeceğimi bilmiyorum. Bu arada böyle bir şeyin olması durumunda Köy Çeşmesi'ne yazılıp topluluk onayı alması gerektiğine inanıyorum. --Victor Trevor (mesaj) 20.21, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Engelin iki türü var. Site Çapında ve Kısmî. Kısmî de madde ve ad alanı olmak üzere iki kategoride engele izin veriyor. Ya belli maddelerde ya da belli ad alanlarında değişiklik engellenebiliyor. Zaman işin farklı bir boyutu. İki tür engel de süreli veya süresiz verilebilir.
Böyle bir şey için topluluk onayına gerek yok. Yapılır, itiraz eden olursa herkesi memnun edecek bir çözüm bulunur. Kimin JavaScript bilgisi iyi bilmiyorum açıkçası.
Vito Genovese 20.40, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Olabilir gibime geliyor, ama bildiğim kadarıyla genel olarak MediaWiki'nin çoğu fonksiyonu genellikle değişmiyor kolay kolay.(Mesela engelleme gibi, Phabricator'de task açılsa yapılabilir belki)ahmetlii mesaj katkılar 20.45, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ne yapılacak Phabricator'da, kaçırdım orayı?
Vito Genovese 20.58, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Ahmetlii, MediaWiki'nin yapısını değiştirmemize gerek yok ki. O yukarıda gözüken bilgi HizliBilgi aracından geliyor, onu değiştirmek de bizim yerel arayüz yöneticilerinin elinde zaten. Hani o araç olmasa yukarıda o bilgi zaten gözükmezdi, ki çoğu vikide de öyle. O araç bizim sonradan eklediğimiz bir şey.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 07.06, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı. Vito, rica etsem MediaWiki:Gadget-HizliBilgi2.js'yi siler misin? Test için açmıştım.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.57, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık.
Vito Genovese 15.58, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Elinize sağlık tanrıçam. --Victor Trevor (mesaj) 16.01, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Turkcell IP'leri

Vandalizm için kullanılan bu bloğun engelini sürekli uzatacak mıyız, yoksa daha mantıklı bir çözüm mü arayacağız? OTRS üzerinden abuse@turkcell.com.tr'ye durumu anlatan bir mail yazsak, saat saat vandalizm için kullanılan IP'leri de listelesek de adamlar işini yaparak bu abonelerin sözleşmelerini falan feshetse? Normal değil çünkü birinin bu kadar IP'ye sahip olması.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 07.01, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu tür konuları viki üzerinde konuşmak pek sağlıklı değil.
Vito Genovese 10.13, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
IRC/Telegram/Mail?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 10.15, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
E-posta.
Vito Genovese 10.17, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
oki.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 10.20, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Detay olarak, vandalizmi nedense 178.240.xxx.xxx-178.246.xxx.xxx aralığındaki IP'ler yapıyor, bu da yaklaşık 7.5 milyon IP'lik bir havuzdan geldiği anlamına geliyor. Muhtemelen modem IP'si bu arada, 3G ve diğer mobil havuzlardan gelmiyor WHOIS'e göre. Sürekli olarak ADSL üzerinden IP değiştiren birisi yapmış olabilir. Tabii burada tüm IP'leri de suçlamamak gerek, IP aralığı üzerinden yapılacak bir engelleme diğer IP'leri de engelleyecektir.ahmetlii mesaj katkılar 16.53, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

kurumsal müşteri olma ihtimali olabilir mi bu arada? bireysel kullanıcıysa modeme restart atmadan direkt ip değiştirmesi garip, restart atmak da benim en az 2 dakikamı alıyor.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.02, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bakınız: İlk yorumum.
Vito Genovese 17.03, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Selam Vito Bey

Hacı Ali Türkmen sayfasına HS eklemeye çalışıyorum M6 kriterini ama Twinkle eklemiyor. HS yerine BS eklemek zorunda kaldım. Twinkle HS etiketlemesinde bir sorun mu var? Teşekkürler--GüneşÖzgün 17.01, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

+1-thecatcherintheryeileti💬 17.06, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bozmuşum. Önbelleği temizleyip (CTRL + SHIFT + R veya CTRL + F5) bir daha deneyin.
Vito Genovese 17.08, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Önbelleği temizledim ama yine olmuyor.--GüneşÖzgün 17.12, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Şu anda ben de kullanamıyorum. Sıkıntı başka yerden kaynaklanıyor olabilir. ►Br_Prometheus (ileti‽) 17.14, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Önbelleği ısrarla temizleyin, en kötü 5-10 dakika içinde düzelir.
Vito Genovese 17.16, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Çalıştı, sorun yok. Teşekkürler--GüneşÖzgün 17.21, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kamil Tolon

Sayfanın tartışma sayfasına yazımı yazdım. Sizin de görüşlerinizi bekler, iyi akşamlar dilerim--GüneşÖzgün 19.39, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık. İlk fırsatta inceleyeceğim yeniden.
Vito Genovese 19.41, 16 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba

Tartışma sayfasına mobilden düşüncemi yazmıştım. Sanırım silinmiş. Neden silindiğini anlayamadım?--GüneşÖzgün 10.34, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sürümler çakışınca arada kaynamıştır. Yeniden ekleyebilirsin. Bu arada Can etiketlenmek istemediği için etiketlemezsen iyi olur.
Vito Genovese 10.37, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Vito Genovese Tamamdır. Can'ı etiketlemeyeceğim. Tartışma sayfasında da düşüncelerimi açıklıyorum üslubumda bir yanlış olursa lütfen beni uyarın. Sağolun--GüneşÖzgün 11.05, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Fikir birliği

Tekrardan merhaba. Tartışmada fikir birliğine varıyoruz sanırım. Bunu bildirmek istedim. Saygılarımla--GüneşÖzgün 11.35, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Fikir birliğine vardık. Maddeye not ekledik ve tartışmaya noktayı koyduk. @Vito Genovese --GüneşÖzgün 12.05, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba tekrardan rahatsız ediyorum sizi. Bu tartışmayı iyi yönetebildim mi sizce? Sizin görüşleriniz benim için çok önemli. Eğer bir eksiğim olduysa onu da söylemenizi istiyorum. Saygılarımla--GüneşÖzgün 12.38, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Estağfurullah. Kağıt üzerinde herhangi bir kuralı ihlal etmedin. Ama tavsiyede bulunmamı istersen, Can'ın madde değişikliğine taraflı dersen, karşındaki kullanıcının bundan rahatsızlık duyması, duruma göre reaksiyon vermesi ve yerine göre savunmaya geçmesi de doğal sonuçlar oluyor. VP:KSY gibi önemli bir kuralı ihlal etmiyorsun kağıt üzerinde, ama sonuçta içerik üzerine yorum yapsan da yargı barındıran bir sıfat kullanıyorsun. Bunun yerine "X uygun olmamış" gibi yargısal ağırlığı daha düşük ifadeler ya da "Y daha uygun olabilir" gibi alternatif ifade biçimleri genellikle daha verimli sonuçlar doğuruyor.
Vito Genovese 12.46, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sn.@Vito Genovese. Engelim kalkacak mı peki?--GüneşÖzgün 12.48, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Anasayfayı silmek

Son değişikliklerde

Silme günlüğü 20.04  Vito Genovese mesaj katkılar, Anasayfa sayfasını sildi

görünce ilk olarak aklıma bunun gelmesi ve "aman allahım yiğidim seni tanımak istiyorum" tepkisi vermem, sonra ne olduğunu fark edip rahatlamam :) Çağ açıp çağ kapattın, emeğine sağlık! --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.13, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

O bucket list temizlenecek!
Vito Genovese 20.14, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
N'olmuş? Anasayfa (yoksa Ana Sayfa mı, her neyse) tasarımı mı değişti yoksa?--thecatcherintheryeileti💬 21.04, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tarih, tekerrür, filan.
Vito Genovese 21.10, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Regarding your latest deletion

Welcome to Wikipedia. Although all admins are welcome to delete constructively on Wikipedia, at least one of your recent deletions, such as the one you performed on the Main Page, did not appear to be constructive and has been undeleted. Please use Jimbo Wales' user page for any test deletions or blankings you would like to make, and read about our main page deletion guideline to learn more about deleting the main page on this encyclopedia. Thank you.

--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.22, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Nicely done, my boy!
Vito Genovese 20.25, 17 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Programatik izleme listesi

Selam Vito. Şablon:GM/2020-08-18 gibi, Şablon:GM/XXXX-XX-XX formatında gelmiş, geçmiş, gelecek tüm sayfaları izleme listeme eklemenin bir yolu var mıdır? Elle eklerim de, ana sayfaya abone olsam ne güzel olur. --Khutuckmsj 04.47, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Khutuck, Özel:İzlemeListesiDüzenle/raw sayfasına hepsini ekleyebilirsin. O listeyi de kod yardımıyla otomatik oluşturabilirsin sanırım 2003'ten 2030'a kadarını kapsayacak şekilde. Ama izleme listen dolup taşar bu yöntemle, daha kolay bir şekli varsa bilemiyorum tabi.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 07.47, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Özel:İlgiliDeğişiklikler/Kullanıcı:Khutuck/test2 nasıl?
Vito Genovese 10.38, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
"Şu kategoriye eklenecek sayfaları izleme listeme otomatik ekle" fonksiyonu yoksa yapacak bir şey yok :) Excel'de yapayım bari, manuel eklerim 2021 sonuna dek. --Khutuckmsj 14.22, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Otomatik ham izleme listene kopyalasan da aynen işini görür.
Vito Genovese 14.23, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bastım geçtim, 1 Ocak 2022'ye kadar kafam rahat. --Khutuckmsj 14.33, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

80 numaralı süzgeç

Merhaba Vito, KKS @Muttalip Asılı isimli kullanıcıyı 80 numaralı büyük harf vandalizmi süzgecine göre süresiz engellemiş. Katkısı başka bir yerden kopyalanan içerik ve eklediği bir kelime bu süzgecin tanımına uyuyor. İşin tuhafı bu süzgece takılan ilk ve tek kullanıcı. Yeni oluşturulduğu için de olabilir. Bu kullanıcın değişikliğini incelediğim kadarıyla Vikipedi'ye sunduğu ilk katkısında süresiz engellenmesini doğru bulmadım ve engeli kaldırdım. Bu süzgeci bir gözden geçirmek gerekebilir. --Uncitoyenmesaj 10.21, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık. Spesifikleştirilmesi gereken bir süzgeç, bugün ilgileneceğim. @Muttalip Asılı'dan da bu vesileyle özür dileyelim.
Vito Genovese 10.23, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Aynı kullanıcı @Girdap Kitap ile gelmiş. Aynı içerikten dolayı aynı sebepten engellenmiş. Zaten kullanıcı adı bir kitabevinin adını taşıdığı için engellenmesi sorun değil. Ama yine de bilgin olsun. :) --Uncitoyenmesaj 11.22, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Artık engellenmeyecek umarım.
Vito Genovese 11.32, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yine rahatsız ediyorum, kusura bakma. @Biymed de büyük harf vandalizmden gitmiş. Adı uygun değil de. Bu değişiklikte kelime küçük harfler ile yazılmasına rağmen aynı kelimeden gitmiş bu hesap da. O kelimeyi yazan her yeni hesap uçarsa sıkıntı büyük olabilir. --Uncitoyenmesaj 11.49, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Estağfurullah. Süzgeç şimdilik devre dışı, engeli de hatalı pozitif olduğu için kaldırdım. Diğer sorunları varsa dediğin gibi sen gerekeni yap yine.
Vito Genovese 11.52, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Verdiği engellerin gerekçeleri ve sebep değişiklikler hatalı olsa da engeller şans ederi şimdilik uygun. Ama ileride daha çok sorun çıkacağı ortada gibi. Devre dışı bırakman şimdilik iyi olmuş. --Uncitoyenmesaj 11.55, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Araya kaynıyorum, Vito selam. Bana örnek vandalizm gösterebilir misin buna özel? E-posta da atsan olur. Ben filtrede değişiklik yaptım. Yukarıdaki false-positive'leri geçiyor. Değişiklik özetinde okursun. Varsa elinde örnek ona göre bir şeyler düşünelim. Goktr 16.45, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık, bu sürüm iş görecektir. Sürümleri attım sana.
Vito Genovese 17.29, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Midem bulandı... Süzgeci baştan tasarladım. Bir bakabilir misin? 1-2 gün sadece izleme yapsın. Sonra direkt açalım. Çok spesifik değil ama bu durum da kalıcı olmaz diye düşünüyorum. Bizi fazlasıyla idare eder sanırım. Goktr 20.45, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şunu yakalamış. İlk gösterdiğin sürüm iyiydi bence ama buradan da sonuca varırsın bence sen. Biraz ince ayar lazım yalnızca.
Vito Genovese 20.48, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Gördüm, değiştirdim. 1-2 gün bakalım. Olmadı eski görece stabil olana döneriz. Bu da tecrübelik geçmişte durur. Ben biraz da future-proof olsun istiyorum ama regex'le de zor iş. Sentimental AI entegre edilmeli Viki'ye. @Jimbo Wales Bir kulağı çınlasın. Goktr 21.21, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

TBA ihlalleri

Merhabalar. Birden çok (uyarılmasına rağmen) yapılan VP:TBA ihlallerini hangi başlık adı altında VP:KET'e yazacağız? Saygılarımla--GüneşÖzgün 11.08, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Temel içerik politikası ihlali. Aslında o kategorinin KET altında olmaması lazım ama şimdilik böyle.
Vito Genovese 11.33, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır. Cevabınız için teşekkür ederim.--GüneşÖzgün 11.34, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu arada mesaj atarken daha açıklayıcı başlıklar seçebilirsen güzel olur. Şu an sayfada birden fazla Merhaba altbaşlığı var, sürekli yanlış altbaşlığa gidiyor sistem.
Vito Genovese 11.38, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır. Bundan sonra öyle yapacağım. Öneri için teşekkürler--GüneşÖzgün 11.39, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Engellerin kaldırılması prosedürü

Selamlar. Son olayda da devreye konulan engele itiraz ve hizmetli çağırma prosedürünün en azından bir bilgilendirme sayfası oluşturularak anlatılmasının referans kaynağı olması açısından önemli olduğunu düşünmekteyim. Ne dersin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.49, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Politikaya bir altbaşlık ile entegre etmek yeterli olur sanırım. Çok komplike bir süreç değil.
Vito Genovese 11.51, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Politika sayfasına dokunabilmek için ayrı topluluk onayı gerekmeyecek mi? Hâlihazırda uyguladığımız bir süreç gerçi ama... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.53, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Var olan şeylerin eklenmesinde aşırı bürokrasiye gerek yok (dedi bürokrat). Yeni bir şey getirmeyi, var olanı değiştirmeyi hükme bağlamıyorsun sonuçta. Bir not düşülür, böyle böyle bir ekleme yapıldı, gördüğünüz sakıncayı söyleyin, diye. Eklemede çok sorunlu bir şey yapılmamışsa itiraz da olmaz zaten muhtemelen.
Vito Genovese 11.56, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Vikipedi topluluğunda, engellemeye dair itiraz gelişen bazı durumlarda, hizmetlilerin göreve çağrılması uygulaması kullanılmaktadır. Bu uygulamada, verilen engellemeyi değerlendirmek için Vikipedi'deki tüm hizmetliler göreve çağrılmaktadır. Engellemenin kaldırılmasından yana olan hizmetli sayısı, engellemenin sürmesinden yana olan hizmetli sayısından fazla olduğu durumda, engelleme kaldırılmaktadır.
Nasıl? Zihni Sinir modumdayım bugün, affet :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.35, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Estağfurullah. Yalnız bu bir engel kaldırma prosedürü değil, hizmetli işlemini iptal prosedürü. Engel en netameli hizmetli görevi olduğu için orada daha çok gündeme geliyor yalnızca. Bu nedenle hizmetli politikasında olmalı, engelleme politikasında değil. Şu nasıl?
Hizmetlilerin işlemlerinde politika ve yönergelere uygunsuzluk olduğunu düşünen kullanıcıların işlemi gerçekleştiren hizmetli ile iletişime geçmesi gerekir. Eğer bir sonuç alınamazsa, Vikipedi hizmetlileri işlemin iptali talebiyle değerlendirme için göreve çağrılabilir. İlgili işlemde dahli olmayan hizmetlilerin işlemin onanması ya da iptal edilmesine yönelik olarak belirteceği görüşlerde sayısal çoğunluk aranır ve bu çoğunluğa ulaşan görüşler doğrultusunda işlem onanır ya da iptal edilir. Bu tür taleplerde sürecin 2 hafta içerisinde sonuçlandırılması önerilir.
Hem netlik hem de sürüncemenin önüne geçme açısından iş görebilir gibi geldi.
Vito Genovese 21.49, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık, birkaç kat daha iyi. İşlemi yapan hizmetlinin görüşünü sayısal çoğunluğu değerlendirirken saymıyor muyuz ki? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.56, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Almamak gerekir diye düşünüyorum.
Vito Genovese 22.02, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O zaman şöyle bir sıkıntı olabilir mi diye düşünüyorum: 2012'deki engeller, malum, beş hizmetlinin ortak kararıydı ve yalnızca teknik olarak bir hizmetli vermişti engelleri. Böyle bir durumun tekrarı hâlinde etkin hizmetlilerin önemli bir kısmını direkt strike out etmiş olmaz mıyız? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.05, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bunu diyeceğini bilerek yazmıştım. :) Hizmetlilerin sorunu o, onlar düşünsün. Hizmetliler sorunlara kangrene dönüşmeden müdahale etmeyi öğrenirse, Voltron'ı oluşturmak da gerekmez gelecekte. Diğer yandan bazen bazı engel kararları toplu bir hizmetli teatisiyle de alınabilir (örn: Mirada). Bu durumda bunun üzerine bir iptal prosedürü işletilemeyeceğini de belki not düşmek gerekir. "Tüm hizmetlilere açık bir tartışmanın sonucunda kararlaştırılan işlem" istisnası tanımlanabilir.
Vito Genovese 22.12, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Öyle diyorsan :) Ki bu istisna da esasen pratikte uyguladığımız bir husus diye algılamaktayım kendi adıma. O zaman bunu da not düşmekle beraber tamamdır diyelim? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.17, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Aye!
Vito Genovese 22.18, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kardeş projeden kardeş bir şey :)

Vito selam,

Bir konuda yardımına ihtiyacım var. :) Yardım rica etmeden kısacık bir bilgilendirme vermem gerek. Vikikaynak'ın kendine has özelliği istinsah olayı. Bilgisayar ortamına taranmış eserin viki sayfası olarak yazılması kabaca. Bunu yaparken üç adet farklı alan kullanıyoruz: Dizin:, Sayfa: ve ana ad alanı. Dizinde eser tümden bulunuyor, sayfada yazılıyor ve ana ad alanında da tek parça haline getiriliyor. Ana ad alanında tek parça olması için de bir değer kullanılıyor: < pages index="Hede Hödö" . İstediğim yardım tüm bilgiyi ana ad alanında toplamak üzerine. https://en.wikisource.org/wiki/The_Czechoslovak_Review/Volume_2/The_Czechoslovak_Armies Bu sayfada bu değer ile bu işlem yapılmış. Bu sayfanın kenarında 98-99-100 diye giden rakamlar var. Fareyle üstüne gelince belli bir kısmı seçiyor ve basınca da ilgili Sayfa: ad alanına gidiyor. Heh, bunun şablon/modül/phabricator'luk işlemden mi nereden kaynaklandığını bulamadık, sana geldim. :) Bunu Vikikaynak'a ithal edersek her görüşümde sana teşekkür eder, çocuklarıma anlatırım. :) Satırdan Kahraman (mesaj) 13.37, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@ToprakM: Şu kodu s:MediaWiki:Common.js'ye
mw.loader.load('//en.wikisource.org/w/index.php?title=MediaWiki:PageNumbers.js&action=raw&ctype=text/javascript');
şunu da s:MediaWiki:Common.css'ye ekleyebilir misin?
body.ns-0 div#pageContainer {
	position: relative;
	display: block;
	margin-right: 0;
	margin-left: 0;
}
body.ns-0 div#regionContainer {
	position: relative;
	display: block;
	margin-right: 3.00em;
	margin-left: 3.00em;
}
body.ns-0 div#columnContainer {
	position: static;
	display: block;
	margin-right: auto;
	margin-left: auto;
}
Şimdiden eline sağlık.
Vito Genovese 14.53, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@ToprakM: Bugün aktif gördüğüm için bir ping daha atayım. Arada kaynamış olabilir. Bunu yapabilecek tek kişi sensin. :)
Vito Genovese 22.04, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hallettim. --ToprakM  04.50, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Var olun hocam. :) Satırdan Kahraman (mesaj) 08.37, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Değişikliklerine göre Vikipedistler listesi

Özel durumu olan bu tür hesaplar, betiğin kullandığı "halihazırda ya da geçmişte bot kullanıcı sınıfına üye olma" koşulunu sağlamıyor. Onaysız botlar gibi bir ulam oluşturmamız gerekebilir. --Superyetkinileti 17.30, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için!

Hizmetli Yıldızı
Vikipedi'ye yaptığınız muhteşem katkılar nedeniyle... GüneşÖzgün 17.41, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

devriyelik otomatik terfisi?

abi selam. MediaWiki:Abusefilter-warning-DevriyelikBaşvurusu sayfasında "devriyelik otomatik terfisi için önerilmiş ölçütleri sağlamaya çalışınız." gibi bir mesaj var. devriyelik otomatik terfisi nedir?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.52, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

phabricator:T46587 ile mi alakalı acep?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.54, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Evet. Şuradaki tartışmayla uygulamaya girdi, bir süre uygulandı, sonra sorunları düzeltemediler. 2-3 yıl geçti, "Ee noldu?" dedim. Ben kafama göre istiyormuşum gibi yeni topluluk kararı istediler. O noktada ne yaptığımı tam hatırlamıyorum. Bir yere bir şey yazdıysam da bulamadım. Potansiyel görmeyip tartışmayı hiç başlatmamış olabilirim. Topluluk kararı olmadığı sürece üzerinde çalışmayacaklar. Çok kolay devriyelik yetkisi veriyor olmamın rahatsızlık yarattığını göz önünde bulunduracak olursak, insanların otomatik beyaz liste ve devriye olması bu noktada topluluk desteği almaz diyebiliriz. Kapatabilirsin başvuruyu orada da.
Vito Genovese 18.21, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Peki. Phabricator tarafında isteği reddedilmiş olarak kapattım. Ama abusefilter'ın o uyarı mesajını da bir ara güncellememiz gerekecek sanırım.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.28, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu arada phabricator:T260594 taskındaki Martin Urbanec'in son yorumuna bakar mısın? Orada mapframe etiketinin aktifleştirilmesine (teklifi burada) dair potansiyel sorunlardan bahsedilmiş. Bir ara Türkçe'ye çevirip kç'ye yazma planım vardı ancak ev koli doluyken zor sanırım.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.31, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
3-4 tümceyle özetlesen yeter. Yine de isteniyorsa ona göre yanıt veririz.
Vito Genovese 18.47, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Devriyelik Başvurusu

Merhaba şurada bir başvuru yaptım. Bunun sonuçlanma süresi ne kadar süre içinde oluyor merak ettim. Saygılarımla--GüneşÖzgün 19.21, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Önerilen süre 3 gün. Başlıkta yazıyor olması lazım.
Vito Genovese 19.32, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tarihte bugün

Tekrardan selam. Bu tarihte bugün işi bayağı zamandır gündemimin arka planında olan bir meseleydi, fena açtın (Kıbrıslı deyişiyle "goflandırdın") beni. Burada aklımdakilerle bir taslak süreç oluşturdum. Mümkün olduğunca basit tutmaya çalıştım. Düşüncelerini duymak isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.53, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık. Henüz o şalteri kaldırmadım kafamda. Onun öncesini bir yapayım bugün-yarın, kafayı verip okuyacağım.
Vito Genovese 20.57, 18 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu bir virüs olabilir mi? Yanıt Yorum Öneri

Selam patron, şuradaki değişiklikte yolunda gitmeyen bir şeyler var. Öncelikle, eğimin %0'dan 0'a dönüşmesini sağlayan değişiklik bana ait, bunda sorun yok. Amma, ne o değişiklik özetini ben yazdım ne de alttaki değişikliği. Acaba, sizin bir fikriniz var mı?-thecatcherintheryeileti💬 06.56, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

benim imzalayıcı 1 haftadır uyuyor. benim alakam yok bu meseleyle :P--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 07.00, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Küçük Araçlar'da "Sol tabloya düzenleme yaparken eklenebilecek şablonların kısayollarını yerleştirin." seçeneğini seçmiş, sonra da değişiklik yaparken yanlışlıkla sol tablonun en alt bölümünde listelenen şablon kısayollarından İmzasız adlı arkadaşa basmışsın. Kendisi şuradan geliyor.
Vito Genovese 10.30, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Mantıklı. Sağı-solu fazla kurcaladıysam demek ki. Bundan nereye dokunduğuma daha fazla dikkat edeyim en iyisi.-thecatcherintheryeileti💬 11.17, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Revizyonların silinmesi hk.

Merhaba, Vito. Son zamanlarda epey fazla aklıma takılan bir soruyu doğrudan sormak istiyorum: Revizyonlar neden siliniyor? Yani Vikipedi'de genel olarak her şey açık ve her şey değiştirilebilir durumda ama revizyonların silinmesini bu durumla bağdaştıramadım (bağdaştırmam saçma mı oldu acaba). Revizyonların silinmesinin amacı nedir ve genellikle neden siliniyor? Merak ettim, iyi çalışmalar dilerim, --Victor Trevor (mesaj) 12.39, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Hukuki nedenler. Sayfa geçmişinde bile olması durumunda bir hakime gösterildiğinde sıkıntı yaratacak içerikleri hizmetli dışı kullanıcılar göremeyecek hâle getiriyoruz (yani aslında silmiyor, gizliyoruz). Bir de gözetmenlerin silme işlemi var, onu biz hizmetliler de göremiyoruz, süper hassas şeyler için.
Vito Genovese 13.04, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
See also: State secret -- Dr. Coalmesaj 13.11, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Daha iyi anladım, teşekkür ederim. İyi çalışmalar, @Vito Genovese, @Dr. Coal. --Victor Trevor (mesaj) 15.03, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Koruma hk.

Süzgeç 80 kayıtlı kullanıcılara da müdahale edince devreden çıkardın takip edebildiğim kadarıyla. İlgili madde için koruma şubeye yazı yazayım mı tekrar? :) -- Dr. Coalmesaj 12.59, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yok yok. Daha hedefe kitlenmiş eski bir sürüme döndüm ve etkinleştirdim. Şimdi kayıkçı takasında içecekleri yudumlayıp sakince bekleme zamanı.
Vito Genovese 13.03, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
"Sakince bekleme" derken eşzamanlı operasyon yapmışız şimdi. :) Tekrar eline sağlık hocam, tahminim VSOP? -- Dr. Coalmesaj 13.07, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Elbette Le Cola.
Vito Genovese 13.16, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir mesajın var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 15.15, 19 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Victor Trevor (mesaj) 15.15, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

geçmişi var mı?

selam Vito. deneme tahtamda anasayfa son gelişmeler için çalışma yapıyordum da. daha önceden böyle bir şeye başladı mı? biliyor musunuz diye bir şeyler görmüştüm ama bu var mı bir yerlerde gizli saklı mı? hatırlarsan şak diye sen hatırlarsın diye düşündüm. ayrıca şu anasayfa tartışma başlığı ne zaman açılacak? aceleye gelsin istemiyorum tabi, sadece meraktan soruyorum. en azından bir tease gelse fena olmaz :) Goktr 23.30, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Anasayfa sayfasında geçmişte bu konuda yapılan aşağı yukarı her şeyi bulabilirsin. Bazı kullanıcıların yaptıkları tasarımlarda Bunları Biliyor Muydunuz? kutuları var.
Tartışma için hazırlık yapıyorum. İşin tasarımı, grafiği kolay iş. Asıl olay nelere yer vereceğimize karar vermekte. Onun için de derleyip toparlamam gereken şeyler var, vakit alıyor. Eli kulağında.
Vito Genovese 23.37, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Her ay bir "Ayın Vikipedisti" koyalım fotoğraflı. Dr. Coalmesaj 23.40, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
(Buna benzer son saçma önerim "sabah 5'te askerlik şubesine gitmek" olmuştu ve ciddiye alınarak hayata geçirilmişti.) Dr. Coalmesaj 23.41, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Vikipedi emsallerle, teamüllerle işler. Eylül ayı için güzel bir vesikalık at ama biyometrik olsun.
Vito Genovese 23.43, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Burada kimler kimler var, bana mı kalır azizim?.. :) -- Dr. Coalmesaj 23.46, 19 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ücretli editör kutusu

Selam. Şu an yerel ücretli editör politikasının bir taslağı üzerinde çalışıyorum ve dolayısıyla ilgili şablonları da bize getiriyorum. Bir ricam olacaktı, boş vaktinde lütfen {{Ücretli editör kutusu}} şablonunun geri kalanını benim yerime çevirir misin? Deneme için de Tartışma:Evrifaessa'nın deneme maddesi sayfasını açtım. Orayı kullanabilirsin. Teşekkürler şimdiden.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 09.30, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık. Şu anasayfa hazırlığını bitirmem lazım. O konuyu kolayladıktan sonra bakmaya çalışacağım.
Vito Genovese 09.48, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu arada teklifi Vikipedi:Ücretli editörlük sayfasına taşıdım. Şu an açık olan konuyla ilgili SAS sonuçlanmadan teklifi yapmayacağım. Bir göz gezdirip hatalı gördüğün bir yer varsa düzeltirsen sevinirim. Sevgiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 10.30, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Tartışma sayfasına yazıyordum ben de tam.
Vito Genovese 10.36, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

dictionary.com şablonu hakkında

selam, Wikipedia'da w:Template:Cite Dictionary.com isminde bir şablon buldum. buldum bulmasına da getirsek bir faydası dokunur mu, güzel bir standart olur mu bilemedim, şablon hakkındaki görüşlerinizi merak ettim, sevgiler. :)Satırdan Kahraman (mesaj) 09.53, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@Satirdan kahraman, Vito'dan önce ben cevap vereyim. dictionary.com İngilizce olduğuna göre, Türkçe Vikipedi'de kullanılan bir İngilizce kelimeye kaynak göstermek için kullanılabilir belki. Türkçe eşlenikleri olarak {{Dil Derneği}}, {{TDK Sözlüğü}}, {{TDK2}} gibi şablonlarımız var. Hangi anlamda yararı olur diye sorduğunu tam olarak anlamamakla birlikte... --Mskyrider ileti 10.05, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kategori:Dış bağlantı şablonları'ndaki arkadaşların mantığında bir şablon. Enwiki'de 338 kullanımı varmış. Elbette vikinin dili İngilizce olduğu için orada daha fazla potansiyel var. Bizde kullanılır mı emin değilim. Çok terimsel bir madde olursa, o terimde de bir sözlük tanımı kaynaklandırması gerekirse belki kullanılır. Çok büyük yarar potansiyeli görmüyorum ama zarar potansiyeli hiç olmadığına göre elbette getirilebilir. Adı biraz yanıltıcıymış ama, Cite diye başlayan şablonlar genellikle şunlar oluyor.
Vito Genovese 10.11, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Açıkçası şablonu, doğru kullanılmamış olsa da Madam Bovary sayfasında gördüm. Tıklıyoruz, telaffuzunu veriyor. @Mskyrider'ın ifade ettiği yararı burada ortaya çıkıyor. Bir eserin ya da bir terimin okunuşu için kullanılabilecek pratiklik. Kulağa atla deve gelmediği için danışmak istedim, geniş bir kullanım alanı olur mu diyerek. Çok büyük olmaasa da yarar potansiyeli varmış bir parça. :) dictionary.com yerine forvo ya da youglish ile benzer bir telaffuz sistemiyle değiştirirek kullanılabilir mi peki? Satırdan Kahraman (mesaj) 19.29, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Satirdan kahraman, İstek yapıldı Yapıldı, Şablon:Dictionary.com kaynağı.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 19.39, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kamil Tolon

Merhaba maddedeki değişikliğiniz bence çok güzel ve uygun. Çok teşekkür ederim--GüneşÖzgün 11.12, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

August 2020

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Evrifaessa. Bilmeni isterim ki deneme adlı maddeye yaptığın son katkılarından birini ya da birkaçını geri aldım. Çünkü yapıcı değişiklikler değillerdi. Eğer deneme yapmak istiyorsan, lütfen Deneme tahtasını kullan. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. deneme, twinkle'da "4: Son Uyarı" diye seçiyorum ama hep 1. düzeyi atıyor, kolay çözülebilecek bir şey mi bu? --evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.22, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet Vito, lütfen yapıcı değişiklikler yapalım. :) -- Dr. Coalmesaj 13.23, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
:D--GüneşÖzgün 13.24, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
bir dahakine {{son uyarı}} atarım he..--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.26, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yeni Twinkle'ı yapınca düzelir. Eskisini yamamakla uğraşamıycam.
Vito Genovese 13.31, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
ohoo, işimiz sonraki yaza kaldı desene :D--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.32, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Gazla çalışan bir Vito isteniliniyorl, fark etmedim değil.
Vito Genovese 13.34, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
twinkle'ı güncelle, sana iskender ısmarlayayım. var mı daha iyi bir teklif? vakıf yapmaz bak bunları :D--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.36, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bkz: Sağ alt.
Vito Genovese 13.38, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
aa vegan mısın? abime 1.5 porsiyon ot alayım--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.40, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Madem böyle yazdın, 1 saat sonra narkotikteki arkadaşlara selam söyle Evrifaessa... Dr. Coalmesaj 13.42, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Abi eve üzerinde polis yazan abiler ve bir de köpek geldi. Kargo teslim edeceklermiş sanırım, açayım mı kapıyı?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.43, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Açıp hemen kapıdan uzak bir yere uzan. Zaten "yat yat yat yat!" der onlar da. Dr. Coalmesaj 13.45, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

"Adil kullanıma hayır!" ne demek başkan? Hep merak eder, hiç anlayamam. Müsait bir vakitte anlatır mısınız? Ty, yw.-thecatcherintheryeileti💬 16.52, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Thecatcherintherye, Adli dilbilim galiba, onun da uzmanı Dr. Coal. --Victor Trevor (mesaj) 16.58, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Eğer şakaysa komik olmuş ama değilse çok daha komik olmuş. :) -- Dr. Coalmesaj 16.59, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ahahaha, (!) koymak zorunda olmasaydık bari. Bu doktorlar hâlden hiç anlamıyor! (şakaydı tabii ki hocam) --Victor Trevor (mesaj) 17.01, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben yutubda bi adil kullanım meselesi biliyorum ama, bu aynı şey mi emin değilim. Bşr de, oradaki adil kullanım iyi bi' şe'-thecatcherintheryeileti💬 17.01, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Anlatayım. Burada yaptığımız işin en temelinde ürettiğimiz eserin özgür olması yatıyor. Bir dergide çıkan makaleyi noktasına virgülüne dokunmadan buraya kopyalayıp az biraz ansiklopedik makyaj yapıp yayımlamıyoruz Neden? Bu eser dergiye, yazarına, imtiyaz sahibine ya da her kimse ona ait. Creative Commons BY ve BY-SA dışındaki türlere izin vermiyoruz. Neden? Çünkü (ND'nin değişikliğe izin vermemesinden kaynaklı bariz uygunsuzluğunu saymazsak) NC gibi bir lisans özgür değil, içeriğin ticarileştirme de dâhil kullanımına izin vermeyip sınırlama getiriyor. İçeriğimizin hiçbir boyunduruk altında olmasını istemiyoruz, buna göre ilkeler belirliyoruz. Yazdığımız maddeleri okumak için kayıt olmak, para ödemek vs. gerekmiyor. Çünkü ücretsiz bir eser ortaya koyuyoruz. Çünkü bu eseri özgür lisanslarla yayımlıyor, özgür bırakıyoruz. Bunu yapıyoruz ki bilgi her zaman kısıtsız erişime konu olsun. İnsanlar paraları olduğu için, ayrıcalıkları olduğu için bilgiye ulaşmasın; insanlar herkesin bu konuda eşit hakkı olduğu için bilgiye ulaşsın. Bu genel olarak bir kültür hareketi, birçok boyutu var. Özgür yazılımdan özgür bilime çok fazla yönü var. Ödeme duvarlarının arkasında olacak bilgiler istemiyoruz, bilginin özgürlüğünün insanlığı da özgürleştireceğini öngörüyoruz. Bunu da VP:5TT'nin 3. maddesi olarak ifade etmişiz.
Diğer yandan Adil Kullanım ya da ülkemiz için konuşursak Maksadı Haklı Kullanım denen şeyler, yasanın tanımladığı istisnalar. Ancak bu istisnalar bile kısıtlı. Bir albüm kapağı yüklüyorsun, bu yüklediğin dosya o kadar özgür değil ki, albümün maddesi dışında başka bir yerde kullanılamıyor. Kullanılabilmesi için de elli tane ölçüt var, boyutu küçük olacak şu olacak bu olacak. Yukarıda CC NC demiştim. Örneğin Vikipedi'yi atıyorum Wikimedia Türkiye için gelir elde etme amacıyla DVD'ye basıp satmak istesek, bu ticarileştirmedir. Teoride, özgür içerik ticarileştirmeye de uygundur, çünkü önemli olan atıf (BY) ve lisansın korunmasıdır (SA). Şimdi yine DVD olayını yapsak (yapacağımızdan değil de), bu adil kullanım dosyaları yine dışarıda kalmak durumunda, çünkü özgür değiller. Maddesinden bile kıpırdatamadığımız içerik özgür değildir.
Bu en:WP:VEGAN'daki sondaki İspanyolca göndermesi İspanyolca Vikipedi'nin adil kullanıma izin vermemesinden kaynaklanıyor. Vikilerinde yüklü dosya sayısı 0, her şey Commons'a gidiyor. Sıfır dert. Böyle birkaç viki daha var. Adil kullanım olayının 3. temel taşımızı doğrudan ihlal ettiğini, dolayısıyla büyük bir ilkesizlik örneği olduğunu düşünüyorum. Yasal bir açık kapı var diye temelimize aykırı bir iş yapıyoruz. Tarafsızlık, doğrulanabilirlik, özgün araştırma gibi şeyler yasaları ihlal etmiyor, onlardan neden ödün vermeyiz diyoruz? Ciddi bir tutarsızlık söz konusu. "İlkelerimizi delmemize izin var, o zaman bu seferlik görmezden gelelim" demeyi viki felsefesine uygun bulmuyorum. Bu nedenle tüm WMF projelerinin adil kullanımı kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Olayın özeti kabaca bu.
Vito Genovese 17.19, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Böyle anlatınca çok mantıklı geldi. Şu an tüm yerel dosyaları silsek ne gibi bir eksiklikle karşılaşırız mesela?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.31, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Görsel zenginlik sanırım.
Vito Genovese 17.58, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
hmm.. sabah okumuştum, anlamamıştım. şimdi daha sakin kafayla okuyunca yine anlamadım. son kullanıcıyı ilgilendiren bir şey değil galiba. ben bunu bir kez daha okurum, ennn sakin kafayla, yine de anlamazsam daha da kafa yormam. ya, acaba, her şey özgür olsun demek mi adil kullanıma hayır demek? bak yine kafa yoruyorum.-thecatcherintheryeileti💬 20.25, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Evet, prensip olarak özgürken sırf mümkün diye niye yarı-özgür olmayı kabulleniyoruz diyor Vito, Thecatcherintherye. -- Dr. Coalmesaj 20.28, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yani, vikipedi adil kullanım politikaları uyguluyor, Vito da büyük patronlara mı atar yapıyor? Öyle mi Patron?-thecatcherintheryeileti💬 20.33, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Patronlukta patırdayanı patlatmak kanundur.
Vito Genovese 22.02, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Engel hk.

Çok teşekkürler. --GüneşÖzgün 16.35, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

gerekçe yardımcısı

Şu değişikliği geri alabilir miyim? ya da en azından bu gerekçe yardımcısı aracını kullanıcıların kendi gerekçelerini ekleyebileceği bir hâle falan getirsem? çünkü "kaynak gerektiren bilgi eklentisi" gerekçesi benim işime yarıyor.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 19.28, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Özet yardımcısında var, oradan yap?
Vito Genovese 19.58, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
değişikliği reddet panelinden yaparken çıkmıyor o. daha önce de sormuştum ama yanıt alamamıştım, oradan yapmayla geri al tuşundan yapma arasındaki fark ne? twinkle ile geri alırken input çıktığı için direkt orada önceden tanımlı gerekçeleri seçemiyorum, geri al tuşu da çok yavaş.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.01, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu konuyu nerede yazışmıştık?.. Bağlantı verebilsem çok iyi olacaktı. Dr. Coalmesaj 20.04, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Dr. Coal, MediaWiki tartışma:Gadget-Gerekceyardimcisi.js sanırım.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.06, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Nope, ben de bir şeyler yazmıştım, hatta Vito yanıtlamıştı. Dr. Coalmesaj 20.07, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yukarıda arada kaynamış o soru, çok pardon. Burada aslında çok basit bir mantık var. Bir kullanıcı grubuna giriyorsan ve o kullanıcı grubuna özgü haklara kavuşuyorsan, bu durumda o grupta olmayan bir kullanıcıya kıyasla bir avantaja sahipsin demektir. Ancak bu avantaj sana vandalizmle mücadele etmen için verilmiş. Eğer vandal olmayana karşı bu araçlardan yararlanıyorsan, haksız avantaj elde etmiş olursun. 2012'de FlaggedRevs gelmedi, o güne kadar yalnızca hizmetlilerde olan [geri döndür] düğmesi başkalarına da verilmedi varsayalım. Ben sadece hizmetli olduğum için geri alma konusundaki tartışmasız en hızlı olan bu yöntemi kullandığımda herkese karşı otomatik bir avantaja sahip olurum. Ortada vandalizm yokken bunu yaparsam da açıkça bir kötüye kullanım söz konusu olur. Çünkü ben temel olarak bir kullanıcıyım. Sahip olduğum ek yetkiler bana çeşitli sorunlarla başa çıkmam, çeşitli görevleri yerine getirmem için verildi. Sen de aynı durumdasın. Teknik yetkilerin var bir amaca yönelik olarak verilen. Bir de devriyelik yetkin var vandalizmle mücadele için verilen. Eğer diyorsan ki devriyelik arayüzü geri alma alternatiflerinden daha hızlı ve daha pratik, işte [geri döndür]'ün durumuna geliyoruz yine. O pratikliğin verilişinin belirli bir amacı var.
Şunu da not etmem önemli. Sistemin devriyelik arayüzü başka bir şey, orada gerekçe çıkarmaya yarayan ve sonra varsayılan betik olarak etkinleştirilen Gerekçe Yardımcısı betiği başka bir şey. Bir betik varsayılan olduğunda, ister istemez uygulamanın çizili kapsamının sınırları dâhilinde kalmak durumunda. Bu noktada da elbette Nanahuatl bunu okuyorsa muhtemelen "E bu gerekçeleri zaten zamanında sen eklemişsin?" diyecektir. Doğrudur, haklıdır, yaptığımın yanlış olduğu insanların bu gerekçelerin varsayılan olarak varlığı nedeniyle devriyeliği olmadığı bir şey gibi görmeye başlaması, yani uygunsuz gerekçelerin sorunlu bir algıya hizmet etmesi ile görülmüştür.
Bunun dışında Gerekçe Yardımcısı betiğinin özet penceresinde çalışacak biçime uyarlanması da çok zor olmaz. Belki bu aradığın hız ve pratikliği de getirir.
Son olarak da, sanırım sözünü ettiğin konuşmayı anladım, Dr. Coal. Günlüklerden filan söz etmiştik, ama neredeydi ben de hatırlayamadım şimdi.
Vito Genovese 21.59, 20 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Anasayfa metakutu

Şablon:Anasayfa metakutu bu şablonda boşluklardan da kardeş projelere link gidiyor. Sitenin adı ve dosyası ile gidebilsek daha iyi olabilir. Sıkıntı galiba biçim.css den dolayı mı artık bilemiyorum. İlgilenirsen makbule geçer. --Uncitoyenmesaj 22.17, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

@ToprakM tamamı bağlantı olacak biçimde ayarlamış. Ona ses edelim.
Vito Genovese 22.40, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Doğrulama istatistikleri

Selam. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasında "Oturum açmamış kullanıcılar tarafından yapılan incelenecek değişiklikler için ortalama bekleme süresi 3 d s; medyan değer ise s 45 dk biçimindedir." tarzı fantastik ölçü birimleri dikkatimi çekti. Neden olabileceğine dair var mıdır bir bilgin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.16, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Metin olarak soruyorsan MediaWiki:Validationstatistics-revtime'dan geliyor. Değer olarak soruyorsan, çoğu anonim değişiklik SD'de hızlı müdahale gördüğü için medyan değer çok şaşırtıcı görünmüyor. Kısaltmalar olarak soruyorsan, damned if I know!
Vito Genovese 23.29, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kısaltma için sorduydum :( Mühim değil, sayfa "d s"nin "gün" demek olduğu paralel bir evrende varlığını sürdürebilir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.34, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İki hafta önce izini sürdüm, şunlardan şüphe ettim ama avucumu yaladığımla kaldım. Tek harflik girdinin izini sürmek zor. Babadan oğula nesil olduklarından şüpheleniyorum, takipteyim.
Vito Genovese 23.38, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bundan bağımsız olarak, tuhaf bir durum yaşıyorum, anlatayım. Her şey bir-bir buçuk yıl kadar önce kaynak yardımcısının bende çalışmamaya başlamasıyla başladı sanırım. O zamandan beridir kullanıcı arayüzümde dejeneratif değişiklikler yaşıyorum. Şöyle ki, bunun sonrasında değişiklik ekranının üst kısmında yer alan, kalın yazı falan eklediğimiz yardımcılar tamamen işlevini kaybetti. Orada duruyorlar ama bastığımda hiçbir şey yapmıyor. Sonra içerik çevirmeni tamamen devre dışı kaldı, yeni çeviri ekle kısmına baktığımda hiçbir şey olmuyor. Sonra bildirimler tr.wiki üzerinde açılmamaya başladı, şu an tr.wiki'den biri ping attığında görüntülemek için en.wiki'ye gidiyorum. Bugün de izleme özelliği devre dışı kaldı, şu an Vector'den sayfaları izleme listeme alamıyorum, yıldızcığa bastığımda hiçbir şey olmuyor. İzleme için denemedim ama Monobook'a aldığımda diğerlerinde bir fark yok. Gudumsuzluk Chrome'dadır diye Firefox, Edge denedim, hiçbir farkı olmadı. İki farklı PC'de denedim, telefonda Safari'de denedim, yine fark etmedi. Ancak en.wiki'ye girdiğimde her şey mükemmel çalışıyor. Yakında burada değişiklik yapamayacağım diye korkuyorum. Anamnezimi verdim, var mıdır aklına gelen bir teşhis? :) Şaka maka, inanılmaz sinir bozucu bir durum ve gittikçe kötüleşiyor, kodumda bir bozukluk mu var ne var bilemedim, var mı bir fikrin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.31, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet, muhtemelen kullandığın tarihi eser betiklerden. Common.js sayfandan üç betiği devre dışı bıraktım. Küçük Araçlar'a git, HotCat ve Kaynak Yardımcısı betiklerini oradan seç, muhtemelen ne yaptığını bile unuttuğun (ben ekledim ama unutmuşum örneğin) Deneyim Kontrolü ile de şimdilik vedalaş. Sorun düzelecektir sanırım. En kötü CTRL + SHIFT + R veya CTRL + F5 çek, hatta Küçük Araçlar'dan etkinleştirmeden önce bu tuş kombinasyonlarını deneyip hataların gittiğinden bir emin ol. Muhtemelen suçlu Deneyim Kontrolü (idi).
Vito Genovese 03.40, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
And Vito said: Let there be light! On-wiki yaşam kalitemi bayağı kurtardın, çok sağ olasın. İşin ironik yanı, bu kadar mesele çıkaran Deneyim Kontrolünün sene 2010'muşçasına yapması gerekeni yapmasıydı. Ha bir işime yarıyor muydu, yaramıyordu tabii. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.52, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Düzeldiğine sevindim. Ben onu bir saha kenarına alayım o zaman kimde ekliyse bulup.
Vito Genovese 22.57, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

"Özel"

Özel:Fark/23072163'e bakarsan Twinkle'da özel gerekçe seçip HS etiketleyince o gerekçe yerine "Özel" yazıp bırakıyor. Çözmek ister misin?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 09.12, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İster miyim? Hayır. Yapar mıyım? Evet. :)
Vito Genovese 09.39, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İşlem tamam.
Vito Genovese 11.53, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Beyaz liste hk.

Merhaba Vito. Umarım iyi bir gün geçiriyorsundur. Şu kullanıcının değişikliklerine üstünkörü göz gezdirdim, Beyaz Liste'ye alınabilir diye düşünüyorum. Ne düşünüyorsun? --Victor Trevor (mesaj) 13.31, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sen diyorsan öyledir. Alıyorum.
Vito Genovese 13.34, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim, --Victor Trevor (mesaj) 13.39, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İnegöl mobilyası

Merhaba ben dün İnegöl mobilyası sayfası eklemiştim @evivasse uygun olmadigini ve haklı sebebebleriyle kaldırmıştı.

Bugün tekrar ekledim ve bu sefer dünkü hatalarımı tekrarlamadan yapmaya çalışarak yaptım bu seferde @kadikoylu arkadaşımız sildi.yalniz hatalı olan nedir ?

Yani İnegöl mobilyası ile ünlü bir ilçemiz İnegöl köftesinin Viki sayfası var iken neden İnegöl mobilyası sayfası olmasın ticari amacı yoktur.

Veya söylemi yapmalıyım yazmadan önce herhangi bir devriyeye kim olursa ona gösterip öyle mi acmaliyim çünkü iki kez yazdigimin silinmesi hem kendi adıma hemde sizleri meşgul ediyorum.

Cevaplarsanız memnun olurum. Saygılarımla Muratback (mesaj) 13.47, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Muratback,
Sayfayı bugün silen benim. Vikipedi'de sayfaların yer alabilmesi için kayda değerlik yönergesindeki koşulları sağlaması gerekiyor. Bunun için de bağımsız ve güvenilir kaynaklar tarafından konunun ele alınması isteniyor. Bu koşulu sağlamayan maddeler hızlı silme politikası uyarınca siliniyor. Bu ilçenin mobilya sektörü de bu şartı sağlıyor gibi görünmüyor. İnegöl'ün köftesi ise bu koşulu sağlıyor. Dolayısıyla mobilya sektörü ile bilgilerin İnegöl maddesi içerisinde ele alınması gerekiyor.
Vito Genovese 13.52, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba Vito
İnegöl mobilyası hakkinda bilgi sahibi olmayan beni üzdü açıkçası şayet mail adresini bilseydim sana 100lerce haber linki gönderebilirdim. 2018 yılında 1 milyon dolar ihracat rekoru olmuştur İnegöl Mobilyasi'nin. İnegöl mobilyası yılda 2 kez büyük fuarlar düzenlenir İnegöl mobilyası için. İnegöl köfte ne kadar önemliyse ticari faaliyet olmayan İnegöl mobilyası da o kadar önemlidir. Resmi kaynaklar olup itso, İnegöl belediyesi linklerinden özellikle bakılmasını ve tekrar yazismayi gerçekleştirmek isterim. İnegöl mobilyası bir marka değildir tekrar söylüyorum İnegöl köfte gibi bilinen bir materyaldir. Tekrar inceleyip geri dönüş yapicaginizi umuyorum. Saygılarımla Muratback (mesaj) 14.02, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
En önemli gördüğün 5-10 kaynağı aşağıya kopyala istersen. Ben de bunların kayda değerlik ispatı için kullanılıp kullanılamayacağı konusundaki görüşümü paylaşayım. Böylelikle 100lerce bağlantıya bakmadan da konuyu hâlledebiliriz. Sonuçta çok sayıda olan bu haberler arasında konuyu en derinlemesine inceleyenleri bilen kişi olarak uzman da sen sayılırsın.
Vito Genovese 14.04, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
https://www.itso.org.tr/tr/odadan/inegol-mobilya-tanitim-grubu-protokolu-imzalandi.html
Şu linki bir ek okuyabilmen mümkünmudur? Çünkü konuştuğumuz konuya farklı boyut getireceğini düşünüyorum Muratback (mesaj) 14.07, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Mesajını yeni gördüm linkleri hazırlıyorum yollamış olduğum kaynak dışında ilave kaynakları yolluyorum Muratback (mesaj) 14.08, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Merhaba @Vito Genovese

İstemiş olduğun linkleri aşağıda resmi ve haber kaynaklarından oluşan hazırlamış bulunmaktayım.5 adet demiştin fakat 6 adet gönderiyorum. Vakit ayırıp inceleyeceğin için teşekkür ederim. Saygılarımla

Linkler;

  1. https://www.dha.com.tr/son-dakika/42-modef-expo-uluslararasi-mobilya-fuari-kapilarini-acti-/haber-1723977
  2. http://www.inegol.bel.tr/guncel/haberler/id/6803/cavusoglu-turkiye---nin-en-iyi-mobilyasi-inegol-mobilyasi
  3. http://www.inegol.bel.tr/guncel/haberler/id/2664/inegol-mobilyasinin-onur-gecesi
  4. https://m.dunya.com/amp/mobilya/inegol-mobilya-fuari-5-10-ekimde-gerceklestirilecek-haberi-478491
  5. https://m.haberturk.com/bursa-haberleri/76092427-2019-yili-ihracat-rakamlari-aciklandiinegol-yine-bir-cok-ili-geride-birakti
  6. https://www.haberler.com/inegol-mobilyasi-tescillendi-7165603-haberi/

Muratback (mesaj) 14.34, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tekrar merhaba Murat,
Kayda değerlik yönergesine göz atma fırsatı bulduysan, orada önemli bir ayrım vardır. Kaynakların bağımsızlığı. Eğer kaynaklar bağımsız olmazsa, ben piyasaya bir albüm çıkarır, web siteme 10 tane kendimi anlatan metin koyar, böylelikle 10 kaynakta benden bahsediyorlar, diye bir savunu geliştirebilirim. Benim genel olarak kayda değer olmam için benden bağımsız, güvenilir kaynakların beni konu edinmesi gerekir. Bu nedenle yukarıdaki 2 ve 3. kaynakların İnegöl Belediyesi olduğu için uygun değil. Elbette 2. kaynak Çavuşoğlu'nun açıklamalarını haberleştirmiş. Ancak Çavuşoğlu da bu açıklamaları İnegöl'e konuk olarak yapmış. Bu tür konukluklar nasıldır sen benden daha iyi bilirsin eminim ki.
Diğer kaynakların "güvenilir" niteliğiyle ilgili bir endişem yok. Hepsi bilindik basın-yayın kuruluşları. Dolayısıyla niteliğe bakacağız.
1. DHA kaynağı, yine yakın bir sorun yaşıyor. Bir mobilya fuarını haberleştirince doğal olarak oraya katılanların demeçlerini de verecektir basın-yayın kuruluşu. Bu demeç de doğal olarak "Ya biz buraya geldik ama aslında Älmhult'ta daha iyi mobilya üretiyorlar" demeyecektir. Bu demeçleri verenler yine Bursa'nın valisi, Bursa'nın belediye başkanı, İnegöl'ün belediye başkanı vb. Yani ellerindeki değeri tanıtmak isteyen insanlar. Yani yine bağımsız kaynak değiller. Bu haber ilgili fuarın kayda değerliği için belki kullanılabilir, ancak bize İnegöl mobilyacılığı konusunda bağımsız bir şey söylemiyor.
4. Dunya.com kaynağı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın demecinden ibaret. Sanırım buradaki mantığı ve sorunu anlatabildim.
5. Habertürk kaynağı, İnegöl mobilyacılığını değil, ihracat rakamlarını konu alıyor. Mobilyacılık da zikrediliyor yalnızca. Bu da "konu almak" olarak kabul edilemeyecek, sık karşılaştığımız bir durum. Aradığımız, istediğimiz kaynaklar, İnegöl'le, Bursa'yla ilgisi olmayan oluşumların bize doğrudan İnegöl'ün o sıra dışı mobilyacılığını anlatacağı kaynaklar.
6. Haberler.com kaynağı bu altılı içindeki en güçlü aday, çünkü doğrudan İnegöl mobilyacılığı ile ilgili bir gelişmeden söz ediyor. Evet, bu gelişmeyi tetikleyen bağımsız olmayan bir oluşumun yaptığı tescil işlemi olmuş. Ancak bu basın-yayın kuruluşu tarafından önemli görülmüş ve haberleştirilmiş. Yine demeçten oluşan haber kaynağın değerini biraz düşürüyor, ancak bir yan kaynak olarak oluşturulabilecek bir maddeye eklenmesi elbette uygun olurdu. Ancak tek başına kayda değerliği ispatlamak için yeterli mi? Maalesef değil.
Genel olarak, daha önce tek başına paylaştığın kaynak için de şunu söyleyebilirim. Google'da "dünyaya tanıtılacak" diye arama yaparsan ellerindeki "değer"i daha fazla kişiye duyurmak için bu tür girişimlerde bulunan birçok oluşum görebilirsin. Van kahvaltısı da var, İstanbul'un su altı zenginlikleri de, bu tür haberler arasında. Ancak bizim istediğimiz İnegöl köftesini konu alan şu tez gibi güçlü kaynaklar.
Genel olarak İnegöl'ün mobilya sektörünün kalburüstü olduğunun elbette farkındayım. Ancak biz bu ansiklopedi projesinde dâhiliyet ölçütlerimizi bu kayda değerlik kıstasına göre şekillendiriyoruz. Bu da şu an için sağlıklı bir yöntem gibi görünüyor. Yoksa benim yararıma ya da zararıma bir durum teşkil etmiyor İnegöl mobilyası diye bir maddenin var olması.
Vito Genovese 15.01, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba @vito Genovese
Öncelikle resmi kaynakları düşünemedim ve senin o linkleri inceleme zamanından çaldığım için kusura bakma.
Diğer haber siteleri konusunda evet haklısın çünkü artık haber siteleri ücretli tanıtım yazısı yazar hale geldiler ki onlar öyle olmasa da haber yaparken kalktipta kotuleyemezler.
Son haber sitesini ise şans esero gözüme takıldı sadece 5 tane gönderecektim sonrasında onu inceleyip ekledim. Kayda değerli olması açından yazımın sonunda ekran görüntüsü alıp drive'ima yüklediğim turkpatent görüntüsüne bakabilirsin.
İnegöl Mobilyasi'ni kalburüstü gördüğün için teşekkür ederim.
Tez örneğin beni çok mutlu etti ve sayende Uludağ üniversitesi tarafından 2019 yılında hazırlanmış İnegöl mobilyası tezini keşfetme fırsatım oldu ki , bunun için sana ve o tezi hazırlayan teşekkür etmem gerek. Linki altta paylaşıyorum.
Zanledersem yazdıklarından inegöl mobilyası sayfası açım onayı aldığımı soyleyebilirmiyim?
Saygılarımla
Linkler
https://drive.google.com/file/d/1cdl3LjZPD_9KeRZZcvzDxQ8VzzSx56JC/view?usp=drivesdk
Muratback (mesaj) 15.28, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kusura bakma tez dosyasını eklerken hata oldu onuda drive'ima yükleyip görmen için yolluyorum.
Saygılarımla
https://drive.google.com/file/d/1ceSPjs4AH_nSNlnY7IVDa4SR5ttmlyk_/view?usp=drivesdk Muratback (mesaj) 15.31, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Sözünü ettiğin tezi ben de gördüm, daha fazlasını da gördüm hatta. Eğer köfte tezinin niteliğinde olsalardı zaten ben sana bağlantısını atmış olurdum. Ancak değiller. Neden dersen, bu tezler "Bilgi teknolojilerinin KOBİ'lerin rekabet gücü üzerindeki etkileri: İnegöl mobilya işletmelerinde bir uygulama" (Oğrak 2010), "Mobilya sektöründe ihracat potansiyelinin artırılması: İnegöl örneği" (Coşkun 2019) ve "İhracat teşviklerinin etkinliği: İnegöl Mobilya Sanayi üzerine bir uygulama" (Tekin 2019) gibi başlıklara sahip. Yani bir kavramın, bir sürecin, bir inceleme nesnesinin İnegöl örneğine uygulanışı konu ediliyor. Burada incelenen şey İnegöl'ün sanayisi değil, daha ziyade (sırasıyla) bilgi teknolojileri - rekabet gücü ilişkisi, mobilya sektörü için ihracat potansiyeli ve ihracat teşvikleri. Oysa "İnegöl köfte hazırlanışı, yapım tekniği ve bileşiminin saptanması üzerine araştırmalar" başlıklı teze bakacak olursan, konunun tartışmasız İnegöl köftesi olduğunu görebilirsin.
Eğer YÖK Tez Veritabanına girersen bu nitelikte daha başka tezler de bulabilirsin. Ancak bir tez var ki onu ayırmak gerekiyor, "İnegöl ilçesinde mobilya sanayi ve kümelenmesi" başlıklı Araz (2020) kullanılabilir gibi görünüyor. Bir de "İnegöl'de çeşitli ölçeklerdeki mobilya işletmelerinin sosyo-ekonomik analizi" Öncer (1984) olabilir. Yüksek lisans tezleri biraz zayıf olsa da bir haberden çok daha değerli oldukları açık. Böyle bir tane daha kaynak bulursak maddeni ben açacağım. :)
Vito Genovese 15.40, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba @Vito Genovese
Belliki sizde benim araştırmayı seviyorsunuz , birbirimize attığımız mesajlar adeta benim için bir satranç oyunu gibi olduğunu hissettim. Ben mat oldum. Çok isterdim ki bende tez yazıp İnegöl Mobilyasiyla alakali yayınlanmasını gerçekten yazanlar için gurur verici olmali.İncelemeleriniz,bakış açınız beni mest etti. Ama pes etmedim :) Sadece yenildim. Muratback (mesaj) 16.27, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Muratback: Estağfurullah. Araştıran insan candır. :) Her an bir kaynak gelebilir, durum değişebilir, dolayısıyla takipte kalalım. Ayrıca başka maddelerde de işbirliği yapalım. Viki konusunda takıldığın herhangi bir noktada yazmaktan çekinme lütfen.
Vito Genovese 16.57, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Merhaba ,@Vito Genovese

Aynen öyle ama sen benden çok üstünsün tabiki. İnşallah inancım tam bir tane daha tez çıkacak diye düşünüyorum. Tabiki her zaman takipte kalmaktan ve işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarım. Böyle düşünüyor beni onurlandırdı. Bir kaç gün öncesinde devriyelik başvurusunda bulunmuştum belki ilerleyen zamanlarda bende bir devriye olabilirim. Tanıştığıma çok memnun oldum. Bu arada tekrardan teşekkür ederim.

Saygılarımla Muratback (mesaj) 17.29, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ben de çok memnun oldum, @Muratback. Devriyelik için de ufak bir tüyo: Devriye adaylardan Vandalizm politikasını anlayıp değişikliklere ona göre müdahale becerisi geliştirmiş olmaları isteniyor. Bunu göstermek için de Tercihler altındaki Küçük Araçlar'da göreceğin Gezinti Pencereleri ve Twinkle araçlarını etkinleştirebilir, sonra da Özel:SonDeğişiklikler sayfasında gördüğün kötü amaçlı değişiklikleri geri alma işlerine katkı verebilirsin. Bunu yaptıktan sonra devriye olmak çok zor değil.
Vito Genovese 20.23, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Teşekkürler @Vito Genovese dediğin özellikleri açtım özel son değişiklikler bölümünü bir kaç güne çözümlerim şuan biraz karmaşık gibi gözüktü fakat çaba sarf eder öğrenirim diye düşünüyorum. Bugün senden öğrendiklerim oldu bu bilgileri bana verdiğin için teşekkür ederim Muratback (mesaj) 20.35, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Yardım

Merhaba Vito. Böyle bir mesaj geldi, bilmiyorum hangi dilde nasıl bir yanıt vermeliyim. Beynim 404 vermeye başladı. İkinci bir görüş için sana yazmak durumundayım. Ne düşünüyorsun? --Victor Trevor (mesaj) 15.18, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şu değişikliği yaptığın için Latin alfabesi dışındaki alfabelerle yazılan dillerdeki özel adlar Türkçede sesletimine göre yazılırlar, kuralı doğrultusunda "Çahvarz" demek gerekir, demek istiyor anladığım kadarıyla. Anadili Farsça olan güvenilir bir kullanıcı da olduğunu da hesaba katarsak makul bir mesaj olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Türkçe bilmediği için en uygunu İngilizce yanıt olur muhtemelen.
Vito Genovese 15.24, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bize @Keivan.f yardımcı olabilir sanırım. --Victor Trevor (mesaj) 15.28, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Victor Trevor: Merhabalar. Umarım hepiniz iyisinizdir. Bence makalenin adı “Çahvarz” şeklinde olmalı. Unutmayalım ki Farsça, Latin alfabesiyle değil, Semitik alfabesiyle yazılmış bir dil. O yüzden şehir veya illerin isimlerini Türkçeye çevirirken, Türkçe alfabeyi kullanmak lazım. Aynısını da Türkçeden Farsçaya çeviren kelimeler için de yapıyoruz. Aklıma gelen ilk örnek Hemaşehr. Kelimeye İngilizceye çevirdiğimiz vakit Hamashahr şeklinde yazıyoruz, ancak Azericeye çevirdiğimiz vakit Həmaşəhr, Türkçeye de Hemaşehr olarak yazılmış oluruz. Ve dediğim gibi, aynı şeyi Farsçaya çeviren kelimeler için de yapıyoruz. Örneği da Gaziantep. Farsçada Ghazieyntab olarak telaffuz ediliyormuş ve öyle de yazılır. Umarım istediğim şeyi iyi bir şekilde ifade etmişimdir. Herkese iyi çalışmalar. Keivan.f (mesaj) 22.18, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba Keivan. Seni tekrar görmek güzel oldu :). Gayet iyi anlattın, teşekkür ederim. Ben de sıca sıcağına maddeyi güncelledim. İyi çalışmalar. Umarım iyi bir gün geçirirsin. --Victor Trevor (mesaj) 22.27, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Uyarı hk.

Uyarınız için teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli olacağım.--Kadıköylümesaj 15.54, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme, diyelim.
Vito Genovese 15.55, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

AWB hk.

Tekrar merhaba Vito. Şu sayfada yer alan eski kullanıcı ismimi (Ourlipsaredsyewhdsyewndsyw) silip şu anki ismimi eklemen mümkün mü? --Victor Trevor (mesaj) 16.37, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tamamdır.
Vito Genovese 16.57, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Süzgeç

78 numaralı süzgeç false positive mi vermeye başladı sanki. Bir bakar mısın?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 19.19, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Süzgeç notlarına bir bak.
Vito Genovese 20.20, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
tamam--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 20.23, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

inceleme bekleyenler

çok fantastik inceleme bekleyen değişiklikler var. vandalizm sayfasını baştan okumak durumunda kaldım. vandalizm sayfasının da güncellenmesi gerekiyor. en.wiki'den direkt çeviri alınabilir. Goktr 01.26, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu süreç birçok devriyeye de bir eğitim oldu, iyi oldu. Metin eski, haklısın. Düzgün politika, yönerge parmakla gösterilecek kadar az zaten.
Vito Genovese 01.49, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Beyaz liste hk. v2

Merhaba Vito. Egecik35 adlı kullanıcının son değişiklikleri olumlu yönde, bir süredir değişiklikleri zihnimdeydi zaten. Beyaz Liste'ye alınabilir sanki, ne düşünüyorsun? İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 09.22, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sağolasın. 14 Temmuz'da @Sakhalinio'dan bir telif hakkı engeli almış, ancak elbette olumlu katkılar veriyor. Israrlı telif hakkı da vandalizm kapsamında incelenen bir sorun, o yüzden temkinli olmak lazım, ancak olumlu seyir nedeniyle beyaz listeye alıyorum. Sen de sponsoru olarak katkılarını takip edip yönlendirmelerde bulunursan çok daha iyi katkılar veren bir kullanıcımız olur sayende.
Vito Genovese 10.24, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben de ilk başladığım zamanlarda telif hakkı ve intihalden yasaklama almıştım. Bir an kendimle özleştirdim :). Dediklerini yapacağım, teşekkür ederim. İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 11.38, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Buradan araya gireyim ben de. Huluxsi kullanıcısı genel olarak yapıcı bir değişiklik örüntüsü sergiliyor. 6 Ağustos'ta Sakhalinio'dan telif bilgilendirmesi almış ancak o tarihten sonra ısrarlı bir telif ihlali görmedim. Beyaz listeye alınabilir diye düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.47, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Senin normalde hiç sevmediğin kötü çeviri var bol bol, onları gördün mü?
Vito Genovese 14.50, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Seksen iki yüz kırk beş, lütfen yanlış anlamayın fakat beyaz liste için 59 değişiklik az değil mi? Bir süre olumlu yönde katkı vermiş olabilir ama Beyaz Liste'ye alındıktan sonra devam edeceğini bilemeyiz. Bu nedenle kullanıcının katkılarına devam ettikten sonra Beyaz Liste'ye alınmasının, Vikipedi yararına olacağını düşünüyorum. --Victor Trevor (mesaj) 14.51, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
8-10 değişiklik sahiplerine de verdiğim oldu. Sayı çok önemli değil.
Vito Genovese 14.52, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Var, bir hasbihâl etmek gerekecek kendisiyle ama genel olarak yeterince anlaşılır buldum. Vandalizm olarak nitelenebilecek seviyede değil kesinlikle. @Victor Trevor, bence 59 çok bile :) Beyaz listeye alınmanın temel kriteri vandal olmamak malum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.54, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
1.000+ değişiklikte Beyaz Liste olan ben: Neden. Çevrenizden birisi olma ihtimali var mı acaba yoksa yıl 2009 muydu, sevgili Vito :). --Victor Trevor (mesaj) 14.56, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
10 değişiklik (18 Ağustos 2020), 15 değişiklik (20 Ağustos 2020) gibi örnekler verilebilir, 2009 değil dolayısıyla.
Vito Genovese 15.01, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
ben 80 değişiklikte oldum. tabi engel vakti olduğunu ve aktif hizmetlilerin daha az olduğunu da hesaba katmak lazım :D--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.03, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İlginç. İyi çalışmalar herkese. --Victor Trevor (mesaj) 15.07, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

TBA İhlali

Merhaba @Vito Genovese. @AsassinX adlı kullanıcı Abbas bin Ali sayfasına durmadan TBA'ya aykırı içerik ekliyor. Kendisine birçok kez uyarı yapılmasına rağmen bu davranışı tekrarlıyor. VP:KET'e de bildirdim. Teşekkür ederim--Kadıköylümesaj 10.33, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Son bir mesaj attım.
Vito Genovese 11.08, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Azizim TBA demişken, "Şehitler" kategorisi hakkında düşüncelerini merak ettim. Dr. Coalmesaj 16.06, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Kategori tartışma:Şehitler'e yazayım ki bu fakirin mesaj sayfasında unutulup gitmesin konu. :)
Vito Genovese 16.14, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Üst menü

Merhaba, Vito Genovese. Nasılsın? Şu sağ üstteki menü ve bağlantılar güncellenmiş ya. Bu nasıl yapıldı? :D Aynı şekilde Vikisözlük'e uyarlamak istiyorum da. ~ Z (m) 10.34, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @HastaLaVi2, direkt ben cevap vereyim. İyelik ekleri MediaWiki:Mywatchlist, MediaWiki:Mypreferences ve MediaWiki:Mycontris sayfaları şu teklif sonucunda silinerek kaldırıldı. Kişisel deneme tahtası bağlantısı ise SandboxLink eklentisi trwiki'ye kurularak eklendi. Ona ilişkin talep de phabricator:T256782 sayfasında. Trwiktionary topluluğundan ortak karar çıkarsa SandboxLink eklentisini ben sizin için aktifleştiririm. Gerrit üzerinden MediaWiki konfigürasyonunu değiştirip eklentiyi aktifleştirmek zor değil. Sevgiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 10.53, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Şuradan temiz bir şekilde hepsini görmek mümkün şu an.
Vito Genovese 10.56, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@HastaLaVi2: Şuradan da görebileceğin üzere doğrudan silebilirsin de bunları.
Vito Genovese 10.57, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

THIİ

Selamlar,

Uzun süredir devriyelik yapmaya yapmaya değişiklik özetlerindeki değişikliklere olan aşinalığım kaybolmuş. Bir değişikliği reddediyorkene, ezberden telif hakkının ihlali olarak işaretledim, ve kaydet butonuna bastıktan sonra, sayfa yenilenmeye hazırlanıyorken bir de ne göreyim: Değişiklik özetinde telif hakkının ısrarlı ihlali yazıyor. Düşündüm, düşündüm ki, bu değişikliği yapmış olsa olsa Vito yapmıştır. Bu değişikliği neden yaptığınızı ise şöyle vaysaydım: Bir anonim ya da yeni kullanıcı bir yerlerden bir şey almış ve doğrudan vikipediye aktarmış olabilir. Bunun nedeni deneyimsizliği olabilir; vandalizm olmak zorunda değil. Bu nedenle, değişiklikleri reddet menüsünde bu şekilde yer alması gereksiz. Ne zaman gerekli? Bir kullanıcı bunda ısrar ederse. Bu da, THİnin THIİye evriminin sebebi, öyle değil mi?-thecatcherintheryeileti💬 20.40, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

+1 Dijkstra·ileti 20.44, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
VP:V'den alıntılamak gerekirse, "Vandalizm çeşitleri: Bilerek, Vikipedi ilkesi olan telif hakkı ihlali olacak içerik eklemek. İlkeyi bilmeden yapıldıysa, vandalizm sayılmaz ama bilgilendirildikten sonra ısrar edilirse, vandalizme girer. Telif hakkı olan resimler, iyi niyet kapsamında kullanıldığında vandalizme girmezler."
Vito Genovese 20.52, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

...

...ş-şey... ben yan bir hesap oluştursam ve 50 değişiklik yaptıktan sonra haberim yokmuş gibi... beyaz listeye alsan... daha motive edici... olabilir. --Victor Trevor (mesaj) 21.09, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şair burada geç beyaz liste oluşuna mı isyan ediyor?
Vito Genovese 21.17, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Değerli hizmetlilerimizin eylemlerini sorgulayacak kadar hadsiz bir davranış sergilemek doğru olmaz. Ama dediğimi düşün bence (!). (100 mesaj olması için uğraşıyoruz). İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 21.22, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir e-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 22.26, 23 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Victor Trevor (mesaj) 22.26, 23 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Revizyon hk.

Merhaba Vito. Şu revizyonun içeriği ve gerekçeme ilişkin yorumun nedir? Doğru bir işlem miydi? Merak ettim. İyi çalışmalar, --Victor Trevor (mesaj) 14.24, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şüphesiz ki TBA ihlali, ancak TBA vandalizm kapsamında değil. Dolayısıyla devriyelik aracıyla reddedilmeyip normal geri almaya tabi tutulmalı.
Vito Genovese 15.00, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yukarıda da belirttin ama ben hâlâ anlamadım. Devriyelik aracıyla reddedilmeyip normal geri almaya tabi tutunca ne değişiyor? "Eğer vandal olmayana karşı bu araçlardan yararlanıyorsan, haksız avantaj elde etmiş olursun" demişsin ama haksız avantaj nerede? Sırf iki saniye daha hızlı geri alma yaptırdığı için bu araç avantaja mı giriyor? Bunun politikalardaki yeri nedir? Geri döndür butonu neden sadece devriyelere özel tutuluyor? Beyaz listelere neden verilmiyor? Devriyelik aracı yerine ona benzeyen, geri döndür tuşuna benzer olarak direkt olarak geri alan bir userscript yazıp kullansam ne değişecek mesela? Bir politikaya karşı mı gelmiş olacağım? Bilmediğimden soruyorum, kafamda çok soru var.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.21, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu akşam biraz yoğunum, izninle yarın yazayım bu konuyla ilgili.
Vito Genovese 18.38, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Benim için bir sıkıntı yok. Kendine iyi bak.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 18.41, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
hâlâ yoğun musun?--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.25, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu gece yazacağım.
Vito Genovese 14.07, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
selam 👋--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.40, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
İş-güçteki birikmeyi eritme çalışmaları henüz tamamlanmadı, uğraşıyorum ve ilk fırsatta yazacağım. Bir daha da tarih ve saat vermemeye çalışayım. :)
Vito Genovese 15.57, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Biraz temele inerek başlayayım.

Bir MediaWiki kurulumunda temel olarak altı tür kullanıcı vardır. (All), User, Autoconfirmed User, Bot, Admin, Bureaucrat. Grup demek hak paketi demektir. (All) demek, okuyucu da dâhil herkes demektir. Okumak da bir haktır bu haklar dünyasında. (All)'un o hakka sahip olmadığı bazı WMF vikileri var örneğin. Normalde herkes değişiklik yapabilir, User olur yani kaydolursan basit haklar kazanırsın. Kendi CSS/JS ayarlarını yapabilirsin en basitinden. Autoconfirmed olduğunda yarı korumadaki sayfalarda değişiklik, taşıma vs. yapabilirsin. Bu da otomatik olarak yükselebileceğin son grup, yani hak paketidir. Bot, Admin ve Crat manuel olarak verilir. Botun olayı SD'de görünmeyen hızlı değişiklikler, Admin'in olayı silme, engelleme, koruma gibi projeyi korumaya yönelik şeyler, Crat'ın olayı da "yetki vericilik"tir, kabaca. Bürokrat yetki verir, "yönetici" projeyi saldırılara ve uygunsuzluklara karşı korur, bot da makinedir. En temelinde bu var her şeyin.

Bir de elbette MediaWiki eklentileriyle yeni kullanıcı grupları ortaya çıkabilir. Örneğin Checkuser ve Oversight eklentilerden gelir, standart kurulumda yoktur. Editor ve Reviewer da FlaggedRevs'ten gelir elbette, biz önce Reviewer'ı, sonrasında da Patroller'la birleştirerek Editor'ı kaldırdık trwiki'de. Dolayısıyla WMF projeleri topluluklarının gelişimine, insanlardan hangi kapasite altında yararlanmaya karar verdiklerine vs. bağlı olarak bu varsayılan haklarda değişikliklere gidebilirler. FlaggedRevs'i vandalizmle savaşabilmek için etkinleştirdik. Reviewer'ı kalite kontrol amacı güttüğü için kaldırdık, sonra da iki vandalizmle savaş grubunu birleştirmek için Editor'ın yetkilerini Patroller'a aktardık. Bir de bu pakete bir hizmetli hakkı olan Rollback'i ekledik. Projeyi saldırılara karşı kolay koruması için Admin'e verilmiş bir yetkiyi yine bu görevi ifa etsin diye Patroller'a verdik.

Şimdi geri saralım. FlaggedRevs hiç gelmemiş varsayalım. Ben hizmetliyim, sen değilsin ve diyelim ki bir içerik anlaşmazlığı yaşıyoruz. Sen diyorsun ki Rusya ekonomisi en büyük büyümeyi Yeltsin döneminde kaydetti, ben diyorum ki hayır Putin döneminde kaydetti. Sen beni geri alıyorsun, ben seni [geri döndür]üyorum. İşte burada ciddi bir sorun var. Ben, bana amacı açıkça kötü olan saldırganlarla mücadele etmem için verilmiş bir yetkiyi, bir gücü senin üzerinde kullanıyorum. Bu her şeyden önce sana büyük bir saygısızlık, seni vandalla bir tutuyorum. Üstüne bir de bana haksız bir avantaj yaratıyor, çünkü sen geri almak için en azından iki düğmeye basıyor, fareyle aşağıya filan iniyor, özetler yazıyorsun. Ben tek düğmeyle işimi görüyorum. Enwiki'deki rollback yönergesi de bu yüzden hizmetliliğin bile gider gerekirse demiş o proje için. Elbette enwiki'yi bağlayan bir yönerge, ancak arkadaki mantığı ve sorunun büyüklüğünü çok iyi veriyor. Tek istisnası tartışmasız rutin değişiklikler, ki ben de geri döndürülecek değişikliklerin sahibinden izin alıp arada yapıyorum bu tür işlemler.

Aynısı devriyenin değişiklik yapan ve rollback yetkisi olmayan kullanıcıyla durumu için de geçerli. Değişikliği yapıyor ama amacı kesinlikle kötü değil. Devriye gelip bunu [geri döndür]ürse, haksız bir avantaj elde ediyor, vandal olmayan kişiye vandal muamelesinde bulunuyor. Ne devriye ne de hizmetli vikide neyin bulunup neyin bulunamayacağı konusunda tek başına bir otorite değil. İlkeler, politikalar, yönergeler, kurallar, teamüller doğrultusunda ne yapıyorsak yapıyoruz. Deneyimsiz bir kullanıcı bunlara uygunsuz bir değişiklik elbette yapabilir, ancak bu durumda da usulünce ve saygıyı elden bırakmadan gerekli işlem yapılmalıdır. [geri döndür]mek, değişikliğin değersiz demektir. Bu da vandaldan başkasına söylenemez.

Şimdi, buradan hareketle devriyelik arayüzüne gelelim. Devriyelerin erişebildiği, değişiklikleri listeleyen, toparlayan sayfalar, Sürüm Kontrolü uygulaması kapsamında elbette. Sürüm Kontrolü vandalizmle mücadele için var. Seksen'in aşağıdaki mesajını yanıtlarken bu konuya ayrıntılı olarak gireceğim. Tüm bu sayfaları biriktirmemizin, tek tek kontrol etmemizin tek nedeni, gözümüzden vandalizm kaçmasın, maddelerimiz bozulmasın, sayfalarımıza verilen zararlar fark edilmeden geçip gitmesin diye bir önlem almak. Bunu başka türlü durdurabilmenin bir yolunu bulsak, atıyorum devriyelerin geri alacağı her şeyi otomatik olarak geri alacak ve onaylayacağı her şeye de izin verecek olağanüstü düzeyde süzgeçler ve/veya botlar yapsak, belki Sürüm Kontrolü de olmayacak. Belki bir gün olmaz da. Zaman gösterecek.

Üye olduğundan bu yana şahit olduğun ya da arşivlerde okuduğun tartışmaları şöyle zihninden bir film şeridi gibi geçirecek olursan, devriyeliğin yer yer bir statü sembolü olarak algılandığını, politika tekliflerinde devriyelerin görüşlerinin devriye olmayanlardan daha değerli olduğu önkabulüyle mevzuat yerleştirilmeye çalışıldığını, algının da dolayısıyla bu yönde şekillendiğini hatırlarsın. Yeri geldiğinde devriyelik topluluk tarafından seçiliyormuş, devriyeler oylanıyormuş algısı dahi oluştu. İçerik tartışmalarında kullanıcılar devriye oldukları için etiketlendi, tartışmalara kaç devriyenin geldiği sayıldı vs. Sonuçta ortaya anonim < kayıtlı < beyaz liste < devriye < hizmetli < bürokrat gibi saçmasapan bir hiyerarşi çıktı. Bir Vikipedi projesi için böyle bir hiyerarşi kadar zararlı olan çok az şey düşünebiliyorum. Bu hiyerarşinin en tepesinde olmama rağmen diyorum ki, bunu yıkmak zo-run-da-yız.

Bir şirkette nasıl finans müdürü, bilişim müdürü, güvenlik müdürü, reklam müdürü vb. varsa, Vikipedi'deki kullanıcı grupları da birbirlerinden farklı görevler içindir. Beyaz liste kişiye verilmiş bir hak değil, kendimize verilmiş bir ödüldür, kendimizi o kişinin değişikliklerini kontrol etmekten kurtarmanın adıdır. Devriye, vandalizm mücadelesi için sorumluluk alan kişidir. Hizmetli, projenin çöpçüsü, bekçisidir ve görev tanımı içinde vandalizm mücadelesi de vardır, evet. Bürokrat ise özellikle WMF bünyesinde teknik yetkilerinin günden güne azalmasının da etkisiyle daha felsefi, hukuki bir roldür. Teknisyenliğin daha arayüz yöneticiliği ortaya çıkmadan önce ilk geliş gerekçesine bakarsan, "Hizmetli olmayan ve/veya olmayacak kullanıcıların hizmetlide olan bazı hakları paylaşması ve böylelikle bu kullanıcıların ilgili yeteneklerinden yararlanılması" olduğunu görebilirsin. Devriyelik de hizmetlide olan bazı yetkilerin "Bu yetkilerin kullanılabilmesi için hizmetli olmak gerekmesin" mantığıyla diğer kullanıcılarla paylaşımı aslında.

Örneğin ben hizmetlilikten istifa edebilir, teknik işlerle uğraşmak ve vandalizmle mücadele etmek de istemiyorsam "beyaz liste ve bürokrat" olarak katkılarımı sürdürebilirim. O saatten sonra sahip olduğum görev alanı (elbette bir Vikipedi kullanıcısı olarak sahip olduğum görevlere ek olarak) fikir birliğini saptamak ve topluluk tarafından seçilenlere yetki vermek olur (hayat da öyle bir güzel olur ki!). Dolayısıyla bunlar hiyerarşik yetkiler değildir. Beyaz listeyi devriye yaparken beyaz listelikten çıkarmamız, devriyeyi de hizmetli yaparken devriyelikten çıkarmamız, beyaz listenin güvenilirlik haklarının devriyede de olması, devriyenin vandalizmle mücadele yetkilerinin de hizmetlide olmasından kaynaklanır, ama bu bir hiyerarşi anlamına gelmez. Beyaz listenin bizden bir beklentisi yoktur, bir şey yapması gerekmez, aşırı basit bir yetkidir. Ancak [geri döndür] düğmesi beyaz listeler için fazladır, çünkü beyaz listenin vandalizmle mücadele etmek gibi bir görevi yoktur. Bu yetki yalnızca vandalizmle mücadele içindir.

Devriyelik arayüzünden zamanında yine bir kısmını kendi koyduğum varsayılan betik gerekçelerini kaldırmamın nedeni, daha önce de açıkladığım üzere bir teknik kolaylık olan söz konusu arayüzün sağladığı pratikliğin vandalizm dışındaki değişikliklere müdahale için kullanılmasının yukarıda betimlediğim etik dışı hareketlere örnek teşkil etmesi ve elbette yine yukarıda anlattığım, devriyeliğin vandalizmle mücadeleden fazlası olduğuna yönelik algıyı besliyor oluşu. Yani bir kez daha vurgulamam gerekirse, zamanında gelecekte ne olacağını öngöremeden eklediğim gerekçelerin uygunsuz olduğunu görüyor ve deneyimliyoruz.

Ancak değindiğin bir nokta önemli. Sen bir JavaScript betiği yazsan, common.js dosyana eklesen, sana biri karışabilir mi? Çok güzel bir soru. Twinkle'ın olmadığı bir dünyada ben oturup bu kadar güçlü bir betik yazıp başkalarının yapamadığı şeyler yapıyor olsaydım bu başkalarına bir haksızlık mıydı? Hayır, sanmıyorum. Ben bir betik yazıyor ya da bir yerlerden uyarlıyor ve kullanmaya başlıyorsam, elbette bu betikle yaptıklarımın sorumluluklarını üstlenmek kaydıyla ilke, politika ve yönergeleri ihlal etmeyen her türlü şeyi yapabilmeliyim. Dolayısıyla Gerekçe Yardımcısı'nın akla gelebilecek her türlü "geri al"ma nedenini içerecek bir varyasyonunun var olmasına somut bir itirazım olamaz. Elbette böyle bir varyasyon "varsayılan" betik olmamalıdır, hatta küçük araçlarda da yer almamalıdır, ancak bunun sorumluluğunu alacak devriye ve hizmetlilerin kullanabileceği bir alternatif olabilir. @Sadrettin'in özgün sürümü şurada duruyor, bu iş için kullanılabilir, eğer sahibinin içeriğin kontrolüne yönelik çok güçlü bir kanaati yoksa. Zaten JS sayfalarını arayüz yöneticileri dışındakiler değiştiremiyor. Gerekçe eklemek isteyenler de tartışma sayfasına yazarlar, gerekli eklemeler yapılır.

Bir diğer önemli nokta da hemen üstte sözünü ettiğim "sorumluluk". Bir devriyenin ve elbette hizmetlinin Sürüm Kontrolü'nün ne olup ne olmadığını iyi bilmesi gerekiyor. Sadrettin'in betiğinin mevcut sürümünün Sürüm Kontrolü kapsamı dışındaki gerekçeleri de içerdiğini bilmeyen biri, bunların hepsinin bir geri alma gerekçesi olduğunu varsayar, bu kapsama giren herhangi bir şeyi onaylayan birinin yanlış bir şey yaptığını düşünür ve belki buradan hareketle o kişinin devriyeliğinin alınması için girişimlerde bulunur, yeni devriye adaylarından SK kapsamında olmayan bu konularda uzmanlık bekler, yani her zaman olduğu gibi devriyelik yine olmadığı bir şeye bürünür. Bu yüzden Sadrettin sürümünü isteyen, deneyimine güvenen kullansın. Sen de güveniyorsundur muhtemelen ve onu kullanarak sanırım bana ilk soruyu sormana neden olan durumu çözmüş olursun. Ancak her yeni devriyeye "istersen şu da var" demek çok sağlıksız olur, çünkü Vikipedi'yi iyi öğrenmeden bu sürümün kullanımı iyi bir fikir olmaz.

Vito Genovese 10.55, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Değiştir modülü/kaynak şablonları

Merhaba, başlığı eksik olduğu için kaynak hatası veren sayfalarla ilgileniyorum da "değiştir modülü"nü kullanınca otomatik olarak "dil=Türkçe" olarak kaydediyor. Örnek. Düzeltilebilir mi acaba? Yorucu bir durum...--Kingbjelica (mesaj) 16.16, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şablon:Kitap kaynağı/belge'daki JSON verileriyle oynaya oynaya makul bir duruma getirebildim sanırım. Şu an Dil hanesi varsayılan olarak görünmüyor ama gerekirse alttan eklenebilir hemen. En son bu şablonlara dil kodu girilmesi daha pratik diye konuşulmuştu, o yüzden önerilen dil değerini koda dönüştürdüm ama İngilizce diye yazınca da kabul ediyor tabii. Bu biçimiyle uygun mu senin için?
Vito Genovese 17.16, 24 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İstismar süzgeci

Yeni bir süzgeç oluşturdum. Öngörebildiğin bir sorun ya da false positive çıkma durumu var mı? Direkt olarak engel verecek şekilde kullanıma koydum. Bir süre izleyeceğim.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 11.19, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

80'e entegre ettim.
Vito Genovese 11.33, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Not only eski but also gerekçesiz

Genovese ailesinin güzide temsilcisi Vito, merhaba. Şundan dolayı kafam karıştı az önce, zira gerekçesiz dosya şablonunun altında eski gerekçesizlerin de "yk" ile kullanılması talimatı mevcut. Değişikliğini anlıyor ve bu nedenle ilgili şablondaki talimatı düzeltmeyi öneriyorum. Ne dersin? Dr. Coalmesaj 15.46, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Ov yes, gut obzörveyşın.
Vito Genovese 15.51, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık. "Kusursuz şablon, 'yok'tur." :) -- Dr. Coalmesaj 16.14, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sürüm kontrolü hâlen gerekli mi?

Selam. Öncelikle yoğun olduğunu biliyorum, önem triyajında bu mesajı "en alt" kategorisine yerleştirip ne vakit uyarsa cevap verebilirsin diyerek başlayayım.

Sürüm kontrolünü öneren ve uygulamaya geçilmesinde en büyük pay sahibi olan kullanıcı olarak senin görüşünü almak istedim öncelikle. Başlıktaki soru benim de kesin bir cevabım olan bir soru değil, zaten bu nedenle direkt topluluğun gündemine getirmiyorum (ancak bunu gören diğer ilgili arkadaşlar olursa bana -veya Vito korkmayın da spamlayın derse burada- mesaj atmaktan çekinmesinler görüşleriyle).

Malum olduğu üzere sürüm kontrolünü getireli dokuz yıldan uzun bir süre oldu. Wikimedia projelerinin temeli olan herkesin değişiklik yapabilmesinin en büyük anlamı herkesin yaptığı değişikliğin anında görünür olmasıyla kazandığına inanıyorum ve sürüm kontrolünün anormal yoğun vandalizm + düşük kullanıcı gücü koşullarının birleşiminde almamız gereken bir olağanüstü hâl önlemi olarak görüyorum.

Biz bu uygulamayı 2011'de getirdiğimizden beri üzerine çok konuştuk, bazı değişiklikler yaptık belki ama hiç durum ciddi bir "audit" çekmedik. Gerçekten getirileri götürülerinden fazla mı, ilk umduğumuz amaca hizmet etti mi ve şu an içinde bulunduğumuz durumda hâlen gerekli mi diye hiç topluluk olarak değerlendirmedik, esasından sorgulamadık. Dokuz yıl durum değerlendirmesi yapılmayan herhangi bir kritik mekanizma gibi bunun sağlıksız sonuçlar doğurabileceğine dair endişeliyim.

Bu noktada masaya birkaç parça veri getirmek istiyorum.

2011'deki öneriyi getirdiğinde etkin kullanıcı sayısında yaşadığımız azalmadan dem vurmuştun. Ancak ayda 100'den fazla değişiklik yapan kullanıcı sayısına baktığımızda, Vikipedi tarihinin en iyi günlerini yaşadığımızı görüyoruz. Mayıs 2020'de rekor kıran bu sayı, Temmuz 2020'de kaydedilen 145 sayısının üzerine 2020 öncesinde görebildiğim kadarıyla yalnızca üç defa çıkmış, son Haziran 2009'da olmak üzere.

Bu noktada doğal olarak sormamız gereken diğer soru yaşadığımız vandalizm yoğunluğunun durumu. Değişiklik sayısı/derinlik burada eskisi gibi bir metrik değil, AWB bizde diğer Vikilere kıyasla çok daha yoğun kullanıldığından. Temmuzdaki brüt bayt farkına baktığımızda 2010 ile karşılaştırılabilir bir durum görüyoruz.

Geçtiğimiz gün üzerine konuştuğumuz Özel:Doğrulamaİstatistikleri'ndaki anonim kullanıcı değişikliklerinin beklemesine dair medyan değer 45 dakikaydı. Bugün ise 28 dk 24 sn şeklinde. Bu rakamların ikisi de son değişiklikler devriyeliğinin yeterince etkili olabileceğine dair umut veren veriler.

Son olarak, geçenlerde düzenlediğin mini yarışmayı kendi adıma ufak bir deney gibi kullandım. Esasen şu soruyu soruyordum kendime: Uzun süre bekleyen değişikliklerin ne kadarı yapıcı, ne kadarı vandalizm? Bu nedenle çok büyük oranda eskiden beri bekleyen değişikliklere odaklandım. Verdiğin verilere göre 123 onay işlemi gerçekleştirmişim. Son değişikliklerde reddettiğim birkaç değişiklik dışarı, katkılarıma baktığımda bu süreçte sadece 5 ret gerçekleştirdiğimi görüyorum. Müdahale ettiğim başka maddeler de oldu, telif ihlali olsun, TBA olsun, ama bunlar sürüm kontrolünü ilgilendiren ve gerektiren meseleler değil esasen. Yani bir vandalizmin önüne geçmek için bu örneklemde 25,6 madde bekletmişiz, 24,6'sının bekletilmesi gerekmeyen. Bunun kabul edilebilir bir oran olduğuna dair şüpheliyim.

Son değişikliklerden birkaç vandalizmi hemen gördüğümde reddettim bu süreçte. Yukarıda verdiğim örneklem, çoğu vandalizmin aslında "bekletilmediğini" ve son değişikliklerde (veya izleme listelerinde) görülüp reddedildiğine dair hipotezi güçlendirmekte.

Tabii bu son yaptığım "ufak deney", bahsettiğim tür bir "audit" için yeterli değil, veri toplama yöntemi eleştirilebileceği gibi veriler için başka açıklamalar mümkün olabilir, bilimsel konuşamıyorum velhasıl :)

Öte yandan sürüm kontrolünün dezavantajlarını unutmamamız gerekiyor. Yapıcı olmakla beraber karmaşık olan çok sayıda değişikliği incelemek zor olabiliyor ve süreç genel olarak madde üretimine gidebilecek zamanı alıyor (bunun yalnızca bir kısmı vandalizmle mücadele için). Yapıcı değişiklikler zaman zaman oluşan birikmelerde uzunca süre bekletiliyor. Sürecin doğal bir sonucu olarak değişiklikler uygunsuz reddedilebiliyor, geçmişte özellikle "kaynak isteyen bilgi eklentisi" gerekçesiyle uygunsuz olarak reddedilen fazlasıyla içerik gördüm, tabii doğası gereği sayı vermek mümkün değil. Bu son zamanlarda azalsa dahi hatalı reddetmelerin olacağını veya sürüm kontrolü olmasa göze çarpmayacak değişikliklerin geri alınacağını göz önünde bulundurmalıyız.

Bu nedenden dolayı ben "Sürüm kontrolü hâlen gerekli mi?" diye sorduğumda net bir evet diyemiyorum. Sen ne dersin?

--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.18, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İzninle şurayı vurgulamak isterim Seksen;
"Yukarıda verdiğim örneklem, çoğu vandalizmin aslında 'bekletilmediğini' ve son değişikliklerde (veya izleme listelerinde) görülüp reddedildiğine dair hipotezi güçlendirmekte."
Özellikle bu tespitin başta olmak üzere dillendirdiğin görüşlere -eğer gözden kaçırdığım bir şey yoksa- katılıyorum. Vandalizm, birtakım sapmalar haricinde, genellikle kısa sürede tespit edilen ve müdahale edilen bir olgu. (Fakat devriyelik motivasyonu olmazsa böyle mi kalır? Bu önemli bir soru.) Bunun dışında biriken değişiklikler ise özellikle karmaşık görünen veya "uğraşmak istenilmeyen" değişiklikler, ki bunların da vandalizmle bir ilgisi bulunmuyor esasen. Dolayısıyla konuyu gündeme getirmeyi gerekli görmeni de sunduğun dayanakları da anlıyor ve katılıyorum, belirtmek istedim. Bu mesajın sonuna da bir Vito imzası atayım, diğer türlü şekilsiz olacak. (Aslında hakikaten böylesi daha iyi, kimin mesajı nerede başlayıp bitiyor, görmesi kolay.)
Dr. Coalmesaj 22.29, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu mesaj Khutuck'ün hayallerinden bahsetmektedir, gerçeklikle bağlantısı zayıf olabilir: Benim de hayallerimi süsleyen proje sürüm kontrolüne bir ara kademe ekleyip, "bu büyük olasılıkla yararlı" diyecek bir bot ile önce yararlı değişikliklerin güncel versiyonda anında görünür olmasını sağlamak, sonra da insan kontrolüyle son onayı vermek, bir nevi bot triyajı sistemi eklemek. Böylece "Onaylı" ve "Bekliyor" yerine "İnsan onaylı", "Bot onaylı" ve "Bekliyor" seviyeleri olacak, "İnsan/bot onaylı" olanlarda en yeni versiyon, "bekliyor" ise son onaylı versiyon görünecek. Botu yazabilirsek gerçek zamanlı çalışması inanılmaz kolay bir iş. Bu hayalde yer almak isteyecek "yapay zekacı" olmayı hedefleyen bir yazılımcı arkadaşınız varsa benimle tanıştırın :) --Khutuckmsj 23.14, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Diğer projelerde yüksek oranda vandalizm emareleri gösteren değişiklikleri geri alan botlar var (bkz. en:User:ClueBot NG). Bunlardan bizde de olmasını çok isterdim. Şöyle bir şey de var, enwiki gibi projelerde aktif kullanıcı sayısı oldukça fazla olduğundan genelde her sayfayı izleyen bir(kaç) aktif kullanıcı var. Ama bizde gecenin bir yarısı biri gelip vandallık yapsa sürüm kontrolü olmadan kimsenin fark edeceğini bile düşünmüyorum.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 04.23, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir e-postanız var!

Merhaba, Vito Genovese. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Mesaj eklendi 22.36, 25 Ağustos 2020 (UTC). Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Victor Trevor (mesaj) 22.36, 25 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İkincil hesap (not vandalism)

Merhaba Vito. Süresiz olarak yasaklanmak için Yeni bir hesap oluşturdum, Bekleyen Değişiklikleri artırmamak adına Beyaz Liste'ye alabilir misin? Hesapta ben olacağım. @Uncitoyen'e de Telegram üzerinden bilgi verdim. İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 11.54, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Tamamdır.
Vito Genovese 11.56, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Nevzat Tarhan sayfasındaki değişiklik sorunu hakkında

Merhaba Vito Genovese, bir sorum var, aslında kime soracağımı bilemedim ama yetkili bir kullanıcı olduğun için sana sormak istedim. Nevzat Tarhan sayfasında birkaç günden beri devam eden bir değişiklik durumu var. Yakın zamanda devriye olmuş biri olarak fırsat buldukça son değişikliklere bakıyorum. Bekleyen değişiklikleri incelerken bu sayfaya denk geldim, kaynaksız bir metin eklendiğini gördüm, sayfanın geçmişine de baktım, yeni bir kullanıcı tarafından birkaç kez bir metnin eklenmesi ve başka devriyeler tarafından geri alınması durumu söz konusuydu. Ben de aynı şekilde, yapılan değişikliği kaynaksız olduğu gerekçesiyle geri aldım. Bunun üstüne eklemeyi yapan kullanıcı bana mesaj yazdı, mesajlaşmalar kendisinin mesaj sayfasında. Burada sorun şu ki, kişinin verdiği bilgiler doğru görünüyor, ama güvenilir bir kaynağa verilen bir referansla desteklenemiyor, çünkü abonelik gerektiren bir sayfada bulunuyor ve erişemiyoruz (google'da arayarak başka yerlerde bulmaya çalıştım ama bulamadım). Abone olmadan metnin sadece başlangıç kısmı görülüyor, devamı görülmüyor. Bir yanım Vikipedi:Bırak gitsin, karışma dese de, bir yandan da bu kullanıcıya hak verdim, haklılığına resmi olarak karar verilmiş olan bir konu var ve o konudaki bilgileri belirtmek istiyor. Ama ben ve benim gibi başkaları geri alıp duruyoruz yaptığı değişikliği. Böyle bir durumda ne yapmak lazım sence? Sevgiler, iyi vikiler. LostMyMind (mesaj) 14.21, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba LostMyMind, mesajınıza rastlamışken ek bir görüş sunmak istedim. İçeriğin doğruluğu önemli bir mesele elbette. Gelgelelim, diğer bir mesele de, bu bilginin ansiklopedik önemi ve gerekliliği ile buna karşın eklenen metnin detayı ve uzunluğu. Konuya bir de bu açıdan yaklaşmak gerekir diye düşünüyorum. Herkesin maddesine haklarında alınmış her türlü adli veya idari kararı böylece detaylı anlatmayı şahsen uygun bulmuyorum. Hatta bu örnekte, söz konusu ihtarla ilgili basında çıkmış haberler vs. mevcut değilse, yaşayan insan biyografileri politikasını gözeterek hiç gerekli değil de diyebilirim. İyi çalışmalar dilerim. Dr. Coalmesaj 14.28, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Dr. Coal, ek görüş için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde düşünerek, kullanıcıya yazdığım mesajda yaşayan insanlarla ilgili politikalara da referans vermiştim. Öncelikle belirtmek istiyorum, Nevzat Tarhan'la ilgili herhangi bir bilgi sahibi değilim, konuya müdahil oluşum tamamen rutin bir geri alma sonrasında kullanıcının bana mesaj atıp bilgi/yardım talep etmesinden dolayı oldu. Ben zaten değişikliği uygun görmediğim için geri aldım, ancak burada beni düşündüren asıl konu şu oldu: sayfada Mesleki Bazı Ödülleri başlığı altında, aldığı bir ödül yer alıyor ve değişiklik yapan kullanıcı ısrarla bu ödüldeki bir uygunsuzluğu belirtmek istiyor. Acaba o ödülü listeden kaldırmak mı daha doğru olur andiklopedik uygunluk açısından? Yani ödülü alıp sonradan o ödüle konu çalışması reddedilmişse aslında o ödülün geçerliliği ile ilgili bir karışıklık var anlamına gelir mi? Ya da öyle ya da böyle ödülü almış olması yeterli mi? Netleştiremediğim kısım bu oldu aslında. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler. LostMyMind (mesaj) 14.44, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
O konuda öz bir şekilde şuna bakmamız gerekir diye düşünüyorum LostMyMind; ödül, veren tarafından iptal edilmiş veya iadesi istenmiş mi? Eğer böyle bir iptal veya iade söz konusu değilse, o hâlde ödülün geçerli olduğunu kabul etmek ve kaynak da varsa maddede yer vermek gerekir diye düşünüyorum. Dr. Coalmesaj 14.51, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Dr. Coal, tamam, teşekkür ederim. O zaman bu soruların cevabını bilmediğim için ilk mesajda dediğim Vikipedi:Bırak gitsin yöntemini uygulayacağım. Sevgiler, iyi çalışmalar. LostMyMind (mesaj) 14.59, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@LostMyMind: İlgili Cumhuriyet gazetesi arşiv haberini inceledim, ardı ardına yaptığım aramalarla kabaca parçaları birleştirdim ve küpürün aşırı düşük kaliteli görüntüsüyle eşleştirerek şöyle bir kanaate vardım: "Saldırganlık tezi kimin?" başlıklı bu haberde ödül alındığı, ancak intihal iddialarının olduğu, Tabipler Odası'nın inceleme başlattığı vs. yer alıyor, ancak ihtara ilişkin bir şey görünmüyor. Yani bir ihtar olduysa bile daha sonradan olmuş olabilir. Bunun dışında @Dr. Coal'un YİB ile çekincesine katılıyorum.
Vito Genovese 18.28, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Tamam teşekkür ederim ikinize de, epeyce vaktinizi aldım. Doğrudan bana sorulmuş olduğu için biraz detaylıca üstünde durdum, yoksa geri alıp geçiyordum aslında. Teşekkürler ve sevgiler. LostMyMind (mesaj) 20.31, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Her zaman.
Vito Genovese 20.32, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

+

Arşivde şu kadar durur diye nerede yazıyordu? Hafıza tazeleyeyim. Onu gereksiz polemiğe gittiği için hızlı arşivledim, orada var, hatta mesaj sayfamda da itiraz var. --Vikiçizer (mesaj) 19.03, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Alışılmadık durumlarda reaksiyon verebiliyoruz, sanırım bu da onlardan bir tanesi. Sahiden biraz hızlı oldu, @Vikiçizer :). İyi çalışmalar. --Victor Trevor (mesaj) 19.06, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Ne hızlı oldu, sonuçlandırma mı arşiv mi? Kime göre neye göre hızlı oldu? @Victor Trevor --Vikiçizer (mesaj) 19.07, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Genel olarak arşivleyici botu konuşulduğundan bu yana SAS'ından başka tartışmasına her şeyi hemen arşivlemeyin, insanların sonucu görmeye az biraz vakti olsun diye not düşüp duruyorum, ona binaen. Arşivde durma dediğin askıda durma mı? O konuda net bir kural yok bildiğim kadarıyla.
Vito Genovese 19.08, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Olmayan kurala göre bana söylemeden arşivlememi geri aldın, kendi görüşüne göre o zaman. --Vikiçizer (mesaj) 19.11, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Göreceli olarak sonuçlandırma hızlı oldu demek istemiştim. Ama uygun gördüyseniz 3 gün sonra vermenin de pek gereği yok sanırım :) @Vikiçizer. --Victor Trevor (mesaj) 19.13, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Arşivlemen arşivde zaten, ana sayfada askıda kalsın diye oradakini geri koydum yalnızca. Net bir kural yok derken, net bir süre vs. yok, genel olarak kapatılan tartışmaların sayfalardan hemen çıkarılmaması konusunda bir teamül zaten var.
Vito Genovese 19.14, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Net bir süre için net bir kural yok demek istiyorsun herhalde. Çok teamül var uyulması gereken. --Vikiçizer (mesaj) 19.17, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Yok, net bir süre yok demek istiyorum. Genellikle adaylıkların ve başvuruların kapatılması için beklenmesi gereken süre için standartlar belirleniyor, ama askı süresi için belirlenmemiş. Netleşsin istersen topluluktan fikir isteyip genel olarak "kapatma" sonrası bir şeylerin bir yerlerde ne kadar beklemesi gerektiği konusundaki fikirlerini sorabiliriz.
Vito Genovese 19.21, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Aynı şey. Net süre yok veya buna dair bir kural yok. Ben bu arşiv botunun çalışmasını kaçırdım, bot için bir süre belirlenmiş miydi? Sonuçta o süre Topluluk onayı ile belirlenmiştir sanıyorum. Öyleyse Topluluğun süresi bellidir. Değilse, askı süresi belirleyelim yoksa sana göre kısa diye geri alıyorsun, bana göre yeterli diye arşivliyorum, bir başkası da çıkar başka bir şey söyler. Bence, arşivlenmiş tartışmayı kurcalamamak şartıyla 24 saat uygun gibi. Ama bu noktada sana bir iş yüklerim; devriyelik başvurularını da SAS sonuçlandırma gibi "değiştirmeyiniz"li yapmamız lazım. Sonuçlandırmadan sonra ne itiraz ne teşekkür edilmemesi lazım. --Vikiçizer (mesaj) 19.49, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
SAS kapamalarına itiraz edilebilir. Bana itiraz edilirse geri alıp başkasına bırakırım örneğin. Devriyelik başvurularına itiraz etmek ise çok anlamlı değil. Bir kişiye devriyelik veren hizmetli o kullanıcının sorumluluğunu üstlenmiş demektir. Devriyelik verilen kullanıcı saçmasapan işlere girerse, doğal olarak inisiyatifi kullanarak ona o yetkiyi veren hizmetlinin de pastada payı olacaktır.
Sana göre yeterli dediğin arşivleme 3 dakikada yapılmış. Eğer 3 günlük üzerinde fikir birliği sağlanmış görüş belirtme süresini beklemediğin için polemik olmasın diye yapıyorsan, örneğin tartışma sayfasında o sürenin kaldırılması ve hizmetlinin beklemesinin gerekmemesi gibi bir öneride bulunabilirsin. Daha sağlıklı olur, polemiğin kaynağına çözüm üretmek daha sağlıklı. Her türlü görev başvurusunda, yetkisi ister topluluk ya da ister bir kullanıcı veriyor olsun, o görevde olmayı isteyenler için gerekli dersleri çıkarmak, gerekli şeyleri öğrenmek için bir askı süresi her zaman yararlıdır.
Vito Genovese 19.55, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Burada esas söylemen gereken, geri al olmalı. Yani işlemleri geri al. Baştan söylesen ben de bu kadar yorulmazdım. Arşiv botunu da bir sorayım. --Vikiçizer (mesaj) 20.02, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Niye geri al diyeyim ki? O aşırı bürokrasi olur işte, "800 sayfalık başvuru formu hazırlamışsınız ama gerekli 355 imzadan birini unutmuşsunuz, baştan yapmanız gerekecek" demek kadar aptalca olur bu. Yapmışsın, eline sağlık, bundan sonra da böyle bir şeyin önüne geçmek istersen şöyle bir çözüm olabilir, diyorum yalnızca.
Vito Genovese 20.04, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Vito bizzat senin kapattığın devriyelik başvuruları son aylarda hiç 24 saat askıda kalmadı, belki bir tanesi kalmıştır. Kamil Tolon dahil 24 saat beklenmedi askısı. Senin bir ay önceki kapatmaların 1 saat kadar askıda kalmıştır. Başka hizmetlilerin de. "Bir 24 saat askıda kalsın hiç olmazsa" sözüne tamam ama kendi yaptıklarını da hiç mi gözlemlemiyorsun? Ha 3 dk. ha 1 saat, sana 24 saat değil mi? Teamül diyorsun, bu "askıda kalmamaları" yanlış kararlarının tartışılmaması mı için mi sessiz kaldın demiyorum, art niyet aramıyorum, ama sen "3 güne uymadığın için polemik olmasın diye arşivledin" diyebiliyorsun, açık bir itham o. Ben 3 günü o an unutmuş olabilirim, yanlış da yapmış olabilirim, işlemi geri de alırım, benzer kural hatalarında da aynı ince hassasiyetin azimli takipçisi olurum. Arşivleyici botun topluluk kararı olmadan süreler belirlediğini de sayende öğrenmiş oldum. Madem topluluk kararı gerekiyordu. Ben 3 gün beklemeyip bir başka hizmetliye niye 3 gün beklemiyorsun diyemem, yanlış yapmış olurum, bir şekilde demişsem de sonunda yine özür dilerim. Kendi yaptıklarınızın 24 saat askıda beklememesine uyan bir hizmetlinin değişikliğini ise geri alıyorsunuz, üstelik teamül diyerek, halbuki teamülünüz bu. Kendi yaptıklarınızdan haberiniz bile olmuyor, ya da oluyor, olmalıydı. Vikiçizer'in askısından haberin varsa kendininkinden haberin olmak zorunda. Askı süresi askı süresi denilip uyulmaması, ben en azından benden öncekileri referans almışım, yani seni. Ben, benim dışımdaki askıda kalmayanları geri aldığını hiç görmedim, yani kendininkileri. Yanlışsa herkese yanlış, askı süresine bu kadar önem verip sadece benim bir arşivimi görmeyi eleştiririm kusura bakma. --Vikiçizer (mesaj) 21.31, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Değişikliği geri alınınca bunu onur meselesi yapan insanları hiçbir zaman anlamadım. Şimdi de senin benzer şeyler yazıyor olman benim için büyük bir hayal kırıklığı.

Ben sana "3 güne uymadığın için polemik olmasın diye arşivledin" diye bir şeyle gelmedim. Yani "Öyle yaptığın yanlışı arşivleme ile kapatamazsın Çizer Efendi!" demişim gibi şeyler yazıyorsun, alakası yok oysa ki. Arşivlemeden sorumlu devlet bakanı @Can'ı da görüp geri almışlığım var, "Bırakın biraz askıda kalsın" diyerek. Ben kapattığım devriyelik başvurularını kendim arşivlemiyorum. Son 3 ayın arşivlerine bakarsan sayfa geçmişlerinde tek değişikliğim yok. Dolayısıyla arşivleme konusunda "benim yaptığım" hiçbir şey yok. Genellikle Can birkaç saat içinde arşivliyor, ancak en sağlıklısı Arşivleyici'nin belirlenebilecek süre ne ise o doğrultuda arşivlemeyi yapması. 24 saat çok mu? Bence değil ama konuşulur. Bence değil, çünkü herkes aynı zaman diliminde değil, herkesin sonucu gördüğünden emin olmak için de 24 saat ideal. Ancak daha kısa olsun kararı çıkarsa da elbette "Hayır daha erken" diyerek insanlarla geri alma inatlaşmasına girecek değilim.

Polemik konusuna gelecek olursak da, "Onu gereksiz polemiğe gittiği için hızlı arşivledim" diye sen dedin işbu altbaşlığın ilk mesajında, ben sana polemik diye bir şey uydurmadım ki? "Eğer 3 günlük üzerinde fikir birliği sağlanmış görüş belirtme süresini beklemediğin için polemik olmasın diye yapıyorsa" diye bir girizgâh yaparak bir öneride bulundum sonra ileri bir noktada ben de. "Öyle yaptın" demek değil bu, "eğer önceliğin bu ise şu da bir çözüm" demek. Diğer yandan kastettiğin polemik Erdemce'nin görüş belirtenlere yanıt veriyor olmasından doğan bir polemikse, kusura bakma, onu anlayamamışım. Süre olayından mesaj sayfana bir itiraz gelmiş olduğu için onu kastediyorsun sandım. Diğer yandan, "hızlı kapama" için mantıklı, "hızlı arşivleme" için ilgisiz bir gerekçe ama yine.

Bu konunun kişisel alınacak bir şeyi yok. Ana başvuru sayfasındaki değişikliğini daha uzun süre kalsın diye geri almak dışında yaptığım bir şey yok. Mesaj sayfana gelip iş öğretmeye, topluluğa gidip senden dert yanmaya, yaptığın herhangi bir şeyden rahatsızmışım gibi adımlar atmaya çalışmışım gibi yazdıkların. Altı üstü bir arşivleme. Buysa Vikipedi'yi daha sağlıklı yöne doğru götürmek için mutlak gerekli gördüğün şey, uygula, gelişimin önünde duruyorsa kuralları yoksaymak da bir kural, vardır bir bildiğin.

Vito Genovese 21.50, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi'de onur meselesi yapacağım hiç bir şey yok, bunu bugüne kadar anlamış olmalıydın. Benim üzüldüğüm nokta, -son yazdıklarından da açıkça ortaya çıktığı üzere- neden hızlı arşivlediğimi sormaya tenezzül etmemen, artı, buraya yazdığım polemik meselesinde de yanlış anlamış olmandır. Yanlış anlamaya sebep olan, herhalde tartışmanın seyrine bakmaman olmalı. En azından mesaj sayfamdaki itirazı gördüğünde, tartışmanın devriyelikten uzaklaşıp kullanıcıların üyelik tarihlerine seyredeceğini görmüş olman lazımdı. O konunun uzatılması tamamen vakit kaybıydı ve devriyelikle de ilgisi yoktu. Ben hala gereksiz ve haksız bir ithamda bulunduğunu düşünüyorum, açıkça kendi menfaatim gereği arşivlediğimi yazdın, açıklaman beni tatmin etmiyor, önemli de değil, ilk kez haksız bir ithamda bulunuluyor değil. Her kullanıcı bunun öyle olmadığını açıkça görür, sen nedense göremeyip itham etmeyi tercih ettin. Belki bir şeye sinirlendin, belki bunaldın, bilemiyorum.
Benim kapattığım devriyelik başvurularını sen arşivlemiyorsun, ama askısını gayet güzel takip ediyorsun. Kendi kapattıklarını da arşivlemiyorsun ama askısını da takip etmiyorsun. Ben yanlışımı söyleyeni hep severim ve desteklerim her zaman söylemesi için, her hizmetlinin de hatası kendisine söylendiğinde basitçe kabul etmesini tercih ederim. Yani kişiselleştirme derken kişiselleştirmene mi yanayım, askıda tut derken askıda tutmamana mı, başkalarına politikalaştır derken kendinin politikalaştırmamana mı, neyse üstünde durmuyorum tabiki, boşa vakit kaybı, sonuç yok. --Vikiçizer (mesaj) 22.15, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Karar ver Vikiçizer: Benim yaptıklarım konusunda fikirlerini paylaşacaksan (ki ben senin gibi buna "itham" demiyorum), söyle, ona göre ben sana ne yaptığımı ne yapmadığımı anlatayım. Benim eleştirmiyor olduğum kendi işlemlerin üzerinden bir savunu yapıp beni bu konu üzerine yorum yaparak zaten baştan mevcut olmayan eleştiriyi pekiştiriyormuş konumuna sokacaksan, ben bu konuda sıfırdan görüşümü istiyormuşsun varsayayım, sana hiçbir biçimde üzerine görüş belirtmemiş olduğum başvurunun kapatılması (arşivlenmesi değil, kapatılması) konusu da dâhil olmak üzere görüşlerimi yazayım. Ona da okey.
Suçlanmadığın bir şey üzerinden savunmaya geçmen insanlara yanlış bir mesaj veriyor, bilgin olsun.
Vito Genovese 22.36, 27 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Topic about an article

Hi, I apologize for writing in English, Because I don't know Turkish I want to ask is this person has a notability in the Turkish Wikipedia To create an article for him The References

Arabic & English

--محمود العمري 1973 (mesaj) 09.48, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Hi @محمود العمري 1973,
I've been recently asked about this here, and I've explained that the person in question does not appear to be notable enough to be included.
Vito Genovese 09.59, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Hello , You Can See New References Such as TRT WORLD and The interview with Syra TV it is translated to Turkish or English on youtube https://www.youtube.com/watch?v=m2QRLDq1mF4 https://www.facebook.com/trtworld/posts/2797433847193420
محمود العمري 1973 (mesaj) 10.03, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
He is working or providing freelance services to TRT, so TRT World would not be considered an independent source. As for the Syra TV thing, interviews are not secondary sources.
Vito Genovese 10.09, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Who told you that he provides services?
Secondly, as well as what do you think of Turkish newspapers?
Is there a person working and providing services to more than 10 newspapers, for example?
You can see " suriyeli yazar ali al suleiman"
محمود العمري 1973 (mesaj) 10.17, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
In order to provide official translations for a product of TRT, you either have to work them or provide translation services for them as an outsourcer. There is no third option. In either case, you are working for them. So TRT could not be used to prove your notability.
As for the articles you just listed, these are mentions. They also cannot be used to prove notability.
Vito Genovese 10.20, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]